Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
uberTr011 2010. 09. 02. 18:08 | #36
Na ja, egy csomó történelmi hőst kitaláltak, és szarvashiba szerintem hogy mindegyik "öreg kollégát" véresen komolyan veszik a mai töritanárok is. Ha ilyet írnál egy témazáróban vagy érettségi vizsgán hogy pl. Xerxész soha nem létezett, kitalálhatod mi lesz az osztályzat: egyes kisfiam, leülhetsz...akkor is ha igazad van. A kémhálózatról annyi: spanyol inkvizíció...babonás emberek azt mondták egy babonás emberekből álló bizottságnak, hogy ez vagy az a személy boszorkány és mehetett is sülni. A szcientológusoknak ugyanúgy vannak besúgói akik simán rád állnak ha nyilvánosan fikázod őket...sok százezer dolcsi forog kockán végülis...
Az asztrológiáról annyit hogy szintén csak rablásra használják és semmi bizonyíték nincs hogy működik. Pl a műsorok a két hazai csatornán a nullahatkilencvenes telefonjaikkal...öreg nénikéknek én is megmondom a hangja alapján hogy a lába fáj és miért: 50% hogy beletrafálok. Miért nem én találtam ki, komolyan? Már rég a két hónapos Mercédeszemből nézném az új Ferrarimat trollkodás helyett :D
Pénzenergiát valaki? Most húszmilliárd forintot átváltok százmilliárd egységnyi pénzenergiára. Inflációbiztos fizetőeszköz! Tegye oda ahol fáj!
Na? :D

Előzmény: kotta (34) 0 VÁLASZ
Anthonz 2010. 08. 30. 20:21 | #35
Wau, nem tudtam, hogy TótaW így beszólt nekik. Hát akkor ezért egy baszott nagy virtuális pacsi!
kotta 2010. 08. 30. 08:47 | #34
Lehet, hogy a történetírókat is a középkorban hamisították: Tacitus, Suetonius, Plinius, Josephus Flavius, meg persze a négy "horgász" meséje, ős-iszlám szerzők és kortársak, és egy jó kupac név nélküli kortárs irat. Szerintem meg hamisítvány mondjuk Xerxész. Ilyen ember nem élt, csak a középkorban találták ki. Lehet,hogy többen írtak róla (bár ebben nem vagyok biztos), de csak hamisítványok. Melyik hitelesebb? De valójában meg tényleg mindegy.
Általában az összes vallás beépíti a korábbi hiedelmeket, hagyományokat, hiszen emberek hisznek, emberi dolgokat élnek meg, emberi keretekbe szorítkozik az, amit hisznek. A Napot pl. minden vallás kiemelten fontosnak kezeli, de tudományosan is belátható, hogy nem lenne nélküle élet, szóval van valami alapja a fontosságának. Az évszakok változásához igazodik szinte minden vallási ünnep, tökmindegy, hogy a megtörtént események közül valójában mi melyik napon, melyik órában volt. Ettől még a világképük lehet más és más, de valahol ezekben az amúgy tök másodlagos dolgokban mind összetartozik. Hibridek valóban.
Abban is lehet hinni, hogy a Vatikánnak kémhálózata van, és abban is lehet hinni, hogy a katolikusok a Vatikánban hisznek vakon, folyton azon görcsölnek, azt lesik, hogy ott mi megy, mi a napi parancs.
Hinni mindenben lehet. El lehet hinni pl. a csillagjegyeket, az aszcendenseket is, holott egyetlen olyan csillagász sincs, aki ezt komolyan tudná venni. Én mondjuk azt hiszem innentől, hogy az asztrológusoknak van kémhálózata, pénzlenyúló szervezete, azt pl. elég sokan látjuk, hogy nem kevés ember gazdagszik meg ebből a tudományosan nem igazolt "meséből".
Érzéseket nem sértettél, csak a történetírás és a vatikáni cucc más szerinted meg szerintem. Ennyi.
A hitvallás mondat meg teljesen jó.
Előzmény: uberTr011 (33) 0 VÁLASZ
uberTr011 2010. 08. 29. 17:27 | #33
Szerintem csak egyetlen dolgot lehet valóban hitvallásként tekinteni:
"Ne higyj el semmit, mindegy ki mondta, vagy hogy hol olvastad, egészen addig, míg az teljesen nem egyezik a saját tudásoddal, véleményeddel és józan eszed általi felfogásoddal."
Ez az egyetlen mondat bőven elég.
A szcientológia baromság egy az egyben. saját kémhálózat, óriási pénzek, satöbbi------>emlékeztet a vatikáni "cuccra" egy kicsit, nem?
"Csak kis különbség, de tényleg nem érdekes a hit szempontjából:az, hogy ezeknek a "meséknek" a szereplői éltek és voltak"-by kotta
Jézus sztorija egy az egyben Hórusz sztorija. Csak egy a megszemélyesített "szolár messiások" közül (sok van belőlük, nagyon nagyon sok).
Az egész sztori totál asztrológia...Jézust két hallal ábrázolják a szimbolólumok világában: Pisces
Referencia: a csoda mikor 2 hallal etet meg sokakat. Hát ja, jól megettük.
Az egész a napkultusz és a cargo-kultuszok 2000 éves hibridje. Nem akarok érzéseket megsérteni, de ez van.
Oh, tudom, az ördög tette...BTW Lucifer: a fény hozója, a római csillagászatban a Vénusz neve: a reggel hírnöke, a hajnalcsillag.
Még maga Jézus is hivatkozik rá: "Ime Én vagyok Jézus, a hajnal csillaga..." Akkor mi a csuda van?
Hogy azonosították a sátánnal: a sok sok félrefordítás amivel tele van az a bizonyos könyv.
Tény: egyetlen hiteles történész aki akkor élt egyetlen egyszer sem dokumentálta semmilyen jézus nevű személy létezését vagy tetteit. (pedig elég nagy dolgokat tett ha egyáltalán létezett)
Az összes fennmaradt írásos dokumentum középkori hamisítvány.
kotta 2010. 08. 27. 07:51 | #31
Csak kis különbség, de tényleg nem érdekes a hit szempontjából:az, hogy ezeknek a "meséknek" a szereplői éltek és voltak, legalább annyi tény áll, mint amellett, hogy élt Nagy Sándor, Napóleon vagy Batu kán. Xenut semmi nem igazolja, ettől persze hinni azt még lehet benne.
Szóval igazad van, egyenértékű a dolog. Azzal is, hogy Elvis él, vagy hogy ufókat várunk.
Előzmény: rebecca (30) 0 VÁLASZ
rebecca 2010. 08. 26. 17:52 | #30
Miért, a kereszténység (muzulmánság, zsidóság) mellett milyen tény áll? Hogy tényleg van egy atyaúristen?
Ez semmivel sem szarabb mese, mint a repülő spagettiszörny - olyan embereknek való (a többi maszlaggal együtt), akik nem akarnak önállóan ilyesmiken gondolkodni. Minden hit egyenértékű...
Előzmény: kotta (14) +1 VÁLASZ
Zsottika 2010. 08. 26. 17:45 | #29
az a sok szellemi sírkő aki ezt el is hiszi.....
kotta 2010. 08. 26. 11:16 | #28
Egy nem saját vélemény, de nekem tetszik:
Tökmindegy miről szól a "mese", ha az adott csoport mindenképp megpróbál leválasztani a családodtól, barátaidtól, kapcsolataidtól, ha meg akar fosztani a világ megismerésétől (természetesen az ő álláspontjuk szerint felépülő világképet kötelező kizárólagosan és maximálisan elfogadnod), ha kiszolgáltatottá akar tenni anyagilag, érzelmileg, akár fizikailag, akkor az már nagyon gáz.
Ebbe mindenki szerint más sorolható be persze, de "szubjektív definíció"-nak nem rossz.
kotta 2010. 08. 26. 09:57 | #27
Na, mindjárt szebb a világ: nem csak én utálom azt a mocsok havast. :-) (Múltkor gondolkodtam, ki az az ember, akitől leginkább hányni tudok, és magasan nyert. Hívtam is a gyógyszergyárakat, de azt mondták nem lehet tablettát gyártani belőle, hülye emberi jogok meg egyéb vackok miatt. :-( )
Olvasok én is több Tótát, igyekszek levenni még több szemellenzőt, és hátha. Azért ő még nálam is esélyes a "szerintem ő jó újságíró" címre; ha elrakom a fiókba a megmondóemberes-képet, akkor amúgy tényleg jó lehet.

Előzmény: izébigyó (26) +1 VÁLASZ
izébigyó 2010. 08. 26. 09:49 | #26
Szerintem gúnyolódni se könnyű, ahogy az iróniát magas szinten művelni sem az (mármint úgy, hogy vicces, stílusos is legyen, de az igazságtartalma se vesszen el). Tényleg sokan próbálják ezt, de a legtöbb igazából csak ripacskodik és szánalmat kelt az olvasóban, nézőben. Havasról ordít, hogy egy egoista, beképzelt pöcs, aki mindenhatónak érzi magát, Tótáról ezt valahogy nem tudom elképzelni (bár nem ismerem).
Előzmény: kotta (24) 0 VÁLASZ
zeshka 2010. 08. 26. 09:47 | #25
hát én alig várom, hogy tom cruise kitalálja, hogy megkeresi xenu-t és kivégzi mert ő a kiválasztott hehehe

amúgy tényleg minden vallásnak van igazságtartalma, de az idők folyamán a vallási vezetők jellemzően beleszőttek vagy épp kivettek a vallási szövegekből, attól függően nekik mi kedvezett. persze a csodatételek inkább csak mesék, érdekesebbé teszik a vallást az emberek számára, könnyebb velük megragadni a fiatalokat.

nem tudhatjuk, mi volt többezer évvel ezelőtt, hisz még mindig találnak régebbnél régebbi piramisokat, amikkel a tudós társadalom nem hajlandó foglalkozni és inkább természeti képződménynek titulálja, hisz lehet, át kéne írniuk a történelemet miattuk. biztos sokmindenről nem tudunk. lehet voltunk már ennél fejlettebbek is. de, hogy e.t. vulkánokba dobáljon embereket és még utána a lelküket is begyűjtse? aztán meg moziba viszi őket??? nabazme... :-D (megjegyzem a mozis rész provokáció más vallások követői felé-vajh fordított esetben ők ezt eltűrnék? jézus mint statiszta? ) nekem mindegy a végén melyik vallás hívőinek lesz igazuk... csak ezeknek ne :-)
kotta 2010. 08. 26. 09:33 | #24
No harag, csak nekem meg nem jön be ez a stílus. Viszont stílusa tényleg van, és a legtöbbnek meg nincs, mondjuk emiatt tényleg viszonylag jobbnak számít.
Nem tudom másként megfogalmazni: a szarkeverős-megmondóemberség, mint műfaj, nekem nem jön be. Bár ennek legfőbb mestere Havas Henrik, de sok ilyen van még, mert egyszerű és népszerű, divatos.

Gúnyolódni meg könnyebb ám, mint nem gúnyolódni, valahol erről is beszélünk éppen. ;-)
Előzmény: izébigyó (23) 0 VÁLASZ
izébigyó 2010. 08. 26. 09:24 | #23
Én sem olvasom napi szinten, de nekem semmi gond a stílusával, nagyon jó a humora szerintem és többek között nagyon jól átlátja a dolgokat, tömören leírja. Pl. ez az 1 mondat: "A szcientológusok egy szánalmas űroperettet árulnak vallásként." Vagy pl. "Tom Cruise, John Travolta, Beleznay Endre - érdekes módon a színészek körében arat az agyhalál", ezek mind telitalálatok, bár elhiszem, hogy valakinek ez szúrja a szemét. Persze lehet erről a témáról szárazan, unalmasan is beszélni. Bárcsak még több újságíró tudna érthetően, humorosan írni, sokkal többet olvasnám az írásaikat.

Neked mivel lépett a kis érzékeny lelked bugyrába a bakancsával, hogy így haragszol rá? :D
Előzmény: kotta (22) 0 VÁLASZ
kotta 2010. 08. 26. 08:30 | #22
Nem t'om honnan szeded ezeket az ötleteket. Mi van????

Tótafélékkel a köv. a bajom: szemet nyit, leplet leránt, oké, semmi gond ezzel, még meg is köszönöm, de gyenge dolog ahogyan teszi. Pontosan tudja, hiszen intelligens ember, hogy baromi sok embert megbánt, feldühít, gerjeszt a stílusával, ezek után mégis mindig jól előadja, hogy mindenki aki neki beszól az hülye, ő meg azt csinál és úgy ahogy akarja. Még ebben is igaza van, de akkor ne legyen már meglepődve folyton, hogy nekiesnek. Pláne, hogy ebből él. Egyszerűen kulturáltság kérdése lenne, mit és hogyan reagál, de azt nem tudná jól eladni. Bezzeg ha az ő hiedelmeit, dolgait jellemzi valaki hasonlóképp, akkor az szimplán kapja be, jönnek a hasonló naaagy formátumú és jelentőségű haverújságirók és szépen megvédik.. Hiába,azt már megszokhattuk eléggé: vannak érinthetetlen témák és kritizálhatatlan emberek a magyar sajtóban.
Tóta amúgy ezen nyilván jót röhögne, írná a következő fasza cikkét, hátha ismét vihart (=sok-sok kommentet, olvasottságot) arathat, kaszálhat. Nekem, hangsúlyozom nekem, ez elég szánalmas. Hasonlít arra a gyerekre, aki odaszarik az ablakod alá, aztán elszalad és röhög rajtad, akármit csinálsz. Ha ordítva rohansz utána, azért, ha eltakarítod csendesen, azért. Nagyon nagy királyok ám az ilyenek, legyen igazad.
Aztán az is lehet, hogy félreismerem a pacákot. Napi szinten nem olvasom, de eléggé ismerem a munkáit. Engem különösebben mégsem hatott meg, én kérek bocsánatot.

Az meg engem speciel nem érdekel különösebben mit meg ki nyilatkoztat ki a szektákról. Nemcsak barátom, rokonom is van nem egy "szektás" és el tudunk dumálni dolgokról. (Nemcsak az autószerelésről, nyugi.)
Előzmény: izébigyó (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 25. 19:33 | #21
Jó anyaghoz nem kell körítés meg reklám, vonzza a népet...akik majd szépen kialakítják belőle a saját vallásukat. :D
Előzmény: Tooni (18) 0 VÁLASZ
izébigyó 2010. 08. 25. 16:12 | #20
Igazad van, ítéljük Tótát máglyahalálra! Fenébe, ez már nem divat? Akkor inkább pereljük be, esetleg félemlítsük meg, mint Paulette Coopert az említett szörnyegyház. Mi az, hogy próbálja felnyitni az emberek szemét, hogy azok esetleg ne menjenek tönkre anyagilag, vagy a családjuktól ne szakítsák őket el, ezzel egy jól menő üzleti vállalkozás sikerét hátráltatva?

Persze ha a Nagy Római Katolikus Egyház nyilatkoztat ki a konkurenciáról, az mindjárt más, ugye?
http://www.lmrkat.hu/szektak.html

A lényeg, hogy az emberek higgyenek valamiben... én azt hiszem, a buta emberek a legjobb parazita alapanyagok.
Előzmény: kotta (14) +1 VÁLASZ
Fabian 2010. 08. 25. 16:01 | #19
"Végül 2007. február 5-én aláírtam az 1.000.000.000 évre szóló szerződést, miszerint ez idő alatt elkötelezem magam." :DDD

Argh, édes istenem...
+1 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 25. 15:56 | #18
Alapítványista és Asimov-hívő :)
Ez a két tag azért mennyi követőt szerzett, és nem Twitteren, jó sztorikat írtak, de mégsem azért, hogy vallást építsenek köré.
Előzmény: Gazdiablo (17) 0 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2010. 08. 25. 15:40 | #17
Én Galaxis útikalauz stopposoknak-hívő vagyok- Douglas Adams a próféta...:)
suvomi 2010. 08. 25. 15:28 | #16
jaj ez volt a South Parkban :D
ettől függetlenül... DC-3 asra hasonlító rabszállító űrjármű? :D egészen idáig még el is tudnám fogadni, na de a többi? :D.. xD mikor ötlötték ki ezt a sok marhaságot? :D
zodiac 2010. 08. 25. 15:01 | #15
Ha nem lenne ennyi ostoba ember, miből gazdagodnának meg egyesek? ;)
kotta 2010. 08. 25. 14:58 | #14
Semmivel se hülyébb vagy hihetetlenebb a sztori, mint akár a muzulmánoké, keresztényeké, zsidóké.
(Csak éppen fentiekkel szemben semmilyen tény nem áll mellette az égvilágon, mondjuk, hogy tényleg élt vagy van Xenu nevű gnómfejű lény, de ez most mellékes.)

Biztos írtak, írnak erről filozófusok, nem hiszem, h újdonság, de az emberek szeretnek hinni valamiben. Lehet az vallás is, de lehet az is, hogy a macskám szeret engem, tegnap láttam egy szellemet, holnapután jönnek az ufók, az én barátaim,hozzám hasonlóan gondolkodók ismerik legjobban a világot, a marhahús finomabb a lónál, a kormány mindent megtesz értem, smukkandor jó fej,mert énekelt egyet, stb. Egyiket se lehet bizonyítani. Gáz az, ha ezzel visszaélnek, márpedig mindegyikkel meg is teszik.
A másik - szerintem legalábbis - gáz, ha valakinek nincs jobb ötlete vagy tehetsége, mint mások bármilyen hitébe otrombán beleszarni, normális hangnemű kritika helyett, lásd pl. Tótát. Népszerű, de olcsó hús.

Tooni 2010. 08. 25. 14:56 | #13
Sajnos a legrosszabb az egészben, hogy nagy része a vallásos szövegeknek nem kitaláció, hanem mára eltorzított vagy elfeledett jelentéssel bíró, de amúgy is virágnyelven íródott szövegek, komoly igazságtartalommal.
Előzmény: Unnamed (11) 0 VÁLASZ
pdstudio 2010. 08. 25. 14:54 | #12
Szegény Hubbard nem tudott írni normális sci-fi könyveket, inkább csinált belőle egy vallást mikor már megélni sem tudott belőle. Rohadt volna ki a szeme a saját szemetétől.
Unnamed 2010. 08. 25. 14:51 | #11
Én először csak azt hittem erről a vallásól, hogy csak azért hozták létre, hogy görbe tükröt mutassanak a többi vallás felé, mert hasonló kitalációkon alapulnak egytől egyik.
A hackerek helyébe pedig nem kiszivárogtattam volna, hanem átírtam volna a 'tanokat', pl. minden nap 1x inni kell a wc-ből, vagy valami hasonló, szerintem kérdés nélkül mindegyik megcsinálná :D
izébigyó 2010. 08. 25. 14:44 | #10
"L. Ron Hubbard – a saját fia szerint – súlyos alhoholista és drogfogyasztó volt, míg az egyház úgy tanítja, hogy ezeket a színigaz próféciákat transzban találta ki. Az stimmel is, hogy részegen-betépve ilyen messze rugaszkodott a valóságtól, inkább az a meglepő, mennyire tehetségtelen sci-fi-szerző lehetett, ha ennyire szedett-vedett sztorira volt csak képes."
:DDD

Ennél szerintem a többség is sokkal jobbat hoz ki pár vicces cigi hatására...
Gazdiablo
Gazdiablo 2010. 08. 25. 14:43 | #9
Szerintem a pár poszttal lejjebb belinkelt Xénia lázas agymenés szintjén mozog ezeknek az embereknek az elméje.
Nem lehetett valami köze a kettőnek egymáshoz? :D


Tooni 2010. 08. 25. 14:43 | #8
Asszem itt mindent megtalálhatsz: http://www.xenu.net/
Előzmény: Syra (4) 0 VÁLASZ
GeryGTK 2010. 08. 25. 14:41 | #7
Ez most komoly??? Én azt hittem a bizonyos SP részről, hogy ők találták ki, mert akkora baromság amire csak ők képesek. Most akkor ezek tényleg ebben hisznek????
tool 2010. 08. 25. 14:40 | #6
egyszer láttam egy videót, tüntettek talán keresztény emberkék a szcientológiai egyház egyik rendezvénye környékén. kijött egy fazon, aki türelmesen végighallgatta hogy mekkore hülyeség már ez a xenu, hidrogénbomba dc3 mese, majd visszakérdezett.
és az hogy Illés égő szekéren ment a mennybe hihetőbb?

frappáns nagyon jó válasz volt, röhögtem nagyot. egyébként én sem értek egyet a szcientológia tanaival, már amit ismerek belőle, de túl sokban nem különbözik semelyik vallástól. csak új. reálisak még a meséi, nem szőtték át történetek. és nagyon vicces a mai világban, régen a pogányok ugyanígy röhöghettek a kereszténységen. (tudom tudom több benne a szimbólum, meg zeitgeist meg stb, de ki tudja mi lesz 1-2 ezer év múlva a szcientológiából is)

Gerry 2010. 08. 25. 14:35 | #5
Érdekes, hogy még nem volt ez Izés post. Egyébként ez is mutatja mennyire könnyű az emberek manipulálása.
Lehet én is létrehozok már egy vallást kellene egy kis pénz :D
Syra 2010. 08. 25. 14:30 | #4
Sajna már levették a lenyúlt cuccokat a megadott címekről. Valaki nem tud más forrást? Őszintén kíváncsi lennek hogy milyen szarral etetik meg az embereket. Mert ezek az alapinfók amiket már tudni lehetett, röhejesek, amit szerintem még egy gyerek se vesz be esti mesének. Ezért lennék kíváncsi hogy a "komoly" tanokban mi van leírva.
eol 2010. 08. 25. 14:19 | #3
Nem akad köztünk egy scientológus, hogy megvédje a tanokat? Akár a kedvencekhez is adnám akkor... na, ki bújik elő a szekrényből?

http://www.southparkstudios.com/clips/104274
bungle
bungle 2010. 08. 25. 14:18 | #2
Nemrég Agárdon az utcán akartak "meginvitálni" egy ingyenes "stressz-mérésre", valami műszer volt az asztalukon, meg rengeteg Dianetika c. könyv.
Érdemes ennek az áltudománynak is utánanézni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dianetika
hawkeye
hawkeye 2010. 08. 25. 14:12 | #1
Olvastam Hubbard Sci-Fi -jei nagy részét.

De mint SF műfajt, nem pedig agyzombivá süllyesztő mítoszt.

A scientológia számomra az eleven példa az intenzív agymosás lehetséges következményeire.

A párosuló kifosztás már nem is meglepő, hiszen ha valaki elhiszi ezeket a "tanokat", azzal mindent (!!!) meg lehet tenni, vagy tetetni.

Egy dolgot írok a javukra: többszöri, pár mondatos beszélgetés után nem erősködtek, engem már egyik esetben se akartak maguk közé.