Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Purple
Purple 2010. 12. 01. 16:58 | #53
kotta 2010. 08. 23. 13:58 | #52
A videó meg vicces, csak több fantázia is lehetett volna benne. Biztos kevés volt a zseton, de így sem rossz.
Előzmény: kotta (51) 0 VÁLASZ
kotta 2010. 08. 23. 13:57 | #51
(A Talio-elv jóval a kereszténység előttről származik: szemet szemért,stb.)

Nagyon irritáló hogy nem-hívő emberek belepofáznak az életembe, rámerőszakolják a véleményüket,
nem adnak választási lehetőséget. Rühellem, hogy nem-hívő ember is bejuthat a parlamentbe és ott pofázhat, törvényeket alkothat. Szánalmas ostobának tartok minden embert, aki nem hívő. Mit érdekel engem, hogy nem-hívők? Menjenek el valami "ateista templomba" és ott pofázzanak. Nem érdekel, hogy velük együtt kéne élnem békében, elveszik a pénzemet, lenyúlják a hatalmat mindenhol, tömegeket vernek át és a képembe röhögnek. Folyton a másság elfogadásáról dumálnak, de csak azt és azokat kell elfogadni, amit ők mondanak. Tömeggyilkosok és pedofilek tömegei vannak köztük (nem-hívők közt), mind áltoleráns idióta barom. A történelem tele van a nem-hívők mocskos dolgaival, népirtások, hívők tömeges legyilkolása, bebörtönzése, megkínzása. Ki kéne végre irtani a nem-hitet.

Végül is ez is lehet egy nézőpont. Biztos tetszik azoknak, akik ugyanezt mondják, fordítva.

:-)
+1 VÁLASZ
Traveller 2010. 08. 23. 13:52 | #50
És a lényeg...


gondolom régen a vallás feladata lett volna az információk továbbadása, hogy megismerhessük igazi múltunkat, de nagyobb üzletnek bizonyult, mint amekkora hivatástudata volt az egyház és a többi vallás vezetőinek.
Traveller 2010. 08. 23. 13:49 | #49
A vallás alapjaiban véve egy nagy baromság.

Aki elolvasta a bibliát, és nem vak az látja, hogy olyan leírások vannak benne, ami a mai műszaki szemmel nézve technikai berendezéseket írnak le csodákkal magyarázva. Olvassátok el ezékiel könyvét, azért azt ajánlom, mert a neten ez a legismertebb. Megtalálható a bibliában számtalan a mai fegyvereket tökéletesen leíró szöveg, atombomba, több helyen repülőgépek, nem csak ezékiel leírásában. Több istenről ír, pedig elvileg csak egy van. Kicsinyes apró ügyekkel foglalkozik számtalan leírás, egyáltalán nem istenhez méltó felfogásban. Több száz éves (olykor 600-800) emberek futkosnak benn százszámra, családfával több oldalon keresztül felsorolva időrendben. Isten minden leírásban szekereken közlekedik, pedig elvileg mindenható. Stb... Stb...

Abszolút 100% ig nem hiszek semmiféle istenben, ennek ellenére vagy 10 szer olvastam a bibliát, indiai szövegeket, stb. Találtam olyan repülö szerkezetet az egyik indiai lerásban, ainek a festése olyan mint amit ezékiel említ, csak ő valós állatoknak írja le, de ugyanaz a 4 állatot említi mind a két írás. Szinte az összes vallást töviről hegyire ismerem, legalábbis a szentírásaikat.

Nem akarok belefolyni, de észre kéne venni, hogy azok az írások olyan dolgokat írnak le, melyek valóban megtörténtek, csak a kor emberének nem volt rá szava, ezért mindenféle csodának titulálta. Aki NEM hisz istenben és elkezdi elolvasni a bibliát, nem tudja letenni. A felénél már a hideg futkos a hátán és elkezd megvilágosodni. Még fantázia sem kell hozzá, hogy azonnal láthatóvá váljék a leírt jelenet, csak a csodákat más szóval be kell mondani, pl: isten dicsősége = 4 rotoros helikopter stb... olyan történetek, amiket akkor képtelenek lettek volna kitalálni az emberek, viszont ma tökéletesen olvasható, mivel a leírt eszközök több mint fele ismert.

akit érdekel bővebben terrabájtnyi mennyiségben vannak adataim fordításaim fotóim, és régi tekercsek digitalizálva. A biblia csak a jéghegy csúcsa...
Tooni 2010. 08. 23. 13:44 | #48
Gondolom, ugyanarról az egyedről lehet szó, tekintve, hogy csak ugyanazokat a hsz.-kat szavazta le.
Előzmény: eol (47) 0 VÁLASZ
eol 2010. 08. 23. 12:47 | #47
Nem is tudom, lehet túl optimista vagy, azt gondolva, hogy csak egy elvakult hívő-palánta lehet jelen egy ilyen oldalon?
Előzmény: Tooni (46) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 23. 12:41 | #46
Nahát, valami elvakult hívő-palánta képes volt létrehozni tegnap este óta egy új felhasználót, csak azért, hogy Sahinel általam visszanullázott hozzászólásait újra leszavazza :D
Címkék: Vizet prédikál és bort iszik, tartsd oda a másik orcádat is, dobd vissza kenyérrel, felebaráti szeretet :D
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 23. 12:30 | #45
hallottam igen, csakhogy itt arról van szó, hogy hataloméhes emberek magukra húzták a kereszténység álruháját, és a kereszténység nevében tették amit tettek, ez meg sem közelíti a jelenlegi egyház felfogását, életvitelét. könnyen előfordulhat, hogy még manapság is vannak olyan egyházi személyek, akik mocskos módon kihasználják az egyház kereteit, de én eddig csak pozitív személyiségekkel találkoztam, és az én életemre nézve nem volt az egyház negatív hatással, és nem értem, hogy azok akik annyira ellenzik, miért teszik, de ebbe inkább ne másszunk bele mélyebben.

ja és igen, eddig még senki hozzászólását nem szavaztam le, azt meg rád bízom, hogy ezt elhiszed vagy sem.
Előzmény: Gazdiablo (40) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 23. 10:54 | #44
pont az egyháziból kerül ki temérdek selejt.... itt is van a városban. hát hadd ne részletezzem mik mennek ott. undorító
Előzmény: JoinR (38) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 08. 23. 10:50 | #43
Ha már itt tartunk, gyakorló katolikus vagyok, de ezen a videón se sírni se nevetni nem tudtam, a terminátoros szerintem sokkal jobb volt! Ez egy kicsikét gyenge!
Előzmény: Gazdiablo (42) 0 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2010. 08. 23. 10:45 | #42
Igazad van, mi csak félinformációkkal vagdalkozunk.Az inkvizíció intézménye hajdanán meg alabárddal, handzsárral, jatagánnal vagdalta a húsit...
Itt arról van szó hogy fölkerült ide egy vicces videó, és egy két ember sértve tűnik érezni a hitét emiatt.

Buddhista gyakorló vagyok, naponta élem a Dharma tanításokat, de ha a történelmi Buddháról tenne föl ide valaki poénos videót, nevetnék egy jót rajta, és folytatnám a napom...
Előzmény: Bubba (41) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 08. 23. 10:32 | #41
Ezzel a témával kapcsolatban az a baj, hogy nem lehet pártatlanul hozzászólni, mert mindenki érintett vagy így vagy úgy!
A másik baj, hogy mivel ez nem most kezdődött, jócskán lapátolt a két oldal egymásra nem kevés mocskot, amiből sajnos a fele sem igaz. Amiket leírtatok, pro/kontra, annak jó része, üres vád, porhintés.....
Ahogy nézem nem sokan vették a fáradságot hogy utána nézzenek a valóságnak.
Ez így a vélemények harca, ami nem vezet sehova, mert egy meggyőződéses hívőt nem fog meggyőzni az ellenvélemény, és fordítva is igaz! Meg kellene nézni, hogy mi is az igazság, ki ferdítette el, és miért!!!!
Az egyházakban volt elég hülyeség, nem kell újakat kitalálni, viszont a másik oldalnak is vannak jócskán tévedései.
Kérlek ne vagdalkozzatok idióta félinformációval!!!!!
Gazdiablo
Gazdiablo 2010. 08. 23. 10:32 | #40
Hallottál már az inkvizícióról? A hittérítésről? A kersztes hadjáratról? Sorolhatnám...nyugodtan leszavazhatod a hozzászólást, attól a tények még azok maradnak.

Egyetlen közelkeleti hitvallást sem támogatok semmilyen módon. Sem a Zsidóságot, sem a sokféle felekezetű Keresztény, Keresztyén áramlatokat, az Iszlámot meg nem is vallásnak nevezném hanem vallásos keretek között működő bűnszervezetnek...

Mindenki hite szent, amíg tiszteletben tartja a másikét, ott kezdődnek a problémák, amikor a gyerekek elve vallásos neveltetést kapnak, eleve egy bigott meggyőződéssel indulnak neki a világnak, még akkor is ha manapság már nem agresszíven hanem intelligensen próbálnak működni a hívők...vallási irányzattól függetlenül.

Úgy látom a világban igen is sokan félreértették, és félreértik a Biblia tanításait, mert félreérthető, és sajnos alkalmat ad arra hogy embereket irányítsanak általa.És meg is tették, a történelem órákon hallottunk erről bőven...

Abból lehet látni hogy félreérthető, hogy sokszor a Biblián alapuló vallási közösségek is, ellenségesen viselkedtek egymással.
Mellesleg Jézus egy nagyszerű tanító volt...de sajnos sokan nem értették hogy miről is tanított-ezért is halt mártírhalált.
Persze ezt most megmagyarázhatod hogy így váltotta meg a bűneinket...amiről meg azt gondolom hogy senki nem tud megváltani senkit...ez meg az én hitem.


Előzmény: Pubycsavo (5) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 22:51 | #39
a gond hogy tanárból van kismillió. És állás nem sok. A gyerekekkel szeret foglalkozni. Tehát rákényszerítik a nézeteiket a diákokra és azokat tanítják. Már kiskortól beléjük nevelik azokat az elveket amiket szerintük jónak ítélnek. Nem gond ez ha normális emberek csinálják, és mint iránymutatást adnak a gyereknek nem kötelező benne hinniük. Én meg sem vagyok keresztelve mert nagypapám csendőr volt és nem engedte. De ettől még érdekelt és el is mentem hittanórára. A gond hogy a sok kérdés ami miatt a filozófiát is szeretem sokszor nem kedveltek, és nem tudtam normálisan ezekről vitázni mert ez van és kész elvek alapján tanítottak. Miért nem győz meg filozófiával? Ja hogy az nehéz mert át kell gondolni sokmindent nem csak vak hit? Ezért irtották ki a rózsakereszteseket is http://en.wikipedia.org/wiki/Rosicrucianism.

De a bibliát is ezért változtatták meg és az evangéliumok azon részét ami nem tetszett kiszedték. Már ha valaki érti mit jelent és miért csinálták akkor tudja hány darabnak kelett készülnie, kik álltal.

Az hogy valaki gondokodik, és nem csak elfogadja amit az egyházi vezetők mondanak attól még lehet jó hívő is. Bár ezeket legtöbbször üldözte az egyház.

Az hogy hány jó tanuló kerül ki ilyen vagy amolyan iskolákból irrelelváns. Elég megnézni a Magyar oktatást, és mondjuk itt angliában mi megy vagy amerikában. Mégis a tudósok, kutatók ha fejlődni akarnak amerikai, és más fejlett országokban tanulnak tovább. Tehát hiába a jobb oktatás, ha valami mégis el van szarva mert mégsem tudnak semmit kezdeni a későbbiekben otthon. Angliában is tényleg sok ember hülyébb, de mégis aki akar könnyen tanulhat tovább, és sokkal magasabb szinten mint otthon. Tehát ez is egyszinten fail.

http://www.ted.com/talks/lang/eng/sir_ken_robinson_bring_on_the_revolution.html
Nézzétek meg az első előadását is. Nem egy bolond ember és szerintem igaza is van. Kicsit érdemes lenne ezen irányba is gondolkozni nem csak mondani a régi jól bevált oktatás érdemeit. Fejlődni is kellene néha nem megmaradni a barlangnál vagy visszamászni a fára mert az milyen jó volt elven.
Előzmény: JoinR (38) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 08. 22. 22:30 | #38
Nyilván rengeteg helyen van közelebb az egyházi iskola, mint az állami..főleg az a gyakori eset, hogy a városban (!) csak egyházi iskola van, állami nincs :D EPIC

Amúgy meg meg kell nézni a színvonalát az egyházi iskoláknak, ott a tanárok (akármilyen elvek alapján, legyen az helyes, vagy helytelen) nemcsak oktatnak, de nevelnek is (akár még egy zsidó iskolában is). Arányában jóval kevesebb selejt kerül ki egyházi iskolákból mint államiból (ezt az alapján mondom, amit látok, tapasztalok).

Egyébként szerintem az ilyen tanárnőt, aki ennyire undorodik a templomba járástól igencsak le kellene cserélni az egyházi iskolában, mivel nem oda való. Ő sem érzi jól magát, és a közösség sem.
Előzmény: sahinel (35) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 22. 22:06 | #37
ha annyira gyűlölik azt, hogy templomba kell járni, akkor el kell menni onnan, megelőzvén: mondani könnyű tudom, de ha ennyire sért valami, hogy elviselhetetlen templomba járni, akkor nyilván a rossz közérzet helyett, másik iskolánál próbálkoznék, más vonatkozásban, de nekem is volt hasonlóban részem, a középsuli ahova jártam, alapítványi iskola lett, 2 lehetőség volt, elfogadod a vele járókat, vagy eltakarodsz, ez szerintem bárhol előfordulhat. megértem amit mondasz, elég szar helyzet.
Előzmény: sahinel (35) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 22. 21:55 | #36
a szabad akaratot nem tudom, miért írtad ide, de maradjunk a lényegnél, az egyházi felügyelet alatt álló iskolák nem a hittanórára kapják meg a támogatást, hanem arra, hogy tudjanak tanítani, ugyanazt a támogatást kapják mint bármelyik más állami suli, erre azért van szükség, mert az egyház minimális bevételéből nem tudná finanszírozni az iskola fenntartását, ezért segít be az állambácsi.
Előzmény: sahinel (33) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 19:17 | #35
senki nem kényszeríti a diákokat hogy oda járjanak. Menjenek át a város másik felébe ha iskolába akarnak járni mint pl a szülővárosomban? Az iskolkat az összes diákkal kapták meg, és a tanárokat is kötelezték hogy templomba járjanak vagy kereshetnek más iskolát. Tanárnő az egyik ilyen iskolában az ismerősöm és szeretne még dolgozni tehát neki is járnia kell ha nem akar munka nélkül maradni vagy menjen el más városba? rugjanak ki más suliból egy tanárt hogy legyen állása?

Szemét dolgok ezek és nem demokráciába illőek.
Előzmény: Pubycsavo (32) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 18:16 | #34
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=7565

De az interneten ha már írsz érdemes lenne megkeresni ezen cikkeket ha már valamit be akarsz bizonyítani mert nem nehéz ezeket kikeresni.

"Holott: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes népszámlálási adatai szerint a magyar lakosság 58,3 százaléka nevezte magát katolikus felekezetűnek. Ebből viszont az következne, hogy a katolikus egyháznak 2,56 millió darab egyszázalékos felajánlást kellett volna kapnia: ennek azonban csupán a 13,9 százaléka "realizálódott". E keserű tapasztalat hatására döntött úgy az Orbán-kormány, hogy - miután, szakítva a nyugati demokráciák népszámlálási gyakorlatával, rákérdeztetett a felekezeti hovatartozásra - a kiegészítő állami támogatásokat a népszámlálási adatokból kiolvasható felekezeti arányok alapján osztja szét a jövőben."

HEHE ja és még van pár ilyen nem támogatja őket az állam csak az iskolákat mi? Ezért nincs üvegzsebű kormány hogy ne lássa a nép ki mennyit nyúl le. A politikusoknak szavazat, az egyháznak pénz kell mit nem lehet ezen érteni?
Előzmény: sahinel (33) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 18:10 | #33
Szabad akarat? akkor az állam miért is támogatja az egyházakat magyarországon? Adódból nem kapnak az egyházak?
Ja hogy visszaadni nekik mert ők építették. Miből? kimentek a papok és önerőből felépítették? Középkorban ez így működött? nem is kelett kötelezően nekik fizetni mi? Aztán visszakérik és ismét elvárják hogy az állam támogassa őket és még több támogatást is kaptak mint az állami iskolák.

De mielőtt mondassz valamit nézz már utánna mi és mennyi támogatást kapnak az egyházak nem csak iskolákra. Az én adómból nehogy egy vasat is kapjon egy ilyen szervezet ami megvezeti az embereket.

Az adómmal támogatják a hittanórájukat? Menjen az anyjába az ilyen barom. És mind aki ezek mellé áll és hülyeségeket magyaráz. KDNP is csak azért van a Fidesszel, és a fidesz is azért nyomta a hitoktatás jótékony hatása dumát mert nem ugatnak bele az emberek életébe mi?

Az hogy állami pénzen finanszírozzák őket és visszakapják a régi népsanyargatásból felépített ingatlanjaikat nagyon nem tetszik nekem. Vallás ne ugasson bele ilyesmibe. Ebből a szempontból jó volt a kommunizmus.
Előzmény: Pubycsavo (32) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 22. 15:40 | #32
1.: Nem
2.: Azt mondta, hogy add meg a császárnak (államnak) ami a császáré, az Istennek ami az Istené, mellesleg mikor fizettél utoljára egyházi adót? mert, hogy nem kötelező fizetni, legalábbis nálunk úgy megy, hogy aki tud/akar az fizet amennyit tud. Jézus soha nem erőszakolta rá senkire a tanításait ---> szabad akarat

azt írtad, hogy Jézus nevében művelt az egyház dolgokat, erre reagáltam

őhhh de durva vagy: Egyház által alapított iskola hagy legyen már az egyház kezében, és hagy oktassanak már hittant stb. stb., senki nem kényszeríti a gyereket, hogy járjon abba az iskolába, s ezzel le van a gond, ha már olyan fene nagy eretnekségekkel tömik a gyerek fejét a hittanórán. Az egyház politikai szerepe annyi, hogy az egyház eszméihez legközelebb álló pártot """támogatja""", de ebbe nem szeretnék belemenni, mert tájékozatlan vagyok e téren.


Előzmény: sahinel (31) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 13:47 | #31
Jézus kérte az embereket hogy készítsenek róla keresztrefeszített képeket, szobrokat, és azokat mint bálványokat imádják egy erre épített templomban? Lol meg gondolom hogy tanította azt is hogy fizessen mindenki az egyháznak, meg ő is agresszíven terjesztette a hitet tehát olyanokat akik nem hittek abban amit mondott azokat is megpróbálta rávenni erőszakkal(manapság törvények) hogy mit csinálhatnak.

Azt meg hol olvastad hogy azt mondtam jézus miatt marhák az emberek?

Az egyház meg politizál. Tudod mit jelent ez? azt hogy a sok gyükér aki lenyúlja a parlamentben az emberek pénzét összejátszanak az egyházzal. Az egyház meg kéri a birtokait, iskoláit vissza és kötelezővé tette ezekben a gyerekek agymosását mindenféle fos hittan és más órákkal.

Addig lenézem ezeket a gyükér agresszív hívőket amíg ráerőszakolják másokra a nézeteiket. Jézus is így osztotta az észt mi? Ezért jó a videó. Akinél kicsapja a biztosítékot az bigott vallásos és nagyon korlátolt.
Előzmény: Pubycsavo (17) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 22. 13:35 | #30
Tájékozatlan? Nem vagyok az tudom jól hogy nincs szó a bibliában egyházról, és azt sem írják le hogy építeni kell templomokat, meg az adóm egy részét az egyháznak adni, stb. De ezt mondtam valahol hogy a bibliában van ilyesmi? Szövegértés megy? Nem csak kereszténységgel foglalkoztam hanem más vallásokkal is. A bibliát meg ha már említed akkor vágod hogy az egyház nagyrészét ami nem tetszett neki kiirtotta, megsemisítette a vallásnak. Pl rózsakeresztesek, stb.

Amit leírtam hogy ez csak azokat háborítja fel akik bigott vallásos korlátolt gondolkodású egyének és birkaként az egyház irányítja őket.
Előzmény: reactore (15) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 22. 13:25 | #29
hát ez az, hogy sehol :(

képek :DD
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 08. 22. 13:20 | #28
Ez a sose volt igaz... 30% feletti kereszténység... hagyjuk má'.... ez csak a mi környékünkön divatvallás...
Előzmény: Unnamed (27) 0 VÁLASZ
Unnamed 2010. 08. 22. 13:14 | #27
Mittudomén melyikből mennyi van, mondtam egy számot, amire emlékeztem egy újságból.
http://www.buddhismaustralia.org/religions.gif
Ha a létszám dönt, akkor még több ember téved :D
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 08. 22. 13:05 | #26
Mohamedánok 1,5 milliárdnyian vannak... Most akkor mi van ? A létszám dönt ?
Előzmény: Unnamed (25) 0 VÁLASZ
Unnamed 2010. 08. 22. 13:01 | #25
Én úgy fogalmaznék, hogy valaki szembenéz a valósággal, valaki pedig teremt magának egy ilyen álomvilágot, ahol a saját (vagy mások) szubjektív elképzelései alapján értelmezi a valóságot. Valójában pedig a hívők azok valójában, akik félnek a haláltól, mivelhogy megpróbálják kimagyarázni azt, hogy "hát majd itt meg ott így meg úgy újjászületünk stb.", és ez után a kitaláció (merthogy semmi valóságalapja nincsen) után verik a mellüket, hogy hú most már nem félek a haláltól, 1 milliárd ember nem tévedhet.... de igen, tévedhet!
Előzmény: reactore (22) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 22. 12:57 | #24
Minden emberben felmerül egyszer a kérdés: mégis mit tenne Jézus?
De vajon mit tenne a konzervatív Jézus?
http://noob.hu/2010/08/22/wwrjd.jpg
http://noob.hu/2010/08/22/633812525248122745-WWRJD.jpg
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 08. 22. 12:52 | #23
Bázis ugrás ernyő nélkül ? Vagy mire gondoltál konkrétan ? Mer' ha a hited segít leküzdeni egy ilyen akadályt, lehet én hinni kezdek.. :P :DDD
Mellesleg a Menyország túlzsúfoltság miatt zárva... ne kopogj túl hosszan... felesleges...
Előzmény: reactore (22) 0 VÁLASZ
reactore 2010. 08. 22. 12:44 | #22
elhiszem én h tudomány... és nevettek azokon akik hisznek DE tisztázzuk , ti abban hisztek hogy halálotok után semmivé lesztek és ennek következtében életeteket annak félelmében élitek le hogyha meghaltok nincs tovább így nem mertek olyan dolgokat kipróbálni sem amiket én pl igen. Biztos igazatok van de én személyszerint inkább hiszek élem az életem és mosolyogva halok meg (akár igazam van akár nem)
The Crouching TIger 2010. 08. 22. 12:20 | #21
Rózsaszál! vallásról beszélünk.. hol van itt a realizmus? ;)

ha már jézus:D
http://lolpics.se/pics/1319.jpg
http://lolpics.se/pics/2321.gif
http://lolpics.se/pics/4404.jpg
http://lolpics.se/pics/4549.jpg
Előzmény: Purple (20) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 22. 11:30 | #20
reális
Előzmény: olomhuszar (19) 0 VÁLASZ
olomhuszar 2010. 08. 22. 11:28 | #19
Milyen istenfogalom az ami nem egy tökéletes lényt képzel el?
Előzmény: Purple (18) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 22. 11:06 | #18
"Jézus emberré lett, de az ember rossz szokásait nem vette át, tehát lényegében Isteni személy volt mindvégig, ez alapján itt Isteni természetről beszélünk, ami a hit szerint tökéletes."

pfff egója az van :D olyan, hogy tökéletes ember/isten NINCS. ezzel kár volt párezer évvel ezelőtt behülyíteni a népet.
Előzmény: Pubycsavo (17) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 22. 10:40 | #17
az egyházat emberek alkották, és alkotják most is, egyértelmű, és letagadhatatlan, hogy egyházi méltóságokba kerültek be olyan emberek, akiknek semmi keresnivalójuk sem lett volna ott, tehát elismerjük, hogy itt emberekről van szó.

az egyház alapítója Jézus Isten fia, a hit szerint Jézus emberré lett, de az ember rossz szokásait nem vette át, tehát lényegében Isteni személy volt mindvégig, ez alapján itt Isteni természetről beszélünk, ami a hit szerint tökéletes.

összeegyeztetni az egyház sötét dolgait az Istennel, Jézussal nem éppen szerencsés, ugyanis attól mert valaki az egyházhoz tartozik még nem lesz tökéletes. Jézus, Isten nem tehetett arról, hogy itt az emberek mit műveltek. remélem úgy nagyjából érthető a hozzászólás

az egyház belepofázik a nem hívők életébe? gondolom itt az abortuszra, eutanáziára gondolsz elsősorban, ha nem majd megírod. az egyház nagyon fontos hivatása/feladata az élet védelme, erről nagyon hosszan lehetne beszélni, de én ettől most eltekintenék.
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
Zsottika 2010. 08. 22. 10:10 | #16
Nem vagyok vallásos,meg se vagyok keresztelve,mégis teljesen jól érzem magam.
Bár egyes elemzők szerint zuhanó repülőn nincsenek ateisták :D
reactore 2010. 08. 22. 09:21 | #15
sahinel elég tájokozatlan vagy a témában ha azt mondod hogy a Bibliának és a katolikus egyháznak sok köze van egymáshoz ( például egy sort mutass a Bibliában ahol a mennyröl és pokolról írnak vagy pápáról vagy.....)
amugy szerintem ez inkább figurázza ki a dokumentumfilmeket amikor egy ismeretlen ember akinél oda van irva hogy ... egyetem professzora mindenféle hu meg hüüü dolgokat mondd közbe nevetgél és beleéli magát és ezt nekem el kell hinnem ....
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
DeeP® 2010. 08. 22. 08:37 | #14
:DDD OMG
Dieseldisc 2010. 08. 21. 21:28 | #12
Revanor 2010. 08. 21. 18:40 | #11
Hmm erről eszembe jutott a zombi Jézus Krisztus...
Mohamedről nem mernének ilyet csinálni, pedig tőle egyáltalán nem volt idegen az agresszió. xD
Nas
Nas 2010. 08. 21. 17:29 | #10
Van ennél jobb is...akcióhős figura sorozat az összes világvallás emblematikus képviselőjével, csak nem találom... :/ (Azon, meg a "kiegészítőiken" szénné röhögtem magam anno, amikor először láttam.)
Előzmény: Purple (9) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 17:26 | #9
:DDDDD ezt kihisztizem karácsonyra
Előzmény: Nas (8) 0 VÁLASZ
Nas
Tooni 2010. 08. 21. 17:24 | #7
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 21. 17:18 | #6
Ember nézd már végig mit vitt véghez az egyház Isten, és Jézus nevében. Ez egy humoros videó nem kell belegondolni semmit. A tanításai, stb nem voltak gázosak, de sok barom félremagyarázva embereket ölt meg, háborúkat vívott, stb. Kb ilyennek kelett volna lennie ha azt veszem alapul amit az egyház csinált. + beleugat az egyház mások életébe elég keményen ha megteheti, még azokéba is akik nem hisznek. Tehát mint egy görbe tükröt képzeld el ha a ninja Jézus kép nem bejövős a számodra.

azért a hatágú shurikenek nagyon bejönnek. Jesus no jutsu.
Előzmény: Pubycsavo (2) +2 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 21. 17:00 | #5
miből gondolod, hogy nem értik sokan a tanítását?
Előzmény: .::JunKieEQ::. (3) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 16:57 | #4
ha olyan jófej, akkor van humorérzéke is :D
Előzmény: Pubycsavo (2) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 08. 21. 16:51 | #3
Szerintem vicces.... :) Mellesleg szerintem minden hívő tudja, hogy Jézust nem a csodái miatt kell tisztelni, hanem a tanításai miatt... :P Én nem vagyok hívő.... (szánalmasnak tartom az összes hitet, én tudni akarok és nem hinni) ennek ellenére értem a tanításait.... hogy van az, hogy a legtöbb hívő nem ?
Előzmény: Pubycsavo (2) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2010. 08. 21. 16:44 | #2
nem értem miért kell ellentétes képet festeni Jézusról, egyáltalán nem humoros az egész. megértem, hogy vannak emberek, akik nem hisznek Istenben, Jézusban stb. stb. de attól még miért kell gúnyt űzni belőle, enyhén szánalmas, ráadásul elég fos az egész történet, és ahogy megcsinálták az is, dehát aki ennek örül..........
Tooni 2010. 08. 21. 15:55 | #1
Nagyon ötletes a csapat többi filmje is, érdemes vetni rájuk egy pillantást! :)