Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
rubigo 2009. 02. 04. 21:51 | #377
A videókat nem néztem meg, csak a videók mellettii képeket (nekem épp elég volt).. Közben kiszedték a rájuk mutató linket is a cikkből, ha jól láttam.. szerencsére
Előzmény: kotta (376) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 02. 04. 21:02 | #376
Nem értek veled egyet: túl emberi és normális vagy.
Náluk aztán simán alkalmaznám az ún. Talio-elvet (szemet-szemért, fogat-fogért). Hideg fejjel nyiszálnám el a torkukat, nyomnám ki a szemüket, stb. (mást nem volt gyomrom megnézni)
A büdös rohadt kurva életbe, hogy ilyen alakok vannak közöttünk.
És nem is kérek elnézést a trágárságért.
Előzmény: rubigo (375) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 02. 04. 15:11 | #375
mennyi ilyen szánalmas rohadék van! addig ütném őket legszívesebben, ameddig élnek
http://index.hu/politika/bulvar/kinzas090204/
rubigo 2009. 01. 26. 17:48 | #374
De ha jobban belegondolok lehet, hogy a nagy kamuleleplező cikk ellenére tényleg macskákkal vadásztak cápákra, csak volt annyi eszük, hogy olyan vágást csináltak a videóból, hogy egy esetleges bírósági eljárásban ne lehessen rajtuk fogást találni. Mert így lehet védekezni azzel, hogy: nem látni, ahogy cápa elkap egy macskát, nincs bizonyítva a videóval hitelt érdemlően, hogy tényleg beleakasztja a horgot a kismacsekba... stb
Előzmény: rubigo (373) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 01. 26. 17:40 | #373
Hát, nem tudom. Örülök, ha tényleg kamu. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy egy-két ember ezt simán megcsinálja és akár fel is veszi röhögve. Ha nem igazi a videó, 5letet akkor is kaptak páran vele...
Előzmény: bungle (372) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2009. 01. 26. 14:20 | #372
Előzmény: rubigo (366) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 01. 26. 13:42 | #371
Pont ezért idealizmus h ember az ember társa. A jelek szerint ugyanis nem az, nem működik, pedig sokszor egyszerűbb lenne mint hinnénk.
A kedvenc -akár- gilisztámmal nem tudok beszélgetni, nem tudja elmondani nekem mire is gondol,mit érez (jelezni persze jelzi, de senki se állíthatja h ezeket a jeleket tökéletesen és mindig megérti), bár tény, a legfontosabbat, a szeretetet meg tudja adni sok állatfaj. (A kutya még az önzetlen munkáját is.) Nem hiszem hogy bármelyik idős ember boldogabb a bármilyen kedves háziállatával, mint az utódaival, igazi barátaival, a párjával vagy egyszerűen a kortársaival. Állíthat ilyet bárki, de (szerintem) téved.
Ezek a kapcsolatok viszont nagyon sok ember életéből időskorukra hiányoznak, ezért meg is értem az állattartást, de (szigorúan csak az én véleményem szerint) ez csak pótszer. Annak viszont nagyon is jó.
Előzmény: nyehőce (370) 0 VÁLASZ
nyehőce 2009. 01. 26. 13:09 | #370
Ezt addig úgyse tudjuk megérteni, amíg magunk is idősek nem leszünk, a barátainknak már max. a sírjához járunk ki, a családunk nem törődik velünk, csalódtunk már eleget embertársainkban, stb. Nem ritka az ilyen. Az ilyen embereknek nem az ember a társa (egyébként miért kötelező, hogy embernek ember legyen a társa, ezzel az erővel giliszta is lehet :)), lehet ezt rossznak nevezni, de egy macska vagy kutya szeretetében nem igazán csalódik az ember.
Múltkor volt egy érdekes műsor valamelyik ismeretterjesztőn a kutyákról, hogy bizonyos helyeken pl. nem élne meg nélkülük az ember (szánhúzástól kezdve a pásztorokig sokféle példán keresztül mentek).
Előzmény: kotta (367) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2009. 01. 26. 12:40 | #369
Jól tetted. :) Mondjuk biztos rengeteg komment érkezne...
Előzmény: rubigo (366) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 01. 26. 12:32 | #368
Persze a békatrancsírozás (boncolás) sem szép dolog. Ráadásul nálunk minden kétéltű (és hüllő is) védett. Viszont nem öncélú (remélem), hanem a tudomány és oktatás érdekében történik. A nyulas-disznós dolgok messzire vezetnének, ha most belekezdenénk, de ha van valakinek ereje, kedve, ideje a vadászat és húsállattartás értelmét, miértjét feszegetni, akkor hadd szóljon...
A munka helyett netezőket ne bántsuk... :P Nem szeretném, ha lecsuknának ;)
Előzmény: kotta (363) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 01. 26. 12:31 | #367
Tudom, idealista vagyok, de régen rossz, ha bárkinek is (nem lebecsülve a macsekok szeretetképességeit) csak egy macskakoma jut időskorára társul. Embernek ember a társa. Ha nincsenek rokonai, akkor is vannak barátai. Ha nincsenek barátai, akkor ő rontott el valamit. Miért rontják-rontjuk el sokan és értékeljük túl Fifikét? Nem tudom.
(A túlértékelést értsd a házikedvencekre örökül hagyott autókra, öltöztetősbaba-kutyusokra meg hasonló okosságokra.)

Föld van gernyó nélkül, mint ahogy egérfogás vagy boldog öregkor is van macsek nélkül. Tényleg nem jobb egyikük sem.
Előzmény: nyehőce (364) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 01. 26. 12:25 | #366
Ezért nem is posztoltam. Kerestem egy hasonló posztot (ezt) és belinkeltem... :)
Előzmény: bungle (365) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2009. 01. 26. 12:20 | #365
Páran beküldték már múlt héten... nem fogom kirakni.
Előzmény: rubigo (358) 0 VÁLASZ
nyehőce 2009. 01. 26. 12:18 | #364
Majd ha megéred a békés öregkort és esetleg egyedül maradsz, kedveskedjen neked egy giliszta. ;) Talán majd akkor megérted... :D
Egyébként az egész cápavadászatra nincs szükség, teljesen mindegy mi a csali. Viszont van egy olyan rossz hírem, hogy jó termőföld giliszták nélkül is lehetséges és valószínű aminek a giliszta a tápláléka, az is eléldegélne máson. :)
Előzmény: kotta (362) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 01. 26. 12:02 | #363
Annyira unatkozom (sok feladat vóna, csk mind utálatos :S), h még mindig itt ragadtam le.
(Az afrikai gyerekes példa nagy marhaság volt, már írás közben rájöttem h nyilvánvalóan csak ipari-gazdasági fejlettségben létezik különbség, de benne hagytam. Kár érte. :-))
Okosak vagyunk, ismerjük az élővilágot, oké. De ez felhatalmaz minket arra h szórakozzunk azokkal akik egy bizonyos szűrőn nem mennek át (pl. nem éreznek fájdalmat)? Akkor őket megfőzhetem, a malacot meg nem? Halakat irthatok ezerszám, de nem lőhetek le egy nyulat? Hülye dolgok ezek, nehéz arányokat találni.
A törvénykezésünk meg fura. Ha biológusnak tanulsz, akkor állatkínzásra kényszerít a suli a békákkal? Ha viszont nem látod a kínzásukat, lehet h vacakabb biológus leszel, és csomó folyamatot kevésbé fogsz megérteni, nem tudsz értelmesen tevékenykedni pont értük-értünk.
Kezd ez fárasztó lenni. Maradjunk annyiban h a macskával horgászókat lecsukni, a munka helyett netezőket meg szintén.
Ja, a másodikat azt ne.



Előzmény: rubigo (360) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 01. 26. 11:00 | #362
Folytattam is a gondolatmenetet és ugyanerre jutottam: emberi szemmel nézve undorítóbb ezt macsekkal tenni, és a hasznossági gondolatmenet alapján KIZÁRÓLAG emberi csalit használnék. Hülye a gondolatmenet? Valószínű igen, de felvetésnek talán nem vót oly pocsék... :DDD
A macsek meg szemernyivel se hasznosabb élőlény a gilisztánál, még az emberi megközelítést tekintve sem feltétlen. (ha nincs jó talajunk, akár éhen is halhatnánk meg ilyenek) Persze a giliszta se hasznosabb a macseknál.
Nekik van helyük úgy az egészben, nekünk nem tudom. Hogy nem találjuk, az viszont biztos.
Előzmény: nyehőce (361) 0 VÁLASZ
nyehőce 2009. 01. 26. 10:17 | #361
Pedig ezt a gondolatmenetet (hogy azért sajnáljuk-e, mert fejlettebb) akkor tényleg tovább gördíthetted volna abba az irányba, hogy miért nem használunk cápacsalinak embert (és most mindegy, hogy az az ember kinek a gyereke, a tiéd vagy valaki másé, valakinek biztos a gyereke :)). Talán mert fejlettebb emlős, mint egy macska? Na ugye...

Kevés ember tart otthon gilisztát háziállatnak. Én pl. egyet se ismerek. Talán mert egy giliszta jóval kevesebb reakciót tud kiváltani, kevésbé játékosabb, szeretetre méltóbb, mint egy macska. Egy macs vagy bármilyen más házikedvenc emberek millióinak okoz örömet (soknak sajnos már csak ez az egyetlen örömforrása és akaratuk ellenére is sokszor gyógyító hatással vannak idős emberekre), ha azt vesszük, ebből a szempontból igenis hasznosabb.
Előzmény: kotta (359) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 01. 26. 10:06 | #360
Nem azért van ez, mert a macska elterjedt háziállat, a giliszta pedig nem. A macska fejlettebb, de evolúciós szempontból, ezért az afrikai gyerekes hasonlat itt nem teljesen stimmel. Az afrikai gyerekeknél maximum gazdaságilag vagyunk fejlettebbek.
A macska idegrendszere fejlettebb, összetettebb, így a fájdalomérzékelése sem hasonlítható össze a gilisztáéval. Ezt tudjuk, még ha nem is gondolunk bele. A giliszta kb. csak érzékeli a sérülést. Az ember viszont látja a fájdalmat egy gerinces állaton, ezért aki nem szadista, azt valamennyire meghatja annak a látványa (valakit meg élvezi). Másrészt a macska háziasított állat, az ember közelségében él, függ tőle. Ha van macskád, hozzád bújik, üdvözöl,... egy giliszta nem. Ezért háborít fel Téged is jobban ez, mint a "giliszták ügye". A macskák helyére gondolhatsz kutyát, lovat, akármilyen gerinces háziállatot....
A mi állatvédelmi törvényünk szerint amúgy, állatkínzást követ el az, aki gerinces állatot úgy bántalmaz, illetve tart, hogy az az állat egészségének károsodásához vagy annak pusztulásához vezet, illetve aki állattartóként háziasított emlősállatot vagy az ember közelében tartott veszélyes állatot elűz, elhagy vagy kitesz...
Amerikában nem tudom mi a helyzet.
Előzmény: kotta (359) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 01. 26. 09:12 | #359
Amellett h ez mekkora rohadékság már, azért bele lehet gondolni pár dologba...
Ha a földigiliszta lenne ennyire elterjedt háziállat, akkor azok jogaiért is készülne honlap? Őket is megfullasztjuk, élve tűzzük horogra, pedig semmi rosszat se tettek ellenünk. Lenne értük is szép naaagy felháborodás? Miért dühítőbb egy macska megkínzását látni mint egy gilisztáét? Ja, hogy ő fejlettebb? És? Akkor az afrikai gyerekeket se sajnáljuk, hiszen mi európai-amerikaiak "fejlettebbek" vagyunk, akkor meg őértük már nem is kár...
Hogy van ez?
Milyen alapon döntöm én el h a macska hasznosabb mint a giliszta? Szebb a szeme, meg lehet simogatni, és ennyi elég is? És miért van h ezeket végiggondolva is jobban felháborodok ezen (én is) mint a giliszták ügyén?

(Na. Várom a lincselőket (pláne itt a macskabarát Izén (nyugi, nem baj az h az)), de ha valaki nagyokos azzal jön elő h akkor a saját gyerekeimet lógassam horogra, akkor azt szájbarúgom, mert nem érti mire akarok kilyukadni, ráadásul bunkó is, és összemos olyan dolgokat amik valójában nagyon mások.)
Előzmény: rubigo (358) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 01. 26. 07:50 | #358
Még egy-két aranyember...:S
Már a cikken jól felb@sztam az agyam, a videót már meg sem néztem inkább...

http://www.5perc.hu/bizarr/8332.html
alphadog 2008. 10. 02. 12:36 | #357
http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=10460" target="_blank">http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=10460
"A magukat radikális állatvédőknek nevező, csuklyás és álarcos fiatalok vasárnap este állati ürülékkel és vajsavval megtámadták a fővárosi Sirály színház előtt várakozókat. A színházban mutatták be Madách Imre: Az ember tragédiájának egy átdolgozását "Gecy" címmel. A darabot Toepler Zoltán jegyzi, akinek egy korábbi filmjében vízbe fojtanak egy kismacskát."
scripter 2008. 09. 11. 13:59 | #356
az megnézném hogy ez a "művésznek" nevezett lényszerű valami hogy lövi fejbe /akasztja fel / fojtsa meg magát a "művészete" érdekében...
kotta 2008. 03. 31. 08:48 | #355
Én ilyen szorgos nem vagyok a kommentolvasást illetően. Megnéztem ezt a videót, de nem látom értelmét. Valamelyik felmenőm valószínűleg ásott el kölyökmacskákat, jobb megoldás híján, az is lehet,h nem. Én spec. az utóbbit remélem, de csak azért mert ilyen "ártatlan" városi lélek vagyok. Az egész ügyben nem is annyira a macska a lényeg szerintem.
Nem tudom mit fejez ki számomra, h látok egy állatot döglődni. Miért jó ez nekem, mire ébreszt rá, minek teszik ezt elém? Hasonlóan egy színházi előadás után éreztem magam, ahol pucér nők és férfiak fetrengtek a vízben-homokban (köztük pl. az azóta popsztár Péterfy Bori is), és nem értettem minek. Aztán olvastam róla, mindenki dícsérte, és barátaim is oda voltak az egészért. Én azt hiszem ehhez buta vagyok, mint befogadó, hiába a sok iskola meg ált. műveltség meg ilyenek. Pokolra nem küldöm őket,csak nem értem. Nem értem.És tényleg nem értem.
Előzmény: Jonsai (315) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 22:45 | #354
akkor ezek utan sem nezem meg
Előzmény: sphott (353) 0 VÁLASZ
sphott 2008. 03. 11. 22:32 | #353
hát semmi
Előzmény: mekszamnojz (352) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 22:26 | #352
es? mire jottel ra?
Előzmény: sphott (351) 0 VÁLASZ
sphott 2008. 03. 11. 22:24 | #351
érdekelt h volt e az egésznek értelme, a szövegben volt e valami ami indokolná. világmegváltó gondolat vagy akármi.

Előzmény: mekszamnojz (350) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 22:20 | #350
naaa de, na de...!!! Bevagodtal nalam most meg az akarod hogy kaibranduljak?? :(
Előzmény: sphott (349) 0 VÁLASZ
sphott 2008. 03. 11. 22:15 | #349
ötször
Előzmény: mekszamnojz (348) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 22:05 | #348
en amugy nem neztem meg. el sem kezdtem.... eleg votl a szoveg hogy elinduljona fantaziam...brrr. te megnezted?
Előzmény: sphott (346) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 21:49 | #347
most keltel??? hm....
Előzmény: sphott (346) 0 VÁLASZ
sphott 2008. 03. 11. 21:46 | #346
asztakurva... szerencse, h most keltem fel.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 11. 21:32 | #345
haat az aki ilyet tesz nem is er tobbet egy allatnal!!

Előzmény: rubigo (344) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 03. 11. 21:31 | #344
Ó, megint valaki 2 évet kapott állatkínzásért...

http://www.origo.hu/itthon/20080310-allatkinzas-es-lopas-miatt-husz-nap-kozerdeku-munkara-iteltek-az.html

Még ilyet! Ma már "egy állatért többet lehet kapni, mint egy emberért"...

pff
Előzmény: rubigo (338) 0 VÁLASZ
jegvirag 2008. 02. 29. 08:21 | #343
Az ember megtudja védeni,magát de az állat nem,teljesen védtelen,és kiszolgáltatott! Szereti az embert és bízik benne,az utolso pillanatig!! Miért ne tarthatna nagytestű kutyát valaki bérházban? Ha rendszeresen leviszi sétálni,kirándulni jár vele stb,akkor a kutyus igenis jol érzi magát, sokkal jobban mint egy hatalmas udvaron,oda kint télen nyáron, egy két méteres láncra kötve,ugy hogy életében nem volt még elengedve, nem szaladgálhatott soha,néha oda dobnak elé egy kis kaját,meg vizet,és onnantol le van sz*..va az állat.Gondolkodj el azon vajon hol érzi jobban magát!! Vszinű,szerető gondos gazdi mellett az 50 négyzetméteres panelben! Ahol nem fázik nem éhezik, szeretik,foglalkoznak vele,és a család kedvence,és mindig a gazdija közelében lehet!!!
Az meg hogy egy szinész,egy állitolagos müvész ilyet képes tenni,filmre venni és még díjjazzák is érte,egyszerűen szörnyű,szánalmas! Azt kívánom én is ennek az embernek hogy rákos legyen,és vízbe fojtsák mert beteg!De elötte iszonyatos szenvedéseken menjen keresztül!!! Az ilyen ember nem érdemli meg az életet!!!
Előzmény: Qkac (12) 0 VÁLASZ
Majercsik Máté 2008. 02. 21. 18:52 | #342
Mondtam már hogy a k*rva annyád és hogy dögölj*n meg? :D
sziszyke0220 2008. 01. 18. 21:14 | #341
egyépként még él ez a senki ??? :@
sziszyke0220 2008. 01. 18. 21:12 | #340
fúúú de egy uccsó csicska állatkinzó barom arcú!!!! :@ rem aki ezt csinálta őt is ugyan igy fogják megfolytani !!!! nincs szíve ...aljas senki :@:@
rubigo 2008. 01. 13. 11:17 | #339
helyesbítek. nem a törvénnyel van a gond.. a be nem tart(at)ásával
Előzmény: rubigo (338) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 01. 13. 09:42 | #338
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/toepler3219/

Kik pofáznak még, hogy egy állatért mér többet lehet kapni, mint egy emberért?
....
Erről ennyit. Meg az állatvédelmi törvényről..
stift 2008. 01. 12. 18:05 | #337
Nem birtam végig nézni.Nem is tudom mit irjak.De remélem az élet majd 1x elbán ezzel a sz.r hulladék emberrel.Vagyis ez nem is nevezhetö embernek.
wtf 2008. 01. 12. 16:49 | #336
Holnap lesz a Naplóban: felmentették a fickót, megúszta a büntetést.
he 2007. 12. 27. 21:33 | #335
téged már leinjekcióztak? :)
Előzmény: Arunson (317) 0 VÁLASZ
dilidoki12 2007. 11. 26. 18:08 | #334
Szegény macska :'( Nagyon sajnáltam/lom :'(
Lilu__cica 2007. 10. 28. 21:12 | #333
Helyes!
Előzmény: Nico (2) 0 VÁLASZ
bandee1219 2007. 10. 11. 10:19 | #332
Kíváncsi lennék, ő meddig bírná? Muháháháháháá...
varazs 2007. 10. 06. 18:24 | #331
Kùlònben ùjra fenn van az iwiw-en.Ugy latszik, màr elmaradtak a "fenyegetèsek". Az az èrdekes, hogy a "mit csinàlok, ha nem dolgozom" -ba az van neki beìrva: rettenetesen szenvedek ès fèlek.
Nem kène elmegyògyàszhoz elmennie????










Előzmény: varazs (325) 0 VÁLASZ
Florilla 2007. 10. 06. 17:36 | #330
Na,én nem mertem megnézi.Annál én gyengébb idegzetű vagyok.De amint olvastam nem én vagyok az egyetlen,aki szívesen meglincselné!
three.d 2007. 08. 15. 09:29 | #329
Jézus úristen! A véleményem a szokásos az állatkínzásról: ugyanezt vele is! A művész csak úgy élheti át igazán a művészet eme magas szintjét!
Powaflips 2007. 08. 10. 19:21 | #328
Lemerném fogadni hogy azt képzeli magáról hogy ő a hatalmas művész akit nem ért meg senki...én nem büntetném meg semmivel elég büntetés az neki az élettől hogy agybajjal született..bocs h két kommentbe írok de ez utána fogalmazódott meg bennem
Powaflips 2007. 08. 10. 19:07 | #327
Ebben semmi művészetet nem látok csak egy unatkozó szadista faszkalapot...
Tomcsisz 2007. 08. 02. 14:43 | #326
Bocsi, de ellent mondok. Tényleg tele van a net egy csomo videoval, ahol ártatlan embereknek vágják le a fejét,stb(nincs kedvem sorolni)... én jómagam lattam egy parat beloluk, s meg volt valasztek, de ez akkor sem mentseg az ilyesmire...

Amugy Ceau oreg bacsikát a nem a videon vegeztek ki.. ;p
ha jol megnezed uana meg él, s mikor "lonek a katonak" akkor ahogy errefele mondjak "petardak" robbannak a foldon..

Előzmény: wtf (23) 0 VÁLASZ
varazs 2007. 07. 19. 00:59 | #325
Jè, most kattintotam rà a szerzò àllìtòlagos iwiw-adatlapjàra, hm, làtom megvan a meleg hangù levelek "hatàsa"..Ugyanis azt ìrja ki, hogy: tòròlt regisztràciò.. HELYES. Akkor ezek szerint beijedt a csòka
varazs 2007. 07. 19. 00:56 | #324
èn bevallom, hogy ezt egèsz egyszerùen nem merem megnèzni.Làtom mennyi komment van, ùgyhogy biztos sokakat felkavart a videò.Tudom, hogy az ilyenek utàn napokig rosszul tudok lenni, ismerem magam.Remèlem nagyon hogy az az àllat, aki felelòs ezèrt a szòrnyùsègèrt, ami ott tòrtènhetett, megkapja mèltò bùntetèsèt!
karmigran 2007. 07. 18. 10:57 | #323
igen. miért?
Előzmény: Laci (322) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 07. 18. 00:44 | #322
Megnézted?
Előzmény: karmigran (321) 0 VÁLASZ
karmigran 2007. 07. 16. 21:38 | #321
nah. olvastam jópárat a kommentek közül. tudnék írni hosszasan, hogy kivel miben értek egyet, de szerintem felesleges. az embert, mint 'teremtés koronája' vagy hogyis szokás még nevezni, még nem jogosítja fel semmi, hogy a meggazdagodás reményében (vagy sem, ezt csak a 'művész' tudja) akár 'csak egy' macskát, akár lovat, akár bármi más élőlényt kínozva juttasson át a másvilágra.. az erőszak erőszakot szül, lesznek, akik utánozzák, lesznek, akik éppen ezért tesznek valami jót is.. de az biztos, hogy a kellő hatást elérte ez a film
kammy 2007. 07. 16. 20:34 | #320
ez után kb 150 állatvédő csoport és magánszemély perelte, TVben is volt...
Diablo123 2007. 07. 12. 17:39 | #319
Be kéne perelni állatkínzásért. Kapna pár évet a büdös gecije.
Ency 2007. 06. 12. 16:08 | #318
az ember értékesebb az állatnál...írta Jonsai. igen, van ilyen is. de kérdezem én: egy ilyen ember, aki tulajdonképpen szórakozásból megöl (ráadásul nem ám egy-kettőre, fájdalommentesen, hanem szép hosszasan, vízbe fojtva, hagy szenvedjen a szerencsétlen), szóval egy ilyen ember értékesebb bármelyik állatnál? akár egy csótánynál is? az állatok nem pusztán "művészetből" ölnek, hanem a túlélésért, hogy kajához jussanak, stb. de ez....remélem a művész úrnak is lassú és fájdalmas halála lesz, mint ennek a szegény macseknak...és akkor majd TÉNYLEG rájöhet, hogy "a bűn szenvedéshez vezet". hát csak ennyi, gyerekek, bocs, ha vkinek sértem a nézeteit vagy valami....
Arunson 2007. 05. 10. 00:19 | #317
szóval jonsai...én beírtam a véleményem mert csak de ha 1szer találkozni fogok ezzel a buzival én biztos nem fogok elmenni mellette.Nem mondom hogy bántani fogom...csak megtöltöm a száját huggyal...remélem belefullad.Az injekció általi halál meg nem fájdalmas...
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 09. 05:50 | #316
Tian, Jonsai!

Thank you! Vegre ertelmes embereket is lehet talalni...
Jonsai 2007. 05. 09. 02:33 | #315
Jól van, gyerekek! Láttam a filmrészletet, 314-ig elolvastam minden kommentet, megnéztem mindent, amiről link volt. Fárasztó volt, de azt hiszem, megérte. Itt ízelítőt kaptunk a társadalom egészének gondolkodásáról. Még egy földönkívüli is, aki először olvas az Emberiségről, megértette volna belőle, hogy milyen az Ember. Gyűlölködő, képmutató, önző, istentelen.
Ne hördüljetek fel, én sem vagyok különb.

Egyetértek azzal, hogy "a bűn szenvedéshez vezet". De nem értek egyet a "művész" hozzáállásával. Mert mi köze egy ártatlan macskakölyök szenvedésének az ember bűnéhez? Gyűlölöm mindazt a mocskot, amit méltatlanul neveznek művészetnek. Felháborít, hogy díjat lehet nyerni egy ilyen filmmel. De azt hiszem, elérte a célját. Sok embernek belekavart az életébe, sokakat egymásnak ugrasztott.
És ez az, ami nekem a legjobban fáj, hogy sokan bosszúállóan reagáltak első dühükben. Hogy ezt meg azt tennék azzal az állatkínzóval. A legbrutálisabban végeznék ki vagy kínoznák meg embertársukat, mert egy macskát vízbe fullasztott. Na, most melyik rosszabb? Az állatkínzó, vagy a bosszúálló?
Miért nem elég nektek, ha az állatkínzó pár évet börtönben ül? Bár hallottam, hogy Magyarországon általában nem zárják be őket, hanem megússzák pénzbírsággal. (Hiába, na, az egész társadalom romlott :D)

Túlzónak tartom az állatvédők hozzáállását is. Én is tisztelem és becsülöm az életet, annak minden formáját, legyen szó macskáról, kutyáról, vágómarháról, vagy éppen kártevő rovarról, de azért egy ember mégis értékesebb egy állatnál.
Gyerekek, ne bálványozzátok az állatokat! Persze, engem is felháborít ez a film, meg a vágóhidas videó is (204-es komment). (Hála Istennek, nálunk még nem nehéz hozzájutni az egészségesen tartott és levágott állat húsához - mert vegás azért még nem vagyok.)
Blődnek tartom a méreginjekciós eutanáziát. Mitől humánusabb az, hogy beadsz az állatnak egy injekciót, annál, amikor beleeresztesz egy golyót, vagy egy csapással leveszed a fejét a fejszével? Honnan tudod, hogy nem szenved az az állat, amíg a méreg kifejti a hatását? Tudtommal méreg által meghalni nem egészen fájdalommentes és több pár másodpercnél.
Na meg az állatmenhelyek! Szerintem sokszor emberségesebb lenne gyorsan és fájdalommentesen elpusztítani egy kóbor ebet, mint hónapokig tartani egy szűk vasketrecben, hogy ki tudja, hátha érte jön valaki.

Bocsi, ha hosszú voltam. Párszáz kommentre válaszolok. :D
Arunson 2007. 05. 06. 22:19 | #314
Olvastam a kommenteket és azok akik ilyet írtak hogy "ez csak 1 macska" meg hogy "nem kell felfújni ezt a videót" azoknak is átvágnám a torkát.Remélem jön 1 felsőbbrendű civilizácíó és lepusztítja az emberiség 50%-át és bízok benne hogy az ilyen buzi "embereket" és családjaikat is leírtják.Hiszen csak emberek vagyunk...nekik olyanok lennénk mint nekünk 1 macska.Végre tudnánk tisztelni az életet!

Balázs 2007. 05. 06. 13:34 | #313
a bűn szenvedéshez vezet??ez bűn, és börtön jár érte szal remélem ő is szenvedni fog!!!legszivesebben bevagdosnám pengével és jól besóznám és kitépném a rohadt gerincét!!!!l
Arunson 2007. 05. 06. 13:15 | #312
Ez a kibaszott nagy "művészet"?
Azt a barmot folytanám vízbe.Ez nem "művész"!!!!!!!1 kibaszott selejt.Tarkón lőném és nem lenne bűntudatom!
Ezért díjat kapott?Röhejes az egész világ.
Nem nagyon tudom elmondani/leírni milyen dühöt érzek.
Ha 1szer találkoznék vele szerintem a 46os bakancsommal addig rugnám a fejét amíg ki nem ömlik az agya!


Diablo 2007. 05. 04. 17:52 | #311

Én nem néztem meg a videót. Elég volt tudnom az eredményt. Igazából nincsenek olyan szavak, melyekkel le tudnám írni dühömet!
Sőt nincs az a beteg, perverz képzelet, hogy mit tudnék csinálni az ilyen "művésszel".
Ide keverni a történelemet, a "nagy világot"?-Tök felesleges!!!!!!!!!!!!!!!
Azért, mert valaki teljesen kiakad egy ilyen brutalitáson, az nem jelenti, hogy máson nem akadna ki.
SS, nácik..én még a Sorstalanság filmet sem tudtam eddig megnézni-a könyvet olvastam.
Igen, a világ egyre inkább közömbös lesz az ilyenekkel szemben...Szomorú, de ez van. Azt hiszem, ezt nem csak én gondolom így. (Nem olvastam el az összes kommentet.)
Itt van egy szerencsétlen, KISZOLGÁLTATOTT kis állat, akit megölnek..Tényleg nem tudnám, mi lenne a legmegfelelőbb mód a kedves művész úrral történő "beszélgetésre"!!
De most komolyan: A MACSKÁRÓL VAN SZÓ, NEM MÁSRÓL!!!Történnek másiszonyú dolgok is, DE MOST ERRŐL VAN SZÓ. Óvodás szint: "de ők meg így; meg ők is csinálnsk ilyet"-bla,bla,bla! A macska a téma!!! Az agyilag korlátoltaknak üzenem!!

tian 2007. 05. 04. 10:40 | #310
Gratula neked kedves csildi!
Hitler több száz embert megölt mert úgy volt kedve ez az idióta meg csak egy macskát és nem mert úgy volt kedve, hanem (te is leírtad) hogy sikeres és gazdag legyen....és te még is Hitlert választanád. Hát akkor biztos nem hánytad volna el magad azoktól amit ő művelt. Vihogva álltál volna a gázkamrák előtt vagy mi??
Előzmény: csildi (307) 0 VÁLASZ
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 03. 19:55 | #309
Ne haragudj de nem logikus a kivansagod! Mert mi van, ha hitler idejeben a muvesz ur pont SS tag lett volna? Akkor nem biztos hogy jo otlet abba a korba tenni! A tette alapjan abban a korban biztos nem az amerikai felszabadito hadseregben szerepelt volna, nem?
Tovabba Hiitler azert csak durvabb volt...vagy Te tenyleg nem igy gondolod? Te melyik oldalon allsz tulajdonkeppen??
Előzmény: csildi (307) 0 VÁLASZ
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 03. 19:50 | #308
"amugy nem töled kérdeztem de mind1..." :) ""

Arra valaszolok, amire akarok!

KEPES VAGY EZT TUDOMASUL VENNI? NEM ERDEKELNEK AZ ELKEPZELESID ARROL, HOGY MIKENT IS KELLENE VISELKEDNEM. EN IGY VISELKEDEM, ES HOGY ERROL MIT GONDOLSZ, ANNAK SZAMOMRA NINCS JELENTOSEGE.

":)"

A rendorseget hivni... igazad van, talan az a legjobb otlet, de manapsag ovatossagot kovetel ez is: jobb ha nem talalkozol azokkal, mert az ugyvedek segitsegevel a vegen teged fognak lecsukni, es bebizonyitjak, hogy Te vagy a bunos (az akik ellen el akarsz jarni). Es utana nem vedenek meg attol, hogy a valoban rossz emberek ne tudjanak neked artani.
Amugy meg ne huzd fel magad ennyire. Irhatnek ide barmit, es erdekes lenne megfigyelni az emberek reakciojat. Nem figyelted meg meg? Ha partolom a muveszt ilyen reakciokat kapok, ha elitelem olyat. Erdekes tanulmany, ha az emberek az erzelmeik alapjan reagalnak ahelyett, hogy a logikus es jozan gondolkodastalkalmaznak.

Legyen szep napod, Bebi! :))))))))))
Előzmény: brigi_cica (306) 0 VÁLASZ
csildi 2007. 05. 03. 16:47 | #307
Elhánytam magam amikor ELKEZDŐDÖTT a videó..hihetetlen!Aztán belegondoltam a cica helyzetébe, hogy mit érezhetett, mire gondolt?Egy kúrva film kedvéért egy lélőlényt belefolytani a vízbe, csakhogy neki legyen pénze, hogy sikeres és gazdag legyen? o.O
Akkor kérdezem én...hol itt az ember?!Szánalom és szégyen a köbön! Ha választanom kellene a "művészúr" és Hitelr között, akkor Hitelrt választanám,A művészűr pedig akkor, abban az időben lenne jó helyen jó időben, mikor Hitler még nagyban munkálkodott..!
brigi_cica 2007. 05. 03. 05:42 | #306
felhivtam volna a redörséget ennyi!

amugy nem töled kérdeztem de mind1..." :) "
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 02. 22:35 | #305
Kedve Brigi Cica! :)

Olvashattad a leveleben: Te se ugraltal volna, ha a harom cigany meg akar eroszakolni, ha madzagolni akrsz...! Mert biztos nem vacsoraval kinalnanak...
Előzmény: brigi_cica (304) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 05. 02. 19:31 | #304
van egy kérdésem hozzàd... Qkac...amikor làttad a kutyàt a madzagon szenvedni, mért nem vetted le?

én imàdom az àllatokat! és ha egy ilyen eset megtörtént volna velem, nem tudtam volna megàllni hogy szerencsétlen kutyàt le ne vegyem :(
Előzmény: Qkac (302) 0 VÁLASZ
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 02. 12:07 | #303
:) Oke Dora! En vagyok az Attila. Puszi!

Thanx, Qkac! :)
Előzmény: Luflee (301) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 05. 02. 10:10 | #302
Kiscsillagvirág. A vak kutyánkat a cigányok felakasztották egy fára, ami a földünkön áll. Hárman húzták fel rá és kövekkel dobálták, ezért vakult meg az egyik szemére. Azért emlékszem rá, mert pont arra mentem és láttam szerencsétlen állatot, amint ott kapálózik a levegőben a madzag végén. Amikor délután hazamentem a munkából (asszem vetés alá készítettem elő a talajt) ott figyelt fenn az udvarunkon, a nyakán még ott volt a madzag, amit elrágott. Anyám enni adott neki és azóta ott van nálunk. Mindez kb. 5 éve történt. Nem vagyok állatkínzó és én is szeretem az állatokat, de valahogy nem igazán akarózott odamenni a három brazilhoz és rendre inteni őket, már akkor többet engedhettek meg maguknak. Egy ostoba liba vagy, ha mindenkiről azt feltételezed, aki nem ért a szent eszméiddel egyet, hogy rossz ember és imádja az álatokat kínozni.

Amúgy láttad a filmet teljes egészében vagy csak ezt az egy jelenetet?

Aki figyelte a legutóbbi naplót az láthatta, hogy az egyik filmes szakember (nemtom pontosan ki mert a nevét nem jegyeztem meg) azt mondta, hogy ő ezt egy filmtrükknek tekinti. A riporter még meg is döbbent a szavain.
Még pár hónap és a kutya (macska) sem fog emlékezni erre az őrületre.
Az emberiség egyre jobban elkorcsosodik. Hidd el, később még vadabb dolgok fognak történni csak azért, hogy az emberiség érdeklődését fenn tartsák. Ez akár primitív gondolat, akár nem, így lesz.
A gondolkodas egy adomany - nem-mel meg egyet kell értsek. Korrekt, érthető érveléseket írt. Fájdalmas dolog, de így van.
Előzmény: Luflee (259) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 05. 02. 10:02 | #301
Becses keresztnevem: Dóra. :)
tian: 301 !! :D
tian 2007. 05. 01. 21:29 | #300
300!!!:))
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 01. 20:39 | #299
Kedves Luflee!

Egyetertek veled. Ezert nem reszletezem. Nem tudom, hogy ingyenes-e az ivartalanitas (nem irtad ha jol emlekszem), de ha igen az jo. Nem gondoltam volna, mert "ezek" (a kormany) mindenert penzt kernek, meg a levegoert is lassan.

Mondanivalom lenyege: tulzott reakcio erre a temara, ezt az energiat ertelmesebb dolgokra (erre probaltam celozni) kellene forditania ezeknek a jo embereknek, igy viszont az energia (ami pozitiv iranyu) elvesz a rossz cel miatt.

Sajnos ez is szokvanyos az embereknel: a figyelem nem ott van ahol igazan kellene, igy nehez celt elerni az eletben.
Semmisegeken fennakadnak, es nagy feneket keritenek neki, sok fontos dolog felett pedig szemet hunynak.

Na ez a problem. :)

"de rendelkezem logikával :)" - hm. alakul, alakul... :)))))) (csak viccelek)
Es: Te lany vagy, hogy puszit kuldesz nekem, mert ha igen akkor oke... :) muhaha
Előzmény: Luflee (298) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 05. 01. 20:15 | #298
Miért nem gyűjtök aláírást? Nem vagyok egy megrögzött ember, aki annak szenteli az életét, hogy jobbá tegyem a világot. Ennyi időm nincs. Nekem sajnos tanulnom kell, meg dolgoznom is egyszerre. De igenis aláírom az összes ilyen papírt, mert az állatok mellett kiállok. D enem csak így teszem, ide is leírtam már, hogy a jelenlegi 2 kutyám közül, az egyiket az utcáról hoztam haza. Én legalább ennyivel jobbá tettem a világot, úgymondd minden tőlem telhetőt megtettem, mert itt 2 kutyánál több már nem férne el, és én legalább enynit tettem, nem csak papolok. Valóban írtál mást is, hogyha szeretnéd hogy mindenre adja választ, megteszem :)
- Nem szarja le mindenki azokat az állatokat akik már ki is pusztultak teljesen, mert kiirtották őket, de mivel kihaltak, mit tehetnénk értük? Az x ezer macskával is foglalkoznak, meg az y ezer kutyával, meg minden ilyesmivel, de az ninc side kiposztolva ezért ahhoz nem tudunk kommentet írni.
- Valóban halnak meg ártatlan emberek, de egyelőre én még nem találkoztam "ember védő " szervezettel, aki aláírást gyűjtött volna, hogy ne öljenek meg több embert a világon. Majd ha lesz, megígérem Neked, aláírom, de addig azzal nem tudok mit tenni. Bár azért ha belegondolok, egykét embernél igenis többre értékelem a saját kutyám, vagy bármelyik másik kutyát.
-Ezena bolygón sokkal súlyosabb problémák vannak. Így van. Többek között ezzel az országgal is hihetetlen sok probléma van, de én egy személyben nem tudok mit tenni, továbbá hiába háborgok itthon magamban és az ismerőseimnek, azzal sem tudok megváltoztatni semmit, időnként a metrófeljáróknál ha valami normális dologhoz gyűjtenek aláírást, akkor aláírom. :)
- képmutató viselkedés. Ma, MINDENKI képmutató. De ez a video, ami itt van, ezen az a felháborító, hogy egy ilyennel díjat lehet nyerni, pénzt kap érte. Ráadásul a macska kiszolgáltatott helyzetben, és jóval kevesebb ereje tehát nem egyenrangú felek, kifejezetten igazságtalan dolog. ( meg a világ ) És ez nem egy olyan dokumentum film, hogy elmentek kamerával a falu végére, és bemutatták ahogy parasztbácsi parasztnéni alássák az új szülött macska kölyköket, hanem SZÁNT SZÁNDÉKKAL a VIDEO kedvéért ölték meg ! Nem tudom érzed e a különbséget. Elég nagy.
Azt pedig hogy "Az ivartalanitas ha ingyen lenne" kezdetű mondatod azt sugallja, hogy nem értetted amit mondtam. Ez nem feltételes mód volt a részemről, hanem ez így van. Még a híradóban is benne volt, hogy minél több embert tájékoztassanak erről.
Végül de nem utolsó sorban: köszönöm érdeklődésed, de rendelkezem logikával :)
"Puszi"
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 01. 19:14 | #297
Egy csomo mas dolgot is irtam oda, ami a lenyeg, de Te kiragadtal az egeszbol egyetlen nem lenyeges dolgot, es jol meglovagoltad. Ez a trukk altalanos jelenseg. Nem irom le megegyszer amiket irtam. :)
Ez "boszorkanyegetes". A falhozvagas jobb modszer, de az sem helyes csakugy mint a vizbefolytas. De en nem errol irtam.
Az ivartalanitas ha ingyen lenne, valoszinu a legtobben ezt a modszert alkalmaznak a legtobben. De meg akkor is lenne egy par szazalek aberralt, aki oromet leli az allatok kinzasaban. Lehet sokmindenert alairast gyujteni, kerdem en miert nem teszed?? Egy csomo mas dologert tehetned, aminek legalabb ertelme is volna, na erre valaszolj!
Ennyit a leveledre valaszkent.
Tovabba menjek ertelmes normalisak koze. Ez pedig mar szemelyeskedes, amit en nem tettem. Menjel Te oda! Azert mert en leirok egy nezopontot az nem jelenti azt, hogy en barhonnan is jottem! KB. 16 nezopontot leirhattam volna, mind mas es mas szempontbol tunik helyesnek! Latom neked kell realitast kolcsonoznod!! Es egy kis logikat is tegyel a szatyorba, ha arra jarsz! Muhaha :)
Előzmény: Luflee (292) 0 VÁLASZ
byGreeg 2007. 05. 01. 11:44 | #296
Köszi, aláírtam!
Előzmény: brigi_cica (295) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 05. 01. 11:27 | #295
én Finnorszàgon lakom és alàìrtam!

itt a cim:

http://www.allatesbarat.hu/
Előzmény: byGreeg (293) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 05. 01. 11:25 | #294
na ezt jòl hozzà vàgtad Luflee :) most màr becsüllek :P
Előzmény: Luflee (292) 0 VÁLASZ
byGreeg 2007. 05. 01. 11:23 | #293
en Erdelyben lakom en hol irhatok ala?

Előzmény: Luflee (292) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 05. 01. 10:14 | #292
Na akkor tisztázzunk egy két dolgot... Amellett, hogy hála istennek az én nagyszüleimnek speciel soha nem voltak macskáik, feltételezem Te a vidéken szokásos módszerre gondolsz, amikor földhöz vágják őket. Akkor most csak így csendben megsúgom Neked, hogy az 1 pillanat, nem szenvednek 2 percig az életért folyamatosan. Továbbá én ezt is hihetetlen primitív megoldásnak tartom továbbra is, mint ahogy ezt már korábban itt leírtam, merthogy mostmár több szervezet és alapítvány is van, aki támogatja az állatok ivartalanítását, pláne ilyen helyeken, pont ezért hogy kevesebb kóbor állat legyen, meg kevesebbet tudjanak a földhöz vágni az emberek. ( manapság a kertes házakban azért többnyire civilizált és értelmes emberek laknak, nyugodj meg hogy nem mind ezt csinálja, amit Te leírtál.. )
Mielött marhaságokat írsz, szerintem tájékozódnod kéne, és kicsit szocializálódni, szóval menjél ÉRTELMES és NORMÁLIS emberek közé, ne a tudatlanok életéből meríts példát légyszíves.
Amit pedig a naplóban láttam, igen kétlem, hogy röhög rajtunk. Elég gondterhelt volt :)
Egyre több nyilatkoztat készül ellene, egyre többen írják alá. Nem kell régre visszaemlékezni, 2004-ben itthoni állatvédő szervezetek egyszer már gyűjtöttek aláírás, 270 ezer gyűlt össze, és ma ennek köszönhetjük hogy 2004-ben az Országgyűlés módosította a Büntető törvénykönyvet, és az állatkínzást is bűncselekménynek minősítették.
Jelenleg pedig azért gyűlnek az aláírások, hogy a "művész"-t börtönbe zárják.
Kezdheted a tényfeltárásod elölről, egy realisabb szemszögből...
A gondolkodas egy adomany - nem 2007. 05. 01. 06:01 | #291
Latom nagy a feszultseg... de a kovetkezok a tenyek:

- a Foldon naponta X-ezer macska mulik ki, nem beszelve a vedett allatokrol es amiket az utolso evtizedekben ki is irtottak es mar nem leteznek (!!!) es nincs rola video felvetel. Senki le se szrja.
- a Foldon naponta artatlan emberek halnak meg, megsem haborodsz fel, hanem lapulsz!
- ezen a bolygon sokkal sulyosabb problemak vannak, amire igy fel kellene haborodni, es Te semmit sem teszel: lapulsz.
- a nagyszuleitek kettesevel folytottak vizbe a macskakat minden kolykedzeskor. Lehet menni lekopni oket. Ezek sem lettek felveve, ezert senkit nem erdekel, legyintesz. (manapsag is a kertes hazakban ahol macskak vannak nyugodj meg, ezt csinaljak)
- Amikor be van mutatva egy ilyen esemeny, mindenki orjong, holott nagyon is tudja, hogy a fenti sorok igazak.
- Milyen kepmutato viselkedes az, hogy amit nem latunk - azt szabad es legyintunk - de amint valaki bemutatja azonnal boszorkanyegetes kovetkezik. Mint a kozepkorban eskuszom.
Egy kicsit realisabban kellene nezni a dolgokat emberek.
Az hogy ez mennyire muveszi itt egy kis segitseg, az iskolakban nem igy tanitjak:


"esztetika (aesthetics):"
"1. A muveszetben es a termeszetben fellelheto szepseg tudomanya;a szepseg vagy izles filozofiaja.
2. Az idealis forma es a szepseg tudomanya - a muveszet filozofiaja. A muveszet pedig nem mas, mint a kommunikacio minosege.",


Szerintem sem volt igazan muveszi a dolog bemutatasa, bar egy ilyen temat eleg nehez muveszien bemutatni, a fenti definicio alapjan. Nem valami magas a film kommunikacios minosege. Igy nem nehez megcsinalni a filmet.


Viszont a celjat elerte: heves reakciok. Es jot rohog rajtatok.
flori 2007. 04. 30. 23:20 | #290
én azthittem, sokkot kapok. láttam-segítettem balesetnél, halt meg mellettem kórházban idős néni, szoktam nézni valós boncolásokat tv-ben, szóval nem úgy érzem, hogy a gyengébb idegrendszerűek közé tartoznék. A MIKET MOST EMLÍTETTEM, AZ AZ ÉLET RÉSZE, MÉG HA FÁJDALMAS IS.
VISZONT.UTÁLOM A HORRORFILMEKET, ÉS MINDEN OLYAN MŰSORT, AMELYBEN AZ AGRESSZIÓ ÉS A HALÁL SZÁNDÉKOS!
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogyan juthat el valaki idáig, alig találok szavakat.Egy védtelen kis állat gyilkosságát végignézni borzalmas. Mondd Művészúr, milyen lelked van neked???
Beteg volt a cica?Ez mentesít téged a felelősség alól?
Szóval aki beteg, azt meg kell ölni?
Ha édesanyád neadjisten'beteg lesz, vízbe fojtod? és közben filmezed, és belemagyarázod a belemagyarázhatatlant?
Volt, aki elsírta magát a filmed láttán, büszke lehetsz magadra.
Mi lesz a legközelebbi témád? Egy leukémiás kisgyerek felakasztása?
A fejemben nagyon ronda és indulatos szavak vannak, de türtőztetem magam, nem akarok a szintedre süllyedni.Beteg vagy. csilike
Előzmény: yorgash (289) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 04. 30. 20:46 | #289
na csak h ne legyenek zavargások én nem mondom, h a csávót nem lehet szidni, csak azt, h a családját talán túlzás... lehet hogy épp elég büntetés nekik a köcsög világrahozataláért, hogy nézniük kellett a pofáján xy éven át (hacsak nem még mindig náluk él... simán kitellik az ilyenből)
byGreeg 2007. 04. 30. 19:38 | #288
amikor akkarsz tenni valamit pl megutmi valakit elobb magadat used meg es ha ugy erzed h nem rosz akkor ted azt. Elob magat kellet volna vizbe folytsa, es aztan ha ugy gondojja h ez jo erzes akkor nem bannom, de szerintem fuldokolni nem tul jo erzes!!!!
kockaa 2007. 04. 30. 18:39 | #287
és ez a pasi reggel ugyanúgy felkel mint az összes többi normális ember...elmegy a boltba...majd dolgozni...és ha minden "jól megy" még gyereke is lesz...ki tudja hány elmeháborodott mellett megyünk el nap mint nap...
yorgash 2007. 04. 29. 22:49 | #286
nos az elmondottakhoz hozzáírni már nem nagyon sokat lehet. mindazonáltal erősen kételkedni keztem benne, hogy ez egy életképtelen macska lett volna, mint ahogyan a "művész" állítja. viselkedése és tekintete alapján nem lehet ilyenre következtetni, pedig általában jól meg tudom ítélni ezt az állatokról. de még ha az is lett volna, ez a mód a lehető egyik legrosszabb módja az állatok örök békére szenderítésének, mivel annyira természetes közegben játszódik, hogy a macska utolsó erejéig próbál elszakadni a halál közelségétől. elég sokan írtak már be a családjának ahogy látom, ez szintén felesleges.
Luflee 2007. 04. 29. 19:26 | #285
Most volt a tv2-n a naplóba, hogy visszavonták a díjat. És mintha ez valami nagy dolog lenne. Bár legalább valami. De azt szeretném már látni, amikor börtönbe kerül Toepler Zolika.
Krumplibogár 2007. 04. 29. 17:22 | #284
A jó kú*va anyád is vízbe rakni amikor fájasai voltak veled születésed előtt!!!
Ez szól a macska gyilkosnak meg annak a homosexuális állatnak aki ezt művészetnek tartja...........
Szarházi kis senkik akik ilyennel szórakoznak.......
És apöcs meg azzal mentegeti magát hogy beteg volta macska....
Akkor meg legalább ne filmezd le és nemutasd meg másnak...........
Rohadt szemétláda!!!
Azért egyszer találkoznék veled egy strandon, és én is tudnék csinálni egy díjnyertes fimecskét amit te rohadék annyira élveznél mint ez a macska.
Tfpfuuuj
Előzmény: Speedy (283) 0 VÁLASZ
Speedy 2007. 04. 28. 15:36 | #283
A kú*va anyját az ien szadista állatbak ennek minek cica amikor ő maga is egy kib*szott nagy állat! Az ien g*ciket ugyanúgy vízbe kéne folytani mint azt a szegény cicát! Dögöljön meg az a paraszt ameik csinálta meg az is aki értékeli az iet!!!
Connektor 2007. 04. 28. 14:52 | #282
Szintén....6828. vagyok,remélem elitélik őket!!!!
Mol 2007. 04. 28. 14:50 | #281
Már fel van jelentva a tag. Ma olvastam az újságban.
brigi_cica 2007. 04. 28. 13:35 | #280
én is alàìrtam! és elküldtem minden ismerösömnek azokat is megkérve hogy küldjék el az ö ismeröseiknek! :)
Luflee 2007. 04. 28. 11:07 | #279
Én aláírtam... És köszi. Aláiratom még az ismerőseimmel...
Előzmény: Angi (278) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 28. 10:04 | #278
http://www.allatesbarat.hu/
Aki ugy erzi....
szelekura85 2007. 04. 27. 22:40 | #277
CSak annyit mondanék, hogy írtam az illetőnek nem hiszem, hogy megköszöni. Ja és én ilyet szemrebbenés nélkül kinyirnám.

tian 2007. 04. 27. 22:25 | #276
További jó szórakozást, és pihenést esetleg anyázást mindenkinek! Csak egy jó tanács: menjen el mindenki ezen a hosszú hétvégén a családjával, barátjával, vagy akárkivel akit szeret kirándulni vagy bárhová ahová jól esik. És akkor nem ül otthon a net előtt, jól érzi magát és nem bosszankodik a macskán, vagy az alkotón, nem veszekszik, vitázik mindenkivel, aki nek esetleg más nézetei vannak...legyen az bármilyen/morbid vagy durva, mert ilyenek vannak és lesznek is mindig/
De szerintem akkor is jobb kikapcsolódni kicsit mint a halott macskán idegesítenie magát bárkinek is!
Mégegyszer szép hétvégét mindenkinek!
Üdv:

Viktória
Luflee 2007. 04. 27. 22:16 | #275
Köszi ! Akkor elküldöm a levelét, és jó ez a cikk egyébként ! Még jó hogy ide is beszúrtam a levlem, legalább van honnan vágólapra tenni... :)
Előzmény: nyehőce (270) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 04. 27. 22:11 | #274
hogy ne keressétek a telefonszàmot olya sokàig, ide be is irhatom :0 aki akarja hìvja fel :D

06 70 220 6119
brigi_cica 2007. 04. 27. 22:05 | #273
na akkor ott folytatom a beszòlàsomat de nem hiszem hogy végig fogja olvasni mert amint elolvassa ez elsö szavakat, törölni fogja azt amit irtam :D de lehet rövidre fogalmazni a dolgokat is és kénytelen lesz elolvasni :D
Előzmény: nyehőce (270) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 27. 22:00 | #272
A jelek szerint már a címe is közkincs ennek a kis gecinek... :) Én nem mondom, hogy egy percig is elitélném azt, aki meglátogatná, és hazavágná mint a szart, de szeretnék megkérni mindenkit, hogy ne tegye... Nem ér annyit ez a kis pöcs... Majd a börtönben lerendezik vele.... :)
tian 2007. 04. 27. 21:51 | #271
Már nem sok kell és elérjük a 300-at!!! Hajrá emberek!!:))
nyehőce 2007. 04. 27. 21:36 | #270
"Sajnos" ;) betelt az iwiw-es postaládája (asszem 200 levél az iwiw-nél a határ és nagyon hamar megtelt neki). De van egy freemail-es címe is meg itt olvasható a mobilszáma + címe: http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=2&HirID=11491
Előzmény: brigi_cica (257) 0 VÁLASZ
virey 2007. 04. 27. 21:17 | #269
Nem akarok szókimondó lenni de nem érdekel h ezentul ki mit gondol én leirom amit gondolok az ilyen emberekről:Egyszerűen szólva egy utolsó köcsög geci akinek nincs jobb dolga mint hogy állatokat kinozzon én az ilyen embert ölném meg nem pedig az állatokat és egyszerűen undoritó amit ezek képesek csinálni ja és még egyszer a jó büdös kurva annyukat köcsög parasztoknak
tian 2007. 04. 27. 21:09 | #268
Mindenbe bele lehet kötni kedves Disy, csak akarni kell. Látod a példát igaz?
Előzmény: Disy (267) 0 VÁLASZ
Disy 2007. 04. 27. 21:04 | #267
asszem ebbe senki nem köt bele
Előzmény: Muttafukka (266) 0 VÁLASZ
Muttafukka 2007. 04. 27. 20:58 | #266
az állatok és az emberek egyformán büdöset szarnak...
Luflee 2007. 04. 27. 20:39 | #265
jó... olvastam a kis " oldalát is " ott is leírja 86szor.. tök mindegy.. rohadék és kész.
Előzmény: Gouranga (264) 0 VÁLASZ
Gouranga 2007. 04. 27. 20:28 | #264
(nem ő fojtotta vízbe. nem is ő volt az operatőr. )
Előzmény: Luflee (263) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 20:24 | #263
Miért, a készítő mitől érezte magát feljogosítva arra hogy egy állatot fojtson meg, aki koránt sem egy súlycsoport vele ? valóban ez a 21 egyik század, ahol már egy szurival, kíméletesen lehet megoldani az esetleges problémákat, szenvedés nélkül. De aki ilyet tesz, szerintem az is pontosan ugyanazt érdemli. Ha nem többet, mivel erőfölényben volt. Én ezt tenném. Egyáltalán nem gondolom, hogy én lennék a primitív :)
Előzmény: kisnagygeza (261) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 20:20 | #262
Jah, azt el is felejtettem írni, hogy a a második kutyát azt befogadtuk az utcáról, mert kóbor volt. Bocsika. De mivel panelban lakom, gondolom rakjam ki, mert itt rossz dolga van nagyon, ugye Qkac?
kisnagygeza 2007. 04. 27. 20:19 | #261
Isteni szereti a privitív embereket, valószínű ezért teremtett belőlük olyan sokat.

Pár fórumozó miért érzi magát feljogosítva arra, hogy egy macska vízbefolytására a tettest rögtön minimum vízbe kell folytani, de inkább előtte még inkább jól meg is kell kínozni. Mondom a középkorban élünk? Hihetetlen számomra, hogy ilyen macskakínzó emberek élnek és az is hihetetlen, hogy a 21. században ilyen primitív, középkori, eretneküldöző gondolkodású ,csökkedtagyú műveletlen emberek egyáltalán még vannak.
Luflee 2007. 04. 27. 20:13 | #260
Igazad van. Valahogy letilthatta a leveleket. Nem lehet véletlen.. Pedig milyen kedvesen írtam neki :)
Előzmény: brigi_cica (257) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 20:12 | #259
Szerintem Te hülye vagy :) De azért elmondom, hogy én panelban lakom, és két kisebb testű ( beagle ) kutyám van. Napi 3-4szer sétáltatva vannak, hétvégente pedig vagy gellérthegyre margitszigetre vagy hajógyári szigetre megyünk kirándulni, ágyban / kanapén alszanak, szerintem jobb dolguk van, mint Neked :) És ez egyáltalán nem kínzás. Ők nem egyszerű kutyák. Társak. És ez vonatkozik szerintem minden olyan kutyára, akivel foglalkoznak, és szeretik. Nem pedig így jellemezik, hogy " képzeld még enni is adunk neki " HUUUUUUUU mekkora jó arc vagy ! És milyen primitív ! :)
Előzmény: Qkac (43) 0 VÁLASZ
Gouranga 2007. 04. 27. 20:09 | #258
Ajánlat elfogadva:)

Én komolyan mondtam, h sajnálom. De sztem volt, amiben igazam volt.


Előzmény: mózesgizmó (254) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 04. 27. 20:09 | #257
lehet hogy nem kapta meg amit irtàl! én is irtam neki de nem irtam ennyit csak leköcsögöztem :D utànna belenéztem az elküldött levelekbe és az volt oda irva hogy: Sikertelen üzenetküldés: Toepler, Zoltán

de remélem neket sikerült elküldeni :)
Előzmény: Luflee (255) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 20:08 | #256
el lehetett volna adni a kutyákat macskákat, illetve ha nem akartak kölyköket akkor pedig lehet ivartalanítani az állatokat ! Nem pedig ilyen primitív módon kéne megoldani a dolgokat, szerintem erre egyáltalán nem kéne büszkének lenned..
Előzmény: victor07 (37) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 19:59 | #255
Írtam neki levelet, iwiwen :) Gondoltam megosztom veletek, hátha érdekel valakit:

Kedves Zoltán !

Szerencsétlenségemre az interneten rátaláltam az ön " filmjére " ( már ha ezt a szót lehet rá használni :) ) Igen jó ihletet kaptam tőle én is, egy filmhez. Arra gondoltam, hogy ön lehetne a főszereplő. Az egész egy szobában játszódna, Ön ül a közepén, kikötözve kiláncolva egy székhez, meztelenül, és a fejére folyamatosan csepegne a víz. Ez természetesen egy régi kínzási mód, ugyanis a víz csepegésétől lehetetlenné válik az elalvás és végkimerülésben elhalálozna. De természetesen ez nekem nem volna elég. :) Minden normális embert beengednék egyesével, hogy azt csináljon magával, amit csak akar :) Feltételezem nem én vagyok az egyetlen ember, aki ír önnek a mérhetetlen felháborodottság következtében.
Tiszta szívből kívánom önnek, hogy egyszer valaki kapja el, és fojtsa vízbe, és vegye fel mindezt filmre. 5 millió forintot fizetnék érte, esküszöm :)

Dögöljön meg :

Dóra
mózesgizmó 2007. 04. 27. 19:58 | #254
köszönöm a szánalmadat, én is sajnálom azt, hogy a leírt dolgokkal megsértettelek, vagy, hogy szánalmat ébresztettem benned. amennyiben irántam érzett szánalmad számodra teher, úgy szívesen lemondok róla.
ja, és ha tudtam volna, hogy ennyi bonyodalmat okoz, akkor oda se irom azt a "csak" - ot, bár ez így utólag nem sokat ér. gondolom az imént leírt "magyarázat" (magyarázkodás inkább) mellett is csak azt gondolod (gondolják), hogy nekem sincs jobb dolgom, mint itt kiélni a feltűnési viszketegségemet, ami nem baj, de


az ott egy macska
Előzmény: Gouranga (251) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 27. 19:58 | #253
Vállalom az operatőr szerepét...
Előzmény: Luflee (252) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 04. 27. 19:52 | #252
Én ezzel az emberrel szeretnék forgatni eg yolyanfilmet, hogy egy szobába egy székhez kötözöm, és folyamatosan csepegtetném a plafonról a fejére a vizet. Régen így kínozták az embereket, mivel így kimerültségben hal meg. Ezt szeretném filmre venni, és majd indulok vele egy pályázaton,. Remélem támogatni fogtok ha esetleg egyszer sor kerül erre.
Gouranga 2007. 04. 27. 19:31 | #251
Ez mind nagyon szép és jó. Csak tudod... aza bizonyos csak szó nagy jelentőséggel bír, amivel te is tisztában vagy, nem is véletlenül írtad oda. Az iylne kis apró "beszúrások" adják általában a modnanivaló lényegét, szóval az a szöveg, amit az mint leírtál elég álszent ez után... filozofálj ha akarsz..látszik, hogy nem avgy hülye. De az is, h valami nem stimmel. Könnyű az embereket befolyásolni, főleg ilyen helyzetekben. Sajnálom, ha megbántottalak, de még midnig úgy érzem, h amit csinálsz az szánni való.
Előzmény: mózesgizmó (250) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2007. 04. 27. 19:16 | #250
1. azt hiszem az a "csak" szó zavar mindenkit a 229-esben. azzal a hozzászólással akartam arra az elcsépelt dologra utalni, hogy az erőszak az élet része csak nem szembesítenek vele minket ésatöbbi ésatöbbi, ezt már elmondták elötte kétszázan. egyáltalán nem arról van szó, hogy a macskapusztítást hobbiszinten űzöm. egyébként már gáz, hogy ezért vkinek is magyarázkodnia kell, mert ahhoz elég elborult elméjű embernek kell lenni, hogy valaki ezt a tettet végrehajtsa.

2. az "ez egy macska" kijelentés pedig megkérdőjelezhetetlenül igaz, és helytálló kijelentés. (az is gáz, hogy ezt is meg kell magyarázni, mert semmi érthetetlen nincs benne.) rávilágít arra, hogy erről mindenki égbeszökő következtetéseket kezd el levonni (köztük én is, te is, és a maradék száz másik), megfeledkezve az általános valóságról, mivel a videó az érzelmeinkre hat, és nehéz - szinte lehetetlen részvét, megrökönyödés és düh nélkül végignézni. objektív szemlélőként egy macskát látunk, akit elpusztítanak. szubjektív szempontból ez egy szegény, ártatlan kiscica, akit valamiféle aberrált kretén a halálba kínoz.

3. nagyszerű a hasonlat, viccesnek is hat - gondolom annak is szántad az utolsó mondatból ítélve - csak az a szomorú, hogy erre eleddig rengeteg példa volt a történelemben, és a "művésznek" még szabadkoznia se kellett.

ennyi lenne,
sajnálom, hogy ennyire félreérthetőek voltak az eddigi megjegyzéseim, bár ez mit sem változtat azon, hogy

ez egy macska, bárki bármit is mond.

tian 2007. 04. 27. 18:55 | #248
Igen, ha olyan világban élnénk akkor lennének akik azt mondják "ugyanmár ez csak egy dagadt kis geci" és tapsolnának, és lennének akiknek szemet szúrna a dolog, úgyanúgy mint most a macska. a kis dagadt geci?....hmmm...hát az lenne a sorsa.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 27. 18:45 | #247
Hipotetikusan tételezzük fel, hogy olyan világban élünk, ahol a 130 cm-es, kopaszodó, kövér embereket nem veszik emberszámba. Tételezzük fel azt is, hogy te is egy ilyen személy vagy. Képzeld el amint egy teltházas színházban a szinpadon egy vödör vízbe nyomom a fejed, te kapálózol én meg megvárom amíg szépen lassan kileheled a lelked, miközben fapofát vágok és csak ennyit mondok: Ugyanmár ez csak egy dagatt kis geci... ! Majd a közönség állva tapsol.... Asszem művész leszek...
Előzmény: mózesgizmó (245) 0 VÁLASZ
tian 2007. 04. 27. 18:35 | #246
:DDDDD
Előzmény: mózesgizmó (245) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2007. 04. 27. 18:26 | #245
ja, és ha valaki elfelejtette volna, az ott egy macska
mózesgizmó 2007. 04. 27. 18:25 | #244
semmi beképzeltség sincs ebben.
ha szerinted nem macska, nem tudok segíteni rajtad.
azért írok, mert jólesik, mert ingyen van, mert szabad, mert kedvem tartja, szóval nagyjából azért mint mindenki.
gondolom gondolatban néhányan már besoroltak a macskagyilkos kategóriába, pedig egy fél szóval sem mondtam ilyet.
az állítás igzságtartalmát senki nem vonhatja kétségbe.
néha a legnyilvánvalóbb dolgot a legnehezebb észrevenni (biztos vmi kínai mondás).
csak én veszem észre, hogy az egy macska, mert már kurvára nem erről szól az egész?!
egyébként beképzelt nem vagyok.

inkább tahó, úgyhogy a kurva anyádat neked, az értetlen, könnyenítélkező gecinek.
[sejteni lehet, mi lesz ebből az egészből]
Előzmény: Gouranga (236) 0 VÁLASZ
Disy 2007. 04. 27. 18:17 | #243
Ez szomorú...
tian 2007. 04. 27. 18:10 | #242
Neked is jó pihenést bungle:)
Előzmény: bungle (239) 0 VÁLASZ
matykovics 2007. 04. 27. 17:24 | #241
Nagy divat a sokkolás filmes körökben. De mennyibe került volna ugyanezt a jelenetet animációval helyettesíteni? Ja, vagy így olcsóbb volt? Remélem a kismacska tudata egy b***ott nagy veszett pitbull testébe reinkarnálódik és megtalálja csávót.
Erno 2007. 04. 27. 17:04 | #240
En csak annyit mondok, hogy az a szellemileg visszamaradott retardalt genetikai hulladek aki ezt csinalta es muvesznek erzi magat, holott azt sem tudja miben rejlik az, szoval akkor lenne igazi nagy muvesz, ha en folytanam otet vizbe es ezt rogzitene videora. Ha tetszik az otlet barmikor vallalom tok ingyen, nagyon szivesen. Nem viccelek, komolyan. Sott aki ennek dijat adott azt is szivesen a viz ala nyomom. Es aki meg vedi is es tetszik neki a video az is felejtse el, hogy o valaha is emberi leny volt mert nem, egyszeruen csak egy hulladek es az ilyen szarhazi nulla emberek miatt tart itt az emberiseg, vagyis leeghetne a bor a moslek pofajarol, hogy egyaltalan eletben van. De ha rajtam mulna akkor nem lenne eletben sokaig az ilyen mert mindet a viz ala nyomnam es nagyon nagyon szivesen tennem es az anyjaval es apjaval kezdenem, mert ilyen moslek szemetet a vilagra hoztak. A nulla emberek mar ugy elleptek ezt a foldet, hogy egyszeruen nincs ra esely, hogy valaha is jobb lesz az elet a foldon, viszont minden esely meg van ra, hogy egyre rosszabb lesz. Ezen mar csak az Isten tud javitani, ha orokre szamuzi a gonoszt a melybe.
bungle
bungle 2007. 04. 27. 17:00 | #239
Na, hát akkor további jó szórakozást a hosszú hétvégére, mindenkinek jó pihenést (új izéket ne nagyon várjatok szerdáig).
Gouranga 2007. 04. 27. 16:59 | #238
jah, és a szuper következtetéseidről meg csak annyit, h ezzel csak magadat tetted még szánni valóbbá. Gouranga:)
Előzmény: mózesgizmó (235) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 04. 27. 16:56 | #237
te meg szarhàzi köcsög vagy :) az IQ-d nulla mi a fasznak irsz ide?? :D
Előzmény: mózesgizmó (235) 0 VÁLASZ
Gouranga 2007. 04. 27. 16:56 | #236
te meg csak egy ember...aki kicsit sokat képzel magáról.
Előzmény: mózesgizmó (235) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2007. 04. 27. 15:54 | #235
az továbbra is egy macska
blazs 2007. 04. 27. 15:52 | #234
mindegy honnan nézzük elég elszomorító eset.
a néhány "művész mellé állónak" üzenem: téged akarna két odaállós legény víz alá nyomni:
sírnátok, könyörögnétek, magatok alá vizelnétek.
szóval anyázhattok, de ti sem vagytok kölömbek az alkotóknál: beszari, szánalmas patkányok.
miért nem tigrist próbáltak víz alá nyomni?

valóban többet beszéltetek már róla a kelleténél. nem is tudom miért tépem itt a számat...

sajnos ez is el fog felejtődni.
császár előd mit kapott azért, hogy betépve megölt egy rendőrt? másfél év felfüggesztve.
most meg azt hiszi, ő a fasza gyerek a cool-on.

de ha valaki szoftvert másol, lecsukják hat évre.

vicc


mózesgizmó 2007. 04. 27. 15:51 | #233
reakcioidő: 20 perc

jókívánságok: 3 db

felháborodás: 100%

provokációból ötös.

ee ne hidd




nemethbalazs 2007. 04. 27. 15:42 | #232
te meg egy iciri-piciri. de annál nagyobb fasz...
Előzmény: nyehőce (231) 0 VÁLASZ
nyehőce 2007. 04. 27. 15:33 | #231
Te meg csak egy kis pöcs vagy.
Előzmény: mózesgizmó (229) 0 VÁLASZ
alphadog 2007. 04. 27. 15:29 | #230
Te meg miről beszélsz, nem tudsz olvasni vagy ennyire szellemileg visszamaradott vagy, hogy nem érted meg a mögöttes tartalmat? Igen, ma egy macskát kínzó film nyer díjat, holnap egy kutyát, holnapután meg egy olyan, amiken embereket kínzunk? Remélem ez utóbbinak te leszel a főszereplője!
Előzmény: mózesgizmó (229) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2007. 04. 27. 15:25 | #229
ez csak egy macska
alphadog 2007. 04. 27. 15:03 | #228
bichka, pont te vagy itt, aki a beszűkült agyaddal érvek nélkül állsz hozzá. Ha vetted volna a fáradtságot, elolvastad volna az előtted szólók kommentjeit, az összes "érved" ami a film mellett szól már meg lett válaszolva, nem fogja senki ismételni magát a lustaságod miatt. Szégyellem magam helyetted is, hogy olyan lények embernek nevezik magukat, akik ezt művészfilmnek nevezik, ráadásul még csak nem is látták (én se láttam, de ha szar van a palacsintában, hiába jó a tésztája, az már szar lesz, az nem indok, hogy ez nem a teljes film!). Különben is megtanulhatnád: a díjakat azok kapják, akiknek adják!!! Egyébként ha vetted volna a fáradtságot, olvashattad volna azt is, hogy a tisztelt zsűri szép csendben kihátrált és visszavette a díjat! Szégyellem magad helyettetek, akiknek az az egyetlen érvük, hogy "vannak ennél szörnyűbb dolgok" és mintha ez a teljesen felesleges, öncélú állatkínzást tartalmazó film és az érte kapott díj már nem is számítana bűnnek, azt vélitek az érző emberek szemére hányni, hogy más állatok vagy az emberek ellen elkövetett bűnök esetleg már nem is számítanak nekik. Ez csak a ti beteges agyszüleményetek, igenis akit ez téma felháborít, azt felháborítja bármilyen élet elleni agresszió vagy felesleges bántalmazás, nem kell itt mártírkodni. Szégyellem magam helyettetek, hogy egy ilyen film mellett elmentek egy legyintéssel, mondván ezt csak a média fújta fel vagy mert nem ez az egyetlen gaztett szerencsétlen tehetetlen állatok ellen. Így soha nem is lesz megérdemelt büntetés egy ilyen vagy akár egy jövőbeni állatkínzásért és az emberek ettől csak felbátorodnak, mert nincs visszatartó erő (ha már a saját lelkiismeretük úgysem az)!
Előzmény: bichka (221) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 04. 27. 14:49 | #227
àmen !! :)
Előzmény: gax74 (226) 0 VÁLASZ
gax74 2007. 04. 27. 14:44 | #226
A "művész" úr kedves édesannyát fogja a következő filmjében vízbe fojtani vagy csak szimplán agyon lövi, hogy ne szenvedjen ? Mindenesetre tök mindegy, hogy csigát kínoz valaki vagy macskát az állatok is érzik a fájdalmat. Szerintem tök mindegy, hogy mire kapott díjat a film ez a rész is a filmhez tartozik, de éppen ez miatt nem kaphatott volna díjat. Mindenesetre a faszát vágnám le és etetném meg az ilyen féle "művészekkel" akik így akarnak kitűnni a sok ingyenélő gyökér egymás faszát szopó és egymásnak díjat osztogató bibsik között.
Előzmény: MAGura (224) 0 VÁLASZ
bichka 2007. 04. 27. 14:35 | #225
végre valaki nem anyázik :)
Előzmény: MAGura (224) 0 VÁLASZ
MAGura 2007. 04. 27. 13:01 | #224
Csak egy kérdés mindenkihez: Valaki itt a commentelők közül látta egyszer is ezt a filmet, vagy csak erre a kivágott 2perces jelentere gerjedtetek így be? Úgy gondoljátok hogy tényleg azért kapott ez díjat mert egy macskát megfojtanak benne? pfff. Én nem mondok itt véleményt a filmről, mivel énsem láttam (gyanítom Ti sem), de néhány commenthez lehetne mit hozzáfűzni, mert elég érdekes dolgok jöttek fel.

kolompír 2007. 04. 27. 12:26 | #223
lol
többet nem írok, mert most úgyis képtelen vagy felfogni
Előzmény: wtf (147) 0 VÁLASZ
bichka 2007. 04. 27. 12:16 | #222
jah, és mint ÍRTAM IS valóban nem láttam a filmet, és egy szóval sem mondtam, hogy értek hozzá, de az, aki az ilyen díjakat osztogatja, csak tud valamit a művészetről. olvass jobban, gondolj mélyebben...
bichka 2007. 04. 27. 12:13 | #221
hm. igazság szerint érvelni nem tudsz, csak ahogy az utóbbi három kommentedet néztem, ironizálni, és fikázni másokat. Az éremnek mindig két oldala van, nyomatni a te véleményedet mint a gép úgy, hogy a másikat meg sem próbálod érteni, csak lefikázod, mert nem ért veled egyet, roppant primitív hozzáállás. sorry
Előzmény: kukika (219) 0 VÁLASZ
tian 2007. 04. 27. 11:58 | #220
:)
kukika 2007. 04. 27. 11:57 | #219
Te is jooool kuldod, bichka cimbi!! Nagyon is muveszfilm ez a film, te legalabb ertesz hozza (kar, hogy nem lattad)! En mar a folytatasan gondolkozom (Alszent Part II), az meg nagyobb durranas lesz. Nincs koccsonbe egy vidikamerad? Na mindegyy, maximum lopok egyet... Arra gondoltam, most egy kutyat kene megperzselni a sogor malacperzselojevel (a macska mar leragott csont, hehheheee)... Ugye van egy kutyad koccsonbe?? Egy darabba kapod vissza, igerem, csak fekete lesz a szine, hohhhhoho!!! Az lesz a film uzenete, hogy az emberek megperzselik a gyisznot is, merne perzselnek meg a ruhes kutyakat is!!! Vijetnamba vagy hol a tokombe meg is eszik a kover darabokat, haaaa annak van igazan tapertekje!! Igazi muris muveszvigjatek lesz, a dijon majd osztozunk, oki?!!! Ha nincs felesleges kutyad, az se gond, van itt a kornyeken rengeteg, majd aszt mongyuk beteg volt, ugyis megdoglik egyszer mind, heee!!! A reklamrol nem kell gondoskodni, a sok alszent faszfej hapog majd eleget rajta!!! Ugyse kapunk komoly buntetest, a penzdijbol meg rohogve kifizetjuk a birsagot!!!
Előzmény: bichka (210) 0 VÁLASZ
kukika 2007. 04. 27. 11:02 | #218
Neked is igazad van, teso!!!! En is arra varok vegre, hogy velem szolidratitaljanak!!! Mert en ember vagyok, a javabol!!! Macska, patkany, nem mindegy? Dogoljon meg mind!!!!
Előzmény: sparkey6 (216) 0 VÁLASZ
kukika 2007. 04. 27. 11:01 | #217
Igazad van teso, inkabb ezeket kene mutogatni, nem szaros kis macskakat!!! Azok ugyse jo semmire, meg a husuk se jo, elhiheted, en mar edtem olyat, azt csak a kocsog ferdeszemuek tudjak megenni, nincs is benne semmi hasznos!!!
Előzmény: victor07 (215) 0 VÁLASZ
sparkey6 2007. 04. 27. 11:00 | #216
Ha egy csigaval, vagy egy patkannyal csinaltak volna, akkor is haborognatok? Hany allatot csapnak el, vagnak le, hal ehen, eszik meg percenkent csak magyarorszagon? Lehet, hogy ha megnezik ezt a videot sokan, es azok kozul csak paran szolidarisabbak lesznek embertarsaikkhoz, es az allatokhoz, akkor mar megerte az aldozatot. Persze sajnalom en is a kiscicat... De kar itt alszenteskedni, aki fölnegyelne, lefejezne, vizbefolytana a rendezöt, az is ugyanabbol a kalapbol valo, mint rendezöbaratunk.
victor07 2007. 04. 27. 10:49 | #215
a szellemi szint korlátaihoz érve marad az egymás szapulása?
ezek törvényes vágóhidak.
kukika 2007. 04. 27. 10:46 | #214
Jooo csinalod, pusztito, en is utalom a retkes macskakat!!! Az nem is ember, aki meg nem folytott macskat vizbe! Bar en inkabb le szoktam a rohadekokat onteni benzinnel es meggyujtom... asse faj nekik, elhiheted, csak egy kicsit meleguk lesz es aranyosan rohangalnak!!! Euforiajuk lesz, hehhheheeheee... De ha tudom, hogy ennyi penzet lehet vele kapni, akkor kerek valakitol koccson egy kamerat es felveszem!!!! Na megyek vissza keregetni, mert leesett a veralkoholszintem, osszelejmolok meg par decire valot, hatha az estet a detoxiban tothetem... Aztan fogok par kobor macskat meg kutyat, hogy meglegyen a szorakozas, ugyis csak megdoglenenek, nem? A sok barom meg kolti rajuk a penzt, ahelyett, hogy nekem adnak!!! Bar a kutya egy valamire megis jo, ha azzal keregetsz, sokkal tobbet kapsz az oreg nyanyeszoktol!! Csak elotte erdemes levagni az egyik labukat, ugy elesettebbnek (elesett ebnek, hahahhaaa) tunnek!!!! Es meg ezek az idiotak azt mongyak, hogy egy ilyen ruhes dog ertekeseb mint enn!!!!! Idiooott!!!
Előzmény: pusztito (130) 0 VÁLASZ
dhsrac 2007. 04. 27. 10:37 | #213
Hello! sajnos nincs időm elolvasni minden kommentet, ezért bocsássátok meg nekem, ha volt már előttem is hasonló vélemény! Ez a pali nem mondja művésznek magát, de elvárja a közönségtől, hogy annak tartsa?! Ha igazi művész akarna lenni, akkor olyat mutatna a világnak, amit még senki előtte nem tett! Például magát is vízbe folythatta volna, és akkor azt mondanánk rá, hogy: Ez igen! Ő igazi művész volt! Az életét adta a hírnévért és a művészetért!
Azok, akik a művész mellé álltak, nem képesek felfogni, hogy mit is tett valójában a "művész"! magát reklámozza egy olyan filmmel, amiben megölet (vagy megöl) egy olyan kis csöppséget, ami nagyon sok embernek hatalmas értéket jelent! Én nagyon sokat kapok a cicámtól, amikor késő d.u. hazajövök fáradtan, és odabújik hozzám, dorombol az ölemben mindennap! Ez feldobja az egész napomat, mert tudom, hogy értem dobog egy ilyen kis érző szív! de ezzel a filmmel együtt már eggyel kevesebb van..
Előzmény: Qkac (212) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 04. 27. 09:56 | #212
Nico, meg wtf. Ti csak egyet szajkóztok folyton a becsületesség és az emberségesség oltárán és felmegy nálatok a pumpa, ha valaki ellent mer nektek mondani. Kész ennyi. Victor07 és Ream1 nem akartak a "macskagyilkos" mellé állni, csak próbáltak másképp érvelni veletek szemben. Ettől ők még nem roszabbak, mint te vagy wtf.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 27. 09:47 | #211
Meg se kell néznem amit küldtél.... Én a törvényesen működő vágóhidakról beszéltem te sötét kis pöcs....
Előzmény: victor07 (206) 0 VÁLASZ
bichka 2007. 04. 27. 09:46 | #210
Na. Annyi komment van, hogy nem olvasom végig, de sejtem, h nagyjából miről szólnak a felső 1-2 alapján.
Abba gondoljunk bele, hogy ugyebár (a normális ember) esziik húst. Ehhez nélkülözhetetlen csirkét, marhát, disznót ölni. Nincs is ezzel baj, ez mindig így volt, az ember erősebb, és hát "az erősebb kutya b*szik". Kíváncsi lennék, azon kedves kommentelők között, akik a macskagyilkossal szembeni oldalon állnak, ettek e már valaha nyulat, békát, csigát, bármilyen olyan állatot, ami valójában nem rendelkezik valós tápértékkel, mint mondjuk a marhahús, pusztán azért esszük, ill. azért öljük meg, mert finomabb a húsa, és ez örömet szerez nekünk. (a tápértéket úgy értem, h pédául egy helyes kis nyusziból azért nem lakik jól 1 nagyobb család).

Ahogy a gasztronómia, úgy a művészet is hozzá tartozik az emberhez - bár nem láttam a filmet, bizonyára rendelkezik némi művészi értékkel, amennyiben valóban díjat kapott. Tudom, hogy ez komoly értékrendbeli kérdés, hogy vajon mi fontosabb - örömszerzés a gyomrunknak. vagy a szemünknek/lelkünknek... de mindenesetre érdemes lenne elgondolkodni rajta. Ja, és ne mondja senki, hogy nem hatott a lelkére a filmból kiragadott jelenet: hiszen elég sok komment jött ide. Nézzétek meg a filmet, és döntsétek el, vajon megérte e a "művészetért" megölni a cicát. Ki tudja, lehet, hogy még tetszeni is fog.

Más kérdés, a macsek halála valóban brutálisabb, mintha levágnánk a fejét és megkajolnánk. De akkor is.. szerintem érdemes meggondolni...
tian 2007. 04. 27. 09:44 | #209
Kedves punyukli!

Nem mondtam meg senkinek semmit, csak egy javaslat volt! Mert akármilyen szélsőséges videó vagy post felkerül ide mindig anyázás a vége. Ha mi emberek nem tudunk egymáshoz rendesen viszonyulni akkor hogy várjuk el hogy az állatokkal normálisan bánjunk?
Ha figyeltél volna a videóról nem mondtam el a véleményem, tehát nem tudhatod hogy vízbe fojtanék - e egy macskát.
De ha nagyon érdekel nem hatott meg a macska, utálom őket, mert mikor kicsi voltam teljesen mindenféle előzmény nélkül nekem jött egy és össze-vissza karmolt....nem volt veszett sem. Azért nem hiszem, hogy vízbe fojtanám vagy megkínoznám őket, azt hiszem nem lenne hozzá gyomrom, de nem is érdekel. Sokkal jobban idegesít ez a sok-sok felháborodás, de meg merem kockáztatni, hogy a sok-sok "itteni állatvédő" (tisztelet a kivételnek!!) még egész életében a kisujját sem mozdította egyetlen állatért sem.

Amúgy meg nagyon nagy a szöveg a videóban, ha a macskáért nem is ezért megérdemelte a díjat.

Előzmény: punyukli (208) 0 VÁLASZ
punyukli 2007. 04. 27. 09:32 | #208
Ha szerinted elég már a komment, akkor minek írtál még egyet? És miért te mondod, meg, hogy ki mennyi kommentet írhat, illetve miről meddig vitázhatunk? Mennyé' inkább és fojts vízbe egy macskát...
Előzmény: tian (207) 0 VÁLASZ
tian 2007. 04. 27. 09:28 | #207
Na vajon leírta -e már mindenki a maga kis véleményét?
Szerintem meg van ilyen és kész! Fel lehet háborodni rajta, lehet gratulálni a művész úrnak...kinek mi tetszik.
De mostmár azt hiszem éppen elég komment van, mindenki leírta amit akart, felesleges tovább vitázni, mert se jobb se roszabb nem lesz már ettől senkinek. A macskának sem.
victor07 2007. 04. 27. 09:08 | #206
jártál már vágóhídon?
mert ezek nagyon nem így működnek. érdemes megnézni, ezeket...és rájösz, hogy a macskával még humánusan bántak.

http://www.videobomb.hu/video/DURVA_ALLATKINZAS_Meet_Your_Meal
punyukli 2007. 04. 27. 09:00 | #205
Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászolásokat, és gondoltam megosztom veletek az én véleményemet is. Nekem is van kutyusom (egy zabálni való tacsi), panelben lakom de nem tartom magam állatkínzónak. A kutyus imád engem és én is őt. Viszem sétálni, játszik a többi kutyussal, szerintem jó élete van. Valószínüleg jobb, mint azé a szép nagytestű farkaskutya szerű kóbor kutyusé, aki hetek óta "szabadon" garázdálkodik a lakótelepünkön, éhezik, ázik-fázik stb. Szerintem ami vele történik, az az állatkínzás, nem a panelban tartás. Az a fontos HOGYAN tartod, nem az hogy HOL. Itt sok mindenkinek igaza van, hogy máshol embereket ölnek, meg az Al-kaida fejeket vág le videókon. Én per spec nem vagyok oda a macskákért, de ami SZERINTEM a nagy különbség a cicás videó és az Al-kaida videók között, hogy az ember TUDJA, hogy veszélyben van/lesz, a tudósítók TUDJÁK hogy elrabolhatják őket pl Irakban, TUDATOSAN VÁLLALJÁK a kockázatot, és VAN ESÉLYÜK visszaütni, visszalőni, elfutni...stb. Ezzel szemben ez a szerencsétlen kis állat megbízott az emberben, szerette és azt hitte, hogy viszont szeretik NEM TUDTA és NEM ÉRTETTE, hogy mi is történik vele. Erre egyszerűen NINCS MENTSÉG!!! Ugyanolyan, mintha egy újszülöttet a kukába dobnak vagy vízbe fojtanak.
Ne ez az ÉN véleményem.

Üdv:

D.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 27. 08:42 | #204
Értsétek már meg végre, hogy a haszonállatokat akiket leölnek, nem kínozzák meg mielőtt megölik. A böllér is ember, sőt inkább az, mint ez a kis "művész". Szúr egy picike lukat a malac nyaki artériájára, ami közvetlen a bőre alatt van, tehát szinte semmi fájdalmat nem okaz neki, azután szépen kivérezteti. A malac meg szépen lassan elalszik. Fájdalom nélkül. A tehenet pedig árammal kiütik, egy másodper alatt elájul szegény, és ez alatt ölik meg szegényt. Ez szerintem sokkal humánusabb mint amit ez a pöcs tett... Nem véletlenül dolgoztak ki normákat arra, hogy hogyan lehet egy haszonállatot "feldolgozni". Aki nem így jár el, az törvényt sért. Abba különben már bele se merek menni, hogyha nem is a "művészúr" ölte meg íj módon a cicát, akkor is bejelentési kötelezettsége lett volna a törvénysértés miatt. Ergo, bűnrészes....
victor07 2007. 04. 27. 07:56 | #203
a tiszai ciánszennyezésnél hány kib*szott gerinces hal pusztult el szenvedések között? az k*rvára nem háborította fel a népet...
Köszönöm, köszönöm

Áldott a kéz ami magához hajlít
Kibontott ölébe nyomja a fejem
Másnap a tv-be megnézem, hogy volt
És szemmel láthatóan jólesett nekem

Köszönöm Tv ,hogy láttam
Egy embert akinek nálam
Rosszabbul megy ,így tudom
Csinálni tovább és anyám is büszke rám


Mint egy kocsi amiből szemetet dobálnak
Egyfolytában, olyan mögöttem az út
(boltba)Kaptam majdnem olyat
Mint én csak extrás és nem üt meg csak úgy

Köszönöm Tv , hogy láttam
Embereket akiknek nálam
Lárvaszerűbb az arca
És hát meg van akadva szívükben a grúúúúv

Aki baszik asziszi ,hogy erősebb kutya
De nem is, mert a gyengébb is mert azt basszák
Unottan piszkálgatom a megkínzott bármit
Fölnézek, de jó messze van a magasság (- gos ég)

Köszönöm tv ,hogy láttam
Embereket akiknek nálam
Rosszabbul megy ,és bátran
Hibázom el már úgyis elhibáztam

victor07 2007. 04. 27. 07:40 | #202
navégre valaki :) parola neked!
Előzmény: ReAm1 (148) 0 VÁLASZ
nemethbalazs 2007. 04. 27. 07:32 | #201
Népbutítás: politika. Ez más.
Az "ember" nem azért szerez be magának cicát, hogy utána vízbenyomja, vagy megölje.
A disznót valóban "leölik" és megesszük utána. De érdekes lenne, ha a hentes vidófelvételt játszana le a disznó haláláról... "Figyeljék csak mindjárt beledöfi a nyakába a kést a hentes, milyen szépen ömlik a vér..." Szerintem visszaesne a húsfogyasztás.

Amíg nem láttam a filmet, nem zavart ennyire a dolog. Senki sem volt a stáb tagjai között, aki azt monda volna: Gyerekek ezt ne. Valószínűleg ez a norma Magyarországon, mert a Barátok közt egyik szereplőjét is rommá verték a villamoson, és senki nem segített neki.
Örülök, hogy vidéki vagyok....

Itt csak a dolog miértje a felháborító. Nem láttam a filmet, de ha mondjuk kipattanna az író agyából, hogy egy hajléktalant megrugdosnak az utcán, akkor megrugdossák azt, vagy csak úgy csinálnak?

Mindenki tudja, hogy nap, mint nap ölnek meg állatokat, (sőt embereket) a nagyvilágban, de ez NEM JÓ. Ne má, hogy ez is trendivé válljon.
Mégegy kérdés: vajon mi lett utána a macskával? Ki tudja melyik kukában végezte.

NA jók legyetek, B.
nike0809 2007. 04. 27. 07:30 | #200
Ream1! sztem ha elolvasod még egyszer a kommentemet rájössz h hülyeségeket beszélsz...csak olvasd végig...
Előzmény: ReAm1 (178) 0 VÁLASZ
Pati01 2007. 04. 27. 02:58 | #199
Egy pillanatra sem védtam a készítőjét, én magam inkább tartom művésznek, mint őt. Csak jobban felháborít a népbutítás, mint egy kismacska halála.
bungle
bungle 2007. 04. 27. 02:00 | #198
Hehh, rekord mennyiségű hozzászólás...
wtf, felesleges magad felidegesíteni minden primitív emberen, ilyenek mindig is lesznek és idegeskedéssel az ember csak a saját egészségének árt. Lehet ilyen szöveggel kellett volna beküldeni ("cörög a mobilom" hangnemben :))
"Itt egy jó kis művészfilm, bogárkáim, nézzétek meg, de nehogy felháborodjatok rajta, ez manapszág mindennaposz dolog, egy cacka macka nem is igazi állat, különben is vannak ennél szokkal de szokkal szőőőőőrnyűbb dolgok is a világon, ez már annyira kisz szemmiszég, nem is értem, miért bántják a rendezőt, aki puszipajtászom, cak nem értik meg szegény mondanivalóját..."
;)))
Na, ekkor nem 3-4 okostojás anyázna téged, hanem a többség és ez így van jól. Talán még van remény...
Előzmény: wtf (147) 0 VÁLASZ
mephistto 2007. 04. 27. 01:18 | #197
Szó mi szó, leőlnek állatokat elég sokat, nyulat pl lovat meg disznót, és mindegyik érző lény, mégse érdekel sokakat, ez inkább azért gyalázatos, mert a cél alakítja az eszközt, vagyis nem az a baj, hogy leőlnek valamit, mert mi is marhahúst eszünk ugyebár!!!! De a cél mocskos, és maga az élvezet a másik élőlény halálában is bűn, ugyanakkor a kínzás hosszan eltartó kínhalál a büntetendő. Disznókat pl nem szoktak megfullasztnai, hanem fejbeverik. ahogy a nyulakat is. Tehát lényegében én is elítélem a művészt, ugyanakkor a szöveg is elég dúrva, hogy hímvessző állás meg mittudomén, lényegében utalni akart arra TALÁN, hogy sexcentrikus ország vagyunk. Van mondanivalója, hisz nem arról, szól hogy na leöltem egy macskát éljen, hanem az emberek 5 %-nak üzen elég drasztikusan, mert ebből kevesen fogják megérteni mit akart mondani :(. A cicát kár volt megőúlni, mert az csak elvonja az emberek figyelmét a tudatosítás felvilágosodástól, a gyűlölet fele, és így nem érte el célját a kis film...
Pati01 2007. 04. 27. 01:18 | #196
-"Állatvédő nem attól leszel,h.néha feladsz csekken 150.-Ft-ot."
-"..2hetente küldd levelet és amikor tehetem segítek. Mindkét kutyánk menhelyről van.."

Nem a pénzről beszélek. Nem vagyok milliomos. Segítettél már idős hölgynek felvinni a táskáját a lépcsőn? Vagy csak azután fogsz egy steril szobából kommentet írni róla, miután látod összeesni és meghalni? Miért a halottakkal törődtök és köztük is miért mindig azokkal akik/amik sztárolva vannak? Emlékszem még: Gyerünk, mindenki rakja ki msnen, hogy R.I.P, mert meghalt a májátültetéses lány. Hát én akkor sem örülnék, ha egy családtagomat sajnálná ismeretlen emberek egész hordája, meg ha engem. Inkább tegyünk az élőkért. Akik nem tudnak befogadni kutyát, azok a 150Ft-tal. Mert a menhelyek annyi helyet tudnak biztosítani, amennyi a pénzből kijön.

-"Ez fejben dől el és a gondolkodásod,hozzáállásod,nézeted tesz azzá."
Én ha ezt láttam volna élőben, biztos nem hagyom. Inkább hazaviszem, megtartom. Akkor is, ha mint írták, életképtelen. Nagy része ennek a kifejezésnek ugyanis azt takarja, hogy mondjuk havi 5ezret kell költeni gyógyszerekre és úgy élhet.
De már nem él.

De egyébként a nagymamák is így szoktak beszélgetni.. Szerinted megérdemelte Esmeralda, hogy otthagyta az a disznó Juan, Carlos Ramones elsőszülött fia azért az árva Marinesért, akit az előző részben még Ramonez akart örökbefogadni, mert a lánya, az az okos Cecile autóbalesetben meghalt, mikor Carlitoékkal bulizni ment?

Az Élet, emberek. Az életen rágódjatok, ne a halálon,így tesztek ellene..
Előzmény: Nico (191) 0 VÁLASZ
Muttafukka 2007. 04. 27. 00:52 | #195
azt elfelejtettem, hogy "művészetnek" igen sokat köszönhetünk...
Muttafukka 2007. 04. 27. 00:50 | #194
először is kezdeném ott, hogy az ember a Föld nevű bolygó halálos vírusa...

nem végeztem bölcsészkart és nincs 1 szaros éretttségim se, viszont azt tisztán látom hogy ahol ma az emberiség és az állatvilág tart csak és kizárólag az ember hatalomvágya és arra törekvése hogy mást/másokat elpusztítson tehet...
azzal hogy bekapcsoltad a számítógéped és mellé a villanyt máris a föld és a rajta élők ellen tettél. évek óta gondolkozom mi lesz a megoldás, mert hogy záros időn belül elpusztul a föld élővilága az egészen biztos...
és igen azért nem megyek le még az aluljárókba sem, hogy véletlenül se lássak ősz néniket amint 30 forintért árulják a kis virágaikat, mert nem az én pénzem fogja őket megmenteni, sorolhatnám... láttam már videót külkönböző kivégzésekről napokig nem tudtam aludni, viszont akkor is az a véleményem, hogy az ember a leggkevésbé értékes élőlény a földön(velem az élen) mégsem leszek öngyilkos, mert tudom attól nem változik semmi. figyelem az évek múlásával, hogy írtjuk ki magunkból az összetartást (mennyi baromságot hordok itt össze)
a megoldás hogy ne kelljen tucatjával macskát kutyát akármit megölni egyszerű időben ivartalanítani kell és kész, lehet hogy vidéken a kis faluban nem egyszerű, de 1 próbát megér és az ember megkiméli magát a felesleges fájdalomtól, már ha okoz neki ilyet...
ezért regelni, hogy ennyi butaságot összehordjak kár volt, meg se néztem a videót mert besírtam volna...
Pendragon 2007. 04. 27. 00:47 | #193
Szerintem itt nem arról van szó, hogy egyszerűen vízbefolytottak egy kiscicát. Alapvetően ez is felháborít, ed az végkép, hogy valaki egy ilyen "művel" nyerhet el egy díjat. Nem szeretem az amerikai demokráciát, mert demagógnak tartom, de ott ha valaki nem bánik rendesen egy állattal (legyen az akár haszon, vagy akár háziállat) azt megbüntetik és több ávre börtönbe zárják. Sajnos nálunk az ilyen aberrált barmokat pénzel jutalmazzák. Így megy ez.
Egyébként ennyi erővel nyugodtan lehetne a 8mm c. filmben "főszerepet" játszó filmmel is nevezni nem? Végülis ott is csak egy életképtelen narkóst gyilkolnak meg, aki ugye az evolúciós hipotézis szerint csak egy állat...

tian 2007. 04. 27. 00:44 | #192
Sokan írtátok, hogy elaltatnátok.....
Az sem olyan egyszerű...ismerősöm egy megyeszékhelyen! akarta elaltatni a kutyáját, mert beteg volt.
2 héten keresztül mindennap fölvitte a kórházba, mert azt mondták gyógyszer kell neki...sok sok ezer forintjába került.
Aztán az orvos közölte, hogy nem használt semmit, de ezt már sejtette az elején...És most jön a poén! Azt mondta az orvos hogy x összeg ellenében elaltatják, de nem tudják tárolni semeddig,szal felviszi, elaltatják és viheti is onnan a tetemet....pfffff. Haveromnak se kocsija se semmi, ráadásul panelban lakik ilyenkor mit csinál a kutyával??
Kiviszi valahová míg még bír menni az állat és agyonüti.
Vidéken meg ilyenekkel nem is szórakoznak. Ismerek olyan helyet, ahol az állatorvos ki sem megy mert fél a kutyáktól!!! Meg szarik az egészre, szal ott meg olyan helyen ez alap, hogy így vagy ehhez hasonló módon végeznek a beteg, felesleges állatokkal....merthogy menhely sincs 150 km-es környezetben.

Mielőtt még szó érné a ház elejét: nem a videót kommenteztem, csak a hozzászólóknak írtam le érdekességként.

Nico 2007. 04. 27. 00:26 | #191
A hal is valóban szenved,mikor kifogják,de lehet azért,mert meglátja a bot végén terpeszkedő emberalakot...Ezt el sem hiszem,h.ilyeneket írnak 1esek.Sőt a hangya is mikor rálépsz.
Állatvédő nem attól leszel,h.néha feladsz csekken 150.-Ft-ot.Én sok csekket adok fel ilyen és hasonló alapítványnak,de nem jutott eszembe ezért a mellem verni.Ez fejben dől el és a gondolkodásod,hozzáállásod,nézeted tesz azzá.
Azonban úgy gondolom,h.nem kell ahhoz állatvédőnek lenni(elég ha jóérzésű),h.észrevegyük a filmben látott romlottságot és kegyetlenséget.Valaki látja,valaki nem....az utóbbi nem is fogja.
Laci 2007. 04. 27. 00:11 | #190
"soha nem annak csinálnak egy filmet akinek nem tetszik.."
Ismered a dalt: "Van teve egypupú, van két pupú, sőt több..." A szélesvásznu film a széles néptömegeknek készül, a nem szélesvásznu meg a szűkagyúaknak? Ez a film, úgy megsaccolva, szerinted hány embert célzott meg? 100, 1000? Ne mondd hogy milliós nézettséggel számoltak! Ha számoltak egyáltalán.
Előzmény: ReAm1 (188) 0 VÁLASZ
Pati01 2007. 04. 27. 00:08 | #189
Itt nincs egy ember aki egy nem pestközeli faluban él, vagy legalább született? Hát én végignéztem számos ilyet gyerekkoromban. Annyira érdekes, hogy tényleg ennyit rágódunk ezen, de az adónk egy százalékát a McDonaldsnak adjuk.. Mi ebben az érdekes? Szerintetek a hal nem szenved mikor kifogják? A disznó, mikor leölik? Csak azért, mert édibédi kiscica? Állatvédő vagyok, a Rex Kutyaotthon Alapítvány 2hetente küldd levelet és amikor tehetem segítek. Mindkét kutyánk menhelyről van, kinn a kertben vannak egész nap, de én is ütöttem már agyon nyulat. Nem kellett nekik. Szerintetek azok az emberek, akik szimplán nem kellenek a társadalomnak, mert egyszer csináltak valami rosszat életükben vagy szép lassan meghalt mindenkiük és összeomoltak, Ők, akik az utcára kerülnek nem ugyanígy, vagy rosszabbul végzik,mint a macska? Előbb változtass magadon, légy ember, ezzel és ezután segíthetsz a világon, de azzal nem, hogy itt kijelented, neki ugyanúgy kéne megDöglenie mint a macskának.. Mégis, akkor több vagy ennél az embernél?
ReAm1 2007. 04. 27. 00:02 | #188
Nem azt mondtam hogy én kinzok vagy kinoznék állatokat, csak nem értem a felháborodást.
Aki állatokat kinoz az ugyis aztfogja csinálni továbbra is, attol hogy itt háborgsz, hözöngsz semmi nem változik..
Az hogy felvette videora semmin se változtat, ha felvette hanem az álat halott, vloszinüleg a film elején ki van irva hogy kép is hanghatások zavarhatják....18év felet... aki nem birja ne nézze....soha nem annak csinálnak egy filmet akinek nem tetszik..
Laci 2007. 04. 26. 23:51 | #187
Isten hozott! Egyetértek veled, annál is inkább, mert mindezeket már elmondtam korábban. Persze más szavakkal. Kivéve az elaltatást. Az nem jutott eszembe. Az EUthanazia. Pedig már (ha fél lábbal is) az EU-ban érezhetném magam.
Előzmény: nemethbalazs (185) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 23:39 | #186
Engem személy szerint meglep,h.próbálsz engem(minket) meggyőzni arról,h.melyik a "kulturáltabb" gyilkosság.Nos,1ik sem az.Legalábbis amiről te beszélsz,az semmiképp.Azt az "euforikus"érzést pedig én kívánom neked."Vér se fröcsög","nem hányod szét magad"!!Egy jó tanács:A South Park nem készít fel az életre!
nemethbalazs 2007. 04. 26. 23:37 | #185
Sziasztok!
Eme "IZÉ" miatt regisztráltam. Elolvastam a művész (?) mondanivalóját, és elolvastam néhány hozzászólást.
Nem az a lényeg hogy fájt-e, vagy nem fájt..., beteg volt-e, vagy sem..., hogy állatokat ölönk meg és esszük őket, de ez a jelenet nem filmbe való.
Ha már a humanitásról van szó, ha nem tudok mit kezdeni az állatommal, elmegyek egy állatorvoshoz és végleg elaltatom. Akkor valóban nem szenved. Nekem ne mondja senki, hogy nem szenvedett az állat. Aki szerint nem szenvedett, nézze meg mégegyszer a filmet. Kapálózott, nem kapott levegőt, nyitogatta a száját, meg volt rémülve, tehetetlen volt.
Lehet hogy elfogult vagyok, mivel macskatulajdonos vagyok, de ezt bárhonnan nézem felháborító.
Az alkotót nem tartom művésznek. Művészet lenne, ha a felvételt úgy csinálta volna meg, hogy a macska életben marad. Megoldható lett volna. Egy-két vágás. A mondanivaló nem változott volna, de a cica életben maradt volna.
Jöhetnek a magyarázkodással, de nem változtat semmi a dolgon.
Mások is megölik, csak nem filmezik le...? És? Ez nem jogosít fel senkit, hogy állatokat kínozzon.
Pár idióta elkezdi utánozni? És egyre többen lesznek.
Mit szólna ez a pöcs, ha az apját nyomnánk a víz alá? Már úgyis öreg...

Azt hitte nagyot alkot... rábaszott.

Üdv, B.
Laci 2007. 04. 26. 23:32 | #184
Nem jó válasz; megmondta, hogy a "kutyának se kell". Mit tegyünk, mit tegyünk? Megvan! Ha létezik kutyamenhely, építsünk macskaotthont!
Előzmény: Szmiri (183) 0 VÁLASZ
Szmiri 2007. 04. 26. 23:26 | #183
megprobálod elajándékozni őket..
Előzmény: ReAm1 (182) 0 VÁLASZ
ReAm1 2007. 04. 26. 23:15 | #182
Nincs jelentése, de a te verziod nem rossz :)
Viccesnek találom hogy ez a legnagyobb problémátok, és ezen vagytok mélységesen felháborodva..
Tegyük fel van egy macskád szül 5 kölyköt, de neked nincs pénzed, se energiád se helyed, hogy megtartsd a kölyköket, elajándékozni nemtudod mert a kutyának se kell... mit is csinálsz vele? fogod a fejszét és levágoda fejét " hogy jaj szegény ne szenvedjen " kulturáltabb vizbefolytani, a vér se fröcsög meg nem is hányod szét magad..


Laci 2007. 04. 26. 23:11 | #181
Neharagudj kisnagygeza, de egyedül a te kommented tudott ma megnevettetni. Megérte a virrasztás, békében fogok ma nyugodni.
Előzmény: kisnagygeza (179) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 04. 26. 23:04 | #180
Én már fuldokoltam. És vízalatt. Nem kívánom neked azt az eufórikus érzést. Egyébként, ha nem sértelek meg mit jelent Ream1? Talán reá megy? Mire, az idegeinkre?
Előzmény: ReAm1 (178) 0 VÁLASZ
kisnagygeza 2007. 04. 26. 23:00 | #179
Bárki, aki a filmet megtekintette, teljességgel jogos, ha felháborodit a látottakon. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy senkinem sem tiszte itt pokol angyalait játszani, mégha jogosnak tűnik is.
A 20 évszázad, vagyis az újkori barbarizáció után nem vagyok meglepve, hogy ilyen előfordulhat. Ez nem azt jelenti, hogy ez természetes vagy egyáltalán pozitív lenne.

A zsűri tagjai, akik a filmnek odaítélték a díjat, mennyire érzik vagy érezhetik magukat profi kritikusnak, hogyha a filmnek még csak a gyártási körülményeit sem ismerték?

Nem várom meg a válszt, szerintem a zsűri ezzel a húzásával nemcsak, hogy a nagyfokú hozzánem értéséről és felületességéről adott számot, hanem egyben arról is, hogy perverz, elfajzott, kultúridegen és egyben torz életkép az amit ezek az emberek képviselnek. Szeretném, ha a jövőben semmilyen hasonló hozzáállású és kaliberű ember nem foglalhatna el értékformáló helyet a társadalomban.
A netes szcéna figyelmét szeretném ráirányítani arra a tényre, hogy egy hasonló filmfesztivált akár az internet segítségével is meg lehet rendezni, és ez egyben egy plurálisabb értékvilághoz vezethet.
ReAm1 2007. 04. 26. 22:56 | #178
A vizbefolytás nem kinzás...nem érez fájdalmat és vér se folyik...euforikus érzés ha nem kapsz levegöt sokáig..de nem fájdalmas...mért lenne jobb az ha egy ütéssel levágná a fejét egy bárdal?
Laci 2007. 04. 26. 22:42 | #177
Tóth Józsi, hol vagy? Ebből ("hoc et nunc") milyen felmérést tudnál készíteni?
Más is mondja, én is mondom a magamét. Amúgy süketek párbeszéde ez, de érdekes párbeszéd. Mindenből tanul az ember, könyvből, filmből, ilyen kommentekből is, például. Gyártsanak csak minél több hasonló filmet, hadd kapjon kész tippeket a felnövő nemzedék! Igaz, ma már megoldható lett volna mindez kompjúter-animációval is. De közbeszól a költségvetés, meg aztán hol marad a realitás? Az Arany János feltalálta (szinte kötelező) "epikai hitel?"
Előzmény: Nico (174) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 26. 22:31 | #176
Vállalom az éjszakai műszakot...
Előzmény: nike0809 (175) 0 VÁLASZ
nike0809 2007. 04. 26. 22:28 | #175
Mi az h "ez csak egy macska" !? Ez nem csak egy macska...ez egy ugyan olyan élőlény mint a kutya, vagy bármi más...Ugyan úgy érzi, és szenved ha kínozzák...Állítólag ez az állat "beteg és életképtelen" volt...De könyörgöm! Ha van olyan ROHADÉK, aki meg akarja ölni azt a szerencsétlen macskát, akkor legalább úgy csinálja h ne szenvedjen...Ha pl a kutyám beteg, és már csak szenved, akkor nem fogom a baltát és kezdem el ütni a fejét még meg nem döglik, hanem elaltatom...a kettő között van különbség! Viszont az ilyen embert én legszívesebben megölném...sőt nem is...azzal csak jót teszek neki! inkább élete végéig kínoznám, úgy h minden nap tiszta lelkiismerettel feküdnék le aludni...mert csak azt kapná amit megérdemel!
Előzmény: ReAm1 (172) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 22:14 | #174
Valószínűleg az utóbbi.Ebben is csak az a szörnyű,h.akinek ilyen megnyilvánulásai vannak,annak a neveltetése sem a megfelelő!Sajnos később lehet,h. ő lesz a "művész" utódja.:(
Előzmény: Bazsee (170) 0 VÁLASZ
Zorro 2007. 04. 26. 22:13 | #173
Mondjuk így végigolvasva a kommenteket, Qkacnak abban igaza van, hogy sajna falun ez ma is így megy, százszámra pusztulnak el kutya és macskakölykök. Ugyanakkor Én is elítélem ezt, és ennek a pöcsnek is levágnám a tökeit és megetetném vele, aztán ugyanúgy vízbefojtanám.
ReAm1 2007. 04. 26. 22:12 | #172
Mért lennék beteg? Nekem annyit jelent egy macska mint neked egy csatornapatkány...
Mit ad neked egy macska? Nem téged szeret hanem a házat és a helyet...nem gazdája van hanem személyzete..
Egy kutya sokkal többet jelent..ha kutyával tette volna mindezt lehet én is háborognék..de ez csak egy macska..
byGreeg 2007. 04. 26. 22:08 | #171
hat aze macskat nem folytotam vizbe es vettem fol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, nem oltem allatot (szunyogot)
Előzmény: ReAm1 (169) 0 VÁLASZ
Bazsee 2007. 04. 26. 22:07 | #170
Komolyan mondom beteg vagy, vagy vmi 10 éves kölök aki nem tudja mit beszél....
Előzmény: ReAm1 (162) 0 VÁLASZ
ReAm1 2007. 04. 26. 22:05 | #169
xD De galamblelküek vagytok, azért kiváncsi vagyok mi mindent követtetek el életetek során..elöbb magatokba nézzetek..
byGreeg 2007. 04. 26. 22:04 | #168
mesztelenre vetkoztetni es kikotni
byGreeg 2007. 04. 26. 22:03 | #167
en azt mondom h aki ilyet csinal dogolyon meg,
byGreeg 2007. 04. 26. 22:02 | #166
Ream 1 mi lenne ha szamodra legkedvesebb dolgot mondjuk az eletedet elvenk sok milioan vegig neznek tobbek kozott a szuleid??????????????????????/
zoleee 2007. 04. 26. 21:56 | #165
szerintetek ebbe mi a jó?? ez szerintetek művészet , az h meg folytanak egy kis cicát?? milyen lenne ha veletek is ezt csinálná valaki megfolytana vízben??? mi rohadjon meg az a buzi fasszopó köcsög geci fejű :@:@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Laci 2007. 04. 26. 21:55 | #164
Ha sose láttál volna környezetedben dohányzókat, ugye eszedbe se jutna hogy rágyújts? Mivel látsza nap mint nap, jó esélyed van, hogy rászokj. Most kicsit elengedem magam helyesírásilag: Gyárcsák halijúdban aztat a sok karatéjozós, meg Ramboló filmetet sztán csodákoznak, hogy a kistesó előveszi a konyhakéstet a zóvodába.
Előzmény: ReAm1 (162) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 26. 21:47 | #163
Jelentkezz a csávóhoz statisztának..... Hátha neked is kitalál valami szerepet.... Azt lehet, hogy meg is nézném... (Ehhez nem volt bátorságom...)
Előzmény: ReAm1 (162) 0 VÁLASZ
ReAm1 2007. 04. 26. 21:40 | #162
Biatchh!!

A macska szapora állat, és kb 500 forintba kerül... Nem mind1 hogy megöltek e egyett vagy sem? Nem a tiéteket ölték meg.. Az mitöl lett volna jobb hogy te nem látod a haláltusát és nem veszi fel kamerára?.
Ugynigy megölnek legalább 1 macskát minden nap a világon igy, és akkor mivan? Amit nem látunk az nem fáj ugye?
Az hogy ezzel dijat nyert, nem akkora gond..
Szpia 2007. 04. 26. 21:35 | #161
Érdekes kommentek... Van, aki egyből megfojtaná a "művészt" (mellesleg megértem az indulataikat), valaki csak kultúráltan hozzászól. Viszont akik itt okoskodnak és akiknek tetszik ez a "művészet", azoknak üzenem, hogy ne vonjanak párhuzamot egy állat kegyetlen legyilkolása és egy haszonállat (benne van a nevében!) megölése között! Elgondolkodtató, nem?
Su 2007. 04. 26. 20:56 | #160
szánalom
Bazsee 2007. 04. 26. 20:52 | #159
Egyszerűen felháborító a hozzáállásod és a szűklátókörűséged! Nekem is van kutyám, méghozzá panelban! Ha pár hetes korában nem hozzuk fel az utcáról, és visszük állatorvoshoz, és azóta is nem költünk rá több tízezret, akkor ott pusztul el! Az úgy jobb lett volna? Ezért én nem vagyok állatbarát, sőt mitöbb, véleményed szerint állatkínzó lennék?! Ezen érdemes elgondolkodnod szerintem. Kevés olyan kutya van sztem amelyiknek a miénknél jobb dolga van.
Előzmény: Qkac (43) 0 VÁLASZ
eNMi 2007. 04. 26. 20:22 | #158
1etértek!

Szerintem is igaza van a medvének a mesében: Az ember a legerősebb ÁLLAT a földön!
Előzmény: Laci (157) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 04. 26. 20:14 | #157
Nem vagyok vegetáriánus, bőrcipőt szeretek hordani, bőr kabátot szeretNÉK hordani és mégsem tudom elfogadni az oktalan gyilkolást, csak úgy "per hecc". "Light, camera, action!". És ha nem sikerült a felvétel: "Józsiii! van még egy macskánk?" Gyermekemnek mindég azt mondtam: ok nélkül ne szakítson le egy levelet se a fáról. HA mint alább írtam, be tudta volna bizonyítani, hogy felkészült az újraélesztésre, meg is próbálták, akármilyen végeredménnyel, akkor most ő is megtarthatná a megérdemelt (??) díját és mi se veszekednénk.
Egyébként az élet gyilkosságok sorozata. A teremtés koronája a legprofibb ebben. Eddig is voltak aberrált emberek, csak nem tudtunk róluk.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 26. 20:14 | #156
A kritika kapcsán merült fel bennem a kérdés... Ha ennyire érzéketlenek vagyunk attól, amit a médiában és a minket körülvevő világban látunk, akkor ezzel a sz@rral az alkotónak mi a célja...? Vagy ez lenne számunkra a kábítás a vég előtt...?
Előzmény: alphadog (153) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 20:11 | #155
Értsétek meg már végre.Hiába írjátok le 100 féle képpen és fogalmazzátok át a hozzászólásaitokat újra és újra.Aki(k) nem akarja megérteni a történtek lényegét,az úgysem fogja ezután sem.Lassan mi leszünk leugatva,akik állatvédők vagy csak szimplán szeretők vagyunk,mert hiszen nem veszünk tudomást "az élet nagy dolgairól".Olvashattunk már "afrikai éhezőkről","papa által elásott macskákról","panelházi vizsláról","a 2.világháborúról","cipőfűzőkről",sőt a nagy "F.F.Coppola" is helyet kapott a "beszámolókban".A hangsúly nem a szerencsétlen macska halálán van(az is elítélendő),hanem a körítésen!
Én elhiszem és felfogom,h.vannak más véleményt képviselő személyek itt,ezzel nincs is bajom(így van rendjén).Annyit kérek,h.ne csak írjatok,hanem olvassatok is,lehetőleg az adott témához szóljatok hozzá.
Yaneek Ulalume 2007. 04. 26. 19:58 | #154
"Tudjátok vannak helyek ahol egyszerűen egy vödör vízbe rakják a kismacskákat. Azért mert mint tudjátok egy macska több kismacsekot hoz világra, és lehet, hogy a gazdinak nincs szüksége 5 kiscicára csak egyre, ezért vízbe rakja a kismacskákat, mert nincs szíve kidboni a kukába vagy az utcára, ahol majd éhen dögölhetnének."

Szerinted akkor ez most állatkínzás vagy nem? És miből gondolod,hogy a film az állatkínzásokról szól? Hogy kapcsolódik "a félkarú ember,a gerontofil kapcsolat,a lógó fütyis meleg párocska meg az apácaruhás nő által inspirált onanizálás" az állatkínzáshoz?
Előzmény: DD (142) 0 VÁLASZ
alphadog 2007. 04. 26. 19:58 | #153
Ez "csak" egy jelenet a filmből. Ajánlom Kotz Laura Zsófia kritikáját a filmről, ő (gondolom) filmkritikus, szóval kicsit jobban ért a filmekhez, mint itt pár önjelölt kritikus, akik annyira művészinek találják ezt a beteges filmet. Ajánlom a kritikát azoknak is, akik szimpatizálnak a "készítővel" vagy húsevést kiáltanak hasonlatként.
http://www.filmpont.hu/index.php?id=1699&cid=23752" target="_blank">http://www.filmpont.hu/index.php?id=1699&cid=23752
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 26. 19:53 | #152
Mellesleg mondanivalója sincs a filmnek... Az alapgondolat: "A bűn szenvedéshez vezet." erre az alkotó megöl egy ártatlan kismacskát.... Csak én nem látok összefüggést?
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 04. 26. 19:51 | #151
A kiscsibét eszed meg, vagy a felnőtt tyúkot??? Fojtogatot előtte a szerencsétlent, vagy eltöröd egyből a nyakát, hogy semmit se érezzen belőle??? Pénzért mutogatot a haláltusáját, vagy szimplán megeszed, mert arra van szükség az életben maradásodhoz???
Előzmény: ReAm1 (148) 0 VÁLASZ
alphadog 2007. 04. 26. 19:48 | #150
Te tényleg ennyire buta vagy (más ahogy látom pár másik hozzászóló is), hogy nem érted meg, itt nem az a lényeg, hogy vki kinyírt egy macskát, pl. hogy megegye, hanem hogy teljesen feleslegesen megkínozta/megölte, filmre vette és díjat nyert? Nem kell hülye hasonlatokat felhoznod, mert ehhez nincs hasonló!!! Vagy ha úgy gondolod, akkor posztolj be egy filmet, ahol egy embert A FILM KEDVÉÉRT MEGKÍNOZNAK, MEGÖLNEK és az a film nyer egy díjat! Na, majd ha lesz ilyen, akkor gyere az álfelháborodásoddal...
Előzmény: ReAm1 (148) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2007. 04. 26. 19:44 | #149
Én is szeretem a művészetet, de nem értem, hogy egy állat haláltusája (főleg ha egy idegen kéz gyilkoja le) mitől lesz művészi ? Kívánom neki, hogy néze végig, ahogy a saját állatait ölik le. Beteges köcsög.
ReAm1 2007. 04. 26. 19:44 | #148
WTF (azért téged emellek ki mert te véded leginkább az álatokat): Kérdem én mitöl más egy macska mint egy diszno vagy egy tehén? Azért mert M.O - n nem szokás macskát enni attol még máshol mészárolják öket mint mi a teheneket.
Ha a spektrumon nézel egy vágodrol készült dokumentumfilmet hogy, hogy ölik az állatokat nem hiszem hogy igy felháborodnál rajta. Mellesleg nap mint nap eszed a diszno és tyukhust mint mindenki... Ezért érzem hogy álszent vagy te és a többiek is.. A macska se különb semmi másnál, valaki tart csüngöhasu disznot háziállatnak.. Ezen a dolgon sztem csak mi europaiak háborodunk fel ( én nemigazán, de elnézve titeket )
wtf 2007. 04. 26. 19:40 | #147
Felőlem írhatsz kisregényt is, az eredeti téma (megnézted a postot, elolvastad?) nem ez volt, ezért nem értem, hogy jön ehhez a te meg pár másik ember "véleménye", mivel az nem a posthoz kapcsolódik (védjük az elesett alkoholistákat, stb.), köze nincs hozzá, ráadásul úgy hat, mintha ezzel csak azt szeretnéd/szeretnétek igazolni, hogy Toepler Zoltán (hogy nevezzük végre nevén is) tette normális. De végülis írhatnál akár a globális felmelegedésről is, a lényeg, hogy nekem nincs erre időm, nem is szólok többet hozzá, amit lehetett már leírtam a témáról (és más értelmes emberek meg is értették), annyi időm viszont sajnos (vagy szerencsére) nincs, hogy azt pár netes idiótával való felesleges vitára pazaroljam. Ráadásul úgyis csak ismétlitek magatokat, már az összes ilyen "bezzeg Afrikában éheznek" stb. (ami megint hogy jön ide???) dolgokra reagáltak lejjebb, csak nyilván arra lusták vagytok, hogy elolvassátok.
Előzmény: kolompír (131) 0 VÁLASZ
kisnagygeza 2007. 04. 26. 19:36 | #146
Érdekes látni vagyis olvasni egy-két egyszerűbb, hogyisnemondjam primitívebb ember hozzászólását. Aki rögtön lincselni, vízbefojtani, felakasztani, az anyja hátán, most kicsit közönséges leszek, megbaszni akarja. Fura egy világ, még TI mondjátok, hogy ez a fickó ferde? Nézzetek magatokba!

A szegény kismacskát megfojtotta, az egész nagyon emlékeztet arra, amikor Francis Ford Coppola keresztapa 1 című fimjében a filmben szereplő filmrendező megtalálja a kedvenc lova fejét az agyában.
Nem megoldás és úgy gondolom nem is lehet válasz az agresszió erre a filmre.

Úgy látom, tisztes mennyiségű potenciális állatvédő látogatja ezt a lapot, most szeretném végre látni már, hogy a fennen hangoztatott bősz megjegyzések nemcsak aféle lózungok, hanem van mögöttes tartalmuk. Ezekután az önmagukból kikelt kedves állatvédők képzeljék el, hogy a cipőjükhöz való alapanyag is általában marhabőrből van. És bizony a marha nem csak úgy levedli a bőrét, bizony azért megölik és nem is akár hogy. Ezekután ne vegyenek bőrcipőt, ne egyenek húst és hadd ne soroljam végig.
Szpia 2007. 04. 26. 19:19 | #145
Ez a művészet??? Hát tényleg lehet benne valami, hogy a művész emberek nem teljesen ép elméjűek! "Gratulálok" azoknak a szánalmas hülyéknek, akik még díjazzák is ezt!
izefunn 2007. 04. 26. 18:57 | #144
Erre nincs mentség, és nem is lehet semmivel magyarázni ugyhogy neki se kezdjen aki azt mondja hogy ennek van értelme!
Az USA-ban legalább meglincselték volna már régen őt..
Laci 2007. 04. 26. 18:52 | #143
Nna. Volt egy "villágra szóló koncepció" és ezt nem lehetett volna statiszta nékül megoldani. Nem tudom értékelni az elképzelés horderejének nagyságát, de fogadjuk el, hogy minden áron meg kellett valósítani. A cicus beleegyezését úgye nem lehetett kikérni, ám egyetlen szó se hangzott el arról, hogy készenlétben álló állatorvosok megpróbálták volna újraéleszteni az állatot. (Kaszkadőrökkel való filmezésnél persze más a helyzet).
DD 2007. 04. 26. 18:49 | #142
A rendező válalta a botrányt. Ezzel felhítva a figyelmet az állatkínzásokra. Van valami abban amit mózesgizmó mond.
És:
Tudjátok vannak helyek ahol egyszerűen egy vödör vízbe rakják a kismacskákat. Azért mert mint tudjátok egy macska több kismacsekot hoz világra, és lehet, hogy a gazdinak nincs szüksége 5 kiscicára csak egyre, ezért vízbe rakja a kismacskákat, mert nincs szíve kidboni a kukába vagy az utcára, ahol majd éhen dögölhetnének.

kolompír 2007. 04. 26. 18:42 | #141
Hűha Mózesgizmó, nem tudod mit vállalsz. Mehetünk együtt a sakkszövetségbe. :)
Előzmény: mózesgizmó (139) 0 VÁLASZ
kolompír 2007. 04. 26. 18:40 | #140
"A bűn szenvedéshez vezet." -- Írja a "művész úr". A 2. rész témája ebből adódóan szólhatna arról, hogy szépen felakasztja magát, majd megfullad a kamera előtt. Lehet azzal is díjat nyerne. (posthumus kategória)
Előzmény: Mad Payne (133) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2007. 04. 26. 18:40 | #139
a filmnek van értelme, célja is.
megosztja az embereket, elgondolkodtatja őket, egyszóval téma.
ezért kapott díjat.
aki a macskával ezt tette arra nincs szó, aki pedig ezt rögzítette az se százas.
viszont az aki ezt a filmet így összerakta az tudhat valamit.érdekes még a kommentelők reakciója, a felháborodás, sajnálat és a düh.
a cica aranyos, viszont az már nem váltana ki ekkora indulatot, ha éhező afrikai gyerekeket mutatnának, mert azt mindennap lát az ember. az autóbalesetes videókon egyenesen röhögnek.
és ez a cseppnyi erőszak amit itt látunk, nyers valójában - holott az erőszak mindenütt jelen van - így kiakaszt bennünket.

nem a film szülte az erőszakot, az erőszak szülte a filmet
Laci 2007. 04. 26. 18:20 | #138
Ne nézd meg, összefacsarodik az ember szíve amint küzd az életéért. Voltam hasonló helyzetben bár engem nem kényszerített senki, hogy beússzak olyan helyre, ahol senki sem tud segíteni, úgy hogy van némi fogalmam mit érezehet egy vízbefúló akármiféle szerzet. Ráadásul, speciel ez az a fajta macsek, amelyik tetszik nekem.
Előzmény: brigi_cica (136) 0 VÁLASZ
Mad Payne 2007. 04. 26. 18:12 | #137
ne nézd meg... szerintem jobban jársz... megfullad egy cicus... egy kretén által...
Előzmény: brigi_cica (136) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2007. 04. 26. 18:09 | #136
nem akarom megnézni mert félek hogy olyat fogok làtni amin megszakadna a szivem :( légyszi mondjàtok el mi van benne hàtha nem az amire gondolok :(

köszike :)
Mad Payne 2007. 04. 26. 18:05 | #135
úgy legyen.... ámen...
Előzmény: izefunn (134) 0 VÁLASZ
izefunn 2007. 04. 26. 18:03 | #134
Nekem mind1 csak ez a mocsok soha többé ne kapjon semmilyen lehetőséget sem. ezekután figyelni fogom az életpályáját ha megint filmet akar csinálni ( ne adj isten, támogatót keres) ott teszek neki keresztbe ahol tudok!!!börtönben a helye a jelmezében egy 2méteres kigyurt csávó barátnőjeként!
Előzmény: Mad Payne (133) 0 VÁLASZ
Mad Payne 2007. 04. 26. 18:00 | #133
háááát az nem jó mert látva a sikertelenségét legközelebb más áldozatot keresmagának, hogy a botrány még nagyobb legyen.... az ilyeneket egyszerüen csak le kell csukni egy középkori szutykos nyirkos börtönbe, ahol remélhetőleg veszett patkányok fogják szexuálisan zaklatni amig bele nem döglik... csak ennyi... több nem jár neki... de kevesebb sem...
Előzmény: izefunn (129) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 17:59 | #132
Ezt "speciel" senki nem kérdezte és a témához sem kapcsolódik!...
Előzmény: pusztito (130) 0 VÁLASZ
kolompír 2007. 04. 26. 17:59 | #131
Még szerencse, hogy itt vagy Te, és utat mutatsz nekünk, bárgyú halandóknak! Igazad van, most így, hogy rávilágítottál tudatlanságomra, felsejlett előttem eddigi létem értelmetlensége. Kérlek vezess az úton, taníts mester!!!

Kicsit segítek, hogy megértsd a hozzám hasonló retardáltakat. Ezek a hasonlatok úgy jönnek ehhez a témához, hogy adott ez a szerencsétlen kis macsek, akit vízbe fojt egy vadparaszt (kemény büntetést neki). Ezen a végletekig felháborodik Bolygó Kapitánya (azaz Te), miközben simán leszarod az alkoholista kéregető hajléktalanokat, valamint személyeskedő hangnemben küldesz el mindenkit a picsába, akinek más a véleménye.(ez itt utalás volt a sötét parasztra - csak azért teszem hozzá, mert látom nehezedre esik értelmezni az írásomat) Ez egy kicsit fura nekem, és szerintem az általad leszólt hozzászólók is erre próbáltak célozni, bár ez csak az én elmeroggyant agyam feltételezése.

Mielőtt még valami zseniális agytröszt írásba foglalná, nem vagyok Teréz anya, nem segítek én sem többet ezeknek a hajlékonyoknak, mint Te vagy bárki más a hozzászólók közül, csak leírtam a véleményem egy másik szemszögből.

Előzmény: wtf (127) 0 VÁLASZ
pusztito 2007. 04. 26. 17:56 | #130
én speciel utálom a mcsakákat
izefunn 2007. 04. 26. 17:52 | #129
Hát én még nem tértem magamhoz... az iwiwen is megnéztem ezt a mocskot..egy a lényeg: tehetségtelen nulla, aki nem tud mást kitalálni ahhoz hogy beszéljenek róla mint a többi szánalmas magyar "sztárrol" akinek az a lényeg hogy beszéljenek róla és a köztudatban legyen. Ezt a férget el kell felejtenie mindenkinek és soha nem beszélni róla hogy ne érje el céljait. És szívből kívánom neki hogy egyetlen álmát se tudja megvalósítani és egy porfészekben végezze mint egy senki, azaz ugy ahogy most is éli szánalmas apró életét!
Laci 2007. 04. 26. 17:45 | #128
»A "művész" (vagy inkább nevezzem köcsögnek?) «
wtf, inkább nevezd úgy, mint a Harry Potterben: "tudodki", méginkább: "akinek a nevét nem mondjuk ki"
wtf 2007. 04. 26. 17:38 | #127
Én csak azt nem értem, a te meg az általád említett hozzászólók hasonlatai hogy jönnek ehhez a témához? Mert kb. sehogy. Te se érted a lényeget, olvass vissza a hozzászólások között. Az általad említett példa (ahogy semmi más) nem igazolja azt, amiről itt szó van. Szép dolog az embereket védeni (még ha alkoholisták, dolgozni képes, de inkább lusta kéregető hajléktalanok is, stb.), de itt nem erről volt szó, és aki ezt nem tudja felfogni, az jelentkezzen inkább a sakkszövetségnél, mert elveszett pár sötét paraszt.
Előzmény: kolompír (124) 0 VÁLASZ
byGreeg 2007. 04. 26. 17:37 | #126
dogojon meg az aki ezet tette
byGreeg 2007. 04. 26. 17:36 | #125
azt kene bele fojtani aki ezt tete a szulei szeme lattara h lassak h kit neveltek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kolompír 2007. 04. 26. 17:32 | #124
"Ölnek azok is, ösztönből, élelemért, de nem ilyen aljas indokból."

Kicsit sűrűbben nézd a nésönel dzsiografikot, látsz majd fura dolgokat... Poénból gyilkoló oroszlánokat, meg hasonlókat...

Tegnap, amikor mentem dolgozni, láttam a buszról, ahogy egy nő fekszik az utcán. Nem bírt felülni és véres volt a feje. A hozzád hasonló hatalmas emberek pedig szép sorban kikerülték és simán elfordították a fejüket. Ruházatából ítélve masszív alkoholgyík volt, de ettől függetlenül egy sebesült ember. Baszki nekem kellett mentőt hívni a kibaszott távolsági buszról és nem mondta a diszpécser kisasszony, hogy "Köszönjük, már tettek bejelentést!". Nem mondta, mert az emberek le sem szarták, hogy valaki a saját vérében fetreng fényes nappal a nyílt utcán... Szerintem Qkac, meg Victor007 (bocs, ha rosszul írom) ilyesmire próbált célozni, de Te meg pár másik ember meg sem próbálta megérteni azt, amiről beszélnek, hanem kapásból leszóltátok őket.

Ettől függetlenül a művész úr egy balfasz, aki börtönt érdemelne, de sajnos a józan észtől független magyar bíróság valami nevetséges ítéletet fog hozni, ha egyáltalán eljut a dolog odáig. :(

Előzmény: wtf (121) 0 VÁLASZ
kolompír 2007. 04. 26. 17:24 | #123
Nálad is, jó messzire...
Előzmény: wtf (114) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 17:11 | #122
A feltételezésed mert téves=A feltételezésed meg téves
Előzmény: wtf (121) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 17:11 | #121
"1. vagy ő sincs tudatában a tettének, mint pl Kolompár J. aki leüti Margit nénit az 500Ft-jáért. Ebben az esetben KJ-t is szerethetéd, mert ő is "öntudatlan"."

Ezt nem értem, miért lenne Kolompár J. öntudatlan? Ha agyilag beszámítható, akkor semmivel sem különbözik egy rablógyilkostól. Na ilyet pl. az állatvilágban nem találsz. Ölnek azok is, ösztönből, élelemért, de nem ilyen aljas indokból.

A feltételezésed mert téves, nem azért szeretem az állatokat, mert "aranyosak". Sok egyáltalán nem aranyos állatot is kedvelek.
Előzmény: invad3r (118) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 17:04 | #120
Ahogy állat és állat között is van különbség, ugyanúgy ember és ember között is, nem lehet általánosítani. Egy ember nem feltétlen "értékesebb" egy állatnál, sajnos rengeteg közülük értéktelenebb, bár ez relatív, mi az "érték". Ennek az ellentétét olyanok állítják, akik érzéketlenek és egyáltalán nem állat- vagy természetbarátok, legtöbbször a környezetet sem kímélik, mert nem látnak ki a fejükből és nem gondolnak a jövőjükre. Szerintem ez vall inkább ostobaságra.

Egyébként az idézett első mondatom egy híres ember idézete volt, aki érti, érti, nem kell szó szerint venni, van akinek humorérzéke is van. A 2. mondat pedig Qkac mondatára volt a reagálás.
Előzmény: invad3r (118) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 16:56 | #119
Bocs, de ez hihetetlen primitív ember célja lehet csak... fojtsuk vízbe őt és beszéljünk arról, na? Ez egy cél? Vagy ne rakjuk fel ide, hogy az az eddig 2210 ember, aki rákattintott és esetleg még nem hallott erről, ne is tudjon róla. Vagy esetleg elérjük egyszer ebben a rohadt életben, hogy egy állatkínzó végre megérdemelt 2 év börtönt kapjon és az ítélet pár további barmot talán elrettentsen:
1998.évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről, ennek módosítása: 2004. évi X. törvény, ez utóbbi alapján az állatkínzás a BTK.- ba került!
"Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy a pusztulását okozza,…vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Ez talán lehetne cél...
Előzmény: gyebszi (117) 0 VÁLASZ
invad3r 2007. 04. 26. 16:52 | #118
Olvasd el a kettővel lejjebb lévő kommentemet.

Meg olvasd el a sajátodat:
"Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem az állatokat.
Az utolsó mondatodra meg csak ezt tudom mondani: inkább a macskákkal kéne foglalkozni, mint a szaros emberekkel!"

Válaszolok helyetted:
Valszeg azért szereted az állatokat, mert öntudatlanok (meg persze mert olyan kis cukimukik). Még ha puszta kegyetlenkedésből ölnek, akkor sincsenek tudatában a tettük súlyával. Az embereknél 2 eset van:
1. vagy ő sincs tudatában a tettének, mint pl Kolompár J. aki leüti Margit nénit az 500Ft-jáért. Ebben az esetben KJ-t is szerethetéd, mert ő is "öntudatlan".
2. tisztában van a tettének súlyával (mint pl ez a kretén), de még is úgy találja h az ő önös céljai érdekében feláldozhatja. Ebben az esetben viszont nem mondanám értékesebbnek az állatot nála, egyszerűen olyan nevelést kapott/nem kapott (meg egy kicsit ferdehajlamú is szegény), amiért ő ez jogosnak találja. Valszeg egy alapos átnevelő kúrával helyre lehet hozni

Nah, szal arra akarok kilyukadni, h ne mond egy állatra h értékesebb mint egy ember (még ha aranyosabb akkor se), mert szörnyű nagy ostobaságra vall.
(bocs a kisregényért)
Előzmény: wtf (114) 0 VÁLASZ
gyebszi 2007. 04. 26. 16:50 | #117
Emberek ez az egész bármilyen hihetetlen elérte a célját. Az egész macskavízbefolytós mizériának az a lényege hogy beszéljenek róla. És mint itt is látható beszélnek is.Mert akik elítélik az egészet azok is itt megnézték a videót vagy látták valahol. Bár ez nem jogosít fel valakit arra hogy megkínozzon és megöljön egy élőlényt.
EvilZed 2007. 04. 26. 16:45 | #116
De a cica nem tud ugy gondolkodni mint az ember. Nincsen meg benne mint sok állatban azaz érzés ami akkor ér tége sha megnézed ezt a filmet. Ettől persze nem alóbbrendü nem erre céloztam. Pont ez különböztetne meg az állatoktól, és ez nem jogosít fel arra, hogy az állatal igy bánj. Igen van aki a kiscicát vizbafojtaja, de nem azért, és bizos nagyapád sem azért, hogy félmillát kaszáljon a saját hasznára. Nem büszkékedik vele, nem lesz tőle faszagyerek. EZÉRT kell ezt a pondrót "művészurat"eltaposni és remélem sétspammelik a kurvanayád levelek azon a fostaliga iwiwen meg emilen meg mittoménhol és a hátralevő 1-2 napos életében (amig meg nem lincselik) nem tud tükörbenézni.
Előzmény: invad3r (113) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 16:40 | #115
Még mindig a videóról beszélünk??Szerintem más vizekre eveztél!Sok Tom és Jerry-t néztél!:)
Előzmény: invad3r (113) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 16:38 | #114
...és aztán a macskák díjaznák az erről készített macskafilmet, mi? Elgurult a gyogyi...
Előzmény: invad3r (113) 0 VÁLASZ
invad3r 2007. 04. 26. 16:35 | #113
És amikor a kiscica brutális módon elkapja az egeret a karmával, az egérke meg meg riadtan néz a kis gombszemeivel és próbál menekülni, da a macska megint megpöcköli a karmával és kiszakítja az egérke gombszemét, aki még az adrenalintól hajtva próbál menekülni, de a cica csak tovább cincálja, beveszi a szájába, forgatja a levegőben, dobálja, ráncigálja, az egérkének meg már kilógnak a belei, folyik a vér orrán száján. És a kiscica mindebben örömét leli, minél jobban ficánkol a kisegér annál jobban jobban élvezi! Aztán mikor a kisegér teljesen kimerül a kicica megunja a játékot és otthagyja. A kisegér meg elfekszik a kis üveges gombszemeivel. Akkor is szereted a kiscicákat? :)
Ja hát persze, mert olyan helyesen tudja közben forgatni a kis füleit, meg olyan aranyosan mozgatja a kis tappancsait :)
Előzmény: wtf (110) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2007. 04. 26. 16:24 | #112
Lehet, hogy nem kellett volna kirakni ezt a post-ot...
De ha már itt van, akkor mindenki küldje meg őt pár "szép szóval" az iwiw-en !!!!
invad3r 2007. 04. 26. 16:24 | #111
Gratulálok a művészúrnak akinek "felmerevedett a hímtagja, mert csak így tudja elűzni a gonoszt" :D
A film egy primitív szar, mint a művészfilmek általában. De azt hagyjuk is.

Nem ő volt az egyetlen/első/utolsó ember aki vízbefojtott egy macskát. Nagyapám pl rendszeresen így jár el a nemkívánt macska ivadékokkal. Az most részletkérdés h ő akkor teszi mindezt amikor még olyan kicsik h fel sem fogták még h hol vannak, mert ettől függetlenül ezzel az akcióval pusztán önmagát minősíti a művészúr (aki mellesleg sztem buzi), nem látom ezt én olyan nagy társadalmi problémának, vagy brutális kegyetlenségnek, még csak nem is kell hozzá pszichopatának, elmebetegnek lenni. Sztem ez az ember szimplán ostoba.
wtf 2007. 04. 26. 16:22 | #110
Mert jobban szeretem az állatokat, mint azokat a könyörtelen, érzéketlen mutánsokat, akik magukat embernek nevezik? Akik arra büszkék, hogy egy tehetetlen kis állatot, aki megbízik bennük, a víz alá nyomnak, közben filmre veszik, hogy szerencsétlen állat kapálózik, kétségbeesetten nyávog a víz alatt, a segítségért esedezik, aztán üveges szemmel elmerül, majd ezt benevezik egy filmfesztiválra és a díjat bezsebelik?
Igen, azt hiszem normális. Persze nálad más a mérce, sajnálom is, hogy nem az ilyeneket ásta el az apjuk a macskák helyett.
Előzmény: Qkac (102) 0 VÁLASZ
L_A_C_A 2007. 04. 26. 16:17 | #109
miért nem magát folytja vizbe és azt küldi be, hátha kap érte díjat
kupak 2007. 04. 26. 16:17 | #108
MAJD RAKJA FÖL VKI AZ IZÉRE AZ AKTÍVOS MENTEGETŐZÉSÉT IS PLZ
L_A_C_A 2007. 04. 26. 16:11 | #107
A jó k...a anyukáját az ilyen b...i perverz állatnak, ugyan azt kellene az ilyenekkel csinálni mint amit ők tesznek, attól talán lenne fogalmuk arról mit is tesznek, díjat egy ilyen perverzióért? inkább 5 évet a sitten vmi szőrös homo állattal hogy tudja a csávó "a bűn szenvedéshez vezet"
sahinel 2007. 04. 26. 15:50 | #106
Inkább az állatokat védem mint egy ilyen gyükeret aki más életeket semmibevesz. Ha szerinted az állatok kevesebb figyelmet érdemelnek akkor lol. A természethez, a környezetedhez való viszonyod is olyan ahogy másokkal bánsz.

Kb ezt érdemli az is aki ezt megcsinálta, kitalálta, felvette.... Elmebeteg állatok!!!!
Előzmény: ReAm1 (98) 0 VÁLASZ
TomAsz 2007. 04. 26. 15:47 | #105
Ez az a "művész" aki csak egyszer jöjjön szembe velem, úgy, hogy tudom, hogy ő az. Több gondja nem lenne az életben.
De úgy az egész stábbal el tudnék bánni. Felsorakoztatni őket egy príma kis medence előtt, kezüket-lábukat összekötni, aztán az elsőt belemerítgetni a vízba, fejjel lefelé. Egy percig, aztán kihúzni. És ezt játszatni vele egy napig. Végül hagyni megdögleni. Utánna jöhet a következő. Had érezzék át, mit is érzett az a szerencsétlen, védtelen állat.
És ez a szenny díjat kapott? Ez a mocsok? Szemenköpném a zsűrit is. Legközelebb mi lesz? Egy kisbabát folytanak vízbe, vagy égetnek el mágján, mondván, "hogy a botrány jó, az ébren tart"?
Nico 2007. 04. 26. 15:43 | #104
Téged is "leköjkedzett"valaki,mégsem tette ezt veled.Talán kellett volna?!
Előzmény: ReAm1 (98) 0 VÁLASZ
eNMi 2007. 04. 26. 15:41 | #103
Nem, nem lofasz és nem csak az arabok tesznek ilyeneket!!!
Hanem, h felvette kamerára (ami szerinted is más kérdés) és nyerhetett dijat vele!!!
Előzmény: ReAm1 (98) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 04. 26. 15:41 | #102
normális-e vagy?
Előzmény: wtf (99) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 15:38 | #101
Egyébként úgy látszik te se fogtad fel a post lényegét...
Előzmény: ReAm1 (98) 0 VÁLASZ
eNMi 2007. 04. 26. 15:37 | #100
Szomorú!!! :((((
Asszem már értem, h miért is nem nézek művészfilmeket. (tisztelet a nagyon kevés kivételnek)
Jó lenne, ha nem csak szóban itélnék el az egész "alkotógárdát", de mindenkit ám, aki részt vett benne, h a közönség láthassa ezt a vmit.
Előzmény: alphadog (97) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 15:35 | #99
Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem az állatokat.
Az utolsó mondatodra meg csak ezt tudom mondani: inkább a macskákkal kéne foglalkozni, mint a szaros emberekkel!
Előzmény: ReAm1 (98) 0 VÁLASZ
ReAm1 2007. 04. 26. 15:32 | #98
:) Ezen vagytok igy kiborulva? És amikor az arabok egy éles késsel levágták a kamera elött valkinak a fejét az lofasz?
Sajnos ez tulságosan pitiáner dolog az"idáig jutottunk 2007-re" kijelentéshez..
Ö megtetette, belefojtotta nem övolt az egyedüli aki iylet csinált, hogy felvette kamerára az más kérdés.. mint láttam van macskája otthon, biztos leköjkedzett és az egyikkel megtette.. Inkább az emberéletekkel kéne foglalkozni mint a szaros macskákkal..
alphadog 2007. 04. 26. 15:27 | #97
Manapság sajnos azok kapnak díjakat, akik vmi "botrányszagút" alkotnak. A filmpont-on is ezt írják (képzelem milyen lehetett az egész film, gáz hogy ilyen "témák" már szinte kötelezőek egy filmbe, hogy az "igazi művészfilm" legyen):

Valóban tartalmaz újszerű megoldásokat, jó képeket, fennkölt, elgondolkoztató szövegeket. Van benne félkarú ember, gerontofil kapcsolat, lógó fütyis meleg párocska, apácaruhás nő által inspirált onanizálás... A rendező jó érzékkel egybegyűjtött mindent, amiről azt lehet gondolni: "Na, ettől aztán kiakadnak a nézők." De ő is tudta, már nagyon edzett emberekkel van dolga. Kellett valami. "Kellett egy figyelemfenntartó effekt".
Előzmény: eNMi (96) 0 VÁLASZ
eNMi 2007. 04. 26. 15:21 | #96
A "tisztelt zsűri" -nek + csak annyit, h a kiirás szerint (egészében olvasható a magyar.film.hu lapon):

"....KISJÁTÉKFILM, KÍSÉRLETI FILM ÉS NEM FIKCIÓS FILMEK ÁLTALÁNOS NEVEZÉSI FELTÉTELEI ...
...Az egyes kategóriákban a nevezett filmek versenyprogramba való felvételéről előzsűri dönt, a bírálók munkájához minden műből 4 db VHS kazettát kérünk leadni.
Nevezési határidő: november 1.
Az előzsűri részére a kazetták leadási határideje november 20.
A döntést december 20-án tesszük közzé információs csatornáinkon....."

lett volna elég idő +nézni és esetleg érdeklődni, h ugyanmár miért is kinoznak állatot ebben a filmben!!!
Esetleg senkit nem érdekelt, v + sem nézte senki????? Hogyan születnek akkor a döntések???
Kik és miért kaphatnak dijakat????
Yaneek Ulalume 2007. 04. 26. 15:20 | #95
Biztos azért kapott díjat a film,mert ugyan nincs semmi értelme,de olyan szavak vannak benne,hogy Isten,szenvedés meg bűn és akkor az már csak komoly művészfilm lehet. Remélem meglincselik ezt a kretén férget.
alphadog 2007. 04. 26. 15:11 | #94
A filmpont.hu-s cikk utolsó bekezdése is, egyetértek vele:
"Igazán, nem vagyok fanatikus állatvédő, nem kötözöm magam őrjöngve bálnavadász hajókhoz. Nem vagyok álszent, sem szentimentális, sem naiv. Tudom, hogy az emberek húst esznek és olykor kegyetlenek, hogy gyerekek milliói éheznek, hogy globális felmelegedés van és lyukad az ózonréteg... Mindezek ellenére hiszek abban, hogy létezik egy út, igen hosszú és rögös út, amin jobbá lehetünk. Ez nem az…"
Nico 2007. 04. 26. 15:07 | #93
Még szerencse,h.az emberek többsége(remélem)nem így gondolkodik!....
Előzmény: Qkac (90) 0 VÁLASZ
Szmiri 2007. 04. 26. 15:06 | #92
basszameg, mostmár jó.. nemtok mit mondani rá..
bungle
bungle 2007. 04. 26. 15:04 | #91
Kicseréltem a youtube linket erre a postban is...
Előzmény: wtf (88) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 04. 26. 15:04 | #90
Hát ami igaz, az igaz. Olcsóbb elásni mint mindet elaltattatni az álatorvossal.
Előzmény: wtf (82) 0 VÁLASZ
Faff 2007. 04. 26. 15:03 | #89
az a baj hogy már nem tehetünk semmit, és nem is tehetnénk....
Előzmény: Balázs (86) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 15:03 | #88
80. hozzászólás!
Előzmény: Szmiri (85) 0 VÁLASZ
EvilZed 2007. 04. 26. 15:03 | #87
Ez a művészet?? "Filmszemle?" Bunkó paraszt vagyok, sosem voltam és most már nem is kívánok részt venni ilyen filmszemléken, "művészeti" szerveződéseken. Hogy lehetséges, hogy elvileg elismert magát zsűrinek nevező emberférgek ERRE DÍJAT ítélnek.
"Felháborodásunknak kívánunk hangot adni, hogy a jóhiszemű nézőket ily módon a film készítői megtévesztették.A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy a művészet nevében bármilyen hasonló életellenes cselekedetet bárki elkövessen"
Ne mondja nekem senki, hogy a magát értelmesnek tartó embernek nem esik le mennyire valódi ez a felvétel, utolag belegondoltak talán: bazeg mégse kéne díjazni mert sok ember még jobban fogja utálni a mi és a díjazottjaink agyhulladékát a fesztiválon. (félre ne értsetek, csak én nem vagyok kiváncsi a "művészi" agyalmányokra a hasonló rendezvényeken, atol másnak bejöhet az egész) Ha ez a színvonala egy ilyen fesztiválnak lehet nem kéne meglepődni csak leszarni magasról.
A másik. Nem ő fojtotta meg mi? Érdekhessss mintha máshol másképp nyilatkozott volna ez a szemét görény. Mikor majd a botránypörgős művészurat meglincselik az utcán és tele lesz bevérzésekkel, meg törött háttal lebénul remélem valaki megadja a kellő vízmennyiséget a "szegény szenvedő beteg" ÁLLLATJÁNAK!! bocs a sok szövegért.. enyire évek óta nem huztam fel magam.
Balázs 2007. 04. 26. 15:01 | #86
jah leszedték!!!amúgy meg nem mondok semmit........!!!!
Szmiri 2007. 04. 26. 15:01 | #85
nincs fent valahol..? bár lehet csak én is felidegesíteném magam
kupak 2007. 04. 26. 14:58 | #84
ezt kinyírnám
Szmiri 2007. 04. 26. 14:58 | #83
hát ezt leszedték youtube-ról
wtf 2007. 04. 26. 14:57 | #82
Én speciel örülök annak, hogy az emberek többsége még nem azzal ássa el magát, hogy macskákat ás el... ehhhehee (na látod ez rossz vicc volt).
Előzmény: Qkac (78) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:56 | #81
na ez a gerinctelenség. vállaja fel "azé öltem meg mert tudtam, hogy ezáltal népszerű leszek... kiváncsi lennék mennyi pénzt fog érni ez a film... és ebben milyen része van a médiának? képzelem hogy dörzsölik a tenyrüket mikor ilyen dolgot találnak...
Előzmény: wtf (79) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:55 | #80
"Fájóan reális". :) És azt nem mondták még, hogy naiv?

"az nem érdekel senkit, ha egy egészséges szép baba születik..."
Dehogynem, ezzel van általában tele a Fikusz meg a hasonló műsorok. Elég hogy csak itt maradjunk: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=209" target="_blank">http://www.ize.hu/comments.php?post_id=209
Előzmény: victor07 (76) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:52 | #79
Ez a Toepler ráadásul összevissza beszél. Olvastam ilyet is: "Toepler elmondása szerint a cica már beteg volt és másnap úgyis elaltatták volna egy állatorvosnál, de a film hitelessége megkívánta, hogy a kamerák előtt végezzék ki az állatot trükkfelvétel nélkül."
A fw-es oldalán meg már azt írja, hogy kapta a filmet... no comment.
Qkac 2007. 04. 26. 14:52 | #78
Victor, kár a gőzért, mi már elástuk magunkat azzal, hogy más véleményünk volt, mint a többségnek. (még akkor is, ha mindkettőnket felháborított ez a videó vagy mi)
Előzmény: victor07 (68) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 14:49 | #77
Próbáld meg úgy,h.beírod az adott oldal keresőjébe a videó címét és újra megnyitod.Nekem bejött.;)
Előzmény: Mad Payne (71) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:49 | #76
én nem mentem fel a filmest sőt megvetem azt aki mások szenvedéséből csinál magának hasznot (pl. azt is egy kalapalá veszem ezzel, ha a tévében mutogatnak egy szerencsétlen beteg gyereket mert nem jobb ő a többi betegtől gyerektől egy szállal sem.és hány ilyen "médiasztár volt már. ezek mind fogások ha nincs hír csinálunk valamiből. az nem érdekel senkit, ha egy egészséges szép baba születik... ilyen vileg ez, és én ezt próbálom elmondani.) nem akarok vitázni senkivel és a világot sem akarom megváltani. csak kicsit más a véleményem. lehet, hogy ezzel ridegnek tűnök. mondták már, hogy fájóan reális vagyok ez igaz.
Előzmény: Angi (69) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:48 | #75
Itt még megnézheti bárki, aki nem látta: http://www.pestplaza.hu/cica/" target="_blank">http://www.pestplaza.hu/cica/
Faff 2007. 04. 26. 14:47 | #74
Nem láttam a vidoeót, mert nincs idegzetem megnézni, de azt kivánom hogy fulladjon meg mocskos körülmények között az aki ezt csinálta és csináltatta!!
Előzmény: dealer (72) 0 VÁLASZ
Mad Payne 2007. 04. 26. 14:47 | #73
Szuper.... :( ilyen video tényleg nagyon hiányzott már.... :(
szegény macsek... most nem azért de ha ezért nem jár börtön akkor a mi számít állatkínzásnak...?
dealer 2007. 04. 26. 14:44 | #72
egy paraszt lefilmezte ahogy vízbefojt egy macskát
Előzmény: Mad Payne (71) 0 VÁLASZ
Mad Payne 2007. 04. 26. 14:43 | #71
Nem láttam a videot valszeg már eltávolították... mondjuk az itteni hozzászolásokat olvasva sejtem miről szolhatott.... de azért valaki irja már le pár szóban ... csak hogy a később becsatlakozok is tudják miről megy a vita... THX!
alphadog 2007. 04. 26. 14:42 | #70
Ahhoz képest, hogy rühelled a médiát, elég jól beetettek.
Nekem van ismerősöm, akinek egy érdi buszmegállóban ütötték el a rokonát és rajta kívül még 7 embert. Egy fillér állami támogatást nem kapott (miért is kapott volna), szóval nem értem miről beszélsz.
Előzmény: victor07 (68) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 26. 14:41 | #69
Nem valaszoltal az (54)-es kerdesemre. Ok, nezegesd csak az erdot. Nem akarok veszekedni senkivel se, meg veled se. Mert egyaltalan nem biztos,hogy az en nezetem a jo, a helyes. Egyetlen "iranytum" a lelkem. Nem akarok abba se belemenni, hogy kezdjuk solrolni, hogy mi igazsagtalan, rossz stb. Mindenkinek mas. Ennyi. Minden jot.
Előzmény: victor07 (66) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:36 | #68
rühellem a médiát, és az igazságtalanságot.
egy hülye példa: megyek az utcán és elüt egy autó. meghalok. eltemet a családom sírnak.
de ha visont egy buszmegállóban történi ugyanez mellettem még 10-15 ember hal meg akkor már állami temetés segély a családomnak stb stb... én ezzel nem értek egyet.
mert ilyen vagyok.
Előzmény: Angi (64) 0 VÁLASZ
nyehőce 2007. 04. 26. 14:35 | #67
Vagy legalábbis azt hiszed. :) És lehet az erdő mögött ott egy egész világ. ;)
Előzmény: victor07 (66) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:31 | #66
29
és nincs tévém, mert ilyenek vannak a tévében.
vannak érzéseim, csak én látom a fa mögött az erdőt is :)
Előzmény: Angi (64) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 14:29 | #65
Azért ne általánosítsunk!!Sokkolni kell téged és a hozzád hasonlókat..mi "sima"halandók megértjük ezt és ezeket ennél sokkal humánusabb "produkciókon"keresztül is.
Előzmény: victor07 (60) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 26. 14:28 | #64
Bazki...te nem lehetsz ennyire csokonyos, erzesnelkuli ember!!!
Csak hajtod, csak hajtod a hulyeseget. Olvass mar el par reagalast ugy hogy ertsd is!
Percenkent olnek meg valamit ..es akkor most ezt a videot (es mast)sz@rjuk le...?? Csak azot vegyuk figyelembe akik mondjuk elve eg el? Vagy en em ertelek, komolyan. Hany eves vagy?
Előzmény: victor07 (60) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:27 | #63
ja amúgy én nem néztem meg a filmet, mert ki nem állhatom ha egy állat szenved. viszont én is gyilkoltam már meg beteg hörcsögöt, akkor én bűnöző lennék? vagy tovább lehet menni aki húst eszik az gyilkos?
Előzmény: victor07 (61) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:25 | #62
Erre az ideológiára már válaszoltam, a 15-ös hozzászólásban a lényeg.
Előzmény: victor07 (60) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:25 | #61
én azon a véleményen vagyok, hogy ezzel több kiscica életét megmentete...., mert az emberek felkapták a fejüket, és talán kicsit jobban odafigyelnek ezután.
Előzmény: Nico (58) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:23 | #60
sokkolni kell a népet, ahoz, hogy kicsi agymunkát elérjen az adott cél.
percenként ölnek meg cicákat...(de embereket is)
Előzmény: victor07 (57) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:23 | #59
Az a baj az ilyen emberekkel, hogy ez nekik már "csak egy kis porszem", az ilyenre már fel se kapják a fejüket, sőt még ők értetlenkednek, ha valaki ezen felháborodik. Az emberiség egyre gyorsabb ütemben halad az apátia, nemtörődömség felé, és ez nagyon jó mércéje ennek.
Előzmény: Angi (54) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 14:22 | #58
Sokan még mindig nem értik a lényeget,köztük Qkac,hogy nem CSAK azzal van a baj,h.ezt valaki megtette,hanem mellesleg videóra vette,filmkörnyezetben helyezte el,benevezte egy filmszemlére,ott ezért díjat és jutalmat kapott,nem utolsó sorban reklámot is!Itt ez a borzasztó...
victor07 2007. 04. 26. 14:21 | #57
nem szándékozok, de ha bemutatnak egy szegény kiskutyát ami sétál és éhezik, szerinted beszélgetnénk itt?
Előzmény: wtf (56) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:19 | #56
Sajnállak, ha neked ilyen szegényes a fantáziád, hogy szerinted ennél jobban nem tudta volna. Ne is menj filmesnek, kérlek.
Előzmény: victor07 (55) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 14:17 | #55
sajnos olyan dolgon háborogtok ami egy nagyonpici porszem.
sajnálom a cicát, és megvetem a filmest, de nem esek kétségbe, mert igen is az állatokat megölik az emberek, ha a filmes erre akarta felhívni a figyelmet akkor szerintem ennél jobban nem tudta volna!
Előzmény: wtf (49) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 26. 14:17 | #54
Nagyon szeretnek valaszt kapni arra, hogy akik az ilyen videokra egy meg durvabb, embertelenebb, gyerekgyilkolaszos dumaval, videoval jonnek azoknak ugyan mi a celjuk?? Mert amiert tortennek az eletben ennel durvabb dolgok, az nem jelenti azt ,hogy ez fel van mentve, ez nem szamit, semmiseg.
wtf 2007. 04. 26. 14:17 | #53
Pláne vicces ezt egy olyantól olvasni, akinek az apja elásta a "felesleges" macskákat és így nőtt fel. Persze, nyilván a földben jobb dolguk van az állatoknak, mint a panelben... kész röhej.
Előzmény: Nico (51) 0 VÁLASZ
Baci 2007. 04. 26. 14:15 | #52
Nézték milyen kis csinos grafikája van ennek az animációnak…
Nico 2007. 04. 26. 14:14 | #51
Látom tetszik neked ez a "panel duma"!:)
Qkac barátunk ezzel azt akarja megértetni velünk,h.az állatvédő 1ben állatkínzó is,hiszen a beteg,magányos,sérült,hontalan állatokat jobb az utcán hagyni,mert ott van mozgásterük,éhezhetnek,elüthetik,az ilyen birkák megkínozhatják,míg a menhelyen otthont biztosítanak(mégha kicsi is),etetik,futtatják.Ne neveljünk,ne fogadjunk be állatokat,mert azzal nem segítünk rajtuk,hanem kínozzuk őket.
Előzmény: Qkac (43) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:12 | #50
folytsunk=fojtsunk, hiába ma már írni se tudok az idegességtől...
Előzmény: wtf (49) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 14:11 | #49
"A vidékikek elássák vagy falhoz csapják a felesleges macskát/kutyát a városiak meg szemrebbenés nélkül nézik a lebombázott városokat, vagy a megcsonkított gyerekeket."

Neked ez a fixa ideád? Ja, mert magadból, vagy az apádból indul ki. Akkor most elárulok valamit: nem mindenki ilyen.

Ami meg a videot illeti: jó, hogy nem azt írod már, hogy akkor az a tanulság ebből, hogy folytsunk vízbe macskákat (legközelebb esetleg gyereket is, hogy még nagyobb legyen a "balhé"), nevezzük be vmi fesztiválra, aztán zsebeljük be szépen a megérdemelt félmillió forintot.
Előzmény: Qkac (47) 0 VÁLASZ
Baci 2007. 04. 26. 14:10 | #48
"2007. április 26. 00:12;
Megdöbbenéssel értesültünk a sajtóból, hogy a kísérleti filmek között
különdíjjal kitüntetett Álszent c. alkotás egyik jelenetét, amelyben egy
macskát vízbe fojtanak, nem valamely trükkfelvételi eljárással, hanem az állat tényleges elpusztítását felvéve rögzítették. Felháborodásunknak kívánunk hangot adni, hogy a jóhiszemű nézőket ily módon a film készítői megtévesztették.A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy a művészet nevében bármilyen hasonló életellenes cselekedetet bárki elkövessen. Ezért az általunk odaítélt díjat az Álszent c. filmtől utólagosan megvonjuk, amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy az állatot a filmkészítés
során, a felvétel kedvéért elpusztították."
Qkac 2007. 04. 26. 14:08 | #47
Íme egy korrekt válasz, amire már nem is mertem kitérni. Jómagam is vidéki vagyok és bizony volt idő, amikor 12 macskánk volt. Ebből 4 vemhes. Sehová nem tudtuk a rengeteg újszülött macskát elajándékozni, mert baromira nem kellett senkinek. Apám elásta őket, ami mondjuk humánusabb szerintem, mint összeszedni és kirakni valahol a szomszéd község szántóföldjén. Ha minden ilyesmiről bejelentés menne a rendőrségre, akkor a falvak elnéptelenednének.
A vidékikek elássák vagy falhoz csapják a felesleges macskát/kutyát a városiak meg szemrebbenés nélkül nézik a lebombázott városokat, vagy a megcsonkított gyerekeket. Nektek az előbbi felháborító nekünk meg az utóbbi.
Előzmény: victor07 (37) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 26. 14:04 | #46
Ismeteled magad...en meg nem fogom, olvasd ujra a hozzaszolasom.
Előzmény: Qkac (43) 0 VÁLASZ
kKNd 2007. 04. 26. 14:00 | #45
úristen, hogy lehet ilyet fimre venni és még díjat is nyerni, ilyenért?? nyomorult kis állat... remélem azért nem ússza meg szárazon ez a gerinctelen mocsok :@
eNMi 2007. 04. 26. 13:59 | #44
Én is imádom az állatokat, szintén tudom, h mi történik vidéken a nem kivánt kisálatokkal.
DE a falusi néni/bácsi nem veszi videóra és nem nevezi be fesztiválra.
Csöndben halgatnak róla, pontosan tudják, h rossz dolog.
Irakban pedig az "ember" pusztitja az EMBERT.
Előzmény: victor07 (37) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 04. 26. 13:59 | #43
Angi kedves. Nekünk is van kutyánk. Mindkét szemére vak, de még mindég él és nem vágjuk agyon. Sőt még enni is adunk neki. Engem jobban felháborít az, hogy állatvédőnek tartja magát az, aki panelban tart állatot és fennen hangoztatja, hogy ő bizony mekkora állatvédő és mennyire szereti őket. Ha ez igaz lenne, nem tenne ilyet nekem ez a véleményem a hozzád hasonló "állatvédő"-kel kapcsolatban.
Ami meg ezt a videót illeti ez is el fog süllyedni a többi hasonló videó között. Most jól kiháborogjátok magatokat, utána már le sem fogjátok szarni. És akármennyire is felháborító ez, amit írok mindannyian tisztában vagytok vele, hogy így lesz.
Előzmény: Angi (16) 0 VÁLASZ
zhu. 2007. 04. 26. 13:58 | #42
Gratulálok, lehet a te fejedben ez normális, az enyémben nem...
Előzmény: bungle (32) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 13:56 | #41
Mellékelve küldök neked egy kis segítséget,h.kitalálj az erdőből!:
Eutanázia - görög eredetű szó, jelentése »jó halál«. Eutanáziáról akkor beszélhetünk, ha a gyógyíthatatlan és elviselhetetlen fájdalmaktól gyötört beteget kérésére orvosa a halálba segíti.

wtf 2007. 04. 26. 13:55 | #40
És vajon az hogy lehet, hogy rengeteg filmben "pusztulnak el" állatok, ami igazából vagy filmtrükk vagy betanított állatok játsszák el a szerepet, vagyis semmi bántódásuk nem esik. Ja, hogy a nagy költségvetés ezt lehetővé teszi, csóró magyarnak meg egyszerűbb volt "nem trükközni", hanem élőben kínozni, megölni egy ártatlan kis macskát?
Előzmény: victor07 (37) 0 VÁLASZ
Nico 2007. 04. 26. 13:52 | #39
Qkac!Szeretném azt hinni,h.amiket írtál,azt nem gondoltad komolyan.:)Mert ennyire korlátoltak azért ne l1ünk!Jössz te az Eutanáziával?!Mikor valaki súlyos-menthetetlen beteg és ő,valamint a családja és az ORVOS úgy dönt,h.jobb neki egy szebb-jobb helyen,az azért nem ugyanaz,mint a látott videó!Mert ez gyilkosság volt!
Itt senki nem mondta,h.ha emberről néznénk ugyanezt a felvételt,akkor nem lennénk felháborodva.Ez a te téves okoskodásod-agyszüleményed volt!
wtf 2007. 04. 26. 13:51 | #38
De, a jó érzésű embereket az is "érdekli" (ez a szó itt elég hülyén hat). A többséget persze sajnos az sem...
Előzmény: victor07 (37) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 13:49 | #37
félre értés ne essék. én imádom az állatokat.
mivel vidéki vagyok tisztában olyan dolgokkal, amit sok városi nem is gondolna: ha pl születik sok kiskutya vagy kiscica mit csináltak vele ? a tulajdonos bele tette egy vödör vízbe a felesleges mcsekokat vagy kutyákat esetleg falhoz vágta őket... nem voltak kóborló éhenkórász kutyák és cicák... melyik a jobb? vagy a falusi néniket bácsikat hosszú börtönbüntetés illetné?
az viszont, ha élőben mutatják a bombázott iraki városokat az összeégett gyerekekkel senkit nem érdekel?
haragbanavilaggal 2007. 04. 26. 13:49 | #36
Biztos azért, mert szerencsétlen állat önmagát adta, kifogástalanul eljátszotta szörnyű szerepét...
A zsűritagoknak is mehetne egy-egy levél, hogy mégis mit gondoltak amikor így döntöttek.
Előzmény: eNMi (35) 0 VÁLASZ
eNMi 2007. 04. 26. 13:44 | #35
Üdv!!!

Én azért azt is megkérdezném, h a "tisztelt zsűri" miért is engedte meg, h "ez a vmi" a 38. Magyar Filmszemle egyik dijazottja lehessen??????!!!!!!!
Szomorú vagyok!!!!!!! :(((((
nyehőce 2007. 04. 26. 13:44 | #34
A szúnyogokat meg agyoncsapják, a halak meg a horgon ficánkolnak, a szempilla atkákról nem is beszélve, mikor lemossák őket. Fúúúú, mekkora igazságok... ezek vajon igazolják a fenti DÍJNYERTES filmet?
Előzmény: victor07 (33) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 13:40 | #33
a disznóölésnél elvágják a malac torkát, és élve kifolyik a vére! ezé nem járna börtön?
bungle
bungle 2007. 04. 26. 13:38 | #32
Elolvashattad volna a megjegyzést is. De remélem tényleg nem jössz ide és maradsz inkább az agyatlan kis álomvilágodban, ahol "kikapcsolódhatsz". (ja bocs, de már kikapcsoltalak, welcome to the real world.)
Előzmény: zhu (29) 0 VÁLASZ
Dzsedáj 2007. 04. 26. 13:33 | #31
Soha nem lehet tudni!A mai világ perverzitásán már nem lehet meglepődni!
Előzmény: wtf (30) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 13:32 | #30
Remélem nem csak beszéni fognak róla. Már a családját fenyegetik, olvashattad. Szerinted ezt akarta? Majd ha a legközelebbi filmje egy horrorpornó lesz (féltéglával jól szájbab*sszák), akkor elgondolkodhat majd ő is rajta, hogy valóban ez volt a legjobb reklám.
Előzmény: victor07 (26) 0 VÁLASZ
zhu 2007. 04. 26. 13:32 | #29
idiot
Előzmény: wtf (27) 0 VÁLASZ
metaljesus 2007. 04. 26. 13:31 | #28
ez egy beteg f*sz. de arra senki nem gondol hogy milyenek lehetnek azok (igen, többen!!), akik ezt egy díjra alkalmasnak találták?!
wtf 2007. 04. 26. 13:30 | #27
Akkor ugord át és kapcsolódj ki.
Előzmény: zhu (24) 0 VÁLASZ
victor07 2007. 04. 26. 13:29 | #26
nem a halivúdi filmekről van szó hanem a valóságról... gázolás, háború, gyilkosságok. ezeket ha hiszed ha nem, nem beépített színészek csinálják, és nem kecsöp folyik :)
a rendező elérte amit akart. róla beszélnek az emberek. ez a legjobb reklám.
Előzmény: wtf (23) 0 VÁLASZ
Dzsedáj 2007. 04. 26. 13:29 | #25
Azok a videók is felháborítóak,de ha olyan ember hal meg aki megérdemli (v megérdemelné jelen esetben!) még én is meghúznám a ravaszt!
Előzmény: wtf (23) 0 VÁLASZ
zhu 2007. 04. 26. 13:27 | #24
Szerintem meg nem kellett volna ezt ide feltenni. Ez gusztustalan. Azért nézem ezt az oldalt rendszeresen, hogy kikapcsolódhassak, nem azért hogy elmebetegeket nézzek.
Pfff...
wtf 2007. 04. 26. 13:26 | #23
Ja bocs, ez így nem igaz, egyre mégis emlékszem, amikor a Ceauºescu házaspárt kivégezték. Na az nem háborított fel.
Előzmény: wtf (22) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 13:23 | #22
"A net tele van olyan videókkal, ahol elvágják az ember nyakát, meg agyonlövik és mutatják, hogy durran szét a feje. Az csak azért nem háborít fel titeket, mert nem kaptak díjat?"

Nem, az azért nem háborít fel (egyébként felháborítana), mert én nem láttam ilyeneket és nem úgy látom, hogy a "net tele lenne ilyen videókkal". Lehet, hogy kicsit sok akciófilmet néztél, de elárulom, a színészek a filmekben ritkán halnak meg. ;)
Dzsedáj 2007. 04. 26. 13:22 | #21
Én az eutanáziával valamennyire egyet értek mivel ez a halálnak egyfajta kegyes formája.De csak akkor ha pl: vagyok már vagy 70 v 80 éves és nagyon szenvedek a fájdalomtól,de már fél lábbal a sírban vagyok!Így azt mondom oké!DE EZ?!én nem értem nehéz felfogni h ilyen emberek szaladgálnak az utcán!Vagy az a videó amikor mosómacikat vernek agyon és nyuznak meg,gondolom láttátok már! 20mp-et tudtam belőle megnézni utána elkezdett izzadni a tenyerem és elborult az agyam.Na de ez is eléggé felrántott!
dealer 2007. 04. 26. 13:21 | #20
megfognám azt a büdös gecit amelyik ezt csinálta és azt vetíteném le mindenhol ahogy jól seggbebaszom száraz fasszal a kurva anyja hátán aki megellette ez a tahó férget, utána már nem lenne büszke arra amit tett az ilyen seggfejeket meg kell alázni ahogy csak lehet!
wtf 2007. 04. 26. 13:19 | #19
szeresség=szeressék
Előzmény: wtf (18) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 13:19 | #18
Én is azt gondolom, hogy inkább tartsák panelházban azt a "szerencsétlen" kutyát, de szeresség, járjanak vele sokat sétálni, futni, gondoskodjanak róla, mint hogy pl. az utcára rakják, vagy menhelyen egy kis ketrecben legyen, esetleg egy sintértelepen végezze. Qkac nem tudja mit beszél, ír... azt hiszi a 2. világháború meg a nácik "felmentik" ezt a videot. Hát kurvára nem!!!
Előzmény: Angi (16) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 13:16 | #17
Ha a cica még beteg is volt, ez nem eutanázia. Vagy te pl. vízbe folytod a szeretteid, ha azok gyógyíthatatlannak bizonyulnak? Mert akkor te is gyógyíthatatlan beteg vagy, csak ezt tudom mondani...
Előzmény: Qkac (13) 0 VÁLASZ
Angi 2007. 04. 26. 13:16 | #16
wazzee..
Regebb meg kannibalok is voltak...azok embert ettek...regebb meg tuz korul tancoltak az emberek egy szal semmibe...regeb meg bla-bla...tul lehetne ezen mar valahogy lepni??
Te tartasz kutyat otthon? Nem...ha tartanal nem mondanal ilyen hulyesegeket. Igen, van aki nem gondoza normalisan az allatot, de hidd el ,hogy inkabb egy 10 emeletes panelben tartott kutya akivel torodnek, szeretik, mint egy olyan eb akit (jo esetben) hosszu lancra kotek, neha enni vetnek, ugyanannyiszor belerugnak.
Előzmény: Qkac (12) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 13:13 | #15
Sorolj fel légy szíves pár olyan díjnyertes filmet, amiben embereket kínoznak.

Te valamit itt kurvára nem fogsz fel!!! Az "alkotó" itt úgy tiltakozik valami ellen, hogy maga is megcsinálja és ráadásul kifejezetten önös érdekből, a botrány kedvéért, ami miatt semmi nem fog változni. Gyakorlatilag csak hozzátesz a világ mocskához. Akkor is ha állítólag nem ő csinálja. Ez így öncélú.
Előzmény: Qkac (12) 0 VÁLASZ
Dzsedáj 2007. 04. 26. 13:12 | #14
Szép mondhatom :(:(:(:( !!!EZ művészet lenne ?!?!?!?!Hmm!Inkább maradok tuskó paraszt! --> Ha spagettibe fogom a haját az anyukájának és úgy dugom hátulról hogy az összes gerinccsigolyája beleroppan és közbe a kinyújtott lábát törögetem hátra az vajon művészet????Ja és persze fojtogatom egy kád vízbe!
Qkac 2007. 04. 26. 13:10 | #13
Ezekszerint az Euthanázia is bűn?
Előzmény: Nico (10) 0 VÁLASZ
Qkac 2007. 04. 26. 13:09 | #12
Hát ami igaz, az igaz. Tényleg nagyon dúrva dolog állatot így megölni...de a Náci SS olyan dolgokat művelt a 40-es években, hogy azt ép ésszel felfogni is szinte alig lehet. Csak azért mert nem filmezték le ugyanígy még nem jelenti azt, hogy nem történt meg és nem volt rosszabb, mint egy állat szenvedése. Mert azért akárhonnan nézzük engem az háborít fel, hogy minket egy állat szenvedése jobban érdekel és jobban hárborgunk érte, mint egy emberé. Vajon akkor is itt szónokolnátok, ha egy embert fojtottak volna így vízbe? A net tele van olyan videókkal, ahol elvágják az ember nyakát, meg agyonlövik és mutatják, hogy durran szét a feje. Az csak azért nem háborít fel titeket, mert nem kaptak díjat?
Ezt állatkinzásnak nevezitek. Aki meg 10 emeletes panelházban tartja a Vizsláját vagy más nagytestű kutyáját az meg állatbarát szerintetek. Egy szabadsághoz és mozgáshoz szokott állatot egy betonkockában tart és - bár nem olyan gyorsan - de ugyanígy halálra ítéli azt, mint ahogy ezt cicát is.
Angi 2007. 04. 26. 13:07 | #11
Komolyan mondom nagyon elszomorito....
Hogy tud egy ember kepes lenni ilyensmire???? Hogy tudja a kezet ott tartani?? Mire gondol kozbe? Hogy ez nem is bun, nem is szenved az allat, o nem is csinal semmi rosszat ezzel??? Milyen lelke van az ilyen embereknek??? Istan latja ezeket ?

Nico 2007. 04. 26. 12:59 | #10
Azért az elég szomorú lenne ha a beteg embereken és állatokon így "segítenénk"!Az orvosi pálya mint szakma megszűnhetne,helyettük ilyen önjelölt "Istenségek"boldogítanának minket.
rozi 2007. 04. 26. 12:51 | #9
Nem ő filmezte, akkor plágium, mert más által készített anyagot sajátjaként mutatott be. Jellemtelen görény, eddíg csak azzal érvelt, hogy beteg volt a cica, most meg, hogy nem is ő csinálta. Érdekes, Spielberg, és Coppola filmjeiben miért nem szadiznak állatokat, jaaaaaaaaaaa, hogy azok nem olyan nagy művészek mint ez a névtelen kis pöcs? Őt kellene így vízbefojtani!
Előzmény: wtf (8) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 04. 26. 12:45 | #8
Szerintem az csak egy szánalmas magyarázkodás (próbálja menteni a menthetőt), hogy nem ő készítette a felvételt. Érdekes, eddig nem lehetett találkozni vagy hallani erről a felvételről, neki mégis egy ismerőse ilyet mutatott meg és az pont passzolt a "művészi elképzeléséhez". Ahogy az is kamu, hogy beteg volt a cica. Remélem őt is vízbe folytja valaki, amikor mondjuk rákos (kívánom neki) vagy aids-es lesz (aminek amúgy elég nagy a valószínűsége, a buzis szoknyás képei alapján...).
Előzmény: mtzolee (7) 0 VÁLASZ
mtzolee 2007. 04. 26. 12:36 | #7
szegénykém azt hiszi,h azért mert nem Ő filmezte normális ha beteszi a filmjébe! meg nem ítéli el az operatőrt!? marha! meg,h fel akarta hívni a figyelmet erre meg arra... ez a csóka egy dologra hívta fel a figyelmet,h Őt, az egész gárdáját, és azokat akik ezt még meg is jutalmazták kezeltetni vagy kivégezni kéne!
nyehőce 2007. 04. 26. 12:33 | #6
"...több barátom is figyelmeztetett, ebből botrány lesz. Azt mondtam nekik, szeretem a botrányt, mert a botrány ébren tart."

Szomorú, hogy a "művész" urat ez tartja ébren. Én úgy tartanám ébren, ahogy pl. régen szokták vallatni a (asszem a) mayák az ellenségüket: kikötözném a tűző nap alá, de előtte levágnám a szemhéját. Hogy tényleg tudja meg: a bűn szenvedéshez vezet.
Nico 2007. 04. 26. 12:32 | #5
Börtön?!Sajnos ezért nem fog kapni semmit.:(Ő is,mint az összes többi magyar "művész","híresség","sztár",közéleti személyiség,meg fogja úszni!Nekik mindent lehet,sőt,még díjat és pénzt is kapnak.Szégyen!
ice 2007. 04. 26. 12:26 | #4
Bocs anyjával

ice 2007. 04. 26. 12:25 | #3
Hát..Az anyávval párban fojtanám meg a "Művészt".Ez felháboritó ezért börtön jár ha jól tudom.
Nico 2007. 04. 26. 12:19 | #2
Na most jött el az a pillanat,mikor kikelve magamból,tudnék cifrákat írni,de nem teszem.Megteszi helyettem más.Azt meg csak merem remélni,h.SOHA nem találkozom össze ilyen "emberrel",aki ilyen vagy ehhez hasonló cselekedetre képes.Állatvédő és szerető lévén mélységesen elítélem azokat,akiknek valami közük is van ehhez a "filmhez"!!!
alphadog 2007. 04. 26. 12:16 | #1
Mintha azt mondták volna, mikor vmelyik tv-ben szó volt róla, hogy 500.000 Ft-ot kapott a díjjal?