Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lb7
lb7 2010. 11. 18. 14:20 | #31
Két kérdésem lenne:
1. te nem tartod felelőtlenségnek amit a #9-ben leírtál?
2. honnan van az a kis rutinod?
Tudod egyszer egy rallyversenyző azt nyilatkozta amikor megkérdezték, hogy szerinte ő hogy vezet, hogy: "jól, de van még mit tanulnom..."
Előzmény: susmuruss (30) 0 VÁLASZ
susmuruss 2010. 11. 18. 12:46 | #30
look. En betartom a varosban a szabalyokat, a gyalogosokra kulonosen figyelek, megallok nekik, atengedem oket. Nem szaguldozok a varosba soha. Kivancsi vagyok kozuletek,akiknek jogositvanya van, hanyan teszik meg ugyanezt. Hanyan vannak akik amikor meglatnak egy gyalogost a zebranal, ahelyett hogy lefekezne, inkabb meg jobban nyomja a gazt, mert ugy gondolja hogy ha elobb elmegy a gyalogos elott akkor az gyorsabban mehet at. Az a baj hogy ilyenbol latok tobbet. Tessegk magatokba nezni es utana pofazni hogy ki a felelotlen es ki nem az. Es hogy ki az aki beall a mozgaskorlatozott parkoloba es ki az aki szo nelkul hagyja ha valaki megteszi. En ezek mellett foglaltam allast. Teny hogy amit leirtam az felelotlenseg de van egy kis rutinom. Az hogy autopalyan mit csinalok az megint mas kerdes.Autopalyan sokkal kissebb a halalos baleset eselye. Es hogy miert? Mert el van kulonitve a ket sav, es amelyik savban te haladsz ott mindenki ugyanabba az iranyba megy, nagyjabol hasonlo sebesseggel. Eleg kicsi az eselye hogy meghallsz. Aki hulye az ezt ugysem fogja megerteni miert. En csak azert irtam le mert mindenki le van dobbenve hogy mit csinal a pasi a videoban. pedig nem nagy szam. Nalam sem ez az altalanos, de elofordult mar.
szoval lehet tovabb szidni de csak miutan mindenki kielemzte sajat hibait.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2010. 11. 14. 19:17 | #29
Ahogy olvasom nagyjából egy véleményen vagyunk,csak szerintem egy kicsit félreértettél.Én nem azt írtam,hogy baszok a telefonálókra,hanem akkor baszok rájuk és a többi "zsonglőr"-re,ha közben figyelnek a vezetésre és a körülöttük lévőkre.Ebbe nyilván nem tartozik bele az,ha totálkárra törik az autómat.:)
Szóval egy a lényeg.Vezetés közben lehetőleg ne csináljuk más,olyan jellegű melléktevékenységet,amely elvonhatja,lekötheti a figyelmünket.Bár az a baj,hogy ezt leírni,kimondani sokkal könyebb,mint betartani.:)


Előzmény: thug85 (28) 0 VÁLASZ
thug85 2010. 11. 14. 09:38 | #28
Na azért a környezet sem mindegy, amiben a közlekedés folyik! Én éves szinten közel 15 ezer kilométert vezetek le Budapesten belül, és erre jön még az egyéb más útvonal, ami együtt kb. 25 ezret tesz ki! De a délutáni csúcsforgalomban a Váci úton amikor 3 sávban 70-el csalinkáznak az autók, az olyan embert aki telefont markolászva irányjelzés nélkül vág egyik autó után a másik elé, legszívesebben ott helyben agyonverném!
Nem mondom, én sem vagyok az aki egyfolytában az útra meredve vezet, görcsbe szorult két kézzel szorítva a kormányt, de azért vannak olyan helyzetek, ahol azért fokozottan óvatos vagyok! Bár az a személy sem vagyok, akit a forgalom visz, általában osonni szoktam előre, ami szintén kizárja a vezetésen kívüli egyéb más cselekmény lehetőségét!
Mert hát lehet gyorsan is hajtani, ha ésszel teszi az ember!
Ha téged is összetörnének egy telefon miatt, szerintem te sem basznál rá!:-)
Én 8 éve vezetek napi rendszerességgel, de szerencsére balesetet én magam még nem okoztam! Ettől függetlenül háromszor törtek már össze, ebből egy telefonos nő volt, egy román állampolgár, aki azt sem tudta melyik a jobb keze, és egy idősebb asszony, aki parkolás után elfelejtette kihajtani a tükröt, és nélküle próbálkozott a sávváltás műveletével, az én káromra!
thug85 2010. 11. 14. 09:16 | #27
Ez igaz!
Nekem is van egy rokonom akin csodálkozom, hogy még életben van! Egy rali versenyen a sofőr mellett ülve kevesebb inger, és élmény éri az embert, mint nála egy sima bevásárlási szándékkal indított sétakocsikázásnál! Borzasztó!:-)
Előzmény: papaluige (25) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2010. 11. 14. 09:12 | #26
Az utak tele vannak idiótákkal,akik nem tudnak vezetni.Nem kell ahhoz telefon vagy szendvics,hogy valaki figyelmetlen legyen.Vannak emberek,akik az autóban élik szinte az életüket,vezetés közben telefonálnak,esznek,stb,mégis tudnak közben a vezetésre és a környezetükre figyelni.A gond a felelőtlen,figyelmetlen,vezetésre alkalmatlan emberekkel van.Elvileg egy normális embernek nem okozhat gondot,hogy egyszerre akár két dologra is figyeljen.Az megint más kérdés,hogy ezt a megfelelő időben,helyzetben teszi e.
Én sokkal jobban tartok a telekre járós,kalapos,öreg bácsiktól,a szeméig kirúzsozott öreglányoktól,akik nem tudják tekerni a kormányt az orruktól,a hétvégi drogos ribancoktól és kis pöcsöktől.Azoktól,akik Schumachernek érzik magukat 2 hónapos jogsival és azoktól,akik 60-as táblánál 160-al érkeznek mögém és villognak.
Baszok én rá magasról,hogy telefonál valaki vagy eszik,ha közben figyel a vezetésre és ránk is.Nem kell ahhoz plusz "program" vezetés közben,hogy balesetet okozzunk,bőven elég hozzá,ha egy pillanatra is elgondolkozunk,vagy félrenézünk.
Azzal van baj,hogy ma már boldog-boldogtalan jogosítványt kap,nem számít,hogy a 8 általánost sem végezte el,süket,vak,nyomorék vagy éppen 85 éves,akinek olyan a reakció ideje,mint egy félholt éticsigának.

A "susmus" gyerek meg nyilvánvaló,hogy egy kis taknyos,aki még életében nem vezetett,csak nagyot akart mondani....
+1 VÁLASZ
papaluige 2010. 11. 14. 08:27 | #25
az IQ teszt sem jó megoldás szerintem! Ismerek nagyon sok okos,és értelmes, értelmiségi, átlagosnál több IQ-val rendelkező embert, de csak egyszer ültem mellettük az autójukban!

Na Ők igazán az életveszélyesek!
De viszont tudják is Magukról!
Előzmény: thug85 (24) 0 VÁLASZ
thug85 2010. 11. 13. 23:30 | #24
Hát én simán kinézem belőle!:-)

Az IQ tesztes ötlet nem rossz, de én még hozzácsapnék egy pszichológiai tesztet is! Elég sok ideggyenge sofőr van az utakon!:-)
Azt is szeretem, amikor veszélyhelyzetben hamarabb nyomják meg a dudát, mint a fékpedált! Mert hát fontosabb jelezni, hogy most összetörlek, mint megállni!:-D
SilAsh 2010. 11. 13. 22:50 | #23
Ne már! Komolyan elhittétek, hogy sussmuruss így vezet? lol

Nem igazán szeretem én sem, ha valaki mobillal a kezében vezet, erre találták ki a headset-et, de láttam már elég olyan sofőrt is, aki két kézzel markolta a kormányt, mégis majdnem megölt engem. Sajnos sok béna sofőrrel találkoztam már.

Egy rakás idegbeteg rohangál az utakon, ordít, mert a másik bénázik, telefonál, vagy akármi, közben fel sem tűnik neki, hogy ugyan olyan hibákat követ el ő is, mint amiért hisztizik.
Egy dologból kell kiindulni: akármit csinálsz, az utak teli lesznek idiótákkal, ezért neked kell odafigyelni, nehogy rosszul találkozz eggyel. Sose hidd, hogy te rutinos sofőr vagy, aki úgy vezet, hogy az mindenkinek a megelégedésére szolgál.
Szívem szerint bevezetnék valami IQ tesztet a jogsi mellé, valamilyen alapkövetelménnyel. Rögtön kisebb lenne a forgalom. :)

thug85 2010. 11. 13. 19:38 | #21
A hozzád hasonlóak miatt halnak meg vétlen sofőrök az utcákon! Az, hogy te egyik kezeddel telefonálsz, másikkal pedig szendvicset zabálsz, nem a rutinnak tudható be, hanem az intelligencia, és a felelősségérzet hiányának! Egyszer úgy behunyod a szemedet vezetés közben, hogy többet ki nem nyitod, de remélem senkit sem fogsz magaddal vinni! A sírkövedre meg majd annyi lesz írva, hogy "egy hülyével kevesebb"!
Általában nem szoktam senkit sértegetni, elnézést is kérek érte, de ezt nem igazán lehet szó nélkül hagyni!
Előzmény: susmuruss (9) +1 VÁLASZ
zeshka 2010. 11. 13. 11:12 | #20
Valójában az jutott az eszembe, hogy ha egy hasonló autópályán bealvós esetben beleszállsz valaki szerencsétlenbe és tegyük fel neki semmi baja nem lesz, te meg megnyomorodsz, akkor ő lesz a hibás, mert nem volt tekintettel arra, hogy jössz mint egy állat? Vagy ha esetleg neked nem lesz semmi bajod, de egy életet tönkreteszel, akkor nyugodtan fogsz aludni, mert te rutinos vezető vagy tuti nem a te hibád????? Áhh a fajtád kötnivaló. Önző gyökér az ilyen...
Előzmény: susmuruss (9) +1 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 11. 13. 10:31 | #19
Nem vett észre mert telefonált?! Én szétvertem volna a fején!!! Na ez az amiről beszéltem...nem vesz észre mert Ő TELEFONÁL!!!
Előzmény: thug85 (15) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 11. 13. 10:29 | #18
azt hiszem rövid leszek: BAROM!!!
Előzmény: susmuruss (9) 0 VÁLASZ
thug85 2010. 11. 13. 06:49 | #17
Ennyit tudtál leszűrni abból amit írtam? Gratulálok!
Jádám 2010. 11. 13. 05:16 | #16
akkor például testi fogyatékosok egyáltalán nem vezethetnek ugye, mert egyesek eldöntik hogy nem lehet egy kézzel vezetni...érdekes
-3 VÁLASZ
thug85 2010. 11. 13. 00:52 | #15
2 éve Csepelen a Szabadkikötő úton jött belém egy nő! Nagy ijedten kiszállt a kocsijából, és tettét azzal magyarázta, hogy nem vett észre mert telefonált! Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek!
Nagyon tud irritálni, mikor valaki tötymörög előttem és mikor megelőzöm látom, hogy telefonál! Én éppen ezért vettem a kocsimba egy bluetooth kihangosítót! Viszonylag olcsón beszerezhető, nem foglalja le egyik kezdet sem, és szabadon forgolódhatsz tőle! Szerintem hatalmas találmány!:-)
naphtha08 2010. 11. 13. 00:07 | #14
Haladéktalanul kezdj el vizsgázni utasszállítóra, add magad, körözzél az országház felett. Így talán még elérheted, hogy tiszteljenek az emberek a faszságod miatt. Egy magas fa, rövid kötél megoldással viszont értékes ember életeket menthetsz. Tudom, hogy nehéz választani, de ne legyél önző. Gondolj másokra !
Előzmény: susmuruss (9) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 11. 12. 22:03 | #13
büszke lehetsz magadra... kár, hogy nem savban voltál :D
Előzmény: susmuruss (9) +2 VÁLASZ
BlueD 2010. 11. 12. 21:58 | #12
Bocs a dupla posztért, de az előző kommentemet susmuruss-nek címeztem, ha nem vette magára, akkor most tegye meg... PEACE :)
Előzmény: BlueD (11) 0 VÁLASZ
BlueD 2010. 11. 12. 21:53 | #11
gratulálok, remélem sosem kerülünk egymás közelébe az autópályán... Persze, sok mindenkivel előfordul, hogy elálmosodik vezetés közbe, de ilyenkor akinek van egy kis esze, az félreáll, mozog egy kicsit, vagy erőlteti magát, és a legközelebbi benzinkútnál vesz egy energia italt. DE SOHA A BÜDÖS ÉLETBE ESZEMBE NEM JUTNA, HOGY LECSUKJAM A SZEMEM HA VEZETEK. Norlmális vagy? Az időt is másképp érzékeled, ha fáradt vagy, lehet, hogy amit te pár másodpercnek éreztél, az fél, vagy 1 perc is volt. Ennyi idő alatt bármi megtörténhet. BÁRMI. Csak gondold végig, ha tv előtt történik ugyan ez, csak azt veszed észre, hogy vége a műsornak, pedig most ültél le nézni, és az még nem is ennyire monoton. nem ártana változtatni a gondolkodás módodon, mert rengeteg ember életét teheted tönkre a könnyelműségeddel...
+3 VÁLASZ
breadboy 2010. 11. 12. 21:45 | #10
Csak így tovább!Remélem nem egy másik autóba ,hanem egy fába rongyolsz a következő álomittas száguldozásodkor!!
Sajnos nem bírom ki, hogy ne írjam le.Egy idióta paraszt vagy, ha büszke vagy erre!Persze ezt csak akkor vedd magadra, ha tényleg büszke vagy arra, hogy ilyen felelőtlenül viselkedsz.Ezek után ne várd el senkitől, hogy sajnáljon egy percig is, ha esetleg autóbalesetben halnál, vagy nyomorodnál meg!!!És az áldozataid hozzátartozóinak mit mondanál?"Épp rá akartam gyújtani...bocs.De a szenyót sikerült befejeznem."Mérlegelj egy kicsit a csökött agyaddal!Nem csak te vagy az utakon!
Előzmény: susmuruss (9) +3 VÁLASZ
susmuruss 2010. 11. 12. 19:35 | #9
[Komment megjelenítése...]
-13 VÁLASZ
Kovi87 2010. 11. 12. 15:20 | #8
Zavar a mátrixban.. :D
Én spec félre szoktam állni, ha hívnak.. Bár városon kívül vettem már fel 1-2x. Nem volt forgalom, és váltani meg nem kell. Ott tudok a vezetésre figyelni :]
Előzmény: lb7 (4) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2010. 11. 12. 14:35 | #7
Esetleg a reggeli borotválkozást is megcsinálhatná villanyborotvával:D
lb7
lb7 2010. 11. 12. 14:00 | #4
Pfff jó fej lehetett az ürge!
Szoktam dühöngeni, de csak azon, aki akadályoztatja a normális forgalmat, mert Ő TELEFONÁL! Tudod, van olyan aki ilyenkor tud normálisan is vezetni... (mondjuk automata sebváltóssal könnyű) Szóval amúgy leszarnám, ha lehetne tőlük rendesen haladni és közbe figyelnének is. Csak az emberekis kezdik túlzásba vinni a dolgot. Lépten nyomon telefonálnak. Nem hiszem el, hogy mindenki ennyire fontosnak érzi magát. Én speciel csak fülessel vagyok hajlandó telefonálni...sms-t meg egyáltalán nem írok vezetés közben. Most is amikor jöttem haza délbe, ugyanannál a kereszteződésnél az előttem álló is telefonált, meg a velem szembe jövő is... az mi?!
Előzmény: hawkeye (3) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2010. 11. 12. 13:49 | #3
Akkor sokat dühönghetsz. Bp-en szinte divat pl. vezetés közben sms-t írni.

A múltkor egy szabadjelzős taxis a Fradi pályánál a felüljárón gurulva, jobb vállal telefonált, ezenkívül evett - a kormányon hercig szalvéta volt kiterítve - jobbra elöl a GPS mellett egy kistévé volt bekapcsolva...
Előzmény: lb7 (1) 0 VÁLASZ
glukonon 2010. 11. 12. 13:10 | #2
Azért ne feledkezzünk el a technikáról..
Ki tudja, mit tud az autó.. sávtartó+tempomat és a sofőr már-már aludhat is menet közben.:)
lb7
lb7 2010. 11. 12. 12:54 | #1
Az ilyentől rosszul vagyok... múltkor nem sokon múlt, hogy kiszállok és a hülye picsának kiveszem a kezéből a telefont és összetaposom a szeme láttára a pirosnál. Miért nem lehet félreállni? Ennyire fontos embernek tartja magát, hogy nem bírja ki, hogy ne vegye fel azonnal...? Meg cigiznek, meg fésülködnek, meg szüttyögnek, ahol lehet menni...csak mert Ő TELEFONÁL BAZZ! Utálom és dühít! Ja a visszapillantóba, vagy az oldalsó tükörbe nézni ilyenkor luxus...mert Ő TELEFONÁL!!!