Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 23:49 | #65
Már háborúzni sem hagyják az embert rendesen :)
Előzmény: Nas (64) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 04. 01. 23:36 | #64
Hát jah. Minden azon múlik, kinek vannak jobb műszerei, hatékonyabb, szofisztikált gépei...ennyi erővel lerendezhetnék az egészet egy robotfoci-bajnokságon is... :)
Előzmény: I. C. Wiener (63) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 23:31 | #63
Ezt egy pillanatig sem kétlem. :)
Amit írtam (nem is annyira a posztra, vagy az elhangzottakra reagálva, inkább csak bevillant), azt arra értettem, hogy számomra az is hozzátartozik egy "tisztességes háborúhoz", hogy legalább látom az ellenséget. Ma már ez sincs meg :)
Előzmény: zodiac (59) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 04. 01. 23:21 | #62
Jaj ember tudod hogy nem így értettem.. Mikor jó páran meglincselnek néhány embert ahhoz nem kell különösebb bátorság.. sőt mondhatni szánalmas. És egy szóval sem mondtam hogy támogatom az erőszakot ez csak egy gondolat volt a háborúk mai menetét illetően, persze a halál attól még halál marad.. és nem kívánom senkinek, ha nem ad nyomós okot rá.
Előzmény: Tooni (61) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 04. 01. 23:11 | #61
Ahamm... Marian Cozmával és csapattársaival is rohadt őszinték voltak. Meg bátrak.
Előzmény: Mordredd (60) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 04. 01. 23:07 | #60
Látod ebben tökéletesen egyet értek, a test- test elleni harcban legalább benne van az őszinteség egyfajta primitív és ősi formája, amikor a szemébe kell nézned annak akit meg kell ölnöd és a fizikailag jobban felkészült, vagy éppen elszántabb győzedelmeskedik, a másik felett, lehet hogy ez egyfajta idealizált "vérszomj" a részemről de én inkább szimpatizálok ezzel a módszerrel, mint azzal hogy gyáva módon lelövök valakit 600 méterről úgy hogy talán még az arcát se látom, vagy megnyomok egy istenverte gombot és kávét szürcsölve élvezkedek a repkedő testrészek előadásában..
Előzmény: I. C. Wiener (58) 0 VÁLASZ
zodiac 2011. 04. 01. 23:01 | #59
Én meg pont kb. fél órája néztem az egyik ismeretterjesztő csatornán a trójai háborúról egy dokumentumfilmet, amiben szó volt arról is, hogy a görögök végül az összes trójait kegyetlenül megölték, gyerekeket, nőket egyaránt.
Előzmény: I. C. Wiener (58) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 22:48 | #58
"Teljesen elállatiasodott az emberiség,nincs becsület,méltóság,tisztelet."
Nem egészen kapcsolódik hozzá, de erről jutott eszembe, hogy sokkal tisztességesebb játszma volt, mikor még felsorakozott a két tábor a völgy két oldalán, és középen találkoztak, majd nyert a jobb. Ma meg már ott tartunk (ezt pár hete olvastam), hogy egyes pilóta nélküli felderítő gépek már az ellene irányuló torkolattűz megjelenése pillanatában képesek visszalőni, illetve elküldeni szükség szerint a forrás pontos koordinátáit a tüzérségnek...
Mordredd 2011. 04. 01. 22:12 | #57
Igen, itt van a kutya elásva. :) Tényleg, az ironikus már szinte enyhe kifejezés, de pl. elsősorban pont ezt értettem képmutatás alatt, mihelyt a nagy Szovjetunió megbukott Amerikának kapcsiból szüksége volt egy megfoghatatlan és új ellenség képre, ez a "Terrorizmus" és már a csapból is ez folyik, hozzá segítve őket a kis ügyleteikhez. Egyszóval a világ komplikáltabban működik ahogy azt az átlag média mutatja. :)
Előzmény: kotta (51) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 04. 01. 22:09 | #56
Így van,mindig van választás.Nyilván,akiket a képeken,videókon látunk,azok az őrültebbek,akiknek eszük ágában sincs leszerelni.Akik ebben nem akartak részt venni,azok meg leszereltek,így őket nem láthatjuk ilyen helyzetekben.Tehát,biztosan van ott is olyan,aki nem hajlandó ebben részt venni.Kérdés az,hogy milyen szankciói vannak annak,hogyha valaki "lelép".Ha egyáltalán engedik csak úgy távozni.Piszkos dolgokat csinálnak ezek és látnak a vezetéstől,egy ilyen "gyilkos osztagból" szerintem csak kihalni lehet.És tudjuk azt is,hogy azért az amcsik bőven beígérnek minden jót a hivatásosoknak,ahhoz,hogy sokan azt válasszák.
Az biztos,hogy így senki nem születik.Sőt,magátol sem lesz ilyen.Ezt ők,tanulják,ellesik egymástól,feletteseiktől.Valószínűleg olyan nagy szankciók sem lehetnek,hiszen akkor feltételezem nem mernék ezt megtenni.A sajtó felkap 1-1 esetet,de mennyi van,amiről fogalmuk-fogalmunk sincs.Ha a hadügy,a titkos szolgálat úgy akarja,akkor semmit nem tudunk meg a háborúkról és az ott zajló eseményekről.
Nem mellesleg ezek az arab,afgán,stb.népek nagyon vallásosak és családcentrikusak.Nem véletlen,hogy az amcsiknak ezt kifejezetten tanítják,hogy az ellenség gyermekeiket,asszonyaikat gyalázzák meg,a családfőket kínozzák meg a szeretteik szeme elött.Igenis ezzel tudnak rájuk hatni és ezzel eredményt érnek el.Én azt vallom,hogy ilyen állatok nem születhetnek,ilyenekké nevelik,tanítják,képzik őket.
Előzmény: kotta (53) 0 VÁLASZ
Mordredd 2011. 04. 01. 22:05 | #55
Háhh.. hát igen, "Nagy mákja" a szó szoros értelmében. :) Amúgy persze, egyértelmű hogy nem azért vannak ott amivel próbálják nyugtatgatni a világot, a humbug a demokrácia terjesztéséről és a terrorizmus elleni harcról csak egy jól koreografált ürügy, mert minden háborúhoz kell egy jó ürügy és ebben az Amerikai kormánynak már nagy tapasztalata van, mert itt is csak két szempont létezik, Érdek és Érdekeltség.
A link tartalma meg valóban megér egy kis vizsgálódást.
Előzmény: Tooni (52) 0 VÁLASZ
cila 2011. 04. 01. 21:53 | #54
Hogy egy ilyen országot hadsereggel megszálljon egy szuperhatalom, ahoz nem nehéz ürügyet találni. Indokolni az ott tartózkodást, járőrözést, igazoltatásokat, miegyebet, avagy egyszercsak, hipp-hopp elkullogni, nehéz dió, presztízs kérdés.
Előzmény: kotta (53) 0 VÁLASZ
kotta 2011. 04. 01. 21:39 | #53
Ez egyébként jogos és én is elgondolkodtam rajta, bár így nem tudtam volna leírni.
De azért más út is mindig van. Nagyon más és jóval enyhébb példa: egy ismerősöm úgy jött haza Boszniából a kilencvenes években, hogy szándékosan leköpte a feljebbvalóját. Haza akart jönni, pedig ott nem kellett ölnie, hidakat építettek vagy mi, de már besokallt, ahogy mondta, a hülyeségtől. Aztán hogy a kemény hadbíróságot, ami akár civilként is lecsukathatta volna, hogyan úszta meg felfüggesztettel, azt már nem tudom, biztos ismeretségekkel. Sosem kötelező robotnak lenni, az is csak egy választás, bár a robotság sokaknak egyszerűbb. Nem könnyű és nem szép ügy ez.
Tooni 2011. 04. 01. 21:30 | #52
Nagy mákjuk van az afgánoknak. A világ ópium, és ebből finomítva a herointermelésének 90%-át adja Afganisztán. Nem ok nélkül döntötték meg a tálibok uralmát, akik uralma alatt jelentősen visszaesett a termelés. Most biztosítva van a zavartalan ellátás.
Keress rá: "Mena"
http://www.serendipity.li/cia.html
Nyakig, mindenki.
Előzmény: Mordredd (48) 0 VÁLASZ
kotta 2011. 04. 01. 21:30 | #51
Ez most annyira idevág, csak nincs feliratozva. :-(
http://www.youtube.com/watch?v=wvQjDvnPpCk

Nálam angolul jobban tudók segíthetnének, de kb. arról beszél az Afganisztánban elfogott amerikai tiszt az oroszoknak, hogy tudhatná, hogy ezt a népet nem lehet megtörni, ezek inkább meghalnak, minthogy szolgák legyenek vagy mi. :DDD

Enyhén szólva ironikus egy 1988-as, nem kis részben propaganda-akciófilmet elővenni. Na meg tanulságos is lehet. :-)
Előzmény: Mordredd (48) 0 VÁLASZ
cila 2011. 04. 01. 21:24 | #50
Afganisztán nem állam a szó klasszikus értelmében. Ott még most is törzsi társadalom van. Meg sivatag, meg szegénység, abszolút mohamedán vallásosság, többnejűség és mák. Igen, rengeteg mák. A búza ott nem terem meg, de a mák igen. Főleg ebből élnek, illetve a belőle készült ópiumból.
Most megtámadtak valami ENSZ-irodát, vagy mit. Mit tippeltek, lesz megtorlás?
Hülyeség lenne. Oda küldeni egy 2 millió dolláros rakétát, hogy esetleg eltaláljon egy tevét?
RockerBandy 2011. 04. 01. 21:04 | #49
Az Afgán 'terroristák' a hazájukat védik. Nem ők a terroristák, hanem akik ellen harcolnak.
Mordredd 2011. 04. 01. 20:27 | #48
Ha egy kicsit beleásod magad az Afgán nép huszadik századi történelmébe, ráfogsz jönni hogy az egész nem más mint idegen megszállók egymás utáni váltakozása. Először jöttek a britek akik az egész országra rátették a kezüket, aztán a szovjetek, 100-ezer fős katonai erővel nyomultak az országba hogy támogassák az új kommunista kormány harcát a lázadókkal (ismerős a szitu nemde?) szemben és ez szisztematikus népirtást vont maga után, most meg ott állomásozik a nyugati civilizáció nagy "remény csillaga" az Amerikai hadsereg, akik ÁLLÍTÓLAG azért vannak ott hogy jobbá tegyék az ott élők életét (a fotókon látszik milyen hatékonyan >_>) azzal hogy megszabadítják őket attól a szörnyetegtől amit saját maguk hergeltek rá a világra, mégpedig azért mert azt hiszik magukról hogy ők az új Római birodalom akiknek rendet kell rakni ebben a kurva világban, holott lassan már jobban undorodom tőlük mint bármilyen terroristától, mert az legalább nem hobbiból robbantja fel magát. -_-" Egy olyan ország amelyik már egyszer megjárta Vietnámot, igazán tudhatná hogy egy olyan népet aminek a büszkeségén kívül nincsen semmije, azt nem lehet megtörni semmilyen eszközzel.
Előzmény: Kuresz (13) 0 VÁLASZ
reactore 2011. 04. 01. 17:22 | #47
teljesen egyetértek veled ennek fogalma sincs a világpolitikáról a 2. világháború idején lehülyézte volna a lengyeleket mert megtámadták Gleiwitzi-t és hogy megérdemlik ha ezt tették ....
egyébként a csomagolása mindnek szép csak amikor elbukik akkor tárul fel mi is volt az igazság, a történelmet mindig a győztesek írják
Előzmény: zodiac (46) 0 VÁLASZ
zodiac 2011. 04. 01. 17:07 | #46
Te valami 14 éves hülyegyerek lehetsz, aki az akciófilmekből veszi az "információit".
Előzmény: Kuresz (16) +3 VÁLASZ
cila 2011. 04. 01. 17:07 | #45
Jó, hogy kimondták: a háborús bűnök soha nem évülhetnek el. Elszomorító tapasztalni, hogy a háborús bűnök soha nem szűnnek meg.
disaster0128 2011. 04. 01. 17:00 | #44
Te egy akkora barom vagy hogy azt már oktatni kéne!
Honnan szedsz ekkora hülyeségeket?
Miért nem maradsz csendben ha ennyi az eszed?
Előzmény: Kuresz (16) 0 VÁLASZ
Macs 2011. 04. 01. 16:42 | #43
Katonaság és háború ide vagy oda, az ilyen embert ott helyben kéne agyoncsapni. Vagy elvenni minden fegyverét, és kitenni a lemészároltak falujában, intézzék el ők.
Abba azért "bíztató" belegondolni hogy ilyen emberek várhatóan csak 7 évet ülnek a börtönben...
Sturmann 2011. 04. 01. 16:29 | #42
Te tisztában vagy vele, hogy milyen ostobaságokat beszélsz?
1. Az afgánok nem arabok.
2. Halálosztagokra semmi szüksége nincs az USA-nak. Ha te ilyen kurva nagy stratéga vagy, meséld már el nekem hogy ugyan miért érné meg az amerikai kormánynak ilyen aberráltakkal gyilkoltatni a szerencsétlen civileket? Hogy aztán kiderüljön a szerencsére aktív média, vagy wikileaks által, és lejárassák magukat? Merthogy ezek a tettek nagyon is ellenkeznek a nyugati demokráciák által nagyra becsült emberi jogokkal. --> Nem a felsőbb vezetés parancsára gyilkolásznak, és nem is azért mert úgy gondolják ez egy jó stratégiai húzás, hanem saját kedvtelésből. Érted?
3. Amúgy meg amit te itt felvázoltál egyáltalán nem működne a valóságban. Tényleg komolyan gondolod, hogy ha civileket öldösnek az majd megfélemlíti őket, és meghunyászkodnak? Pont az ellenkezőjét váltanák ki ezzel, feltüzelik az embereket. Büntetni a felkelőket kell, hogy a civil lássa, ha közéjük áll, így fog járni. Mit szólnál hozzá, ha a magyar kormány ezentúl úgy rettentené el az embereket a gyilkosságoktól, hogy a rendőrök naponta egy járókelőt lepuffantanának, aki egyébként még egy légynek sem ártana. Biztos mindenki mélyen egyetértene ezzel a fenomenális stratégiával. :D
4. "Mennyire egyszerű lett volna rákdobni az országra már az elején 1-2 atombombát?" Hát erre már inkább nem is reagálok semmit, annyira komolytalan. Ebből is látszik, hogy fingod nincs az afganisztáni háborúról, meg úgy általában a világról.
Előzmény: Kuresz (16) +1 VÁLASZ
bungle
Registraal 2011. 04. 01. 15:56 | #40
Van egy bolywoodi film a neve New York, érdemes megnézni. Eyg picit túlozva van benne pár dolog, filmesítve van a story, de alapjaiban igazságról szól. És ez csak ajégheyg csúcsa érzésem szerint.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 04. 01. 15:55 | #39
Mellesleg ezek az emberek(robotok) teljesen máshogy gondolkodnak,éreznek,mint egy civil.Ezek többségéből kiölték az alapvető emberi érzéseket.Ezek sírni tudnak,ha olyan állapotban vannak,egy döglött hangyán és röhögni egy megcsonkított,meggyalázott emberi hullán.Gondoljunk bele,hogy míg nap,mint nap arra képzik őket,hogy gyilkoljanak,eltelnek úgy akár hónapok,évek,hogy egy palackon kívül mást nem lőnek szét.Csoda,hogy boldogan gyilkol,csonkít ha van rá lehetősége?!A többségük nem is képes a normális boldog,gondtalan életre több év hivatásos katonáskodás után.Olyan lehet,mint a börtön.Sokuknak az lesz a család,ott talál "apára","tesóra""szeretőre".Természetes,hogy a halálba is együtt mennek és ha az egyik tesz valamit(ami esetleg ellenkezik a mi elveinkkel),akkor a másik és a többi 50 követi.
Félreértés ne essék én nem azt akartam ezzel leírni,hogy pártolom a tetteiket,sőt.....csak nehéz ítélkezni olyanok felett,akik mások,akik gépek,akik talán bolondok.......akik ha kell az életüket adják a családjukért,a hazájukért,érted,értünk!
csaty 2011. 04. 01. 15:50 | #38
Hát nem tudom......ha az én gyerekemenn hajtanának keresztüll egy autóval , csak a szórakozás kedvéért,
egéssz más jelentést kapna a terrorizmus a szemembenn................

unumunu 2011. 04. 01. 15:47 | #37
mit fogsz csinálni?
Előzmény: Kuresz (28) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2011. 04. 01. 15:37 | #36
Az azért érdekelne,hogy aki ma katonának áll(legyen az iraki vagy amerikai),annak van választása bevonulás után?!Azon kívül,hogy hazagyalogolhat vagy stoppolhat.Szerintem nem sok.Sajnos minden országban,minden seregben és osztagban vannak barom vezetők és barom követőik,akiknek nem hiszem,hogy nagyon lehet ellentmondani.Ha azt mondják,hogy "Rudi,márpedig megerőszakolod azt a kislányt és levágod a fülét",akkor azt kell tennie.Nem hiszem,hogy emiatt a "kiskatonát" lehetne hibáztatni.A seregben is,mint amúgy mindenhol általában a vezetés a romlott,a bűnöző,a "paraszt" csak arra jó,hogy legyen kit beáldozni.
Én elítélek minden ilyen tettet és viselkedést,de azért azt lássuk be,hogy agyatlan állatok mind a 2 oldalon vannak a háborúban.Ha az amcsikat kérdeznénk,akkor ők tudnának megbotránkoztató történeteket mesélni és videókat bemutatni,illetve ugyanígy fordítva is.
Az a probléma,hogy egy ilyen háborúban megalázzák,megkínozzák a saját katonáikat is,nemhogy az ellenséget.Teljesen elállatiasodott az emberiség,nincs becsület,méltóság,tisztelet.Bár ahogyan emlékszem a történelemre illetve a történelmi filmekre,ilyenek régen is voltak,csak nem tudták ezt bemutatni a polgároknak.

Viszont van egy olyan érzésem,hogy a Magyar nép teljesen hite és méltóságvesztett lett az elmúlt években,híányzik az összetartás,az egymás iránti tisztelet,megbecsülés.Nem biztos,hogy képesek lennénk arra,amire őseink képesek voltak az oroszok ellen.Nehéz elképzelni a mai fiatalokat,hogy talpig fegyverben védjék a hazájukat,amit maguk is utálnak.
Ráadásul hova dugnák be a hajvasalót a harctéren?!:)
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 15:29 | #35
Demokráciát bevinni jogos?
Előzmény: Kuresz (27) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 15:10 | #34
Ennyi... :)
Előzmény: kotta (29) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 15:10 | #33
Szerintem lennének páran, akik lőnék - ezzel szerte is foszlott az említett "különbség"...
Előzmény: Kuresz (28) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2011. 04. 01. 14:52 | #32
Ja csak még annyit, hogy amerikában már eleve gyanús az akinek ilyen hetyke bajsza van. valahogy az összes klukluxklános és fasiszta, vagy a saját nyomorát másra terelő nagy hazafi ilyen bajszot és szerencsétlen fejet visel. VAlahogy ez fájhat nekik, hogy őnekik ilyen a fejük, és erről mindig más tehet.
ismeretlen 2011. 04. 01. 14:49 | #31
Alapvetően az a baj, hogy ki megy el amerikában katonának? Akinek bemesélik, hogy menned kell mert védeni kell a haztát az ellenség elől, meg aki amúgy másra nem jó. Sajnos nem az értelmes emberek mennek katonának, hanem a sercli. Azoktól meg mit is várna az ember. Naná, hogy vannak köztük olyanok, akiknek az okoz örömet, hogy gyilkolászhatnak, mert amúgy meg igen frusztrált és kissebbségi komplexusban szenvedő emberek lehetnek, és mivel amerikában legalább annyira megy a népbutitás mint máshol, miért is ne tennék ugyanazt, mint bárhol máshol is az katonák a világban. A feketék felkoncolják egymást afrikában, az amcsik ezt művelik, az arabok ugyanezt az amcsikkal, és ázsiában is megvan, vagy volt ugyanez. Csodálkozni nem érdemes ezen, max igen közzé kell tenni, és megbüntetni az ilyen katonákat, mert azért nem mindegyik ilyen.
Cintu 2011. 04. 01. 14:49 | #30
Nem akarok órákig tartó vitákba belemenni, de Kuresz bakker! Te még saját magadnak is ellent mondasz.
kotta 2011. 04. 01. 14:35 | #29
Az oroszok ide is jöttek. Lőttük őket? Lőttük. Lőnénk simán akárkit, aki úgy jönne ide. Hol a különbség? Max. mi jobb robbanószer/elvesztett élet hatásfokkal működnénk, de ez "kulturális különbség". :-)
Másfelől:
Az oroszok anno lőtték a civileket? Lőtték. És unalmukban tettek úgy, mintha meg lennének támadva, és lelőtték Juliska nénit? Valószínűleg igen. Itt sincs különbség.

Patt. :-)
De azért ez mégiscsak mocsokság, akárki csinálja,na. :-)
Előzmény: Kuresz (28) 0 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 14:24 | #28
Ha a víz lesz az úr, és ide fognak jönni, mi is fogjuk magunkat robbantgatni öngyilkos merényletekben? Vagy lőni fogjuk őket? Nem. Na itt a különbség.
Kuresz 2011. 04. 01. 14:23 | #27
Egy szóval nem mondtam, hogy jogosan.
Előzmény: I. C. Wiener (23) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 14:21 | #26
Ja, és kösz a posztot Kotta!
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 14:18 | #25
- "elég hamar"
Előzmény: I. C. Wiener (24) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 14:17 | #24
Igen, még a végén itt is másik zászlók fognak lengedezni elég hamar :)
Előzmény: l3azsi (22) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 04. 01. 14:15 | #23
Te tényleg hiszel abban, hogy az USA jogos elvek mentén szállja meg kb. az egész arab világot?
Előzmény: Kuresz (19) 0 VÁLASZ
l3azsi 2011. 04. 01. 14:14 | #22
Ha valaha bekövetkezik az, amit emlegetnek, hogy az igazi érték nem a kőolaj lesz, hanem a víz, akkor majd a a Kárpát-medencében fognak így gyilkolászni?
kotta 2011. 04. 01. 13:45 | #21
Nyilvánvalóan az volt. De számomra ugyanilyen nyilvánvaló oltári nagy baromság az is, amit EZ a szakasz művelt. Vagy ez az amerikai harcmodor? Body count? Free fire zone? (Vietnamban játszották ezeket: parancsnoki utasítás volt a minél több civil elpusztítása) Azt gondolnám naívan, hogy ezekkel a háborús bűnös megoldásokkal már leszámolt a nyugati civilizáció, legalább a saját berkein belül. Hát, ha ez a szakasz parancsra volt ilyen mocsok, akkor úgy tűnik nem. És akkor jöhet a vita, hogy mit nevezünk kultúrának...

Nem utálom az amcsikat, bár tény, nem a legkedvencebb nációm. Az afgán életről meg annyira körülbelüli fogalmaim vannak csak, hogy nem tudom kell-e őket utálnom. Van köztük terrorista, mint ahogy a "művelt" nyugaton meg van nem kevés takony gennyláda. Ezeket a hányadék alakokat utálom, akik ilyesmit művelnek, mint ez a Kill Team.
Előzmény: Kuresz (19) 0 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 13:26 | #20
Ne érts félre, én is gyűlölöm az amcsikat. Azért szóltak bele, mert megtehették. Nagypofájú, egoista senkiházik. De ha ők nem lennének, nagyon nagy káosz lenne már. Ha nem velük lett volna bajuk az afgánoknak, akkor a szomszédjukkal, akkor már ők is támadnának mást, és így tovább.
Előzmény: Kool (18) 0 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 13:23 | #19
Attól nem terrorizmus, hogy amerikában nincs háború és akkor kit akarnak megfélemlíteni? A polgárokat?Csak jobban meggyűlölik őket és lásd letámadják őket. Ez nem stratégia, hanem oltári nagy baromság volt.
Előzmény: kotta (17) 0 VÁLASZ
Kool 2011. 04. 01. 13:21 | #18
Én nem értem az amerikaiakat. Mi a picsának mennek más országokba háborúzni, mikor semmi közük (lásd Irak, Afganisztán, és majdnem Líbia). Csodálkoznak, hogy mindenki (köztük én is) utálom őket.
Egyébként meg azokat a katonákat akik ezt tették, nyakig a földbe ásnám, és átadnám az afgánoknak, hogy jól megkövezzék és nyírják ki őket, ahogyan az ő törvényeik szólnak.
kotta 2011. 04. 01. 13:17 | #17
Akkor a repülő a tornyokba-megoldás mitől terrorizmus? Stratégia. Más kultúra más stratégiája. Ki írja meg a háborúsdi-játék szabályait, ami szerint akkor ezt nem szabad, azt meg igen?
Előzmény: Kuresz (16) 0 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 12:58 | #16
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 12:50 | #15
Csak az a baj, hogy egy háborúban nem lehet nem általánosítani. Ott nem 5-10, 100 vagy 1000 emberről kell eldönteni valamit, hanem milliókrol. A legközelebbi háborúban mindenkihez menjen el egy házaló ügynök és kérdezze ki, meg keresse fel a családfáját?
Előzmény: kotta (14) -1 VÁLASZ
kotta 2011. 04. 01. 12:45 | #14
Pont ezt ne folytassuk már. Amerikai újságírók derítették ki saját honfitársaikról, hogy azok igenis mocskos állatok. Most akkor az amerikaiak mind mocskos állatok, vagy mind az igazságot bemutatni kívánó tisztességes emberek?Senki se állítja egyiket sem.
A nevezett osztag első áldozata egy 15 éves mákszedő "terrorista", pontos tanúvallomások igazolják, hogy ő meg a többiek az égvilágon semmit se csináltak, nem tudnak repülőt vezetni, örülnek, hogy van egy kis földjük. Biztos a lelőtt öregember tehet arról, hogy neki is vannak tetű, mocskos honfitársai.

Rohadék paraszt mindenhol van, ezeket most elkapták, "csak" ennyiről szól a történet. Meg arról, hogy... (és itt mindenki végiggondolhat dolgokat a katonaságról, háborúról, terrorizmusról, hasisról, gyerekekről, satöbbiről. De ne általánosítsunk már, könyörgöm.)
Előzmény: Kuresz (12) 0 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 12:44 | #13
Így van ez minden háborúban. Nem a nép akarja a harcot, a vérengzést, hanem a politikusok, a hadsereg (bár normálisabb országokban az sem!). Afganisztán évek óta csinálja a cirkuszt, mai napig vannak lövöldözések, robbantások. Az a baj, hogy ott az átlagember is ilyen hülye, mert ez lett belenevelve. Allah...Szent cél. Erre csak azt tudom mondani, hogy aki hülye, az igenis haljon meg! És nem bánom ezeket a képeket sem. Mert ha ők lennének annyian, mint az amcsik, akkor az egész világban káosz lenne. Ki nem csinált már hülyeséget részegen? Ki nem lopott már lufit, rágót, kézkrémet, stb gyerekkorában? Nem kell itt rendszeres lopásokra gondolni. De nem vagyunk szentek. Hány embert vakítottak volna már meg közölünk? Hányan élnénk? Ebbe az érem másik oldalába is bele kell gondolni. A véleményem ennyi. A gyerekeket viszont nem hiszem, hogy öldöklik, mint egy kommentbe olvastam, mert a legtöbb filmben, dokumentumfilmben, beszámolóban arról látni és olvasni, hogy őket védték, sőt, még próbálták tanítani is és nagy hasznukat vették. Viszont aki 20-30-40-50 évesen egy évek óta húzódó háborúban még mindig képes visszalőni, vagy robbantani magát, az hülye. Főleg, hogy nem népírtást akarnak/tak az amcsik, nem az országukat akarták felrobbantani, kiárusítani, hanem normális, "demokráciát" bevinni. Itt is működik (úgyahogy, de ebbe a politikai részébe nem megyek bele). Mi öljük egymást, mert olyan rossz?
-1 VÁLASZ
Kuresz 2011. 04. 01. 12:38 | #12
Amúgy ajánlom figyeletekbe a bekasztlizva külföldön című sorozat pár részét. Amikor egy riportert elrabolnak és félóránként azon kell gondolkodnia, hogy na most, vagy újabb fél óra múlva fejezik le, vagy csonkítják meg és kínozzák halálra. Azok sem emberek! Elhiszem, hogy van egy országuk, egy "kultúrájuk" de az a megoldás, hogy csak tovább szítom a helyzetet? Lehet, hogy az amcsik nagyképűek, de ha megadták volna magukat az afgánok, 5 éven belül visszaállt volna egy rend. Mégpedig egy olyan, ahol az átlagember esetleg élni és dolgozni is tud. Nem attól kell félnie, hogy a szomszédja bombát csinál az alagsorban, hogy befut az amcsi katonák közé és felrobbantja magát.
Kuresz 2011. 04. 01. 12:35 | #11
Az éremnek 2 oldala van... Azt minden értelmes ember tudja, hogy az arab népek igencsak ... furcsák. Vallásilag, lemaradottságilag, észjárásban és mindenhogy. Nem hiába "fejlődő" országok. Most ha itt gyilkolnák pl borsodban a "kisebbséget" és kikerülnének, az emberek ugyan úgy szörnyülködnének, mint ti. Pedig aki itt él, az tudja, hogy ennek igenis van egy másik oldala. Az arabok, kínaiak, stb nézzétek meg, hogy még mai napig milyen "hagyományokat" őriz.Hazugságért karvágás, vakítás, esetleg csalásért lefejezés? Jópár amcsi és más országokból jött katonát és tudósítót embertelenül megkínoztak és kivégeztek. Most hogy pár "felkelőt" lelőttek és pózoltak vele? Na hát... és? Ki tudja, hogy előző nap éppen rájuk rontottak e és rájuklőttek és elégtételként pózolnak a hullák mellett? Egyetértek, hogy az amcsik képmutatók. De szerintem nincs olyan ember a világon, aki egy harci helyzetben ne lőné le azt, aki az életére tör. Magány, unalom és sivárság egy háború. Most ha öldökölni kell, egy kis kikapcsolódásként, és hogy "igen, sikerült megnyernünk egy csatát, amiben az életünk volt a tét, csináljunk egy pár képet, hátha az felvidít!" akkor azt mondom, hajrá. Régen a tolvajokat felakasztották és kirakták közszemlére a város szélére. Ezek honnan tudjátok, hogy mit csináltak? Egyébként pedig van katona és van hétköznapi ember. Hogy nekivezetnek x repülőt egy katonai szempontból jelentéktelen, csak dolgozó, családos emberekkel teli épületbe (wtc), akkor jóhogy halomra lövik az embereket. A képekből az is látszik, hogy a gyerekeket nem bántották. Ha az apja éppen terrorista, az nem számít semmit? Ugyan már. Ami líbiában is megy az is egy vicc. Egyedül az afrikaiakat sajnálom, akik tényleg nem tehetnek semmiről és a gyémántért és a földi javakért kínozzák, dolgoztatják halálra és lövik őket halomra. Ott nem igen van másik oldal. Itt? ...
-2 VÁLASZ
Kampec 2011. 04. 01. 12:32 | #10
az emberi természet gyöngyszeme.....a 11-12. képen még gyerekek is vannak, akik valószínűleg már nem élnek....milyen elvetemült szinten lehet lelkileg egy ilyen ember, nem börtönbe kéne zárni az ilyeneket, de még a lassú kínhalált is enyhének találom nekik
andreijj 2011. 04. 01. 12:03 | #9
A rohadt életbe...hogy tudnak ezek éjszaka aludni?
jokerke 2011. 04. 01. 11:05 | #8
#1+#2+#3 - nem ezen kell ledöbbenni, hanem azon, hogy még van kb 1000 ilyen csoport az ott állomásozó amerikai hadseregben, akik ugyanezt csinálják, de kevésbé hülyék és nem dokumentálják az ilyen tevékenységüket, nem gyűjtenek ujjakat, füleket, hanem szépen csendben mészárolnak.
Mordredd 2011. 04. 01. 11:02 | #7
És ilyen hírek és képek mellett még csodálkoznak ha lángoló boingek csapodnak be a "hátsó kertben." Én alapból rühellem mindazt amit a mai Amerikai tengerészgyalogság képvisel, az utóbbi időben nem ez az első eset hogy fény derült ilyesmire. Igen.. több mint valószínű hogy a világon minden háború ilyen, de a képmutatásnál semmit sem utálok jobban.

"A terrorizmus a szegény ember háborúja, a háború pedig a gazdagok terrorja." Egyik kutya, másik eb, mert mindenképp azok szívnak első kézből akik valójában nem érdemlik meg.
+2 VÁLASZ
bismarck33 2011. 04. 01. 10:59 | #6
Háborús filmeken nőttem fel, így nem akadtam ki ezen. Sajnos el kell fogadni, hogy aki háborúba megy olyat tapasztal, ami megfosztja eredet mivoltától, és gyakran a katonák levetkőzik emberségüket. De hát ez nem is az Üdvhadsereg, mindenki tudja, hogy Amerika miért rohanta le az arab országokat. Sajnos mindig csak a történelem ítél legjobb esetben is, így nem látják az emberek, hogy kinek a seggét nyaljuk!
Amerika attól különb a kommunista és náci hatalmaktól, hogy szebben csomagolják ugyanazon dolgokat!
+1 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2011. 04. 01. 10:58 | #5
A Gyilkos Megszállás (Generation Kill) c. HBO-s háborús sorozatot láttátok?
Hasonló mint a Band of Brothers csak ez az Afgán háborúban játszódik. Ergo ez is elég dokumentarista (A rolling stone egyik riportere, talán pont az, akinek a képeit linkeltétek, csatlakozott hozzájuk egy hónapra. Az ő naplójából készült a sorozat.), szépen bemutatja, hogy az Amerikában hősnek számító katonák, és tengerészgyalogosok milyenek is a valóságban.
Egy kis ízelítő (ez az első részben van, és a mentalitásukat mutatja be, de ennél később sokkal brutálisabb megnyilvánulásaik, és akcióik lesznek):
http://www.youtube.com/watch?v=cRg4-pCSMjM
Cintu 2011. 04. 01. 10:37 | #4
A háborús drámákban gyakran előfordul ez - úgy látszik nem alaptalanul.....
Borzasztó egyébként.
Purple
Purple 2011. 04. 01. 10:25 | #3
tekurvaélet...
iw84u4t 2011. 04. 01. 10:20 | #2
Ilyen fájdalmat ritkán éreztem, mint amikor belenéztem a képek közé... a harmadik képig jutottam el...
nymisi
nymisi 2011. 04. 01. 10:07 | #1
elakadt a szavam.....kemény.