Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2011. 06. 21. 05:28 | #104
konkrétan minden ujjunkra
Előzmény: dude (102) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 06. 20. 20:35 | #103
Na öcsém, teljesen igazad van :) Hajrá buzik
Előzmény: dude (102) 0 VÁLASZ
dude 2011. 06. 20. 20:24 | #102
Inkább örülnél, hogy tesznek a túlnépesedés ellen. Neked, nekünk meg több csaj jut...
Előzmény: Mage_ster (101) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 06. 20. 19:42 | #101
Én nem mondom azt hogy a homoszexuálisok pusztuljanak, mint az előttem szóló. Csupán azt nem értem, ezért miért kell felvonulni, és mutogatni magát hogy ő a saját neméhez vonzódik.
A 7 éves fiamnak azt tanítom, hogy a férfi-nő kapcsolatból lesz a gyermek. A szaporodásra kellene koncentrálnunk, nem pedig arra, én megtaláltam a boldogságomat annak ellenére hogy homi/leszbi vagyok. Felőlem lehet mindenki homi/leszbi, de akkor kihal az emberiség. Vagy rosszul gondolom??????
NEM A FELVONULÁS A LÉNYEG!
Stomper88 2011. 06. 20. 13:17 | #100
Mennyi homoszexuális ír ide.. :)
Akkor is pusztuljatok..
-3 VÁLASZ
lb7
lb7 2011. 06. 20. 11:01 | #99
Az az igazság, hogy nekem sem a melegekkel,sem a hazafias érzelmű ellentüntetőkkel nincs bajom. Nekem azzal van bajom, hogy erre van idejük...ezzel foglalkozni van idejük. Mennének inkább akkor már a parlament elé, aztán ott tüntetnének a sok faszfej ellen... érdekes, hogy olyankor nem azt nézik, hogy ki hova dugja a faszát... a közös érdekeket kéne nézni, nem az egyénit és vonulgatni, meg tüntetgetni...ennyi
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 19. 15:26 | #98
+3 VÁLASZ
varvizib 2011. 06. 19. 14:19 | #97
Köszi a linkeket!

Az első hozzászólásodat nem vettem komolyan, mert a "normally" szót sokféleképpen lehet értelmezni, attól függően, hogy ki mit gondol annak. Nem tekinthető objektív kifejezésnek. És aztán így már el se olvastam amire hivatkoztál.

Viszont ebben a szövegkörnyezetben, ahogy átküldted a 3 tanulmányt, már érdekessé tetted annyira hogy belenézzek. Ha lesz időm, lefordítom és végigolvasom az angolt is, egyelőre a magyar nyelvűt futottam át. És elsőre elég jónak tűnik. Majd megnézem alaposabban is, de az első véleményem, hogy kellően objektív és részletes. Látszik hogy hozzáértők írták.

Igazából SOKKAL jobb lenne, ha a meleg szervezetek is bohóckodás helyett ilyen tanulmányokat népszerűsítenének, azaz segítenének reális képet kialakítani a melegekről, tényekkel feloldani az előítéleteket. Ez alapján például már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy revidiáljam az álláspontomat a melegek gyermekvállalásával kapcsolatban. És biztos vagyok benne, hogy mások is így gondolnák, ha ugyanezeket a tényeket megismernék. Elvégre ha TÉNYLEG igaz, hogy a gyerek számára ez nem jelentene semmilyen hátrányt, zavart, akkor pusztán kegyetlenség ettől a jogtól megfosztani a melegeket.
Előzmény: Zadam (80) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 06. 19. 14:18 | #96
"Vidáman vonulj transznemű gyerekeddel"

hmm. a többség azért vonul mert így éli ki azon frusztrációját, hogy a családja (nem is feltétlenül a szexuális hovatartozása miatt) nem vesz róla tudomást. a zsexuális hovatartozás csak egy a milliónyi meghatározó jellemzőinkből. egyre szűkíteni és a többit háttárbaszorítani felesleges fasság. kontraproduktív, közösségellenes, homoszexuálisokat lealacsonyító, ostoba dolog ez a parádézás..

verekedni akaró hőzöngők meg vannak amúgyis, ám ha nincs a felesleges vonulgatás legfeljebb akkor balhéznak ha a szar csapatuk kikap. önmagukban nem mennek ki provokálni. ellentétben gayprideosokkal.. (aminek fele külföldről importált, harmada meg jogvédő, politikus.)
Ytsro 2011. 06. 19. 12:00 | #95
Szóval, idén úgy látom két párhuzamos esemény volt: 1, egy visszafogottabb Méltóság Menet, némi buzizós ellentüntetéssel és 2, mellette a csürhe randalírozó cirkusza az Oktogon és környékén.
Előzmény: Ytsro (94) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 19. 11:58 | #94
Néztem idei évi felvonulásról képeket, videókat. Mivel nem voltam ott, ezért csak az internetes/médiás ferdetükör mutatja mi volt fent... Ez alapján kettős érzelemmel, de mégiscsak jobban tetszett, hogy a vonulók többségét már nem a szélsőséges travesztik tették ki... Csöndesebb volt, szolidabb, de volt. Legalább is így látszik.

Az tipikusan megint előjön, hogy a magyarnak semmi sem jó!
Eltereli a rendőrség a menetet, hogy ne dobálók két fala közé menjenek be, erre fel vannak háborodva... Örüljenek, hogy védték őket!
Mondta volna a rendőr, ok, menj az Oktogonra, de akkor nélkülem és csáó, otthagyja. Kíváncsi lettem volna, mit csinál a kedves vonuló. Egyik videón vonuló hölgy egy rendőr mellett felháborodva óbégat, mert miért kell kikerülni, mert nem csinál semmit a balfasz rendőrség, csak álldogálnak droidruhában stb. A rendőr meg kellett volna fogja a karját, kivezetni a 3 méterrel arrébb lévő kordon mögé a hölgyet a táblájával, és hagyta volna ott, hogy csuklyás, arceltakarós, bőrszerkós, árpádsávos embertársával beszélgessen el egy kicsit, majd jöjjön vissza szidni megint a rendőrt, ha vissza tud...

Mondjuk nem tudom, hogy az ellentüntetőkről készült felvételek, mint a linkelt indavideóson is, mennyire "vágatlanok"? Biztos nem találtak volna, hogy is mondjam, szofisztikáltabb, gondolkodásra képes, érveket felmutatni tudó éllentüntetőt? Szerintem azért akadt volna.

De tegyük föl, hogy többsége vagy konzervatív öreg, vagy fiatal szélsőséges, és annak is az alja...
Utobbi meg már csak cirkusz! Semmi köze a melegekhez, a felvonuláshoz!

Mé jötté ki? Verekedni? És mé? Őőő, hát verekedni... Mindegy az, hogy buzi-e, csak jól szétverni a várost.
Másik, a felszólalók többségénél... Mé jötté ki? Buzik miatt, meg a rendőrök miatt! Köcsög rendőrök! Nekik is mindegy, hogy van-e ott buzi vagy nincs, elég nekik a rendőr...

Amelyik oda áll normális utcai öltözetben és ordibál vagy táblázik a buzik ellen, mi van azzal? Ő baja, sőt az ő joga. Tüntessen ellen, megteheti. Őszinte és vállalja.
De többsége, az arcát eltakaró, árpádsávval rohangáló randalírozó csürhe? Az nem ellentüntető és annak köze nincs a vonuláshoz és az ellentüntetéshez!
Vállalja az arcával a véleményét!

Tovább erősíti a "melegektől független cirkusz volt ez" véleményemet, hogy ha valaki utálja a buzikat és szét akarja verni, akkor szerintem követi a felvonulást és ahol esélyt lát, be akar törni, hogy szétverjen párat... Akkor a felvonulásról és a melegekről lenne szó.
Ehelyett nekimenni az Oktogonnál a rendőröknek, ahol egy szál buzi nincs... Lófaszt szólt ez megint a melegekről, meg a felvonulásról! A csürhe kiélte magát megint a rendőrökön, meg szerencsétlen városon... Aztán megint lehet millákért, jó sokért, felújítani mindent, mert néhány embernek padot, kirakatot, autót volt kedve törni, meg egyebek.

Ytsro 2011. 06. 19. 11:31 | #93
Tengely... Rómában volt az idei Europride, ahol intoleráns kormányok kapcsán név szerint említették beszédekben Oroszországot, Litvániát, Lengyelországot, Libanont és Budapestet... Ilyen listára vettek fel bennünket a meleg jogok tekintetében. (Nem tudom, hogy ez tényleg reális-e ennyire...) Mindenki döntse el maga.
Előzmény: izébigyó (86) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 19. 11:01 | #92
tudom tudom....

sehogyse jó ez.....
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 06. 19. 10:45 | #91
Sajnos az sem vezet semmi jóra, ha tiltunk mindenféle tüntetést, vonulást, mert akkor az jó öreg diktatúrára hasonlítana.
Előzmény: Greg46 (90) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 19. 10:39 | #90
nem azt mondtam, hogy ez JÓ! azt mondtam, hogy miért így van....

én szívem szerint az összes k..va tüntetőt, sztrájkolót vonulót stb a rendőrök helyében basznám pofán és húzzanak haza hőbörögjenek otthon.... basszák szét azt amit majd a saját pénzén javít ki, nem az ENYÉMEN meg a TIÉDEN....

gyülekezés joga.... bumm.... bezzeg akkor amikor mi a Lurdy parkolóban meg a Műegyetem rakparton gyorsulgattunk, az bűn.... az nem fér bele a gyülekezésbe.... de az hogy ezek fennforgást okozzanak az igen....

hát a kurva anyját az összesnek így zárójelben.....

értem, hogy miért a belváros... azt nem értem, hogy mi a kurva anyjáért.... de ez érvényes rendvédelmisre, melegre, jobbikos gyökérre, az összesre....
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 06. 19. 10:23 | #89
Nálunk ez a vonulás pont hogy az ellenkező hatást váltja, ki. Kiknek kéne felfigyelnie rájuk ?! A politikusoknak ?! Azok pont annyira törődnek csak velük, amíg az politikai karrierjük érdeke. Az átlagembereknek ?! ők a média szorgalmas segítségével már épp eléggé tisztában vannak azzal, hogy melegnek lenni nem bűn. De attól még kérkedni nem illik vele.

A rendvédelmisek tüntetése alatt azért nem kellett annyira megbénítani a belvárost. Ha a melegek a külvárosban vonulnának, akkor is eljutna az emberekhez a híre. Már csak a rendezvény színes és szokatlan jellege miatt. A kereskedelmi tv-k 100% hogy beszámolnának róla. (Sőt a Viva Tv-nek talán még saját kamionja is lenne a helyszínen.)

A meleg vonulók is igazán beláthatnák, hogy ennek nem sok értelme van, hogy a kiürített Pesti utcákon vonulnak, miközben a társaság fele (vagy több mint fele külföldi). Így még az sem nézheti őket, akit csak kívülről érdekel ez az esemény. Ráadásul lehetne annyi eszük is, hogy ha Magyarországon jelenleg egy egyszerű sztrájk, tüntetés is sokakban csak ellenérzést vált ki, akkor egy melegfelvonulás vajon mit??? Egy kis megértés jól esne a részükről a másik oldalnak is... és nem automatikusan lenácizni azt, akit már az utcán való csókolózás (fiú lány között) is felháborít.
Az ellentüntetők el nem fogynának, de visszább vennének. Hisz folyton azzal jönnek, hogy "megszentségtelenítik a vonulók a belvárost".

Végezetül egy pálda:
Ilyen alapon lehetne szervezni a belváros forgalmas helyén egy "Kutya-cica és egyéb kisállatok gasztronómiai fesztiválját". Aztán ha jönnek sokan tüntetni "hörcsögsütés és cicafőzés" ellen, akkor a szervezők először a rendőrség segítségét kérik, a tüntetőket elküldik a bánatban, kapnak egy két pofont , majd következő évben ugyanott le kell zárni egy fél kerületet, mert a "háziállatzabálók" nem túl népes csoportjának pont ott kell kutyaoldalast sütögetni csak azért is.

... és mindezt azért mart JOGUK van hozzá és beledöglenének, ha ebből egy kicsit is engednének.

Előzmény: Greg46 (81) 0 VÁLASZ
gnyul 2011. 06. 19. 10:21 | #88
Sokan a társadalom hetero részét sem fogadják el úgy ahogyan azt mindenki elvárná. De mégsem csinál magából hülyét a normális ember és mutogatja magát, hogy "Én hetero vagyok!". Akkor ezek után mondjam azt rájuk, hogy normális gondolkodású emberek? Szóval nem értem...
Árnyangyal 2011. 06. 19. 09:16 | #85
Bocs az kimaradt, hogy "a vasat".
Előzmény: Árnyangyal (84) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2011. 06. 19. 09:15 | #84
És van egy magyar mondás is: "Addig üsd, amíg meleg!"
Greg46 2011. 06. 19. 09:10 | #83
neked van a legjobb segged a városban mi? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

az a gyökér nekem is eszembe jutott :D
Előzmény: Árnyangyal (82) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2011. 06. 19. 09:03 | #82
NEE HARAGÚÚÚDJ!!!
Emma vagyok!
Előzmény: Greg46 (81) +1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 19. 08:52 | #81
ne haragudj de ezt remélem tudod, hogy a részedről volt egy ostoba gondolat....

egy tüntetésnek, jogokat követelő vonulásnak, pont a figyelemfelkeltés a lényege.....

ki a f@sz foglalkozna velük ha piripócs külsőn vonulnának???? senki.....

ugyanúgy ahogy a rendvédelmisek is tüntethetnének máshol, nem teszik, mert akkor mégennyire szarba sem vennék őket....

ennek ez a lényege.... hogy hátha így észre veszik őket a vezetők, az emberek stb.....

az ellentüntető barmok meg pont ugyan ennyire lennének aktívak hidd el....

sőt.... ha kevésbé forgalmas helyen lenne, talán azt gondolnák kisebb biztosítás kell a rendezvénynek, és talán még nagyobb balhé lenne....

örülj neki, hogy nem hétköznap van....
Zadam 2011. 06. 19. 08:49 | #80
Bár már az elején elírtam: Nagyon régóta léteznek olyan tanulmányok, amik megmutatják, hogy a meleg párok gyermekei is teljesen normálisan fejlődnek és ugyanolyan hétköznapi emberek lesznek belőlük, mint más családok gyermekiből.
Ez egy összefoglaló: http://www.religioustolerance.org/hom_pare2.htm (például a legrégebbi tanulmány 1976-ból)
egy konkrét: http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/parenting.aspx
és egy magyar: http://www.otkenyer.hu/m01-12-20.php (ami a fentire utal)


Előzmény: varvizib (73) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 06. 19. 08:23 | #79
Én azt nem értem, hogy ha évről évre ugyanaz a cirkusz, akkor miért nem lehetne Budapesten egy másik területen vonulni, ahol nem zavarja sem a turistákat, sem az átlag embereket. És nem kellene miattuk a fél belvárost lezárni. Most pl.: az Oktogonon, aki rossz helyen volt rossz időben, azt sokáig nem engedték sehova a rendőrök. (És nem csak a tüntetőkről van szó).
Mellesleg ha egy kevésbé forgalmas környéken vonulnának fel, akkor az ellentüntetők sem lennének annyira aktívak.

De így sajnos azt tudom mondani, hogy vonulás szervezői épp olyan kő ostoba barmok módjára viselkednek, mint akik ellen "tüntetnek". Aztán meg sírnak, ha egy egy vonulás alkalmával elkenik a szájukat.
A melegekkel bajom nincs, hiszen a szexuális szokásaikon kívül ugyanolyan emberek, mint bárki más. De az ostoba melegeket én is nagyon rühellem.
hawkeye
hawkeye 2011. 06. 19. 08:11 | #78

Korrekten összefoglaltad.
Előzmény: Ytsro (69) 0 VÁLASZ
szaboistvan007 2011. 06. 19. 02:58 | #77
Nem olvastam a kommenteket de nekem ez a véleményem az egészről: meleg vagy? legyél az otthon és a normális életedben és ne botránkoztass meg más embereket azzal, hogy papagájnak beöltözve végigvonulsz a fasz tudja hol, hogy jogokat követelj magadnak.
Nas
Nas 2011. 06. 19. 02:17 | #76
:D A nosztalgikus hangulatot meg tudom magyarázni: ehhez hasonló beszélgetést már folytattál párszor... :)
Szerintem egyébként ez az egész felvonulgatás-cirkusz, annak tálalása, meg a szavakon, elnevezéseken való vitatkozás csak arra jó, hogy ne kelljen érdemben foglalkozni ilyen kényes problémákkal, mert ezek egyértelmű rendezését egyik politikai oldal / törvényhozó- / társadalmi testület sem szívesen vállalja magára a rengeteg megvitatandó kérdés miatt. Sajnálom az olyan értelmes embereket mint te, akik a szokásos, kényelmeskedő töketlenkedés miatt kerülnek / maradnak az élet bizonyos területein méltánytalan helyzetben. :(
Előzmény: Ytsro (75) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 19. 01:57 | #75
Azt tudnám, vajh mitől kerültem ilyen kis romantikus, már már nosztalgikus, anyás hangulatba. :) Ezt mi válthatta ki belőlem... Most hajnalig elemezhetem majd magam, hogy mi lelt. :D
Előzmény: Ytsro (74) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 19. 01:55 | #74
Nos, bár többségét leírtam, azért csak re:

1.; Mutogatás, erkölcstelenség... Én is ellenző vagyok.
2.; Örülök, én kiegyeznék vele, amit jogokról írtál :) Személy szerint, ahogy írni szerettem volna, nekem nem szükséges a házasság. Akárhogy nevezik, a hozzá kapcsolódó jog érdekel. Ha ennyitől "megfosztanak", hogy nem lehet úgy hívni, az aztán nem zavar. És sztm a legtöbb meleget sem. Csak valamiért kedves érdekképviselő fő melegeink valamiért kötik az ebet... Hogy miért, nem tudom. (Max összeesküvéselméletgyártós gondolatom van)
Házasság gondolathoz csak annyit még, hogy ez is kicsit "magyar jelenség", vagy mondhatnám keletiesnek, hogy a házasság az Úr, valamint házasság az állam színe előtt, még mindig kéz a kézben jár. Még mindig a fejekben a kettő összefügg.
És igen, akinek melegként egyházi esküvő kell, szerintem is, találja meg, sőt meg is találhatja, olyan vallásnál, ahol lehet, vagy olyan keresztény "mellékvonalakon", ahol engedik/megteszik, ez meg tipikusan amerikai jelenség/probléma, vagyis a jól szidott médiából ezt látni...
3.; 1-2 éve még egyet értettem volna veled, hogy ne lehessen. Bár más érveim voltak... Sőt, még ma is inkább azt mondom, hogy ne, szintén más érvekkel, valahogy mégis kezd elmúlni ez a magabiztosságom... Nem kívánok belemenni, értelmetlen, eredménytelen, feltételezéseken alapuló lenne bármit erről írni. Torzulás, hát lehet... Nagyobb-kisebb, jobb-rosszabb torzulás, mint egy alkoholista, vagy drogos hetero szülőnél? Ha ők elronthatják alanyi jogon, mi miért nem? Tipikus meleg viszont kérdések... DE még az alapkérdések sem tiszták hetero szülőknél sem: Mikor üti a gyermek alanyi joga, a szülő alanyi jogát stb stb. Szerintem kimeríthetetlen a kérdés.
4.; Összeszedtél pár alakot, akiket ön-, vagy csoportvédő melegek szoktak emlegetni :) Én cserébe elárulom, hogy ki/kik azok, akiket személy szerint én a legtöbbre becsülök... Azok pedig a szülő nők, akik bár lehet eltérő körülmények és adottságok között, de tisztességben, szeretetben felnevelik gyermeküket. :) Számomra egy ilyen nő, bár lehet nem alkotott maradandót, mégis hős. Mindennapjaink átlagos hősei. Persze lehetne ez igaz apákra is. Csak hát velük kitolt a természet, mert megfosztotta a szülés csodájától. Így ez a felülmúlhatatlan érdem az anyáké marad. :) Éljenek a jó édesanyák! :)
Előzmény: varvizib (73) 0 VÁLASZ
varvizib 2011. 06. 19. 01:06 | #73
Nekem és szerintem rajtam kívül még sokaknak elsődlegesen nem magukkal a melegekkel van bajunk, hanem a felesleges magamutogatással, nyilvános erkölcstelenséggel, a saját privát dolgaik kiteregetésével.

Azzal egyetértek, hogy nagyon is helyén való dolog lenne a melegeket hasonló jogokkal illetni mint a heterókat, lásd élettársi viszony, öröklés stb. Összesen 2 dolog van csak, amit én nem adnék meg: 1.) a melegek ne házasodhassanak 2.) ne fogadhassanak örökbe gyermeket. (Ja és ne legyen pozitív diszkrimináció sem, vagyis ne legyen egy melegnek valamilyen kiváltsága csak azért, mert nem hetero.)

Az elsőt azért, mert a házasság alapvetően egyházi intézmény, és ennek működését, hagyományait kívülről egy kisebbség ne kérdőjelezze meg. Ne állítsanak fel olyan példákat, amik a többség normális családfelfogását megzavarnák. - Viszont ugyanide tartozik, hogy az élettársi kapcsolatot engedélyezném, annak minden jogával és kötelességével együtt, így tehát ha nem is az egyház színe előtt, de az állam előtt a kapcsolatuk ilyen értelemben szentesíthető lenne. Továbbá javaslom a melegeknek, hogy ha ezen jogok nem elegendőek, és ragaszkodnak az egyházi szertartáshoz is, akkor alapítsanak saját maguk számára egy új vallást, ami ezt lehetővé teszi. Ha tehát egy saját maguk számára létrehozott vallás keretein belül házasodnának meg, az ellen már semmi kivetnivalót nem látok.

A másik véleményem azért tartom fenn, mert egy gyerek nevelésénél szükség van arra, hogy a szülőktől mindkét nem megfelelő viselkedéssémáit megtanulhassák. Én elhiszem, hogy kellő szeretettel tudná nevelni fogadott gyermeküket egy meleg pár is, de a gyerekben a szerepek torzulása személyiségzavarhoz vezethet. - Pontosítok. Ha hiteles hatástanulmányok igazolnák, hogy meleg szülők esetén semmiféle káros hatás nem éri a gyermeket (ahhoz képest, mint ha heteró szülők nevelik), akkor már nincs vele túl sok problémám. De nem szeretnék alaptalanul reményt kelteni, szóval bár ezt nem zárom ki, de nagyon nem tartom valószínűnek.

Én becsülöm azokat, akik kiállnak saját magukért, és felvállalják hogy melegek. Viszont a Meleg Méltóság Menet az szerintem nem erről szól. Az inkább már heccelés, a meleg mozgalom lejáratása, gyűlöletkeltés a melegek iránt a kirívó öltözetükkel, magatartásukkal. Én nagyon sokáig csak ezeket a magamutogató melegeket láttam, és ez alapján nagy mértékű előítélet épült fel bennem a melegekkel szemben. Legalább félezer embert ismertem meg eddigi életem során, és persze ilyen nagy számnál szükségszerű hogy lesz közöttük néhány meleg is. Őket kerültem, és zavart a közvetlenségük. Aztán megismertem olyat is, akiről bár megtudtam, hogy meleg, mégis normális srác volt: a magánéletét nem tolta az orrom elé, nem játszott rá hogy meleg, kellően távolságtartó volt a heterókkal (már úgy értem nem akart rájuk nyomulni), társas kapcsolatban élt, hűséges volt a párjához. Róla nem direkt módon tudtam meg hogy meleg, hanem mások árulták el. Az ő példáján keresztül értettem meg, hogy vannak közöttük normális, jó fej emberek is, és talán a többségük éppen ilyen. Ő például sosem venne részt egy felvonuláson, és nem örül annak, hogy mások divatot csinálnak ebből, vagy közröhej tárgyává teszik a melegségüket.

A tudomány, irodalom vagy művészet nagy alakjai között számos meleg volt. Közöttük sokaknál az értékrend vitatható (pl. Rimbaud, Verlaine, Baudelaire stb. nagyon züllöttek, erkölcstelenek voltak), de bizonyára akadnak olyanok is, akik nem aberrált viselkedésükről híresek, illetve akik nem teregették ki a magánéletüket. Leonardo da Vinci, Michelangelo, az angol Pascal, aztán Csajkovszkij, Elton John, George Michael, Ricky Martin a zene különböző területeiről. Oscar Wilde, Shakespeare (legalábbis vitatják), Leonard Bernstein. A hódító Nagy Sándor, II. Rudolf császár, Nagy Frigyes. És biztos rengeteg és rengeteg más példa is van. Ezek az emberek letettek valamit az asztalra, értéket hoztak létre amire büszkék lehetnek.

A korábbi írásom, amiben kifigurázom a Meleg Méltóság Menetet éppen azért született, mert - egy kis humorral - ideje elküldeni a fenébe azokat, akik destruktív hatásúak a társadalom többsége számára. (Igazából elsődlegesen maguknak a melegeknek kellene kiközösíteniük és elítélni maguk közül ezeket.) Ugyanakkor persze a tolerancia nagyon is helyén való azok esetében, akik normálisan viselkednek, és értéket teremtenek munkájukkal.
Előzmény: Ytsro (72) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 18. 23:52 | #72
Ezek után bárki, aki benéz a poszthoz és nekiáll kommentet olvasni, valószínűleg elkíván engem, éccsanyámat, sőt egész rokonságomat különböző helyekre... De azért csak kijött belőlem, fene a pofámat. :(
Előzmény: Ytsro (71) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 18. 23:50 | #71

És marad utolsónak jog előtti egyenlőség, jogegyenlőség másként… És itt értem azt, hogy a megszerzett jogokat melegként ugyanúgy, egyenlőként meg lehessen élni, használni… De ez már társadalmi elfogadottság kérdése megint, aminél megint vissza lehetne térni oda, hogy ez csekély, akkor hogyan lehetne erősíteni, és bumm, már megint a felvonulás témája…

Sajnos a melegek céljai és elérésének gátjai valósak és reálisak. Ahogy ezt meg kívánják oldani „önkéntesen magamat kineveztem-meleg-aktivista-jogvédő-akármi vezetők”, illetve a felhasznált eszközök jócskán alulmúlják a kívántakat, sőt visszájára sülnek el, lásd Méltóság Menet…

Tehát ez a „csont” csak egy rosszul és „rosszak” által használt eszköz, egy (meleg szempontból) jónak szánt ügy érdekében.

Szerintem ez a helyzet. :(

Előzmény: Ytsro (70) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 18. 23:46 | #70
Annak ellenére, hogy ilyen formában és módban felvonulás ellenes vagyok, azért az hozzá tartozik, hogy alapjaival, miértjeivel egyet kell értenem!

Mert eddig is volt jogi hátránya a melegeknek, de az ellen, hogy ezek alkotmányosítva is legyenek, igen is fel kell lépnie/szólalni. Az lehet, hogy a normálisabbika nem vonaglik utcán, hanem petíciót ír, érdekképviseleti megbeszélést kezdeményez, nemzetközi szervezetek befolyását kéri stb, de az nem izgi, látványos, azaz nem „médiaképes”.

Mert kíváncsi lennék, hány hőbörgő, vagy akár csendes hetero tudja, hogy miről szól pl ez az alkotmányozós-házasságos-buzis vita?

Hogy miért jó az egy heteronak, ha egy meleg, akinek a társa balesetet szenved pl, akkor nem mehet hozzá be a kórházba, mert az állam nem ismeri el a kapcsolatot… Mire jó az egy heteronak, ha 30 év együttlét után, a meleg pár egyik tagja előbb szenderül a másvilágra, és a „társa” nem rendelkezhet közös vagyonnal, nem örökölhet, mert az állam nem ismeri el… Miért lenne rossz a heteroknak, ha ezeket a jogokat megkapná a buzi? Mit veszítenének?
Mert ilyenekért hőbörög és tiltakozik a mocskos buzija! Tudtátok-e?

Csak a politikusok, a papok, meg néhány hülye önkéntesen kikiáltott alpha-buzi leegyszerűsített ezt arra, hogy lehet-e házasodni, vagy sem… Egy hülye szón vitatkoznak!

Én szarom le minek hívják, házasság, bármiora, jóksajáson, vagy bármi. Kit érdekel a neve? Ami jogokat előbb írtam, mit rejtenek, hogy sajnálják tőlünk?

Jó, tudom, van benne egy fájó kérdés. Legalábbis szerintem csak ez az egy. A gyereknevelés… (Az külön egy könyvet megérne) De én azt mondom, ha csak ezt az egy jogot nem kapnánk meg, a fenekünk csapkodnánk a földhöz… Legalábbis én és sokan mások. Már az mekkora előrelépés lenne, te jó ég!
Előzmény: Ytsro (69) 0 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 18. 23:42 | #69
Akkor megint leírom, amit a kb 3 havonta bedobott buzis témánál szoktam.

A felvonulás eredeti, alap ötlete és célja szép és jó. Megmutatás (nem mutogatás), jogegyenlőség, jogérvényesítés stb, nem részletezem, akit érdekel, nézzen utána. Azt is illik megjegyezni, hogy anno nem tűllboás, műfarkas vonaglás volt a menet. Amivé mára vált, az egy nagy fos.

És szokás szerint hozzá tartozik ehhez a nagyon sokszor hozott: média. Mert milyen érdekes a híradóban, hogy a rózsaszín tangás, bibliát hágó buzikát kővel dobálták meg! Juj a rossz, csúnya buzika, juj a rossz, csúnya dobáló! Azt a kicsinyke pozitívumot, amit ezzel a felvonulással elérnek, sokkalta meghaladja a negatívum, amit „kiharcol”. És még nem is ez a legrosszabb benne. Ami még rosszabb, hogy ez a negatívum önmagában sokszorosa annak a pozitívumnak, amit az egész rendezvénysorozat felhalmoz.
Mert arról bezzeg sehol nem esik egy szó sem, hogy mi van a felvonulás előtt és után! Mit lehet arról hallani, hogy milyen konferenciák voltak, milyen filmbemutatók, könyvbemutatók? Milyen családbarát rendezvények, segítségnyújtási akciók, különböző előadások? Milyen tárgyalások, együttműködések más, nem szexuális orientáción alapuló kisebbségi érdekképviseletek, szervezetek között? Lehet itt szó akár mozgássérült szervezet, egyedülálló anyák érdekképviselete, aids szervezetek vagy más jogilag hátrányos/megkülönböztetett kisebbségekről. Ezekről sehol sem lehet hallani!

Ha az elzüllesztett felvonulásra és „megvédésére” szánt időt és pénzt inkább arra szánnák, hogy a kereskedelmi és akár köz-médiumok drága műsoridejébe, az így már nem létező nézettségbomba „össznépi szitkozódás” helyére bekerüljenek ezek a pozitív dolgok, talán haszna is lenne.
Kíváncsi lennék, hány hőbörgő és nem hőbörgő tud ezekről a programokról, amik a napokban voltak/vannak?!

Ytsro 2011. 06. 18. 23:05 | #68
Sokat és hosszan írtam, pont, hogy ne értsetek félre és szokás szerint ne legyen olyan "rámhúzva" amit nem írtam, gondoltam. Aztán klikkeltem az elküldre, mégse jelent meg... Pedig milyen sokat szenvedtem vele... :( És ez alatt csak megtörtént, amit nem akartam... Számba adjátok amit nem írtam, de ti hallani akartok, hogy igazatok legyen :)
Ytsro 2011. 06. 18. 23:02 | #67
Nos. Ez a normális dolog mindig olyan bonyolult... Anno Nas-sal volt egy nagyon érdekes "beszélgetés", ahol meleg társaim rosszallását kivívva igen is eljutottunk addig, hogy csupán vegytiszta biológia szempontjából a melegség nem normális biológiai működés. Azonban amint egy kis pszicho-, szocio- stb dolog hozzáadódik máris bonyolulttá válik az-e. Szerintem lényegtelen, hogy az-e.
A lényeg, ha te nem találod annak, az a magad dolga, jogod van hozzá. Azonban a leírtak alapján rejtve meg is válaszoltad, hogy hol a toleranciád... Hát ott, hogy ha látod, nem nézel oda, ahelyett, hogy levered. Pl itt. És ha tényleg megteszed ahogy írtad, hogy a látottak után a boltban ugyanolyan vásárló az a meleg, mint a másik. Ez is tolerancia. Ennyit szeretne a meleg. (Mert a toleranciáról beszélünk, nem a jogról) Tőled ezek szerint megkapja.
De egy szervezet/érdekképviselet nem egyénekben gondolkodik.
Előzmény: Greg46 (59) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 22:45 | #66
tudok én ha akarok :D

a szélsőjobbosok közé igen, szívesen közéjük hajtanék.... de akkor miben külömböznék tőlük? semmiben....

a melegekkel tényleg nincs bajom, amíg megtartják maguknak..... a felvonulást ellenzem..

viszont sajnos megint be kell látnunk valamit... oldaltól függetlenül....

kaptunk megint egy gumicsontot amin rágódhatunk, ma mindenki el volt foglalva a melegekkel.... mellette meg történt ez is az is a mi "drága" jelenlegi és ex vezetőink házatáján aminek láss csodát nem kerítettek akkora feneket mint a felvonulásnak.....

mocsok dolog hogy mekkora hatalma van a médiának.....


Ja, és nem akarok én senkit sehova vezetni, meg fényt adni..... old meg magadnak :D
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 18. 22:28 | #65
De azért ismerd el,hogy behajtanál közéjük a külföldi rendszámos terepjáróddal és adnál nekik a gallytörő ráccsal.(na jó nem baszogatlak)
Mellesleg ez egy igen összeszedett gondolatmenet volt,kétszer is megnéztem a kommentelő nevét,nem hittem el.:)
Előzmény: Greg46 (59) 0 VÁLASZ
Csemegekaraj 2011. 06. 18. 22:21 | #64
Még szerencse, hogy te itt vagy, és elvezetsz bennünket a fénybe ;)
Előzmény: Greg46 (60) +2 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 18. 22:21 | #63
Nagyon sok mindenben teljesen igazad van,értem az érveidet.(Mi már egyszer beszélgettünk erről egy másik poszt kapcsán).
Neked viszont azt kell megértened,hogy a legtöbbünknek(és most nem az ilyen himihumi greg formákról van szó)nem a homoszexualitással van bajunk,hanem azokkal,akik ezt nem tudják méltósággal viselni,megfelelő módon közvetíteni ezt a heterók felé.Én úgy gondolom és tapasztalom,hogy a mostani generáció magasról tesz a homoszexualitásra,mondhatni teljesen elfogadott dolog lett.Viszont ehhez nincs szükség felvonulásra,köztéri szopásra,színes boákban való vonaglásra.Ezzel ugyanis valóban azt érik el,hogy ha legközelebb meglát valaki egy normális,kultúrált meleg párt,akkor annak is oda fognak szólni,esetleg helyben is hagyják őket.Miért ne lehetne csendben,kultúráltan,normális öltözékben,felvonulni kézen fogva,akár csókolózva?!
Kérdem én,a melegek mit tettek,tesznek annak érdekében,hogy elfogadják őket,hogy ne nézzenek rájuk megvető pillantásokkal?!
És azért ne keverjük össze a dolgokat.Az,hogy egy hetero pár kézen fogva sétál és közben esetleg csókolózik,teljesen normális dolog,ugyanez ha homo pár csinálja nem.Hogy miért,mert maga a homosexualitás nem normális dolog.És ezt kéne a melegeknek is felfogni.Nem normális.Így nem is lehet teljes toleranciát várni.
Gondolom abban te is egyet értesz,hogy bizonyos melegeket igenis jól meg kéne ruházni,ugyanis nem tudják hol a határ.Szándékosan provokálják a heterókat a járműveken,a köztereken,a médiában.Viszont aki normális,ember módjára tudja ezt az állapotot kezelni,annak igenis joga van a meleg párjával kézen fogva sétálni,csókolózni,stb.
A toleranciát,elfogadást,megértést nem lehet kivívni egy ilyen "tollasbállal",ezt remélem te is belátod.
Előzmény: Ytsro (58) 0 VÁLASZ
legionsinhiding 2011. 06. 18. 22:17 | #62
Arról meg ne is kezdjük el a vitát hogy a többség által befizetett adóforintokból kell egy ilyen felvonulás mellé a biztosítást megfizetNEM NEKEM mint többségnek.
Nem SPECIEL a melegekkel van bajom, hanem az összes kisebbséggel aki nem tudja elfogadni a helyét, és rázza a rongyot, szítva ezzel maga ellen a feszkót még jobban.

legionsinhiding 2011. 06. 18. 22:15 | #61
Furcsa hallani a "természetes" szót egy ilyen közegben.
Azt is furcsa hallani, hogy a többségnek kell kisebbség ütemére lépni sőt, lehetőleg látványos gesztusokat is tenni.
NEM.
El kell fogadni hogy az ember és bármely vele összehasonlítható lény 2 ellenkező nemű lényből jön össze. Ha holnapra mindenki homkos lenne a világon, akkor kb 70 év múlva ez egy tiszta és boldog bolygóvá válna mert nem lenne az ember aki pusztítja.


Előzmény: Ytsro (58) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 22:10 | #60
egyébként meg ezt megszokhattuk volna a nagymagyar csürhétől.... mennek, provokálnak, balhéznak... aztán mindig van kifogás, hogy a másik a hunyó.....

rendőri erőszak.... ő provokálta ki, önvédelem stb......

ez nagyon jellemző erre a szarházi csürhére.... ehhez értenek... de ez kiről állít ki szegénységit?

buta mind mint a tök... kimennek, aztán skandálják a maguk kis gyökérségeit... betanított robot az összes, egy saját gondolatuk nincs... mindegyiknek a fejébe ver valamit a kurucinfo meg a vona.....

az ilyentől mit vársz?????
Előzmény: Greg46 (59) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 22:07 | #59
nézd van igazság abban amit mondasz...

és biztos vagyok benne, hogy vannak meleg párok akik szolidabban intézik "ügyeiket" mint mások, ugyanígy hetero pároknál is...

de azért lássuk be, nem ez az elterjedt.... és ilyenkor ne engem baszogass, hogy intoleráns vagyok, hanem azt a kirívóan viselkedő buzit/buzikat (mert ebben az esetben az buzi nem meleg..) aki/akik miatt ez így van....

most nem fogok megint bele menni abba (mert a fasznak hiányzik egy két agyas okos szóforgató), hogy máshol, nyugaton mi van.... de miért van az, hogy pl Londonban a metrón nem zavar ha két meleg kézenfogva felszáll... és ha egyikük előbb száll le, egy puszival elköszön.....

miért van az, hogy OTT ahol elfogadottak, ott tudják szolidan élni a mindennapjaikat....

és miért van az, hogy ITT ahol ugye a legtöbbjük szerint el vannak nyomva, itt kirívóskodnak??????

Lehet, hogy ha azok akik kivívták nektek (a szavaidból az jött ki érintett vagy) hogy állnak hozzátok nem viselkednek sokszor úgy ahogy, akkor másképp áll hozzátok az átlag ember is....

mert sajnos az átlag magyar buta.... de nagyon.... ma divat nagymagyarnak, kereszténynek lenni, és manapság kurvára tudja mindegyik hogy a keresztén orthodox szerint mit lehet meg mit nem..... Sajnos szűk látókörűek... ennyi...

egyenlő bánásmód.... semmi gond... bejössz a boltomba, ugyan olyan fizető vendég vagy mint bárki.... de azért azt kérlek, ne akard megmagyarázni, hogy ez a normális....

oké tudom, a normális is attól függ honnan nézzük.... VISZONT! az én értékrendem szerint nem normális ha két pali "karodzik" és nem tartom azt sem normálisnak ha két faszi kéz a kézben sétál....
Nem háborodom fel rajta, elfordulok, DE nem tartom normálisnak.... És igenis ha akkora lesz a fiam, óvni fogom attól, hogy ezt lássa...

Mert az én értékrendem szerint nem normális.... amit én megtehetek megteszem, hogy a gyerek hetero legyen.... ez ugye jogom.... Amikor eléri azt a kort, meg fogom tanítani, hogy ezt el kell fogadni, ezért nem szabad gyűlölközni, DE tudatosan (már amennyire lehet) és burkoltan, mindennel azon leszek, hogy ne legyen az......

Nem tartom jogosnak, hogy valakit azért fejbe basszanak féltéglával mert meleg, még ha meg is csókolta a párját.... ez nonszensz.... ezt is csak magyarországon lehet megtenni, hogy utána a bíró még a sértettet hozza ki hibásként.... sajnos ez egy ilyen ország....

Alapvető hozzáállásban vannak problémák....én azt mondom, hogy egy meleg pár igenis szorítkozzon az otthoni dolgokra.... egy hetero meg ne basszon fejbe féltéglával.....
Előzmény: Ytsro (58) +1 VÁLASZ
Ytsro 2011. 06. 18. 21:42 | #58
Látod, látod.
Neked semmit nem jelent, mert "jogod" van hozzá, megteheted, a nélkül, hogy bárki szóval, vagy tettel bántana! Észre se veszed, hogy mennyivel visszautasítóbb vagy, mennyire "jogfosztó".

Nekem marha sokat jelent és mélységesen sajnálom az ismerőseidet. Mert tudom milyen érzés az, félni attól, hogy megfogod a szerelmed kezét!
Neked semmi, mert kimész az utcára, megfogod a kezét a nődnek(Greg alapján valószínűsítem) és az természetes. Egyikőtök balra kell menjen, másik jobbra, hát fogjátok magatokat elköszöntök, egy puszi és mentek. És ez mennyire semmiség és természetes.
Nem látod, hogy szegény ismerősöd mennyire kitaszított és/vagy kitaszítja magát, mennyire fél? Még ha el sem ismeri!

Neked fel sem tűnik, mi mindent "engedsz" meg magadnak természetes, meg "az semmi" alapon, amit neki nem lehet. Vagy ha megteszi, a mai napig arra számíthat a bíróságon, hogy ő provokálta ki, hogy szétverték a fejét...

Mi az, hogy elfogadható viselkedés? Sokan ezzel jöttök.
Ha titkolja, ha elbújik, ha tagadja? Az az elfogadható, ha nem látod? Jó legyen. De akkor, aki így áll hozzá, hogy az elfogadható viselkedés számára sokkal nagyobb teret enged, mint másnak, akkor ne háborodjon fel, ha intoleránsnak stb nevezik. Mert mi a toleranciád, ha nem is tudsz róla? Mit tolerálsz, ha nem találkozol vele. Ha nem látod, nem hallod, nem is tudsz róla, hogyan, mit tolerálsz, amikor a létezéséről sem tudsz?
Vagy ha azt mondod egyenlő bánásmód, egyenlő jogok, egyenlő stb, de ne fogja meg a párja kezét stb. Akkor visszafele is igaz, hogy ugyanúgy ne háborodjon fel senki, ha egy hetero pár kézenfogva megy az utcán és az egyiket leverik féltéglával. És ekkor is mondja a bíró majd, hogy a pár provokálta ki... Ugye máris mennyivel szörnyebben hangzik a dolog?!
És ne adj Isten, hogy bárkinek bármikor, legyen az homo vagy hetero, meg kelljen ezt élnie!
És azért a végére kiemelem, hogy tuti legyen: nem nyilvános szexről, nem csókcsatáról, nem utcai pettingről, vagy bármi perverzióról írtam!
Előzmény: Greg46 (44) 0 VÁLASZ
7sleeper 2011. 06. 18. 21:01 | #57
1. gondolom ez ( http://www.imdb.com/title/tt0105275 ) ihlette Stomper88 nickjét
2. viszont Greg46, még a primitív agyhúgyköves vállalkozó stílus is elfogadhatóbb tőled, mint ez az iménti erőlködésed ;-)
Előzmény: Greg46 (52) +1 VÁLASZ
7sleeper 2011. 06. 18. 20:54 | #56
hmm.

1. dobbantsanak a bratislavai vonulásukkor Pozsonyból, bécsig
2. az említett településekhez tartozó területeket átugorva egyből a priklopil-fritzl duó kebelére
3. a horvátok ezt vitatnák kissé
4. nem is kell ragozni, csak az kérdés, hogy az 1916-os, 1881-es vagy utóbbi előtti határok a mérvadóak
5. ahogy a lengyeleknek , bolgároknak, albánoknak sem semmi rosszat (okkal sem), horvátoknak sem (amúgy lásd Split)
6. nándorfehérvár
7. kárpátokon túl

valahogy így.

egyre nyilvánvalóbb, hogy csak azért erőltetik ezt az alantas provokációt (a normális többség ellenében, mely magába foglalja azokat a homoszexuálisokat is akik nem leépült buzikurvaként skandálják a tolerancia jegyében, hogy homokosnak lenni jó, sőt kiváltság), hogy példálózhassanak a bukott demokráciánkkal.. valahogy a három unszimpatikus táborból, még az ellentüntetők a legjobbak. a megrendelő/szervezők és a résztvevők meg elmehetnek a picsába. úgyis azt szeretnék nyilvánosan.
Előzmény: varvizib (32) 0 VÁLASZ
marti19 2011. 06. 18. 20:49 | #55
Pusztuljanak a nácik!
Előzmény: Stomper88 (50) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 06. 18. 19:47 | #54
senki sem mondta, hogy baj hogy elítéled a fent említetteket, de egy homoszexuálist aki otthon éli a nemi életét mint te vagy én, nem tudom elítélni, csak azért mert a saját nemükkel vannak...
senki sem akart kioktatni, mondhatod rá hogy buzi, én meg mondhatom hogy zavar engem, ha te elmondhatod a kis véleményed, én is megtehetem... ha kioktatásnak veszed, ha nem.
változtat a lényegen, hogy azt mondom, hogy buzi, vagy hogy homoszexuális, esetleg meleg.. előbbi degradáló és egyeseknek sértő/megalázó lehet, ezért írtam azt,amit írtam...
ha elolvastad volna, leírtam, hogy a felvonulással NEM értek egyet...
Előzmény: Mivec (33) +1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 19:12 | #53
azaz van, csak mint kreálmány.... lévén, hogy az MTA szótár nem ismeri ;)

a lényeg ugyan az.... a te gyökér neonáci hulladék hozzáállásod semmire nem jó....

gondolom vagy 60kg vasággyal együtt, anyádék vertek kicsinek, és a lelki torzultságod így próbálod leplezni......

büszke lehetsz magadra eszeszes......
Előzmény: Greg46 (52) -2 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 19:10 | #52
az ilyen idióta hozzáállás aztán sokra vezető te "agyontaposó ss"

mellesleg olyan szó, hogy stomper nincs az angol szókészletben.... ;)


Előzmény: Stomper88 (50) -1 VÁLASZ
Mr. Wallace 2011. 06. 18. 17:59 | #51
Meg a nácik! Bár, ha jobban belegondolok a buzikért kár lenne. Szóval pusztuljanak a nácik!
Előzmény: Stomper88 (50) 0 VÁLASZ
Stomper88 2011. 06. 18. 17:51 | #50
Pusztuljanak a homárok.

http://www.youtube.com/watch?v=pZvZwQnkdNI
-1 VÁLASZ
gumi 2011. 06. 18. 17:43 | #49
Ezt a sok buzit meglehetne gyógyitani.A gyógymód pedig. Tüzes piszkavas bele a közepébe.
iMan 2011. 06. 18. 17:06 | #48
"azt mondod nem baj ha egy fiú festi magát
már Clinton óta nem szégyen a szopás
meg azt hogy a segg a jövő pinája
de akkor mondd meg hogy lesz a szaporodás?

új szelek fújnak nem bír elkapni a divat és én nem értem
biztos maradi vagyok egy ócska faszfej valaki magyarázza el kérem

azt hogy hol basztam el az életem
mért nem állok a helyzet magaslatán
öreg vagyok már én ehhez
nem tépem többet a pofám
ezután"


http://www.youtube.com/watch?v=aVbUxybi4hA
Nas
Nas 2011. 06. 18. 16:24 | #47
Ismétlés a tudás anyja. :) De most nem futok végig semmit, csak már nem bírtam ki, hogy ne reagáljak. :)
Előzmény: I. C. Wiener (45) +1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 16:21 | #46
ugyanúgy ahogy jobboldali szimpatizánsok között is van aki bár elítéli, nem fog odamenni örjöngeni...

otthon hőbörög egyet, hogy na már megint vonulnak a buzik, aztán kész...

meg van ez a sok neonáci hulladék, akik máshogy nem tudják kiengedni magukból a gőzt, duzzadva a tesztoszterontól kimegy és örjöng.....

gyönyörű.....

és ilyenkor ezek azt hiszik, ők jobbak..... ugyan olyan alja söpredék a saját fajtájának mind.....
tök mindegy hogy a kordon melyik oldalán áll....
Előzmény: Greg46 (44) +3 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 06. 18. 16:20 | #45
Időről-időre végigfutod ezeket a köröket :D
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 16:18 | #44
gondolom ez lesz a mai felvonulás betétdala....

http://www.youtube.com/watch?v=DlfYIu3buWM

és gondolom a ruhákat is ő válogatta ki....

mert hogy az illyen felvonulásnak lehetne ő az arca.... igazi magamutogató homár....

van meleg ismerősöm.... ők épp a balatonon vannak a "párjával" a vicc az hogy kimennek a strandra mint két haver, és semmit nem látnál rajtuk....

szerintem vannak a melegek, és vannak a buzik....

a meleg az aki megtartja magának a szexuális hovatartozását, max ellátogat egy melegbárba, de nem fogja meg utcán a párja kezét, nem fogja csókolgatni a párját az utcán....

aztán vannak a buzik, akik ennek az elfogadható meleg viselkedésnek pont az ellentétei.... ők ma felvonulnak....
Nas
Nas 2011. 06. 18. 16:13 | #43
xDDD
Előzmény: Tooni (42) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 06. 18. 16:12 | #42
Előzmény: Nas (39) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 06. 18. 16:11 | #41
Egyébként már kezd uncsi lenni, hogy ez minden évben téma. Állítom, ha senki nem foglalkozna az egésszel, és általános érdektelenségbe fulladna, a következő évben már a kutya sem akarná megrendezni...így viszont jó hecc pár magamutogató idióta számára (mindkét oldalról).
+5 VÁLASZ
BusKeyCome 2011. 06. 18. 16:09 | #40
Én még egyet is értenék a vonulásukkal, ha azt erőltetett menetben tennék Szibéria felé.
Nas
Nas 2011. 06. 18. 16:08 | #39
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
Nas
iMan 2011. 06. 18. 15:57 | #36
A "melegség" egy genetikai elváltozás eredménye,és azért van egyre több belőlük,mert a természet így védekezik ellenünk. Szerintem :P
Zadam 2011. 06. 18. 15:46 | #35
" Ha olyanok mint más, akkor miért kell felvonulni? "
Éppen ez a baj, hogy nem úgy kezeljük őket jogi szinten, mint mindenki mást. Így hogyan várjuk el tőlük, hogy csendesen éljék az életüket otthonukban, ha már az alkotmányban kikiáltjuk, hogy ők mások?
Előzmény: Mivec (33) +2 VÁLASZ
Mivec 2011. 06. 18. 15:20 | #34
Bajom velük. Pardon, fogalmazási hiba, indulatomban nem figyeltem.
Előzmény: Mivec (33) 0 VÁLASZ
Mivec 2011. 06. 18. 15:19 | #33
Igen, igazad van. Tényleg nem tudom elfogadni sem a pedofilokat, sem a szadistákat, sem a zoofilokat, sem azt a sok beteg perverz embert mint említetted. Ja hogy az a baj, hogy nevén nevezem a dolgokat, fogalmazok másképp: homoszexuális-jogvédők figyelmébe. Változtatott ez a lényegen? Szerintem nem. Nincs nekem bajuk velem, ha élik életüket (magánéletüket otthon), és nem épp azon igyekeznek, hogy másokat botránkoztassanak meg. Nekem van barátnőm, tisztességesen felöltözve járunk, és emberek között nem csókolózunk úgy, hogy egymás manduláit túrjuk ki. Mert nem illik, mert magánügy, mert az a csendes kettesben töltött időbe való. Ja igen! Ha olyanok mint más, akkor miért kell felvonulni? Vonuljak én is, és verjem a mellkasom, hogy én hetero vagyok? És mielőtt megkérdeznéd, igen, betegségnek tartom. Mielőtt kioktatnál a betegségről, orvostanhallgató vagyok, és hidd el, nem egy betegség definíció húzható rá az esetükre. És mivel szabad országban élünk, jogom van azt mondani, hogy meleg, hogy homok, hogy buzi. Épp annyira mint ahogy ők mondhatják, hogy intoleráns, konzervatív, kirekesztő.
Előzmény: CRaPtRaSH (30) +5 VÁLASZ
varvizib 2011. 06. 18. 15:06 | #32
FIGYELEM!!!

Felhívnám a kedves résztvevők figyelmét, hogy rendezvényváltozás történt!

Az idei Meleg Méltóság Menet kijelölt helyszínei a következők:

1. Szlovákia felé: Rajka, Komárom, Esztergom, Tornyosnémeti, Lácacséke.
2. Ausztria felé: Fertőrákos, Ágfalva, Harka, Narda, Pornóapáti, Rönök.
3. Szlovénia felé: Felsőszolnok, Nemesnép, Rédics, Tornyiszentmiklós.
4. Románia felé: Csengersima, Vállaj, Nyírábrány, Ártánd, Nagylak.
5. Horvátország felé: Berzence, Barcs, Drávaszabolcs, Udvar.
6. Szerbia felé: Tompa, Röszke.
7. Ukrajna felé: Záhony.

A rendezvényen történő részvételhez személyi azonosító okmányaikat (személyigazolvány és lakcímkártya) kérjük hozzák magukkal. Horvátország, Szerbia és Ukrajna esetén az előbbieken felül érvényes útlevélre is szükség van.

Kérjük a határon való átvonulás után legyenek tekintettel arra, hogy a szomszédos országokban más előírások és törvények vonatkozhatnak Önökre. Fontos tudniuk, hogy az útiterv csupán egy irányú forgalmat enged meg, az úticél elérését követően határozatlan időtartamú szabadprogram várja Önöket.

A felvonuláson való részvétel fokozottan ajánlott azok számára, akik úgy érzik, hogy rendbontással, polgárpukkasztással és erkölcsi zülléssel kell kifejezniük a másságuk miatt érzett örömüket.

Hogyan vonuljanak?

Hangosan, színesen, táncolva, énekelve, zenélve, korlátok nélkül, családtagjaiddal, barátaiddal, akár nőnek vagy férfinak öltözve, meleg fiaddal, leszbikus lányoddal, transznemű gyermekeddel, angyalszárnyakkal, hatalmas táblákkal, síppal, dobbal, kutyával, együtt, biciklin, mosolyogva, boldogan! És legfőképpen együtt a többiekkel, hátra se nézve, minél messzebbre.

Megjegyzés: a társadalmi normák szerint élő, környezetükbe beilleszkedő, magánéletüket zárt ajtók mögött folytató meleg egyének rendezvényen történő megjelenésére nem számítunk. Az ő méltóságuk ugyanis nem a szexuális identitásukból ered (mint a rendezvény célcsoportja esetén), hanem pusztán a társadalmi hasznosság vélt mértékétől függ.


Rendezvényszervezők
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 18. 14:57 | #31
CRaPtRaSH 2011. 06. 18. 14:55 | #30
ne haragudj már, de annyi pedofil van, annyi szadista van, annyi beteges perverz ember van, aki aberrált dolgokra izgul fel, és ezek ugyanannyira rosszak, mint az itt szereplő emberek...
mellesleg elég sokat elárul a "homok-védők" kifejezésed arról, hogy valószínűleg nem tudod elfogadni, ha valaki más (gondolom nem csak ebben a témában...)

Előzmény: Mivec (26) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 06. 18. 14:52 | #29
Értem én, hogy ez nagyobb feltűnést okoz, de ezzel pl. aki odamegy, lejáratja magát a szememben.
Mert nem azt hirdetik, hogy
"Helló, Kis Aladár vagyok, 32 éves, meleg, rendes munkám van, tartós párkapcsolatom, és szeretnék a későbbiekben igazi családot alapítani a párommal, nézzétek meg, én is olyan ember vagyok, mint ti!"
hanem ezt
"Helló, Kis Aladár vagyok, és idejöttem parádézni és majmot csinálni magamból."

Én értem amit Te mondasz, de példának okáért: Lady Gaga is a feltűnésre ment rá, és rühellem mint a szart. Nem azért mert eltér az átlagtól, hanem mert a feltánés érdekében majmot csinált magából, ahogyan ezek az emberek is.
Én nem szabályoznám sem a házasságot sem a gyerekvállalást a heterókkal bezárólag, de az már megint más tészta, hogy vannak akik nem nevelik normálisan a gyerekeket. Mert sajnos tisztában vagyok vele, hogy akinek nem lehet sajátja, és örökbe akar fogadni, annak csomó kritériumnak kell megfelelni, és előtte szúrópróbaszerűen ellenőrizgetik a lakás tisztaságát, hogy elég rend van e, megfelelő körülmények, stb..

Mellesleg szerintem az emberek nemi élete, vallása és politikai nézetei, legyenek a sajátjai, és nem kell ezeket kiteregetni.(meg persze tiszteletben kéne tartani mások véleményét ... de ha így lenne, akkor nem itt tartanánk. ördögi kör ez...)
Előzmény: Zadam (25) 0 VÁLASZ
Nope 2011. 06. 18. 14:47 | #28
"Mint ahogy te is felhoztál a példát, a legtöbb melegeket a hétköznapokban nem ismered fel."

Ezzel csak egy baj van ... ezekre a felvonulásokra azok a "felismerhetetlen" melegek nem járnak, ide csak is magamutogató exhibicionista balfaszok járnak, akik öngólt adnak ezzel maguknak, illetve rossz reklámot adnak a normálisabbaknak.
Előzmény: Zadam (25) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 18. 14:40 | #27
Igazad van.Egy ilyen "feltűnő felvonulás" biztosan szimpátiát,együttérzést fog kiváltani az emberekből.Egy rózsaszín boába csavart,síppal a nyakában,szalmakalappal a fején óbégató bumburnyák tuti azt a véleményt fogja kiváltani az emberekből,hogy "ez igen,ez a pali megérett a gyereknevelésre".
Előzmény: Zadam (25) +2 VÁLASZ
Mivec 2011. 06. 18. 14:36 | #26
A fene nagy homok-védők figyelmébe ajánlom a következő linkeket: http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_2_full/index.php

Így kezdődött mindenütt mint Budapesten, pár év és ez lett belőle. Ha szeretnéd, hogy a gyerekeid ezt lássák, vagy talán számodra ez gusztusos, akkor hajrá, védd csak a melegeket...
Zadam 2011. 06. 18. 14:25 | #25
Mint ahogy te is felhoztál a példát, a legtöbb melegeket a hétköznapokban nem ismered fel. Ugyan olyan tisztességes ember. Pedig a mostani alkotmányban korlátozták több alapvető emberi jogát, csak azért, mert nem heteroszexuálisnak született. Mindenki túlmisztifikálja a házasság vagy a gyerekvállalás tényét a melegek kapcsán, pedig több joga van azoknak a "normális" szülőknek gyereket hozni a világra, akik verik, nem ruházzák, etetik rendesen őket.
Például itt van egy jó kis összefoglaló erről témáról: http://www.religioustolerance.org/hom_pare2.htm
Ki is emelnék belőle egy részt rögtön az elejéről: "...essentially all research studies into same-sex parenting reveal that children of these families develop NORMALLY."
Pont ezen jogok elvétele miatt most igazán lényeges, hogy egy ilyen feltűnő felvonulást rendezzenek. Mi lenne, ha csak egyszerűen öltönyben és nyakkendőben vonulnának fel? Semmi. A mai társadalom ingerküszöbe miatt ezt senki se venné észre és nem is történne előrelépés sem egy jobb alkotmány felé.
Előzmény: CRaPtRaSH (23) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 06. 18. 13:48 | #24
azt hittem veled :D
Előzmény: bungle (1) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 06. 18. 13:47 | #23
Nem akarok beleugatni, de attól, hogy valaki igényes, meg ápolt, meg divatos, még nem biztos hogy meleg (DIREKT nem a buzi szót írtam) .
Mellesleg mindenki itt buziz, de (gondolom én), hogy a melegek közt nem csak homoszexuális férfiak, hanem nők is vannak.
Van homoszexuális férfi ismerősöm, és rendes, tisztességes ember, jó munkahellyel, jól végzi a dolgát, és nem rózsaszín tüll szarokban nyomul, hanem egy normális, korának megfelelő (értsd: nem abban amiben egy mai 17éves, ahogy egy 30as nő sem 16évesek stílusának megfelelő szoknyában van, jó esetben).

Amire ki akartam lyukadni:
nem biztos, hogy aki a mai szarokban jár (rózsaszín, flitteres póló meg hasonlók) az meleg. Ez a divat. Én is utálom, de ettől még nem meleg, csak egy kis stílustalan gyökér aki megy a többi után. És attól, hogy valaki meleg, nem biztos, hogy rosszabb ember bármelyik másiknál...

Ettől függetlenül a felvonulás részével nem értek egyet. Egyik részről sem. Meg a tüntetőkkel sem, meg semmi ilyennel.. Csak az elgondolkozhatna, aki vagdalózik azzal, hogy a stílus miatt lesz homokos valaki..
5150head 2011. 06. 18. 13:40 | #22
persze ott a pont! igazad van, én is sarkosan fogalmaztam. amúgy a szemöldökkiszedés, gyanta, szájfény (mert olyat is láttam) stb ilyesmire gondoltam.
Előzmény: Greg46 (20) 0 VÁLASZ
dverger 2011. 06. 18. 13:37 | #21
Szánalmas ez az ország. Buzik és nagymagyar nácik a utcán. Hányinger! Balhé keltés az egész mind a 2 oldalt. Bár az is biztos, hogy a legtöbb kint ordibáló senkiházinak igencsak valami elfojtott ferde hajlama lehet. Mert nem hiszem, hogy normális ember kimegy ordibálni meg dobálózni olyanokat akiket nem szeret és elmondása szerint undorodik tőlük. Én pl. úgy vagyok vele, hogy azt csinálnak amit akarnak fel is vonulhatnak. Mivel leszarom őket leszarom a felvonulásukat is. De amikor kint van a söpredék szélsőjobb is ördögöt ordibálva akkor lesz kész tragédia az egész.
A melegfelvonulással kapcsolatban azt nem értem, hogy mi a picsáért kell hülyét csinálniuk magukból? Azok a ruhák meg az a stílus csak elfogadhatatlanabbá teszi őket. Vonuljanak végig normális ruhában ahogy élnek. Ehelyett meleg bohócoknak öltöznek. :S Az ostoba képű kopaszok meg frusztrált lelkű utálkozók meg csak simán ostobák. Két nyomi banda egy helyen!
Greg46 2011. 06. 18. 13:29 | #20
"Higéniához meg annyit, h moss fogat/hajat, fürödj meg, vágd le a körmöd, borotválkozz meg. Aki ennél többet csinál férfi létére az vagy buzi vagy látens homokos. (most a sportolókat nem számítom bele, nekik a sport miatt kell mondjuk gyantázni.)"

ezzel nem 100%-ig értek egyet, mert azért vannak dolgok amiktől még buzi azért nem leszel.... mondjuk ha kézkrémet használsz, vagy pl szeles időben labello-t.... A nagyfaterom krémezi a kezét azzal a norvég kézkrémmel amióta az eszemet tudom.... nem gondolom, hogy látens buzi lenne :D


Előzmény: 5150head (17) 0 VÁLASZ
pdstudio 2011. 06. 18. 13:25 | #19
Ha valaki IFA platóról, pávatollal a picsájában, egyik kezében kereszttel hadonászva, a másikkal meg öklét rázva ordítja, hogy fogadjuk el mert ő is normális, akkor az furcsa. Nagyon furcsa.
+4 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 13:24 | #18
és ezzel a hozzáállással meg fog változni a dolog????

tényleg nem védeni akarom őket, a vonulás részével abszolút nem értek egyet.... de az oktogonon gyülekező gyökerekkel sem.... takarodjon mindenki haza és csinálja otthon.....

menjél ki egy lőtérre, és lövöldözz ott... a buzi meg menjen haza és vonulgasson a nappali meg a konyha között...
Előzmény: bismarck33 (16) 0 VÁLASZ
5150head 2011. 06. 18. 13:24 | #17
Divathoz: Én szerencsés helyzetben vagyok. Édesanyám varrónő, tehát ált a nadrágjaimat, rövidnacikat vele varratom, nagyon ritkán vásárolok már boltban ilyesmit. Pólót meg vagy csináltatok egy ismerőssel (egyszínű rá vmi minta szitával) vagy megveszem ami éppen megtetszik, de boltban inkább inget szoktam venni. Sötét színeket kedvelem (stílusból kifolyólag) És az a szomorú h igazatok van. Alig lehet olyan ruhát találni, amin ne lenne flitter, csillogna, vagy vmi gusztustalan színe lenne... hihetetlen komolyan.
Higéniához meg annyit, h moss fogat/hajat, fürödj meg, vágd le a körmöd, borotválkozz meg. Aki ennél többet csinál férfi létére az vagy buzi vagy látens homokos. (most a sportolókat nem számítom bele, nekik a sport miatt kell mondjuk gyantázni.)
A vonuláshoz meg annyit, h vonuljanak, leszarom, tőlem 120 kmre vannak :D De azt kultúráltan tegyék, ne úgy h az sértse mások ízlését/lelki világát. (pl bőrtangában smároló faszik -.-)
De hiába hadakozunk, úgyis lesz mindig ilyen! Továbbra is ránk akarják sózni a flitteres rózsaszín ruhákat, továbbra is rá akarnak venni h gyantáztasd a mellkasod, és továbbra is lesznek buzik akik vonulgatnak. Ezen nem felháborodni kell, hanem leszarni, és kibújni alóla/elutasítani.
+1 VÁLASZ
bismarck33 2011. 06. 18. 13:15 | #16
Nem azzal van a gond, hogy vonulnak, hanem hogy nem lehet közéjük lőni!
+1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 13:07 | #15
hát nem tudom.....

a kérdés az hogy ki mennyire szarik a divatra....

a tinipicsa az tinipicsa... az kussoljon és foglalkozzon a tini faszokkal.... vagy menjen dizsibe bmw-st meg audi-st szopni....

inkább vagyok divatjamúlt mint nézzek ki homárnak.....

tényleg félre értést elkerülendő, semmi bajom velük... mindenki azt csinál amit akar... OTTHON....

lehet hogy én vagyok régimódi, de tartsuk meg ezt otthonra... egyaránt hetero és meleg emberek is...

de amikor valakiről messziről sikít, hogy homár az irritál....

menjen el bárki a Mammut-ba a Starbucks-ba... van egy magas gyerek.... aztakurvakibaszott eget..... a munkáját jól végzi, de könyörgöm visít róla.... és az irritál....

a durva az, hogy lassan egyébként lassan értelmes, nem homár ruházatot csak a tápkieg. boltokban találok... ahol az XXL-es póló az XXL-es, ahol a férfi oldalon helye nincs a pink-nek meg a "cukcsi divcsi színcsiknek"
Előzmény: Nope (12) 0 VÁLASZ
Nope 2011. 06. 18. 12:39 | #14
Én nem akarok tőlük semmit, de elkerülhetetlen hogy napi szinten legyek kapcsolatban velük ... szerencsére most hogy nyári szünet van már nem, szabadulok tőlük 2 hónapra! Amúgy 18 is tinipicsa - nagy átlag, tisztelet a kivételnek -, az elsőéves főiskolások meg abban a korban vannak!
Előzmény: dude (13) 0 VÁLASZ
dude 2011. 06. 18. 12:31 | #13
Mit akasz te a "tinipicsáktól"? Nem túl öregek ők hozzád?
Előzmény: Nope (12) +1 VÁLASZ
Nope 2011. 06. 18. 12:28 | #12
Sajnos, buzinak kinézni divat. De engem nem is érdekel, az már annál inkább, hogy nem csak az idióta tizenévesek között terjed a módi, hanem halad felfele ... és az a felháborító, hogy ha férfi létedre nem szeded a szemöldöködet, nem látszik a körmeiden a "mani-pedi" akkor nem férfi vagy "női" - értsd: tinipicsa - szemmel, hanem ápolatlan!
Előzmény: Greg46 (9) 0 VÁLASZ
Szancso 2011. 06. 18. 12:25 | #11
Lehet hogy megdől a meleg rekord.
bungle
bungle 2011. 06. 18. 12:20 | #10
Előzmény: Krisaaaak (8) 0 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 12:19 | #9
tudja a franc.... de nézz körbe.... múltkor volt egy post, hogy nőiesednek el a palik.... Tisztelet a kivételnek...

de nézd meg a mai divatot.... akár ruhában, akár hajban, akármiben..... :S


Előzmény: Nope (7) 0 VÁLASZ
Krisaaaak 2011. 06. 18. 12:17 | #8
Jól mondod. Csinálják diszkréten, addig a kutyát se érdekel, de ez így provokáció (szerintem).
Előzmény: CtrlAltDel (3) 0 VÁLASZ
Nope 2011. 06. 18. 12:14 | #7
Én egyvalamit nem értek ... homoszexuálisok nem szaporodnak ... akkor hogy a jó istenbe vagy egyre több belőlük?!
Előzmény: Greg46 (4) +1 VÁLASZ
thisisreal 2011. 06. 18. 12:12 | #6
Ma melegfront, holnap meg jön a hidegfront.
Előzmény: komcsi (5) 0 VÁLASZ
komcsi 2011. 06. 18. 12:07 | #5
Nincs elég meleg így is? 32 fok van, basszájba...
+3 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 18. 12:06 | #4
a vonulgatást én sem értem....

oké melegek.... és ki a f@szt érdekel? Akkor menjünk mi is vonulni, hogy heterók vagyunk.....

lassan úgyis divatjamúlt lesz heterónak, családosnak lenni...

Mondjuk azokat sem értem, akik ilyenkor kimennek ellen "vonulni" annak mi a geci értelme van???????

Kivonulnak árpádsávval a meleg ellen tüntetni.... bohóc banda mind a kettő....
+1 VÁLASZ
CtrlAltDel 2011. 06. 18. 12:02 | #3
Ott cseszik el a melegek, hogy vonulgatnak.
A társadalom nagyjából 3 részre oszlik a melegekkel kapcsolatos viszonyulás tekintetében: támogatók, neutrálisak és ellenzők. Az én neutralitásom pont az ilyen demonstrációk hatására billen át ellenzőbe.
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 06. 18. 11:50 | #2
"ellentüntetők várják a melegeket az Oktogonon" - Hetero Hülyék Hordája?
nem az a baj, hogy buzik, hanem hogy vonulgatnak... heteroknál detto... sok idióta
+3 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 18. 11:47 | #1
"A rendezvény végén, jelképes ünnepség keretében az arra igényt tartó párokat anyakönyvvezető adja össze."
T. már el is indult a gumilovával...
+4 VÁLASZ