Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Ravennë
Ravennë 2013. 05. 15. 12:52 | #53
mackopapa1 2012. 01. 11. 09:56 | #52
Igen jó lenne így élni! Ilyen nyugodtan harmonikusan. Ilyen békében. de ehhez sajnos túl sok a politikus az országban.
Gratulálok a fílm készítőinek. Nagyon szép.
Swordfish 2012. 01. 10. 11:58 | #51
A magyar ember nem magának, hanem a szomszédjainak vesz autót.
Összetettebb a dolog ennél, de egyértelműen látszik, hogy mennyi látszatautós van nálunk.
Lassan benzinre se futja, de megveszi a 15 éves, sokadik tulajos, 2 fél autóból összerakott bömöst, mergát meg ódit, mert hülye lesz 4-5 éves akármit venni (vw, opel, toyota, suzuki, bármi), maikor annyi pénzért kap presztízst zs.
Ja másnak a levetett, szétült, összetákolt sz@rát. Mert azzal lehet villogni. Igaz nemhogy alkatrészre, még benzinre se futja, de ha nincs is pénz rendbe tenni, azért a garázs elé ki lehet tolni, hagy irigykedjenek a szomszédok.
Jah és leszögezem, hogy ezekkel a márkákkal semmi bajom!.
Új autónál ugyanez a helyzet vehetne egy jól felszerelt A3 audit az emberünk, elég is lenne neki, de az túl proli, inkább bevállal nagyobb törlesztőt és vesz egy full fapad A6-ot a lehető leggyengébb motorral, holott qrvára nem telik rá,
pláne ha majd szervizelésről lesz szó. Kívülről legalább látszik, hogy mekkora májer, ez a lényeg.
Csodálkozom is, amikor kisautókat vagy kis presztízsű autókat látok gyári navival, bőrüléssel fittyfenével. Kivétel nélkül külföldi rendszámosok.
Mert tőlünk Nyugatabbra az emberek maguknak vesznek autót, nekik kell, hogy jó legyen, nem a külső szemlélőnek.
Romániában meg a balkánon nagyon hasonló a helyzet, mint nálunk, csak még nagyobb a kontraszt.
A sok dacia között elég kontrasztos a bálna merci, audi A8, stb. A házon is minél több az arany meg a dísz, annál jobban mutatja, hogy "nekem erre is telik, te meg csóró vagy". Sosem fogom ezt megérteni.

Előzmény: winben (44) 0 VÁLASZ
winben 2012. 01. 10. 10:23 | #50
Ja. Sztem is a legnagyobb bajunk nekünk, hogy nem tudunk összetartani. Most hogy mondod valóban - nem találkoztam semmi extrával a magyar negyedben. Annyi volt, hogy "na, itt magyarok laknak", de közel sem láttam akkora szereplést legalább, mint a lengyelboltban láttam. Hm.
Előzmény: ismeretlen (49) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 01. 10. 08:09 | #49
Teljes mértékben egyetértek veled és picker-rel is. Ez a videó egyáltalán nem rossz, sőt hangulatos. És valamivel meg kell fogni az embereket, egy országimázs film, vagy hasonló az mindig a jó dolgokat, a hangulatos dolgokat mutatja be. Azzal nem lehet hatni az emberekre, hogy "de szar itt élni".

Azzal is egyetértek, hogy itt kell maradni, ahogy szól is a fáma "itt élned halnod kell". Sajnos azt felejtik el sokan, hogy akkor ismagyarnak kell lenni, ha rossz a helyzet, nem csak addig amíg kedvezményes hitelekből vesszük 0%-ra az autókat lcd tévéket. Igen persze basztatják az embert fentről, meg sanyargatják, de az az igazi hazafi aki itt is marad és él, dolgozik tisztességgel. Lehet mondani, hogy de minek, ha mások lopnak csalnak hazudnak. Hát azért mert az embernek kellene lennie egy belső tartásának, moráljának. Az embernek magának kell megfelelni, magával kell elszámolni. Én is úgy vagyok vele , mint picker, hogy itt élek, itt maradok, próbálok kicsiben jobb lenni, addig amíg bele nem döglök, de akkor se megyek külföldre. Jut is erről eszembe egy idézet:

"egy kicsit nyugat is, egy kicsit kelet,
kicsit sem észak, de annál több balkán,
s nemzeti öntudatból a tengeren
nyaralunk s nem a Balaton partján."

Ja, Amerika. Igen ott jobb az életszínvonal, tisztességes munkával, jól eléldegél az ember, de nem kánaán azért az sem. Csak tudják az emberek, hogy van munkájuk, kapnak érte fizetést, és abból tud venni benzint, kaját, bérel lakást, fizeti a rezsit, a kocsit, és még nyaralni is tud. A magyaroknak vegyes a megítélése, tapasztalatom szerint, az amcsiknak nincs baja a magyarokkal, inkább a magyaroknak van baja a magyarokkal. A magyarok ott is átbasszák egymást, meglopják egymást, kihasználják egymást, nem építenek közösséget, inkább elvegyülnek, beolvadnak. Román hentes van, lengyel bolt van, román orosz lengyel és mindenféle közösség van, egy helyen élnek, és kiállnak egymásért. Na a magyaroktól ezt én nem tapasztaltam, csakúgy mint itthon.
Előzmény: blackmumus (48) 0 VÁLASZ
blackmumus 2012. 01. 10. 03:09 | #48
Ha mindenki így gondolkodna ahogy te és meg is tennék a felsorolt dolgokat akkor egy élhetőbb országban élhetnénk..

Ezzel az országgal igazából csak annyi baj, hogy mióta megalakult 2felé van szakadva. Az emberek 1 része próbálja jobb irányba terelni az országot, a másik része pedig a saját érdekeit nézve próbál innen menekülni, vagy a saját jólétének érdekébe fordítani a körülötte élőket.

Itt ez a videó, semmi rossz dolog nincs benne, nem orbán csinálta, nem gyurcsány szólal fel benne, nem propagandavideó, semmilyen politikai vonzata nincs de ti egyből elkezdtek politizálni, hogy mekkora szar már itt mindenki. Persze van aki nem kezdett el egyből politizálni, csak abba köt bele, hogy "de nem mutassa be ja videjó ja lakótelepeketet meg a csőveseket", és persze ott a 3. része a társaságnak aki azt várja el, hogy az elmúlt 1000 évet meg még az előtte lévő 1000 évet is sűrítsék bele 5 percbe.

Már elnézést kérek de basszátok meg mind! Ez a videó baromira nem politikai célú, elsősorban azért készült, hogy a magyar embert Magyarországon tartsa és ne "horvátba mennyé nyaraani" és nem történelmi oktatófilm, hanem a legfőbb turisztikai látványosságokat mutatja be, de ha figyelmesen néztétek akkor a végén van egy honlapcím. Látogassátok meg és ott részletesebben le vannak írva az ország látnivalói nem csak az a 20 amit a videó bemutatott.
Előzmény: picker (45) +1 VÁLASZ
hamilcar 2012. 01. 10. 02:15 | #47
Het eve elek New Yorkban, sok ismerosom van, olaszok foleg, de masok is. Negativ eloitelettel sohasem talalkoztam, inkabb pozitivval. Megnyugtatlak! Soherseget es zsugorisagot nem a magyarok hoztak NYC-be az biztos!!
Előzmény: winben (44) 0 VÁLASZ
winben 2012. 01. 09. 23:57 | #46
Ilyet közgyógyra osztogathatnának nekünk:
http://www2.demotivalo.net/pic/1322402810.4911-Smile-f.jpg?1016
picker 2012. 01. 09. 23:37 | #45
Mindenki azt tesz amit akar ... a részemről én itthon maradok és jobbá teszem ezt az országot, ha mással nem is de azzal, hogy nem tolakodom a metrón vagy megadom a gyalogos átkelőnél az elsőbbséget ha kocsival vagyok és magyar terméket veszek AMIKOR CSAK TUDOK. Ez mellet nem dohányzom a gyermekeim jelenlétében és egy mosollyal viszonzom az eladó fáradozását a boltban ... sok kicsi sokkra megy és nem halok bele sem
+4 VÁLASZ
winben 2012. 01. 09. 22:04 | #44
Hát gyerekek szidjuk itt Orbánt meg a Gyúúcsáányt, de hadd mondjam el, hogy egyet kell értsek Turmion Kätilöt #34 hozzászólásával.

Bátyám kinn él már 2 éve New Yorkban, eléggé benne van a velejében, nagyon jó az ismeretségi köre, sok kint élő magyarul tudó (meg nem tudó) amerikaival barátkozott már össze elég jól. Most, az elmúlt nyáron voltam kint nála és sokat mesélt a kinti dolgokról.

Meglepett, mikor mondta, hogy odakint az a közfelfogás, hogy mehet a bizniszelés, intézkedés mindenkivel ahogy jól esik, de ez egy íratlan szabály, hogy a magyarokkal vigyázni kell. Konkrétan így mondták, így hallottam, hogy ennyire sóher, szemtelen, kapzsi, cigány banda nemnagyon van más, mint a magyarok. Elég bizalmatlanok velünk szemben. Elképzelhetitek, elég kellemetlen érzés volt hallani...

...nade szerencsére vannak kivételek is ott, örülök, hogy bátyám ezek táborát erősítheti. :)

Szóval az, hogy ilyen helyzetben vagyunk - nyilván a vezetőség az elsőszámú bűnös. De azért fogadjuk el, hogy nekünk is elég furcsa mentalitásunk van.
Itthon, ha pl azt mondom, hogy nekem Suzuki Swift-em van ('90-es évek környéki sedan), akkor általában legyintenek meg elkezdik szarozni az autót, hogy milyen occsó, meg semmi, béna, rossz autó. Nemrég mesélte bratyóm, hogy megkérdezte az egyik ilyen kinti barátját, hogy mit gondol egy kinti Suzuki szintű autóról. A haver azt válaszolta (akinek egy forintban kb 40milliós közép-felső kategóriás óttója van), hogy végülis van benne ez-az, nem fogyaszt olyan sokat, el lehet vele jutni A-ból B-be, az is jó.
Nem mondta azt bátyámnak, hogy nem jó, ne vegyen olyat, csak megszívja vele, szarbénahülye autó, hanem azt mondta, hogy az is jó, de van tőle jobb is.

Az amerikai helyzetről meg annyit, hogy idehaza teljes nyomor van a kinti léthez képest. Sokkal szebb fizetést kapnak az emberek, ezáltal sokkal nyugodtabbak, vidámabbak, kedvesebbek. Az árak kicsit lejjebb vannak a mieinknél, a benzin az itthoni árnak nagyon erős töredéke (ez nyilván azért van, mert helyben van az elkészült termék, nem úgy, mint nálunk).
Érdekes, hogy milyen sokat hallani, hogy az USA rosszabb helyzetben van, mint sok másik ország az eladósodottság miatt - ez lehet így is van...de én ebből nem tapasztaltam semmit sem. Életemben nem láttam még annyi ájfónt, meg tabletet, vidám, közvetlen, barátságos embereket. És hozzáteszem: nem csak a túristahelyeken járkáltam, hogy egy álomvilágot lássak. Megjártam Brookly-t, a mindenféle nemzetiségek negyedeit (kínai, orosz negyedekben - az orosz 'macskák' kifejezetten szimpatikusak voltak :) - Little Italy-t, stb), voltam a híres Harlem felé is meg persze Manhattan-ben és megkedveltem a várost az ottaniakkal együtt. Igaz, nyilván van árnyoldala is az amcsi életnek, ez nem vitás. De kellemes élmény volt látni boldog, kiegyensúlyozott, lusta embereket. :D

Igazából - a saját helyzetünkre visszatérve - nem túl sok mindent tudunk csinálni. Vagy tiplizünk az országból - nadehát ezt sem teheti meg mindenki a feleség és/vagy a pulyák miatt - vagy itthon maradunk és várunk, hogy mi lesz, próbálunk túlélni. Egyet tehetünk még talán. Összetesszük a kezünket és elmondunk egy imát a vezetőinkért - hogy vagy térjenek észhez vagy derüljön ki, hogy csak jót akarnak. Mert mást nem tehetünk.
Múltkor olvastam utána, hogy mégis mi az az államcsőd. És akkor szembesültem vele - az nem a rossznak a teteje. Az eleje. A totális mélypont. Amikor tönkremegy a pénzünk, odavesz a megtakarításunk, lehet nem is tudunk kereskedni, mert nincs értéke a pénznek, így nem tudunk vásárolni, üresek lehetnek a boltok, bezárnak intézmények, stb...
Szóval én azt mondom, mint huszonéves egyetemista, hogy egy esélyt lehet ennek adni, hogy az ember összetegye a két kis kacsóját. Több, mintha csak karba tett kézzel várjuk a világvégét...
jackson841 2012. 01. 09. 19:23 | #43
Vajon Orbán bácsi, ha ezt hallgatja, átgondolja-e, hogy mindent teljesen jól csinál? Én szívből szeretem magyar országot, a magyar történelmet mindent ami magyar és ami magyar VOLT! De nem csodálom, hogy manapság az emberek külföldre vágynak... mind, ha nyaralásról van szó és mind, ha munkáról. Remélem.. hogy vezet ez az adórendszer valami eredményhez és nem szenvedünk miatta fölöslegesen talán később mindenki 2x átgondolja hova menjen. És Sikerül a népre hatni valamiképp (akár ilyen videókkal, de ennél sokkal több kell), hogy tartsunk ki egymás mellett és tartsunk ki a hazánk mellett! Ami a jövőnket jellemzi manapság az a boldogtalanság ... én is elmennék külföldre, ha tehetném. Nem várnám meg itthon a végét!
-1 VÁLASZ
speedbump 2012. 01. 09. 18:18 | #42
Azt mondjuk sosem értettem, hogy minek büszkének lenni valamire, amit az ember nem választott, hanem szimplán csak megkapott. Szeretni az más dolog, mert én pl több országban is éltem éveket, mégis visszajöttem, mert jobb itthon. De büszke nem vagyok rá.

"Élned, halnod kell"? - akkor éljél, haljál a többiek meg hagy menjenek ha akarnak, mert csak egy életük van és teljesen jogos, ha ennél többre vágynak. (Nem mintha magyarország olyan rossz hely lenne, jártam sokkal szegényebben is)

Előzmény: Negat (32) 0 VÁLASZ
speedbump 2012. 01. 09. 18:11 | #41
Nyugodt vagyok, eleve úgy értettem hogy közös nevezőn vagyunk.
Előzmény: Szancso (28) 0 VÁLASZ
Mordredd 2012. 01. 09. 16:14 | #40
Ennyi..
Egy nemzet nagysága nem a mindenkori kormányban ismerszik meg, hanem a benne élő emberek minőségében, hogy tudnak e egy közösségként gondolkodni a szükség idején vagy sem.
Most komolyan ki az a szerencsétlen aki itt még bármilyen megoldást is vár az úgynevezett "politikusoktól"? Had ölelgessem meg a nagy savanyú sutaságában. A kormányt szidni körülbelül annyit ér mint beszólni a holdnak, hogy miért csak az egyik oldalát fordítja felénk, teljesen mindegy hogy éppen melyik túlfizetett fasz van hatalmon.
Másfelől, ha az ember lát az utca szélén egy rakás szart és rámutatva elkiáltja magát, hogy az bizony egy rakás szar, az attól még nem fog elhüledezve gyémánttá avanzsálódni. Igen mi magyar állampolgárok vagyunk azok akiknek mindig ki kell takarítanunk mások után és elvinni a balhét, minden rajtunk csattan vissza. Szidjuk a cigányt meg a kaftánosokat, de legalább nekik megvan a magukhoz való eszük és büszkén felvállalják azt amik és összefognak és valójában ez az oka hogy mindig egy lépéssel előttünk járnak és ez az a tulajdonságuk amiért rohadtul irigylem őket.

Egyszóval én büszke vagyok arra hogy magyarként egy olyan helyen képes vagyok túlélni ahol egy elpuhult jól fizetett Nyugat-Európai egy évig sem bírná ki ép ésszel." Mert én kemény vagyok baszod". ;) És ez az amit egy rohadt politikus és egy rohadt bank sem vehet el tőlem, az önbecsülésem.
Persze azt is simán megértem ha valaki inkább kivándorol, sőt még sok szerencsét is kívánok neki, ha már itthon nem értékelik a magyar munkát akkor csinálja magas szinten máshol ahol igénylik, csak ne felejtse el hogy honnan indult el, bár úgy gondolom hogy ezt a helyet nehéz elfelejteni. :D
Előzmény: Swordfish (39) 0 VÁLASZ
Swordfish 2012. 01. 09. 14:48 | #39
Szívemből szóltál!
A politikusok is csak közülünk kerülnek ki. Ahogy Széchenyi mondta: minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Mindenesetre magától senki nem fog változni, ebben biztos vagyok. Valahogy fentről muszáj lenne ösztökélni erre az embereket, de nem úgy, hogy szemetelésért levágják a kezét. Ne azért ne dobja el a csikket, mert félti a kezét, hanem értse meg, hogy ez nem normális dolog.
Itt mindenki csak hőbörög meg panaszkodik, minden sz@r, mindenki a politikától várja a megoldást a saját problémáira, mindig van felelős, vagy gyurcsány vagy orbán vagy a zsidók. Igazából qrvára nem lát a dolgok mögé, de kell egy ellenség, egy felelős, akit lehet hibáztatni.
Persze egyértelmű, hogy komoly problémák vannak ebben az országban, nemcsak morálisan, hanem gazdaságilag, társadalmilag és szociálisan is. Az egymást követő kormányok mintha csak egyre rontottak volna ezen a helyzeten.
zodiac 2012. 01. 09. 12:28 | #38
Sőt, még mielőtt meghalnak, átsegítenek az úton és rád íratják a vagyonukat. Külföldön csak ilyen kedves emberek vannak.
Előzmény: clownessa (37) +1 VÁLASZ
clownessa 2012. 01. 09. 12:25 | #37
És azt se felejtsd el, hogy külföldön még az autósok is sokkal udvariasabbak. Például ha keresztbe átszaladsz az autópályán, és féktávon belül vannak, inkább elrántják a kormányt, és ők halnak szörnyet helyetted.
Előzmény: zodiac (36) 0 VÁLASZ
zodiac 2012. 01. 09. 10:44 | #36
Nahát. Ilyen is csak Magyarországon történhet meg, máshol nem törnek fel autókat. Svédországban ilyesmiről még nem is hallottak.
Előzmény: Xenophil (2) 0 VÁLASZ
Cableguy 2012. 01. 09. 08:54 | #35
A video tényleg szép munka. aranyos kerettörténet. jó videó-grafikai megvalósítás. szimpatikus szereplők.
...Az "Istenadta magyar nép" 90%-a ugyanolyan"korrupt, kapzsi, pökhendi bunkó lenne, ha a politikusok bőrében tengethetné életét...
Első körben ehhez szólnák. alapból magamról aztán mindenki úgy általánosít ahogy akar.
Korrupt? nincs nagy hatalom a kezemben így avval nem is tudok visszaélni de ha lenne akkor sem akarnék.
Miért mert azt amit egy másik ember társam megérdemel és hatalmamban áll odaadni azt úgyis odaadom. Ha meg nem jár akkor pénzért sem adom.
Kapzsi? nem hinném de a családomat el szeretném látni. 18 éves korom óta nem voltam nyaralni még belföldön sem most 39 éves vagyok. pökhendi nem vagyok, bunkó maximum bunkóval szemben. Ha ügyeskedés azt jelenti hogy keresek olyan munkát amivel pénzt kereshetek akkor ügyeskedek. Ha mások hibáznak akkor mutogatok. Ha én hibázok akkor bevállalom.
Másoknak megmondom ha valamit rosszul csinált azért hogy javíthasson vagy máskor jobban figyeljen. Ha politikus aki hibázik akkor az falra hányt borsó. Ha ez fikázás akkor bevállalom.
Gyerekként szüleinktől tanulunk, róluk veszünk példaképet. Iskolásként tanárainktól okulunk de befolyásolhatnak iskolatársaink. Felnőttként a politikusoknak kellene példát mutatni, (ne vezess ittasan, ha hibázol megbüntetnek, csak a becsületes munkáért kapsz megfelelő fizetést, ha nem dolgozol jól kirúgnak, megbüntetnek.) Ha példaképeink rossz példát mutatnak akkor mit várunk hogy fog viselkedni az átlagpolgár? Énnekem eddig rend volt a fejemben, mostanában kezdek elgondolkozni hogy én csináltam eddig jól? Vagy aki korrupt, kapzsi, pökhendi, bunkó, ügyeskedik, másokat átb***sz, másokra mutogat, másikat fikáz, és betegesen irigy.........?
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 01. 09. 08:02 | #34
A videó szép munka!
A kialakult helyzetért viszont nem csak a politikusok a hibásak.

Mindenki nézzen szét a saját környezetében (vagy akár saját magában)! Ebben az országban elég nagy az igénytelenség. Főként szellemileg.
Az "Istenadta magyar nép" 90%-a ugyanolyan korrupt, kapzsi, pökhendi bunkó lenne, ha a politikusok bőrében tengethetné életét.
És kb.: ugyanez a mentalitás jellemzi sokak mindennapjait is: ügyeskedés, mások átb***ása, másokra mutogatás, a másik fikázása, beteges irigység.
Lehet most szidni az Orbánt, de ha holnap hirtelen eltűnne, akkor jöhet akár helyette "Igazságos Rendteremtő Dömötör" miniszterelnök is...
...mi magyarok akkor is ugyanolyan tuskók maradunk, amíg rendet nem teszünk saját fejünkben.

+4 VÁLASZ
Opra 2012. 01. 08. 22:18 | #33
Hurrá, egy újabb parasztvakítós videó...
Sajnos a megtakarított pénzünk egy része otthon van Magyarországon, de sűrgősen elhozzuk magunkkal azt is, mert hallottuk, hogy a maffiózók ahhoz is hozzá nyúlhatnak, ahogy a nyugdíjjal is tették. Köszönjük, de nem kérünk belőletek.
Hiányzik Magyarország, de az magyarországi élet nem.
Negat 2012. 01. 08. 22:13 | #32
A hazaszeretet véleményem szerint egy érzés. Ezt mindenki csak magában kúrhatja el.
Persze, élhetnénk jobban, sőt talán sokkal jobban is, ha az ország irányítói (régebbi és mostani is) nem úgy "dolgoznának" ahogy teszik de ők is valahogy irányítók lettek. Ezt el lehet fogadni és lehet ez ellen lázadni is, de hogy mi lenne a jobb lépés úgyis csak a jövő mutathatja meg.
Nap mint nap szembesülnünk kell azzal, hogy az életszínvonalunk egyre csökken, egyre többen adósodnak el, vesztik el értékeiket. Én azon szerencsések közé tartozom, akik ugyan érzik a nehezebb életet, de még mindig képes vagyok megélni és elhinni azt, hogy jöhet még jobb is.
Kimehetnék külföldre-azt hiszem- elég jó szakmám, kézügyességem, logikám, stb... van hogy bárhol el tudjak helyezkedni, de ha kinézek az ablakon tetszik az amit látok, szeretek itt élni annak ellenére, hogy máshol tudom, hogy jobban, kényelmesebben is lehetne.
1:13 - "A nincsből is várat építők". Túl sokan vannak/vagyunk akik ebbe a kategóriába estek butaságunk,esetleg manipulációk áldozataiként. Én úgy látom, ha abból akarnánk végre építkezni amink van szépen lassan szebb/jobb lehetne az országunk. Ha elmegyünk könnyebb utat, jobb megélhetést keresni, akkor ez nehezebben fog menni. Aki csapdában van nem tud menni, aki még nem esett bele, az tud távozni. Ha jól összerakom a képet minél többen vannak a távozók, annál nehezebb lesz az itthon maradtak élete.
Nem akartam politikával foglalkozni sohasem, de mégis eszembe jutott valami mikor GYF megjegyezte nem kell itt maradni, el lehet innen menni. Egy rövid idézet jutott eszembe és kicsit megzavarodtam kire is hallgassak. Íme az idézet:
" Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
Mindenki szíve-joga, hogy eldöntse kire hallgat. Én eldöntöttem.

ui.: valaki hiányolta a Csodaszarvast. Az első lapon a könyvben pont egy erdei tisztást mutatnak szarvassal. Vegye úgy, hogy ez az. :-)

Előzmény: speedbump (24) 0 VÁLASZ
watchup 2012. 01. 08. 21:50 | #31
Aki lusta ellátogatni az itthonalegjobb.hu oldalra, annak mondom, hogy a végén 5:23-nál az egy "élményfal"! Amint látható, a készítők szerint nem valami nagy élmény az alföldön élni.
watchup 2012. 01. 08. 21:40 | #29
A film a jövőben játszódik. Ekkor már csak egy szoba maradt Magyarország emlékéből. Egy régi stílusú rádió, pár dísztárgy és egy digitális könyv. A kislány elmélyül a digitális szarvasmarháktól hemzsegő idealizált hazug mesevilágban, majd a végén bejön egy öregúr és leolvasható a szájáról, amint mondja: "felejtsd el magyarországot, inkább nézd meg, hogy milyen szép a jelen világ"
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 01. 08. 21:20 | #28
Hé nyugi! Én +-t adtam.Én átéltem a régi rendszert.Nem tetszett sok dolog benne,(hangot is adtam neki amikor alkalmam adódott).De: Hagyták élni az embereket! Most mit tiltasz be? Legfeljebb a fizetéseket.De nem az övékét.
Előzmény: speedbump (26) 0 VÁLASZ
Kiscsuri
Kiscsuri 2012. 01. 08. 21:17 | #27
speedbump 2012. 01. 08. 21:04 | #26
Szerintem most akkor vagy tiltsuk be a válságot, vagy pedig vessünk ki rá különadót. Az adócsökkentésből származó többletbevétel pedig majd beindítja a gazdaságot! Remélem az érvelésem világos!
Előzmény: Szancso (25) +1 VÁLASZ
Szancso 2012. 01. 08. 20:46 | #25
Előzmény: speedbump (24) 0 VÁLASZ
speedbump 2012. 01. 08. 20:25 | #24
Te sem lehetsz még túl öreg, ha úgy gondolod, hogy a nagy hazaszeretetet Gyurcsány kúrta el. Elkúrta ezt már Ferenc József, Kun Béla, Horthy, Rákosi, Kádár, Antall, Horn, Orbán, Megyó és akik azóta voltak.

Vö.: "s kitántorgott amerikába másfélmillió emberünk"

Egyébként nem mintha azelőtt sokkal jobb lett volna...
Előzmény: jakatta (23) +1 VÁLASZ
jakatta 2012. 01. 08. 20:06 | #23
A "magyarok" érzést más is elqúrta.
Gyurcsány Ferenc többek között azt mondta: “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (…) nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (…) Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni” .

“A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás.(…) Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.”

Nyugi, nem fogom idemásolni a teljes beszédet. De ezek, és és a sok szoclib bűnöző után (Hagyó, Hunvald, Mesterházy és a többiek) senki ne várja, hogy a hazaszeretet fűtse át a lelkünket.
Előzmény: piszok alfred (17) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 01. 08. 18:52 | #22
:)
Előzmény: Enechuel (21) 0 VÁLASZ
Enechuel 2012. 01. 08. 18:06 | #21
hátt ez nagyon tetszik:D:D
Előzmény: Szancso (19) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 01. 08. 17:44 | #20
Megint egy film ami a saját népünknek mutatja be hazánkat.....

Ha külföldieknek készül akkor ne magyarul, ha meg magyaroknak annak meg mi értelme? Attól hogy szeretek otthon lenni, szép tájak vannak, stb még nem fogok otthonmaradni ha szart sem tesznek hogy jobb, élhetőbb jövőkép miatt maradjak.

Az hogy otthon költsék el azt a kis pénzt is talán árakban kéne versenyezni más országokkal. Nekem innen egy repülővel kiutazás Spanyolba 1 hétre olcsóbb mint ugyanez haza. Ezek után ja családlátogatás talán de hogy üdülni? Tenerife, és más helyek is rohadt olcsók. Akkor miért is válasszuk kicsit drágábban az otthonit, amiben sokszor a kiszolgálás sem igazán ok. A gond itt is hogy a sok adó, és teher az embereken vállalkozásokon nem engedi meg hogy versenyképpesek lehessenek.

Az egy retardált aki azt hiszi azért nem mennek otthon üdülni az emberek mert nem szeretik a hazájukat.
Szancso 2012. 01. 08. 16:10 | #19
"S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,
Bár állni látszék az ország,
a kormány szopat."
Előzmény: KillHates (12) +1 VÁLASZ
syl 2012. 01. 08. 16:08 | #18
Tenyleg szep film meg kicsit el is szomorodtam... de legkozelebb mikor magyarorszagra megyek (kizarolag latogatoba) majd nosztalgiazok...Nem tervezem a visszakoltozest es ezert nem hibaztathat senki!
piszok alfred 2012. 01. 08. 15:32 | #17
Eltévedtél az időpontokat illetően.
A "magyarok" érzést a 2002-es bukás utáni beteg elme ámokfutása mosta ki az emberekből. Ami azóta történik itt az akkor bukott törpediktátornak köszönhetően, az mosta ki a hazaszeretetet az emberekből. Az elmúlt másfél év ezt csak növelni tudta.




Előzmény: KillHates (12) -1 VÁLASZ
Pumacska 2012. 01. 08. 15:21 | #16
"Bárcsak értenénk az intő múlt szavát.."

Nagyon oda kellene, hogy figyeljetek legalább ennek a sorára a dalnak.
Széthúztok, akkor, amikor a legjobban össze kellene hogy tartsatok.

Szerbiában élek. Gyertek ide. Itt majd még vernek is benneteket magyarságotok véget. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy beolvadjatok a tégelybe. Golyófogónak visznek majd benneteket polgárháborúba, csak hogy fogyjatok..
Soroljam még?

Szóval nagyon meg kellene becsülnötök mindenetek , amitek még megmaradt, mert sajnos nagyon igaz, hogy a nagy eus csatlakozási törekvésekkor fél országotok el lett adva, csalogató mézeskalácsház-hitelekkel nyomorba döntve és amit a nyugat kínálni tud az egy újabb kölcsön, amit viszont megint csak vissza kell majd adni...

Reflektálva egy korábbi bejegyzésre. Turisztikai helyek a világ minden táján tele vannak tolvajokkal. Egyszerű tényből következően. Sok ember egy helyen egy kis vagyonnal magánál.

Tsókolom
+2 VÁLASZ
Zolibaba24 2012. 01. 08. 15:01 | #15
„Itthon a legjobb” Sőt egyre csak jobb lesz! ;)
Oci 2012. 01. 08. 14:58 | #14
Tudod a probléma azzal van, hogy a hosszú évek alatt lenyelt nagy mennyiségű szart büfögjük vissza akkor amikor valaki az orrunk alá dörgöli (és másoknak), hogy "de jó magyarnak lenni" "milyen szép itt nálunk" "örüljünk annak ami van és gondoljunk a szép múltunkra". De nem megy. Mert a szerencsétlen kihasznált magyar (a nagy átlag) csak azt látja, hogy "szinte" minden máshol jobb mint itt. (meg azt, hogy neki nincs pénze nyaralni mert kell a pénz a számlákra) Ezek után ne várd, hogy itt majd nagy összetartó erőt ad nekünk egy ilyen kis film. (ami nem mellesleg nagyon jól néz ki) De ha így is lenne akkor sem lenne minek annyira örülni mert az így itthon tartott pénzt "országukban tartják a vagyonukat"
valahogy lenyúlná állam bácsi valamilyen "extra turisztikai szuper f@szom adóval" csak azért, hogy csökkentsük az államadósságot. Ezekután ott vagyunk ahol a part szakad. Álmodozásban jók vagyunk.
:(
Előzmény: KillHates (12) +3 VÁLASZ
Oci 2012. 01. 08. 14:38 | #13
Előzmény: Ravennë (4) 0 VÁLASZ
KillHates 2012. 01. 08. 13:19 | #12
Kicsit szomorkásan olvasom a kommenteket... Nem érdemes már semmilyen propagandafilmet sem készíteni az embereknek, mert csak visszásságot szül, epés, elégedetlen megjegyzéseket. Ebben az országban már tényleg felesleges a nemzeti öntudatra apelláló érzéseket kelteni, mert teljesen felesleges; az idősebb generációból a 45 éves szoci olvasztótégely a fiatalokból az elmúlt 20 év nullázta le "magyarok" vagyunk érzést...
Sajnos a nemzeti öntudat (itt most nem a szélsőjobb fröcskölődéseire gondolok) és az ebből adódó összefogás nagyon fontos, nem csak a hovatartozás érzése miatt, de a gazdaságot is előre lendíti. Jó példa erre Románia; ott elég erős a nacionalizmus és hiába a béka feneke alól kezdték, a gazdasági minősítőknél már előrébb tartanak mint mi, mert az országukban tartják a vagyonukat és kénytelenek jobban vezetni a politikusaik is a gazdaságukat, mert összetartóbbak az emberek és tartaniuk kell az esetleges elégedetlenségekből adódó következményekkel.
Itthon már teljesen szétforgácsolták az embereket (nukleotizáció) bárki bármit megtehet, nem jár a tömegek haragjával csupán kisebb -jól kontrollálható- csoportok emelik fel a hangjukat, amit a média -az érdeke szerint- vagy piedesztára emel vagy kifiguráz.
És nem látni a kiutat, ebben az országban mindig az teremtett egységet ha lehetett valakit utálni; a tatárokat, a törököket, a habsburgokat, a ruszkikat, vagy éppen zsidózni, vagy buzizni kellett...
Érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy mi lenne csak azért büszkének lenni Magyarországra és a Magyarságra mert azok vagyunk és megbecsülni az értékeinket (már ami még megmaradt) és nem a szomszéd zöldebb füvére irigykedni hanem példát venni az igyekezetükön...
+10 VÁLASZ
Kolbi 2012. 01. 08. 13:16 | #11
azt nem imázsfilmnek hívják.... ennek pont az a lényege, hogy a szép dolgokat emelje ki, mert ha olyanokat is beleraknának amiket te mondasz akkor nyilván az lenne a bajod h közpénzből olyan imázsfilmet forgattak aminek nincs haszna...
Előzmény: fricz (8) 0 VÁLASZ
dude 2012. 01. 08. 13:11 | #10
Incredible Hungary.
+1 VÁLASZ
Swordfish 2012. 01. 08. 13:09 | #9
Egyébként a film maga szép és jó és ötletes, csak olyan, mint mindegyik reklám.: kiemeli és eltúlozza az előnyöket és elkendőzi a hátrányokat.
Egyébként ez nem bűn, szinte az összes ilyen turisztikai, országimázs reklám ilyen.
Pl a travel channel-en reklámozták egy ideje Macedóniát. Biztos vannak fantasztikus természeti szépségek, de amivel az utazó szembesül az a balkáni igénytelenség és a borzasztó nyomor, a lepusztult utak, a rozsdás korlátok. Ezekről nyilván nem esik szó.
fricz 2012. 01. 08. 13:06 | #8
...egyébként jól néz ki meg tényleg szép helyek vannak itthon, de pár oldalt kihagytak abból a könyvből amit a kislány olyan szépen lapozgat. pl nem láttam a jelenetet mikor a lakótelepen félve sétálsz haza és várod mikor áll körbe 8 dzsukesz, vagy mikor hívod az autómentőt mert beletört a felnid a kátyúban (háttérben gémeskút)... ha nagyon akarnám biztos eszembe jutna még pár de hagyjuk. ilyen filmet más országról is lehet forgatni, szép helyek mindenhol vannak.
fricz 2012. 01. 08. 12:59 | #7
Olyanok akik ugyan így röhögnek az egészen, csak kapnak érte pénzt :D
Előzmény: Slarioux (3) 0 VÁLASZ
gaborhu 2012. 01. 08. 12:48 | #5
Szép videó, jó is lenne, de hosszú és lassú...
+1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2012. 01. 08. 12:35 | #4
Jaj de szép, jaj de szép. Tényleg vannak szép helyei Magyarországnak, érdemes bejárni őket, de a videó nekem nem más, mint zizi a szarkupacon.
Slarioux 2012. 01. 08. 12:34 | #3
Nem tudom milyen agymosott emberek csinálhatják ezeket a videókat...
-3 VÁLASZ
Xenophil 2012. 01. 08. 12:21 | #2
Svéd barátaimat láttam vendégül nállunk. Kirándultunk több helyen is. A második nap feltörték az autójukat és elvittek mindent belőle.
Tomesz 2012. 01. 08. 12:04 | #1
Nem volt megsütve a kolbász!!!! :)
+1 VÁLASZ