Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
clownessa 2010. 12. 11. 18:11 | #39
Nyilván a proktológusokat, urológusokat sem az az aberrált vágy hajtja, hogy "hűűű, de jó, turkálhatok más emberek végbelében" - Basszus én is erről beszélek. Amikor azt írtam, hogy nem normálisak, akkor azt úgy értettem, hogy nem éppen hétköznapi az érdeklődésük, mivel az orvosi szakmán belül is ez a szakterület vonzza őket. Ez valóban nem jön le az alapján, amit írtam, de most akkor ezt tisztáztuk.
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 11. 17:57 | #38
Tudom, de az csak egy diagnosztikai módszer. :) Nyilván a proktológusokat, urológusokat sem az az aberrált vágy hajtja, hogy "hűűű, de jó, turkálhatok más emberek végbelében". Elsősorban nem erről szól a dolog. :)
Előzmény: clownessa (34) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 11. 17:53 | #37
Hát igen, sajnos az orvosok közül sem mind azért választja ezt a hivatást, mert segíteni szeretne, vagy legalább mert érdekli a biológia, tiszteli a természetet, az emberi testet, stb., hanem a presztízs, a pénz és a befolyás miatt, amit szerezhet. :( Az ilyenek általában utálják is a munkájukat, mert az csak a "szükséges rossz" a céljaik eléréséhez. Ennek megfelelően bánnak a "munkadarabjaikkal" is. Csak amíg ez pl. egy mérnök esetében nem okoz különösebb gondot, addig egy orvosnál, aki emberekkel foglalkozik, nem megengedhető. (Bár én igazság szerint úgy vagyok vele, hogy inkább kerüljek egy mogorva, de jó szakember kezei közé, mint egy kedves sarlatánhoz...)

Orvosok közül aki a pénzre, presztízsre hajt, az plasztikai sebésznek, sebésznek, szülész-nőgyógyásznak vagy fogorvosnak megy (ezzel nem azt akarom mondani, hogy köztük nincsenek elhivatottak, csak hogy ezek a "sikerágazatok"). Patológusnak, proktológusnak, urológusnak, mentőorvosnak, stb. nagyobb eséllyel megy olyan, aki valóban elhivatott, és tényleg érdekli az adott szakterület (igen, ezek is érdekes ágai a biológiának). Számukra nyilván más elbírálás alá esik az, hogy annak érdekében, hogy művelni tudják a választott hivatásukat, milyen, a hétköznapi ember számára esetleg "undinak" tűnő dolgot kell adott esetben csinálniuk... Szerintem örüljünk, hogy vannak ilyen jó értelemben vett "őrültek", én őket sokkal többre tartom. :)
Előzmény: Purple (32) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 12. 11. 16:06 | #36
Ember, nem érzed, hogy mennyire abszurd és már szinte szánalmas, hogy ekkora feneket kerítesz egy olyan kommentnek, amivel nem akartam senkit sem bírálni, pusztán felvetettem valamit. Nem alacsonyítottam le senkit, se az adott hivatást végzőket, sem bárki mást, és szerintem azt a hangnemet sem ütöttem meg, amit te velem szemben.
Abban az egyben igazad van, hogy talán kicsit sarkosan fogalmaztam (bár érdekes módon rajtad kívül ezt senki sem sérelmezte), de azt hiszem utána tisztáztam is, hogy nem lenézem ezeket az embereket, csupán nem értem a motivációjukat. Rendben, akkor inkább úgy fogalmazok, hogy nem éppen szokványos a hivatásuk. Ennél többet nem tehetek, hogy a te önérzetes és háborgó lelkivilágod megnyugodjék. Ez egy teljesen felesleges kör volt. Nem ért annyit az egész. Maradjunk is ennyiben. Pff
Előzmény: Mufurc Manó (35) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 11. 15:34 | #35
Csak az utolsó sor miatt válaszolok. :)

"Nyilván a többi hivatásnál is felmerülhet ez a kérdés, de azért a programozást nem lehet összehasonlítani azzal, ha valakinek a végbelében turkálsz (megjegyzem ezt sem jókedvből vagy ártó szándékkal). Az informatikust érdekelheti a számítástechnika, de egy proktológust mi vonzhat? "

A hasonlataimmal épp arra akartam rámutatni, hogy attól, hogy mert te az informatikus okait EL tudod képzelni, és az orvosét NEM - épp ezért tökéletesen egyforma a kettő, mert akár fordítva is lehetne - nem kell egy nyilvános oldalon úgy megnyilvánulnod, hogy: "nem feltétlenül rosszindulatú emberek, de ettől függetlenül semmiképp sem normálisak". Esetleg az is lehetséges, hogy csak te nem tudod összehasonlítani a kettőt? Talán...? Netán...? Minden jel arra mutat, hogy így van, különben nem lennének orvosok, mert mindenki ugyanazt tartaná undorítónak, amit te, jééé! Akkor talán benned van a hiba! Ó!

Tudod, igazából én sem tudom, miért megy valaki orvosnak, de legalább nem kérdőjelezem meg annak a "normalitását", vagy "jó/rosszindulatúságát" fennhangon, aki a seggemben turkál azért, hogy utána nekem jó legyen, azaz kiderüljön, mi bajom volt. Erre mondtam, ha hallgattál volna...

És ez most is áll, hiszen láthatóan azt sem értetted meg, amit írtam, kimaradt egy logikai ugrás. Igen, ÉPP arra akartam rámutatni a hasonlataimmal, amire te rákérdeztél. Hogy baromi feleslegesen kérdeztél rá, mert ha most nem bírod elképzelni, ha fennen hirdeted, hogy nem bírod elképzelni, de mindezt úgy, hogy közben közlöd, hogy ez eleve _nem is lehet normális_, csak mert te úgy gondolod, hogy _nem az_, akkor hogy értenéd meg utána, ne haragudj? Alacsonyíts le valaki mást a kommentjeiddel, szerintem.

(Mielőtt azt hinnéd, csak egy odatartozó tudja így védeni a mundér becsületét: NEM vagyok orvos, csak van képzelőerőm.) Tudod, ez nem a dolgok komolyanvételétől függ, hanem attól, hogy felfogod-e a szavak jelentését, vagy, hogy mennyire figyelsz oda arra, amit valójában mondani akarsz. Mert ha nem akartál ilyen élesen fogalmazni, valóban nincs miről beszélnünk, de akkor érdemes lenne máskor meggondolni, mit is akarsz leírni, mielőtt leírod, szerintem. Az nem egy hátrány, ha az ember pontosan ki tudja fejezni a gondolatait.
Előzmény: clownessa (33) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 12. 11. 13:06 | #34
Persze, csak itt most konkrétan a végbélben turkálással kapcsolatban merült fel.
Előzmény: Nas (27) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 12. 11. 13:04 | #33
: ) Nicknevedhez méltóan szóltál hozzá a témához. Ne vedd már ennyire vérésen komolyan azt, amit írtam.
Csak felmerült bennem a kérdés, hogy valaki, aki éveket tanul az egyetemen (ráadásul az orvosin) aztán újabb évekig rezidens, miért pont ezt a szakmát válassza. Nyilván a többi hivatásnál is felmerülhet ez a kérdés, de azért a programozást nem lehet összehasonlítani azzal, ha valakinek a végbelében turkálsz (megjegyzem ezt sem jókedvből vagy ártó szándékkal). Az informatikust érdekelheti a számítástechnika, de egy proktológust mi vonzhat? Azt is írtam, hogy ezt a munkát is el kell végeznie valakinek, úgyhogy egyáltalán nem akartam őket degradálni.
"ha hallgattál volna... bölcs maradtál volna" - ezt az alapigazságot inkább magaddal szemben kellet volna alkalmazni.
Előzmény: Mufurc Manó (28) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 11. 11:51 | #32
én ezt nem nevezném takaréklángnak, ha nem mindent egy lapra tesznek fel. több lábon is lehet állni. még mindig nem leszólás (mielőtt valaki...), mert én tisztelem az orvosokat nagyon. (nem a "sintéreket", hanem az orvosokat.)

egyébként ez egy érdekes ellentmondás a szülős posttal, mert ha az orvos arra teszi fel az életét, hogy segítsen, akkor miért bunkózik a betegekkel? :D szerintem sokaknál csak a szakmai kihívás, meg előrejutás a motiváció, és leszarják az embert úgy amúgy, és belőlük lesznek a "sintérek" :D de azért ő tudásuk is tiszteletre méltó, csak hát na...
Előzmény: Nas (31) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 11. 11:43 | #31
Hát, nem vagyunk egyformák. Vannak, akik takaréklángon élik az életüket, valósítják meg a terveiket, meg vannak, akik kerozinnal fűtenek... :)
Előzmény: Purple (29) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 10. 23:18 | #30
valahogy ezeket mégsem lehet összehasonlítani azzal, hogy valakiben turkálnak (nem feltétlenül végbélen keresztül). és szerintem nem rosszindulatból írta...
Előzmény: Mufurc Manó (28) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 10. 23:16 | #29
na de ez egy alap dolog. persze ez szép gesztus meg minden. de az a rengeteg év amit tanulással töltenek, plusz szakosodás, meg gyakorlat, aztán mire "rendes" elismert, gyakorlott orvosok lesznek... aki simán segíteni akar másokon, az elmegy ételt osztani, de aki orvos lesz, az elvetemült :D (nem rossz értelemben)
Előzmény: Nas (27) 0 VÁLASZ
Mufurc Manó 2010. 12. 10. 23:00 | #28
Hát mi motiválhat?

Vannak például kamionsofőrök. Őket mi motiválja, hogy egész nap egy kis lyukban izzadva vezessenek?

Vagy programozók. Őket mi motiválja, hogy megtanulják a dolgot, ami más számára érthetetlen hablaty, és még azon is agyaljanak - milyen unalmas! - hogy tovább is fejlesszék?

Esetleg ügyvédek. Mi motiválja őket arra, hogy esetenként gyilkosokat védjenek?

Sok dolog van, amit el lehet képzelni, meg sokak számára van sok dolog, amit nem tudnak elképzelni; azt hiszem, erre szokták mondani, hogy ha hallgattál volna... bölcs maradtál volna. Nem hiszem, hogy helyzetben vagy ahhoz, hogy meghatározd, mi a "normális" hivatás.
Előzmény: clownessa (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 12. 10. 22:56 | #27
Mondjuk, hogy az sem elsősorban és kizárólag a végbélben turkálásról szól, illetve ezzel segíthetnek más embereken?
Előzmény: clownessa (24) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 10. 22:16 | #26
(ja és Tooni: nem tévedtem el közben :DD)
Előzmény: Purple (25) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 10. 22:16 | #25
pont tegnap gondolkodtam pontosan ugyanezen
Előzmény: clownessa (24) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 12. 10. 22:07 | #24
:DDD Oké, nyilván vannak olyan élethelyzetek, ahol ez sajnos megkerülhetetlen, de az orvosokat a gyógyítás vezérli, úgyhogy nem feltétlenül rosszindulatú emberek, de ettől függetlenül semmiképp sem normálisak. Persze az ő munkájukat is el kell végeznie valakinek, de vajon mi motiválhat emberek arra, hogy ezt a hivatást válasszák?
Előzmény: RokkantTroll (11) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2010. 12. 10. 16:33 | #23
Azt észrevetted, hogy mindegyik képen van legalább egy ázsiai? Ezek a felvételek biztosan valami japán "szabadfogású" birkózáson készültek. :D
Előzmény: bungle (18) 0 VÁLASZ
pdstudio 2010. 12. 10. 13:33 | #22
Két férfias sport van, a jéghoki és az amerikai foci. A többinél mind lehetne alkalmazni a seggbenyúlást, észre sem lehetne venni.
Wicked 2010. 12. 10. 12:42 | #21
A lányok még több helyre bedughatják... ;)
http://www.funvid.eu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=105598
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 12. 10. 11:56 | #20
+ 1 kép az előzőekhez. :D
www.funpic.hu/hu.picview.php?id=38877
Előzmény: RokkantTroll (1) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 10. 11:54 | #19
akkor a hülyegyereket joggal csapták ki, mert nem hogy feldugta neki az ujját, de még szabálytalan is volt, mert ezek se a hüvelyk ujjukat dugják fel :DD
undorító...
Előzmény: bungle (18) 0 VÁLASZ
bungle
prototype 2010. 12. 10. 10:28 | #17
A South park-ban a 2. évad 18-adik rész jobb, amikor Steve Irwin elkapja és jól bedugja a hüvelykujját a seggébe...
Előzmény: Hantaboy (6) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 12. 10. 08:44 | #16
Undorító.... ez a sport is.... ahogy elnézem ez a segglyuk dolog egy kapaszkodási pont....végülis a tökeibe nem kapaszkodhat...
Előzmény: Reider (14) 0 VÁLASZ
syl 2010. 12. 10. 04:23 | #15
pankraciot a nepnek XD
Reider 2010. 12. 10. 00:45 | #14
Azt hittem csak vicc de:

http://www.youtube.com/watch?v=AWnVO33AK1w

0_o
go-free 2010. 12. 10. 00:10 | #13
azt még érteném, hogy versenyen, idegeneknek. nem tudja, hogy házinyúlra nem lövünk!? :D :D
Erunder
Erunder 2010. 12. 09. 23:24 | #12
Nyilván ő is csak leendő szakmáját akarta gyakorolni, csak éppen rossz helyen és időben. :D
Előzmény: RokkantTroll (11) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2010. 12. 09. 23:09 | #11
"Egy normális, egészséges lelkületű, jóérzésű ember nem dugdossa fel az ujját mások végbelébe."
Szegény proktológusok. Ők aztán biztosan nem egészséges, jóérzésű emberek. :D
Előzmény: clownessa (3) 0 VÁLASZ
Németh István 2010. 12. 09. 23:01 | #10
:o
clownessa 2010. 12. 09. 21:27 | #9
:DDD és tényleg. Van valami természetellenes abban, ahogyan a fia vállára teszi a kezét. Vajon azokat az érmeket is úgy nyerte, hogy alkalmazta az ujjazós technikát?
http://www.youtube.com/watch?v=bUyEMPmOcmU
Előzmény: Purple (4) +1 VÁLASZ
kowbacsi 2010. 12. 09. 21:05 | #8
pff hülyéék anyi müanyag éremmel menő lehet :D
Agnusdei 2010. 12. 09. 20:32 | #7
A sílövészetben meg szabad lövöldözni? akkor az is egyértelmű hogy csőre töltött fegyverre megyek "problémát elrendezni" ?
+1 VÁLASZ
Hantaboy
Hantaboy 2010. 12. 09. 19:04 | #6
South Park Se13 Ep 10 - W.T.F ott is megmondták...
Nope 2010. 12. 09. 18:56 | #5
Arról nem is beszélve, hogy 17 évesnek se néz ki. Öcsémnek ilyen feje ezelőtt 1 évvel volt, most 14!
Előzmény: Purple (4) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 12. 09. 18:24 | #4
egyetértek...

amúgy ez a kép is nevetséges :DDD "készítsünk egy képet a seggbeujjazós cikkhez, hozd ide az érmeid, lássák mekkora arc vagy, hmm még hiányzik valami... jahh anyukád! de azért vágj elesett fejet, hogy te legyél még az áldozat is egyben!"
Előzmény: clownessa (3) +2 VÁLASZ
clownessa 2010. 12. 09. 18:11 | #3
Egy normális, egészséges lelkületű, jóérzésű ember nem dugdossa fel az ujját mások végbelébe. Még akkor sem, ha ez bizonyos körökben elfogadott (?). Mondjuk eléggé aberrált közeg lehet az, ahol akceptálják, ha valaki "seggbetréfálja" a másikat.
+2 VÁLASZ
microlab 2010. 12. 09. 18:01 | #2
:))
RokkantTroll 2010. 12. 09. 17:51 | #1
Nem csodálkoznék rajta ha valóban szabályos fogás lenne a seggbe nyúlás mert a birkózás amúgy is elég homi sport. Tornadresszbe öltözött kigyúrt fiúk egymást ölelgetve fetrengnek a földön. Nagyon ratyi...
+2 VÁLASZ