Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 07. 24. 13:31 | #30
bungle
Nas
Nas 2013. 05. 09. 14:17 | #28
Ez is de szép ceca. Bírom a zoknisokat (...szandál nélkül). :)
Előzmény: bungle (27) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 09. 13:36 | #27
bungle
bungle 2011. 09. 28. 13:37 | #26
kisbambee küldte:
URL: http://www.youtube.com/watch?v=LKwGuc1YMy0
Szöveg: "Ismét egy ritka, vízimádó macsek."
7sleeper 2011. 05. 27. 13:19 | #25
catuzzi
bungle
Nas
Nas 2011. 01. 01. 21:37 | #23
Nekem nem aktuális a téma, de widescreen biztosan örömmel olvassa a tanácsokat (amik amúgy jók). Azt én is írtam, hogy a tejet mellőzni kell, mert hasmenést okozhat.
Előzmény: ntunde (22) 0 VÁLASZ
ntunde 2010. 12. 31. 13:29 | #22
Nekem két cicám van, az egyik szobatiszta volt már kezdetektől, a másik nem, de nézte, hogy végzi a dolgát a kicsi az almon, és ő is megtanulta... :)
Alomról: nagyon tudom ajánlani a szilikagéles macskaalmot, csak havonta kell cserélni, teljesen szagtalan, mivel a szilikagél kristályai magukba zárják a nedvességet és a szagokat. (A sűrűjét ki kell naponta szedni, de az is kiszárad)Naponta átkevered lapáttal és kész... Bár elsőre drágábbnak tűnik, de hosszútávon sokkal olcsóbb és tisztább...
Ajánlom még az ajtós macskavécét, mert abban van aktív szén szűrő, és ezért nem engedi ki a szagokat.
Vannak olyan tápok is, melyeken nem reklámoznak ronggyá, és nem drágábbak mint a w---s, meg a fri----s, de jobb minőségűek, (pl dm sajátmárkás exclusive) nem hittem el,de sokkal szebb lett tőle a macskáim szőre. Azóta nem veszek reklámozott vackot...
Tejet ne adjál,mert nagyon sok macska érzékeny rá, és megy a hasa tőle, nem kicsit :((
Előzmény: Nas (17) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 12. 30. 12:38 | #21
Egy bizonyos száraztápot hajlandóak már csak megenni, ez alátámasztja az ízfokozókról általad írottakat. :) Amúgy pedig maradékokat (csirkecombcsont,..) esznek. Jó dolguk van, na. :)

Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 30. 11:50 | #20
Gondolom, tejen kívül azért mást is adtok neki... Amúgy hasmenést kaphatnak tőle a tejcukor miatt, ami főleg fiatal korban veszélyes is lehet a kiszáradás miatt. Egyébként ez macskáknál is olyan mint embereknél: van, aki bírja felnőttként a tejet, de a többség nem.
Előzmény: rubigo (19) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 12. 29. 23:38 | #19
No, én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az egyik macskánk, ami tavasszal lesz 17(!) éves, csak tejet iszik (amit mi adunk neki. Nyilván iszik vizet is máshol, bár azt mi hiába is teszünk elé, nem issza). Friss, üde, schlagfertig macsek, max 7-nek nézném. Amúgy kinn él, kertes ház,... Valszeg jók a génjei a kis mázlistának :)
Előzmény: Nas (17) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 29. 20:36 | #18
Na, ne legyen már elöl ilyen hosszú komment...
Előzmény: Nas (17) +2 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 29. 20:29 | #17
Én annyit tudok mondani, hogy jobban jársz, ha otthon főzött kaját adsz neki, mert a drágább konzerv kajákra (pl. Whiskas) rászoknak (nem urban legend, tényleg tesznek bele olyan ízfokozókat, amikhez hozzászoknak), és utána csak azokat hajlandóak megenni, pedig tápértéket tekintve nem jobbak (sőt).
A macska alapvetően húsevő állat, ezt vedd figyelembe. A kiscica valószínűleg elválasztás után fog hozzád kerülni, szóval hal, baromfi, máj (módjával), száraztáp mehet neki. Elterjedt tévhit, hogy a macska elél tejen is, de ezt inkább hanyagold, bolti tehéntejet pedig semmi esetre se adj neki. Mivel a természetben kisebb, egész zsákmányállatokat fogyasztanak, amiknek fontos részei a belsőségek, csontok is, jól teszed, ha néha kisebb, egész halat, esetleg egész kiscsirkét, egeret (NEM élve!) is adsz neki (utóbbi szak-állatkereskedésekben mireliten is kapható). (Nem olyan szép látvány, ahogy szétszedi, de jobban jár vele, mint a gyári tápokkal.)
Természetesen mindig friss hússal kínáld, ami viszont ne színhúst jelentsen, mert az hiánybetegségekhez vezet. Sok macska megeszi ezen kívül a főtt rizst, krumplit, akár a gyümölcsöket is. Próbáld ki, hogy mit szeret. Mindenképpen biztosítani kell neki valami friss zöldet is, amit alkalomadtán rágcsálhat (pl. erkélyládában, cserépben csíráztatott fű, macskamenta, árpa), ez időnként kell az emésztésükhöz.

Alomra szoktatáshoz tényleg sok tippet lehet találni neten is, a legegyszerűbb, hogy amikor látod rajta, hogy a dolgát szeretné végezni, és helyet keres hozzá, akkor egyszerűen felemeled, és az almos tálcába teszed. Egy idő után megszokja, hogy oda ürítsen.

Viszont: Ha panelban laksz, lebeszélnélek a macskatartásról. Neked sem lesz túl kényelmes, meg a cicának sem, mivel nekik egy panellakásnál nagyobb élettérre van szükségük. Meg tudják szokni, nem arról van szó, de nem az igazi (embernek sem, de ezt most hagyjuk). Neked viszont számolnod kell szétkapart bútorokkal, függönyökkel, leborított virágcserepekkel, szétrágott szobanövényekkel, vedlési időszakban mindenen tetemes szőrmennyiséggel...(apropó, mérgező növényeket jobb, ha nem tartasz a lakásban). Készülj fel arra is, hogy bármilyen gyakran cseréled az almos tálcát, annak bizony szaga lesz, pláne ha kandúrt tartasz, akik hajlamosak jelölgetni is. Ezek a kellemetlenségek persze eltörpülnek amellett, amit egy cica tud nyújtani szeretetet, stb. tekintve, csak az ő érdekében is jobb, ha előre tisztázod magadban az "árat" is.

Más1: Állatorvoshoz akkor is vidd el még kiskorában, ha nincs semmi baja, hogy beadja neki az oltásokat, és ellenőrizze, minden rendben van -e vele. Ha nem akarod tenyésztésbe vonni (amit kezdőként nem is ajánlok), akkor jól teszed, ha ivartalaníttatod is, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. Csak akkor kezdj állattartásba, ha ezeknek a kötelességeknek is eleget tudsz tenni.
Más2: Az, hogy tenyésztőtől származik egy cica, nem jelenti azt, hogy "jobb". Menhelyeken is nagyon kedves, gyönyörű kiscicákat találsz, akik ráadásul jó eséllyel értelmesebbek és kevésbé fogékonyak bizonyos betegségekre a sokszor beltenyésztett vonalakból származó, fajtatiszta társaiknál... Gondold meg, mert a törzskönyvet leszámítva szerintem sokkal jobban jársz egy "utcai vegyes" házicicával. :)

Menhelyek weboldalai elvihető cicákkal:
http://www.feherkeresztliga.hu/index.php?option=com_sobi2&catid=8
http://www.happycats.hu/menu1.php

Vagy innen is kereshetsz az egész ország területén:
http://allatmenhely.lap.hu/
Előzmény: widescreen (11) +2 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 29. 16:10 | #16
Persze, hogy a természetben a helye. Hűtőben nem lehet tartani, ott elpusztul! Megfagy vagy megfullad.
Előzmény: Mage_ster (12) 0 VÁLASZ
dude 2010. 12. 29. 10:42 | #15
Előzmény: widescreen (14) 0 VÁLASZ
widescreen 2010. 12. 29. 10:39 | #14
aha értem, de hogyan tudnám az alomhoz szoktatni? Nem fogja össze-vissza xarni a lakást? :D
Előzmény: Voronyezs (13) 0 VÁLASZ
Voronyezs 2010. 12. 29. 10:20 | #13
Nekem igazából egy mezei fekete házi macskám van, de szerintem ilyen téren lényegében mindegy hogy mit adsz neki, hisz' ez nem leguán/kaméleon/kígyó/hal/stb... Az enyém mindent megeszik, bár legtöbbször cica-konzervkaját kap(halas,csirkés,stb), de ugyanúgy betolja a maradék csirkecombot amit odaadsz, felzabálja a párizsit,megeszi a levest...egyedül kacsát nem szabad adni neki, mert a kacsacsont üreges...

AZ alom meg...mikor kisebb volt mi kb hetente cseréltük, de az is olyan h látod h mennyire van teleszarva-hugyozva, mennyire rohadt büdös, és amikor úgy érzed h vége, akkor cseréled ^^
Előzmény: widescreen (11) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2010. 12. 29. 10:15 | #12
Egyem a zúzáját minden kötekedőnek, aki csak az alkalmat lesi, hogy miben találhat kivetnivalót. Szerintem az én hozzászólásom nem a fogyasztásra szánt élelmiszerre vonatkozott, hanem a háztartásban nevelt ÉLŐ háziállatok tartásáról.
De csak a Te kedvedért: Nem tartanék ÉLŐ állatot a lakásban, mert azt nem tartom odavalónak. Az állatoknak a természetben a helye, mindenkinek ott, ahol az élőhelye van. Legyen az teknős (teknőc, whatever), tengerimalac, vagy hangyafarm.
Előzmény: dude (10) -1 VÁLASZ
widescreen 2010. 12. 29. 09:54 | #11
köszi a kimerítő választ és neked is Nas. Én kezdő állattartó lennék. Szal ha lenne egy ilyen kiscicám, akkor azt mivel kell etetni eleinte, később stb? Almok ára, milyen sürün kell cserélni, meg egyéb hasznos infókat ha tudnál esetleg mondani nagyon megköszönném :) (panelban lakok)
Előzmény: J@smine (7) 0 VÁLASZ
dude 2010. 12. 29. 09:37 | #10
Pedig fogadni mernék van a hűtődben pár darab...
Előzmény: Mage_ster (9) +3 VÁLASZ
Mage_ster 2010. 12. 29. 09:14 | #9
Szeretem az állatokat, imádom a természetfilmeket, kedvenc csatornám a spektrum, a national... és a discovery, de sose tartanék állatot a lakásba. Egész egyszerűen nem odavaló.
Ghavin 2010. 12. 29. 06:28 | #8
"...Ez úton üzenném nekik ,hogy az állatok nem termékek amennyiben nem a boltban a hűtőpultban figyelnek..."

Én sem igazán tartom szerencsésnek, hogy a gyakorlatban tényleg úgy zajlik a dolog, ahogy, de az a helyzet, hogy ez a valóság. A házi kedvenc alapvetően "termék", a különbség legfeljebb annyi, hogy a vásárló nyilván másképpen viszonyul hozzá, mint az élelmiszerhez vagy valamiféle technológiai kütyühöz.
Előzmény: J@smine (7) 0 VÁLASZ
J@smine 2010. 12. 29. 04:19 | #7
Igaza van az elöttem szólónak(skót lógófülű),attól függ milyen "minőségű" ,az ára is változik 40 és 120 ezer közt kb.Évszaktól is függ az ára olyan márciustól szeptemberig születők olcsóbbak,ilyenkor 40 alatt is találsz nem díjnyertes szülőktől származót,de fajtatiszta törzskönyvest.Persze az olcsóbb cicák esetében célszerű időpontot kérni ,hogy megnézd az almot és az anyukát,egészséges e ,mert sajnos itt is előfordulnak olyan "tenyésztők" akik nem a cicák szeretetéért csinálják hanem a pénzért.Az ,hogy olcsóbb nem kell egyenlőnek lenni a beteg állatokkal.
Útálom az olyan tenyésztőket akik a minőségi szót használják rá,de sajnos a többség aki igen csak 40ezer felett árulja őket ezzel a szóval indokolja.(1 éve vásároltunk fajta tiszta cicát és elég sokat böngésztem ez ügyben)Ez úton üzenném nekik ,hogy az állatok nem termékek amennyiben nem a boltban a hűtőpultban figyelnek.
Inkább használják rá a díjnyertes szülőktől származót.:)
A cica pedig nagyon édes a videóban:)
Nas
Nas 2010. 12. 29. 02:44 | #6
Szerintem skót lógófülű macska. Tenyésztőtől olyan 40 ezer forintnál kezdődik egy törzskönyvezett kiscica.
Előzmény: widescreen (5) 0 VÁLASZ
widescreen 2010. 12. 29. 00:03 | #5
ez milyen fajta cica és mennyibe kerül? kéne egy ilyen :)
Nusihusi
Nusihusi 2010. 12. 28. 23:00 | #4
És tényleg olyan "Mit nézel?" feje van:D
termi-nator 2010. 12. 28. 22:16 | #3
nagyon le van zsibbadva

nellcsy 2010. 12. 28. 18:43 | #2
Naggyon komoly :D Érdekes, általában a ciccek nem szeretik a vizet... :)
Tóth József 2010. 12. 28. 18:16 | #1
Ez qrva jóóóóóóóóó! :)