Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Revanor 2011. 12. 17. 22:16 | #33
Ez a hír is van már féléves.
Amit senki nem vesz észre, az az, amit az egyik kolléga is mondott az orosz hozzáállásról meg a a fejlesztési lehetőségekről. Ezeket a helikoptereket ingyen kapjuk, így "csak" a fönntartásért kell fizetni, alázatosan jelentem, hogy a jelenlegi helikoptereink fönntartása ugyanúgy egy csomó pénzbe kerül, a csúcstechnológiás helikopterekért meg többet kéne fizetni darabonként mint Magyarország kétévi költségvetése, azok fönntartási költségeiről meg már nem is beszélve... Szóval kár puffogni, most van ez a lehetőség.
A hueyk egyébként szállító helikopterek, nem harci helikopterek, és ez a szállítókapacitás majd jól fog jönni a következő árvíznél vagy vörös iszapnál vagy akárminél. ---> Ergo még ha kitörne a világbéke és a testvéri szeretet, akkor is kellene rendelkezni ilyenekkel, mert a természeti katasztrófák leszarják a politikát.

+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 17. 12:35 | #32
Eközben az amerikai hadseregben:

Carl Levin szenátor kezdeményezésére eltörölték a 125-ös törvénycikkelyt, mey szerint amerikai katonáknak tilos természetellenes tevékenységet folytatni azonos neműekkel, ill. állatokkal.

Ez utóbbira utalva akkor fel hát Irakra, Afganisztánra! Fiúk, epedve várnak benneteket a tevék!!!!

MAKE LOVE TO CAMEL!
fricz 2011. 12. 17. 12:27 | #31
le merem fogadni hogy úgysem olvastok utána mielőt hozzászóltok itt van két gondolat a jetflyról:

"Abban az esetben, ha a Magyar Honvédségnél marad az orosz technika, akkor arra is sok pénzt kell elkölteni, továbbá megmarad a bizonytalansági tényező az orosz hozzáállással kapcsolatosan."

"Az orosz fél által kikalkulált nagyjavítási és modernizálási költségek néha olyan sebességgel változnak, hogy mire összejön a költségfedezet egy-egy megrendelésre, már nem elég az elkülönített pénz."
jackson841 2011. 12. 17. 11:49 | #30
Lehet hogy a gépeket nem kell megfizetni (darabja 5 millió dollár) ,de az van leírva, hogy a behozatal,a gépek javítása és üzemben tartása,karbantartása, a pilóták kiképzése lenne 99milliárd forint!!! Ebben benne van minden egyes módosítás fejlesztés, infrakamerás felszerelés ...vibártor az ülésben... Mezőgazdaságra meg költeni ennyit szint úgy értelmetlen, mert akkor már új mezőgazdasági gépeket, felszerelést vásárolnék támogatásként, de nem helikoptereket amikkel majd permetezek...stb Istenem! A hadtestület meg inkább mini tankokkal játszana nekem már így is elegem van ezekből a háborúskodásokból... Ember ember ellen... Szörnyű, hogy értelmesebb dolog nincs is a világon...3000 év alatt semmit nem tanult az ember fákk...
ArpeekA 2011. 12. 17. 11:41 | #29
ha ilyenjeink lesznek, elmegyek a seregbe helikopter pilótának :) a kedvenc helikopterem az UH-1 huey. a ráköltött pénz nem érdekel. nagyobb baromságokra is költik a pénzt ebben az országban.
sahinel 2011. 12. 17. 00:07 | #28
?? nem gondolod komolyan hogy amit írtam azt komolyan gondoltam:D Helikopterrel szántani kb olyan mint torgyán repülőn szállítani gyümülcsöt... meg versenyképpes maradni:DDD

Mint írták értelmesebben is be lehetett volna fektetni. Akár mezőgazdasági gépekbe, ipari gépekbe, stb és tenderen megpályáztatni őket, bérbeadni, gazdaságot növelni. Szerintem felesleges. Haderőt fejleszteni most? max a support alakulatoknak lehet jó külföldön de ...

Ha arra gondolnak hogy tovább romlik a helyzet európában akkor kialakulhatnak gázok mint volt már rá példa, akkor lehet jól jön. Csak szerintem jobban megérné a szárazföldi alakulatokat gepárdok tucatjával ellátni.
http://www.youtube.com/watch?v=t-Vrvh7qeGA meg jó föld levegő rakéták már vannak. De egyébként nem sok értelmét látom ilyen régi dolgot megvenni. Max mentőhelikopter, stb mert nagyon biztonságos, megbízható volt. De szerintem ezek már ki vannak öregedve.... Az ősi magyarok is a harcmodor miatt voltak kemények nem azért mert szemben nekimentek bárkinek. A másik fele BME meg más cégek, sulik bevonásával uav-k fejlesztése, drone-ok , stb. Ha már az hangoztatják hogy mennyi okos ember van használják, és pénzeljék azokat. Minek más országba adni ennyi pénzt feleslegesen?

Na jó szófosásom lessz a témától, úgyhogy megyek inkább tekerni, meg bulizni..
Előzmény: Tooni (26) 0 VÁLASZ
Anthraxia 2011. 12. 16. 23:13 | #27
Ahogy olvasgatom amit írtok, nagyon, de nagyon sokan félreértelmezik a cikket. OKÉ, hogy 426milla dollár, de ez nem a gépek ára.
Mert itt sokan azt hiszik, hogy azokat vesszük meg.
Ha a gépeket is ki kéne fizetni az igencsak drága lenne, tekintsétek ezt egy rohadt nagy árengedménynek.
Mivel minden egyes gép darabja 5 millát ér ami 160 milla 32 gép esetében (még mindig dollárról van szó).

Sosem lehet tudni bármikor szükség lehet rájuk és ha már ingyen vannak a gépek akkor miért ne?

Visszatérve a mezőgazdaságra ha szántani nem is de permetezni tökéletes lenne.

Amúgy is hiába mondtok bármit is, ez már nyáron elvolt döntve már akkor benne volt újságokban.
Tooni 2011. 12. 16. 23:03 | #26
Miért tán Angliban már így szántanak?
Ami azt illeti, lehet hogy megtehetik. Ott (UK) 1 millió emberre 5,4 helikopter jut, a magyarokra meg 3.
Ugyanígy 3 Románia, és 2,9 körül Szlovákia.
Előzmény: sahinel (25) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 16. 21:46 | #25
Vagy a mezőgazdaságot akarják ezzel megsegíteni és szántásra alkalmassá teszik... Más értelmes ötletem nincs mire kellhet ez nekik.
sahinel 2011. 12. 16. 21:45 | #24
Már most megrendelték hogy min tudnak elmenekülni ha gond lessz:D A pénze nagyrészének úgyis külföldön van szerintem. Ezért sem érdekli őket hogy mi van a forintal. A valutájuk most még gazdagabbá tette őket.
Paapi 2011. 12. 16. 21:07 | #23
Szerintem 28 db elég lenne kényelmesen.......... hogy felpakoljuk rá "dicső" országházunk összes tagját, plusz mindegyikre jutna egy csimpánz is pilótának... Bár így belegondolva a csimpánzokért kár lenne.
jackson841 2011. 12. 16. 19:53 | #22
99,3 milliárd forint? Ehhez annyi hozzáfűzni valóm volna, hogy: Ha egy átlagos költségvetésű családot veszünk célba, akik nagy szerencséjükre megnyerik az 5-ös lottó várható főnyereményét legyen 1,5 milliárd forint, abból ő akár 2000 évig is elélne (Ha nem költené luxuscikkekre ugye, csak és kizárólag amire addig is.). Ha ezt a közel 100 milliárd forintot picit hasznosabb célokra fordítanánk, akkor szerintem örülne neki a nép!
( Nem gondoljátok, hogy eleget háborúznak már nyugaton) És pont nekünk, akik semmit nem tudnának kezdeni ezekkel a járgányokkal... 32 gép... Ha esetleg meg is támadnának pl az ivóvizünk miatt, akkor az ellenség nem lesz nedves és ugyan ennyit fer alapon küld ránk! Lóf***t vagy 200at egyből és még a támogatás! Instant pusztulást előidézve a hadseregnél...(Mellékes vannak segítőink, de akkor is mi ez már?Bárki erősebb nálunk)Én ezt személy szerint nem támogatnám.
Zolibaba24 2011. 12. 16. 17:54 | #21
Magyar hadsereg? Az meg minek? Ha egy elmaradott Ausztrál törzs megtámadna minket, akkor talán lenne némi esélyünk... Bár elég ügyesen tudnak célozni a fúvócsöveikkel, szóval nem tudom tényleg...

Szerintem ez van:
Az eladó ország megszabadul a sz@rjaitól jó pénzért, itt meg csurran pár zöldhasú a drága vezetőinknek. Ennyi!

7sleeper 2011. 12. 16. 17:39 | #20
ezekre annyi szükség sem volt (éppen most), mint a gripenekre anno

ugyanolyanok a vezetőink mint az átkosban. hallottam olyan esetről, hogy a nagyfejűek régen vettek egy nagyobb tétel alkalmi cipőt, "hú elvtársak olcsó volt elvtársak", a manapság azori szigetekihez méltó üzleti, kormányzati kiruccanás alkalmával. aztán kiderült, hogy tényleg alkalmi cipők voltak. ráadásul egy alkalommal lehetett használnia cipőket. temetéseken használatos (kívül szép, de mindennapos hazsnálatra teljességgel alkalmatlan) lábbeliket sikerült ugyanis beszerezniük.. olcsó volt, cserébe rengeteget rendeltek.. valutáért.. (mikor büntették a birtoklását is, külföldre meg 3-5 évente juthatott ki valaki, ha szerencséje volt. akkor is "baráti" országba..) az volt a legnagyobb üzletük. a naaaaagy fedőüzlet lett volna; mert inni meg zabálni mentek ki, mint egy csorda. nálunk saccperkábé mindig így csinálják. tökéletesen alkalmatlan trógerek kimennek piálni - aztán megkötik az "üzletet". csupa idióta..
Előzmény: Tooni (19) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 12. 16. 17:21 | #19
A legkorrektebb cikk a témában, hozzáértőktől:
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/haztuznezoben/
Nincs több mondanivalóm.
7sleeper 2011. 12. 16. 17:17 | #18
de ez az összeg nem arra megy.

fegyvervásárlás=korrupció
tőlünk keletebbre lévő piacon megspékelve a
nyeeeet, nincsen szamla, de tudok ádni nádjon jó, oltsó olomkristalyvazakat-tal
Előzmény: Tooni (16) 0 VÁLASZ
Mec 2011. 12. 16. 17:08 | #17
Itt a Karácsony, tovább kell ajándékozni.
Tooni 2011. 12. 16. 17:02 | #16
Szóval a legtöbb hozzászóló eddig azért bírálja a helik beszerzését, mert sokall 426 millát rákölteni 160 milla értékű 0-ba kerülő repülőeszközre. Vegyétek figyelembe: ebben az összegben minden benne van, ahogyan a cikkben leírták: pótalkatrészek, fenntartási költség, modernizáció, szimulátor, kiképzés. Egy egész rendszer. Ez az összeg évek alatt kerül kifizetésre. Olyan, mintha ingyen kapnál autót és csak a jogsit meg a szervízdíjat kellene fizetned.
Ki az aki jó vételnek tartaná, hogy 586 helyett 426-ot kelljen fizetnie? Ha a kenyér 300 helyett csak 218 lenne?

Ki az aki sajnálná ezt az összeget az árvíz által elvágott településektől, ahonnan nem tudják kimenteni az embereket és nem tudnak más módon utánpótlást eljuttatni? Akár koromsötétben is. Egy erdőtűz megfékezése?
Te sajnálnád ezt az összeget a nemzeted Honvédségétől?
+1 VÁLASZ
Winston 2011. 12. 16. 16:56 | #15
Igaz! Bocs elnéztem. 170 millió forint egy olyan hajó. 426millió dollárból több is kijönne! :) Szorri!
olibi1 2011. 12. 16. 16:46 | #14
Azon csodálkoznék, ha ezek megjárták volna Vietnámot.. Ha jól tudom az amcsikat 1975-ben rúgták ki végleg onnan... Ha 30 évesek a gépek, akkor ott még nem lehettek.. Mondjuk címben ütösnek néz így ki.

Amúgy egyetértek az előttem szólókkal, pont ilyenre kell költeni ezekben a válságos időkben - háborúra készülünk? Vagy milyen humanitárius dologra kellenek? Inkább rendőrségi csapatszállításra!! Ha gáz lesz...
Tooni 2011. 12. 16. 16:34 | #13
A helikoptereket megvenni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Balintos 2011. 12. 16. 14:16 | #12
Vietnámban is használták orvosi célokra, használhatnának párat mentőhelikopterként, ha már karbantartják (nem hiszem, hogy nehéz lenne visszaalakítani katonai célokra).
hawkeye
hawkeye 2011. 12. 16. 13:38 | #11

Nem láttok tovább az orrotoknál.

Mi történik, ha szlotákia egyszer megindul ellenünk, ahogy részegesjankó bátyánk már párszor fenyegetőzött.

Katona, tank alig, a jelképes légierőt majd a NATO humanitárius okokból letiltja, nehogy a tót tankoknak baja essék, pár nap alatt Szegednél lesznek. Aztán majd hogy eszel nyáron fagylaltot? Ki tudod mondani, hogy zmrzlina proszim?

És akkor még nem is beszéltünk a közelgő vízháborúkról....

Tényleg nincs annyi eszetek, hogy meg kell védeni magunkat?
És hogy az igazi ellenségeink miatt szívunk, mint a vákuumszivattyús torkosborz?!

Kik azok az igazi ellenségek? Mindazok, akik a mi vérünkön élősködnek. Abból élnek igen jól, amit mi kemény munkával megkeresünk.

Ébredjetek már fel!
Anthraxia 2011. 12. 16. 13:07 | #10
Winston nem néztél el valamit?

170 millió dollár lenne a hajó? Akkor nehogy má vegyenek egy olyat, inkább 32 helikopter, mint 2 hajó :PP

csak mert a cikk dollárról beszél nem Forintról.
Előzmény: Winston (5) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 12. 16. 12:51 | #9
Szerintem 2-3 darabot tartsunk meg (azokat amik még jó állapotban vannak és legolcsóbban lehet rendbehozni) , 2-3 darabot alkatrészbázisnak, a többit meg bontsuk szét aztán mehetnek a méhtelepre.

Ha megtartjuk őket , akkor előre félek hogy az audik után ezekkel mit művelne a TEK :/
Winston 2011. 12. 16. 12:42 | #8
Általános ingatlan adó, az áfa további növelése, adónövelések hada, új adónemek bevezetése (kenyér adó, levegő adó, 13. havi plusz adó, internet és PC adó), aztán kijönnek és be kell szolgáltatni a háztartásban található értékek 30%-át vagy többet.

Van még mit fejni a tehénen ne aggódj!
Előzmény: toffiter (6) 0 VÁLASZ
Vasfarkas 2011. 12. 16. 12:40 | #7
Nincs teljesen igazatok.
Adoemeles azert lesz, mert kell a penz az asszonynak aranyra meg bundara. Meg ezert is viszik el a magannyugdijamat.
Ezeket a ven helikoptereket ingyen kapja az orszag az USAtol, merthogy egy bizonyos NATOnak a tagjai volnank, es az amiknal ezek mar felesleges vasak. Ugyanis ott is van am valsag, es epitik le a hadsereget. Egyszerubb ajandekkent valami kis mitugrasz orszagnak odalokni, mint szetbontani szakszeruen.
Ami jo: a gepek nincsenek szar allapotban, van bennuk meg uzemido tartalek, es sokkal olcsobb az uzemeltetesuk, mint a jelenlegi orosz Mi-ke.
Ami rossz: a kikepzes, a logisztika, a szerszamok (metrikus kontra angolszasz) koltsege a mienk.

Es jobb lenne masra kolteni az ebbe belefeccolt penzt (akar nekem is adhatnek oszt en majd jol meghivok mindenkit az orszagban egy sorre), nem lenne muszaj helikopatert venni, csak hat ez most egy ilyen lehetoseg, es a keszletbol a korabban erkezo valogathattja ki a meg fasza vasakat.

+1 VÁLASZ
toffiter 2011. 12. 16. 12:33 | #6
Kedves államunk úgy viselkedik mint én amikor részeg vagyok: szórom a pénzt a hülyeségekre, mikor meg elfogy filózok honnan szerezzek. Csak ezesetben a hülyeségek a helikopterek, a "honnan" meg mi vagyunk ..
+1 VÁLASZ
Winston 2011. 12. 16. 12:30 | #5
Jut eszembe. Még nyáron volt, hogy a Balatonon szolgáló mentő hajóból legalább még kettő kéne (azaz összesen 3), hogy az egész Balatont lefedjék velük.
Felszerelve, 170 millió 1 olyan hajó. Ebből a 426 millióból, pont kijönne az a +2.

Vagy mentőautókat is vehetnének, illetve a meglévőket felszerelhetnék jobban. Pl. GPS mindegyikbe.

Avagy szétoszthatnák a mentősök között és a tűzoltók között.

Vagy az egészségügybe is beleinvesztálhatnák....


sok itt a vagy... sajnos...
Winston 2011. 12. 16. 12:26 | #4
Ezért lesz jövőre adóemelés....

Exortus-nak igaza van akár csak Krisaaaak-nak!
Vagy ebből a lóvéból segíthetnék azokat a családokat, akiknek a lakását lassan elárverezik a bankok. Esetleg az államadósság csökkentésére is fordíthatnák.
witti007 2011. 12. 16. 12:24 | #3
+1
Előzmény: Krisaaaak (1) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 12. 16. 12:21 | #2
Ha ugyanezt a pénzt rossz körülmények között élők lakásainak energetikai felújítására költenék(mondjuk 50%-os hőátvitel csökkentésre, ami mellett a tényleges megtakarítás 70% körüli), akkor kb félmillió embernek nem kellene a gázszámla miatt aggódnia, csak az szerintem rossz biznisz lenne a gázszolgáltatóknak
+3 VÁLASZ
Krisaaaak 2011. 12. 16. 12:09 | #1
Véleményem:********* jó ***** anyukat ezek a ******* ****** rabló ******** *****.
+2 VÁLASZ