Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Hajjakend 2011. 04. 01. 15:12 | #30
Nah...majdnem sikerült jól emlékeznem..:D
Előzmény: Mcmaster (29) 0 VÁLASZ
Mcmaster 2011. 04. 01. 13:40 | #29
Hali! Olvastam itt sok dolgot, és sokkal nem értek egyet. És van olyan, amit sajnálok hogy úgy sikerült megélni, ahogy.

Hajjakend: A mohamedán országokban a vörös félholddal jelölt szervezet olyan, mint itt a Vöröskereszt. 3 embléma (vörös kereszt, vörös félhold, vörös kristály) közül lehet választani egyet és országonként csak egy ilyen nemzeti társaság lehet. 187 országban van jelen ez a szervezet és nem most alakult. Ezeket a szerezeteket fogja össze az IFRC és az ICRC...ha Katasztrófa van és a nemzeti társaság kéri, akkor az IFRC lesz jelen a katasztrófa súlytotta terülteten és a nemzeti társasággal, valamint az állami szervekkel és más nem állami szervezetekkel (NGO) együttműködve nyújtanak segítséget. Tevékenységük célcsoportja a károsultak, céljuk, hogy minnél hamarabb visszatudják állítani a katasztrófa előtti állapotokat. E munkában szigorú nemzetközi és helyi útmutatások és protokolok szabályozzák.

Miért a pénz a lényeg?
Pl. Japánban is, egyszerűbb ha ott megveszik a segélyezésre szánt dolgokat, hogy a helyi gazdaságot erősítsék, valamint kevesebb a szállítási költség is (ennyivel több jut a adományozni kívánt tárgyakra). Ha a katasztrófa sújtotta orszában az infrastruktúra is összeomlott, akkor a logisztikailag legkedvezőbb helyen vásárolnak. A pénzbeli adományt csak a meghírdetett célra kell fordítani, törvényileg szabályozott.

Valamint nem mindegy, hogy mit vesznek...pl. Pakisztánba valaki adományozni akar 3 kamion sertéshúst és nem fogadják el, mert nem fogják megenni...Árvíznél már az elején felajánlottak rengeteg bútort, de a Vöröskereszt nem tudta hova tenni,, mert a raktárak kajával, takaróval, tisztítószerrel voltak tele...erre a válasz az volt: "Nem is kell az adományom?"....pedig nem erről van szó...

A lényeg, hogy az ilyen jellegű írások, mint ami a blogon van nem tesz jót egy ilyen szervezetnek, aki a támogatok és adományozók révén tud létezni, segíteni. Javaslom, hogy tájékozódjon, aki olvassa az ilyen jellegű blogokat, majd azután döntsön a véleményét illetően.

Köszönet azoknak, akik eddig támogatták munkájukkal, vagy pénzzel, tárgyi adománnyal a rászorulókat!


+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2011. 04. 01. 11:11 | #28
Hajléktalan gyermekek óvodája
Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, és emellett várják a feleslegessé vált, játékokat, tartós élelmiszereket (tésztát, csokit, stb.) is.
www.nana.hu/baba-mama/gyerekneveles/hajlektalan-gyermekek-ovodaja-segitsunk-106805.html
+3 VÁLASZ
Hajjakend 2011. 04. 01. 06:52 | #27
Tudjátok mi jutott eszembe erről az egészről??
Pár éve az Oktogonnál kéregetett egy csöves...egy kiscsaj adott neki egy szendvicset, erre a csöves elkezdett anyázni,hogy neki pénzt adjon....hát a jó k anyukáját...:S
Egyébként Makkász...van a mohamedánoknak is segélyszervezetük, a Zöld Félhold (mij meglepő ugye?) náluk olyan mint a Vöröskereszt európában.Jártam már ruhával énis úgy, mikor bevittem a helyi vöröskeresztes irodába,hogy csak akkor vették volna át, ha kiválogatom korcsoport szerint.Ha nem kell,akkor nem kell..:S
davids83 2011. 04. 01. 01:13 | #26
Köztudott, hogy ez így van.. Én szívesen támogatok bárkit aki károsult KÉSZPÉNZZEL, vagy bármi mással, csak ne szervezeteken keresztül, mert azok pofátlanul nyúlnak le a rászorulóknak szánt pénzből.. Magyarország, én így "szeretlek"!!!
EwanEventual 2011. 04. 01. 01:10 | #25
Bár csak szélmentén kapcsolódik a dologhoz, mégis ez jut eszembe a dologról: http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/90643_700b_v1.jpg
De annyit jól szemléltet, hogy az adakozó sajnos mégsem azt "adja" a rászorulónak és nem annyit, mint azt hiszi.
+2 VÁLASZ
thisisreal 2011. 04. 01. 00:17 | #24
Az iróniát nem sikerült észrevenned Makkásznak írt válaszomban vagy az előzményt nem sikerült elolvasnod?
Előzmény: metaljesus (23) 0 VÁLASZ
metaljesus 2011. 04. 01. 00:09 | #23
azért kíváncsi lennék ezt a baromságodat honnan szedted
Előzmény: thisisreal (18) -2 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 03. 31. 23:52 | #22
Baptistáknak add le... Cora parkolóban... ők tudnak vele mit kezdeni...
Előzmény: Strypax (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 03. 31. 23:48 | #21
:S Ez szomorú. A máltaiaknál is próbáltad? Ők vesznek be ruhát elvileg (legalábbis régebben vettek be).
Előzmény: Strypax (20) 0 VÁLASZ
Strypax 2011. 03. 31. 23:46 | #20
Kiss off...
Tavaly tavasszal összegyűjtöttünk párommal 3 nagy kukászsáknyi (jó állapotú, kevésszer használt) ruhát, kimostuk, kivasaltuk, 2 napon keresztül cipeltük szervtől szervig, hogy használják fel bármire, felőlem még romáknak is adhatják, pedig egy rétegüket nem túlzottan kedvelem...
A válasz: mindenhol le lettünk hordva, mit képzelünk magunkról, ruha senkinek sem kell (?), utaljak pénzt ide meg ide...mondom jó, de kérek bizonylatot...hát ők azt nem adhatnak...
Namármost, látom minden reggel télen, hogy a cigánysoron, ami mellett elmegyek, a kisgyerekek pólóban, szakadt cipőben, jobb esetben szakadt kabátban vonulnak...nekik sem kell, ingyen sem? mert nekem nem állt szándékomban pénzt kérni a ruhákért...és akkor adakozzak?
BullFrog 2011. 03. 31. 23:19 | #19
Mondjuk az, hogy semmi köze nincs a Katolikus Karitász-nak az iszap károsultakhoz? Mert hátam közepére se kívánom, hogy legyen egy városban egy 8. templom? Mit gondolsz attól, hogy 3 részre osztják az adományokat, kevésbé fog eltűnni a pénz? Magyarázd meg, hova tűnik az a sok pénz amik az adományokra kerülnek? Mert én nem nagyon láttam, hogy 300 milliónyi kajával, és takaróval jelentek volna a különböző keresztény szervezetek.

Jah, hogy arra van pénz, hogy kiküldjenek japánba embereket? Mégis honnan? Mégis mi közünk Japánhoz? Sajnáljuk őket, de ennyi, mi miért invesztálnánk ennyi pénzt az ő katasztrófájukba? Szted jöttek segíteni mikor árvíz volt? Valahogy nem hiszem...mert minek jönnének, ahogy mi is csak azért mentünk, hogy aza pár ember világot lásson, mert sok hasznukat nem vették, főleg hogy MEGKÉRTÉK őket, hogy NE menjenek, mert fölöslegesek.
Előzmény: Beetom (17) +1 VÁLASZ
thisisreal 2011. 03. 31. 23:03 | #18
Tedd hozzá nyugodtan, hogy az ateisták nem is adakoznak és jótékonykodnak... Idióta! Az avatarodon gondolom épp térítesz. Mennyi is nálatok a tagság?
Előzmény: Makkász (11) 0 VÁLASZ
Beetom 2011. 03. 31. 22:32 | #17
Vessetek meg érte én sem látom mi itt a baj?
Az, hogy a telefonszolgáltatók hárman vagy négyen együtt nem tudnak benyelni 12 millát az ciki.
A másik meg, hogy a bank sem erőltette meg magát a kamattal ahogy elnézem.
Élien 2011. 03. 31. 22:31 | #16
Tűzoltó haverom a laktanya által összeadott pénzt vitt fel. Polgármester????-Már megint pénz,és kér bizonylatot?

Élien 2011. 03. 31. 22:28 | #15
Hívjátok a vv-t is!!!!!! Bucinak is kell a táp! :)
Revanor 2011. 03. 31. 19:02 | #14
A keresztnek már születése pillanatában sem volt becsülete. :D
Sem a dávid-csillagnak, sem a félholdnak, sem pedig semmi másnak.
De eddig a kereszt élt meg talán a legjobban a hazugságokból és megfélemlítésből.
Ami meg az iszap-károsultakkal történt meg ami ebben az országban megy az egyenesen vérlázító, de az interneten kommentálgatva nem fogjuk megváltani a világot.
Előzmény: komcsi (13) 0 VÁLASZ
komcsi 2011. 03. 31. 16:52 | #13
Ilyenkor mindig megjelenik pár nagykeresztény meg hitgyülis (igaz Makkász?), hogy megvédje a kereszt becsületét. :D
Basszátok meg, ti ilyen szellemi fogyatékosok vagytok, hogy egy ilyen egyszerű dolgot nem értetek? Ha valaki a károsultaknak gyűjt, akkor adja közvetlenül a károsultaknak, ne pedig segélyszervezeteknek, ahol ki tudja mire folyik el a pénz. Lehet, hogy a 333 és fél millióból mindenkinek csak fél vagy 1 millió jutott volna, de az is több, mint amit a csuhásoktól kaptak. Nem új házra kell nekik, elvileg a Zrt pénzéből kapnak új otthont.

Tudom, hogy nehéz nem zsidó bankot találni, de azért ekkora ügyvivő költségből talán lehetett volna tárgyalni arról, hogy a bank még így is jól jár a kamatokból és talán elengedhetné a bankköltségeket. Az is csak itt hülyeországban fordulhat elő, hogy a telefonszolgáltatók így lenyúlják az adományokat.
+5 VÁLASZ
termi-nator 2011. 03. 31. 16:19 | #12
amikor pár hete a nagy telkom cégek meghírdették a nagy adakozási akciót a japán földrengéskárosultak javára, szerettem volna némi iróniával és szkepticizmussal hozzászólni az erről szóló posztokhoz

kíváncsi leszek hogy abból a projectből mennyi jut el a célba

"persze a bankköltség meg a telefonköltség az elég rossz dolog, de attól, hogy te adakozol nem várhatod el mástól is, hogy ugyanazt tegye"
hááát... tudom, hogy dúl kapitalizmus, de hogy valaki az ilyen akciókat is kihasználja a gigaprofitjának gyarapítására, attól kinyílik a bicska a zsebemben
Makkász 2011. 03. 31. 16:10 | #11
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: BullFrog (9) -5 VÁLASZ
Makkász 2011. 03. 31. 15:57 | #10
Nem igazán értem a felháborodást. Talán nem egy blogpost-ból kellene tájékozódni. Az említett 4 segélyszervezet foglalkozik az országban (és az egész világon) azzal, h katasztrófahelyzetekben segítséget nyújt. Profi felszerelésük, jól képzett munkatársaik vannak. Tessék megnézni a honlapjaikat, a munkájukat. Igen, a 1752-re beérkező pénzeket ők kapják, h a mentésekben, újjáépítésben felhasználják. Asszongya: 80 milla egy segélyszervezetnek. Mi jön ki belőle? 10 ház felépítése. De persze a hőbörgők ráharapnak egy blogolásra, ahelyett, h utánajárnának a dolgoknak.

http://www.baptistasegely.hu/node/938

-2 VÁLASZ
BullFrog 2011. 03. 31. 15:45 | #9
Azért, mert qrwara nem vagyok vallásos, és ha én küldök valakinek pénzt akkor minimum, hogy nem a borivó papnak megy a pénzecske, vagy kapásból a kisfiúk megrontására. MILYEN jogon adják azt a pénzt nekik? Amerikában ebből minimum egy forradalom kerekedne ki, mert ott még a keresztet is tilosnak tartják az iskolában, JOGOSAN!

Ez olyan dolog, ha valaki dohányzik, akkor legszívesebben tökön szúrnád, amiért a füstjét az arcodba fújja, Dettó a vallással.
És mi van, ha én Koránhoz vagyok hű? Ők miért nem kaptak ebből lófaszt sem?
Előzmény: atissita (3) +3 VÁLASZ
zizi 2011. 03. 31. 14:42 | #8
Szégyen. Én is hívtam ezt a segélyvonalat, de ha a segélyszervezetnek akartam volna adakozni, akkor megteszem náluk. Kiváncsi lennék az ő egyenlegeikre, mennyit költöttek a vörösiszap károsultjaira.
ivivan 2011. 03. 31. 13:59 | #7
Hát, a telefonszolgáltató költsége valóban elég durva, de a banki költségeket szerintem ne sokalljuk, mert szerintem az bevétel volt és nem kiadás. Még úgyse stimmel forintra a költségvetés, de ha az költség, akkor közel 3 millával költöttek többet, mint amennyi a bevétel volt - elég hihetetlennek tűnik...
atissita 2011. 03. 31. 13:29 | #6
Na nagy okos a Vöröskereszt külön számot üzemeltetett (1749) azért nem kapott ebből semmit http://www.voroskereszt.hu/V%C3%B6r%C3%B6siszap-katasztr%C3%B3fa/
-1 VÁLASZ
Sörfi 2011. 03. 31. 13:25 | #5
elég szarul érezhetik magukat azok akik segíteni akartak és aztán ilyeneket olvasnak... a legtöbben így is ritkán nyúlnak a zsebükbe, az ilyenek olvasása után pedig nem is fognak többet. aki segíteni akar, az a Vöröskereszt számlájára utal át valamennyit. Ja és pár hónapja volt a TVben egy hír, h keresnek 2 nőt akik egy segélyszervezet nevében gyűjtöttek pénzt, majd meglógtak az összegekkel. Őket a rendőrség keresi, a postban említettek meg..........
atissita 2011. 03. 31. 13:20 | #4
atissita 2011. 03. 31. 13:18 | #3
Nem tudom ti mit láttatok ezen a linken, de én azt láttam, hogy a pénz nagy részét segélyszervezetek egyenlő arányban kapták meg /kivéve a Vörös Keresztet ami más csatornákon jut támogatáshoz/, így nem igazán értem a felháborodást, persze a bankköltség meg a telefonköltség az elég rossz dolog, de attól, hogy te adakozol nem várhatod el mástól is, hogy ugyanazt tegye.
-1 VÁLASZ
stero 2011. 03. 31. 13:11 | #2
Meglepődtetek? ..
+2 VÁLASZ
Koxy 2011. 03. 31. 12:45 | #1
Sajnálom azokat akik jóhiszeműen adakoztak és nem tudták, hogy ez sajnos otthon egy "üzletág". De gondolom ezzel sem lesz elszámoltatva senki soha, mint az M6 autópályával, a 4-es metróval, az aszfaltozással, stb...