Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
brier 2011. 02. 04. 10:04 | #80
én már nem is akarok idős lenni annyi izét hoznak már össze hogy nem is akarom látni, gyereket szüljek erre a világra???
Tooni 2011. 02. 04. 06:50 | #79
Akkor összefoglalom:
Mage ster: Nem fog sikerülni :(
Purple: Sikerülni fog :)
Mage ster: Nem fog sikerülni :(
Purple: Sikerülni fog :)
Mage ster: Nem fog sikerülni :(
Purple: Sikerülni fog :)
Mage ster: Sikerülni fog.
Pályaeltérítés az elméletben. Már csak a gyakorlati megvalósítás kell. Gratula.
Előzmény: Mage_ster (71) 0 VÁLASZ
izébigyó 2011. 02. 04. 00:07 | #78
Egy érdekes Nat Geo doku, pár lehetséges forgatókönyvvel az emberiség kihalásáról:
http://www.youtube.com/watch?v=1fSPKsY8veE (4 részes, angol tudás ajánlott).
Azt mondják 65 millió évvel ezelőtt egy 9 és fél kilométer szélességű aszteroida csapódott be:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1fSPKsY8veE#t=273s
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 03. 23:57 | #77
A helyzet az, hogy olyan területből ábrándultál ki, amiről fogalmad sincs.
Előzmény: Mage_ster (65) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 03. 23:56 | #76
Valami azt súgja, hogy 50 éve eléggé futurisztikus dolognak tűnt volna, hogy erre a kommentre a világ tetszőleges pontjáról online (ugye...) válaszoljak. Ja, és még csak elit gazdag surmónak sem kell lennem ehhez :)
Előzmény: Mage_ster (68) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 03. 23:51 | #75
Elé kell célozni - ennyi a titka :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 03. 22:46 | #74
Ja... a légkörben sokkal neccesebb egy pályamódosításra alkalmas szubszonikus apróságot eltalálni, tört másodpercek alatt... ;)
Előzmény: nearo (73) 0 VÁLASZ
nearo 2011. 02. 03. 22:39 | #73
Azért a 270m átmérőjű kavics meg a ballisztikus rakéta nem ugyanaz a kategória... :)

Egyébként meg szerintem is sikerülne a dolog. 40 éve Holdra szálltunk, pedig az akkori tech sehol nem volt a maihoz képest... egyszerűen csak verseny volt. Szerintem a bolygó pusztulásának lehetősége hasonló stresszhelyzetet teremtene, és pillanatok alatt születne néhány működőképes terv.
Purple
Purple 2011. 02. 03. 22:11 | #72
Ja h neked ez verseny volt... ok.
Előzmény: Mage_ster (71) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 03. 22:08 | #71
Meghajlok előtted. Feladom. Te nyertél.
Előzmény: Purple (69) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 03. 22:05 | #70
Egy 270 méter átmérőjű kavicsról vitatkoztok... :) MA is léteznek olyan légvédelmi rakéták, amik lekapnak az égről egy ballisztikus rakétát.... akkor miről beszélünk..? :DDD Eleve nem kell megsemmisíteni... elég egy apró pukk, jó messze, és működik a Coulomb féle fizika... Ez csak pénz kérdése... és nem olyan soké... ;)
Purple
Purple 2011. 02. 03. 21:52 | #69
Fogd mar fel h nem azt mondom h ez ma kivitelezheto hanem azt h maga az otlet h lojuk szet nem lehetetlen... csak egyeb kizaro okai vannak amikkel en is kurvara tisztaban vok csak elmelkedek rola es elmeletben kizarok olyan dolgokat mint penzhiany... kizarolag arra akartam valaszt kapni ha tenyleg kivitelezheto lenne akkor ez miert nem jo megoldas. Erre te megmagyaraztad a felteteles modjaimat. Gratulalok.

nem en kezdtem a cinikus cukizast..
Előzmény: Mage_ster (68) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 03. 21:41 | #68
Tévedsz.

Nem vagyok lekezelő, nem ismersz. Hidd továbbra is, hogy 25 év múlva megoldható lesz ez, sőt már most rendelkezésre áll.
Én azt mondtam MINDENKIRŐL azt gondolták futurikus cuccai lesznek, nem az elit gazdag súrmóknak.
Mellesleg ha egy ilyen gubanc miatt egy valag pénzt kéne beleőlni a dologba, akkor pont hogy Téged érintene, mint mindenki mást is. Szerinted nem vonnának el egy halom pénz amit Tőled vonnának el? És még így se lenne garantált a siker! Nem pesszimista vagyok, csak józan paraszti eszem van. Nem hiszek az efféle dolgokban, mert nincs rá semmilyen kézzelfogható bizonyíték.

Köszönöm, hogy az ellenérveimet légbőlkapott szaroknak minősíted, és ilyen lekezelően viselkedsz, ez a Te szegénységi bizonyítványod. De ezek szerint mégiscsak többet értek hozzá, mert reálisabban látom a dolgokat, nem mesebeli dolgoktól várom a csodát. Most még nem megoldható. De szerintem térjünk erre vissza 25 év múlva, és majd akkor meglátjuk kinek volt igaza. Ha Neked, és tényleg elpusztítják azt a cuccot egy ma még ismeretlen, de papíron már létező technológiával, akkor meghajlok előtted. Ha mégse, akkor én csak annyit kérek ne legyél olyan cinikus mint amilyen vagy, és ne sértegess ismeretlenül olyat, akiről fingod sincs milyen!
Előzmény: Purple (67) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 02. 03. 21:30 | #67
nem repülő autónk van, hanem magánhelikopterünk, meg egyéb kütyük, de nem gond :D

bahh nem mondod, hogy elértéktelenedne... nem is gondoltam volna :D nem azt mondtam, hogy mindenkinek nyomtassunk pénzt magán célra, ez egy célzat volt, hogy HA rendelkezésünkre állna a technológia, akkor nehogy már a pénz hiánya miatt dögöljünk meg :D hol volt itt szó rólam, meg az én kiadásaimról? kizárólag a világmegmentő projektről beszélek... én beleölnék ebbe a projektbe egy végtelenített összeget, ha megtehetném és lenne rá esély, hogy összejön.

amúgy nyilván nem ez a rögeszmém, az egész csak feltevések sorozata...

egyébként a te ellenérveid ugyanolyan légbőlkapott szarok, mint az én felvetéseim, mert te sem értesz hozzá semmit, csak találgatsz, hogy hol tart a technológia, közben meg kurva lekezelő vagy :D cuncimókus
Előzmény: Mage_ster (65) 0 VÁLASZ
rubigo 2011. 02. 03. 21:11 | #66
teljes magyar fordítással: Szélsőséges Világegyetem - 01. rész - Ütközési pályán
Kb. a felénél említik az Apophis-t is, majd szemléltetik, miért nem célravezető a szétlövése pl... :P
Előzmény: rubigo (64) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 03. 21:08 | #65
Olyan cuki vagy, de tényleg.
Landolni egy ilyen kavicson, vinni az atomot, x+1 helyen fúrni, és hogy mindez elsőre sikerüljön, hiba nélkül. :)
Papíron megvan a technológia, de csak magadat áltatod, ha bízol az ilyen dolgokban. Gondolj csak bele, mit gondoltak 50 évvel ezelőtt a máról. Simán mindenkinek repülő autója kéne hogy legyen lézerkutyával, és világbéke, meg semmi gond. De nem így történt. Akkor is azt hitték, a technológia rendelkezésre áll.

Nincs rá pénz, akkor nyomtassunk? Édes vagy. Kicsit elértéktelenedne. Nincs rá fedezet. Te mit szólnál, ha minden pénzt megkapnál amennyit csak akarnál, de a bolt ahol el akarnád költeni annyit kérne amennyit csak akarna? Gondolj a pengőre. Mekkora volt a legnagyobb tétel? 1milliárdbillpengő? Nyomtattak abból is, csak nem ért szart se.

Pár sikeres kilövés eltörpül a 100% siker mellett :)

Elméleti síkon működik, de gyakorlatilag most még kivitelezhetetlen. Ne a számítógépekkel gyertek már minden esetben. Egy autó is tökéletesen üzemel, de beleül egy ember, és egy csúszós úton kész a katasztrófa. Nem a számítógép tökéletességével van a gond, hanem a felhasználó tökéletlenségével.
Előzmény: Purple (63) 0 VÁLASZ
rubigo 2011. 02. 03. 20:58 | #64
A Known Universe - Ütközési pályán része erről szól nagyrészt.. Nem találtam linket hozzá hirtelen, de érdemes megnézni annak, aki tudja
Purple
Purple 2011. 02. 03. 20:41 | #63
hát nem kalapáccsal kell rácsapni, hanem ütvefúrókkal nekiesni. akkor 43 részletben küldik fel. van pár év még addig. amúgy honnan tudod, hogy nincs meg a technológia? majd biztos kiírják a facebook profiljukra, hogy jé ma is kitaláltunk valamit :D tuti vannak ilyen esetre terveik, csak hadititok. most itt nem kell ilyen scifis baromságra gondolni, hanem valami reálisra gondolok. végülis miért mutatnák be ha van csillagrombolójuk, ha nincs rá szükség? hogy más elnyúlja?

a kinek éri meg dologra meg csak annyit, hogy az emberiségnek :D nincs rá pénz? nyomtassanak.. :D nem lehet olyat? lehessen. ennyi :D ilyen esetekben ne ez legyen már a fő problémájuk :D

szerintem pár sikeres kilövés azt bizonyítja, hogy pályák meghatározásában azért elfut az a windows :D

jó hát tudom, hogy kockázatos, meg hihetetlen, csak azt nem értem, hogy egyáltalán elméleti síkon miért nem jön szóba soha ez a megoldás, hogy még évekkel előtte kilőni. régen még a számítógéppel is hülyének nézték volna az embert, hogy az kizárt, hogy működjön :D
Előzmény: Mage_ster (62) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 03. 20:29 | #62
Csapj egy kalapáccsal egy méteres kavicsra, és látni fogod mi történik vele. Abban a pillanatban atomjaira robban, mint a filmekben, vagy esetleg lepattan róla egy kis darabka és a kavics sértetlen marad.
Abba nem megyek bele mekkora haszonsúllyal képes felszállni egy hajó, ezt majd az okosok kiszámolják. Erre persze az a válasz, hogy több lépcsőben küldik fel. Erre a kérdésem, hogy kinek éri ez meg, és mi történik, ha egy szállítmány mondjuk a légkörben, vagy még a talapzaton felrobban. Nagyobb kárt okoz, mint maga a cucc odafent.
És mi van, a a piszoknyi számítógépet windows vezérli, és a pontos koordináta meghatározása során bejön a kék halál. Nem határozza meg a pontos helyzetet.

Kedves Purple. Annyi a változó. hogy ezt nehéz kivitelezni. Most még, 25 év múlva is. de azért a sci-fiket még megnézem, mindössze csak jókat röhögök rajtuk.

Nincs meg a technológia. Az elmélet meg csak gyakorlat. Elméletileg én is lehetnék milliárdos, lehetne egy nyerő lottószelvényem, de nincs. Pech
Előzmény: Purple (61) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 02. 03. 20:17 | #61
a tenyérnyi számítógéppel szerintem ki lehet számolni a pályáját, és a fellövendő rakéta pályáját is, ami meg tele van rakva atommal. ezek mondjuk 8 év múlva találkoznak, és bumm így lett a csokapik. és szerintem abból már nem is kapnánk. nem értem ez a verzió miért nincs soha említve, mi nem kivitelezhető ebben? komolyan kérdezem. :D
Előzmény: Mage_ster (60) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 03. 20:13 | #60
Frankó, hogy mindenki a számítógép fejlődésével jön. Sirály. Fél tenyérnyi, körömnyi, tűhegynyi számítógép. Na majd az eltéríti a felénk repülő sziklákat. Az is aranyos, hogy bíztok abban, hogy megvan a rendelkezésre álló technológia, csak még nem kifizetődő (majd az elmélet megment). Aznap majd kilövik a csillagrombolót, persze pont aznapra lesz készen, Willis fogja vezetni, és Dexter laboratóriumában lesz legyártva.
Én nem azt mondom, hogy nem fejlődünk, csak azt, hogy 20 év semmi. 200 év múlva valószínűleg meg lesz, lehet oldva ez a probléma, de 20 év alatt nagy áttörés nem fog történni.
Előzmény: tim petard (49) 0 VÁLASZ
Revanor 2011. 02. 03. 12:43 | #59
Ja és hogy miért kanyarodik el felénk és miért nem megy egyenesen? Nos azt hiszem ezt hívják "gravitációs lencse hatásnak" legalábbis a fény esetében. A lényeg az, hogy a Föld vonzása eltéríti.
Amúgy ha kicsiny hazánkban úgy mennek még jó ideig a dolgok ahogy már egy idejes, akkor sokkal de súlyosabb problémáink lesznek mint holmi kis szar kavicsok. :DD
Előzmény: Revanor (58) 0 VÁLASZ
Revanor 2011. 02. 03. 12:37 | #58
Az aszteroidák nem keringenek olyan szép szabályosan mint a bolygók... ott lebegnek szépen a Kuiper-övben meg az Oort-felhőben aztán ütköznek a szomszédjaikkal meg mindent csinálnak. Aztán egyszer csak elindulnak és meg sem állnak amíg meg nem állítja őket valaki.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/34/Apophis_pass.svg/600px-Apophis_pass.svg.png
Az Apophis kisbolygót 2004-ben fedezték föl és ilyen a pályája. Egy aszteroida nem kering úgy, mint zsidóban a fájdalom...
Amire te gondolhatsz legfeljebb azok a visszatérő üstökösök, na azok normálisabban keringenek, nem csak elsüvítenek a vakvilágba, de ott is tíz üstökösből 2 ha ilyen.
Előzmény: csaty (18) 0 VÁLASZ
Revanor 2011. 02. 03. 12:29 | #57
Fölösleges kiokoskodni bármit is, csak a média kelti a pánikot. A wikipédiás cikkekben is írják, hogy kb merre csapódna be, az izé.hura is fölkerült aszteroida kalkulátorral meg a legrosszabb föltételek mellett is az látszik, hogy még a legközelebbi településeket sem érné komoly tragédia! A legpesszimistább számításokkal SE! :DDDD
Ezt tudva, tökre vicces, hogy beszart mindenki. :DDDD
Előzmény: 1b0r90 (20) 0 VÁLASZ
Revanor 2011. 02. 03. 12:20 | #56
Ez vicces lesz. Megy a rémisztgetés tök fölöslegesen! 270 méter átmérőjű ez a kis szar és ha a számítások helyesek akkor legnagyobb eséllyel Kaliforniától nyugatra valahol a Csendes-óceánban landol. Los Angelesben sem fognak többet érezni valószínűleg, mint egy "átlagos" földrengés során, itt Magyarországon 9500 kilométerrel odébb meg végképp semmi nem lesz. Csak fölösleges pánikkeltés, hogy eltereljék a fontosabb dolgokról a figyelmet...
Hyper 2011. 02. 03. 11:28 | #55
Te ezt nem értheted,hiszen csak nevetgélni jársz fel :D Amúgy meg ilyenbe belekötni,h nem jöhetnek a jövőből mert ... :D pff a kis quantum fizikus :D
Előzmény: Sörfi (53) 0 VÁLASZ
matyi91 2011. 02. 03. 10:50 | #54
Azért az a kisbolygó nem akkora mint a képeken a Földhöz viszonyított képeken látszik, 200 méter az átmérője mindössze, az emberiség azért nincs veszélyben...
Sörfi 2011. 02. 03. 00:56 | #53
ömmmm, de ha becsapódik és sz*r élet lesz akk kétlem h a jövőben annyi tudós + technológia lenne h visszaküldjék őket a 25 évvel ezutáni múltba... érted...
Előzmény: Hyper (48) 0 VÁLASZ
Sörfi 2011. 02. 03. 00:44 | #52
erre az oldalra sokszor nem is a post miatt jövök fel (mert mondjuk ez az aszteroida dolog nekem elég kamunak tűnik) hanem a kegyetlen kommentekért. áh, ennyit röhögni a hülye szövegeiteken! :D jók vagytok!
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 02. 22:19 | #51
Vicces, hogy ezt egy ma már gyakorlatilag fél tenyérnyi készülék segítségével elérhető netes "fórumon" írod :)
Előzmény: Mage_ster (38) 0 VÁLASZ
Hyper 2011. 02. 02. 22:03 | #50
Hát ha 2036-ban még mindig monetáris rendszerben fogunk élni akkor bajban leszünk...kivéve ha az usa területére csapódna be mert ugye ezt az eseményt nem foghatjuk terroristákra :D és hát usa sem bir akkora hatalomal,h hadba vonuljon az egész naprendszer ellen :D
tim petard 2011. 02. 02. 21:55 | #49
szörnyű világ az, ahol a a föld legnagyobb tudósainak nem az az elsőrendű feladata, hogy a te életed könnyebbé, és varázslatosan futurisztikussá tegyék :D a technika attól bizonyára meg van, még ha csak elméleti síkon is, éppenséggel csak nem gazdaságos. egy ilyen helyzetben viszont nem a gazdaságosság, vagy kifizetődő működés lesz az elsőrendű szempont.
Előzmény: Mage_ster (38) 0 VÁLASZ
Hyper 2011. 02. 02. 21:28 | #48
de visszatérve a probléma megoldására...a legegyszerűbb megoldás az ha a jövőből tudósokat küldenek a 25 évvel ezutáni jelenünkbe,h megoldják a problémát...szal nem köll itten aggódni e :D
Hyper 2011. 02. 02. 21:23 | #47
Haha :D ezt úgy mondtad mintha minden héten 1ccer ilyen 400méter átmérőjű kisbolygó csapódna a kertetekbe :D ''Fenébe a múlt héten rakodtam össze''a p...ába :D
Előzmény: fatproduction (40) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 02. 02. 21:15 | #46
Ütős főzet lesz, nem is fokban, hanem kilotonnában mérve.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 21:07 | #45
Kő pálesz ? :DDDDDD
Előzmény: D3T0X93 (44) 0 VÁLASZ
D3T0X93 2011. 02. 02. 21:00 | #44
Én azt mondom főzzünk belőle pálinkát :D
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 20:40 | #43
Valami pali lesz az, az életedben... ;)
Előzmény: Mesilla (41) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 02. 02. 20:26 | #42
Az biztos csak a nickneve volt...
Előzmény: Mesilla (41) 0 VÁLASZ
Mesilla 2011. 02. 02. 20:25 | #41
Érdekes, de én egyszer azt álmodtam hogy egy Adonisz nevű kisbolygó okozzott nagy pusztítást a Földön, vagyis álmomban már csak a sivár Föld volt és mondták hogy az ilyen nevű bolygó volt az okozója a katasztrófának

Lehet, hogy elértettem a nevet álmomban?
fatproduction 2011. 02. 02. 18:48 | #40
Hohhoo, ezt úgy tűnik megéljük ;) Csak el is menjen mellettünk mert ilyesmi egész nagy kupit tud csinálni itt.
scripter 2011. 02. 02. 17:57 | #39
Lehet... és akkor nézzük pl az informatikát ... mennyit is fejlődött, mennyi idő alatt?
F117, B-2 Spirit, X37-B ... és az 51-es körzetben is nagy valószínűséggel is csak Playboy magazinokat archiválnak..?:)
Ne értsen félre senki, nem azt mondom hogy mindenki ezen a projecten dolgozik, de azért titokban fejlesztgetnek...

Előzmény: Mage_ster (38) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2011. 02. 02. 17:40 | #38
Technológia? Szerintem még 25 év múlva se leszünk erre képesek. Szerintem még akkor is ugyanazzal a kocsival fogom tolni, mint most. Szerintem semmi se fog változni. Hihetetlen, hogy van aki azt hiszi 25 év elég egy ekkora fejlődésre. A tv-ben is láttam azt a kis kínai vagy japcsi tudóst, aki ökörködik a csillagok közti életről. Hát tiszta röhej és szánalom, hogy eteti a jónépet a butaságaival.
25 évvel ezelőtt is azt gondolták, hogy vannak rejtett, fejlesztés alatt álló technológiák, és 25 év múlva mindenki repülő autóval fog közlekedni, meg ehhez hasonló ostobaságok. És mi történt? A nagy büdös semmi. Most is kocsival autókázunk, panelba lakunk, semmi extra nincs. Ugyanez lesz 25 év múlva. A kavics jön, mindenki sipákol, placcs és game over. És kezdődik a kőkorszak megint.
Előzmény: scripter (37) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 02. 02. 17:08 | #37
Olyan technikai megoldásokra gondoltam, mint pl lézer, mikrohullám, különlegesen nagy teljesítményű meghajtórendszerek, napszelet hasznosító cuccok stbstb. - fejlesztgetnek titokban itt ott esetleg tesztelgetnek is- amik nem kifejezetten arra készülnek hogy egy ilyen kisbolygót elpusztítsanak/módosítsák a pályáját, DE szükség esetén akár arra is felhasználhatóak :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 16:47 | #36
Maximum elképzelések vannak egy ilyen jellegű probléma kezelésére... Mi a ráknak fejlesztenének egy olyan probléma megoldására, dollár milliárdokért, ami nem is valós veszély ? :DDD Ezzel szerintem kb úgy van minden kormány, ha egy ilyen kataklizma fenyeget, akkor nemzetközi összefogással majd szépen megoldjuk...
Előzmény: scripter (35) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 02. 02. 16:41 | #35
Viccet félretéve, szerintem már régesrégen megvannak azok a valós technikák/technológiák amiket szükség szerint bevetnek, csak hát ezek nem publikus cuccok :)
Lehet tényleg kellene egy ilyen katasztrófához közeli helyzet, hogy jobban összefogjanak a világ országai. Ld Csernobil ..jó persze sok ezren meghaltak, tízezrek betegedtek meg az utánakövetkező években-évtizedekben, de utána az oroszok is barátságosabbak voltak pontosabban: rengeteg atombombát semmisítettek meg, illetve aláírták azokat a bizonyos egyezményeket... ha ténylegesen valós és nagy valószínűségű lenne a veszély (mondjuk 50% hogy becsapódik) akkor orosz, amerikai, kínai, angol, indiai, finn, svéd stbstb.. országok és azok tudósai fognának össze, hogy megelőzzék a bajt. Lehet utána nagyobb összetartás lenne az országok, népek között...
nearo 2011. 02. 02. 16:05 | #34
Szerintem szerezzünk egy Tel'tac-ot, nyissunk vele egy hipertérjáratot a kisbolygónak, oszt jóvan... vagy simán csak helyezzük fázison kívülre a Földet. Vagy még egyszerűbb, ha a kisbolygót helyezzük fázison kívül.
Szobabicikli
Szobabicikli 2011. 02. 02. 15:32 | #33
Tooni 2011. 02. 02. 14:43 | #32
Alkoholüzemű robotok egybehangolt égésgázkibocsájtásával megváltoztatni a Föld pályáját?
Előzmény: scripter (29) 0 VÁLASZ
JoinR 2011. 02. 02. 14:41 | #31
Számítsuk ki, hogy hol csapódna be, és ott fúrjuk egy lyukat a Földbe, így a másik oldalon gond nélkül távozhat. Ha építenénk egy megállót, a rossz bácsikat fel is tehetnénk rá :-)
+2 VÁLASZ
dude 2011. 02. 02. 14:34 | #30
Vagy Uri Geller eltéríti a pályájáról.
Előzmény: scripter (29) 0 VÁLASZ
scripter 2011. 02. 02. 14:32 | #29
de miért kéne felrobbantani? nem elég ha csak valahogy eltérítik a pályájáról? mondjuk csinálnának egy hasonló méretű/tömegű szemétgömböt és azt irányítanánk rakétákkal a kisbolygónak .... (ld Futorama) ...így megoldódna a szemét kérdés is :D
Tooni 2011. 02. 02. 14:01 | #28
Murphy törvényét is számításba vetted? ;)
25 év, még elég egy tartalmas életre. Használjuk ki.
Előzmény: I. C. Wiener (26) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 02. 14:01 | #27
Sőt, 1:250000... :)
Előzmény: I. C. Wiener (26) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 02. 13:57 | #26
Számokban kifejezve: 2,7%, és 25 év... Ennyit a realizmusról :)
Előzmény: Tooni (24) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2011. 02. 02. 13:43 | #25
2029? 2036? Nem kell beszarni! Addig van idő bőven felépíteni az "ojjektumot" a kertben. A zoxigént meg majd 30 - 300 ezer litér vízbű vesszük ki. :D
+1 VÁLASZ
Tooni 2011. 02. 02. 13:42 | #24
30.000 km. Legyél már egy kicsit realista. Amúgy is csak 400 méteres...
Előzmény: I. C. Wiener (22) 0 VÁLASZ
nellcsy 2011. 02. 02. 13:34 | #23
Basszus, tényleg, hogy lehet az, hogy "mostanában" ilyen sűrűn felénk repdes??? Mégsem olyan nagy a világűr mint abban a napokkal ezelőtti posztban? :)
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2011. 02. 02. 13:14 | #22
Egyre több "világvégét" úszunk meg. Bízom a szerencsénkben :)
leülsz 2011. 02. 02. 13:01 | #21
1b0r90 2011. 02. 02. 12:47 | #20
addigra csak sikerül cern-ben kiokoskodniuk valamit
hátha az antianyaggal tudnak valamit kezdeni, elvileg ott elég nagy energiáról van szó

meg vannak itt házilag barkácsolt tükrök amik szétégetik a sziklát is, hát csak nem lesz probléma végtelen mennyiségű pénzből építeni egy nagyobbat amivel ezt is szét tudják olvasztani....

amúgy meg addigra már biztos nem lesz ott mindenki, aki most ezt olvassa, kitudja kit üt el egy busz, visz el egy szívroham, esik egy gödörbe, rászakad a jég a tetőről, megcsúszik a fürdőszobában, eltapossák egy diszkóban, rosszul kötik be a gázkonvektort a házában, megeszi a szomszédkutya, lelövik, megkéselik, megerőszakolják megölik és újra megerőszakolják, rákos lesz, valami halálos vírust kap el, egy parazita megtámadja az agyát, vagy stb....szóval annyira nem kell még aggódni, mert nem tudni hányan leszünk ott akkor közülünk :)
sznájpa 2011. 02. 02. 11:34 | #19
remélem nem csapja el a tv szolgáltatóm műholdjait, mert akkor megint emelik a havidíjat
+4 VÁLASZ
csaty 2011. 02. 02. 11:31 | #18
Ugylátszik mégsem lessz világvége 2012-benn......elhalasztották 2029-re!!!
Csak azt nem tudom hol a francbann keringett idáig , hogy egyszer sem járt közel a Földhöz , és most hirtelen 10 év alatt kétszer is közel lessz??? Tele a tököm a világvége elméletekkel... mikor meg kell halni akkor meghalunk és punktum....nem mi leszünk az egytetlen eltünt civilizáció....inkább foglalkozzanak a tudós bácsik a világbékével.Az is ekkora marhaság , de legalább itt van közelebb.....
+1 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2011. 02. 02. 11:22 | #17
Erről most hirtelen az Armageddon nyitójelenete jut eszembe:

http://www.youtube.com/watch?v=N3nyn_yZQ98

"It happened before. It will happen again. It's just a question of when."

Emlékszem, ettől a jelenettől mindig lúdbőrös lett a hátam. :)
DizzyP 2011. 02. 02. 11:14 | #16
Föl kell lőni Bear Grylls-et, és megetetni vele.
+1 VÁLASZ
ebay 2011. 02. 02. 10:59 | #15
basszus összeszartam magam durva
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 10:56 | #14
Pedig a lomizók, hogy örülnének neki... valszeg tele van vassal...
dude 2011. 02. 02. 10:53 | #13
De ha Chuck épp nem ér rá, akkor majd Eric Jacqmain szétégeti a "halálsugárral".
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=17385
+3 VÁLASZ
dude 2011. 02. 02. 10:50 | #12
Nem kell aggódni, majd Chuck Norris visszarúgja a kisbolygót az űrbe.
+5 VÁLASZ
Findzs 2011. 02. 02. 10:40 | #11
nem mondtak hülyeséget a Deep Impact meg az Armageddon című filmekben szerintem
akkora tömege és mozgási energiája van egy ilyen kisbolygónak, hogy felszini robbantás szóba se jöhetne mert több atombomba is hatástalan lenne

nem marad más választásunk Bruce Willisnek kell mennie, hogy lyukat fúrjon bele és abba helyezzen egy nagyobb atom töltetet :)

Purple
Purple 2011. 02. 02. 10:29 | #10
akkor lehet vállról indíthatóval kéne.. :D az nagyobbat üt
Előzmény: leülsz (9) 0 VÁLASZ
leülsz 2011. 02. 02. 10:28 | #9
afgán kutatók szerint nem visz el odáig a kalasnyikov.
Előzmény: Purple (7) +4 VÁLASZ
POC 2011. 02. 02. 10:27 | #8
Fasza. Egy újabb világvége elmélet. Mikor lesz már ezeknek vége? Tényleg nem elég 2012 -vel riogatni a népet?
Bár simán titkolják, de már most elegendő a technológiánk ahhoz, hogy egy ilyen pattanást eltérítsünk, nemhogy 2029 -ben...
Purple
Purple 2011. 02. 02. 10:24 | #7
de miért nem lövik szét valamivel?
nellcsy 2011. 02. 02. 10:10 | #6
Huhh, ez tényleg közel lesz... :/ Lehet fel kéne készülni lassan elraktározni a konzervet, akár világvége, 3. világháború, vagy bolygóbecsapódás lesz... :D
izébigyó 2011. 02. 02. 09:59 | #5
"A sziklagolyó 2029-ben közelebb lesz a Földhöz, mint számos kommunikációs műholdunk..."
http://index.hu/tudomany/urkutatas/apo061214/
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 09:54 | #4
Videót megnézve, jól be kell majd húznunk a nyakunk...
+1 VÁLASZ
nemerdekel 2011. 02. 02. 09:49 | #3
nem mind1? 2012ben meghalunk, ha nem akkor 3ik vilaghaboru tor ki, ha az sem jon be akkor valami mas szart talalnak ki. Ennyi 'tipp' kozul egy ugyis bejon...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 02. 09:46 | #2
Sejtettem, hogy nem leszek nyugdíjas... gecc.. :(
Purple
Purple 2011. 02. 02. 09:43 | #1
nemakarom :( de mekkora ez áhh