Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
nagydee
nagydee 2012. 01. 11. 11:03 | #47
teszek neked szívességet kuszaeszű...

1. mint azt gondolom tudod, a szarnak több fajtája létezik ám. van az ami olyan "jófajta" kemény, amit, ha kitolsz magadból, akkor ugyan megszenvedsz vele, de úgy, ahogy leért meg is áll függőlegesen és ha már kint van, akkor jóleső, kellemes megcsináltam, vége érzés uralkodik el az emberen. meg van pl. a híg fos fajta, aminél ugyan nem nagy kaland a kijövetel, de utána sem érzed túl jól magad, plusz marja a sav a segglyukad és az egész budit beteríti. (eddig megvan?) namármost, ha ezek közül valamelyiket meg kell enned, akkor persze majdnem mindegy melyiket zabáltatják fel veled, de ha csak az a feladat, hogy fel kell takarítanod, akkor azért az első fajtával lényegesen jobban jársz. (most kapaszkodj, mert nagy logikai ugrás következik)
attól, hogy elő lehet adni valamit, még nem lesz hiteles. de azért az baromira nem mindegy, hogy van-e valakinek olyan elképzelése, amit rendszerezetten, legalább valamennyire alátámasztva elő tud adni, vagy nincs. tetszik érteni?

2. ha te nem hiszel senkinek, az a te dolgod. ha te nem bízol senkiben, az is te dolgod. lehet így is élni. hogy mennyire volt szar az a 8 év, arról lehet vitatkozni. mikro meg makro adatokat lehet szembeállítani személyes sorsokkal, tragédiákkal. el akarták venni az ingyenes oktatás. semmi gond, megszavaztuk (én ugyan nemmel szavaztam, de szavaztam, úgyhogy vállaltam, hogy elfogadom a végeredményt), hogy ingyenes maradjon. erre tessék, lám most mit csináltak... ezt lehet úgy értékelni, hogy szemét köcsög mindegyik, de lelehet belőle egy olyan következtetést is vonni, hogy az ingyenes oktatás eltörlése nem volt rossz gondolat. és akkor azon is el lehet gondolkodni, hogy volt egy ember, aki ezt fel merte vállalni, fel merte vállalni azt, ami ezzel jár, és volt egy olyan, aki azt mondta akkor, hogy ez hülyeség, ez rossz és erre most kb. megcsinálta ugyanazt, csak szopatósabban. szerintem ez elég nagy minőségbeli különbség.

3. te voltál #30 utolsó mondata. puszi...

4. a demokrácia azt jelenti, hogy a hatalom a néptől származik. nem azért van valaki hatalmon, mert a jóistenke őt választotta, nem azért, mert az összes ellenlábasát megölte, hanem azért, mert az emberek azt akarták, hogy ő legyen hatalmon. ennyit és nem többet jelent a demokrácia. itt, minálunk jelenleg ez van. még néhány évtized és azt is megtanuljunk, hogy gondolkozzunk mielőtt X-et teszünk valaki neve mellé.
a vitatott elemekről annyit (figyelj, mert bonyolult), hogy sok helyen található teli gázolajos hordó. sok helyen van műtrágya. sok háztartásban van hagyományos villanykörte és az időkapcsoló sem ritkaság. ezeket összerakva viszont jellemzően nem találod meg, mert az már úgy hívják, hogy bomba. az egész ugyanis több, mint a részek összege...

5. (meg)választott (!!!) vezetőink milyenségét ne rajtuk, hanem a választóikon kérd számon. itt (a nagy hagyományokkal rendelkező magyar nyöszörgés hithű folytatóiként) sokan gondolják úgy, hogy a politikus egy külön állatfajta. pedig nem az. pontosan olyanok, mint az emberek. ugyanúgy beleszarnak magasból mindenbe, mint a hétköznapi emberek, csak ők látványosabbat szarnak. de nem maguktól. az emberek tették ez lehetővé. na most akkor ki a hülye. ők vagy az emberek. (mindkettő)

szerintem:
Orbán rossz, Gyurcsány nem jó, de Orbánnál fényévekkel jobb. Magyarország nem jó. Magyarország egy szarkupac, habzó szájú, szemellenzős idióták gyülekezete. (tisztelet a kivételnek) azt kapjuk folyamatosan, mit a többségünk megérdemel. nem tetszik? ciki, de ez van.

"amikor rendőrök ütötték-verték az ártatlan járókelőket"

ha jól rémlik, a rendőri brutalitás úgy kezdődött, hogy lángolt pár kocsi, némi épület és megpróbálták rágyújtani a vízágyút a benne ülőkre... hagy ne sajnáljam már azt, aki ezek után "ártatlan járókelőként" odament bámészkodni. bocsi.



Előzmény: 7sleeper (45) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 10. 16:48 | #46
.
Előzmény: 7sleeper (45) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 10. 16:48 | #45
igazság vagy hazugság. középút ebben ténylegesen nincs.
(szubjektíve lehet, sőt biztos, hogy van.
de végsősoron objektíve valami vagy igaz vagy hamis.)

1. akkor meghívom rooseveltet, churchillt, sztálint, hitlert, hogy ugyan tartsanak már előadást etikáról, emberiességről, és a világbékéről. (még "jó" előadást is "csinálnának".) DE hitelesek ők nem lennének. rühellem bonot, és nem kívánom teréz anyának, hogy az izére posztolt gömbvasas, zombiirtásra felkészült fiatalember félbeszakítsa a mondandóját, de ők hitelesebbek /így aztán objektíven nézve csak ők HITELESEK a felsoroltak közül!/ lennének. nem?

2. sem feltételesen, sem feltétlenül egyiknek sem. mert mind hülye, hazug barom.. a baj azzal van csupán ebben a kommentfolyamban, hogy nagydee annyire orbánmínusz, gyurcsánybajnai duplapluszjó "véleményen" van (elvégre ha kimondod, hogy elkúrtad, akkor automatice jófej vagy, ellenben, ha nem mondod, mert mondjuk azért annyira mint a másik azért nem kúrtad el /még - mint demokráciát félteni a kétharmadtól, ez olyan. b+ annyira szar volt az mszp+szdsz gyurcsány-bajnai dicstelen éra, hogy igen merészeltek a választók valódi alternatíva nélkül ennek a segg társaságnak inkább bizalmat szavazni/, hogy mellette mindenki pártosnak tűnik. ő meg még próbálta is erőltetni: aki nincs velünk az ellenünk van.. emberközelibb? he? ez kb. olyan mint: megbasztam a húgod anyád hátán. ugye milyen figyelmes szerető vagyok? nonszensz.. ez nem közelebb hoz az emberhez, hanem éppen távolabb. amit csináltak az a híres-neves önkritika (szűk körben) gyakorlása. az meg tényleg inkább a gyurcsányékra jellemző metódus.

3. vissza lehet keresni a komcsizást ki vitte bele. ennyit erről. lásd második pont. ennek a posztnak köze nem kellett volna legyen belpolitikához. ennyi a történet (és nagydeen kívül mindenki ezt is írta be. orbán nem jó, de azért a külföldi agyatlanak is elmehetnek hólekvárt kaszálni a góbi-sivatagba.) egyébként. mellékesen. hamár szóbakerült. Magyarország ebben a fos uram-bátyám én a tiéd, te az enyyimét rendszerben fuldoklik. ez meg bár eredendően arisztokratikus találmány, de a "szocializmusunk" ideje alatt kiterjesztették az egész népre. (a juszt az első fidesz kormányzás alatt már-már hápogva "nem értette", hogy mit akart az orbán mondani akkor, amikor kijelentette, hogy azon lesz, hogy a "mobilok" telefonkönyvei kitörlődjenek.. mérsékelt, decens önszopatás volt orbán részéről; ugyanis ténylegesen ő is ennek a rendszernek a révén került pozícióba.. (és ezért úgy gondolta, hogy rájuk nem is vonatkozik ez; úgyhogy ahogyan szocializálódtak, így lett minden a "haveroké". mint az átkosban. és ez leghamarabb akkor változott volna meg, ha az elmúlt 20 esztendő során egy független, szakmai réteg kinevelődik. ehelyett vannak a vitézy dávidok..

4. mi a demokrácia? az nem ami itt van. én mást nem is mondtam. de az sem demokrácia, amit mi innen, vagy az állítólag szerencsésebbek kívülről, mint bennfenntesek megtapasztalhatnak egy "nyugati" ország állampolgáraként. tessék végignézni az ominózus törvényeket, mindegyik "vitatott" elem tényleg megtalálható más országok jogrendszerében. és ha imígyen kizártad, hogy akkor jogosan baszogatnak minket (és nem az orbánt - egyrészt ő is más pöcsével veri, másrészt viszont exportálják nekünk keményen a csalánt..), akkor az marad, hogy alaptalanul teszik. és alapos okkal. nyilván demagóg ez a bizonyos ok, de akkoris igaz (lásd a komment kezdete): mutogatnak a csak most csak nálunk kifejlődő "diktatúrácskára", hogy nehogy szétfoszoljon idő előtt a "demokráciájuk". erre vagyunk jók nekik.

5. hol volt a langytalanság 20 éve? mikor az álértelmiség kiegyezett a rendszer uraival, cserébe a hatalomért. hol mikor a horn lett miniszterelnök és az állítólagos szabad értelmiségiek szembe köpték az eszmét amit állítólag képviseltek. (lám a demokrácia azért megkésve válaszolt: az szdsz közvetlenül nincs bent a parlamentben) hol volt mikor egy ügynök lett a kormányfő (úgy illik, ha már egy besúgó volt a köztársasági elnök először..), aztán hátbakarmolták a korrupciós ügyektől elnehezült szabad madarak, hogy egy volt kiszes, párt (tehát nép) vagyon sikkasztó elvtárs legyen alkotmányjogilag, közjigalag lehetetelen(!) módon miniszterelnök. miniszterelnök, aki elkúrta de alaposan. előbba nem tevéssel, aztán tettetéssel, és a tevéssel (mikor még a rendőröket is pártkatonává tette - miközben folyton attól rettegtek alig 5-6 évvel korábban, hogy majd az orbán az majd.. hát nem ő tette az már biztos..).

békaperspekítvából nézik sokan az egész történést. számukra orbán rossz/jó - gyurcsány rossz/jó. pedig nem erről van szó! Magyarország jó, mert nekünk csak Magyarország jó. és Magyarországhoz mind a gyurcsány mind az orbán hozzátartozik, de nem lesz tőlük jó vagy rossz. kevesek hozzá. emberileg. lelkileg. (sokan még, de róluk egyértelműen ki is derült. eleve romlottak; korrumpálódottak kezdettől.) külföldnek meg psszt az egészhez, orbán "diktatúrája" és gyurcsány lázálmas kormányzása is a mi gondunk volt. és amikor rendőrök ütötték-verték az ártatlan járókelőket (naná, hiszen őket érték el) kormányfői direkt utasításra, az nem orbán alatt volt/van héló! gyurcsány elkúrása a sokattűrő magyar népből még nem hozta volna elő, hogy kimenjen az utcára. már nem. sokat tapasztalt nép vagyunk "sajnos". kellett az összehangzás 56-tal. és ehhez a rezonanciához az akkor regnáló mszp kormányzatnak több köze volt mszmp jogutódként (néhány káder átült másik pártba), mint most orbánnak ehhez a válság a válságbanhoz. én őszintén mindeki érdekében az államcsődöt is vállalva, és hogy sokkal-sokkal kevesebben leszünk: az összes rettegő és/vagy pártoskodó szerencsétlent az összes oldalról beleirányíttatnám a napba, a bsg-t kutatni. nagydeenek fizetem a busines classt..
Előzmény: Blogvadász (37) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 10. 15:48 | #44
ezt próbáld újra nagyagyú.. ;-) attól nem lesz valami hiteles ha "előadod" a helyzetet. főleg akkor nem ha bizonyos leszerepelt fércemberek mondják.. még mindig nem fogtad fel (sőt az azóta eltelt idő alatt sem - ebben biztos vagyok), hogy lehet az orbánt szidni, de pont azt a két tökéletlen balfaszt tartod közgazdaságilag hitelesnek? .. igazságbeszéd akkor szerinted az, hogy szűk körben "lelkesítőleg" (hogy ugyan szavazzák már meg 102%-kal párton belül főfasznak) elmondta az egyik, hogy elkúrták. elkúrták és kurvára nem lett rájuk nézve tényleges következménye.

én tudom, hogy te tudni véled, hogy én szerinted nem tudtam. ez viszont nem változtat a tényen: én kezdettől tudtam..

egészen a #39. kommentedig abban a hitben éltél, hogy a MatyiZeg által leírt igazsággal szemben én téged védtelek valamiképpen? kinevetlek baszki.. ;-) és nem én találtam ki, hogy orbánnak is volt őszödi beszéde. így próbálták tálalni. hogy lám-lám gyurcsány azt mondta el mit kúrtak, kúrnak el; orbán meg azt mit fognak. és ha valaki, akkor te nem értetted a logikai kapcsolatot a "beszédek" között.. ugyanis tévesen azt hitted, hogy a "két őszödi beszéd" kapcsolatáról beszéltem. nem.. orbán szűk körben előadott "beszélgetése" gazdasági kérdésekre is kiterjedt - miért az van, miért úgy lesz.. ez SEMMIBEN NEM különbözik attól, ha egy elkúrt, meg egy elkefélt ludas mátyás ugat a közgazdaságtanról. talán jobban csinálták szerinted?! (az egyik előbb a saját pártján belül kakukkolt, aztán meg őt lökték ki a fészekből - annyira hozzáértő volt..)

"nem vagy te politikus esetleg?"

dehogynem. honnan tudtad? egyébként hogyhogy nem ismersz meg. feri vagyok.. gyurcsány feri.. :-p
térdre geci és kezdjed az internacionálét kórusban két szólamban..
(ééés most dobta le végleg a zagyad az ékszíjat..)
Előzmény: nagydee (39) 0 VÁLASZ
Gerysama 2012. 01. 06. 18:17 | #43
Jog alapja volt az ösözdi beszédnek...szokták is mondani hogy inkább az igazságbeszéd volt mintsem hazugság.
Bajaniék meg lehet hogy ráléptek valamilyen útra...de ahogy őket ismerem nem hiszem hogy sokminden jó kisült volna belőle. Ha 20 év alatt nem csináltak érdemben semmit (hát valamit csináltak de nem változot sokat M.o helyzete) akkor nemhiszem hogy most kezdték volna el. Az a "lehet hogy valahova eljutunk", nemtudom ki hogy van vele de az a "lehet" szó engem nem győz meg.

A magyart szokták a béketűrés népének nevezni. Szal erre nem hajlamos a magyar. Csak mostanság jellemző inkább rá amikor már az éhenhalás küszöbén állunk. De így meg szerintem tök érthető.

Az adósságcsökkentéshez nem tudok érdemben hozzászólni. Igazat megvallva tököm tudja hogy hogy kéne azt megoldani végérvényesen...
Előzmény: Blogvadász (42) 0 VÁLASZ
Blogvadász 2012. 01. 06. 16:52 | #42
Kiemelném hogy nem szavaztam az mszpre,de : "Azt azért hozzátenném hogy eléggé lejáratták az országot az öszödi beszéddel" ez csak azoknak lejáratás akiknek elég elég egy rossz pillantás és már mennek höbörögni. Ahogy Gálvölgyi papánk is megformálta egyik paródiájában, miszerint megkérdezik a tüntetőt hogy miért tüntet , de azt nem tudja csak mondták hogy jöjjek tüntetni. A birka, primitív embereket (és bocsánat, nem személyeskedés), meg lehetett vezetni azzal, hogy a rohadék Gyurcsány hazudott ! Aki egy kicsit is értelmesebb, és átlátott a szitán az látta , hogy ez pont arról szolt , hogy elég volt a semmittevésből, abbol hogy nem alkotnak semmit, a saját pártjának állított tükröt ezzel , aki mostanra el is árulta Őt természetesen , ezzel is bizonyítva azt hogy igenis volt jog alapja az öszödi beszédnek. Csak nálunk könnyű gyölöletet szítani, erre sajnos hajlamos a magyar.

Azt nem értem , hogy már nagyon régen van államadósság , és más semmi. Plussz jött a válság. Bajnaiék ráléptek arra az útra , hogy a "más semmi" helyett legyen valami, igaz ugy hogy a hátunkon van az államadósság , de mint mondtam az mindig is volt . Lehet hogy ha valahova eljutottunk volna akkor el lehetett volna kezdeni , az államadossággal foglalkozni érdembe, de ugy hogy addigra van valami amit fel tudunk mutatni ! De igy , hogy mindent elsöprünk , mindent eltiporunk, demagogizálunk csak azért hogy visszafizessünk ? Miért ? Miért lett most olyan fontos.. konstas kellett volna tartani. Ez lett volna az egyenletben a fix érték , de a többi meg növekedésnek indulhatott volna.

Faragtunk most egy kicsit (mert nem olyan sokat) az adósságon ,de milyen áron ? Hány ember életét nehezítve meg !
Előzmény: Gerysama (40) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 16:34 | #41
"8 év alatt sem javítottak hazánk sorsán (ez tény, be is vallották)"

ööö, mikor is? nem vagy te egy kicsit elkavarodva az időben?
Előzmény: Gerysama (40) 0 VÁLASZ
Gerysama 2012. 01. 06. 16:17 | #40
Azt azért hozzátenném hogy eléggé lejáratták az országot az öszödi beszéddel. Az előrehozott választásokról már nem beszélve...amit ezek összeszerencsétlenkedtek. A médiát is azért eléggé rendesen befolyásolták. HA mégsem annyira mint most csak azért mert nem volt meg a kétharmaduk. Magyarországról egyébként meg már régen úgy gondolnak mint tolvaj bandára...gondolok itt arra hogy előkelő helyen szerepeltünk a korrupciós listán. Románia meg nem hinném hogy jobb helyzetben lenne. Legalábbis a rokonság akik kinnt vannak ugynaúgy szídják a kormányukat mint mi a mienket...szal igazából nemtom.

Ami pedig a hitelt illeti, ha az mszp maradt volna kormányon ugyanúgy el lennénk adósodva...Baynai ide vagy oda. Róla meg csak annyit hogy itt páran megemlítették mint "az a politikus aki valamenyit javított M.o helyzetén". Hát nem tudom...ha arra a huszon valahány emberre gondolok akik felakasztották magukat a libás bortány után és az ő közönyére...nem tudok rá úgy gondolni mint akit érdekelne a haza sorsa.

Egy szó mint száz, ha az mszp maradt volna ugyanúgy benne lennénk a szarban. Valószínúleg jó szokásukhoz híven felvettek volna még pár száz milliárd euro hielt, a felét zsebre rakják a másik felét meg szétosztják a cigók között.
Eddig se csináltak mást. És ez nem vita témája. 8 év alatt sem javítottak hazánk sorsán (ez tény, be is vallották)...most sem javítottak volna rajta.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 15:58 | #39
ide figyelj te értelmi fogyatékos!

annyit merészeltem mondani, hogy amit elő lehet adni a közgázon, annak szerintem több hitele van, mint annak, amit nem. főleg, ha gazdaságról van szó. ha ezért én szerinted (aki, mint az már kiderült, arról sem tudott, hogy volt ilyen előadás, mert arról, hogy Gyurcsány megmondta, te egyből öszödi beszédet vizionáltál) szellemi nyomorék vagyok, akkor vállalom. sőt, büszke is vagyok rá. te vagy a kerítés egyik, én meg a másik oldalán. de még mielőtt tovább idiótáznál engem, azért nézd meg, biztosan nem te mögötted van-e a sárga ház...

az egyetlen, aki itt hadjáratot folytat,meg trollkodik (azt se tudtad miről van szó, te, a nagy, tájékozott, széles látókörű) az te vagy.

a 27-es kommentet elolvastam és válaszoltam is rá. egészen mostanáig még értetted is, hogy mi a két komment között a logikai kapcsolat, hiszen ebből vezetted le az orbáni öszödi beszédet. csak most kezdted nem érteni, hogy kiderült mekkora suttyó is vagy.

nem vagy te politikus esetleg?
Előzmény: 7sleeper (36) 0 VÁLASZ
kenderice 2012. 01. 06. 15:38 | #38
A munkahelyemen egy elvakult fideszesnek feltettem ezt a kérdést, hogy miért kellett felesleges átnevezéseket tenni, sokba kerül. Azt válaszolt, hogy azért, hogy a pl. a táblakicserélő embernek legyen munkája.
Azóta nem beszélek vele...
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
Blogvadász 2012. 01. 06. 15:35 | #37
Na halo mindenki ! Egy kicsit megprobálok középutat verni. Tehát:
1. Attól nem lesz jobb mert előadja egy egyetemen ez igaz. De azért valamilyen kvalitást csak elért ha már meghívták egy egyetemre elő adni. plusz hallgattam vele egy riportot egy éve kb. és nem tudta eldöntei hogy melyik egyetemre menjen tanítani ahova meghívták (Amerika , meg valamilyen Europai), Azért ha annyira hülye lenne csak nem hívnák meg.
2. Lehet hogy nem a legjobb volt az intézkedések sorozata, de ahogy irtad hogy a kolléga nem akarja megérteni , hogy Te nem vagy feltétlenül Orbán fan, úgy te sem akarod megérteni , hogy nem az mondja senki hogy az akkor milyen szép volt , és szivárvány , de ennék sokkal jobb. Hogy mit ne mondjak ember közelibb.
3. Felejtsük már el a komcsizást , meg az ilyen hasonlókat. Mi , vagy legalább is én már rég nem az a generáció vagyunk, hogy ilyenekkel érveljünk. Mellesleg elég primitiv dolog, ha valaki érvek helyett komcsizik és ehhez hasonlók.
4. Igen itt sokkal sulyosabb dolgok vannak annál hogy most drágult a kenyér ezt nem értitek meg. Az utolsó , utolsó orában vagyunk , mind a demokráciát illetőleg , mind a gazdaságot, mind az Europában való helyzetünket tekintve. Hát nem értitek hogy mit művel ez az ember és a bandája ? Nem érzitek a nehezét ? Ti, mi fogjuk megszívni nem Ők. És ezt lehetne orákig fejtegetni.
5.Végül lehet hogy most magamra haragítok sok embert ,mert valóban lehet hogy te nem kampányoltál orbán mellett és a kolléga ezt nem vette észre , de sajnos a jelenlegi helyzetben nincs helye langyoskodásnak, nincs helye annak hogy jajj én nem szidom az orbánt ,de azért nem is értek vele egyet. NEM ! Vagy legyél Orbán majom , de akkor vállald hogy sok embernek elege van belőle , vagy legyél ellene és tegyél , és segítsd a többieket , és azon legyél hogy egy élhető magyaroszágot teremtsünk , egy felvilágosult gondolkodású a világra nyitott szellemiségüt, de valaova állj !
Előzmény: 7sleeper (36) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 15:02 | #36
olvasgasd a 27-es kommentet, a többit hagyd (továbbra is) figyelmen kívül
mert látszik, hogy nagyon nehezen fogsz fel egyszerű dolgokat is
annak az egy kommentnek a megértése lenne az alap!

a többit meg elmondtam. ha nem érted, hát nem érted.

az előbbi kommentemben meg említettem már: a sarló-kalapácsos hadjáratodat kurvára nem kéne erőltetni
főleg itt nem, mivel ez az oldal nem arra való
posztolj, kommentelj más témában vagy

keress hozzád-hasonló agyalágyult fidesz-hívőket más oldalakon te ostoba baloldali troll
és nekik fejtsd ki az értetlenségeden alapuló kéréseidet
én ugyanis nem vagyok (de láthattad más sem) vevő rá

hidd el mindenki jobban fog szórakozni
Előzmény: nagydee (35) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 14:38 | #35
szerintem te azt sem tudod miről beszélek. és még én vagyok tájékozatlan...

erről:
http://www.youtube.com/watch?v=BH1pQsNGqh8
http://www.youtube.com/watch?v=riCQLr6Kj5s
http://www.youtube.com/watch?v=57e2Y0mvLPI

ilyet mutass a Fidesztől légyszíves...

ha meg nem tudsz, akkor dugd vissza a fejed oda, ahol eddig is volt...
Előzmény: 7sleeper (34) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 14:22 | #34
hogy szerinted is konkrétan ezt mondtad nem oszt nem szoroz, hiszen szerintünk ezt mondtad. konkrétan..
úgyhogy konkrétan hülye vagy
ha eddig nem derült ki számodra én konkrétan ezt mondtam és mondom ;-)

a hajdú bétes, kaszinós bajnai, meg az apró-klános, "kisz" mit tudos, táncikálós, altusos gyurcsány
szerinted gazdasági szakember?? tényleg csak költői kérdésként teszem fel: hülye vagy??

már elmondtam neked, hogy csak te nem tudsz arról, hogy az orbán ugyanúgy szűk körben levágott minimum egy előadást. igaz nem általános iskolásoknak, mint a bajnai. legalább ennyit megtehettél volna, hogy bepötyögöd szépen a keresőbe, hogy "orbán őszödi beszéde" (igaz elsőként a diplomáciai táviratos találatokat adja), orbán zártkörű beszéde.. hogy tán esetleg ne járasd már le magad még jobban. de neeeem. mindegy lenne énnekem, de szétoffolod az izét a politikai hitvallásoddal, amire csak bazmegozva lehet válaszolni b+.

itt a linked, emészd meg,
és lehetőleg az agyhalott politizálós szövegeléseidtől kímélj már meg minket..
http://index.hu/belfold/kkr0524/

tanítónéninek meg hiába képzeled magad.
sem ahhoz nem vagy szellemileg kvalifikált,
sem pedig ahhoz, hogy interneten politizálj (pedig az már végképp alacsony szint - ahogy legalábbis te "műveled")
Előzmény: nagydee (33) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 13:33 | #33
jajaja...

"szerinted a gyurcsány, bajnai faszább gyerek pusztán azért mert tudtoddal előadták, hogy mi a helyzet szerintük"

igen. konkrétan ezt mondtam. nem azt, hogy igazuk volt, nem azt, hogy jól csinálták, annyit állítottam, hogy nekik volt merszük egy, az átlagpolgárnál műértőbb közönség előtt elmesélni, hogy miként is látják a dolgot és vállalni azt, hogy bele is kérdeznek.
tudtommal ilyet sem Orbán (bár ő politikus, nem tekinthető semmilyen szinten gazdasági szakembernek, úgyhogy azt még meg is értem, hogy ő nem) nem csinált, de Matolcsy sem, aki pedig az unortodox gazdaságpolitika atyja, úgyhogy szerintem neki illet volna egy ilyet megejteni. más csak azért is, mert a gyűlölt hozzá nem érő elődök ezt megtették.

persze lehet tévedek, ebben az esetben egy linkkel is beérem...

az összes többi, amit összezagyváltál értékelhetetlen...


Előzmény: 7sleeper (32) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 13:15 | #32
a fejegységed rosszul pozícionál
helyre rakom kicsit, jó?
szerinted a gyurcsány, bajnai faszább gyerek pusztán azért mert tudtoddal előadták, hogy mi a helyzet szerintük

nos ezen komment erejéig, meg mert MatyiZeg is elmondta már korábban - eltekintve attól a ténytől, hogy
az ugyan kurvára nem számít jobbnak, hogy valaki a hülyeségeit elő is adja (sőt valahol pofátlan dolog is)
ezt (bár beszűkült látókörödből fakadó tájékozatlanságodnak köszönhetően tudtod nélkül) orbán is megtette!

meséljek? fellőtték a pizsit nálad vagy mi?

te éppen azt próbálod erőltetni, hogy az orbán a rossz komcsi, a gyurcsány, bajnai meg a jobb baloldali
lehet miért szidni az orbánt, de pont azt a kettőt állítod erkölscsi-szellemi mérceként elénk??
és csodálkozol ha megkapod, hogy vérkomcsi vagy..

egyszerűen hiányzott neked egy jó kis orbánozás
nem elégített ki, hogy itt bár senki nem dicsőítette az orbánt, de miért nem gyaláztuk a te szájad íze szerint
és hogyhogy, nem a gyurcsány meg a bajnai a zsinórmérték..

valamint megárthatott neked a sok kommunista szombat, mindenütt fidesz-szimpatizánst látsz
itt csak egy elvakult "hívő" van, és ő is balos (a szövegelése alapján egyértelműen. sőt..)
te vagy az
Előzmény: nagydee (31) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 12:50 | #31
vérkomcsi?

ennyire hülye vagy?
tudod ki a komcsi? az Orbán.

meséld már el nekem, mi a jobboldali abban, amit csinálnak...

mellékesen, hogy ne legyen ennyire off.

a videóban semmi olyat nem mondanak, ami ne lenne igaz.
az egyetlen kérdés, hogy a Fidesz szimpatizánsok miért nem büszkék arra, hogy milyen ügyesen ránt magához minden hatalmat szívük választottja? hogy ilyen trükkösen szorít ki minden (szerintük téves és kártékony) ellenvéleményt? miért kell tagadni azt, amire büszkének kellene lenniük?
Előzmény: 7sleeper (30) -1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 12:36 | #30
tehát el merték mondani szűk kiválogatott körben, hogy szerintük wasistdersteiss.. "gyölörű"!
kb. mint elvtársak körében, zárt(!) körben benyögni, hogy trükkök százai voltak, meg hazudás reggel, éjjel, meg este
aztán meg "őszínte-beszéd"-nek megpróbálni beállítani..

orbán is mondott egyébként beszédet (amit az ő őszödi beszédeként próbáltak eladni) szűk kéri-körben hallgatóknak
a bajnai meg még általános iskolásoknak is képes volt "magyarázni" a bizonyítványát!
szóval lehet, hogy orbán tényleg a patás ördög, de akkor a gyurcsány és a bajnai (stb.) külön-külön a sátán baszki

"ilyet tudtommal sosem tett..."
valóban. tudtoddal nem tett.. remélhetőleg (bár igazából mindegy).
ugyanis ha tudtál volna róla akkor nem csak tájékozatlan ökör, hanem rosszindulatú balfasz troll is lennél

/most már jöhetne egy vérfideszes is mert elég volt a vérkomcsikból ;-)/
Előzmény: nagydee (22) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 01. 06. 12:26 | #29
A csapból is az folyik, nekem speciel elegem van belőle. Úgy általában a túlpolitizáltságból is.

De eltértél a témától, meg nem kicsit vagy elfogult, ráadásul úgy, hogy saját bevallásod szerint semmit sem értesz a gazdasági ügyekhez.

Úgyhogy itt befejeztem,
Kellemes hétvégét!
Előzmény: nagydee (28) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 12:17 | #28
a Fidesz hol is magyarázza? mármint magyarázat és nem szólamok formájában...
Előzmény: MatyiZeg (27) -1 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 01. 06. 12:07 | #27
Ha esetleg előadnád a közgázon, akkor biztosan egyből érthetőbb lenne...

Semmi jelentősége, hogy ki milyen fórumokon magyarázza a saját hülyeségét, attól az még ugyanúgy hülyeség.

Komolyan gondolod, hogy bármiféle jelentősége is van egy egyetemi előadásnak? Abból lehet bármilyen következtetést levonni magára a gazdaságpolitikára, hogy egyik párt itt magyarázza, a másik meg máshol?
Előzmény: nagydee (26) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 11:33 | #26
akkor húzd ki a fejed a homokból, vagy nyisd ki a szemed, esetleg a sapkád nem kellene ennyire a szemedbe húzni, vagy valami hasonló...
Előzmény: MatyiZeg (25) -1 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 01. 06. 11:25 | #25
Továbbra sem látok lényegi összefüggést.
Előzmény: nagydee (24) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 11:21 | #24
szövegértés megy-e? (nem)

az, hogy elő meri adni, nem jelenti, hogy jó.
de az, hogy elő se meri adni, az azért ad némi löketet a faszságmérőnek...
Előzmény: MatyiZeg (23) -1 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 01. 06. 11:19 | #23
Ezek szerint a jó gazdaságpolitika ismérve az, hogy valaki azt előadja-e a közgázon vagy sem?????
Előzmény: nagydee (22) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 01. 06. 11:12 | #22
egy dolgon azért szerintem el kellene gondolkozni.

Bajnai és Gyurcsány is meg merte azt csinálni, hogy kiállt a közgázon a diákság és az oktatók elé és el merte mondani, hogy mi a helyzet, mit gondolnak róla, mit kellene elérni és ezt miként akarják megvalósítani.
nem tudom, hogy jó-e amit mondtak, vagy sem. nem vagyok szakember. az viszont elgondolkoztató, hogy ha tévednek is, komplett baromsággal biztos nem lehetne oda kiállni.

A Fidesz ilyet tudtommal sosem tett...
-1 VÁLASZ
Gerysama 2012. 01. 06. 10:11 | #21
Én igazat adok neked és valahol shanielnek is. Nem áll szándékomban evidens dolgokon vitatkozni (mert szar a helyzetünk) de ez most mindkettőtöknek szól. Ne feleddjük hogy Orbán és Gyurcsány az érem két oldala. Míg Orbán egy makacs barom a mi kárunkra addig Gyurcsótány pedig az állandó megfelelési kényszerből és az Eu seggnyalásai révén olyan rohadt sok hitelt vett fel az országnak hogy azt még jó idieg törlszeteni fogjuk. Amivel még nem is lenne probléma csak a felvett hiteleknek a 90%-a nem a megfelelő helyre került. Ahogy most sem. Ha rajtam múlna Orbánt tarkólövéssel végezném ki a többi barommal, de tény hogy szar állapotba vette át az országot. (amin tovább rontanak). és szarból nemlehet várat építeni.

Egyszer Gyurcsótány azt mondta hogy itthon kolbászból lehetne a kerítés...igaza volt....csak nem tudom hogy bármilyen közgazdász zseni professzor megmondóember leírt valaha is olyat hogy NEM KÉNE! ANNYIT LOPNI!!!!
mégegyszer: best of gyurcsány...jó kis vidi

amugy Dunába az összesel stb
Előzmény: Blogvadász (19) 0 VÁLASZ
brandboy 2012. 01. 06. 08:08 | #20
"IMF hitel törlesztőrészlege"

Köszönjük Emese....
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
Blogvadász 2012. 01. 06. 08:06 | #19
Gerysama , ne haragudj a szavaimért, de pont ez az a hozzáállás ami miatt sajnos mindíg visszacsúszunk a gödör aljára. Mindjárt kifejtem. Abban egyetértek valahol veled , hogy az akkori bal oldal nem volt éppen a legjobb, én pl. az lmp-re szavaztam (bár ne tettem volna), DE: Te, meg a környezetedben élők, meg a munkahelyedről vannak olyanok akiknek éppen akkor nem a legjobb volt. Pontosan. Mindíg lesznek akiknek éppen nem jó,akiken csattanhat egy két intézkedés, csak azt mindenki Kurvára elfelejti , hogy bejött a Válság , és mint az elötted szóló is mondta Bajnai megállította , és példaértékűnek titulálták az intézkedéseit,amiket ennek kezelésére hozott. Igen ez azzal járt hogy egy két embernek lehet hogy rossz volt, és már is elment höbörögni , hogy MONNYON LE ! Ahelyett , hogy kicsit tovább látott volna az orránál (és ez az amire utaltam , hogy rossz hozzáállás), és kicsit gondolkodott volna. Valamint lehet hogy akkor egy két embernek rossz volt, de most egy két embernek jó és a többi mehet a levesbe. Én pl. ciki nem ciki 5. éve nem kaptam fizetés emelést , sőt egy kicsit el is vettek ,de azt tudom hogy pár éve még többet ért az amit keresek nem úgy mint most. És végezetül: Lehet a bal oldal sem volt jobb, de azt hogy egy megalomániás, hataloméhes, hozzá nem értő párt oldalain erős náci és egyéb szélsőségekkel , irányítsa az Hazámat azt nem tudom tolerálni, meg ha zsíros kenyeret kell ennem nap mint nap, akkor sem ! És igenis számít, hogy mit gondolnak rólunk külföldön hogy hogy állnak hozzánk, mert igenis szükségünk van rájuk. Teszem fel a kérdést , hogy jobb lenne ha megint olyan elszigetelt ország lennénk mint régen? Hogy nem jut be az információ, a művészet, a tudomány ? Lehet pl. szidni a multikat, űzzük el Őket oké ! És a sok százezer magyar aki a multiknál dolgozik , és itt adózik , azzal mit csinálunk ? Jah, hogy majd mi nemzeti erőből építünk gyárakat ? Építsünk ! És ki fogja a termékünket megvenni, mert hogy Europa biztos nem ! és a többi, és a többi....
Nagy a baj gyerekek......
Előzmény: Gerysama (17) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 01. 06. 07:51 | #18
Ugyanolyan szar volt? én még 250-ért vettem fontot, rendesen elfogadták magyarországot mindenhol, és nem úgy gondoltak magyarországra mint tolvaj bandára akik le akarnak húzni másokat és a befektetett pénzt, kölcsönt szarnak visszafizetni mint egyes kissebségi emberkék.

Ugathatott az ellenzék bárki a kormányra nem volt gáz, és a médiát, stb nem irányították ilyen szinten, stb. Te tényleg elhiszed hogy amit most csinálnak, és ahogy lejáratták az országot a világ előtt az ugyanaz mint ami előtte volt??? Szerinted miért csináltak gyerekeknek is érthető műsort hogy elmagyarázzák mi a gáz azzal ami nállunk megy? Velünk példáloznak mint rossz példa amit mindenképp el kell kerülni......

Ja és kérlek nézz utánna mennyi volt az IMF hitel törlesztőrészlege a fidesz előtt és most mennyi lessz. Aztán ha majd fizeted remélem akkor is ezt mondod:DDDDD

Románia és sok más ország jóval jolbb helyzetben van most mint mi, a határon túli magyarság meg próbál távolmaradni magyarországtól és úgytartják ártalmas lenne akármilyen közeledés, együttműködés.

Ugyanaz mint előtte..... Ja és lehet zsidózni, komcsizni, de a gond hogy jobboldali pártok is elítélik hazánkat és nem csak a balolda, stb...
Előzmény: Gerysama (17) 0 VÁLASZ
Gerysama 2012. 01. 06. 05:49 | #17
Eggyetértek azokban amit mondasz. Az átkeresztelkedésnek tényleg van helye (mert a szimbolumok fontosak) de csak akkor ha jobban állnánk anyagilag. Szal eggyetértek. DE.

"Persze lehet szidni az MSZP-t is, szemét banda volt az is, sajnálatos, hogy gyakorlatilag a teljes magyar értelmiség úgy tehetségtelen ahogy van, de legalább ők nem pofáztak olyan bődületes nagy baromságokat meg álomképeket, mint amit most a drága Viktor csinál. Bajnai alatt meg még meg is állt a romlás, a fél világ kb. arról írt, hogy milyen ügyesen csinálja a dolgokat és próbálták ellesni a praktikáit."

Azért ebbe már bele tudnék kötni.nem pofáztak bődületes baromságokat? Ezt azért elég könnyen meg lehet cáfolni. Elég ha csak arra gondolok hog ya választási ígéreteik TOTÁLIS ellentéteit csinálták és amikor szembesítették őket ezzel, akkor is ugyanazokat a demagóg dolgokat mondták. Ajánlott video: Best of Gyurcsán sorozat, stb stb

Végezetül lehet hogy te meg a környezetetben élőknek a sora jól ment a Bajnai korszak alatt, de én meg a többi ismerősőm a munkahelyről szomszédságomban, haverok stb stb azok ugyanúgy meg votlak szivatv akkor is. Folytak a kórházak privatizálása, ugyanúgy nehéz volt munkát találni, ugyanúgy alacsony volt a fizu, a bnezinár ugyanugy emelkedett honapról hónapra, és ugyanúgy késelgettek a cigáynok. És a kormány baszott bármit is csinálni.

Szal, a lényeg hogy NE példálozzunk a régi UGYANOLYAN szar rendszerrel hogy:"bezzeg akkor".......nem vazze, akkor is ugyanolyan szar volt. Csak másképp szar.

Előzmény: Revanor (16) 0 VÁLASZ
Revanor 2012. 01. 06. 03:10 | #16
A FIDESZ bizonyos megnyilvánulásai igenis, hogy antidemokratikusak, a gazdaságpolitikájuk a már amúgy is jól élőket gazdagítja tovább (ami még nem lenne baj alapvetően) ami gond viszont, hogy akik rosszabbul éltek eddig, azok mégrosszabbul fognak élni. Akkora bődületes baromságokat mondanak, hogy ha még értelmes és jó gazdaságpolitikát is vezetnének, akkor is minúszba fordulna az ország. A bamba újságírók meg csak ülnek tátott szájjal.
Egy normális országban úgy körberöhögnék a Selmeczi Gabriella féléket, mikor olyanokat böfögnek, hogy "a spekuláns brókerek visszajöttek a szilveszteri buliról hehe", hogy magát valamire tartó ember azonnal főbe lőné magát.
Schmitt Pál egy báb, egy jelentéktelen ember a jelentéktelen beszédeivel, Orbán egy mániákus teljes káoszba züllesztik az országot. Mondom, legalább ha befognák azt a lepcse szájukat már feleannyi ember hőbörögne, de amíg ilyen emberek vannak, mint ez a Selmeczi, hogy visszakézből vágnám pofon, amint meglátom, addig mégis mire számítunk?
Ha ezek csődbe viszik az országot a földtől elrugaszkodott pofázásukkal meg a hülyeségeikkel, akkor őszintén remélem, hogy a lámpavason végzik. Persze lehet szidni az MSZP-t is, szemét banda volt az is, sajnálatos, hogy gyakorlatilag a teljes magyar értelmiség úgy tehetségtelen ahogy van, de legalább ők nem pofáztak olyan bődületes nagy baromságokat meg álomképeket, mint amit most a drága Viktor csinál. Bajnai alatt meg még meg is állt a romlás, a fél világ kb. arról írt, hogy milyen ügyesen csinálja a dolgokat és próbálták ellesni a praktikáit.
Az vissza-át-el-újra-le-föl nevezésekről meg csak annyit, hogy persze, vannak olyan utcák meg terek szerte az országban, amelyekre ráférne egy vissza vagy átnevezés, vannak olyanok, amelyekre nem föltétlenül (szerintem a Moszkva-teret mindenki örök életre Moszkva-térnek fogja hívni, aki úgy élt le legalább 15-20 évet, hogy így hívták [kivéve persze a sok seggnyaló aki a legnagyobb csapások közepette még azt se bánná, ha szeretett vezéréről neveznének el mindent]). Ha az átlagembernek, vagy akárkinek, aki nem lett hirtelen mélymagyar meg nem jön pálinka meg népzene az orrából is azt mondod, hogy Moszkva-tér, vagy Moszkva akkor szerinted az mire fog gondolni? Az átkosra meg a mocskos gonosz szovjetekre, vagy csak a mostani Oroszországra meg Moszkva szépségeire? Nem mindegy! Mert ha a gonosz mocsok kommunisták jutnak az eszébe (azok voltak, ezzel egyet értek) akkro Szegeden a Moszkvai körutat is át kell nevezni, pedig azt akkor nevezték el Moszkvai körútnak, mikor Lenin meg a fiúk még sehol sem voltak [Oroszország segített Szegednek az 1879. évi árvíz utáni újjáépítéskor] Egy szó mint száz, az átkeresztelések jelen pillanatban egy olyan luxus, amit már csak nem is tudom, példamutatásból vagy inkább a józan ész intésére nem engedhetnénk meg magunknak, ha 1000 milliárd forintba került akkor sem, de akkor sem ha csak 10000 forintba.
Fölösleges látszatintézkedések amiről addig is vitatkoznak az emberek, amíg a kormány csökkenti az Alkotmánybíróság erejét meg mindenhová a saját seggnyalóit ülteti. Ne legyetek már ennyire vakok, ha csak az apátok nem párttag, vagy nem voltatok eddig is gazdagok, nem hiszem, hogy nektek most olyan sokkal jobb lenne, vagy olyan sok jóval kecsegtetne a jövő. Orbánt ugyanúgy nem érdekeltek ti és ugyanúgy szarban fog hagyni titeket, mint ahogy leszarja azokat, akik soha nem támogatták.
Revanor 2012. 01. 06. 02:45 | #15
Pontosan. Tényleg egyfolytában rohadt sokan tüntettek a korábbi név ellen, mert úgy érezték, hogy a Magyar Köztársaság azt jelenti, hogy a "magyarok köztársasága". Még ha erre is hivatkozott volna a kormány, akkor is fölmerülne a kérdés: Ért valakit hátrány a név miatt? Panaszkodott bárki is a név miatt? Nem.
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
scripter 2012. 01. 06. 00:43 | #14
ááá inkább nem írok semmit mert csak felb@szom magam.
speedbump 2012. 01. 06. 00:36 | #13
"kezükben van a média"
például a királyi TV, ami szerint alig tüntettek, amelyik kiretusál emberek, amelyik kirugdossa a nem hű pártkatonákat?

"önthetik a hisztéria keltést"
Tavaly nyár óta 30%-ot gyengült a forint. Bőven 10 százalék felett az államkötvény. Ja, mocskos spekulánsok.

"azzal igazából nincs gond, főleg nem akkora"
Ezt így most hogy?

Ha az autópályán szembe mész a forgalommal akkor kiabálhatod, hogy mindenki rossz irányba megy, de attól még te vagy a hülye. Ha esetleg gyorsnaszádunk lenne, még talán, de egy szakadt trabanttal nem sokáig fog menni. Vagy elbasz egy kamion, vagy lekapcsol a rendőr, megbirságol és irányba fordít. Reméljük az utóbbi.
Előzmény: hello_world (1) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 00:24 | #12
a teret ki is hagytam. :-) azért ne legyen Moszkva tér amiért a Kodály körönd se legyen ismét Hitler Adolf tér, sőt az azt megelőző Körönd elnevezés sem megfelelő. (ugyanúgy, ahogy Széll Kálmán sem érdemelne igazából teret.) a köröndösöknél még nem lehetett sejteni az elnevezés idején, hogy később mi lesz (em is a későbbi szerepéért kapta Hitler - míg Sztálin pl. díszpolgár lett annak tudatában, hogy mit tett, és az is maradt sok helyen az utóbbi évekig.. 2011. Budapest.. ugyebár..). a kommunista szokás ezzel szemben az (volt), hogy valami világrengető trógerre emlékeztetve (akik közül párat ők maguk nyírtak ki! LOL!), vagy valami álszent szentimentalizmus folyományaként átneveztek (tehát ők nevezték át először!) tereket, utcákat, közintézményeket. lehetőleg magyarellenes éllel, hogy közintézményekében is ha bennemaradt, hogy "Magyar" akkor csakis megcsúfolásként.

-szeretném a nevemet béláról mátyásra változtatni.
-derék elvtársam, derék!
-ja. és szűrről szarra..
Előzmény: Stickhorse (9) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 06. 00:07 | #11
tehát például nincs szavuk, egyéb képi megjelenítési formájuk a franciáknak egy szerintük zsarnokra mint a náci németország náci hitlere, aki nem mellesleg ugyanabban a vasúti kocsiban merészelte aláírtani velük a békeszerződést (miután még hülyébbre alázta őket pár hónap alatt), mint amiben a franciák a németekkel még 1918-ban? szerintem ez az egész kampányuk szánalmas..

és mondom idegen nyelven Magyaroszág Köztársaság - így szereplünk hivatalosan és most vinnyognak, hogy elveszik a köztársaságot, mert akkor már Magyarország nem köztársaság. egyszerűen nem is tudják és basznak odafigyelni ilyen apróságokra, hogy a magyar nyelv nem ugyanolyan mint az övék. Magyar Köztársaság = magyarok köztársasága = Republic of Hungarians =/= Magyarország. aki ezt nem érti az a, nem tud magyarul b, tájékozatlan külföldi c, hülye d, rosszindulatú senkiházi - illetve ezek változatos keveredése. az, hogy ezzel a fideszék elbasztak rengeteg (bár nem csillió) pénzt az nekünk fáj, de franciáknak ugyan ne fájjon már..

hogy bebetonozzák az embereiket? persze. mert ugyanolyan trógerek mint az előző brancs. nem tűnt fel (még korábban egyiknek sem), hogy az mszmp-ből nem a munkást vették ki leginkább, hanem a magyart - nevezetű párt a régi lmp-vel ugyanezt csinálta?! hogy lopott, csalt, hazudott, sikkasztott, rabolt, hülyeségre dobták ki a pénzt, majd adókat emeltek?

az alkotmány. baromság volt nekikezdeni is. DE a korábbi 1989-es módosítását úgy csinálták átmenetire(!) tervezve, hogy egyszerűen kivették belőle a "nép" szót a köztársaság elől.. erre jutott a rózsadombi paktumos álértelmiség. ennyit tudtak.. aztán egyiknek se jött össze a szükséges hely a parlamentben, hogy egymaga keresztülverje a saját akaratát (mostanáig), hogy legalább ne egy megszállás alatt kitenyésztett tényleg kommunista (hiszen szolgaian átvették a szovjet tákolmányt - no nem volt az annyira rossz - 1949-ben és abban a helyzetben) alkotmányunk legyen.

nincs itt semmiféle ellenzék.. az mszmpnek az mszp tényleg jogutódja, a kiszesek, mikor a nagyobb elvtársak nem jutottak át a demokrácia-filteren rátették a kezüket a nem visszaosztatott pártvagyonra (annak fejében, hogy eltapsolható székházat kapott minden parlamentbe bekerült párt - ezt hagyta is a többi; ez volt pl. a fidesz első nyilvános, országos korrumpálódási botránya 1993-ban, mikor a székházat eladták a pénz meg kézen-közön ha nem is teljesen, de a vezetőség haveri körében landolt..).

szájal mind. az szdsz hányszor eljátszotta ezt. az mdf. mind! az orbánéknak az imf-fel kapcsolatban igazuk van. a törvények kapcsáni hisztit illetően megint igazat mondanak(!), hiszen tényleg nem újdonság egyik törvény sem. az összes vitatott elem megtalálható más EU-s országok jogrendszerében! VISZONT: csak a szájuk jár. unortodox gazdaságpolitikáról zagyváltak, mert így akartak előnyösebb alkupozíciót kijárni maguknak (hogy ne kelljen 2/3-ról, csúfosan bukniuk "ellenzékbe" egy előrehozott választáson - amin egyébként a bukott, pöcs, (ex-)kiszes szemkilövető gyurcsány is indulna, hogy MEGINT bekerüljön a parlamentbe - ha egyébként ilyen előzményekkel egyáltalán bekerülne a fidesz /kíváncsi vagyok lenne-e akkor az újabb egypártrendszer ellen nyígás - gyanntom mszp esetén nem.. korábban sem volt ugye az ő ténykedésükkel semmi baj.. pfff../). aztán nem jött be a hülye blöff. és száguld a forint lefelé. ez tényleg spekuláció, csak a tökéletlen orbánék azt hiszik, hogy a spekuláció az csak úgy van. hát nem: kinyitod a szádat és a nemzetközi pénzpiac bajszát rángatva beszélsz egy ország nevében, akkor kibasznak az adott országgal seperc alatt. ugyanis tényleg jobb lenne, ha nem pofátlankodna ide megint az imf (mintha értenének hozzá baszki, egy sikertörténetük nem volt eddig, SŐT: a "poszt-kommunista" országok gazdaságait, köztünk ugye a miénket is ők igazgatták már akkor is mikor még az oroszok bent voltak.. ilyen eredményesen.. de ha a szájtépés mellé tett nem társul, akkor csak még jobban szívunk. és mi szívunk nem a gyurcsány, nem az orbán, és nem a többi nose'n'tróger..
Előzmény: Stickhorse (8) 0 VÁLASZ
Xenophil 2012. 01. 05. 23:58 | #10
http://atv.hu/cikk/video-20120104_rona_peter
Nem mindenben értek vele egyet, de nagyjából ez a helyzet !
Stickhorse 2012. 01. 05. 23:40 | #9
Saját magam Moszkva teres fejtegetését pontosítva...legyen, akit zavar, hogy milyen történelmi háttér kapcsolódik a tér nevéhez. De könyörgöm. Akkor, amikor csődközeli állapotban táncol az ország...MINDEGY ki miatt...azon majd ráérünk akkor gondolkodni, ha már megoldottuk a problémát...szóval ilyen helyzetben legyen már nagyobb gondunk, mint átnevezni néhány teret. Majd ha már nem azon fogok gondolkodni, hogy miből veszek kaját hónap végén, akkor lehet megnézem a hűtőben álló gyulai színét, aztán elkezdem verni magam, hogy erősen pirosas árnyalatokban tündököl, meg különben is van 3 halott Gyula nevű hozzátartozóm (ami egyébként nincs), ugyan legyünk már rám tekintettel aztán dolgozzuk át kicsit. NONSZENSZ!
Előzmény: Stickhorse (8) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 01. 05. 23:24 | #8
Külföldön is az lovagol rajta, aki tudatlan, és csak a látszat érdekli. A francia karikatúrán azért van áthúzva a köztársaság szó, amiért szeretett miniszterelnökünk is olyan ruhában szerepel rajta, amilyenben.

Az átnevezésekről változatlanul azt gondolom, hogy feleslegesek. Moszkva tér...ugyankérem..."mocskoskommunista"...őszintén...mutass nekem egy olyan értelmes embert, akinek bántja a lelkét az, hogy az átkos rendszerben kapott nevet visel egy köztér.

Ez legalább annyira álszent, mint amikor azt mondták, hogy azért kell új alkotmány, mert a régit átjárja a kommunista örökség. Az a kommunista örökség, ami (remélem) köztudottan annyiban merül ki, hogy mivel a rendszerváltáskor a politikai keretek ezt engedték meg, az akkori vezetés nem egy teljesen új alkotmányt szövegezett, hanem fogta a régit, és átírta, nagyjából annyit hagyva meg belőle, hogy "Magyarország államformája köztársaság" (lehet, hogy nem pontosan így, de a lényeg ez). Mondvacsinált indok, hogy kényszeresen eltüntessenek a köztudatból minden olyan dolgot, ami ahhoz a rendszerhez és annak utódaihoz (értsd MSZP) köthető, akik miatt szerintük ide jutottunk. Csak mellékesen szoktam ilyenkor mindig megjegyezni, hogy az ellenzéki pártoknak legalább akkora felelőssége van az ország megfelelő vezetésében, mint a kormánypártnak, hiszen elvileg azért ülnek ott, hogy érdekek ütközzenek, és adott esetben akár visszatartsák a baromságokra készülő kormányt. De nem, kényelmesebb hátradőlni, utcáravonulni, közben nézni ahogy csinálják a baromságot, aztán utána meg mutogatni vissza, mikor végre a helyükre ülhettünk...mondom ezt úgy, hogy a mostani ellenzék ugyanezt csinálja, annyi különbséggel, hogy a bizonyos 2/3 ellen különösebben nincs lehetőség fékező erővel bírni, de már csak tartásból sem kivonulgatni kéne, hanem ellenszavazni és kihasználni minden politikai lehetőséget a fékezésre/visszatartásra.
Előzmény: 7sleeper (7) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 01. 05. 23:00 | #7
de hidd el, hogy ők, külföldön (meg itthon akik nem értenek magyarul) tényleg ezen sápítoznak

mi meg hiába tudjuk, hogy egyébként baromira felesleges volt ez; attól még megcsinálták..
és a francia karikatúrán sem azon "vicceskedve-szörnyülködnek" például,
hogy milyen sokba kerülhetett az összes bélyegző lecserélése

az átnevezés meg pénzpazarló, és amit mostanában csinálnak felesleges is (jelen körülmények között mindenképp)
de egykor tele volt pl. minden vörös csillaggal, meg lenin szoborral - maradniuk kellett volna?
a moszkva tér egykor valóban széll kálmánról volt elnevezve

és 1. akkor lett átnevezve moszkvára mikor az oroszok itt voltak 2. Budapest tér nincs moszkvában
(ebben spec. osztom, sőt szorzom a tarlós véleményét - lehet Moszkva tér, ha ott is lesz Budapest tér. kölcsönösség..)
vagy ott van a mai napig a kommunistás utcák (még a rühes szeretőikről is utcák lettek elnevezve!)

maradjon úgy mert megszokták, mert pénzbe kerülne? ..
(egyébként kurvára nem kéne pénzbe kerülnie az ilyen módosításoknak)

összegezve egyébként: egyik kutya, másik eb! és egy másik kommentemben írtam: eb ura fakó!
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 01. 05. 22:44 | #5
7sleeper, a köztársaságos kérdés is ferdítve van. Nem az a gond, hogy kitörölték azt az egy rohadt szót, eddig is mindenkinek "Hungary" voltunk (ha már épp az angolt vettük elő) meg ezután is az leszünk a köznyelvben. A kérdés az, hogy MIÉRT kellett kitörölni? Kit zavart? Ki gondolt bele abba, hogy mennyi költséggel jár a módosítás, és hogy ezért megéri-e? Egy nagy MIÉRT az egész...értelmetlen, ostoba látszatmódosítás, mint ahogy a többi híres-neves magyar átnevezés is csodás fővárosunkban...csak hogy semmi ne úgy legyen, mint eddig.
Előzmény: 7sleeper (2) 0 VÁLASZ
Bogi22 2012. 01. 05. 22:39 | #4
Egyiptomiak sarkukra tudtak állni ha nem tetszett valami .. De mi miért nem tudjuk ezt ?
ma hallottam a buszon két idős embert beszélgetni , és a téma O.Viktor volt .. hogy meg is érti ezeken a megszorításokat amiket kiszab ránk :D mert ha mástól át veszed a hitelt csak így lehet vissza fizetni .. erre a mondatra emeltem fel a fejemet :D
Stickhorse 2012. 01. 05. 22:38 | #3
hello world, csak néhány szót, mert ilyenkor azért mindig nyílik az a bizonyos bicska a zsebemben. Láttam a videót, szó nincs benne arról, amit te itt leírsz. Nem mondom, hogy nem voltak balos túlkapások, de változatlanul állítom, hogy csak annak tudták kilőni a szemét, aki ott volt...de ez más téma, szerintem most hagyjuk is.
Mivel sarkítottál a médiatörvényre, foglalkozzunk azzal (remélem azért észrevetted, hogy ez a 2 perces videóból nagyjából 10 másodpercet foglal el). A törvény megléte már maga problémás. Az nem természetes, hogy létrehoznak egy olyan médiahatóságot, ami lényegében élhet a politikai cenzúra eszközével, még ha ez nyíltan nincs is kimondva, és esetleg eddig nem is volt különösebben észrevehető. Téged nem zavarna a tudat, ha legalizálnák az emberölést, függetlenül attól, hogy utána 1-2 hétig látványosan nem növekszik a száma? Nyilván erős példa, de azt hiszem egyszerű analógiával rávetíthető a médiatörvényre is. Nem vagyok összeesküvés-hívő, de ez egy olyan eszköz a kezükben, amivel akármikor visszaélhetnek. Ha tanultál történelmet, márpedig muszáj volt, tudhatod, hogy a totalitárius rendszerek jelentős részében sem törölték el soha a szabad választás jogát, de azt már korlátozták, hogy kik közül választhatsz szabadon. Itt is megmaradt a sajtószabadság, csak erősen definiálhatják, hogy mit jelent a szabadság... A videón pedig egyértelműen látszik, hogy gyerekeknek készült, nem fogalmazhat árnyaltan, mert az egy gyereknek nem sugallja eléggé a lényeget és az erkölcsi/morális tartalmat.
7sleeper 2012. 01. 05. 22:27 | #2
nekem a jelenlegi "külföldi" "bactatásból" az "oda a köztársaság" kezdetű sirám a legundorítóbb
azok akik ezen itthon siránkoznak és egy részük ki is vitte ezt nemzetközi színtérre
nem értenek b+ magyarul!

a Republic of Hungary nem a Magyar Köztársaság pontos megfelelője baszkikáim!

valójában bár tökfelesleges volt ezt így most, de az, hogy Magyarország (Magyar Köztársaság helyett)
sokkal nemzetközibb, jobban kifejezi azt, hogy itt mégha igyekekeztek is nemzetállammá csonkítani minket
más nemzetek fiai és lányai is élnek

a Magyar Köztársaságot így helyesebb fordítani, hogy Hungarian Republic (Republic of Hungarians)

úgyhogy bekaphassák..

a többi is olyan evidens, hogy csak na, de ez basz fel már napok óta ebben a legjobban
orbánék meg szájalnak szabadságharcról meg fülkeforradalomról, de semmit nem tettek vagy tesznek
és nem fogják fel, hogy akkor szájalni (nem is arról amiről kéne most is) ÉLETVESZÉLYES!

más faszával verik a csalánt folyamatosan.. sebaj, legfeljebb beledagad a pofájukba azoknak akik bekaphatnák már..
hello_world 2012. 01. 05. 22:07 | #1
Ez egy jó nagy hülyeség volt, ami a videóban van... Nem csak hülyeség, hazugság is.
A médiatörvénnyel példálózik, amiről kiderült, hogy azzal igazából nincs gond, főleg nem akkora, mint amekkorának beállították.
Mindenki siratja a demokráciát, meg a sajtószabadságot, közben sértetlenül lehet tüntetni és szankciók nélkül szidni a kormányt a médiában.
Mi volt itt ezt megelőzően? Rohamrendőrök, kordonok, szemkilövések, emberijogok sárba tiprása és minden olyan, ami miatt most a kedvenc baloldalatok lázadozik. Magukból indulnak ki.
Az a kár, hogy a kezükben van a média, amiben korlátozás nélkül önthetik a hisztéria keltést és a Magyarországot eláruló félrevezetést. Ha tényleg lenne sajtószabadság-korlátozás, akkor nem lehetne állandóan ezt a istentelen, hazug baloldalt hallani. Nem azt mondom, hogy legyen, csak hogy még az is megértse, aki nem akarja.
+3 VÁLASZ