Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Jonsai 2007. 06. 19. 00:24 | #9
#:-S Végre. :D
Előzmény: Bakeyoo (8) 0 VÁLASZ
Bakeyoo 2007. 06. 18. 22:28 | #8
Végre egyformán vélekedünk valamiről ;) örülök!
Előzmény: Jonsai (7) 0 VÁLASZ
Jonsai 2007. 06. 18. 22:21 | #7
Fantasztikus projekt! A világ minden részén jártak (65 országban), 6000 emberrel beszéltek, elmondatták velük véleményüket az élet legfontosabb dolgairól. Ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti (és persze tud angolul), töltsön el egy kis időt ezen az oldalon.
Megdöbbentő volt számomra, hogy a világnak mennyire aprócska szeletét ismerjük csupán. Saját hazánkat, Európából valamit, Amerikából valamit (erősen kozmetikázva), tehát a világnak azt a részét, amit a tévében nekünk megmutatnak. De mi van a világ többi részével? Mi még jól vagyunk. Nem tudjuk például, mit jelent, ha háború söpör végig egy országon, és menekülni kell. Egy indiai kuli számára életének legmerészebb álma az, hogy vásárolhasson egy használt riksát, amivel dolgozhasson. Egy algériai munkanélküli boldog, mert békességben és szeretetben élhet a családjával, azt mondja, jó életük van a szükségek ellenére is. Egy szibériai paraszt álma, hogy paradicsomot termeszthessen. Egyszerű dolgok sok ember számára sokat jelentenek. Másoknak nagy szükségeik vannak, mégis lehetnek boldogok.
És ott van egy durva ellenpélda, éppen a kuli után: egy japán csaj nagy álma az, hogy nyerjen a lottón, egy hónapot nyaralhasson Balin, és naponta eljárhasson szépségszalonba.
Bazi nagy különbségek vannak különböző népek között, más kultúra, más hitvilág, más életfelfogás, különböző anyagi lehetőségek... És mégis mind emberek, egyazon Teremtő gyermekei mind...
A lényeg egyforma: mindenkinek vannak szükségei, legyen bármilyen gazdag. És bárki lehet boldog, legyen bármilyen szegény, ha nem önző, és szeretet van benne embertársai iránt.
Egy bolgár származású Antarktisz-kutató mondta: Az emberi család tagja vagyok. Az, hogy hol születtem, többé-kevésbé véletlenszerű. Mi nem választjuk meg, hova születünk, de megválaszthatjuk, hogy mi lesz belőlünk.
invad3r 2007. 06. 18. 21:48 | #6
Ez egy sz.r. Semmi értelme...
Su 2007. 06. 18. 21:35 | #5
ez szerintem is jó dolog. kedvet is kaptam arra, hogy elmondjak valamit. már csak azt kell kitalálni, hogy mit
Előzmény: Bakeyoo (4) 0 VÁLASZ
Bakeyoo 2007. 06. 18. 19:28 | #4
Én is csak átfutottam, de talán a lényege annyi lehet, hogy minden embernek a Földön van miről mesélnie; az életéről, öröméről, álmairól, stb., és ezt bárkivel megoszthatja a világon, hisz' megvan hozzá a joga. Yann-Arthus Bertrand indította el ezt a projectet, és a célja az, hogy minnél több ember mondhassa el a véleményét, bánatát, örömét... bármit, amit gondol és érez, és szerintem a lényeg az, hogy nem csak egy valakinek, hanem mindenkinek szól. Hogy ne csak hallgassuk őket, de figyeljünk is oda arra, amit mondanak. Különböző származású, bőrszínű, nemzetiségű, nemű és korú emberek szólalnak meg; egy témához kapcsolódóan (pl. öröm, könnyek, félelem, a szülők tanácsai, nevetés, természet, stb.), de egymástól teljesen függetlenül.
A project üzenete számomra az, hogy néha kicsit álljunk meg a viiágban, gondoljunk egy percre a Földön élő többi emberre, akik ugyanúgy nevetnek, sírnak, álmodoznak, harcolnak a jobb életért, mint mi. Hisz' nem is különbözünk annyira egymástól, mert pl. a szeretet, a szerelem, a család talán mindenki más számára mást jelenthet, de a legnagyobb összetartó erő az emberek között.
Ha tévednék, valaki javítson ki!

Minden megbecsülésem és tiszteletem a project elindítójának.
Előzmény: Ateszname (3) 0 VÁLASZ
Ateszname 2007. 06. 18. 18:43 | #3
Nem vagyok jó angolból.
Valaki elmondaná pontosan mi ez, mert csak félig értem.
Köszi!
oriem 2007. 06. 18. 18:26 | #2
ez nagyon ott van a szeren
tök jó:)
greg 2007. 06. 18. 16:49 | #1
Ez fantasztikus. Szép találat, ott a pont, Bungle!