Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
blackmumus 2011. 06. 11. 01:11 | #33
hiába vizsga biciklire ha ugyanúgy vezetnek jogsi nélkül kocsit az emberek, vagy nem 1 olyat láttam h bejött a tag a boltba lehúzott 2 felest, beült a kocsiba és úgy ment dolgozni (zérótolerancia bevezetése után) és kérdeztem a boltost h ez mi, mi mondta hogy minden reggel így kezd, de ebédszünetbe is beugrik, vagy ha fuvaroznia kell még akkor is. És az hogy valakinek jogsija van még nem azt jelenti hogy tud is vezetni. Ezek után 10 biciklisből ha 1 megcsinálná a vizsgát már jó arány lenne, mert elvégre az csak 1 bicikli.
Bicikliutat meg nem lehet követelni! A bicikliút követeléséhez az autósoknak van joguk ha nem akarják elcsapni a bicikliseket, mivel nem láttam még biciklisekre kivetett olyan adót amiből aszfaltozást és útfenntartást lehetne finanszírozni.
Előzmény: sien (30) +1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 10. 16:17 | #32
legyünk őszinték, ha ez a barom nem kukacoskodik, a nagy részét ki lehetett volna kerülni.... és valószínűleg a rendőr sem azért büntette meg mert kikerült pl egy kamiont vagy egy elé gördülő akadályt....

Azért amerika nem az a hely ahol a rendőr hobbyból büntetget....
Előzmény: bungle (31) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 10. 14:14 | #31
sien 2011. 06. 10. 12:25 | #30
egyszerűbb lenne ha a kerékpározáshoz is kellene egy minimális kressz vizsga legalább, hogy ne találkozz olyan kivilágítatlan kerékpáros öregasszonnyal éjszaka esőben aki az 51 esen a szemébe húzott esőkabáttal teker át gondokozás nélkül keresztben. te meg fordulj bele az árokba hogy ne üsd el. mindenkinek vannak autósokkal és kerékpárosokkal is rossz tapasztalatai, vannak jók is. csak azt nem jegyzed meg amikor egy nap 30x előzékenyek veled, beengedned a sávba, megállnak amikor a 4 sávos úton csak úgy keresztbe átfutsz, hanem arra az egy-kettőre emlékszel aki ráddudált vagy beszólt. ilyen az emberi természet. több biciklis látok piros lámpánál átmenni, vagy felmenni a járdára ás a zebrán továbbmenni, mint autóst de nem hiszem hogy nagy mártírt kellene csinálni bárkiből is.

gusztávnak volt egy nagyon jó része, amiben gyalogosként az autósokat gyalázta, kapott egy autót, utána a gyalogosok voltak a hülyék.
lie 2011. 06. 10. 12:04 | #29
true :D
Előzmény: Greg46 (22) 0 VÁLASZ
eMTé 2011. 06. 10. 07:19 | #28
Általában feltűnő, mennyien vesznek rész a közúti forgalomban úgy, hogy lila segédfingjuk nincs a közlekedés szabályairól.
És aki hülye, annak mindegy mivel közlekedik, hülye lesz gyalog, kerékpáron és autóban is. Sajnos.
Több előzékenység kellene ... pl mindkét oldalon kerékpárút, zebra át az úton közöttük. Itt és most épp keróval nyomtam. Tudtam hogy kerón ülve nincs elsőbbségem, kivárom. Mondanom sem kell, még most is ott ülnék, ha komolyan számítok az autósok előzékenységére. Mondom, akkkor leszállok és megyek gyalogosként. Na úgy már nekem volt elsőbbségem, de addigra már megszokták hogy elengedem őket, csak mentek, mentek. Mafasz , mondom, mafasz? Lelépek az úttestre a ZEBRÁN GYALOG, kikerül bakker. Itt szállt el az agyam, gondolta, ha elüt valamelyik , majd fizeti a rokkantjáradékot, én leszarom, mentem. Nagyot fékez a telefonáló kisköcsög, üveghangon túráztatja a motort. Amúgy siettem vona, de ezze megálltam kicsit, hogy most mi van. Oda is szóltam, hogy az álmoskönyv szerint zebzán gyalaogost ütni telefonálás közben rossz ómen. Viszont hogy a másik félnek is legyen igaza, autóban ülve sok paraszt kerékpárost látok, az úttest közepén waka-wakázó hülye gyalogosról nem is beszélve.
+1 VÁLASZ
...feco... 2011. 06. 10. 02:38 | #27
miért, mi volt a baj a kamionnal?

Ez egy elég mindennapos dolog, szertintem...

Amúgy ez a videó egy gyenge kis izé! A legtöbb említésre sem méltó rajta, úgy kellett gondolkodni sok eseten, hogy mégis mi nem tetszik a készítőnek....

Évi 50e km-t vezetek, de ennyi cirkusz majdnem mindennap van...
Előzmény: CyTec2011 (24) -1 VÁLASZ
viktorrider 2011. 06. 10. 00:58 | #26
hogy te mekkora faszarc vagy ember.. takarodják külföldre a szaros terepjáróddal együtt.. remélem egyszer elkapnak a skinheadek
Előzmény: Greg46 (22) +3 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 10. 00:20 | #25
Tudod koma,el tudom hinni,hogy neked nap,mint nap ilyen és ehhez hasonló "kemény" helyzeteket kell megoldani,mert már bocs,de elég nagy tirpák vagy!Az eRőfölényedet,ne az utakon bizonygasd,hanem otthon a jobb kezednek.Elsőre is megértettük,hogy te vagy a helyi "basszszájba",mert külföldi rendszámos V324536-os erdőjáró buflák verdád van és mellette még "erős" is vagy.Valószínűleg azért vagy az "izé feketebáránya",mert a többségnek nem bejövős a stílusod és az életfelfogásod.Te akarod megmagyarázni,hogy miért nem jó a magyar közlekedés,mikor az ilyet típusú emberek,mint te tették ilyenné.
Ki vagy te öcsém,a magyar sztíven szegal,aki rendet tesz az utakon és eldönti ki a jó és rossz gyalogos,biciklis?!A biciklis az ilyen parasztok miatt,mint te megy középen és már csak azért is idegesít,lassít,feltart.
Már 8 éve dolgozom komoly autókkal,igényes tuninggal,sok neves rendezvényen vettem részt kiállítóként.Ha valaki,akkor én tudom,hogy milyen a magyar autós társadalom(és nem csak az autóépítők).Akiken te röhögsz,kiakadsz,azok ugyanezt teszik veled.
Én a forgalomban részt veszek gyalogosként,biciklisként,autósként és néha motorosként is,szóval van rálátásom a dolgokra.És azt kell mondjam,hogy mindenki(szinte kivétel nélkül)egy tajparaszt,alkalmatlan a közúti közlekedésre.Az előző kommentemben taglaltam,hogy miért.
Szóval,ez a közlekedési morál akkor fog jó irányba változni,ha az ilyenek,mint te kivonják magukat a forgalomból és a bunkómobilt lecserélik járókeretre.
Előzmény: Greg46 (22) +3 VÁLASZ
CyTec2011 2011. 06. 10. 00:07 | #24
A kerékpárosok komolyan nyomják forgalommal szemben. :)
Azért a kamionos viszi a pálmát. :)
rebecca 2011. 06. 09. 23:59 | #23
hogy te mekkora egy paraszt lehetsz a megemelt autóddal együtt... mennyé gallyat törni az erdőbe - ameddig a többi állatok ki nem utálnak...
Előzmény: Greg46 (22) +4 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 09. 23:48 | #22
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: reactore (21) -4 VÁLASZ
reactore 2011. 06. 09. 22:25 | #21
Az első komment amivel teljeskörüen együtt tudok érteni
Greg46 a 18. kommentel: azt bírom az autosókban hogy ugye autóban úgy érzik erősebbek(azok is) és kihasználják erőfölényüket csak azt felejtik el hogy ők is kiszállnak egyszer engem is dudáltak le ,tudattam is az illetővel hogy ez nem tetszett nekem...
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 09. 22:02 | #20
Na erről beszélek.:)
Előzmény: Greg46 (18) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 06. 09. 21:58 | #19
Én alapvetően úgy gondolom,hogy ez csak hozzáállás,megfelelő érettség kérdése.Nálunk ami hiányzik a közlekedésből(is) az az egymás iránti tisztelet,odafigyelés.előzékenység.A közlekedési táblák és lámpák többségét kukába lehetne dobni,ha nem ilyen birkák lennénk.Az a baj,hogy fejletlenek vagyunk felfogásban is.Míg státuszszimbólum egy középkategóriás autó,addig ne csodálkozzunk,hogy egyesek sz@rba sem veszik a bicóst,motorost,gyalogost.Mindenki az utakon éli ki magát,ott próbál pár percre "Jason Statham"(Szállító) lenni.Sokaknak a seggük kilóg a gatyából,annyira toplák,csöves,a részletet is alig tudja kifizetni,de mikor volán mögé kerül,azt hiszi ő az utak királya.És a rossz közlekedési morál köszönhető a motorosoknak,a bringásoknak és a sok suta gyalogosnak is.
Sajnos az van,hogy teszünk a másikra,mert nekünk jobban kell sietni,mert a mi autónk faszányosabb,mert ha én nem tudok haladni,akkor pusztuljon a másik is a dugóban,mert én cigó vagyok,aki piroson is átsétálhat zsebre tett kézzel.Ezzel van a baj.Amerikában,Olaszországban,Spanyolországban,Görögországban(csak itt jártam)miért fér meg mindenki egymás mellett és még sincs állandó baleset?!A másik,hogy a rendőröknek sem csak a lehúzással kellene foglalkozni,sunnyogni a bokrok mögött kukának álcázott mérőberendezésekkel,hanem rendet tartani az utakon.

+1 VÁLASZ
Greg46 2011. 06. 09. 21:53 | #18
Én pont lesz..rnám ha beint.... mögé húzódnék jó közel és addig nyomnám a dudát míg le nem takarodik....
Ha csak azért sem, akkor meg majd kivakarjuk a gallytörőből..... :DDDDD


Előzmény: lightsout (16) -2 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2011. 06. 09. 21:46 | #17
Csoda, hogy nem történt baleset!Ennyi hülyét!:D
lightsout 2011. 06. 09. 21:33 | #16
Az a baj a biciklisekkel, legalább én nem sok normálissal találkoztam, hogy néha úgy bicikliznek az úton, hogy feltartják a forgalmat, és ha lenne lehetőségük lehúzódni, sem teszik meg, múltkor mentem körúton és a szélső sáv közepén! tekert a nő, megteheti oké, de amikor a parkoló autók között lenne 40-50 métere hogy lehúzódjon és nem teszi meg az már pofátlanság, értem én hogy nem engedik vissza, de könyörgöm nonszensz hogy ilyenkor valaki középen biciklizzen... Ha rádudálsz, persze beint. Ha bringázok akkor ilyenkor kimegyek és ugyanazzal a lendülettel jövök vissza kezemet kitéve, kicsit veszélyesebb, de nem tartom fel a forgalmat, egyébként is autók között bringázni sosem lesz veszélytelen...
Greg46 2011. 06. 09. 20:38 | #15
Nekem van pozitív és negatív tapasztalatom biciklisekkel, de alapvetően azt gondolom, hogy a legtöbben rohadtul nincsenek tisztában azzal mit lehet mit nem...

pl: az m1-m7 kivezetőn mi a jó édes anyukáját csinál két biciklis????????? Ahol a BAH csomópont után nemsokkal 4 sávos lesz és onnantól a kivezető... ott hogy a picsába kerül a legbelső sávba biciklis? (költői kérdés)

Kérdeztem már meg biciklistől "és ha elütöttelek volna megsértődsz?"

Na, mindegy.... azt akartam mondani, hogy annak ellenére, hogy sok esetben hülyén közlekednek az amerikaiak, mégis haladnak.... mármint a közlekedés..... nekem ez furi.....
blackmumus 2011. 06. 09. 19:56 | #14
én személy szerint mindig szétnézek minden kereszteződésbe és minden zebrán és mindenhol ahol járművek közlekednek, leginkább járdán közlekedek, hogy ne akadályozzam a forgalmat, mikor elütöttek akkor is körül néztem és láttam hogy a kedves hölgy elég lassan közlekedik ahhoz, hogy biztonságosan átérjek előtte úgy hogy még meg se ijedjen tőlem, e kelljen hirtelen a fékbe taposnia, sőtt egyenletes sebességgel haladva is bőven lett volna helye elengednie fékezés nélkül, de arra nem számítottam, hogy ő zebra előtt, ráadásul egyenrangú kereszteződés előtt gyorsítani fog. Beismerem hogy hibáztam, de az ő lelkiismerete se lehet tiszta hisz akár 1 neki jobbról érkező kocsi vagy kamion is teljes nyugodtsággal kifordulhatott volna teljesen jogosan és ő lehet simán beleszáguldott volna.
Elismerem, hogy tele van a város, az ország, de az egész világ idiótákkal akik nem néznek körül, hiszem ha kocsival közlekedek akkor látok elég sok olyan "felsőbbrendű" embert akik mindenféle körültekintés nélkül sajátítják ki a zebrát de akár az utat is mert lusták elmenni a zebráig. Ráadásul mikor járdán biciklizek elég sok olyan gyalogossal találkozok akik 5en 6an széles sort alkotva elfoglalják az egész járdát, de sokszor egyedül is tudnak úgy közlekedni, hogy véletlenül se lehessen őket kikerülni. Ha épp háttal vannak nekem megértem hogy nem vesznek észre és nem ugranak félre, nem is várom el hogy csak azt figyeljék, hogy mikor jövök, de megpróbálhatnának a járda egyik oldalán közlekedni, hogy legyen elég hely akár 1 siető gyalogos számára is. A másik meg mikor szemből jönnek és látják, hogy jövök és meg se próbálnak lehúzódni, és még ők vannak felháborodva a járda közepén terpeszkedve. nem szoktam száguldozni, ha gyalogos van előttem lassítok, ha nem vesz észre meg is állok akár, de igazán lehetnének körültekintőbbek az emberek. Egyetlen egy baj van a sofőrökkel, a biciklisekkel és a gyalogosokkal, hogy mindenki azt hiszik, hogy övék az út, a járda, a zebra, vagy bármi, de nem fogják fel hogy figyelemmel kel lenniük a körülöttük zajló forgalomra.
És azt is hülyeségnek tartom, hogy a biciklisek nem közlekedhetnek a zebrán. És átteker, viszont szerintem ugyanúgy meg kell állnia minden járdán közlekedő gyalogosnak, biciklisnek, kerekesszékesnek, rolleresnek, gördeszkásnak korcsolyásnak, babkocsisnak, járókeretesnek és még sorolhatnám kinek, körül kell néznie és ha biztonságosnak tartja akkor lehet átmennie, mert ha valaki csak kilép azzal nem csak a saját életét hanem a forgalomba résztvevő többi ember épségét is veszélyezteti. de amíg ezt nem fogják fel a gyalogosok biciklisek, járókeretesek, gördeszkások autósok, taxisok, kamionosok vagy akármivel közlekedő emberek addig ugyanúgy el fogják ütni őket.
Nekem8 2011. 06. 09. 19:50 | #13
Egyértelmű, hogy az autós kell, hogy figyeljen a zebránál. Amit én mondtam az az, hogy azt nem lehet elvárni tőle, hogy olyanra figyeljen amire nem kéne számítania, ez név szerint a biciklis a zebrán. A gyerekre számít, a nyugdíjasra számít, de egy akár 40km/h-val közlekedő biciklisre nem kell számítania. Ha normálisan működne és a biciklis is betartaná a kreszt, neadj isten úgy lenne tervezve a kereszteződés, akkor még baj is lenne.
Nem a barmot mentegetem, amelyik padlógázzal tudatja veled, hogy ő az erősebb kutya és nem is azt mondom, hogy nem értem meg a biciklist, aki nem mer az úton közlekedni, de nem az autós az ősgonosz és nem is az 'egyetlen' felelős személy az úton.
Előzmény: reactore (11) 0 VÁLASZ
tikshow 2011. 06. 09. 19:40 | #12
teljesen igazad van, de a gyalogosnak/biciklisnek 5 másodpercbe se kerül szétnézni és ő inkább tud biztosra menni, mint az autós(csak könnyebben megáll), szóval értem én, hogy az autós álljon meg, ha a zebra mellett állnak, de ez egy városba nem mindig működik, van amikor 200 méteren belül van 3 zebra, ha egy autós megáll udvariasságból átengedni egy gyalogost - értem ezalatt, hogy megáll és a gyalogos ezután lép le az útra - azzal baromi nagy dugót tud ám okozni, amiből meg következik, hogy a mögötte állók agresszívabbak lesznek és nő az esélye annak, hogy nem vesznek észre egy zebrára lépő gyalogost és bumm... könnyű ezt így mondani, hogy a gyalogosnak/biciklisnek abszolút elsőbbsége van, de nekem még úgy tanították, hogy bizony fiam nézz szét a zebrán mielőtt lelépsz és miközben áthaladsz rajta, ha kell akkor fuss, mert bizony hiába van neked elsőbbséged, ha nem tud megállni egy autó akkor neked annyi
Előzmény: reactore (11) 0 VÁLASZ
reactore 2011. 06. 09. 19:17 | #11
ezt senki nem firtatta de csak egy napra menjetek ki gyalog egy városban vagy akár egy forgalmasabb faluban(higgyétek el ezt a videót nem a Marson forgatták nem egyszer láttam ilyen eseteket) és próbáljatok átmenni egy zebrán 3-ból 2 nem áll meg még csak nem is lassít és a legszebb amikor meglát és rágyorsít ezzel jelezve ha megpróbálod véged... és a zebrás esetek biciklivel még csak a szebbik oldala(mert ott csak annyit kap mint egy gyalogos) 2 falu között vagy a már említett főútvonalról mellékútra esetek ..... a lényeg ha valaki eljut odáig hogy autó van alatta akkor igenis neki kell jobban figyelni a zebrán bárki átmehet (gyerek, nyugdíjas) és ha nem is figyelnek ők nem tudnak mást megölni, de az autós igen, és ezt sajnos az autósok közül sokan nem tartják észben azért a 2 percért amit nyernek vele....
Előzmény: Nekem8 (10) 0 VÁLASZ
Nekem8 2011. 06. 09. 18:56 | #10
Alapvetően egy zebra előtt lehet egy tucat figyelmet igénylő terület. Kanyarodó autó, fel kell mérni, hogy mi van az utcában, hogy bal oldalon, jobb oldalon állnak-e emberek, hogy jön-e szemből valaki, hogy mi történik azokkal akik mögöttem jöttek stb. Ennek megfelelően, tekintve hogy arra kell számítani, hogy gyalogosok jönnek, megnézem hogy 2-3 méterre a zebra előtt van-e ember. Ha nincs elkezdem az összes többi veszélyforrást lesni, nehogy ott legyen baj, ami eltart 2-3 másodpercig.
Na ez alatt a 2-3 másodperc alatt tudja egy biciklis simán átgurulni a korábban biztonságosnak ítélt oldal 2-3 méteres szakaszát és tud begurulni elém és a legeslegjobb szándékkal, szabálytűrően kanyarodtam be, de lehet hogy valakinek eltöröm a lábát/bordáját/gerincét, mert 1 tonna acél van alattam.
Ezért tilos biciklivel zebrán közlekedni.
tikshow 2011. 06. 09. 18:29 | #9
azoknak akik itt mondják, hogy köcsögölnek vele az autósok zebrán: tényleg olyan nehéz szétnézni, és ha látod, hogy nem férsz át előtte biztonságosan akkor megállsz??? azért könyörgöm a saját életeddel játszol, lehet az autós elbambul, nem odavalósi vagy szimplán csak köcsög, de ha látom, hogy valszeg nem áll meg akkor bazzeg megállok és megvárom, hogy mi lesz...
Szancso 2011. 06. 09. 18:00 | #8
Nem,mert nincs rajta pedál.:)
Előzmény: Cintu (6) +3 VÁLASZ
blackmumus 2011. 06. 09. 17:59 | #7
sárga csíkoson ami a bicikliseknek van felfestve azon lehet, de a gyalogos zebrán nem lehet csak tolni. mondjuk annyira nem érdekli a rendőröket, csak ha mondjuk elcsapnak akkor te leszel a hibás :D
Előzmény: Cintu (6) 0 VÁLASZ
Cintu 2011. 06. 09. 17:51 | #6
zebrán lehet biciklizni amúgy?
blackmumus 2011. 06. 09. 17:30 | #5
engem már ütött el szőke nő mert neki akkor jutott eszébe gyorsítani mikor a zebra közepén jártam. nekem a hátsó kerekem, a térdem és a könyököm bánta, neki a rendszámtáblatartója. És ugye nem kell megemlítenem h miután elterültem ő továbbhajtott mert siet..
Előzmény: reactore (4) 0 VÁLASZ
reactore 2011. 06. 09. 16:29 | #4
egyetértek a legtöbb semmi főleg azért mert sokszor még csak lehetőségük sem volt mást csinálni, viszont veled ellentétben nekem nagyon is rossz a tapasztalatom az itteni autósokkal mindennapos eset hogy azt hiszik hogy azért mert ők autóban ülnek azért a biciklisnek el kell őket engedni, 2 esetet mondok ami már pofátlan: zebrán elmegy nem is lassít, főútvonalról lehajt mellékútra nem érdekli hogy közben te ott mész így már majdnem csapott el kamionos, viszont meg kell említenem a kivételt tisztelet nekik ....
Halálos_fogkefe 2011. 06. 09. 15:55 | #3
volt benne pár durva dolog, de elég sok volt benne a "még belefér" kategóriába tartozó szituáció is.
minden esetre itthon jobb tapasztalatom van a biciklisekkel, és ez meglep.
blackmumus 2011. 06. 09. 15:16 | #2
wow
Szobabicikli
Szobabicikli 2011. 06. 09. 15:02 | #1
Ez szuper volt köszi :D
Elképesztő milyen méretek uralkodnak amúgy az usa-ban.