Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
invad3rr 2010. 08. 23. 02:48 | #91
Az ilyen megoldások, mint amiket említettél, vagy a szélerőművek, napelemek nem rosszak, de véleményem szerint a mai világban semmi értelmük. Megmutatjuk, hogy hű de jó, ilyet is tudunk, mekkora királyok vagyunk.
De nem itt van a probléma, hanem az emberek, de legfőképp azoknak az embereknek a fejében, akik a világot olyanná formálták, amilyen ma. Vegyünk mosógépet 5 évente, mert olyan gagyi műanyag szerkezet rejtőzik a csillogó burkolat alatt, amit lehetetlen javítani. Vegyünk autót 3 évente, lehetőleg hibridet, ami cakkumpakk mehet a kukába, ha az akksik élettartama lejár. Mint ahogy az első Priusoké, amik most bonyolult, harmatgyenge, ronda, eladhatatlan vackok 10 év után.
Én itt látom a legnagyobb bajt, amit nem lehet megoldani azzal, hogy a másfél tonnás "kis"autód fogyasztását fél literrel lejjebb viszem, hogy kevésbé környezetszennyező módon járhass a teszkóba műanyag szarokat venni. Ez csak tüneti kezelés, az ok nem itt van. És egy probléma nem múlik el, ha csak a tüneteket kezeljük, azzal csak halogatjuk és még nehezebbé tesszük a valódi megoldást.
Talán kell egy nagy krach, hogy az emberek rájöjjenek, hogy nincs szükségük 200 cm átmérőjű LCD TV-re, 2 tonnás SUV-ra, hogy teljesen felesleges a fél világon átutaztatni a zöldségeket, ruhákat ha itt is elő lehet állítani őket. Ezzel csak a cégeket irányító emberek járnak jól, senki más.
Talán a nagy krach után arra is rájönnénk, hogy a mai technológiákkal olyan mosógépet is lehetne gyártani, ami 50 évig elmegy hozzányúlás nélkül, kis karbantartással pedig gyakorlatilag a végtelenségig. Vagy járhatnánk 300 kg-os autókkal, amik 2 litert fogyasztanak (persze 4 zónás klíma, DSG váltó, 19 colos felnik nélkül). Egy ilyen világban jobban motiválna a mérnöki munka :) (talán a nagy krach után lesz még olyan, hogy mérnök, nem úgy mint a videón)
De az LCD TV-ről sem kéne lemondanunk, ha csak egy kicsit is ésszerűbben csinálnánk mindent és meghúznánk egy határt a kényelemben, lustaságban, fényűzésben.
Miért nincs ez így? Mert sok embernek nagyon is érdekében áll, hogy minden maradjon, ahogy most van. Teljesen lényegtelen, hogy kik ezek az emberek, nem, nem a zsidók :) Évezredek óta olyan a világ, ami az aktuális vezetők érdekeit szolgálja. Aztán jön egy forradalom, válság, háború és minden megváltozik, de az élet megy tovább.
Én nem állítok mást, csak hogy egy ilyen változás küszöbén állunk, amit az energiahiány fog okozni. Nem tudom, hogy ez miért olyan elképzelhetetlen sok ember számára, volt már rá példa a történelemben.
Előzmény: I. C. Wiener (90) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 20. 00:19 | #90
Megvan a nullától különböző valószínűsége, hogy ugyanazt, mint én :D

Azért az a bizonyos kulcsmondat folytatódott is valahogy :) Szóval az eléggé valószínűnek látszik, hogy a műszaki értelem nem képes lépést tartani a mértéktelen energiafogyasztással, de egy mérnök akkor se mondjon olyat, hogy ha gáz van, tegyünk még rá egy lapáttal. Jómagam inkább a kihívást látom. (Például -kiragadva egy példát a járműiparból- nagyon tetszett az az ötlet, hogy egy családi autót 10-15 perces munkával szét lehet szedni két különálló kétszemélyes járműre, majd szükség esetén újra összelegózni.)

Na jó, de ez összhangban van azzal, amit mondtam, nem? Közép-, és hosszútávon is értelmes megoldás az atomenergia: legyen az akár hasadásos, akár fúziós...

Előzmény: invad3rr (89) 0 VÁLASZ
invad3rr 2010. 08. 20. 00:04 | #89
Abba, hogy mit tanulok, inkább ne menjünk bele :) Egyrészt azért, mert az egyetemen a mostani körülmények között való munkára készítenek fel, nem is tehetnek mást. Aminek hasznát veszem majd, az a mérnöki szemlélet és problémamegoldó képesség. Kimondtad a kulcsmondatot, a megoldás nem műszaki kérdés. Innentől kezdve nem tudok mást tenni, mint érdeklődve figyelni az eseményeket. Azt, hogy milyen problémáink lesznek senki nem tudja, nem is érdemes rajt rágódni. Persze ha meg kell őket oldani, odateszem magam, részben ez is motivál. Meg persze én is olyan vagyok, mint a többi ember, nem veszek tudomást az egészről, élem az életem. Mi mást tehetnék?

Az atomenergiával pedig az a baj, hogy 2025-ben az uránkitermelés is eléri a maximumot, a fúziós erőműre pedig 40 évet biztos várni kell.
Előzmény: I. C. Wiener (86) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 16. 00:21 | #86
Igen, én sem látom fényesen a jövőt, inkább a hozzáállásod nem tetszik :)

A tényleges megoldás szerintem sem műszaki kérdés, ennek ellenére a mérnöknek kutya kötelessége megpróbálni újat/jobbat alkotni. Elvégre is ezt tanulod, vagy mi :)

"Jelenleg semmilyen technológia nem létezik, amivel a kieső olaj energiáját pótolni lehetne."
Az atomenergia eléggé kínálkozó lehetőségnek tűnik közép-, és hosszútávon. A nagyobb probléma az olaj kapcsán a műagyaggal van.

Előzmény: invad3rr (84) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 16. 00:15 | #85
A XVIII. században Londonban felfutott a lóhasználat, ami azzal a nem kellemes melléktermékkel járt, hogy nemes egyszerűséggel teleszarták az utcákat. Olyannyira, hogy komoly előrejelzések készültek, miszerint -exponenciáis jelleggörbét követve- X éven belül bokáig, Y idő múlva nyakig fog érni a "kaki". Végül aztán -a probléma megoldásaként- megjelent a gőzgép ugye...
Leendő mérnökként az kellene, hogy legyen a minimum, hogy a szóban forgóhelyzetet inkább megoldandó problémaként fogod fel, nem pedig elkerülhetetlen törvényszerűségként.
Előzmény: invad3rr (76) +1 VÁLASZ
invad3rr 2010. 08. 15. 23:50 | #84
Nem akarom elkiabálni, de van rá esély :)

Az emberek reflexből hülyeségnek tartják az egészet, elhessegetik a gondolatot, hogy a megszokott hétköznapi életük fenekestül felfordulhat. Pedig nagyon sebezhető az infrastruktúra, ami körülvesz minket. Mondom még egyszer, nem tudom mi lesz 2012-ben, amikor a kereslet meghaladja a kínálatot, (ezt senki nem tudja) de érdemes belegondolni, hogy 40-50 éve a falun nagyszüleink nem tudták mi az az internet, számítógép, nem volt vezetékes víz, gáz, bevásárlóközpont, autó, mégis megvoltak nélkülük, mi pedig pár nap alatt meghalnánk ha nem lennének. Ha az oroszok elzárják a gázt, vagy a tescóba nem hoznak kenyeret, a sok panellakó mit csinál?

Abba se ringassa magát senki, hogy majd a technika majd mindent megold. Jelenleg semmilyen technológia nem létezik, amivel a kieső olaj energiáját pótolni lehetne. Pl. a legelterjedtebb napelem típus 7 év alatt termeli meg az előállításához és karbantartásához szüks. energiát és kb. 25-30 év az élettartama. Ezek nem rossz számok egyébként, de ha a kőolajat ki szeretnénk váltani vele, akkor 7 évi olajtermelés energiáját kellene napelem gyártásba fektetni, hogy a következő évben már a napelemek termeljék az összes energiát.

Nagyon a politikai vezetőkben, üzletemberekben stb-kben sem érdemes bízni, szvsz ők is ugyanolyan rövidlátó, kapzsi, buta emberek mint mi, semmivel sem okosabbak a pórnépnél.

Na mindegy, szeptembertől úgyis beülök az iskolapadba, hogy megtanuljam, hogy lehet a lehető leggyorsabban, legolcsóbban, minél több terméket legyártani, hogy minél tökéletesebb rabszolgája legyek a kapitalista társadalomnak, aztán vehessek szép nagy házat, autót, TV-t, nyaralót :)
Előzmény: I. C. Wiener (81) 0 VÁLASZ
invad3rr 2010. 08. 15. 23:08 | #83
Én csak örülök az olyan anyagoknak, amik cáfolják a peak oil elméletet. Mert valljuk be, ez is csak egy elmélet, pontosan senki nem tudja mi lesz pár év múlva. A legjobban annak örülnék, ha minden mehetne tovább, ahogy eddig. De sajnos eddig nem találtam olyan anyagot, ami meggyőzött volna erről. Általában ezekről derült ki, hogy minden tudományos alapot nélkülöznek.
Csak abban bízok, hogy ha kitör a válság helyesen tudjuk kezelni és nem kell úgy élnünk, mint ahogy a videón látható. Kuba pl a 80-as évek óta nem kap kőolajat, de senki nem halt éhen, átálltak a kőolaj és vegyszerek nélküli földművelésre. Szerintem mi is meg tudnánk csinálni, ha rákényszerülnénk.
Előzmény: Tooni (77) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 15. 22:58 | #82
Nem baj, ha benne leszünk, marad a szárított tehénlepény-tüzelésű gőzautó. Majd csinálnak abból is valahogy műanyagot.
Előzmény: ōðr (80) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 15. 22:13 | #81
Belőled komolyan mérnök lesz? :S

Előzmény: invad3rr (76) 0 VÁLASZ
ōðr 2010. 08. 15. 13:32 | #80
Ez volt a BP incidens egyetlen "pozitívuma" ... annyival hamarabb fogy el az a kurva olaj! :D
De nem is a benzin miatt, mert az könnyen kiváltható .... majd akkor leszünk igazán szarban, ha nem tudunk több műanyagot csinálni! :D
Előzmény: Tooni (77) +1 VÁLASZ
tour 2010. 08. 15. 13:02 | #79
A könyvírást bóknak veszem és szerényen elteszem. :)
Nem az vagyok akire gondolsz. ( Nem írok (még) könyveket, és Ofra sem árulkodik számomra semmi ismeretségről. )
Előzmény: cila (69) 0 VÁLASZ
bhenzo 2010. 08. 15. 07:59 | #78
nem, nem szeretném én kipusztítani az emberiséget.... nem a véleményemet írtam le, hanem tényeket.....
Előzmény: cila (75) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 15. 05:43 | #77
Én inkább megvárom azt az egy-két évet már, lássam, akkor is is egy-két évre teszi majd az összeomlás kezdetét?
Peak Oil - olajcsúcs, egy Michael Ruppert nevű egyéntől hallottam először ezt először. Nekem úgy tűnik, ez kezd foglalkozás-számba menni, lassan egyetemen is külön képzés indulhatna katasztrófabölcsészetből.
Az a fránya 2012, hinnye az áldóját. Annyira összejön ott minden, hát mi ez, ha nem véletlen. Lesz ott Nap-aktivitási maximum, Vénusz-tranzit, Maja naptárbeli Hosszú számlálás vége.
Mintha csak "az agy csodálatos ereje" fogalom köszönne vissza, erről is van egy kis érdekességem, amit majd beküldök, hátha sikerül tisztázni pár kérdést...
Előzmény: invad3rr (76) 0 VÁLASZ
invad3rr 2010. 08. 14. 23:26 | #76
Keressetek rá Hetesi Zsolt előadásaira, elég részletesen, hiteles forrásokból, tudományosan alátámasztva, szépen elmeséli, hogy milyen jövő vár ránk egy két év múlva. Ijesztő... Vagy gugliba pötyögjétek be a "peak oil" kifejezést.

Itt a rendszer alapjaival van baj, a folyamatos fogyasztás, fejlődés nem tartható fenn a végtelenségig, ha az olajtermelés nem tudja ellátni a keresletet, összedől az egész ipar, mint egy kártyavár.

Furcsa véletlen, de ez kb. 2012-re fog esni. Utána sok minden elképzelhető, akár visszasüllyedhetünk a középkori körülményekhez, de leendő mérnökként én bízom benn, hogy sikerül átmenteni az ipart egy kisebb, manufakturális szintre. A mai jóvilágnak persze mindenképpen vége lesz, jobb, ha mindenki belenyugszik. Addig élvezzük az életet, úgysem tudunk megállni a szakadék előtt, hát tapossunk a gázba! :)
cila 2010. 08. 14. 21:54 | #75
Mondjuk, játszásdiból: kezedbe kerül a GOMB. Meg tudnád nyomni?
Előzmény: bhenzo (74) 0 VÁLASZ
bhenzo 2010. 08. 14. 18:03 | #74
az lehet, hogy az oroszlánok megennék az antilopokat, de nincs ezen a bolygón olyan oroszlán, aki elárasztaná a tengereket kőolajjal, nincs olyan oroszlán aki azért leölne több száz antilopot a húsa felhasználása nélkül, hogy divatos kabátot csináltasson a feleségének, de olyan sincs aki azért őlne 2 tonnás orrszarvúkat, hogy a szarvában lévő anyagot potencianövelőként adja el és ezzel a kipusztulás szélére sodorja!!!! az ember a legkártékonyabb faj a Földön akár tagadod, akár nem...
http://index.hu/tudomany/kornyezet/2010/07/28/ot_kornyezeti_katasztrofa_amik_durvabbak_mint_az_olajfolt/
Előzmény: sien (32) 0 VÁLASZ
spd 2010. 08. 14. 11:48 | #72
(vegyétek ki a bezáró zárójelet a link végéről... fura, csak simán jpg-re nem engedte javítani...)
Előzmény: spd (71) 0 VÁLASZ
spd 2010. 08. 14. 11:46 | #71
a tankolóban pereg a számláló... gondoltam tolok egy pause-t meg egy kis számolgatást: $20.14-en állt meg, amiért 4.45 gallont kínálnak. A google szerint ez 4436 Ft-ért 16.85 liter, azaz 263 Ft/liter...


Ez nem a jövő, ez a múlt!!!!


(itt a shot: http://spidersoft.uw.hu/temp/ize_disturbed_clip.jpg)
POC 2010. 08. 14. 11:40 | #70
Szar ügy. Kár, hogy elkerülhetetlen. (Sok az a 6,5 milliárd ember ide..)
cila 2010. 08. 14. 10:55 | #69
Kedves tour, valaki említette, hogy könyvet kellene írnod. Tényleg. Végigolvastam a kommenteket és a stílusból következtetve, mintha ismerősöm lennél, kivel 2 év előtt még e-mileztem. Kár, hogy abbamaradt. Akkor még a 140. könyvednél tartottál. Ofra mond neked valamit?
Előzmény: tour (57) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 14. 10:47 | #68
A fenntartható fejlődés a társadalmi haladás - méltányos életkörülmények, szociális jólét - elérése, megtartása érdekében a gazdasági fejlődés biztosítását és a környezeti feltételek megőrzését jelenti. A méltányos életkörülmények, a megfelelő életminőség, jólét biztosítását kifejező célkitűzés mindenkire - a jövő nemzedékekre is - vonatkozik.
Előzmény: Dijon (37) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 08. 14. 10:14 | #67
Statiksztika:
Karakterek száma (szóköz nélkül): 1178
Karakterek száma (szóközökkel): 1393
Jelezném, hogy kissé seggbe basztad magad. :)
Előzmény: originalcube (46) +1 VÁLASZ
cila 2010. 08. 14. 10:05 | #66
FALANSZTER (lásd Madách, Az Ember tragédiája)
Nemszeretem zene, de ideillő. Összhangban van a képekkel. Summája az: amit Vörösmarty már 1844-ben megíra vala:
"Hogy míg nyomorra milliók születnek,
Néhány ezernek jutna üdv a földön,
Ha istenésszel, angyal érzelemmel
Használni tudnák éltök napjait."
nemerdekel 2010. 08. 14. 09:50 | #65
lol
Előzmény: Hemi426 (64) 0 VÁLASZ
Hemi426 2010. 08. 14. 09:11 | #64
CSak azért kommentelek, hogy ez az előző kurva nagy eltűnjön....
+3 VÁLASZ
Ytsro 2010. 08. 14. 05:37 | #63
Másodszor is írok, most már végigolvastam a kommenteket. Szerintem te ott "rontottad el" a gondolatmeneteket, hogy az embert külön veszed, nem a természethez hasonlítod. Ezt sosem szabad tenni, ott esel a saját hibádba. Semmi olyan nincs az emberiségben, ami nem természetes. Ezért utálom pl egy terméken is, hogy természet azonos adalék... Pff hogy lenne azonos, minden a természetből van... Önpusztítás, lsd vírusok, addig szaporodnak, amíg belepik gazdatestet, végül elhal, "továbbmennek", ha tudnak, ha nem vége... Tehát ez sem természetellenes... Nyuszi nem épít más kárára? Micsoda? Nehogy azt hidd, hogy egy vadnyúl csoport megtűr a saját családján kívül mást a közelében. Ha meg tovább szaporodik, bizony a szomszédos család kárára új lukat fúrnak. Ez is természetes. Az oroszlánok, majmok, bálnák csoportba verődnek vadászni, mi ez, ha nem kezdetleges szervezet? Mi különbség van, hogy egy oroszlán falka a másiktól, vagy egy majomcsapat a másiktól, vagy egy ország a másiktól védi meg magát? Semmi, ez is természetes. Plazmatv, miegymás? Az miről szól? Semmi másról, mint egyre tökéletesített kényelem. Szerinted ott egy kutya, ha választhat, hogy sárban, vagy száraz szalmán alszik, mit tesz? Ugye, hogy a kényelmesebbet fogja választani, sőt keresni fogja, akár más kutya kárára. Tehát a plazmatv is "természetes". Minden amit teszünk eredeti állati, természetből hozott igényeink kielégítésére irányul. Egyre precízebben, egyre személyre szabottan. Az, hogy ma már igazi alapvető igények nincsenek is, mert a verseny szinte csak a látens igényekre épül, az is természetes. Vegyünk egy nagymacskát: általában nem eszik embert, ha egyszer mégis megteszi, "emberevővé" válik, keresni fogja. Hogy miért... Állítólag mert emberhús édesebb, mint a patások húsa. Megismert valamit a nagy cica, tapasztalt és egy addig nem ismert látens igénye támadt édeskés húsra, hát próbálja kielégíteni. Az, hogy más kárára, fenn olvasható: "természetes". Az, hogy a természet kárára; egy elefánt sem törődik vele, hogy mi lesz az ózonnal, meg szavannával, ha kidönti az akácot, mégis megteszi. Az meg, hogy kell mindig valami, hogy teremteni tudjunk? Az ásványon kívül már mindenhez kell valami. Élet alapvető feltétele (Földi élet) fotoszintézis volt. Már ott szükség volt valamire a teremtéshez, onnantól mindenhez kell valami. Vegyünk egy Maslow-szükséglethierarchiát(piramist): alapvető rétegei természetből fakadnak létfenntartás, biztonság, javak védelme. Következő fázis a szociális körülmények, család stb egy része szintén természet, figyeld meg egy állatközösséget, emlősöknél anya-gyermek, falka kapcsolat megvan. Sőt én azt mondom valamennyire már az elismerés utáni vágy is benne van, szerintem falkavezérség cím utáni harc már ide példa. Nos a fogósabb rész utána jön, a piramis csúcsa, az önmegvalósítás, és amivel még utána kiegészítették a transzcendentális szükségletek. Ezek pedig szimplán magyarázhatók a fent már említettel: tökéletesítés. Önmegvalósítás, mint az elfogadtatás egyik emelt szintje. A transzcendetális, mint valami nagyban, általánosban, közösségen felüliben való hit miegymás, abba belefér az eddigiek még pontosabb, személyesebb meghatározás, pl a hit, ami szintén igényből fakad, lelki biztonság stb stb. Minden amit tettünk, teszünk és még fogunk, természetből eredő igényeink kielégítéséről szól. Az eszközök... A természet sem . válogat. Hogy túl gyorsan, túl sok mindent felhasználva tesszük? Nem az első példa a természetben. Itt fog kiderülni, felül tudunk-e emelkedni(szerintem igen), és/vagy lesz-e elég időnk rá(ebben nem vagyok biztos). Na ez a kérdés már a jövő!
Előzmény: tour (57) +1 VÁLASZ
Zolibaba24 2010. 08. 14. 00:36 | #62
Én már régóta spórolok a vízzel, ha tehetem sört fogyasztok...
+2 VÁLASZ
csaty 2010. 08. 13. 21:49 | #61
Hát igen , rohanunk a vesztunkbe rohanunk, ebben semmi peszimizmus, semmi depresszio. Mohok vagyunk, es ez a vesztunk egyre tobb es tobb kel magasabb eletszinvonal, miegymas.De ezt termeszet anyank le sem szarja , neki az egessz emberi faj csak eggy pillanat, es van eleg ideje hogy lekosse es semlegeseitse az egessz koszt amivel beszennyezunk. nagy kunszt , van ideje eleg.es nem is pusztultnk ki, csak kevesebben leszunk, az erosebbek es annyi. Fajok jonnek ,fajok mennek es mi is egy faj vagyunk . Termeszet anyanak ojan mint a tobbi.EGYFORMA

Ytsro 2010. 08. 13. 20:02 | #60
Hát nem tudom. Szerintem rossz a cím. Ez nem várható jövő. Ez a jelen. Jó, vizet lopó fehér emberről még nem láttam "tény videót", de simán elképzelem, hogy ez napjainkban előfordulhat. Ennek kivételével összes többi kép napjaink, nem jövő. Tudom jönnek majd, hogy bezzeg a másik "nyugati ember" kiöntötte klipben az vizet, míg a bácsi csak egy kicsit vitt el, nem az ő hibája, de én még le is lövetném... Vízkorlátozás idején, amikor embernek nem jut, elvinni emberek elöl a vizet növénynek, állatnak... Nah mindegy kijött a "radikálom". Nálunk kisvárosban volt vízkorlátozás, bár nem a klipbeli események miatt. Egyik szomszéd szokás szerint 3 órát locsolta autóját slaggal, mikor ezután fél órája dumált másik szomszéddal és a víz csak folyt a lábánál, pont arra mentem, mondom nem igazán jó, nem hatotta meg, ááá ez a korlátozás semmi... 2 nap múlva technikai okok miatt teljesen elzárták vizet, ott pattogot utcán, hogy még egy pohár vize sincs, miegymás... Másnap se volt víz, utána lett, korlátozva. Autója mocsok volt, mégse locsolta. Érdekes, ez kellett neki, hogy tisztelni kezdje a "vizet". Kevés a víz... Jön majd egyensúly... Vagy radikális változtatás, vagy technológiai felfedezés, vagy népességszabályozás, vagy egy szerintem eredendően evolúciós fejlődésből eredő territoriális (nem csak területben, hanem hozzá fűződő javak értelmében is) háború. Az egyik "legjobb" ember által továbbfejlesztett ön- és népességszabályozó rendszer az. Rosszabb lesz?! Gondoljunk bele milyen jó lehetett az ókorban, kész Kánaán nem? Főleg rabszolgának volt jó lenni. Mit olvashatunk az akkori írásokban? Rosszabbul élünk, rosszabb a világ... Középkor: rosszabbul élünk, rosszabb a világ, újkor: rosszabbul élünk, rosszabb a világ, 1910es évek, ugyancsak, 1930as ugyancsak, 1950 ugyancsak, 60,80,90, 2000 stb. Egyre rosszabb és rosszabb. Akkor elvileg visszafele jobb, egyre jobb. Mégse mennék vissza a csatornázás előtti, vagy közüzemesítetlen korokba vissza, sztm nem érezném jobban magam. Kicsik vagyunk a "golyóbisunkhoz" képest és fiatalok is. Ha valami olyat nem találunk ki, teszünk meg, ami kimozdítja a pályájáról, vagy darabokra robbantja, addig ez a bolygó szépen megoldja vagy velünk, vagy nélkülünk a gondjait. Egyetértek, képmutatás a Földért aggódni, annál meg még inkább az, hogy megmenteni. Aggódjunk az emberiség sorsa, megmentése miatt, a bolygó nagy valószínűséggel túlél minket.
Nyúzó 2010. 08. 13. 19:47 | #59
Én is értrem, hogy mit akarsz mondani, de ez felbosszant. Nem tudom kinek képzeled magad, hogy álszenteskedj, ítélkezz az emberiség felett. Ez a legnagyobb probléma a kommentjeiddel? Ki vagy te? Te vagy az, akinek joga van megítélni az embereket? Te vagy az, aki mindenkiről egytől egyik el tudja dönteni, hogy ki kell pusztulni? Ez a bajom veled. Te nyugodtan kipusztulhatsz, ha már így látod, hogy a fajtád erre hivatott. Én köszönöm szépen, élek békében. Szívesen járok a természetben és élvezem minden egyes csodáját. Figyelemmel vagyok a környezetemre és csöppet sem voltam ártalmasabb akármire is, mint egy tehén, aki böfög és fingik egész életében. Én élek, és ha békén hagyod, akkor még sokan mások is. Szerintem megérthetnéd te is, ha már elvárod, hogy téged megértsenek. Amit írtál az nagyképű, álszent duma, és ha valaki ezt nem nézi ki belőled, annak depressziósnak tűnsz. Jogod van magad felett ítélkezni, de hozzám semmi közöd. Még kevésbé az emberiséghez.
Előzmény: tour (57) 0 VÁLASZ
Mordredd 2010. 08. 13. 18:04 | #58
Én értem mire próbálsz kilyukadni és talán meg IS értem, de hidd el hogy az efféle sajnálkozós, ítélkezős gondolatok nem vezetnek sehová, az emberbe pont az a nagyszerű hogy rendelkezik a belső morál képességével, magyarul eldöntheti hogy számára mi helyes és mi nem, ha nem így lenne akkor téged sem kínoznának efféle meglátások. Véleményem szerint ahogy minden más élőlénynek az embernek is van egy betöltött szerepe, még ha ez nem is látszik, de természetesen a többi állat sem érzi tudatosan a helyét a nagy láncban, de talán nem is baj. Egyszóval a kihalásunkat ha nem is kerülhetjük el, de siettetni sem kell, mert azért lássuk be vannak dolgai az emberi természetnek amik ha legalább csak számunkra is, de mégis értéket képviselnek.
Előzmény: tour (57) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 17:47 | #57
Nevetséges az egész. Tökéletes tükre ez a pár komment váltás annak hogy a nagy világban hogy működnek a dolgok. Akik nem tudnak érdemben megnyilvánulni sem, azok egyből azzal támadnak amit nem is csináltál. Vagy hogy bunkó vagy vagy bolond. Aztán meg saját magukat lejáratva játszák a nagyokost. Én inkább meghagyom nekik ezt a részt. Jó szórakozást hozzá mindenkinek aki szereti.
Előzmény: bungle (50) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 13. 17:46 | #56
Nincs olyan, hogy kevés víz, mert: "belefojtanálak egy kanál vízbe" és "vihar egy pohár vízben".
Ha erre mindig van elég víz, akkor másra is.
5150head 2010. 08. 13. 17:43 | #55
Jó zene, hatásvadász klipp. Ennyi, ha még ti ebbe belemagyaráztok mindenféle szart az a ti hibátok.
Hogy miért ilyen a klipp? hát mer így kvasok emberhez eljut, mert most ez a divat h mentsük meg a földet (de a tescoban mindenki beáll a sorba-én is) persze ha hatásvadász/ledöbbentő a klipp sok emberhez eljut. Mi van a klipp alatt? Zene. Sok emberhez eljut a klipp, és ezáltal a zene is... egy zenekarnak nem ez kell? De! mégtöbb rajongó, megtelt koncertek...
Téma lezárva :D szánalom h így egymásnak estek emiatt. Nem ez az első, és nem is az utolsó ... marketing...
tour 2010. 08. 13. 17:40 | #54
Továbbra sem írtam sehol hogy a természetnek bármi gondja lenne. Nekünk van gondunk. Saját magunk. Ezt ennél egyszerűbben nem tudom már leírni. :S
Előzmény: Mr. Wallace (42) 0 VÁLASZ
reszletek 2010. 08. 13. 17:39 | #53
Cartman: Utálom a hippiket, meg ahogy a Föld megmentéséről süketelnek, aztán meg full gázzal furikáznak, na meg azok a hülye karkötők! UTÁLOM! SZÉTRÚGNÁM A TÖKEIKET!
tour 2010. 08. 13. 17:38 | #52
:D Ezért regeltél? Szánalmas vagy! Fel se fogtad amit írtam. Menjél szépen vissza anyukádba, és szard össze magad. Talán az jól áll. Mellesleg csak azoknak szóltam be akik nekem ok nélkül beszóltak. Szóval legközelebb kussolj mielőtt megszólalsz!
Előzmény: nikky2525 (49) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 17:35 | #51
Én meg annyit látok hogy aki teheti olyan dolgokat lát abba amit írok, ami nincs ott. :) Azzal kezdtem az egész hozzászólásomat hogy nemes egyszerűséggel önámítás nélkül megmondtam mi a problémára a megoldás. Erre azt kaptam hogy depis vagyok. Aztán kifejtettem hogy nem a természetet féltem, sőt nem féltek semmit, egyszerűen csak megvan a véleményem a saját fajtámról. Az emberről. És hogy számomra miről szólt ez a videó. Ellenben anélkül hogy hazudnék magamnak és másoknak én tudom hogy mit vétek. Viszont én ezzel együtt tudok élni. Mint ahogy egyébként is elég sok kettősséggel él együtt az ember. Hagy ne soroljam. A természet továbbra is köszöni szépen jól van. Sehol nem írtam a hanyatlásáról! Én csak annyira érintettem ezt a részt, amennyire kellett ahhoz, hogy szemléltessem hogy minket embereket a saját ostobaságunk miatt hátrányosan érint. Egyet értek hogy meg fogunk halni, egyet értek hogy a föld folyton változik. És azzal is hogy ez így van rendjén. Én az emberről írtam. És arról hogy miért nem látok jobb lehetőséget a kipusztulásnál, már csak a saját érdekünkben sem - ha ez mihamarabb történik. Nincs kedvem sokáig szenvedni mások miatt. Amikor ezt más mondja, tudom jól hogy abba a másokba meg én vagyok az egyik. Nekem ezzel sincs bajom. Ez így van rendjén.
Előzmény: originalcube (46) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 08. 13. 17:34 | #50
Te látsz valami összefüggést a között, hogy ugyanaz az ip címed, mint originalcube-nak és ez az első kommented? ;) Esetleg a barátnője/rokona vagy?

A lényeg, hogy ne személyeskedjetek, elég szánalmas tud lenni az üres pocskondiázás.
Előzmény: nikky2525 (49) 0 VÁLASZ
nikky2525 2010. 08. 13. 17:25 | #49
Hallod te!
Te itt osztod az észt és mindenkit lehülyézel ha nem ugy gondolja mint te?
Az ember gyarló?
Meg nő antilop? meg mobilja?
meg ellopják?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Te hülye vagy Vazze'?????????!!!??????????????????
Meg nyuszik meg zsiráfok? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Te normális vagy? :DDDDDDDDD
Ennek miköze az emberekhez meg a földhöz?
Bújjál' már vissza a rózsaszín kis világodba a mesekönyvek mögé.
Jössz itt az ewmberi gyarlósággal meg azzal hogy az állatok jobbak.Akkor mondok neked valamit.
Az ember az összes szokássát és jellemét mind az állati világból vette át.
És most csak a te általad leírtakra válaszolva.
A farkasok falkában vadásznak és a nála gyengébbekre vadászik.
A krokodil és még saok más faj megeszi az álltala kiválaszott nöstény kölykeit majd megerőszakolja hogy utat biztosítson a saját utódainak.
Ha épp szárazásg van akkor a medvék igenis ott ülnek a kis patak partján hogy megvédjék az ivóvizet a saját módszereikkel.
Szóval egy a lényeg.
Hogy egy idióta vagy aki most jól beégette magát.
Te lepkekaki.Nézd meg még egy párszor az oroszlánkirályt.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: tour (41) -3 VÁLASZ
Mordredd 2010. 08. 13. 17:22 | #48
A föld és vele együtt a természet is folyton mozgásban van és változik, tehát így is úgyis szívunk a kérdés csak az hogy ez mikor fog kiteljesedni, mi maximum csak siettethetjük azt ami úgyis megtörténik egyszer, George bának ebben teljesen igazat adok, miszerint a föld rohadtul nem szorul rá hogy megmentsük, mert az tudja a dolgát ahogy eddig is, aki itt segítségre szorul azok max mi vagyunk és hogy megérdemeljük e vagy sem, azt nem hiszem hogy a mi tisztünk eldönteni és nem is lesz nagyon beleszólásunk, ahogy eddig se volt semmibe, csak az ember szereti azt hinni hogy ha épít egy malmot akkor már uralja a szelet, de sokra megy vele ha az ugyanakkor elhordja a tetőt e feje fölül. Az igazság az hogy mi csak vendégek vagyunk itt ahogy minden más élőlény.
+1 VÁLASZ
Bali83 2010. 08. 13. 17:13 | #47
A Mayday-nek is volt egy hasonló klipje.Segítsetek melyik volt az!
originalcube 2010. 08. 13. 17:11 | #46
Na!
Az ilyen kommentek miatt csinálnám azt hogy 300 karakter és cső.
Tour: neked inkább könyvet kellene írnod nem gondolod?
Csak elötte kicsit olvass utána a dolgoknak.Megpróbálok rövid lenni.
Nem tartom magam okosnak de annyit látok hogy te is csak egy átlag életet élő ember vagy aki kirakja szelektálás nélkül a szemetes zsákot a kukába de amikor megláttad ezt a videot /ami egyébként egy tömény adag a rossz dolgokból/ egyből jön az okoskodás meg a kioktatás, amire nem tudom milyen reakciót vártál.
Egyébként meg amiről beszéltek hogy "egymás basztatása" az nem más mint a tápláléklánc.
Álltalános iskola 6. osztály.
Meg jössz itt a föld hanyatlásával.
Néha nézned kellene természet filmeket is.
A világ letermészetesebb dolga az hogy valami megszületik, kivirágzik/ezt képeletesen/, eléri a csúcspontot majd elhanyatlik és nő egy új dolog a helyére.
Van aminél ez gyorsabb folyamat: mondjuk egy afrikai száraz évszak után egy esős időszakra bekövetkező élettel teli szavanna./na.ezt a mondatot jól megtekertem. :DDD remélem értitek/
Van aminél ez lassabb:például a föld.Az hogy az ember kora egyszer véget ér ez elkerülhetetlen.
Amibe bele avatkozhatunk hogy milyen gyorsan.És innen ezt az elméletet nem szeretném tovább folytatani.


Ez a pár ezer év csak egy mádosperc a föld történetében és ha el is pusztitjuk magunkat a föld egyszer ugyis helyreállítja magát szóval emiatt ne aggódj.
Előzmény: tour (41) -1 VÁLASZ
zizi 2010. 08. 13. 17:06 | #45
Hehe, ez tényleg jó! :D
Előzmény: tour (24) 0 VÁLASZ
vöri 2010. 08. 13. 16:56 | #44
addig amig vannak olyan emberek akiknek mindennél fontosabb a pénz, sajnos ez elég esélyes...
Kool 2010. 08. 13. 16:55 | #43
Ehhez csak két mondatot tudok hozzáfűzni:
1. Kitűnő zene, nagyon jó klip, ismerős együttes, nagyon jók. :)
2. Ha tényleg nem változtatunk, ez lesz a vége a történetnek.
Mr. Wallace 2010. 08. 13. 16:41 | #42
A földön minden élőlény ugyanolyan önző, kegyetlen stb. mint az ember. A gond ott van, hogy az ember speciális képességei folytán összehasonlíthatalanul veszélyesebb az egész élővilágra mint bármely más élőlény, és dacára speciális képességeinek, nem korlátozza túlszaporodását, ami könnyen lehet, hogy az egész faj kihalásához fog vezetni. Hívatkozva valamelyik belinkelt videóra, "a föld köszöni, jól van", de az a világ amelyben a földet mint otthonunkat képzeljük el, köszöni, de nagyon szarul van!
Előzmény: tour (41) +1 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 15:10 | #41
Ki ne találd már még a végén hogy igazából a természet nekünk embereknek köszönheti az eddig fenn maradt egyensúlyát. :D

"Arra hogy saját maga alatt vágja a fát." - Nem szó szerint értettem. :D ( nagyon gáz és szánalmas ha te igen )
"Arra hogy mindenből csak elvesz." - Nem a természet vs emberre gondoltam itt sem konkrétan. Egyszerűen csak arra az általános tulajdonságra, hogy a nemzésen kívül nem tud az ember semmit úgy megalkotni hogy ne lenne szüksége hozzá valamire máshonnan. És elsősorban nem természeti dolgok jutottak eszembe, inkább ilyenek hogy ha a főnököd sok pénzt akar, akkor a te beledet fogja kihajtani... stb. Ha egy bunkó pedofilkodni akar, akkor a más országban élő ártatlan ember gyerekét lopatja el hogy kielégítse cseppet sem normális vágyait. Rosszabb helyeken ebből üzletláncot csinálnak. - A majmok nem adják el saját kölykeiket a krokodilnak azért hogy átkelhessenek a folyón, ahol átérve rájönnek hogy nem is volt igazán szükségük átmenni. Írtam olyat is hogy folyó vízben mosogatok. Nem arra gondoltam hogy kiapad a víz, hanem arra hogy tudom hogy máshol éheznek, szomjaznak, és sokad magammal mégis ugyan így csináljuk.
"Arra hogy az ember az egyetlen lény ami nem bírja ki hogy ne basztasson semmit és senkit." - szintén nem abban a felállásban gondoltam erre hogy állatok vs.ember. Nem ez volt a fő gondolat menetem. Elég silány gondolkodásotok van ha csak ilyen egyszerű képekben és párhuzamban tudtok gondolkodni. Én ha megnézek egy videót ami az életből merítkezik nem csupán egy téma körül forog az agyam mint pl neked. Én el tudok rugaszkodni a tömeg által diktált vizsgálódástól. Lehet hogy ez számotokra felfoghatatlan, de teljesen más aspektusból közelítettem meg ezt a posztot mint ezek szerint ti. És a problémát is. Ti csak úgy tudtok az emberiség problémáira gondolni ha azt összevetitek a természettel. Én az emberi tulajdonságokat önmagukban vizsgáltam ez esetben. És szerintem az ember gyarló és önpusztító. Az állatok ha már mindenképp összehasonlítást akarsz akkor csak önpusztítók, de nem gyarlók. Egy hím antilop nem fogja azt mondani a nőantilopnak hogy szép vagy hogy utána ellopja a mobilját, vagy megerőszakolja, nem tesz vele olyan dolgot amire igazából nincs szüksége. Ezért nem mennek utána 10-en hogy agyonverjék azért amit tett. És ezért nincs szükségük szervezetekre sem, mert az állatoknak van önkontrolljuk és tudják hol a határ. Egy nyuszi nem akar a fa tetejéről legelni mint a zsiráf és ezért nem fog felhőkarcolót építtetni, amiért elveszi több száz nyuszi lakóhelyét. Egy medve nem fog lepaktálni a többi medvével hogy alapítsanak egy fegyver gyárat, ahol a kiömlő mellékterméktől kiapad a patak, hogy aztán majd ő egyedül ülhessen ott a patak partján fegyverrel hogy az összes többi medve ne ihasson belőle ha apadni kezd. stb...
Az ember gyarló és kegyetlen és saját maga ellen játszik! Aki ezt vitatja az ostoba!
Ezért nem fogok nektek magyarázkodni. Forduljatok Erunderrel Dudeval meg Toonival egymáshoz, az érvágás számotokra a lehető legjobb megoldás és az értelmi szintetekhez is tökéletesen hozzá illik ez a középkori ajánlat.
Előzmény: Nyúzó (39) +4 VÁLASZ
zoli12 2010. 08. 13. 14:55 | #40
mint majd a Fallout 3-ban ! :-)
Nyúzó 2010. 08. 13. 14:11 | #39
De igem, a példa nagyon is helytállló volt és sajnos te beszélsz itt össze vissza, mindenféle következetességet mellőzve. Hol keverted bele a természetet? Mindjárt a legelején, csak már ez is kiment a fejedből:
"Arra hogy saját maga alatt vágja a fát. Arra hogy mindenből csak elvesz. Arra hogy az ember az egyetlen lény ami nem bírja ki hogy ne basztasson semmit és senkit."
Nos, itt előrevetited, hogy a többi lény nyilván nem b*sztat senkit és semmit, bedig ez úgy hülyeség, ahogyan leirtad. És tökéletes volt a már előttem emlitett példa. Az emberiség elszaporodott és ha az oroszlánok is igy elszaporodtak volna, mint az az ember, bizonyára már réges régen kihalt volna, mert nem maradna antilop (se más ehető). Ilyen szinten a Földet is tekintheted ketrecnek. Számtalan élőlény van még, ami b*sztatja a másikat.
Előzmény: tour (36) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 13. 13:51 | #38
Középkori módszerekkel pl., mint az érvágás.
Előzmény: Erunder (14) 0 VÁLASZ
Dijon 2010. 08. 13. 13:18 | #37
Oké, lehet, hogy némely ember több vizet használ a kelleténél meg pazarlás van az egész világon de könyörgöm csak mindenki a száját tépi és szinte senki nem csinál semmit annak érdekében, hogy ne szenvedjen a föld. Éljünk úgy ahogy eddig és legalább addig élvezzük ki azt ami van, amíg van. Ha jól belegondolunk úgyis halál a sorsunk, ha belenézel a nagyvilágba csak ezt hallod, hogy globális felmelegedés meg minden kín, ha a bibliába olvasol bele annak is a vége csapásokkal teli halál. És úgyse csinál senki semmit meg nem is tud. Én megpróbálok nem pazarolni, kevés vízben fürdök, lekapcsolom a villanyt hogy ne égjen feleslegesen blabla, de én meg max még pár ember, ezzel kurvára nem fogjuk megemnteni a földet ha az emberiség többsége meg leszarja, sőt.
tour 2010. 08. 13. 13:09 | #36
Nehéz kibírni miközben dolgozom hogy ne kukkantsak ide... Hol írtam hogy jobb lenne a földnek ha mi nem lennénk? Sehol. Azt írtam hogy ha meghalnánk akkor nem egymáson nyomorognánk. És hogy valahol ezt meg is érdemeljük hogy ne legyünk mert többet tettünk érte mint ellene. Én arról írok hogy saját magával hogy baszik ki az ember. Nem kevertem ide a természetet eddig. De hogy a kérdésedre is válaszoljak, a természetes kiválasztódással és megsemmisüléssel semmi bajom. Mi ezt emberek megerőszakoljuk. Nem hiszem el hogy nem bírnánk ki benzin és plazma tévé nélkül és egyéb olyan extrák nélkül amik oda vezettek ahol most tart a saját létezésünk/ jó létünk biztonsága. Az oroszlán ösztönből eszik. Ez sztem oké. Az ember nem ösztönből tart kocsit mobiltelefont, terjeszt felelőtlenül parazitákat, gyárt vírusokat, atombombát, gyárkéményeket, nem ösztönből született a média és az egyéb fiszemfaszom hozamodványai, a hello kitty és a hasonló ám de teljesen felesleges tömeg cuccok, amiket le kell gyártani és amikhez a természet sajnos nem végtelen sokaságát csökkentjük, amit közvetve saját szánktól veszünk el. Jobban mondva mindig másétól és ezért nem látja senki mit művel igazán... A kötekedés helyett inkább gondolkodni kéne.

A példa pedig nagyon rossz volt. Az életben nem kamrák vannak és azokba nem két fajta állat. Egy ekkora globális összefüggő rendszert nem lehet így lemakettezni kétféle dologra. Ennél ez nem kicsit bonyolultabb. Ettől még én gondolhatom egyszerűen azt hogy ha ez az állapot létrejön amit a klip próbált sugallni, sejtetni, mondani, akkor jobb lenne nem lenni mint egymáson taposni a mostaninál is jobban. Igen én az a típus vagyok, hogy inkább éljek szabadon és egyen meg két hét múlva egy oroszlán mint hogy 20 évig irányítsák az életem és bekorlátozzák mások és abba gebedjek bele. Ez a klip sem arról szólt hogy megölik az embereket a természeti katasztrófák, hanem az ember ember elleni gyarlóságáról.
Előzmény: sien (32) 0 VÁLASZ
tndrkrlylny 2010. 08. 13. 13:08 | #35
tele van ezer kétségbevonható momentummal-mondhatni hülyeséggel, pl az epres rész, nagyon eltúlzott hatásvadász "jövőkép". hamarabb fogják a nagyhatalmak felrobbantani a közelkeleti viszályoknak köszönhetően atombombákkal az egész bolygót minthogy ehhez hasonlót megérjünk. de a zenéje jó.
Derill 2010. 08. 13. 12:52 | #34
thx a jobb posztképet bungle
E.Dé.i.eN.A 2010. 08. 13. 12:15 | #33
ledöbbentem, a videó végén meg se mozdultam...
Előzmény: lb7 (2) 0 VÁLASZ
sien 2010. 08. 13. 12:14 | #32
nem akarlak megbántani, de ez nettó hülyeség. gondolom a vándorhangyák útjába eső, és válogatás nélkül elpusztított élőlények nem tartoznak semmilyen kategóriába. de inkább kérdezek tőled valamit. ha bezársz egy nagy karámba 10 oroszlánt és 100 antilopot, ahol vannak hímek nőstények kis antilopok vegyesen, elég fűvel hogy bőven szapora lehessen a létszámuk, az oroszlánok szerinted mindig kiválasztják melyiket egyék meg hogy ne ártsanak a szaporulatnak? a francot. fél év alatt felzabálják az egészet, utána éhen döglenek. ha egy ember lenne oda bezárva még az unokáinak is jutna gazella. de hogy ne legyen annyira elméleti a dolog. esős nyár van az alföldön, sok a növény, sok a pocok, a vércsék jól élnek, sok tojásukból sok fióka megmarad. következő nyár szárazabb, ami megmaradt pocok kevesebb nevelkedik fel, a vércsék fele éhen pusztul. ezt a típusú egyensúlyt tartod követendő példának? így szeretnél élni? hajrá. de ezt a populista, jajazemberaföldlegnagyobbellensége, haminemlennénkparadicsomlenne, részt ne erőltesd.
Előzmény: tour (19) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 08. 13. 12:12 | #31
Szerintem igazából ugyanazt mondjátok: "The planet is fine. The people are fucked." :)
Előzmény: tour (30) +1 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 12:07 | #30
Ahogy figyelgetem a stílusod nálad, minden értelmesebb és hasznosabb! :D De örülök hogy egyet is értesz. :)
Előzmény: dude (29) 0 VÁLASZ
dude 2010. 08. 13. 11:59 | #29
Az utolsó mondatoddal egyetértek, legalábbis remélem hogy tényleg úgy van. :D
Előzmény: tour (28) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 11:57 | #28
A videókat már nincs időm és kedvem megnézni. A bolygónak én se írtam hogy baja van. Az idézet nem a saját idézetem, és nyilván nem szó szerint kell értelmezni ezt a falfirkát. Úgy látom egyeseknek minden szót külön ki kell fejteni. Itt kezdődnek az igazi bajok. A direkt félreértünk és kiforgatunk mindent és még gúnyolódunk is hozzá típusú embereknél...
További jó szórakozást Dude :) Én inkább megyek dolgozni, az hasznosabb és értelmesebb.
Előzmény: dude (25) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 08. 13. 11:54 | #27
Nos, valami hasonlót szerettem volna leirni ide, de ez a videó mindent elmond. :-)
Hülyeség, hogy csak az ember pusztitja önmagát...
Előzmény: dude (25) 0 VÁLASZ
brandboy 2010. 08. 13. 11:52 | #26
Kicsit nevetséges az, hogy természetes időjárási események.(hurikán) képei keverednek, normál termelési folyamatok(disznó feldolgozás) ill. szeméttelepek képeivel.
Mindnek megvan a maga helye. Persze ha látványosan összevágod őket egy négypercec videóban, akkor mindenki elájul tőle.

dude 2010. 08. 13. 11:50 | #25
Nem én akarom megmenteni ezt a kibaszott bolygót. :D
Egyébként a bolygónak semmi baja, köszöni szépen.
http://www.youtube.com/watch?v=ovbF0D2wySI
http://www.youtube.com/watch?v=8zXo7LKXs3g
Előzmény: tour (23) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 11:47 | #24
Egyébként ez sztem jobb :)
"Save the World! It's the only planet with chocolate!"
Előzmény: dude (21) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 11:43 | #23
Udvarias vagyok, kezdheted :)
Előzmény: dude (21) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 11:43 | #22
Jaaah, hogy azért mert azt írtam hogy várom hogy eljöjjön 2012. :D Hát nézd. Ha racionális akarok maradni akkor jobb lesz, mint nyomorogni egymáson, mert ezen a helyzeten ami most van javítani már szerintem késő, főleg hogy semmi olyan monumentális cselekedetet nem látok ami azon igyekezne hogy változtassunk az eddigieken. Ha emberi akarok lenni akkor nyilván nem vágyom a halálra. Szeretem én is az életet, legalábbis a sajátomét, és szeretem a páromat, családomat, a barátokat, a sexet, enni, aludni, bulizni, dolgozni. De párhuzamosan tisztában is vagyok vele, hogy mennyit ártok. Amikor folyóvízben mosogatok, amikor kidobom a kenyér héját, amikor naponta bekapcsolom a számítógépet, amikor teletöltöm a tankot benzinnel, amikor rágyújtok, amikor a munkámhoz elhasználom azt a rengeteg papírt, és én csak egy vagyok a sokból, és nem nagyüzemben okozok kárt. Csak én racionálisan tisztában vagyok vele, és nem áltatom magam hogy nem rajtam múlik....sorolhatnám.
Előzmény: tjunior (20) 0 VÁLASZ
tjunior 2010. 08. 13. 11:18 | #20
Nem kell 86, csak 2 értelmes mondat, hogy megvilágítsd a halál vágyad mögött húzódó mély filozófiai összefüggéseket, amiket te már felismertél, de mi itt a porban még nem.
Előzmény: tour (17) +1 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 11:15 | #19
Arra hogy saját maga alatt vágja a fát. Arra hogy mindenből csak elvesz. Arra hogy az ember az egyetlen lény ami nem bírja ki hogy ne basztasson semmit és senkit. Hogy összességében a komplett társadalom csakis saját maga ellensége. Nézd meg a videó(ka)t. Mert erre nem tudok és nem is kívánok mást mondani, ha ezt valakinek magyarázni kell...
Előzmény: sien (18) 0 VÁLASZ
sien 2010. 08. 13. 11:08 | #18
már hogy mire gondolsz hogy nem érdemli meg a létezést? a te logikád szerint mi érdemelné meg a létezést? a virágokra röppenő édi kis pillangó?
Előzmény: tour (17) 0 VÁLASZ
tour 2010. 08. 13. 10:56 | #17
Azért mert nem 86 mondatban fejtettem ki csöpögős szavakban a véleményem attól még én, az én kis világomban köszönöm jól megvagyok. Ezt gondolom reálisnak amit leírtam és kész. Az hogy az emberiség kiérdemelte hogy ne érdemelje meg a létezést, nem hinném hogy az én nemlétező depressziómnak kéne betudni. De mindenki gondolja és következtesse azt ami neki jólesik, ahelyett hogy megértené a mondandóm lényegét.
Előzmény: Erunder (14) +1 VÁLASZ
nemerdekel 2010. 08. 13. 10:49 | #15
senkisem várja el senkitöl, hogy ilyen radikális lépéseket tegyen, csak pont annyit, hogy ne pazarold a vizet, az áramot stb. sok kicsi sokra megy XD
Előzmény: sznájpa (12) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2010. 08. 13. 10:47 | #14
A depresszió gyógyítható.
Előzmény: tour (11) 0 VÁLASZ
sznájpa 2010. 08. 13. 10:46 | #13
Elnézéstl, Disturbed zenekar
sznájpa 2010. 08. 13. 10:45 | #12
Ez a klip egy jó kis reklámfogásnak tűnik, majd most leadják a tévék, meg magazinok, hogy jaj a Disturbia izé zenekar fúdejó jövőképet ad, csúnya olajosok miatt elpusztul a föld. Amúgy persze tudom megy a pazarlás meg minden, viszont ha nem akarnánk, hogy ez legyen akkor már most el kellene kezdeni így élnünk, se villany, se gáz, se benzin, szedjük a magokat meg lakunk barlangban, örökké élni fog a föld juhéj. Én kikapcsolom amit tudok, feleslegesen nem folyik a víz stb., de az tuti, hogy nem fogok ladikokkal nekimenni olajkutaknak meg delfinhajóknak, hogy én legyek a nagy "zöld" aki megmenti a földet, juhéj.


tour 2010. 08. 13. 10:32 | #11
Egyik ember sem érdemelte meg az életet. Én várom 2012-t hátha tényleg meghalunk mind. Úgy lesz mindenkinek a legjobb.
-3 VÁLASZ
Darkwizard 2010. 08. 13. 10:31 | #10
Ha Te már 14 évesen ilyen okos vagy, akkor mi lesz később? :)
Előzmény: Ramirez (8) 0 VÁLASZ
nemerdekel 2010. 08. 13. 10:23 | #9
2012-ben úgyis mindenki meghal :P XD
Dehogynem teszünk, csakhogy az emberek többsége addig nem fog felébredni mig ténleg meg nem történik a dolog...
Előzmény: Ramirez (8) 0 VÁLASZ
Ramirez 2010. 08. 13. 10:07 | #8
az a baj hogy TUDJUK HOGY RÁNK MÁR EZ A JÖVŐ VÁR de nem teszünk ellene semmit :(
bowtech 2010. 08. 13. 10:06 | #7
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
nemerdekel 2010. 08. 13. 09:55 | #6
10/10 :)
+1 VÁLASZ
Öcsi 2010. 08. 13. 09:52 | #5
mikor elolvastam amit írtál, egyből nekem is ez jutott eszembe, kiskorom óta az egyik kedvencem
Előzmény: lb7 (2) +1 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 08. 13. 09:48 | #4
Igen! Engem is, és azóta minden alkalommal ahányszor csak megnézem. Kösz, hogy csatoltad.
Előzmény: lb7 (2) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 08. 13. 09:44 | #3
http://en.wikipedia.org/wiki/William_Gibson
már megírt egy szép világot. Cyberpunk a neve. A savasesők, szennyezett vizek, államokat irányító mamutcégek világa. Igen sokmindent megjósolt. Kiberszem, izomzat, kínában lessz a génsebészet fellegvára, stb. Mondjuk érdemes megnézni mit tanult:D
lb7
lb7 2010. 08. 13. 09:39 | #2
Engem csak 1 hasonló videoklip fogott meg eddig: http://www.youtube.com/watch?v=DxSfP8z3AUI
+2 VÁLASZ
zeiksz 2010. 08. 13. 09:39 | #1
Ez odabasz.. kösz a linket!