Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze 2015. 10. 04. 22:04 | #35
http://hvg.hu/gazdasag/20150916_Az_orszag_egyik_leggazdagabb_embere_lenyo

belső infók szerint, az történt ami miatt horváth andrás kilépett a navtól, és ami miatt goodfriend barátunk kirobbantotta a vida ildikós sztorit. Becsengettek a szépfiúk egy kis sápért Gyurikához, aki meg nem akart fizetni :)
Előzmény: norbertvincze (34) 0 VÁLASZ
norbertvincze
bungle
bungle
bungle 2014. 11. 05. 13:40 | #32
Ő a leggazdagabb magyar jelenleg.
www.origo.hu/gazdasag/20141105-a-pornokiraly-a-leggazdagabb-magyar.html

Pedig dolgozhatna ő is vasárnaponként egy tecsóban vagy közmunkásként, ki érti ezt... :D
bungle
bungle 2014. 05. 12. 11:52 | #31
Vallott a magyar szexmilliárdos - ezért nem adózik már Magyarországon
www.napi.hu/magyar_vallalatok/vallott_a_magyar_szexmilliardos_ezert_nem_adozik_mar_magyarorszagon.578635.html

Nem sok újdonság derül ki a cikkből (folyamatosan azt szajkózza, hogy nem a NAV vizsgálat miatt húzott el az országból, persze...), max. annyi, hogy idén már külföldön fizet személyi jövedelemadót.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 21. 15:37 | #30
" Nem hinném hogy bárkinek "belsőleg érettebbnek" kellene lennie hozzá egy ötévesnél."

nem erre kell megérni, hanem bármilyen önismereti technikára. Egy bármilyen tréning vagy terápia csak akkor működik jól, ha a résztvevője motivált benne. Hogy érthetőbb legyen a példa, elég sok pszichológus vonul magánpraxisba, mert aki magánpraxisban keresi fel őket az motivált a változásban és lépni akar annak érdekében. Ezzel szemben meg egy pszichiátrián, vagy bárhol máshol a kliensek döntő többsége kényszerből van ott, ezért nem lehet velük dolgozni szinte, mert szarnak az egészbe.

Meditálni is csak az kezd el akit érdekel a dolog, és szeretné csinálni.
Előzmény: bungle (28) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 21. 00:21 | #29
nem kell bemutatnod xenu-t meg az egyházat. Na de ezek ellenére esetleg a dianetikáról tudsz-e valamit? mert hogy az egyház csak az után lett megalapítva.

és nem tudom milyen hasonlóságra gondolsz, de általánosságban pár más szervezetet, rendszert is fel lehetne sorolni, amely hierarchikus kialakításban működik. Sőt, már eleve a cégszemlélet maga agymosás bárhol.

" munkavállalóknak kötelezővé tenni, vagy a cégen belüli előrelépéshez feltételhez kötni etikátlan"
Ezzel egyetértek, mint ahogy írtam is már korábban.

Én egyáltalán nem érzem ennek a szándékos agymosás szagát. én azt látom, hogy van valami ami a tulajdonosnál működött, és azt tovább akarja adni.

Az hogy Gattyánnak csak mázlia volt vagy sem, ugyan úgy te sem tudhatod, ahogy én sem, vagy más sem tudhatja. Ezt ő tudja csak és azok akik által ez megvalósult. És hogy valójában beruházásainak hanyad része veszteséges az szintén jó kérdés. Biztos van amire csak szórta a pénzt (pl luxusáruház), de azért ekkora vagyonnal meg tud fizetni egy pár kiváló szakembert az üzleti világban.

Én ugyan nem vagyok annyira jártas a befektetésekben (kivéve deviza), de a magyarországi befektetései eléggé fantáziadúsnak tűnnek:
http://www.doclerinvestments.hu/hu/portfolio/
Előzmény: bungle (28) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 04. 20. 22:48 | #28
"köze nincs a szcientológiához, csak annyiban, hogy erőltetnének valamit amivel egyébként csak akkor tudnak az emberek dolgozni, ha belsőleg már érettek arra a feladatra."
A szcientológia egy szörnyvallás ( www.ize.hu/comments.php?post_id=16043 ), Xenuval meg a sok agyament baromsággal együtt, aminél még én is jobbat találok ki egy LSD trip alatt. Nem hinném hogy bárkinek "belsőleg érettebbnek" kellene lennie hozzá egy ötévesnél. Gattyánék "tanfolyamai" nagyon sok hasonlóságot mutatnak ehhez (földönkívüli vallás, agymosás, hierarchia, stb.) és ezt a munkavállalóknak kötelezővé tenni, vagy a cégen belüli előrelépéshez feltételhez kötni etikátlan. Gattyán egyébként nem emiatt lett milliárdos, csak jó időben jó helyre nyúlt (pornóbiznisz), mázlija volt, akár lottózhatott is volna, a többi vállalkozása csak a pénzt viszi, én speciel elég ostoba üzletembernek tartom.
Előzmény: norbertvincze (27) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 20. 21:59 | #27
ennek köze nincs a szcientológiához. De ezzel a témával kapcsolatban az a baj, hogy eleve aki a szcientológiát kritizálja általában az igazából semmit nem tud a szervezetről, és csak a "hallottam, meg olvastam" dolgok alapján ítélkezik. Nekem van személyes tapasztalatom velük (szcien) kapcsolatban, egyáltalán nem védem őket, nem érnek egy petákkal sem többet, mint a hit gyülekezete.

Rátérve erre az EOS-ra meg a Docleres történésekre.

Annyi kis anyagból ami így a neten elérhető (szinte lóf'sz) nem sok mindent lehet kommentálni, de leírom ami nekem leesett itt az olvasgatás közben.

- első sorban az, hogy ezek a kommentek és tézisek egyáltalán nem objektív megítélés alapján íródtak. Feltételezhetően nem tetszett valami, az kellemetlen érzéseket hozott fel és onnantól kezdve minden ami a céggel és eos-szal kapcsolatos az a sátán műve. (ezek nagyon érdekesek, de egy petákot nem adnék ezekre a kommentekre)

- úgy látom, hogy gattyán-nak ez a technika bejött, és működik. Erre felbuzdulva feltételezhetően úgy gondolja, hogy ezt mindenkinek el kellene sajátítani, hogy ennek segítségével is sikeresebben boldoguljon mindenki az életében.
Ezzel több gond van, és ez abból adódhat, hogy gattyán még nem ismerte fel azt, hogy ilyen módon (ha még pozitív szándék is van mögötte) nem lehet megváltani az embereket.

Ezek a dolgok csak akkor működnek, ha az ember motivált annak tanulásában, használatában. A legtöbb dolgozó (legtöbb ember a társadalomban) nem tájékozott olyan dolgokról amire bármilyen lélektani módszertan épül. Ebből adódóan nem is értik azt, ha még értenék is nem feltétlenül lennének motiváltak bármilyen önfejlesztő tréningben. -->
Ezt az oldalát az egész EOS-os tréningnek igen nagy farkashibának tartom.

-nem ismerem ezt az EOS dolgot, de amennyi kis anyag elérhető róla, úgy gondolom hogy ez valami nyugati csoport és egyéni terápiás módszerekhez hasonló önismereti módszer lehet (ami nem biztos, hogy szar és pláne nem biztos, hogy agymosásra való).

-szexuális energia, és a mizéria körülötte. Mindenki kommentel, és sír, de feltételezhetően félreértenek nagyon sok dolgot (ami egyébként egyértelműen az oktató hibája nagyobb részben). Szexuális energia már 0 éves korunkban meg van, csak minden egyes életkorban máshoz kapcsolódik az örömforrás. (Amikor anyánk csecsét szoptuk annó nagy élvezettel, az is a szexuális energiának volt köszönhető, és nem azért, mert melleket szoptunk, hanem a bekebelezési fázis létfontosságú folyamatokat elégített ki.) Ebből az aspektusból feltételezem azt, hogy pszichoanalitikus alapokra helyezett transzperszonális módszertanról lehet szó más köntösben (egyrést nyomatékosan nagy hangsúlyt kap a szexuális energia, illetve az egó kiteljesülése a cél).

Elég sok ösztönös tényező forog a szexuális energia körül, tudattalan dominancia, rivalizálás (nők és nők között, férfiak és férfiak között, és férfiak és nők között), amik ha felszínre kerülnek akkor nagy valószínüséggel már nem kontrollálnak, mint azelőtt --> jobban teljesítesz az életben, tágul a világképed, stb.

a nyugati világban (magyarba is már) hasonló módszerekkel igen eredményesen dolgoznak (encounter csoportok, Rogers féle), és még bizarabb módszerek vannak használatba, mint a "fejünket a másik ölébe döntjük események". Viszont, mint említettem nagyon hatékony, és hatalmas belső gátakat lehet áttörni vele.


Szóval összefoglalva
1. hiba, hogy a cég erőlteti ezt a képzést (ha még pozitív szándék is van mögötte), ennek nem ez a módja
2. tájékozatlanság van ezt illetően
3. emberek szubjektív megítélése az ismeretek és motiválatlanság hiányában túlságosan egy oldalú
4. van számos más emészthető és hatékony tréning ami ennyire nem rongyol bele az emberek magánéletébe, és világszemléletébe
5. nem hiszem, hogy rosszabb cég lenne bármi más cégnél
6. köze nincs a szcientológiához, csak annyiban, hogy erőltetnének valamit amivel egyébként csak akkor tudnak az emberek dolgozni, ha belsőleg már érettek arra a feladatra.
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle
bungle 2014. 04. 20. 20:46 | #25
Van haverom, aki dolgozott náluk, elég sok sztorit mesélt. Volt, hogy pl. ki kellett feküdniük a kertbe közösen a kollégákkal és az akaratukkal mozgatni a felhőket. Persze tudom, ez valószínű a Zolotov-féle EOI/EOS baromság miatt lehetett, de ennél csak durvábbakat mesélt. :)
Érdemes elolvasni a #18-ban lévő cikket is.
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 20. 19:38 | #24
és hol olvastad, hogy szcientológus?
Előzmény: bungle (23) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 04. 20. 16:41 | #23
Igen.
Közben rájöttem, hogy a 17. kommentben van a Friderikusz interjú vele.
Előzmény: norbertvincze (22) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 20. 15:57 | #22
a gattyán szcientológus?
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 04. 20. 13:58 | #21
norbertvincze küldte (szerintem már beírtam lejjebb a linket régebben)
URL: http://www.youtube.com/watch?v=PtXyMwbp4bs
Szöveg: "Kőműveskedéstől a multimilliárdokig

Első alkalommal a nagy nyilvánosság előtt beszélget Gattyán György (Magyarország 3. leggazdagabb embere) magáról, múltjáról, és a pályafutásáról Friderikusz Sándorral."
bungle
bungle 2013. 11. 06. 10:44 | #20
http://index.hu/gazdasag/2013/11/06/ok_a_leggazdagabb_magyarok/
Gattyán György 123 milliárd

Inkább vett volna bitcoint a post felkerülésekor, már billiomos lenne. ;D Ráadásul a pornó biznisze is becslésem szerint 3-4x jobban menne, ha az anonimitást és az adómentes/kezelési költségmentes micropayment megoldást is biztosító bitcoinnal lehetne fizetni.
bungle
bungle 2013. 10. 14. 11:14 | #19
Az igazság nem szexi: miért vándorol ki a milliárdos Gattyán?
http://nol.hu/gazdasag/a_szextelen_igazsag__miert_vandorol_ki_a_milliardos_gattyan
bungle
bungle 2013. 10. 09. 20:34 | #18
Mintha Gyurcsok úr vuduja alapján irányítanák Gattyán birodalmát
http://444.hu/2013/10/04/mintha-gyurcsok-ur-vuduja-alapjan-iranyitanak-gattyan-birodalmat/
bungle
bungle
bungle
bungle
bungle 2013. 05. 03. 12:55 | #14
Bige László és Gattyán György is 20 milliárddal növelte a vagyonát tavaly, így Csányi Sándor után ők számítanak a leggazdagabb magyaroknak.
www.origo.hu/gazdasag/20130502-2013-leggazdagabb-magyarjai-bige-laszlo-es-gattyan-gyorgy.html
bungle
bungle 2012. 10. 19. 11:12 | #13
7sleeper 2012. 05. 18. 17:30 | #12
ráadásul szcienturológópédiás.. háhá..

-és a te apukád mivel foglalkozik?
-pornószájtot üzemeltet.
.
.
.
-tényleg?
-nem. csak sokkal cikibb lett volna bevallani, hogy szcientológus.

:-D

hitgyüliseknél a gyerekek "megbüntetése" milyen lehet:

-Pistike, te rossz voltál; ezért nem rázhatod veszettül a csengőt a fejeddel ellentétes irányba a köztéri karácsonyozáskor.

XD

Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 18. 17:12 | #11
Kinézik a hitgyülisek a klubból...

Ja várjál, ő szcientológus. :D Mindegy, egykaptafa...
Előzmény: 7sleeper (10) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 05. 18. 16:05 | #10
szégyelli a bukkake szerepeit, vagy mi? (ha nem őt dugják fizetős oldalán rajt, mégis mit szégyell rajta? :-O)
Előzmény: bungle (9) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 18. 13:56 | #9
Gattyán csak felkúszott az 5. helyre a pornóbizniszből...

Szégyelli vagyona eredetét az 5. leggazdagabb magyar
http://atv.hu/cikk/20120518_szegyelli_vagyona_eredetet_az_5_leggazdagabb_magyar
tikshow 2011. 05. 05. 14:25 | #8
egyik ismerősöm került velük valahogy kapcsolatba, főleg dél amerikába vannak "kuncsaftjaik" , összesen évi 1,5 milliárd(!) előfizetője van
Előzmény: kiszely (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 05. 05. 13:53 | #7
http://index.hu/tech/2009/12/02/budapesten_van_a_legnagyobb_webkukkolo_fohadiszallasa/
"...a Livejasmin szektás hangulata is kiverte a biztosítékot néhány volt alkalmazottnál. Mint azt egy nyilatkozó elmondta, az oldal üzemeltetői direkt keresték a bizonytalan embereket, akiket aztán utazásokkal, ajándékokkal kényeztettek, majd gyanús, egy hétig tartó szemináriumokra küldtek, ahol közös erővel kellett gondolati úton felhőket mozgatniuk.

Mint azt az egyik nyilatkozó mondta, "Állandóan figyelmeztetnünk kellett magunkat, hogy bár nagyon fura a hangulat a cégnél, valójában ennek semmi köze a szcientológiához".
bungle
bungle 2011. 05. 05. 13:34 | #6
Főleg amerikaiak.
"Egy nemzetközi felmérés szerint minden másodpercben 3 ezer dollárt (630 ezer forintot) költenek pornóra a neten."
Előzmény: kiszely (5) 0 VÁLASZ
kiszely 2011. 05. 05. 13:32 | #5
Ki a rák fizet pornóért a neten???????
bungle
bungle 2011. 05. 05. 12:47 | #4
Idézet a webisztános cikkből: "Az iparág bevétele nagyobb, mint a technológiai óriásoké: a Microsoft-é, a Google-é, az Amazon-é, az eBay-é, a Yahoo!-é, az Apple-é, a Netflix-é és az EarthLink-é együttvéve."
bungle
bungle 2011. 05. 05. 12:44 | #3
Az. ;)
Ráadásul jóval több van ott 33mrd-nál, csak hát ugye kreatív könyvelés meg kinti bevételek, stb. :D
Előzmény: Mr.T. (2) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2011. 05. 05. 12:41 | #2
"Gratulálunk a 15. helyre feljövő Gattyán György Zoltánnak, aki a netes pornóval ilyen előkelő helyre felküzdötte magát! "
Irigy vagy! xD
bungle