Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 04. 11. 00:34 | #176
MY FUCKING BUSH!!! http://youtu.be/HfkCAs--Zag
bungle
bungle 2012. 01. 26. 12:25 | #175
7sleeper 2010. 11. 30. 13:00 | #174
te komolyan ezért regisztráltál (újabb) nicknevet?
muhahahahaha :-D
Előzmény: nemvagysemmi (173) 0 VÁLASZ
nemvagysemmi 2010. 11. 30. 07:41 | #173
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajtad.
Megérte végigolvasni a kommenteket, rég láttam már ekkora lámát.
Előzmény: 7sleeper (169) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 11. 29. 21:37 | #172
Youtube levette.... de FunVid-en is fent volt. ;)
Deddy 2010. 11. 28. 13:25 | #171
Tizen-huszonéves óvodások. És még örülnek is ennek a fröccsöntött "életérzésnek"...
+1 VÁLASZ
cuskater 2010. 11. 27. 22:33 | #170
Bocs, igazad van mindenben! Megfelel? Részemről a vita lezárva.Üdv.
Előzmény: 7sleeper (169) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 27. 15:54 | #169
váóóó! :-D ha lenne neked olyan szerved, hogy agy, akkor most lehetne mondani, hogy az idegösszeroppanás határán állsz.. azaz dehogy állsz. hajtod magad előre egy gördeszkával.. :-D

összesen 2 maximum 3 létforma állította itt nagy meggyőződéssel, hogy a gördeszkázás sport. a többiek nem. meg aztán eleve nem attól lesz valami igaz, mert többen mondják.. (és mint az imént mondtam az a 2-3 elvakult fan mégcsak nem is a többség.. úgyhogy kapj már a fejedhez hülyegyerek.. :-D)

ha te mondod, akkor biztos úgyis van, csilingelj inkább álmodban tovább. ;-)

nemigazán vagy esküképes mentális állapotban, ez kiderül főleg a legutóbbi hozzászólásaidból. azért én azokon is jól szórakoztam. a sajnálatodra neked van szükséged.. te gyépés..


Előzmény: cuskater (168) 0 VÁLASZ
cuskater 2010. 11. 27. 15:25 | #168
Te egy agyhalott hülye gyerek vagy,a ki még a sport alapfogalmával sincs tisztában, és osztod az észt????? Nézz már magadba ember!!!NINCS ITT RAJTAD KÍVÜL SENKI BAZD+, AKI VELED ért egyet abba, hogy sport-e a gördeszka! Tudod, mindenki hülye, csak én vagyok villamos..............ez a kategória vagy te is! Esküszöm, hogy sajnállak!Üdv.
Előzmény: 7sleeper (167) -3 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 27. 12:43 | #167
mondtam én, hogy debil vagy..
Előzmény: Albert (166) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 27. 02:17 | #166
Jah minden gördeszkás ugyanolyan ugye?
de akkor a jövőben majd én is általánosítok, és ha nőt látok a sarkon nyugodtan mondhatom hogy nééézd ott az anyukád. hisz ő is nő... de sok anyád van.....
Előzmény: 7sleeper (163) -1 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 27. 02:14 | #165
na ez volt az a válaszod ami elárulta hogy te szellemileg visszamaradott vagy és nem vagy tisztában a dolgokkal. :D De még alapvető fogalmakkal sem nem hogy láncreakciókkal és GDP-vel :D
Bocsánat de szellemileg visszamaradott emberekkel nem vitatkozom én azt hittem "rendes" emberrel beszélek.

Na az ilyen emberek miatt kell szégyelni külföldön hogy magyar vagyok/voltam. PONTOSAN az ilyenek miatt.
Előzmény: 7sleeper (163) -1 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 26. 17:16 | #164
és ezt pár visszamaradott nem képes felfogni ésszel..

korhoz, IQ-hoz, EQ-hoz kötött internetezést akarok, hogy csak normális idősek és fiatalok netezhessenek.. nomeg, hogy a szabályokat betartassák velük illetve számonkérjék rajtuk, ha kell..
Előzmény: Purple (162) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 26. 17:09 | #163
ööö. ezzel egy tizenévesnek is tisztában kell lennie, egyáltalan nem korfüggő dolog. éppen ezért, hiába vagy akkor már tweenager, felnőtt nem attől lehetnél.. hanem egy tapasztalatokra alapuló, követhető gondolatmenttől. összefüggéstelenül, témába nem vágóan hadoválsz a legutóbbi kommentedben (is).

"És pénzel nem megfizethető az egészség, szóval feldughatja az állam a beszedett pénzt mert azt úgyis ellopják és soha nem környezetvédelemre fordítják."

mi bajod van?! hogy jön ez ide? az egészségügyre befolyt pénzt pedig éppenséggel az egészségügyre fordítják (kevés célirányos alap van, az egészségbiztosítási viszont pont egy közülük).. de mi okból kéne azt a környezetvédelemre fordítani? kétlem, hogy meg tudnád értelmesen válaszolni, hogy hogyan jutott eszedbe (pardon..) ilyesmi..

"a Gördeszka is ugyanúgy munkaeszköz, sporteszköz, szórakozás..."

"Gördeszka" mi? és főleg: "munkaeszköz".. fejre álhattál a gördeszkával párszor nagyon komolyan..

"és én is kifizetem az adókat a gördeszkára és kifizetem a parkok belépőit..."

ne röhögtess már b+.. te komoly adófizető.. váháháháhá. fizeted a gördeszka "adóját"? :-DDD és feleslegesen fizeted a parkok belépőit.. (hol kell fizetni? :-o) nemhogy az értelmes felnőtt lakosságnak, de mindenkinek ingyen van. az olyan fogyatékosoknak, mint te; pláne grátisz..

"és milyen tinik? imádom hogy olyan dolgokról beszélnek emberek megint amiről FOGALMUK SINCS. de még képekben sem. meg mi ez h senki semilyen hasznot nem lát a gördeszkából? ezt is biztos végiggondoltad."

milyen tinik? és most őszintén, te ugye egy kis gyépéovis vagy? máshogy nem érthető, hogy ilyen össze-vissza baromságokat írogatsz..

baszki eddig sem volt igazából érdemes semmit hozzáfűzni ahhoz amit hadováltál, de a rákövetkező mondataid már olyan sötétségről tanúskodnak, hogy önmagukban bizonyítják, hogy mennyire visszamaradott vagy értelmileg. tényleg mint aki speciális óvodába jár..

"Csak fáj a sok embernek a másik ember boldogsága, irigyek hogy ők sosem voltak jók semmiben és nem találták meg azt hogy mit is szeretnek igazán mert mennek a többi birka után."

ja igen persze. nyilván "irigyek" az emberek..

"a pénz pedig egy másik ember adósága a kezedben ha belegondoltál valaha is."

szerintem ne nézzél se zeitgeistos, se másmilyen filmeket.. csak még jobban összezavarnak téged, ha az egyáltalán lehetséges..
Előzmény: Albert (157) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 26. 17:04 | #162
6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Előzmény: 7sleeper (161) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 26. 16:47 | #161
ami pedig a csendháborítást illeti, baromi nagy tévedésben vannak akik azt hangoztatják, hogy az már "nincs", vagy akik (mint te) azt állítják, hogy max talán este 10 után van.. jelenleg nincs időhöz kötve! (a korábbi szabályozásban azért volt kifejezetten megemlítve az időszak, mert akkor valószínűsítették, hogy 22 után és 6 előtt már csak a büntetendő barmok zajonganak.. most már a szükségtelen zavaráson van a hangsúly.. (ilyen eset annyi van most is, hogy be se jelentik! ennél sokkal nagyobb dolgokat nem jelentenek be (mivel nem is vizsgálják ki őket legtöbbször)..)

és, hogy példát is hozzak: megyeszékhelyi vasútállomás közvetlen közelében (ami mellett 6 sávos, rendkívül forgalmas főút is húzódik) büntettek már meg csendháborításért egy hajláktalant; fényes nappal - nem is olyan rég!! vasúti és egyéb közlekedési csúcsforgalomban.. na akkor vajon minek számít, ha szükségtelenül csattogtatja pár hülyegyerek a deszkát? .. nőjetek fel..
7sleeper 2010. 11. 26. 16:31 | #160
jól van te debil.. kár volt megszólalnod.

b+ a gördeszka egy szórakozás! ráadásul nem is mindenkinek az.. verheted te a nyálad, hogy sport, de attól még nem az. (extrémnek sem extrém. hogy van aki már azt is megemlítette, hogy munkaeszköz azt már nem is kommentálnám inkább, akkora baromság.. méghogy munkaeszköz..) úgy és akkor meg főleg nem, ha panellakások ablakai alatt sokakat zargatva bohóckodnak hormonzavaros kamaszok vele.

látom nem nagyon várható el tőled, hogy egy komment előzményeit elolvasd, hiszen még egyet sem tudsz igazán értelmezni (nemhogy többet) - mégis javasolnám neked a visszaolvasást..

"Gondolhatod azt is, hogy a föld lapos, senkit nem fog érdekelni a baromságod."

IDŐ.

tudod hiába gondoljuk/tudjuk mi azt manapság, hogy a föld nem lapos, volt IDŐ amikor a tudomány még csak ott tartott, hogy azt fogadta el igaznak. az extrém fogalma is változik idővel, a sport fogalma is változott.. ha egyáltalán valaha extrém dolog volt a gördeszka, ma már biztosan nem az. és én és még 7 milliárd ember sportnak sem tartjuk, hiába kapsz ettől dührohamot.. az, hogy pár ezren mórikálják magukat gördeszkával meg nem érdekel senkit. de tudod mit, sok olyan szórakozási forma van amit nem tart az igen jelentős többség sportnak, csak öncélú szórakozásnak, de senki nem szól érte, mert általában nem zavarnak vele másokat! szóval húzzál el hülyegyerek egy bérelt terembe és ott játszd az agyad a gördeszkádon, vagy próbáld ki anyádék ablaka alatt!

1. akinek nem inge nem veszi magára. 2. akkor ugye teperhet a hülye deszkás és egyéb kompánia az ablakod alá, mert egy város zajos? .. (ennyi ésszel szabadlábon, mint te, hogy lehet valaki?? elég világos, hogy mások SZÜKSÉGTELEN zavarásán van a hangsúly.. kell egy városba az egyébként zajos-büdös tömegközlekedés? kell! az élet része, hogy egyesek gyereket nevelnek? az! .. szükséges gördeszkázni másokat zavarva a felesleges zajjal? NEM!! a szabadságjogok korlátja, hogy nem zavarsz társadalmi hasznot nem nyújtó öncélú szórakozásoddal szükségtelenül másokat!!)

olvass már vissza te nagyokos.. vagy ha megerőltető, akkor maradj csak ennél a mondatomnál: ha ezt a szórakozási formát nem a panellakások ablakai alatt űznék, akkor senkit nem zavarna.. persze ennek felismeréséig egy olyan agyalágyult, mint te; még nem jutottál el..
Előzmény: cuskater (158) 0 VÁLASZ
cuskater 2010. 11. 26. 13:26 | #159
IDŐ ám a hülye agyad. Attól hogy a videóban csat csattognak, még SPORT a gördeszka. Azért mert te még biciklizni sem tudsz, még megrendezik évről-évre a Tour De France-ot képzeld, sőt még sport is! Vagy akkor a te GYP-s felfogásodban nem is sport, igaz? Az , hogy te szórakozási formának tartod, nem azt jelenti hogy amúgy nem sport!!! Gondolhatod azt is, hogy a föld lapos, senkit nem fog érdekelni a baromságod. A GÖRDESZKA SPORT, rendeznek versenyeket, sok ezren élnek meg belőle, és szeretik csinálni. Tudod, majdnem mint a fociban.........
Előzmény: 7sleeper (111) 0 VÁLASZ
cuskater 2010. 11. 26. 12:34 | #158
Ember ne legyél már ennyire idióta kérlek! Vannak a hülye tini deszkások, akik minden bizonnyal bunkók és idegesítenek másokat. És van egy másik réteg akik viszont nem. Egy város zajos. Csendháborítás meg max talán este 10 után van. Ugyanis gondolom te rendőrt hívsz ha épp előtted légkalapálják az utat, ugye? Vagy te valami kommunista vagy, aki az elmúlt rendszert veszi alapul? Ez már nem az a világ mikor ha hárman mentetek egymás mellett az utcán a rendőr megkérdezte, hogy mi ez a csoportosulás. Kezded érteni a dolgot végre? Lehet MINDENT bunkón csinálni, érted???? Viszont NE ÁLTALÁNOSÍTS, mert azzal magadat minősíted le. Lehet robogót túráztatni,autó bömböltetni, játszótéren hangosan nevetgélni (kisebb korosztályra gondolok). És lehet normálisan gördeszkázni a városon belül is képzeld el. Te viszont ontod magadból a hülyeséget már 3 napja. Tudom a gördeszka nem is extrém sport. A te tudatodban nem az, de ha egy kicsit körbejárnád a dolgot, rájönnél hogy ebben sincs igazad. Értsd meg végre ember, hogy itt minden azon múlik, hogy ki menyire értelmes és mennyire toleráns, te sajnos egyik kategóriában sem vagy bent. Én is igazat adok abban, hogy a videóban a kölkök zavarták a népet, és hogy bunkók voltak. Aláírom, nem is védtem őket, de ahogy te viszonyulsz a gördeszka- és a városban való gördeszkázás fogalmához az már kicsit idegesítő! Tehát nem leszólni azt a sportot kérlek, amiről halvány lila gőzöd nincs.
Előzmény: 7sleeper (156) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 26. 03:44 | #157
tisztában vagyok vele nem vagyok tizenéves. Bőven felnőtt vagyok.
És pénzel nem megfizethető az egészség, szóval feldughatja az állam a beszedett pénzt mert azt úgyis ellopják és soha nem környezetvédelemre fordítják.
a Gördeszka is ugyanúgy munkaeszköz, sporteszköz, szórakozás...
és én is kifizetem az adókat a gördeszkára és kifizetem a parkok belépőit...
és milyen tinik? imádom hogy olyan dolgokról beszélnek emberek megint amiről FOGALMUK SINCS. de még képekben sem.
meg mi ez h senki semilyen hasznot nem lát a gördeszkából? ezt is biztos végiggondoltad.
Gördeszka gyár az nincs?
Gördeszka boltok?
Kereskedő végek nincsenek?
Fa amit kitermelnek és ültetnek?
a speciális cipőgyárakon és ruhákon át a speciális ragasztóktól az mind csak úgy van? Azt nem rakja össze senki? nem tervezik meg? Technologiát nem fejlesztenek rá?
vagy maga a látvány amit termelnek és más otthonról nézi a fotelből?
és nem fontos a sok díj amit szereztek gördeszkások ennek az országnak? (ezt tudom h nem)
Ez mind semmi ugye?

szóval neked is látni kéne dolgokat és végig gondolni. lehet nem fed le egy nagy réteget de közösséget épít, megtanít a kitartásra és még sorolhatnám, bár ezt sose fogja megtudni egy kívülálló és sose fogja azt érezni amit az aki csinálja.
Csak fáj a sok embernek a másik ember boldogsága, irigyek hogy ők sosem voltak jók semmiben és nem találták meg azt hogy mit is szeretnek igazán mert mennek a többi birka után.

a pénz pedig egy másik ember adósága a kezedben ha belegondoltál valaha is.

Előzmény: 7sleeper (152) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 25. 19:29 | #156
öncélú SZÓRAKOZÁS.. egyébként meg saját lakásodban sem azt csinálsz amit akarsz. ott is (mint mindenütt) nem zavarhatsz másokat szükségtelenül. felújítani meg lehet szükséges (és szolgálhatja a te érdekedet is! ugyanis ha a felújítás révén drágábban adja el valaki a lakását az emeli a te ingatlanod árát is. vagy végezhet a te érdekedben olyan munkálatokat ami kárt megelőz, vagy állagmegóvó jellegű - pl. az ő szakaszán lévő régi csöveket kicserélteti /bontás, miegymás/) viszont minden le van szabályozva! és elég komolyan! rengeteg törvény, kormányrendelet, önkormányzati rendelet (+ alapító okirat és szmsz) rendelkezik és rendelkezhet az együttélés szabályairól.

úgyhogy nem kell műfelháborodva átesni a ló másik oldalára sem.

"Dögöljön meg minddenki aki zavarja a másikat ugye?"

szóval ezt csak te képzelted bele abba amit mondtam.
Előzmény: Zorro (155) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 25. 17:49 | #155
Ennyi erővel ami nem az én érdekemet szolgálja, az öncélú. Vagyis ne építkezzenek a szomszédban, mert nem én lakok ott és zajos. A panelban senki ne újítsa fel a lakását, mert az is öncélú, nem nekem készül és a családom nyugalmát zavarja stb. stb. Dögöljön meg minddenki aki zavarja a másikat ugye?
Előzmény: 7sleeper (152) 0 VÁLASZ
Findzs 2010. 11. 25. 16:59 | #154
nem igaz, hogy nincsen olyan hely ahol senkit se zavarhatnának a deszkázással
azért csinálják mert azért csinálják mert:
sokan kommentezik ezeket a cselekedeteket és ez nekik tetszik, imponál
boldogok tőle hogy ennyi embert megbotránkoztathatnak, felkelthetik a figyelmüket mert egyébként egy semmilyen emberek semmilyen élettel
(ezt írtam már máshová is ha esetleg valakinek ismerős)
ha tényleg volt a videón olyan hely ahol senkit nem zavartak mégis beléjük kötöttek akkor azért bocs

7sleeper 2010. 11. 25. 16:51 | #153
60 éves ember? esetleg kutyaévben.. na kis szarosok, lehet menni a bácsi ablaka alá 'deszkázni.. :-D
Előzmény: gumi (94) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 25. 16:24 | #152
nem nagyon vagy tisztában a felnőttek dolgaival.. az utakat adóból építik. (a benzin árának több mint fele adó! tulajdonképpen adót vesznek az emberek a benzinkutaknál..) és különadókat is fizetnek az utak fenntartásáért (teljesítményadó, leánykori nevén súlyadó). szóval már most is "béreljük" az utat. (parkolási rendszer meg pl. azért szabadrablás, mert ezerféle módon fizetnek az emberek az utakért; erre az önkormányzat bagóért és baksisért kiadja egy magáncégnek olyan célra, hogy az pofátlan extraprofitot termelhessen magának(!), amiből egy meghatározott és a bevétellel egyáltalán nem összhangban lévő összeget visszajuttat az önkormányzatnak; ami nem is ebből fizeti az utak fenntartását. (mert azt a hozzájuk befolyó különadókból fedezi..))

az autózás szórakozás is. meg munkaeszköz is, ami áthidal nagy távolságokat. sőt. hangsúlyosabban utóbbi. abból van gdp, gnp. amiből "fussa" a szaros kis deszkáitokra amivel sokakat zavartok. (egyébként hány ember is deszkázik öncélú szórakozásként (ami semmi de semmi hasznot nem hajt soha sehol a közösségnek) a világon? és hányan mennek munkába és teremtenek munkahelyeket autókkal? .. nem ártana egyszer kitörölni a csipát a szemeitekből, a világot a legkevésbé sem a deszkázás hajtja előre..)

a környezetvédelem fontos dolog. de egyelőre a motorizáció által megteremtett szabadidő+pénz+jólét teszi lehetővé még azt is, hogy valaki autóellenes tüntetéseken kifejthesse a "véleményét".

ja igen. mivel belvásrosban lakunk, városon belül kocsi marad a garázsban.. igaz, ha már mi is fizetjük az utat (a deszkás tinikkel ellentétben) akkor városok közötti utazásra használjuk..

talán már elég idősek vagytok hozzá, hogy megértsétek mit kellett volna apáitoknak és hova húzni. ennyire értetlenek a mi korunkban azért nem voltunk. (pedig idősek akkor is voltak. sőt néhány nagyon hülye is.)
Előzmény: Albert (150) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 25. 16:02 | #151
nincs joguk másnak a nyugalmát öncélú szórakozásukkal megzavarni. az egyetlen (komolynak szánt) érvük, - hogy közterületen azt csinálnak amit akarnak - meg egyszerűen nem igaz.

csendháborítás már hogyne lenne? a mai napig eljárnak ilyen ügyekben. elsősorban önkormányzat, de alkalmanként, ha nem büdös a munka a rend dőre őreinek még ők is kifáradnak. (az zavarhat meg, hogy a kisebb /néha nagyobb/ ügyek esetén is elhajtják a panaszost; mert ismeretlen tetteses, sok utánajárásos ügy nekik nem sikerélmény.. ráadásul ha csak figyelmeztetéssel zárul az ügy abból nincs bevétel, ha pedig az se szükséges, akkor nem lesz ténylegesen megindított majd lezárt ügy, ami után prémiumot kapnának év végén. szinte csak akkor mennek ki ha már vér folyik..)

az önkormányzattól meg (nagyon) legfeljebb munkaidő vége után +2 óráig fáradnak ki, hogy ellenőrizzék, hogy valóban dübög-e mondjuk a hülyegyerek 3 emelettel feljebb. (aztán esetleg írnak egy határozatot, hogy fejezze be vagy legközelebb pénzbüntetés lesz..), tehát tipikusan nem az éjjel háromkor is dübörgő zenét fogják szankcionálni. (ja és a szemle időpontját előre megtervezik, nem akkor mennek ám ki amikor biztosan háborgatja valami renitens a békés lakók nyugalmát..)

ergo, akik más nyugalmát öncélú, szükségtelen módon zavarják; nyaljanak utat..

aki csak azért sem megy el, (mivel egy dacos pattanásos süvölvény), az mást nem is érdemel, minthogy belefáradt, kevés szókincsű nyugdíjasok elzavarják.. ennyi.
Előzmény: Zorro (145) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 25. 13:35 | #150
holnaptól bérelj utat a kocsidnak mert zavar a hangja! vagy a szüleid béreljenek neked mert zavar a szórakozásod. és közben meg még a szervezetnek se jo a monoxid, és közben meg klímával vagy fűtéssel bőgeti a kocsit...
ezt persze nehéz felfogni..

akkor ezt is rá lehet húzni nem?
Előzmény: 7sleeper (143) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 25. 12:35 | #149
Ez hülyeség, mert nem egyszer látszik, hogy kérték őket és akkor elmentek. De mivel ez egy vágott videó egyikünknek sincs igaza, mert rengeteg mindent nem látunk.
Előzmény: Purple (148) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 25. 12:32 | #148
lényegen nem változtat, ha szépen szóltak volna sem mentek volna el, mert aki szépen szólt azoknak is csak a közterület baromságukat szajkózták, ahelyett, hogy ők tolerálták volna azt, hogy ők meg nyugalmat akartak. mert az az első szerintem, hogy OTTHON NEKED van jogod a nyugalomhoz..
Előzmény: Zorro (147) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 25. 12:30 | #147
Az nem derül ki, hogy akik többször szóltak azok elsőre is így szóltak-e vagy sem?! Úgyhogy emiatt egyikünk sem tud igazságot tenni.
Előzmény: Purple (146) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 25. 12:16 | #146
és nekik egyszer szóltak csak?
Előzmény: Zorro (145) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 25. 11:18 | #145
Rendkívül egyszerű a dolog. Ha én deszkázok, max. megkérnek, hogy ne itt tegyem. Ha viszont ilyen alpári módon szólnak hozzám, akkor csakazért sem. Közterület, olyan meg, hogy csendháborítás már rég nincs. Ergo kinyalhatják. Ha nem tud szépen kérni akkor fel is fordulhat akkor sem megyek el. Ha meg verekedni vagy rongálni akar rendőrt hívok, vagy mivel itt 4-en vannak, hát ennyien csak meg tudják védeni magukat. Ennyi.
Előzmény: 7sleeper (144) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 25. 07:21 | #144
ha már így felhoztad a lélegzést.. szerinted nincs "kis" különbség ha otthon a saját ágyadban horkolsz (amivel még mindig zavarhatsz valakit) és aközött ha mondjuk egy templomban teszed ugyanezt mise idején.. vajon hol fognak előbb rádszólni (elzavarni) és miért? ..

dehogy ott a pont. az igazabb, hogy itt értetlen hülyék élnek, akik igazán elmehetnének. ez máris pontosabb megfogalmazás.
Előzmény: Zorro (118) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 25. 07:13 | #143
érdekes.. senki nem küldi el az ablaka alól a kajak-kenusokat, birkózókat, bokszolókat, futókat sem. és nem csak azért mert ezek valóban sportolók, míg pár idétlen tizenéves akinek a teljesítménye annyi, hogy csattog a deszkával és közben vihog meg nem.. külön hely kellene a gördeszkásoknak (még a családjaik sem tartják ezt annyira fontosnak, hogy egy termet bérelnének ilyen célra, miért is kéne másnak fizetni?), ahol senkit nem zavarnak a szórakozásukkal. ezt persze nehéz ám felfogni..
Előzmény: Albert (130) 0 VÁLASZ
ftomi89 2010. 11. 24. 23:31 | #142
Félig off-topic, de, ahol én lakom (Bp. 11. kerületének déli része, a volt Wigwam mellett) például csend van. :)
Pedig még építkezés is van az utcában, pont velem szemben és a Fehérvári út sincs messze, ahol van forgalom (nem óriási).

Na de ez nem a deszkázáshoz tartozik, csak meg akartam osztani, bár hozzáteszem, ez valószínűleg ritkaság és én sem örülnék, ha pont itt deszkáznának az ablak alatt, de értelmesen is meg lehet kérni a másikat bármire.
(bocs, ha már páran írtak ilyen kommentet, nem olvastam végig, mivel nem a konkrét témához akartam hozzászólni)
Előzmény: Zorro (43) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 24. 22:22 | #141
köszönet, jo8!
és persze h nem mind fasz :) a vidiben is van jó arc!
Előzmény: Zöldésg (140) 0 VÁLASZ
Zöldésg 2010. 11. 24. 22:21 | #140
Mindig lesznek a saját sikertelenségükben, vagy balsorsukban megfáradt idős emberek, akiknek minden baj.. ez egy ilyen ország sajnos. Csak egy dolgot nem szeretek, amit már írtam, az általánosítás, nem minden nyugdíjas f*sz.
A linkekhez csak annyit, hogy RESPECT, több ilyet!

Mára ennyi.. peace!

Előzmény: Albert (139) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 24. 22:06 | #139
Egyet értek vele igen! Ha nem is 100ból 1. de a ténnyel egyet értek hogy zavaró pl a panel alatt deszkázni meg műemléket rongálni.
Csak valakinek az is rongálás ha gurul valaki. Mert feltöri a betont. a poliuretán kerék.. :D Most vagy én jártam sokat kémiára vagy ők keveset de a poliuretán a fejre állsz se töri fel a betont. vagy leugrasz egy 10es lépcsőt az se rongál. De ha csúszól a Függővel az igen!
Szóval én elfogadom az olyan embernek a véleményét aki ért hozzá legalább egy picit és nyugodtan beszél nem anyázik.

csak néha látni kéne ezt az oldalát is:
http://gordeszkamag.hu/versenyek/jotekonysagi-game-of-skate-fonyod-majus-30
http://gordeszkamag.hu/hirek/deszkasok-es-a-vorosiszap
Előzmény: Zöldésg (138) 0 VÁLASZ
Zöldésg 2010. 11. 24. 22:00 | #138
De abban azért remélem egyet értesz velem, hogy olyan deszkás, mint Te 100-ból 1 ha van, de lehet sokat mondok!
A többi ugat, pofázik és igenis zavaró!
Mindenkinek kijár a szabadság, de csak ha ezzel nem zavarja más szabadságát!!

A kedvencem a videóban, amikor az öreg mondja viszonylag normálisan, hogy mi van ha kirepül a lábad alól a deszka és fejbe vág egy 3 éves gyereket és megy a visszapofázás majd kb. 1 perc múlva az egyik elesik és láss csodát elrepül a deszka!
Előzmény: Albert (137) +1 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 24. 21:51 | #137
Ne érts félre engem is zavarnak a dolgok hogy szemetelnek szívnak stb. csak ne általánosítsunk hogy az EMO=gördeszkás. gördeszkás= graffitis meg ilyen baromságok. aki komolyan csinálja az ilyet nem csinál. aki nem csinálja komolyan az pedig POZER vagy csak szórakozni használja nem pedig sportolni.

Csak tényleg nem kéne 1 sablon alá venni embereket a sportuk miatt.
Előzmény: Zöldésg (136) 0 VÁLASZ
Zöldésg 2010. 11. 24. 21:43 | #136
Akkor lehet, hogy Én is általánosítottam, mint ahogy Ti teszitek a "Nyuggerekkel"??:)

Az idehazát mondjuk nem igazán értem.. a THPS és az extreme mióta idehaza?
Ha valaki hát Én nem vagyok az ellenségetek csak a nagy többségnek kicsit visszább kéne venni az arcából és elfogadni, hogy igenis zavaró 1-2 helyen a deszkázás!

Sok siker remélem hallunk még rólad!

Előzmény: Albert (134) 0 VÁLASZ
Guren 2010. 11. 24. 21:35 | #135
mennyi tahó paraszt él ebben az országban D: viszont a néni a végén nagyon aranyos :D
Albert 2010. 11. 24. 21:33 | #134
én ebből élek.. :)
soha életemben nem szívtam, még csak cigiből 1 slukkot se. És soha életemben nem voltam részeg. (24éves vagyok)

én találkoztam magyar névvel.csak nem mindenki "futtatja" magát idehaza mer így állnak az emberek a dolgokhoz mint itt a kommentelők között jópáran.
Előzmény: Zöldésg (132) 0 VÁLASZ
brandboy 2010. 11. 24. 21:28 | #133
Szerintem valószínűleg manipulatív ez a videó, de nem kizárt ennek ellenére, hogy a vége az lesz, hogy ez egy nyugger-country lesz, és itt fogják néma csendben várni a halált az öregek.

Srácok Bécsben a Praterben(olyan mint a pesti városliget) rogyásig van gördeszkapálya.
(Majd néha azért küldjetek egy kis pénzt haza Western Unionnal és írjátok a megjegyzés rovatba,hogy nyelv-,és illemtan órákra)


Zöldésg 2010. 11. 24. 21:21 | #132
elég sok kommenteben kiemelitek, hogy legalább addig sem drogoznak.. Miért is? Nem zárja ki a kettő egymást!
Én 5-6 évig koriztam és életem első jointját érdekes mód korizás közben szívtam el. Azért ez nem az a sport, ahol tized másodpercek döntenek és minden a koncentráción múlik.

Félre értés ne essék, én is mutatok a mai napig egy nagy peace-t ha látok egy fasza trükköt, de ne állítsuk már be a gyerekeket valami áldozat félének. Igenis szana basszák az emlékműveket, lépcsőket, padkákat stb. Nekünk annó sikerült összehoznunk egy elég jó kis pályát saját erőből negyedcsővel, gyorsítókkal, boxokkal, rámpákkal és nem is abajgott senki.
A legnagyobb baj, hogy ezek a srácok vmi világmegváltó, rendkívül okos embernek tartják magukat, akiknek lehet mindent.

Nincs még gyerekem, de ha mondjuk 3 óra üvöltés után végre elaludna és akkor jöttök oda "csak fél órára" háát én is beszólnék, nem ilyen módon de igenis beszólnék.
Deszkázzatok, de tegyétek ezt olyan helyen ahol nem zavartok senkit!
Ja és Albert... azért Magyarország nem az a hely ahol ebből fogsz megélni, bárcsak így lenne, de nincs. Végig játszottam az összes THPS-t és elég sokszor nézek deszkásokat és korisokat az extreme chanel-en, de valahogy még magyar névvel még nem találkoztam.

Ennyi.. BÉKE!
zsuzsizsi 2010. 11. 24. 21:14 | #131
Debrecenben sajnos nem sok lehetőség van a szórakozásra. Hát mit vártok 14-16 éves kölyköktől? Olvassanak??? Sajnos az már nem menne. Ott pörögnek a nagytemplomnál, hátha még közönség is akad, mert tényleg annyira izgalmas, hogy ugrálnak és esnek. Mindegy, hamar kinövik
Albert 2010. 11. 24. 21:04 | #130
így veszíti el az ország a jó sportolóit azt rakhatják a pénzt a magyar fociba....
nem él már itthon az ország legjobb korisa, legjobb DH cangása és legjobb Freestyle Gördeszkása sem.

kowbacsi 2010. 11. 24. 20:56 | #129
Najó ez a deszka biztos pad azért durva volt de ha még egy hangárt adnának vagy valamit amit le lehetne zárni vagy valmi mert én már csináltam 2 pályát a saját kezemmel kopácsoltam öösze egy elhagyott laktanyába és a tulaj mind kétszer fét tépte és ösze törte azt és az iylen tahó parasztokat nem birom meg nézném mikor épít ö majd iylen bank et meg ivet h huz a parszt fejével a döntöt falamat sajnáltam legjobban....
Albert 2010. 11. 24. 20:49 | #128
a gördeszka közlekedési eszköz IS.
és van akinek pedig ez a munkája, ebből él!
Előzmény: Zolibaba24 (103) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 24. 20:40 | #127
már megtettem nyugi! de legalább nem kell szégyelnem hogy hol lakok! és indulhatok a saját országom színeiben ami NEM magyargisztán. És ÖRÜLÖK h soha többet nem kell Vb címet védenem a magyaroknak, se megszerezni. Mert érdekes hogy a német sportminisztérium küld támogatást h menjek hozzájuk versenyre meg bemutatóra, itthon meg még csak sportolóként se tudnak nyílvántartásba venni hogy megvédhesse az ember a VB címét....

Purple
Purple 2010. 11. 24. 20:30 | #126
ezt komolyan gondoltad, hogy ez az állam legnagyobb gondja, hogy mindenhová deszkabiztos padokat, korlátokat tegyen, és külön utat építsen a deszkásoknak is az ország teljes lefedettségére? :D szerintem mindenki jobban jár, ha ők építenek maguknak pályát, vagy vonulnak el valami elhagyottabb terepre, és a nem veszélyes szakaszokon meg gurulnak közlekedés céljából :D
Előzmény: betyár (125) +1 VÁLASZ
betyár 2010. 11. 24. 20:27 | #125
Hát én azért nem szívesen koriznék a magyar utakon, veszélyes és ráadásul nem is kényelmes. A trükközéshez meg nem pálya kell, hanem egyszerűen úgy kell kialakítani a padokat, korlátokat... hogy ne csak ülni lehessen rájuk, hanem mondjuk kibírja, ha végigcsúszol a szélén, úgy kell a burkolatokat kiválasztani blablabla. Azt meg egy szóval sem írtam, hogy ezek a gyerekek tök normálisak.
Előzmény: Purple (76) 0 VÁLASZ
kowbacsi 2010. 11. 24. 19:48 | #124
Reagálnák egy másik kommentre is ezeket a "kamárak" nem azért hordják magukkal h ezt felvegyék hanem h megmutassák magukat ha megnézitek : itt :::: http://www.skateboarding.hu/index.php?videos&hungarian rengeteg magyar video fent van... és már nem azért de utálom mikor egy köcsög (márbocs ha valakie nem igaz valószinűű) de kotnyeles alak oda jön ugatni olyan dologért amihez nincs köze:közterületen csinálod majd jön a rendör,közterület eleneör,település őr,polgárőr és elküld de néha engem is oylan szinten felbőőszít az iylen h megütném az iilyet.... :(
lwsh 2010. 11. 24. 19:45 | #123
Az, hogy kamera van náluk számomra egyáltalán nem gyanús. Deszkások, BMXesek, hasonló extrém arcok nagyon gyakran készítenek ilyen "streetes" videókat. Ahoz, hogy egy jó videó összejöjjön rengeteg felvételre van szükség, simán lehet, hogy szinte minden alkalommal visznek magukkal kamerát, ha így csoportosan mennek ki deszkázni, hátha sikerül valakinek valami őrült trükköt "beadnia" amit egyből lefilmezhetnek.

Amúgy ha azt nézzük, hogy 6év alatt csak ennyi idiótával találkoztak (vagy ennyit tudtak lefilmezni) az nem is olyan sok. És nyilván legalább ugyan ennyi pozitív visszajelzést is kaphattak amiről szintén csinálhatnának egy videót.

Amúgy lehet elfogult vagyok... én kb. 5-6éve bicózok. Rengeteg hasonló emberrel találkoztam én is :) Bár mostanában egyre több az olyan ember akinek tetszik amit csinálok, mint aki ordibálva küld el az anyámba.
Előzmény: Zolibaba24 (121) +1 VÁLASZ
kowbacsi 2010. 11. 24. 19:44 | #122
Én deszkázom és én ezt nem tartom értelmes dolognak és kecskeméti vagyok ki vagyunk mindenhona tiltva mindenhonan elvagyunk küldve de egy deszka pályát nem építetek még... és ha nicns más hely valahol deszkáznunk kel:csuszni lépcsözni És mielött valaki mondanáá h te hülye kecskeméten 2 pálya is van.... igaz van 2 pálya eggyik robhalmazra van ázva és le van lakaktolva a másik pályán meg csak a biciklisek tudnak valmai : rosz talak deszkára nem alkalmas elemek...
És jó lehet h zavar valami oylankor fülbe mac egy kcisit nehezebb el aludni vagy épitesz egy pályát ami éppenségel Sreet VAgy Pull csak legyen valami.... :/
Zolibaba24 2010. 11. 24. 19:19 | #121
Azt azért lássuk be, hogy provokatív a felvétel, nem ismerjük az előzményeket, mennyi ideig milyen intenzitással zajongtak, de azért gyanús, hogy kéznél volt egy kamera, amit nem a trükkök felvétele miatt vittek magukkal valószínűleg.
Előzmény: lwsh (120) 0 VÁLASZ
lwsh 2010. 11. 24. 19:15 | #120
Ennyi szánalmas embert...
Nemhogy örülnének neki, hogy vannak fiatalok akiknek van hobbijuk és inkább sportolnak az helyett, hogy egész nap csak a gép előtt punnyadnának vagy szét drogoznák az agyukat.

Nyilván vannak esetek amikor jogosan vannak elküldve valahonnan, de szerintem ezt ők is belátják és szépen el is mennek, főleg, hogyha nem kurvaanyázva, hanem szépen értelmesen megkérik őket.

Az, hogy hangoskodnak nevetséges. Fiatalok, élik és élvezik az életüket... ebben az esetben ez zajjal jár. És? Nappal szerintem nincs csendháborítás. Hozzanak egy törvényt, hogy hány dB a megengedett, és utánna lehet ezen vitázni.
Ne deszkázzanak közterületen mert hangosak ? Akkor ezzel az erővel az öregek se szálljanak fel a buszra/villamosra mert büdösek.

Az, hogy bizonyos esetekben olyan falakat/padokat rongálnak, amiket nem kéne az jogos. De szerintem nem szándékosan teszik... ez a sport ezzel jár. Ha lenne egy gördeszka pálya egyből nem kéne ezen aggódni.






-3 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 19:14 | #119
Mondjuk engem a szuszogás is zavar :D
Zorro 2010. 11. 24. 19:12 | #118
Tudod, mit igazad van. Senkinek nem szabadna még csak lélegeznie sem, mert zavarja a másikat.

5150head-nél a pont. Magyarország: itt idősek laknak, tessék innen elmenni! :D
Előzmény: 7sleeper (107) 0 VÁLASZ
Dawe 2010. 11. 24. 19:10 | #117
agyatlan vénasszony, hogy töri le a gördeszkával a betonlépcsőt?
-1 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 19:05 | #116
Zolibaba24, azok nem csak közlekedési eszközök.a gördezskázásról már írtam, hogy az ilyen szempontból egy helyben toporog. nem visz el A-ból B-be. legalábbis nem erre használják. (ma már nem. az én időmben volt olyan aki suliba deszkával jött. és akkor nem is az volt a lényeg, hogy tudjon vele trükközni.)

hahh tetszett a lázadás? (abba most ne menjünk bele, hogy ez nem volt lázadás.. gyenge próbálkozás titulust sem érdemel.)

"És mi a kívánságod? - kérdezte az aranyhal.
Szeretnék gazdag és világszerte ismert lenni!
Legyen úgy!

..

Őfelsége, Ferenc Ferdinánd ébredjen, hamarosan megérkezünk Szarajevóba.."
Előzmény: Zolibaba24 (103) 0 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 18:57 | #115
bungle
bungle 2010. 11. 24. 18:53 | #114
És a Maunika só is megszűnt...
Zolibaba24 2010. 11. 24. 18:48 | #113
Van olyan, akinek a sakk is extrém sport :D
7sleeper 2010. 11. 24. 18:46 | #112
de kivel kell kezet fogni?
7sleeper 2010. 11. 24. 18:44 | #111
IDŐ. IDŐ!

drasztikus lépéshez folyamodok:

több mint 2500 éve sport volt, (sportnak tartották és tartjuk mi is):

A

-futás - IGEN
-diszkoszvetés - IGEN
-birkózás - IGEN
-gerelyhajítás - IGEN
-ökölvívás - IGEN
-gördeszkázás - NEM

eszerint a minimum, hogy van sport és "sportabb". szerintem ugyanaz a helyzet mint az "extrémnél". nem lehet mindent annak nevezni. változik, méghozzá meglehetősen gyorsan a fogalom értelmezése..

ha a gördeszkázás "csak" szórakozás akkor azzal szerintetek kevesebb lesz? felőlem élvezkedhet azon bárki, hogy a gördeszkázás egy komoly, veszélyes extrém sport, én és a gördeszkás miliő által meg nem érintett közel 7 milliárd ember (igaz köztük sok a szemét nyugdíjas, aki mifaszért van felháborodva, ha nem hagyják békén a hogy is mondta valamelyik kedves okos hozzászóló, meg is van - nyomorában..) akkor is a szórakozás egyik formájának fogjuk tartani. abból is olyannak, amivel másnak bosszúságot szoktak okozni. éretlen, értelten aki nem fogja fel ésszel, hogy ami neki szórakozás az másnak zaj.

hogyne.. előfordulhatnak halálos veszélyek a gördeszkázásban. lenyeled egészben egy rossz 720 után, vagy gördeszkázás közben a fejedre esik egy monocikliző bázisugró..

hát hogyne. ;-)

Előzmény: 5150head (104) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 18:36 | #110
de nem arról van szó, mert büntetni gondolom nem lehet... hanem hogy ez tök alap, hogy nem ott zörög az ablak alatt a szarjával, és tök jogosan szólnak nekik.. mondjuk pár öregen látszik, hogy mindegy ki mit csinál csak beszólhassanak. de a legtöbbet meg lehet érteni.
egyébként én betonszegélyt is láttam elég szépen lenyúzva, meg összegyantázva, meg vaskorlátokat is...
Előzmény: l3azsi (108) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2010. 11. 24. 18:33 | #109
Nem értem ezt a nagy mizériát a nyugdíjpénztárak elzabrálása miatt. Az itteni posztolók nagy része vagy nem akarja megérni a nyugdíjas korszakát, vagy eleve tudja, hogy amilyen barom most, olyan lesz majd idős korára is, és nagy ívben le fogja tojni, ha valaki az ő ablaka alatt fog zajongani.
Arra gondolni sem merek, hogy őt nem fogja zavarni a zaj, hiszen igazi magyar 80 évesen is megdugja a jegesmedvét.
Már ha akkor még lábra tud állni, az ízületei még olyan állapotban lesznek, hogy használni is tudja, meg a többi apró, úri huncutság ami a korral jár, és sajnálatos módon addigra elhasználódik. De miért is beszélek ilyenekről olyan embereknek, akik elképzelni sem tudják, hogy a nyugdíjas örül ha lyuk van a seggén, amit békén hagynak, és nem kis köcsögök randalírozását hallgatva kell élnie az életét.


l3azsi 2010. 11. 24. 18:32 | #108
Láttam már deszkapálya elemeket. Én igazából elég jó állapotban...
Márvány emlékművön persze megértem, de gondolom a videóban szereplő mérges emberes esetek nagyrésze csak sima aszfalt, vagy beton volt, annak nem sokat árt. Valaki emlékművön deszkázik, az garázdaság, de az aszfaltos tereken mit húznál rá?
Előzmény: Purple (98) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 18:18 | #107
hehh azt tudtam. azért írtam. ;-)

jól mondtad. tolerancia oda-vissza. először oda, és aztán vissza. vagy te nem úgy látod, hogy először a gördeszkások tolerálhatnák mások nyugalmát?

amúgy az időbeli megoszlás kapcsán: tehát akkor mégiscsak van az a mannyiségű zajongás, ami fölött már picsán kell őket rúgni.. :-p csak mert ha ilyen van, akkor lehet ugyan vitatni, hogy ha hetente háromszor cseszik el egyesek délutáni sziesztáját akkor még nem, de ha négyszer akkor már lehet őket picsán rúgni - de valójában a picsán rúgás jogos. és mivel az egyéni ingerküszöb feljogosíthat mindenkit a picsánrúgásra, ha akár csak kétszer zajonganak egy héten, ezért az öregek felháborodása mindenképpen érthető. Q.E:D.
Előzmény: Zorro (102) 0 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 18:15 | #106
Ha valakinek nem extrém tripla szaltókat csinálni a lépcsőkről leugrálva, azt irigylem, mert elég mozgalmas élete lehet :P
thisisreal 2010. 11. 24. 18:15 | #105
Szerintem nem Bp-en készült a felvétel, de lehet csak megtévesztett a kép alá írt szöveg.
Előzmény: Zolibaba24 (100) 0 VÁLASZ
5150head 2010. 11. 24. 18:14 | #104
Az #58.as hozzászólásodban ezt írtad: "a gördeszkázás (is) egy szórakozási forma. űzheted komolyan, lehetsz benne profi, rendezhetnek belőle világversenyeket, de ettől még nem sport, extrémnek meg már ha egyáltalán valaha igazán az lehetett nem extrém."
Amiért hibás ez a kijelentés:
Sport fogalma ismételten: beletaroznak az egészségügyi, kötetlen, nem versenyzési szándékkal végzett, de rendszeres testgyakorlások. Szabadon vállalt önkéntes tevékenyégi forma, szórakozás, felüdülés nyújtó tev., rendszeresség elengedhetetlen.
Extrém sport fogalma: Extrém sport alatt olyan sporttevékenységet értünk, melynek során többnyire az ember élete veszélybe kerülhet.
Gördeszkázásban ezek előfordulnak? Elő! Vitát részemről lezárom, szajkózhatod tovább a hülyeséget, az objektivitásról, meg a többi maszlagról.
De tényleg megdöntötted a naaaagy igazsáőgokat! Feladom, mert csak szajkózod a hülyeséged!

"Mert amíg nálam a főszerep,
Tied a részvét, enyém a tisztelet.
Hangzatos szóval szád befogom,
Beszél a bölcs, hallgat a bolond."

remélem a szarkazmus fogalmát azért ismered ;)
Előzmény: 7sleeper (99) 0 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 18:12 | #103
7sleeper!
Ha már sport, akkor azt általában a sportpályán űzik. Most mondhatnád, hogy autó, meg motor sport, meg a bicikli... ,de azok közlekedési eszközök. A gördeszka jelen esetben nem minősül közlekedési eszköznek, mivel nem " békésen" deszkázgattak a város egyik végéből a másikba, hanem direkt provokálták a környéken lakókat, hogy elkészülhessen eme remekmű, amit bevallok tetszett, de csak és kizárólag a lázadás miatt. A lázadás meg nem egyenlő azzal, hogy igazuk is van.
Zorro 2010. 11. 24. 18:06 | #102
Őőő nem a bömös cigányokra értettem spec, hanem a nyikhaj deszkásokra.

Tolerancia oda-vissza. Mondjuk gondolom nem a hét 7 napján deszkáztak ott reggel-től estig. Nem hiszem, hogy ha havonta 2x ott vannak akkor picsán kellene őket rúgni.
Előzmény: 7sleeper (93) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 18:05 | #101
jó. akkor veszélyes a kenyérfogyasztás. extrém sport. ~mindenki aki kipróbálja (van aki semmiféle kenyeret nem eszik életében - önszántából) meghal. ennyi erővel..

a fáramászás extrém sport lenne akkor. sőt még abba is bele lehet halni.

pont ezért nem lehet mindenre azt mondani, hogy extrém sport. akkor a plusz jelentése devalválódik, és feleslegessé válik.
Előzmény: Zorro (85) 0 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 18:04 | #100
Tolerancia? A deszkások miért nem tolerálják, ha valaki pihenni akar, vagy szimplán csak zavar. Szóval kinek kéne kit tolerálni? A suttyó 10en évesek tevékenységét az időseknek?

Nem tudom, hogy hol készült a felvétel, de valószínű Bp-en, nálunk a 25 ezres városba létezik erre kijelölt hely (extrém sportpálya) , a milliós fővárosba meg nem?

Ha ott ugrabugrálni valakinek az autója mellet bárki ráordítani közületek is, mert nem tartom valószínűnek, hogy kell kötni a deszkára kötelező biztosítást .
+1 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 17:56 | #99
minden amit mondunk szubjektív. az objektivitást is a saját személyes szűrőnkön át látjuk. amit ma biztosnak és ténynek veszünk, holnap súlytalan lesz, megváltozik, senkit nem érdekel.

én úgy gondolom, hogy a te és mások azon gondolatát, hogy extrém sport lenne a gördeszkázás (megfelelően megindokolva - időmúlás) megdöntöttem. elfogadom én, hogy a te nézőpontodból extrém, de ugyanazt mondod róla azután is, hogy beláttad, hogy az idő mint tényező igenis fontos és, hogy változik az extrém fogalma idővel?

jó. és mi a történelem fogalma? mintha talán csak egy lenne neki. és a sport 100 éve van csak? és ugyanaz amit mi sportnak ismerünk mint 10 vagy 100 vagy 1000 vagy 10 000 éve volt? (és akkor még regionális felfogásbeli különbségekről nem is beszéltünk.)

van egy objektív világ. hogyan írsz le egy objektív világot? egy bizonyos szubjektív(!) nézőpontból! te nem látod úgy, hogy az objektivitás ebben a nézőpontosdiban csak szubjektív véleményeken keresztül létezik? mindenki különbejáratú objektivitása..

tehát ha bárki nem látja nehéznek vagy veszélyesnek a gördeszkázást, akkor létezhet, hogy a gördeszkázás nem extrém. ha legalább egy ilyen vélemény már van, akkor ki lehet-e jelenteni implicíte, hogy a gördeszkázás ennek ellenére extrém? szerintem nem. (és nem csak azért mert szerintem nem extrém.)
Előzmény: 5150head (92) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 17:49 | #98
de rongálást okoz. láttál már deszkapálya elemeket hogy néznek ki? meg mondjuk egy márvány emlékmű mennyire bírja a folyamatos karcolgatást?
Előzmény: l3azsi (97) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 11. 24. 17:48 | #97
Szerintem rohadtul semmi köze nincs a többi embernek ahhoz, hogy deszkázik-e valaki a közterületen. Közterületen. Mivel tudtommal a csendháborítás nappal legalábbis biztos nem létezik, a gördeszka meg rongálást nem okoz, nem hinném, hogy van olyan törvényi szankció, ami megtiltja, hogy valaki közterületen gördeszkázzon. Amíg meg a törvény nem tiltja, esetleg megkérhetsz valakit, hogy ne csinálja, de többet nem tehetsz. Hogyha valaki bántotta volna emiatt őket, és történetesen sikerül felvenniük videóra, akkor azt nagyon helyesen le is csukják akár. Mégjobb megoldás a paprika-spray. Leszarni azokat, akik pofáznak, hogyha meg valaki verekedni akar, szemenfújni. A törvény az törvény, a jog meg jog. Az ezen felüli etika meg opcionális...

Nem deszkázom. Csak az elfogultság esetleges vádja miatt mondom.
Purple
Purple 2010. 11. 24. 17:44 | #96
egyébként s videóból az jön le, hogy ezeken a helyeken többször nyomatják, magyarul nem csak arra tévedtek és le lettek osztva szerencsétlenek. a végéből is ez derül ki, hogy egyszer már leöntötték őket (gondolom akkor sem elsőre), és ezért ment ki szólni a néni.
szóval ha rendszeresen csattognak ott, akkor nem csupán idegesítő, és oké tolerancia, hadd csinálják, hanem kurva idegesítő, és szólni kell nekik. (de amint kiderült a videóból nem mindig értenek a szép szóból, csak a betanult "közterület" törvényt nyomatják hiányosan). a buzik is közterületen vonulnak fel, mégis hogy fel vagytok háborodva rajtuk, pedig minden joguk megvan hozzá. :)
bungle
bungle 2010. 11. 24. 17:43 | #95
Szia gumi, te sem tudod véletlenül, mit jelent a sibinháter?
Üdv bungle
Szebbmúltat
Előzmény: gumi (94) 0 VÁLASZ
gumi 2010. 11. 24. 17:42 | #94
Én egy 60 éves ember vagyok.Én is voltam fiatal ők is azok hagy deszkázzanak.
De én ennyi IQ teroristát még nem láttam.A kápá kiesik a bunkao pofájukbol.Hajrá DESZKÁSOPK.

Üdv GUmi88.
Szebbjövőt

7sleeper 2010. 11. 24. 17:40 | #93
ööö.. bömös cigányok gyengébbek nálad?

tolerancia? az nem azt kéne jelentse, hogy tolerálod amit a másik tesz.. (és mondjuk az fel sem merülhet, hogy a gördeszkások ifjontik tolerálhatnák azt, hogy egyeseknek a pihenés nem egyenlő azzal, hogy karcolják a bitument. nemhogy más, de még saját ablak alatt sem?)

akkor napjában te is egyszer vagy ideges, de akkor hetekig számolják a hullákat? :-D
Előzmény: Zorro (90) 0 VÁLASZ
5150head 2010. 11. 24. 17:37 | #92
1. egy szóval se írtad h szubjektív vélemény volt! másrészt meg egyet értek veled, mert persze h változik a megítélése, de az extrém akkor is az marad, mer ugyan olyan veszélyes most mint régen volt. Kinek mi az érted? DE:
2. a sport (tudományág) fogalmi meghatározásba meg rohadtul nem köthetsz bele! Ez kb olyan, mintha a történelem (mint meghatározás, tudományág) fogalmát írnád át, mert változnak az idők. A sport mint fogalom, 100éve is ugyan azt jelentette mint most. Kettőnk közül nem én vagyok az értetlen...
Ha annyira értenéd az objektív/szubjektív között a különbséget akkor nem erőlködnél itt. Értsd: Neked nem extrém sport a deszka, de másnak igen, mert ha objektívan látja a dolgokat: Nehéz, veszélyes, és van kultúrális háttere is, tehát ebből levonja a következtetést, hogy extrém.
Más: yútúb komment: " ez lehetne is Magyarország mottója: "Tessék innen elmenni! Itt idősek laknak!" " :D :D :D
Előzmény: 7sleeper (83) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 17:36 | #91
olyan tiltó tábla sincs kirakva sehol, hogy krokodilt tilos sétáltatni szájkosár nélkül..

szóval majd farsangkor nyugodtan öltözz véres húscafatnak és ha arra járunk (én és kroki) segítünk élethűbbé tenni a jelmezed..

:-D

"sok idős otthon van nincs mivel foglalkoznia - mert épp nem megy semmilyen szappanopera a Tv-ben"

versus

sok minitini kint van az utcán mert nincs aki foglalkozzon velük - így lelki válságukat felejtendő a legkülönfélébb zavaró hanghatásokkal próbálnak kicsikarni maguknak némi figyelmet

"így generálja magában a rosszindulatot hogy végre valami történjen -_-, TISZTELET A KIVÉTELNEK !"

:-D
Előzmény: scripter (84) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 17:34 | #90
Nem szólok be senkinek. Mert én nem vagyok olyan szánalmas aki csak a gyengébbel keménykedik.
Jah meg nekem a tolerancia szó még jelent valamit. Mert ha nem jelentene, akkor naponta tucat embert kellene szétvernem, aki idegesít valami miatt. :D:D
Előzmény: 7sleeper (87) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 17:31 | #89
ha nincs hol, akkor igen, "kösse fel magát" magyarul akkor mondjon le ez irányú igényeiről.. nem csak deszkapálya nincs, ezer más dolog se
Előzmény: Zorro (81) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 17:30 | #88
google is csak erre a videóra dob ki dolgokat, szóval nem létezik :D
Előzmény: bungle (86) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 17:29 | #87
leírtam, hogy mihez sőt mikhez képest nem zajos. ezenfelül én reggel a tőlünk légvonalban legalább 10 km-re lévő vasút zajait (máv szignálostul) hallom tisztán. napközben nem hallani, mert akkor annyi az egyéb zaj.

szerintem nem kell ahhoz bűnügyi statisztikákat citálnom, hogy tudjuk melyik csoport a veszélyesebb mások testi épségére.. tizenéves gördeszkások vagy bömös cigányok.. és akkor szerinted félnek tőlük az idősek? talán nem joggal? és te nem félsz tőlük, hogy legjobb esetben azonnal vesznek "elégtételt" mert pofáztál? nem szólsz te se nekik.. és még a feleslegesen agyzsibbasztó tiniket se te "kergeted el", pedig legalább magadnak bevallhatod azért csak bosszantóak tudnak lenni..
Előzmény: Zorro (80) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 11. 24. 17:28 | #86
Írd hozzá, hogy "te büdös sibinháter!" :DDD

Mit jelent a sibinháter, valaki írja már meg legyen kedves... :D
Zorro 2010. 11. 24. 17:24 | #85
Ez hülyeség. Attól még még ugyanolyan veszélyes marad valami. 2010-ben is ugyanúgy bele lehet halni ha nem nyílik ki az ejtőernyőd, mint 2001-ben. Ma is el tudod törni kezed lábad arcod heréid a gördeszkával, mint 20 évvel ezelőtt.
Előzmény: 7sleeper (83) 0 VÁLASZ
scripter 2010. 11. 24. 17:17 | #84
szerintem tök mindegy hogy mit csinálnak a srácok, ha csak simán dumcsiznának akkor is be beszólna nekik valaki, sok idős otthon van nincs mivel foglalkoznia - mert épp nem megy semmilyen szappanopera a Tv-ben -, így generálja magában a rosszindulatot hogy végre valami történjen -_-, TISZTELET A KIVÉTELNEK !
ja és sehol sincsenek kirakva tiltó táblák, se parkokban se köztereken
7sleeper 2010. 11. 24. 17:16 | #83
te "baszod át" önmagad. azt, hogy idővel a dolgok és azok megítélése változik, nem az egyetemnek kellett volna megtanítania. legalább mostanra fel kellett volna ismerned. ahogy azt is, hogy az objektivitást a szubjektív véleményformálás könnyen felülírhatja. (így aztán lehet sok objektivitása más és más nézőpontoknak.. pl. az egyik csillagrendszer egy pontból a kék másik pontból meg vörös színűnek tűnik. pedig a csillagrendszer végig azonos pályát jár be, csak egyik ponthoz közeledik, a másiktól távolodik.)

az egyik objektivitás a szubjektív véleményemben, hogy azért nem extrém sport a gördeszkázás (hiába írja le 2002-es kiadású könyv, vagy a legújabb szaklap, vagy a neten egy gördeszkás az ellenkezőjét) mert egykor a biciklizés is annak számított.. extrémnek, veszélyesnek. (na 5 pont egy esszéért a "régi garabonciások és a modern, alkoholista józsi bácsi falhoz támasztja a női biciklit a faluvégi kurta kocsmánál" témakörben? ..) az extrém, mint fogalom változik. és újabban elég gyorsan. (az extrém egy szűkebb kategória, ha 2001-ben egy adótoronyról bázisugrani extrém sport volt akkor nem lehet 2010-ben extrém, ha már van olyan aki előredobja az ernyőt és ugrás közben veszi fel.. akkor már az az extrém..)

/ha ezt nem érted, akkor nem érted és kész./
Előzmény: 5150head (72) 0 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 11. 24. 17:14 | #82
Gondolom, azért provokálták is a környékbelieket rendesen... ;)

De, ha 2-3 benga kidobófiú túráztatta volna a házak előtt a bömöst, nem biztos, h így reagálják le a lakók :D

Egyébként szerintem is megvan mindennek a helye. Én egy nem nagy, 25-30 ezres városba lakok, és még nálunk is csináltak egy extrém sportpályát erre a célra, ahol az ilyen és hasonló hobbinak hódolók kiélhetik magukat.
Ennyi erővel karikás ostort az ablakod alatt csattogtatni miért ne lehetne? Ja, hogy azt meg a Hortobágyon szokták?
Zorro 2010. 11. 24. 17:14 | #81
De értem, hogy az abaj, hogy hol. Viszont ha nincs hol akkor kösse fel magát? Igen építeni kellene pályákat. De ha az önkormányzat szarik rá akkor üljön otthon és dögöljön meg? Jó. Ne menjen lakóházak és műemlékek közelébe. De minden áruháznál van olyan parkolórész ahol nem járnak autók, és nem zavarnak senkit. Onnan miért kell elzavarni?
Előzmény: Purple (79) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 17:11 | #80
"lakóövezet hétköznap délután nem "zajos"."

Nem-e? Gyere el hozzánk látogatóba. Közeli suli óvi bőlcsi egyben, ma már az a divat, hogy a klotyóra is autóval megyünk. Nem viccelek, a szomszédom autóval viszi a gyereket az 50-m-re található óvodába. Na akkor el tudod képzelni milyen forgalom van. A közintézmények mellett 2 bolt, áruszállító kamion beáll, elállja a ki és bevezető utat. Anyuka siet, nyomja a dudát, kamionos rá sem szarik. Majdnem akkora zaj van, mint ott ahol laktam előzőleg, pedig az egy 2x2 sávos út volt, erős kamionforgalommal, ez meg állítólag egy csendes lakótelep.
Igen, az ingerküszöb mindenkinél más. De! Ha elküldi a taknyos deszkást, akkor legyen szíves küldje már a halál faszára az ordibáló cigányokat is, meg a tüc-tüc zenét bömböltető kopasz BMW-st is. Ja, hogy akkor már nem is olyan erős? Na ezért szánalmas amit művelnek.
Előzmény: 7sleeper (77) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 17:05 | #79
nem lesz gyerekem :D de nemigaz, hogy nem érted, hogy nem a deszka a baj, sőt tökre irigylem, aki így tud vele ugrálni, hanem az a nem mindegy, hogy HOL :D ha a szomszéd hozná haza, mert az ablaka alatt nyomatná, valszeg tőlem is kikapna...
Előzmény: Zorro (78) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 17:02 | #78
Kíváncsi lennék a reakciódra, mikor egyszer majd a te gyereked állít haza a zsebpénzből vagy diákmunkából összespórolt deszkával, hogy akkor most ez lesz a hobbija. Megtiltod neki?

A deszkázásnak is megvan azértelme. A gyerek nem otthon ül, nem csavarog, ellenben testmozgást végez, ami jót tesz az egészségének, ergo nem kell 2 havonta majd táppénzre mennie, hanem dolgozhat, és termeli a GDP-t.

Az a baj, hogy a tolerancia az szép szó, csak kis hazánkban nincs jelentése.
Előzmény: Purple (74) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 17:01 | #77
ilyen eszközzel élni meglehetősen könnyű. mondhatnám olcsó megoldás..

részemről inkább leukémiás srácok akár csak egy napjának jobbá tétele
részemről inkább mások nyugalma
részemről inkább meghatározott IQ és EQ szinthez kapcsolt internetezés
részemről inkább USA-t és Kínát meg Oroszországot leszaró különbéke Koreában

MINT

"gördeszkások"
"drogosok"
"ordibáló cigányok"
"szombat este magát Schumachernek képzelő, motort bőgető, kereket csikorogtató majmok"

STB..

a téged inkább bosszantó dolgok meg baromira csereszabatosak a gördeszkázással. téged az ordibáló cigányok zavarnak jobban mint a gördeszkások. másnál pedig ha csak egy hellyel is de a görény-deszkások "nyernek".. valóban érthetetlen..

lakóövezet hétköznap délután nem "zajos". egy belvárosi egyirányú kis utca zajosabb. mondjuk ott két lépésre és nem 7 háztömbre van a tömegközlekedés (lakótelepen kevésbé hallatszik) és nincs sebességkorlátozás sem, hanem 60-70-nel száguld át az autós-tömeg rajta (míg lakóövezetben 30-as tábla kint és leginkább az ottlakók parkolnak a megszokott vagy új helyükre). úgyhogy hidd csak el, ha valakik lent röhögcsélnek, "trükköznek", szántják a betont és bontják a térkövet, az igenis zavar egyeseket. (sőt sokakat! és azt tényleg nem a gördeszkások döntik el, hogy a szórakozásuk miatt bosszankodik-e valaki. látszik, hogy akadnak ilyen emberek. én is azt üzenem gördeszkásoknak, hogy: srácok, szórakozzatok a szüleitek idegeivel, OTTHON! és meglátjátok, hogy a szüleitek is kijönnek a béketűrésből, eleve azért nem otthonhoz kifejezetten közel bandáztok, mert így sem bírnak elviselni titeket illetve kapnátok a fejmosást. /magatokon is kipróbálhatjátok a gördeszkázás hatásait a másik oldal szemszögéből: mikor nagyon de nagyon fáradtak vagytok már és úgy igazán pihennétek - ilyen emberek már csak a nagy számok törvénye alapján is mindig vannak egy lakótelepeken/ akkor kezdjétek el teljes hangerőn az egész napos deszkázás hangjait lejátszani.. és nem ér kikapcsolni!)

ok és okozat. nincs önmaguk szórakoztatására másokat zavaró deszkázás -> nincs elzavarás a náthásba. tényleg ennyire nehéz látni az összefüggést?
Előzmény: Zorro (54) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 16:58 | #76
de ahhoz, hogy közlekedj vele, nem kell külön pálya, csak ha trükközni akarsz vele... azt meg ne a lakóházak ablaka alatt, meg műemlékeken. csak pár embernek ennyire evidens ez???
Előzmény: betyár (42) 0 VÁLASZ
zoli12 2010. 11. 24. 16:57 | #75
;-) úgy kell neki.....
Előzmény: bungle (73) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 16:57 | #74
de annak meg van az oka, ami a társadalmat szolgálja... deszkázásnak meg mi? egyéni érdekei vannak pusztán. quad pálya sincs, mégsem megyek ki berregni, meg ugratni az aluljáróba pl...

nem jó példákat hoztok. sem a bicikli út nem jó, mivel a deszka nem egy olyan eszköz, aminek külön pálya kéne, vagy sín, sem az útépítés mert annak is más a lényege, mint a sportnak...

mi?? én költözzek el?? igen végül is én költözzek el otthonról, és ne a deszkás kölkök húzzanak el erre alkalmas helyre... logikus pff
Előzmény: Zorro (39) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 11. 24. 16:49 | #73
Akkor ez a papi gondolom nem a kedvenced:
www.funvid.eu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=103523 :D
Előzmény: zoli12 (71) 0 VÁLASZ
5150head 2010. 11. 24. 16:41 | #72
Jah akkor biztos az egyetemen engem átbasztak :) Az államvizsgatételemből írtam ki ezt a kis megfogalmazást (ami nem is volt pontos :D) De biztos Te tudod jobban! ;)
Előzmény: 7sleeper (68) 0 VÁLASZ
zoli12 2010. 11. 24. 16:40 | #71
Én utálom a deszkásokat és az öregeket is !
Deszkások = rongálok+ értelmetlen sport. öregek = vén kommunisták .(persze nem mind)
De amúgy minket is zavartak minden honnan mikor fociztunk/focizunk. Sőt az egyik öreg még lőtt is ránk + zsarukat hívta mindig ránk . És akkor mondják hogy : NEM SPORTOLNAK A MAGYAR FIATALOK. Nincsenek normális sport pályák. Bezzeg a sok q*rva sz*r hipermarketet építik ezer számra.
Vannak Józsai osztály társaim, majd megkérdezem őket hogy ismerik e ezeket a deszkásokat......
izébigyó 2010. 11. 24. 16:35 | #70
És még én keltem bal lábbal...? ;)
7sleeper 2010. 11. 24. 16:30 | #69
az aztán gyönyörű álláspont, hogy szerinted a debreceniek magukra kurva büszke cívis városi parasztok begyepesedett tömegei. kérj szót egy loki meccsen nyugodtan, vagy akár a főtérre is lehet szervezni egy spontán megmozdulást, ahol hangoztathatod a "nézeteidet". biztosan sokan kíváncsiak lennének egy olyan sutyerák visítására, mint amilyen te vagy. részemről innentől off, te szánalmas kis hülye.
Előzmény: enti (66) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 16:24 | #68
mint mondtam az extrém, mint fogalom sokszorosan felülíródott már..
ahogy a sport is fogalma is.

egyébként meg: kötélhúzás? rubik-kocka kirakás? biciklizés régen és most? na extrémek? sportok?
vagy önmagukban (már) nem elegek hozzá..
Előzmény: 5150head (63) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 11. 24. 16:13 | #67
Na neki öreg korára is megmaradt a nyűglődés...akkor milyen lehetett babaként? o.O :)
Előzmény: Tooni (65) 0 VÁLASZ
enti 2010. 11. 24. 16:12 | #66
az álláspontom ismét bizonyítást nyert .. -.-'
Előzmény: 7sleeper (64) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 11. 24. 16:07 | #65
Vonaton utaztam, volt egy kisbaba aki nyűgölődött. Egy öregember meg a közelemben magában beszélt hozzá, nyűgölődött, hogy miért nyűgölődik. Nem kell hozzá ok sem, hogy mások utáljanak kedvük szerint bármit is.
Előzmény: lb7 (62) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 16:07 | #64
hát, ha szereted, hogy elmondják rólad mekkora surmó vagy, akkor nagyon szívesen. ;-)

olvasni azért tanulj meg rendesen.

és ne itt ugass te kis troll, hanem egy loki meccsen (ha már nem szívleled.. képzeld én meg leszarom a focit és bénának tartom a jelenlegi hazai futball-csapatok mindegyikét, de olyat, hogy leszóljam egyiket vagy másikat.. az mire kell neked? itt élsz, de ilyen balfasz hozzáállással itt is halhatsz..), és légy oly bátor netvitéz és a debreceniek leparasztozását ismételd már meg a főtéren. és ha nem vernek/verünk agyon a kossuth szoborral, mert elmebetegeket nem bántanak akkor beteperhetsz a nagytemplomba hálaimát mormolni..

az itteni negyedmillió embert te mind ismered? tudod senki nem mondja, hogy nincsenek itt is barmok, de ha szerinted mindenki az itt akkor inkább arról lehet szó, hogy a te közvetlen környezetedben tényleg csak azok vannak. a legnagyobb pedig éppen te vagy. :-D

sértegesd anyád sohanemvolt szűzhártyáját te faszkalap, de ne a debrecenieket!

Előzmény: enti (56) -1 VÁLASZ
5150head 2010. 11. 24. 16:06 | #63
Igenis extrém sport! Szakirodalomban szerepel, a terepgördeszkázással, a bmxel és a siklóernyőzéssel, bázisugrással egyetemben! Talán olvasnod kéne egy kicsit ;)
Másik: Sport fogalma: beletaroznak az egészségügyi, kötetlen, nem versenyzési szándékkal végzett, de rendszeres testgyakorlások. Szabadon vállalt önkéntes tevékenyégi forma, szórakozás, felüdülés nyújtó tev., rendszeresség elengedhetetlen.
Kicsit kevered a dolgokat ;)
Előzmény: 7sleeper (58) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 11. 24. 16:04 | #62
Van pár deszkás haverom, tudom milyen zajjal jár, ha deszkáznak, de(!): az öregek is túlzásba tudják vinni a dolgot, kőkeményen. Kislányként sokat ugróiskoláztunk a lakótelepen a ház előtt. A földszinten lakó néni mindig elzavart minket, mert hangosak vagyunk... játszottunk... mekkora bűnt követtünk el atyaég!
brier 2010. 11. 24. 16:00 | #61
hát azért ez valahol elromlott tehát nem pont a jo nevelésröl van szó... de igen arrol is mert ha a gyerek jo nevelést kap (ha van kitöl) akkor nem "pofázik" vissza a felnötteknek, a felnöttek meg gondolom már nem egyszer szoltak nekik azért voltak durvák , de szo mi szó néha én is tapasztalom hogy baromira türelmetlenek az emberek. emberek között dolgozom és képesek egy 5 forintos szatyron össze veszni hát most kérdem én milyen világ ez amit most élünk ha már a szaron is össze vesznek az emberek? ne is csodálkozzon senki senkinek se a viselkedésén mert mindenki bunko egymással! igen nagy tisztelet jár annak aki kivétel.
EMPÁTIA ennyi!!! ti is itt veszekedtek jo hogy ez egy olyan oldal hogy a véleményedet leirhatod de azért egymással nem kéne ugyanigy viselkedni. neki van egy véleménye neked is van nekem is van satöbbi.
Zorro 2010. 11. 24. 15:59 | #60
http://www.youtube.com/watch?v=l621_tUwurQ

Nem extrém sport?

An extreme sport (also called action sport and adventure sport) is a popular term for certain activities perceived as having a high level of inherent danger, and that are counter-cultural. These activities often involve speed, height, a high level of physical exertion, and highly specialized gear or spectacular stunts.

Eighteen land sports including: indoor climbing, adventure racing, aggressive inline skating, BMX, caving, extreme motocross, extreme skiing, freestyle skiing, land and ice yachting, mountain biking, mountain boarding, outdoor climbing, sandboarding, skateboarding, snowboarding, snowmobiling, speed biking, speed skiing, scootering and street luge.

Bízom benne érted, de ha nem akkor majd lefordítom neked.
Előzmény: 7sleeper (58) 0 VÁLASZ
enti 2010. 11. 24. 15:58 | #59
atyaég :D
Előzmény: 7sleeper (58) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 15:50 | #58
igazán nem volt szándékomban, hogy agyadelakasztó kijelentéseket tegyek. mégkevésbé, hogy bárki érzéseibe belegázoljak. de szerintem könnyen belátható dolog, hogy a gördeszkázás nem extrém sport. nem extrém mert ezt a szót már ezerszer felülírták tartalmát illetően. egykor a biciklizés volt a garabonciások megvetett extrém és veszélyes sportja. ma már az sem extrém ha valaki toronydaruból meztelenül kiugorva hajt végre bázisugrást és közben monociklizik a levegőben miközben schillert szaval.. a gördeszkázásban már újkorában sem volt semmi extrém, a görkorinál kevésbé felkapott szórakozási eszköz volt, aminek mint egysoros görkorinak volt is egy reneszánsza is. a gördeszka meg hiába volt népszerű (jóval népszerűbb mint ma) már akkor is jóval extrémebb szórakozási formák léteztek nála.

nem is sport. a sport versengés meghatározott külső célokkal, melyek sokak számára teljesíthetetlenek, merthogy sok erőfeszítést igényelnének. az, hogy valaki mondjuk elsajátítja, hogyan kell egy korláton esés nélkül lecsúszni gördeszkával.. hát.. valljuk be nem egy sportcél..

a gördeszkázás (is) egy szórakozási forma. űzheted komolyan, lehetsz benne profi, rendezhetnek belőle világversenyeket, de ettől még nem sport, extrémnek meg már ha egyáltalán valaha igazán az lehetett nem extrém. szórakozási formaként pedig nem bosszanthatna másokat a legcsekélyebb mértékben sem.. (egyébként sport, sőt extrém sport sem zavarhat másokat.. és ezzel általában tisztában is vannak a legtöbben. senki nem bázisugrik (de mostanra már az sem extrém) a lánchídról, pedig megtenni önmagában még megtehetné. a valóban extrém sportok extrém kondíciókat is igényelnek. magaslatot, mélységet, vizet, tüzet stb.. mi extrém van egy térben? ha gördeszkával végigrepedtfazékol valaki egy lépcsősoron, akkor az már extrém, mert úgy használta a lépcsősort, ahogy még senki? (már ez sem igaz, de akkor ezek alapján, ha kézenállva megy le valaki brahiból a bazilika lépcsőin akkor a kézenállás extrém sport lesz??)

szórakozás egyébként a siklóernyőzés is. ma már semmi extrém nincs benne. csinálja aki akarja, szereti. (és szerintem is igazságosabb, ha a saját maga szórakoztatására kiötlött dolgok árát és következményét az illető saját maga viseli. nem muszáj siklóernyőzni.. ha valaki kitöri a nyakát és "superman" lesz, akkor ne a többség fizessen azért mert egyeseknek ez jelenti a kikapcsolódást és az izgalmat. emlékszem volt egy bánya-búvár "mellesleg" adórevizor úgy 10 éve talán. napokig mentették, vittek le neki oxigént, mert ő azt tartotta extrémnek és sportnak, hogy elhagyott bányákba betörő vízbe merültek.. tök sötét, zavaros vízben, beomlott bányajáratokban.. szóval sokáig tartott a mentés és vagy 30 ember megfeszített munkája kellett hozzá, hogy felhozzák.. első nyilvánossághoz intézett mondata az eset kapcsán: ő megy vissza, mert ha leesik a lóról akkor rögtön vissza kell ülni.. na az is egy szórakozás volt.. az övé! másnak csak aggodalmat, komoly kiadásokat, és megfeszített munkát jelentett..)

a gördeszkázásban lehet, hogy te évek alatt jó lettél a saját magad szórakozására. és kitűnsz a sok hülyegyerek mellett, és van akinek még tetszik is pár trükköd, mégha egyébként talán ugye nem véletlenül nem kedvelt deszkás kisgyerekeket látni sem bírja. de idáig elhatározásban rendkívül kevesek jutnak el. a többség megelégszik azzal, hogy talpasrollerezik, néha felvihog. és ennyi. és mondom: szórakozás! úgyhogy nagyon nem lenne szükséges mások idegein táncolni én azt mondom.

(hányszor küldtek el versus hányszor dícsértek meg, ugye nyilván utóbbiból volt jóval kevesebb.. ha valaki ért is a szóból attól addig még zavart/zavarhattál másokat, aki kiborult az sem először tőled hallott gördeszkázást..)

a kresz, hogy került ide? gyalogos persze. a biciklis is annak számít, ha tolja a cangát. viszont hiába köztér és hiába "gyalogos", mégsem lehet például senkinek alkoholt vagy alkoholtartalmú italokat fogyasztani (engedélyezett ideiglenes italmérés általi árusítás nélkül), és amikor ezt nem tudták ellenőrizni, akkor volt ahol megtiltották az italárusítást este 10 után. van ami releváns van ami irreleváns. zajongás szempontjából, hogy gyalogos a gördeszkás az éppen nem számít.
Előzmény: cuskater (38) -1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 11. 24. 15:01 | #57
TE tényleg jobban tennéd, ha eltakarodnál a retkesbe....
Előzmény: Albert (55) -1 VÁLASZ
enti 2010. 11. 24. 15:00 | #56
köszönöm a választ. :D szerintem faszán alátámasztod azt amit leírtam :D

és hogy nyugodtan aludj: nem deszkázok :D (de támogatom és több értelme van mint mondjuk a Lokinak szvsz).
és hogy tetézzem az értelmetlen dühödet: bár én nem itt születtem de én is lassan 10 éve élek itt. azaz debrecenben. érdekes mi? tapasztalatból írtam azt amit írtam nem olvastam valahol vagy már hallottam róla...

menj el egyszer a várostáblán túlra. próbáld ki egyszer. komolyan mondom. meg fogsz lepődni.

Előzmény: 7sleeper (32) 0 VÁLASZ
Albert 2010. 11. 24. 14:45 | #55
sportoljon a fiatal!
ne menjen busszal meg ne kocsival ne szennyezze a környezetet!
amíg sportol nem rosszalkodik, nem iszik éppen v nem drogozik v meg nem épp otthon kockul a kibaszott gép elött.
ezeket hallom mindenhonnan és akkor ezek történnek. vicc ez az ország...
magyar sportoloknak LE KELL tagadniuk hogy magyarok külföldi versenyeken.. a Magyar DH bajnokságot hol rendezik? KÜLFÖLDÖN! Mert akkora fostalicska országban élünk hogy nekik környezet rongálás a biciklizés az erdőben 2 napra.
sajnos amíg nem hallnak ki ebben a kommunizmusban felnőtt emberek addig ilyen marad ez az ország. Ő csak azt látja h fiatal sok az ideje meg pattog zörög. ENNYI. olyan csőlátása van sok embernek hogy valami hihetetlen!
és akor még ki se tértünk arra hogy HOL A RETeKBE gyakoroljon az ember ha nicns rá hely? Ott a videoban elküldik játszótérre mert ahol épp van az nem játszótér. elmennek a játszótérre ott is elküldik őket...


El kell menni azt halljon meg a nyomorában a sok tapló...
Zorro 2010. 11. 24. 14:26 | #54
Szerintem nem fogjuk egymást meggyőzni soha.
Részemről inkább a gördeszkások, mint a drogosok, vagy az ordibáló cigányok, esetleg a szombat este magát Schumachernek képzelő, motort bőgető, kereket csikorogtató majmok.
Mindenesetre ezek a srácok nem éjszaka zajongtak, hanem nappal amikor amúgyis zajos a város. Éjszaka meg... hát tudod szült már meg cigány nő a házunk alatt az úttestet elválasztó szigeten is, meg hallgattam már fél éjszaka veszekedő párocskát is, az éjszaka ordibáló magányos és csoportos részegeket is, mégsem vagyok olyan paraszt, hogy ilyen szavakkal hajtsam el a senkit nem bántó deszkásokat.
Előzmény: 7sleeper (52) 0 VÁLASZ
...feco... 2010. 11. 24. 14:26 | #53
Debrecen konzervatívizmusáról: azért kíváncsi lennék, hogy mégis miből ítéli meg bárki egy 300.000-es nagyváros konzervatívizmusát. miért is térne el bármely vidéki nagyvárostól?

a deszkázásról: 1, ez nem közlekedési eszköz, hanem sportszer. mint egy síléc, snowboard, vagy nem rendszámos quad. A törvények elég határozottan tíltják ezek használatát közlekedésre, vagy köztéri használatra, magánterületen (pl. kert, sportpálya) mindenki azt csinál amit akar. 2, Kifejezetten zavaró, mind a zaj, mind az, hogy neked kell figyelned arra, hogy ne törjék ki a nyakad. Nekem nem kell ezt tolerálnom, igenis húzzon el kiépített pályákra, vagy magánterületekre.

a videón látottaktól: némely megnyílvánulás elég bunkó, és nem tudok vele egyet érteni, DE: nem tudjuk az előzményeket. Ez egy vágott és válogatott felvétel, egyáltalán nem reprezentatív, a készítője véleményét támasztja alá. A legtöbb megnyílvánulásból az derül ki, hogy nem az első odaérkezés után készült, láthatóan jól ismerik őket, nyílván máskor is küldték már el őket. (józsa egy kis falu a város mellett, szóval még csak nem is arról van szó, hogy lementek a panelből, hogy kimozduljanak, ott sokkal jobb lehetőségek is lennének, mert van egy csomó dimbes-dombos kitűnő minőségű út, ahol naponta fél autó megy el, szóval eléggé úgy tűnik, hogy cirkuszolni mennek be a városba) Nem tudom őket sem megérteni, sem támogatni.
7sleeper 2010. 11. 24. 14:16 | #52
egy tanyán szerinted akkor csend van?

:-D

háááát. nem! a városban sok zaj van, de zajegyveleg! elmosódnak, belesimulnak egymásba és mivel többségük ismert és megszokott "hang", ami állandóan ott duruzsol az ébrenlétünk nagyobb része alatt, és csak az tűnik fel, hogy amikor a város "alszik" milyen mélységes csend van. falun és tanyán váratlan és sok zaj van. a részeg traktorostól kezdve, a kanyarban kisodródó első-diszkóbalesetes fialatokon át, az urbánus népnek idegenül hangzó állat-zajokig.

deszkázni tényleg nem kötelező. ahogy például az éjszaka közepén sem félóránként felbőgetni a "babettát".. (utóbbi a közlekedésben senki értelmeset nem zavarhat, nade egy lakótelep és az éjszaka közepén - mikor még csak egy-két ilyen renitens hülye volt csupán, akkor bizony levonult a nép, és az illető hülyének igencsak tekernie kellett a gázkart, hogy mondjuk egy morcos kohász le ne tudja szedni a "szarjáról"..) a hozott példád meg inkább egy városi axióma. hogy függ össze a deszkázással, szerintem te sem tudod pontosan. ;-) de tényleg. az autó tényleg környezetszennyező. ahogy a villamos is, sőt még a bringa is. (mégha papírból is csinálnák, akkoris az a rengeteg fa, ugye - csakhát a sok önjelölt környezetvédő ilyenre nem gondol, nem környezetszennyező és nem-környezetszennyező dolgok vannak, csak környezetszennyezőbb és kevésbé környezetszennyező dolgok; és néha pont fordítva van mint azt gondolják..) A-ból B-be azzal mész amivel akarsz, de egyhelybentoporogni és zajongani nemhogy gördeszkával, még cangával vagy kocsival sem üdvös dolog.

én eredendően értelmeztem. és te? ;-)
Előzmény: Zorro (47) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 14:13 | #51
Honnan tudod, hogy pont ugyanazok a deszkások mentek vissza ugyanoda? Lehet más banda volt, most, hogy ők is odamentek az ott lévőknek tök mindegy. Ezt te sem tudhatod, én sem.
A zaj az zaj. Teljesen mindegy gyerekzsivaj, légkalapács, autóbusz, gördeszka anyámkínja. Teljesen mindegy. Én sem mentem le a buszost annyázni, mikor megállt a ház alatt lévő megállóban és olyan alapjárata volt, hogy az ablaküvegek berezonáltak tőle. Pedig pihenni szerettem volna, vagy tévét nézni, vagy a faszomat verni. Nem mindegy?
A focizaj nem összemérhető a gördeszkások zajával? Hahha. És nem csak a kispályán minden vasárnap ordibálókról beszélek, mert a stadion kb. 1 km-re van légvonalban, és bizony ha meccs van, hallani a szurkolókat elég rendesen. Tudom mikor van helyzet vagy gól. (No persze ha nyitva van az ablak). Ha rendezvény van ott, az is idehallattszik. Lehet jó, lehet hogy rossz is. A zaj az zaj, tök mindegy kitől mikor honnan származik. Ilyen a város. De fel lehet költözni a Himalája tetejére is, ott tuti senki nem zavar.
Előzmény: 7sleeper (50) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 13:58 | #50
ugyan már.. te is nagyon jól tudod, hogy az éjszakai nyugalomba sem illik bele egy motor negyedóránkénti túráztatása mondjuk. ugyanúgy ahogy a deszkázás járulékos hangjai sem kellene, hogy betolakodjanak az emberek pihenésébe. agyonlövi valaki a srácokat, ha nem talpasrollereznek ezrek bosszantására (amiből kiszól pár hang, hogy ne csináljátok már, vagy ha igen mást /az otthoniakat/ boldogítsatok vele)? minden zajnak-hangnak megvan a maga régtől megszokott rendje-üteme egy városban. a bölcsödéhez-óvodához hozzátartozik a gyerekzsivaj (az sem állandó), de milyen a közösséget csekély módon zavaró foglalatossághoz szükségesek a deszkázással kapcsolatos hangok. (egyébként is ritka az, amikor kicsit "csend" van. és akkor kimegy pár jóllakott kisiskolás-"nagyiskolás" belerondítani a "csend"be..)

foci. igen az is rohadt idegesítő tud lenni. de szerintem mégsem összemérhető azzal, mikor pár hormonzavaros pre-teenager koptatja az utcát, teret, száját. minden egyes nap kora délután. (nyáron meg..) éltem én is lakótelepen, családi házban, társasházban, tudom milyen a helyzet a fővárosban (csendesebb volt, mint pár falu ahol jártam..) nagyobb vidéki városokban.. sokmindent lehet tolerálni, sokmindent meg nem. a deszkázás zavaró hangokkal jár. amíg rajta vagy, addig nem "hallod". vagy elnéző vagy vele. (és mondjuk a hajnalban az ablakod alatt elcsoszogó ismeretlen teszi be helyette nálad a kaput.) nem a deszkásoknak a tisztük eldönteni, hogy zavarják-e X-t vagy Y-t.. X, Y azt mondja zavarja őt/őket, akkor azon, hogy tényleg zavarja-e nem lehet vita..

tehát a deszkások azok éretten viselkednek szerinted, az idősek meg nem? nem védem az alkalmasint kibukó időseket sem. viszont megjegyezném, hogy sokadik alkalom után készült a videó. (és ebből is nyilván nem először fakadtak ki.) aki később ment "oda" az tartsa be az akkor már ottélők szabályait. ha nem teszi, még akár a kurvaanyázás is jogos lehet a sokadik eset után.

mint mondtam már lehetne értelmesen is csinálni/szórakozni. másokat nem zavarva.. de egyelőre deszkásokon kívül deszkást dicsérni még nem hallottam.. ez miért lehet..
Előzmény: Zorro (43) 0 VÁLASZ
fhenrir 2010. 11. 24. 13:45 | #49
Egyébként ne haragudjatok, én debreceni vagyok de Pesten tanulok ezért lehet hogy a honvágy is beszél belőllem, de Debrecen mindíg is konzervatív város volt (nem csak politikailag), ezt talán figyelembe kéne venni. Egyébként aki a nagytemplom előtt meg a lakótelepeken veri magát a deszkájával hogy ő mekkora arc, azt legszívesebben én is pofánverném, mert lehet hogy neked nincs semmi dolgod, de nem csak az ötven éves nagyikat zavarod akik egész nap alszanak, hanem engem is. Deszkázásra vannak kijelölt helyek, azért nem mennek oda bizonyos deszkások debrecenben, mert ott nem zavarnak senkit. Aki tényleg a sport miatt deszkázik az a kijelölt pályákra megy, aki meg ott csinálja, ahol mindenkit zavar, annak nyílván a figyelemfelkeltés a lényeg, mert a nagytemplom előtt vergődő triálosoktól meg deszkásoktól őszintén szólva semmi vagy jó trükköt nem láttam. A nagytemplom meg tényleg műemlék, az előtte lévő lépcsőt se kéne szarrá koptatni. Szóval az hogy Debrecen mennyire ratyi város, szubjektív a 14 éves hülyegyerekeknek akiknek nincs jobb dolguk mint egész nap a főtéren baszkódni nyílván szar, mert beszólnak néha nekik amikor hülyén viselkednek, de higyjétek el a többségnek jó ott, mert elköltöztek volna, szóval ha valami nem tetszik menjetek ti tanyára, deszkázni bárhol lehet. Sry a kisregényért, így prog gyak közben kitört belőlem.
bandee1219 2010. 11. 24. 13:43 | #48
Persze az, hogy ő ordibál, teljesen rendjén van!...
Előzmény: Balintos (46) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 13:38 | #47
Mert ha minden zajt okozó leköltözne, akkor a város lenne tanya és a tanya lenne város.

"A deszkázás meg nem kötelező, ergo felesleges zajforrás." Ez egy buta hozzáállás. Autóval sem kötelező menni, lehet használni biciklit. Fiatalabb koromban 50-60 km-t is lebicikliztem egy nap, szóval az autó felesleges, zajos, és környezetszennyező, valamint sok helyet foglal el.
A tanyát nem pejoratív értelemben írtam, hanem úgy mint egy helyet ahol csend van. Értelmezni kellene a mondatokat néha.
Előzmény: 7sleeper (44) 0 VÁLASZ
Balintos 2010. 11. 24. 13:37 | #46
Szegény nyugdíjasok füle überérzékeny?
cuskater 2010. 11. 24. 13:36 | #45
Az ellentábort nem fogod meggyőzni te sem! Én is megértem, hogy ennek a sportnak a megítélése azért is ilyen, mert vannak akik tényleg rongálnak. Van pár deszkás ismerősöm, mindegyik teljesen normális, mondjuk 20 felett van az összes. Építeni kellene skate parkot és csók. A focidrukkereket is lehet szidni, mikor egy meccs után a fél várost romba döntik ugye??!! Pedig a foci mekkora király sport. Van is minden tanyám legalább 2 pálya!
Előzmény: betyár (42) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 13:33 | #44
"Egy város zajos. Tetszik, nem tetszik, ez van. Aki nyugalmat akar költözzön tanyára."

Miért nem az költözik el aki zajongani akar?! A deszkázás meg nem kötelező, ergo felesleges zajforrás. (Valaki elárulhatná, hogy a tanyát miért gondolják páran annyira degradálónak, hogy már minden negatív -szubjektív véleményükbe beleszövik.. Annyi értelem van benne mint az állandó tirpákozásban, parasztozásban.. Semmi..)
Előzmény: Zorro (39) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 13:33 | #43
"de egy egyébként csendes délutánba igencsak bele tud hasítani egy odanemillő hang"
Egy városban nem nagyon van olyan.
25 évig laktam Fehérvár egyik legforgalmasabb útja mellett. Ahol most lakom, az a lakótelep ahhoz képest remetelak, de azért így is van forgalom. Ráadásul minden vasárnap 20-25 fő nekiáll focizni, kora reggeltől délig, és bizony hallattszik, amikor anyáznak meg ordibálnak egymásnak, mégsem megy le senki, hogy húzzanak már haza. A szomszéd ház mellett játszótér, ott a gyerekek sikítoznak. másik irányban iskola, óvoda, bőlcsöfde, ahol szintén gyerekzsivaj van. Szóval hol van csönd egy városban?
Ha pedig azt mondják az idősek nekik, hogy gyerekek megkérlek bennetek máshol deszkázzatok mert zavar a zaj, az teljesen más mint a húzzatok az anyátokba mert... kezdetű mondat.
Előzmény: 7sleeper (41) 0 VÁLASZ
betyár 2010. 11. 24. 13:31 | #42
de ennek pont ez a lényege, hogy közlekednek vele, és sportot is űznek belőle, minden korosztály, persze az öregek nem, de nem is pofáznak, örülnek, ha sok ember sportol, főleg a gyerekek.
Jó igazad van nem teljesen a város közepén, hanem pont ott, ahol laknak, csak hát kint létezik ennek egy intelligens megoldása.

Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
7sleeper 2010. 11. 24. 13:25 | #41
ezt szerintem gondold át újra.. az (főleg lakótelepen - lakóövezetben) nem úgy van, hogy mondjuk hajnal kettőkor ordítva dugod a barátnődet.. milyen dolog az, hogy tiéd a csaj, másé a ZAJ. elhiszem, hogy nem hallod ugratva, "trükközve" a deszka"hangokat", de egy egyébként csendes délutánba igencsak bele tud hasítani egy odanemillő hang.. (lakótelepeken meg kint a sebességkorlátozás, nincs ott akkora zaj mint az sokan gondolják - nagyobb a forgalom a belvárosi egyirányú kis utcákban..)

hivatalokban nem nagyon járhattál még.. mivel félfogadás leginkább olyan lehetetlen időkben van, hogy legfeljebb kivesz a dolgozó/hallgató egy "szabad"napot, ha szeretne valamit biztosan elintézni -> sok idős, megfáradt, belefáradt (sokattűrt) idős jelenik meg "kötekedni". ami véletlenül sem azért van ez mert azt ők élvezik. csak tudod "van kis gondjuk". és azért a kis hülyegyerekekre förmednek rá egyesek (ugye ott sem mindenki - van aki nem tud "elcsoszogni" az ablakig), mert azok zajonganak.

ilyenkor a helyes megoldás: "elnézést, néni/bácsi mi (esetleg név, hogy emlékezzen csak nyugodtan, hogy a mégsem kutyafattya pisti gyerek ígérte) nem fogjuk többet zavarni!" de ugye megfelelő mértékű értelmi vagy érzelmi képesség hiányában ilyet nem mondanak.. csak mennek másnap, meg a jövő héten minden nap. aztán meg felveszik, hogy banánt ad a majmoknak (váháháhá szép volt öreg!) egyikük, másikuk meg elküldi őket a francba.
Előzmény: Zorro (36) -1 VÁLASZ
Tooni 2010. 11. 24. 13:13 | #40
"A deszkacsattogás legyen az utolsó, amit hall...mikor szögezik rá a koporsó fedelét" :D:D:D
Előzmény: djmcs (27) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 13:11 | #39
Engem is idegesít amikor jómunkásemberek 3 héten belül ötödször bontják légkalapáccsal ugyanazt a járdát vagy úőtszakaszt, mégsem hőbölgök, hogy miért nem csinálták meg egyszerre és húzzanak a picsába, mert zavar a zaj.
De végülis ne csináljanak a gyerekek semmit, üljenek le egy csendes sarokba azt inkább drogozzanak unalmukban, mert az legalább nem jár zajjal.
Egy város zajos. Tetszik, nem tetszik, ez van. Aki nyugalmat akar költözzön tanyára.
Előzmény: Purple (37) -1 VÁLASZ
cuskater 2010. 11. 24. 13:09 | #38
Bevallom őszintén végig sem olvastam a kommented, mert ott elakadtam agyban, hogy a gördeszka nem extrém sport....... Én lassan 25 éves leszek, és 7 éve gördeszkázok. Mindig betalálnak engem is hidd el a gyöpös emberek, pedig az esetek túlnyomó többségében egyedül deszkázok. Szombathely Március 15-tér, a főtértől 500m, nagy nyílt terep, SENKIT nem zavarok, de ott is szóltak már be délután 2-kor, hogy hangos, húzzak a náthás f**ba. Ezek az emberek NEM TUDNAK érdekelni, mert ők parasztok. És tudod az az érdekes és egyben jó is, amikor odajönnek néha és megdícsérnek hogy ez jó trükk volt, mióta csinálom, mennyit gyakorlom és ehhez hasonló kérdések. És volt, hogy a kb 70 éves bácsikával elbeszélgettem vagy fél órán keresztül, mert teljesen jó fej volt. A végére még azt is elmondanám, hogy jó sok eset volt mikor odajött a lakó például és MEGKÉRT (érted KÉRT, nem pedig káromkodva küldött el), hogy ha lehet akkor kicsit odébb és halkabban csináljam és ÉN MINDIG MENTEM IS. Viszont ha anyázott, meg rendőrséggel fenyegetőztek csak kiröhögtem őket, de soha nem hívták ki a yardokat :). Amúgy KRESZ szerint GYALOGOS a kördeszkás.
Előzmény: 7sleeper (32) -1 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 13:08 | #37
nem a zajszintről van szó, hanem hogy kibaszottul idegesítő az a monoton csattogás, kaparás. itt a szomszéd hülyegyerek rugdossa a labdát a vaskapunak, azt is lecsapnám, de nem csak én...
Előzmény: Zorro (36) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 13:06 | #36
Árulja már el valaki hány dB egy csattogó gördeszka zaja? Régen nekem is volt, de halvány emlékeim szerint még egy elhaladó autó zajszintjét sem éri el. Nem hiszem, hogy olyan nagyon zavarna bárkit is, itt inkább arról van szó, hogy kötekedni akarnak, és mivel a kétajtós szekrényekbe mégsem mernek belekötni, hát levezetik a feszültséget a 30 kilós deszkásokon.
Tooni 2010. 11. 24. 13:04 | #35
Kerekesszatyor alapfelszerelés nálad is? :P
Én fiatalként leordítanám a nyanyák fejét ha a házam előtt hurcolásznák el a piacról a zöldségeshault és tönkretennék a járdát meg az utat a görbőröndjeikkel. Nem elég elviselnem, hogy a bicikliutakon is száguldoznak az elektromos nyuggerek az akkus bicajaikkal, hangtalanul, mintha csak a seprűjén repülne, hát tör ki a frász. Ezek a mai idősek! :P
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 12:58 | #34
ha közlekedési eszköz, akkor nem kell neki pálya. ha közlekednek vele nem maradnak egy helyen, ahol idegesíteni tudnak másokat. a város közepén pedig nem laknak. itt nálunk is van egy pálya a város közepén, senkit nem zavarnak, és maguknak építették.
Előzmény: betyár (30) 0 VÁLASZ
eMTé 2010. 11. 24. 12:57 | #33
A srácoknak kell a mozgás, másoknak meg a nyugalom :)
Tetszik vagy nem, más megoldás nem lesz mint építeni nekik megfelelő pályákat - lehetőleg az ő bevonásukkal. És nem a világ végén, hanem a lakótelepeken. Ügyesen persze, hogy a hang ne verődjön ide-oda.
Viszont az újabb jogszabályok mellett lesz meglepetés is, mikor rendőrség és bíróság intézkedik a közterületi rongálás miatt. És jól is teszik, mert az állapot eléggé balkáni. Európa nyugatibb részén valaki ellő egy csikket, már ficcen is a kemény bírság, itt meg komoly rongálásért ejnye-bejnye? Szóval mindenkinek van némi igaza, valamit nagyon rosszul csinálunk évtizedek óta (majdnem mindent).

Az ilyen szöveggel hogy "nem hogy örülne hogy hallja a csattogás papa mert a koporsóban ahová hamarosan kerül elég nagy lesz a csend! Ott majd pihen eleget!" jobb óvatosnak lenni. Alapszabály : nem az hal meg aki öreg vagy aki beteg, hanem AKI KÖVETKEZIK. És hogy ki lesz az? Bárki. Engem úgy neveltek, hogy az időseket tisztelni kell. Mire öreg leszel - ha megéred - valószínűleg téged is zavarni fog, ha tiszteletlenek lesznek veled.


7sleeper 2010. 11. 24. 12:56 | #32
ahogyan megszólaltál, az alapján azt gondolom a "videó" készítőihez tartozol. ettől függetlenül is jó nagy bunkó vagy.. gyere debrecenbe és hangoztasd a véleményed ITT nagy hangon a sok "begyepesedett" "paraszt"nak.. nem a cívis városban születtem (ha úgy lett volna akkor sem hozzád hasonló kis taknyok fogják megmondani mire lehetek "kurva büszke" és mire nem) de azért amit és főleg ahogyan "mondtál" úgy levernélek nagy egyetértésben a debreceniekkel, hogy a deszkát aztán a seggedben hordanád, a seggedet meg a fejed helyén.. ja nem.. utóbbi már most is úgy van..

lehet, hogy nektek szórakozás, meg extrém sport (?! muhahahaha! :-D) a 'deszkázás, csakhogy ezzel igenis sokakat zavartok. a közterület egyáltalán nem azt jelenti, hogy ott bármit szabad.. csak azt amivel mást nem zavartok! alkalmasint rongáltok is (merthogy inkább rosszabb állapotba kerülnek a terek, padok miattatok) de a fő a zajongás. (az egyébként szerintetek a közterületen "marad" és véletlenül sem jut be a kiváló nyílászáróiról ismert panellakásokba?!)

ha már beszereztétek a kamerát (anyu-apu finanszírozta vagy mégis dílerkedtek?), akkor vegyétek fel szépen vele ahogy ugrattok, csattogtok, vihogtok - egyszóval ahogy deszkáztok - és egy egész napos extrém sportolás (ismét csak muhahahaha! :-D) után teljes hangerőn hallgassátok vissza az egésznapi "termést" miután fellőtték otthon a pizsamát.. nem kellemes azt hallgatni senkinek sem. a házatok/lakásotok közvetlen környékén meg nem mertek ám deszkázni-bandázni, mert menne a szülői eligazítás elég hamar.. ;-)

no nem csak nyugdíjasok vannak ellene a leginkább közvetlen pizsamafellövéseitek-előtti akcióitoknak. csak legtöbbször ők vannak otthon.. hogy hallgathassák a nyekergéseteket meg a felesleges zajongásotokat.. a rejtettkamerás felvételek pedig egyáltalán nem előzmények nélküliek. sokadjára kihoztátok szerencsétlenekből a legrosszabbat. és okoskodtok, mintha egyébként ti intelligencia terén olyan jól állnátok.. éretlenek vagytok, ezért csináltátok a videót. ugyanezért nem lesz támogatva a szerintetek "extrém" "sportotok" sehol sem, ahol emberek élnek hallókörzetben.

inkább jégkorongozzatok otthon. apáitoknak is azt kellett volna..
Előzmény: enti (3) -1 VÁLASZ
Unnamed 2010. 11. 24. 12:50 | #31
Ezeknek a pisis deszkásoknak agyra kéne gyúrni egy kicsit.. közterület közterület. Ha odamegyek a házuk elé az utcára, és egész éjjel bömböltetek egy zenét, úgy, hogy egy percet nem tudnak aludni, akkor ezek szerint azt is lehet, mert közterület.
betyár 2010. 11. 24. 12:44 | #30
hát a gördeszkázás, görkorizás stb ezek már kifejezetten városi sportok, közlekedési eszközök. Szerintem ha új városi igények jelentkeznek, akkor a vezetés felelőssége arra megfelelően reagálni, meg persze azé, aki a városi tereket, környezetet, bútorzatot tervezi, illetve terveket engedélyeztet. Spanyolországban pl elég jól meg tudják ezt oldani, elég sok ember közlekedik is ilyen módon, többen űznek sportot belőle, és mindez a város közepén. Én egy ilyen gördeszkásoknak kialakított tér mellett laktam, sosem zavartak, inkább lett hányingerem a közelben tanyázó drogosoktól, bár azok sem voltak túl hangosak :)
Előzmény: Purple (23) +1 VÁLASZ
5150head 2010. 11. 24. 12:37 | #29
Hát azért elég hatásvadász a videó! Látni kéne az előzményeket!
Én koriztam régebben, de abbahagytam, mert a zenélés jobban érdekelt, de minket sose basztattak. Mondjuk mi nem is kentük össze viasszal a lépcsőket h jobban csússzon, meg voltak rámpáink, amivel lehetett ugratni. Mindig egy bolt parkolójában lógtunk, de csak akkor amikor az bezárt. Sőt volt egy nagy összefogásos kezdeményezés h építenek/tünk egy félcsövet, a váza meg is lett, de vmiért abbamaradt.
A deszka/kori igenis rongálja a patkát, lépcsőt, korlátot, stb, és veszélyes lehet ha más emberek közelében csinálja az ember... elég csak egyszer ráugrani vkire véletlen :S
Másrészt tényleg elég tirpákul beszélnek az idősebbek (némelyik), de mondom nem tudjuk h a kölykök ezt mivel provokálták ki.
Gyerökök! Tessék oda menni deszkázni, ahol tényleg nem zavar senkit, és lehet fasza trükközős videókat csinálni! ;)
+1 VÁLASZ
djmcs 2010. 11. 24. 12:32 | #28
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
djmcs 2010. 11. 24. 12:24 | #27
Nyugi a motorosokat is ugyanigy utálják az autósok mint a deszkásokat a vén trottyok. Annyit kell mondani nekik: nem hogy örülne hogy hallja a csattogás papa mert a koporsóban ahová hamarosan kerül elég nagy lesz a csend! Ott majd pihen eleget!
-2 VÁLASZ
naezazamaz 2010. 11. 24. 12:08 | #26
10-12éves korom küröl énis deszkázgattam, és higyjétek el nem hőbürügtünk nem magánterületre mentünk, meg nem is álltunk le egy helyen egész nap "trükközgetni" vagy csapkodni az aszfalthoz a deszkát :D, mégis betaláltak minket a nyugdíjasok mindig, és sosem értettem mi a baja, őszintén vörös fejjel üvölt egy kisfiúval aki gördeszkával szokott járni, és senkit nem zavart a dolog csak a nyugdíjasokat!
Igazából szerintem általánosítanak mert egyszer életében 1gördeszkázós megzavarta vagy pofátlan volt vele és akkor már dögöljön meg az összes deszkás
Zorro 2010. 11. 24. 11:54 | #25
Lehet, hogy a srácok kiprovokálták, lehet, hogy ők is tirpákok voltak, na de ők gyerekek. Ellenben egy értelmes felnőttől nem várható el ilyen tirpák viselkedés, ráadásul megnézném hogy keménykedik 120 kilós kancigányokkal akik az ablaka a latt hőbörögnek. Valszeg méga rendőrséget sem merné kihívni. Szánalmas az összes.
komcsi 2010. 11. 24. 11:53 | #24
Ez kb. olyan hasonlítgatás volt, mint hogy miért építenek annyi autóutat és go-kart pályát miért nem?
Ugye érted a butaságot a kérdésed mögött? ;)
Előzmény: betyár (22) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 24. 11:49 | #23
nem, de azzal nem is zavarok másokat... meg ha mondjuk trialozni akarnék, akkor építenék valami pályát. nem hiszem el, hogy ezek nem bírnak megfogni valami IZÉÉT és elhordani a város szélére és azon sisteregni :D vagy hogy nincs arrafele valami elhagyott városrész, ahol nem laknak, de van valami ugrató izéé, vagy lépcső
Előzmény: betyár (22) 0 VÁLASZ
betyár 2010. 11. 24. 11:46 | #22
miért, te csinálsz magadnak bicikli utat?
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 11. 24. 11:19 | #21
Én is debreceni vagyok, és a Nagytemplom előtti ordenáré káromkodással és üvöltözéssel egybekötött "bandázás" nekem se tetszik. Mondjuk jót röhögök rajtuk amikor eltaknyolnak :D Ahogy mindenhol, Debrecenben is vannak erre kialakított helyek, ha már nem akkor a Tanítóképző Főiskolával szembeni placc ahol még rámpák is vannak.

Milyen érdekes amúgy hogy manapság már mindenkinek lehet rejtett kamerája:D Vagy legalább is a domború lencsés felvételeket annak gondolom:)

ÉN azért megnézném az előzményeket is hogy miért húzták fel magukat az emberek ennyire. Ha csak ártatlanul gördeszkáztak volna, nem hiszem hogy a negatív reakciók ilyen hevesek lettek volna.

Az öreg néni komoly a végén:)
Zorro 2010. 11. 24. 11:14 | #20
Igazad van, erősen sarkítottam, többféle anyagból gyártanak deszkát manapság, meg a felfüggesztés is fém, de azért van néhány dolog ami a deszkáknál nagyobb kért képes okozni. Persze műemléknél senki ne gördeszkázzon, de ezeka reakciók erősen eltúlzottak.
Előzmény: komcsi (8) 0 VÁLASZ
konvejor 2010. 11. 24. 10:59 | #19
Az a ratyi aki mondja :D (egy civisvárosi)
Előzmény: enti (3) 0 VÁLASZ
dude 2010. 11. 24. 10:55 | #18
Előzmény: Tooni (16) +1 VÁLASZ
enti 2010. 11. 24. 10:53 | #17
félreértettél.
az én mondanivalóm nem kimondottan a deszkázásra utalt (csak abból indult ki). sokkal inkább arra akartam rávilágítani hogy itt debrecenben annyira sötétek az emberek (nagyrészük) hogy az leírhatatlan. nincs bennük semmi nyitottság, de tényleg nulla. ez a tipikus van kalapja nincs kalapja eset. akárhogy is van, nincs jól. csak a panaszkodás a káromkodás a kötekedés meg a lehúzás. azért mert neki nem jó neked se legyen jó. de ne csak neked. senkinek.

ettől függetlenül mondjuk valszeg én se örülnék annak ha az ablak alatt sztrítelne valaki, de megtűrném. kinek mi. engem mondjuk ettől jobban zavar a helyi "vagányok" motoros (simson, babetta) felvonulása nyáron minden éjjel 1kor :)
Előzmény: .::JunKieEQ::. (7) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 11. 24. 10:50 | #16
Itt is videóra vettek egy gördeszkásokra mérges embert: http://www.youtube.com/watch?v=K8WHCAAUmVU
:D
+1 VÁLASZ
tool 2010. 11. 24. 10:49 | #15
megelőztél, nem láttam :)
Előzmény: komcsi (8) 0 VÁLASZ
tool 2010. 11. 24. 10:48 | #14
azért ne verjen át a deszka szó.
nem a fával van a gond, bár emlékeim szerint az is csiszol rendesen.
hanem a fém függőkkel. azzal ráugrik a lábadra egyszer valamily kissrác, majd más lesz a véleményed :)


Előzmény: Zorro (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 11. 24. 10:44 | #13
Kis reklám budapestieknek (ha már ismerős a tulaj): http://gorzenal.hu
Nálunk Budaörsön mondjuk van ingyenes lehetőség is, az ABS melletti szabadidőparkban, félcsövekkel, stb.
Logitech76 2010. 11. 24. 10:43 | #12
Azért az is benne van ebben, hogy igen gyakran rongálással jár együtt ez a szórakozás...Ahol én lakom, ott van csarnok az ilyen irányú tevékenységeknek, tehát nem ártana elgondolkodnia a város vezetőinek ilyen létesítmények kialakításán. De olvasva a kommenteket, nem a vita kedvéért, de annyit megjegyeznék, hogy ahol lakom éppen ott van egy áruházlánc üzlete....szééééép nagy parkolóval....ahol néhány kretén arra élvez a nadrágjába, hogy este 11-ig béééégeti a megbuherált kipufogós robogóját.....az anyát bégetné otthon az ilyen gyökér....aki a város másik végéből képes bemenni a belvárosba, hogy szórakozzon.....az ott lakókkal is. Rengeteg hely alkalmas ott ahol élek az ilyen tevékenységre, deeeee Őőőőők neeeem oda mennek....miért is? Ja mert ott nem látja senki őket...az nem menő!!!! A bakancsom tele az olyan unatkozó, feltűnési viszketegségben szenvedő, érzékeny gyökerekkel, akik nincsenek tekintettel senkire, mert nekik éppen ilyenjük van, DE őket meg kell érteni, mert akkor milyen bunkók már az ott lakók, hogy nem hagyják szétsz*rni azt amit a város az ott élő dolgozó emberek pénzéből megalkotott....A hangnemet leszámítva egyet tudok érteni azokkal akiket irritál az ilyen tevékenység. Elnézést, ha valakit megbántottam a leírtakkal.
Purple
Purple 2010. 11. 24. 10:38 | #11
miért nem csinálnak maguknak?
Előzmény: Laja69 (9) +1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 11. 24. 10:37 | #10
Milyen összefüggést látsz a deszkások, a drogosok, és csövesek terület kihasználási szokásaiban.... ? Légyszíves fejtsd ki.... :DDDD
Előzmény: Poti (4) 0 VÁLASZ
Laja69 2010. 11. 24. 10:36 | #9
Én is utálom a deszkásokat. Mármint utálom a zajt amit csapnak és a lekoptatott szegélyeket, amin gyakorolnak és a szanaszét hagyott hatalmas kődarabokat, amiken átugrálnak. De ez szerintem nem (csak) a deszkások hibája. Ha a város "nyugalmat" szeretne ezektől a srácoktól akkor csináljon nekik egy szabad helyet ahol nyugodtan "csattoghatnak". Egy gyakorlósánc felállításával mindenki boldog lenne.

komcsi 2010. 11. 24. 10:35 | #8
Nem kötekedésképp (kb. egyetértek veled), de a gördeszka nem csak fából van, van ott fém rész is, valamint az embereket szerintem nem az érdekli, mi lesz pár szaros gördeszkával, hanem pl. egy műemlékkel mi lesz, ami hiába van kőből, sok fadeszka meg fém azért talán nem biztos, hogy túl jót tesz neki.
De mondjuk tényleg ez legyen a legnagyobb problémájuk...
Előzmény: Zorro (6) +1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 11. 24. 10:35 | #7
Üzenet Pest államból : Deszkázgassá' erre való pályán.... vazze....
Kertvárosban lakom, de kurvára idegesítő, amikor valamelyik gyökér, késő este átdzsalingázik az utcánkon a szarjával.... előbb-utóbb tuti lerúgom...
Panel házak között sokkal durvább hangja van, nincs min csodálkozni, hogy az ott lakók nem zárnak a szívükbe....
Előzmény: enti (3) +1 VÁLASZ
Zorro 2010. 11. 24. 10:29 | #6
Ahhaha. A város forgalma, zaja nem zavarja őket? Ép ésszel meg fel tudják fogni mi megy előbb tönkre? A kő vagy a fa deszka? Ostoba emberek.
tool 2010. 11. 24. 10:26 | #5
:D aranyos kis video, annyira kitűnik belőle a gyermeki sértettség. tipikus kamaszlátta világ, hatalmas problémákkal.
örüljenek, hogy ez a legnagyobb gondjuk egyelőre :)



+1 VÁLASZ
Poti 2010. 11. 24. 10:25 | #4
A hozzáállással van baj. Inkább kibírom 1 órán át azt a "csattogást", minthogy mikor lemegyek az utcára, drogosokat, graffitiseket, csövesek, cigányokat lássak meg. Biztos megkérdeztem volna, hogy melyik tetszene jobban Nekik. Előttem is szoktak hangoskodni, rá se hederítek. A nyugdíjasoknak meg semmi dolguk, faszért alszik 2-kor...a vidi jó, bár az illegál helyeket tényleg hanyagoljátok srácoK! Respect - kitartás! :)
enti 2010. 11. 24. 10:21 | #3
nagyon faszán visszaadja a videó a valót :D
de sajnos nem csak a gördeszkával van így .. lényegében alapból ilyen itt az emberek nagy része .. annyira begyepesedettek hogy azt nem is lehet leírni mi parasztok vannak .. közbe kurva büszkék arra hogy ők a nagy civisvárosi urak, úrhölgyek. kevés ratyibb város van szerintem mint debrecen ...
+2 VÁLASZ
dude 2010. 11. 24. 10:19 | #2
Magyarország, én így szeretlek! :D
Purple
Purple 2010. 11. 24. 10:06 | #1
ennek a videónak az az üzenete, hogy mennyire bunkók az öregek, meg mennyire nem tolerálnak, de most akárki ablaka alatt "hupákolnának" szerintem mindenkit zavarna...

amúgy ez az "isten basszon meg" tipikus öregbácsis káromkodás, nagyon nagy :DDD
+1 VÁLASZ