Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 21. 00:15 | #9
értelek, hogy mit akartál: )
Enechuel 2011. 12. 20. 22:36 | #8
a földi szférában emberi mértékkel mérve van a materiális gondolkodásmód és van az, amit spirituálisnak, meg megvilágosodottnak nevezünk. Meg még sok minden kifejezés van rá. Az én szösszenetem szerint földi és emberi kifejezésekkel mérve igen hát máshogy nem lehet kifejezni:D Persze hogy minden isteni, de az emberi szféra duális. Magasabb szférában meg minden egy de embereknél a dualitás játéka minden. Jajj ezek is olyan nem könnyű na megmagyarázni:D Én speciel magamnak meg másoknak így fejezem ki - vagy nagyon skizofrén vagyok (de ez már más tészta:D) agygörcs
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 20. 17:44 | #7
na ja, ez a szó maga is megér egy misét: )
Előzmény: Tooni (6) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 12. 20. 16:22 | #6
Tipp: helyettesítsd az "Isten" kifejezést "Minden létezővel", minden, ami a világon van, az élet a világmindenség meg minden, és így jobban érthető a szeparálódás fogalma és a természetesség elvesztése.
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 20. 16:20 | #5
Enechuel:
nincs olyan, hogy az isteni részed. Mindened isteni és mindennek szerepe van, pozitívtól-negatívig.

amúgy tudom, hogy ez a videó kissé szokatlan, mert a vallások ráerőltetett világszemlélete nagy ellenállással bír a hasonló témakörökkel szemben. És azt is tudom, hogy aki nem érti ennek a lényegét, az nem is fogja egy ilyen filmből megérteni.

norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 20. 16:11 | #4
senki nem mondja, h a ego rossz. Kell, mert máskülönben nem tudsz fejlődni.
Nope 2011. 12. 20. 14:09 | #3
Te biztos nem láttad ezt? O.o
Annyira pontosan visszamondtad miket mondott a faszi, mintha idéznél! :D

És igen, erre gondoltam én is, az EGO nem egy kerülendő rossz dolog, de szerintem nem zárja ki az önmegvalósítást sem.
Előzmény: Enechuel (2) 0 VÁLASZ
Enechuel 2011. 12. 20. 13:52 | #2
én nem láttam a filmet,de e nélkül is tudok rá válaszolni. Az ego olyan mint egy szivacs. Mindent felszív amivel az életed során találkoztál. Ha csesztettek gyerekkorodban az kiütközik benne mindenféle komplexusok által, ha el voltál kényeztetve és azt hiszed te vagy a világ közepe az is kiütközik. De az ego egyfajta védelmi rendszer is, ami segít abban, hogy haladj a társadalommal stb. Na már most, egy bizonyos ponton nincs szükség az ego irányitására, mert amikor már az egod irányít és nem te az egót egy idő után hitelét veszti egy olyan légkörben vagy szférában ahol tulajdonképpen az ego helyett már a te saját szuverén lényeged válik fontossá. Az ego minden olyat képvisel ami megfogható ő az ugynevezett "kisember" ő az aki kételyeket ültet a füledbe, aki fél stb. De ott a másik lényed aki hívhatunk az isteni teremtett lénynek is, nos ő az amit akkor érzel például amikor kiegyensúlyozott vagy a középpontodban vagy, és - jajj ezt nehéz megmagyarázni - ő az aki bölcs, és közelebb áll istenhez mint az emberi dolgokhoz. Amikor a kisember (én halandónak hívom) felülkerekedik a káoszban találod magad, ideges vagy meg hasonlók, tele vagy kétségekkel. De amikor az isteni lényed irányít akkor úgy is megtalálod a boldoguláosod és az utad, ha épp folyik a harmadik világháború.

Ugyanakkor nem tudom a csákó mit mondd a filmben, de ego nélkül képtelenség élni...max azoknak akik a hegyekben nyomják és csuhát viselnek. NEM, az ego KELL a világban, az hajt előre, az adja a fűszerét az életednek, ami ego nélkül egyébként nagyon happy lenne csak épp nem csinálnál semmit, mert rohadt jol ellenél magadnak egy fa alatt is évekig. DE az egót- a kisembert, a halandót a te bölcs isteni lényednek kell irányítania, nem pedig fordítva. (valószínű egy halom mindent kihagytam,de most hirtelen ez jött ki) És ez nem könnyű, nagyon nem könnyű de tény hogy az isteni részed képes megváltoztatni a világot.


Előzmény: Nope (1) 0 VÁLASZ
Nope 2011. 12. 20. 13:34 | #1
59 percnek kellett eltelnie, hogy valami felhasználható ismeretet is közöljön a film ... erre rátesz egy lapáttal a nem kicsit kreacionista beállítottság, a predesztináció hite ... lényegében egyáltalán nem érzem magam megszólítva, azt sem értem hogy mi a gond ezzel az ún. EGO modellel, és miért zárja ki azt, hogy valaki ezeket a társadalmi normákat megtartva is képes megtalálni az igazi hivatottságát.