Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
l3azsi 2010. 08. 29. 16:23 | #13
fenébe, 2. kép halott

itt van: http://pixdaus.com/single.php?id=29999
Előzmény: l3azsi (12) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 08. 29. 14:16 | #11
Igen, mind tévedtek. Az ókori görögök azt mondták, hogy több isten van. A zsidók kitalálták, hogy egy isten van. A keresztények kitalálták mellé jézust, mohamed meg jól lekoppintotta a sztorit, és kitalálta allahot. Gyakorlatilag egymásból eredő, de néhol mégis ellentmondó sorozatos tévedések. Egyik nép azt hitte, másik nép azt. Érdekes módon a tudomány elfogadott tényei a világon mindenhol megegyeznek.

Az utolsó mondat az a tipikusan érvelés nélkül, a félelemre építő, és buta, logikátlan embereken érveknél százszorta hatékonyabb meggyőzési módszer. De el kell hogy keserítselek: Nem állunk a kihalás szélén. Mégis miért állnánk? A kőolaj, földgáz? Mire ezek elfogynak, addigra régen fúziós erőműveket használunk majd energiatermelésre, aminek a fűtőanyaga gyakorlatilag végtelen forrás.(A fúzió egyébként egy már működő technika, mostmár csak azon dolgoznak, hogy energiatermelésre is használható legyen.) Nem tudok, és nem akarok messzemenő jóslatokat mondani, de azt tudom, hogy mi a jelenlegi tényállás, és az pedig az, hogy nincs kihalóban az ember, és nem mutatnak arra jelek, hogy a közeljövőben lesz.

100 éve sincs, hogy hiszünk ebben a világképben, a társadalom, a technológia, és a világról alkotott képünk(modern fizika) viszont olyan ütemben kezdett el fejlődni, mint még soha a történelemben. A kihalás szélén örvendetes módon pont a vallások állnak. \o/
Előzmény: kiisb (9) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 29. 02:28 | #10
Biztos azé' vagyunk 6+ milliárdan, mert jól kihaltunk.
Előzmény: kiisb (9) +2 VÁLASZ
kiisb 2010. 08. 29. 00:18 | #9
"Buddha tévedett.
Jézus tévedett.
Lao Ce tévedett.
Krishna tévedett.
Milarepa tévedett.
Mohamed tévedett.
A szútrák tévedtek.
A Biblia tévedett.
A Tóra tévedett.
A Korán tévedett.
A Bhagavad Gitta tévedett.
A Tao Te King tévedett.
Mindenki tévedett: minden vallásalapító, minden szent ember, minden bölcs, minden mester, minden hívő.
Nincs Isten.
Nincs Lélek.
Nincs Út.
Nincs erény.
Nincs bűn.
Nincs felelősség.
Nincs következmény.
Nincs cél.
Csak hús van.
Ez a pszichiátria tanítása.
Évtízezredeken át hittünk ennek az ellenkezőjében - és fennmaradtunk.
100 éve sincs, hogy hiszünk ebben a világképben - és a kihalás szélén állunk. NA VAJON MIÉRT?"
Előzmény: l3azsi (8) -1 VÁLASZ
l3azsi 2010. 08. 26. 22:56 | #8
A lélek szót főleg természetfeletti értelemben használják, de én nem hiszek a természetfelettiben. A földhözragadt megfelelője meg az öntudat, viszont az öntudat meg agyi folyamatok révén jön létre, amik igenis szén, hidrogén, oxigén stb-ből állnak. Az orvostudomány az emberi test szinte minden szegletére, és funkciójára megtalálta megtalálta már a száraz, robotikus magyarázatot, üres önámítás, hogy többek vagyunk anyagnál. Anyagok vagyunk, akik másik anyagból fölépítenek valami magukhoz hasonlót, majd elbomlunk.

A fenti videó művészet. A művészet bizonyos formái nem tetszenek embereknek, és ez így is van rendjén. Nekem pl nem tetszik a jazz, mint zenei műfaj, mégse szólok ellene. Itt ennél a videónál a mondanivalóval van baj, ami szerintem nem műfajfüggő. Márpedig itt a mondanivaló elég trágya. Nekem valami olyasmi jött le, hogy nem tudjuk megfogalmazni, mit jelent az a szó, hogy pillanat, de legalább emberek vagyunk, és bekapcsoljuk a melltartónkat, fölkelünk, hintázunk. Boldogan és hülyén. Kösznem...

Igazából elgondolkodva, talán szándékos dolog az, hogy 2010-et írunk, és az emberek nagyrésze még mindig úgy látja a világot, mint a középkorban. Érzelmekre, félelmekre, tévhitekre alapozva bármit be lehet adni, de ha mindenki észérvekre hallgató "robot" lenne, akkor ez sokkal nehezebb lenne, mert az észérvek ellentmondanak bizonyos érdekeknek. Régen az 1ház, most a nagyvállalatok. Üdvözöllek a Mátrixban! =)

Előző válaszokra írnám még, hogy ennyi erővel egy vágások nélküli 60 perces film is pillanatok sokasága, arra is mondhatjuk ezt, de akkor meg mi a pláne ebben? Azt, hogy wikipédia nélkül, azt meg nem menőzésből írtam, hanem azért, mert akkor meg esetleg azt kapom meg, hogy jajj, itt meg ott megnéztem, de ha így szóban megkérdeznek akkor csak azt mondhatom, ami eszembe jut. Így azt mondtam, ami eszembe jutott.
Előzmény: Skylynx (7) 0 VÁLASZ
Skylynx 2010. 08. 26. 22:02 | #7
Valószínű, hogy szentimentálisnak tűnhetek, csak azért mert tetszett és elsőre el is kapott - inkább megfogott valahogy -, és az még valószínűbb, hogy szentimentális VAGYOK, MERT megfogott. Csak így lehet igazán jó fotókat készíteni. Már próbáltam.
Az embergyerek első pár évében - a habitusától, meg nevelésétől függően - egy idő után már nem sír, ha felbukik, vagy sérülést szenved. Ez fiatalkorra általában elmúlik, és akkor indul be a gépezet, amikor tudatosul a szégyen fogalmával. Itt kezdődik az élete, és fejeződik be gyermekkora. (ez a jelenség idős korban ismét felütheti a fejét, ezért vannak - tisztelettel - "vaskalaposok" és "síró vénasszonyok"...)
Ha úgy gondolkodsz, mint egy robot, semmi sem különböztet meg egy, szén, nitrogén, hidrogén, oxigén, kalcium és vas egyvelegénél. Erre találta ki '''valami állat''' a lélek szót, hogy ezt ne kelljen leírni ennyire hosszan.
De a robotok jók, többnyire ők alkotják az emberiség alapját, ők a szenvedő alany, vagy a víg mester, ők maguk a pillanat. Szerintem ezt akarta mondani a rendező ezzel a rövidfilmmel.. Én gratulálok neki.

Hiúz
+1 VÁLASZ
te.sas! 2010. 08. 26. 20:56 | #6
egyébként ha más zene lenne alá, egészen más volna a film. lehet h attól tűnik nyálasnak.
te.sas! 2010. 08. 26. 20:50 | #5
Rendkívül ügyesen megfogalmaztad, ez másnak biztos nem ment volna (wikipédia nélkül, ez igen!) :D ;)
De igazad van, egy robot kb így fogalmazná meg, ellenben mi emberek vagyunk, és a film pont erről szól. nem pedig a pillanat fizikai definíciójáról, de úgy látszik ez neked nem jött át.
Tényleg vannak benne nyálrészek, de azért nem olyan rossz ez. sokszínű!
Előzmény: l3azsi (3) 0 VÁLASZ
Szugyi 2010. 08. 26. 20:01 | #4
A film címe Moments, és mivel az időintervallumok a filmeben végtelen sok pillanatból állnak, ezért kétségtelen hogy több Moment-et is sikerült megörökíteniük... Am csak kötözködök, valóban elég nyál. Ha rövidfilmek akkor már inkább Párizs szeretlek, abból is ez: http://www.youtube.com/watch?v=cK92pMMealU
Előzmény: l3azsi (3) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 08. 26. 18:28 | #3
Pfejj, tonhalakhat-nak igaza van, ez megcsurran, olyan nyálas. Az a sok szerencsétlen meg az elején próbálja meghatározni a pillanatot, de csak nyögdécselnek. Ha engem kérdeznének, akkor így wikipédia, meg lexikon nélkül úgy fogalmaznám meg, hogy egy bizonyos pont az idő vonalán. Ez a valóság, és a valósággal el lehetne intézni azt, amiből ők 4 perces videót csináltak, de még az is csalás, mert a videóban időintervallumok láthatók, nem pillanatok. De legalább HD...
tonhalakhat 2010. 08. 26. 12:48 | #2
nyálas