Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Zolibaba24 2010. 08. 23. 22:36 | #112
Én azon gondolkodok, hogy megválok minden adósságomtól ( szponzorok jelentkezését várom, a címem a szerkesztőségben! ), és talán akkor én is így vigyorognék :)
+1 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 22:20 | #111
Höhh, ez egész jó film, amekkora marhaság :D
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2010. 08. 21. 19:27 | #110
Ez is egy érdekes kezdeményezésnek tűnik.

http://www.pappito.com/web/onkentes-mikrohitelezes-kiva/
Nas
Nas 2010. 08. 21. 18:01 | #109
:D Jó, Freudi elírás...a lényeg szempontjából mindegy. :P
Előzmény: Tooni (99) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 17:59 | #108
"A lenyege az akar lenni, hogy ha mar valakinek annyi penze van, hogy tobb szaz ezer forintot csak azert extraban elkolt egy hasznalati targyra, mert az a NEV, az magasrol leszarja hogy a kisemberek eheznek."

A gazdagság és a felesleges költekezés megítélése nagyon szubjektív dolog. Biztos vagyok benne, hogy te is sok olyan terméket, szolgáltatást veszel (pl. mindjárt itt van az internet...), és olyan árakon, amikre sokan azt mondanák, hogy felesleges költekezés, és ha lenne annyi pénzük, se adnák ki érte...
Más részről ugyanahhoz a pénzmennyiséghez te magad is másként viszonyulsz, ha az az egész havi kereseted, mintha csak zsebpénz, amit bármire elkölthetsz...(és ez ellen ne ellenkezz, ez pszichológiai tény - az ember mindent összefüggéseiben, a környezetétől függően értékel, ítél meg... Ezért van az is, hogy pl. egy átlag magyar sem érzi, vallja gazdagnak magát (holott a Föld lakosságának nagy részéhez képest igenis azok vagyunk), mert mi meg a nálunk is jobb módban élőkhöz viszonyítjuk magunkat...).

Egyébként továbbra sem értem, hogy a drága dolgok megvásárlása miért zárja ki azt, hogy mellette jótékonykodjon is valaki...sok sztár megteszi mindkettőt, mint ahogy mások is említették már, hiszen a vagyonukat ők is élvezni akarják. Viszont eljöhet az a pont, amikor már nem nyújtanak nekik örömöt a pénzen megvásárolható luxuscikkek (hiszen mint már kifejtettem, a személyes boldogság NEM ezektől függ...), így maga a pénz sem lesz olyan fontos számára, hogy egyedül magának akarja megtartani...nem lenne egyedüli eset a történelem során, még ha átlagemberként ezt nehéz is elképzelni. :) (Minden tárgy, élvezet addig érdekes, amíg meg nem kapod... :))
Előzmény: Mlinarcsik (98) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 17:43 | #107
Szerintem az, hogy belátod, a saját tapasztalataidból levonható általánosítások koránt sem biztos, hogy a valóságot tükrözik, nem naivitás, hanem épp bölcs megfontoltság... :)

"Amikor nagy penzekrol van szo, akkor nincs szeretet, meg masok megsegitese. NINCS. Erdekek vannak. Meg meg tobb penz."

Ez szerencsére durva általánosítás. Az emberek "működésére" hálistennek nem húzhatók rá mereven pl. a közgazdaságtant működtető elvek, így a szigorú profitorientáltság sem, mivel társas élőlények vagyunk, akikben emiatt kialakult, és nagyon fontos, csoporthatékonyságot és túlélést segítő tényezővé vált az evolúció során az altruizmus... :)
Előzmény: Mlinarcsik (97) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 16:41 | #106
Találtam egy jót:
http://maddad0467.newsvine.com/_news/2010/07/24/4743443-chief-two-eagles-where-the-white-man-went-wrong

"Két sas"-t, a cherokee indián törzsfőnököt megkérdezték: Ön 90 évet figyelhette a fehér embereket. Láthatta a háborúikat és technikai vívmányaikat. Látta a fejlődésüket és az okozott károkat. Mindezt figyelembe véve véleménye szerint hol rontotta el a fehér ember?
A törzsfőnök kis gondolkodás után így felelt:
Mikor fehér ember megtalált föld, Indiánok lakták. Sem adó, sem adósság, sok bölény, sok hód, tiszta víz, nők végezték a munkát, varázsló (gyógyító) ingyen. Az indián férfi egész nap vadászott és halászott, egész este szeretkezett.
Majd a főnök hátradőlt és elmosolyodott.
"Csak fehér ember bolond eléggé, hogy gondolja, ő ezen a rendszeren javíthat".
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 16:25 | #105
Vagyhat gondolom nem olyan hulyek, hogy csodalkoznak ezen, csak eppen addig amig valoban magabaomlik, meg kiszednek belole mindent amit lehet...
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 16:24 | #104
Tehat akkor a forgalomban levo penz jelentos resze nem is letezik ?

Persze meglehet, ha nincs mogotte mar regota aranyfedezet. Baszod es csodalkoznak, hogy a gazdasag egy ido utan magabaomlik...
...feco... 2010. 08. 21. 16:17 | #103
mondjuk ez az igazi profithajhász trükk, nem az osztrák bácsi nyaraló-sorsjegye... ;)
Előzmény: Tooni (101) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 16:15 | #101
Még jobb kérdés: ha a forgalomban levő pénz mennyisége csak a tizede annak, amit felvehetsz hitelként...hogyan fizeted vissza? Kamatostul?
Előzmény: Mlinarcsik (100) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 16:07 | #100
Hat ez giga megal LOL.... :)

Bocsanat Tooni. Meghunyazkodom, megtepkedem a ruhaimat es hamut szorok a fejemre...
Azert ez a kis gyongyszem tartalmazott par "pontatlansagot"...
"Spongyat ra !" :)
Ezek mar kodositenek :D
Na de a lenyeg a lenyeg, hogy sajat maga szerezte meg azt a penzt, sok evtized munkajaval...

Tehat a "kereskedelmi" bankok... De akkor mar nem is arrol beszelunk, hogy valami alapitvany (non profit) hitelez, es ezzel jova teszi az emberek eletet! Azert ez nagyon elcsuszott...
A kereskedelmi bankok fogalma nagyon messze van a jotekonysagi, non profit tematol. Azok azert nem holmi (meggondoltam magam segiteni akarok odaadom a penzem) alapon hitelezenk, hanem komoly kamatert. Es azok a kis nincstelentol ugy elveszik barmilyet ha nem tudja fizetni a torlesztot, mint a huzt. Nem kerdeznek azok semmit.Szoval ez nem volt valami jo pelda.
En azt hittem, hogy komolyan van valami non profit bank (de mar ez a gondolat is non sense) aki valoban null szazalek kamattal hitelez neked, hogy kisegitsen a bajbol... Vagy mondjuk anyi minimalis kamattal ami a mukodesi feltetelekhez szukseges penzt fedezi...
Egyebkent ezt meg mindig nem ertem, hogy ha egy bank megalakul 1 milliarddal, akkor hogy helyez ki 10 milliardot ? Honnan van a maradek 9 ??
Előzmény: Tooni (99) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 15:40 | #99
Hogyan lesz a vérből víz? Cserélj csak egy betűt!
vér vár váz víz
Hogyan lesz Nas-ból én, a korrekt üzletemberből korrupt politikus?
"Azt mondta itt Tooni, hogy valami virgozasbol kereste az elos vagyonat, es azt forgatta."
nem én mondtam, olvass vissza, Nas szerint: "a saját maga által indított kertészeti vállalkozásából gazdagodott meg"
A cikk szerint meg "A lakberendezésen meggazdagodott üzletember".
Úgy tűnik, folytatódik a pontosítlak/kiigazítlak-nap tegnapról :P

""Ha 1 mrd Ft-ból létrehozol egy bankot, az 10 mrd ft értékben tud kihelyezni kedvezményes..." Nem szorakozok veled meg okoskodni akarok, de ezek milyen bankok?? Meg hogy csinal 1 bol 10-et ?"
Bármelyik kereskedelmi bank a tőkéjének tízszeresét hitelezheti.
Betettél a bankba 10 forintot, ő 100-at hitelezhet. Lásd szótár: "átverés", "megkopasztás", "svindli" szócikkek.
Előzmény: Mlinarcsik (98) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 15:25 | #98
Nem gyanus :) Es tudok rola...

Azert volt itt egy ket olyan hangvetelu komment, hogy...
"ha ezt tenyleg megcsinalta, akkor nem normalis." csak az ilyenek felett jol elsikkadt a topic, mert mar nagyon benne voltatok az en pufolesemben.
Szoval azert nem csak en vagyok az egyetlen.
Es a tenyek azok tenyek. Ez akkor sem volt mas, csak egy ugyes uzleti fogas...
Es igen, remelem, hogy oda megy ez a love, ahova Ti mondjatok. De akkor sem hiszem... Ennyi...

Ez az ongyujtos tema mag igen felresiklott... :) A lenyege az akar lenni, hogy ha mar valakinek annyi penze van, hogy tobb szaz ezer forintot csak azert extraban elkolt egy hasznalati targyra, mert az a NEV, az magasrol leszarja hogy a kisemberek eheznek.
Tudod (es ezeket nem most talalom ki)
Ez az ember, akinek volt ez az ongyujtoja egyszer volt hozzam oszinte. Es az akkor volt, amikor meg naiv voltam, mint egyesek itt. Kerdeztem, hogy hogyan tud valaki azzal a tudattal egyutt elni, hogy 200 millios villaban lakik, meg par kilometerre emberek eheznek. Mondtam en nem tudnek...
Erre O. Van egy nagyon jo pszihiater ismerose, es itt a nevjegykartyaja. Mert nekem segitsegre van szuksegem...
EZEK AZ EMBEREK Dominalni akarnak, nem segiteni!

"Igenis van olyan, hogy valakit nem motivál a pénz" Nyilvan ezert hajtott olyan kemenyen egesz eleteben, mert nem motivalta a penz. Marmint ez a cikkben levo illeto. Azt mondta itt Tooni, hogy valami virgozasbol kereste az elos vagyonat, es azt forgatta. Persze evtizedeken keresztul. Milliomos lett, most meg hopp, gondolt egyet, es "elajandekozta" mindnenet...
Eskoszum tiszta szivbol gondolom a kovetkezot. BARCSAK IGY LENNE !

"Ha 1 mrd Ft-ból létrehozol egy bankot, az 10 mrd ft értékben tud kihelyezni kedvezményes..." Nem szorakozok veled meg okoskodni akarok, de ezek milyen bankok?? Meg hogy csinal 1 bol 10-et ?

Igen, gondolom neki maganak soha nem lesznek penzugyi gondjai...
Előzmény: ...feco... (93) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 15:12 | #97
Nem haragszom.
Az hogy mi motival ? Eleg egyszeru. Nem vagyok naiv, es nem is varom el, hogy ugy alljanak hozzam. Amikor nagy penzekrol van szo, akkor nincs szeretet, meg masok megsegitese. NINCS. Erdekek vannak. Meg meg tobb penz. Ezzel lehet egyeterteni, meg lehet nem egyet erteni. Ez mindenkinek a sajat dontese.

Az meg vegkepp tetszik, hogy nagyjabol lenyugodtak a kedelyek, es egyesek figyelnek is arra, amit mondok, meg ha nem is szeretik, vagy nem is fogadjak el azt. Ezert vita a vita...
Előzmény: Nas (94) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 15:07 | #96
Vagyok kozben...
Nas
Nas 2010. 08. 21. 14:20 | #95
Pedig ezzel a kommentjével még én is egyetértek, és kíváncsian várom a válaszod... :)
Előzmény: Mlinarcsik (89) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 14:17 | #94
Ne haragudj, de teljesen félreértesz. Próbálok rájönni, hogy milyen gondolatok motiválnak a kommenteid megírásakor. Ha azt élvezném, hogy ellentmondhatok másoknak, akkor minden postnál direkt a többség véleményével ellentétes hozzászólást írnék, aztán várnám az oltáshadjáratot, és élvezkednék... :)
Előzmény: Mlinarcsik (84) 0 VÁLASZ
...feco... 2010. 08. 21. 14:08 | #93
huh, jól felpörgött ez a téma!

Mlinarcsik pont Te állsz a tánctér ellentétes oldalán, nem gyanús?

Az, hogy valaki mennyit költ a saját életére, és miért teszi azt teljesen magánügy. Tudod amikor valaki évente 100.000 USD fölött keres (amit jó helyeken alkalmazott menedzser is megkap) évente, már teljesen irreleváns, hogy mire költi. Ha 10.000 USD-s órát vesz, akkor azt, ha 1.500 USD-s öngyujtót, akkor pedig azt, mindegy, nem számít. Ha tud a pénzzel bánni, akkor ennek ellenére is gyarapodni fog, ha nem, akkor mindegy mennyit keres.

A költekezés, és pazarlás a társadalom ellentétes végében jelent igazán gondot. Hidd el, hogy egy segélyből élő homeless számára a 25 ft-os öngyújtó nagyobb pazarlás, mint a milliárdosnak a DuPont. Mint ahogyan nagyobb pazarlás lett volna a villát eladni, és az árát szétosztani az éhezők között, vagy a sorsjegyet vásárlókat győzködni az adakozásról.

Igenis van olyan, hogy valakit nem motivál a pénz. Ez nem jelenti azt, hogy bármit csinálna ingyen, vagy hogy nem akar (vagy korábban nem akart) keresni a munkáján, pusztán nem a pénz felhalmozása, vagy elverése a célja. És igenis vannak olyan dolgok, (segélyezési formák) amelyet kisemberek, kispénzből képtelenek megcsinálni, de egy nagy cég, vagy tőkés befektető már képes rá. pl.: szegények bankja: ha te odadsz 200 ft-ot egy csövesnek a lámpánál, az a 80%-át odaadja a maffiának, a többit pedig elissza. Ha 1 mrd Ft-ból létrehozol egy bankot, az 10 mrd ft értékben tud kihelyezni kedvezményes, nem profitorientált hiteleket, ahol csak azt vizsgálják, hogy a hitel felvétele után az adott család, vállalkozás, stb. képes-e talpraálni, és visszatérni növekvő pályára. Amikor visszafizeti a hitelt és a kamatokat ismét lehet kihelyezni belőle másoknak, immáron nagyobb összeget. Ezt simán meg tudja csinálni (lévén ért némiképp a pénzkezeléshez), és ezzel segíthet a legtöbbet.

Neki magának soha nem lesznek pénzügyi gondjai, de ha mégis, majd vesz fel hitelt a saját alapítványától, és kész...
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 13:34 | #92
Ezt csak igy pikk-pakk osszedobtad ?? :)

Zsir ! :)
Előzmény: Tooni (91) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 13:31 | #91
Na, hogy ne csak szóvicc legyen...
http://noob.hu/2010/08/21/beeing_John_Malkovich.jpg
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 13:28 | #90
inkabb emberi Bzzzzing :)
Előzmény: Purple (86) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 13:27 | #89
lol Meg egy ertelmes vitapartner beszallt ebbe a vitaba :) Persze kicsit sincs az elso kommentje tulfutve indulatokkal. Csak azert mert letezik egy masik ember az Univerzumban, aki maskent gondolkodik mint O :))
Előzmény: zodiac (85) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 13:26 | #88
Ja ja. Egybol gondoltam amikor elkuldtem a hozzaszolast, es rajottem, hogy kett ee vel ment el, hogy ez lesz belole. Na hat nemhiaba. Nem mindenki hibatlan. Csak ti :))
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 13:09 | #87
Előzmény: Purple (86) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 13:06 | #86
emberi méhecske? :O :D
Előzmény: Mlinarcsik (84) 0 VÁLASZ
zodiac 2010. 08. 21. 13:04 | #85
Mlinarcsik, kurva fárasztó az idegesítően ostoba hozzászólásaidat olvasni, de most már kiváncsi vagyok, ha neked lenne pár felesleges milliárdod, te hogyan jótékonykodnál belőle, hogy valami idióta egy fórumon ne kössön bele, hogy igazából csak még jobban meg akarsz gazdagodni?
+1 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 13:03 | #84
Te meg csak meg sem probalod megerteni amit mondani akarok. A lenyeg szamodra, hogy ellent mondjal. Te kis hibatlan "human beeing" :)

Na nekem azt hiszem eleg volt ennyi mara...
Előzmény: Nas (83) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:56 | #83
Tehát ha a saját politikusaik, vezetőik leszarnak valakiket, akkor mindenki más is szarja le őket, feledkezzen meg róluk? O.o Ha valaki erkölcstelen, gerinctelen, akkor senki másnak sincs értelme másmilyennek lenni...?
Előzmény: Mlinarcsik (81) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:49 | #82
peresze "zsebeit megrakja" akart lenni
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:49 | #81
Igazsag szerint, nem szeretnek meg egy vitat kezdemezenyzni.
De... (valoban nek kell erre valaszolni, csak elgondolkodni rajta)

A nagy kerdes amit ez az egesz cikk elohoz, az az, hogy...

Miert is kell egy europai milliomosnak egy masik orszag "haldoklo" nepen segiteni...
Csak nem azert, mert a masik orszag vezetese csak azzal van elfoglalva, hogy a sajat sebeit megrakaj. Nem azzal, hogy legalabb minimalisan emberseges eletkorulmenyeket teremtsen a lakossagnak akinek az adojan eloskodik.

Persze ezek az emberek sem azert lopjak el az orszag penzet, hogy 20 forintos muanyag gyujtoval gyujtsak meg a mezitlabas kezzel sodort cigiket...
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:45 | #80
Támogatom az elgondolásod. Nem szerencsés mindenkinek szaporodnia... :)
Előzmény: Mlinarcsik (79) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:44 | #79
Mondjuk kasztraltatom magam ... :)

Az eleg jo lenne...
Előzmény: Nas (73) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:42 | #78
lol

Lebuktam, na megyek is... Mielott az IP-m alapjan tenyleg megfogtok...
Előzmény: Tooni (74) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:41 | #77
lol. Akkor ezeknek valami nagyon jo pszihologusaik lehetnek. Azok talajak ki, hogy mit kell kirakni az ize oldalara, hogy jol ossze vesszenek rajta az emberek, es egesz 100-ig vigyek a hozzaszolasok szamat, minden alkalommal...
Előzmény: Nas (71) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:41 | #76
Amúgy nem ártana, ha az 58-as kommentemen is elgondolkoznál... :) Ha meg nem inged, ne vedd magadra... :)
Előzmény: Nas (73) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:41 | #75
:DDDDD
Előzmény: Tooni (74) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 12:41 | #74
;)
Mlinarcsik néven most itt kommentel és tart itt minket, míg eléri a kívánt oldalletöltés számot. Közben meg a magas C-t pendítő 300.000 Ft-os gyújtójával játszik :D
Előzmény: Nas (71) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:40 | #73
Oké. Akkor okulásunkra gondold végig, és mondd el ŐSZINTÉN, TE mit teszel embertársaidért? :) Legyen már valami mérce előttünk, és szegény, eltévelyedett gazdagok előtt, amit követhetünk... :)
Előzmény: Mlinarcsik (67) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:39 | #72
A kutya fajat neki !!
Na ez szep vegszo volt. Komolyan mondom, hogy barcsak ugy lenne !
Meglatjuk egy par ev mulva.


u.i.: De en meg mindig attol felek, hogy ez csak olyan "minden csoda 3 napig tart" dolog lesz...
Előzmény: Tooni (68) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:38 | #71
De. Egy velejéig romlott oligarcha uralja, és belőlünk, kommentelőkből akar meggazdagodni... Különféle pszichológiai trükkök bevetésével tudat alatt arra kényszerít, hogy minél több kommentet írj, ezzel is növelve az oldal látogatottságát... :)
Előzmény: Mlinarcsik (64) +1 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:36 | #70
Hogy az urge nem az egesz vagyonat adta od ?? Na ezt nem tudtam.

Mert pld az volt a cikkekben, hogy az utolso vagyontargya volt ez az alpesi villa. MEg hogy azt mondta ("Sirta") hogy meg arrol a penzrol is lemond ami megilletne a nonprofit szervezet iranyitasaert...

Nekem ugy hangzik, hogy ez elegge azt jelenti, hogy most akkor csak nezhet maga korul, hogy mibol fog kenyeret venni.
Előzmény: Tooni (55) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 12:34 | #69
Gondolom, van, meg reklámok is lehetnek, ami után van bevétel, de én még eggyel sem találkoztam, a reklámszűrőm miatt :)
Előzmény: Mlinarcsik (64) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 12:33 | #68
Az a pénz ott forog. Nem elúszik, mint a gabona. Visszatérül. Nem mindenkin akar segíteni, mert ez lehetetlen. Ha az ország területéhez képest kevés emberen is, de valódi segítséget nyújt. Nem halat ad, amivel egy hónappal késlelteti az éhhalált, hanem halászni tanítja őket, hálót vesz, a halászokat támogatja.
Előzmény: Mlinarcsik (62) +1 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:32 | #67
Nem piszkalodas. UGyan mar dehogy, hat akkor mi ?? Honnan veszed pld, hogy en nem teszek semmit senkiert, es hogy engem szarnak le. Kis altalanositas... mind1
Előzmény: Nas (65) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:31 | #66
Na mondjuk ez is igaz...
Előzmény: I. C. Wiener (63) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:30 | #65
"Igen. Az az igazsag. Hogy ebben a vilagban, kb 20 eve mindenki mindenkit leszar... Szomoru."

Óhatatlanul felmerül a kérdés: TE mit teszel embertársaidért, ha ezt a helyzetet szomorúnak, felháborítónak találod? Remélem, minimum napi szinten önkénteskedsz... :)
Vagy nem lehet, hogy ezt igazából arra érted, hogy szomorú, hogy TÉGED mindenki leszar...? (Újfent nem piszkálódás, hanem gondolatébresztés akar lenni...)
Előzmény: Mlinarcsik (51) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:29 | #64
De csak van valami tulaja ennek az oldalnak akinek jott tesz a nezettseg nem ?? Nem tom. Csak kerdem...
Előzmény: Tooni (60) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 21. 12:29 | #63
Egy mérés nem mérés :)
Előzmény: Mlinarcsik (42) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:26 | #62
Hat hat... Nem tom...

En azert vagyok pesszimista ezzel kapcsolatban is, mert...

Ez a penz lehet, hogy egy embernek nagyon nagy vagyon, de ha leosztod a braziliai ehezok szamaval, akkor mar bizony semmit. A kerdes az, hogy ebbol a lovebol, meddig tudna a foldeket locsolni. 2 evig ? :(
Errol mindig az a tortenet jut eszembe, amikor evtizedekkel ezelott az egyik skandinav orszag hercegenek a felesege meglatott egy musort az afrikai ehezokrol. Aztan kitalalta, hogy az osszes penzet a megsegitesukre kolti. Persze az egesz csalad mondta neki, hogy ne verja el a megtakaritott penzt, meg ne legyen hulye. De O nem engedett. Kivette a penzet a bankbol ami nem volt keves. Aztan vett 7 teherautonyi gabonat. Es a sajat penzen odavitte nekik. Utkozben kettot a helyi milicia lenyult, de 5 odaert. Es ott a taborban, ahol tobb 100.000 ehezo volt osszezsufolva odadta az ehezoknek.
Volt ott egy-ket angol, meg amerikai orvos, akik probaltak eletbentartani oket. (NA EZEK CSINALJAK A DOLGUKAT ) Es megkoszontek szepen a segitseget, es mondtak, hogy azon-nyomban nekiallnak kenyeret gyartani. Es nagy tisztelettel kerdezik, hogy mikor szamithatnak a kov szallitmanyra. :(
A no meg mondta, hogy nincs tobb, ennyi volt asz osszes penze. Erre az orvosok meg mondtak, hogy jo, akkor ezek az emberek 1 honappal kesobb halnak ehen. :((

Na ez milyen ???
Előzmény: Tooni (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:21 | #61
pff, akkor mondjuk nézz meg pár sztárt, milyen ruhákban járnak. gondolom Bono sem a kínaipiacról öltözködik, mégis annyit adakozik, mint állat...
Előzmény: Mlinarcsik (56) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 12:20 | #60
Az a szerkesztőség, aki ír, vagy beküld néznivalót. Én, te , mi. Ők. Meg az Ottó. A Tóth Ottó.
Előzmény: Mlinarcsik (57) +2 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:19 | #59
de ha gazdag vagyok és nekem a 6x annyiba kerülő rolex tetszik, mert márkahű vagyok, akkor azt veszem meg és kész. senkinek semmi joga belepofázni mire költöm a pénzem. de mondjuk adakoznék is mellé.... de azt sem kell lehordani, aki nem teszi. egyébként meg nem tudhatod.. én is név nélkül csinálnám.
Előzmény: Mlinarcsik (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 12:18 | #58
A következőket ne vedd sértegetésnek, piszkálódásnak. Azért írom, hogy a saját érdekedben elgondolkodj bizonyos dolgokon (tényleg sajnállak):

Azt, hogy milyen emberek között mozogsz, TE válogatod meg...sajnálatos, ha csak ilyeneket sikerült összegyűjtened, ilyenek tartanak igényt a társaságodra... :( Az általánosításokat, ami szerint megítélsz embereket TE MAGAD vonod le, (amúgy teljesen logikusan) a SAJÁT tapasztalataid alapján. Ez viszont azt a szomorú tényt jelenti, hogy nem túl sok olyan emberi kapcsolatod volt, amiből pozitív élményekkel gazdagodtál. Ez sajnálatos módon a hiedelmekkel ellentétben viszont elsősorban RAJTAD múlik...

Nem szeretnék pszichoanalízisbe kezdeni, de nekem inkább tűnik úgy, hogy saját magad mérgezed meg a nálad kicsivel is gazdagabb emberekkel történő kapcsolataidat az irigységgel, az igazságtalanak vélt helyzet miatt érzett sértettségeddel, és azzal, hogy állandóan összeméred magad velük, hogy mijük van hozzád képest...ezzel amellett, hogy a saját boldogságodat mérgezed meg, egy nálad gazdagabb ember eleve "vesztes" pozícióból indul nálad, ha arról van szó, hogy milyennek ítéled. (Ha nem lenne fontos NEKED, hogy ki hány forintos öngyújtót birtokol, akkor nem is bántana, foglalkoztatna, ha másnak "jobb" van...)
Más: Honnan tudod, hogy milyen áldozatokat hoztak a vagyonuk megszerzéséért? Honnan tudod, mennyit dolgoztak érte? Erről gondolom, nem számoltak be részletesen neked... Te meghoznád (meghozod nap mint nap) ugyanazt az áldozatot, vagy csak a végeredményt irigyled? (A postban szereplő csóka pl. önerőből, a saját maga által indított kertészeti vállalkozásából gazdagodott meg...nem hiszem, hogy henyéléssel, csalással, stb. ez működött volna...).

Elismerem, hogy a gazdagok egy (akár jelentős) része törvénytelen módon és / vagy igazságtalanul jut a vagyonához. Viszont aljas, gerinctelen, erkölcstelen, megalkuvó emberek a kis pénzűek között is szép számmal akadnak - csak ők nem voltak olyan ügyesek, hogy ebből vagyont harácsoljanak össze... Szóval a vagyon nem feltétlenül van fordított arányban az erkölcsi szinttel, az emberi gazdagsággal (mint ahogy a szegény emberek szeretnék hinni...).
Persze ha valaki nem éri el az életben azt, amit szeretne, és amit más esetleg elért, azt mindig könnyebb azzal magyarázni, hogy nem az ő hibája, hanem a sors volt igazságtalan és / vagy a másik volt emberileg kevesebb...
Előzmény: Mlinarcsik (42) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:17 | #57
Faszan felporgettuk ezt a topicot !!! :) A szerkeztoseg orulhet szombaton fut a topic :)
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:17 | #56
"elárulom olyanok adakoznak a legtöbbet, akiknek ez a gyújtó is egy vacak szarnak számít..."

Az lehet, de azok meg sem veszik az ilyet. Es az adakozas merteke is olyan lesz, mert kozel sincs annyiuk mint annak akinek van felesleges 300000 egy gyujtora. Nem ??

Előzmény: Purple (52) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 12:15 | #55
Nézzük akkor egy másik szemszögből. Az ürge nem az egész vagyonát adta oda, csak azt, amire már nem lesz szüksége-az ő érzése szerint. Nem egy hülye emberről van szó, tud bánni a pénzzel, ahelyett, hogy adakozásra szólította volna fel azt a 22.000 sorsjegyet megvevő embert a brazíliai kis és középvállalatok megsegítésére (amire csak fityiszt kapott volna cserébe), azt mondta, tessék egyikőtöké lesz a vityillóm. És nem befekteti, meg tulajdonrészt vásárol, hanem egy nagy víztározóként az aszály sújtotta területeket segít öntözni, ott, ahol a nemzeti infrastruktúra szempontjából a legfontosabb, és a legtöbb emberen is segíthet. A multik, míg éhbérért dolgoztatnak rabszolgaként, egyedül csak pangás járhat a nyomukban, addig az ő általa támogatott üzletek segítik a közösségek talpra állását, mert nem céljuk a vagyon országból kivitele. Ha odaadja mindezt a pénzt, elossza x szegény harmadik világbeli ember közt, akik valszeg még tanulatlanok is, eltűnne a semmiben, elherdálnák. Így viszont folyamatos áramoltatásával - mert vissza is jön legalább ugyanannyi- valódi változást segít elérni az életkörülmények javulásával.
Előzmény: Mlinarcsik (48) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:15 | #54
Nekem aztan nem faj, hogy draga cuccuk van. Ez a masik dolog amit akkor megtanultam. Hogy nem minden esetben, de nagyon sokszor megeri a minossegi cuccot megvenni, mert tovabb tart, kenyelmesebb, es hosszutavon sporolsz vele...
De vazzeg, az a csont bunkosag mar, amikor 10X anyit elkoltesz valamire mint amennyibe egy hasznalhato, minossegi valtozat kerul, csak azert, hogy villoghassal....

Veszel beldaul egy franko orat. Mindent tud amire neked szukseged van. Utesallo, vizzallo, jol nezki, kenyelmes. 10 ev garancia. Kerul mondjuk 100.000 forintba. Vagy veszel egy faszom arany rolexet. ami fele anyit sem tud, baszott nehez, kenyelmetlen, es 2 millioba kerul, csak azert mert kurva nagy betukkel ra van irva, hogy ROLEX, na az mar faj :)))
Előzmény: Purple (50) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:15 | #53
mármint a "szarok"-at úgy értem, hogy 300ezres gyújtó. hogy nem minden gazdagnak ez a mérce, hanem ugyanúgy egy vacakra, mint pl egy öngyújtó, csak 20 forintot hajlandó kiadni, pedig több milliót is kiadhatna...
Előzmény: Purple (52) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:12 | #52
"Igen de akkor nem lenne gazdag, mivel csak a 20 forintos muanyag gyujtot tudja megfizetni :))"
most ezt te komolyan gondolod, hogy minden gazdag szarokra költi a pénzét?? :D

de ha van 300ezre egy gyújtóra, akkor több extra pénz is van ott... senki nem hülye, ha nem áll úgy anyagilag, de ölébe hullik 300ezer, azt egy öngyújtóra költi....

elárulom olyanok adakoznak a legtöbbet, akiknek ez a gyújtó is egy vacak szarnak számít...
Előzmény: Mlinarcsik (51) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:09 | #51
Igen. Az az igazsag. Hogy ebben a vilagban, kb 20 eve mindenki mindenkit leszar... Szomoru.

"ha 20 forintos öngyújtóval gyújtana rá, akkor is szarna a szegényekre"
Igen de akkor nem lenne gazdag, mivel csak a 20 forintos muanyag gyujtot tudja megfizetni :))

"ha meg nem szarik a szegényekre, azt 300ezer forintos gyújtóval is meg tudja tenni, és azon felül támogatni őket..." Pont ez a baj, hogy az aki 299.980 forintot extraban elkolt egy ongyujtora, (mert az Dupont, meg amikor kinyitod akkor a magas zenei "C"-t adja) az magasrol leszarja, hogy masok eheznek. :(
Előzmény: Purple (47) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 12:08 | #50
-.-

miért baj az, ha nem nyalják más seggét? biztos meg van rá az okuk... miért fáj neked ha drága cuccuk van? nem azért nem támogatnak másokat, mert nekik drága cuccuk van, meg gazdagok... érted?
Előzmény: Mlinarcsik (49) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:05 | #49
Atya vilag, ebbol nem ertettem semmit. Na nakifutok megint...
Előzmény: Purple (47) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 12:04 | #48
Te meg nehogy mar elhidd azt, hogy valaki csak ugy eldobja mindenet es odaadja a szegenyeknek. Atya vilag hol eltek Ti emberek ?? :)) Bocsant a hangnemert, de ez az egyik dolog ami baromira fel tud bosszantani. A naivsag. Semmi bajom veled, de komolyan. Neked megvan a magad velemenye, ES EZ JO !! Ez az vilag mar regen halott lenne, ha csak olyanokbol allna mint en :). Kell egy kis bizalom, de azert a tundermesek meg nem valosak, akkor sem ha a filmeken ugy nez ki... :)

Ha ez az ember annyira adakozo, akkor miert nem segitett ki egy par raszorulot. Pld. Itt vannak a sorsjegyek 22.000 darab. Szetosztom a braziliai nincstelen csaladok kozott. Aztan egy csaladnak tenyleg megvaltoztatom az eletet. Vagy akar tobbnek, mert ha jol tudom, nem ez volt az egyetlen ingatlanja az urgene. Nem. Ehelyett "eladja" oket kb 1,5X annyiert amit ernek, es berakja a benzt egy "non-profit" alapitvany szamlajara.
Tudod amit en itt latok az az, hogy a valsag kozepen, egy jo PR-ral hogyan lehet 1,5 szeres aron eladni az ingatlanjaimat amikor az arak folyamatosan zuhannak az europai piacon...
Előzmény: Tooni (46) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 21. 11:58 | #47
és miért kéne nekik nem leszarni a szegény embereket? a szegény emberek is leszarják a gazdagokat.. :D úgy az emberek globál szarnak a másik fejére, de természetesen vannak kivételek..

ha 20 forintos öngyújtóval gyújtana rá, akkor is szarna a szegényekre, ha meg nem szarik a szegényekre, azt 300ezer forintos gyújtóval is meg tudja tenni, és azon felül támogatni őket...
Előzmény: Mlinarcsik (42) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 21. 11:57 | #46
Kiosztottál egy embert, akit nem ismersz, és a cselekedetei alapján nem olyan, mint az általad ismert "leszarlak" típusú szociopaták. Ugyan egyetértek, hogy van jópár "jótékonysági" alapítvány, amit lelkiismeretlen emberformájú alakok működtetnek hamis mosollyal a képükön, de nehogy már mindre ráhúzd ezt.
Előzmény: Mlinarcsik (44) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 11:54 | #45
Mert ez volt a masik dolog amit megtanultam. Hogy nincs olyan, hogy "nem olyan"....
Sajnalom Tooni, de ez az igazsag... Mutass nekem egyet aki "nem olyan" (de ne egy linket dobj, hanem bizonyitekot) es elnezest kerek itt, es most mindenki elott.

BTW ez a beszelgetes mar inkabb tetszik nekem. Marmint, hogy most mar vitatkozunk, meg ervelunk a sz*rdobalas helyett.


Előzmény: Tooni (43) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 11:52 | #44
Meg persze az ilyen non profit alapitvanyokrol is tudnek meselni egyet es mast. Ahol alapitvanyi penzeket osztanak ugy, hogy az elbiralo bizottsag tagjaival kell egy pofavizi vacsoran reszt venni. Ezen a vacsoran finoman elmondjak neked hogy ha megkapod a tamogatast, akkor fejenkent mennyit varnak vissza a bizottsag tagjai ebbol a penzbol, az O maguk krealta "finanszirozasi gondokkal" kuszkodo nonprofit szervezetukbe.
Szoval hajuk mar a naivsagot a csudaba. Azt meg vegkepp, hogy itt mindenki olyan embereket oszt ki, akit nem is ismer. Csak azert mert elmondja az O szemszogebol a dolgokat.


u.i.: Meg ebben a "fejlett" nyugati orszagban ahol elek, itt is csak a penzcsinalasra szakosodtak a charity-k.
Tooni 2010. 08. 21. 11:48 | #43
Miért baj az, ha ez az ember nem olyan?
Előzmény: Mlinarcsik (42) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 11:46 | #42
Tudod volt az eletemben egy hala az Istennek rovid idoszak, amig gazdagokkal kellett egyutt elnem. Sajnos az meg ma is kisert. Es ott megtanultam, hogy az ilyen emberek barmit elbasznak maguk korul, barki eletet tonkreteszik, csak meg tobb pent szerezzenek. Hogy ezeknek az embereknek sikk egy 300.000 Ft-os Dupont gyujtorol cigarettara gyujtani, es ezek leszarjak a szegeny embereket, es leszartak eddi is, es le is fogjak. Nagyon sokat tudnel meselni ilyenekrol. De hagyjuk, mert Ti mindannyian jol ismertek engem is, meg ezt a vajszivu bacsit. Tehat Ti tudjatok az igazat, aki meg Nektek ellent mond az egy bunko baraszt... :))
Nas
Nas 2010. 08. 21. 11:45 | #41
A sajnálatot komolyan mondtam. Nem lehet túl boldog az életed, és ha így állsz hozzá, így gondolkodsz, nem is lesz az soha... :(
Előzmény: Mlinarcsik (40) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 11:42 | #40
En meg titeket, hogy nem lattok tul az orrotoknal :)
Előzmény: Nas (39) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 21. 11:38 | #39
Én igazából téged sajnállak. :)
Előzmény: Mlinarcsik (38) +2 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 21. 11:37 | #38
Sok naiv balfek ! :))
...feco... 2010. 08. 21. 11:01 | #37
ez milyen kicsinyes látásmód, már ne is haragudj! Attól, hogy valakinek sz@r az élete, legyen mindenkinek az? Ő annyit mondott, hogy nem érzi magát boldognak ATTÓL, hogy sok pénze van, így nem kell neki annyi sok. Ez nem jelenti azt, hogy soha nem dolgozott, sőt! A vaság az, hogy az tudja kezelni a vagyonát, aki maga kereste meg. Akinek csak a nyakába hullik, de nem tud vele bánni ritkán éri el gazdagon az öregkort.

Valószínűnek tartom, hogy egykor keményebben és többet dolgozott, mint sokunk, és akkor is megélt, ha most önhibáján kívűl válna szegénnyé simán talpra állna, és néhány év múlva megint gazdagabb lenne, mint nagyrészünk itt a fórumon. És azt sem hiszem, hogy attól, hogy ő visszavonul, a gyerekeit belekényszerítené ugyanebbe.

javaslom elolvasni Robert Kyosaki Gazdag papa, szegény papa c könyvét, érdekes dolgokra világít rá...
Előzmény: drgore (36) 0 VÁLASZ
drgore 2010. 08. 21. 09:38 | #36
Képzelem a család meg a gyerekek mennyire örültek hogy apa elajándékozta az örökségüket XD. Költözzön egy albérletbe és mennyen el napi 10-12 órában fizikai melóra és utánna hirdesse hogy a pénz nem számít. Néhány hét után visszasírná a miliomos barátait meg a képmutató embereket. Mondjuk a pórnép között is a többség pióca meg élősködő, úgyhogy ez az elmélet itt meg is bukott. Szerintem sincsen szükség miliárdokra hogy az ember boldog legyen, de aki kitalálta azt hogy a pénz nem boldogít az sose élt a létminimumon és nem voltak filléres gondjai.
Nusihusi
Nusihusi 2010. 08. 21. 01:28 | #35
Le a kalappal előtte:) De legalább végre boldog:)
Tooni 2010. 08. 20. 22:07 | #34
Őt sorsolta ki először, mert azok után, amennyit ráköltött, a legértékesebbnek tartotta :D
Előzmény: Norci (33) 0 VÁLASZ
Norci 2010. 08. 20. 22:06 | #33
Asszony vajon mit szólt hozzá...? :D
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 20. 21:40 | #32
Azért lehet ezt a hitelezés-dolgot is értelmesen csinálni (gondolva itt pl. Muhammed Yunusra, vagy a Rájfájzen alapítójára).
Előzmény: matyi91 (15) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 20. 21:32 | #31
Ez annyira magyar... :)
Előzmény: Mlinarcsik (3) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 08. 20. 20:52 | #30
Egyetértek. Azt viszont ő maga mondja több helyen is, hogy azért döntött így, mert rájött bizonyos dolgokra... :)
Előzmény: ...feco... (29) 0 VÁLASZ
...feco... 2010. 08. 20. 20:35 | #29
Ugyan már!

Nem kellett itt rájönnie semmire. És azt sem hiszem, hogy egyszerűen nem tudja mire költeni a pénzét.

Mit lehet róla tudni? van családja, gyerekei? Szerintem sikeresen leélte az életét felhalmozott egy nagyobb vagyont, Ha voltak gyerekeik azokat sikeresen elindította az életükben, és még mindig maradt egy csomó pénz, hát úgy döntött, hogy ő már kapott a világtól eleget, most itt az idő, hogy törlesszen. Kigondolta, hogy visszavonul a hegyekbe (ami iszonyat szimpatikus nekem), és ott éldegél. Az alapítványa valószínű pont úgy működik mint minden más alapítvány. Kurátorként kap akkora fizetést, hogy mindenre elég. Amikor nem kell a pnz éppen, majd nem veszi fel. Ha mégis kell, akkor felveszi. kész.

aki nem lottón nyerte a vagyonát az mikorra megkeresi tud is bánni akkora összeggel. Nyílván nem fizetéséből rakta össze, így enm hiszem hogy valaha pénzzavarba kerülne...

nekem szimpatikus, ráadásul a nagy vízen túl is ez most a divat....
breadboy 2010. 08. 20. 18:58 | #28
Ez a pesszimista látásmód ami magabiztossággal párosul azt sejteti,h te képes lennél megvezetni emberek millióit valamivel több pénzért.Gyanítom nem is áll messze tőled az ilyesmi.(leszámítva,h nincs ennyi pénzed)Az ilyen emberek miatt tartunk ott ahol tartunk.
És nem rokon a csóka.
Szerintem értékelni kell a dolgot és nem azon agyalni,h hol van a csavar.Sokkal több embernek segít ez a fickó mit gondolnád!
Amúgy a hozzászólásaidból csak az irigységet lehet kiolvasni.Amit meg ténylegesen írtál az meg egy rakás szar.Na most az íved is megkaptad.A szövegértést meg ne feledd!Később is jól jöhet még.
Nem értem,h ez miért volt neked jó...inkább nem is akarom

Előzmény: Mlinarcsik (11) +2 VÁLASZ
Samu. 2010. 08. 20. 18:33 | #27
hát ha csak a pénze miatt barátkoztak vele, akkor ez egy igazi balfék :D
Nas
Nas 2010. 08. 20. 15:44 | #26
Úgy bírom, amikor a pénzt szóró emberek azon sopánkodnak, hogy csak a pénzükért szeretik őket. :D Hát, bizony, nem mindent lehet pénzen megvenni - élvezeteket esetleg igen, boldogságot nem...szar ügy. :P :D

Egyébként én el tudom képzelni, hogy tényleg rájött erre az ürge, és ezért változtatott drasztikusan az életén. Értelmes ember előbb-utóbb rájön erre. Igazából a boldogsághoz pénzen megvehető dolgok közül SENKINEK nincs többre szüksége, mint hogy az alapvető testi, biológiai szükségleteit ki tudja elégíteni. A többi már kizárólag rajtunk múlik, és ezért teljesen független attól, hogy mennyi "extra" javat tudunk még ezen felül megszerezni. :)

Más: Ha soha nem kellett még nélkülöznie, akkor nem is tudja, hogy milyen az, amikor valaki naponta a létfenntartásáért küzd, tehát nem tudja, hogy mit vállal, így persze könnyebben belemegy. Bár én sem hiszem, hogy valóban koldusszegény lenne. Gondolom, az alap megélhetését biztosítja az alapítvány, valószínűleg nem él létbizonytalanságban, nem kell pl. éhbérért robotolnia, vagy más emberek jóindulatában reménykednie, ha enni akar, mert ez azért eléggé meggátolja az embert abban, hogy boldog lehessen.

ÉS? Ez miért baj? Így is rengeteg emberen segít. Ki mondhatja el ugyanezt magáról, hogy a vagyona felesleges részét önszántából más emberek boldogulására költi? Miért baj az, hogy az ilyen célra befektetett pénzét igyekszik forgatni, növelni, hogy hosszú távon is működőképes legyen az alapítvány (hiszen ő több pénzt már nem tud befektetni)? Kizárólag magára is költhetné a pénzét, mint ahogy teszi / tenné a többség. Így is elismerést érdemel.
+2 VÁLASZ
Szosztar 2010. 08. 20. 15:22 | #25
Szerintem azért annyira nem hülye, hogy ne rakott volna félre egy kis tartalékot!
Előzmény: gorefest (24) 0 VÁLASZ
gorefest 2010. 08. 20. 15:21 | #24
Nem vagyunk a helyében hogy teljesen megértsük, de azért egy-két dologhoz kell pénz. Boldog lesz akkor is ha nem tudja kifizetni a gyógyszerét?
Előzmény: Gazdiablo (18) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 20. 14:57 | #23
Az általa indított alapítvány: http://www.mymicrocredit.org/mymicrocredit/
Interjú az ipsével: http://www.youtube.com/watch?v=KTX1fcDjzpI
Tooni 2010. 08. 20. 14:29 | #22
21:9 :D
Előzmény: Mlinarcsik (19) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 08. 20. 14:28 | #21
Hol lehet sorsjegyet venni a milliárdot érő házadra? :DDD
themasterhealer 2010. 08. 20. 14:26 | #20
Jó ötlet. Azt hiszem én is ezt fogom csinálni. :))
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 14:22 | #19
Miert Oreg van valami napi limit a hozzaszolasokban ? Vagy mi a bajod. Senki nem kotelez arra, hogy elolvasd oket. Azert kezdodik a komment a hozzaszolo nevevel, hogy tudd ki irta. Csak ugord at azokat amik Mlinarcsikkal kezdodnek.
De ha meg valami ok folytan valoban gaz van a hozzaszolasok aranyaval, akkor szoljon valaki mas is. Ne hagyjatok itt sotetben bandukolni :))
Előzmény: spider86 (14) 0 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2010. 08. 20. 14:16 | #18
A bácsi már tudja, hogy az "utolsó ingnek nincsen zsebe"...nem vihetsz magaddal semmi mást az életből, csak azt a sok tapasztalatot amit átéltél.
Ha igaz a hír, ez a bácsi valódi boldogságra vágyik, remélem a nagylelkűség mellé-bölcsesség is társul, és nem esik át a ló túloldalára...kívánom neki hogy őszinte barátokra leljen, és közösen fejlődjenek!
godzsy 2010. 08. 20. 14:10 | #17
nézd a másik oldalát. valaki hozzájutott egy 1,5 millás ingatlanhoz 99 euróért. azt hogy az egy rokon/nem rokon, nem tudhatod. de sztem teljesen mind1.
Előzmény: Mlinarcsik (3) 0 VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 08. 20. 13:47 | #16
Észrevette hogy csak a pénzéért barátkoznak vele. Ezt nem akarván inkább megszabadult a pénztől. Hm.....Végülis a baj forrását felszámolta. De most ki fog vele barátkozni?
matyi91 2010. 08. 20. 13:44 | #15
A maradék pénzből alapítványt hoz létre dél- és közép-amerikai kisvállalkozók megsegítésére, hogy az abból adott hitellel végre kikászálódhassanak a fojtogató hitelekből....

hitel probléma? nem baj adjunk nekik újabb hitelt.........
spider86 2010. 08. 20. 13:42 | #14
kommentek: Mlinarcsik - Mások 8 : 6 :D
+1 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 08. 20. 13:26 | #13
Ha ez igaz, akkor egy hülye...
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 13:22 | #12
Szoval meg nem is egy idegen alapitvanynak adta a lovet, hanem sajat maganak hozott letre egy "nonprofit" szervezetet... Persze a kocsog meg en vagyok.

Adjatok csak ivet :) Megszoktam mar...
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 13:21 | #11
Jaja, persze. Ismerjuk ezeket a non profit szervezeteket. Magyarorszagon is van jo par ilyen :)))

De mergesek lettunk hirtelen. Nem rokonod a csoka veletlenul ? :)
Előzmény: breadboy (9) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 13:19 | #10
Bocsanat, hogy ennyit belepofazok, de egyszeruen az ilyet nem tudom megallni szo nelkul.

Meg meg az jutott eszembe ezzel kapcsolatban, hogy vajon a sorsolast ki elleneorizte, vagy hitelesitette? A csalad hazi jogasz, vagy kozjegyzo baratja ? Nem lennek meglepve, ha a nyertes a tag rokonsagbol kerult volna ki. :) A vajszivu bacsi....
breadboy 2010. 08. 20. 13:16 | #9
Kedves Mlinarcsik!

"A bevételekből 2009-ben egy fejlődő térségekben mikrohiteleket nyújtó nonprofit szervezetet hozott létre a volt milliomos, MyMicroCredit néven."

"Semmim, de semmim nem lesz, még az alapítványom jogán járó fizetésemről is lemondok."

A matek nagyon megy neked, de nem ártana egy kicsit a szövegértéssel foglalkoznod.

+1 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 13:13 | #8
Nem kell mindig naivnak lenni ! :))
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 13:12 | #7
Nem vagyok az. Ez nem egy osszeskuves elmelet. Ezek tenyek. A csavo gyakorlatilag eladta az ingatlanjait kb 1,5X annyiert amit er. Ez rendben is van. Nem O lenne az elos a tortenelemben. Csak akkor ne allitsuk mar ugy be, hogy "Odadta mindenet" ! lol
Előzmény: Szosztar (6) 0 VÁLASZ
Szosztar 2010. 08. 20. 13:07 | #6
Nem kell mindig pesszimistának lenni!
Előzmény: Mlinarcsik (5) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 12:48 | #5
Persze az is hozzatartozik a dologhoz, hogy a csoka valami "alapitvanynak" adta a lovet. Na persz !! :)
-2 VÁLASZ
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 12:46 | #4
bersze sorsjegyet akartam irni, nem sirsjegyet....
Mlinarcsik 2010. 08. 20. 12:45 | #3
Ja ja. Ezt en is olvatsam az Indexen. Vicces egy bacsi. Ez igazabol ugy volt, hogy pld...

Az utolso vagyontargya egy alpesi villa, ami 1,5 millio eurot ert. Attol ugy "valt meg", hogy kisorsolta azok kozott akik vettek a 99 euros sirsjegybol. Amibol 22.000 darab kelt el a sorsolas elott. Ami ugye baratok kozott is : 22.000X99 Euro=2.178.000 Euro. Tehat "megvalt" a 1,5 milliot ero ertektargyatol majdnem 2,2 millio Euroert. Arany szive van a bacsinak. Mi meg itt istenitjuk...
-1 VÁLASZ
Sissi 2010. 08. 20. 12:42 | #2
Jófej bácsi:)
godzsy 2010. 08. 20. 12:40 | #1
azért öreg napjaimat én is leélném egy olyan hegyi vityillóba. :)