Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Beetom 2011. 11. 19. 01:46 | #18
Hát én egyáltalán nem kértem a viktort, hogy a látható kormány miniszterelnöke legyen és minden nap óriási bravúrokkal hadakozzon a nemlátható kormánnyal. Hagyja a fenébe szerintem.
Samu. 2011. 11. 17. 17:58 | #17
persze, féligazságokat mond, hiszen számokat nem nagyon említ. Ezért mondtam, hogy a könyveiben biztos le van írva, meg van védve az állítás. ha nincs, akkor véleményem szerint is csak üres lózungokat puffogtat.

de egyébként tök jó lenne a te véleményedet is olvasni, nem csak ennek az embernek a szapulását! mi az amiben téved, és miért! :)
Előzmény: brandboy (14) 0 VÁLASZ
komcsi 2011. 11. 17. 17:00 | #16
sztatty 2011. 11. 17. 12:56 | #15
A hitelminősítők tényleg megrendelésre dolgoznak. Mindegy mi a helyzet, hogy pl. nem kell imf segítség, menne anélkül is és ez azt kellene sugallja, hogy nem akkora a baj, de pont ezzel ellentétesen, mivel nem kell segítség azt mondják, hogy dede Magyarország így csődbe megy, vagyis rontják a hitelminősítésünket, romlik a forint árfolyam és az állam hitelét, ami devizában van nagyrészt, azt egyre nehezebb lesz vissza fizetni, vagyis csak azért is fel kell venni még egy hitelt, hogy lehessen finanszírozni az állam adósságot, vagyis bezárul az ördögi kör és csak több és több pénzt szivattyúzhatnak ki.
brandboy 2011. 11. 17. 11:15 | #14
Tegnap kétszer is elküldtem, és egyszer sem jelent meg(biztos emögött is a "Rótcsildek" vannak).

Drábik teljesen fogalmatlan, az első Orbán-kormány idején Matolcsy tanácsadója volt, gondolom most is ő súg hátúlról.
Elég megnézni az életrajzát,és kiderül,hogy milyen "érdekes" utat járt be.
Valószínüleg fogalma nincs a gazdaság alapvető folyamatairól:
Egy fixaideája van,hogy a világot egy magántársaság irányítja a háttérből.
Sokban hasonlít az internet másik gyöngyszemére Molnár F. Árpádra, a különbség köztük talán csak annyi, hogy Drábiknak volt egy normális életvitele pályafutása egy Darabik,és csak a midlife-crisis után kattant be.

Létező problémákat lovagol meg, de féligazságokat, és teljeseket olyan összefüggésekbe helyez,amelyek a valóságban nem léteznek.

Előzmény: Samu. (7) -1 VÁLASZ
Achilles 2011. 11. 17. 10:05 | #13
Nagyjából kapcsolódik, érdekes, érthető kis film a bankokról:
http://www.youtube.com/watch?v=Nl4cBQsA3PY
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 11. 17. 08:45 | #12
Kb.: fél óráig hallgattam csak. Aztán az lett az érzésem, hogy már csak önmagát ismétli állandóan. A probléma nyilvánvaló. De elsősorban a tisztánlátás a fontos, hogy tényleg nagy tömegek legyenek tisztában azzal, hogy szar helyzetet ismét a magyar gazdaságon kívüli tényezők okozzák.

micsi 2011. 11. 17. 07:08 | #11
Szerintem aki Magyar és még nem teljesen agy mosott, azoknak mindenképpen erősen ajánlott e filmecske megnézése. Hátha marad valami bizsergető a jelenlegi birkaélettől kellemesen lenyugtatott kis agyában!
7sleeper 2011. 11. 16. 21:55 | #10
általában kisbetűvel írok, tehát a nagy kezdőbetűs nevek a tiszteletről szólnak
nem a nevezettekéről persze..
csak sokan a pál utcai fiúkból tévesen az áruló kisbetűvel való írása miatt kisbetűvel írnak egyes neveket

pedig sem nemecsek ernő, sem pedig Nemecsek Ernő nem volt áruló
ilyen módon az egyetlen példa alapján a kisbetűs névírás éppen az ártatlanul megvádoltat szimbolizálja
a fentiek nem azok, bár, hogy árulók lennének az más okból de kétséges
Geréb Dezső is jobb náluk
Előzmény: 7sleeper (9) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 11. 16. 21:41 | #9
egy normális világban teljesen igazad lenne

de sokan, sőt biztosan te is egy kettejükre kihegyezett vagylagos kérdésre
a laikus csellista-újságírót választanánk a szívműtétemhez
és nem a sokadik kórházból a mundér "becsülete" érdekében csendben kirúgott, alkoholista "doktort"

akinek a kezei közt páran meghaltak már
és lehet, hogy egyébként azokban a helyzetekben egy "rendes" józan orvos
is elveszítette volna a betegeket mondjuk, de mi van ha tényleg a piálás miatti koncentrációhiány okozta? ..

mondok egy tényleges példát is, egy "szülész""orvos" folyamatosan telefonált a szülés levezetése közben
mivel a gyerek nem született meg rendben
ezért talán nem alaptalanul perelték be szegény-szegény utóbb is gőgös doktorbát

a gazdaságot közgazdászok tervezik, alakítgatják
mivel van belőlük egy csomó vagy az előző garnitúrát kirúgni a picsába (+ büntetés)
vagy ha tényleg egy sem tudja mit kell tenni, hogy valóban (ne csak elméletben) rendben legyen:

akkor tényleg húzzanak el a francba!
mielőtt az embereket nagyon felhúzzák
azok meg őket..

ennél a bankos válságnál is meg nehogy a tényhogyhülye józsi bácsira, mint ügyfélre kenjék már..
józsi bácsi egyben volt nagyon hülye: elhitte, hogy a bankok annyire nem hülyék!
egy banknak a gazdasági folyamatokat jobban kell előre látnia mint egy józsi bácsinak

HA NEM LÁTTÁK A BANKOK ELŐRE A VÁLSÁGOT, AKKOR NE UGRÁLJANAK és a minimum, hogy pofátlanul magas profitja egynek se legyen a MINDENKI ÁLTAL (KIVÉVE BANKOK!) összedobott "mentőcsomag"-ból. és ugye a szájalás is végetérhetne. meg az ügyfelekre és nem ügyfelekre áthárítás is. mert akkor úgy látszik nem értenek hozzá! HA PEDIG TUDTÁK ELŐRE, AKKOR LE KELL ROMBOLTATNI A BANKOKAT A BANKÁROKKAL, KÖZGAZDÁSZOKKAL - SÓZNI NEM KELL, ELÉG LESZ AZ AMI ÉLETÜK ELSŐ IZZADTSÁGOS MUNKÁJA RÉVÉN A ROMOK HELYÉRE HULL..

a világ nem normális, de úgy tűnik nem a laikusok a leghülyébbek pölö közgazdasági vonalon

a magyarországi "reform"-"köz"GAZd"ászok": Békesi Privatizációgyorsító László, Bokros Csomag Lajos, Csillag Autópálya István. ez a trió annyira volt és van képben a gyakorlati eredményes, nem életidegen magyarországi gazdaságformálást illetően, mint a 70-es években algériában tevékenykedő a 80-as évektől bécsben élő Molnár Többiztosítós Lajos a magyar kórházrendszer kapcsán. jobb nem akadt volna náluk? nem őket igazolták a történtek! gazdasági, oktatási, meg eü vonalon nálunk csupa idióta "reform"-"szak""ember" van pozícióban.. + belügy és külügy..

nem a laikusok juttaták ide ezt az országot sem
hanem a "hozzáértő" szakemberek..
és nem azt mondja senki (még egyelőre), hogy random válasszunk ki egy kormányravalónyit a háziállatok közül

PEDIG LEHET, HOGY EGY FRANCOS KÉK NORVÉG JOBBAN DÖNT AZ ORSZÁG PÉNZÜGYEIBEN
Előzmény: brandboy (6) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 11. 16. 20:09 | #8
így van! Jelen korunk legnagyobb problémája, hogy a "szakértői kormány" fogalma létre jöhetett!
Előzmény: brandboy (6) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 11. 16. 20:09 | #7
biztos vagyok benne, hogy sok igazság van a mondanivalójában. az is biztos, hogy elég nehéz 20 percet összefüggően, összeszedetten beszélni. Nem olvastam még könyvét de ott biztos vagyok benne, hogy az idegeskedés helyett értelmesen meg van fogalmazva, az állítások az ő kutatásai alapján meg vannak alapozva.

Az is biztos, hogy ezeket a hiteleket nem lehet teljesen visszafizetni. Abban egyet lehet érteni vele, ha én felvettem egy hitelt, és visszafizettem már a tőkével egyenértékű kamatot, akkor igazán rácsaphatok asztalra és azt mondhatom: NEM FIZETEK TÖBBET MERT BELEROKKANOK BAZDMEG! kíváncsi vagyok, hogy a mi államunk mennyit vett fel és mennyit fizetett ki.

Szerintem nem a pénzrendszerrel van probléma, hanem azzal, hogy visszaélnek vele. Igenis a pénzkibocsájtás legyen ÁLLAMI privilégium mint annak idején az aranyverés és a só monopóliuma! Igenis a hitelminősítők visszaélnek a helyzetükkel valakiknek a hasznára! Nehogy azt merje nekem mondani valaki, hogy magyarország csődközelben van, amikor több adót sehol nem vonnak!

De azt mondom, ne engedjék el a hitelünket (mérsékeljék), és ugyan ezekkel a feltételekkel engedjék, hogy 5 évig ne törlesszünk.. elvileg az ő érdekük is az, hogy ki legyenek fizetve (vagy nem? vagy az hogy 100 évig biztos bevétele legyen a bankoknak).. ezt pedig csak akkor tudjuk ha emberi módon élhetünk, nem máról holnapra!

Ha más dolgot nem, ezt mindenkinek el kell fogadnia: Minket leminősítenek, basztatnak mert nincs 3% alatt az éves hiány, és nincs 60% alatt az államadósság.. Meg lehet nézni olaszországot és németországot... meg sok más tagállamot, ők mégse mentek bóvliba... Hagyják hogy éljünk!
brandboy 2011. 11. 16. 19:59 | #6
A legveszélyesebb, ha létező problémák megoldását laikusok szaktudására bízzuk.
Ha szívbeteg lennél hagynád,hogy egy csellista-újságíró fogja a szikét ?

Miklós Csaba 2011. 11. 16. 17:51 | #5
Kedves Levibubu ! "nagyon szomorú hogy őket komolyan is veszik..." akkor Te is megmondtad most. De mit? Pont úgy beszélsz mint Csintalan Úr és Havas Úr ugyanerről az emberről és témáról. Ők sem érveltek,csak idegesek lettek. Hol is? A képernyőn amit elég jól uralnak mint TV megmondók . Egyelőre Te sem érveltél mi az ami nem stimmel a meglátásait (kutatásait?) megszállottként újra meg újra előadó Drábik Jánosnál. Aki viszont nem egy TV barát figura. Valamiért.
Én sem vagyok közgazdász. De szeretném megismerni minél jobban a világot. Drábik Úr úgy tűnik megalapozottan,tájékozottan,érthetően előadta verzióját. Ok. Ettől még lehet tévedés is... Mondj te is valamit,akkor okosabb lesz a világ a történeteddel. Az kevés hogy: "nagyon szomorú hogy Őket komolyan is veszik.."
Nem kötekedni akarok.
Tanulni.
Mondj valamit a te tudásodból e témáról. és mindannyian közelebb kerülünk az igazsághoz . Üdv: M.Cs.
+7 VÁLASZ
7sleeper 2011. 11. 16. 16:30 | #4
szerintem ha megvalósulna amit ők elképzelnek, akkor rájuk nem lenne szükség "megmondani". de azt hiszem ezzel ki is egyeznénk legtöbben.. valahogy a drábik (nálam szigorúan csak 1:42 időegységnyi /te jó ég baszki másfél órát tényleg erről beszélt :-o/) szövegelése vagy a bankok, reformista-liberális közgazdászok szövegelése fix egyes. ahogy szaniszló is simán nyer egy "atlanti-euróatlanti" :-DD öltönyös figurával szemben.

ami egyébként a Jézusos dolgot illeti. miért talán zsidó volt? (hát nemigen tartotta se ő magát annak, se a zsidók - az egész zsidóság-Isten közti "kapcsolat" elég bonyolult az újszövetség óta; most mintha a teve másik púpjára ültek volna. sok pénzbe kerülhet a korábbi zsidó-kereskedő ellenes egyházpolitika átformálása.. miközben gyalázzák a világo(j)t a zsidók alaposan még mindig. hiteles ná(r)cisztikus kereskedő-médiamágnás, kegyetlenkedő zsidó negatívkodva vagy majdnem ugyanazt, de kegyetlenkedés, médiabirodalom nélkül és pepitában pozitívan szajkózó "flaszter" árus.. háát nálam utóbbi nyerne egy vagy-vagy alapon feltett kérdésben. azzal, ha azt állítja, hogy magyar volt még nem árt nekünk. de ha egy zsidó rátenyerel a háborúindítógombra és abba belekeverik azt az európát, amelynek világnézetét megveti, gyűlöli, "kár"pótlásra tart.. izraelt fontosságát úgy támasztották alá (utólag), hogy azt a Bibliát lebegtették közben a kezükben, amelynek újszövetségi része "tele van" Jézussal. mintha egy alkoholista jogot formálna Tokajra a Koránnal..)
Előzmény: Levibubu (3) +2 VÁLASZ
Levibubu 2011. 11. 16. 16:01 | #3
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
7sleeper 2011. 11. 16. 15:52 | #2
http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s&feature=player_embedded#t=5651s

1 perc 42(! :-D) másodperc "lett"
maradhat?
;-DD

"valaki vágna egy rövidítettet?"
ANTISZEMITAAAAAAAAAAAA! ;-D

Előzmény: Aaron (1) +1 VÁLASZ
Aaron 2011. 11. 16. 15:38 | #1
Egy kicsit hosszú, valaki vágna egy rövidítettet? :)
-1 VÁLASZ