Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
MakkMarci 2011. 12. 19. 19:50 | #22
Semmi újat nem mondott,ezt tudtuk eddig is....
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 19. 14:40 | #21

Nem csoda, hogy kételkedsz. Túl sokszor vertek, vernek át bennünket...
Előzmény: oswaldo (20) 0 VÁLASZ
oswaldo 2011. 12. 19. 09:13 | #20
Hol volt ez a vidi youtube-on amikor még javában tombolt az iraki háború? Már megint valami propaganda amiből kiemelkedik egy politikus aki majd elhozza a megváltást. Amit elmond azt mindenki tudta eddig is, ez a vidi vagy film célzattal készült, ennek a színtiszta jószándékát nem fogadom el. Ezeknél mindig van valami a háttérben, annyi ilyenre láttunk példát. Igaz amit mond, de hogy a színtiszta önzetlenség keltette volna életre azt nagyon kétlem.
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 19. 08:25 | #19

Igen, nagy kár...

De azért vannak jó emberek is:

"Ismeretlen jótevők jelentek meg áruházakban, boltokban az Egyesült Államokban, akik kifizetik szembeszökően szegény emberek számláinak jó részét.
A Kmart üzletlánc példaként említ egy olyan esetet, amikor a nebraskai Omahában egy 53 éves nő hét unokájának vásárolt karácsonyra játékokat összesen 250 dollárért (40 ezer forintért), ám csak az ötödét kellett állnia, mert egy ismeretlen kifizette a többit. A nagymama és férje szűkösen élnek, hónapról, hónapra.
Egy másik eset jótevőjének kiléte sem ismert, csak annyi, hogy nő, és nemrégiben veszítette el férjét. Az özvegy legalább ötven ínségben élő vásárlónak fizette ki a számláját egy áruházban, köztük egy szegényesen öltözött apának, aki 3 kisgyerekével ment szerény ajándékokat vásárolni. Amikor a kasszánál az ismeretlen asszony azt mondta, hogy ő fizet helyette, a férfi először viccnek vélte az egészet.
A jótevő kifelé tartva még 50 dolláros - 12 ezer forint értékű - bankjegyeket is osztogatott olyanoknak, akiket rászorulóknak ítélt. Aki megkérdezte, hogy mivel viszonozhatná jóságát, attól csak annyit kért, hogy emlékezzen Benre, a férjére."

Egy biztos: nem bankárok az ismeretlen jótevők... :)

Előzmény: scripter (18) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 12. 18. 19:58 | #18
Mostanában egy Özögáz című könyvet olvasok, Aszlányi Károly írta, kicsit szatirikus de jó. Nagyjából arról szól, hogy egy tudós ki akar fejleszteni egy gyilkos gázt a katonaságnak, de valamit elront és olyan gáz keletkezik amitől az emberek jobbak lesznek, katonák eldobják a fegyverüket, a gazdagok/ politikusok odaajándékozzák az értékeiket a szegényeknek, örök befogadnak árvákat, aki bűnt követett el az könyörög a börtön bejáratánál hogy csukják le, a börtönőrök ki akarják engedni a fogvatartottakat, de azokat ki sem lehet rugdosni a celláikból mert érzik hogy jogosan vannak ott, és így tovább az élet minden terén...
Kár hogy csak fikció
+2 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 18. 18:54 | #17
Előzmény: sahinel (16) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 18. 18:51 | #16
Szerintem meg nincs igazad.

Jaj, de tudálékosak vagyunk. Akkor már magyarázd meg nekem, hogy miért hallottam közel 40 évig piszkolni az "ellenforradalmárokat"? Elhordták őket mindennek.

Az mint írták is nem úgy zajlott hogy Moszkvában meg máshol irtom az orosz népet, stb. A saját országon belül volt, és nem a terror volt a lényeg. Ezzel szemben lehet hogy a hatalom megpróbál rossz képet festeni, de ettől még nem terrorizálták a civileket. Amint mondtam lehet becsülettel is harcolni. Ha ezt valaki nem látja be, nem ez szerint cselekszik, akkor csak befeketíti azt amiért harcol.

http://www.youtube.com/watch?v=gmNyYYbSAhs&feature=related
Ajánlom figyelmedbe az elejét és a végét. Igen két oldala van a dolgoknak és azok is lehetnek árnyékoltak. De azzal a mentalitással amit mondassz, hogy minden megengedhető csak viszed tovább a problémát mint a videóklippben.

Előzmény: hawkeye (12) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 18. 16:49 | #14

Orwell:

"Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra."

A folyamat jelenleg tragikus irányban zajlik. A média segítségével megy az elbirkásítás, olyan rétegek jönnek létre, melyeknek a tévé szava szentírás, mások képtelenek boldogok lenni műanyag pótszerek nélkül,...etc.

Ezekre bizton számíthat a jelenlegi monetáris diktatúrák sora, de az egzisztenciális fasizmus általában is láthatatlan járomba kényszerít bennünket. Meg ne felejtsük azokat, akiknek egy kis hazaárulkodás hozzátartozik a mindennapi reggeli mellé a kakaós kalácshoz. Ők önként és kéjjel...

A fegyverropogás pedig - sajnos - csak idő kérdése. A pénz és a hatalom mákonyától részeg politikusok nem a népük érdekeit nézik, hanem a sajátjukat. Ígérnek fűt - fát, aztán lesz belőle Pintér, Pokorni, meg Lázár. Meg a többi.

Igen, itt a FIDESZ példaként, választási kampányukban elhangzott beszédek jobboldalibbak voltak a Jobbik mostani retorikájánál. Nézd meg, mi valósult meg belőle, mekkora mozgásterük maradt a multik és a bankházak halálos szorításában.

Őket békés módon nem lehet legyőzni.

Ha igen, akkor majd csak előkerül egy 1990-es titkos záradék, s a NATO csapatok majd kiverik a fejünkből a revolúciót...:)

Bocs a pesszimista hangvételért, de úgy tapasztalom, hogy egyre kevesebben vagyunk, akik a "festmény mögé is benéznek".
Isten tartsa meg jó szokásodat!

P.s.: Azért titkon remélem, hogy valami csoda folytán elkerüljük a lövöldözést....


Előzmény: Kavisánczky (13) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 12. 18. 16:05 | #13
Tyúú, ebből a hozzászólásból van egy tök érdekes dolog, ami nekem mindig dilemmát okozott és még mindig nem igazán tudtam dönteni. Mégpedig a következő rész:

"Ezekkel szemben minden eszköz megengedett."

Szóval ez az a dolog, amivel egyet is tudnék érteni meg nem is (de inkább az utóbbi része igaz). Alapvetően nekem az okoz gondot, hogy az embert, mint egyént és mint fajt a cselekedetei határozzák meg. Ha az ember pl. egy korrupt, kapzsi rendszer ellen küzd BÁRMILYEN eszközzel, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy bemocskolja a kezét. Végleg. Ebben az esetben pedig a cselekedetei által az ember könnyen válhat a saját nemezisévé, magyarul az előző példára rávetítve csak egy újabb korrupt, kapzsi rendszer része lesz. A bolsevik hatalomátvétel nagyjából erről szólt.
Szerintem egy ilyen "társadalmi háborút", amit az ember a saját rendszere ellen vív, csak ideológiai úton lehet megnyerni, de ahhoz, hogy erre a pontra eljussunk, még évezredek evolúcióján kellene átesni, vagy bebikázni a saját evolúciónkat, amúgy meg csak egy újabb fegyverropogtatás lesz az egészből, az meg senkinek nem lesz jó. De kíváncsi vagyok a te álláspontodra bővebben, hátha sikerül dűlőre jutnom a dologgal.
Előzmény: hawkeye (12) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 18. 13:48 | #12

Mint már mondtam volt párszor, csőlátásod van.

Ráadásul nem is törekszel arra, hogy panorámaablakot nyiss a világra. Inkább szajkózod a Soros-média propagandahülyeségeit.

Bank. Itt egy link, olvasd el:

http://href.hu/x/gpeu

Annyira jellemző benne a bankár reakciója, hogy tanítani lehetne.

Ilyen pimasz elutasításban van része az egyszerű emberek túlnyomó többségének, ha számon meri kérni a pokolravaló politikai, vagy/és pénzügyi hatalmasságokat.

Akkor milyen eszköze marad a kisembernek, hogy változtasson?

A mi országgyűlési képviselőnőnk fűtfátvirágot ígért a választások előtt.

Nyert, ezen ígéretek valóraváltása helyett mást se hallok tőle, mint permanens antiszemitázást. Mintha Izrael állam prókátora lenne. Pedig szavazói nem ezért küldték a Parlamentbe...

-

"Terrorista lehet szabadságharcos eszméket követ, de mint ember megbukott."

Jaj, de tudálékosak vagyunk. Akkor már magyarázd meg nekem, hogy miért hallottam közel 40 évig piszkolni az "ellenforradalmárokat"? Elhordták őket mindennek.
1990-től pedig hősök ezek az "emberként megbukottak".

Hogy mersz ilyen kinyilatkoztatást tenni?

Belátsz a politika Patyomkin fala mögé?

Tudod a jövőt?

Ugye nem. Akkor száll ki a megmondóember szerepéből, véleményedet ne tézisekként nyilatkoztasd ki!

Én egy nyakas kálvinista vagyok. Eleve a gyengébbek mellé állok. Ebben az esetben ez nem is esik nehezemre, hiszen az emberiség szürke részének már a létét fenyegetik ezek a kapzsi, hazug gazemberek, és gátlástalan martalócaik.

Ezekkel szemben minden eszköz megengedett.

Szerintem.

Előzmény: sahinel (11) +1 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 18. 11:13 | #11
Akkor kérlek mutasd meg hol van benne ez a szegény ember háborúja a terrorizmus?

Nem ez az eggyetlen katona aki visszatérve így nyilatkozik. Lehet neked ez új de van pár ilyen. Max magyar felírattal nincs. Miért van ez összefüggésben azzal amit mondtam? Vagy te is azt mondod hogy szegény ember csak terrorizmussal tud harcolni mert szegény?

Terrorista lehet szabadságharcos eszméket követ, de mint ember megbukott. Sokan ezzel jönnek hogy ha szegény valaki nem tud harcolni a kormányok, stb ellen , ezért terrorizálja a népet, hogy azok majd megváltoztatják a kormányt. Ember ezért hoztam fel hogy ennyi erővel valakinek gondja van a kormánnyal akkor rendben ha a népet kezdi irtani? Nem tom elfogadni hogy terrorizmust ilyen átlátszó ürüggyel úgymond próbálják páran elfogadtatni. Aztán jön a tömegkonntroll mert nem lehetsz biztos ki fog terrorista cselekményeket végezni, és ki kell szűrni. Ez is része a játéknak ami ma megy, és szépen be is szopják sokan. Ez miatt adják fel a szabadságjogaikat az emberek. De gondolkozni nem kell.

http://www.youtube.com/watch?v=DYcq9cqtNQg&feature=related Ja vannak ilyen értekezések hogy ha bebukik a dollár, akkor mi lehet a forgatókönyv. A dollár kicsit befolyással van a kínai gazdaságra is ha kicsit utánnanézel. A kormányoknak minél előbb meg kell lépniük akkor dolgokat. De ez még mindíg nem tom mi köze van ahhoz hogy szegény ember terrorista. Hol kapcsolódik ez egymáshoz? Ja az USA gonosz tehát minden amit mondok hülyeség? Ok végülis ez is egy nézőpont...
Előzmény: hawkeye (10) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 18. 08:07 | #10

Azért szánhattál volna négy és fél percet a posztfilm megtekintésére.

Akkor talán nem jönnél ezekkel a szokásos, demagóg dumáiddal, a másik mondanivalójának lényegét kicsavarva.
Előzmény: sahinel (9) +1 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 17. 20:54 | #9
Pont ez volt amiért mondtam 56-ot. A szegény ember nem terrorizál. Max retardált és még szegény is akkor talán. Ezért mondtam és vagyok mérges az ilyen faszságokra mint a szegény ember háborúja a terrorizmus.

Most nem kell WTC, stb ha összeesküvéselméletek fekszenek valakinek, de van sok más ilyen. Elég a túristákra gondolni akiket elrabolnak, civilek akik robbantásokban meghalnak, stb. Terrorista egyenlő azokkal akik hatalom érdekében úgy irányítják a civileket, hadseregeket, hogy abból profitáljanak, és nem a közjó érdekében cselekednek.

Szegény ember nem terrorizál másokat mint ahogy mondod lehet becsülettel is harcolni.

Ha ezek után sem érted mi volt a gondom akkor......
Előzmény: Mordredd (8) -3 VÁLASZ
Mordredd 2011. 12. 17. 18:33 | #8
Igen ezt mondtam hogy a csórók háborúja, de nem azt hogy közösködöm az elveikben, vagy a módszereikben. És egyébként sem az USA-val van a bajom, hanem a "politikájával", remélem így érezhető a különbség.
56 meg egy elég csúnya hasonlat, nem tudom miért pont ez jutott eszedbe. Ott a fiatalok nem Moszkvában robbantgattak civil célpontokat, hanem a saját otthonukért folytattak reménytelen harcot. Volt szerencsém találkozni Pongrácz Gergellyel pár éve még mielőtt meghalt és egy szóval sem említette hogy civileket lőttek volna az utcán.. ergo nem nevezném őket terroristáknak, a felvetésed már önmagában is abszurd. De persze minden nézőpont kérdése.
Ilyesmivel elő hozakodni olyan értelmetlen mint ez a vita, szóval részemről off.

Előzmény: sahinel (6) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 17. 18:32 | #7
sztem gondolkodjatok el azon a nézőponton, hogy a terrorizmus ugyan csak a hatalmi érdekek eszköze. Szerintetek melyik hülye ember robbantaná fel a WTC, hogy azzal a világ hatalmát beuszítsa a negyed akkora kis porfészkébe?
A hülye is látja az erő különbségeket. És a médián keresztül beállítottakkal ellentétbe, nem olyan hülyék az arabok.

Nem véletlenül így játszódott le ez az Osama cirkusz sem, publikáltak 3 fotót és végül bedobták a tengerbe. A sok amerikai meg el is hiszi a tv-k mögött.
Alkaida = CIA

http://1.bp.blogspot.com/-GtAbK7J7-T4/TbT-Cy8xpjI/AAAAAAAAC8A/o1od3FO7mgo/s1600/Terrorism+Cartoon1.jpg


+1 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 17. 17:30 | #6
A másik oldalról nem írtál semmit csak miután a nagy gonosz USA-t leosztottad meszúrod hogy a terrorizmus a szegény ember háborúja.....

Tehát 56-akkor terrorizmus volt, mert szegény magyar diákok, emberek egy nagyhatalom ellen küzdöttek? Terrorizmus gyükérség és nincs köze ahhoz hogy szegények csinálják. Félrevezető amit írtál, és így próbálják megmagyarázni cselekedeteiket. Vannak politikusok, emberek akik ezeket csinálják, de nem őket hanem a civileket támadják....

Nem értettem félére, és nem kiragadok dolgokat hanem ezt írtad.
Előzmény: Mordredd (5) -2 VÁLASZ
Mordredd 2011. 12. 17. 16:50 | #5
Köszönöm hogy sikerült így kiragadnod egy mondatból ezt a messzemenő következtetést.
De tudod egy szóval nem mondtam hogy én bárkinek is a pártját fognám, vagy hogy támogatnám a terrorizmust. Az idézetem lényege pont az hogy az egyik kutya a másik eb, mivel mind a kettő háborút folytat csak az egyik kicsinyes eszközökkel, míg a másik "nagyban" utazik, de lényeg hogy mindig azok szenvednek akik nem érdemlik meg, ez a háború, úgy önmagában.
Sajnálom ha félre értetted.
Előzmény: sahinel (4) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 17. 16:37 | #4
"A terrorizmus a szegény ember háborúja, a háború pedig a gazdagok terrorja."

Ja tehát kinyírok egy csomó civilt, meg ártatlant, és ezzel ártok valamit is azoknak akik ténylegesen csinálják és írányítják az egésszet? Ja ezzel csak segíted őket hogy uszítsanak, mert ezt akarták elérni, hogy lássák mennyire agyatlanok a terroristák.

Gratula...... Gondom van a szomszéddal lelövöm a tehenét?????

Végülis nekem gondom van a kormánnyal akkor kezdjem el terrorizálni a magyarokat? Szerencsétlenek nagyrésze semmiről nem tehet de a gondolatmeneted szerint irtani kell őket mert ez a szegény ember járható útja.......
Előzmény: Mordredd (3) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 12. 17. 16:17 | #3
A háború a legjövedelmezőbb üzlet, ahogy azt szokták mondogatni, csupán egy pofás ürügyre van szükség, egy ellenség képre amit lehet gyűlölni, márpedig Amerikának nagy tapasztalata van már az ilyenek előállításában.
Persze minden épeszű ember belátja hogy miről szólnak valójában ezek a "gyarmatosító" háborúk, mert a demokrácia védelménél szarabb kifogást nehéz elképzelni, egy olyan ország szájából ahol a politikusok is csak kirakati kellélek, ugyanis nem ők pénzelik ezeket a háborúkat, ők csak kihirdetik és jóvá hagyják.

"A terrorizmus a szegény ember háborúja, a háború pedig a gazdagok terrorja."


Ravennë
Ravennë 2011. 12. 17. 16:01 | #2
Szép és igaz szavak.... a baj már csak az, hogy semmi nem fog történni az ügy érdekében.
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 17. 15:47 | #1
"Az uralkodó osztály jól keres mások szenvedésén."

Ez a lényeg.

Gyilkolni vágyó pribék pedig mindig akad az aljanépből, amíg ember él a Föld bolygón.

A háborúnak meg a bankárok, biztosítók és a multik ellen kellene folynia.....
+3 VÁLASZ