Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2010. 05. 30. 23:15 | #22
"Lássuk be, hosszútávon, önmagában egyik megoldás se túl egészséges..."
Nyilván. Ésszerűen kell táplálkozni, meg mozogni is. Ahhoz, hogy valaki ne csak fogyjon, de egészséges is legyen, viszont mindkettő kell. Betegre is fogyhatja magát az ember (és most nem a túlzásba vitt súlyvesztésre, hanem inkább az egyoldalú táplálkozásra építő diéták által okozott hiánybetegségekre gondolok), amivel bizonyos esetekben többet árt magának, mintha van rajta egy kis súlyfelesleg...

Egyébként meg az a legegyszerűbb, ha eleve egészséges életmódot folytat az ember, normális kajákat eszik, és igyekszik rendszeresen mozogni, és akkor nem kell szenvednie az életmódváltással, amikor már esetleg késő, és testi tünetei is vannak a szervezet természetellenes terhelésének... :)
Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan hiányosságok, aminek a hatását később már nem lehet ellensúlyozni. Ilyen például a fiatal korban, az intenzív csontnövekedés, csontfejlődés időszakában folytatott mozgásszegény életmód (főleg, ha az egyoldalú táplálkozással is párosul)... Nem véletlen, hogy Magyarországon (és a többi fejlett országban is) az ellátás folyamatos javulása ellenére az utóbbi években megállt a testmagasság növekedésére vonatkozó szekuláris trend... Ez valószínűleg nagyban köthető a gyerekek szabadidő-eltöltési szokásainak megváltozásához - gyk. ahelyett, hogy ki lennének zavarva a játszótérre ugrálni, futkározni, biciklizni, a számítógép előtt ülnek...és mondjuk Izét olvasnak egész nap...igen, Te, ott a monitor előtt: nyomás ki focizni! :D
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 05. 29. 17:53 | #21
Lássuk be, hosszútávon, önmagában egyik megoldás se túl egészséges... Bár... hozzátenném, hogy intenzív edzés mellett, valahogy nem a sajtburger+kóla kombó volt az, amitől jól is tudtam lakni... :/ Hiába tömtem degeszre magam ilyen műkajákkal, éhes maradtam.... na annál rosszabb érzés nincs... :DDD
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 05. 29. 17:46 | #20
Na igen...
Viszont barátnőm is akkor fogyott le, amikor egy betegség miatt kénytelen volt drasztikusan változtatni az étrendjén. Pedig nem mozgott többet, mint addig (...azaz semennyit).
rubigo 2010. 05. 29. 14:59 | #19
hát, "ammávalami"! Valami versenysport esetleg? Hosszú távon azért a "sportolgatás" is többet ér a TV-nézésnél.. :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 05. 29. 14:53 | #18
A sportolgatás és sportolás között elég komoly differencia van... Én napi 2-3 órát edzettem a hét 6 napján... azt ettem, és olyan mennyiségben, amit csak akartam... :DDD
Előzmény: rubigo (17) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 05. 29. 09:38 | #17
Hozzáteszem akkor nem sportoltam mellette... Mozgás nélkül is lehet tudatosan fogyni...
Ismerek egy embert, aki szinte naponta fut, de évek óta nem látom, hogy akár egy kilót is fogyott volna... Nyilván, mivel a mozgás után megjön az ember étvágya, plusz úgy is érzi, ezt most megérdemli, így hát eszik... A lényeg a diéta. Persze keringés szempontjából és úgy általában minden szempontból előnyösebb, ha az ember rendszeresen végez valamilyen sportot
Előzmény: rubigo (16) 0 VÁLASZ
rubigo 2010. 05. 29. 09:31 | #16
Volt egy időszak, mikor eléggé elhagytam magam és felszedtem pár kilót, majd gondoltam egyet és elkezdtem egy olvasott ciklikus ketogén diétát. Kenyér száműzve, kávé cukor és minden nélkül,... (egy napot leszámítva) szóval szénhidrátok mellőzése. Hosszú távon nem szerencsés, mert gyors fogyásnál majdnem azonos arányban veszít az ember izmot is a zsírral, erősíteni pedig egyszerűen nincs ereje az embernek, az agya is átáll a szénhidrátról, de ez fejfájásokkal jár... Szóval nem vizsgaidőszakban ideális... Így fogytam gyakorlatilag talán 2 hónap, vagy kevesebb, alatt 12 kilót.. Sok módszer van a fogyásra... A lényeg a tudatos étkezés..
Tooni 2010. 05. 28. 20:43 | #15
Nekem is annak tűnt -marhaságnak-, de a kilóimat rendszeres edzéssel sem tudtam leadni. Szóval nem hit kérdése, nálam bevált. Ugyanekkor jöttem rá mikor, hogy meggyőződjek róla, visszatértem a kenyérre, hogy az alatt az 5 hét alatt nem volt savas a gyomrom, meg böfögtem vissza a savas kaját. Alapvetően sokat javult a közérzetem is.
Előzmény: Lee77 (13) 0 VÁLASZ
Swordfish 2010. 05. 28. 19:42 | #14
Nagyon nagyon túl van ez bonyolítva és az egész jóformán az emberi lustaságból és tenni nem akarásból fakad, vagy, hogy stílszerű legyek: táplálkozik. Az emberek különbözőek, valaki hajlamos a hízásra, valaki nem tud hízni, stb.
De egy alap dolog mindenkire érvényes és nem képesek felfogni: Annyi kalóriát kell bevinni, amit el is tudunk használni.
Ha sportolsz vagy nehéz fizikai munkát végzel, akkor irtózatos mennyiségű szénhidrátot is el lehet égetni. Ha otthon a tv előtt fetrengsz, akkor lehet egy szendvics is sok. Jön a magyarázat: "én csak épp bekaptam valamit." Igen, épp csak, csak pont ebből van a baj, mert ezek mindig szemét kaják: fehérkenyér, tészta, cukor, készételek, stb. Csak sajnos pont eze jelentik a táplálkozás gerincét. A szénhidrát bevitelt meg lehet oldani normális cuccokból is, pl rizs, krumpli, teljes kiőrlésű kenyér, saláták. Nem kell lemondani a jó kajákról csak a szemétről meg mozogni mindennap egy kicsit és kész.
Nem kell norbiápdét meg a többi szarság.
Lee77 2010. 05. 28. 17:46 | #13
Hallottam erről az ősember diéta cuccról, de sztem az ilyenek marhaságok. Persze biztos lehet vele fogyni, de miért ne lehetne bármit megenni? Szerintem ha valaki fogyni akar, az márpedig sportoljon! Napi fél óra 120-as pulzus felett, akár bicaj, futás, úszás, ami jólesik és tuti meglesz az eredménye (még ha ugyanannyit is eszik, mint addig)! Meg nem kell annyi édességet enni, vagy mondjuk cukros dolgokat inni, csak vizet. Biztos van értelme a Norbi updatenek, meg az összes többinek is, de azért nehezen hiszem el, hogy pont az számítana olyan sokat, hogy este kajál-e az ember, meg, hogy mit mikor eszik. Szerintem minden csak a mennyiségen múlik!

A mennyiségről meg csak annyit, hogy még egy nem kövér ember is legalább 2-szer többet eszik, mint amennyi szükséges lenne a szervezetének! És ez is káros, több tanulmány kimutatta, hogy a túlzott energiabevitel megrövidíti az életet. És ennek van értelme, mert az emberi szervezet az a koplalásra, meg a túlélésre van kialakítva, nem a zabálásra! És ha valaki nem hízik a sok kajától az csak azért van, mert ahhoz is tud alkalmazkodni. Szóval ha valaki azt mondja, hogy alig eszik és mégis hízik, vagy, nem tud fogyni, akkor ezt nehezen hiszem el. Az igazán kevés evés az ott kezdődik, hogy nem is eszel minden nap, és még attól se lenne bajod, sőt! Állítom még jobb is lenne.

Na nem mintha én nem ennék rengeteget, de tisztában vagyok vele, hogy ez így nem a legjobb.
Előzmény: Tooni (11) 0 VÁLASZ
gigo 2010. 05. 28. 12:33 | #12
norbi update...
menj el egyetemistának, felejts el kajálni, igyál mellé sokat, és stresszelj. :D ez az olcsóbbik verzió :D
5 hét alatt 5 kiló... elég ha nem megyek haza 2 hétig, nem tömnek meg otthon a rokonok, és máris fogytam 5 kilót :D

Tooni 2010. 05. 28. 12:12 | #11
Azoknak akiknek ez "pont aktuális" meg "ez kéne most". 5 hét alatt adtam le 5 kilót minden különösebb erőfeszítés nélkül pusztán azzal, hogy kenyér helyett friss zöldséget ettem. Röviden: kihúzva minden gabonaféle és termékeik, legyen az akár teljes kiőrlésű, magas keményítő(értsd:cukor)tartalma miatt a rizs és a krumpli is. Finomított cukor dettó. Ugyanígy alkohol. Nem félreérteni, nem koplalás. Annyit ettem amennyi csak jólesett. Az a trükk benne, hogy nem a +mozgás viszi le a feles kilókat - de azért hasznos-, hanem a szervezetet kell átállítani zsírégetésre, így az életfolyamataid zabálják majd fel a zsírpárnákat. És ez most a reklám helye, paleolit táplálkozásra rá lehet keresni, Norbi update-nek ez a keményebbik változata.
cupoj 2010. 05. 28. 11:52 | #10
Láááátttooomm... :D
Előzmény: .::JunKieEQ::. (9) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 05. 28. 11:25 | #9
Átlátok a szitán.. :P ;)
Előzmény: cupoj (8) 0 VÁLASZ
cupoj 2010. 05. 28. 11:09 | #8
Afffranccba! Pedig már reménykedtem! :DDD
Előzmény: .::JunKieEQ::. (7) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 05. 28. 11:07 | #7
Ilyen körmönfontan azé' nem veszel le egy vacsorára... dolgozz még rajta.. :P :DDD
Előzmény: cupoj (6) 0 VÁLASZ
cupoj 2010. 05. 28. 10:52 | #6
Egyébként igazad van, most vagyok ideális súlyban! Bár sokak szerint most már gebe vagyok! :) Viszont én nem tudok fogyózni, csak akkor fogyok, ha baj van, elkezdem emészteni magam, + nem tudok enni!
Előzmény: .::JunKieEQ::. (4) 0 VÁLASZ
...feco... 2010. 05. 28. 10:34 | #5
kedves srác lehetsz...

miondamellett ténylegesen igaz, hogy másképp hat az emberekre a stressz és a feszültség...

a legtöbb szerencsés fogyni szokott tőle, én pechemre épp hízok. Minél több stressz ér, annál rendszertelenebbül élek, így annál több jön fel... idei év +10 kg.. :(((((
Előzmény: .::JunKieEQ::. (4) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 05. 28. 10:25 | #4
Hááát... ha 1 hét alatt ment az a 6 kiló, akkor amúgy is ideje volt má', nem ? ;)
Előzmény: cupoj (2) 0 VÁLASZ
Hajni 2010. 05. 28. 08:58 | #3
Nana! Valakinél az pont inkább hízást eredményez! ;)
Előzmény: cupoj (2) 0 VÁLASZ
cupoj 2010. 05. 28. 08:55 | #2
Legeredményesebb fogyókúra: Kiadós szakítás 3 év után életed szerelmével, mert a távolság megrontotta a kapcsolatot. Garantált eredmény: 1 hét alatt -6 kg!
Purple
Purple 2010. 05. 28. 08:52 | #1
pont aktuális