Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle
bungle
bungle 2011. 11. 02. 11:19 | #138
+1 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 27. 10:51 | #136
Ó én tisztában vagyok ezzel. Azzal is, hogy Kínában ez miatt elöregedett/elöregszik a népesség, van ahol már nincs is munkaerő, ezért a bérek felemelésével csalják oda az embereket. Az elöregedés továbbá azzal is jár, hogy az állam bevételei csökkennek, nőnek a kiadások. Valamint az, hogy 1 (esetleg 2) gyereket nevelnek, így el lettek kényeztetve, és veszélyeztetik a további munkaerő ellátást, mivel tökéletesen megfelel nekik az az élet, hogy buliznak és vásárolnak, továbbá a szülők sem ösztökélik, hogy mihamarabb dolgozzanak a gyerekeik, hiszen nincs szükség a pénzre, csak egy gyereket tartanak el. A férfi-nő arány eltorzulása pedig csak tovább erősíti az emberkereskedelmet.
Előzmény: exortus (131) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 10. 26. 22:11 | #135
exortus 2011. 10. 26. 20:23 | #134
Azt a genetikailag tervezett utódok fogják megoldani, de csakis az extra gazdagoknak.
Előzmény: Ys (123) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 20:20 | #133
Az ország szempontjából nem lenne rossz, hogyha nem rontaná a külker mérleget az élelmiszer, hanem javítaná(behozhatnánk helyette mást), meg lenne néhány munkahely. Nem kell mindent a világpiacról behozni, nem is tudunk, jobb ha az importlistán legalább az alapvető élelmiszer ne legyen

Előzmény: rooka (102) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 20:15 | #132
Ennek az országnak annyira nincs hadereje , hogy jobb nekünk inkább átengedni bárkit.
Nálunk polgárháboú lesz max, nem komoly háborús részvétel
Előzmény: MatyiZeg (90) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 20:11 | #131
Kevesebb lett a gyerek, mert a korábbi 4-6 gyerekes Kínai családokhoz képest, 2-3 van most, ami probléma, hogy kb 20%-al több a fiú a 20év alattiaknál, mint a lány, ami komoly társadalmi feszültségeket fog eredményezni,
bár szerintem amúgy egyfajta gyorsított evolúcióként is működik. Képzeljétek el annak a hatását, már egy generáció után, hogy a férfiakból a leghülyébb hatodának nem lesz felesége. Ha ezt tovább visszük mondjuk 4-5 generáción keresztül, akkor a kínai átlag IQ lesz a legmagasabb a világon, és Kína tökéletes lesz a jövő K+F központjának szerepére a rabszolgamunka feladása után
Előzmény: Porcelanbaba (69) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 20:03 | #130
hát teljesen alapokról épeteni infrastruktúrát azért nem egy egyszerű dolog
Előzmény: Mordredd (50) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 19:59 | #129
Ahhoz komoly kezdőtőke kell, simán agrármérnöki végzettségből csak azoknak fogod a földjeit igazgatni, akiknek valamilyen rejtélyes oknál fogva összejött a rendszerváltás óta 1000 hektár, és eszük sincs annyi.
Akkor már menjél inkább növényorvosnak, akik különféle fajták tenyésztésével és vegyszerezésével kísérleteznek, azok kapnak is valamit a kutatásikért
Előzmény: lokko (32) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 19:54 | #128
Ez nem jelenti azt, hogy nekünk hagynunk kellene a munkát és a tőkét kivinni keletre. Ha más nem a védővámokat be kellen vezetni a keleti dömping ellen, mint ahogyan a sokkal élelmesebb USA-ban már készülnek is rá(ha jól tudom 30%-os különvámot fognak a Kínai termékekre kivetni, becsléseik szerint ez az USA-ban extra 2,5millio munkahelyet fog jelenti),
a jelenlegi válságnak is részben az az alapja, hogy a munkahelyek elvándorlásával nem lehetett a részvénypiac növekedését végtelenségig fenntartani.
Csak az EU pedig a kereskedelmi tőkét szolgálja ki annyira szervilisen, amennyire lehet. Kína bezzeg minden termékre, amit olyan iparág készít, amit Kínában éppen képítenek, 30-50%-os különvámokat vet ki, hogy a hazai termelést kiépülését támogassa.
Előzmény: justil (29) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 19:48 | #127
Azért nem 1-2 év alatt hal ki egy ország, hiába vagyunk "csak" 10 millióan. És vannak még rajtunk kívül más nemzetiségűek is, akikkel keveredünk. (Bár ez ellenkezhet az ősmagyar emberek nézeteivel.)
(Baráti megjegyzés: mások IQ-járól akkor vélekedj, ha megtanultad leírni helyesen a lesz, hozzájuk és együttes szavakat.)
Előzmény: exortus (124) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 19:46 | #126
Neked sem sikerult novelni az ossz iq-t, ahogy latom :D
Előzmény: exortus (124) -2 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 19:43 | #125
Csak a magyar mezőgazdaságban ahhoz, hogy normálisan megéljél, kell minimum 50-60hektár föld, és néhány tízmillió kezdőtőke, ugyanis a hazai támogatási viszonyok között innentől kezdve kezd ez rentábilis lenni.
Napszámosnak pedig nem kell sok mert a magyar rendszerben tipikusan több száz hektáron megy iszonyúan gépesített gazdálkodás, minimális számú embert alkalmazva
Előzmény: Mivec (19) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 26. 19:26 | #124
Nálunk gazdaságilag létkérdés, hogy a születésszám csökkenése ne folytatódjon olyan drámaian, különben a nyugdíjasaink éhenhalnak, vagy 75 éves kortól lesznek azok. Effektíve nem lessz annyi ember, hogy fenn lehessen tartani az ország infrastruktúráját szocpolt,oktatást stb
Nem a hozzályuk hasonló szaporulat, hanem inkább egy fenntartható népesség és gazdaság szempontjából kellene magasabb születésszám,
nem sok ilyen primitív és a valóságot végtelenül leegyszerűsítő kommentet láttam, mint ezt az első néhányat
a hozzászólók eggyüttes IQ-ja sincs meg 100
Előzmény: Purple (3) -1 VÁLASZ
Ys 2011. 10. 26. 19:22 | #123
A végén van egy sejtésem, Föld-Ember: 1:0 lesz itt.

Én nem csodálkozom, hogy ennyien élünk. Az orvostudomány fejlettsége elérhetővé tette, hogy meghosszabbodjon az átlagos élettartam. Amiben régen sokan elhulltak, élhetnek. Ezért is "öregedett el" sok állam. Ráadásul akit lehet, manapság megmentenek, vagy kísérletet tesznek rá. A szándék nemes, a következményeket ki-ki olvashatja, láthatja.
A fejlettnek tartott országokban lévők több idővel bírnak, megváltozott az életük, már nem szükséges a kemény munka, gazdaság, stb fenntartása miatt a nagy rokonság, a minél több gyermek, akik segítik a családot akár a két kezük erejével. A fejletlenebbnek mondottakban még kellhet a segítő kéz, ott szükség lehet/van a sok utódra az élhetőbb élet reményében. Többnyire ezeken a helyeken van bőséges szaporulat.

Az Idiocracy című film görbe tükröt tart. Érdekes, hogy az értelmiség kihalt, mert nem vállalt gyereket, ellenben az idiótákkal az ellenkezője történt. Ezzel nem kívánok senkinek semmi pejoratívat üzenni, pusztán mint vígjáték elég morbid.

Ha egyszer gyerekvállalásra adnám a fejem, azt nem azért szerezném, mert akár pozitívan (adómentesség, plusz pénzek ha vállalok), akár negatívan (esetleges adók, ha mégis behoznák egyszer, továbbá ítélkező hangnem, miszerint önző, stb vagyok ha nem vállalok) diszkriminálnak érte, rokon/ környezeti nyomásnak engedek (úgy szeretnék unokázniiii!!!/ketyeg a biológiai órád!) vagy mert intő ujj lendül felém, magyar nőként kötelességem szülni. Sem új Ratkó-korszakból, sem megélhetési gyerekgyártásból nem kérek.
Anyagilag, testileg, lelkileg, partnerileg felkészültnek lenni rá egy dolog. Az önzetlen szeretetből fakadó őszinte gyerekvállalási vágy meg a másik. Azt pedig se szép, se csúf szóval nem lehet nálam siettetni.
nkmedve 2011. 10. 26. 18:10 | #122
Úgy látom valamilyen szinten egyetértünk, én is szeretnék egy kiegyensúlyozott társadalomban élni (ahol nem minden a birtoklásról és egymás elnyomásából áll) és remélem, hogy ez kialakulhat mielőtt elpusztitjuk magunkat, de egyelőre nem látok reális esélyt rá.
Néhány generáció még minimum kell ahhoz, hogy intellektuálisan felnőjünk a feladathoz. Nagyon fiatalok vagyunk, mint faj és bármennyire is fejlettnek érezzük magunkat, még mindig abban a fázisban vagyunk, hogy (mint egy újszülött) küzdünk a túlélésért.
Előzmény: justil (120) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 17:33 | #121
"mert tartozni kell valahova. Na de banyek, tartozok én így is a családomba, a barátaim körébe, a szomszédaim közé"

az emberek többsége nem érzi ésszel önmaga társadalmi létezést ... ennek első sorban az az oka, hogy rossz nézőpontból látjuk önmagunkat ... egy szociális rendszert képzelünk magunk köré, aminek a középpontjába mi magunk állunk, pedig ez eleve téves nézet ... mindannyian egy hatalmas bonyolultságú szociális kapcsolatrendszer részei vagyunk, és túlnyomó többségünk ennek a kapcsolatrendszernek egy teljesen átlagos pontja ... az emberi társadalmak világa teljesen más mint az a realitás aminek a középpontjában látod magad, nagyban máshogy működik a világ.

ez nem egyszerű ellenben rohadt bonyolult, de mégis természetes szerveződés ... de meg lehet próbálni szemléletesen kezelni (bár lehet beleszédülsz): minden társadalom olyan mint egy élőlény, egy élő szervezet, mely előállítja (vagy megszerzi) a fennmaradásához szükséges forrásokat, van vérkeringése, van idegrendszere, sőt még érzelmei is és önálló emlékei is vannak, így vannak barátai és haragosai is, és ha kell meg tudja magát védeni erővel ... és te ennek az élőlénynek vagy egy átlagos sejtje ... a legfurább az, hogy annak ellenére, hogy ennek nem vagy tudatában, sejtként többnyire jól végzed a dolgodat.
Előzmény: justil (115) -1 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 17:32 | #120
Utópisztikus lennék? Meglehet.

És tudom jól, hogy amiről beszélek, nem lehetséges. Magam sem hiszem, hogy bekövetkezhet. Inkább arra tippelek, hogy kipusztitjuk magunkat, vagy teljesen (bár az valószínűtlen), vagy visszaesik a népesség valamilyen világégés hatására egy kezelhető szintre, és kezdődik minden elölről (ill. ez persze attól függ, hogy mennyire lennénk utána képesek tanulni a hibáinkból, de gyanítom h nem igazán).

Egy dolog biztos, a mostani rendszer, mind társadalmilag, mind gazdaságilag már csak ideig-óráig tartható. Egész egyszerűen azért, mert a vég nélküli növekedésre, gyarapodásra építünk mindent, ám egy zárt rendszerben vagyunk. Na persze, ha képesek lennénk bolygóközi utazásra, az sokmindent megváltoztatna, de hol vagyunk még attól...
Előzmény: nkmedve (119) -1 VÁLASZ
nkmedve 2011. 10. 26. 17:27 | #119
Természetesen meg lehet szabadulni ezektől a rendszerektől, de csakis akkor ha minden társadalmat uniformizálunk és nem utolsó sorban érzelmek nélküli robotokká változtatjuk az emberi fajt. Lehet találni rengeteg hasonló jövőképet irodalomban, filmekben. Kérdés, hogy ez kell nekünk?

Mellesleg az első kommentjeiddel pont egy ilyen képet alkottál bennem magadról, valaki aki mindenkit egyenlőnek tekint és nem érzelmi alapon dönt társadalmi kérdésekben (pl. kinek segitenél inkább, szomszédnak vagy egy vadidegennek a világ másik oldaláról?).
Az utóbbi kommentjeidet figyelembe vével kicsit árnyalódott ez a kép, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy túl utópisztikusan gondolkozol. Nem lehetséges a világbéke, vagy általános tolerancia amig ennyire különbözőek vagyunk és érzelmi alapon hozunk fontos társadalmi döntéseket (ezzel vissza is kanyarodtunk az első bekezdéshez).
Előzmény: justil (106) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 17:14 | #118
"A demokrácia alapvetően jó dolog lenne...ha lenne. Csak nincs."

mi az a demokrácia ami jó dolog lenne de nincs?

milyen lenne a stabilan működő egységes és szabad világnemzet ?? ... milyen természetes eszmerendszer tartaná ezt össze, ami után a nemzeti gondolkodás olyan elavult lenne, mint mai szemmel a spártai katonaállam?

a realitás az, hogy egy egységes világnemzet csak egy nagyon erős elnyomó gépezettel jöhetne létre, ami brutálisan megtorolna minden szakadár törekvést, márpedig egy szabad világban természetes módon lennének szakadár törekvések, ha tetszik, ha nem, lennének.
Előzmény: justil (114) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 10. 26. 17:13 | #117
Előzmény: rubigo (105) +1 VÁLASZ
izébigyó 2011. 10. 26. 16:58 | #116
10 történet arról, hogy vajon miért születik egyre kevesebb gyerek Magyarországon.
http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/143071
justil 2011. 10. 26. 16:51 | #115
Hogy mondjam, h megértsd a gondom. Nem értem, miért jó az, ha azt mondjuk: EZ itt Magyarország, AZ meg ott Ausztria. Miért? Mi a különbség?

A leggyakoribb válasz az ilyen vitáknál az szokott lenni (és most is elhangzott valakitől), hogy azért, mert tartozni kell valahova. Na de banyek, tartozok én így is a családomba, a barátaim körébe, a szomszédaim közé :), ezer meg ezer féle szempontból létrehozott csoportokba. Miért lényeges az, hogy az embereket, és a területeket megkülönböztessük?
Értem, hogy így van, hogy régóta így van már, és hogy praktikus, és ésszerű okokból alakult ki. De miért ragaszkodunk hozzá?

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy holnap kezdjük el felborítani a világrendet. Nem. De amikor a Föld túlnépesedéséről szól 1 cikk, jellemzően az első hozzászólások közt máris ott van, hogy "jaj, a magyarok pedig elfogynak". Na, ilyenkor kérdőjelezem meg az egésznek az értelmét, létjogosultságát.
Előzmény: lokko (113) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 16:44 | #114
Ööö...nem. A demokrácia alapvetően jó dolog lenne...ha lenne. Csak nincs.

A nacionalista felfogás meg...szükséges velejárója annak, ahogy a történelmünk alakult. Ez nem jelenti azt, hogy mindig, minden körülmények között ez (marad) a helyes felfogás. Ennyi erővel hozzuk vissza a boszkorkányüldözést, a spártaiak gyermek kiválasztási módszereit, meg hasonlókat. Abban nem volt ésszerűség, vagy gyakorlatiasság?
Azt mondanád, hogy nem. Mai fejjel. Akkor miből gondolod, hogy amit mai fejjel ésszerűnek hiszel, nem fog utólag nagy marhaságnak tűnni?
Előzmény: lokko (113) -1 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 16:33 | #113
tehát a nemzetállami demokráciák idejétmúlt társadalmi formációk, melyet csak az emberi butaság tart fent, semmit bármi gyakorlatiasság vagy ésszerűség
Előzmény: justil (106) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 10. 26. 16:20 | #112
Hát igen, osztom a meglátást. 4,5 milliárd év mocskosul hosszú idő, a föld mértékével mérve az ember csupán egy újabb apró szakasz a történetben. Ezért mondtam hogy a cikk megfogalmazása kissé arrogáns. Minden aminek kezdete van az egyszer véget is ér, ez alól az ember sem vonhatja ki magát. A föld folyamatosan változik, az éghajlat is változik, a kontinensek mozgolódnak, egyes fajok eltűnnek és újabbak veszik át a helyüket. A természet már gondoskodott mindenről. Az ember lényegében csak felgyorsítja a saját végzetét azzal amit jelenleg csinál, mert nem képes alkalmazkodni a saját mohóságához, a Föld viszont igen. Egyszóval a bolygónknak csak időre van szüksége a megújuláshoz, nem ez lenne az első eset hogy tömeges kipusztulás következik be, az már más kérdés hogy valószínűleg nekünk embereknek már nem áll rendelkezésünkre az idő luxusa. :)
Előzmény: rubigo (105) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 16:11 | #111
Úgy legyen :D
Előzmény: MatyiZeg (110) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 16:10 | #110
Ha hozzászólsz a kommentjeimhez, akkor szívesen válaszolok barátom.
Előzmény: rooka (109) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 16:05 | #109
pro quadro: gondold át a kommentjeidet rendesen....
Előzmény: MatyiZeg (108) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 16:02 | #108
Pro tercio: "Sztem olvasd el a kommenteket rendesen."...
Előzmény: rooka (102) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 16:00 | #107
Ha te mondod...
Előzmény: zed911 (101) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 15:59 | #106
Lényegében bonyolultan megmagyaráztad azt, hogy az ember azért nem fog sosem megszabadulni a jelenlegi, korlátozott és idejétmúlt társadalmi és gazdasági rendszertől, mert hülye és ez sajnos így igaz.
Előzmény: lokko (103) 0 VÁLASZ
rubigo 2011. 10. 26. 15:55 | #105
Egyszer minden gradáció összeomlik... Ez vonatkozik az emberekre is. Felszaporodnak a természetes ellenségeink (esetünkben leginkább kórokozókra kell gondolni), majd a táplálékhiány, a járványok, az emberi felelőtlenség és hülyeség, természeti katasztrófák,.. megtizedelik a populációt... És idővel visszaáll az egyensúly, ahogy mindig...
De az, hogy "a Föld pusztulásra van ítélve", azt kétlem... maximum az emberiség...
+1 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 15:44 | #104
Végre egy reménysugár. Léteznek még gondolkodó emberek :D
Előzmény: lokko (103) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 15:41 | #103
"nyilvan ha az embernek a szerettei vannak pácban, megint más"
"de ahogy egyre tobben vagyunk, ugy van egyre kevesebb ertelme az egesznek."

tehát ezek szerint azt nem látod át, hogy miért lehet számodra különbség két ismeretlen között ...

hogy fel tudd mérni, hogy a valóság a közvetlen szociális kapcsolataidon túl hogyan működik, ahhoz jóval szofisztikáltabb társadalmi érzékenység kell, mint az az egyszerű érzelmi dimenzió, hogy ki a szerettem és ki nem az

vegyünk egy egyszerű példát: legyen pl A és B ember mindkettő ismeretlen számodr

az A ismeretlen az esetek többségében inkább veled szolidáris mint B-vel, mivel azt feltételezi, hogy az estek többségében te is vele fogsz szolidarítani, nem pedig B-vel
az esetek többsége nem olyan, hogy leszakad a híd,
hanem mondjuk az utcában csatornázni kell, ekkor A-nak semmi baja nincs azzal ha a közösség aminek ő is tagja erőforrásokat áldoz arra, hogy legyen csatorna az ucádban, még akkor sincs ezzel baja, ha senkit nem ismer az utcádból, sőt még a városból sem ahol élsz, sőt még akkor sincs ezzel baja ha esetleg az ő utcája csatornázott ... miért nincs vele baja? mert tudja hogy neked sem lesz/volt azzal semmi bajod ha a közösség az ő utcájába épít csatornát ... ez a szolidarítás.
oké de miért van az hogy ez a szolidarítás véges, miért nem szolidarít a világ minden ember embere a világ minden más emberének sorsával ???
nos ehhez még mélyebben kell belelátni a társadalmi szerkezetekbe, a legegyszerűbb megközelítés, hogy a világ túl sokféle ahhoz, hogy mindenki szolidarítson mindenkivel ... egyszerű példa, ha a világközösség egyáltalán nem ér rá foglalkozni veled, mert a világnak vannak sokkal rászorulóbb részei mint a tied, de téged is elönt a szar, hiába dolgozol sokkal többet a közösségért mint mások, akkor ezt a világ méretű szolidarítást igazságtalannak fogod tartani, és megpróbálsz kibújni belőle ... lényegében ilyen a szolidáris közösség anatómiája, ezért nem lesz soha egységes vilgánemzet
Előzmény: justil (84) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 15:38 | #102
De ecsém, mindenkinek meg kő termelni magának amit akar. De kérlek nem alakult már ki a világon a termelőszektor, aki ezt megteszi helyetted, hogy lejuthass a boltba, amit már az imént említettem. Rágd meg, hogy mit jelent a 21. század, ez a hihetetlen technikai fejlődés... nem az elveszett völgyben lakunk, ahol a a hegyeken túl a világ vége van :D
Előzmény: MatyiZeg (100) +1 VÁLASZ
zed911 2011. 10. 26. 15:33 | #101
Te nagyonhülye vagy apám...
Előzmény: justil (41) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:32 | #100
Pro secundo: "Sztem olvasd el a kommenteket rendesen."

Mielőtt belekötsz mindenkibe.

21. század? És? Nem kell termelni a 21. században??
Előzmény: rooka (99) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 15:26 | #99
Hát ennyire hülyének nézel talán? Ez szinte már kedves, pedig a minap belestem a Tesco mögé, mondom hun kapájják mán azt a sok tévét. Én a kezedbe adok egy kulcsot, rágd meg, gondolkozz el rajta:


21. század...
Előzmény: MatyiZeg (98) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:24 | #98
Már megbocsáss, de a bolti áruk nem a boltban teremnek, azt valahol termelik... Sztem olvasd el a kommenteket rendesen.
Előzmény: rooka (96) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:20 | #97
IGENIS! ÉRTETTEM! Hajrá lilák! :-)
Előzmény: Purple (94) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 15:19 | #96
ja és nincsen kertem, de nem is baj... örülök hogy vannak boltok ahol beszerezhetem magamnak amit akarok... nem kell mindenkinek földet túrnia ahhoz, hogy jól érezze magát.
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:18 | #95
Egy másik elmélet szerint ez a tendencia 9 mrd körüli népességnél fog kiterjedni a világ minden részére.
Előzmény: lokko (91) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 15:18 | #94
Ne kotozkodj mar :D tudod jol milyen munkara gondolok :D
Előzmény: MatyiZeg (92) 0 VÁLASZ
rooka 2011. 10. 26. 15:17 | #93
Mivec, Te ősmagyar :D Szerinted ha a vidék elnéptelenedik, akkor nem marad utána csak füstölgő romok mocsár és elvadult erdő... ugyan ne legyél már teljesen sötét. Valószínű, hogy a jó termőterületeken kihalt falvakat benövi a gaz, és az örök feledésbe merülnek és majd csak évszázadok múlva a mesekönyvekben merül majd fel újra a nevük... hát te teljesen elvakult vagy!?!?!???? Éheznek a nagyvárosok??? Te úr isten a 21. században élsz, vagy még mindig szarvast üldözöl a lovaddal?

Annyi gyereket csinálsz amennyit el bírsz tartani? Ehhez is csak gratulálni tudok. Gondolom egy ilyen fasza kijelentés után durván megveregetted a vállad, elszívtál egy cigit és úgy érezted, hogy most megoldottál minden problémát. Bocsáss meg, ha az ember mondjuk kikapcsolódna esetleg, vagy normális körülmények között neveli fel a gyerekeit nem pedig csak eltartja ... De persze megértem, hogy nem akarsz világot látni mondjuk. Elfogadható ha olyan önérzetes Magyar embör vagy, aki azt szereti ha a kumisztól csillogó bajszát megpödörheti a rónaságon a jurtája mellett.

Fogd fel, hogy a világunk attól gyönyörű, hogy megtehetsz bármit... ne börtönnek érezd. (és azért színes mert nem fekete fehér)
+2 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:16 | #92
Az is munka, meg addig sincs parlagon legalább az a kis földdarab.
Előzmény: Purple (82) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 15:12 | #91
nem kell semmi radikális lépés, a dolog önmagát el fogja intézni
példa erre, hogy az összes jóléti társadalom belül spontán fogyásnak indult ... ez e tendencia idővel kiterjed a világ minden tájára
Előzmény: justil (87) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 15:08 | #90
Kínában sikerült, tudtommal Indiában is elkezdődött egy hasonló program. Igazából Afrika és Latin-Amerika legszegényebb részei kritikusak. Végső soron nem aggódom: elnézve a világpolitikai, világgazdasági, geopolitikai...tendenciákat nagyon érik a 3. világháború, az majd "megoldja" ezt a problémát.

Kár, hogy nincs kedvem megdögleni vagy szétlőni bárkinek is a fejét. Remélem kimaradunk az egészből. Vagy inkább persze ne is kerüljön rá sor...
Előzmény: justil (87) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 15:07 | #89
De nem az elosztas elonytelen, hanem hogy nem tudjak tartani. :D

Ezert mondtam, hogy nagyjabol erintetlen. Azert hogy tulaj nem feltetlen tudna oda epitkezni is.
Előzmény: Mordredd (88) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 10. 26. 15:04 | #88
Igen kurva sokan vannak, tehát az elosztás előnytelen. :D A lényeg ott van amit te is kimondtál, azaz ha kifolynak akkor fogják vissza magukat. Ez lenne ügyebár az egyetlen megoldás, de tudjuk hogy az ember nem így működik, mert mindig csak több és több kell, sokkal több annál mint amire valóban szüksége lenne. Ezért fogunk előbb utóbb mind megmurdálni. Mellesleg az a vicc, hogy ma már nem találsz olyan talpalatnyi földet a bolygón, ami ne lenne valakinek vagy valaminek a tulajdona, tök mindegy hogy egy tajgáról, vagy egy őserdőről van szó. Tehát csak idő kérdése hogy a kedves tulaj úgy nem dönt hogy ezt vagy amazt épít oda, mondván hogy az az "övé."
Előzmény: Purple (85) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:59 | #87
Az a baj, hogy még nagyon radikális lépésekkel is csak lassítani tudnánk a népesség növekedésének mértékén. Globálisan fogyást előidézni szinte lehetetlen lenne.
Előzmény: MatyiZeg (86) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:57 | #86
Én is aggódom, hogy elfogyunk. Nem szeretem, ha valaki nem tud komplexen gondolkodni. Lehet stabilizálni a magyar népességet úgy, hogy közben a túlszaporodott részeken csökken a lakosság. Utaltam már rá...de hagyjuk az egészet inkább, sose jutunk dűlőre.
Előzmény: justil (76) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:52 | #85
nem az elosztással van gond, hanem azzal, hogy azokban a "foltokban" ahol laknak, kurvasokan vannak. az elosztás jó, mert kell érintetlen terület is. ha kifolynak a részükről, akkor meg fogják vissza magukat, ennyi.
Előzmény: Mordredd (81) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:52 | #84
Persze, hogy a szomszedomnak segitek, altalaban is, hiszen o lakik mellettem, neki van LEHETOSEGEM segiteni. De nem tartom ot tobbre mas embernel.

Mondok egy jobb peldat. Leszakad egy hid, vagy valami, szakadek szelen lognak az emberek. Sokfele fajta ember, koztuk te lennel mondjuk a magyar. Na, en a legkozelebbihez rohannek oda, hogy felsegitsem es megmentsem, aztan meg a kovetkezohoz. Mocskosul nem erdekelne, hogy neger, kinai, vagy jenki, ahogy az sem, ha te 10 meterrel odebb MAGYARUL obegatnal, hogy "he honfitars, nekem segits elobb", mert a celom az lenne, hogy minel tobb embernek segitsek, nem pedig a magyarnak, vagy a szomszedomnak. Meg mielott nekiallsz durvan tulozni, nyilvan ha az embernek a szerettei vannak pácban az, megint más, nyilvan nekik segitenek legeslegeloszor.

"ebből kiindulva nagyon remélem, hogy soha nem leszel szomszédom, mert ezzel bizonyítottad ideológiailag alkalmatlan vagy arra hogy társadalomban élj !"
nem bizonyitottam en semmit, max azt, hogy mas a felfogasom, mint a tied.


"a társadalmak nem hibából léteznek, hanem természetesen módon kialakuló szolidáris közösségek"
Nekem nem a tarsadalom letevel van gondom, hanem a szervezettsegevel. mar irtam: amig par millio ember elt a foldon, falvakban eltunk, esetleg kisebb varosokban. Meg parszaz evvel ezelott is remekul mukodott az orszagok szerinti felosztas, meg a falvakba, varosokba szervezodes. Most meg hatareset....de ahogy egyre tobben vagyunk, ugy van egyre kevesebb ertelme az egesznek.
Előzmény: lokko (73) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 14:52 | #83
Arra is. Így a férfi-nő arány eléggé elcsúszott az előbbi irányába, mivel trónörökösöket akarnak.
Előzmény: MatyiZeg (75) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:50 | #82
ja hát így könnyű :D nekünk is van hobbikertünk, rajta 4-5 fa, meg pár ágyás, de megélni nem lehet belőle... de most a munkaként űzött földművelésről beszéltem, mert valaki pampogott, hogy büdös a munka, meg mennek tönkre a földek
Előzmény: MatyiZeg (80) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 10. 26. 14:48 | #81
Úgy értem, nem az a gond önmagában hogy túl sokan vagyunk, hanem az hogy a népesség eloszlása durván aránytalan az egész világon. És ott van a tény hogy mennyire nem tudunk okosan gazdálkodni azzal ami van, valamint van egy irracionális emberi logika, miszerint mindig azt tartjuk a legfontosabbnak amiből kevés van, ahelyett hogy arra koncentrálnánk amiből van még bőven és esetleg a természetes környezetünknek is jobbat tenne. Legklasszikusabb példa hogy még mindig a kőolajra vagyunk utalva, szinte mindenhol. Persze a föld szempontjából ez mind lényegtelen, mert mint mondtam maximum mi leszünk azok akik kihalunk innen, a természetnek utána meg már csak idő kell, hogy helyre hozza az általunk okozott károkat, ahogy azt teszi már évmilliárdok óta, de persze azt mi már nem fogjuk megérni. :)
Előzmény: Purple (60) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:48 | #80
Ja, én se abból élek, ez csak hobbi. A szőlő között elfér egy-két zöldség, ahhoz meg nem kell igazolvány, zetor, meg egyéb lófütty.
Előzmény: Purple (74) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 14:47 | #79
Ami még eszembe jutott a témával kapcsolatban: persze "félni" kell a túlnépesedéstől, de ha arra gondolunk, hogy a történelem során hány világméretű járvány fordult elő, és hiába vagyunk húdefejlettek, bármikor bekövetkezhet egy újabb, sőt lehet, hogy nem is véletlenül fog. Meg ott van az anyatermészet, ő sem tolerál mindent, ezért olykor-olykor bevet néhány természeti katasztrófát..
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:46 | #78
na örülök, hogy ezzel nem csak én vagyok így :D
Előzmény: justil (76) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:46 | #77
Pontosan az ilyen idiotaktol vagyok ki, mint a #72-es.
Előzmény: justil (76) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:45 | #76
Nem. Én is azt mondom, hogy mindenki éljen, és tudatosan, de nem ítélem el azt, aki nem vállal gyereket, mert rosszat a világgal biztosan nem tesz, ezzel szemben erősen elítélem azt a nacionalista, ősmagyar hozzáállást, amikor nem azzal érvel valaki, hogy ő gyereket szeretne (mert szeretne egyet és kész), hanem, hogy "jajj, a magyarok elfogynak, milesz velünk, uristen, blabla", és mindennek tetejébe még azt is hiszi, hogy ha ő csinál pár gyereket, attól szebb és jobb lesz az élet (nem az övé, hanem általánosan véve).
Előzmény: MatyiZeg (67) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:44 | #75
A lánygyerekekkel való viselkedésükre gondolsz? Az régebben is ilyen volt, ez a szabály "csak" fokozta azt.
Előzmény: Porcelanbaba (69) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:44 | #74
lehet, hogy lehet venni fillérekért (kinek mi számít filléreknek mondjuk :D), de akkor kellenek eszközök, igazolvány, minden lóf*... meg akkor felhagyni minden mással, amit lehet nem mindenki engedhet meg magának. szerintem ebbe nem lehet 2 nap alatt belevágni 2 fillérrel úgy, hogy meg is éljél belőle
Előzmény: MatyiZeg (71) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 14:44 | #73
ebből kiindulva nagyon remélem, hogy soha nem leszel szomszédom, mert ezzel bizonyítottad ideológiailag alkalmatlan vagy arra hogy társadalomban élj !
de szerintem inkább arról van szó, hogy következetesnek gondolt világképed, egy életidegen rakás szar, és valójában te is a szomszédodnak mennél segíteni mint minden normális ember, emellett ösztönösen feltételeznéd a nyilvánvalót, hogy az üzbégnek is van egy szomszéda aki segít rajta ... és ha ennek a gondolatnak utána jársz rájössz hogy a társadalmak nem hibából léteznek, hanem természetesen módon kialakuló szolidáris közösségek
Előzmény: justil (66) 0 VÁLASZ
widescreen 2011. 10. 26. 14:43 | #72
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xQwpbCtnWNU
csak ennyit tennék hozzá.
Magyarországot nem fenyegeti a túlnépesedés, máshol egy városban annyian élnek mint most egész Magyarországon! Nekünk nem kell visszafognunk magunkat, háromszor ennyi embert el tudnánk itt látni! Fogja vissza magát a kínai, indiai meg afrikai, nekünk pedig szaporodni kell!
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:42 | #71
Én is városban lakom. Ki is találod sztem a nickemből, hogy melyikben. Földet meg fillérekért lehet már venni.
Előzmény: Purple (65) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:42 | #70
*7
Előzmény: Purple (68) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 14:41 | #69
Amúgy ez a kínai szabályozás nem éppen a várt következményeket hozta. Vagyis azt hozta, hogy kevesebben legyenek, de amiket még magával vonzott következményeket, na az a nem mindegy.
Előzmény: MatyiZeg (67) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:41 | #68
én is így látom. de MOST 8 milliárdan vagyunk (jó ég, fel sem fogom), és itt már nem elég ez.. :S szóval most kéne visszafognia magát kicsit mindenkinek, aztán majd lehet utána tudatoskodni (tudom, megvalósíthatatlan)
Előzmény: MatyiZeg (67) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:39 | #67
Azt hiszem áthidalhatatlan szakadék van a kettőnk gondolkodásmódja között. Te TÚLZÁSSAL azt mondod, hogy mindenki dögöljön meg (ne szaporodjon), én azt, hogy mindenki éljen, de TUDATOSAN (nem kell 10-15 gyerek).

Kínában nem véletlenül vezették be már hosszú évekkel ezelőtt az egy gyerek elvet.


Előzmény: justil (55) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:36 | #66
Engem nem ütne szíven. Következetes ember vagyok: olyat nem teszek, és nem gondolok, amit másoktól ne várnék, vagy fogadnék el. Hisz az alapján amit írtam, én SEM érdemlem meg jobban a segítséget, mint bárki más, aki rászorul.
Előzmény: lokko (61) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:35 | #65
mert mondtam, hogy ahhoz, hogy valaki belevághasson a földművelésbe pénz kell. és föld híján városban kell ezt a pénzt megszerezni, tehát ugyanott tartunk :D
Előzmény: MatyiZeg (58) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 14:35 | #64
Nono, mit magyarázol a hozzászólásom mögé? Mondtam egy szóval is, hogy barna/sötét bőrű emberről tudok, aki ilyet csinált? Nem. Sőt. 2. mondatodban pedig nem hiszek.
Előzmény: Mivec (59) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:35 | #63
+1 gondolat, amit én is fontolgatok néha: utódnemzés helyett lehet ám örökbefogadni is. Így a Föld népességét nem növeled, de mégis lesz egy gyereked, akit szerethetsz, és aki viszontszerethet, és talán jobb életet élhet így, mint egy nevelőintézetben. Ha valakinek csak és kizárólag a vér számít, nyilván nem megy bele ilyesmibe, de szerintem jó kompromisszum.
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:33 | #62
az a 2 millió új magyar is ugyanúgy segélyre ácsingózó polgár lenne, akiket így is már kurvanehezen tartanak el a dolgozók... családi pótlék, stb
Előzmény: Mivec (59) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 14:33 | #61
és elvárod hogy a környezetedben mindenki ilyen szinten fer a világ minden emberével szemben ?
ha elvinné a házadat a víz, a szomszédodét meg nem, és a szomszéd kockadobással döntené el, hogy neked vagy egy üzbégnek segít biztosan remekül éreznéd magad, sőt arcon csókolnád, hogy ő a világ legjobb lelkü embere, mert nem tesz különbséget ember és ember között
Előzmény: justil (54) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:32 | #60
és akkor semmi "úgymond" érintetlen terület nem marad? és ahol letelepedik valaki, biztos, hogy köréjük fognak épülni még többen és előbbutóbb gigapolisz lesz ahhoz képest mint ami volt... és akkor pápá erdők, meg úgy kb minden. kinek kell ez?
Előzmény: Mordredd (57) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:32 | #59
Azt mondtam magyar, nem 2 millió segílyre ácsingózó nem tegnap barnult C-típusú állampolgár. A falvak nélkül meg a város éhendöglik előbb utóbb, szóval nem hagyhatjuk, hogy kihaljanak.
Előzmény: Porcelanbaba (56) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:31 | #58
B+

:-)

Nyilván mindig kialakul egyfajta ingatag egyensúly.
Meg kell nézni Ausztriát, Szlovéniát, stb...a lószart is eladják aranynak, mert élnek - az egyébként miénkénél jóval szerényebb - adottságaikkal. Itt a nyugati végeken minden termőföld külföldiek kezén van (haszonbérletet értek ez alatt).

Nekik tehát megéri megművelni, nekünk miért ne érné meg? (Most ne forszírozzuk az EU-s támogatási rendszert...)

Egyébként jogász létemre borászkodom, földet művelek kicsiben.
Előzmény: Purple (48) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 10. 26. 14:30 | #57
Semmi sem muszáj, maximum ajánlott. Hacsak az ember nem szeret nyomorogni egy szűk életterében. Persze most ne arra gondolj hogy mindenhová új giga poliszokat kell építeni, mert akkor idővel ugyanitt tartanánk.
Előzmény: Purple (52) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 26. 14:26 | #56
Minek is legyen plusz 2 millió ember? Hogy legyen még eltartani plusz 2 millió embert a többi dolgozónak? Ugyan már.. Hogy legyen még több rokkantnyugdíjas, aki kapja a pénzt, de azért megy naponta napszámba (igen, sok példát láttam erre). Minek legyen több ember, amikor mindenki a városba megy, és így a város nő, egyfolytában építkeznek körülötte, sajnos fel kell készülni, hogy az ezernyi kis falu előbb-utóbb kihal. Földművelésről meg annyit, hogy sajnos arra is sok példát tudok (pl.: szemtől-szembe vallotta meg nekem volt oszttársam is), hogy kapják a jó kis pénzeket (milliókat), hogy vessél ezt meg azt, termesszed, aztán semmit(!) nem csinálnak vele, ha meg kérdés van, akkor mi a válasz: elverte az eső/fagy, kiszáradt, stb..
+2 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:26 | #55
Igen, rosszabb lesz. Minden egyes újabb emberi élet csak egyre jobban és jobban terheli ezt a bolygót, illetve a törékeny civilizációnkat.


"Továbbra is a Te logikádat alapul véve, ha én gyereket vállalok az az én magánügyem, ha ezt máshol teszik az nem magánügy. Ezek szerint."
De igen, mindenkinek a magánügye. Csak a sok magánügyből a végén sajnos közügy kerekedik.
Előzmény: MatyiZeg (53) +1 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:24 | #54
"de életszerűbbé teszem a kérdést: melyiket helyesled, ha az adódból egy üzbég családot segítenek ki, vagy inkább egy magyar családot, ha elviszi otthonukat a víz?"

Ha és amennyiben mindkét családot ugyanolyan baj éri, és a pénzem valamelyiket valóban segíteni tudja, úgy, ha én dönthetném el, sorsot húzatnék, vagyis 50-50 alapon menne az egyikhez. Ahogy írtam már, egyik sem érdemli meg jobban a másiknál.
Előzmény: lokko (49) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:23 | #53
Köszönöm a minősítést! Ezek szerint - a Te logikádat alapul véve - rosszabb lesz a világ, ha gyerekem lesz. De nem fogok 15 gyereket csinálni, mint ahogy máshol teszik és tudatosan fogom nevelni őket.

Továbbra is a Te logikádat alapul véve, ha én gyereket vállalok az az én magánügyem, ha ezt máshol teszik az nem magánügy. Ezek szerint.

Etc.
Előzmény: justil (44) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:22 | #52
és végképp muszáj azokat a felhasználatlan részeket felhasználni? :S
Előzmény: Mordredd (50) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:22 | #51
azért plussz 2 millió embertől nem lesz metropolisz a sok "bikabasznádi" kisfaluból :D
Előzmény: Purple (48) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 10. 26. 14:21 | #50
Azért némi emberi arroganciát érzek ebben a cikkben. Nem a föld van pusztulásra ítélve, meg túlterhelve hanem mi emberek. A föld és a földi élet ezerszer nagyobb csapásokat is túlélt már, elvégre itt van lassan 4 és fél milliárd éve, szóval látott már ezt azt. Mi afféle "dinoszauruszokként" csak egy újabb fejezet vagyunk és csak azért élünk még itt, mert a bolygónk még "megtűr" minket. A másik meg az hogy valójában rengeteg felhasználatlan terület van még a bolygón, a probléma inkább az hogy a népesség nagyobbik része összezsúfolt városokban él, főleg az Ázsiai országokban. Az igazság az hogy ha nem egy lassú döntéseken alapuló pénz orientált civilizáció tagjai lennénk, ezt a problémát is megtudnánk oldani, de sajnos a saját érték rendszerünk áldozatai vagyunk. :)
lokko 2011. 10. 26. 14:20 | #49
és ha több ember közül kell eldöntened hogy kinek segítesz, de nem nem áll módodban mindegyiknek, akkor mi alapján választasz? ... de életszerűbbé teszem a kérdést: melyiket helyesled, ha az adódból egy üzbég családot segítenek ki, vagy inkább egy magyar családot, ha elviszi otthonukat a víz?
Előzmény: justil (41) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:19 | #48
akkor meg az lesz a bajotok, hogy elvárosiasodnak a falvak... :D
Előzmény: MatyiZeg (42) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:17 | #47
Tiszteletre méltó, hogy mindenkinek segítesz, én is így vagyok ezzel. Viszont tudom, hogy sokan nem, és azt is hogy nem számíthatok jóra. Tehát nem bízok meg, csak a fajtámban.
Előzmény: justil (41) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:16 | #46
Nem a szándékkal van a baj, ember, hanem azzal, hogy belelát olyan dolgokat, amik nincsenek mögötte.


"az pedig az ezek szerint kifejezetten intelligens, ha valaki azt gondolja, hogyha világ túlszaporodik arra az adekvált válasz, hogy ő nem szaporodik, mindezt egy olyan helyen ahol a világ tendenciájával szemben a társadalom épphogy kiöregszik és fogy ..."
Nem mondom, hogy ettől, vagy bármi mástól intelligens lennék, de igen, ez a hozzáállásom, és ahogy már leírtam, engem aztán mocskosul nem izgat, hogy itt lokális szinten mi a helyzet a társadalommal.

Ezen a véges, "kis" méretű sárgolyón mi már 7 milliárdan vagyunk, te meg az országhatáron belül gondolkodsz? Én gratulálok neked!
Előzmény: lokko (43) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:15 | #45
Arról, hogy szaporodjunk-e vagy sem :D. Ennyien nem vagyunk képesek egy erős gazdaságot fenntartani, de ha többen lennénk, és fiatalodna a társadalom, kellő vezetéssel, önállóbbakká válhatnánk. Ezért mondom, hogy ha többen lennénk, jobb lenne. Mert nem hogy kevesebb munkád lenne, hanem több, mert javulhatna a gazdaság. Egy kis tárasadalom épp úgy nem képes magát fenntartani, mint egy hatalmas. Világos, hogy pl Luxemburg nem élhetne meg magában, ahogy lassan Kína is képtelen fenntartani a népesség élelmezését. De nekünk mindenünk meglehetne. Van földünk, egy jó gazdaságpolitika kell, és munkaképes lakosság. Ennyi. Ha nem zárt volna be a hülye vezetőség 12ből 11 cukorgyárat csak mert az eu úgy akarta, most lenne munka vidéken, és nem ennénk a 300 forintos szlovák cukrot, hanem lenne sajátunk kellő mennyiségben nekünk olcsón, kivitelre drágán, és így van ez mindennel.
Előzmény: Purple (40) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:14 | #44
Jogod van utódot nemzeni igen. Csak nem lesz tőle jobb a világ, ezt próbáljuk megértetni valahogy. A te személyes életed persze lehet, hogy jobb lesz tőle, ha ez a vágyad, de ez meg már a magánügyed :)
Előzmény: MatyiZeg (42) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 14:13 | #43
és te a gyerekvállalási szándékából leírtad az arcot sötétnek ...
az pedig az ezek szerint kifejezetten intelligens, ha valaki azt gondolja, hogyha világ túlszaporodik arra az adekvált válasz, hogy ő nem szaporodik, mindezt egy olyan helyen ahol a világ tendenciájával szemben a társadalom épphogy kiöregszik és fogy ...

gratulálok az éleslátásodhoz!
Előzmény: justil (38) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2011. 10. 26. 14:12 | #42
De miért kéne mindenkinek földművelésből élnie?? Ez nem ilyen egyszerű. El kell kezdeni művelni a földeket, az vonzza a további munkásokat, a munkásoknak igényeik vannak (pékség, kocsma, fodrász...), tehát vonzza a szolgáltatásokat és az azokat ellátókat, felpörög a szállítmányozás, további iparágak stb. Hosszú távon pedig versenyképes lesz az egyébként jobb minőségű magyar áru, mivel nyilván kisebb a szállítási költség..., illetve az emberek érdeke, hogy azt a terméket vegyék, amit a közelben állítanak elő.

Én se értem, hogy miért ne kellene nekem gyereket vállalnom azért, mert máshol túlszaporodtak. Attól még jogom van élni és továbbadni "magamat", hogy mások nem élnek tudatosan.
Előzmény: Purple (22) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:09 | #41
Pontosan ez az a felfogás, ami végtelenül idegen tőlem, és amit soha nem engednék meg magamnak. Ha egy ember segítségre szorul, segítek neki, nem érdekel, hogy magyar, vagy üzbég, vagy eszkimó. És nem fogom előnyben részesíteni a magyart, mert semmivel sem ér többet, mint a többi. Persze kevesebbet sem.
Ha más meg nem így áll hozzá, akkor ez van.
Előzmény: Mivec (37) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:08 | #40
akkor miről vitatkozunk?
Előzmény: Mivec (39) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:06 | #39
Nem menne csődbe mindenki, ha a piacról kizárnánk a külföldi árut. Csak sajnos ez már szinte lehetetlen.
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:06 | #38
Látom te se kaptál 2-est szövegértelmezésből. Ki mondta, hogy amiatt tartunk itt??? Azt írtam, h azért tartunk ott, ahol, mert az ország tele van sötét egyénekkel.
Előzmény: lokko (35) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:05 | #37
Tudod, mióta világ a világ, voltak törzsek, majd falvak, majd királyságok, majd országok, és mindig mindenki csak a sajátjaira számíthatott. Egy nemzet, olyan mint egy család. Te nem tudod milyen kívül lenni a nemzeteden, de én igen, és kívánom, hogy soha ne tapasztald ezt az érzést meg! Addig van jó világ, míg van magyar, aki segít a másik magyaron, mert egy más nemzethez tartozó nem fog, csak a sajátjainak!
Előzmény: justil (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 14:02 | #36
hidd el én is ellennék vele, ha lenne földem :D csak az sem két fillér, és nincs is honnan megörökölnöm készen, szóval ahhoz, hogy földem legyen, előtte lehet billentyűzetet kell koptatnom, és akkor ott tartunk a vitában, ahol eddig :D és azért nem feltétlenül mindenkinek ez az életcél. vagy népesítsük túl a zöldségeket is, aztán akkor meg azért megy csődbe mindenki?
Előzmény: lokko (32) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 14:02 | #35
valóban a túlzásba vitt gyerekvállalási kedv miatt tartunk ott ahol!!!
És véletlenül sem azért mert mindenki egy másik nála nagyobb hatalmú bűnöző cinkosa ... nem csak a politikusok, hanem mindenki!!!
Előzmény: justil (31) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 14:01 | #34
Ember, engem nem érdekelnek a nemzetek, és az országok. Az emberiség legnagyobb hibájának és fogyatékosságának tartom ezt az egész felosztási rendszert. Amíg pár millióan voltunk, oké, a suliban is vannak osztályok, úgy kezelhetőbb, de ha beteszel egy kis akváriumba egy zsák halat, baszhatod a csoportosítást, az elkülönítést, meg azt, hogy megszabd melyik szaporodhat, és melyik nem.
Előzmény: Mivec (30) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 14:01 | #33
Hagyjuk ezt Zed, felesleges. Majd egyszer mindenki rájön, hogy elcseszte ez a nép, hogy hagyta széthullani magát. De akkor már rég késő lesz, és pálcikával dughatja fel magának mindenki a szusit!
Előzmény: zed911 (26) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 13:58 | #32
reálisabb a földből megélni mint billentyűzet nyomogatásból ...
a világgazdaság amit ma élünk egy óriási nagy blöff, ami be is fog bukni

én már eldöntöttem, hogy egy éven belül szakmát váltok, és programozóból átnyergelek parasztnak ... és majd jöhet hozzám koldulni a mihaszna városi nép, amikor felborul a világ
Előzmény: Purple (22) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 13:58 | #31
"de nekem fix hogy annyi gyerekem lesz, amennyit csak elbírok tartani!"

Hajjaj, aztán el ne felejts büszkének lenni magadra! Ja, és nyugtasd magad azzal, hogy nem te okozod a túlnépesedést, hanem a sok keleti "csótány". Azt hiszem, ékes példája vagy annak, hogy miért tart ott ez az ország, ahol.
Előzmény: Mivec (24) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:58 | #30
De! Neked például jobb lenne, ha lenne egy erős nemzeted, egy erős gazdasággal. De ha így megy tovább te is és én is csak az ilyen nagy országok "alkalmazottai" (kutyái) leszünk.
Előzmény: justil (27) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 13:56 | #29
Érdekes, nekem van munkám. Érdekes, ismerősöknek is van. Pedig vidéki vagyok. Namind1.


Az, hogy Kína kinyírta az európai gazdaságot, sajnos igaz, csak abba nem gondolsz bele, hogy réges régen nagyon hosszú ideig pont a kelet volt a fejlődés és a gazdaság központja, és történelmi mércével nézve egészen a közelmúltban épp mi voltunk azok, akik kinyírták az ő gazdaságukat, és ellehetetlenítettük a helyzetüket. Semmi más nem történik most, minthogy visszaáll az évezredes rend...
Előzmény: zed911 (26) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:54 | #28
jól van, frankón felfogtad te is miről beszéltem.. :D hagyjuk is
Előzmény: zed911 (26) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 13:53 | #27
"Hát előbb utóbb mindenhol Indiaiak meg Kínaiak lesznek."

és?

"Elveszik a hazánkat szép lassan kezdve a cigányokkal."

miért, mi nem ugyanezt csináltuk cirka 1000 évvel ezelőtt?

"Mi meg nézzük mint "inteligens" emberek ahogy a csótányok ellepik a földet és a humánus jogszabályainkat, meg a kisebbség védő politikánkat amíg már nem lesz visszaút, mert mi leszünk azaz vagyunk a kisebbség."

csótány az te vagy, az "intelligens" meg két l

"Szép jövő..."

senki nem mondta, h szép jövő elé nézünk, de attól nem lesz jobb, ha a fehér ember is (vagy pont a magyar) elkezd hirtelen szaporodni...


Előzmény: zed911 (5) 0 VÁLASZ
zed911 2011. 10. 26. 13:52 | #26
Az a baj, hogy vidékiként nem fogod fel, hogy ezeknek a népeknek a túlnépesedése miatt nincs munkád vidéken!
Egy kínai cég rabszolgamunkában legyárt neked bármit 10-ed áron, mert megteheti és mert van rá ember. Olcsóbb a tejet kínából hozni, mert itt nem tudja a gazda kitermelni.
Egyszerűen 100 ból 99,5 termék kínai. És ezzel megölték Európa gazdaságát. Amig itt jólét volt ezek szépen lassan felszaporodtak, rabszolgamunkával elvettek minden ipart és termelést. Te meg kénytelen vagy a városba felmenni ha munkát akarsz, mert már máshol nincs. De ne aggódj, hamarosan ott sem lesz...
Előzmény: Purple (10) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:52 | #25
mert szerinted én nem szeretném? de ezt az adatot látva miért pont nekünk kéne nekiállni szaporodni? vagy egyáltalán bárkinek? sőt, azokat akik túlnépesedtek is vissza kéne fogni, és támogatni mégjobban a fogamzásgátlást, meg kiirtani a hülye vallásaikat, és akkor meg lenne oldva az egész, de ez ugye lehetetlen.

"nekem fix hogy annyi gyerekem lesz, amennyit csak elbírok tartani!" - többek között ezért fogy a magyar, mert újabban mindenki ezt az elvet vallja :DD
Előzmény: Mivec (24) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:48 | #24
Hajjaj, szinte látom az apokalipszis lovasát, meg a kénköves esőt. Verseny? Milyen verseny? Kivel? Csak szeretném, ha fennmaradna ez a nemzet, hogy ne tűnjünk el a sokszázmilliós országok között. Igazad van, teljesen. Legyünk csak 2-3 millióan, biztos az segít majd ezen a szar világon. Azért haljunk ki mi magyarok, mert keleten nem ismerik a gumit? Hajrá. Áldozd csak fel magad. Ne szülj gyereket, vagy akár ugorj a kútba, de nekem fix hogy annyi gyerekem lesz, amennyit csak elbírok tartani!
Előzmény: Purple (21) 0 VÁLASZ
meszoltan 2011. 10. 26. 13:45 | #23
A posztképhez:
‎"Mellékeltem egy képet, kérlek csinálj belőle egy 16x16 pixeles ikont.
Fontos lenne, hogy az arcok felismerhetőek maradjanak, valamint kellene pár transzparens is a tüntetők kezébe.
A szöveget rád bízom...."
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:43 | #22
a te felfogásod büdös, nem a munka... és akkor éljen mindenki földművelésből? :D istenem...
Előzmény: Mivec (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:42 | #21
te engem ugyan ne utasítgass!

de felőlem szaporodjunk nyugodtan mi is (hisz úgy is egy verseny ez az egész, hogy kik vannak többen és nem arról szól, hogy inkább élhetőbb legyen :DD), aztán majd együtt énekelve nézzük a pusztulást ami már rég elkezdődött :D
Előzmény: Mivec (17) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:41 | #20
Ez így van ahogy mondod.
Előzmény: zed911 (18) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:41 | #19
Miért? Vidéken nem lehet dolgozni? Parlagon vannak a földek. Ja! Értem, hogy büdös a munka amiben izzadni is kell. Az más.
Előzmény: Purple (14) -2 VÁLASZ
zed911 2011. 10. 26. 13:40 | #18
Tök mindegy előbb utóbb vidéken is a kínai fogja aratnia búzát és akkor már kurvanagy szarban leszünk.
Határokat le kéne zárni és nem beengedni minden túlnépesedett ország menekültjeit.
De ez is egy módszer más országok leigázására...
Mivec 2011. 10. 26. 13:39 | #17
Akkor jó. Már mehetsz is a jobb szórakozásod irányába.
Előzmény: Purple (15) -3 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:39 | #16
Így van! Pontosan. Teljesen egyetértek. Nem is azt mondtam, hogy az a lényeg hogy öregítsük a társadalmat, és úgy együnk többen. Több születés kell! 1970ben a debreceni szülészeten 5000 gyerek született évente. Most 2500-3000. Ez nem figyelmeztető jel, ez már segélykiáltás!
Előzmény: lokko (12) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:38 | #15
köszi, van jobb szórakozásom
Előzmény: Mivec (13) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:38 | #14
és akkor járjanak be még többen a falvakból dolgozni a városokba, mikor így sem lehet szinte bejutni normálisan, mert tömegnyomor van... én baromira nem bánnám, ha úgy világszerte szellősebben élnénk
Előzmény: Mivec (11) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:37 | #13
Akkor tévedtem. Azért megnézném hol van tömegnyomor vidéken... És tudod mit? Fogadj! Találd ki hogy mi vagyok! Honnan származok? Minek tanulok? Tippelj!
Előzmény: Purple (10) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 10. 26. 13:36 | #12
nem az a baj hogy kevesen vagyunk, az a baj hogy a társadalom a fogyás közben ki is öregszik, és ezzel súlyosan gyengül a konkurenciához képest ...
addig mienk az ország míg meg tudjuk védeni magunknak
Előzmény: Mivec (6) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:35 | #11
Nincs hely?! Falvak halnak ki Magyarországon! Régen elfértünk ebben az országban többen, most nem férnénk el?
Előzmény: Purple (9) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:33 | #10
nem mondtam, hogy szaporodunk, hanem arra a felhívásra céloztam, hogy szaporodjunk... és vidéki vagyok.
én inkább meg nem fogadok, hogy te mi vagy...
Előzmény: Mivec (8) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:32 | #9
szó nem volt arról, hogy "jesszus ez szereti a népét"... de mégis hol a francban fogod szeretni a néped, ha NINCS HELY NEKI? meg körülmények is olyanok...
Előzmény: Mivec (6) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:32 | #8
Nem szaporodunk, hanem fogyunk! Fogadjunk, hogy Budapesti vagy, vagy valamelyik nagyvárosból. Költözz le vidékre, és ott nincs tömegnyomor!
Előzmény: Purple (7) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:30 | #7
és azt megmondaná valaki, hogy mégis hova a francba férnénk el, ha nekiállnánk mi is még jobban szaporodni? így is akkora tömegnyomor van mindenhol... nem ma lett ez elbaszva, úgyhogy nem is pánikszerűen kéne most megoldani...
Mivec 2011. 10. 26. 13:29 | #6
Igen, ez akkor egy jobb világ lenne. És nem azért mert nem szeretem őket, hanem mert az ázsiai kontinens túl van népesedve. Európa nincs. Ez elég nagy különbség. De tudjátok mit. Van erre egy jó megoldás! Fogadjatok be 10-10 indiait meg kínait, akkor jobb lesz a népesség megoszlása. Az, hogy globálisan kell gondolkodni, az egy baromság. Regionálisan kell a gondokat megoldani. Nekünk az a gondunk, hogy kevesen vagyunk. Legyünk mondjuk 2 millióval többen, és az már nagyszerű. Nekik pedig az lenne a jó, ha mondjuk 300 millióval kevesebben lennének. 300-2=298. Tehát jól járt a világ, 298 millióval kissebb lett a lakosság, Magyarország nem hal ki, ők meg nem halnak éhen. De persze ezt ti nem gondoljátok végig liberális barátaim, mert amint megszólhattok valakik, hogy jesszus, ez szereti a népét, kötözzük meg és égessük el máglyán, máris megteszitek. De igazotk van, ha minden magyar olyan mint ti, akkor tényleg jobb ha kevesebben vagyunk...
zed911 2011. 10. 26. 13:27 | #5
Hát előbb utóbb mindenhol Indiaiak meg Kínaiak lesznek. Elveszik a hazánkat szép lassan kezdve a cigányokkal.
Mi meg nézzük mint "inteligens" emberek ahogy a csótányok ellepik a földet és a humánus jogszabályainkat, meg a kisebbség védő politikánkat amíg már nem lesz visszaút, mert mi leszünk azaz vagyunk a kisebbség.
Szép jövő...
Előzmény: justil (4) 0 VÁLASZ
justil 2011. 10. 26. 13:20 | #4
Mert ha kevesebb indiai meg kínai lenne, de több magyar, máris szebb és jobb lenne a világ, igaz?
Előzmény: Mivec (2) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:20 | #3
attól, hogy mi is nekiállunk nyulak módjára szaporodni, ők még nem lesznek kevesebben :D csak a föld lesz leterhelve még jobban... gondolkodni luxus, csak megint a magyarkodás megy? én elhiszem, hogy kurvajólenne, ha sokkal több magyar lenne ELEVE (és nem most nekiállni..), de ha a post témáját nézzük, minek...?
Előzmény: Mivec (2) +2 VÁLASZ
Mivec 2011. 10. 26. 13:15 | #2
Igazad van. A legyünk kevesebben, fogjuk mi vissza magunkat akik alig vagyunk 13-14 millióan, ne az indiaiak akik 1 milliárd 200 millióan vannak, meg a kínaiak szintúgy... Hát ez rohadt okos hozzászólás volt tőled...
Előzmény: Purple (1) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 26. 13:03 | #1
"fogy a magyar"

ezt elnézve minek legyünk még többen??