Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Békatallér 2011. 11. 30. 12:35 | #30
Gyááá, ez biztos, PS. Nincs olyan hajléktalanTamásBalázs, aki ezzel a nővel pózolna. :D
Előzmény: bungle (25) 0 VÁLASZ
BullFrog 2011. 11. 30. 09:16 | #29
Ha bejönne a halálbüntetés, a többszörös gyilkosoktól meg lehetne szabadulni a börtönökből, vagy ha lopásnál kezüket vágnák le ahelyett, hogy börtönbe zárnák, máris lenne még több hely :D
7sleeper 2011. 11. 29. 17:32 | #28
-És van barátja?
-..éjjeimet hosszú ideje már, Shakespearen kívül el nem foglalta más..
-... milyen Tamás?!
Előzmény: bungle (27) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 11. 29. 15:26 | #27
Mariah lájkolta a "Pózolj Tamással" facebook csoportot! :D
Előzmény: 7sleeper (26) +1 VÁLASZ
7sleeper 2011. 11. 29. 15:20 | #26
nem Balázs az, hanem Tamás ;-D
Előzmény: bungle (25) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 11. 29. 15:14 | #25
M. mint Mária és B. mint Balázs. ;)
http://i.imgur.com/fEuKI.jpg
Előzmény: 7sleeper (24) +1 VÁLASZ
7sleeper 2011. 11. 29. 15:06 | #24
úgy kéne mint az apácáknál :-D
ott ugyanis mindegyik nevébe beleveszik, hogy M. mint Mária..
összes hajlékony nevébe B. mint Balázs :-DD
Előzmény: dude (23) 0 VÁLASZ
dude 2011. 11. 29. 11:39 | #23
Szerintem amelyikért nem jelentkezik valaki, azt altassák el. ;D
+1 VÁLASZ
lokko 2011. 11. 29. 11:37 | #22
tehát előbb legyen börtön ahova be lehet tuszkolni őket aztán legyen törvény, hogy jogi alap legyen hozzá ...
gyakorlatilag ezt mondod
a csöves nem azért csöves mert nincs hol laknia, hanem azért mert mentálisan, szociálisan nem képes és/vagy nem hajlandó másokkal vagy egyedül egy ingatlanban fenntartható módon élni ...
ha csöcsöves vagy nem attól vagy csöves, hogy nincs a nevedre írva egy ingatlan ... nekem sincs, soha nem is volt, (és lehet soha nem is lesz) ... ez teljesen természetes, az ország lakosságának túlnyomó többsége ezzel így van ...
azért vagy csöves, mert nincs ingatlantulajdonos, aki megtűrne a tulajdonában

számomra nyilvánvaló, hogy rendészeti megoldás nélkül nem lehet eltakarítani a csöveseket a közterületekről
( a metróból is csak így sikerült ) ... mivel lesznek csövesek akik saját akaratukból akkor is az utcán fognak kéregetni, ha amúgy lenne hova menniük, de ott olyan szabályokat kellene betartani, amit nem akarnak ...

a rendészeti megoldás mellett fontos szerepet kellene szánni a rehabnak is ... nem csak addiktológiai, hanem mentális és szociális képességi területeken egyaránt
Előzmény: sahinel (21) +1 VÁLASZ
sahinel 2011. 11. 28. 21:06 | #21
Fűtést vizet kapnának, meg kaját. Akár még egy közös TV a Tornateremben vagy valami nagy csarnokban. Csak jobb mint kinn fagyoskodni a hidegben meg még kaja is van. A többit aki csak azért öltözik szarul hogy tudjon kéregetni vagy ennyire igénytelen paraszt azt lehetne büntetni. Akinek meg tetszik hogy van laknia hol, és kaja, meg akár zárható a szekrény annak lenne eséllye jól élni. Vagy ennyire el vagyunk látva menhejekkel hogy már nincs rá szükség?

Az aki meg nem képpes emberként viselkedni az büntethető börtönnel is. Amikor összeszarva totál koszosan akar valamelyik utazni meg ilyesmi az gáz. Meg ezek után hogy van kaja osztva nekik ha ott laknak a kéregetést is büntetném. A nagyrésze arra utazik hogy megsajnálják. Meg hát tudom szar dolog reggel kelni és este munkából hazamenni, mert én is utálom.

A lényeg a lakhatás körülménye ha meg van oldva mindnek akkor jöhet a törvény mert választhat de ha ez nincs meg akkor ne. Ezért mondtam.
Előzmény: lokko (20) -1 VÁLASZ
lokko 2011. 11. 28. 10:24 | #20
és hogyan tuszkolnád be őket abba a laktonyába, ha nem erővel?
ha erővel, akkor arra hogy alkotnál jogalapot?
és ha erővel tuszkoltad be, akkor erővel kell ott tartani őket, tehát gondlatban máris csöves börtönt csináltunk volt laktonyákból.

...

arra akarok célozni, hogy a hajléktalan kérdés nem lakhatási probléma
de hagyományos értelemben véve még csak nem is szociális
Előzmény: sahinel (6) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2011. 11. 28. 10:01 | #19
A hajléktalanok háromnegyedének nagyon is megfelel ez az életforma.

A máltaiaktól tudom, mennyire kevesen vannak azok, akik többet akarnak a napi műanyagbor adaguknál.

Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem lehet segíteni.

S ha segítségről van szó, akkor előbbrevalónak tartom a szégyentelenül kapzsi bankárok miatt utcára került kisgyermekes családok támogatását.


Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 11. 28. 01:02 | #18
És ismét egy látszat intézkedés, meg egy tüneti kezelés. Szerencsétlen letölti az X hónapját aztán mehet vissza az utcára.
Ennyi pénzből valamilyen rehabilitációt kéne csinálni vagy tanítani őket vagy elvonó vagy bármi ami maradandó pozitív hatással van rájuk.Kapjanak állambácsitól egy kis földet (ami úgy is parlagon van és nincs kihasználva), mellé egy konténerlakás aztán megtermeli magának a kaját amiből talán még piacra is tudna vinni, állatokat tartani stb.
a10625026 2011. 11. 27. 22:23 | #17
Az a baj, hogy alapjaban jo otlet lenne, csak Mo.-n kivitelezhetetlen, mert a birok vagy idiotak, vagy megkenhetoek es egy rakat teves itelet is szuletik. Gondolj peldaul a mori gyilkossagokra, ott sem a valodi elkovetoket csuktak le eloszor...
Előzmény: RockerBandy (15) 0 VÁLASZ
zeshka 2011. 11. 27. 21:53 | #16
A hajléktalan helyzet elsődleges problémája, hogy szokás szerint a tünetet kezelik, nem az okokat oldják meg. Rengeteg szálló van az utcán élők számára, de nem mennek be, mert mire reggel felkelnek ellopják mindenüket a többiek. Másik oldal, hogy ittasan nem engedik be őket. Még egy ok, hogy ne menjenek be.
Én úgy gondolom, hogy ha a boltosokat szigorúan büntetnék, amennyiben hajléktalanoknak is adnának el szeszes italt, valószínűleg az ittas hajléktalanok száma visszaszorítható lenne. Az éjjeli menedékeket pedig bekamerázhatnák, vagy elláthatnák zárható szekrényekkel, így nagyobb eséllyel mennének be aludni (úgy gondolom hosszú távon megtérülne).
Így egy-kettőre megoldódna a probléma.
Más... Kedves köztársasági elnökünk anno hangsúlyozta, hogy nincs elég önkéntes az európai átlagot nézve. Azt elfelejtette, hogy a magyar, ha van egy kis plusz ideje, másodállást is vállal PÉNZÉRT, mert egy munkahellyel már nehéz megélni sajnos... Talán elgondolkodhatott volna ezen és a hajléktalan kérdésen egyszerre. Mert, ha az előbbiek szerint járna el állambácsi, akkor lenne egy csomó józanéletű fedélnélküli, akiket el lehetne vinni némi pénzért vagy meleg ételért pl. a Tiszára homokzsákot hordani áradáskor, vagy hasonló helyzetekben ( vörösiszap katasztrófa) és nem az így is szarért-húgyért robotoló tűzoltókat és süniket kéne oda is kizavarni.
Most pedig köpködhetnek rám a jogvédők meg a humanisták, de én utálom az összes hajléktalant, mert hiába van egy elenyésző százalék önhibáján kívül az utcán, semmit nem tesz annak érdekében, hogy javuljon az életszínvonala. De valószínűleg mindenki így tenne annak fényében, hogy mennyit lehet ,,keresni,, az utcán. 6 éve egy olyan helyen dolgoztam, ahol a mellettünk lévő sörözőbe beengedték a csöviket. Saját fülemmel hallottam, hogy az ember arról panaszkodott, hogy csak délután ment ki kéregetni, így csak 7ezret keresett. Mikor kérdeztem a pultost erről, mondta, hogy általában 10-13 ezret keresnek így naponta. Basszus én azért a pénzért 2 napot güriztem már akkor is mint a hülyegyerek ezek meg csak kitartották érte a kezüket. Illetve a tavalyi fantasztikus módszerre térnék még ki, ahol fűtőtesteket kaptak éjszakára és lefüggönyözték őket az aluljárókban kétoldalról. A nálunk lévő aluljáró két olyan oldalt köt össze, amiktől az első zebra kb 300 méter ergo, ha valakinek nehezére esett a járás muszáj volt átmenni a lefüggönyözött aluljárón. Bizony megesett, hogy éjjel az ember bement a függöny egyik oldalán és ki már pénz nélkül vagy esetleg még meg is verve jötti... Innentől kezdve én nem sajnálom őket, egyszerűen csak értelmes megoldást várok az illetékesektől.
RockerBandy 2011. 11. 27. 21:03 | #15
Nekem van erre egy egyszerű, hatékony, ámbár kissé radikálisnak tűnő ötletem:
Erőszaktevő -> Sterilizáció/Kötél
Többszörös gyilkos -> Méreginjekció
Pedofil -> sterilizáció/kötél
Sikkasztó -> teljes vagyonelkobzás
Ezek után lenne hely a börtönökben, a kisebb tolvajok ücsörögnének ott, a többire nem kellene költeni.

Maradna forrás ezeknek a rossz sorsúaknak a megsegítésére. Szerintem.
Előzmény: stavros79 (14) 0 VÁLASZ
stavros79 2011. 11. 27. 17:45 | #14
Mennyibe is kerül egy napra a börtönlakók ellátása, étkeztetés, fűtés,smasszerek bére stb....? A gyilkosok, pedofilok, erőszakolók, milliomos sikkasztókat is az tartja el akinek ártottak! Ha megerőszakolják a lányod, vagy egy "üzletember" (tudom, más kategória) aki elsikkasztotta ezrek és ezrek megkeresett pénzét, ha sikerül is lecsukni, még neked (is) kell eltartanod évekig ! Hát ha még több ezer hajléktalan is bekerül, az csodás lesz ! Rajtuk inkább segíteni kéne, mint elzárni! Akik, meg tényleg megérdemelték az elzárást, faggyanak meg egy elzárt lágerben !l
gabesz666 2011. 11. 27. 17:33 | #13
Támogatom az ötleted. A magyar államnak még mindig van egy csomó ingatlana, meg területe ami kihasználatlan. Miért nem költöztetik be ezekbe a hajléktalanokat. Olyan jó befektetés lenne, hogy például a lakhatásért cserébe kipofozzák a helyet meg a környékét, ha meg ez nem adna elég munkát, akkor valami közmunkát adnának nekik.

Nem tudom ki találta ki ezt a törvényt, de egy címeres ökör, az tuti. Azt is megnézem, hogy hova helyezik el azt a 2-3 ezer hajléktalant, akik az utcán élnek, mikor így is túl vannak telítve a börtönök. A másik dolog, amit a kedves törvényhozó elfelejtett, hogy tulajdonképpen ezzel mit old meg? Ha bebörtönzik ezeket az embereket, akkor majd jól megijed, aztán gyorsan keres magának egy munkát meg lakást? Ezeknek az embereknek már nincs vesztenivalójuk!
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
Tádi 2011. 11. 27. 17:14 | #12
vazze meg etetik őket Homer Simpson-nal?
7sleeper 2011. 11. 27. 17:00 | #11
felrakják őket a youtube-ra.
Grandao 2011. 11. 27. 16:06 | #10
Ezek a törvények, csak mint mondtátok az igazság elfedésére vannak. Tény mindig lesznek hajléktalanok, erre
már sok okos ember rámutatott, de inkább munkát adjanak nekik mint cellát.....
Bár ha belegondolok, nekik csak jó kapnak fedelet a fejük fölé, kaját a hasukba... de, hogy ez nem megoldás
az is igaz.....
izébigyó 2011. 11. 27. 13:41 | #9
Nem csoda, hogy a bécsi nemzetközi menhely lakóinak jó része magyar...
http://tv2.hu/naplo/video/hajlektalan-helyzet-becsben-igy-mukodik-egy-rendszer-jol
+1 VÁLASZ
Békatallér 2011. 11. 27. 13:27 | #8
Nem tudom, hogy mivel jutunk előrébb ezzel a törvénnyel. Nekem is van egy ilyen nagyon jó kis ötletem, ami hasonló eredménnyel oldja meg a problémát szűkebb költségvetési keretből is akár. A titok nyitja egy tengeri uborka egy sportkocsiban...
Enechuel 2011. 11. 27. 13:15 | #7
komolyan egyre röhejesebb törvényeket hoznak...felhívnám a figyelmet a Nyírkai jóslatra- ilyenkor mindig ez ugrik be, valaki szólhatna már Orbánéknak hogy ez létezik és eddig mindig be is jött, nos én nem szeretném ha az elkövetkező sorok is bejönnének,de ha így folytatják...
sahinel 2011. 11. 27. 13:10 | #6
A börtönökben kell fizetni az őröket is, stb. Sokkal olcsóbb lenne ha már adóból csinálják ha régi elhagyatott laktanyát, épületeket kialakítanak nekik és ott akár ellakhatnának. Vagy ez most annyira fontos hogy ezzel javul majd az ország helyzete?:D

Munkát adjanak nekik és akkor lessz hol lakni + termelni is fog. Ja hogy az bonyolult mert ahhoz gazdaságot kell rendberakni meg munkahelyet teremteni? Adófizetők majd kiperkálják mint minden mást is.......
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 11. 27. 12:58 | #5
Szerintem azt kéne bezárni, aki ezt kitalálta...
+2 VÁLASZ
sien 2011. 11. 27. 12:52 | #4
én nagyon rossz véleménnyel vagyok a hajléktalanságról, de bármennyire negatív is vagyok egy kérdés forog csak bennem ezzel kapcsolatban. hajléktalan basszus. hova tudnának menni? most hogy lesz ez a törvény hirtelen lesz lakásuk? vagy költözzenek ki vidékre? vagy a városon kívüli területekre? valahogy a kényszerítés mellett a megoldás része mintha hiányozna a koncepcióból. mintha a sivatagban rám találna egy csapat szpáhi, és börtönbe zárnának mert majdnem szomjan haltam...
+2 VÁLASZ
Igneon 2011. 11. 27. 12:52 | #3
A kormánynak mindig csak a látszat a fontos.A valóság(Egyre több a hajléktalan.) meg legyen csak titok.

"-Rosszul élünk?Mutasson nekem egy hajléktalant az utcán!"

Külföldi turista: "-Ezeknél nincsenek csövesek.Vajon hogy csinálják?"

Na Magyarország ezért Abszurdisztán.
+1 VÁLASZ
oltibo 2011. 11. 27. 12:52 | #2
Fogadjon örökbe minden politikus egy vagy két hajléktalant. Az állatkertben bevált.
+3 VÁLASZ
Cableguy 2011. 11. 27. 12:37 | #1
Költöztessék be a politikusok lakásaiba...
+4 VÁLASZ