Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2011. 06. 30. 21:19 | #74
Sótlan? Nem. Ocseny haraSÓ.
Mit szöszmötölsz izén kis Nas? Tán szöszmötölőket nevelsz kis Nas?
Előzmény: Nas (72) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 30. 20:35 | #72
Remélem, azért csak kimerítő volt, nem sótlan. :)
És most büntiből mindenki elmondja 10x egymás után, hogy "Mit sütsz kis szűcs? Sós húst sütsz, kis szűcs?"...
Előzmény: cila (71) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 30. 20:32 | #71
Kösz a kimerítő választ.
Mindenki szereti a sót. Valaha királyi monopólium volt. Ma ott van szinte minden polcon és elvihető.
Előzmény: Nas (69) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 30. 20:29 | #70
Még mielőtt valaki beleköt: az előző kommentemben "só" alatt a konyhasót, a NaCl-ot értem természetesen.
Előzmény: Nas (69) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 30. 20:24 | #69
Van. Legalábbis abból a szempontból, hogy mindkettőbe bele lehet halni. (Azt nem tudom, hogy ez ténylegesen használt kivégzési módszer -e.)

Jó kérdés ez, hogy meddig élhetünk só nélkül! Csak tippelni tudok.
Nézzük a tényeket: a vérplazma normális nátrium-koncentrációja 136-145 mM. Ennek 125 mM-ra csökkenése már agyvérzést és kómát okoz. A nátrium a szervezeten belül egyébként kb. fele-fele arányban van jelen a csontokban (kötött formában) és a vérben. A szervekben, szövetekben nagyon kevés van (a sejteken belüli nátrium-koncentráció 5 mM), tehát ha a vérből kiürül, és az emésztőrendszeren keresztül nem pótlódik, akkor annak hamar jelentkeznek a tünetei.

Ha egyáltalán nem viszel be a szervezetedbe sót (amit amúgy nagyon nehéz megoldani, mert az élelmiszerek mindegyike (a természetes nyersanyagok is) + az ivóvíz is tartalmaz ugye sót...), akkor ez a nátrium fiziológiás szerepe alapján először vérnyomás-ingadozásban, az idegi aktivitás csökkenésében, az agyműködés zavaraiban és elégtelen izomműködésben fog megnyilvánulni (magyarul ájulás, fejfájás, dezorientáltság, izomgyengeség), ami szerintem 2-3 napon belül jelentkezik (függően a hőmérséklettől, fizikai aktivitástól - az izzadás mértékétől). A veseműködés fokozatosan fog tönkremenni, ahogy fogynak az elektrolitok a vérből, és a koncentrációjuk egy kritikus szint alá süllyed. A kiválasztás elégtelensége miatt viszont felhalmozódnak a méreganyagok, bomlástermékek a vérben, ami leghamarabb máj- és agykárosodáshoz vezet. De eddigre már biztos, hogy kómában lesz az illető, meg a keringése is összeomlik. Ehhez talán több nap, egy hét is kell. Mindent összevetve szerintem akár napokon belül bele lehet halni a totális nátrium-megvonásba.
Előzmény: cila (62) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 30. 20:07 | #68
Én egy doktornénitől akartam volna egy haraSÓ választ...
De, ha már a halálbünti lett a téma, s ha érdekel valakit a véleményem:
ELLENZEM
Kiderülhet, volt rá példa, hogy tíz-húsz év elteltével bebizonyították az elítélt ártatlanságát. Ha megölték volna, csak SZÁNOMBÁNOM lett volna.
Előzmény: bungle (67) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 30. 19:37 | #67
Okosabb, ha kivégzés előtt kiveszik. ;)
Előzmény: Tooni (65) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 30. 19:37 | #66
Napokban olvastam, hogy Vietnámban most váltottak: www.mno.hu/portal/793344
Előzmény: cila (64) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 30. 19:34 | #65
Hmm, nem tudom, használható még a szerve, ha méreginjekciót kap az illető?
Nekem kicsit ellentmondásos.
"Hogyan végzik ki az embereket?
–Jelenleg átálltak a méreginjekcióra, korábban viszont fejlövéssel végezték ki az elítélteket. Felháborító az is, ahogy a halálraítéltek testéhez viszonyulnak. A kínai kormány a kivégzettek szerveivel kereskedik. Azoknak a szerveknek a jelentős része, amelyek az állami szervkereskedelembe kerülnek, kivégzett emberek testéből származnak. Brutális a módszer is: mivel a sebészeknek friss szervekre van szükségük, ők már ott csoportosulnak a kivégzés helyszínén, és gyakorlatilag ott helyben elvégzik az operációt"
Innen: http://www.hetek.hu/fokusz/200804/kina_evente_ezer_kivegzes

Meg friss kenyérrel mártogatnak lavórból ;) :D
Előzmény: cila (64) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 30. 19:22 | #64
Fábry? Jaa, az a "nagydumás senki"? Attól döglik a légy.
p.s.
Kínában még mindég CSAK tarkónlövés van? Biztos? Úgy miként a "Razglednicák"-ban?
Szörnyű.
Előzmény: Tooni (63) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 30. 18:59 | #63
Kínában lehet választani a tarkónlövés közül. Amibe beledöglesz Magyarországon, az a Fábry-só.
Ki is írta már a 60-as kommentet? Már nem nézem meg annyira sem erőltetem meg a szememet. Csak annyit akarok mondani, hogy ülj le fiam, egyes. Szerencsére vannak itt nálam rendesebb emberek is :)
Előzmény: cila (62) +1 VÁLASZ
cila 2011. 06. 30. 18:14 | #62
Doktornéni. Kisiskolás koromban valaki azt mondta, hogy (úgy hallotta) Kínában a (vagy egyes) halálraítéltek választhatnak halál nemek között: Vagy rengeteg sót esznek meg rövid idő alatt, vagy 2 hónapig egyáltalán nem kapnak sót. Túlmenve a gyermekekre jellemző túlzásokon, van némi valóság alapja?
"Sok sót nem jó enni, mert többek között emeli a vérnyomást + plusz munkát ad a vesének", ezt értem.

Meddig élhetünk só nélkül?
Előzmény: Nas (61) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 30. 17:16 | #61
Csak a tisztánlátás végett:
Sok sót nem jó enni, mert többek között emeli a vérnyomást + plusz munkát ad a vesének.
A fiziológiás sóoldat azért kell infúziókban, hogy a vérplazmához hasonló elektrolit-tartalmú alapközeget biztosítsanak vele, ha intravénásan adagolnak folyadékot, gyógyszert, vitamint, stb., hogy ne borítsák fel vele a beteg víz- és ionháztartását.
A konyhasóhoz adott KCl teljesen felesleges (de nem fog tőle senki elpatkolni vagy sterillé válni...), viszont most nem erről volt szó, hanem arról, hogy lehet -e Magyarországon "tiszta" étkezési sót kapni, vagy nem, és direkt mindenkit "mérgeznek" a KCl-dal dúsított sóval.

Eléggé olyan érzésem van, hogy nem is olvastad el a kommenteket, csak válaszoltál valamit néhány kiragadott szóra...

Pár információ, csak hogy tudd: a fejlett országokban a második halálozási ok a rák, az első pedig a szív- és érrendszeri megbetegedések. A fejlődő országokban első helyen a fertőzések, paraziták állnak, amik a második helyre szorítják a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A gyógyszermérgezés az első 10-ben sincs benne...
Érdekesség: az egész világon a legtöbb halálozást kiváltó kockázati tényezők (tehát a legnagyobb rizikófaktorok) sorrendben: alultápláltság, dohányzás, stressz, nem tiszta víz, fizikai aktivitás hiánya, foglalkozási balesetek, nem biztonságos szex, alkohol, légszennyezés, tiltott drogok. (A gyógyszerek itt sem szerepelnek.)
Előzmény: Lusu (60) 0 VÁLASZ
Lusu 2011. 06. 30. 13:33 | #60
igen, az embernek valóban szüksége van káliumra, de nézd azt is milyen arányban! míg a káliumból pár tíz miligramm a napi szükséglet addig a nátriumból ez már grammokra rúg. Emlegetitek az infúziót, miből is áll? Desztillált víz fél liter és hat azaz 6 gramm NaCl tisztán, mindenféle kálium nélkül. És milyen érdekes mikor bemegy a paraszt a kórházba elfekvőre, adják neki az infúziót és csak attól pár nap alatt jobban lesz. Közben meg nyomatják, hogy ne egyél sót mert tönkreteszi az ereket meg hasonló esztelenségeket. Ha így lenne akkor az infúzió valóban jól hazavágna. Nemtudom amúgy tényleg ilyen nehéz látni az összefüggéseket? vagy szándékosan írkáljátok ezeket? Vagy ami a legrosszabb elképzelésem, ezeket ÍGY TANÍTJÁK???!!!!

Amúgy meg, utána lehet nézni a fluoridnak is, kenjétek azt is örömmel a szátokba. Alig van káros mellékhatása és ali gyűlik fel a szervezetben. Meg szívjátok a cukorral fermentált cigarettát is, mert az is jót tesz a tüdőnek. Meg valószínüsítem, hogy ha a gyógyszerek olyan hejdejó termékek lennének akkor úgy általánosságban a modern világban nem szerepelne második halálokként a rák után a gyógyszer. Úgyhogy hajrá, hogyjetek el mindent amit mondanak és véletlenül se gondolkodjatok el az esetleges összefüggéseken.
Nas
Nas 2011. 06. 28. 20:58 | #59
"Nagy vagy megtaláltad a konyhasót Magyarországon!"

Kb. 20 másodpercbe telt, és biztos vagyok benne, hogy nem csak ez az egy cég forgalmazza... Ennyit a "tiszta" konyhasó hozzáférhetetlenségéről...

Az "E betűkbe" inkább ne menjünk bele. Ez csak annyit jelent, hogy mesterségesen hozzáadott étel-adalékanyag. A C-vitaminnak (és sóinak...), illetve a glükóznak (és különböző származékainak) is van E-száma...
Az adalékanyagok között van sok, vitatható hatásokkal is rendelkező, ez tény, de bizonyos emberek ha a levegő E-számot kapna, azt is kiköpnék...
Előzmény: Butaparaszt (57) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 28. 20:51 | #58
Nem "dolgozatot" írok, hanem a saját gondolataimat, amiket igyekszem érthetően, logikusan megfogalmazni a félreértések elkerülése érdekében.
A "nátriumszegény" só bár suta, kereskedelmi megfogalmazás, de a lényeget jól leírja: a zacskóban található só (só ugye nem csak a NaCl lehet...) mennyiségének kb. fele tartalmaz csak nátriumot, tehát "csökkentett" mennyiségben van jelen pl. a tiszta kősóhoz képest. (Csökkenteni nem csak úgy tudod valaminek a részarányát az egészhez képest, hogy azt a valamit elveszed belőle, hanem úgy is, hogy más valamit hozzáteszel, és így az eredeti valamid mindjárt az egész egy kisebb részét fogja kitenni... Kapís?)

Más: Nagyon nem mindegy, hogy meglátod -e a dolgok fonákját, a háttérben húzódó, esetleg kevésbé fennkölt eseményeket, történéseket is (mert nem azt mondom, hogy ilyenek nincsenek...), VAGY áltudományos féligazságok, ferdítések, bizonytalan találgatások, alaptalan paranoiák alapján alakítasz ki magadban egy teljesen fals világot, miközben azt hiszed, hogy te valami különleges tudás birtokában vagy...
Az előbbi bölcsességre vall, az utóbbi viszont annak épp az ellenkezőjére... Szóval csak óvatosan az összeesküvés-elméletekkel... :)
Nem feltétlenül az az ember van jobban tisztában a világ dolgaival, aki fennhangon minél meredekebb dolgokat állít... Háry Jánosok minden korban voltak, vannak, lesznek is, de őket nem feltétlenül az igazság érdekli, sokkal inkább a szereplés és a hírnév... :)
Előzmény: Butaparaszt (56) 0 VÁLASZ
Butaparaszt 2011. 06. 27. 23:50 | #57
Nagy vagy megtaláltad a konyhasót Magyarországon! Nyomtam is egy +-t Lehengereltél D 50 kg elég lesz! D
Ügyes vagy! Nem gúnyolódom! Komolyan!
Csak azon gondolkodom, nem kéne Tejfalussy Andrásnak szólni? Ja nem hiszen neki az a baja, hogy becsapják az átlagos figyelmű embereket és káliummal szennyezik, mérgezik őket, Ami azért érdekes.Mert mivel nem mérgeznek minket amit a boltokban kapunk?( itt a sok E betüre gondolok)
Előzmény: Nas (54) -1 VÁLASZ
Butaparaszt 2011. 06. 27. 23:39 | #56
Köszönöm nagyon szépen a kimerítő válaszod, leírtad mintha dolgozat volna. Sok mindent jól látsz, szerintem de a nátriumszegénysó a becsapás mint tudod a konyhasó NaCl. ha szegényíted az mi?
Ezen az oldalon is, csak én egyedül vagyok buta. Mindenki okos lesz, ezért kihalnak a buták, és csak az okosak maradnak!
De azért komolyan, meg ölték a butább őslakosokat a hódítók, honfoglalók. Ez ma sem változott.
Egy példa, hogy vezetnek félre (minden szinten lehet ilyet találni).:http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&catid=104%3Abigpharma&id=295%3Atamiflu-csillaganizs&Itemid=291
A gabonával kapcsolatban még keresnem kell a választ de nézz vissza ide írom.
Az összeesküvés elméletek sem véletlen keletkeznek. Az ördög abban nagy, hogy elhiteti, hogy nem is létezik...
(A cica gyilkol?)
Előzmény: Nas (55) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 27. 18:01 | #55
"aki buta úgyis kihal..."

Sajnos minden bizonyíték ennek az ellenkezőjét mutatja... Megöregedni aztán végképp a hülye is meg tud...
Manapság amúgy is az összeesküvés-elméletek vannak divatban, nem a józan gondolkodás... -,-
Előzmény: Butaparaszt (51) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 27. 17:54 | #54
A sóban is hibázik, nyugodj bele. :)
Egyébként meg simán vehetsz sót "normál" káliumtartalommal, nekem is olyan van a konyhában, és nem valami extra helyen vettem, hanem a sarki kisboltban. A Norbi Update só, meg ez a Horváth Rozis, "csökkentett nátriumtartalmú" (meg még valami harmadik), amikhez mesterségesen több KCl-ot adtak, de ez fel is van tüntetve rajta.

Tengeri sókeveréket egyébként nem csak étkezési célokra lehet kapni, hanem pl. akvarisztikai szaküzletekben, fürdősóként, lakáspárásító sóterápiához stb. is, ha már mindenáron be szeretnél szerezni ilyet, és nem bízol az étkezési sóban. Szóval nem "dugdossák" az emberek elől... De ha a bányászott só jobban érdekel, lehet venni olyan kősót is, amit egy darabban hoznak el a bányából, neked kell még össze is törni. Annál "autentikusabb" sót aztán már tényleg nem tudok elképzelni (bár használni nem biztos, hogy jó ötlet, tekintve, hogy szennyezett lehet egyéb fémsókkal).

Beírtam kíváncsiságból a google keresőbe, hogy "kősó", random rákattintottam egy linkre, és pl. ezt adta ki:
http://elsokft.hu/koso_50kg.html

50 kg 99,06 %-os NaCl. Elég lesz? :)

Mit pancsolunk a gabonával? Avass már be, légy szi! :D (A sütőipar egy másik kérdés, de ott már a liszttel pancsolnak, nem a gabonával...)
Előzmény: Butaparaszt (51) +1 VÁLASZ
BusKeyCome 2011. 06. 27. 08:51 | #53
Sók beszédnek sók az alja.. :)
+1 VÁLASZ
velo 2011. 06. 27. 02:38 | #52
mennyi tartalom, de semmi pornó... :(
Butaparaszt 2011. 06. 27. 01:38 | #51
Nagyon szép amit írtál és sok igazságot írtál és a desztvizben hibázik a fickó! A sóban nem, de akkor mond meg mért nem vehetsz (NaCl) sót normál kálium tartalommal? Mellékelte a szerző a kusza weboldalán az átlagolt sóösszetételt az oceánokról. ( nem ért a webkészítéshez az látszik de ki ért mindenhez?)
Nem kapsz csak receptre a gyógyszertárban 10 dkg-t. Régen kilós kiszerelésben árusították recept nélkül...
Egyébként a gabonával is "pancsolnak" de mindegy aki buta úgyis kihal...


Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 26. 23:30 | #50
"30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só"
Ez kikészített.
Ez olyan, mint mikor (megtörtént, kandikamera stb.) megkérdezték az utca emberét: mit szól ahoz, hogy az ivóvíz kétharmada hidrogént tartalmaz?
Voltak válaszok, pl.:
"Háát, izé, tényleg büdös egy kicsit, de ha jól kifolyatom, nem annyira."
Előzmény: Tooni (49) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 26. 23:13 | #49
Mindkettő..
És a fenti még az igényesebb oldalak közül való...

Olvasónk: 2 milliós magyar irtás 2 milliós zsidó betelepítés miatt
http://mkh.web4.hu/cikk/mit-is-eszunk
Előzmény: Nas (47) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 26. 23:12 | #48
Az intelligencia egy konstans. A népesség az, ami szaporodik.
Előzmény: Nas (47) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 22:49 | #47
Azon tépelődöm közben, hogy vajon tényleg egyre több a hülye, vagy csak egyre több jut internetközelbe, hogy terjessze is a hülyeségét...?
Előzmény: Nas (46) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 22:23 | #46
Nah, végighallgattam. (Az a csótányos "kísérlet"... xD)

Felmerült benne viszont a másik baromság is, ami mostanában terjeng az emberek között, hogy "a parlagfű csodagyógyír, azért irtatják (a gyógyszergyárak - természetesen), nehogy rájöjjünk erre" (Ááá, nem ám azért, mert több ezer ember allergiás rá...)
Kíváncsi leszek, mikor fog ide is begyűrűzni... :) De legalább mostmár tudni, honnan fúj a szél... Hiába, pótolhatatlan űrt hagyott maga után az OPNI... :_(
Előzmény: Tooni (43) 0 VÁLASZ
cila 2011. 06. 26. 22:14 | #45
Hallgatom. Miközben lebilincsel, meg is döbbent.
Előzmény: Nas (44) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 21:56 | #44
Érdemes meghallgatni a mai Kabarématinét is vele...jó arc az ürge. :D

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-06-26
Előzmény: Tooni (43) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 26. 21:25 | #43
Bombahír videó: Sóval mérgezik a magyart? http://youtu.be/bc8G7Dq7Lro
Érdemes belekukkantani, nyilatkozik Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, és megmondja ő is a tutit.
Kavisánczky 2011. 06. 26. 21:15 | #42
mindegy, kösz érte. jobb hogy te fejtetted ki, mert igaz, hogy szerintem pont ezt akartam mondani, csak helyenként fehér foltok vannak biokémiánál :D
Előzmény: Nas (41) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 21:01 | #41
Hát, ez közel sem "átfogó cikk" volt, csak egy kis libbentés. :D (Már nem bírtam ki.)
Félelmetes, hogy milyen könnyű behülyíteni az embereket. :S
Előzmény: Tooni (40) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 26. 20:54 | #40
Á igen, elfelejtettem megemlíteni az arányokat a természetes sóban: KCl...valami elenyésző, asszem 2 vagy 3%...
És nem is kell kóser legyen hozzá :D
Köszi Nas, a hosszabb és átfogóbb "cikket" :)
Előzmény: Tooni (36) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 20:49 | #39
Közben látom, más is válaszolt.
Reactore, bocs az ingerült hangnemért, de egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy még egy ilyen lázas agyszüleménynél nem több, nyilvánvaló baromsághalmazra is képesek néhányan beírni, hogy "van benne valami"...ja, van...tömény hülyeség. -,-
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 26. 20:44 | #38
Teljesen mindegy, hogy mennyire hozzáértő ember kommentel itt, illetve mit, mert hit és szimpátia alapján döntenek az emberek abban, hogy szerintük kinek van igaza...

A csávó nem normális. Ennek eldöntéséhez pedig nem kell speciális kutatási adatokra, linkekre hivatkozni, bőven elég, ha kinyitsz pl. egy fiziológiával foglalkozó orvosi tankönyvet. A desztillált víz ivása - amit az ürge az egyik legegészségesebb dolognak tart - súlyos vesekárosodáshoz vezet. Ennek okát akkor lehet elmagyarázni, ha tisztában vagy a vese iontranszportereinek és -csatornáinak működésével, valamint a nefronok víz- és ionkiválasztási (illetve -visszaszívási) folyamataival (bár ha már ezekkel tisztában vagy, akkor egyértelmű az egész, és nem kell magyarázni...). Más: a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatok "alapközege" NEM a vegytiszta víz...(nem véletlen, hogy pl. infúziókban is a fiziológiás sóoldatot használják, nem desztillált vizet vivőközegként).
A kálium-klorid injekció pedig azért okoz halált, mert intravénásan adagolva azonnal és kivédhetetlenül megnöveli a vér káliumszintjét, ami miatt leáll a szívműködés, mert a szívizom összehúzódásához szükséges membránpolarizációt biztosító Na-K pumpák működése ellehetetlenedik. Lenyelve egész másként hat, mert másként szívódik fel, oszlik el, választódik ki, stb. (A szervezet kálium-nátrium háztartása amúgy baromi szigorú belső szabályozás alatt áll, mivel az ingerületátviteltől elkezdve egy csomó létfontosságú folyamatban játszik kulcsszerepet.)
Egyébként a bányászott, illetve a tengerből lepárolt só, amit asztali sóként forgalmaznak egy keverék, közel sem csak analitikai tisztaságú NaCl-ot tartalmaz, mert a természetben sem úgy fordul elő...tehát az egyéb sókat nem "valakik" teszik bele, hanem egyébként is benne vannak. (Nézz utána pl. a tengervizek, ásványvizek természetes sóösszetételének.)

Tudom, hogy nagyon népszerűek a különböző összeesküvés-elméletek (nehogy már az embereknek be kelljen látniuk, hogy saját maguk felelősek az elb*szott életükért - mindig könnyebb másokat, vagy valami háttérben meghúzódó, titokzatos, ártó szándékú mozgalmat hibáztatni, de ami nevetséges hülyeség, az nevetséges hülyeség marad akkor is, ha "jól hangzik"...ugyanez igaz egyébként a gyógyszergyárakkal kapcsolatos üldözési mániára is, de ebbe pláne nem szeretnék még egyszer belemenni...mindenki azt hisz, amit akar :)).

És akkor csávókám "hullámszámítógépéről" még nem is beszéltünk...de az már legyen az informatikusok asztala... :)
Előzmény: reactore (31) +3 VÁLASZ
B.D. Zett 2011. 06. 26. 20:38 | #37
A legcikibb az az egészben, hogy a kitalálójának meg sürgős orvosi segítségre lenne szüksége....
Előzmény: Butaparaszt (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 26. 20:35 | #36
Van, a természetes bolti, meg a tengeri sóban is KCl, a NaCl mellett, de ez természetes dolog. Sóbányákban a KCl koncentrációja a rétegek tetején a legnagyobb, lefele haladva csökken.
Ami sókat említ a Tejfelesi, azok hozzáadott KCl-ot tartalmaznak: Redi, Norbi-update, meg Vivega. Ezeken fel is van ez tüntetve!
KI-azaz Kálium-Jodidot pedig szinte mindhez adnak, az itteni élelmiszerek általánosan alacsony jódtartalma miatt.
Ugyanitt jegyezném meg, hogy Tejfelesi hivatkozik néhol Béres József állatkísérleteire, azt a benyomást keltve, hogy a káliumtúladagolás okozta azok emlőrákját. Holott a teljes szöveg az, hogy jódhiány esetén alakulhat ez csakis ki, golyvák helyett.
Előzmény: Kavisánczky (35) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 06. 26. 20:16 | #35
a kálium a nátrium-kálium pumpa miatt létfontosságú, aminek az a szerepe, hogy az akciós potenciál végighaladjon az idegrendszerben. magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy az idegrendszer működéséhez elengedhetetlen. persze simán el tudom képzelni, hogy a nagy mennyiségű kálium veszélyes a szervezetre, mint pl. a klór, de persze kloridionok is találhatók a szervezetben, szintén az ingerület terjedésének szabályozása miatt. szóval én úgy logikázom ki, hogy a nem halálos mennyiségű, ionos formában lévő fölösleges káliumot ki tudod üríteni úgy, mint bármi mást, amiből túl sok van. persze ettől még lehet a bolti sóban kálisó, de bízom benne, hogy csak ugyanolyan megfontolásból, mint a jód is :P :D
Előzmény: reactore (31) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 06. 26. 20:07 | #34
nálam már az ábránál kétes az egész hitelessége, amin az izraeli propaganda 1920-tól 1940-ig terjed, holott Izrael csak a II. VH után lett megalapítva, ami 1945. szeptember 2., ha jól emlékszem.
nandras01 2011. 06. 26. 20:03 | #33
az világos, hogy ez a tejfalussy komplett idióta, de azt nem hittem volna, hogy akad még valaki rajta kívül, akinél az elm,ebaja visszhangra talál.

cila 2011. 06. 26. 19:02 | #32
Konyhasó, kálisó. Hagyján (?!) a "zsidó"...
belekeverni a SZU-t is (?), nyé hárá SÓ.
A hét műtárgya:
Tejfalussy műtrágya.
reactore 2011. 06. 26. 18:41 | #31
hát igazán szólva nem vagyok szakavatott a témában kicsit utánanéztem nekem az volt a lényeg hogy a kálium az egyik legalapvetőbb elem amire szükség van szóval igaz hogy a méreginjekció kálium de ettől függetlenül az nem méreg, a hiánya egészségügyi problémákat okoz viszont a túladagolása tényleg méreg
na nekem pont szerencsém van van egy friss vérvizsgálatom ebben az áll hogy a kálium szintem ideális ami igaz hogy én nagyon ritkán sózom az ételt és akkor is keveset eszem egyszerűen nem szeretem a sósat annyira, amit itthon ebédbe sóznak annyit eszek de ez a környezeti hatással együtt sem elég hogy túl magas legyen szóval akinek magas annak le kell állnia a túlzott só evéssel és elvileg rendbe jön vagy a kórházban össze esküdtek ellenünk és jót írtak rá
viszont azért a másik oldalt érvelésével sem értek egyet még ha tényleg érdekesen is hangzik elég szánalmas hogy a másik oldal ócsárlásával bizonyítjátok az igazat egy használható dolgot nem linkelt senki lehülyézni meg bárki tud bárkit azért örülnék ha valaki olyan is kommentelne aki ért is valamit hozzá
Kavisánczky 2011. 06. 26. 18:22 | #30
megelőztél, ez így nem pálya. nagyon nem az :D
Előzmény: 7sleeper (28) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 06. 26. 18:19 | #29
az a nagyobb baj, hogy szerintem már ő sem érti, miről is beszél :P
Előzmény: Butaparaszt (27) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 06. 26. 18:19 | #28
az a ciki, hogy igazat mond - gyorskommentet! ;-)
Előzmény: Butaparaszt (27) 0 VÁLASZ
Butaparaszt 2011. 06. 26. 18:00 | #27
Az a ciki hogy igazat mond a fickó, aki mást mond az vagy hazudik vagy nem érti...
-1 VÁLASZ
B.D. Zett 2011. 06. 26. 10:18 | #26
Asszem, ez is egy nagy nagy összeesküvés.
Azok a köcsög gyógyszergyártók kerekre csinálják a tablettákat..
Csoda, hogy némelyeknek időnként elgurul??
:P:P
Előzmény: sien (25) +2 VÁLASZ
sien 2011. 06. 26. 09:40 | #25
lusu, gurbuli, remélem hogy majd mindjárt írjátok hogy: boo, csak vicceltünk, igazából nem vagyunk ilyen sötét hülyék, csak kíváncsiak voltunk mit reagáltok!

mert ha nem, akkor valami nagy baj van veletek.
+1 VÁLASZ
Lusu 2011. 06. 26. 06:28 | #24
Mondjuk szerintem elég csak azon elgondolkodni, hogy mivel végzik ki az embereket az usában, bizony az utolsó injekció a kálium. És minek görcsölnek a kálisó viszonylag sokba kerülő tisztításával ha a tengerisót szinte csak össze kell lapátolni?

Az összeesküvésekről meg elég annyi, hogy az idő sajnos nagyon sokszor őket igazolja. Kiváló példa rá a pénz urai c. dokumentumfilm (The Money Masters) amit még 96-ban készítettek az USA-ban. Ott már akkor útjára indult az IMF szerű hitelezés és már akkor megmondták hogy 2005 környékén európában is lesz IMF. És így is lett és hiteleznek és a fedezet az adott ország földje. Ki ki döntse el mihez kezd ha már portányi magántulajdona nem lesz az országában és csak bérlakásban élhet ami sose lesz az övé, egy zsúfolt városban amihez nincs mindenkinek kedve.
-1 VÁLASZ
gurbli 2011. 06. 26. 02:11 | #23
Ez abszolút a valóságot tükrözi, amit a hivatkozásod alatt lehet olvasni! Én ennek személyesen utána jártam, amikor először hallottam róla! A lényeg: Feleségem kórházban dolgozik, ahol van gyógyszertár is. Ők is onnan kapják a gyógyszereket, így jóban vannak a gyógyszerészekkel. Megkértem ha lesz egy alkalmas pillanat kérjen tiszta sót a gyógyszertárból. Mert a különböző készítményekhez, és infúziókhoz csak tiszta NaCl használható, és egyébként is a gyógyszerekben csak ezt használják. Közben én is felkerestem négy gyógyszertárat ahol kértem tiszta sót. Mindenhol ugyan azt a választ kaptam, ami megdöbbentett! Minden gyógyszertárnak kiadták az ukázt, hogy nem adhatnak senkinek sót!! Rákérdeztem hogy miért? Volt ahol válaszoltak, volt ahol felháborodottan mondták, hogy már én vagyok a sokadik aki sót akar venni, és nem is értik miért. Egy helyen nyilatkozott hasonlóan a gyógyszerész hölgy, mint amit a hivatkozásban lehet olvasni. Közben a feleségem is ezt a választ kapta, de mivel ismerős volt, ezért adtak neki fű alatt 15 deka!! tiszta sót. Nem tudtak többet, mert le lett korlátozva a mennyiség, csak annyira amennyit felhasználnak. Egyébként mikor még lehetett kapni kb. 1000 Ft körül volt kilója. Tehát ezekből levonva a konzekvenciát: Nem zörög a haraszt........!
Ja, és ez idén márciusban volt!
Előzmény: Fabian (12) -1 VÁLASZ
Mivec 2011. 06. 25. 21:04 | #22
Azért érdekes, hogy pont ez áll karbantartás alatt...
cila 2011. 06. 25. 19:13 | #21
Nem fogom elolvasni. Csak a posztképet néztem meg.
Vitathatatlan tény, hogy csökken a népesség, de hogy a kálisó lenne "A", vagy a "fő-" bűnös ebben, ezen kacagni kell.
A "Természetes szaporodás, fogyás" oszlop mellé állítani kellene egy "Fogmzásgátló szerek. Eladás (millió darab)" oszlopot.
Akkor se lenne teljes a kép.
Grandao 2011. 06. 25. 18:18 | #20
csak nehogy követökre találjon... Bár ezt csak olyan ember értheti meg aki ért is kicsit hozzá.
Én már abba elfáradtam, hogy megpróbáltam értelmezni.
Remélem ez az ember nem tanít.... :D

Mr. Wallace 2011. 06. 25. 17:23 | #19
Hülye ideges hely tele irukandzsival, bordád krokival, cápával meg sivataggal. A tiéd. What more?
Előzmény: Tooni (18) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 25. 16:53 | #18
Csak egy. A téképen, mondjuk, Ausztrália körül :D
http://youtu.be/MRWowww2lEI
Előzmény: Mr. Wallace (16) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 06. 25. 16:53 | #17
ahahaha. kálisó be-magyarok el. :-D

(amúgy van már hormonkészítményekre kémiai szűrés a dunavizet illetően?)
Mr. Wallace 2011. 06. 25. 16:50 | #16
Hány nulla legyen rajta?
Előzmény: Tooni (14) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 06. 25. 16:39 | #15
Ez van, a TB az egekbe emeli a pszichiátriai betegek gyógyszereinek árát...
+1 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 25. 16:34 | #14
Te csak küldd a csekket, én meg elviszem a balhét ;) :D
Előzmény: Mr. Wallace (13) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2011. 06. 25. 16:27 | #13
Most lebuktál! Te a Moszad meg a Cia ügynöke vagy! Másképp hogy tudtad volna előbányászni ezt az agymenést. Jah, ködösíteni akarsz, elterelni a figyelmet a világösszeesküvésről. Cionista bérenc!
Előzmény: Tooni (9) 0 VÁLASZ
Fabian 2011. 06. 25. 16:27 | #12
Én is olvastam már arról, hogy a KCl az nem olyan faja, mint az NaCl:
http://vilagvege.net/magyarorszag/nacl-kcl
karpatika 2011. 06. 25. 16:17 | #11
Azért ilyen cifra magyarázatot sem hallottam még arra, hogy miért nem áll fel.
+2 VÁLASZ
Beetom 2011. 06. 25. 16:10 | #10
1921 óta nyomom ezt a titkos projektet és pont így a végére bukok le vele.
+1 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 25. 15:49 | #9
Futtatom egy hullámszámítógép-emulátoron, hogy bebizonyítsam, kik is állnak igazából a fukusimai cunami mögött ;D
Előzmény: Nas (8) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 25. 15:46 | #8
Úgy látszik, nem csak a fizikusoknak (frekvencia-, energia-csodagépek), meg a biológusoknak, hanem az informatikusoknak is megvannak már a maguk áltudományos kullancsai. :D

Mit kezdesz, ha megkapod a "talmudistanáci szoftver" forráskódját?
Előzmény: Tooni (7) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 25. 15:27 | #7
"Zsidó családban született , vagyis "zsidó hardware-rel" rendelkezõ, de nem talmudistanáci (= a talmudista náci disznóvá átprogramozó mózedsi-talmudi apartheid software-rel nem elfertõzött) Zsidó Testvéreink is, "

Pá kérdés informatikusoknak:
A zsidó hardware hánymagos processzonál tart, és hány megahertzen már? A talmudistanáci szoftver nyílt nyílt forráskódú?
A disznóvá átprogramozó apartheid szoftver mesterséges intelligenciának lehet a jele?

Nas: "Hullámszámítógép? O.o Az is a vízbül veszi ki...?"
Majdnem. A Holt-tengerből párolja :D
Nas
Nas 2011. 06. 25. 15:17 | #6
"Tejfalussy András kizárólagos feltalálója a háromnál (tetszõlegesen) több dimenziós mérõ- és oksági összefüggés megjelenítõ tereket tervezõ- és létesítõ software-knek és az azokon alapuló analóg-digitál optikai hullámszámítógépnek, s ez utóbbinak egyik speciális változatát képezõ vízuális analizátor hardware- és software-nek, s az automatikus psycho-logikai analízisnek, s a sok környezeti tényezõ hatását automatikusan optimalizáló számítógép software-inek."

:DDD Hullámszámítógép? O.o Az is a vízbül veszi ki...?

"A LEGTISZTÁBB (DESZTILLÁLT) IVÓVIZET "LEGMÉRGEZÕBBNEK" HAZUDJÁK, A KONYHASÓVAL ÖSSZEKEVERT KIVÉGZÕMÉREG, IDEGMÉREG KÁLISÓT ÉTELÍZESÍTÕKÉNT ÁRUSÍTJÁK"

Kevés károsabb dolgot tud művelni valaki a veséjével mint hogy desztillált vizet iszik...

"BEMUTATJUK A "TERMÉSZETES ANYAGOK" BIOLÓGIAI FEGYVERKÉNT ALKALMAZÁSA ELLENI SZEMÉLYES VÉDEKEZÉS, A "BÉKÉS BIOLÓGIAI ÖNVÉDELEM" JAVASOLT MÓDSZEREIT ÉS ESZKÖZEIT IS."

xDDD

Viszont egy ilyen "kutatásgyorsító, optikai számítógép működtető bázis software"-t én is szeretnék (bármi legyen is az...). :D

Láthatóan nem épelméjű az ürge. Elvileg villamosmérnök - akkor lehet, hogy csak teljesen elitta már az eszét...
Azért nem irigylem az akadémia központi épületében meg a szabadalmi hivatalban dolgozókat sem, hogy ilyen emberekkel kell levelezgetniük. :D (Mondjuk utóbbiaktól hallottam már hasonló cifra sztorit is...)
Tooni 2011. 06. 25. 15:13 | #5
Hol látod már itt, az újabbik ábrán a zs betűs szót? ;D
http://noob.hu/2011/06/25/NepcsereKalisoval.jpg
Előzmény: Levibubu (4) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 06. 25. 15:10 | #4
A legszórakoztatóbb, amikor a megrögzött zsidóellenesség találkozik a féltudományos bolondságokkal.
Paapi 2011. 06. 25. 15:10 | #3
Hát ja... a "zolvaj"-ok már csak ilyenek
Előzmény: Ghavin (2) +2 VÁLASZ
Ghavin 2011. 06. 25. 14:56 | #2
Sosem bízok azokban az összeesküvéseket leleplező "géniuszokban", akik a fene nagy tényfeltáró zsenialitásuk mellett képtelenek egy olyan holnapot összehegeszteni a hülyeségeikhez, aminek láttán nem sorvad szanaszét a szerencsétlen internetező retinája.
Tooni 2011. 06. 25. 14:52 | #1
Még pár gyöngyszem :D

"A konyhasó-hiányos káliumdús vegetáriánus diéta valójában a világ-túlnépesedés elhárítására az Új Világrend hívei által ember- és állatkísérletek alapján bevetett szupertitkos, primitív vegyi és biológiai fegyver. Euforizáló, tudatmódosító is a káliumdúsabb étrend, s ez elfedi az egészségrontó hatásokat."

http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/recept/salata1.JPG
"Jó az anyag, mi?" :D