Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
|-=O=-| | 2010. 10. 21. 12:08 | #27
Már felirat is van a riphez. ;)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 08. 14. 15:34 | #26
Vagy megnéz... :DDD
Előzmény: Tooni (25) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 08. 14. 09:49 | #25
Pedig én is megteszem, minden filmet utálok, amelyikben George Clooney valaha is fog szerepelni.
Előzmény: bungle (21) 0 VÁLASZ
Maccoyi
Maccoyi 2010. 08. 13. 22:17 | #24
Én már baszós, bunyós, indiánost is láttam. ;)
Előzmény: dude (23) 0 VÁLASZ
dude 2010. 08. 13. 10:44 | #23
Csak 3 féle film létezik: baszós, kardozós és baszóskardozós!
Előzmény: cici (20) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2010. 08. 13. 10:35 | #22
cici!
A poszt-apokaliptikus sci-fi horroroknál nem számít klisének, a sziréna, az üres utca, és hasonlók.
Ez körülbelül, olyan mintha azt mondanád, hogy a romantikus filmekben a csók klisének számít. Nem az a történet kötelező velejárója.
Divatfikázás sajnos élő jelenség, melyet te is gyakorolsz. :)
Bungle!
Lehet úgy véleményt alkotni egy filmről, hogy nem láttad. Pl.: a Hannah Monatana filmet még nem láttam (nem is fogom), de tudom róla, hogy egy nézhetetlen disney okád, 13 éves lánykáknak, szörnyű nyelvezettel, zenékkel, és egy totálisan érdektelen történettel.
bungle
bungle 2010. 08. 13. 10:14 | #21
Nem, az Eredet az álmokra épült.
Egyébként én butaságnak tartom olyan film kritizálását, amit az adott ember még nem is látott.
Előzmény: cici (20) 0 VÁLASZ
cici 2010. 08. 13. 09:54 | #20
Na most utáni fogtok, mert teleírom a kommenteket. A Mátrix1, a 13. Emelet, és az Eredet a valamilyen módon kreált párhuzamos síkú "valóságok" gondolatára épült. Nem? Ha a síkokat vesszük figyelembe akkor Mátrix 2 sik, 13. emelet 3 sík, Eredet (huhh nem emlékszem pontosan de ) 4-vagy 5 sík. Tehát szerintem a Virtuális valóságon belül kreált virtuális valóság tekintetében van némi hasonlóság. Nem?

Szóval nem nagyon fogtam fel a filmet ugye?
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
cici 2010. 08. 13. 09:49 | #19
ÁÁÁÁÁ ez az ALIENS Alternate ending naggyon jó.

Ha így lett volna, nem lenne az első 2 rész életem egyik nagy kedvenc filmje, e mellett Scott és Cameron bácsinak is olcsóbban kijött volna.. :)

Elvárások. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nem szeretem, ha abból van bonyodalom, hogy amikor Gipsz Jakam menekülni próbál, pofáraesik a cipőfűzőjében. Persze ezt hatalmas komolyzenei betétek és hangeffektek kísérik, hogy összhatását tekintve izgalmas legyen. Szerintem nem speciális elvárás ha egy izgalmas történetre vágysz, és pont ezért szerettem az ALIENS- filmeket, (Csak az első kettőt, a többi szerintem már inkább a pénzről szólt. Kövezzetek meg!) mert a cselekmény végig 99%-ban reális. Pörögnek az események és végig be vagy kakkantva, hogy hogy oldják meg a problémát. Isteni. Az a baj, hogy a mai filmekben triviális ökörségekkel keltenek bonyodalmakat és izgalmakat, ami szerintem a történetíró fantáziátlanságát tükrözi.

De mondjátok ha rosszul látom.
Előzmény: Impulse (12) 0 VÁLASZ
cici 2010. 08. 13. 09:39 | #18
Jajj. Csúnyán le lettem oltva. Lehet, hogy félrefogalmaztam, de akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Az Avatar nekem személy szerint nagyon tetszett. 5x néztem meg moziban, 2Dben, 3Dben, IMAX3D ben. Ebben az is benne volt, hogy kiváncsi voltam a mozivetítések minőségbeli különbségére. Nálam a Westend nyert. Az IMAX lehet, hogy hatalmad vászonra vatít, de az elvárt minőséget még csak meg sem közelíti.

A 13. emeletben volt (ha jól tudom) szó a mesterségesen kreált többszintű valóságról. A Mátix is csak két síkon folyt, mégis akadt rengeteg ember, aki egyszerűen nem értette. Mégis ez a film (13.) nem lett akkora nagy bumm, pedig megérdemelte volna.

Az Eredet kiváló lett. Igazi élmény volt megnézni. Az eszmefuttatásom arról szólt ha visszaolvasod, hogy ezt nem kezdték fikázni, mint az avatart, hogy de mekkora feldolgozás már. Tehát itt a divatfikázásról. Az értelmetlen szakmai antitálentumságból eredő műkritikákról beszéltem.

Nem kedves kommentelő társam. Nem dobom hozzá, hogy EPIC, bááár nagyon divatos szó. Ezzel szemben értetted amit kiakartam fejezni. Ugye?

(Gyorsan próbáltam írni melóbamenet előtt, és nem néztem át, de révén ez nem a Magyar Nemzet, nem is érdekel, ha akár sok dolgot is elrontottam. Ebben Te sem panaszkodhatsz, mert van egy pár szarvas baki. :) )
Látom nagyon mélyen éritettek a soraim. "kinek érzed magad?" Nagyon jót mosolyogtam ezeken a feldúlt kifejezéseken. Nem kell ám ennyire személyem ellen fordítanod szavaidat. Hiszen "kinek érzed magad?". :)

Végsőként pedig a post-ban szereplő film bemutatójának (le sem merem írni, hogy TRAILER) hatásvadász kliséparádéjától akadtam ki. De szervezzük meg kedves kommentelő társam, és menjünk el együtt moziba, nézzük meg együtt a filmet és beszélgessünk el róla, hogy milyenre sikerült ez az alkotás, hiszen látom, Téged is mélyebben érint a mai filmvilág minősége, élménye.

Kellemes napot! :)
Előzmény: punyukli (10) 0 VÁLASZ
bandee1219 2010. 08. 12. 17:53 | #17
Jó is lett volna! XD
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
CJ.B. 2010. 08. 12. 16:28 | #16
Szerintem jobbank ígérkezik, mint a District 9. Sőt, nekem az a film nem is tetszett. Kurvára idegesítettek az ürlények hablatyolásai. :S
Tooni 2010. 08. 12. 15:41 | #15
Ez állat nagy :D
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
punyukli 2010. 08. 12. 14:45 | #14
én is így vagyok vele. azért nézem, hogy kikapcsolódjak. ha szórakoztatott/elgondolkodtatott akkor jó. még ha rángatták is a kamerát, vagy kiszámítható is volt. más meg jön, hogy szarok voltak a színek meg a vágás meg szar a színészi teljesítmény vagy mittomén. ő biztos marha jól érezte magát közben, ha görcsben figyelte a vágást meg a színeket.
Előzmény: Impulse (12) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 08. 12. 14:16 | #13
Dumb & Dumber Trailer - Inception Style :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=zLDx-BPgxxA
+4 VÁLASZ
Impulse 2010. 08. 12. 13:47 | #12
Én várom ezt a filmet. :-) Sajnálom aki már elfelejtette azt, hogy hogy is kell egy filmet megnézni. :-) Én speciel letojom, hogy mire hasonlít, vagy hogy mennyire amerikai. 2012-nél volt nagy vita, hogy minden kiszámítható, és mindig az utolsó pillanatban úsznak meg mindent a főszereplők. Szerintem az a film is teljesen rendben van. Ha az első leomló ház elkapná őket és meghalnának az se lenne jó, vagy ha csak simán elmenekülnének úgy, hogy még messze van az a leomló házfal...
Ha Ripley nem száll le a bandával megnézni azt a jelzést amit a hajó ad ki magából akkor nem találkoznak az idegenekkel.

-Hé kapitány itt egy jelzés, most fogtuk, talán segélykérő jelzés, leszáljunk megnézni?
-Ne. Menjünk tovább.
-Oké

Szóval kicsit kevesebb elvárást kéne a filmeknek állítani, vagy menjen ki a szabadba és nézzen reális dolgokat.

Üdv
bungle
bungle 2010. 08. 12. 13:24 | #11
Kb. annyi köze volt az Eredetnek a 13. emelethez, mint a Matrixnak a 13. emelethez. Nem nagyon fogtad fel azt a filmet, igaz?
Előzmény: cici (8) 0 VÁLASZ
punyukli 2010. 08. 12. 13:17 | #10
pfffff... taníts mester. láttam a TE filmedet ami ezeknél a mai szaroknál (pl Avatar ami n+1 oszkárt kapott, tudom, azt műmájer buzik osztják, de sajnos a mozikasszánál is kurva nagyot durrant, biztos mindenki aki megnézte és tetszett neki az egy buta fasz, hiszen egyedül te tudod az isteni igazságot) sokkal űberjobb volt... várjá mi is volt a címe....? .... elfelejtettem... ja mert nem volt ilyen. miért érzed szükségét, hogy kinyilatkoztass, hogy mi szar meg mi mit nőjön már ki? kinek érzed magad? neked kéne ezt az ovis stílust kinőni leginkább. húúúú mekkora már hogy az eredetet a 13. emeletről koppintották. és?? úgy csinálsz mintha ez egyedülálló lenne a filmtörténetben. úgy fogsz kijönni hogy kár volt és már most tudod? elárulok egy titkot: ami szerinted szar arra képzeld nem kell bemenned. lehet neked mást mondtak eddig és azt hitted, hogy minden filmet amit adnak kötelező megnézned. szar lehetett anyagilag ennyit költened egy tévedés miatt remélem segítettem :)
az értelmes magyar mondatnak szánt "Full Blair Witch Projekt feeling." mondatod pedig nagyon gáz. dobd még hozzá, hogy "epic fail" vagy "pwned" mert azok is nagyon menők és ha használod akkor igazi májer megmondóembernek fogsz LÁTSZANI. ;) a kismillió helyesírási hibát nem hozom fel, mert az méltatlan lenne :D lényeg a lényeg, hogy kicsit szerényebben kellene nyomni szerintem. de ahogy érzed... ;)
Előzmény: cici (8) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 12. 13:09 | #9
én nem láttam a Pocahontast :D
Előzmény: cici (8) 0 VÁLASZ
cici 2010. 08. 12. 12:54 | #8
Eegy haaatalmaas naaaagy klisé ez a trailer.

Imádom a posztapokaliptikus hangulatú filmeket. Egyszer elmehetnék egy ilyen helyre, wery boldog lennék.

De már hányingerem van ezektől a minden filmben ugyan így megtalálható kliséktől, mint az elején ez a Sziréna+utcazaj+helikoper hang. Annyira túlszínezett, annyira amerikaiságtól csöpögő.

Most néztem ezt az Eredet c. filmet. Nem olvastam róla kommenteket, de valahogy senki szájából nem hallottam azt, amit anno az Avatar-nál. A jó kis megszokot fikázzunk divatból, emlegessük más szegényes gondolatait stílust.
Ez alatt az Avatar pocahontas-i mivoltát értem. Hogy milyen szegényes a story...

Kiváncsi vagyok, hogy hányan látták a 13.Emelt c filmet. Mert a pocahontast minden gyökér látta. (Én is)
Szóval Az eredetben ugyan az a sztori fő alapelképzelése, de kit érdekel? Jó film volt, bár tele van a tököm az irreális kamerarángatással. Full Blair Witch prjekt feeling. Rángassuk a kamerát és vagy sikoltozzunk, vagy okádjunk alá egy csomó durva hangeffektet. Mikor növi ezt ki a mozivilág?

Szóval szerintem ez pont az a mozifilm lesz, amiről úgy fogok kijönni, hogy hm... Hát ezé kár volt...
-1 VÁLASZ
dude 2010. 08. 12. 12:17 | #7
Rosszul tudod, tény, hogy Vezekényit akarták leszerződtetni a filmhez, de nem vállalta, nem tetszett neki a témakör, amiben játszódik a film, pláne hogy ő már a Transformers 3 animációin dolgozott akkor, így rá se ért volna.
Előzmény: paulbig (4) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 08. 12. 12:09 | #6
meg akarom nézni :)
végén meg predator hang van? :D
Tooni 2010. 08. 12. 11:49 | #5
Azt mondta a kis g*ci??? Máris beperelem hitelrontásért!
Előzmény: paulbig (4) 0 VÁLASZ
paulbig 2010. 08. 12. 11:44 | #4
Én úgy hallottam, hogy Vezekényi László készítette ehhez is az animációkat. A rendező látva a Lady Gaga videoklippet rögtön leszerződtette a srácot.
Tooni 2010. 08. 12. 11:42 | #3
Mondanom sem kell, az animációt, amit Oscar-díjra jelöltek legjobb effektusként - én készítettem :)
paulbig 2010. 08. 12. 11:40 | #2
Zerg rush!!!4!
zodiac 2010. 08. 12. 11:38 | #1
Lehet, hogy már rég itt vannak és csak most fedezték fel őket, ők a lila polipok? :D