Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2011. 09. 26. 19:45 | #11
...vagy rá lehetne uszítani ezt a páciensre: :D (a cápák sírva menekülnének)
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=19449
Előzmény: Tooni (10) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 09. 25. 21:02 | #10
Mozgásigény hiányára mit ajánl a patikus kisasszony, cápákat? :D
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 09. 24. 16:35 | #9
Egyetértek. Fegyelmet tanul, megtanul szabályok szerint viselkedni, koncentrálni, kezelni az agresszivitását, odafigyelni a társaira, fejlődik a mozgáskoordinációja, emellett jól átmozgatják, ami amellett, hogy kielégíti az igen nagy természetes mozgásigényét, kulcsfontosságú a felnőttkori egészsége szempontjából is. (Most nem a postról beszélek, hanem hogy nagyon fontos a gyerekeket sportolni járatni, és ez a gyerek igényeitől függően küzdősport is nyugodtan lehet - persze nagyon fontos, hogy megfelelő, jó érzékű edzővel.)
Előzmény: sahinel (8) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 09. 23. 19:24 | #8
Pont ellentétes hatással van a gyerekekre az ilyesmi. Én 4 év birkózás, és 3 év WT, 1.5 év thaibox, 1 év box, judo, karate, stb. 11 év után kicsit talán van rálátásom a témára. Azért vittek el sportolni mert sokat verekedtem a suliban, utcán. Rendesen lenyugszol ha egy héten van 3-4 edzésed, és durván kifárasztanak. Az energiádat másba fekteted be, és nem az utcán csinálod a fesztivált.

Akinek a gyereke túl sok energiával rendelkezik ajánlatos elvinni sportolni. Ha agresszívabb mint az átlag akkor keményebb küzdősportok, harművészetek igen hasznosak a lenyugtatásában.
Előzmény: madmind (5) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 09. 23. 18:26 | #7
Ez volt ami miatt sokan retardált módon azonnal hőbörögtek. Kb annyira volt veszélyes a kicsikre mintha bírkózást, vagy más sportot csináltak volna. Csak hát az emberek utánna sem néznek a dolognak csak pofáznak hülyeséget.

Kb így működik a politika is:D Pár marha mond valamit, csinál cirkuszt, aztán mindenki beáll a magának szimpatukus mögé. Közben utánna sem néznek hogy mi is a valóság:DDD ezt hívják birkának.
Előzmény: Mr. Wallace (6) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2011. 09. 23. 14:01 | #6
Itt, ahogy a kölök apja elmondja, nincs se ütés se rúgás. Elmegyek odáig, hogy mi ugyanezt műveltük ennyi idősen.Lett is belőlem antiszociális kötekedő fasz. Vagy mégse?
Még hozzá tenném: A legjobb (nem magatartásra értve) köztünk egy két sportágban is élsportoló barátom volt. Sportjai: sízés és vitorlázás.

Előzmény: BullFrog (3) 0 VÁLASZ
madmind 2011. 09. 23. 12:37 | #5
Az a baj, hogy az MMa-ban bár sok a szabály, de alapvetően az ellenfél legyőzése a lényeg, emellett nincs semmilyen lelki felkészítés. Ezért egy kisgyerek nagyon könnyen áteshet a ló túloldalára, és az iskolában a többi gyereket terrorizálhatja a tudásával.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 09. 23. 11:42 | #4
Rengeteg szabály van az UFC-ben és az MMA-ban is... alapvetően sportszerűen zajlanak a meccsek...
Ennyi erővel elő lehetne szedni negatív példaként a focit, vagy akár a kézilabdát is...
Én 6 évig kézilabdáztam még iskolás koromban... eltörtem rengeteg ujjat és jópár kart is... Mer' egy brutális állat vagyok, mi...? :DDD Lóf.szt...!!! Csak játszottunk...
Előzmény: BullFrog (3) 0 VÁLASZ
BullFrog 2011. 09. 23. 11:32 | #3
Azért van különbség, itt nincs annyi szabály, azt csinálsz amit akarsz. Míg a birkózásban annyi szabály van, hogy gyakorlatilag meg van kötve a 2 kezed, és ott az edzők arra nevelnek, hogy légy jófiú. Sajnos tényleg fenn áll a veszélye, hogy egy kötekedő faszt nevelnek ki, aki még verekedni is tud.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (2) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 09. 23. 11:01 | #2
Én támogatom... nem látom, hogy mi különbség volna a thai-box, a birkózás, vagy e között... ez is csak egy sport... történetesen küzdő sport... megfelelő szabályrendszerrel, bíróval, stb...
Killer81 2011. 09. 23. 10:39 | #1
Hát nem tudom Ti hogy vagytok vele. Elég vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban.
Általában egy küzdősport legyen az bármelyik is fejleszti a kondíciót és ha nem jár komoly sérülésekkel, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy hasznos. Mindazon által itt óriási felelősség van a szülőn és az edzőn. Hogy is értem ez ?
Ha egy önző egoista és egyéb jellemhibákkal küzdő gyereket neveltünk vagy az edző egy idióta komplexusos akárki, akkor a gyerek nem önuralmat és magabiztosságot és egyéb ezzel összefüggő "hasznos" képességekre tesz majd szert.
Egy olyan emberré válhat, aki méregeti a körülette lévő fiatalokat és csak az alkalmat várja, hogy beleköthessen valakibe és megmutathassa, hogy Ő valaki.
A legjobb példa erre szerintem a Pitbull - harci kutya kérdés. Minden adottsága megvan hozzá, mégsem eredendően rossz vagy gyilkos jószág. Mi tesszük azzá, aztán nem szeretjük az ízét annak, amit megfőztünk.
Az én generáció, de bármelyikben tudnátok Ti is példát mondani, hogy egy utcabeli gyereket vagy iskolatársat nem Kick Box-ra kellett volna a szüleinek beíratni, hanem szájkosarat tenni rá és pszichológushoz járatni, akkora idiótát sikerült belőle nevelni.