Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2010. 07. 06. 21:40 | #303
Felvetették...csak nem biológusok (legfeljebb annak képzelik magukat - szaktudás nélkül)...persze ilyenkor ha válaszolunk nekik, és megmondjuk, hogy baromság, amit mondanak, úgy jön le az egész a kívülállóknak, hogy "a tudósok már megint hülyeségeken vitatkoznak". Frászt! Hülyék vitatkoznak velünk hülyeségeken. -,-
Előzmény: Purple (301) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 06. 21:35 | #302
Megsúgom, "okos, szakértő biológusok" nem vitatkoznak a vázolt témán. ;)

"lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel, de valahogy nem látom azt a 3 példát, amiben olyan nagyon hasznosak lennének a macskák, hogy ne lehetne lecserélni őket bármi másra"

A 3 példa a rágcsálóirtás, bizonyos betegségek rohamainak előrejelzése, illetve a társállat státusz voltak, aminek (különösen időseknél és egyedülállóknál) kimutathatóan pozitív pszichoszomatikus hatásai vannak a gazdára.

Valóban, ezeket más állat is meg tudja tenni, pl. a vadászgörény is ugyanolyan jó rágcsálóirtó, a kutya is tud rohamot jelezni, társállatnak pedig számos egyéb állat is alkalmas. De ennyi erővel nincs olyan állat, ami "pótolhatatlan" lenne adott feladatra, hiszen megenni sem csak egyet lehet, bőrt se csak egyről lehet lenyúzni. Akkor a házinyúl, a szarvasmarha is haszontalanok a te elved szerint, hiszen ott van a nyest, aminek ugyanúgy van bundája, a disznónak meg ugyanúgy van húsa, amit meg lehet enni, nincs szükségünk PONT a nyúlra és a szarvasmarhára ahhoz, hogy szőrmét szerezzünk és húst együnk...

Az meg, hogy nem mindegyik macska egerészik, azért nem jó érv, mert nincs olyan állatfaj, aminek minden egyes egyede az embernek hasznos tevékenységet folytatna. Ennyi erővel akkor szintén egyik sem hasznos. A kutyáknak is csak egy nagyon kis százaléka ment embereket a lavina alól...
Azért a legtöbb, háztáji macska szokott egerészni, és ezzel is csökkenti a ház körül élő, betegséget terjesztő rágcsálók számát, ha eltüntetni nem is tudja őket véglegesen. Régen, amikor ez volt az egyetlen "eszköz" az egérirtásra, ez is számított. (Megjegyzem, patkányt még a legmodernebb eszközökkel sem tudsz 100 %-osan irtani...)

Ez a hasznosság-téma amúgy is elég nehezen eldönthető, hiszen az ember is része (ha akarja, ha nem...) az ökoszisztémának, ezért olyan állatok is hasznosak számára, amit amúgy tuti nem sorolnál kapásból az emberiség szempontjából jelentőséggel bíró állatok közé (pl. dögevők, virágbeporzó rovarok, hangyák, tengeri algák). Mégis, ha ezek nem lennének, megnézhetnénk magunkat... Szóval inkább óvatosan az olyan kifejezésekkel, hogy valami haszontalan...! ;)

A hasznosságon szerintem azért értelmetlen pörögni, mert a világ (és nem az emberiség, mert azt már kitárgyaltuk) szempontjából minden élőlény egyformán hasznos vagy haszontalan. Márpedig ezért ha már él olyan állat, hogy macska, akkor ő ezt ugyanolyan joggal teheti, mint az ember. Ha meg háziasítva lett - méghozzá az első háziállatok között (megjegyzem, ez már egy bizonyíték arra, hogy nem véletlenül történt a dolog, nem haszontalan állat), akkor miért ne tartson valaki macskát, akkor is, ha ebből (látszólag) semmi kézzel fogható haszna nem származik? Szerintem a macskánál százszor haszontalanabb dolgokkal is foglalkozunk nap mint nap a mindennapi életünk során, és még jó érzésünk sem lesz tőle...
Előzmény: Su (300) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 06. 20:58 | #301
de ez maximum csak azért bosszantó, mert baromság :D nem azért, mert magammal vívok elvi vitákat, hogy emiatt leszokjak-e a táplálkozásról is :D lehet, hogy azt boncolgatják a biológusok, hogy miként reagálnak a növények a környezetre (gondolom a fotoszintézisen meg a tápanyagszállításon kívül még millió misztikus téma van :D), de szerintem azt tuti nem vetette fel egyik sem, hogy fájdalmat éreznek meg a szenvedést megélik :D
Előzmény: Su (300) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 06. 20:53 | #300
ööö, én egyetlen baromságot vezettem elő, ami mellesleg nem is kapcsolódik a témához és csak arra jó, hogy bosszantsa az érzékenyebb lelkű vegákat. ebben nem volt semmi utólagosság. mellesleg okos szakértő biológusok vitatkoznak a vázolt hülyeségen, akikre frankón lehet hivatkozni, ha esetleg az érintett vegának nem borul fel elsőre a vércukor szintje. ha jól tudom nem hozzám hasonló biztonsági őrök, hanem diplomás biológusok vetették fel a témát, mert éppen valamit villantani kellett, hogy lám értelmes dologra költötték a támogatásokat. nekem két héttel korábban is az volt a véleményem, hogy hülyeség, de ezt nem fogom reklámozni egy vegának akit épp arról akarok meggyőzni, hogy micsoda egy szadista alak, aki élve eszi meg a védtelen élőlényeket. miután a csajszi jól vette az akadályt, már kegyes lehettem és elárulhattam neki, hogy nem tartom annyira gonosz gyilkosnak. ha ezt képtelen vagy agyilag felfogni, nagyon sajnálom.
lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel, de valahogy nem látom azt a 3 példát, amiben olyan nagyon hasznosak lennének a macskák, hogy ne lehetne lecserélni őket bármi másra.
arról ugye ne is beszéljünk, hogy az egész abból indult ki, hogy itt néhányan nem bírták elviselni azt az egyszerű mondatot, hogy minden macska haszontalan és rögtön megpróbáltak gyermeteg ellenpéldákat találni ami még véletlenül sem állja meg a helyét. azt azért te se akard nekem beadni, hogy olyan piszkosul nagy egérvadász a macska.
ha veszed a fáradságot és visszaolvasol, tőlem olyant nem nagyon fedezhetsz fel, hogy "de nem", általában kifejtettem, hogy amit gondolok azt miért gondolom. ellenben olyan sem volt aki ezeket cáfolta volna. pillanatnyilag ott tartunk, hogy te éltél ezzel a frappáns "de nem" fordulattal.
rendes csávó voltam és adtam lehetőséget arra is, hogy ne csak az emberiség szempontjából vizsgáljuk a macskák hasznosságát, erre sem voltál vevő. az, hogy az ember szintén egy haszontalan állat, nem indoklás, ugyanis nem az volt a kérdés. adott esetben szívesen megvitatom ezt is és elhiheted nem leszek részrehajló ebben a témában sem, csak azért, mert én is két lábon járok.
Előzmény: Nas (299) -2 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 05. 20:06 | #299
Akkor vázolom az eddigi "beszélgetést":
Mondtál egy baromságot, amit utólag megpróbáltál poénra venni, hátha úgy sikerül kimosdatni magad. Oké, nagyvonalúan átsiklunk felette.
Megkérdezted, hogy mi haszna van egy macskának az ember számára. Mondtunk legalább 3 példát, hogy hogyan tudja segíteni adott ember életét (ha már minden áron választ akarsz kapni egy ilyen hülye kérdésre...).
De nem, te továbbra is az aranylemezt hajtogatod, hogy "haszontalan, haszontalan, haszontalan"...

Áruld már el, hogy ezek után mi a francnak pazaroljam arra az időmet, hogy bármit is elmagyarázzak neked (pláne, ha az alapoknál kell kezdeni, és még azt sem biztos, hogy megérted...), ha előre borítékolható, hogy a válaszod úgyis az lesz, hogy: "de nem, de nem"?

Kérdezted azt is, hogy az emberiség szempontjából mi értelme, haszna van a macskának. (Eleve miért kéne az "emberiség szempontjának" lenni a világrendező elvnek? Ez csak nekünk, embereknek számít bármit is... De mindegy, ebbe már inkább ne is menjünk bele.)
Mély fájdalommal tudatom veled, hogy a világ, de még az emberiség szempontjából is a te egyéni, szaros kis életednek is épp annyi értelme, jelentősége és haszna van mint egy macskáénak...
Próbáld meg ezt megemészteni, és akkor legközelebb talán nem teszel fel olyan hülye kérdéseket, mint hogy mi értelme van egy állatnak... ;)
Na pá.
Előzmény: Su (298) +2 VÁLASZ
Su 2010. 07. 05. 19:32 | #298
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Nas (297) -5 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 04. 13:55 | #297
Nem baj az, Su számára nem az eszmecsere a lényeg, hanem hogy felmutathassa az "intellektuális bizonyítékait"... ;)
Milyen kár, hogy nem túlzottan keltik fel az érdeklődést... :)
Előzmény: Tooni (295) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2010. 07. 03. 15:38 | #296
Belőlem mindenképp csodálatot. ;) Nekem a kedvenc élőlényeim a macskafélék, szerintem ők a leghatékonyabb ragadozók a szárazföldön, tökéletes gyilkológépek.
Előzmény: Nas (43) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 03. 11:30 | #295
Cséplődik a szó, hull a pelyva.
Előzmény: Su (294) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 03. 09:34 | #294
itt először te voltál aki kifogásoltad azon hozzászólásomat, amiben többek közt a macskák epilepsziás roham előrejelzéséről alkottam véleményt. ellenben semmivel nem voltál képes alátámasztani ellenvéleményedet. azóta is arcoskodsz, hogy te mekkora nagy szaktekintély vagy a témában, de ahelyett, hogy konkrét meggyőző érveket és tényeket közölnél, csak eltereléssel próbálkozol egy komolytalan megjegyzés kapcsán. már megbocsáss, de az eddigi produkciód alapján kétségesnek tartom, hogy tényleg értesz is ahhoz amiről állítod. ugyanis az állításodon kívül még semmilyen intellektuális bizonyítékot sem voltál képes felmutatni, pedig már napok óta arra várok, hogy érveléssel és tudományos bizonyítékokkal alátámaszd, hogy nincs igazam a macskákkal kapcsolatban.
az eddigi produkciód arról szólt, hogy bizonygattad mekkora szaktekintély vagy és hogy neked erről nem kell elszámolni senkinek, nekem meg nincs semmi iskolám sem. ez lássuk be még csak a középszerű fikázás szintjét sem éri el, amit jól láthatóan eddig minden kis hülye tudott itt produkálni.
jó lenne, ha már kicsit összeszednéd magad és előadnád amit a macskákról tudsz, hátha hallok végre valami újat is.
Előzmény: Nas (289) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 03. 09:16 | #293
az, de legalább szórakoztató.. lenne, ha végre valami konkrétumot is hallanánk, nem csak nyafogást.
Előzmény: I. C. Wiener (287) -3 VÁLASZ
Su 2010. 07. 03. 09:15 | #292
leginkább a szövegkörnyezet amivel a macskád ügyességét és jártasságát a vadászatban méltattad.
Előzmény: eerix (285) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 07. 02. 23:05 | #291
Több idő és energia megy el egymás fikázásával, mint a vita érdemi részével. (Ami ráadásul nem is olyan régen kiderült, hogy tök értelmetlen...)
Előzmény: Nas (288) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 02. 20:59 | #290
Meglehet. :) De hiába vénült meg, ha agyilag nem jutott tovább a tizenéves szintnél...sajnos elég gyakori eset... :/
(Elnézést minden normális tizenévestől...ez természetes életszakasz...csak normális emberek túllépnek rajta...)
Előzmény: zodiac (271) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 02. 20:56 | #289
Már megmondtam: itt előbb én kérdeztem, szóval te válaszolsz. :)
Csak hogy tisztázzuk: nekem előtted nem kell vizsgáznom semmilyen hozzáértésemből, mivel alkalmatlan vagy annak megítélésére, hogy helyesen válaszoltam -e. Ellenben neked igencsak alá kéne támasztanod, hogy mire fel arcoskodsz, ha már nagy pofával elkezdted itt osztani a népet... :)
Előzmény: Su (268) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 02. 20:51 | #288
Itt neked kell először villantanod, ugyanis te kezdted el osztani az észt olyan témában, amiről kiderült, hogy rohadtul nem is értesz. :)
Továbbra is várom a már említett megjegyzésed bővebb kifejtését istenadta zsenid által. :) Majd utána leszek hajlandó megvitatni, hogy mit gondolok róla... :)
Előzmény: Su (267) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 07. 02. 17:58 | #287
Akkor abban megállapodhatunk, hogy ez egy értelmetlen vita, igaz? :)
Előzmény: Su (281) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 02. 16:54 | #286
csak az emberekhez ért, úgyhogy felesleges vele vitázni :D
Előzmény: eerix (285) 0 VÁLASZ
eerix 2010. 07. 02. 15:56 | #285
"a harmadik meg inkább a verébhúst kedveli nagy bánatomra, mert imádom a verebeket" ez a mondat tényleg dagad a büszkeségtől... -.-"
Előzmény: Su (283) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 02. 15:46 | #284
Bocsánat a rossz megfogalmazásért. Ezek nem magvak, inkább spórák, és penész üti fel a fejét nyomukban.
Előzmény: Su (282) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 15:46 | #283
ha emlékezetem nem csal, akkor te írtad be egy nyilvános fórumba dagadó büszkeséggel, hogy a macskád olyan ügyes, hogy ki tud nyírni egy verebet. nem nagyon kellett rajta semmit kiforgatni, megtetted ezt te magadtól is olyan frappánsan.
Előzmény: eerix (279) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 15:43 | #282
gyűlöletmagvak? te rosszul vagy bekötve. kit kellene gyűlölnöm? téged, vagy a többi érdektelen senkit? mit sem számítanak. vagy a macskákat? azokat meg kedvelem, néha szórakoztatóak. legfeljebb nem emelek nekik oltárt, mint egyesek.
Előzmény: Tooni (277) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 15:24 | #281
az égvilágon semmit, csak itt egy csomóan elkezdenek köpködni, ha valaki azt meri állítani, hogy nem az. most meg várom az álláspontjuk alátámasztását. csak nem akar megérkezni. frankót mondani, meg kinyilatkoztatni egyszerűbb. a személyeskedéstől is csak úgy dagad ilyenkor a melle a sok kis hülyének. ezek ilyen általános reakciók.
Előzmény: I. C. Wiener (270) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 02. 14:26 | #280
"mi a jó büdös francnak forgatod ki mások szavait"?
Hát ezért.
Előzmény: eerix (279) 0 VÁLASZ
eerix 2010. 07. 02. 14:24 | #279
Hol reklámoztam? Sehol! Akkor mi a jó büdös francnak forgatod ki mások szavait és írsz ilyen faszságokat, amikor senkit nem érdekel, h mi történik azzal, aki írtja a verebeket??
Előzmény: Su (266) 0 VÁLASZ
zsaru 2010. 07. 02. 14:18 | #278
Hogy büszke? Lehet. Hogy miert? Mert pórázon volt. És minden ok nélkul ne selejtezd le a másikat, anélkül hogy bármit is tudnál rolla. Ügyes vagy...
Előzmény: wtf (276) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 02. 12:09 | #277
Kíváncsian lesem, kinek a szívében lelnek táptalajra az általad elhintett gyűlölet-magvak?
Előzmény: Su (269) 0 VÁLASZ
wtf 2010. 07. 02. 11:44 | #276
És erre büszke is vagy? Selejt...
Előzmény: zsaru (272) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 07. 02. 11:37 | #275
Azért írtam, hogy provokátor, mivel nem a poszthoz szorosan kapcsolódó hozzászólás volt, inkább csak amolyan feszültségkeltő, kutyás-macskás tábort újra egymásnak ugrasztó offtopic.
Előzmény: zsaru (274) 0 VÁLASZ
zsaru 2010. 07. 02. 11:28 | #274
[Komment megjelenítése...]
-8 VÁLASZ
rubigo 2010. 07. 02. 11:24 | #273
no, még egy provokátor...
zsaru 2010. 07. 02. 11:21 | #272
[Komment megjelenítése...]
-8 VÁLASZ
zodiac 2010. 07. 02. 10:50 | #271
A tizenévest túlzásnak tartom, szerintem egy unatkozó bizonsági őr, aki a Zinterneten éli ki a frusztrációját, gugli a barátja és mindent elhisz, amit olvas rajta, főleg "amivel csomóan foglalkoznak", így természetesen csak neki van igaza.
Előzmény: Nas (255) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 07. 02. 09:22 | #270
Számít bármit is, hogy mennyire okos, hasznos állat a macska?
Előzmény: Su (268) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 08:23 | #269
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 08:19 | #268
hát ha tudnál összefüggő szövegeket értelmezni és nem csak különálló mondatokat, talán egyszer eljutna a felismerés csírája a tudatodhoz és nem lennél olyan mint a lányom ötéves korában, aki harmadszor kérdezi ugyanazt, mert a válasz már nem érdekli, mivel éppen a kis játékaival játszik közben.

ellenben már alig várom, hogy előtárd a bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a macska egy okos, érzelemgazdag és felettébb hasznos állat. mert ugye erről volt itt szó. kezdjük azzal, hogy elmeséled(mert ugye erről neked papírod van) mi történne akkor, ha a házimacskák hirtelen tömeges öngyilkosságot hajtanának végre és kivonnák magukat a forgalomból. milyen ökológiai és társadalmi következményei lennének ennek?
Előzmény: Nas (256) -3 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 08:07 | #267
alig várom már, hogy ezt alátámaszd valamivel, a kinyilatkoztatásokat már hallottuk, de mivel ebből senki nem fog bibliát írni, nem lesz elegendő. villants valamit.
Előzmény: Nas (253) -3 VÁLASZ
Su 2010. 07. 02. 08:02 | #266
drága korlátok közt sínylődő barátom. a macskád még arra sem képes, hogy megtizedelje a verébállományt, de még csak arra sem, hogy megegyszázalékolja. néha képes elkapni pár béna példányt és az ügyesebbje még az óvatlanokat is képes leütni a fáról, de ebben ki is merül a tudományuk. ellenben ma magyarországon egy veréb értéke úgy 10e ft körül mozog, ha jól emlékszem, így ha valaki verébirtásra alkalmaz valamilyen eszközt és azt reklámozza, elvileg simán megbüntethető, akár egyetlen veréb legyilkolásáért is. nem, nem kell szaladnod elásni a kert végében a macskát, nem fognak megbüntetni ilyesmiért, ez csak egy elvi lehetőség.
Előzmény: eerix (248) -3 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 21:10 | #265
"This is not for people that LOVE or are LOVED BY carrots."
xDDD

Erről a megerőszakolt uborka esete jut eszembe...
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=14581
Előzmény: Tooni (264) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 21:00 | #264
Előzmény: Nas (263) 0 VÁLASZ
Nas
Tooni 2010. 07. 01. 20:44 | #262
Mert minden répa egy érző lelket takar :)
http://www.carrotmuseum.co.uk/photos/mrcarrot1.jpg :D
A világvége-biznisz lassan lecseng, idősotthon építésére kellene gyűjteni öregedő zöldségeknek ;)
Előzmény: Nas (260) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 20:44 | #261
xD
"Discover the Power of Carrots"
Előzmény: Nas (260) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 20:39 | #260
Előzmény: Tooni (259) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 20:35 | #259
Mai nap bölcsessége:
Nem mindegy, hogy megtréfálnak, vagy megrépáznak. :)
Előzmény: Nas (258) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 20:33 | #258
Látom, te meg tréfarépát reggeliztél... :)
Előzmény: Tooni (257) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 20:07 | #257
Répatéma, lehet csemegézni és felkészülni a közelgő vitához :)

A parasztbának már 23 gyereke van és komoly gondot okoz az eltartásuk a családnak, megoldást kell találni a fogamzásgátlásra. A helyi szóbeszéd nyomán elindul az erdőbe, hogy megkeresse az erdei manócskát és kikérje véleményét a témában. Nagynehezen meg is találja, és előadja neki a problémáját, mire a manócska azt mondja: - Egyél minden este reszelt répát! Megörül a paraszt, hazamegy lereszel egy répát, befalja és ráveti magát az asszonyra. 9 hónap múlva megszületik a 24. gyerek. Elkeseredik a paraszt, és visszamegy az erdőbe, elmondja a baját a manónak, mire az:
- Rendesen etted a répát?
- Igen.
- Vizet is ittál hozzá?
- Hát azt nem.
- Itt szúrtad el...
Na jó, megörül a paraszt, hazamegy... s a 25. gyerek megszületése után visszamegy a manóhoz, és panaszkodik. Mire a manó:
- Etted a répát?
- Igen.
- Ittad a vizet hozzá?
- Igen.
- Mézzel?
- Hát, azt nem.
- Öreg hiba.
Hazamegy a paraszt, lereszeli a répát, jól fölönti mézzel, megiszik rá egy nagy pohát vizet és hopp az asszonyra. 26. gyerek után vissza az erdőbe...
- Te manó én kinyúvasztlak!
- Mé, etted a répát?
- Mint egy nyúl!
- Ittad a vizet?
- Mint a gödény!
- Mézzel?
- Azza há, oszt mégis itt az új kölyök!
Mire a manó gyanakodva ránéz:
- Te paraszt, és mondcsak, b***tál az asszonnyal?
- Hát persze!
A manó a fejéhez kap:
- Jajj azt nem szabaaad!!!

http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=34113
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=18850
http://m.blog.hu/re/reklamfail/image/2009/10/repa-neni.jpg
+4 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 19:48 | #256
Akkor fejtsd ki, kérlek a következő mondatodat, hogy legyen egy kis vitaalapunk is. :) (Harmadszorra kérem...)

"nem mintha a sárgarépának nem fájna"
Előzmény: Su (244) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 19:46 | #255
Szerintem szakmunkás papírja sincs...aki ért valami hasznos dologhoz, az nem próbálja meg olyan témákban fitogtatni az eszét, amihez viszont abszolút nem is konyít... Tizenévesnek tippelem, "óriási" élettapasztalattal, és az abból fakadó egóval... :) Nem baj, majd kinövi. :)
Előzmény: zodiac (250) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 19:42 | #254
xD Bocs, de nekem nem vagy kihívás, ez már kiderült. Max. önként jelentkező reggeli... :)
Előzmény: Su (245) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 19:41 | #253
xD Jajj, de fogalmad sincs arról, amiről beszélsz...ha tudnád. xD
Ez önmagában igazából még nem lenne probléma. A probléma az, hogy azt hiszed, van, és nagy arccal meg is osztod ezt velünk. -,-
Előzmény: Su (241) 0 VÁLASZ
eerix 2010. 07. 01. 18:58 | #252
szóval, amelyik kevésbé gyors, mint az átlag vagy vmi ilyesmi. 11 órán keresztül dolgoztam a napon, már nem az igazi az agyam :D
Előzmény: eerix (248) 0 VÁLASZ
zodiac 2010. 07. 01. 18:53 | #251
Ez annyira szar magyarázkodás volt, hogy ez már nem egyes leülhetsz, hanem mínusz egyes leülhetsz.
Előzmény: Su (235) 0 VÁLASZ
zodiac 2010. 07. 01. 18:45 | #250
És neked ugyan miről van papírod? Trollkodásból jeles, ahogy látom, de szerintem valami buta szakmunkás lehetsz, aki szeret vitatkozni, csak még ahhoz is elég béna.
Előzmény: Su (245) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 07. 01. 17:55 | #249
Azért azt hiszem, hogy Nas már nem egy esetben bizonyította, hogy a répahámozási papírja mögött azért van némi tudás is.
Előzmény: Su (245) 0 VÁLASZ
eerix 2010. 07. 01. 17:50 | #248
Te mi a fenéről beszélsz? Hol írtam olyat, h arra tanítom a cicámat, h verebeket gyilkolásszon?! Ember tanulj már meg olvasni! Azt írtam, h szeret verebet enni, aminek nem is örülök, mert én bírom a verebeket. Meg az, h megfog párat, amelyik kevésbé gyorsabb az átlagnál, nem fogja tönkre vágni a verébállományt. -.-"
Előzmény: Su (188) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 17:47 | #247
gyere ki! :DD
Előzmény: Tooni (246) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 17:46 | #246
"okos ember szereti a kihívásokat" Akkor nyugodj békében :}
Előzmény: Su (245) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:26 | #245
okos ember szereti a kihívásokat, mert mindenből lehet tanulni és nem sunnyog el csak azért, mert megjelenik valaki aki kijelenti, hogy ő szakértő répahámozásban és erről papírja is van.
Előzmény: Errtu (243) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:24 | #244
:) ez megint egy rossz észlelés volt. ne akard megtudni mire nem vagyok képes egy jó kis vita kedvéért
Előzmény: Nas (238) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 07. 01. 17:23 | #243
Okos ember két dolgot nem csinál:
- nem fekszik ki a vonat elé,
- nem áll le vitatkozni Nas-al biológiai kérdésekről.
Előzmény: Su (241) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:22 | #242
mivel közelebbi kapcsolatba úgysem kerülünk egymással, marad a másik szórakoztató tevékenység. ez van.
Előzmény: Purple (237) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:20 | #241
legalább reggeli óta egy csomó sárgarépa megmenekült.

az evolúciós stratégia egy áltudományos elméleti okoskodás arra vonatkozóan, hogy mi lenne ha és tuti így lesz és amire az egyedek nagy ívben tesznek és egyszerűen elmennek a kert végébe b.ni.

nem csak az emberi szeretet, de még az egyéb csodás tulajdonságunk sem önzetlen. némi biológiai késztetés arra, hogy a törődésünkért cserébe törődést kapjunk. tényleg nem túl misztikus, de ha ezzel indítok 100 hozzászólással korábban akkor itt hörgés és sikoltozás lett volna. ettől függetlenül a macska és az ember érzelemvilága és azok megnyilvánulási formái még mindig nem azonosak, de még nem is nagyon hasonlítanak. de tagadhatatlan, hogy elég nehéz elválasztani, hogy hol ér véget az állat késztetése és hol kezdődik az, amit mi mögé akarunk látni.
Előzmény: Nas (234) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 17:12 | #240
nekem tényleg sül a pizzám, szal ok :DD
Előzmény: Nas (239) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 17:11 | #239
Hozod a sótartót? Én készítek elő evőeszközt. :D
Előzmény: Purple (237) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 17:09 | #238
Ezt meg úgy hívják: szánalmas bepróbálkozás önmagad mosdatására... :D
Előzmény: Su (235) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 17:09 | #237
szóval ellenfélnek tekintesz. ezazzz :D
Előzmény: Su (235) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 17:08 | #236
Szerintem ezeket a kérdéseket hagyd a "kockafejű tudósokra"... ;)

Továbbra is várom a kifejtős válaszod az általad felvetett jelenséggel kapcsolatban. :)
Előzmény: Su (230) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:08 | #235
attól, hogy viccnek szántam, még beszólhatok miatta, a kettő nem zárja ki egymást. ezt úgy hívják, hogy az ellenfél összezavarása.
Előzmény: Purple (232) -2 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 17:07 | #234
Látom, arról sincs sok fogalmad, hogy mit jelent az evolúciós stratégia... :)
Nem baj, így még élvezetesebb lesz. :D

(Kis, elgondolkodtató kieg.: az emberi szeretet sem önzetlen, ha a dolgok mélyére nézel egy kicsit...nem kell semmit túlmisztifikálni...;))
Előzmény: Su (228) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 17:03 | #233
Rég reggeliztem... :D
Előzmény: bungle (225) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 17:01 | #232
most akkor viccnek szántad, vagy nem? :D mert ha annak, akkor te is úgy gondolod, hogy nem éreznek, tehát nem kell nekem beszólni, hogy simán elhiszem, hogy nem éreznek. :D ha meg úgy gondolod, hogy éreznek, akkor ne mondd hogy poénnak szántad :D
Előzmény: Su (231) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 17:00 | #231
gondoltam simán elhiszed, ha már a macskákról is megmondták a tutit.
Előzmény: Purple (229) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:55 | #230
persze, hogy poén, legfeljebb érzékelésre képesek és arra reagálnak. azt egyetlen kockafejű tudós sem fogja megmondani, hogy a fájdalomérzet milyen formában jelentkezik egy növénynél, vagy egyáltalán fájdalomérzetként jelentkezik-e. te komolyan vetted?
az a szakértő meg aki azt akarja elmesélni, hogy egy macska milyen okos és milyen stratégiákat követ az ösztönei helyett, meg hogy mennyire tele van emberi érzésvilággal, az nem nagyobb szakértő, mint aki a növények bonyolult lelkivilágát és utolsó halálsikolyát tanulmányozza.
Előzmény: bungle (227) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 16:51 | #229
mert mit kéne csinálnom? :) leírtad, hogy sok okos tudós. nekem ez bőven elég bizonyíték :D
Előzmény: Su (226) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:51 | #228
a macska evolúciósan kétféle stratégiát követ. az egyik a kihalós stratégia, ez tény, számos macskafajnál megfigyelhető. a másik meg az emberhez behízelgős tüncibünciként viselkedős macskakajára mozdulós stratégia. persze ez nem komoly összeesküvés elmélet, csak kimennek, évente párszor szaporodnak, majd jelentkeznek a kajáért. nem sokkal jobbak, mint a rágcsálók. igen, rágcsálót is tartunk hobbiból.
az emberhez fűződő viszonyuk se túl bonyolult. eltanulnak dolgokat, viselkedésformákat, de leginkább azt tanulják el, hogyan érjék el, hogy elkocogj a helyi macskaboltba és vegyél nekik valami jó kis kaját. ebben nagyon profik.
az álláspontom pedig továbbra is az, hogy haszontalanok és még mindig nem rendelkeznek emberi tulajdonságokkal és főleg nem a szeretet letéteményesei. ezt nem nagyon kell védeni mert se te se más nem nagyon tudjátok megcáfolni. az eddig elhangzott "ez nem így van, mert igenis nagyon hasznosak és szeretetre képesek" típusú megnyilvánulások a továbbiakban sem lesznek tuti meggyőző erejűek. még akkor sem ha hivatásszerűen ölöd a sárgarépákat.
tudom, most megint az jön, hogy utálom a macskákat, pedig nem.
Előzmény: Nas (223) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 07. 01. 16:44 | #227
Bocsi, én mondjuk inkább hiszek a szakértőknek, mint azt észt osztogató okoskodóknak. :) Kár volt belemenned ebbe a "növények is éreznek" témába, poén szinten elmegy, de egyre inkább csak hülyét csinálsz magadból...
Előzmény: Su (226) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:42 | #226
ó, hát sok okos tudós mondja ezt, akkor ezt is el kell hinni nem? vagy csak azt kell elhinni, hogy a macskák merő szívjóságból szólnak, hogy mindjárt epilepsziás rohamod lesz, mert valaki beszólt az izén?
Előzmény: Purple (222) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 07. 01. 16:41 | #225
Csodálom a türelmed, hogy neked még van hozzá... :)
Előzmény: Nas (223) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:40 | #224
hivatás szinten eszed élve a növényeket? szadista
Előzmény: Nas (221) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 16:35 | #223
xDDD Te biztos 100 macska felneveléséből vontad le a konzekvenciádat, ugye? :)
Az az igazság, hogy fogalmad sincs róla, hogy evolúciósan milyen stratégiát követ a macska és a kutya, és miért, valamint hogy hogyan változtak a domesztikáció során, és ez milyen hatással van az emberhez fűződő viszonyukra...
Csak próbálod általánosságok megállapításával osztani az észt, meg makacsul védeni az álláspontodat, nehogy be kelljen ismerni, hogy nem jól tudtál valamit. :)
Előzmény: Su (220) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 16:33 | #222
majd ha növeszt magának idegrendszert, akkor elhiszem. addig csak a környezetváltozásra reagál.
Előzmény: Su (219) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 16:30 | #221
xDDD
Igen, pl. én...hivatási szinten... ;)
Szóval, csicseregjél csak, aztán majd meglátjuk, van -e valami az arcod mögött, vagy csak guglizni tudsz! :D
Előzmény: Su (219) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:30 | #220
akkor rosszul veszed észre, gyakorold még kicsit az észlelést. talán akkor a macskákon is fel tudsz fedezni néhány újdonságot. persze ahhoz nem ártana, ha két kedvencen kívül még felnevelnél néhány szűk populációt belőlük.
Előzmény: Nas (217) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 16:28 | #219
gugli a barátod, keress rá. egy csomóan foglalkoznak azzal, hogy mit éreznek a növények.
mellesleg a növényeket sokszor élve falod fel, de egész biztosan élve főzöd meg. az állatokat meg általában előbb eltesszük láb alól;)
Előzmény: Purple (215) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 16:23 | #218
"nem mintha a sárgarépának nem fájna"

Ezt fejtsd már ki nekem is bővebben, légy szi! Kíváncsian hallgatlak... :)
Előzmény: Su (214) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 16:20 | #217
Én úgy veszem észre, te alapból semmi "értelmét" nem látod annak, hogy rajtad kívül más állatok is létezzenek a Földön, ha nem lehet őket megenni, vagy csizmát csinálni belőlük...no comment...

Lehet, hogy számodra érthetetlen, hogy miért "éri meg" másoknak állattal együtt élni, de az is lehet, hogy ezért nem bennünk van a hiba... ;)
Előzmény: Su (198) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 01. 16:15 | #216
Inkább ne vállalj etológiai elemzést...jobb, ha ezt olyan emberre bízzák, aki ért is hozzá... ;)
Előzmény: Su (180) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 13:25 | #215
erre a répás dologra kíváncsi vagyok :D
Előzmény: Su (214) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 13:24 | #214
nem tudom mivel vagy tisztában, de azt tudom, hogy sokan nincsenek vele tisztában és csak fújják a szegény állatot nem szabad megenni dumát(nem mintha a sárgarépának nem fájna). szerintem ez a gáz. azzal egyetértek, hogy a mérsékeltebb zabálás kevesebb állatot(mert ugye kevesebb egyed születne) és esetlegesen jobb életkörülményeket jelentene.
Előzmény: Purple (212) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 07. 01. 11:55 | #213
reactore, már elaludt a tűz, nyugi van. Tessék átfáradni szépen másik post alá, itt bezárt a bazár.
Purple
Purple 2010. 07. 01. 11:48 | #212
mi gáz azon, ha a kedvenc állataim a rágcsálók, és nem nézek oda, ha a kígyó megesz egyet? attól még tisztában vagyok vele mi történik. azzal is tisztában vagyok mi megy az embereknek tenyésztett állatokkal, de ha nem zabálnánk ennyit, lényegesen normálisabb körülmények közt lehetne őket tenyészteni...
Előzmény: Su (211) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 11:45 | #211
igazából az a gáz, ha valaki nem akarja látni a folyamatot. lehet sajnálni a táplálkozásunkra nevelt állatokat, de a valóság az, hogy ha nem akarnánk megenni őket, akkor ezek az állatok nem lennének. márpedig bármilyen lét jobb a nem létnél. az ember egy olyan állatfajta, ami mindent kipusztít maga körül amiből nem tud hasznot húzni, így ezeknek az állatoknak írmagja sem maradna, egyszerűen kihalnának. jó példa erre a mangalica. egész pontosan 400 egyedből kellett a fajtát újra tenyésztési állapotba hozni, ami kb az utolsó pillanat volt és az is csak azért, mert a spanyoloknak valami nosztalgia kaja miatt gusztusa támadt rá. ha ez nem lett volna, ez a fajta már nem létezne. abban is biztos vagyok, hogy lehetne találni olyan fajtákat, amik már hasonló ok miatt egyáltalán nem léteznek. ugyanez igaz a vadállományunkra is. ha nem akarnánk megenni őket, akkor dúvadként irtva lennének(legyen bármilyen állatvédő szabályozás) és a végén maradna pár csökött egyed az állatkertekben, amik idővel eltűnnének.
persze kétségtelen időnként vannak olyan körülmények nagyüzemi tartásban, ami már állatkínzásnak minősül, de azért ezek elég ritkák és legtöbbször még ami a laikus szemlélőnek borzalmasnak tűnik, az sem annyira borzalmas a valóságban. el kell tudni fogadni, hogy állattenyésztéssel többnyire szakemberek foglalkoznak, akiknek nem célja az állatkínzás. igen, kirívó eseteket meg kell torolni keményen, de a ló másik oldalára sem kell átesni és hülyeségeket kitalálni olyanoknak, akik valamennyire azért jobban értenek a témához.
a tehén amúgy nem a legjobb példa. csak a bikákat szokták fiatal korban levágni, hústermelésre nem a legjobb üzlet, ellenben a sokszázezer forintot érő tehenekre vigyáznak, mert szeretnék, ha tejtermeléssel behoznák az árukat. jártam már néhány tehenészeti telepen és általában elmondható, hogy az ott dolgozók szeretik az állatokat és foglalkoznak is velük. aki meg nem, az egész biztosan nem megy ilyen helyre. nem a legjobb meló és a dizsiben sem a legjobb belépő, hogy még a bőrödnek is tehénszaga van.
a krumpli sem szeret elrohadni a ládában, csak az csöndben szenved.
Előzmény: Purple (210) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 11:13 | #210
igen, csak míg egy krumplinak tök mindegy, ha szinte kifolyik a ládából, a teheneket ez megviseli, és én sajnálom őket. komolyan ez olyan ciki, meg gáz??
Előzmény: Su (209) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 11:11 | #209
tiszteljük embertársaink agybaját. már kezdtem azt hinni, hogy jön a szegény állat, miért kell meghalnia prédikáció:)
az mondjuk tény, hogy sokat fogyasztunk, de ez nem csak a húsra igaz, gyakorlatilag mindenből többet habzsolunk, mint amennyire szükségünk lenne. emiatt aztán egyre olcsóbb és egyre szarabb ételeket eszünk. ez igaz a húsevőkre és a legelőkre egyaránt.
Előzmény: Purple (203) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 11:06 | #208
szerintem igen :D
Előzmény: Tooni (204) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 07. 01. 11:03 | #207
Arra marad a képzelőerő, és a képregény szövegbuborék. :DDD
Előzmény: Tooni (206) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 11:02 | #206
És ha a mondatok színét értem ez alatt? ;)
Előzmény: Errtu (205) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 07. 01. 10:58 | #205
Előzmény: Tooni (204) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 07. 01. 10:40 | #204
Tanácsodat szeretném kérni. Ízlésed szerint jól mutat a lila szín az unalmas hivatalnoki semmitmondó szürkével?
Előzmény: Purple (203) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 10:31 | #203
az undorodom a hús textúrájától állagától és ízétől típusba. egyébként elítélem a mértéktelen húszabálást, és alapból a mértéktelen zabálást, ebből kifolyólag jóval több állatot ölnek meg, mint kéne.

azon meg nem fogok háborogni, ha egy állat ragadozó, és ezért eszik meg egy másik állatot, max nem nézem végig.
Előzmény: Su (202) +1 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 10:13 | #202
nálam specializáltabb a téma, a pipi az a baromfi és az emberi tyúkok zsengébbik fajtája.
a szúnyogevő madarakat viszont megeszi a macska. most akkor ez hogy van?
a vegaviták tényleg unalmasak, semmi új dolog nincs bennük, de talán épp azért szórakoztatóak, mert még így is olyan frankón tudják borzolni a kedélyeket.
egyébként te is a "szegény állatokat csúnya dolog megenni" típusba tartozol?
Előzmény: Purple (201) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 01. 10:02 | #201
nekem pipi=madár. és már unom a vegavitákat, bocs...
Előzmény: Su (183) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 09:26 | #200
a kutya a falkával tart, nem megy el és éhen döglik. elég ritka eset, hogy otthagyja a gazdáját, vagy ellene fordul, bár van erre is példa. pl ismertem egy öregasszonyt, akit a saját kutyája tett el láb alól. mondjuk megérdemelte. meg olyan kutyát is ismertem(nagyanyámé volt), amelyik öreg korára meghülyült és közveszélyes lett, mindenkit ellenségnek nézett. de legtöbbször kidobják vagy elverik otthonról őket és úgy lesznek kóbor ebek.
Előzmény: Lillaa (197) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 07. 01. 09:20 | #199
nekem a kakaós csiga :)
Előzmény: kotta (186) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 09:18 | #198
fenét, folyton rossz helyre aknásznak. ezért is nem tartok kutyát, sem időm sem idegem nem lenne rá. a macska legalább elkaparja. kivéve mikor esik és minden csupa víz, akkor száraz helyet keresnek....
Előzmény: Lillaa (193) 0 VÁLASZ
Lillaa 2010. 07. 01. 09:17 | #197
Szerintetek ha a macska csak azért jön vissza mert kap kaját,akkor gondoljatok bele hogy ha a kutya úgy tűnne el otthonról h előtte éheztették akkor szó nélkül visszamenne?ugyanúgy tudja h otthon kap kaját és jó élet van ott neki különben nem menne vissza.
bungle
bungle 2010. 07. 01. 09:15 | #196
Jó, akkor folytassátok, én kiszálltam, nekem erre már nincs időm meg energiám...
Su 2010. 07. 01. 09:12 | #195
kedélyesen elbeszélgetünk, nincs abban semmi rossz, egy kicsivel több toleranciát, ha lehetne:)
a videóhoz:
nagyjából ez játszódott le a macska agyában: - mit visitozik ez a kis dagadt itt, én simán átférnék. na megyek is, zavar ez a magas hang, nem az én érzékeny fülemnek való...... jajj de jó, a kis vinnyogó pufi anyja megint sikeresen vadászott. furcsa zsákmányokat ejt, de nagyon finomak. el is nyúlok egy kicsit, evés után édes a pihenés.
Előzmény: bungle (190) 0 VÁLASZ
Lillaa 2010. 07. 01. 09:10 | #194
meg az én macskám alapból nem megy oda idegenekhez nem hogy még kaját fogadjon el...
Előzmény: Su (192) 0 VÁLASZ
Lillaa 2010. 07. 01. 09:09 | #193
hát biztos jó lehet a kertbe óriás kutyakábeleket kerülgetni vagy felszedni
Előzmény: Su (192) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 09:05 | #192
a kutya nem lakásba való. a macska sem feltétlen. kis kutya kis koszt nagy kutya nagy koszt. kis macska kis koszt nagy macska nagy koszt. megfelelő méretet kell választani. az udvaron a kutya simán elrendezi a dolgát, nem kell vinni sehova. a macska is. a kutya viszont nem hugyozza le a bejárati ajtót és minden létező műanyagot, mint a "vendégségbe" érkező bakmacskák. a kutya tanítható, hogy ne fogadjon el kaját mástól(magától az sem tudja) a macska viszont nem.
Előzmény: Lillaa (187) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 07. 01. 09:03 | #191
Erre sem kell válaszolni.
Lehet postolni, ha ennyire ráértek.
Előzmény: bungle (190) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 07. 01. 09:02 | #190
Nem csak te, de tegnap reméltem befejeződik a flame, erre ma folytatod. Nem kell tovább szítani a tüzet. Okoskodásból elég volt, lehet a videót kommentelni, további vitázásokat törlöm, ha tetszik ha nem.
Előzmény: Su (189) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 09:01 | #189
miért pont én?
Előzmény: bungle (184) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 09:00 | #188
megint csak ez a belemagyarázás. egy macskának soha nem lesz annyi negatív tulajdonsága, mint bármelyik, tetszőlegesen kiválasztott embernek.
verébből feles készleteim vannak. hogy úgy mondjam tele van velük a padlás. nem is értem minek védik őket.
egyébként ne reklámozd, hogy vadállatot tartasz arra, hogy verebeket gyilkolásszon, mert drágán mérik őket az utóbbi időben.
Előzmény: eerix (172) 0 VÁLASZ
Lillaa 2010. 07. 01. 08:59 | #187
Nem tudom egy háznál vagy lakásnál tartott kutya mennyivel hasznosabb mikor kb 10szer annyit eszik mint egy macska naponta háromszor lekell vinni szarni mert magától nem tud ,állandóan orvos kell vinni ami kurva drága és a séta után otthon körülbelül fekszik és összenyálaz mindent ,éjjel úgy ugatnak h meglehet őrülni ,ha lakásba van szétrágja a kedvenc bútorunk vagy papucsunk és még sorolhatnám.Míg az én macskám egy 100 forintos alutasakost szart eszik egésznap este kimegy sétálni ,télen az alomjába pisil, nem szedett szét egy bútort sem ,elkapja az óriás bogarakat amit bejönnek és még ezt is sorolhatnám..mert oké h a kutya tanítható de sokat nem teszik a kutyatartók 90 % -a sztem és mindenféle jöttmenttől elfogadnak kaját amibe sokszor méreg van. nah ennyi
-1 VÁLASZ
kotta 2010. 07. 01. 08:47 | #186
Az én kedvenc állatom a cékla.
bungle
bungle
bungle 2010. 07. 01. 08:37 | #184
Fejezd már be, köszi.
Előzmény: Su (182) +2 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 08:34 | #183
a pipik nem esznek szúnyogokat. sőt egy részük inkább a hamburgert favorizálja. te tényleg vegetáriánus vagy? ejj de sokat fogunk akkor mi még vitatkozni:)
Előzmény: Purple (151) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 08:26 | #182
nem kell mindent véresen komolyan venni és nem kell minden mondat mögött rossz szándékot feltételezni.
Előzmény: bungle (97) 0 VÁLASZ
zizi 2010. 07. 01. 08:25 | #181
:DDD
Ez nincs meg magyarul?
Előzmény: clownessa (170) 0 VÁLASZ
Su 2010. 07. 01. 08:16 | #180
képesek, jobbak az érzékszerveik, ellenben nem a gazdi két szép szeméért teszik, hanem csupán azért, mert az érzékeik változást jeleznek és nem tudják mit kezdjenek vele, így a gazdinak "szólnak", a "család" ellátójának(amúgy a kutyák is képesek jelezni, sőt a kutyákat meg is lehet rá tanítani, hogy ezt tudatosan tegyék). a macskák ugyanis bár nem élnek falkában, azért még laza családi kapcsolatokat ápolnak. ha nincs mit enni lazábbat, ha habzsi-dőzsi van, akkor szorosabbat. a gazdinak semmi más szerepe nincs a családjukban, mint az, hogy ő az élelmezésért felelős egyed. a ragaszkodásuk kizárólag ennek szól. a kiskorodban pátyolgatott macskák amúgy szívesen tartoztak volna hozzád, mert te elfogadtad a jelenlétüket, befogadtad őket a macskacsaládodba és várták, hogy mikor kezdesz el élelmezéssel foglalkozni. gondolhatták is egy idő után, hogy ritka szar vadász lehetsz.
a macskák legendás önállósága pedig nem más mint a butaságuk. helyesebben nem is butaságról van szó, csak arról, hogy a megszokások rabjai, nehezen tanulnak és nagyon lassan képesek csak alkalmazkodni a változásokhoz(mellesleg számos macskafaj ennek köszönheti, hogy éppen készül kihalni).
a bizalmukért pedig nem kell nagyon megdolgozni, elég ha pár hétig enni adsz nekik, rögtön összekötnek az élelemforrással. a törődést persze meghálálják, mint a legtöbb állat, amelyik képes valamilyen családi kapcsolatban élni, de ez nem szeretet, csak törődés. nekem van egy macskám amelyikről már majdnem el lehet hinni, hogy roppantul kedvel, folyton körülöttem sündörög, dörgölőzik, dorombol, odadugja a fejét simogatásra, stb, csak azon bukik el a mutatványa, hogy mikor meglát, mindig megindul a nyálelválasztása és csorog ki a szájából:)
a macska simulékonyabb mint a kutya, de ugyanakkor nem ragaszkodó, ez még nem önállóság és még csak értékesebbé sem teszi a társaságát. annál is inkább, mert bármikor cserben hagy, ha az egyéni érdekei úgy kívánják. számító dögöknek viszont ostobaság tartani, mert akkor tudatosságot kellene feltételezni róluk és rögtön rossz szándékot is. ezek meg mind emberi tulajdonságok.
Előzmény: Nas (73) -2 VÁLASZ
clownessa 2010. 06. 30. 23:05 | #179
Az az eszelős vigyor :D:D:D
Előzmény: Tooni (178) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 22:56 | #178
Előzmény: clownessa (176) 0 VÁLASZ
sorry 2010. 06. 30. 22:54 | #177
jaa, igaz is, bocsi, elkerülte a tekintetem, meglehet azért mert egészen idáig melóztam.Legközelebb jobban figyelek :)
btw nem olvastam, utánna is keresek mindjárt.
Előzmény: Nas (83) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 06. 30. 22:54 | #176
Ez az egyik a szuperképességeim közül : )
Te viszont gonosz vagy :P
Előzmény: Tooni (175) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 22:27 | #175
Te aztán a jövőbe látsz...egy kommenttel előre :D
Előzmény: clownessa (173) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2010. 06. 30. 22:20 | #174
Aranyos, ahogy mérlegeli, hogy mit tud segíteni:) Aztán inkább haza megy és alszik egyet rá:D:D:D
+1 VÁLASZ
clownessa 2010. 06. 30. 22:17 | #173
Hasonlóan magvas gondolatok, mélyre szántó eszmefuttatások, értékes és konstruktív mondanivaló.
Előzmény: Tooni (171) +1 VÁLASZ
eerix 2010. 06. 30. 22:07 | #172
Nekem most 3 macskám van, de soha nem volt olyan, h ne lett volna akár egy is a háznál. Miért? Mert egeret fog, de ez mellékes. Jelenleg a 3-ból egy szeret egerészni, egy lusta disznó, a harmadik meg inkább a verébhúst kedveli nagy bánatomra, mert imádom a verebeket. De mindhármat nagyon szeretem és tényleg meg kell "dolgozni" azért, hogy törődést kapj tőlük és még akkor sem biztos, h tisztelni és szeretni fognak. És akármennyire is fáj az itt lévő, macskautáló trolloknak, ebben nagyon is hasonlítanak az emberekre. :D
Előzmény: Nas (73) +1 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 22:05 | #171
Az Év Slágere! Ennél a számnál csak a Séf bácsi Büdös Banya c. előadása jobb!
Előzmény: clownessa (170) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 06. 30. 21:56 | #170
Büdös Macska, Büdös Macska, mivel etetnek téged?
Büdös Macska, Büdös Macska, nem a te hibád...
Nem visznek állatorvoshoz
Nem te vagy a kedvenc háziállatunk.
Lehet, hogy nem vagy egy rózsakert
Akinek orra van, elszelel.
Büdös Macska, Büdös Macska, mivel etetnek téged?
Büdös Macska, Büdös Macska, nem a te hibád...

inglisül: http://www.youtube.com/watch?v=XNXIZuIBJKs&feature=related
+1 VÁLASZ
Kremy 2010. 06. 30. 21:46 | #169
Igazából nem értem,hogy lehet egy büüüdös macskán ennyit vitázni (szeretem őket mielőtt valami hiperállatjogvédő átharapja a nyaki ütőerem), és nem is érdekel,csak ennyit akartam hozzáfűzni,hátha valaki nevet is rajta: http://9gag.com/gag/27795/
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 20:59 | #168
Előzmény: Tooni (167) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 20:55 | #167
Mert szeretem a napalm szagát reggelente :)
http://www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w
:D
Előzmény: nkmedve (166) 0 VÁLASZ
nkmedve 2010. 06. 30. 20:52 | #166
Van valami abban amit mondasz, csak kérdés, hogy a benzines kannákat miért napalmal kell semlegesiteni? :-)
Előzmény: Tooni (165) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 20:47 | #165
Én még azt tenném hozzá, talán számodra ismeretlen fogalom volt eddig, van pár ember, akik versenyt akarnak csinálni abból, ki tud kommentjével nagyobb tüzet (flame) rakni, azt szítani, és az nyer, akinél tovább ég a tűz. Aztán a harag tábortüze köré még sokan odagyűlnek, azt sem tudják, ki gyújtotta és mikor, de a melegsége őket is átjárja. Ez az egyik vagy pl. te. Legtöbb esetben, mint itt is tapasztalható, a hatás-ellenhatás elve valósul meg, tehát ropogós, száraz fa kerül a máglyára, olaj a tűzre, ami, ha nem tartják kordában, elharapózik. Most jogosan mondhatjátok, hogy törölve lett olyan komment is, ami szólásszabadság meg mittomén, vagy az enyém, amit egy nyilvánvaló flame-re válaszoltam, a való azonban az, hogy a benzineskannák és a gázpalackok lettek semlegesítve.
Előzmény: nkmedve (162) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 20:33 | #164
Neked ez nem tetszik, Nasnak meg pl. az, hogy "ne a háttérből pontozgasson senki, hanem vegye a fáradságot, és írja le a véleményét, gondolatait". 2 teljesen különböző vélemény. Mindenkinek nem tudunk a kedvére tenni, ez a legtöbb oldalon bevált, az hogy te nem érted, nem a mi problémánk.
Nekem meg az a vicc, hogy egyesek minden macskás postnál kötelességüknek érzik fikázni. Most borult ki a bili (másik post alatt a faszságokat nem is olvastad gondolom), és? Ha vki utálja a macskákat, ránéz a post képre és nem kattintja le, továbblapoz, ennyi. Rettentő bonyolult, mi?
Előzmény: nkmedve (162) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 20:29 | #163
Lásd: #22-es komment
Előzmény: majoradam92 (161) 0 VÁLASZ
nkmedve 2010. 06. 30. 20:28 | #162
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
majoradam92 2010. 06. 30. 19:45 | #161
Miiért van az hogy az összes macska aranyosan néz ki, de olyan sunyi dögök. :D már fontolgatják a gonosz tervüket hogy kiírtják az emberiséget.
wtf 2010. 06. 30. 19:03 | #160
Vagy inkább Purple-nek. ;)
Előzmény: Errtu (159) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 18:57 | #159
Mindenki Bungle-nak nyal, pedig akik okosak tudják, hogy wtf-nek kell! :D
Előzmény: wtf (158) 0 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 18:49 | #158
Sőt minden tiszteletem a szüleidé, ha ők neveltek fel! :D
Előzmény: wtf (157) 0 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 18:48 | #157
Szüleidet nem ócsároltam, az állatozás nálam pozitív jelző, a magánvéleményem meg, hogy te is haszontalan vagy, egyenértékű a tieddel. :)
Előzmény: Agnusdei (154) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 18:47 | #156
Látod, ezs a nyalázs :P
Előzmény: Agnusdei (155) +1 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 06. 30. 18:45 | #155
Jaj bocsánat, gyorsan hozzá tezsem: http://www.i-love-cats.com/
Előzmény: Agnusdei (154) +1 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 06. 30. 18:44 | #154
Engem speciel nem zavar hogy elhurrogtak, szimplán csak az, hogy milyen hangnemben tették ezt :S
Azért szüleim igénytelen ócsárlása, parasztozás, állatozás..stb. Ez mi? Lehetett volna kulturáltabban is nemde?
Purple
Purple 2010. 06. 30. 18:43 | #153
sőt, egyenesen cuki :DDD
Előzmény: Tooni (152) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 18:42 | #152
Hát persze, hogy nem haszontalan, meg aranyos is, hiszen megtisztította Európa jó részét az alsóbbrendű...öööö... miről van szó épp? :D
Előzmény: Purple (151) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 18:39 | #151
de nekem nem haszontalan, mert pl aranyosak, az én lelkemet felderíti :D a szúnyogokat utálom, de attól meg jóllaknak a pipik, amiket én imádok :D
Előzmény: Tooni (148) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 18:39 | #150
Felhívnám a figyelmedet, hogy a pontokat nem csak az adminok osztják... :) (Sőt, elsősorban nem ők szerintem...)
Előzmény: BullFrog (142) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 18:36 | #149
Nézd! Én nem a stílusukat védem. Most arról volt szó, hogy bannoltak -e pusztán véleménykülönbség miatt...
Egyébként meg bármilyen reakció (ban, beszólás, pontozás, ellenvélemény) nélkül is az illetőt minősíti az, amit bárhol leír...függetlenül attól, hogy kicsoda...

Előzmény: DeeT (133) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 18:36 | #148
Mondja az, aki vegetáriánus. Mint Hitler!!! :P:P:P
Előzmény: Purple (147) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 18:35 | #147
mert hogy lehet egy állatra azt mondani, hogy haszontalan? jó, hogy minusz.
Előzmény: Nyquist (145) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 18:35 | #146
Kommented törölve (magánlevélből nem idézünk) és holnapig pihenő, most én untalak meg.
Előzmény: BullFrog (142) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 18:34 | #145
Igen, de ha konkrétan ezt a postot nézed, nem éppen erre billen a mérleg karja.
Előzmény: Purple (140) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 18:32 | #144
Ez egy visszajelzés, hogy hány embernek tetszik / nem teszik, amit mondasz...megelőzhet felesleges flame-eket (először mindenki meg van róla győződve, hogy neki van igaza...nem árt a visszajelzés).
Nem tudom, megfigyelted -e, de nem minden hozzászólás mellett van jel (mint ahogy az a te teóriádból következne), hanem csak a kommentek egy kis százalékánál... Az emberek ugyanis nem kényszeres gombnyomogatók, csak akkor érzik szükségét pontozni, véleményt nyilvánítani, ha úgy gondolják, hogy nagyon szar, vagy nagyon jó volt, amit olvastak...

Tény, hogy reálisabb lenne a pontozás, ha senki nem látná a voksa leadása előtt, hogy milyen pontot adtak a többiek egy adott post kommentjeire, mert így nem befolyásolná az embereket (akit ez befolyásol...) a többiek véleménye. De kérdés, hogy érdemes -e ezt ennyire túlbonyolítani... Azt hiszem, nem a pontozás az oldal lényege, ez csak egy opció, és ha jól emlékszem, épp a júzerek kérték, hogy legyen...

Egyébként én korábban megírtam, hogy szerintem nem jó dolog az egész, mert ne a háttérből pontozgasson senki, hanem vegye a fáradságot, és írja le a véleményét, gondolatait, mint ahogy az is tette, akit pontozni akar, és akkor az övére is lehet reagálni...
Előzmény: BullFrog (129) 0 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 18:31 | #143
Személyesen én bannoltalak, de ezen nincs is mit csodálkozni, igazi butaparaszt vagy, semmi keresnivalód itt.
Előzmény: BullFrog (141) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 18:31 | #142
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: DeeT (133) -4 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 18:28 | #140
talán ha körülnéznél az oldalon ilyen kommentek is le lettek húzva. személyeskedőek, sértők.
Előzmény: Nyquist (139) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 18:23 | #139
Igen, ez sajnos így történt. Továbbá nézd meg, hogy ezeket a kommenteket pontozzák fel a kedves felhasználók. Kell a népnek a cirkusz.

Ez pl. +5: Te is egy haszontalan állat vagy, mégis felnevelt anyád vagy apád vagy valami tökkelütött. Sajnos.

Tehát nem arról van szó, hogy aki személyeskedik, igyekszik megalázni a másikat, azt húzzák le. Nem. Azt akinek más a véleménye. De ez nem csak erre a fórumra jellemző, nem csak az internetre. Megszokhattuk, ne háborodjunk fel. :)
Előzmény: DeeT (133) -3 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 18:22 | #138
Azóta se lettek jobbak a kommentjeid, te besavanyodott balfasz. :D
Előzmény: BullFrog (128) +1 VÁLASZ
DeeT 2010. 06. 30. 18:21 | #137
képzeld, nem.
ha valaki normális hangon ír, vagy beszél velem, akkor attól függetlenül, hogy nem értek egyet vele, nem parasztozom le...
Előzmény: bungle (135) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 18:19 | #136
- Mami, szégyellem magam.
- Miért kisfiam?
- Megint fekete pontot hoztam haza az Izé.hu-ról :(
- Tudtam, hogy inkább az óvodába kellett volna írassalak....
Előzmény: BullFrog (129) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 18:18 | #135
Másik post alatt felidegesítettek, és? Veled még nem fordult elő gondolom. :D
Előzmény: DeeT (133) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 18:18 | #134
Én ahol csak láttam komment pontozást, pont az idegesítő pöcsöket meg trollokat pontozták le. Sorry, ha te is közéjük tartozol, ez nem az én bajom.
Előzmény: BullFrog (129) 0 VÁLASZ
DeeT 2010. 06. 30. 18:18 | #133
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Nas (125) -5 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 18:17 | #132
jogod az van, de képzeld másnak is. csak ilyenkor mikor rajtatok gyakorolják a jogot akkor már megy a hiszti, hogy miért....
Előzmény: BullFrog (128) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 18:16 | #131
Azóta is ugyanazzal a felhasználónévvel írogatsz, ne legyél már ennyire hülye, ez milyen bannolás lenne? :D
Előzmény: BullFrog (128) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 18:16 | #130
Azt is biztos meghekkelitek... :D
Előzmény: bungle (127) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 18:16 | #129
Komment pontozást pont a trollok használják, ha valaki azt mondja az ő kedvenc színe a piros, de troll1-nek és troll2-nek a kedvenc színe a kék, akkor használják a lepontozót.
Előzmény: bungle (127) -3 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 18:14 | #128
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 18:14 | #127
Trollokat mindenhol törlik előbb-utóbb, persze hogy az igazi idiótáknak meg trolloknak ez nem tetszik.
De pl. ezért is készült el a komment pontozás funkció, amit bárki használhat, aki regisztrált. :)
Most meg majd azért jön a rinya, hogy "jajj lepontozták a kommentem". De hát ha szar volt és sokaknak nem tetszett... :D
Előzmény: Nas (125) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 18:14 | #126
Nas
Nas 2010. 06. 30. 18:10 | #125
Én csak annyit tudok mondani, hogy jó pár "kemény maghoz" tartozó emberrel összekaptam már itt. Nem rejtem véka alá, ha valamivel nem értek egyet, és nem szokásom azt nézni, hogy a vitapartnerem admin, egyszerű júzer, professzor vagy joskapista a sarki csehóból, mégsem kaptam bannt... :) (Ja, és nem ismerősöm, rokonom, pasim, csajom, stb. senki innen...)

Nyilván az adminok is emberek, nekik is lehet szar napjuk, amikor az ingerküszöbük kicsit alacsonyabb (ami persze nem mentség a hatalommal való visszaélésre...), de szerintem egy ilyen oldalra akkor is kellenek a szerkesztők, akik nem csak a postokat teszegetik ki, hanem arról is gondoskodnak, hogy az értelmes kommunikációban részt venni képtelen, emberi módon viselkedni nem tudó retardáltakat, a névtelenség mögül arcoskodó balfaszokat kiszűrjék, mert ezek minden ide járó szórakozását elrontják - függetlenül attól, hogy milyen véleményt képviselnek pl. a macskákkal kapcsolatban... Véleményük pedig ettől még az adminoknak is lehet egy-egy témáról, ők miért ne kommentelhetnének?

Persze tudom, a sértett büszkeség miatt könnyebb azzal visszavágni, hogy jogtalan bánásmódban, igazságtalanságban volt része valakinek, hogy biztos csak azért bannolták, mert a véleménye nem egyezett az adminokkal (szerintem ezt nagyrészt leszarják...), mint beismerni azt, hogy esetleg valóban az ő viselkedése nem volt helyénvaló... :)
Előzmény: BullFrog (114) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2010. 06. 30. 18:01 | #124
Visszanyaltam magam xD
Előzmény: bungle (123) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:59 | #123
Te hogy-hogy tudsz írni, nem bannoltunk tegnap?
:DDD
Előzmény: Mr.T. (122) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2010. 06. 30. 17:57 | #122
Azért, mert nyalsz. Egyértelmű. Nem?
Előzmény: Purple (118) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:56 | #121
Hogy lett volna törölve, mikor most is azzal írsz? :D Nevedre kattintva ott az összes kommented, stb.
Előzmény: Agnusdei (112) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 17:55 | #119
http://www.youtube.com/watch?v=GkMvKeX7erI :D
Cicust vagy kutyust mondunk szép lányokra? ;)
Előzmény: Nas (115) +3 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:54 | #118
érdekes nekem szokott más véleményem lenni, meg "vitám" is az adminokkal, mégsem lettem kibaszva... de kár h neked a jó viszony meg a seggnyalás ugyanazt jelenti...
Előzmény: BullFrog (114) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:54 | #117
Akkor most hogy-hogy mégis írsz? Vagy ez másik usernév?
Mondjuk te is minek jársz ide, kommentjeid 99%-a csak fikázás, ha ennyire nem tetszik: nem kötelező.
Előzmény: BullFrog (114) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 17:52 | #115
"macskás nő"
Az milyen negatív értelmű kifejezés? Ha az egyedül élő, rigolyás vénasszonyokra gondolsz, azokra inkább a szobakutya jellemző... :)

A szexi, fiatal lányokra, nőkre szokták mondani, hogy macska, vadmacska... :)
Előzmény: BullFrog (108) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 17:52 | #114
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Nas (102) -6 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:51 | #113
Nem lettél te se törölve és a kommenjeid se, max. lepontozták őket, de a Megjelenítés linkre előjön.
Előzmény: Agnusdei (112) 0 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 06. 30. 17:50 | #112
Az én accountom is törölve lett. Pedig semmi sértőt nem mondtam. És újra regelni se tudtam erről az IP-ről. Majd nagy nehezen másik gépről csináltam egy accountot, és írtam ide egy kommentet, amit azonnal törölve lett és az accountal se tudtam belépni azóta. Ezzel is csak most kb 3-ik jelszó kérés után tudtam feljönni. Eddig azt írta hogy Törölt felhasználó. :(
Kár hogy törölve lett a kommentem egy nyilvános elvileg demokratív honlapon :(
Előzmény: Nyquist (109) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:48 | #111
én hallottam már faszira, hogy a nőnek a kutyája, ölebe... a macskás nő meg szexi :D az meg nem az ő baja ha a pasik bedőlnek neki :D
Előzmény: BullFrog (108) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:47 | #110
És az ilyenek állítólag ki lettek tiltva. :DDD És csak nem...
Előzmény: BullFrog (108) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 17:46 | #109
Pedig még én is láttam, hogy ez az üzenet jelent meg a monitoron. Azóta belépni sem engedi a rendszer.
Előzmény: bungle (106) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 17:46 | #108
Itt picsogtok, hogy valaki utálja a macskákat az trollkodás, közben olyan szavakat és stílust használtok páran, amit egy döglött macskával szemben se ejtenék meg, úgyhogy kb meg is van sok emberről a véleményem :)

OFF @wtf egy seggfej vagy ^^ sztem bújj vissza a barlangodba és simogasd csak a macskádat ^^ /OFF

Gondolkoztatok már azon, hogy miért létezik a "macskás nő" kifejezés, és miért használják negatív értelemben? És miért nincs olyan hogy a "kutyás faszi" ?
-3 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:45 | #107
..Thaiteek.
Előzmény: bungle (106) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:43 | #106
Kurvára nem lett kitiltva!!!
Hacsak nem ugyanaz a user, mint egy másik post alatt tahóskodó (mindjárt nézem)...
Előzmény: Nyquist (105) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 17:42 | #105
Miri Z
Előzmény: bungle (103) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:40 | #104
mondtam, hogy kéne bármivel is? pont ezt mondom, hogy nem abban élsz, akkor meg nem te döntöd el, hogy hasznos-e vagy nem.
Előzmény: Su (94) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:40 | #103
Senki nem lett tiltva, nem értem miről beszélsz.
Előzmény: Nyquist (98) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 17:39 | #102
Szerintem senki nem lett még azért kitiltva, mert nem egyezett a véleménye az adminokkal...én vagyok rá az élő példa. :D
A tapló / kulturálatlan / szitkozódó / másokat lépten-nyomon sértegető / szándékosan flame-et gerjesztő / primitív emberek lettek eddig kirúgva...mint minden normális oldalról... :)
Előzmény: Su (82) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 17:39 | #101
Azoknak akik annyira odavannak az állatokért, álljon itt tényként Hitler is szerette őket! Hát Hitlerek akartok lenni???
http://mcgoo1.files.wordpress.com/2009/01/blofeld1.jpg
lb7
lb7 2010. 06. 30. 17:39 | #100
Ha meg nem érdekel, akkor minek tetted fel a kérdést? lásd: #79 komment
Előzmény: Nyquist (89) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 17:38 | #99
Még hogy a macska nem hasznos: http://bit.ly/99UI4O
+1 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 17:38 | #98
Ezek után csak azt nem értem, hogy adott felhasználó miért lett kitiltva. Mert más volt a véleménye, ami titeket egyébként sem érdekel? Számomra ez erős ellentmondás.
Előzmény: bungle (93) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:38 | #97
Ja, ez az akart lenni?
Bocsi. ;)
Előzmény: Su (95) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:38 | #96
Miért nem, elfelejtetted a jelszót? Van jelszóemlékeztető funkció.
Előzmény: Zsottika (88) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:38 | #95
nem érted te a viccet sem, mosolyogj már egy kicsit
Előzmény: bungle (87) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:37 | #94
ööö, próbáltál már egy szúnyoggal szimbiózisban élni? elég szar dolog. az élet nem így működik, hanem inkább úgy, hogy néha valaki megesz valakit. általában nem érdekli, hogy kit, akárki lehet, csak meg lehessen rágni. a többi valaki általában nem sok vizet zavar, csak ott van. így leegyszerűsítve.
Előzmény: Purple (76) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:36 | #93
Minket se a tiéd, elhiheted.
Előzmény: Nyquist (89) 0 VÁLASZ
tikshow 2010. 06. 30. 17:36 | #92
azért a való életben megnézném én lassiet, hogy mit csinálna :D
Mr.T. 2010. 06. 30. 17:35 | #91
Arra meg hogy nem lehet tanítani a macskákat: youtube search --> moscow cat circus
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:35 | #90
tudom :)
Előzmény: Zsottika (88) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 17:35 | #89
Engem ugyan nem érdekel a véleményetek, nem ismertek. Ha egy komment alapján akartok megítélni, felőlem nyugodtan. Én igyekszem nem elkövetni efféle hibát, a 21 éves fejemmel.
Előzmény: bungle (84) -1 VÁLASZ
Zsottika 2010. 06. 30. 17:34 | #88
:) amúgy Kandúr vagyok csak már azzal a felhasználóval nem enged be......
Előzmény: Purple (59) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:33 | #87
Te talán ki lettél tiltva? Nem. Akkor ne beszélj már megint hülyeségeket. Köszi.
Előzmény: Su (82) 0 VÁLASZ
Zsottika 2010. 06. 30. 17:33 | #86
olyan mint a nyúlé
Előzmény: Su (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:33 | #85
ilyenkor kell csöndbemaradni.... mert egy pingvinnek mi haszna van a tobzoskából? minek barom elméleteket gyártani feleslegesen?
Előzmény: Su (78) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:33 | #84
Nem, de ugye nem baj, ha mi is haszontalannak tartunk? :D
Előzmény: Nyquist (79) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 17:32 | #83
Amelyiket írtam az első mondatban. :)
(Lehet, hogy nem szó szerint így hangzik, már régen olvastam, és kölcsönadtam egy ismerősömnek, akitől sajnos soha nem fogom már visszakapni, de ez volt a lényege.)
Előzmény: sorry (63) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:32 | #82
persze, az itt tilos
Előzmény: Nyquist (79) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:31 | #81
Előzmény: Nas (73) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:31 | #80
tapasztalati következtetés. most én kérdezem, hány macskád volt eddig?
Előzmény: bungle (72) 0 VÁLASZ
Nyquist 2010. 06. 30. 17:31 | #79
Ha én is haszontalannak és számítónak tartom a macskákat, és ezt mindenféle személyeskedés nélkül megosztom a nagyközönséggel, én is ki leszek tiltva?
Előzmény: wtf (17) +1 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:30 | #78
én is szeretem az állatokat, még a macskákat is. etetem őket, néha megvakarom a fülük tövét, vagy az álluk alatt, mert azt szeretik, de attól még miért kellene csupa jót mondanom rájuk, főleg olyant ami nem igaz?
Előzmény: Purple (69) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:29 | #77
Egyébként meg "hasznos" lehet egy nem haszonállat is, aki ezt nem képes belátni, azzal tényleg felesleges itt továbbra is bármit, te sem fogsz meggyőzni arról, hogy ne lehetne hasznos, és úgy látom én se, hogy pedig lehetne. Szerintem itt hagyjuk abba, nekem már kurvára unalmas a fárasztásod.
Előzmény: Su (70) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:28 | #76
de még mindig nem értem mi az, hogy haszontalan... és az embernek mi haszna van a bolygón??? istenem de nehéz felfogni, hogy van millió faj egymástól függetlenül. mer szimbiózisban kéne élni mindenkinek mindenkivel vagy mi? hihetetlen
Előzmény: Su (70) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:28 | #75
nem, ez egy hiedelem.
Előzmény: Mr.T. (68) -3 VÁLASZ
DeeT 2010. 06. 30. 17:28 | #74
"még a gyermeteg lepontozások sem fogják hozni a nagy bizonyítékot."

:D:D:D:D
Előzmény: Su (70) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 17:28 | #73
Egyébként a macskák tényleg képesek előrejelezni pl. epilepsziás rohamok bekövetkezését a gazda akaratlan, alig észrevehető testi tüneteiből, amit az orvosok, sőt, maga a beteg sem tud felismerni, megérezni, mert számunkra annyira észrevétlenek. És teljesen maguktól (!) jelzik ezt a gazdájuk felé, mert érzik, hogy az számára kellemetlen, veszélyes állapot - minden előzetes idomítás, tanítás nélkül (!)... Ennyit a haszontalanságukról, önzőségükről és énközpontúságukról... :)

Kiskoromban (Anyám nagy örömére...) sutyiban összehaverkodtam a pincénkbe beköltözött, kóbor, már felnőtt (!) macskákkal, és egy idő után úgy jöttek hozzám, ha megláttak, mintha kiskoruktól kezdve neveltem volna őket, pedig SOHA nem vihettem nekik mást, csak a társaságomat...(még egy tál vizet sem, kajáról nem is beszélve (!)...).

Tény, hogy önállóak. Tény, hogy ha nem tetszik nekik valami, azt a tudtunkra is adják. De épp ezért szerintem sokkal értékesebb a társaságuk, a szeretetük, a kötődésük, mint egy kutyáé, aki annak a gazdának is nyalja a kezét, aki korbáccsal üti... A macska bizalmáért valóban meg kell dolgozni, bizonyítani kell a te szeretetedet is, rohadtul nem elég annyi, hogy te adsz neki enni, meg kiskora óta nálad van, mint egy kutyánál... Ja, hogy ez macerásabb? :) Ja, bocs...ha valakinek csak az számít, hogy minél kevesebb dolga legyen az állattal való kapcsolattartással, az egyáltalán minek kezd bele...?
(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kutyák kevesebbek...mások - ennek megvannak a maga evolúciós okai. De csak azért, mert kevésbé behódolók és simulékonyak, nem kell a macskákat sem számító dögöknek tartani.)

Az olyan kutyatulajdonosokat meg, akik direkt uszítják a kutyájukat a macskákra (ha rájuk menne az, ha nem...) egyszerűen eltiltanám bármilyen állat tartásától. Állatot ne azért tartson valaki, hogy az ilyen-olyan komplexusait kiélje...

Sajnos nem lehet macskám, mert nem tudnám neki biztosítani azokat az életkörülményeket, ami szerintem egy macskának kell, de szívesen tartanék én is. (És nem azért, mert ez egy "macskás" oldal, meg mert itt "divat" védeni a macskákat...épp fordítva...ezért szoktam ide. :))
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:27 | #72
A gyermekes hülyeségeid meg általánosításaid ("hálátlan jószág valamennyi") sem bizonyítékok semmire. Neked nem "hasznos", akkor tudnám minek tartod őket. :D
Előzmény: Su (70) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:25 | #71
Ez aztán a bizonyíték! :D Tényleg, még soha nem olvastam olyan kutyáról, amelyik széttépte volna a saját (valószínű idióta) gazdáját. ;) Mégse mondom, hogy a kutyák semmirekellő vadállatok, pláne hogy semmi bajom velük, de a macskákkal szemben sincs semmiféle frusztrációm. :D
Előzmény: DeeT (66) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:25 | #70
pedig épp azon háborog itt a nép, hogy szerintem(és még néhány másik szerint) a macska egy haszontalan állat és azon igyekeztek, hogy bebizonyítsátok, hogy nem az. ez azért nehéz lesz, tekintve, hogy jónéhány egyedet ismerek/tem. még a gyermeteg lepontozások sem fogják hozni a nagy bizonyítékot.
Előzmény: bungle (64) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:24 | #69
de miért kell ezt beböfögni egy olyan oldalra, ahol szeretik az állatokat? nekem és még kismillió embernek haszontalan pl a webkamera, mert baromira nincs rá szükségem és feleslegesnek tartom. és? érdekel valakit? nem.
Előzmény: Su (65) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2010. 06. 30. 17:24 | #68
"azért ház körül tartott állatoknak lehet egy fontos jellemzője az, hogy mennyire hasznos és tény, hogy a macska nem az."

Tudod falun családiház körül mi is azért tartottunk macskát, hogy megfogja az egereket. Nagymamám szintén emiatt tartott macskát és igen is hatékonyak és hasznosak ez TÉNY. Egy fogalmatlan hülye vagy.
Előzmény: Su (27) 0 VÁLASZ
DeeT 2010. 06. 30. 17:21 | #67
hoppá elszámoltam vagymi...
Előzmény: DeeT (66) 0 VÁLASZ
DeeT 2010. 06. 30. 17:21 | #66
hmm...
egy fél perces videóról eddig 54 (az enyémmel együtt 55) komment...
az izén ez szerintem eddig rekord...

nem tudom miért kell ennyire összekapni ezen.
a macskák szerintem(!) tényleg hálátlan állatok.
nekem volt egy macskám, amit etettem minden nap rendesen. foglakoztam vele. egyik nap simogatom és megharapott.
a kutyáimmal ez eddig sose fordult elő.
no comment.
Su 2010. 06. 30. 17:19 | #65
látod ez a probléma, hogy te az ilyesmit bántásnak veszek. pedig attól, hogy valaki ismeri egy állat ilyen, vagy olyan tulajdonságát és az tetszik vagy nem neki, attól még nem biztos, hogy bántja, vagy utálja. egyszerűen véleményt alkot. csak ennek elfogadásához néha túl kellene látni a tüncibünci mázon.
Előzmény: Purple (59) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:18 | #64
Nem arról folyik a "vita", hogy haszonállat-e vagy nem, még a leghülyébbek is tudják, hogy egy macska nem az.
Hozzon az életedbe egy varangyos béka vagy egy földigiliszta pozitív változást idős korodra...
Előzmény: Su (61) +1 VÁLASZ
sorry 2010. 06. 30. 17:18 | #63
melyik az a könyv amiből van az idézet?
Előzmény: Nas (43) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:16 | #62
csakúgy mint te. feltételezem idővel mindketten férgek és baktériumok eledele leszünk, esetleg fűtőanyag.
Előzmény: bungle (60) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:15 | #61
a haszonállat fogalma szerintem elég közismert ahhoz, hogy elfogadjuk egyfajta kategóriának.
az idős és beteg emberek életébe pedig bármilyen állat pozitív változásokat képes hozni, nem csak a macska, így a macskát mint fajt nem jellemzi ez a tulajdonság, csak a macskát, mint egy valamilyen állatot. van némi különbség azért.
Előzmény: bungle (52) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:15 | #60
Ebből a szempontból elismerem, te is hasznos vagy. Pl. a cápáknak, eledelként.
Előzmény: Su (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:14 | #59
héjj cicákat ne bántsd. tudom hol laksz :DD :)
Előzmény: Zsottika (56) 0 VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 06. 30. 17:14 | #58
Meg egyébként is a kisdagi minek bujt a fa alá? Azt hitte könnyebb alulról kikerülni? Vagy siványan alábujt, és behízta magát? És mindezért kinek kéne elvinni a balhét!!?? Szegény cicusnak?
lb7
lb7 2010. 06. 30. 17:13 | #57
ez még viccnek is rossz
Előzmény: Su (55) 0 VÁLASZ
Zsottika 2010. 06. 30. 17:13 | #56
A macska nem más mint ösztönlény.Oda szokik ahol kap enni......
Amíg csak itt az Izén látok macskát addig semmi bajom velük.A kertbe meg úgyse sokáig tartana a pályafutásuk.Mert van egy cuki kutyusom XD Aki hűséges!
Su 2010. 06. 30. 17:12 | #55
nem, de egyszer lehet, hogy megkóstolom, milyen a húsa;)
Előzmény: Tooni (47) -2 VÁLASZ
Gäboh 2010. 06. 30. 17:09 | #54
Előzmény: lb7 (46) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:09 | #53
:DDD
Előzmény: Gäboh (50) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:08 | #52
Butaság. Pl. rengeteg idős vagy beteg ember életébe pozitív változást hoz egy állat (többnyire macska vagy kutya), erről kutatások vannak, de napestig sorolhatnám a "hasznukat". De ilyen alapján állatokat rangsorolni tényleg ostobaság.
Neked milyen hasznod van az "ember" számára? Mondhatnám én is, hogy semmi.
Előzmény: Su (45) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 17:08 | #51
a macska egy faj, melynek általános jellemzői vannak. nehéz egy fajról másként beszélni, mint általánosítva.
és igen, lehetnek a fajon belül egyedi esetek is, valamint az is valós dolog, hogy az ember szeret emberi érzéseket, cselekvéseket belemagyarázni kedvencei viselkedésébe. sőt, egyes egyedek még szokásokat is képesek lehetnek átvenni tőlünk. ettől a faj maga és a viselkedése még független az embertől, akármit is szeretnél mögé képzelni, mert olyan cukik.
Előzmény: bungle (41) -2 VÁLASZ
Gäboh 2010. 06. 30. 17:08 | #50
Szerintem ebben a videóban a kissrác a haszontalan... Onnan nem tud kimászni?
+3 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 17:05 | #49
Ez így van. Erre is írtam már sztem többször a "dogs have masters, cats have slaves" idézetet. :)
Előzmény: ügikxvsgdnmxk (42) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 17:05 | #48
a magad nevében írj, ne máséban
Előzmény: Su (45) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 17:04 | #47
Hát nem próbáltad még megfejni??? :D
Előzmény: Su (45) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 06. 30. 17:04 | #46
ez biztos letépte volna az idegen arcát ha be akart volna jönni:
http://www.youtube.com/watch?v=kZ9uJK8pAg8&feature=related
Su 2010. 06. 30. 17:03 | #45
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Purple (39) -4 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 17:01 | #44
Gondolom a trollok körében ezért is népszerűbb háziállat a számítógép :D
Macska nem gombnyomásra parancsvégrehajt.
Előzmény: ügikxvsgdnmxk (42) +3 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 06. 30. 17:00 | #43
A macskákkal kapcsolatban (is) Terry Pratchettnek van egy kiváló könyve.
The unadultered cat. Magyarul Az igazi macska címmel adták ki. Nagyon jó. :D

Ebben a macskáról találóan azt írja, hogy "az igazi macska olyan, amilyen valójában lettél volna, nem pedig olyan, amit végül csináltak belőled". :D
Asszem, ezért szeretjük (vagy utáljuk) őket.
Meg persze azért, mert szépek, harmonikusan, ügyesen mozognak, egyszerűen jó rájuk nézni, és mert szemtelenül látványosan tudják élvezni az életet, amiről sok ember megfeledkezik.
Ez egyesekből irigységet és utálatot, másokból csodálatot vált ki... :)
Előzmény: bungle (25) +5 VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 06. 30. 16:59 | #42
Minden macska egy önálló lény. A kutya egy falka jószág, tehát irányításra szorul. A macska nem is tűri hogy ráerőltesse valaki az akaratát.
bungle
bungle 2010. 06. 30. 16:58 | #41
Mondd ezt annak a süket házaspárnak, amelyiknek a napokban egy macska mentette meg az életét. Általánosítasz, tudás nélkül, még jó, hogy leidiótáznak.
Előzmény: Su (38) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 16:57 | #40
miért, mert nem egyezik a véleményünk? ne már. mellesleg pár hónapja volt 7 macskám, most meg még mindig van 3. és mióta az eszemet tudom van a környezetemben. gyanítom jobban ismerem őket, mint itt sokan mások és lehet megalapozott véleményem róluk esetleg olyan is, ami nem egyezik a tieddel.
Előzmény: bungle (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 16:56 | #39
pff hol élsz te? :D igen lehet a világ emberközpontú, de szerencsére nem Su központú...
Előzmény: Su (38) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 16:55 | #38
haszontalan az, amelyik az embernek kézzelfogható hasznot nem hajt. a világunk emberközpontú, ezzel a ténnyel sajnos meg kell birkózni. persze attól még nem kell kiirtani, elég elismerni ezen tulajdonságát.
Előzmény: Purple (31) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 06. 30. 16:53 | #37
Én szeretem az állatokat és nem feltétlenül a haszna miatt vennék akármilyet, hanem hogy jól elszórakoztassuk egymást.

wtf: Mutass egy csivavát, amelyik szánt húz vagy "víziment"
:DDDDD
Na meg a csau-csau:a világ legbutább kutyája
+3 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 16:52 | #36
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: wtf (28) -5 VÁLASZ
Krisaaaak 2010. 06. 30. 16:46 | #35
Haszontalan ? Megfogja a rágcsálókat.
bungle
bungle 2010. 06. 30. 16:46 | #34
Hát szomorú, hogy sok ember még egy macska értelmi szintjét sem éri el. De látom te is nagyon ráérsz trollkodni. Mert az hasznos.
Előzmény: Su (29) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 16:46 | #33
*vagy kerék vagy mi van má :DDD
Előzmény: Purple (31) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 06. 30. 16:45 | #32
Csak mert nem úgy viselkedik, ahogy azt Móricka szeretné.
Előzmény: bungle (30) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 16:45 | #31
eleve mi az, hogy HASZONTALAN jószág?? kinek haszontalan? NEKED? azt meg ki nem szarja le? ugyanolyan porszem vagy a gépezetben, mint bármelyik másik élőlény.
bungle
bungle 2010. 06. 30. 16:44 | #30
Neked sem volt még macskád soha... "hálátlan jószág valamennyi". Pfff...
Előzmény: Su (27) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 16:44 | #29
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: bungle (13) -5 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 16:42 | #28
Sokan azért tartanak falun macskát, hogy megfogja az egeret. Mert a kutya nem igazán fogja meg. Csak gondolom a hozzád hasonló városi idióták erről még nem hallottak.
Előzmény: Su (27) 0 VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 16:41 | #27
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: wtf (24) -6 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 16:35 | #26
megint internet szakkör van? :DD
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 16:31 | #25
Egyébként tényleg ilyen kis rohadékok. :D
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=38936 ;)
wtf 2010. 06. 30. 16:19 | #24
Sok kisgyerek addig aranyos míg pici és játékos, aztán büdös lusta valami lesz belőle, aki konkrétan ide jár trollkodni.

Mert az aztán kurvára nem haszontalan, hogy egy macskát vagy bármi más állatot fikáztok. :D

Mutass egy csivavát, amelyik szánt húz vagy "víziment". :D Idióta. Mutathatnék labda visszahozó macskákról videót, de egy olyan gyökérnek, aki eszerint értékel egy állatot, vagy hogy mennyire "hasznos", annak minek? Nyúlad is szerintem csak azért van, hogy megzabáld, mert az a "hasznos".

Egy fejetlen csótányt nem bíznék az ilyenekre, nem hogy valamiféle állatot, netán még hogy embert is neveljenek...
Előzmény: BullFrog (20) +4 VÁLASZ
BlueD 2010. 06. 30. 16:12 | #23
de amúgy kb ez lett volna, ha megpróbál segítséget kérni: http://www.funvid.eu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=104046
Minek törje magát szegény, ha úgy is csak kiröhögik?:D
+2 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 15:45 | #22
Errtu
Errtu 2010. 06. 30. 15:44 | #21
Nekem kettő van! Akkor én nyertem? :D
Amúgy meg miért kell, hogy haszna legyen? Aranyhalat se azért tart az ember, mert hasznos. Sőt. Általában kutyát sem azért. Egy yorkshire terriernek mi haszna van, ha így nézzük? Lehet masnit tenni a hajába. Max. ennyi.
Előzmény: eol (19) +1 VÁLASZ
BullFrog 2010. 06. 30. 15:42 | #20
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
eol 2010. 06. 30. 15:41 | #19
Nekem csincsillám van. Még annyi haszna sincs mint egy macskának. Nade kit érdekel? :)
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 06. 30. 15:32 | #18
mindenhol számolnia kell ezzel, ha direkt oda fikáz, ahol tudja, hogy szeretik őket... és ez nem csak a macskákra vonatkozik.
Előzmény: Skullman (16) 0 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 15:30 | #17
Igazad van, hülyeség volt leállatozni, egy állat intelligensebb ennél. :D
Mehetsz utána, csá.
Előzmény: Miri Z (14) 0 VÁLASZ
Skullman 2010. 06. 30. 15:30 | #16
Az ize.hu-n ha valaki szidja a macskákat akkor ezzel számolnia kell.
+1 VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 06. 30. 15:30 | #15
OKé haladjunk nulláról indulva felfelé, az értelmi szintet nézve: ember, kutya, macska.
Miri Z 2010. 06. 30. 15:28 | #14
[Komment megjelenítése...]
-7 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 15:25 | #13
Imádom a kutyákat. Tényleg lehet őket tanítani. Néha még jobban is, mint egyes ostoba embereket.
Előzmény: Miri Z (10) 0 VÁLASZ
csege 2010. 06. 30. 15:24 | #12
Agnusdei:
bleee!!
google.hu/search?hl=hu&source=hp&q=%C3%A9letment%C5%91+macska&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

más állat mivel több mint egy cica?! :/
spider86 2010. 06. 30. 15:23 | #11
nincsen nap oltás nélkül :D

a macskák meg qrva jó fejek, főleg azok akik nem karmolnak ha dobálod meg nyúzod őket, a bútor macskák :D
Miri Z 2010. 06. 30. 15:22 | #10
[Komment megjelenítése...]
-7 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 15:19 | #9
Bocs, finoman fogalmaztam. Wtf már kicsit közelebb járt az igazsághoz.
Előzmény: Agnusdei (8) 0 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 06. 30. 15:17 | #8
[Komment megjelenítése...]
-7 VÁLASZ
wtf 2010. 06. 30. 15:14 | #7
Te is egy haszontalan állat vagy, mégis felnevelt anyád vagy apád vagy valami tökkelütött. Sajnos.
Előzmény: Agnusdei (3) +5 VÁLASZ
Skullman 2010. 06. 30. 15:13 | #6
Én szeretem a macskákat csak amikor a kedvencem egy kandúr elindult a farka után akkor elkenődtem.:( Aztán volt egy olyan cicám amelyik valami vadmacskának képzelte magát.:D Szegényt ellopták a bodzások.:S
Tooni 2010. 06. 30. 15:08 | #5
Csak mikor kiirtotta őket az egyház a középkorban, elterjedtek a pestist hordozó patkányok. Többek között.
Előzmény: Agnusdei (3) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 06. 30. 15:08 | #4
Na már itt is egy idióta, aki nem érti a videóban a humort... tartsál disznót, az "haszonállat", az való a paraszt formádnak.
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=15606&reply_id=297407
Előzmény: Agnusdei (3) 0 VÁLASZ
Agnusdei 2010. 06. 30. 15:05 | #3
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
lb7
lb7 2010. 06. 30. 15:00 | #2
hehe, tök jó fej cicus
Skullman 2010. 06. 30. 14:49 | #1
Ennyi... Olyan tipikus.:D