Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2011. 11. 21. 22:49 | #39
Tooni 2011. 11. 10. 15:44 | #38
Az nem testület, az konda. Rendröfök.
Előzmény: bungle (37) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 11. 10. 12:52 | #37
bungle
bungle 2011. 11. 02. 11:37 | #36
Here's how you can contribute to the #Occupy movement without protesting in the streets.
www.youtube.com/watch?v=ZgkSiyIUz_w
bungle
bungle 2011. 10. 20. 13:10 | #35
szumátrai szuszogó küldte:
URL: http://youtu.be/Ian_9bgEENs
Szöveg: "Egy Irakból hazatért katona szívből jövő reakciója,... az elmúlt hetek történéseire."
bungle
bungle 2011. 10. 12. 13:07 | #34
cancer1 küldte:
Best Signs from Occupy Wall Street Protests
http://www.damncoolpictures.com/2011/10/best-signs-from-occupy-wall-street.html
norbertvincze
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 10. 00:47 | #32
Az elsőt és a harmadikat megnéztem, a középsőt kihagytam. Az utóbbira reagálnék...

Több dolog is hibádzik. Egyfelől nem tetszik, hogy egy kiragadott kartellpiacból próbál általános érvényű következtetéseket levonni. Nyilván vannak kartellek, lesznek is (még ha egyoldalúan érdemes is tőle eltérni elvben), de ismétlem: erős egy piacból általánosítani.
Másfelől a videóban szereplő villanykörte élettartama lehet, hogy 100 év, de a hatásfokáról pl. nem esik egyetlen árva szó sem. Meg arról sem, hogy mennyibe kerülne ugye, stb., stbi... Vissza lehet sírni a régi korok tervezőit (és terveit) de ritkán születtek energia- illetve költséghatékony megoldások. (Tényleg minden tiszteletem az övék, de ma nincs idő arra, hogy félrevonuljak a tervezőszobámba 20 évre, és előálljak egy mozdony terveivel, ami ráadásul lehet, hogy tele van egy rakás közepesen jó -netán rossz- megoldással.) Gondolj csak arra, hogy a videóban is említett kommunista országokban mindegy volt, hogy milyen sz*rt tervezel és mennyiből, az állam úgyis megvette. Minden vastagon túl volt méretezve, így többnyire (a rezgéstani esetektől mondjuk eltekintve) sokáig is élt, "cserébe" brutálisan sokat fogyasztott pl... Ma ilyen nincs.
Megemlíteném azt is, hogy a vevő szavaz azzal, hogy mit vásárol: ha neki a minőség jelent prioritást, akkor érdemes megnézni, hogy melyik gyártó mennyi ideig vállal garanciát. Nem viccből írják rá, ez egyfajta "második árként" funkcionál.
Előzmény: 5150head (19) 0 VÁLASZ
Lusu 2011. 10. 09. 08:14 | #31
tetszetős kezdeményezés, csak nehogy az legyen belőle amit a cion bölcseinek jegyzeteiben olvashatunk: és majd nevető harmadikként mi majd megoldást teremtünk a világ problémáira, hogy uralkodhassunk... bocs ha volt már
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 08. 17:06 | #30
Nem teljesen világos, hogy a leírtak milyen relációban vannak az általam leírtakkal :)
Előzmény: Revanor (27) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 10. 08. 15:33 | #29
nem csak az a probléma, hogy nincs arany vagy bármi ami a világon mindenhol ugyan annyiba kerül a pénz mögött... mindenki le se szarná, ha egyenlő feltételekkel élhetnének az emberek.. mire gondolok? Van az a bizonyos összehasonlítás, hogy az ország átlag órabéréből hány hamburgert vehetsz a mekdonáldszban.. De nézzük meg hogy egy osztrák mekiben és egy magyar mekiben mennyi az átlagkereset.. ugyan akkora forgalom mellett 1/3-d pénzt keres ugyan azzal a munkával, ugyan azzal a kereskedelmi árréssel a magyar..

Ha mindenhol egyféle fizetőeszköz lenne, ugyan azért a munkáért ugyan az lenne a fizetés.. de ilyen sose lesz, mert ilyen világban nem lehetne mértéktelen mennyiségű pénzt összeszedni a kizsákmányolással..

De sok ember életén lehetne javítani ha elsősorban az adott ország iparából, mezőgazdaságából vásárolnának.. ezzel nem azt mondom, hogy a globalizáció egy hibás módszertan, de ha elburjánzik abból egy országnak nagyobb a kára mint jövedelme..
Nem értem például, hogy a kereskedelmi láncok polcaira felkerülő árukat származási helye szerint miért nem lehet szelektálni? Mondjuk a teszkó csak akkor rakhatna ki perui paprikát ha a magyar már elfogyott.. Ha itthon is gyártanak ugyan abból a márkából televíziót akkor azt kell eladnia előbb.. és nagyobb megrendelés esetén egyszerre tudna itthon is olcsóbb lenni a termékek előállítása.. de nem hiszem hogy ez a legnagyobb probléma ha az AUDI és a GM él mint hal a vízben, és a Mercedes is minket választott.. úgy néz ki meg lehetne oldani ezeket a dolgokat ázsiát kihagyva is..

de ez egy utópia sajnos
Revanor 2011. 10. 08. 15:31 | #28
Mellőzzük a gazdasági kérdéseket és pusztán emberi, logisztikai szempontból vizsgáljuk meg a lehetőségeket!
Akár tetszik, akár nem, a fejlett országok lakosainak többsége vagy olyan színvonalon él, vagy nincsen annyira fölháborodva, hogy tüntetni menjen és megakarja dönteni a világgazdasági rendszert.
Minden megmozdulás során van legalább háromféle embertípus a változásokat követelő úgynevezett békés tüntetők, a kemény mag mellett:
Az egyik legnépesebb ilyen csoport nem képes fölfogni az események logikáját, nem érti, hogy miért tüntetnek pontosan, fél a változástól és mindent elhisz a médiának. Ők megpróbálnak kimaradni az egészből, vagy a fönnálló rendszert támogatják.
Vannak a hivatalos forradalmárok, akik minden verekedésben és balhéban részt vesznek, ők gyújtogatják az autókat, fosztogatnak és rombolnak, a békés megmozdulásokból összecsapást szítanak, a média pedig ennek a pár ezer embernek a viselkedését vetíti ki minden tüntetőre, ennek következtében a tüntetők közül néhányan hazamennek, mondván, hogy "mi nem ezért jöttünk ide, nem tudjuk megállítani a hőzöngőket", míg az el nem kötelezettek közül sokan a fönnálló rendszert kezdik el inkább támogatni, mivel értetlenségükből egyszerű kiutat nyújt a föltételezés, hogy az emberek unalmukban randalíroznak az utcákon.
A harmadik csoport pedig a fönnálló elit, akik ne feledjük, irányítják a médiát, a gazdaságot, a rendőrséget, a hadsereget, a cégek nagyobbik részét személyesen, illetve komoly befolyással bírnak a többi cégre.
Ha minden polgár, akár még az alkalmazásukban álló rendőrök, katonák, céges dolgozók stb. egy része is a tüntetők oldalára állna, akkor le lehetne győzni őket, de amíg ennyire fragmentált az egész mozgalom és amíg nem jut el tíz másodperc alatt mindenkihez a hír, hogy mikor miért és hogyan kezdődtek a "zavargások", illetve, hogy a kezdet óta mi történt, addig azt hiszem csak reménykedhetünk a világforradalomban, mint Trockíj elvtárs, aztán ha nagyon fickóskodunk, akkor terroristának bélyegeznek minket és egy napon talán jégcsákánnyal a fejünkben ébredünk.
Tehát ennél fogva még egy jó ideig nem beszélhetünk egységes világforradalomról, mert még ha a világ 210 országából 190-ben zavargások is törnek ki, azt nem tudná összefogni egy nagy emberi szellemű testvériség, mert a helyi emberbarát szerveknek eltérő gondolataik lennének az emberséges gazdaság mikéntjeiről Amerikában meg Afrikában vagy éppen Ázsiában, de még akár Európában is! Valamelyik régi rendszert támogató árnyékszervezet így könnyedén az élére állhatna a forradalomnak, aztán idővel visszaállítanák a mostani rendszert, legfeljebb minimális változtatásokkal, hogy később kezdjenek el elégedetlenkedni az emberek, illetve szigorúbb biztonsági előírásokkal, hogy jobban bírják kezelni a helyzetet legközelebb...

Egyébként meg nem csak belőlünk áll a világ...
Terroristák, vallási fanatikusok léteznek, szervezett bűnözés létezik, az anarchia, a központi hatalom lebomlása egyrészt táptalajt nyújt nekik támogatók és követők toborzására, illetve megadja a kereteket a működésükhöz, ezek az emberek is azt akarják, mint a most hatalmon lévő 1%: hatalmat és gazdagságot bármilyen áron. Nincs akkora kollektív gerincesség és a valódi emberi értékek melletti elhivatottság, hogy egy erőteljes "Nem!" kiáltással ezeket is eltudnánk söpörni. Aztán ott vannak a renegát államok meg a megtűrt "rossz fiúk". Irán szerintem csak úgy tapsikolna, ha a Nyugati világ egy ilyen forradalomban megdőlne, úgy csempésznék ki Európából meg Amerikából a modern fegyvereket, hogy ihaj. De nem kell Iránig elmenni, ott van Oroszország például. Hacsak hirtelen egy varázsütésre nem európaizálódnak az oroszok, akkor azt hiszem, azzal is számolni lehet, hogy Oroszország is stabilizálóként próbál majd föllépni "a nemzetközi béke és biztonság" érdekében, először a szláv területeken, aztán az olyanok ellen mint Irán vagy Észak-Korea. Higgyétek el, hogy egy megbomlott, forrongó Nyugat valóra vált álom volna az olyanoknak mint Irán és Észak-Korea, csak, hogy a két legtöbbet szereplő államot említsem. Nekünk nyugatiaknak meg valószínűleg mindez valóra vált rémálom lenne....

Akik szerint meg érik a harmadik világháború, azok jobb, ha kezdik gyűjteni a konzerveket meg a palackozott vizet (főleg a vizet) mert az ENSZ meg a NATO szakértői szerint 2030 körül a globális ivóvízhiány miatt vízháborúk törhetnek ki, aztán ez az egész kiteljesedhet egy totális nyersanyagért folyó háborúba, aminek a végén vagy megérdemelt módon elpusztulunk mind (remélem legalább a Föld kilábal majd belőle egy-két millió év alatt), vagy pedig egy olyan emberiség marad hátra, amely már eléggé föl van cseszve ahhoz, hogy egy valamire való világforradalmat véghez vihessen... aztán jöhet a Star Trekes utópia (emlékezzünk csak vissza, ott is egy iszonyatosan nagy pusztítással járó harmadik világháború kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, a továbbiakban nem éri meg címeres fasznak lenni).
Szép délutánt mindenkinek!
Revanor 2011. 10. 08. 14:53 | #27
Mikor is törölték el végleg a dollár aranyfedezetét? 1983-ban ?
Ma már semmilyen pénznek nincsen fedezete, az adja egy pénz erejét, hogy mennyire erős az adott ország politikailag / katonailag, illetve, hogy ezen vezető országok mennyire bíznak meg adott nem vezető szerepben lévő országban.
Előzmény: I. C. Wiener (18) 0 VÁLASZ
Revanor 2011. 10. 08. 14:45 | #26
Az ember olyan állat, ami a saját érdekeit akarja érvényesíteni egyedül.
Az a bizonyos 1% nyilván nem fog a szívéhez kapni és követelni, hogy többet fizethessen az államnak, önkéntelenül is saját maga és társai uralmát fogja szorgalmazni.
Előzmény: gabesz666 (3) 0 VÁLASZ
tool 2011. 10. 08. 14:04 | #25
nekem tetszik egy-két dolog benne, de az tökoké hogy az VILÁGFORRADALOM fészbúk közösségének jelenleg 8981 (!) tagja van...? https://www.facebook.com/WorldRevolutionNow
még ha fel is duzzad valamelyest 7 nap alatt, azért azt nem mondom hogy sorsfordító közelséget érhet el ez a 'hatalmas' tömeg. (igen, mivel ez leginkább onlájn szerveződik, szerintem aránylag valós a fészes adat a résztvevők számáról)
eospower 2011. 10. 08. 12:35 | #24
Én mikor ilyenekről szólok az ismerősöknek, mindig üldözési mániával címkéznek fel és röhögnek itt a probléma... Közben értelmesnek tartják magukat... Sőtt okosabbanak, mint én, az emberek nagy része buta, és ők erőteljesen sziklaszilárdan meg vannak győződve arról, hogy mi vagyunk azok akik butítva vannak és ők úgymond a "tiszták" Az ember, akkor igazán rabszolga, amikor közben szabadnak érzi magát és......
sahinel 2011. 10. 07. 23:22 | #23
Through the Wormhole - 02x09 - Live Forever
http://www.youtube.com/watch?v=xgmD5T-5w0c

Érdemes ezeket nézegetni milyen kutatások folynak és miken gondolkoznak néha:D Ha így nézzük megengedhetem hogy optimista vagyok:D
Előzmény: I. C. Wiener (21) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 10. 07. 23:19 | #22
:D genetika kaják előállítására gondolok, meg pár dolog, ITER szinte korlátlan energia(saját nap:D), CERN, LHC meg nem kell magyaráznom gondolom:D

Korlátlan energia az ITER-ből már sokmindent megoldana, de az még csak energia.

Lehet kicsit kevés évet mondtam:D Bár ha megnézzük az elmúlt 100 évet akkor durván sokat fejlődtünk.
Előzmény: I. C. Wiener (21) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 07. 23:15 | #21
Mától nagy a teher "a genetika, ITER, CERN kutatók" vállán :)
Előzmény: sahinel (20) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 10. 07. 22:39 | #20
A Pénz Urai (Pénzurak) - The Money Masters
http://video.google.com/videoplay?docid=-1509230126993333797

Zeitgeist-et is láttam az durván utópia és ezért is van JF videók ilyen néven a youtube-on.
Fresco-Collapse, Transition, Politics, Systems Approach
http://www.youtube.com/watch?v=GlVLf_yifjk&feature=fvsr

De hogy ebből legyen valami kb a Star trek szintjén kellene lennünk. Ha a genetika, ITER, CERN kutatások jól mennek talán 50-100 éven belül talán elfogadhatónak tartanám. De az emberi tényezők miatt inkább 3-4x ennyi idő kell szerintem minimum ha létrejön valaha.
Előzmény: 5150head (19) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 10. 07. 21:26 | #19
Nem cserekereskedelemre gondoltam :) Azt tényleg nehézkes lenne főleg a mai világban.
Lentebb írtam linkeket, a Zeitgeist ajánlom figyelmedbe: a pénz nélküli gazdaság igenis működhet, a ez emberi jólétet szem előtt tartva. Ahogy látom te nem tudsz a pénztől elvonatkoztatni, de egy kicsit próbáld meg és nézegesd azokat a linkeket/filmeket amit linkeltem. Mert most olyanokat írogatsz amikre kaphatsz egy alternatívát ha megnézed azokat az oldalakat.
Nem állítom h ez lesz és azt sem h nem. De ez egy jó elképzelés (ha úgytetszik utópikus) amin érdemes agyalni. Nem csak gazdasági változásra van szüksége az emberiségnek hanem gondolkodásbeli változásra is.
Kérlek nézz/olvass utána ezeknek a dolgoknak amiket írtam, és utána kíváncsi vok a h még mindig így látod-e. :)
Előzmény: I. C. Wiener (18) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 07. 20:58 | #18
Ne viccelj, mi lenne azután, ha eltűnne a pénz? Árucsere kereskedelem ismét? Ez roppant romantikus elképzelés, de körülményes, ha másfél tehenet akarsz elcserélni egy fél hídra... Az is a gond, hogy adásvételkor mindkettő jelen kell, hogy legyen, szóval a cserebere hosszútávon aligha lehet értelmes megoldás. Arról nem is beszélve, hogy a tehén lehet "gennyes combú", a híd pedig rozsdás - magyarán nehéz "beárazni" a termékeket valamiféle pénz nélkül. És még sorolhatnám...

Ha mélyebbről vizsgáljuk, a pénz lényegében egy "bármire" (nyilván ami megvehető) vonatkozó (gazdasági) követelés. Ilyen értelemben akár lehet (mint ahogy volt is) a (kaori) kagyló is pénz, az a lényeg, hogy az ember "elfogadja". (Ha ismered a hátterét, érted, hogy hogy értem.)
Az ilyen példák a Robinson-gazdaságokból közgazdász létedre ismerősek kellenek, hogy legyenek, nem akarom túlmagyarázni, hiszen találkozhattál velük sokszor. Ami viszont meglep, hogy (ismét gondolva a közgázos múltadra) pánikba esel attól, hogy nincs aranyfedezete a pénznek... :S

Magam sem látom derűsen a jövőt, de a fentebb taglalt "problémáktól" speciel nem félek.
Előzmény: 5150head (15) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 10. 07. 20:51 | #17
A pénz alapú rendszer is működhet, nem alapból elbaszott, csak függ a nép mentalitásától és a vezetők kvalifikáltságától, hogy működik-e.
Németország,Japán és Svájc nettó hitelezők, az emberek állandóan megtakarítanak 20-30%-ot jövedelmükből, és a gazdaság fejlődésére megvan a fedezet, állandóan versenyképes az iparuk, nagyon komoly pénzek a K+F-ben, ingatlan vásárlás nagyrészt saját tőkéből, illetve 80% bérlakásban(mobilitás fontossága).
Ezzel szemben a mediterrán államokra állandóan jellemző, hogy semmi stabilat nem bírnak megcsinálni, ha van lehetőség, akkor felélik a jövőjüket. Az elmúlt évtizedekben amerikai is efelé mozdult el: most legyen valami, hogy később 2szer annyiba kerül, nem számít, és ehhez a vezetők is asszisztáltak. Valahogy mii is szerintem az utóbbiakhoz vagyunk közelebb: miért kell akkora hitelt felvenni, amire 30évig a jövedelmed 25%-át feladod, úgy, hogy közben bármi történhet? Utána is röghöz köt, és nem mobilizálhatod.
Főleg építeni minek kell, amikor venni jóval olcsóbb. Hiába vannak szabályok, sok idiótával nem feltétlenül működnek.

Amúgy beleszólnék én is néhány dologba, leginkább a kereskedelmi árrésbe, a vámpolitikába, a banki és biztosítási kamatrésekbe és követelésekbe, állami támogatások. De bármit is csinálunk, a rendszer nem tud többet eltartani, mint amekkora a gazdasági fedezet. Az eloszlásról nyílván lehet vitatkozni, de nem lehet mindenki számára egyik pillanatról a másikra egy paradicsomot csinálni
Előzmény: 5150head (15) +1 VÁLASZ
sahinel 2011. 10. 07. 20:27 | #16
Azért ha megnézed 5 éves időtartamra az usd/Euro árfolyamot, akkor az euro nincs igazán gondban. A dollár igen. De sok helyen meg azt olvasom hogy az euro bedől, stb. Ja hogy mit mondanak az USA-ban az egy dolog, a tényeg meg másnapra tartoznak. Tavaj sokkal lentebb volt, és 2009-ben is durván lenn volt az ára az euronak, és még mindíg van.
Előzmény: 5150head (15) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 10. 07. 19:49 | #15
Azt írtam h meginog/bedőlni LÁTSZIK! De mind1...
Erre a kagylós dologra meg akkor térjünk vissza, amikor az összes megtakarításod hiphop elnyeli a válság! Mert rem azt tudjátok h a pénz nagy részén nincs aranyfedezet, hanem csak egy adat a számítógépeken. Hidd el nem csak a közgazdászok halnak majd akkor éhen ha ez bekövetkezik!
Az a lényeg h szkeptikusak vagytok! És ez már jó! Én is az voltam hidd el! Közgazdász suliba jártam stbstb. Olvassatok/tájékozódjatok/legyetek nyitottak, és lássátok meg a lényeget a sok info-ból. Linkeltem egy csomó oldalt akit érdekel/nyitott az már el tud indulni.
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 07. 19:39 | #14
...és hol hangzik el, hogy a pénz alapú rendszer meginog/bedől? :)
Elképzelhető, hogy félreértek valamit, de max. végigsöpör egy jókora válság, eltűnik az euró, éhen hal az összes közgazdász, de valamilyen pénz lesz. Lehet, hogy teszem azt "kaori kagyló" formájában, de megmarad...
Előzmény: 5150head (12) 0 VÁLASZ
FrostiX 2011. 10. 07. 19:33 | #13
Legyen nagyobb az adósságuk, kit érdekel? Meg kell nézni az adott ország GDPjét és ahhoz viszonyítani. Úgy már azért mi sem panaszkodhatunk... :D

A pénz alapú rendszer bedőlni látszik... hát... volt már "válság" azóta is pénz alapú rendszer van. 3000 éve pénz alapú rendszer van :D Várhatunk még nyugodtan a bedőlésére :D
Előzmény: 5150head (10) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 10. 07. 19:06 | #11
"A pénz alapú rendszer meginog/bedőlni látszik..."
Tudom, kiragadtam egy mondatot, meg minden, de
http://raydolgai.blogspot.com/2010/04/facepalm.html
(nem tudtam választani...) :)
Előzmény: 5150head (10) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 10. 07. 19:00 | #10
"Nem ülhetsz le, nem állhatsz sokáig egy helyen" Ez neked egyáltalán nem furcsa? Lehet h a "lehetőségek országában egy szabad demokratikus államban" ez elfogadott? Ezen érdemes elgondolkodni.
Az adósságról meg annyit, h a nagy nyugat-eu-államokban sokkal nagyobb az adósság mint M.o. Lehet meglepődni lehet hőbörögni de ez tény, még NB-ben is nagyobb az adósság mint nálunk! USA-ban legalább nem tűrik ezt csendben.
A pénz alapú rendszer meginog/bedőlni látszik nem csak amerikában hanem az egész világon! Mindenki döntse el h mi következik ebből.
Az eseményekről: http://occupywallst.org/
Előzmény: sahinel (9) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 10. 07. 18:39 | #9
Lehet hogy így van majd meglátjuk, de ha pl a fehérház elé leülsz, megállsz, akkor elvihet a rendőr. több száz embert is tartóztattak le mert békésen akartak tüntetni a fehérháznál. Nem ülhetsz le, nem állhatsz sokáig egy helyen, stb. Ha a törvény ellen teszel leszarják mennyire vagy békés, vagy milyen nemű vagy, rádmennek a rendőrök. Egyébként meg ne ugassanak nagyon mert eddig a föld többi része fizetett az USA-nak, most meg adósságot kell törleszteni és máris pampognak? Magyarország akkor mit szóljon??? Mi atommal kéne hogy fenyegetőzzünk?
Előzmény: 5150head (8) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 10. 07. 18:32 | #8
1. Hogy várhatod el h egy ország teljes népessége kimenjen tüntetni? Vannak öregek, gyerekek, és olyanok akik más állásponton vannak.
2. Ami UK-ban volt azt tényleg felkapta a média, erről hol hallottál? Elárulom sehol! Amerikában próbálják demagóg eszközökkel nevetségessé tenni a tüntetőket, itthon még a hírekbe se kerülnek be...
3. UK-ban nem tüntetés volt hanem lázongás, szétverték felgyújtották a várost. Lecsukták őket. Amerikában békésen tüntetőket csukta le (kb 700 embert) Pl rendőrök megvertek egy lányt mert krétával írt a járdára!!!
4. Ha megnézed a felvételeket, és utánaolvasol, akkor láthatod h nem 200 hőbörgő emberről van szó, és nem ez az első megmozdulás...
Előzmény: sahinel (7) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 10. 07. 18:16 | #7
Ez kb olyan mint ami az UK-ban volt. A lakosság nagyon kis %-a kimegy tüntetni. A média meg úgy mutatta be mintha nagy lázongások lennének. Közben meg 60 milla emberből pár ezer csinált fesztivált.

Liverpoolban is volt de mint London és más városokban max 1-2 utcára terjedtek ki a zavargások. Vicc volt hogy mekkora hírt csináltak annak is. Otthonról hívtak a család hogy mi történik itt meg max több rendőrt láttál az utakon. Pár marha meg hőzöngött, és nagyrésze már le is van csukva, vagy vár a tárgyalásra.
Cintu 2011. 10. 07. 16:00 | #6
Hát ja, csak a Marsról qrva drága lenne leszállítani az olajat.
Előzmény: hawkeye (5) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2011. 10. 07. 15:47 | #5
Bölcs szavak.

Azzal egészíteném ki, hogy ha a jelenlegi elnököt, akit a pénzoligarchia, valamint háttérből a fegyver és hadianyaggyáros lobbi dróton rángat, mint egy bábut, a következő ciklusra is megválasztják, nos akkor minden lehetséges...

Épp a napokban olvastam egy tanulmányban, hogy a USA afganisztáni háborújának költségeiből 3 teljes Mars utazást lehetett volna finanszírozni.....

Ecce Homo, 2011....

:(
Előzmény: gabesz666 (3) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 10. 07. 14:48 | #4
Persze h nem akarnak, mert már ott vannak.
Előzmény: gabesz666 (3) +1 VÁLASZ
gabesz666 2011. 10. 07. 14:40 | #3
Nem gondolom, hogy feltétlenül az 1%-al van a baj, inkább a pénzügyi szervezetek működésével (tény, hogy az 1% és a pénzügyi szervezetek vezetői között van átfedés). Ezeket az intézményeket kéne nagyon keményen szabályozni. Ha valaki az 1%-hoz tartozik nem feltétlenül akar világuralomra törni. Szerintem!
5150head 2011. 10. 07. 14:38 | #2
Zeitgeistról van itt minden (filmek írások spekulációk): http://www.forradalommost.hu/
Az Amerikai álom: Így működik a gazdaság: http://vimeo.com/27072167
A tervezett elavulásról egy dokufilm: http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c&feature=player_embedded

"Kérdezz. Gondolkozz magadtól."
01GeeFace 2011. 10. 07. 14:10 | #1
üdv. all
Ez az első hozzászólásom lesz.
Úgy látom érik a 3 vh...
Ezt már rég meg kellett volna tenni,hogy fellépni az 1 % ellen,már így is nagy gázt csináltak körülöttünk,és mindenre kiterjed a figyelmük,persze elsősorban a bankokon keresztül,alázzák a népet....
Vannak ezzel kapcsolatos dokuk.

Ébresztőfilm....
Zeitgeist Addendum.....

+1 VÁLASZ