Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2013. 06. 28. 14:51 | #49
Én esküszöm a fokhagymára. Szerintem a fokhagyma a hosszú élet titka. A feleségem nem engedi, hogy fogyasszam. Nem értem miért?
bungle
Tooni 2011. 12. 14. 22:13 | #47
Ezt hozzáfűzném.
http://www.omni.to/upload/infografiken/pharma.jpg
De nem szeretnék 10.000 évvel ezelőttiként boldogulni. Most, hogy már tudok jobbat.
Előzmény: norbertvincze (46) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 14. 22:08 | #46
a kartellről elfeledkezik mindenki? nem biztos az, hogy a gyógyszergyártók versenyeznek egymással.
Mindenki oda van ezektől a 21. századi hülyülésektől. 50 éve bejött ez a divat/üzlet és mindenki azt hiszi,
ez megváltja az emberek sanyarúságát, amit saját maguknak köszönhetnek.

az emberiség létezése óta nem volt ilyen bohócság ami itt 100 év alatt bontakozott ki. Tízezer évekkel ezelőtt sem volt gyógyszer, mégis boldogultak nélküle.
Nas
Nas 2011. 12. 14. 20:28 | #45
Ja, egyébként a kauliflór növények a trópusi, szubtrópusi éghajlaton nem ritkák. Ismertebb növények közül pl. a kakaó is a törzsén hozza a termését...
Nas
Nas 2011. 12. 14. 20:16 | #44
Most írjam le még egyszer azokat az infókat, amiket már vagy 8 témába vágó poszton keresztül osztottam a Nagyérdeműnek? Felesleges. Akinek a "gonosz kutatók félrevezetik, kihasználják az embereket" aranylemez a rögeszméje, ráadásul úgy, hogy fogalma sincs róla, hogyan zajlik a tudományos kutatás meg a gyógyszerfejlesztés, azt úgysem fogja meggyőzni semmilyen érv...
Egyébként igazad van abban, amit írsz, természetesen ezen a területen is óriási a verseny, éppen ezért sem éri meg "tartogatni" a felfedezéseket, hiszen fej-fej mellett haladnak a fejlesztők, minden apró siker hatalmas előnyt jelent (pláne egy olyan horderejű felfedezés mint a rák ellenszere...). Abba viszont végképp nem fogok még egyszer belemenni, hogy mi is az a rák, hány típusa van, és miért ütközik nehézségekbe hatékony gyógymód kifejlesztése ellene...

Egyébként a post-szövegre reagálva: Igen, fűben-fában orvosság, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a növények a másodlagos anyagcseretermékeiket zömmel a saját védelmük érdekében termelik, gyakran épp azért, hogy az őket megevő állatoknak rossz legyen... Szóval ezek nem azért lettek "kitalálva", hogy nekünk orvosságként szolgáljanak. Persze ki lehet használni ezeknek a vegyületeknek bizonyos élettani hatásait az orvoslásban, de az egy hülyeség (illetve meglehetősen naiv elképzelés), hogy minden betegségnek okvetlenül lennie kell orvosságának a természetben...
Előzmény: sahinel (5) 0 VÁLASZ
Cableguy 2011. 12. 13. 22:40 | #43
"de bele sem gondolnak, hogy persze talán piszkosul megéri a dialízis gépek biztosítása kurvadrágán, de még nagyobb biznisz lenne koporsókat árulniuk a cégeknek! "
A koporsó egyszeri haszon.
A dialízis újra termelődő haszon.
Léteznek cégek akik koporsókat gyártanak drágán....
Előzmény: 7sleeper (28) -1 VÁLASZ
Cableguy 2011. 12. 13. 22:34 | #42
IGEN.
B@szd neg
Előzmény: dude (26) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 12. 13. 14:41 | #41
úgy érted 2010-edszer ;-)
Előzmény: Jézuska (37) 0 VÁLASZ
pilukki 2011. 12. 13. 14:39 | #40
Először olvasd el ezeket:
http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/11/07/ervelesi_hibak
Ha tudsz angolulakkor ezt(meg egyéb cikkeket a blogról):
http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/chemotherapy-doesnt-work/
Előzmény: norbertvincze (29) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 12. 16:09 | #39
én nem azt mondom hogy mindenre gyógyír, tud segíteni, de problémát nem old meg. Azt a munkát neked kell elvégezni, nem másnak.

Elmagyarázná nekem valaki hogyan működik a placebo hatás?
csaty 2011. 12. 12. 14:35 | #38
Én meg olyant ismerek aki kemóval lett túl rajta....kettöt is .És mégsem vagyok természetgyógyász ellenes ... csak be kell látnin ,hogy nem mindenre gyógyír ! Lásd : AIDS .Természetgyógyászat kontra AIDS= semmi . Orvostudomány kontra AIDS = ezt döntsd el te magad.....
Előzmény: norbertvincze (36) 0 VÁLASZ
Jézuska 2011. 12. 12. 06:18 | #37
A szülinapomra gondolsz? 2011-edszer csinálom, már megy rutinból.
Előzmény: balogh predator (15) +2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 12. 02:14 | #36
igazad van,
nem akarok megváltoztatni másokat és nem hordom magamon a világ fájdalmát. Mindennek és mindenkinek meg van a saját ideje változni és megérteni bizonyos dolgokat. Nem veszem magamra más "keserűségét". Amik meg kommentbe kerültek lehet felnyitják valakinek másnak a szemét. Éppen erre támadt kedvem és volt is hozzá időm írogatni, egyébként nem szokásom :)

Annyit mondhatok, mindenkinek saját választása mire bízza az életét és nyit-e a más lehetőségek halmazára. Én még nem találkoztam olyan emberrel akit túlsegített volna a kemoterápia a rákon. Viszont ismerek több olyan embert is (akiknek nem sok időt adtak hátra), és legyőzték azt orvosi beavatkozások nélkül. És ismertem olyat is, aki szintén megpróbálta kemo nélkül, de nem sikerült neki.
sahinel 2011. 12. 11. 23:16 | #35
Ha ennyire jártas vagy a filozófiákban akkor azt is vágod hogy miért nem kényszerítette rá akaratát másokra buddha, jézus, és még sorolhatnám. A Hermészi tanok sem azért ezoterikusak mert titkos hanem filozófia és meg kell érteni.

Ezzel nem gyógyíthatsz, max ha az emberek befogadóak ebben a témában akkor taníthatod őket. De ez egyéni döntés. Filozófiát tényleges gyógyászattal manapság nincs sok értelme összekeverni. Hány embert ismersz aki ilyen tanokat olvasgat, tanul? Tibeti könyv életről és halálról is sokmindent elárul mi miért történhet, stb.

De még mindíg nem értem hogy pl súllyos lázas valaki, vagy fertőzést kapott akkor hagyjuk meghalni mert az a természetes?

És ne felejdsd el hogy ilyesmik iránt igen kevés ember fogékony. ÉS tudománynak ezt nem nevezném. Kristálygyógyászatot is tanultam, de masszázzsal kerestem a pénzt mert átbaszni nem akarok senkit, és tudományosan nem elfogadott. Az akupresszúrát már sok területen vizsgálták, és elfogadott hogy valami történik, de nem lehet tudományosan alátamasztani. Addig meg sokan így fognak rá reagálni. Talán ha a quantumfizika tovább fejlődik, és jobban értjük hogy mi, hogy mozgatja a dolgokat a tudomány is talál utat a magyarázatukra addig meg felejtő ezt eröltetni mert sokan tudományosan közelítik meg a témát, és nem filozófia, hit oldalról.
Előzmény: norbertvincze (33) +1 VÁLASZ
csaty 2011. 12. 11. 23:04 | #34
Megvan az új Widescreen : norbertvincze...
A megoldás itt is mint sokmindennél a közös út .Persze az anyagi szempontból nem kedvez a gyógyszeriparnak .
33 éves vagyok és kb. 11-12 éves korom óta nem igazán lövöm magam gyógyszerrel ,csak ha már nagyon muszáj .Még az aszpirint is alig tudja belém gyúrni az asszony . Még a szüleim tanították , hogy minden bajra van valami tea ami segíthet , de nem mindenre. Köhögés ,torokfájás , gyomorpanasz de még sebgyógyításra is van csodafőzet én próbáltam mindeniket és mindig bevált , de már egy húgyúti fertőzéssel húztam a dokihoz mint a szél.....jó dolog a természetgyógyászat ,ha nem viszed túlzásba , gondolj csak a kamillára az ánizsra , a mentára ,mind használta már mindegyikünk több mint valószínü , de kell hozzá egy megfelelő hozzáállás viszont az orvostudomány az ami viszi a gyógyítás nehezét . Erre mi sem jobb bizonyíték mint a halálozási átlag növekedése az utóbbi 100 évben . Megnézem azt a főzetet amit be lehet adni egy vérző
gyomorfekélyre , viszont én még 40 fokos lázzal sem vettem be gyógyszert , nagy csupor forralt bor ,sál,sapka,nagykabát
és be a dunyha alá reggelig . Izzadtam mint a kutya de esküszöm reggelre kutya bajom nem volt . Ha a mandulám fáj akkor nálam a jéghideg kóla a gyógyszer és másnapra nem fáj ,pedig abban semmi hatóanyag nincs .Gondolom az okosabb enged alapon gyógyul ilyenkor . De , van amire már nincs mit teázgatni , és a rák is ilyen, járj szürésre , és bízd a dokira.
Nem tutti ,hogy így is túléled de nagyobb az esély mind ha homeopátiáznál.....
Meg az ilyen van gyógyszer a rákra csak nem hozzák nyilvánosságra dolog egy nagy baromság...ha nekem volna biztos forgalmaznám...szerintem ebből a cikkből van a legnagyobb hiány a piacon.
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 23:03 | #33
én csak azt nem értem, hogy alkotnak emberek véleményt úgy valamiről, hogy annak nem is jártak utána?
Mire alapozod, hogy faszság? elolvastad a könyvét? Értelmezted azt? Utána néztél annak mélyebben, hogy miről beszél?

Beszélgetni én is tudok a wikipédián összeszedett anyagokból, véleményt én is tudok formálni bármiről amiről fingom sincs miaz.

Egyébként ez a videó gyönyörűen ezt szemlélteti:

http://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY

Vik\'otroT 2011. 12. 11. 22:33 | #32
Szerintem meg rakjunk bele két giga ramot, aztán futni fog.
dude 2011. 12. 11. 20:26 | #31
A sors iróniája, hogy Talbot meghalt 38 évesen leukémiában. :D
Áltudományos faszság (és akkor még finoman fogalmaztam), ugyanúgy mint a homeopátia, amiről már volt itt jópárszor post, mindig az lett a vége, hogy manapság szerencsére az értelmesebbje felfogta, hogy drága átbaszás, annyi a hatása, mint a szőlőcukornak: placebo.
Energia, meg frekvencia, ezek a kulcsszavak a 91-ben készült interjúban (egy kevéske tudományos maszlagba csomagolva, hogy a laikusoknak hitelesnek tűnjön), ezzel kb. mindent el is mondtam róla.
Előzmény: norbertvincze (29) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 19:41 | #30
Média szándékos torzítása az, hogy a gyógynövények magukba legyőzik a betegséget. Nem veszitek észre, hogy ezzel az állásponttal manipulálják az embert és akarják előtérbe emelni azt a tudati állapotot, hogy neked szükséged van a gyógyszeriparra máskülönben nem tudsz túlélni.?!

A homeopátia és az alternatív tudományok elsődleges álláspontja az, hogy te kell elhatározzad a gyógyulást a tudati szinten. És ide kapcsolódik mellékágon a természet által nyújtott segítség.

Platón ősi tanítása :
Ha beteg vagy, meg kell keresni annak lelki hátterét.
Ha ez még nem segít akkor a természet megengedi, hogy hozzá forduljunk. (gyógynövények)
Ha még ez sem segít az adott esetben, orvosi beavatkozásra van szükség (operáció)
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 19:29 | #29
Dude,
én pont azt vakerálom, hogy a mindenki által bálványozott orvostudomány, azt sem tudja mi az a rák. Azt sem tudják, hogy a betegségek kialakulási oka valójában mi, és ezért van az , hogy a gyógyszerek csak tüneteket kezelnek és a valódi okot nem.

Nyilván ha a jelenlegi technika keveredne az általa kérdésesnek vélt tudományágakkal, pl alternatív tudományok, akkor az termékeny kombinációt és sok megoldott rejtélyt eredményezne.


Egyébként, a jelenlegi szárnyaló technika jó oldala az, hogy a szellemi ébredésnek kutatási háttért ad. Az igazság olyan mértékkel tör előre, hogy már nem tudják fedezni a régi hibás szemléleteket így kénytelenek elfogadni
a valóságot. Lassan eljön az idő amikor mindenki elfogadja azt, hogy amit a materializmus állított fel az alapjaiban nem igaz vagy pontatlan.

Ilyen tudományág pl a kvantumfizika. Ami gyönyörűen ábrázolja azt, hogy az emberi szűk látókör korlátok közé szorítja az igazság megismerését. Egykor azt hitték a föld lapos. Egykor azt hittek a fénynél nincs gyorsabb akármi.

Nézzétek meg a lejjebb lévő interjút Michael Talbot-tal. Annak a témának az alapja szintén az orvosi értetlenség volt.

7sleeper 2011. 12. 11. 19:18 | #28
azok akik túlzottan nagy összeesküvést vélnek felfedezni a gyógyszergyártók kapcsán; gondolkodjanak el - izé.. hmm.. - azon, hogy hátha az a mocskosul nagy üzlet a gyógyszeriparban, hogy még mindig a gyógyszerek tudnak a leginkább meggyógyítani. valamiért úgy gondolják, hogy minden pénzt megadnak az emberek az egészségükért, amiből nekik futja túlfizetett, magas életszínvonalra és(!) baromi drága fejlesztésekre. még a generikus gyógyszerek új változatai sem kizárólag a lehúzásról szólnak, egyszerűen még a legapróbb betegség esetén is túlgyógyszerezik magukat az emberek (a kórházakban meg a komolyabb betegségek kezelése közben szuperbaktériumok, vírusok jönnek létre, amik rezisztensek lesznek előbb is mint utóbb a használt szerekre), hogy egy hét helyett hét napig legyenek csak betegek; így aztán a betegségek kórokozói is továbbfejlődnek, s mikor elterjednek, akkor a korábbi gyógyszer huss, a többség számára eredménytelenné válik...

a rákos megbetegedések mellett még a vesedialízist is gyakran éri összeesküvés-hívők vádja. de bele sem gondolnak, hogy persze talán piszkosul megéri a dialízis gépek biztosítása kurvadrágán, de még nagyobb biznisz lenne koporsókat árulniuk a cégeknek! egyszerűen még a szervkereskedők sem tudják olyan ütemben kioperálni a harmadik és nem is annyira harmadik világbeli szerencsétlenekből a szerveket, mint ahogyan kellene a kielégítő ellátáshoz. működőképes, nem kilökődő szervek mesterséges létrehozásának feltalálásáig és alkalmazásáig egyes cégek gennyesre fogják magukat keresni (viszont fejlesztenek is belőle) ám nem fogják erőnek erejével meggátolni a fejlődést, mert minek?! elég élelmesek ahhoz, hogy találjanak újabb vadászterületet a gyógyításon belül. és a tudomány mai állása mellett még sokáig szükség lesz a gyógyszerekre, orvosi finommechanikai műszerekre.

lehet szedni csodanövényt, csodaport. csak vagy nagyobb lehúzás anyagilag és a tetejébe még árt is, vagy javít az állapoton de annyit biztosan nem, hogy magában leküzdje a daganatos megbetegedést.
sahinel 2011. 12. 11. 18:58 | #27
Ezért mondtam hogy megelőzés, stb. Mivel ez belső dolog mint írod. Az emberek nagyrésze meg ahogy buddhává sem vállik 1-2 óra, nap, év alatt így elég nehéz ilyemivel gyógyítani. Ezért van hogy a természetgyógyászat meditációt, gondolkodásmódot, helyes étkezést, stb kombinálja. A tudatra hat nem igazán a betegséget kezeli, hanem az okokat ami miatt kialakul.

Mint mondtam tanultam. De én nem vagyok ellene a gyógyszereknek sem. A modern fizika is valami olyasmit mond mint a védák, és a Hermészi tanok, energiagyógyászat. http://www.youtube.com/watch?v=B6NIUV24vcQ&feature=results_main&playnext=1&list=PLB831670262795338 Van valami amit már elfogadnak, mint tesztelést bizonyos betegségekre, de ez sem az igazi még. http://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography ez is elismert de nem sokat kezdtek még vele. Mint mondtam lehet nemsokárra http://www.youtube.com/watch?v=gfabu3fwrtQ The Heidelberg Ion Beam Therapy Center ilyenek is lehet jól hasznosíthatók lesznek.

A gyógyszerek igenis hasznosak ha nagyon lázas vagy, vagy olyan problémák lépnek fel ami ellen küzdeni kell. Igen a gyógyszereknek vannak mellékhatásai, és lehet később ezek miatt kerülnek vissza emberek.

Ha nincs rá szükséged, a szervezeted idővel úgyis leküzdi a betegséget akkor nem szabad szedni semmi szart. De ha igen nagy esélyed van meghalni, lebénulni, stb, akkor érdemes használni. Én ilyen esetben használnám őket.
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
dude 2011. 12. 11. 18:46 | #26
Lenne pár kérdésem a gyógyszeripari összeesküvés elméletet pártolóknak: tehát akkor szerintetek megvan a TUTI SZER, ami minden rákot gyógyít. Oké, értem. Ennek a titkos receptnek az összetételét hányan ismerik? Ők, meg a szeretteik akkor soha nem halnak meg rákban, ugye? És akkor azoknak a barátaik, rokonaik, közeli ismerősük se halnak meg, ugye, mert hát azt azért nem gondolhatjuk, hogy ha valaki szeret valakit és ismeri a TUTI SZERT, az ne adna belőle mondjuk a feleségének, annak a testvérének, a testvér a gyerekének, stb. stb. Kicsit bővül a TUTI SZERT ismerők köre. Nem baj, oké, még mindig értem. Persze az emberek többsége még mindig nem tud róla, mert csúnya gonosz gyógyszergyárak eltitkolják. Az internet korában. Mert ilyen nagyon ügyesek. Oké, értem. És egyik ismerős ismerősének se esik le a tantusz, basszus, ebből mesésen meg lehetne élni, ha adnék idegeneknek is jó pénzért. Oké, értem.
Ja, és még egy: EZT MOST TI KURVÁRA KOMOLYAN IS GONDOLJÁTOK, BASZD MEG?
Cableguy 2011. 12. 11. 18:34 | #25
Több ötökkel egyetértek.
Mi éri meg jobban egy gyógyszergyárnak? 1 tablettával egy életre kigyógyít a betegségből.
Vagy kecsegtet a gyógyulás esélyével és egész életedbe fizetsz a különféle készítményekért. Vagy ha már megvan a baj akkor a kemoterápiára fizetni egy vagyont. Szerintem rég fel van találva a rák ellenszere csak nem éri meg forgalmazni.
Sőt tovább megyek mivel minden egyes emberben benne vannak a rákos sejtek ezek is ugyanúgy belénk vannak genetikailag kódolva. Ezek vagy alszanak vagy a szervezet elbánik velük. Az hogy azok elkezdenek e burjánozni és gondot okozni az már a külső behatások, bevitt étel és ital, a szervezet ellenálló képességétől függ hogy mi lesz belőle.
Az élelmiszere iparral karöltve szerintem folyamatosan adagolnak olyan anyagokat az embereknek amik elősegítik a betegségek kialakulását. Azt vehetjük az emberekre alkalmazott " tervezett elavulás" módszerének amivel folyamatosan tápláljuk gazdasági érdekeket.
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 17:58 | #24
ahoz, hogy a rák megszűnjön nem homeopátia kell, vagy gyógyfüvek. Persze ezek segítenek, de a gyógyulás az a te elmédben kezdődik.

http://www.youtube.com/watch?v=rFef3wYoBkI


itt egy nagyon érdekes videó, nézzétek végig ha lehetséges, de konkrétan 19:45-től van egy gyönyörű példa a
gondolatunk/hitünk erejére. Egyébként ajánlom mindenkinek a figyelmébe ezt a könyvet:
Michael Talbot - Holográfikus univerzum.

http://www.youtube.com/watch?v=ZAg1ZruaHWI&feature=channel_video_title&fb_source=message
Stickhorse 2011. 12. 11. 17:47 | #23
Még csak annyit hozzáfűznék az összeesküvéselméletes felvetésekhez, hogy napjainkban sok gazdaságelemző, gazdaságfilozófus vall egy nézetet, aminek az alapkérdése nagyjából az, hogy "a csőnek melyik végére álljunk?", magyarul hogy a bemeneti, vagy a kimeneti oldalt kezeljük. A mai orvostudomány szinte kizárólag a kimeneti oldallal foglalkozik, tehát a meglévő problémát kezeli. Mondhatnánk persze, hogy hát ez természetes, ez a dolga, csakhogy ha már a bementi oldalon belenyúlnánk a rendszerbe, és nagyobb hangsúlyt fordítanánk az okok kiküszöbölésére, az orvoslás jelentős hányada egyszerűen értelmét vesztené. Össztársadalmi szempontból tehát valóban csak "tüneti" kezelés létezik.
pilukki 2011. 12. 11. 17:37 | #22
Már fáradt vagyok. Kifejtős válasz holnap lesz...
Most csak a egy mondat a tüneti kezelésről: A legtöbb gyógyszer az okot kezeli(antibiotikumok, kemoterápia stb.), míg a homeopátia CSAK a tünet alapján van és még nem is működik....

Előzmény: norbertvincze (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2011. 12. 11. 17:33 | #21
A gyógyszergyártás és alapjában véve az egész orvostudomány morálisan, etikailag és hasonló magasztos eszmékre alapozva egy nagyon szép és hasznos dolog, csakhogy erősen mesterséges. Egyetértek azzal, hogy a természetnek megvan a gyógymódja mindenre. Ezt a gyógymódot úgy hívják, hogy evolúció, ami nemes egyszerűséggel a hibás elem kitörlésével gyógyít. Kegyetlen, de hatásos. A sors érdekes fintora, hogy ugyanez az evolúció - elnézést a vallásos beállítottságúaktól, nem vagyok a teremtés híve - létrehozott egy ilyen érdekes képződményt, mint az ember, ami aztán beleszólt a rendszerbe. Alapvetően hiszek abban, hogy a gyógyítás morális alapokon kezdődött, és merem remélni, hogy a művelőinek nagy részét még ma is ez mozgatja, de tetszik - nem tetszik, be kell látni, hogy mára az egészet átitatja egy gazdasági szemlélet. Nem véletlenül van számon tartva iparágként a gyógyszergyártás, és nem véletlenül költségvetési tényező az egészségügy. Annak ellenére, hogy hangoztatják, hogy az ember nagyjából 130 (elnézést ha sokat, vagy keveset mondtam, én kb. ezt a számot ismerem) évre van kódolva genetikailag, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek addig kell élni. Annak ellenére, hogy még mindig a moralitást és az érzelmeket hozzuk fel érvként a gyógyítás mellett, tudatosan vagy a tudat alatti szocializáció miatt ez már csak sokadlagos tényező. Az egész rendszer megalapozza azt, hogy minél tovább ki tudjuk szolgálni a szintén általunk felépített társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális rendszert. Ítélkezni nem szeretnék a rendszer felett, mert én is ebben élek, nélküle valószínűleg már nem élnék (márcsak az egyszerű oltások vagy pl. egy számomra nélkülözhetetlen szemüveg hiánya miatt sem), de az biztos, hogy ez már régen nem természetes.
bungle
bungle 2011. 12. 11. 17:13 | #20
Be is küldhetnéd, ha már belebotlottál. :)
Előzmény: norbertvincze (17) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 11. 17:08 | #19
http://www.youtube.com/user/TEDtalksDirector?feature=g-all#p/a/u/1/x4lA-M3zbdU

Ja és ezeket is fejlesztik nem csak gyógyszereket.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 11. 17:05 | #18
Steave Jobs jó példa arra amit próbálsz bebizonyítani. Ő milliárdos volt és inkább ezekben bízott mint amiket te is mondassz. Ja hogy rákban halt meg?

Ja van rák ellen böjtkúra, és más dolgok is. De ettől még az sem lessz 100%-os, és csak akkor sikeres ha nagyon hamar észreveszik hogy gond van. És még sorolhatnám. Én is tanultam táplálkozásterápiát, gyógynövényeket, kristályenergiát, stb.... Attól hogy ezek van hogy működhetnek esetekben ez nem jelenti hogy ezzel súlyos betegeket is kikezelhetsz.

A penicilin óta igen sokat köszönhetünk az orvostudománynak. Ettől függetlenül nekem is az a véleményem hogy minél kevesebb gyógyszer ha megoldható.

A természetgyógyászat leginkább megelőzésen, helyes életmódra helyezi a hangsúlyt, de mint tanultam is egy vakbélproblémánál nem ülök le meditálni, és nem szedek magvakat, stb mert ha nem operálják ki lehet belehal az egyén. Felelőtlenül ne jelentsd ki hogy az orvostudománnyal egyenlő a természetgyógyászat.

Ez kb olyan mint a kersztények a keresztes hadjáratok idején megáldották, imádkoztak a sérültekért az arabok meg már ereket vartak. El lehet dönteni melyik volt a helyesebb megoldás.
Előzmény: norbertvincze (16) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 16:58 | #17
ebbe tegnap botlottam bele:

http://www.youtube.com/watch?v=HMaI_qzK-f8&feature=player_embedded


Egyébként a bió kémia avagy alkímia szintén nagy elnyomást élvez, és persze ez sem véletlen műve: )
norbertvincze
norbertvincze 2011. 12. 11. 16:54 | #16
pilukki, remélem viccelődős kedvedben írtad amit írtál: )

A kemoterápia egyértelműen üzlet, és egy rákos betegnél egyenlő a halállal. Egyébként ugyan ez a folyamat játszódik le a kopaszodó embernél, ezt nevezik elsavasodásnak. A szervezet próbálja közömbösíteni a savat ezért elvonja az ásványokat a szervezetből, elsőként a nem létfontosságú helyekről. Csak ez a betegeknél egy nap alatt lejátszódik le. Megkapják a soha nem látott savas dózist, és már nincs is haj.

A másik gyógyszeripari agymosás, amit sokan elhisznek, az hogy a gyógyszer elnevezés az igen hibás szóhasználat. Mivel egyiknek sincs képessége téged meggyógyítani, majdnem az összes készítmény CSAK tünetkezelő. Elnyomja az adott ingereket, tüneteket és nem gyógyítja azt. Csak odázza a gondokat.

És itt jön képbe az, hogy a betegségek nem csak úgy kialakulnak maguktól, mert olyan kedvük van. Nyilván vannak körülmények amelyek segítik, gyorsítják annak folyamatát. Minden betegség előfordulása indikátorként jelzi az egyén számára, hogy valami nem jó az ő életvitelében. És itt jön az amit nem sok ember nem akar elfogadni, hogy a betegségek döntő többségének lelki oka, háttere van. Amit már több tudományág bebizonyított, csak ezek elnyomást élveznek mivel nagyobb érdekeket sért, mint a kőolaj.

Nem véletlenül van ekkora harc a homeopátia, és az alternatív tudományok ellen.

És az, hogy a rák nem gyógyítható szintén a gyógyszeripar média által való tudatmódosítása. Hogy ne lenne gyógyítható? Nem egy embert ismerek, akik rákból gyógyultak fel a gyógyszeripar felesleges mérgei nélkül.

Aki azt hiszi, hogy a 21. századi technika megoldást nyújt mindenre az igen nagyot téved. Csak gondolkodjatok el azon, hogy a gyógyszeripar 50 éves kis történelmi háttere hogyan lenne elegendő ahhoz, hogy megoldást kínáljanak olyan problémákra amiről azt sem tudják mi az, és mitől keletkezik. Naponta gyógyszerek hada jelenik meg a piacon, szerintetek elegendő kutatás áll minden termék mögött? hát persze, hogy nem. És hiába is állna bármilyen kutatás mögötte, addig míg a materialista orvostudomány nem ismeri el, hogy az emberi lény nem csak anyagi, hanem szellemi lény is, nem fognak semmilyen megoldást nyújtani a betegségekre. De ez nem is célja a jelenlegi rendszernek.
-1 VÁLASZ
balogh predator 2011. 12. 11. 13:49 | #15
Nem kéne neked a karácsonyra készülnöd? :)
Előzmény: Jézuska (4) 0 VÁLASZ
pilukki 2011. 12. 11. 13:25 | #14
Nincs mellékhatása? Akkor nem hatásos. Ha hatásos akkor lesz mellékhatása. Egyébként hasonlítsd össze a szénanátha illetve parfalgűallergia előfordülási arányát a műanyagallergiáéval....

És akkor menjünk szépen sorra az itt leírt hülyeségeken:
1. A természetes jó, a mesterséges rossz
Ez az állítás úgy hülyeség ahogy van. A ricin az egyik legmérgezőbb vegyület és természetes, míg a mesterséges műanyagok nagyrésze egyáltalán nem mérgező. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lenne mérgező mesterséges illetve nem.mérgező természetes anyag, csak azt hogy egy anyag származási helye nem mond semmit a tulajdonságairól.

2. A gyógyszeripar elrejti a hatásos gyógyszereket
Egyszerűen nem igaz. A növényekben megtalálható rákellenes anyagokkal általában 2 fő probléma van: a, túl gyenge a hatása b, túlságosan sok a mellékhatása/mérgező. Egyébként is, ha egy gyógyszergyártó cég kihozna egy olyan szert ami minden rákfélét gyógyítana(ilyen egyébként nem igen létezhet, aki ebben kételkedik olvasson utána, hogy mi is az a rák), akkor arra a cégre lényegében örök gazdagság és hírnév várna.

3. Az amygdalin ("B-17") egy vitamin és hatásos gyógyszer daganatokra
Az amygdalin nemcsak hatástalan, de még mérgező is (cián az egyik bomlásterméke).
További info: http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalin

4. A természetes gyógymódok hatásosak
Az esetek nagyrészében hamis, ha igaz akkor szinte biztosan létezik a hatóanyag(vagy egy változata) gyógyszerként. pl.: digoxin

Egyébként a legjobb rákellenes kezelések még mindig a kemoterápia, sugárterápia és a daganat műtéti eltávolítása.
Előzmény: MADve (11) 0 VÁLASZ
Fininho 2011. 12. 11. 13:12 | #13
By the way, a megfázás nem gyógyítható! :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 12. 11. 13:01 | #12
Ez a gyógyszergyáras lobbis hülyeség elég nagy f@szság, má' bocs....
Rengeteg gyógyszert reklámoznak úgy, hogy a természetes összetevőket promótálja a marketing... és nem véletlenül... A gyártóknak alkalmazkodni kell a piaci igényekhez... Köztük ép olyan nagy a verseny mint a sarki büfések között....
MADve
MADve 2011. 12. 11. 12:24 | #11
nekem is elég szokott lenni a gyümölcs, meg a sok folyadék, de azért jó dolog a lázcsillapító...

na igen, a természetes szelekció ott veszik el, amikor "emberség" címszó alatt életben tartanak olyat, akinek meg se kellett volna születnie, aztán erőszakkal itt tartják, mert "megérdemli, hogy életben maradjon", holott a legtöbbeknek ez egy kurvanagy, végeláthatatlan szenvedés - sok egészséges embernek is az, nemhogy valakinek, aki alapból minuszról indul.
bár ki vagyok én, hogy megállapítsam, mi a jó és mi nem...

visszatérve az eredeti témához, én betegen szívesen ennék füveket, ha tudnám, mi mire jó. azoknak legtöbbször nincsenek mellékhatásai, allergiás meg bármire lehet az ember, de szerintem a műanyagra előbb lesz mint a fűre...
Előzmény: sahinel (8) 0 VÁLASZ
Dmckayals 2011. 12. 11. 11:29 | #10
Inkább azért, mert az gyógyszergyárak, a természettel ellentétben képesek az orvosképzés támogatására... és persze, hogy a gyógyszeres képzéseket nyomják... Úgy tudom, hogy a természetes gyógymódokról csak érintőlegesen esik szó az orvosi képzésben és mivel az orvosok azt tanulják, hogy betegségre gyógyszert kell felírni, nem is jut eszükbe más.
A kutatások is baromi drágák, és ugye a gyógyszergyáraknak, akiknek erre van pénze nem fogják azt támogatni, hogy vizsgálják meg, hogy egy szabadon termő növénynek milyen hatásai vannak... helyette fejlesszenek újabb gyógyszereket, amiket aztán sok haszonnal el lehet adni... :P

Persze vannak kivételek,. szerencsére én is találkoztam ilyennel... a háziorvosom pl volt, hogy azt mondta, nem ír fel semmit, egyek sok gyümölcsöt meg zöldséget. :)
Előzmény: szűzirónia (9) 0 VÁLASZ
szűzirónia 2011. 12. 11. 11:14 | #9
hát igen az ember tapasztalja,hogy az orvosok többsége nem ajánl semmi természetes gyógyszert,csak felírják az előállított mérgeket sajnos.Talán a pénz miatt,vagy ők csak abban hisznek???
Előzmény: JoinR (1) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 11. 11:08 | #8
Ja de a természetben van természetes szelekció is ahol a "férgesének" ki kellene hullania. Erre lehet megnézni a selejtek gyülekezetét a parlamentben.

Néha be kell segíteni a természetnek:D Meg hát van olyan hogy a természetben sokan kihalnának míg lenne olyan ember aki immunis lenne egy betegségre, aztán ő szaporodna tovább. Én is természetgyógyász egyetemre jártam, masszőr vagyok, meg tanultam sokmindent de ha gondom van nem fogok csak füveket enni ha kell eszek gyógyszert. Igaz 7-8 éve már hogy csak akkor szedek be ha nagyon kell. Bölcsességfogam kiszedték és belefúrtak az állkapcsomba ezért kelett gyógyszert szedni de amúgy még megfázásra sem szedek semmit.
Előzmény: MADve (6) 0 VÁLASZ
Paapi 2011. 12. 11. 11:06 | #7
Ha cefrét lehet belőle csinálni akkor kijelenthetjük hogy hasznos :D

Amúgy meg a "Gyógyszer-Kartel"l úgyis betiltat majdnem mindent ami hasznos lenne. Aki meg ellene lép arra rásüttetik hogy kuruzsló meg boszorkány... De hát ez már csak így van hisz a középkorban élünk, csak a szerepek cserélődtek.
MADve
MADve 2011. 12. 11. 11:01 | #6
szerintem sok szintetikus szar, amit az emberiség gyárt, csak többet árt, mint használ - a természetnek mindenre van megoldása, ami általában sokkal hatásosabb is annál, amit az ember magának rak össze... de amúgy jó buli istent játszani :)
sahinel 2011. 12. 11. 10:48 | #5
Majd jön Nas ő ért ilyesmihez. De szerintem egy vitamin nem elég hogy mindenféle rák ellen jó legyen. Igen lehet régen így mentek egyébként a gyógyszeriparban a cégek mint az IT-ben is sokáig betartottak felfedezéseket hogy a régit kiárulják. De manapság mikor sok országban vannak már jó kutatócégek, ha nem védeted le azonnal, és jelented be te fedezted fel, valaki más, másik országból megcsinálja és ő fogja ezentúl a pénzt kapni érte. Ez luxus amiről beszélsz. Ha ilyesmit megenged magának manapság egy cég akkor azt a többi kifogja nyírni.
Előzmény: Jézuska (4) 0 VÁLASZ
Jézuska 2011. 12. 11. 10:35 | #4
1950-ben, hosszú évek kutatása után egy elkötelezett biokémikus, akinek
a neve dr. Ernest T.Krebs J. volt, egy új vitamint fedezett fel, melyet B-
17-nek számozott és Laetrilnek nevezett el. Ahogyan az évek teltek,
ezrek győződtek meg arról, hogy Krebs ezzel felfedezte valamennyi
ráktípus gyógymódját és mára ebben a meggyőződésben egyre több
ember osztozik.

1950-ben E.Krebs nem is sejtette, hogy milyen darázsfészekbe nyúlt.
Mivel a multinacionális gyógyszergyártók nem jelenthettek be
szabadalmat a vitaminra, vagy nem szerezhettek kizárólag forgalmazási
jogot, korábban nem tapasztalt mértékű gonosz propaganda- támadást
indítottak a B-17 vitamin ellen, annak ellenére, hogy hihetetlen 2
bőségben állnak rendelkezésre meggyőző bizonyítékok arra nézve, hogy
a rák minden típusát eredményesen gyógyítja.

Miért indított a hagyományos orvoslás harcot a nem gyógyszeres
megközelítés ellen? G.Edward Griffin, A világ rák nélkül c. könyv
szerzője meg van arról győződve, hogy ennek nem tudományos, hanem
politikai okai vannak és azoknak a rejtett gazdasági és hatalmi
törekvéseire vezethetők vissza, akik a gyógyszeripart uralják...


http://www.barackok.hu/B-17_vitamin.pdf
+1 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 11. 10:28 | #3
Pénz attől meg lehet benne hogy egyre több dolgot fedeznek fel. Pl az öregedés csökkentésén, az életkor kitolásán is dolgoznak rendesen. Az hogy több embert tudnak megmenteni, az csak azt hozza hogy az emberek szívesebben üzletelnek egy ilyen céggel. Attól hogy most nem vagy már rákos, ez akármikor kialakulhat ismét. Mint ahogy nap mint nap kialakulnak mutáns sejtek a szervezetedben csak normális esetben a szervezet tud védekezni ellene.

Manapság nagy a verseny a gyógyszeriparban is. Tehát aki elsőnek jön rá ilyen csodagyógyszerre az még akkor is jól fog járni ha nagyon olcsó a gyógyszer előállítási költsége.

Egyébként én nagyon szeretném kipróbálni milyen lehet ez a gyümölcs. Gondolom nem szállítanak más országokba, de legalábbis itt UK még nem láttam ilyet.

http://www.homegardenguides.com/garden-forum/england-uk-gardening-forums/306848-jaboticaba.html
Ahogy nézem lehet európában is nevelni, de nem egyszerű egy jól érett fa 500 dollár körül van.
Előzmény: JoinR (1) 0 VÁLASZ
JoinR 2011. 12. 11. 10:14 | #2
Amúgy ez a növény kinézetre nagyon bizarr..
JoinR 2011. 12. 11. 10:04 | #1
Amíg ekkora pénz van a gyógyszeriparban, kizártnak tartom, hogy a többszázezer-millió forintos kemoterápiát (kezelt emberenként) lecserélnék ilyen olcsó - valódi - gyógymódokra az emberek lemérgezése helyett :(
+1 VÁLASZ