Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
justil 2011. 08. 21. 15:27 | #30
Köszi a leckét, nincs semmiféle gond errefelé, 15 év alatt megtanultam annyira a kutyák viselkedésének dolgait már, hogy tudjam, mi mikor mit jelent.
Előzmény: sahinel (29) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 08. 21. 14:34 | #29
ha a kutyád tényleg így reagál akkor ott gondok vannak. A legtöbb kutya amivel találkoztam ha nem tetszett neki valami inkább elhúzódott, és akár hangot is adott, de nem támadást szimulált. Ez valsz azt jelenti hogy nem fogad el falkavezérnek, márpedig a kutyáknál ez alapvető ösztön. Így nehéz idomítani, és kevésbé engedelmeskedik.

Kutyák közt nőttem fel, és volt ami meg is harapott, de semmi félelemérzetem nincs irányukban. Akármilyen kutyával lehet jó kapcsolatot kialakítani, és akkor nem fog soha agresszíven fellépni irányodba. Ennyi erővel ha véletlen rálépek a lábára mert az útban van, vagy más történik amit támadásnak vélhet akkor megtámadhat. Vagy idegi problémái vannak a kutyádnak, vagy csak nem igazán vagy domináns. Agressziónak a gazda felé semmiféleképp nem szabad megengedni. Még a Pittbull, és más erős, domináns kutyák sem léphetnek így fel a gazda felé. Ha igen ott nagy gondok vannak.
Előzmény: justil (18) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 08. 20. 12:29 | #28
hagyjad őket, felesleges :D
Előzmény: sahinel (26) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 08. 20. 11:52 | #27
Ha nem lennének retardáltak akkor az izé-t sem tudnád nézni mert nem lenne mit nézni. Egyébként sokan felrakják kedvenceiket. És igen sokan exhibicionisták, de ez amiért vannak műsorok, stb a TV-ben, és az interneten.

Hogy szánalmas? Vannak akik ezt szinte mesteri szintre fejlesztették, és milliókat szórakoztatnak valamilyen szinten. http://www.youtube.com/user/MissHannahMinx#p/u/0/fryM3I9grtw
Channel Views:7,853,728
Total Upload Views:62,428,555

Ez azért nem semmi, és nem annyira buta mint ahogy viselkedik, hisz direkt csinálja amit csinál:D
Előzmény: drgore (25) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 08. 20. 11:42 | #26
Én a haverom staffordshire terrier kutyájával játszottam, és ezekkel lehet rendesen birkózni. A kutya mikor beindult morgott, és néha a fogait is lehetett látni. De csak épp hogy hozzámérintette mikor hagytam magam megharapni. Tudnak vigyázni az emberre még ha be vannak hergelve is. Persze amíg nem tapasztal agressziót a gazda felől, és korrektül bánnak vele, nem fog megharapni. Még véletlenül sem.

Az ilyen kis kutyakezdeményeknél meg fokozottan előfordul hogy betegek, de itt látszik hogy amint elengedi a kutyát az rögtön megy vissza játszani. Ha ezt nem szeretné akkor tenne ellene, elmenne onnan.

Macskával is ha játszol és elege van a játékból, tudtodra adja. De az sem mar szét ha jóban van veled. Sokszor csak csúnyán néz rád, és a mancsát rárakja a kezedre hogy elég.
Előzmény: brigi_cica (23) 0 VÁLASZ
drgore 2011. 08. 20. 09:31 | #25
Ezek is afféle retardált senkik akiknek feltünési viszketekségük van és a youtube által akarnak egy kis hírnevet szerezni. Szánalmas.
+1 VÁLASZ
justil 2011. 08. 20. 07:45 | #24
Nagyon nem vagy képben, sem a kutyákkal, sem a szövegértelmezéssel, úgyhogy részemről a téma lezárva.
Előzmény: Samu. (19) +1 VÁLASZ
brigi_cica 2011. 08. 20. 06:48 | #23
nekem már volt sok kutyám. és amikor ilyen rongyfélével játszottam vele, igen morgott! de sosem vicsorgott!! és sosem láttam olyan kutyát amelyik játszás közben vicsorog. de inkább hagyom a dolgot, mert sajnos te csak a magadét mondod, és én is a magamét. hiába itt többen azzal értenek egyet hogy ez a kutya majdnem a csajnak a pofájába harapott. ha a csaj csak egy pillanatra megéríntette volna a fejével a kutya fejét, ebben a vicsorgás közben, annak rossz vége lehetett volna.

"de hiába beszélek olyanoknak, akik egy tévéműsorból és az ott látott idegbeteg kutyákból ítéli meg az ember legjobb barátját :) " fogd vissza magad az ilyen beszéddel barátom, mert én egy szóval sem bántottalak meg!


Előzmény: Samu. (22) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 08. 19. 22:52 | #22
gondolom játszottál már kutyával. gondolom hergelted már egy ronggyal, amire ráharap, majd elkezdi húzni! húzás közben morog veszettül, és vicsorog, de bármikor odanyúlhatsz véletlenül se fog megharapni, mert játszik! pedig hátrahúzza a fülét, a farkát se feltétlenül csóválja! olyan szinten túldramatizáljátok ezt az egészet, mint a műsorban amit mondtál... egy normális ember aki érti a kutyákat még véletlenül se mondja hogy ez az eb ideges...

azok a dolgok amiket leírtok nem kutya-gazda viszonyban értendők, hanem az idegen vs kutya helyzetre! értelmezzétek már amit írok ne csak vagdalózzatok...

ha a kutyának kényelmetlen az ülő(a csaj lábán ül) pozíció akkor nem marad ott! 50 kilós kutyám van, ő mégis 4 láb helyett a 2 hátsón ül szívesebben, és a 2 mellsővel az alkaromba kapaszkodik... ne magyarázzátok már meg, hogy a kutya egy buta robot ami akkor is hagyja ha neki rossz... ha kényelmetlen nyikkan egyet, ha nem tetszik neki a vakarás ráz magán egyet és elmegy! Az a morgás szerű hang pedig a lánynak szólt, ezzel együtt "vonyított" a gazdival... de hiába beszélek olyanoknak, akik egy tévéműsorból és az ott látott idegbeteg kutyákból ítéli meg az ember legjobb barátját :)

Amelyik kutya ugat az nem harap... engem harapott már meg ugatós kutya.. meg sztem mást is!:)
Előzmény: brigi_cica (20) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2011. 08. 19. 22:02 | #21
"- Mély tónusú, elnyújtott morgás előrenyújtott lábakkal és testtel azt jelenti, hogy "Gyere játssz velem!". Ugyanez a megmerevített testtartás szemből jövő idegennel való találkozás esetén azt jelenti, hogy "Vigyázz, egy lépést se gyere közelebb!". Amennyiben a hangadást még fokozottan hátrahúzódó íny, előreálló fülek, ráncolódó orrnyereg testjele is kíséri, akkor az azt jelenti, hogy növekszik a kutyatámadási hajlandósága és egyre inkább agresszívvé válik, vagyis: "Amennyiben nem távolodsz vagy nem változtatod a viselkedésed barátságossá, megtámadlak!".
- Bizonyos morgásszerű hangjelekkel a kutyák bizonytalanságukat, határozatlanságukat, enyhe félelmüket is kifejezhetik. Amikor a kutyák morgás közben le-föl váltakoztatják a hangszínt, azzal azt közlik, hogy "Amennyiben közelebb jössz, én elmenekülök."
- Ennek ellenkezőjét jelenti, amikor folyamatos, magas hangszínű morgás-ugatás keverékét hallatják a kutyák: "Félek tőled, de ha megtámadsz, akkor védekezni fogok."
Az ugatás és vakkantás szintén nagyon különböző jelentésű lehet."

Két lábra kényszerített, idióta virnyákoló nő által vakart has közbeni morgásról, sajna nem ír.
+1 VÁLASZ
brigi_cica 2011. 08. 19. 21:25 | #20
egy kutya ugatásából sokat ki lehet venni. van egy kutya ami mindig ugat rám amikor meglát, de tudom hogy ö nagyon kedves és megyek megsimogatom. de ha a legkissebb morgást is meghallanám, ínkább nem közelednék... a morgás és vicsorgás, figyelmeztetés, hogy nemsokára harapni fog vagy támadni fog (az is a kutya fajtájától függ, mert vannak olyan kutyák, akik nézéssel figyelmeztetnek, és ha nem érted vagy nem látod a figyelmeztetést, akkor támadni fog). az ugatásnak több jelentése van (pl: "itt vagyok", "ez az én területem vigyázz" "üdv hogy s min"t :D )de általában nem veszélyes hacsak nem veszélyesen mosrog és ugat. nem tudom hallottad-e már azt a közmondást hogy "amelyik kutya ugat az nem harap"
és erösen javaslom hogy nézd a "dog whisperer" címü müsort. sajnos nem tudom hogy Magyarországon hogy fordították le, de gugliban megtalálod:)
igen látszik hogy ez a kutya öreg, és ez még több okot ad arra hogy óvatosan kell vele bánni. Az öreg kutyáknak már nincs annyi türelmük és könnyebben harapnak...
Előzmény: Samu. (19) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 08. 19. 20:55 | #19
remélem ilyen hozzáértéssel felnevelsz még pár kutyát!
Tehát azt mondod, hogy minden kutya tök egyforma, szóval ha neked van egy kutyád akkor ismered mindegyiket? TÉVES!
az első kutyám 13 évig volt köztünk, velem nőtt fel, egy végtelenül nyugodt kiegyensúlyozott minden szót megértő állat volt. Most van egy fajtaazonos, 2 éves, teljesen más habitus! Megszokta hogy mindig beszélünk hozzá, és ő is próbál velünk ugatással morgással vagy valamivel a kettő között kommunikálni, amit más nem ért! Amikor bejövök az utcaajtón ugat "rám", egy idegennek úgy hangozhat hogy nem szeret, pedig csak így üdvözöl!

ezzel csak azt akarom mondani, amit már először is elmondtam, rohadtul nem tudod hogy mi folyik a 2 fél között! és hiába okoskodsz, próbálkozol, semmi nincs a kezedben, ellentétben azzal, hogy a kutya miután elengedte és lemenne a kanapéról még visszafordul, csak talán azt mondja neki hogy menjél! oder nájn? :D meg a labrador is hogy gyűlölheti ha odamegy... jajjaj... remélem nem állatokkal foglalkozol
Előzmény: justil (18) 0 VÁLASZ
justil 2011. 08. 19. 19:16 | #18
A kutya nem egy rejtvény. Az emberrel ellentétben elég jól láthatóan és mindenféle köntörfalazás nélkül a tudtodra adja, hogy mit érez. Ezen a kutyán látszik, hogy ideges, és hogy zavarja a dolog. Ha te ezt nem látod, akkor fogalmad sincs a kutyákról...

"és az, hogy a kutya egy lépést nem tesz a "menekülés" irányába hát eléggé megkérdőjelezi a te "vágásodat a témához" ;)"

Pontosan a te hozzá nem értésedet mutatja ez is. A legtöbb kutya ilyen helyzetben nem menekül, hanem előbb morog, majd vicsorog, végül harap, mindez attól függ, hogy mennyire kellemetlen számára, ami történik, és hogy ki az illető ember, aki azt teszi vele.

"0:47nél pedig vérengzően ráugrik a mellére és nem játékból ugye?"
Rosszul fogalmaztál, amúgy majdnem igazad volt. Nem az, h játékból csinálta, hanem ösztönösen támadott, csak nem vitte végig, mert nem gondolta komolyan. Nem akarta megharapni a csajt, de jelét adta annak, hogy legközelebb, vagy ha tovább folytatja, rossz vége is lehet.
Ezermilliószor csinált már ilyet az én kutyám is, ha nyaggatom 1 picit, vagy húzom a fülét vagy vmi, felém rántja a fejét és úgy tesz mintha odakapna, de félúton aztán megáll, mert ez még csak figyelmeztetés.


"jah, és a végső kérdés: melyik kutya utálja ha a hasát és a mellét vakargatod? naugye! :)"
Ez nem ilyen egyszerű. A kutyát sokminden idegesíthette ebben a szituban, pl az a fos hang amit kiadott magából ez az idióta, vagy az, hogy idegbajos módon vakarta, vagy akár csak a testtartás, amibe kényszerült. Azt pontosan én sem tudhatom, hogy mi volt a gond, de hogy volt az látszik.

100 szónak is egy a vége, állítsd meg a videót 0:27-nél. Ha ezekből a szemekből és a vicsorból neked nem esik le, hogy a kutyának az összes f*sza kivan éppen, akkor bizony nincs miről beszélnünk a továbbiakban. Na viszlát.
Előzmény: Samu. (17) +1 VÁLASZ
Samu. 2011. 08. 19. 18:31 | #17
miért ne vágnám? gazdi és kutya között olyan kommunikáció alakulhat ki amiről neked fogalmad sincs kívülállóként! és az, hogy a kutya egy lépést nem tesz a "menekülés" irányába hát eléggé megkérdőjelezi a te "vágásodat a témához" ;)
0:47nél pedig vérengzően ráugrik a mellére és nem játékból ugye? :D hagyjukezt... nem először és nem utoljára volt ez...

jah, és a végső kérdés: melyik kutya utálja ha a hasát és a mellét vakargatod? naugye! :)
Előzmény: justil (13) -2 VÁLASZ
Szergej 2011. 08. 19. 18:07 | #16
Állatkínzás! tegyetek engem a kutya helyére! nem morognék a szösszencsre az tuti! nyehehe ;>
Előzmény: zomboss (6) 0 VÁLASZ
MDylan 2011. 08. 19. 15:30 | #15
Van még pár videójuk eléggé cikiciki az is:
http://www.youtube.com/watch?v=gp0NHNK3hM4&feature=player_profilepage
justil 2011. 08. 19. 14:58 | #14
Az is nagyon jól látszik, hogy az elején még vígan felugrik hozzá, de aztán gyorsan rájön, hogy kár volt.
Előzmény: justil (13) 0 VÁLASZ
justil 2011. 08. 19. 14:56 | #13
Már ne is haragudj, de látszik, h nem nagyon vágod a témát. A kutya viselkedéséből totálisan egyértelmű, hogy halálosan idegesíti ez a ribanc, és ahogy valaki előttem helyen írta: minden idegszálát megfeszítve próbálja tűrtőztetni magát attól, hogy belemarjon ennek az idiótának a pofájába. 0:46-nál egy picit el is szakad a cérna, ott az egy ilyen "navégre hogy abbahagytad, a k*va anyád" jellegű megmozdulás.
Előzmény: Samu. (12) 0 VÁLASZ
Samu. 2011. 08. 19. 14:17 | #12
ha a kutya nem élvezné akkor elmenne onnan, de nem, még a jobb mellső mancsával ki is támasztja magát annak az idiótának a kezén!
elég idősnek néz ki ez a kutya, 5-6 éve biztos együtt élnek a nővel, még véletlenül se harapná meg ugyanis a kutya != macska
brigi_cica 2011. 08. 19. 13:34 | #11
hát én nem tudom, de ezt én figyelmeztetésnek nevezném.... egy kutya nem viselkedik így amikor élvez valamit.. de nem vagyok kutya szakértö, és hála istennek nem vagyok olyan mint ez a hülye liba... a három lépést inkább megtartom a kutya és köztem.
Előzmény: Ravennë (7) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2011. 08. 19. 13:30 | #10
ha meg, egyszem mégis megharapja, akkor meg mennek elaltatni a kutyát.... mert nem a gazda a hibás.... :S
Előzmény: kiszely (3) 0 VÁLASZ
drgore 2011. 08. 19. 13:03 | #9
Egyszer majd szétharapja azt a csinos kis pofiját. És persze a kutya lesz a hibás.
Juannes 2011. 08. 19. 12:55 | #8
Ez tényleg elég ciki ciki ciki ciki a csajnak:D
Ravennë
Ravennë 2011. 08. 19. 12:27 | #7
Egymásra talált ez a két őrült!
Szerintem egyáltalán nem veszélyforrás a kutya a nőre, nem hinném, hogy düh váltja ki nála ezt a reakciót és annyira nagyon vissza kellene türtőztetnie magát...

A nő hangja viszont állatkínzásnak minősíthető...:D
+1 VÁLASZ
zomboss 2011. 08. 19. 12:18 | #6
Ccsics, senki nem jön azzal, hogy ez állatkínzás?!! O_o Mi a lóf*sz történt? :D:D:D
justil 2011. 08. 19. 12:01 | #5
Úgy bírtam volna, ha tőböl kiharapja az orrát, vagy belemar a szemébe vagy vmi. Akkora gyökér ez a csaj, hihetetlen.
-2 VÁLASZ
szűzirónia 2011. 08. 19. 11:55 | #4
lehet túl hosszú a menet,de szerintem azért élvezi a kutya is.
kiszely 2011. 08. 19. 11:49 | #3
Brigi: nem fél, mert annyira buta, hogy fogalma sincs, a kutya ilyenkor mekkora önuralmat tanúsít, hogy nem harapja le a "tikitikitiki" orrát a szöszi fejéről, pusztán csak azért, mert tudja, hogy ő a gazdi!
És a pont az I-re, mikor a végén közli, hogy "jaj, mennyire élvezi a vau!"
-1 VÁLASZ
Szobabicikli
Szobabicikli 2011. 08. 19. 11:00 | #2
Post szöveg ::D

"HATICKICKICKICKICKICKICKICKICK­ICKICKI
ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HATICKICKICKICKICKICKICKICKICK­ICKICKI
ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH"
brigi_cica 2011. 08. 19. 10:45 | #1
nem fél hogy a kutya pofán harapja???? :O