Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
AVIREX
AVIREX 2013. 06. 20. 11:29 | #45
A legutolsó telefon:
"...az b@ssza meg az anyját, nem?" "Hát.. de." :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nutszeru 2011. 10. 17. 10:34 | #44
Indexes barátaink a szerkesztőségbe vajon felvennének egy hasonló orgánumú jelöltet ?
+2 VÁLASZ
kolja 2011. 10. 17. 09:45 | #43
Jakab Andor vajon adna munkát neki? :D
Achilles 2011. 10. 17. 09:20 | #42
Tanmese (sírj, vagy nevess):

Szeged. Sétálóutca. Egy srác szórólapot osztogat, ad is mindenkinek rendesen. Rooooomainak álcázott kisebbségi "hölgy" is arra jár, neki nem ad. A cigány nem olyan, hogy amit ingyen adnak abból ne szerezzen, tesz még egy kört. Nem kap.. A szűk agyában megfordul ám rögtön, hogy: rasszizmus, kirekesztés, diszkrimináció...és a többi liberalizmus által szájukba adott érv, amely arra hivatott, hogy kötelezettség nélkül szerezhessenek jogokat. Mind1. Oda fordul hát a sráchoz és nagy felháborodásában felelősségre is vonja:

- Héé, Hát én azé' nem kapok olyat, mer' cigány vagyok?
- Mire a srác lassan, tagoltan:
- Nem. AZÉRT, MERT EZ EGY 1 ALKALOMRA SZÓLÓ SZOLÁRIUMJEGY...


Szerintem is van alapja az előítéletnek, és egy előttem hozzászóló kommentjével ellentétben nem 100 év alatt vívták ki ezt a "megbecsülést", hanem "kicsit" több munka volt ebben. Mentségemre, nekem volt roma osztálytársam, jó arc volt, normális ember, különb némely "igazi magyarnál". De az ország roma népességének ez a típus sajnos csak az 5-10%-át teszi ki, vagy még annyit sem. És ilyen számok mellett ne legyen előítélete az embernek.

Videóhoz visszatérve, még ha nem is tudja, hogy harisnya üzlet, kit érdekel, akkor sem venném fel eladónak az ilyen szinten "tájszólással" beszélő embert, ha 3 diplomája lenne üzleti kommunikációból...

Érdekes módon, mikor bemutatkozott normálisan beszélve, hogy Kolompár mittudomén, akkor szóba álltak vele. Ha úgy mutatkozott volna be eladói állásra, hogy "Gyónapot, Szábó Pista vágyok, érdekőne a állás", akkor is lerakták volna, az biztos...
sien 2011. 10. 16. 22:16 | #41
jó látni hogy ilyen megértő és rendes emberek is vannak mint te, de ha egyszer megkérnek hogy segíts a főnöködnek embert keresni egy állásra, mond azt hogy te nem szeretnéd.
Előzmény: Porcelanbaba (40) +2 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 16. 19:51 | #40
Nem, nem kerestem. De, behívják az embert, pláne az ilyen munkákra, hidd el nem kérnek önéletrajzot a harisnya boltba, stb. És egyébként is a mellékelt videó mutatta, hogy behívták (persze mikor nem "cigányosan" beszélt). Lehet, hogy időrablás, de ha (tegyük fel, bár a valóságban nyilván ne, vagy csak kevésszer) így csinálják, hogy "normálisan" beszélő haver is felhívja és azt behívják, akkor az nem kicsit lehet szar érzés.
Előzmény: sien (39) 0 VÁLASZ
sien 2011. 10. 16. 18:57 | #39
csak sejtés, de te még sosem kerestél állásra embert a meglátásom szerint. nem hívod be sem a saját cégedhez, sem hresként. az pedig kifejezetten piszok dolog úgy rabolni valaki idejét hogy tudod, nem fogod felvenni.
Előzmény: Porcelanbaba (37) +1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 10. 16. 17:14 | #38
Ott a pont, minden más okoskodás a 2. hsz-től felesleges. :)
Előzmény: Purple (2) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2011. 10. 16. 17:11 | #37
Attól, hogy valaki úgy beszél, még lehet egy Brad Pitt, de most komolyan. :D Én már hallottam nem cigányt így beszélni. :) Amúgy meg én tuti azt csinálnám, hogy behívnám egy beszélgetésre, mint mindenki mást szoktak, az úgy a tisztességes, még ha el is döntöd már az elején, hogy te bizony nem fogod alkalmazni. Max. 10 perc beszélgetés és legalább az az ember is úgy érzi, hogy megadták az esélyt, nem az lesz, mint mikor felhívta cigányosan beszélve meg normálisan, így elküldte egyből, úgy meg behívta.
kalmopyrin
kalmopyrin 2011. 10. 16. 15:24 | #36
Közlegény...
Azt is tedd hozzá,hogy a legjobb esetben is nyóóóc osztállyal vagy anélkül is dolgozhatnánk-e....
közlegény
közlegény 2011. 10. 16. 13:00 | #35
És az EBH-nál vagy az indexnél hány cigány dolgozik? Vajon ők fölvennének egy magyart törve is alig beszélő emberkét?
Swordfish 2011. 10. 16. 11:20 | #34
Sajnálom azokat, akik tényleg dolgoznának, de a cigányok 90%-a miatt kialakult rossz hír miatt elutasítják őket.
Erről most akkor ki tehet? A magyar, aki fél alkalmazni, mert már 100 éve tudjam mindenki, hogy milyenek, vagy a cigányok többsége? Ha felveszi és nem úgy dolgozik, ahogy elvárható lenne, akkor hogy rúgja ki? Az első, hogy előkerül a "rasszista" kártya. "Azé' me' cigán vagyok" Nem haver, azért, mert más dolgozik helyetted és mégis tartod a markod a fizetésért, azért. De jó, hogy ezt a rasszista kártyát mindig belehet dobni, ha valami negatív dolog éri őket.
Nekünk, magyaroknak miért nem lehet? Ez az egyenjogúság? A borsodi cigányvajda is nevetségesnek találja ezt,
meglehet nézni a tecsőn az ominózus videót.
+2 VÁLASZ
komcsi 2011. 10. 16. 10:54 | #33
"Egyébként a videó teljes mértékben jogsértő, hiszen a másik fél írásos hozzájárulása nélkül nem lehet a beszélgetést rögzíteni, de főleg nem lehet azt a nyílvánossá tenni."

És ez akkor is így van szerinted, ha a másik fél nem azonosítható?
Előzmény: fafreqwaycg (27) +1 VÁLASZ
drgore 2011. 10. 16. 10:18 | #32
A cigányokat útálni nem fajgyűlölet és nem rasszizmus, sőt inkább ők a raszisták és a fajgyűlölők a magyarokkal szemben. A cigány szó sajnos egyet jelent a bűnözéssel. Én is nem egyszer dolgoztam együtt velük és még a "tisztességesebb" fajta is mindíg csak a kibúvót kereste és mindíg csak a munka könnyebb végét fogta meg. Persze amikor fizetés volt akkor a sor elején döngette a mellét. Biztos hogy van előítélet és bizalmatlanság de ennek igenis van alapja és nekik is kellene változtatni hogy ez megszűnjön.
+2 VÁLASZ
kalmopyrin
kalmopyrin 2011. 10. 16. 09:02 | #31
A cigány áll az út szélén egy kupac sz@r mellett.Arra jár egy skinhead és illendően érdeklődik:
-Mi van,a haverod össze esett???
+1 VÁLASZ
kalmopyrin
kalmopyrin 2011. 10. 16. 09:00 | #30
Mi a baj mostanság a cigányokkal? Itt a válasz!
http://www.youtube.com/watch?v=LaHP0h1wbhY&feature=related
-1 VÁLASZ
kalmopyrin
kalmopyrin 2011. 10. 16. 08:57 | #29
A 12 éves Kolompár Lajoska nagy élvezettel közösül a kishúgával.

A kiscsaj megszólal: te Lajkó, sokkal ügyesebb vagy, mint az apu.
Válasz: tudom, ezt már anyu is mondta...

hawkeye
hawkeye 2011. 10. 16. 08:36 | #28
Egyes értesülések szerint határozatlan idejű országos sztrájkot hirdetnek hétfőre a magyarországi cigányok és cigány érdekképviseleti szervezetek.

Név nélkül nyilatkozó roma honfitársaink elmondták:

Hétfőtől
- nem veszik fel a segélyeket,
- minden réz és alumínium a helyén marad,
- a magányos nyugdíjasokat és erdőket elkerülik,
- átmenetileg az autós lincseléseket is felfüggesztik és
- petícióban köszönik meg az értük és helyettük dolgozó magyar munkavállalóknak az eltartásukat!
+2 VÁLASZ
fafreqwaycg 2011. 10. 16. 04:34 | #27
Jelen videó nem bizonyítja azt, hogy a magyar munkáltatók nem adnak munkát roma származásúaknak.

A videó teljes mértékben arról próbálja meggyőzni a nézőt, hogy a munkáltatók elutasítják a romákat, azonban a videóból csak az derül ki, hogy a magyarul nem tudó műveletlen paraszt EMBEREKET (független nemtől, származástól) azonnal elutasítják, illetve kinyomják, ami szerintem teljesen érthető.

A videó akkor lenne hiteles, ha valaki normálisan és ARTIKULÁLTAN Lakatos Géza, vagy Kolompár Gézaként (kisebbségi komplekszus nélkül) felhívná a munkáltatót, és úgy próbálna meg az adott állásra jelentkezni.

Egyébként a videó teljes mértékben jogsértő, hiszen a másik fél írásos hozzájárulása nélkül nem lehet a beszélgetést rögzíteni, de főleg nem lehet azt a nyílvánossá tenni.



+1 VÁLASZ
scripter 2011. 10. 16. 02:03 | #26
"...Legközelebb hoznak egy törvényt ,hogy minden nációból legyen 1db alkalmazott... "
Ha a felsőoktatással is meg akarják csinálni( http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/orban-a-roma-kozosseg-a-tartalekunk-nem-a-bevandorlok-349370)...
- hogy betuszkolják őket oda, persze engedményekkel ingyen és esetleg még ösztöndíjat is kapnak azért hogy egyáltalán tanulnak, miközben mástól elveszik ezt a lehetőséget és a térítéses szakok árát duplájára / triplájára emelik -
... akkor gondolod a munkaadók szívatása kimarad?
És mintha olvastam volna ezzel kapcsolatban valamit , de nem találom a cikket (remélem csak rémálom volt).

Úgy tudnám ezt elképzelni hogy a narancsosok kitalálják hogy annak a cégnek/vállalkozásnak némi nemű extra adócsökkentést ajánlanak, hogyha cigányt foglalkoztat, de közben meg még jobban megsarcolják adókkal az összes vállalkozót/céget -> kénytelenek lesznek felvenni cigányokat...
Ahelyett hogy megcsinálják azt a változtatást hogy csak a kifizetett számla után kelljen adót fizetnie a vállalkozásnak, mert rengeteg körbetartozás van és a NAV nem nézi hogy kifizették e vállalkozónak a jogos pénzét, adózza le...

Előzmény: revans (24) 0 VÁLASZ
bemarton 2011. 10. 16. 01:46 | #25
Ha jelentkezem berepülő pilótának, cigánynak vallom magam, és ha elutasítanak akkor perelhetek?

A munkáltató azt vesz fel akit akar. Nagyon csúnya világ lesz itt ha már ezt is büntetik.
+1 VÁLASZ
revans 2011. 10. 15. 23:24 | #24
Nem tartok helyesnek semmiféle diszkriminációt de, ha nekem lenne egy vállalkozásom és rám akarnának kényszeríteni valakit és pereléssel fenyegetne akárki azért mert nem vettem föl az nálam kiverné a biztosítékot.Ha az ember fölépít egy vállalkozást, céget akkor had legyen joga eldönteni kit akar alkalmazni és kit nem.Legközelebb hoznak egy törvényt ,hogy minden nációból legyen 1db alkalmazott különben 70 000000 ft büntetést kell fizetni.Mondjuk ez nagyon jót tenne az államkasszának.
+3 VÁLASZ
Dzsebe 2011. 10. 15. 23:12 | #23
Az a legszebb az egészben hogy egy zsidaj adja ki magát CIGÁNYNAK!-mert ha én magyar vagyok akkor ők cigányok.
Ha engem leparasztoz egy ilyen inteligens kolompár tarzan akkor én nem jelenthetem fel őt diszkriminációért!
Igneon 2011. 10. 15. 21:08 | #22
Az a durva,hogy egyre több a fehér bőrű cigány.Biztos nem csak nekem tűnt fel.Már több van belőlük lassan mint a "normál" cigányokból.Ez az undorító.Olyan nem-cigányok,akiket apjuk-anyjuk nem nevel és a roma haverjaikról veszik át a "kultúrát".
Én személy szerint nem tudok utálni senkit sem,csak azért, mert roma.
A nyáron történt,hogy a belvárosban egy roma fiú a téren hegedült.Nagyon szépen játszott.Örültem neki.Aztán utána rossz volt belegondolni,hogy lehet,hogy még aznap megalázta valaki.
Az az igazság,hogy köztünk magyarok között is sok a "cigány".
Azt mondom,hogy induljon egy hadjárat a "cigányok" ellen Magyarországon-mintha a középkorban élnénk-,de biztos vagyok benne,hogy a bűnösök közt legalább 40% magyar lesz.

+1 VÁLASZ
cohors 2011. 10. 15. 20:56 | #21
szióó :D ÉN igan ritkán írok ide, a jót virulni annál többször jövök, és az utolsó telefonáló ezt megint megadta xD

egyébként: esélyt kell adni, mert akkor sosem változik semmi. Nem fogják magukat Münchausen báró módjára kihúzni a szarból.

amelyik viszont: csal, lop, hazudik, magyarozik....az ba**a meg az anyját, de szájba :D:D annak nem kell esélyt adni, a többiekkel viszont ostobaság ezt csinálni, mert az csak a többségnek árt (ha nem lesz soha tisztes középosztályuk és mindig mi tartjuk el őket). 1 próbát megérnek, sztem :D:D
Előzmény: zed911 (18) 0 VÁLASZ
psmith68 2011. 10. 15. 20:55 | #20
A házamat éppen most festi egy öttagú cigány csapat. Nem azért mert cigányok, hanem mert ismerem a munkáikat, jól, lopás nélkül, ivás nélkül, gyorsan dolgoznak.

De ezt a makogó beszédű álcigányt már én is elküldtem volna a telefon beszélgetés alapján. Mert aki így beszél, annak ilyen az életvitele és a munkája is.
7sleeper 2011. 10. 15. 20:40 | #19
azért ilyen álalánosításba ne fuss bele kérlek
ne adj a rajvédőknek muníciót a hasonló ostoba, ellentétes és jóval alaptalanabb általánosításokhoz
bár már leginkább csak elbeszélésekből tudjuk, de tudjuk

hogy vannak csendesen(!), békésen(!) becsületesen dolgozott és dolgozó, törvénytisztelő, istenfélő* cigányok is
ők mindig is a kisebbség voltak a kisebbségben
a többségük pedig gyakran kirekeszti őket

bár egy részük meg éppen, hogy emiatt dafke lenézi a magyarokat
hiába no, többszörös komplexusuk óceánján
eveznek egy cipőben a részeges, játékgépező, bűnöző, hangoskodó cigányokkal

nekik is nehéz

*és nem az a babonás, jóslós, alibihívő fajta, amelyik a csatkai cigánybúcsúban képes ellopni a keresztet is..

(amúgy nemcsak rokonsági fok miatt, de ezek a cigányok hűdegyorsan egymásra telálnak, ha parasztozni, "ungrizni" kell. azaz nem kell, csak ők érzik szükségét, okuk nincs rá. rettentő irritáló az az álságos "romahagyomány"-os életstílus, ahol a becsület az, hogy nem vetik ki maguk közül még azt sem, aki a saját rokonát meglopja; azt aki a testéből (vagy máséból) él; aki idősnek, gyereknek életét veszi, vagy azokat kínozza, nyomorítja. nem bort isznak az ilyenek, hanem mint a sivatagi showban a majmok: zabálják két pofára a lehullott, erjedt gyümölcsöt (amiért meg nem dolgoztak), "beszólnak" a vaddisznónak, oroszlánnak, elefántnak (egyedül gyávák, csoportban állatabbak az állatnál); többet markolnak a sóból bárkinél; elszennyezik a vizeket; cigánykereket hánynak kétlábon-járás helyett; mikor hömpölyög az ár, akkor meg egymásba kapaszkodnak, de a farönkön is acsarkodnak még egymásra is.)
Előzmény: zed911 (18) -1 VÁLASZ
zed911 2011. 10. 15. 20:20 | #18
Na már nem azért de ezek a népek hosszú idők alatt keményen "dolgoztak" azon, hogy ilyen hírnevet és előítéletet szerezzenek magunka. Most meg büdös nekik, ha nem kapnak munkát olyanoktól akiket megloptak, akik családját kifosztották, megverték?
Hát maguknak csinálták ezt az előítéletet, szóval ők a rasszisták és dögöljön meg mindegyik tojvaj geci ahol van...
-1 VÁLASZ
a janek
a janek 2011. 10. 15. 20:04 | #17
Már megint a "Norvégok".............
7sleeper 2011. 10. 15. 19:20 | #16
a cigányok manapság arról híresek nagy általánosságban, hogy: jó és képzett munkaerőként,
becsületesen dolgoznak, s törvénytisztelő, példamutató életük révén
az egész társadalom megbecsülését bírják, s élvezik azt rendkívül szerényen.

ha az iménti mondat nem igaz, akkor:

NE KAPJA BE AZ ÖSSZES IDIÓTA MEGÉLHETÉSI JOGVÉDŐ ÉS ROHADJON MEG AZ ÖSSZES DÍSZCIGÁNY!
+1 VÁLASZ
dude 2011. 10. 15. 19:09 | #15
- Cigánypecsenye van?
- Van, de akkor zene nincs...
Előzmény: Ravennë (11) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 10. 15. 18:44 | #14
Na ne! Nem gondoltam volna, hogy tényleg itt tartunk...
A cigánykerékről jut eszembe, a kedvenc tesitanárom dzsipszikeréknek hívta, ezek szerint Ő egy tisztelettudó állampolgár. :D
Előzmény: scripter (13) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 10. 15. 18:33 | #13
Előzmény: Ravennë (11) 0 VÁLASZ
sztatty 2011. 10. 15. 18:32 | #12
Há dikk má'! én kivűlrő biflázom a Zarany Jánit, há onnét van a szókinycsem a fuxosátó sza' mívelt gyerek vágyok mint á főd.
Ravennë
Ravennë 2011. 10. 15. 18:08 | #11
Szerintem az a vállalkozó, akit diszkriminációért meg tudnak büntetni, az hülyén csinálja a dolgokat és nem rejti véka alá a véleményét...
Elméletileg nem, de gyakorlatilag lassan már minden rasszista megnyilvánulásnak számít, étteremben még cigánypecsenyét is csak óvakodva merek kérni...:D
Előzmény: Purple (9) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 15. 17:49 | #10
jah azt nem hallottam :D
hát vannak, akik nem nagyon válogathatnak.. inkább dolgozzon harisnyaboltba, mint eladó, mint lopjon :D
Előzmény: komcsi (8) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 15. 17:48 | #9
amúgy ha egy magyart utasítanak vissza azzal az indokkal, hogy parasztul, bunkón beszél, meg viselkedik, azt lehet? ha egy cigányt küldenek el ugyanezért, és nem azért mert cigány, akkor az már rasszizmus? akármi negatív hatás éri őket, akkor az rasszizmus, mert ők cigányok? ők a legnagyobb rasszisták, ők bélyegzik meg folyton saját magukat...
komcsi 2011. 10. 15. 17:48 | #8
Zokni-harisnyaüzletbe jelentkezett. Én oda valószínű nem telefonálnék férfiként. ;)
Előzmény: Purple (5) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 15. 17:45 | #7
hát igen, ez is teljesen igaz...

ééés már megint oda lyukadtunk ki, hogy AKÁRMIT csinálunk, mi vagyunk a büdös rasszisták, nehogy még beszélni is megtanuljanak végre és legalább az esélyük meglegyen... nevetséges :D
Előzmény: Ravennë (4) 0 VÁLASZ
Sztumi 2011. 10. 15. 17:43 | #6
Ez a sok megélhetési cigányvédő.
Purple
Purple 2011. 10. 15. 17:41 | #5
az szerintem nem volt pontosan leírva, hogy mi lenne. pár ismerősöm is járt már így (nem, nem cigányok :D), hogy jelentkeztek állásra, amiről SEMMI konkrétum nincs leírva, aztán ott derült ki miről lenne szó, és hogy nőt keresnek...
Előzmény: komcsi (3) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 10. 15. 17:37 | #4
Úgy vélem, az embereknek nem ok nélkül alakultak ki a cigányokkal szembeni előítéleteik. Hogy Én adnék-e, az attól függ. Azért cigány és cigány között is van különbség. Ha telefonon "cigányos" (vagy nem is tudom, hogyan kell mondani) hangvételben érdeklődnének a munka iránt, vessetek meg, de attól tartok, Én ugyan így leráznám az illetőt... ...de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elzárkóznék attól, hogy munkáltatójuk legyek.

Azért valaki adhatna jó ötletet nem romáknak is, hogyan szerezzenek pénzt...

komcsi 2011. 10. 15. 17:34 | #3
Az meg a másik, hogy női munkahelyre jelentkezik?
Sok nem cigány is jelentkezik rengeteg helyre, ami már betelt, nem olyan könnyű manapság munkát találni..
Előzmény: Purple (2) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 10. 15. 17:23 | #2
kurvajó :DDD "kolompár renátó nem hágy üzenetet" :DDD

viccet félre téve 2 gondolat:
1. nem feltétlenül kell azon meglepődni, hogy betöltötték az állást, hiszen ha nem "cigányként" próbálkozik az ember, akkor is rengeteg ilyen választ fog kapni..

2. ha ilyen beszélni nem tudó Lákátos Nintendók telefonálnak, akkor szerintem nem kell meglepődni, ha előítéletesek :D ha normális cigány keres munkát, akkor előbb utóbb kap.
+1 VÁLASZ
dude 2011. 10. 15. 17:21 | #1
"Dolgozzanak a polgárőrök!"
http://youtu.be/Zfxe_gofNvA