Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 01. 13. 20:41 | #37
Valami rémlik... mintha már postot is küldött volna párszor! :D
Előzmény: Tooni (36) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 01. 13. 20:30 | #36
Kommentel itt valaki olyan néven??? O.O
Előzmény: bungle (35) 0 VÁLASZ
bungle
Nas
Nas 2011. 12. 17. 14:02 | #34
Tévedsz. Az emberi hülyeség iránt érzek megvetést. Ha az emberek iránt éreznék, akkor nem pazarolnám arra az időmet, hogy beszélgessek másokkal... Nem kell olyan dolgokat belemagyarázni a kommenteimbe, amik nincsenek bennük...
Előzmény: Ravennë (33) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 12. 16. 00:04 | #33
Nem, nem árulják boltban, viszont javasasszonykák nem vagdossák csak úgy oda hozzád, kihasználva az emberi hiszékenységet....mindegy. Tulajdonképpen nem érvelek semmi mellet, illetve ellen, így hagyom is az egészet. Igen, képmutató vagyok, használom a gyógyszereket, mindemellett sajnálom az állatokat... de hagyjuk is, ez már régen lerágott csont. A seggemen még ott a tojáshéj, így szívesen olvasom az okosságaid (más témában is), mindig tanul az ember... már csak azt sajnálom, hogy folyton ott érzem a hozzászólásaidban az emberek iránti megvetést.
Előzmény: Nas (32) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 12. 15. 23:39 | #32
Hát, nem tudom, te hol szerzed be ezeket a dolgokat, mert kisebb tő aloét pár száz forintért vágnak utánad növénykiállításon, nagyobb kertészetekben, a kombuchát, ilyesmit meg baráti körökben terjesztik az emberek (nem is tudom, hogy egyáltalán árulják -e boltban). Azt ne mondd már, hogy szerinted ez is a gyógyszergyárak lobbitevékenységébe tartozik... :D (Megjegyzem, a virágosoknál egy szál rózsa vagy szegfű is kurva drága, nem csak az aloe...) Talán erről inkább az emberek hiszékenységét és gyógyulási vágyát hamis ígéretekkel meglovagoló, pénzhajhász kuruzslókat meg "alternatív" gyógymódokat kínálókat kellene megkérdezni...
Gyógynövényeket egyébként termeszthetsz a kertedben / szedhetsz kirándulás közben is, és megnyugtatlak, nem fognak a gyógyszergyárak által alkalmazott elit halálosztók a nyomodba szegődni miatta... :)
Előzmény: Ravennë (31) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 12. 14. 22:29 | #31
Ha a természetes alapú gyógyászati szereket, szépségápolási cikkeket nem luxuscikként árusítanák, talán kevesebb lenne a kereslet a mindenféle vegyszerrel hígított lószarra. Elsősorban szépségápolásról beszélek. De egyszerű példa, nekünk egy egész aloe vera tenyészetünk van itthon, ha valami kínom van, egyből ahhoz nyúlok. Igénytelen, szapora növény, mégis több ezer forintokért szerezhető be. Japán kristálygomba? 2 nap alatt duplájára szaporodik, ha valakinek mégis kell, kevés helyen, rohadt drágán tudja beszerezni...és sorolhatnám. Nem feltétlenül nevezném képmutatónak azt, aki egy ilyen videó láttán, nem kezd egyből racionálisan gondolkozni.
Nas
Nas 2011. 12. 14. 20:56 | #30
Explicite nem, de aki azon hőbörög, hogy mit "művelnek" szegény kutyusokkal, az gyanítom, hogy ezt a nézetet osztja...
(Félreértés ne essék, én is sajnálom őket, csak egyszerűen baromi álságos dolognak tartom az ilyen típusú hőbörgést.)
Előzmény: bungle (29) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 12. 09. 21:07 | #29
Szerintem egyetértünk, csak megjegyzem, hogy visszaolvasva senkinek nem találtam a hozzászólásában "gonosz kutatók kínozzák szegény állatokat" felkiáltást vagy bármi hasonlót. ;)
Előzmény: Nas (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 12. 09. 20:49 | #28
Ebben teljesen igazad van. Ettől függetlenül azokban az esetekben, amiket felsoroltam nem érzem jogosnak a "gonosz kutatók kínozzák szegény állatokat" felkiáltást, mert egyrészt nem erről szól a dolog, másrészt a hasznát azok is lelkiismeretfurdalás nélkül kiélvezik, akik ilyenkor hőbörögnek, csak a "piszkos munkát" lehetőleg a szőnyeg alá söpörnék. Nem szeretem az ilyen képmutató magatartást.
Az meg, hogy milyen tesztelésekre van szükség, rohadtul múlik a fogyasztókon is. Ha nem lenne ekkora kereslet pl. a szépségápolási cikkekre, meg hogy a retinádtól a segglukadig mindenhova belekenhesd őket, akkor nem is kéne feleslegesen állatokat kínozni velük... Ebben pedig mindenki felelős, aki hajlamos a kelleténél több és / vagy túlspecializált tisztálkodószereket, pacsulit, vakolatot, stb. használni...
Előzmény: bungle (27) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 12. 09. 20:21 | #27
Bevallom férfiasan pár emberen szívesen játszanék Mengele Józsi bácsisat, de kutyákon kísérletezéshez nekem gyenge a gyomrom.
És hiszem, hogy van egy csomó felesleges baromság (szépségipari cikkek pl., ahogy P linkjében is poénosan eltúlozva ugyan, de golyóálló rúzs :)), amire aztán rohadtul nincs szüksége az emberiségnek.
Előzmény: Nas (25) 0 VÁLASZ
k0valik 2011. 12. 09. 20:17 | #26
Én azért kicsit elgondolkodtam, hogy mik azok a használt bejgli kutyák.
Nas
Nas 2011. 12. 09. 20:11 | #25
Jah, csak azok is nagyon fogynak, ha nincsenek előtte állatkísérletek... :/
Előzmény: bungle (24) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 12. 09. 20:04 | #24
"A különböző gyógyszerkandidánsok hatékonyságát hogyan lehet tesztelni...?"
Elítélteken. ;)
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 12. 09. 20:00 | #23
Igazából a legnagyobb gond szerintem itt azzal van, hogy az emberek a Frankenstein-mozik alapján képzelik el az egészet, hogy ülnek a kutatók a föld alatti szuperlaboratóriumaikban, és azon mesterkednek, hogy hogyan tudnak minél több szenvedést a világra zúdítani. A kutatók ugyanolyan ép érzésű emberek, mint bárki más (illetve nyilván köztünk is vannak degeneráltak, de nem több, mint a "normál" népességben, és általában hamar kiszelektálódnak). Nem célunk tehát az állatok kínzása. De ha valaki nem hisz a motivációinkban, gondolkodjon el azon, hogy már csak azért sem lenne semmi értelme ennek, mert ebből - bármily hihetetlen - nem lehet sem megélni, sem szakmai sikereket elérni... Egyébként sem lenne szakszerű pl. egy hatóanyagvizsgálathoz olyan állatokat használni, akik amúgy nem tökéletesen egészségesek, mert akkor még nehezebben tudnánk tisztán a vizsgált anyag hatását kimutatni, az terhelt lenne mindenféle stresszválaszokkal. Ezeknél a kísérleteknél tehát fontos cél az, hogy ne érje más, káros behatás a kísérleti állatot.
Élettani kutatásoknál sajnos gyakrabban előfordul, hogy a kísérleti cél érdekében szenvedést kell okoznunk az állatnak, vagy elő kell állítani pl. mesterségesen beteggé tett állatokat, de erre is szigorú etikai kódex, sőt, törvényi szabályozás vonatkozik, és az állattal mindvégig kíméletesen kell bánni. Még így is sok kutató mondja azt, hogy nem hajlandó bizonyos dolgokat megtenni, amiknek pedig egyértelmű lenne az emberiség számára pozitív hozadéka... Költői kérdés: szerintetek amit pl. az idegrendszer működéséről tudunk, azokhoz az információkhoz vajon hogyan lehetett hozzájutni...? A különböző gyógyszerkandidánsok hatékonyságát hogyan lehet tesztelni...?

Hogy pozitívumot is mondjak: ahogy fejlődik a tudomány, egyre több élő állatos tesztet tudunk egyéb (pl. sejtvonalakon, szövettenyészeteken végzett) tesztekkel kiváltani. Bizonyos kérdésekre azonban sajnos csak élő állatokon végzett kísérletekkel lehet (egyenlőre) választ kapni. Sahinelt tudom idézni: aki tud jobb módszert, jelentkezzen!

Néha ki kéne menni a friss levegőre filmnézés helyett...
Előzmény: Nas (21) 0 VÁLASZ
Mimis 2011. 12. 09. 19:24 | #22
Elárulom, hogy emberkísérletek is vannak. :\
Ugyanis engedélyeztetésre addig nem kerülhet gyógyszer, míg X klinikai kísérleten át nem megy. És azt bizony embereken végzik, a beleegyezésükkel, és szigorú (hol kevésbé szigorú) ellenőrzés alatt.
Hidd el, tudom. :) (jahh, nem alany voltam, nem azért nőtt ki a 3. kezem... ;) )
Előzmény: sahinel (19) +2 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 12. 09. 19:18 | #21
Onnan, hogy benne vagyok ebben a szakmában... :) Ki kell, hogy ábrándítsalak, amit leírtam, az igaz. Persze megértem, hogy így sok megélhetési sötétzöld és / vagy kéretlen prókátor, aki azt sem tudja, miről beszél, elveszíti az "érvei" alapját, illetve nem tud újabb összeesküvés-elméleteket gyártani a "világunkat megrontó" és minden rosszért felelős gyógyszergyárakkal, kutatóintézetekkel szemben, de hát ilyen az élet. :)
Előzmény: Rosta (12) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 12. 09. 19:15 | #20
sajnálom őket, de ez akkor is sikítvaröhögős videó :DDD
http://youtu.be/8iKuQQ42ZZ8
+2 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 09. 18:27 | #19
Eh. Az igaz hogy mindenki megsajnálja a szegény állatokat. De az is igaz hogy ezek nélkül a kísérletek nélkül ki merne új dolgokat venni? Ki az aki eljátszaná a kisérleti nyulat? Ok én is sajnálom szerencsétleneket, de amíg nem tudtok mondani jobb módszert a tesztelésre addig nem igazán van ellene mit tenni. Egy beteg embernek épp elég gondja van nemhogy még rajta kísérletezzenek a gyógyszerekkel, új műtéti eljárásokkal.

Aki meg még ezek után is nas-nak esik az elmehet akkor önkéntes tesztalanynak. Egyébként még mindíg jobb életük van mint a tömegtermelésben felnevelt csirkéknek, más állatoknak. Dolgoztam olyan helyen ahol ezeket dolgoztuk fel. A csontjuk kb az első érintésre darabokra tört. Kálcium nulla, és még sorolhatnám.
Ravennë
Ravennë 2011. 12. 09. 16:50 | #18
"Szerintem fiatal korom ellenére tettem már annyit másokért (mellékesen megjegyzem fogyatékos gyerekekért)"

Gyógypedagógiát tanultam és megvolt rá a lehetőségem... (Csak mert utólag olvasva kissé nagyképűnek hangzik, nem akartam véletlenül sem arcoskodni.)

Előzmény: Ravennë (17) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 12. 09. 16:34 | #17
Kedves Saus!

Sokszor bebizonyosodott már, hogy az IQ nem nő arányosan az ember korával, így szerintem fölösleges firtatni ki hány éves. Nem tartozom a csőlátású állat, illetve természetvédők közé, tisztában vagyok azokkal a dolgokkal, amiket Nas említett és egyet is értek velük. Az ember és állat is élőlény, nem értem miért kell valakit elítélni azért, hogy az emberi nyomorúság helyett jobban foglalkoztatja a másik oldal...ami nem egyenlő azzal, hogy teljes mértékben leszarja az embereket. Nem ismersz, nem tudod mivel foglalkozom, illetve mivel szeretnék foglalkozni. Szerintem fiatal korom ellenére tettem már annyit másokért (mellékesen megjegyzem fogyatékos gyerekekért), hogy ne kívánjon nekem senki betegséget... azért köszönöm, kedves tőled. Hidd el, Én nem a te debilséget, hanem sok más miatt szégyenlem, hogy ember vagyok.
Előzmény: Saus (14) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 12. 09. 10:41 | #16
Agyhalott...? Ez öngól volt... :)

Mellesleg kísérletezgess a leukémiás kisgyerekeken... nekik már úgy is mindegy... te Mengele....
Előzmény: Saus (14) +2 VÁLASZ
dzso 2011. 12. 09. 10:41 | #15
bocs, nem gondoltam hogy a kommentemmel megváltom a világot ez csak egy vélemény volt amitöl persze nemfog válltozni semmi, de kösz a jókívánságokat sztem azt szégyellheted meg jah azt is amit irtál hogy "ember vagy" :)
Előzmény: Saus (14) 0 VÁLASZ
Saus 2011. 12. 09. 10:29 | #14
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
dzso 2011. 12. 09. 10:28 | #13
olyat nemigen írtam h "kínozzák" nem tudom honnan idézted, viszont az elég érdekes hogy ennyiből megtudod állapítani milyen fajta ember is vagyok. abban egyetértek h persze biztos vannak olyan helyek ahol normálisan bánnak velük de valszeg nem túl sok és ha azt nézed hogy valaki csak azért fogad örökbe kutyát hogy legyen mibe bele rúgnia vagy ha ráunt elengedni valami erdőben, igen ezeknék biztos jobb dolguk van. (y)
Előzmény: Nas (11) 0 VÁLASZ
Rosta 2011. 12. 09. 09:20 | #12
Itt már csak az a kérdés, hogy te mindezt honnan tudod ilyen biztosan!?

Persze legyünk optimisták és gondoljuk azt, hogy minden amit az állatkísérletekről nyilatkoznak, vagy írnak az igaz, és valóban úgy van ahogy te is mondod, de szerintem abban is egyet lehet érteni, hogy ezeknek az információknak (az általános tapasztalat alapján) vajmi kevés igazságtartalma van.
Lehet, hogy ezek a kutyusok pont egy ilyen laborból kerültek ki, ahol valóban betartják ezeket az előírásokat, de mi van a többi ki tudja mennyi állattal?
Tehát erre igazából ezt, az amerikaiak által sokat használt mondatot idézném: "Picture, or it didn't happen!"
Előzmény: Nas (11) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 12. 08. 23:05 | #11
Ezeket a kutyákat azért "kínozzák" a "szar társadalomban" nevelkedett "hülyék", hogy az emberek (TE is, ugyanis TE is a "szar társadalom" alkotója vagy) szedhessék a gyógyszereiket, hordhassák a ruháikat, használhassák a tisztálkodószereiket, stb. Általában a hozzád hasonló emberek vannak a legjobban felháborodva, ha valamilyen hatóanyagról / adalékanyagról / festékanyagról, stb. mégis kiderül, hogy esetleg egészségre ártalmas lehet. Ekkor a legbőszebb állatvédők is azon hőbörögnek, hogy miért nem vizsgáltatta meg jobban a gyártó az adott anyagot. Szerinted ezeket a vizsgálatokat hogyan csinálják...?
Megnyugtatlak, az állatkísérleteknek nem az a célja, hogy minden áron szenvedést okozzanak az állatnak, sőt, nagyon szigorú szabályozás vonatkozik a kísérleti állatok tartására, szükségleteik biztosítására. Sokuk jobb körülmények között, teljesebb életet él, mint a gondatlan, hozzá nem értő "gazdiknál" senyvedő társaik... Egyébként ezek a kutyusok valószínűleg a kontrollcsoport tagjai, tehát nem érte őket semmilyen "atrocitás", ugyanis a bármilyen kezelésen átesetteket nem engedhetik ki a laborból...

Előzmény: dzso (9) +3 VÁLASZ
Cableguy 2011. 12. 08. 22:05 | #10
"Idegesített a Jééééj.zés."

Szerintem attól jobban féltek mint az ismeretlen szagoktól és fűtől.
Előzmény: Tooni (1) 0 VÁLASZ
dzso 2011. 12. 08. 21:40 | #9
én egyet értek veled, énis empatikusabb vagyok a szegény kutyusokkal és nemigen van olyan amelyik ilyen sorsot érdemelne mert jobbak sokkal mint mi emberek, de persze az emberek is azért ilyen hülyék (a legtöbb) mert ezt tanulják ettöl a sz@r társadalomtól. mondjuk van olyan ember is aki alapbol egy tuskónak születik nah mind1, szomoru hogy ilyen világ van de ez van.
Előzmény: Ravennë (8) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 12. 08. 21:03 | #8
Felnőtt állatok, akik nem láttak még világot, nem futkároztak, láthatólag félnek mindentől. Sajnos mennyi ilyen lehet még. Ítéljetek el, nem tudom megindokolni, de engem valamiért az állatsors jobban foglalkoztat, mint akár egy éhező család sorsa... Így hát Én azt mondom, aki hosszas munkával elérte, hogy ezeknek az állatoknak jobb legyen, felőlem sipákolhatna is a videó alatt, engem ugyan nem zavarna...
+3 VÁLASZ
Rosta 2011. 12. 08. 20:33 | #7
Én is ezt kérdezném.
Előzmény: Tooni (5) 0 VÁLASZ
Szancso 2011. 12. 08. 19:19 | #6
Szerinted mit kísérleteztek rajtuk?Melyik bírja jobban a C vitamint? A fű prózailag értendő! Vagy nem.
Előzmény: Sanci78 (4) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 12. 08. 19:14 | #5
És mi az?
Előzmény: Sanci78 (4) 0 VÁLASZ
Sanci78 2011. 12. 08. 19:00 | #4
Szar lehet nektek , hogy csak ennyi jött le a videóból, hogy jéjjzés meg füvezés. Asszem ennél több mondani valója van a dolognak.
RT/TURBO 2011. 12. 08. 18:03 | #3
Pont olyan érzés fogott el,mint a vak kiscicánál.
Szancso 2011. 12. 08. 17:55 | #2
Szegények!Először füveztek.
Tooni 2011. 12. 08. 17:37 | #1
Idegesített a Jééééj.zés.