Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2011. 06. 01. 22:42 | #112
Gratulalok, hogy "vagy ket eve vegezted a liceumot". A fő, hogy elvégezted.
"Körmünk, fenekünk nem egy plüssmackóé, amit babusgatni kell".
Énisaszondom: Püff odaja büdös kölöknek, hogy errűl s ne arrúl kódúljon! Én is kaptam s kibírtam. S mi több, talán a körmösök hatására, mikor már a XI-be jártam, én még megadtam a tiszteletet annak a "zismeretlennek" aki már a XII-be járt.
Igazad van, a mai világ nem könyörületes.
Más.
Előzmény: ogree (111) 0 VÁLASZ
ogree 2011. 06. 01. 19:00 | #111
en csak annyit szeretnek ehhez hozzafuzni h ez mar brutalitas es nem neveles s teljesen elitelem.amugy pedig ami azt illeti h egy gyereket pofozzunk e meg vagy sem en azt mondom h igen ha az tenyleg azzal a cellal tortenik h neveljuk oket es nem valik rendszeresse.en meg ugymond fiatal vagyok most vegeztem vagy ket eve a liceumot de azt mondom h igenis (sajnos) manapsag sem artana egy ket pofon egy ket diaknak.
en is kaptam meg mikor 3.os voltam egy tanrtol egy akkora pofot h hirtelen azt sem tudtam h kopjek vagy nyeljek.de tudtam h amiert kaptam azert megerdemeltem mert mar 3szor szoltak h ne csinaljam azt amit csinaltam.s sajnos manapsag sok diak mar otthonrol ugy jon el hogy hianyzik az a 7 ev mert a szuloknek nincs idejuk gyereknevelessel foglalkozni,mert hogy azt majd elintezi a dadus.hat akkor ne vallalj gyereket vaze ha nem tudod megnevelni.
s ami a masik dolgot illeti igenis vannak olyan pedagogusok akik ertenek ahhoz amit csinalnak s en szemely szerint mindegyik tanaromat szivbol tisztelem mert tudom h mindegyik hozzajarult ahhoz h en milyen emberre valtam.
ugy hogy szerintem ennek a problemanak a gyokerei nagyon melyrol fakdnak s ha a mai fiatalok akik gyereket vallalnak nem ugy allnak hozza mint egy felelossegteljes szulo akkor nagyon keseru jovo ele nezunk mert ezen az allapoton csak mi fiatalok jovobeli szulok tudunk valtoztatni s a gyerek ha megerdemli igenis egy fenekeles vagy egy kormos nem rontja el mert nem plussmacko az h mindig babusgatni kell mert sajnos a mai vilag nem olyan konyoruletes

P.S.Bocsi a hosszu kommentert.
7sleeper 2011. 05. 31. 10:17 | #110
pedig veréssel lehetett volna azt megoldani..
a szőrös tenyér borotválással kezelhető;
a neveletlen kölykök és purdék viszont nem..

kívánnék ennek az illetőnek buttplugos faszkorbácsot
de úgy sejtem élvezkedne azon is
hmmm..
nem kívánnék ennek az illetőnek buttplugos faszkorbácsot..
Előzmény: Mr P (2) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 05. 31. 01:35 | #109
...de csak ha büdös egy kicsit...
Előzmény: Enechuel (108) 0 VÁLASZ
Enechuel 2011. 05. 30. 23:03 | #108
SZERETEM A SAJTOT!
+1 VÁLASZ
Hát_öööööööö_IZE... 2011. 05. 30. 19:18 | #107
Ghavin!

Nézzük az alábbi, meglehetősen abszurd, ám sajnos teljes mértékben valóságalappal rendelkező helyzetet:

Tegyük fel, hogy van egy 15-16 éves, írni olvasni alig tudó gyerek, akit a tanárai csak azért nem buktatnak meg, mert félnek a családjától, félnek attól, hogy bármilyen retorzió esetén a feldühödött család hordába verődve veri őt -jobb esetben csak- laposra. Ezen felül ez a gyerek csak a következők miatt jár iskolába:

-Ott kiélheti a kisebbeken, a gyengébbeken szadista hajlamait, és elszedheti a zsebpénzüket...
-Élvezi, hogy bármit megtehet, mert a tanár fél a családjától, élvezi, hogy rombolhatja a tanár tekintélyét...
-Élvezi, hogy a szabályok felett állhat, mert a jogai erősebbek, mint a kötelességei...
-Az apja felpofozza, ha igazolatlan hiányzás miatt nem kapja meg a segélyt, amit az első kocsmában eljátszana és elvedelne...


Kérdem én, ha adott a fenti helyzet, akkor te mit tenél azért, hogy ebből a gyerekből a társadalom számára valamennyire hasznos felnőtt váljon. Mit tennél azért, hogy nyugdíjaskorodban az ő általa befizetett adóból és járulékokból meg tudjál élni?

(Az nem megoldás, hogy hagyjuk így, mert a társadalomnak szüksége van elrettentő példára, és már most is az, szóval hasznos.)

Nekem van egy elképzelésem, hogy mit lehetne tenni, de mielőtt leírnám, kíváncsi vagyok, hogy te mit tennél vele, hogyan győznéd meg arról, hogy teljesen változzon meg.

Ui: nem kell kiforgatni a szavaimat, és nem kell belelátni olyan dolgokat, amik nincsenek benne.
Kavisánczky 2011. 05. 30. 16:31 | #106
Abszolút egyetértek. Apám egy időben tanított technikumban még valamikor a 70-es, 80-as években. Érdekes módon nem kellett fizikailag fegyelmeznie, egész egyszerűen érdekesen tudta előadni a dolgot és figyeltek, kész. Persze nekem ugyanez az ember mondta azt is, hogy egy jó időben adott jó pofon képes helyrerakni a gyereket, hogy utána tudja, hogy hol a helye - magyarul ne legyen pofátlan. Szóval a dolog abszolút kétoldalú, egyrészt a gyereket otthon neveljék tiszteletre az embertársai és a tanára iránt, mert hiába seggfej mondjuk a tanár ténylegesen, akkor is neki van meg a diplomája és a tudása. Másrészt érdemes lenne jól megválogatni, kik mehessenek tanárnak, nagyon sok idegbeteg barom van a szakmában. Azok a hülyék, akik meg bomlasztják a közösséget, adott esetben az osztályt, a közösség által kizárhatóak, ha érdekükben áll. Máris nem lenne szükség se körmösre, se semmi másra :P
Előzmény: sahinel (102) 0 VÁLASZ
csaty 2011. 05. 30. 15:23 | #105
Helyesbítek : Ahogy és amilyennek neveljük a gyerekeinket olyan lesz a jövönk is.....
Előzmény: csaty (104) 0 VÁLASZ
csaty 2011. 05. 30. 15:22 | #104
Amilyennek neveljük a gyerekeinket , olyan lesz a jövönk is......
Szobabicikli
Szobabicikli 2011. 05. 30. 15:18 | #103
Engem megleckézettek kis koromban,ha rosszat csináltam....mégis egy gané lett belőlem xD
Fenyítés ellen vagyok,ha erőszakot alkalmaznak a gyerekekkel szemben az nem vezethet jóra,maximum lelki sérüléshez.
Ezzel a mukival,plusz akik ott voltak körülötte,és a videó készítőjével, meg kb ezt:

http://youtu.be/2V4jxkoXp2U
sahinel 2011. 05. 30. 13:00 | #102
Énrám is kb ilyen hatással volt a tanár. És megtanultál minél jobban csalni hogy ne vegye észre, hogy verd át.

A másik tanárom akitől mindenki félt mert osztotta a karókat rendesen pl érdekes módszerrel jött elő. Felhozta lehetne menni országos versenyre, és lehet hiányozni a suliból pár napot, meg utazni a versenyre. Előtte bukásra álltam szinte műszakirajzból, aztán meg országos 3. lettem. A lényege az volt hogy a több figyelem ami felém irányult a tanártól nem a fegyelmezésben merült ki hanem minél több segítséget kaptam, és megértést.Ez azt eredményezte hogy kb 10x gyorsabban tanultam és senki nem basztatott, nyogodtan csinálhattam sokszor amit csak akartam az órán.

A gond hogy sok tanár félelemkeltéssel csak elzárja a gyerekek kreativitását, és ebben sokszor a sok tananyag sem segít amit be kell magolni. http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html Ez és a tapasztalat is azt mondatja velem hogy sokkal jobban tanul, fejleszti a gyerek magát ha valamivel felkeltik a figyelmét, jutalmazzák. Mert így produktív marad.

Veréssel ,fegyelmezéssel nehéz egy energiával túltöltött gyerekre hatni. Azok akik sportolnak, verekednek, állandóan balhéznak erre még roszabbul reagálnak szerintem. Jön a duca, besértődés, útálat, és ez hozza a többi gondot. Ezeken a gyerekeken nem segít a verés max még gázosabb lessz utánna. Tanárnak olyan menjen aki tanítani is szeretne nem csak azért mert erre tudott még elmenni, oda vették csak fel stb. Kényszerből ne diplomázzon az ember mert a diploma kell szöveggel jön.
Előzmény: a janek (101) 0 VÁLASZ
a janek
a janek 2011. 05. 30. 11:12 | #101
Engem is vertek vonalzóval,"csak úgy simán",kaptam gyűrűvel kokit ....stb,de ettől sem jobban nem tanultam, sem okosabb nem lettem,legföljebb féltem az adott tanártól aztán azt sem mert "vastagodott" a bőröm .


(101-ik hsz ,én nyertem)
Előzmény: winben (100) 0 VÁLASZ
winben 2011. 05. 30. 09:58 | #100
Igen, de még mennyire!


(hurrá, 100-ik hsz!)

;D
Előzmény: Hollowdrums (98) 0 VÁLASZ
Killer81 2011. 05. 30. 09:43 | #99
Ha lesz egy kis időm végigolvasom a véleményeket.
Igazat megvallva jobban érdekel, mint amit láttam. Meg sem lepődöm.
Azt látom, hogy igazi szakemberrel állunk szemben.
Gyakorlatilag abban a pár másodpercben míg a füzetükbe tekint, igazából el sem lehet dönteni milyen szinten oldotta meg a diák a feladatot. Ahogy elnézem a tanárnak mindegy is. "Örömmel végzi" a munkáját.
Az hogy rácsap a gyerek kezére még önmagában nincs is gond.
De hogy egy rettegő 7 év körüli kislányt avval csal közelebb magához, hogy felé tartja a füzetet, hogy elmehet, majd elkapja a csuklóját és a hajánál fogja tartja míg a másik kezével veri...
nos addig verném a tanárt míg élet van benne. Szerintem 20 másodperc alatt végeznénk is.
Hollowdrums 2011. 05. 30. 06:50 | #98
Nem olvastam el az összes kommentet, a fele simán elég volt.
Gondoltam sok olyan hozzászóló lesz majd, aki elítéli a csókát és persze olyan is, aki igazat ad neki.
Na de hogy egymást "gyilkoljátok" egy poszt miatt?!

justil 2011. 05. 30. 01:21 | #97
Beleolvasva a kommentekbe is, kezdem érteni már. Nem a videó a durva, hanem a hozzászólások. Félelmetes, hogy mekkora sötétség honol itt a fejekben. Azért jó látni, hogy van normális felfogású ember is.
justil 2011. 05. 30. 01:16 | #96
he? erős idegzetűeknek? ez durva?

bakker, pont hogy így kéne csinálni. akkor talán nem lenne ennyi nyomoronc a mai fiatalok között.
könyörgöm, nem félholtra verte őket, csak rájuk sózott. ebben mi a durva???
-1 VÁLASZ
ssscsaba 2011. 05. 29. 23:24 | #95
+- elolvastam a kommentokat

amit hozzá szeretnék fűzni: nem az a megoldás hogy vered a gyereket, mint ahogy ezt már sokan leirták előttem is

másik dolog: az hogy a jelenlegi tizenévesek olyanok amilyenek abban bizony legnagyobb bűne a szülőknek van. Mert akivel eleget foglalkoznak és nem csak eléb...ák a TVnek hogy nézzed addig is kussba vagy, azzal nincsenek ilyen gondok. Körül lehet nézni hogy müködnek manapság a családok, csomó válás, rohanás mindenhova, pénz pénz pénz...szerintem sokkal inkább ebben gyökeredzik a probléma, és nem abban hogy kap-e taslit a gyerek vagy sem. Erre az erőszak nem fog megoldást jelenteni.
+1 VÁLASZ
Mr. Wallace 2011. 05. 29. 22:37 | #94
Heurék! Megtaláltam a a megoldást, hogyan maradhatunk fiatalok, és hogyan élhetünk jól nevelt, illedelmes társadalomban!
A következő reformokra...hm, akarom mondani szerkezetátalakításra van csak szükség: Mindenkit nevelhetünk aki nálunk legalább 20 évvel fiatalabb, és mindenkinek szót kell fogadnunk, aki nálunk 20 évvel öregebb. A nevelésben fülcsavarás, tockos, elfenekelés engedélyezett, eszközhasználat (vonalzó, fakanál, vipera, bézbol ütő) tilos. Hogy a kettős felügyelet meglegyen, a tanárok és a munkahelyi elöljárók is nevelhetik beosztottjaikat, azaz mindenki gyerek, akinek van főnöke, vagy van nála húsz évvel idősebb. Mivel ezen a fórumon majd mindenkinél minimum 20 évvel idősebb vagyok kezdem osztani a tockosokat. Vigyázzatok magatokra neveletlen kölykei!!!!!!!!!
t gubi 2011. 05. 29. 22:29 | #93
Engem is megvertek párszor a tanárok,de nem így basszus. Én azt mondom,hogy kell a szigor a suliba ,de ez már sok.

cool-t16 2011. 05. 29. 21:05 | #92
Most mindenki háborog (ki így, ki úgy), de holnapra úgy is el lesz felejtve ez a videó. Inkább nyaljatok egy fagyit, és örüljetek, hogy nem ti vagytok ott.
Carlos74 2011. 05. 29. 20:54 | #91
Én is kaptam pár körmöst és taslit az iskolában . Sosem szaladtam haza nyivákolni . Semmi rossz érzésem nincs ezzel kapcsolatban . Ez van ...az idő távlatából pedig már le is szarom . De azt mondom hogy volt építő jellege a dolognak , nem ártana összehasonlítani az iskolai morált az akkorival és a mostanival . Most a tanuló veri a tanárt . Ez így most jobb ....?
Tádi 2011. 05. 29. 20:30 | #90
We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teacher leave them kids alone
Hey teacher leave them kids alone
All in all your just another brick in the wall
All in all you're just another brick in the wall
+1 VÁLASZ
Gauna 2011. 05. 29. 20:28 | #89
SEMMI következetesség nincs benne..ha jó ha nem mindenképp megveri őket..
így még motivációjuk sincs arra hogy jól csinálják, mert ugyanúgy megveri őket..
amúgy meg egy szadista mocskos féreg..mikor a kislány sírt annál jobban ütötte..undorító.
winben 2011. 05. 29. 20:18 | #88
ctrl+c; ctrl+v

:D
Előzmény: Tooni (82) 0 VÁLASZ
sahinel 2011. 05. 29. 20:14 | #87
Gyerekre jobban tudsz hatni a jutalmazásokkal mint a büntikkel. Aztán meg ne csodálkozz ha ilyenek után a gyerek ha valami nem tetszik szintén összeveri a másikat. Mert hát ez a módi, így kell csinálni. A bünti ha nem ilyesmire terjed ki hanem megvonása azoknak amiket szeret csinálni akkor már más. De verni mert majd megtanulja? Aztán ne csodálkozzon az ember ha később a gyerek agresszív lessz, akár még a családon belül is.

Szét lehet nézni a világban hol milyen módszerekkel tanítanak. Ha valakinek tetszenek az arab országok, vagy délamerika, stb, akkor elhiszem hogy ilyen módszerek melett van. De én szívesebben élek az EU-n belül ahol nem fejeznek le embereket, nincs nyilvános kivégzés, kövezés, nem rakják ki közszemlére a bandák a megcsonkított feldarabolt holtesteket, stb. Ha valakinek ez bejön érdemes elgondolkozni ilyen környéken élni kicsit. Én szívesebben élek itt ahol nem a középkorban élnek már az emberek.
Előzmény: MADve (84) 0 VÁLASZ
lacasa 2011. 05. 29. 19:42 | #86
Megkeresni! Megölni!
MADve
MADve 2011. 05. 29. 19:17 | #85
tőlem biztos nem :D de a történelem olykor ismétli önmagát :) ez is csak annak a jele, hogy az emberiségnek még bőven van mit tanulnia. csak a tömegeknek nem tűnik fel a körmös, vagy tagadják is a körmös létezését... na, nem megyek bele jobban :D
Előzmény: Tooni (82) 0 VÁLASZ
MADve
MADve 2011. 05. 29. 19:15 | #84
az annak a fordítottja, amikor a gyerek bejelenti otthon az évvégi ötöst és kap egy biciklit - bemutatja a papírdarabot, és megkapja az azzal járó következményeket. nem akarok elhamarkodott, vagy meggondolatlan dolgot mondani, vagy túl messzire menni, de ha az itteni "neveletlen ördögfiókák" is ilyet kapnának egy-egy nem megoldott lecke után, nem a lakosság negyedének kellene eltartania az egész országot :) nem buzdítani akarok, csak a nevelő célzatú erőszak következményeire szeretném felhívni a figyelmet. a gyerek agya úgy működik, mint egy állaté: tömegesen szívja magába az információt, csak sokkal következetesebben köti őket össze, vagyis folyamatosan keresi az összefüggéseket. ergo a büntetésnek lehet pontosan annyi haszna (ha nem több), mint a jutalmazásnak. akármennyire is hihetetlen, az emlősök agya így működik :D
Előzmény: olcha (77) 0 VÁLASZ
Tóth József 2011. 05. 29. 18:57 | #83
Persze. Csak áthúzzuk. Tudod: jobb gomb. :))
Előzmény: Tooni (82) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 05. 29. 18:35 | #82
Nem is tudom, ugyanezeket a kommenteket már olvastam ugyanilyen témájú posztnál ugyanazoktól az emberektől...

Ismétlés, azaz Nosztalgia-kommentek? :)
Kremy 2011. 05. 29. 18:26 | #81
Aztán ha majd lelövöldözik a fél iskolát akkor meg jöttök azzal a szöveggel,hogy elmebetegek és hol vannak a szüleik különben is. Ördögi kör :)
Winston 2011. 05. 29. 18:24 | #80
Nem olvastam végig a véleményeket ezért előre is bocs!


Szóval első 2p-ben az volt a véleményem, hogy a kis hazánk oktatási rendszerébe visszahoznám a körmöst pl.... sok sok sok diák megérdemelné.
Aztán tovább néztem és az a gondolat merült fel bennem, hogy kirúgnám a fószer fogait, aztán a lehugyoznám és eltördelném az összes ujját.

Részemről ennyi... úgy értelmezitek hozzáállásom, ahogy akarjátok.
olcha 2011. 05. 29. 18:10 | #79
és szerinted ez a fickó nem vitte túlzásba? :D
Tóth József 2011. 05. 29. 18:03 | #78
Nem akartam kommentelni, mert annyi az indulat mindenkiben, hogy háttérbe szorítja a realitást. Elég régen voltam diák, de a mi időnkben még elfogadott, sőt az élet egyenes velejárója volt az iskolában, na és otthon is egy-két pedagógiai célzatú füles. Voltak tanárok, akik nem alkalmazták, de voltak akik igen. Hozzáteszem, egy sem volt közöttük, akik a videóban bemutatott módon csinálták volna. Ha hiszitek, ha nem, nem vált kárunkra. Sőt. Irták itt, hogy veréssel nem lehet tiszteletet kivívni. Ez sem igaz. Ha nincs tulzásba víve igenis lehet. Csak ne legyen súlyosabb a büntetés, mint a bűn.
+1 VÁLASZ
olcha 2011. 05. 29. 18:02 | #77
ráadásul ezek semmit nem csinálnak, odaadnak egy darab papirt, amiért verés jár? EZMI?
olcha 2011. 05. 29. 18:01 | #76
madve oké, én értelek meg minden, de figyelj:

-te kaptál néha barackot, néha megcibáltál a füledet, ez okés, ez egy alap gyerek nevelése
-viszont az már kevésbé az, hogy 3 HIT-es combot tol minden gyerek kezén ...
MADve
MADve 2011. 05. 29. 17:45 | #75
az erélyes dologban igazad van, de ezek a gyerekek már rég elmúltak 5 évesek (szerintem).
a másik pedig, hogy mint mondtam engem is befenyítettek, megcibálták a fülemet, meg kaptam a barackot, még 12 évesen is, és nem lettem tőle agresszív, sőt, megtanultam, hogy nem kell mindig pattogni mint kecskeszar a deszkán. pláne a kiskamaszok, akiknél 11 évesen beindulnak a hormonok (és ez a határ egyre lejjebb csúszik, nem tudom, nektek feltűnt-e), ők pláne nem értenek a szóból, és ezt Ti is tudhatnátok, kedves habzó szájjal kommentelők, akik mindenkit lelőnétek pár másodpercnyi videóanyag láttán, mert Ti is voltatok ilyen idősek, és Ti is csak a vágyaitokat hajhásztátok, a racionális érveket meg még fel sem fogtátok, nem hogy hallgattatok volna rájuk :)
Előzmény: Rosta (12) +1 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2011. 05. 29. 17:40 | #74
Ez 1 szadiszta állat!!! Még élvezi is:S
hapont 2011. 05. 29. 17:04 | #73
Kábé 130 kiló vagyok, és majdnem 190 cm.
Van egy 13 éves fiam, akit soha nem ütnék meg.
De ha ezzel az állattal összefutnék, KÖNYÖRÖGNE a halálért.
( igen, ez egy objektív vélemény.)

Aki gyereket ver, az rosszabb az állatnál.

Purple
Purple 2011. 05. 29. 16:51 | #72
bazinga!
Nyenyecgibbonszőr 2011. 05. 29. 16:41 | #71
Szarkazmus? :D
Előzmény: Levibubu (59) 0 VÁLASZ
Nyenyecgibbonszőr 2011. 05. 29. 16:39 | #70
attól, hogy undorítónak tartom a liberalizmust nem leszek keresztény...
Előzmény: Ghavin (60) 0 VÁLASZ
triniti5 2011. 05. 29. 16:30 | #69
A tanárnak el kéne gondolkodni azon, hogy valamit nagyon rosszul tanít ha az összes gyerek hibásan oldotta meg a feladatot.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 05. 29. 16:12 | #68
No comment, valahol tanulni kéne tőlük. Nálunk ma már a tanár kapja a pofonokat. És ha jogosan visszaütne akkor:
1. A szülök is beszállnak verekedni.
2. Kapásból 6 féle jogvédő szervezet csípőből fogja a szerencsétlen tanárt melegebb éghajlatokra küldeni.
3. Talán még ki is rúgják.
4. Szar minden (csak úgy )

olcha 2011. 05. 29. 16:03 | #67
am meg, nem azzal van a baj, hogy tanítójellegű pofont adnak a gyereknek, vagy néha rácsapnak a seggére, mert az kell... kis szaros koromban én is sokat kaptam, néha most is megérdemelném... de ez azért kicsit sok
olcha 2011. 05. 29. 16:01 | #66
kurucinfo... jézus
olcha 2011. 05. 29. 15:59 | #65
Levibubu

am meg olvasgass sok kurucot, odavalóak a rasszista nyomorékok, akik mindent/mindenkit cseszegetnek, ami/aki nem olyan, mint ami nekik tetszik
olcha 2011. 05. 29. 15:56 | #64
próbálnának ilyet nálunk csinálni... :D

Enechuel 2011. 05. 29. 15:53 | #63
Apámék tanárja is ilyen volt, sőt ő mogyoró vesszőt vágatott le velük és egymást kellett csapkodni büntetésképpen, és mivel egymást csapkodták így bosszúból mindig nagyobbakat ütöttek, ma már röhögve emlékeznek vissza rá:D Ez is csak egy olyan videó mint a többi, hol az ok? (az bezzeg nincs lefilmezve) Nyilván azért kaptak büntetést, mert valami olyat tettek amit nem kellett volna. Támogatnám ha ezt itthon is visszahoznák, nem lenne ennyi neveletlen nagyképű kis sz_rcsimbók amennyi manapság van.
-2 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:46 | #62
Na ezaz, régen sokkal kevesebb rossz ember volt, ez bizonyított tény, meg öreganyám is mondta, hogy annak idején kevesebb rossz gyerek járkált az utcán. És miért? Hát mert nem volt ez a fene nagy demokrácia!
Előzmény: Gerysama (58) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:44 | #61
Kurvára nem vagy képben a jelenlegi anti-liberális állásponttal. Az igazi "keresztény konzervativizmus" abban az esetben engedélyezi az abortálást, ha a magzat liberális eszmék betegségének a jelét hordozza magán vagy zsidó. Ne forgasd ki a szavait, nagyorrú!
Előzmény: Ghavin (60) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 15:40 | #60
A játék kedvéért elfeledkezek arról, hogy nagy valószínűséggel troll vagy: nem érzed az ellentmondást a "liberális mocsokkal" szembeni méltatlankodásod és a művi terhességmegszakítás bármiféle indokú engedélyezése között? Csak mert akik szembehelyezkednek a "liberalizmussal", így vagy úgy, de azonosulnak a "keresztény értékrendnek" nevezett izével. Te nem? :)
Levibubu 2011. 05. 29. 15:38 | #59
Állítólag a zsidók nem pofozhatják a gyerekeiket, sőt még meg is dicsérik őket néha. Ezek után nem csodálkozunk ugye, hogy a világ legromlottabb népe.
A diktatúrában teljesen igazad van, állítólag (kurucon olvastam) Hitler idejében az iskolában minden gyereket napi egy kiadós pofonnal fogadtak, és meg is lett az eredménye, az a generáció kimutathatóan (pontos adatok alapján) JOBB, mint a többi. Persze a kampósorrúak a bukás után egyből ellehetetlenítették ezt a módszert, nem véletlenül, mert ugye nekik az a céljuk, hogy minél életképtelenebb, butább népek felett uralkodhassanak. Nem lennék meglepve, hogyha az ilyen Ghavin meg Levibubu féle arcoknak is lenne 1-2 biboldó a felmenői között. Hogy pontosabb legyek, nem lennék meglepve, ha az internet névtelensége mögé bújó Strauss-Kahn és Demszky Gábor írogatna a nevükben. Terror, félelemkeltés, pedofília és drogok. Ez jellemzi a fajtátokat, liberálzsidók!
Gerysama 2011. 05. 29. 15:37 | #58
Eleinte nem tudtam mi a probléma ezzel a videóval. Manapság is ráférne jópár büdös kölökre egy kis fenyités. Régen is csinálták, mégsem termelt ki annyi rakás szart a társadalom mint most. De ez a fasz tényleg túlzásba viszi. Mindenkit megvert függetlenül attol mit adott be. Ha hibás is volt mindegyik, akkor is max 1 körmös. És a korukra való tekintetttel az se legyen túl erős. Max a középiskolásoknál...ott már pálcát is törnék:)
Nyenyecgibbonszőr 2011. 05. 29. 15:35 | #57
Előtted kellett volna bevezetnie... Az érdeklődés arra fel, hogy nőgyógyásznak tanulok és kell a példa, a művi meddőség indokaira, bár szerintem a betegségek szemléltetésére lesz a legjobb! :D
Előzmény: Ghavin (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:35 | #56
én is sok mindent a tananyag részévé tennék, csak sokra nem mennék vele, ha az általam említett taknyok önkényesen ignorálják...
Előzmény: Ghavin (53) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 15:30 | #55
Nem kellett bevezetnie, miután öcsémét világra hozta, rendszeresen élt is vele. Mi ez a hirtelen érdeklődés anyám nemi szerve iránt? :)
Nyenyecgibbonszőr 2011. 05. 29. 15:27 | #54
Anyád vezethette be volna a fogamzásgátlás reformját...
Előzmény: Ghavin (46) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 15:25 | #53
Nevezhetjük bárminek, mint mondtam ez nem járható út, de nem is az általam kínált alternatíva a veréssel szemben.

A magam részéről amúgy sok egyéb mellett a középiskolai oktatás részévé tenném a háztartástant és gyereknevelést (nemre való tekintet nélkül).
Előzmény: Purple (50) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:23 | #52
ki a faszom akar téged emberszámba venni?? :DD én csak röhögök, amíg meg nem unod a vergődést... folytasd csak, csak nehogy más unja meg...
Előzmény: Levibubu (48) 0 VÁLASZ
Nyenyecgibbonszőr 2011. 05. 29. 15:23 | #51
Pár embernek ahogy látom, kijárt volna pár pofon régen és most is! A liberális mocskotok miatt fullad a világ a saját önelégültségébe! A diktatúrára szükség van valamilyen szinten ma is! Ez magával hordozza a terrort is igen! A terror velejárója a félelem és az hasznos! Ez motiválja a túlélési ösztönöd és ennek hála nem punnyadsz be a liberális bűzlő fosodba! A pofon kell, de lélekben üssön be, ne fizikailag! A kölköket a testi pofon vezeti be az élet nagy pofonaiba!
Előzmény: Levibubu (45) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:21 | #50
nem alkudozás, mert a supermegaherofighter nem jutalom lenne, hanem ő azt akarja nézni önkényesen a lecke helyett... de ha te azt mondod, hogy addig nincs, amíg ő nem tesz meg valamit (lecke) akkor zsarolás :D szóval nem a filmnézésen van a hangsúly, hanem eleve a fakultatív szabadidőn.
akkor neked bizony eléggé simulékony uncsitesód van :D
Előzmény: Ghavin (46) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:21 | #49
Az ilyen felületes, bonyolult, liberális módszerek csak az időt rabolják, sokkal egyszerűbb lett volna, ha unokatesódat jól megpofozgatják.
Jól csinálom, Purple????
Előzmény: Ghavin (46) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:19 | #48
Arra várok, hogy végre pontról pontra elemezd írásaimat, majd miután megismersz, mint embert, egy tömör, jogi alapvetésekkel teletűzdelt szösszenettel válaszolnál, mint egy Harrach Péter-Puch László szerelmeslevelezés mintájára. Nekem csak az kell, hogy szeress.
Előzmény: Purple (43) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:18 | #47
nem vagyok, neked egy általános iskolás tanítónő kéne, és sajnos az sem vagyok... de folytasd, le kell valahol vezetni a stresszt bubuka :D
Előzmény: Levibubu (45) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 15:14 | #46
Amiről te beszélsz az nem zsarolás, hanem alkudozás. A jutalmazás/büntetés elve a kutyaiskolában talán működő metódus, de a gyereknevelésnek alapból nem erről kellene szólnia. A rokonaim által követett reform módszerek mellett ez a szituáció fel sem merül, unokatesóm már hat évesen tudta, hogy elsősorban az ő érdekében áll a tanulás. Miért? Mert a szülei vették a fáradtságot, hogy számára érthető módon elmagyarázzák neki.
Előzmény: Purple (41) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:13 | #45
te most akkor jogász vagy???? :ooo Taníts, kérlek!
Előzmény: Purple (41) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:12 | #44
Nyilván azért gondolod ezt, mert a szüleid nem neveltek meg jól kiskorodban. Az ilyen beteges gondolkodásmódot még általános iskolában kéne kiverni a gyerekek fejéből, és akkor nem járkálna ennyi közveszélyes ember az utcákon. Közveszélyes vagy.
Előzmény: Csádi (39) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:11 | #43
vergődsz még párat, vagy mi lesz?
Előzmény: Levibubu (42) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 15:09 | #42
CIGÁNYOK!! Basszus, gondolkoztam, hogy mi hiányzik még ebből a threadből, és most rájöttem: CIGÁNYOK!
Amúgy végül is igazad van, el kell ismernem. Szavaid hatására a belőlem nagy erővel előtörő kuruc-vér megvilágosított.
Az általad vázolt szituációra pedig már tudom is a megoldást: még kiskorában, amikor alakul az eredendően bűnöző lélek, faszán le kell zúzni a kölyköt, és akkor nem járkál majd lopni a kertembe. A gyereket elverheti, azzal is jól megtanítja, hogy mi a dolgok rendje, meg ugye a MAI FIATALOK MEG IS ÉRDEMLIK...
Kedvellek
Előzmény: Purple (37) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 15:06 | #41
de ha pl azt mondod neki, hogy amíg nincs kész a lecke, addig nincs supermegaherofighter 8, mert egyszerűen behisztizik, akkor az meg zsarolás :D btk 323 :D magyarul semmivel nem jobb, mint egy pofon, ha nem bír magával...

már nem azért, de nevelő pofontól még senki nem lett sorozatgyilkos. ha valamelyik idióta megint félreértene valamit: nem a videóban látottakat és nem a sorozatos ok nélküli összeverést pártolom...
Előzmény: Ghavin (38) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 15:05 | #40
Más posztoknál is már leírtam: rokonságomban több gyerekes család is van, ahol osztják a véleményem, s a szülőknek sem fizikálisan, sem pedig verbálisan nem kell tekintélyt kierőszakolniuk ahhoz, hogy igazgatni tudják a gyerekeiket. Ha nem bánod, az ő példájukat követném a tiéd, vagy a posztolt videóban látott bácsika példája helyett.
Előzmény: Purple (31) 0 VÁLASZ
Csádi 2011. 05. 29. 15:00 | #39
Fú de ideges lettem. Főleg akik ott röhögtek. Ha nekem gyerekem lesz és egy tanár csinálja ezt vele, lekötözöm és az összes gyerekkel visszadatom neki. A gyereket nevelni és tanitani kell nem ütni, hogy féljen a tanítóktól
Ghavin 2011. 05. 29. 14:59 | #38
1) A rossz nevelést vagy a nevelés hiányát nem lehet helyrehozni azzal, hogy a rend nevében félelemben tartjuk a diákokat. 2) Én kurvára nem a büntetés ellen sápítozok, hanem a neveléssel indokolt erőszakkal kapcsolatos ellentmondásokról beszéltem. Felőlem az összes belőled kipottyanó gyereket addig ütheted, amíg újra ondó állagot nyer szerencsétlen, csak aztán ne csodálkozz, ha felnőtt fejjel maga is erőszakos és beszámíthatatlan lesz, mellesleg gyűlölni fog, amit kisgyerekként kellett elszenvednie tőled.
Előzmény: Purple (27) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:58 | #37
tudod mit? ha már a jókívánságoknál tartunk. szívből kívánom, hogy lopja szét a kerted, vagy verje agyon a gyereked egy 8-10 éves kis cigányfattyú. remélem akkor is a kozsószeretet fog belőled beszélni. további szép napot!
Előzmény: Levibubu (35) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:53 | #36
Csak megráztam a pofonfát!
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:51 | #35
Hova ez a verbális agresszió, amikor egy jó nagy pofonnal is el lehetne intézni az ügyet! Bár ideális esetben a pofont már 6 évesen kaptam volna, és akkor nem lennék ilyen pofátlan, nemde?
Keblemre!
Előzmény: Purple (32) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:49 | #34
ha nem értesz valamit, minek ugatsz bele?
Előzmény: Levibubu (33) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:49 | #33
Szép gondolatmenet, bár én máskor azért kicsit jobban összeszedném a dolgokat fejben. A pedofilok büntetésével milyen jól rátapintottál a lényegre! Gondolom arra gondoltál, hogy már 7 éves korukban jól magagyaljuk őket, hogy tanuljanak belőle.
Előzmény: Purple (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:46 | #32
te ember vagy?? megtennéd azt a szívességet, hogy visszatakarodsz a fára? ostoba nyomorék...
Előzmény: Levibubu (29) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:45 | #31
én sem vagyok kétpólusú, erre írtam, hogy lehet lazábban is kezelni a dolgokat, de azért tudatosuljon már benne pár alap dolog. de te mindig a pofon ellen lépsz fel, amikor már akármilyen negatív hangvételű beszólás is erőszaknak minősül. akkor mégis hogy a picsába akarod megnevelni a gyereked, ha mindennemű erőszakot elítélsz? valakinél nem elég ám a szép szó... de ha mondjuk felemeled a hangod, vagy mittomén akármi olyat mondasz, ami visszatartó erejű lenne, az már csúnya rossz erőszak...
Előzmény: Ghavin (25) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:44 | #30
Hát nézd, valaki írásban küld el a picsába embereket, valaki meg gyerekeket ver, igazából tényleg majdnem egy téma. SZERETLEK!
Előzmény: Purple (28) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:42 | #29
Te nő vagy??? Megtennéd majd azt a szívességet, hogy nem szülsz gyereket? Kurvára jóarc lennél!
Előzmény: Purple (23) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:41 | #28
hahhhahaha :D érdekes, hogy az erőszak ellen pofázol habzó szájjal káromkodva, te szerencsétlen balfasz :D
Előzmény: Levibubu (26) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:39 | #27
kifejtettem miről hadoválok... például azokról, akik heccelik a tanárokat a suliban, direkt ezért járnak be, vagy egyéb tényállást is felsorolhatnék, amiért kijár a pofon. a pedofillal meg arra akartam célozni, hogy ha őket büntetik, akkor érdekes módon nem sápítoztok, hogy "de hát szegény nem is tehet róla, csak rosszul nevelték".

én meg kifejtettem, hogy akkor szerintem nem helyes, miért nem figyelsz? :D
Előzmény: Ghavin (24) 0 VÁLASZ
Levibubu 2011. 05. 29. 14:39 | #26
Szinte biztos vagyok benne, hogy azok a kommentelők, akik a "mai fiatalok olyanok, hogy megérdemelnék a verést" típusú örökzöldeket ellövik, nem lehetnek 18-20 évesnél idősebbek. Ha mégis, akkor irtó ostobák.
A Purple féle frusztráltak meg egészen biztos, hogy valamiféle gyermekkori trauma miatt lettek kicsit defektesek vagy csak egyszerűen kibaszott buták. Ilyen egyszerű ez végül is.
Ghavin 2011. 05. 29. 14:32 | #25
Nem vagyok annyira kétpólusú gondolkodó, mint te. Nem csak két véglet létezik (rend, anarchia). Pont azon az állásponton vagyok, hogy egyéni problémákra, élethelyzetekben megmutatkozó nehézségekre nem nyújthat egységes megoldást/kezelést egy olyan drasztikus módszer, mint a nevelő célzatú, vagy bármely indoklású testi fenyítés, erőszak. Aki mégis így jár el, az nem megoldani akarja a problémát, hanem egyszerűen elhárítja. Már maga a pofon mozdulata is beszédes, nem közelebb hozza a gyereket, hanem eltaszítja magunktól.
Előzmény: Purple (23) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 14:27 | #24
Most mégis miről hadoválsz? Ki a kis takony? Hogy jönnek a képbe a pedofilok? Van bármilyen bizonyítékod arra, hogy a pedofília valamiképpen korrelálna a kapott neveléssel? Ha igen, mégis hogyan? De ha már így mellékvágányra terelted a beszélgetést: a pedofilokat SEM testi bántalmazással nevelik/büntetik, bár feltételezem, te azon a véleményen vagy hogy kellene, más kérdés, hogy a felnőttkori pszichés zavarokat ugyanúgy nem lehet testi bántalmazással "kikezelni", mint gyerekkorban, így újfent a saját álláspontod alatt vágtad a fát.

Amúgy a fagyi kiejtése baleset volt, de ha teszem azt a kislány általában véve ügyetlen, akkor sem értem, hogy az alkalmi vagy rendszeres pofon hogy a faszban segítene rajta, bár gyanítom, hogy ezt is mindjárt megpróbálod kimagyarázni.
Előzmény: Purple (21) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:21 | #23
akkor te anarchia párti vagy? magyarul trehány, gyenge ember, szétszórt, link alak? felesleges ilyen jellemrajzot csinálni ilyen kérdésekből... igenis vannak alapok, amiknek rendben kell lennük, ettől még senki nem lesz diktátor, ha elvárja... meg aztán ezeket lazábban is lehet kezelni, ha látod, hogy tudatosult benne, de ne mauglit neveljen eleve már mindenki...
Előzmény: Ghavin (22) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 14:17 | #22
A magam részéről a lelki terrort is ugyanígy elítélem, s úgy vélem, megfelelő nevelés és szülő-gyerek kapcsolat mellett ugyanolyan fölösleges, mint a testi fenyítés. Meg úgy általában az önkény minden formáját megvetem. Diktatúrákban szokás erőszakkal engedelmes szolgákat nevelni, a családnak pedig éppen nem a kibaszott diktatúrákhoz kellene hasonulnia, ahol a félelem definiálja a hierarchiát. Aki mégis ilyesmire vágyik, tehát a magánéletében is "rendpártiságra" tart igényt, az eleve szolga mentalitású, mégis hogyan vár el bármiféle tiszteletet a csemetéitől?
Előzmény: Purple (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:17 | #21
nem érdekelnek a családok belső élete. a saját véleményemről beszéltem, ha elém kerülne egy ilyen kis takony, akkor mi lenne függetlenül az előéletétől. elegem van ebből az indokból, hogy nem a gyerek a hibás. az utolsó senkiházi pedofilok is szarul vannak nevelve nem? és mégis megbüntetik őket, nagyon helyesen. épp ezért vagyok amellett, ha valakit a szülei nem nevelnek meg, akkor nevelje meg az, akivel éppen kontaktban van a gyerek...

az eset nálam valszeg nincs rendben, bár nem tudom előtte hány fagyit szerencsétlenkedett el, vagy mi volt :D teljesen helyzetfüggő a dolog szerintem. ha valamit, amiért szólok és nem csinál meg, vagy csinál és nem vágnám érte pofon, már a huszadjára csinál meg akkor nyilván megütném, ezért nem lehet meghúzni a határt...
Előzmény: Ghavin (20) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 14:10 | #20
Nem volt a kérdéseimben semmi filozofikus, a véleményedre voltam kíváncsi. Amúgy tudomásom szerint a családok belső életét nem ellenőrzik, hogy adott esetben éppen milyen indokkal csattant a pofon vagy a nadrágszíj. A minap például tanúja voltam annak, hogy egy nagymagyarországos ujjatlanban feszítő lumpen pusztán azért kevert le egyet a gyerekének, mert az véletlenül kiejtett egy gombóc fagyit a tölcsérből és újat kért helyette. Ez nálad rendben van-e? Ha nem, akkor hol húznád meg a határt erőszak és erőszak között?
Előzmény: Purple (18) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:06 | #19
amúgy megint csak ugyanazt tudom mondani erre, mint a másik gyerekverős postnál. ha te az erőszak mértékén meg a testi fenyítésen rugózol, mondván az önkényes terror, akkor mi a helyzet a lelkiterrorral? akkor már fel sem lehet emelni a hangod a kölökkel szemben, mert pszichikailag ez bántalmazó és teljesen önkényes?
Előzmény: Purple (18) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 05. 29. 14:02 | #18
édes istenem, már megint ezek a lehetetlen filozófiai szarságok, amiket felhozol.... nem lennék meglepődve, ha a főnököm leteker kettőt, ha ordítozva rohangálnék a folyosón és a székkel gurigáznék, miközben őt kurvaanyázom. egyéb hülye kérdés?
Előzmény: Ghavin (17) 0 VÁLASZ
Ghavin 2011. 05. 29. 13:58 | #17
Nyilván más, de elfogadhatóbb-e? Úgy értem, nálad ezek szerint a gyerekverés/kínzás teljesen rendben van amennyiben nevelő célzatú, szemben a háziállatok ellen elkövetett fizikális erőszakkal, történjék az bármilyen indokkal? A felnőttekkel szembeni tettleges erőszakkal mi a helyzet? Tekintsünk el egy picit a törvényektől: mit szólnál ha a főnököd, párod vagy bármely veled kapcsolatban álló személy saját kénye-kedve szerint pofonnal rendszabályozna téged, ha úgy látja jónak?
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
geri777 2011. 05. 29. 13:26 | #16
Ha én ott lettem volna mikor készül a videó a "tanár" kopasz kis buksiját szerintem bucira vertem volna azzal a vonalzóval.egyrészt tényleg csak rápillantott a füzetre és már verte is.másrészt aki szerint ez jó,nem hiszem hogy átélt ilyesmit,nem a bátyus nővér emléke a mérvadó ha nem élted át hogy a semmiért szétütik a kezed.
Latzi 2011. 05. 29. 13:23 | #15
Az hogy egy egész "korosztály" nem a "megfelelő" szinten van ez egy baromság. Aki meg ezt érzi és le is írja az magáról is alkot egy képet mások felé. A szintet szerintem az adott korosztály átlagához kell mérni, nem pedig "saját magunkhoz"
Ezt amugy Rasszizmusnak hívják....
Másrészről ha egy fiatal gyerek nem hozza a tőle elvárható szintet, akkor nem csak a szüleit kell elővenni, meg a tanárt, hanem az oktatás rendszerét is, na meg a színvonalát. Bár ez utóbbiban a tanárok a leginkább számonkérhetők.
Külön tetszenek ezek a Rambo -s mondatok hogy ..." az utca neveli a gyerekeket" igazából a gyerekeket közösen kell nevelni iskolának, szülőnek, rokonnak, tapasztalattal rendelkező személyeknek stb.
Otthon meg mentalitást kell belezúzni a gyerekbe, nem pedig a 2szer2-t, példáúl azt hogy ha tanulsz nem fog felkopni az állad, és ezt vajon hány szülő vagy tanár mondja
+1 VÁLASZ
Tomatom 2011. 05. 29. 13:21 | #14
Ghavinnal fölösleges vitatkozni, mert mindig megmondja a tutit! Szerinte mindennemű erőszak üldözendő (tudná, hogyan működik valójában a világ...?!). Mindenesetre a nick képe nagyon találó.
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
dude 2011. 05. 29. 12:55 | #13
Már amúgyis megérettek a vágásra.
+2 VÁLASZ
Rosta 2011. 05. 29. 12:35 | #12
A videóban szereplő tanár, egy fasz.
Erényesnek kell lenni nem brutálisnak... 4-5 évesen "mint első tapasztalati alapon" pont ennyit is fog várni minden családon kívüli ismeretlen idegentől.
Ez félelem generálás nem tisztelet. Nagy korában ő is olyan lesz mint a tanár, egy agresszív bal***sz!
Tekintélyt parancsolóan kell közbeavatkozni, de tisztelettel a másik felé.. egy 5 éves gyerek ért ebből is, csak tudni kell hogyan mondd azt, amit mondani akarsz.

Purple
Purple 2011. 05. 29. 12:34 | #11
kurvára más egy kutyát verni, aki csak egy kutya, akiből soha nem lesz a társadalom tagja, aki nem fog dolgozni, stb...
de ezekből a hisztis kis pöcsökből (nem a videóban, bár mittomén milyenek), ugyanúgy neveletlen aljadék felnőtt lesz, ha nem neveli meg őket valaki, meg nevetséges szintre van fejlesztve az iskolai nevelésük, magyarul a seggük ki van nyalva, el vannak eresztve. és igenis valakinél kell a tasli vagy a körmös, nagyszüleink sem haltak bele... cukkolni járnak be a tanárokat, mert tudják nagyon jól, hogy nem csinálhatnak velük semmit. az ilyeneket verném szájba, hogy kiesik a 2.-ról. most az más kérdés, hogy a tanárok nagy része is egy segg, meg eleve a mostani házirendek meg szabályok faszságok, én is lázadtam ellenük, de nem olyan cigány módon, mint akik megérdemlik a szájbaverést, hanem érvekkel...

4., 5., 6. kommentnél a pont...
Előzmény: Ghavin (7) +1 VÁLASZ
winben 2011. 05. 29. 12:34 | #10
Igen, én is erre céloztam, hogy a probléma ott van, hogy a gyerek nől otthon, mint a "gaz", mert nem otthon nevelik a szülei, hanem az utca. A gond igen, itt van, hogy a gyerek eleve nem úgy van nevelve, hogy bárkit is tiszteljen... :-(
Ezért fér rá a mostani generációban egyre többre valami normálisabb nevelés. Legyen is az akármi.

És sajna a valóság az, hogy félhetünk, tarthatunk mi, mostaniak, akik már dolgoznak, vagy nemsokára dolgozni fognak, hogy ha majd odakerülünk, hogy nyugdíjasak leszünk ki fog bennünket eltartani (nem rég beszéltünk itt pont erről). Mert a mai fiatalság se tanulni, se dolgozni nem akar... :-(

És EZ a szomorú
Előzmény: scripter (6) +1 VÁLASZ
SilAsh 2011. 05. 29. 12:33 | #9
Az, hogy kell-e verni a gyereket, vagy sem, abba nem mennék bele, mert minek.

Ami nekem ebben a videóban leszűrődött, az az, hogy az egyik tróger szinte meg sem nézve a füzetüket, (valaki, aki tanár, mondja már meg: lehet-e ennyi idő alatt normálisan megnézni akármilyen házi vagy iskolai munkát) végig veri az összes gyereket, válogatás nélkül. Egy másik buzi meg filmezi.
Persze van olyan akit alig-alig csap meg, de pl: akit még hátba vág...

Mi van? Ezek erre veretik otthon?

Amúgy erről a sztoriról EZ jutott eszembe (a legújabb hozzászólás mindent elmond): http://ize.hu/comments.php?post_id=16955
Erunder
Erunder 2011. 05. 29. 12:28 | #8
Ez ott nem ütközik törvénybe?
Ghavin 2011. 05. 29. 12:26 | #7
A fejlett világban az általános közvélekedés szerint az erőszak minden formája megvetendő és kerülendő, legyen szó családon belüli erőszakról, vitás ügyek fizikális erőszakon át történő lerendezéséről vagy akár a vétségek és bűncselekmények bírságolásáról és büntetéséről. Mégis, mindig vannak és lesznek olyan elmebeteg, idióta barmok, mint néhány itteni hozzászóló is, akik teljesen helyénvalónak látják, ha a legvédtelenebb és legkiszolgáltatottabb korosztályú emberpalántákat ilyen-olyan indokkal ütlegelik. Ha kutyát vernek így, az állatkínzás, a fél internet azon lenne, hogy lenyomozzák a bácsikát és tönkretegyék az életét, de mivel kölköket kínoz, nevelés címén elégedetten hümmöghetnek a látottakon. Betegek vagytok vaze.
scripter 2011. 05. 29. 12:20 | #6
Szerintem meg ne menjen el tanárnak az olyan aki testi fenyítés nélkül nem tudja kivívni a gyerekek tekintélyét.
Nekem volt olyan technika tanárom, hogy kiadta a házit (aszem tutajt kellett építeni) , padtársamnak segítettek otthon megépíteni mert tényleg nehéz feladat volt , aztán a tanár akkora pofont adott a srácnak hogy kiesett mellőlem a padból, pedig nem is volt rossz gyerek.
Viszont volt olyan tanárom is bármiféle fizikai fenyítés nélkül is kivívta a tekintélyünket (talán meg emberi volt és nem szállt el magától mert ő a felnőtt diplomás ?), megbecsülésünket, aztán 1-2 évre rá ki is rúgták mert bratyizott velünk -_-' , utána 1 év alatt "elfogyasztottunk" 2-3 OF-t , ugyanennyi infó tanárt, 3-4 törtinatárt, volt diáksztrájk meg hasonlók
Másrészt a tanár is "hozott anyagból dolgozik" tehát ha a gyerek nincs úgy nevelve hogy legalább egy picit tisztelje a tanárt - vagy eleve az embereket(?) - akkor az egész nem ér semmit....szóval 1-2 gyerekre ráfér 1-2 körmös de azért nem úgy ahogy ez a emberképződmény csinálja a videóban.
+1 VÁLASZ
MADve
MADve 2011. 05. 29. 12:16 | #5
én még kaptam 1-2 fülrángatást, ha nem tudtam, hol a helyem, és szerintem ez így van jól. na, nem mondom, hogy minden gyereket el kell picsázni, aki nem csinálja meg a leckét (ha jól láttam, egy narancssárga pólós srác megúszta a büntetést, gondolom, ő becsülettel megcsinálta a házi feladatot).
abban sem lehetünk biztosak, hogy az egész osztályt végigveri az alak, gondoljunk bele, hányan vannak az arabok, meg milyen ott Egyiptomban a népsűrűseg - egy ottani osztálynak ez csak a töredéke.

arról van csak itt szó, hogy az ottani rendszerben egy tanár felpofozhatja a gyereket, ha úgy látja jónak (magyarul az oktatási rendszerük olyan 60-70 évvel van elmaradva az ittenihez képest, már ha ez egyáltalán elmaradásnak számít), míg itt azért is elperlik a házát, ha kiabál a nebulóval, mert mondjuk a szülő szerint törést okozott a gyerek lelki világában. egyik véglet sem megoldás.
maradjunk annyiban, hogy látok néha olyan gyereket az iskolák környékén, akit ha tehetném, a csukott ablakon vágnék ki az óráról - ezért nem megyek én tanárnak :)
+1 VÁLASZ
Boogeyman 2011. 05. 29. 12:15 | #4
Valóban talán túlzás ez a videón látható büntetés, de a mai fiatalok nagyrésze megérdemelné. Nagyszüleimtől hallottam, hogy őket sem verték folyamatosan, de ha rosszat csináltak kaptak a favonalzóval egy "körmöst", aztán otthon még egy leszidást. Nem ment a szülő a tanárhoz...
Szóval a tisztelet kiérdemelték a tanárok, de fenn is tartották. És sokszor azért tartunk itt mert a sok jogvédő és gyengébb érzelmű azt mondja, h nem lehet verni a gyereket. Verni nem is, de fegyelmezni igen. ;)
+1 VÁLASZ
te.sas! 2011. 05. 29. 12:15 | #3
ez nem Hannibal Lecter?
Mr P 2011. 05. 29. 12:07 | #2
Mind tanárként és mind szülőként azt kell mondanom, hogy aki ebben látja a gyereknevelést az elmebeteg. Tiszteletet soha nem lehet erőszakkal kivívni.
Lassan túl a 4 X-en mondhatom, hogy engem soha nem vertek meg iskolában (testvéreimet és barátaimat sem) mégis tiszteltük a tanárt. Fordítva is igaz, soha nem ütöttem meg gyereket, mégis tiszteltek (következetes és emberséges szigorral).
A mai tanárverések és a tisztelet hiánya teljesen másra vezethető vissza. Azt pedig veréssel nem lehet megoldani.
Előzmény: winben (1) +4 VÁLASZ
winben 2011. 05. 29. 11:46 | #1
Azt kell mondanom - ha még nem is ennyire nagyon, de - ezzel a korosztállyal is ezt kéne csinálni.

Egyrész ehhez hasonlót bátyámmal, nővéremmel általános iskolában megcsinálták ezt...igaz nem teljesen értem itt ezt a kollektív büntetést...

De itt legalább megvan az, ami manapság senkitől sehogyan: megnevelik a gyerekeket.

...mert manapság már ott tartunk, hogy a tanárok félnek a diákoktól... ez milyen már??