Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 05. 06. 09:26 | #68
Mondjuk kurvulni kimennék. Abban örömöm is lelném és még jól is fizet.:)
Előzmény: AVIREX (67) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 05. 06. 06:03 | #67
Aha, de most akkor kurvulni mennél külföldre? :)
Értsd, pénzt kerersni, avagy éppen találni olyan munkát, amiben leled örömödet is és még fizetnek is érte?


Előzmény: FatSnakeFoot (66) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 05. 05. 15:16 | #66
20-35 évesek?!
Azért az a 15 év elég hosszú idő ahhoz, hogy változzon az ember véleménye. Emlékszem, hogy 20 évesen itthoni karrierről álmodtam, biztos voltam benne, hogy ha szorgalmasan, becsületesen dolgozom, akkor meg lesz a gyümölcse. Most így közel a 35-höz már tudom, hogy kevés a tehetség és szorgalom. 20 évesen azt válaszoltam volna, hogy semmi pénzért nem távoznék külföldre, most pedig azt, hogy akár már holnap indulnék, ha lenne rá lehetőségem. Az ember 15 év mókuskerekezés és kemény, ugyanakkor nem megbecsült munka után kicsit másképpen látja a dolgokat. Pályakezdőként még olyan munkákat kerestem és szerettem volna végezni, ami érdekes, amiben az ember örömét leli, ma már tudom, hogy ez keveseknek adatik meg és ma már szinte mindegy, hogy mit csinálok, csak fizessenek meg érte. Szomorú, de elkurvultunk, a pénzhajszolás lett a "hobbink".:(
Nas
Nas 2014. 05. 05. 12:26 | #65
Azért, mert a 90 %-ának csak a szája nagy, és visszaretten, amikor kiderül, hogy kint bizony önállóan kell tudni boldogulni...
Előzmény: AVIREX (64) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 05. 05. 11:51 | #64
Akkor miért nem mennek már??? Ki/mi tartja őket vissza? Az anyagiak talán, vagy a szülők, vagy az éppen még itt élő cimborák?
Előzmény: Ravennë (63) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 05. 05. 11:29 | #63
A fiatalok fele végleg itt hagyná az országot
http://hvg.hu/kkv/20140505_A_fiatalok_fele_vegleg_itthagyna_az_orsza
mofrills 2010. 09. 16. 06:37 | #62
Bocs, nincs ekezet a gepemen....

Miert gondolja azt minden kultur-magyar, hogy ha bunozes akkor cigok? Amig otthon eltem es vendeglatozgattam a vendegeim 80% a bunozo volt 20% meg wannabe gengszterjelolt. 1 azaz 1 db cigany nem volt kozottuk, viszont rengeteg diplomas, tobbnyelven beszelo stb. (Ok tobbet kerestek:)

En azt utaltam otthon, amit az elmult 61 hozzairasban is latok. Baromira nem arrol van szo amirol kene; itt pl. a kivandorlasbol nyelvtan lett.

Koncentralj arra ami a problema. Ne bunbakot keress hanem megoldast. Esetleg segits a szomszedodnak... Ja, hogy az nehez?

A %-os novekedese a ciganyoknak meg nem csak az o hibajuk hanem a tied, az enyem stb. Oket nem erdekli a kocsi, a csinos ruha meg a tobbi, ok csinalnak egy masik kolkot.... Neked is megadatott a lehetoseg h szord a magod, szoval ne vinnyogj hanem ugorj az asszonyra...

Ha meg olvasod, akkor ma se lesz dugas.


Telnyleg jobban keresel kulfoldon, de masok az ertekek. Az otthoni lakasom ara nem fedezte a depozitot az itteni hazunkon. Bar a felesegemmel ketten keresunk kb 2m Forintnak megfelelo penzt, a hiteltorlesztesem a hazra havi 600e+, A benzin is olcsobb, de lazan 100-150km a napi autokazasom oda-vissza a lakas meg a munkahely kozott...

Amit senki nem kozolt meg a kisgyerekekkel, otthon Magyar vagy, kulfoldon meg egy bevandorlo...

Tovabbi jo nagyot

breadboy 2010. 09. 15. 23:29 | #61
ja és fityisszel nem integetett az én olvasatomban senki az etnikum eltartása miatt külföldről.Ez inkább csak egy ok a kivándorlásra.
Sok magyar magát is alig tudja eltartani!Ha én tudok dolgozni akkor ő miért nem?A kérdés teljesen jogos.Nem kell külföldről feltenni ezt a kérdést.Ezt szerintem nagyon sokan kérdezik otthon is.Mi haszna van az országnak a cigányok etetéséből.Nem tanulnak, nem dolgoznak, veszélyeztetik a közbiztonságot.Persze van kivétel.
Nem is értem már ezt a vitát:D
Sziasztok!
breadboy 2010. 09. 15. 23:18 | #60
Ez a vita sajnos hozzászólásokból kiragadott részletek elferdítésébe torkollott:(

"En eljottem es neghagyom az orszagot azoknak akikben meg van remeny had kuszkodjenek "
Ez a mondat nem azt jelenti, hogy "barom, húzd az igát".
Olvasd hozzá ezt a részletet:
"en nem itelem el azokat akik el vagynak vagy mar el is mentek majd pislognak az orszag vezetoi meg az etnikum mikor nem lessz ki eltartsa oket
nem kivanom h ez bekovetkezzen de ezt erdemelnek..."
Így már frankó a képlet!:D
Ha így olvasod tényleg barmok a magyarok.A magyar tartja el az etnikumot(de mire föl azt nem értem)Nekem speciel egyáltalán nem tetszik, hogy ilyen szintű etnikai megkülönböztetés van az országban.Vagy ez hozzátartozik az igaz magyarsághoz?Akkor a franciák közt nincs egy igaz francia sem:D ők gond nélkül visszaküldték az élősködőket.
Egészében olvasva más fekvése van a 37-es hozzászólásnak.Persze csak tartalmát tekintve:D(a többi tényleg érdemelni egy kis odafigyelést)

Előzmény: Tooni (57) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 15. 22:21 | #59
De te érdekes mód nem integetsz az otthon maradottaknak efféle mondatokkal, aminek a lényege, hogy fityisz, dolgozzatok csak mások eltartásáért?
Előzmény: sahinel (58) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 22:19 | #58
"neghagyom az orszagot azoknak akikben meg van remeny had kuszkodjenek "

Ez meg símán kb az amin én is átmentem. Akármit mondhatsz, csinálhatsz, ha 30 év alatt nem látok változást akkor hiába jártatom a számat még 30 évig akkor sem fog semmi változni. Ebbe én is belefáradtam. Mielőtt kijöttem több mint egy éve nézd meg milyen kommenteket írtam. Kezdtem nagyon unni hogy hiába pár ember akik jót akarnak szinte árral szemben eveznek. A legtöbb ember beletörődve hogy ez van él tovább otthon, vagy megpróbál máshová kiutazni ha van rá lehetősége.
Előzmény: Tooni (54) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 15. 22:17 | #57
Nahát, tényleg nem. Ki hitte volna? :)
"Ez igen durván a politikára, és az orkokra vonatkozik ha jól értelmezem nem Magyarország lakosságára."
És ez?
"En eljottem es neghagyom az orszagot azoknak akikben meg van remeny had kuszkodjenek "
azaz "barom, húzd az igát". Na?
Előzmény: sahinel (56) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 22:12 | #56
Az nem az én írásom.

"orszag vezetoi meg az etnikum mikor nem lessz ki eltartsa oket
nem kivanom h ez bekovetkezzen de ezt erdemelnek..."

Ez igen durván a politikára, és az orkokra vonatkozik ha jól értelmezem nem Magyarország lakosságára.
Előzmény: Tooni (54) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 22:07 | #55
Azért a csóka aki írta nem ma kezdte ezzel a témával az ismerkedést ha megnézed a wiki oldalát.

De veled nincs gondom te nem leosztod a másikat, és nem érzem hogy lenéznél az írásodban. Akikre kiakadok azok akik magukat felmagasztalják, és ezzel igazolják hogy ők igazán magyarok, többek másoknál, igaz nem is tudott hozzászólni értelmesen a témához, meg mondvacsinált baromságokkal jön hogy hazafelé köpködök mikor annyit írtam lentebb hogy a politika a gond szerintem. Az angolok ha valamit elrontok kijavítanak, segítenek helyesen kimondani, és kész. Nem éreztetik velem hogy ha nem tudok rendesen angolul akkor én alsóbbrendűbb lennék mint ők. Ezért is szeretek kinn úgy tanulni hogy beszélgetek velük, mert segítőkészek. Egyszer volt hogy az egyik azt mondta egy litván gyereknek hogy neki tényleg fel kéne szednie egy kis angolt. És még akkor sem volt lenéző, csak nem értette a gyerek hogy mit mond. Mintha egy másik világ lenne.

Egyébként a kinti élet nekem is jobban tetszik. Sokszor külföldiként jobban bánnak velem mint otthon. Az életkörülményeket meg sem említem mert nem igazán lehet összehasonlítani.
Előzmény: breadboy (52) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 15. 21:56 | #54
Igen, a köpködős a 37-es hsz. volt.
Előzmény: sahinel (53) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 21:52 | #53
Mikor hol köpködtem hazafelé? Olvass vissza a kommentjeim közt hogy ha valaki paraszt volt azt régebben is leosztottam mielőtt kimentem. Látom megint velem foglalkozol és semmit nem fogsz fel abból amit írtam.

Élet és Irodalom folyóírat lenne számodra a hungarofób? Amit lent írtam hogy a politika a gáz. De megint ferdítessz. Tudsz nyiltan értelmesen érvelni vagy csak abba tudtál érdemben belekötni hogy ki az igazi magyar, ki ír helyesen?


Előzmény: BusKeyCome (51) 0 VÁLASZ
breadboy 2010. 09. 15. 21:41 | #52
Nem akarlak megbántani....de ez az idézet egy marhaság.Nagy szavakból alkotott semmitmondó szöveg.

"A nyelvhelyesség normakövetést, csoporthoz való azonosulást, szerepvállalást jelent - avagy ezek hiányát, tudatos vagy ösztönös megtagadását."
Na vázolom a mondat jelentését egy egyszerű viccel:
Nyuszika békésen bandukol az erdőben.Egyszer találkozik a farkassal.A Farkas lebasz neki egy akkorát, hogy majd beszarik szerencsétlen Nyuszika.Pelyhes kis barátunk azt az indokot kapja, hogy nem volt rajta sapka.Másnap a Nyuszi sapkában(!!!) sétál.Találkozik a Farkassal, aki ismét felpofozza.
Az indok egyszerű volt: "nem kell az a sapka".
Az idézet jelentése:vagy ezért, vagy azért.Szép, hosszú köntösbe csomagolva.Ez egy töltelék mondat ami különösebb jelentéssel nem bír.

"Ezek a választások összefüggnek az iskolázottsággal, a személyiséggel, az újhoz és a régihez való viszonyulással, a többségi vagy kisebbségi helyzettel."
Ez egy elég jól sikerült mondat.Tényleg komoly tényezőket említ a témával kapcsolatban, amikben semmi kivetnivaló nincs.Egyszerű, lényegre törő és tömör.

"Nem nyelvi alapú döntések, melyek a nyelvhasználatban valósulnak meg. Hogy egy adott évtizedben mi a helyes magyarság, azt a közerkölcs szabályozza, tehát konvenció, egyfajta közmegegyezés. Így van ez a hajviselet, az öltözködés, a nemi élet, az egyházi temetés és még sok dolog vonatkozásában, melyeket ugyanilyen finom társadalmi megegyezés-háló vesz körül és szabályoz."
Na ez megint egy szép mondat...Jelentéstartalma sajnos minimális.A divatról ír, ami minden bizonnyal elkerülhetetlen velejárója az életünknek.
Koncentráljunk az eddigi témánkra!Az pedig a nyelv lesz.Levágjuk a sok a sallangot(haj, temetés, szex) és megkapjuk a keresett kifejezést:SZLENG.
Az vitánk alapjának a szleng lehet a forrása.Vannak kifejezések, rövidítések(szövegben és élő beszédben egyaránt) amik mind egy adott korszak sajátosságainak mondhatóak.DE az anyanyelvünk nem változik!!!Erre épül az egész.Tehát a szleng nem azt jelenti, hogy megszűnnek a nyelvtani szabályok, vagy ilyesmi.Csupán új szavakat alkotunk, vagy épp rövidítünk.Attól ismernünk kell az anyanyelvünket!
Ez az idézet öngól volt.

Amúgy én külföldön élek.Megértem, ha valaki el akar menni otthonról.Diák vagyok és alkalmi melókból jobb színvonalon élek mint a velem egykorú cimbik.És szerencsére a dolgok egyre jobban alakulnak.A politika, gazdaság és társai hidegen hagynak.Az alapvető probléma a magyar mentalitás.Véleményem szerint ez mindennek az gyökere.Sajnos nagyon messze vagyunk a nyugatiaktól:(
Szeretek itthon lenni meg minden...de kicsit távolabb jobb élni.Aki külföldön él tuti gondol minden nap egy kicsit arra, hogy mi is lehet most otthon.
Előzmény: sahinel (49) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2010. 09. 15. 21:01 | #51
Valljuk be, linkelni azt tudsz. :D

Ami a "nelvész" írását illeti, ha lesz időm, befáradok az ELTE-re és elmagyaráztatom egy professzorral. Addig meg sem próbálom értelmezni, jó?

Egyébként te itthon is ilyen hugarofób voltál, vagy csak mióta kimentél azóta köpködsz visszafelé, hm? Tényleg, te önszántadból mentél, vagy kizavartak innen? Gondolom, te is olyan vagy, mint néhány "amerikás magyar", aki két hét után már töri a magyar nyelvet. :D
Előzmény: sahinel (47) +1 VÁLASZ
tour 2010. 09. 15. 17:46 | #50
Az emberek 100% szeretne felnőni és ugyanennyien szeretnének megélni....szerintem kurva mindegy hol adatik ez meg manapság. Örüljünk ha a megadatik.... Itt kezdődnek a gondok nem a hazafiassággal.
A maradék aki ezzel nem így van, az gazdag köcsög vagy élősködő cigány vagy más TB kártyáját használja....
Ez meg az én statisztikám. És ez a világ végéig érvényes nem csak 2025ig.
sahinel 2010. 09. 15. 17:15 | #49
a hozzászólásom idézetét azért kíváncsi lennék mennyire tudtad felfogni. Hogy értelmezed amit a nyelvész írt? csak mert kíváncsi lennék hogy mennyit fogsz fel a világból körülötted. Mert úgy néz ki kicsit szemellenző van rajtad.

Segítek mert látom nehéz értelmezni sokmindent.

"A nyelvhelyesség normakövetést, csoporthoz való azonosulást, szerepvállalást jelent - avagy ezek hiányát, tudatos vagy ösztönös megtagadását. Ezek a választások összefüggnek az iskolázottsággal, a személyiséggel, az újhoz és a régihez való viszonyulással, a többségi vagy kisebbségi helyzettel. Nem nyelvi alapú döntések, melyek a nyelvhasználatban valósulnak meg. Hogy egy adott évtizedben mi a helyes magyarság, azt a közerkölcs szabályozza, tehát konvenció, egyfajta közmegegyezés. Így van ez a hajviselet, az öltözködés, a nemi élet, az egyházi temetés és még sok dolog vonatkozásában, melyeket ugyanilyen finom társadalmi megegyezés-háló vesz körül és szabályoz."

Ebből mennyit fog fel az agyad? és ez nem az én írásom:D Ott egy link tudod egy kiemelt rész amire ha rányomsz, akkor egy új oldal jelenik meg. És ott bővebben is olvashatsz erről a témáról. De előbb ezt a részt értelmezd mert ahogy látom ez is napokba fog telni mire rájössz mit is mondott.
Előzmény: BusKeyCome (46) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 17:01 | #48
Ja és gondolom ezzel hogy tudod hogy kell rendesen magyarul írni megoldódik az ország gondja:D Jó életet otthon a többi ilyen közt mint ahogy te is viselkedsz. Ha ezzel jobban érzed magad és többet keresel, segíted hazádat akkor elfogadom. Egyébként tényleg nehéz gondolkozni értelmezni amit mások írnak mert használni kell az agyadat ami néha gondolom fájdalmas:D
Előzmény: BusKeyCome (46) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 16:56 | #47
Egy nelvész gondolatait linkeltem be de ok legyél elfoglalva velem:D Gondolom nehéz értelmezni egy ilyen tömör írást mint amit linkeltem. Nem gond végülis vannak akiknek nehezebb a felfogása mint másoknak:DDD
Előzmény: BusKeyCome (46) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2010. 09. 15. 16:19 | #46
"teknikai", "gyükér", "nelyvész"

Köszönjük Emese! Ülj le, egyes! :D

Ezzel a "grammar nácizással" meg csak az írástudatlanok - mondjuk úgy - védekeznek. :)

Elég szomorú, ha neked azokról, akik számára az anyanyelv kifejezés még mond valamit, csak az jut eszedbe, hogy mekkora magyarnak akarnak látszani. Azért egy felnőtt embernek legyen már a nyelvhelyességre is igénye és ne egy általános iskola 5. osztályos kisegítő tagozatos tanulója szintjén "beszélyenn, irllyonn". Ja, és nem kell nyelvésznek lenni hozzá.

Előzmény: sahinel (45) +1 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 15. 15:13 | #45
Erre alapból én is fel szoktam magam idegesíteni. Ha valaki nem ért manapság normálisan a pc-hez, vagy bámilyen új teknikai dologhoz akkor leoszthatom hogy egy gyükér ősember?:D A másik hogy azok akik nem tudnak normálisan vitázni azok szoktak ehhez a fegyverhez nyúlni hogy így igazolják magukat hogy márpedig mindenki lássa mekkora magyarok és ezért valsz mindenki elhiszi neki van igaza...


http://www.es.hu/?view=doc;26577

Egy nelyvész http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1dasdy_%C3%81d%C3%A1m gondolatai a grammarnácikról, meg azokról akik ezt használják ki igazolni hogy mekkora magyarok. :DDDDD Nem gond ezzel csak ezek az emberek minősítik magukat még a nyelvészek közt is.


"A nyelvhelyesség normakövetést, csoporthoz való azonosulást, szerepvállalást jelent - avagy ezek hiányát, tudatos vagy ösztönös megtagadását. Ezek a választások összefüggnek az iskolázottsággal, a személyiséggel, az újhoz és a régihez való viszonyulással, a többségi vagy kisebbségi helyzettel. Nem nyelvi alapú döntések, melyek a nyelvhasználatban valósulnak meg. Hogy egy adott évtizedben mi a helyes magyarság, azt a közerkölcs szabályozza, tehát konvenció, egyfajta közmegegyezés. Így van ez a hajviselet, az öltözködés, a nemi élet, az egyházi temetés és még sok dolog vonatkozásában, melyeket ugyanilyen finom társadalmi megegyezés-háló vesz körül és szabályoz.

A fentiekből egyáltalán nem következik, hogy a nyelvhelyesség ne volna fontos és követendő. Szerintem kívánatos, hogy az emberek odafigyeljenek rá, ismerjék, és ha nincs okuk nem betartani, tartsák be. Csak azt nem szabad hinni, hogy értelme van, hogy nyelvészetileg igazolhatóan jobbak vagy szebbek vagy magyarosabbak a „helyes", mint a „helytelen" alakok. Nincs napfelkelte, s ha ezt megértettük, nyugodtan beszélhetünk napfelkeltéről. Nincs nyelvhelyesség, s ha ezt megértettük, nyugodtan betarthatjuk a nyelvhelyességi konvenciókat. "

Lehet elgondolkozni a grammar náciknak. Nem az a gond hogy meg akarják mutatni mi a helyes, hanem ezek a dolgok miatt magukat fentebb helyezik másoknál, és még majomkodnak is vele mások előtt.
Előzmény: Tooni (44) -1 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 15. 11:41 | #44
had - hadd, tobet - többet, emer - ember, lehendo - leendő, lessz - lesz
Ékezetek nincsenek? Nem gond. Írásjelek sincsenek? Semmi gond. Ész sincs? Nem az én gondom :)
Előzmény: syl (43) +2 VÁLASZ
syl 2010. 09. 15. 04:12 | #43
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Tooni (38) -4 VÁLASZ
Handwired 2010. 09. 14. 22:34 | #42
Hát ez rohadtul nem így van. Azt meg is érteném ha TE mentél volna ki az USA-ba és ájultál volna el így az ott látottaktól, viszont édesapád már már gyerekes naivitása aggasztó. Én 18 éves vagyok ebből kb. 9 évet éltem külföldön a világ különböző pontjain és rengeteg nagyon sokféle emberrel találkoztam életemben, és szomorúan közlöm veled hogy sehol sem fenékig tejfel az élet. Sőt mindenhol lehet szar. Gondolom Apukád cége nem véletlenül Miami-ba küldte mivel az valóban egy remek város. DE(!) ott is vannak szar környékek ahol a bevándorlók nagy része él elég rossz körülmények körülmények között. Azt az élet minőséget MEG KELL FIZETNI. Van egy olyan érzésem hogy amikor Apukád állt és csodálta a várost nem az volt az első gondolata h "hmm, vajon mennyi itt egy lakás? Meg tudnék-e élni egy ottani rosszabb fizetésből (mert ott ugyancsak kevesebbet kapnak a külföldiek)? Vajon ha egészségügyi gondom lesz akkor TB nélkül boldogulni fogok?" Nem is beszélve az USA többi részéről ahol alig élhetők a városok, kérlek nézd meg Detroit-ot, Denver-t, Newark-ot, New York-ot stb. Nem igazán van esélye egy remek igazi Amerikai Álom szerű életminőségre egy újonnan bevándorlónak. Természetesen VANNAK olyanok akik igen SZERENCSÉSEK.
Akikről meg hallasz hogy kint élnek és milyen jó, akkor valószínűleg már kint születtek, vagy beházasodtak és azonnal adottak voltak a körülmények.

Az én véleményem szerint pedig a mostani magyar fiatalságnak az lenne a feladata hogy a siránkozás és a menekülés helyett inkább arra koncentrálnának hogy ezt a valóban csodálatos országot tegyék jobbá. Ezért törekedtem én is arra hogy itthon legyek, és eggyel több hazafi legyen aki szereti és becsüli az országot és az értékeit. Meg szeretném jegyezni hogy NEM vagyok hungarista.

Remélem nem nagyon szomorítottalak el, ha még is kimész huzamosabb időre akkor sok szerencsét szükséged lesz rá. Ja, és a legjobb ha pl. egyetemre mész ki, nem csak vaktában.
Előzmény: zoli12 (40) +1 VÁLASZ
Stief 2010. 09. 14. 21:56 | #41
A világ ma már egy nagy munkahelyek tárháza, ezt így kell látni remélem a messze jövőben nem lesznek már országok csak a föld!
És ez ma már meg is látszik hogy efelé tendálunk és ez jó így. Mert ez az élet rendje. Ahol többet fizetnek, azaz családod és magad boldogulását biztosabbnak látod oda kell menni. Ez egy jó esély hogy kinyírja ezt az áll demokráciát, kommunizmust, maradék fasizmust és egyéb mustokat. Persze a borhoz valót ne! És ez egy jó dolog is egybe, mert legalább egy helyen gyűlnek össze a dolgozni és élni akaró állampolgárok. A többi meg le van szarva.
Ezzel a változással legalább észbe kaphat egy két ország és verseny alakul ki a jól-képzett munkaerőért.
Persze tudom hogy nem lehet mindig igazságosnak lenni, és sokan fognak meghalni és nyomorúság közt élni. A természet törvényei ránk is vonatkoznak. Ja és minden fórumozónak írom hogy hagyjuk már ezt zsenik kivonulását. Magyarországnak nem zsenikre van szüksége, hanem dolgozó emberre. És sok pénzes zseni messzire kibaszását.

Üdv Stief
zoli12 2010. 09. 14. 20:33 | #40
hát én még csak 11.-es vagyok de én pát unoka tesómmal és barátommal Kanadába vagy Angliába szerintem kimegyünk pár évre ! Családból nem is de a baráti társaságunkból nagyon sokan voltak : Amerikában + Angliában. Apám volt 2 hetet Miamiban ( cége vitte ki ajándékba a jó munkájáért :-) amcsi cég Milwaukee ) és természetesen fatherom az egészet felvette . Azt mondta ott kb. 40-50 évvel járnak előttünk . Pl. ott minden egyes út mentén a fű gyönyörűen levágva és pálma fa nagyon szép sorba ültetve DE MINDENHOL ! Az utcákon nem szar buzeráns suzuki mindenhol ha nem a legjobb kocsik , persze ott minden normális elérhető áron van. Én az országunkat azért sajnálom mert az orkok qurvára szaporodóban vannak ! :-(
izébigyó 2010. 09. 14. 20:17 | #39
:DDD
Zsákutcásat nem találtam. ;)
Előzmény: Tooni (36) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 14. 19:52 | #38
"Nevezzetek aminek akartok"
A trollhoz mit szólsz? :D
"neghagyom az orszagot azoknak akikben meg van remeny had kuszkodjenek "
Köszöni a biztatást és üdvözöl a magyar nyelv és irodalom tanárod :P
Előzmény: syl (37) +2 VÁLASZ
syl 2010. 09. 14. 19:41 | #37
En eljottem es neghagyom az orszagot azoknak akikben meg van remeny had kuszkodjenek
en jol erzem magam jol keresek es felre is tudok tenni(tobet mint amennyi otthon agy havi fizetesem lenne)
Nevezzetek aminek akartok emer vagyok aki rendes eletet akar lehendo gyerekeim szamara
en nem itelem el azokat akik el vagynak vagy mar el is mentek majd pislognak az orszag vezetoi meg az etnikum mikor nem lessz ki eltartsa oket
nem kivanom h ez bekovetkezzen de ezt erdemelnek...
-2 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 14. 19:24 | #36
Kérem, mindenki nézze át az eddig írt hozzászólását, ugyanis a posztkép hibásan befolyásolhatta az eddigi reakciókat. Megtévesztő lehet ugyanis, hogy amíg a tábla válaszutat akar jelképezni, egyenértékű útelágazást, amin akár mindkét irányt is választhatnánk, addig az útburkolati jelek nem teszik lehetővé a balra kanyarodást a dupla záróvonal miatt. Ugyanakkor a mégis balra tartók a külföldről csalódottság miatt visszatérő forgalommal szemben haladnának, ami balesetveszélyes. De még ha a tábla szerint is lehetne választani, akkor sincs lehetőség egyik útiránynál sem az itthon maradást jelképező visszafordulásra vagy zsákutcába hajtásra. Nem pártatlansággal akarom vádolni az illetőt aki a képet választotta, de gyanús, bomlasztó, nemzetellenes tevékenységnek minősíthető ez a hozzáállás :P
+2 VÁLASZ
Shongi 2010. 09. 14. 18:48 | #35
Az ügyvédekről nem sokat tudok de az egészségügynél rosszabb helyzetben nem sok szakma van Magyarországon, ha egy fiatal orvos nem húz el innen ahogy csak tud akkor szimplán hülye...

Előzmény: Balázs (34) 0 VÁLASZ
Balázs 2010. 09. 14. 17:32 | #34
akkor te nyilván orvos vagy ügyvéd vagy
Előzmény: tndrkrlylny (32) 0 VÁLASZ
pepeti 2010. 09. 14. 17:26 | #33
Vagy szimplán ők is látják már hogy nem lesz érdemes itt szenvedni ha gyorsan nem változik valami.
Előzmény: tndrkrlylny (32) +1 VÁLASZ
tndrkrlylny 2010. 09. 14. 17:18 | #32
a poszt címéből 2 dolog szűrhető le: egyrészt a középiskolásoknak semmi realitásérzékük nincs, másrészt ebből is látszik hogy mennyire gyerekek még a tizenévesek.
Rauka 2010. 09. 14. 15:13 | #31
Le*zarom. Pénteken megy a gépem Londonba. Majd meglássuk.
Purple
Purple 2010. 09. 14. 13:56 | #30
és ezen csodálkozunk? :)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2010. 09. 14. 13:37 | #29
Amit írsz, csak egy szelete egy sokkal összetettebb problémának. Sokan egyszerű okok miatt mennek ki innen. "Nyugaton" a havi jövedelem sokszorosa az itteninek ugyanazokban a munkakörökben. Ezzel szemben az élet nem olyan sokkal drágább mint itthon.
Itthon meg lehet nézni, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nem mennek egyetemekre tovább tanulni. Nemhogy egy gyereket, de a saját életét is elég problémás pl.: 5 évre megtervezni.

Ami viszont az itthoniakra jellemző: igénytelenség, lustaság. Sajnos ebbe a politika is belejátszik, hisz évek óta ugyanaz a duma megy különböző oldalakról: "MAJD MI MEGOLDJUK" Még egy kormánytól sem hallottam, hogy azt mondaná:
"próbáljátok megoldani a problémáitokat, mi pedig segítünk." Így persze, hogy sokak csak azt lesik, hogy há' majd 4, 5-10 év mú'va majd csak jobb lesz... és közben megreked a saját kis szintjén és várja, hogy "jobb legyen".
Előzmény: Bobber (24) 0 VÁLASZ
Bobber 2010. 09. 14. 13:30 | #28
Úgy látom gondjaid vannak a szövegértéssel...

"És ez csak egy probléma..." <-- Tehát nem az egyetlen. Érted?

Másrészt miből gondolod, hogy semmit sem csinálok? Hmm? Biztos segélyből fizetem az internetet, meg abból tartom el a családom, igaz?
Előzmény: bubi66 (26) 0 VÁLASZ
he 2010. 09. 14. 13:22 | #27
Én meg szívem szerint kimennék 3-4 évre "Nyugatra", aztán egy jó tőkével itthon kezdeni valami faipari vállalkozást. Mondjuk fűrészüzem, vagy fatelep. Vagy mindkettő.
bubi66 2010. 09. 14. 13:21 | #26
Tehát .... kizárólag a cigányok miatt élünk rosszul ...rosszabbul . De mihez is képest ...mikor éltünk jól ???? Én sem szeretem a cigányokat , de ha azért nem csinálnék semmit sem , nehogy az én adóforintomból adjanak segélyt a cigányoknak akkor biztos nekem is az lenne a véleményem , mint neked .

Szerintem itt páran úgy vannak , hogy ..... mindenről az jut az eszébe .
Előzmény: Bobber (24) -1 VÁLASZ
Dawe 2010. 09. 14. 13:14 | #25
nem látok 15 évvel a jövőbe de én sem szeretnék mindenáron itthon maradni
Bobber 2010. 09. 14. 13:11 | #24
Az a baj, hogy nem mondogatják és azért érezzük úgy, hanem úgy van. Nyílván nem mindenkinek, de a szakadékképzés az szépen folytatódik, a középosztály egyre szűkül, egyre több a rossz körülmények között élő, szegénynek mondható család. Közben a gazdagabb réteg egyre gyorsabban gazdagodik tovább. Az adórendszer megváltoztatása is a jól keresőknek kedvezett... ismét. Közben mit lát a fiatal? A "rajokat", akik tele vannak pénzzel miközben rajtunk, adófizetőkön élősködnek, velük szemben meg a szüleit, akik ronggyá dolgozzák magukat még sem tudják megvenni neki sokszor még a legszükségesebbet sem. Gyökeres változásokra lenne szükség ebben az országban, nem csak a politikában. Be kellene végre fejezni a hülye demagóg nézetek sulykolását, el kellene végre fogadni a cigányfajvédőknek, hogy igenis van cigánybűnözés és megélhetési gyerekcsinálás és tenni kellene ellene. Be kellene végre látni, hogy nem lehet őket integrálni, mert nem akarják. Élősködére rendezkedtek be a világ minden részén. Nem lehet véletlen, hogy kivétel nélkül minden országban, ahol elég nagy számban előfordulnak, csak a gond van velük. Milliárdok folynak el ezeknek a tetveknek az ellátására, segélyezésére, gyógyíttatására. Nem volt ez mindig így, 15 éve még kuss volt a cigány neve a legtöbb helyen, de nekünk marhára kellett az agyonliberalizáció... És ez csak egy a problémák halmazából. Ezt mindennap látja, és érzékeli az a középiskolás is, aki még nem tudja, mit szeretne. De abban biztosak, hogy nem akarnak ezek között élni és azért dolgozni, hogy eltarthassa a férgeket, akik aztán kirabolják, megverik az utcán, mert ahhoz van kedvük...
Előzmény: bubi66 (23) +4 VÁLASZ
bubi66 2010. 09. 14. 12:47 | #23
Na látod erre gondoltam ... ha elég sokáig mondogatják azt hogy ...rosszabbul élünk , mint 4 éve .... akkor el is hisszük és úgy is érezzük . Persze vannak gondok ...pl : még nem tud mindenki Q 7 -es terepjárót venni ... de ha mindenki " kimenne " ...mondjuk olyan táborokba amiket a franciák most számolnak ( gyújtanak ) fel ....sokkal jobban éreznénk magunkat ????
Előzmény: Bobber (6) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 14. 12:28 | #22
Én 32 de sokan 40-50 évesen vagy még felette is kijönnek dolgozni. Azt nem mondhatod hogy 40-50 év otthon nem volt elég kicsit magyarnak lenni. De most itt vannak kinn. És szerintem nem az ő hibájuk hogy nem változott semmi szinte, mert ezek itt is dolgoznak van aki már 2 éve és a családot támogatja otthon. 40 év felett ezt megcsinálni, és a gyerekeit, családot támogatni innen szerintem nem épp azt mutatja hogy nem szeretné a hazáját, nem segíti családját.

Szerintem a politikának sok köze van ehhez, de az emberek nagyrésze ha nem tetszik neki a másikra szavaz mindegy hogy mit ígérnek, el sem gondolkozik. Mindenki nagyon jobboldali az is eléggé elősegíti az ország elszigetelődését egyszinten.

Úgy kéne vezetni az országot mint egy fejlett mamutcégeet. De a kormányzás inkább hasonlít a régi kommunista rendszerre szerintem. Akármelyik oldalt nézzük. Egyéni vélemény már alig van csak pártszöveg.
Előzmény: ismeretlen (18) 0 VÁLASZ
balogh predator 2010. 09. 14. 12:22 | #21
"mennünk kell"
balogh predator 2010. 09. 14. 12:20 | #20
10 év múlva kétszer ennyi boxos lesz itt( mert hát sok pulya-több segély). ez a bornyu ország meg úgyis csak adni fogja nekik. ígyhát nekünk nemsok helyünk lesz ebben a lepra országban. mennünk így is úgy is
kotta 2010. 09. 14. 12:15 | #19
Ha most végre sikerül, akkor küldök egy szar zenét. Szemét a Kowalsky, mert amennyire semmicske ez, annyira fülbemászik, grrrrrrrrr! (És a fene tudja ő mér' írta, tényleg nem azér' küldöm, mert akár idealistán is lehet érteni, hanem mert olyan szemétül jókedvű meg idegesítő bünti egyben :-))
Előzmény: kotta (17) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2010. 09. 14. 12:15 | #18
Az a jó, hogy nálunk mindenki annyira nagymagyar és jobboldali, meg a többi, de ha gond van, akkor mindenki húzna el a francba, azt hogy egy kicsit áldozni Magyarországért, hogy kicsit szenvedni a szarban, azt már nem. Mert csak annyira vagyunk magyarok, hogy az anyánkat is eladnánk pár forintért. Mert a külföldi kaját is megvesszük, ha 10 Forinttal olcsóbb, de közben meg szídjuk a mindenkori hatalmat, hogy hogy tönkreteszi az országot. De áldozni kicsit, adózni kicsit, felelőséggel élni, magyarnak lenni a szarban is, na azt már nem.

Amúgy tényleg, az hogy a fiatalok fele elmenne nem újdonság, a 70-es években mindenki Amerikába költözött volna. Ez valahol természetes is.
+1 VÁLASZ
kotta 2010. 09. 14. 12:12 | #17
Nem tudok egyszerre többfelé egyetérteni...:D
Egyetértek azzal, hogy mindenkire ráférne néhány év kint, már egy-két hét is elég erős tud lenni, de évek azért kellenének. Sokat jelent.
Egyetértek azzal is, hogy hülyeség elvárásokkal meg szövegekkel stresszelni a zifjúságot, megy megy, marad marad, ha korlátokkal is, de mindig így volt, nem ettől fogunk kipusztulni vagy még jobban tönkremenni.
Azzal is egyetértek, hogy kint sincs kánaán. Dolgozni és érvényesülni tudni mindenhol kell, és sokszor az akarat ellenére se könnyű hipp-hopp hazajönni sem.
Mondanak ilyen célokat okosan, hogy életút: pár év kint, aztán haza, és jó keresettel tisztán adózva szépen élni. Na, ez rengeteg helyen botlik meg, ráadásul meg csomó dolog felülírja. Amiket ti is írtok, de azon felül pl. akár a család is: nálunk pl. kettőnk közt még az is tiszta, hogy akárhány és akármekkora gyerekkel belevágnánk, ha olyan lehetőség látszana, csak vannak pl. eltartandó, magukra nem hagyható rokonok is, meg nyuszik is vagyunk fejest ugrani a semmibe, tovább meg hadd ne ragozzam. :-)
Tényleg csak az a szar, hogy ennyire nincs itthon senkinek semmilyen jókedve. Még ha szar van, akkor is. :D
sahinel 2010. 09. 14. 11:51 | #16
kb. mert adózás sávos. Minél kevesebbet keresel annál kevesebbet adózol:D
Előzmény: ōðr (15) 0 VÁLASZ
&#333;&#240;r 2010. 09. 14. 11:36 | #15
Tehát háromnegyede megmarad a minimálbérnek is, amit arra költesz amire akarsz? O.o
Előzmény: sahinel (14) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 14. 11:32 | #14
ja az adózott keresetem ennyi rezsi kaja viszi el a negyedét a fizunak kb.
Előzmény: sahinel (13) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 09. 14. 11:26 | #13
Nem olyan nagy dolog ez. Ha megnézzük az USA-t akkor a népesség egy része folyamatosan vándorol. A fiatalok sokszor az országban átköltöznek más államba, városba. Ha megnézzük az EU határok nyitásával ugyanez a itt is elkezdődött. Nem olyan nagy dolog ez.

Nagyon nem könnyű egyébként kijönni. Akikkel kijöttem dolgozni 80%-a hazafutott, menekült. Én is csak a kifelé tartó úton ismertem meg őket. Itt nincs család, barátok, stb akik melléd állnak, segítenek ha valami gond van. Meg kell tanulni önellátónak lenni, és szocializálódni, tanulni nyelvet. Az első év nagyon nehéz.

Nekem bejött, de szinte minimálbéren dolgozok. Heti 220-340 font között 5-7 nap munka. Ez kevés, de már jobban érzem magam mint otthon. Ha otthon ugyanezt megkeresném, és adók, rezsi csak max negyedét vinné el a fizunak akkor maradnék mert az időjárás borzalmas, meg család haverok. Ez még csak a 2. munkahelyem, és most keresem a következőt, ahol jobb a kereset jobban kell tudni angolul.

Akik kijönnek nagyrésze elvérzik tehát nagyon kell teljesíteni mert te külföldi vagy millióan pályáznak a helyedre, és kivágnak ha nem tetszik amit csinálsz. Nem egyszerű, de az biztos hogy felkészít az életre ha helytálsz.
Carmen 2010. 09. 14. 11:16 | #12
Pontosan...ezzel egyetértek, de talán ha a huszonéves korosztályt kérdezték volna meg lehet elkeserítőbb statisztika jött volna ki.
A középiskolások még igaz azt sem tudják mit várnak az élettől ellentétben velünk, akik viszont tisztában vagyunk azzal, hogy itthon mit nem kaphatunk meg az élettől, még ha napi 12 órában hajtod sz@rrá magad a melóhelyeden sem. Minimálbéres bejelentések, diplomás munkanélküliek és ezer meg egy elkeserítő dolog tekereg a nyakunk körül. Mégis elvárják a korosztályunktól, hogy mi ne hagyjuk, hogy elnéptelenedjen az ország, és ne vonuljunk külföldre a szebb jövő reményében. Könyörgöm, hiszen itthon még a holnap se biztos, de már a ma este sem. Nem lesz lakásunk, nem lesz nyugdíjunk, de azért elvárják, hogy mosolyogva üljünk meg a seggünkön...

szép...
Előzmény: kotta (7) 0 VÁLASZ
mofrills 2010. 09. 14. 11:01 | #11
Alairom, hogy volt pozitiv tapasztalat nem keves...

Amiben igazad van az a kulfoldi utazas/dolgozas. Nem veletlenul van orias porges a backpacker piacon...

1-2 ev kulfoldon (plane egyedul) megtanit egy csomo dologra...
Előzmény: lokko (10) 0 VÁLASZ
lokko 2010. 09. 14. 10:54 | #10
nyelvből a mai középsulisok már nem állnak olyan szarul ...
amúgy én támogatom hogy minden fiatal magyar dolgozzon 2-3 évet külföldön, csak hogy lássuk hogy az a letargikus tespedés amit itt művelnek az őseink, az nem normális
Előzmény: mofrills (8) 0 VÁLASZ
zomboss 2010. 09. 14. 10:48 | #9
Ez kb annyira hiteles mint a választások előtt az igéretek! Plusz olyan rövid a cikk hogy semmi nem derül ki belőle. Én is gondoltam hogy külföldre költözök, aztán ma már egyáltalán nem akarok ( sokan mesélték hogy lehet hogy több a fizetés de ott se mézeskalács házak és kolbász kerítések vannak). Gondol és mond az ember sok mindent de nem biztos hogy megcsinálja!
mofrills 2010. 09. 14. 10:45 | #8
Mert a szomszed kolbasza mindig zoldebb meg a keritese is fubol van.... vagymi
39% Mo.n szeretne elni, 98% meg Mo.n is ragad es almodozik, me' nem mondtak, hogy nyelvet is kene beszelni stb....
kotta 2010. 09. 14. 10:43 | #7
Nagyon nem lepi meg az embert, de azért ereket vagdosni sem kell még feltétlen:
- hány olyan középiskolás van ma Magyarországon, aki pontosan tudja mit akar, és hogy mi lesz mondjuk tíz év múlva?Vagy hány olyan középiskolás volt valaha egyáltalán, aki ezeket tudta?
- hány olyan ország van a világon, ahol a középiskolások 39%-a egyáltalán otthon akar maradni? Olyan nagy áradat mégsincs, mint amit ez sugallna.
Ettől persze nem túl jó érzés, hogy ilyen remek közérzetű középiskolásaink vannak, a felnőttekről sajnos nem is beszélve...
Bobber 2010. 09. 14. 10:31 | #6
Ehhez a médiának nagyjából semmi köze nincs. Minden épelméjű ember tudja, hogy itthon a helyzet szar, de legalább reménytelen. Aki kicsit is gondol a saját jövőjére, az most joggal gondolja azt, hogy a megoldás a külföldre költözés. Teljesen megértem őket. Itthon nyakig ér a szar és még hullámzik is...
Előzmény: bubi66 (5) 0 VÁLASZ
bubi66 2010. 09. 14. 10:17 | #5
Szerintem ennek a politika ...de legfőképp a " média " az okozója , mint ahogy sok más problémáért is . Mivel a hírszerkesztők mindent bevetnek a pillanatnyi népszerűségért , nézettségi adatokért , nem baj ha rá is megy az ország ...akár csak a politika .
O\'neil 2010. 09. 14. 10:10 | #4
Na most meg mi a baj? Nem azt mondták pár éve, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni? :)
komcsi 2010. 09. 14. 10:10 | #3
És legalább a dolgos kisebbségnek is több hely jut... ;)
Előzmény: Tooni (2) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 09. 14. 10:08 | #2
Nem baj, majd megtöltik az üresen maradt helyeket a románok :))
lokko 2010. 09. 14. 10:05 | #1
érzékletes kritika az utóbbi évek felemelő hangulatáról ...