Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
l3azsi 2010. 12. 29. 13:05 | #52
Az elektron mozgási energiája számít, ami izotópról izotópra változik. KOnkrétan a trícium elektronjai a levegőben 6 mm-t ütnek át. Bizonyíték: http://www.ncsu.edu/ehs/radiation/forms/nuclide_sheets.pdf

Egyébként tisztában vagyok vele, hogy a lenyelt izotóp nagy károkat okoz lenyelve, még ha lenyelés nélkül veszélytelen is. Ha jól emlékszem, írtam is ezt korábban.
Előzmény: Tooni (46) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 12. 28. 19:41 | #51
tegyünk különbséget a témában tájékozatlanság és a szimpla hülyeség között! :)
Előzmény: l3azsi (21) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 28. 15:11 | #50
Ami fluoreszkál az nem saját fényt bocsájt ki, hanem UV fény hatására a látható fény tartományában világít, lásd közlekedési jelzőtáblák. Ami "feltöltődik" és úgy világít további külső behatás nélkül, az foszforeszkál.
Előzmény: Unnamed (49) +1 VÁLASZ
Unnamed 2010. 12. 28. 13:34 | #49
Mert ezek sima fluoreszkáló festékek. A tríciumosat én sem találom, lehet még nem árulják.
Előzmény: jokerke (47) 0 VÁLASZ
thisisreal 2010. 12. 28. 10:34 | #48
jokerke 2010. 12. 28. 09:51 | #47
En felmentem az oldalukra, mert kivancsi voltam, hogy mennyibe is kerulnek ezek a festekek. Ott a fenti cikkel ellentetben nem 12+ evig vilagit ez a cucc, hanem 12+ oraig, 8+ oraig, 6+ oraig, all night glow stb... Ha valaki maskeppen erti az szoljon.
http://www.glopaint.com/24orders.htm
Tooni 2010. 12. 28. 07:15 | #46
A gond viszont ott kezdődik, mikor a szervezetbe kerül a radioaktív anyag. Ezt nevezzük sugárfertőzésnek. Még Csernobilban is valahonnan odakerül az a sugárzás, és hiába mellkasröntgen mértékű a dózis, ha történetesen hazaviszed belélegezve vagy lenyelve, oszt biztosított az állásod hátralevő napjaidra - röntgengépként. Béta sugárzás tehát ugyanúgy veszélyes, 6 milliméterrel ellentétben pár méter is lehet a levegőben megtett útja, egy vékonyabb rézlemez képes megállítani. Az a pár milli- vagy centiméteres hatótáv a nehezebb alfa sugárzásra vonatkozik. Annak elég egy papírlap is.
Előzmény: l3azsi (18) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 23:20 | #45
Igazad lenne, hogyha csak is a génállományról lenne szó. Azonban nem. Az átlag IQ alakulásában az is szerepet játszik, hogy milyen családba születnek bele az illetők. Még a születés előtt is befolyásolódik. A lecsúszott családokban jellemzőbb a terhesség közbeni cigaretta és alkoholfogyasztás(durvábbaknál hígító is), ami eleve retardált porontyokat eredményez. Hogyha valaki nem kapja meg a megfelelő oktatást, mert olyan családba született, na bumm, növelte a lecsúszottak statisztikáját. Ha valaki a saját gyerekét mérgezi meg(a mérget tartalmazó üvegre ragasztott MÉREG felirat ellenére), az pedig igenis természetes szelekció. Az a gyerek lett volna, aki továbbvitte volna az ő(valószínűleg nem atomfizikusnak való) génállományát, de jó képességűnek született gyerek esetén is a lecsúszottakra jellemző értékrendjét, alkoholizmusát, játékgépfüggőségét.

Ha kivételes kegyetlenség az, hogy a Megfelelő Tájékoztatáson túl nem tiltanék be egy ilyen jellegű szert olyan indokkal, hogy hátha valaki túl hülye tudomásul venni egy címkét, inkább legyen rosszabb azoknak, akik el tudnák, akkor kivételesen kegyetlen vagyok.
Előzmény: Mufurc Manó (44) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 27. 22:08 | #44
Igen, de én azt is írtam neked, az előző hozzászólásom végén is, hogy ez _nem_ természetes szelekció, amiről te beszélsz. Mert az se a természetes szelekció vagy hülyeség/butaság mentén működik feltétlen a világban (és Magyarországon), hogy ki tud olvasni, ki nem. Ki kapja meg a megfelelő oktatást emellé, ki nem. Itt már van egy nagyon nagy hiba az elméletedben a figyelmeztetésekkel kapcsolatban.

A nem törődömséghez: azt is írtam neked, hogy ha valaki az olvasni nem tudó még kicsi, de értelmes gyerekét (hozzá képest) - kizárólag a TE nézeteidből kiindulva - megmérgezi valamivel, az se természetes szelekció, szerinted se lehet az, a "gondolatmeneted" követve, mindezekre nem reagáltál. És én el tudom képzelni, hogy ártanak vele úgy, hogy a másik illető nem tudja, hogy az ártalmas szer. Ezeket te mind nem szűrheted ki "érdektelenséggel", vagy hülyeséggel. Sehogy se működik, amit mondasz a "szelekcióról".

A világ ennél sokkal összetettebb. Ezért szólítottak meg, mert úgy vonsz le következtetéseket, hogy nem látod, vagy akarod látni a többi lehetséges okot, amit nem számolhatsz el járulékos veszteségnek (azok, akik a te nézeteid szerint, illetve amit én ebből levontam fentebb következtetésnek,"ártatlanul" futnak rá a dologra), csak ha kivételesen könyörtelen vagy.

Szóval ajánlom, továbbra is, hogy olvass vagy írj figyelmesebben...

Jó éjszakát mindenkinek.
Előzmény: l3azsi (42) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 21:55 | #43
Én igazából csak egy kis érdekességet linkeltem, hogy anno mi mindenre használták fel a rádiumot, mert mindenkinek tetszett, hogy világít... :D
Előzmény: l3azsi (42) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 21:47 | #42
Emlékezzünk vissza arra, honnan indult ki ez az egész. Nas azt sugallta, hogy szerinte nem is kellene árulni mert az emberek tizede megmérgezi majd magát és a barátait. Én legalábbis ezt vettem ki, ha félreértettem, akkor bocs. Én meg úgy vélem, hogy áruljuk nyugodtan, természetesen a szokásos figyelmeztetésekkel. Aki ezeket figyelmen kívül hagyja, arra vonatkozik mindaz az érdektelenség, és természetes szelekció, amit emlegettem. Remélem ezzel sikerült tisztázni számos felvetett kérdést, amikre nem válaszoltam, és esetleg abból fakadnak, hogy rosszul fejeztem ki magam, emiatt úgy értettétek, hogy én lehagynám a címkéket, hadd haljon, aki nem tudós.
Előzmény: Mufurc Manó (41) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 27. 21:35 | #41
Ó, egy jövendő értelmiségi. Ez esetben nem értem a többi megnyilvánulásod - amikre reagáltam, és amikre te nem reagáltál, bizonyára nem volt mit:) - hogy ejthetted ki a szádon, mert más területeken viszont roppant műveletlen vagy, továbbá totál nem tudsz belegondolni a dolgokba.

De egészségedre, a diplomád majd kiakaszthatod. Bizonyára jó mérnök/műszaki menedzser?/akármi leszel, csak másokkal kapcsolatban ne nyilvánulj meg.

"Azt még valamiért nem írtam, hogyha úgy összességében a kibocsájtott sugárzása nem veszélyes(nem az), csak lenyelése esetén okoz bajokat, akkor mivel veszélyesebb egy közönséges festéknél, hígítónál, sósavnál, hipónál? Azokat is tiltsuk be, nehogy valaki hígítót rakjon a babakajába?"

És hogy reflektálatlanul ne maradj az utolsó kétségeiddel se: ha elmagyarázod az embereknek, mit miért kell használni, és megtanulják, akkor nagy átlagban ezt fogják tenni. De ha lesz*rod őket (ahogy te tetted számtalan előző kommentedben, mondván pusztuljanak, ha nem tudják), esetleg kimaradnak olyanok, akiknek senki sem szólt, főleg a zuhanó színvonalú magyar alap- és középfokú természettudományos oktatásban. (Kérlek ezt a megjegyzésem vedd semmisnek, amennyiben egy pesti/budai elitgimiből jössz, és még életedben nem hagytad el székesfővárosunk határát.) De TE bizonyára ezekkel a tudásokkal születtél minddel, és 100%-ig biztos volt, hogy megkapod őket valahonnan, mielőtt bekajálnál valami veszélyes anyagból. (Na nem mintha a veszélyes anyagokra ne lennének amúgy ráírva, hogy nem kerülhetnek ide-oda, szembe-szájba, de te bizonyára nem tudsz olvasni. Ha ez veszélyes anyag, erre is rá kell, hogy kerüljön, hogyan nem szabad használni, vagy most mit is sajnálsz tulajdonképpen?
Ha nem, akkor meg mindenki azt csinál amit akar, és hogy jött ide az evolúciós szelekció...?)

De téged a többi úgyse érdekel, mert az csak hülye lehet, akikre nincs szükség - mit jártatom én itt a szám. Légy boldog magaddal.
Előzmény: l3azsi (35) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 21:35 | #40
Nem is mondtam, hogy mindenkinek vágnia kellene fejből, hogy mi mérgező, és mi nem. Szerintem az tökéletesen elég lenne, hogy szerepel a MÉRGEZŐ felirat az érintett anyagokon. Ha már példának hozták, a takarítónéni is megérti, hogy mérgező, ő pláne, hiszen ő általában veszélyes szerekkel dolgozik. Arról azért szólnék nekik, hogy a hipót meg a sósavat ne keverjék. A tájékoztatást maximálisan pártolom. Az a jó, ha mindenki értesül, hogy mi a veszélyes, és mi nem. Ha valaki Ennek Ellenére fittyet hány a veszélyre... onnantól egyéni probléma.
Előzmény: Purple (37) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 21:29 | #39
Azért van egy "kis" különbség a háztartási tisztítószerek (amiket a "hülyeség-faktor" által legbefolyásoltabb korosztály elvből nagy ívben elkerül...) és egy olyan termék között, amit természetéből fakadóan a vevők 99,9 %-a poénból venne meg, és ennek megfelelően használná... :)
Előzmény: l3azsi (36) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 21:20 | #38
Részvétem. :S Az ilyeneket össze kéne gyűjteni, és bezárni egy külön kis városrészbe, aztán zajongjanak egymás fülébe napestig, ha attól lesznek boldogabbak...
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 27. 21:20 | #37
én meg semmit nem tudok a radioaktivitásról (a tanultakon kívül), és szerintem ezzel vagyunk még így páran, és nem azért mert hülyék vagyunk, hanem mert más az életutunk :D szép is lenne a világ, ha mindenki a műszaki egyetemre járna...
attól függetlenül nem ezt nassolnám ebéd után ez tény...
Előzmény: l3azsi (35) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 21:19 | #36
Azt még valamiért nem írtam, hogyha úgy összességében a kibocsájtott sugárzása nem veszélyes(nem az), csak lenyelése esetén okoz bajokat, akkor mivel veszélyesebb egy közönséges festéknél, hígítónál, sósavnál, hipónál? Azokat is tiltsuk be, nehogy valaki hígítót rakjon a babakajába?
l3azsi 2010. 12. 27. 21:13 | #35
"A kommented alapján az a benyomásom, te csak azért nem válogatódsz ki a zöld festékkel, mert esetleg valaki közölte már itt, hogy mérgező, és rászaladsz majd másra... ;)"

Hát, tudok azért dolgokat a radioaktivitásról, és barátairól, mert műszaki egyetemen tanulok(amit ugye fizikaérettségi előz meg általában), illetve egyik hobbim is. Így azt pláne tudom, hogy még a legártatlanabb mennyiségű és minőségű sugárzást kibocsájtó anyagok is nagy károkat okozhatnak, hogyha a testen belülre kerülnek, ezért látva a posztot, más emberek segítsége nélkül is rájöttem, hogy nem szívesen nyelnék le ilyen festéket, bármennyire is ártatlannak tartom. Benyomásod helytelen.
Előzmény: Mufurc Manó (30) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 27. 21:11 | #34
ez alaptörvény. :D szembe szomszéd idehord minden mocskot, hogy körfűrésszel felapríthassa, az év minden szakában minden egyes nap.
Előzmény: Nas (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 21:06 | #33
Ez olyan mint kertvárosban a flex vagy lakótelepen a fúrógép. Hihetetlen, hogy az ember bárhol van, mindig akad néhány retardált a környéken, aki abban leli örömét, hogy lehetőleg minél hangosabb (mintha ettől férfiasabb lenne...) géppel ügyködve tölti el a szabadidejét (hogy a szomszédunk mi a jóistent fúr már hónapok óta minden áldott hétvégén a garzonlakásában, az is rejtély...). :/
Előzmény: Purple (31) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 20:58 | #32
A szándékos megmérgezés, másszóval csapdaállítás az egy cselekvő dolog. Az intézkedések a hülyék védelme érdekében szintén cselekvő dolgok. Két véglet. Egyik írtja őket, másik tenyészti. Ami mellett én szólok, az a kettő között van, és az a nem cselekvés.
Előzmény: komcsi (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 27. 20:56 | #31
+1
nem csak fölösleges, de rohadtul idegesítő is...
Előzmény: Mufurc Manó (28) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 27. 20:51 | #30
Bocs, de te teljesen hülye vagy. Azt nem tudod elképzelni, hogy valaki valami mérgezőből ad a gyerekének is? Olyat még nem láttál - kizárólag a te alapelveid mentén haladva - hogy valakinek a szülei sülthülyék, de ő maga értelmes? Az is dögöljön meg, csak mert az anyja hülye, és megmérgezi, rákossá teszi, stb...?

És mert neked nem árt? Miért, mi vagy te a többi ember nélkül? Nevelés nélkül? Társadalom nélkül? Egy utolsó kis fán ugráló agyatlan majom, ami gödörben lakik, és a legalapvetőbb módon sem tudja kifejezni magát. Ez vagy te a többi ember nélkül. Tudod, ez mind a társadalomból fakad. A többiekre szükség van, ahhoz hogy te bekapcsold a gépet, és ideírd a hülyeségeid, igen, Mari nénire is, aki takarít a lépcsőházban, és esetleg nem látja be elsőre, miért mérgező, főleg ha az olyan barmok, mint te, szarnak bele, hogy elmagyarázzák, szép példát mutatva ezzel szolidaritásból és empátiából. Persze neked csak annyi eszed van, hogy felveszed a következő Mari nénit takarítani, és észre se veszed, mi történt.

A kommented alapján az a benyomásom, te csak azért nem válogatódsz ki a zöld festékkel, mert esetleg valaki közölte már itt, hogy mérgező, és rászaladsz majd másra... ;)
Előzmény: l3azsi (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 20:43 | #29
:D Tartson mindenki birkát.
Előzmény: Mufurc Manó (28) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 27. 20:39 | #28
Nem kapcsolódik, de: sose hittem volna, hogy vannak még többen is, akik rajtam kívül feleslegesnek tartják a fűnyírókat. :) Eddig általában néma értetlenségbe ütköztem.
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
komcsi 2010. 12. 27. 20:36 | #27
"AZT mondom, hogy áruljunk olyan festéket nyugodtan, ami mérgező, ha van valaki olyan hülye, hogy megegye, akkor vessen csak magára nyugodtan."
Remek. Ezzel az ostoba "logikával" áruljunk nyugodtan pl. melaminnal szennyezett csecsemőtápszereket, úgyis biztos csak a buta anyukák veszik a hülye gyerekeiknek, azok meg dögöljenek meg, hátha okosabb lesz emiatt az emberiség. De említhetnék még rengeteg példát... Én inkább azt mondom, akinek nincs esze, az ne próbáljon azt osztogatni.
Előzmény: l3azsi (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 20:29 | #26
Szerintem ezzel a festékkel is tudnak neked is ártani, de hagyjuk.

Az evolúcióról: fogalmad sincs, hogy milyen irányba halad (igazából senkinek sincs), de ezt is inkább hagyjuk. :)

Kis filozofálás a "milyen irányba mennek a dolgok"-kérdéshez: Minden korra jellemző volt (van, lesz...) az a közfelfogás, hogy az emberek a saját idejüket a korábbi korokhoz viszonyítva értéktelenebbnek tartják (ld. elveszett Aranykor újra és újra megjelenő képe az irodalomban, stb.). Ugyanakkor minden korban úgy gondolják az idősebbek, hogy a fiatalabb generációk silányabbak, ügyetlenebbek, butábbak, tehát a helyzet csak rosszabbodni fog. Ez viszont nem valós tényeken alapul, hiszen eszerint már rég nyáladzó idiótákból kéne állnia a társadalmunknak, hanem egyszerű pszichológia... :) Az az oka, hogy a mostani korban benne élünk, tehát jobban látjuk az árnyoldalait, problémáit is, a régebbiekből viszont jobbára a használható dolgok jutottak csak el hozzánk, a szimpatikus, példaértékű vonások maradtak fenn (de egyik korban sem csak ilyenek voltak...), egy idealizált kép él bennünk róluk...

Az emberiségnek mindig is csak egy igen kis hányada volt kiemelkedően okos (magát persze mindenki ide szereti sorolni...mint tudjuk, az ész a legigazságosabban elosztott dolog: mindenki azt hiszi, hogy neki egy kicsit több jutott belőle... :)), mégsem hanyatlottunk le szellemileg (ezt magyarázd pl. a CERN-ben dolgozó fizikusainknak...).
Az sem törvényszerű, hogy két "értelmes", "okos" embernek (eleve ez egy meglehetősen szubjektív kategória - mindenki azt tartja értelmesnek, aki hasonlóan gondolkozik mint ő... :)) szintén "értelmes" gyereke születik, és akiket te most "lebutázol", azoknak nem lesz az utódai között "okos" ember... Az öröklődés kicsit bonyolultabb az eugenetikánál... :)

"Miért mondjunk le valamiről csak azért, mert szellemi szempontból amúgyis haszontalan emberek esetleg megfogyatkoznak miatta?"
Végül is mindegy. Igazad van. Ennyi erővel a fűnyírókat is be lehetne tiltani. De ez a termék konkrétan szerintem halál felesleges, és ahhoz képest könnyen lehet ártani vele. Ennyi.
Előzmény: l3azsi (24) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 19:56 | #25
"tartjuk fel ezt fönt" helyett "tartjuk ezt fönt"
Előzmény: l3azsi (24) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 19:50 | #24
Nem, nem árulnék Anthraxot, mert a végén még valaki nem csak magának árt vele, hanem mondjuk nekem is. AZT mondom, hogy áruljunk olyan festéket nyugodtan, ami mérgező, ha van valaki olyan hülye, hogy megegye, akkor vessen csak magára nyugodtan. Ezzel max magának árthat bárki, nem hiszem, hogyha pohárba, kávéba mérget csepegtetve akarna kinyírni valakit, akkor pont egy olyan méreg lenne a legalkalmasabb, ami világít.

Az evolúcióról: Persze, működni működik, kérdés milyen irányba. Alapvetően nihilista vagyok, nem mondom, hogy jó, vagy rossz irányba. Azonban tény, hogy most olyan irányba megy, ami az emberiség átlag IQ-jának zuhanásába vezet. Nem mondom, hogy ez rossz. Azonban idiótabiztossági politikánkkal jelenleg mesterségesen tartjuk fel ezt fönt. Pont azzal, hogy Amerikában már azt is rá kell írni a mikróra, hogy ne abban szárítsuk a macskát. Viszont ha egyszer valamit mesterségesen csinálunk, nem árt megkérdezni magunktól, hogy megéri-e az nekünk, vagy épp ellenkezőleg. Ha megkérdezed magadtól, hogy jobb lesz-e neked azzal, hogy az emberiség nagyrésze hülye, nem hallgat az észérvekre, üres illúziókba kapaszkodik, nem ismeri el, nem fogja föl a munkádat tudósként, esetleg még hátráltat is benne, és azt a választ kapod, hogy igen, jobb, ezt akarod, akkor azt mondom, hogy ott az egyéni érdek, ott a nézőpont, elfogadom.

De kérdem én: Milyen kárt okoz neked, meg nekem azzal egy idióta, hogy világítós festékből csinál jégkockát? Szerintem semmilyet. Akkor meg minek tegyünk ellene bármit is? Miért mondjunk le valamiről csak azért, mert szellemi szempontból amúgyis haszontalan emberek esetleg megfogyatkoznak miatta?
Előzmény: Nas (23) -2 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 19:22 | #23
Akkor szerinted az a megoldás, hogy áruljunk mondjuk B. anthracis spórákat tartalmazó fiolákat, aztán aki van olyan hülye, hogy megveszi, és kinyitja, az magára vessen...?
Ne aggódj, az evolúció most is kifogástalanul működik rajtunk, anélkül is, hogy feleslegesen rásegítenénk... :)
Előzmény: l3azsi (21) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 19:18 | #22
Tudom. Írtam ilyet valahol?
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 19:16 | #21
Miért lenne baj az, hogyha az evolúció nem csak azt "jutalmazná", hogy az ember sok porontyot tud csinálni, hanem esetleg az észt is? A természetes ragadozók, kevesebb biztonsági előírás és gyatrább orvosi ellátás idejében még azért az észre is szükség volt. Talán ez emelt minket arra a szintre, ahol vagyunk. De lássuk be: Ha manapság a magas IQ-jú párok átlag 1,5 gyereket csinálnak, az alacsony IQ-júak meg 5-öt, annak hosszú távú következményei azért elég világosak...

Szerintem az emberi hülyeség pont egy olyan probléma, amit legegyszerűbben úgy lehetne leküzdeni, ha békénhagynánk.
Előzmény: Nas (19) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 19:11 | #20
Egyébként a gamma sugárzás nem ugyanaz mint a röntgen sugárzás... :)
Előzmény: l3azsi (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 19:00 | #19
Csak egy dolgot mondok: hétszentség, hogy az első 100 vásárlóból legalább 10-nek eszébe jut az a "frappáns" ötlet, hogy az aktuális bulit világító jégkockákkal dobja fel...
Az etídium-bromid például faszán világít UV fényben, pedig nem is radioaktív. Viszont ettől még ugyanolyan faszán rákkeltő. Ennek ellenére volt olyan hülye, aki pl. a nyelvére kente, mert azzal akart felvágni a diszkóban, hogy neki világít a sötétben...
Nem kell paranoiásnak lenni, de soha nem szabad lebecsülni az emberi hülyeséget...
Előzmény: l3azsi (18) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 12. 27. 18:36 | #18
Mellesleg a trícium, ami ezekben van, olyan bétarészecskéket bocsájt ki, amik képtelenek a levegőn 6 milliméternél tovább áthatolni, az emberi bőr legkülső elhalt rétegén meg már pláne. Azért a rádium linkben található használata sokkal nagyobb veszélyt rejt magában, mint a trícium, mert ugye az már áthatoló gamma sugarakat is kibocsájt, és sokkal intenzívebben, mint a trícium.

Az emberek meghallják a radioaktivitás szót, és egyből mutáns újszülötteket képzelnek maguk elé, legyen szó hatalmas mennyiségű Cs-137-ről, és társairól(csernobil), vagy ártalmatlan mennyiségű hidrogénizotópról. Egyszer pl meséltem valakinek, hogy igen, vannak emberek, akik turistaként mennek csernobilba. Leidiótázta őket, hogy majd jól megbetegednek. Abban a szituációban úgy éreztem, hogy az illető nem ér annyit, hogy elmondjam neki, hogy egy hosszabb repülőúton kap az ember annyi dózist, vagy egy mellkasröntgenen, mint egy kétnapos csernobiltúrán.
l3azsi 2010. 12. 27. 18:12 | #17
Igazad van! Éljen az ignorancia!
Előzmény: izébigyó (5) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 17:47 | #16
Látom, megértetted a lényegét annak, amit linkeltem. :)
Előzmény: Unnamed (12) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 17:45 | #15
:DDD Sajnos reménypótlékkal nem szolgálhatunk (nem szeretünk hazudni). Azt mindenkinek magának kell előteremtenie valahonnan. :)
Előzmény: Tooni (11) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 27. 17:23 | #14
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 27. 17:17 | #13
Aztán ne gyere itt nekem a törölközővel! :P
Előzmény: Tooni (11) 0 VÁLASZ
Unnamed 2010. 12. 27. 17:16 | #12
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 27. 17:16 | #11
Kérlek szépen erőltessétek meg magatokat és rukkoljatok elő már akkor valamivel ami megoldás mindenre, ha már akkora bizalmat vetett belétek a nép. Mi hiszünk bennetek. Már csak azért is, mert nem maradt már más, mióta az isteneinket elvettétek és leminősítettétek hallucinációnak meg fantáziának :P :D
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 27. 17:08 | #10
http://nanopolitan.blogspot.com/2006/09/radium.html

Eredetileg arra a táncosnőre próbáltam rákeresni, aki Curie-ék felfedezésétől megihletve rádiummal "kivilágított" ruhában adta elő a műsorait...

Hiába, egy-egy új felfedezéskor mindig azt hiszik az emberek, hogy ez most aztán megoldást jelent a világ összes problémájára és/vagy szabadon használhatják bármire, és rácuppannak a "csodaszerre" mint gyöngytyúk a takonyra...aztán jön a kiábrándulás meg a tudósok hibáztatása... :/ Semmit sem változtak a dolgok...
Unnamed 2010. 12. 27. 16:54 | #9
Ja, és az itthoni törvények miatt tilos bármiféle trícium tartalmú eszközt birtokolni. A világ összes többi értelmes országában persze ez nem így van.
Unnamed 2010. 12. 27. 16:50 | #8
Ezek tríciummal működnek, és a képeken lévő fénynek csak a töredékét adják a valóságban, inkább nevezném halvány derengésnek, mint világításnak, csak vaksötétben látszódnak.
BullFrog 2010. 12. 27. 16:37 | #7
nem egészen, amit te linkeltél az olyan festék, amihez kell fény, hogy feltöltődjön, míg ami a postban van, az teljesen sötét helységben is 12 évig világít radioaktív mivoltából, ezért is zseniális.
Előzmény: zolku7 (6) 0 VÁLASZ
zolku7 2010. 12. 27. 16:08 | #6
már itthon is létezik egy ideje:
http://www.vilagitofestekek.hu
izébigyó 2010. 12. 27. 14:11 | #5
"Kicsit radioaktív, de teljesen biztonságos".
Max. kétfejű gyereked születik majd, amelyik szintén világít, de nem kell aggódni, csak 15 évig, utána olyan sötét lesz, hogy a csillagászok fekete lyukat neveznek el róla...
+1 VÁLASZ
Tooni 2010. 12. 27. 14:08 | #4
Igen, vannak ezek a zöld színben világító éjjellátós képek, eddig azt hittem valami maradékfényerősítős elektronika, most meg kiderül, hogy csak be vannak festve világító festékkel...
Előzmény: MADve (3) 0 VÁLASZ
MADve
MADve 2010. 12. 27. 14:04 | #3
az is hétszentség, hogy a katonaság már évek óta alkalmazza... mellesleg én a kulcslyukakat és a küszöböket festeném le vele először... :)
Shadow Beast 2010. 12. 27. 14:01 | #2
fogszabályzó van egyébbként foszforeszkálós XD
meg óvszar is XD
Shadow Beast 2010. 12. 27. 14:01 | #1
én is rég agyalok h miért nem csin kontaklencsébe XD