Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
K214 2012. 01. 17. 20:20 | #15
"a vizsgabiztosok nem vették észre a hamisított diákigazolványokat"
Én egyedül az okirat hamisítás miatt szabnék ki büntetést.
bikbukkfa 2012. 01. 17. 19:38 | #14
Először is Amerika az álmok lehetőségek országa mit mindent meg lehet venni pénzért amit ezek a fiatalok nagyon jól alkalmaztak. Ki kellene tüntetni őket, továbbá ezek TESZTEKET írnak NEM dolgozatot ez is mutatja a degeneráltságot.
MihoOo. 2012. 01. 17. 17:41 | #13
én mindig készülök puskával, nehogy így járjak:
http://www.youtube.com/watch?v=NMzZGGKOQYI
+1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 17. 17:20 | #12
egyébként meg ők lesznek a vendégelőadók a börtönegyetemen.
7sleeper 2012. 01. 17. 17:19 | #11
az USA-ban "szabad" fegyverviselés és használat van. az alkotmányuk első tíz kiegészítése is "megemlít"i ezt. right to keep and bear arms.. szóval eredményesen perelhetik a boardot erre hivatkozva. valamint tanulmányok szerint a minden emberi lénynél kifejlődött szociális tér, melyen belül az egyén kényelmesen el tud lenni mások háborgatása és bármilyen interakció nélkül (bár az amerikaiaknak kisebb mint mondjuk a japánoknak); a kéztávolság beletartozik. ha a beleegyezése nélkül ebbe a térbe bárki bemegy, akkor a sérelmet szenvedett fél rosszul, esetenként fenyegetve érezheti és érzi is magát. ennélfogva az "iskolaszék" és az állam jogi helyzete határozottan perelhető..

viccet félretéve, csalás, hamisítás. börtön. egyszerű. mondjuk azt megjegyezném, hogy a legtöbbet a nem csaló diákok fognak veszteni. alaptalanul, igazságtalanul, sőt még jogtalanul is. mert szigorodnak majd a "vizsgázás" feltételei, és a megítélésük "kollektivizálódik".

egyszer olyan tanárduó szigorlatoztatta a népet, akik nevetgélve hívták fel a tisztelt már helyetfoglalt vizsgázóközönséget, hogy "emeljék a kezeiket a magasba". megtettük - szerintem mindenki arra gondolt, hogy már megint valami "jópofáskodó" közösségi aktivitást akarnak kiváltani belőlünk; hiszen végig a megelőző szemeszter alatt az egész évfolyam írta hetente "újra" a szubjektívan elbírált (soha meg nem tekinthető) "zárthelyit". szombaton.. mert egyikük "megszervezte" nekünk. egy másik helyen lévő épületbe.. (mindenkinek "meglett", de ezt előre el is mondta.. az illetőnek mindez szórakozás volt. a tanársegédeknek is akik közül egy ha elunta a filmnézést a bevitt laptopon, akkor szúrós szemmel körbejárt, kommentálva az előidézett eseményeket - zavarja-e valaki a zh "rendjét". hiába kereste, önmagát persze soha nem találta meg..).

nade. hogy mi volt az oka a vizsgás "játéknak" csak utána mondták meg: két levelezős nem ismerte eléggé egy másik fontos tárgy fontos vizsgáztatójának habitusát, ezért szóbeli(!) vizsgán headsettel próbáltak csalni.. gondolom kicsit sem volt feltűnő a motyogás ott ahol a tétel kidolgozása közben egy pisszenés nem hallatszott (még az egyébként közismert szigor és nyomasztó hangulat nélkül is amit a tanár produkált).. (egy csoport (4fő) mindig egyszerre viszgázott, hogy a többi delikvens tételéről is kifejthesse mindenki a véleményét.) állítólag végig is mondatta a tételt a tanár és csak aztán csapott le.. ez egyébként jogos volt. mintahogy a következmény is, mert fegyelmi eljárás volt /az nem zavarta őket, hogy az egyetem fegyelmi szabályzatát alkalmazták, pedig azt bizonyos okokból nem lehetett volna/ és talán könnyes búcsú is. utóbbiról biztosat nem tudtunk, hiszen aki nem volt ott azon a napon azon a vizsgán, ahol lebuktak ilyen otromba csalás után, lövése sem volt az egész ügyről. ha tudjuk előre, hogy ezért van a kezeket a magasba - dolog, sokan nem "játszottunk" volna.

mindig azok szívnak igazságtalanul, alaptalanul, jogtalanul, akik nem tettek rosszat.
Szobabicikli
Szobabicikli 2012. 01. 17. 16:05 | #10
Ha a puskázásért börtön járna, én a 300-szoros életfogytiglanomat tölteném éppen! ;)
Szmötyi 2012. 01. 17. 13:41 | #9
Épp most akartam egy hasonlót írni,de amúgy tényleg fura!
Előzmény: Samu. (4) 0 VÁLASZ
scripter 2012. 01. 17. 12:40 | #8
"Azt vallja, hogy azoknak a gyerekeknek, akik helyett megírja a felvételi dolgozatot, nemhogy ártana, de az életüket menti meg. " , a sulinak éppen az lenne a lényege ha nem is közvetlenül a számonkérés meg hogy egyre több információt/'tudást' adjon át , hanem hogy szokja a gyerek hogy kötelességeknek/elvárásoknak kelljen megfelelnie.

"Vannak olyan fiatalok, akik hiába teljesítenek elfogadhatóan normál, iskolai helyzetben, felvételi, stresszhelyzetben egyáltalán nem felelnek meg. " , ha meg a jövőben a srác olyan melót kap ami stresszes akkor felköti magát?

A puskázás és ez a 'mások helyett megírja' dolog is baromi nagy kicseszés azokkal szemben akik gerincesen tanulnak. Legyen felelős a tetteiért, ha nem tanult = húzzák meg és vállalja fel.
Aaron 2012. 01. 17. 11:02 | #7
A puskázás az nem ez a témakör, itt konkrétan a diákok helyett mentek be vizsgázni, ez okirat-hamisítás és csalás.

A puskázáshoz meg annyit h a vak is látja csak nem szól. A hol szólnak ott meg úgyse tudsz puskázni. Egyébként egy gyakorlati vizsgán úgyse a puskán múlik, az elméletet meg úgyis elfelejted. Az egyetem is csak arra való, hogy tudjuk mit hol keressünk és hogyan használjuk fel a gyakorlatban.

"A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre." - Szentgyörgyi
+1 VÁLASZ
mandyedi 2012. 01. 17. 10:32 | #6
Ennyire nehéz lenne ott egy érettségi (SAT, ETC)? Utána néztem SAT teszteknek és az advanced algebra és advanced math kb olyan volt, mint anno nekem a közép matek bemelegítő feladatai.
Persze a gazdag "mindent megkapok amit akarok" kölyköknek biztos ciki lett volna tanulni. :)
Tooni 2012. 01. 17. 10:11 | #5
Lássuk csak...a fiatalember aki felvállalta az arcát, de ugyanúgy érvényes mindre - ahelyett, hogy az oktatási intézmény által kiadott okiratot hamisította volna, szerzett tőlük egy eredetit a kliensnek. Csalásnak minősül épp ezért, hiszen másnak adta ki magát, mint aki. Ebben bűntársa volt a kliense. Az általa adott nyilatkozat meg rizsa, élelmesen, szép szavakba csomagolva, ahogyan ez egy nem piti csalótól, "üzletembertől" elvárható. Fehérgalléros bűnöző. Akkor nem lenne csaló, ha a klienseinek a felkészülésben segít és nem a tesztben.
Samu. 2012. 01. 17. 10:05 | #4
bezzeg ha köztársasági elnök lenne!
thorm 2012. 01. 17. 10:00 | #3
Politikusoknak való alapanyagok :D (a börtön szerintem túlzás...)
ambushka 2012. 01. 17. 09:54 | #2
Ez nem egyszerű puskázás, ahogy Csolt is írta. Magyarországon is bazi sokan mennek el mások helyett nyelvvizsgázni, stb. Börtönbe velük és kész.
Csolt 2012. 01. 17. 09:51 | #1
Ez nem "ártatlan" puskázás, hanem csalás és hamisítás. Börtönbe velük.