Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
7sleeper 2011. 12. 13. 14:59 | #16
biztos gyónni indult, csak aztán a Kántor megrángatta a harangkötelet, úgyhogy menny helyett a poklot járja :-D
Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
bungle
MatyiZeg 2011. 12. 11. 14:03 | #14

Tulajdonképpen azt jelenti, hogy pl. nem lövöd le a támadót, ha kapsz egy laza sallert. De még a túllépést is meg lehet úszni bizonyos esetekben.

Btk.
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
Előzmény: sahinel (11) 0 VÁLASZ
senki 2011. 12. 10. 11:47 | #13
jaj, ha én elkapnék egyet, biztos nem úszná meg, sőt sajnálnám is mert rajta verném le a 2 bringám, a discmanem, a baseballsapkám és a tamagochim is amit még általánosban loptak el tőlem.
digi 2011. 12. 10. 00:37 | #12
Nincs ő elverve.. csak anyu smikkészletével játszott! A lövés: Anyu hazajött!:)
sahinel 2011. 12. 09. 20:21 | #11
Ez azért fura lehet mert ha rádfognak egy fegyvert de nem sütik el és te hirtelen péppévered mint a képen akkor az arányos? mert nem húzta meg magától a ravaszt. Nekem inkább szemre torokra való támadás jönne be ha közel van mert nem vagyok nagydarab és ütőerőt, pontossággal, gyorsasággal kompenzálom. Mint a lágy stílusok nagyrésze. Tehát mi az arányos ha rádfognak csak egy fegyvert, de nem húzzák meg a ravaszt? vagy ha elővesznek egy kést, és nem tud megszúrni mert szerencsés vagy, vagy jól védekezel.

Nem tudom ki tudná ilyesmi közben eldönteni mi az arányos, vagy mennyire komoly a fenyegetés. A bíróságon meg tuti azt mondja hogy csak meg akart ijeszteni hogy könyebben végezhesse a dolgát.
Előzmény: MatyiZeg (10) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 12. 09. 12:47 | #10
Szerintem meg ez erősen sántít, nem tudom hol hallottad. Az elkövetőt a rendőrség kiérkezéséig ugyanis törvényesen fel lehet tartóztatni. Jogos védelem keretében pedig alkalmazhatsz erőszakot is (persze arányosan), még akkor is, ha a támadás nem közvetlenül a testi épséged ellen irányul, csak a tulajdonodat véded. Magyarul testi sértésért csak akkor ítélnek el ilyen esetben, ha túlléped az arányosság követelményét.
Előzmény: Tádi (3) 0 VÁLASZ
Cableguy 2011. 12. 09. 09:36 | #9
"szabadságjogok korlátozásáért (a rendőrség kiérkezéséig fogva tartotta a tolvajt) "

"A rövid idő múlva, a Passatból komótosan (!!!) kiszállt egy marha nagy darab fickó, nyugodtan átment a kocsi túlsó oldalára, kinyitotta a másik hátsó ajtót, (amiből nem lógott ki két láb :)) ), és kihúzott egy akkora rottweilert, mint egy birka."

én ott hagytam volna a rotit. a kutyát nem helyezik vád alá hogy korlátozza mások szabadság jogait :)
Előzmény: bungle (1) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 12. 08. 22:49 | #8
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2007987/Father-burglar-fatally-stabbed-break-says-home-owners-entitled-protect-property.html

A betörőt leszúrta a tulaj, majd az elmenekült és belehalt. kivizsgálták az ügyet, de mivel a családját védte nem ítélték el. De még van pár ilyen eset. Természetesen elsőnek vádalá helyezik a tulajt is de amint kiderült mi van ejtik ellene a vádakat. Ez a rendes menete a dolgoknak. Ahol más van ott az állam valamiért nem szeretné hogy az emberek megvédjék magukat.
Előzmény: Tádi (3) 0 VÁLASZ
Cableguy 2011. 12. 08. 22:21 | #7
nem is csodálom hogy rablónak állt. Női névvel? Miranda ja a színe megvan hozzá. Ja hogy az a Mirinda? :)
Nusihusi
Nusihusi 2011. 12. 08. 19:24 | #6
Úgy kellett neki! Máskor nem nyúl más tulajdonához:D
Rosta 2011. 12. 08. 17:04 | #5
Lehet le leszek hurrogva, de aki megpróbálná ellopni a nehezen összespórolt pénzemből vett autómat és elkapnám, én tuti, hogy helyben félholtra verném!
+3 VÁLASZ
cintula 2011. 12. 08. 16:34 | #4
Nem érdekes hanem GUSZTUSTALAN!
Előzmény: Tádi (3) +2 VÁLASZ
Tádi 2011. 12. 08. 13:50 | #3
a sztorihoz annyit, hogy itthon egy faszi kapta el a biciklije tolvaját. kicsit meggatyázta, majd nem engedte elfutni és mindeközben még arra is volt ereje, hogy kihívja a rendőröket. mit gondoltok mi lett a vége. a tolvaj behazudta, hogy a faszi, akié volt a bicikli, az tőle akarta elvenni a bringát. ezt persze a rendőrök nem hitték el. a biciklis gyereket testi sértésért és szabadságjogok korlátozásáért (a rendőrség kiérkezéséig fogva tartotta a tolvajt) vád aláhelyezték. a tolvaj pert indított és bazze megnyerte!! nem tudom, hogy mi lett az ügy vége, de milyen ország az, ahol a tolvajokat védik? azt nem tudom indítottak-e eljárást a tolvaj ellen lopás kísérlete miatt, de ez a dolog így is elég érdekes nem?
Előzmény: cintula (2) +1 VÁLASZ
cintula 2011. 12. 08. 13:20 | #2
Látatlanban megmondom, hogy a végén még a kisebbségi perelte be a palit amiért elkapta a kutya :(
bungle
bungle 2011. 12. 08. 11:53 | #1
"Ez viszont, négy éve, tényleg megtörtént a Hungárián:

Kereszteződés, piros lámpa. Kisebbségi odarohan a kocsihoz, (fehér, régi, kombi Passat) hátsó ajtó feltép...

Néztük, mi sül ki ebből, de furcsa volt, hogy a gyerek nem jön ki, hanem behasal a kocsiba.

A lámpa váltott, de a kocsi maradt, kinyomta a vészvillogót, mi álltunk tovább, kettővel-hárommal mögötte.

A rövid idő múlva, a Passatból komótosan (!!!) kiszállt egy marha nagy darab fickó, nyugodtan átment a kocsi túlsó oldalára, kinyitotta a másik hátsó ajtót, (amiből nem lógott ki két láb :)) ), és kihúzott egy akkora rottweilert, mint egy birka.

Nem tudom, mi lett a rabló úrral, mert tele voltunk áruval és elmentünk a következő zölddel, de Tibi, a sofőrsrác, majdnem behugyozott a röhögéstől.."

:DDD
+4 VÁLASZ