Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2011. 06. 21. 18:41 | #26
Khmm...csak gyorsan egy mondat annak igazolására, hogy hazugság az egész: A BBC készítette.
Köszönöm.
Előzmény: bungle (25) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 06. 21. 18:32 | #25
exortus küldte:
URL: http://www.youtube.com/watch?v=bjl524GpUuI
Szöveg: "BBC Horizon: Global Dimming

Ez a film sokaknak megváltoztathatja a véleményét a klímaváltozásról, ugyanis a film állításai egyszerűen reprodukálható kísérleteken alapulnak, és helyes értelnezésük szerint erősen súlyosbítják a helyzetünket

Az elmúlt évtizedekben felmerült bizonyítékok szerint a globális felmelegedés sokkal súlyosabb lesz a vártnál, ugyanis a légkörbe került szennyezőanyagok megnövelték a felhők visszaverő képességét, illetve maguk is felhőket képeztek, ezzel nagyrészt ellensúlyozva a globális felmelegedést. Tehát ha a jövőben az emberiség leáll a hatalmas mennyiségű kormot kibocsátó technológiákkal, akkor a klímaváltozás üteme néhány év alatt kontrollálhatatlanná válhat."
csaty 2011. 05. 10. 09:56 | #24
Orbán Viktor határidönaplójában a fütésgond kipipálva !!!!
reactore 2011. 05. 09. 21:39 | #23
neked viszont egy az egyben igazat adok egy átlag embernek nem sok beleszólása van a világ dolgaiba a vezetők gondolkodása pedig olyan amilyen.....
nekem annyi a problémám hogy sokan azon vitatkoznak van-e nincs-e aki pedig eljut odáig hogy van az a természetre fogja
de most neked sikerült engem meggyőznöd olyan mindegy melyik okozza a lényeg hogy van és egyik ellen sem tudunk tenni sok mindent ...
Előzmény: exortus (21) 0 VÁLASZ
reactore 2011. 05. 09. 21:36 | #22
nem véletlenül írtam hogy benne van a kezünk és hogy ez a film egy példa vannak benne adatok amik igenis valósak és lehet hogy nélkülünk és megtörténne de biztos rátesz az emberiség is egy lapáttal vagy szerinted több milliárd jármű több száz atombomba teszt sok százezer tonna kivágott fa stb. stb nincs hatással semmire ?

Előzmény: Tooni (20) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 05. 09. 20:46 | #21
Az emberiség sajnos egy olyan társadalmi hierarchiára visszavezethető csapdában van, ami miatt én nem mondanám, hogy az átlag ember maga alatt vágja a fát, mert nem tehet mást , mint amit a rendszer biztosít neki.
Az egyik legnagyobb probléma az, hogy akik tényleg befolyással rendelkeznek a problémára, az talán szűk értelemben néhány ezer tágabb értelemben néhány százezer család, akik olyan logikával gondolkodnak, hogy ők úgyis olyan gazadagok lesznek, hogy akármi történik, ők majd felépítik az új világukat a mondjuk valahol Kanadában, vagy Grönlandon, amikorra annyira eldúrvul a helyzet. Addig pedig annyi hasznot kihoznak , hogy bőven megéri nekik ez a kockázat , mert az olaj és egyéb energiacégeknél nagyobb haszonkulcs nincs.
Sajnos amíg ők diktálnak, úgy nem tudunk igazán mást csinálni, mintsem egy kis előrelátással olyan dolgokra képezzük magunkat, amire egy megváltozott világban is szükség lesz, talán majd amikor a Szibériában és Kanadában a világ új népességközpontjaiba költözik majd be mondjuk a nép.
Előzmény: reactore (19) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 05. 09. 20:14 | #20
Al Gore, az az utolsó hazug képmutató széltoló?
Faaak. Kellemetlen az igazság:
http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html
Számára.
Előzmény: reactore (19) 0 VÁLASZ
reactore 2011. 05. 09. 20:07 | #19
akit érdekel a téma keressen rá például erre: An Inconvenient Truth by Al Gore, de azért teljesen tudatlanul vicces hogy hozzászóltok a témához
azért vannak tények amelyek szerint ha nem is az emberek miatt van az egész de benne van a kezünk és ha ilyen szinten fittyet hányunk az egész eseményre azzal csak magunk alatt ássuk a sírunkat
exortus 2011. 05. 09. 19:57 | #18
http://en.wikipedia.org/wiki/File:All_palaeotemps.png
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Phanerozoic_Carbon_Dioxide.png
http://en.wikipedia.org/wiki/Fossil_fuel
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_atmosphere#Exosphere
Innen már csak egy kis matek és kijön hogy az emberiség felelős a dologért, amiben az a dúrva, hogy ilyen nagyságrendben a CO2 és vele együtt az éghajlat évtízmilliók alatt szokott változni, amennyit változattunk a CO2 koncentráción,amihez hozzá jön majd a megfelelő egyensúlyi rendszer. Már a jelenlegi CO2 koncenrációhoz is jelentősen melegebb éghajlat tartozik, csak az emberiség ezt késésel veszi észre, ugyanis a negatív visszacsatolások fékezik a fellépő extra energiamennyiség kifejeződését(pld vízpára, Golf áramlat lehülése).
kukulkan
kukulkan 2011. 05. 09. 18:17 | #17
"Úgyértem a történelem során számos hőmérséklet változás volt amiért 100% hogy nem az ember volt a felelős."

Nyilvánvalóan. Csakhogy mi tettünk róla, hogy azok a folyamatok, amiknek normális körülmények között évmilliókig tartana míg végbemennek, azok most az emberi tevékenyég folyományaképpen hihetetlenül gyorsan, évszázadok alatt következzenek be. És ez baj.

Magyarán nyilván nem az a rossz, hogy változás történik, hiszen 4,5 milliárd éve a Föld folyamatosan változik, ez az ami az élővilág evolúciójának is legfőbb hajtóereje, csakhogy a gyors és drasztikus változások drasztikus következményekkel is járnak. És persze el lehet ütni úgy a dolgot, hogy ugyan minek aggódni, történt már jó néhány tömeges kihalás a földtörténet során, és végső soron az ember (aki ugyanúgy a földi bioszféra része, mint bármely más földi faj) is csak teszi a dolgát, hasonlóan ahhoz, amit anno pl. az első fotoszintetizáló élőlények is tettek, amelyek az új anyagcsere-folyamataik révén telilélegezték a légkört egy rendkívül mérgező, erősen oxidáló hatású gázzal (ami ma már nélkülözhetetlen az élethez - ugye az oxigénről van szó), kiirtván a legtöbb anaerob életformát és szép lassan teljesen megváltoztatva a Föld légkörét és átlaghőmérsékletét.

Csakhogy nem árt tudatosítani, hogy ezúttal mi is alaposan pofára eshetünk, hiszen magunk alatt vágjuk a fát, és így mi is a gyors ütemű változásokkal lépést tartani nem tudó fajok sorsára juthatunk, ha hagyjuk a végletekig fajulni a dolgokat, és egy második Marsot csinálunk ide a Naprendszerbe.

Egyébként biológiai szemszögből nézve érdekes a dolog, hiszen a viselkedésünk erősen adaptív jelleget fog ölteni azáltal, hogy hogyan fogjuk lereagálni ezt helyzetet. Mivel ugye tudatos lények révén _nekünk_ megadatott a lehetőség, hogy gondosan mérlegelve a dolgokat ne csak annyit tudjunk majd felmutatni, hogy lám, sikerült jól letakarítanunk az evolúció színpadát, előkészítvén a következő felvonást, de egyúttal biztosítottuk azt is, hogy mi magunk is szerepeljünk benne…
Előzmény: Chartreuse (9) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 05. 09. 17:37 | #16
röviden szólva: ez a téma ellentmondásos
Bale 2011. 05. 09. 17:27 | #15
hat legalabb majusban akkor nem fog kelleni lefujni fele szakaszat a Rallinak mert 15 cm ho esik .........inkabb meleg legyen mind fazzak ezt sem neveznem mar normalis idonek hogy majus kozepen 0-6 fok kozott legyen a homerseklet szerintem ez inkabb a lehulesnek a jele .Lehet igy lesz csak azt ne akarjak megetetni velunk hogy azert mert reggel autoval megyek melozni .............
Tooni 2011. 05. 09. 17:20 | #14
"Ezek szerint csak feltételezés, hogy az álltalunk kibocsájtott anyagok felelősek ezért?"
Nem feltételezés: félrevezetés.
Előzmény: Chartreuse (12) 0 VÁLASZ
Chartreuse 2011. 05. 09. 16:54 | #13
Kezdek szerintem én is átesni a ló túloldalára a feltételezésekkel, mert valószínüleg vannak kutatásaik és kézzelfogható bizonyítékaik csak én nem foglalkoztam még a témával! :)
Előzmény: Kavisánczky (11) 0 VÁLASZ
Chartreuse 2011. 05. 09. 16:50 | #12
Ezek szerint csak feltételezés, hogy az álltalunk kibocsájtott anyagok felelősek ezért?
Hisz az antarktiszi jégben lévő minták csak a nagyon régi éghajlati viszonyokat képes megmutatni és hőmérsékleti adataink az írott történelemben csak pár száz évre mennek vissza.
Tehát nem fogható fel úgy ez az egész, mint az első klímaváltozás amit tudunk dokumentálni a sok közül amin már átestünk?
Csak magyarázat híján azt feltételezzük, hogy mi okozzuk?
Előzmény: Kavisánczky (11) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 05. 09. 16:39 | #11
plusz ezen kívül igazából csak annyit tudni, hogy az üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen nőtt az ipari forradalom óta, ami cirka 100 év, plusz az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket az üvegházhatás fokozódásával hozzák összefüggésbe. aztán hogy hogyan befolyásoljuk, mi lesz ennek a vége, az megint másik tészta.
Előzmény: Kavisánczky (10) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2011. 05. 09. 16:36 | #10
a korabeli meteorológiai adatok nagy részét az Antarktiszon található jégből nyerik ki. A jégben lévő szennyeződések meg egyéb cuccok rétegesen rakódtak le egymásra, ez alapján be tudják saccolni, hogy mekkora lehetett az átlaghőmérséklet, meg hasonló dolgok. olyan elven működik, mint a fánál az évgyűrű
Előzmény: Chartreuse (9) 0 VÁLASZ
Chartreuse 2011. 05. 09. 16:34 | #9
Nekem valami ezzel az egész globális felmelegedéssel nem tiszta.
Nem akarok belemenni összesküvés elméletekbe meg minden hülyeségbe, csak kérdezem , hogy hogy indult ez az egész.
Mármint ki volt az aki felvetette az elméletet és vannak-e egyáltalán bizonyítékaink, hogy kizárólag mi vagyunk érte a felelősek?
Úgyértem a történelem során számos hőmérséklet változás volt amiért 100% hogy nem az ember volt a felelős.
És ha fél évszázada van ez az egész honnan tudjuk, hogy mi volt elötte? egyáltalán mióta vannak meteorológiai adataink az egész bolgygóra nézve? honnan tudjuk hogy a római időkben vagy egyáltalán a 18. században mennyire voltak elolvadva a jégsapkák, vagy mennyi volt az átlaghőmérséklet?
Kavisánczky 2011. 05. 09. 16:31 | #8
hát, ha nem csal az emlékezetem, akkor a legmagasabb átlaghőmérséklet a triász-jura-kréta időszakban volt, akkor azt hiszem jó 10 fokkal volt nagyobb, és a feltételezések szerint jól tele volt növényzettel a szárazföld nagy része. a sok előrejelzésből meg nem nagyon lehet megmondani biztosan, hogyan fog alakulni a bolygó időjárása, még azt sem venném biztosra, hogy nagyon szélsőséges irányba fog eltolódni - de még így is rengetegen meg fogják szenvedni a klímaváltozást.
exortus 2011. 05. 09. 15:31 | #7
http://climateprogress.org/2011/02/08/science-amazon-drought-co2-emissions-source-sink-simon-lewis/
Az éghajlatváltozás megváltoztatja a légkörzést is, nem csak a hőmérsékleteket, aminek következtében a jövőben a medence sokszor több éven keresztül eső nélkül maradhat majd, visszafordíthatatlanul megváltoztatva az ökoszisztémát.
Nekünk a mérsékelt övön itt a csapadékzőnák eltolódásától kell aggódnunk(feltéve hogy a golf áramlat lehülése nem kompenzálja a folyamatot). Nálunk 2050 környékére 300-500mm közé eshet le az éves csapadékmennyiség.
Előzmény: termi-nator (4) 0 VÁLASZ
Enechuel 2011. 05. 09. 14:43 | #6
de jó végre majd lehet nálunk is egész évre kiültetni a pálmafát meg egy csomó különleges növényt, mint az angoloknál :]
vandk 2011. 05. 09. 14:23 | #5
ha akarnának se tudnának kiszáradni, mert addigra lesznek vágva.... szvsz
Előzmény: termi-nator (4) 0 VÁLASZ
termi-nator 2011. 05. 09. 13:55 | #4
Sok minden hihető, de az nem, hogy az esőerdők kiszáradnak.
Sörfi 2011. 05. 09. 12:58 | #2
postképet belinkelnétek?
mandyedi 2011. 05. 09. 12:40 | #1
,,Azt hiszed, az ember lesz az utolsó faj
Fogja és csak egyszerűen kihal
Kinek pénze van úgyis utoljára marad."