Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
l3azsi 2010. 05. 14. 15:30 | #86
Rendben, akkor kék szeme volt, ebben tévedtem, nem direkt hazudtam, őszintén szólva csak betippeltem az alapján, hogy a haja viszont már egész biztosan sötét színű volt, tehát még véletlenül sem árja. Erre akartam ezzel kilyukadni, és ez még kék szemmel is megállja a helyét. Abban szerintem egyetértünk, hogy Hitler bizony nem volt árja.
Előzmény: brandboy (81) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 14. 15:30 | #85
Ténylegesen kioktatni akkor tudtál volna, ha mást is fel tudtál volna mutatni a korodon kívül annak bizonyítására (pl., hogy mit gondolsz a témával kapcsolatban, merthogy én azt tettem), hogy én vagyok a hülye. De mivel ezt nem tetted meg, nem láttam értelmét annak hogy, úgymond tiszteletteljesen viselkedjek (ennek mondjuk most sem látom értelmét), ami hiba volt, mert részemről nem kellett volna egyből sértegetéssel reagálnom. Zárjuk is ezt itt le szerintem, nincs értelme tovább folytatnom ezt a beszélgetést.
Előzmény: CJ.B. (84) 0 VÁLASZ
CJ.B. 2010. 05. 14. 12:11 | #84
Azért vagyok kretén mert kioktatom a taknyos, hozzá nem értő, okoskodó kis pojácákat? :) Attól, mert neked már "kemény" 50 hozzászólásod volt, te vagy a fasza gyerek vagy mi? Menjél inkább fodrászhoz, aztán eredj tüntetni, idióta.
Előzmény: Polly (82) 0 VÁLASZ
stájsz 2010. 05. 14. 10:16 | #83
Polly! Mennyé plázázzál egyet! Attól lehiggadsz! :)
Polly 2010. 05. 14. 10:02 | #82
Hogy én mekkora mázlista vagyok, hogy nem egy ekkora kretén az apám..:) Mellesleg felesleges volt rám fecsérelned a kemény negyedik hozzászólásodat.
Előzmény: CJ.B. (76) 0 VÁLASZ
brandboy 2010. 05. 14. 09:22 | #81
Hitlernek amúgy kék szeme volt.
Jellemző a történelmi pontosságra, hogy egy ilyen eléggé egyértelműen ellenőrizhető ténnyel kapcsolatban is lehet ellentétes állításokat tenni. És akkor képzeljünk el bonyolultabb összefüggéseket.
De képzeljétek, még szobafestő sem volt ! A kommunista érában ezt viccesen mondták rá a főkáderek, aztán ez úgy terjedt el a kollektív tudatban, mintha valóban ezzel kereste volna a kenyére valót.
A népirtás sajnos megtörtént erről nem illik vitatkozni.
Az megint másik kérdés, hogy a Sztálin csak ukránból megölte a többszörösét(csak nem olyen látványos módszerekkel), mint a Hitleri vezetés összesen.
Az is szomorú tény, hogy számtalan gulágról készült videóanyaggal demonstrálták az auschwitzi borzalmakat annak idején eredeti anyagok helyett.
Szeretném hinni, hogy soha nem lesznek újra olyan idők, amikor az egyéni erkölcsi gátakat felülírják parancsok, vagy téveszmék.
Pedig napról-napra, újra és újra megtörténik (ld.: Iraki géppuskázás helikopterből) :(
Előzmény: l3azsi (77) 0 VÁLASZ
zeshka 2010. 05. 14. 08:28 | #80
Pár hónapja utaztam a metrón. Két idős bácsika beszélgetett:
-a háborúban elhurcoltak 300 ezer zsidót...
-jaa.. és 500 ezer jött vissza..

Végülis, a számok lényegtelenek. Mennyi ment, mennyi jött. De, ha több milliós nagyságrendű népirtás lett volna, talán nem lennének ennyien. Elgondolkodtató.. talán hamisítottak az adatokon. A számokkal úgyis jól bánnak :-) És a mai napig fizettetik a sarcot mindenkivel. Még tavaly is lenyúztak egy bőrt a németekről, meg persze rólunk. Válság ide-válság oda, tejelünk, hogy ők a folyamatos kártérítésekből építhessenek és felfegyverezhessenek egy olyan államot, amelyik elvette egy másik nép földjét. Egy olyan államot amelyik szélsőséges cionista vezetése nem fogható egyik ország szélső jobbjához sem. Egy olyan államot, amelyik a szomszéd földje alá csatornarendszert fektetett, hogy lophassa a vizét aztán eladhassa neki. Magyarokat éppúgy elvittek kényszermunkára, mint bárki mást. Őket ki kárpótolja?

Amúgy érdekes, hogy mindig csak a zsidó holokauszttal foglalkozik a média. Az örmény népirtást valahogy nem veszik nagy számba, vagy az ausztrál őslakosok kiirtását, vagy a Sztálini népirtást.. nem hinném, hogy bármiben is külömb lenne egyik a másiktól....
weinole 2010. 05. 13. 21:56 | #79
Én eltöltöttem itt egy egész napot. Azért megrázó élmény volt. Amúgy van külön magyar barak(múzeum), ahol minden magyarul van (újságok, nevek, táblák), mert ugye a legtöbb ember akit oda vittek, az magyar volt.
amúgy "ezen kár vitázni"
totya_09 2010. 05. 13. 20:49 | #78
Egyetértek, nekem csak egy gondom van ezzel az egész Holokauszt dologgal, hogy ezen lovagolnak és szerintem a dél szláv háborúban sokkal több áldozat volt, és arról nem emlékezünk meg egy évben 5x.

Előzmény: l3azsi (77) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 05. 13. 20:26 | #77
Előttem is írtak már hasonlót, de még kiegészítem valamivel. Szóval osztom azt a véleményt, hogy Hitler nem akart mást, csak jót a németeknek. Vissza akarta hozni az akkor szar helyzetben lévő országot. Ott voltak a zsidók. Akiket mindig mindenki utált. Azért, mert uzsorások voltak, mert gazdagok voltak, mert pökhendiek voltak. Szóval ott voltak ők. Hitler látta, hogy károsak a gazdaságra, ellenben van egy csomó pénzük. Azt is látta, hogy szükség lesz egy háborúra, ha vissza akarja csinálni az előző következményeit. A háborúhoz pénz kellett. Ígyhát fogta a zsidókat, elszedte a pénzüket, beküldte őket táborozni, zsidóprobléma megoldva, pénz van, kezdődhet a háború. Aztán az egészet becsomagolta a fajelmélettel. Pedig nem volt itt semmi ideológia. Az árjázás is jól nézett ki, hogy szőke kékszemű, amikor hitlernek is sötét szeme, meg haja volt. A győztesek meg fogták a holokausztot, és az itt megtörtént dolgokat fölszorozták kitudja mennyivel, és azt kapjuk a pofánkba. Egyik résztvevő sem volt makulátlan. Ezért felesleges ideológiázni, mert az ideológia véleményem szerint az egyik fél makulátlanságát feltételezi.

Hogy tovább bonyolítsam a helyzetet, hozzáteszem, hogy liberális vagyok, ami itt nem azt jelenti, hogy védem a cigókat, meg ilyeneket. Nálam azt jelenti, hogy nem nagyon érdekelnek a "keresztény erkölcsi értékek", mert az egész dolog egy hazugságon alapszik. Nem vagyok híve az abszolutizmusnak. Támogatom a teljes szólásszabadságot(így a holokauszttagadás betiltása is bánt, mégha nem is érint annyira). Nem ismerem el azt, hogy annak van igaza, aki erősebb. Szal értitek. Amit eredetileg jelentett a dolog. Ennek ellenére a putriban élő cigányokra nem áldozatként, hanem féregként gondolok. Úgy általában meg megpróbálok ideológiamentes maradni. A liberalizmusom nem tekintem annyira ideológiának, mert ez a gondolkodás nem akar ráerőltetni senkire semmit, pedig az ideológiának szvsz ez lenne a lényege.
CJ.B. 2010. 05. 13. 19:08 | #76
Ez nem egy közösségi portál ahová bármit is ki kellene írnom magamról. Nem ez határozza meg, hogy komolyan vesznek e avagy sem. Hidd el, bőségesen apád lehetnék.
Előzmény: Polly (74) 0 VÁLASZ
MakkMarci 2010. 05. 13. 17:53 | #75
Ez egy vidám-tábor volt. :)
Polly 2010. 05. 13. 17:19 | #74
Értékelném, ha láthatóvá tennéd a korodat meg feltennél magadról egy képet, mielőtt elkezdesz ismeretlenül ítélkezni rólam. Így ne várd el, hogy komolyan vegyenek.

U.i.: A többiektől pedig elnézést kérek, hogy ennyire visszamentem a beszélgetés témáját illetőleg, de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni.
Előzmény: CJ.B. (48) 0 VÁLASZ
kisdoczi 2010. 05. 13. 15:57 | #73
Most kellene azzal jönni hogy én megmondtam:: mai cikk 15:30 perckor íródott

Örömmel olvasom, hogy az utóbbi időben egyre több cikketek foglalkozik Svédországgal.

Azért öröm ez számomra, mert a svéd példán keresztül egy átlag "magyar" agymosott plázaidióta is beláthatja, hogy hova vezet egy ország teljes önfeladása és a vég nélküli tolerancia. A kettő ugyanis gyakorlatilag egy dolgot eredményez.

Néhány nappal ezelőtt érdekes események zajlottak le a skandináv mintaállamban. A szociáldemokraták és a marxisták a "hagyományosan" baloldalinak tekintett orgiájukat akarták megünnepelni május elsején egy felvonulással.

A menet azonban érdekes színezetet kapott: a pártvezetők és a zenekar kivételével ugyanis csak bevándorló niggerek és muszlimok vonultak a "szociálisan érzékeny, jóléti államért, melyben a munkavállalók érdekvédelme az első".

Tetszik ezt érteni? A munkanélküli és munkakerülő idegen, erőszakos, színes söpredéket tudják már csak megmozgatni a szocdemek és a szélsőbalosok a bukott eszméjük érdekében. Ezzel azonban csak magukat tették újra nevetségessé a svéd munkavállalók és a világ előtt!

Néhány hazafi a Svéd Ellenállási Mozgalom tagjai közül azért transzparenssel jelezte a véleményét a dologról... (Jelentése: Tegnap az árulók/hitszegők még akasztva voltak, ma már a kormányban vannak!)

http://www.youtube.com/v/yMJDIyyxY1A&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=hu_HU&feature=player_embedded&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/yMJDIyyxY1A&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=hu_HU&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385">
lb7
lb7 2010. 05. 13. 15:21 | #72
megtalálták és az eredetit múzeumba vitték, egy másolatot raktak ki helyette :(
Előzmény: Dawe (71) 0 VÁLASZ
Dawe 2010. 05. 13. 15:04 | #71
"A munka szabaddá tesz" feliratot ellopták pár hónapja nem tudom meglett e azóta
drwillyx 2010. 05. 13. 15:02 | #70
Nagyon szép es elfogulatlan koment. En is ritkán irok. Orulok hogy vetted a faratsagot es leirdad. En mar b*ok rá hogy valakit meggyozzek valamirol. Teny az, hogy egy masik orszagbol maskep látni titeket. M.orszagon nincs csak ket kisebseg a zsido es a cigány. Erre a kettore nyugottan lehet kenni a szart. Az inteligensebb a csuda furfangos elmeleteivel az elsot valassza a bunkóbja meg a másodikat. Szerencsére Más orszagokban korulottetek van magyar kisebség, es ott ok szolgálják eme "nemes"célt. Ide vág még egy igen vagány zsido cikje akit en mint nem zsido egesz eletmben tisztelni es becsulni fogok : http://www.szegedkurir.hu/cikk/a_varoson_tul/486/popper_peter_az_ember_akkor_kezd_el_karomkodni_amikor_nincs_erve sajna nem az egesz cikk mert a HVG.hu rol van es oda regelni kell ... Aki akarja megérti.
Előzmény: Stickhorse (69) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2010. 05. 13. 14:13 | #69
Azt hittem nem fogok írni ehhez a posthoz, pedig ilyeneknél szoktak lenni a legjobb dolgok...de most mégis muszáj. Azért remélem magadnak sem hiszed el, amit írtál. Leírom szépen neked, hogy mi volt a történelem...bár ezt már itt is megtettem többször. A zsidókat még valamikor régen kiűzték az "őshazájukból"...szép kis diaszpóra jött létre zsidó közösségekből szerte a világban. Amíg nem akarták a modern izraelt létrehozni, az arab területeken elfogadták a zsidókat, mert a könyv népét ugyebár nem bántjuk...DE...az európai területeken bizony nem hagyták őket beilleszkedni a társadalomba, azaz nem kaptak földet, nem foglalkozhattak iprai termeléssel...ezért maradt a kereskedelem, amit meg sikeresen "kitanultak", aztán szép pénzeket csináltak belőle, mert ma már tudjuk, hogy bizony kereskedelemből szép pénzeket lehet csinálni. Aztán mikor erre az európaiak rájöttek, akkor elkezdett nekik büdös lenni a zsidó. Kihasználták, hogy a zsidóság körében is terjed valamiféle nacionalizmus, meg a nagy liberális eszméket hangoztatták, és létrejött a cionista mozgalom, aminek a célja ugye a zsidók hazazavarása volt. Amit szépen meg is tettek, létrehozták nekik a mai Izraelt...ami miatt nem mellesleg a zsidó-iszlám konfliktus is felerősödött.
A Hitleres részről meg csak annyit, hogy nem volt ő belekényszerítve semmibe, csak ő még az a politikus volt, hogy amivel hatalomra jutott, tehát amivel kampányolt, azt szépen végig is csinálta. Tipikus helyzet volt, világválság, elégedetlen emberek, szélsőséges nézetek felszínre törése, siker. Hitler alapvetően nem volt hülye, és az is tény, hogy az 1 évtized alatt kb, amíg eljutott a világháborúig, kihúzta a németeket abból a bizonyos sz@rból, de többször meg lehetett volna állítani, csak a nagyhatalmak úgy gondolták, hogy hadd pattogjon kicsit a német gyerek itt Közép-Európában, aztán majd lenyugszik. Hát nem... De ez nem belekényszerítés, egyszerűen nem kellett volna engedni. A holokauszt meg tényleg nem szép dolog, mert azért valaminek lennie kellett, meg valahova csak eltűnt az a néhány százezer ember (igen...a millió is néhány százezer...csak kicsit több "néhány") bár tény, hogy eléggé túlmisztifikálják a dolgot, mert az biztos, hogy sok ember ma is hasznot húz belőle.
Előzmény: stero (67) 0 VÁLASZ
Dijon 2010. 05. 13. 14:02 | #68
Köszönöm szépen! :) Én nem szeretem ennyire mélyen nézni a dolgokat, én csak azt látom, hogy hányan meghaltak, mennyi kínon ment végig rengeteg ember és csak elmerengtem kicsit, hogy ha mindez pont fordítva történik. Volt egy rémálom de mi lett volna ha ez tényleg egy tündérmese lett volna. Milyen lenne a világ ha az összes gonosz dolog nem történt volna meg? Ha helyettük jó dolgokat tettek volna? Az a rohadt almafa ha nem lett volna...
Előzmény: stero (67) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 13:44 | #67
Nem foglak lefikázni :)
Hitler azért küzdött, hogy a németeknek jó legyen .. a jóért küzdött. Meg akarta védeni a nemzetét. Órisái ellenséget látott a zsidóságban ... akkoriban szinte ők uralták a piacot és akárcsak mint most nálunk, ott is szegénységben tartották a népet .. nem mondom, hogy szándékosan .. nemtudom ... de, hogy rohadtul sz*r volt nekik az biztos. Igen a zsidók miatt. A világtörténelemben mindenhol (ha épp nem vallási alapon) ezért üldözték őket. Ahol ezek megtelepszenek ott megkezdődik a kizsákmányolás. Hitlertől pedig kiprovokálták a háborút az akkori békeszerződésben jelen lévő országok . (ez egy olyan békeszerződés volt anno mint nekünk trianon ---> területek leszaggatása és kifizethetetlen pénzkövetelés) . Ezt nem írják a gimis törikönyvek, de az nem úgy történt, hogy Hitler jött a gonosz tekintetével és démonszárnyaival aztán hirtelen csak úgy piffpaff lerohant pár országot me méne hiszen nem is németek hohóó! Akkó pusztuljanak... ezt akarják elhitetni veled a suliban .. milyen agymenés ez most komolyan??? :S .. nem fikázlak nehogy azt hidd ... A zsidó népirtás tényleg egy agymenés úgyszintén a németek részéről. A nép nem is tudott róla mondjuk ez tény. És a vezetők között is egy erősen vitatott jelenség volt a népirtás.
Egy a lényeg: a történelmet a győztesek írják .. meg is látszik .. de a második világháborúnál NAGYON!!!!
Előzmény: Dijon (57) 0 VÁLASZ
gorefest 2010. 05. 13. 13:24 | #66
azt is meg kell kérdezni hogy miért utálták őket mindig és mindenhol a világtörténelemben? csak nem azért mert gecik?
Előzmény: stero (54) 0 VÁLASZ
gorefest 2010. 05. 13. 13:22 | #65
mér csak a zsidóholokausztér kellene beszarni? van ezer másik is amit más népek ellen követtek el - időnként pont a zsidók. mér modják be a "magyar" tv-ben az izraeli híreket?
Tooni 2010. 05. 13. 13:19 | #64
Temetőre zuhant egy utasszállító repülő. Eddig több mint 3000 hullát ástak ki a roncsok alól.
Előzmény: cskaroly (52) 0 VÁLASZ
kisdoczi 2010. 05. 13. 13:17 | #63
Mi lett volna ha tündérmese lett volna, nem világháború? Meg mi lenne ha nem ölték volna meg Marian Cozma-t Vagy esetleg Trianonba kapunk pár millió hektár földet???
Dijon 2010. 05. 13. 12:58 | #62
Nem mosról beszélek, hanem a "mi lett volna ha" kategóriáról.
Előzmény: kisdoczi (61) 0 VÁLASZ
kisdoczi 2010. 05. 13. 12:50 | #61
Miért, ami most van az jó????
Előzmény: Dijon (60) 0 VÁLASZ
Dijon 2010. 05. 13. 12:48 | #60
Te nem tudsz különbséget tenni jó és rossz között? Ez nem az biztos.
Előzmény: kisdoczi (59) 0 VÁLASZ
kisdoczi 2010. 05. 13. 12:43 | #59
Neked mi lett volna a "jó"????????
Előzmény: Dijon (57) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 05. 13. 12:43 | #58
Hát hiába van itt oly sok hozzáértő? Mégsem tudja senki elmagyarázni nekem?
Mért volt nagyobb jelentősége Holokausztnak kishazánkban, mint bármilyen más népirtásnak/sanyargatásnak, együttvéve (szintén kishazánkban)???
Dijon 2010. 05. 13. 12:40 | #57
Én kis agyam csak annyit fog fel az egészből hogy ha volt jelen esetben 1 ember akinek ekkora hatalma volt, ennyi rengeteg ember behódolt neki akkor méé kellett gyilkolászni? Jobban mondva miért nem volt szöges ellentéte saját magának ez a jómadár? Megnézném, hogy mi lett volna ha ugyanekkora hatalommal a jóért küzd ilyen megszállottan. (kíváncsi vagyok ezt a kommentemet hányan fogják lefikázni)
stájsz 2010. 05. 13. 12:24 | #55
Én ehhez csak annyi bölcsességet fűznék, hogy A TÖRTÉNELMET A GYŐZTESEK ÍRJÁK! És ezzel szerintem elmondtam mindent!
stero 2010. 05. 13. 12:23 | #54
Szívemből beszélsz.
Tényleg lesz még itt Hitlerszerű személy a történelemben ... kezd kinyílni a bicska az emberek zsebében.
Előzmény: kisdoczi (53) 0 VÁLASZ
kisdoczi 2010. 05. 13. 12:19 | #53
Azért egy kicsit eltévedtetek a fogalmak között és nem igen látjátok h. mi van mögöttük!
A LIBERALIZMUS mint eszmerendszer a jövő, de nem ész nélkül! Akik jártak az eu országaiba vagy csak olvastak róla, nem tv meg index meg hasonló szájbarágós kutyulmányokban, az tudhatja , hogy óriási hátulütői vannak! ((((Nem vagyok rasszista, de marxista sem :) ))) Itt legfőképp a hovatartozásról megy a vita, de akkor válaszoljatok, hogy lehet egy nemzet azokkal liberális akik puszttják! Ez olyan mintha a kullancsot nem szednéd ki magadból mert had szvjon hiszen joga van hozzá.... Nem kell messzire menni Svédország, Németország, Finnország bele fog rokkanni a bevándorlókba, mikor azt halljátok a tvben, hogy begyűrűzik a balkán az nem mást jelent mint bűnözést munkanélküliséget... Azt, hogy Hitler ezt már akkor felismerte, mert ne csak a zsidók szemszögéből nézzük de valljuk be kullancsoknál is rosszabbak a zsidók, más tészta, hogy milyen módszert választott erre, ha egyáltalán igy volt, mert elég sok ellentmondás van az elfogadott igazsággal szemben! ARBEIT MACHT FREI a jelentést nem kell magyarázni! Egy olyan "lény" akinek nem sikerült szocializálódnia értem ez alatt az összest, nem kimondottan a zsidókat miért kellene befogadni, hát egyáltalán nem kell, Hitler se befogadta hanem befogta őket... És nem ő lesz az utolsó a történelem során aki ezt felismeri....
cskaroly 2010. 05. 13. 12:14 | #52
Kurvára unom már ezt a témát. A halottakra tisztelettel és szeretettek szokás emlékezni: csendben. A táborokban minden egyes halál tragédia volt, csakúgy, mint a táborokon kívül. Viszont ha hozzáhazudnak, az a valódi áldozatok emlékének meggyalázása. Mint a főokos ex-szadeszes megmondóember horngábor állította, hogy a szüleit a nyilasok megölték. A gond csak az, hogy ő az ötvenes években született, amúgy minden rendben van az állításával.
Amikor érettségiztem 20 éve, akkor még csak 4 millió halottat mondtak. Azóta 7M.
Magam részéről ha halottakra kell emlékeznem, akkor kimegyek a temetőbe a enyémeimhez. Nem pedig kárpótlásért hisztizek még évtizedekig, mint a holokauszt-üzletemberek. A magyarok meg ki vannak kiáltva bűnösöknek, mert állítólag részt vettünk ebben a dologban. Közben a hülye is tudja, hogy a háború után még azokat is felakaszották, akik láttak valaha élő nyilast, nemhogy a közvetlen felelősöket.

Mottó:
Hogyan kell megölni 6 millió emberből 7 milliót úgy, hogy közben 3 millió kivándorol, 5 millió túléli, és itt is marad és felveszi a kártérítéseket.
stero 2010. 05. 13. 12:11 | #51
Az imént PONT EZ JUTOTT AZ ESZEMBE :D .. a KÉT LÉZERSZEM :D:D:D:D:D ... beszarok neked .. hogy ráhibáztál arra amire én is gondoltam ... xd
Előzmény: BullFrog (50) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 05. 13. 11:50 | #50
Nah bazz, ezen filózom én is...hogy akkor most ez hogy is van? :S azért mert az van lerajzolva akkor már úgy is van? Miért nem rajzoltak lézerszemeket, meg 2 fejet a mocskos náciknak? és szárnyakat meg a szerencsétlen raboknak?

Meg ne nézzetek egy mai rajzfilmet, mert összeomlik a világotok.

Nem hiszem el, hogy nem csináltak retardált németek képeket a dolgokról, hisz az amerikaiak is cisnálnak a kínzásokról, mert az nekik "trófea" ... ez így elég silány sajnos :(
Előzmény: winetyu (49) 0 VÁLASZ
winetyu 2010. 05. 13. 11:44 | #49
Most már értem! Az ausvicci haláltábor csak rajzokon létezett. Na ezt aztán tényleg nem lehet tagadni.
CJ.B. 2010. 05. 13. 11:33 | #48
Te a magad kis 18-19 évével honnan tudod mi volt régen az emberekben? Fogalmad nincs, csak okoskodsz. Az hogy ezt hallottam és ezt olvastam, hagyjuk már. Ha még csak apáddal sem ültél egy széken akkor, inkább maradj csöndben!
Előzmény: Polly (23) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 05. 13. 11:31 | #47
Akkor rosszul fogalmaztam én kifejezetten a magyar népirtásokra, meg galádságokra gondoltam!!!
Előzmény: Tooni (28) 0 VÁLASZ
Ghavin 2010. 05. 13. 11:24 | #46
A szó amit keresel az a liberális (liberalista, az agyam eldobom). És igen, szavaztam, ám én a népszavazásra nem úgy tekintek, mint valami kérdőívre, ahol feltétlenül a magamévá tett eszmerendszert leghűbben képviselő jelöltre vagy pártra kellene adnom a voksom.
Előzmény: stero (44) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 11:20 | #45
Az ilyen hangnemet meg magadba szoríthatnád, mert én sem így beszélek veled .. pont ezért, hogy ne így válaszolj .. thx
Előzmény: Ghavin (41) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 11:18 | #44
Legyél liberalista .. de szavaztál akkor egyáltalán valakire? Mert jelenleg senki nem képviseli ezt az eszmét Magyarországon. :S Örülök, hogy nem vagy szadesz szavazó! De itthon ez valahogy nem valósult még meg ... értelek én, de ez itt hazánkban ilyen halott dolog ...
Előzmény: Ghavin (41) 0 VÁLASZ
a janek
a janek 2010. 05. 13. 11:17 | #43
Szemjuel 2010. 05. 13. 11:15 | #42
Tényleg jobban tennéd ha inkább készülnél az érettségire, mondjuk leginkább történelemből és magyarból ;)
Előzmény: JoinR (35) 0 VÁLASZ
Ghavin 2010. 05. 13. 11:13 | #41
Szerinted csak erről szól a liberalizmus? Ártó deviancia feltétlen védelme? Azt hiszed, hogy én liberálisként valaha is a kurva SZDSZ-re szavaztam volna? Vagy milyen tévképzetek élnek még fejedben, áruld már el.
Előzmény: stero (36) 0 VÁLASZ
a janek
a janek 2010. 05. 13. 11:11 | #40
így van, bárki rajzolhatta bármikor....
offolok de olvassátok el

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=19943
Előzmény: Tooni (6) 0 VÁLASZ
Ghavin 2010. 05. 13. 11:10 | #39
Hazudsz, mert olyan fogalmakat állítasz párhuzamba csúsztatás útján, amelyek nem is egy kategória részei. Mindenkinek van adott esetben nemzeti érzelme, ám mivel ez szubjektív és nem definiálható autentikusan, te nem mondhatod rám, liberálisra, hogy nincs nemzeti érzelmem, mert van, csak én kurvára nem úgy élem meg, mint egy Jobbik-szimpatizáns lumpenproletár, vagy egy primitív zsebnáci. Vagy ha így gondolod, ilyen alapon én mondhatnám, hogy te vagy az, aki nemzetellenes, mert olyan értékeket vonsz kétségbe, amik szerintem sokkalta előbbrevalóbbak az elavult konzervatív hagyományoknál, az állítólagos abszolút erkölcsnél, ami kurvára nem abszolút (csak ha vallási alapot nézzük, tisztában vagy te vele, hány történelmi egyház van ma Magyarországon?). Ha pedig azt képzeled, hogy a világ úgy működik, mint egy kétoldalú érme, akkor ne haragudj, de tényleg el vagy butítva. Ha valaki 2010-ben is csupán végletekben képes gondolkodni, az szerintem nem kapott elégséges iskolai oktatást.
Előzmény: JoinR (35) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 13. 11:09 | #38
Az igazat megvallva borsod megyéből írok, és háát... szóval a lényeg az, hogy sztem hülyeség, hogy csak az lehet nemzeti érzelmű aki jobbikos. Anyám pl utálja a jobbikot, (néha szokott is vita lenni köztünk emiatt) mégis több magyarság tudat szorult belé mint pl az én generációm egy bizonyos hányadába. Az a baj (sztem) hogy a legtöbb embernél ez az egész csak a zsidózásban merül ki. Nekem személy szerint igényem lenne rá, hogy több információt szolgáltassanak nekem a saját kultúrámról/történelmemről stb.. De ez ugyanúgy utópia sztem, mert erre is csak egy bizonyos rétegnek lenne igénye, szóval amíg egymás véleményét képtelenek vagyunk elfogadni, addig hiába ábrándozunk arról, hogy egyszer majd lesz olyan hogy nemzeti összetartás (remélem hogy erről a szóról nem jut senkinek semmi rossz eszébe) vagy legalább valami hasonló..
Előzmény: Szemjuel (27) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 11:04 | #37
Agreed.
Előzmény: stero (36) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 11:03 | #36
A liberalizmus egy nagyon életképes eszme volt .. de mára már elérte a célját és nincs rá szükség. Kinek kell már liberty? (szabadság) buziknak? cigánybűnözőknek? pedofiloknak? szexuális zaklatóknak? Neoliberalizmus. Ez kb annyit tett, hogy megújították a liberalizmus alapelvét. Beöltöztették egy barátságosabb köntösbe. A szocializmus és a liberalizmus alapjában tök jó volt a maga idején .. vannak jó dolgok a szocializmusban is (neeem nem a gyurcsányfélében annak semmi köze hozzá). Sajnos kishazánkban a liberalizmus és a szélsőbaloldali szadesz tevékenysége kimerül abban, hogy "bontsunk le egykét magyar emlékművet és húzzunk fel egy mekdonáct helyére" Nyüzsög az SZDSZ az ilyen és ehhez hasonló ügyekkel. Szerencsére erre már sokan rájöttek .. :S .... van rendes liberalizmus, kommunizmus, szocializmus is ... csak meghalt akkor amikor Marx, Engels ... Lenin meghalt. A többi már csak egy korcsosulása a dolognak.
Előzmény: Ghavin (31) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 11:01 | #35
"Minden "nemzeti érzelmű" ember álszent, aki számonkéri a vulgaritást. Ez nem általánosítást, hanem logikai összefüggés." - nagyon buta vagy.
Persze, már hazudok is. Írtam, hogy az én szubjektív véleményem írom, de azért hazudok. Sőt, azért, mert én azt vallom, hogy van jó meg rossz, te pedig azt vallod, hogy mindent úgy csinálsz ahogy neked tetszik, már én vagyok butítva.
Érzelem vagy hozzáállás...eléggé szinonima, csak nem akarom sokszor ugyanazt írni, ha úgy tetszik, kopipasztázd mindenhova az érzelmet.
Összességében reménytelen eset vagy, eléggé elszomorít, hogy ilyen emberek tényleg léteznek. Megyek csinálok inkább bauxitfőzeléket.
Előzmény: Ghavin (31) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 10:57 | #34
teljesen igazad van ..
Előzmény: Enechuel (32) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 10:56 | #33
Jah és mielőtt bárki is beszólna nekem .. voltam Auschwitz-ban, Birkenau koncentrációs táborban is ... addig nem volt bajom a zsidókkal ... amint találkozta velük és volt szerencsém ahhoz a pökhendi néphez ... egyből lett bajom. De nem is ez a lényeg. Eléggé tájékozott vagyok a zsidósággal kapcsolatban szóval ne nagyon nácizzatok le 1. nem vagyok az, 2. mélymagyar sem vagyok, 3. történelemből otthon kéne lenni picit az adott témakörben, hogy bárki is vélekedni tudjon az eseményekről .. ez egy nagyon bonyolult téma és csak a szépet és zsidóbarátot mutatják, hangoztatják. Talmudot olvasta valaki? Ha a gyomrod még elfér a hasadban és nem akarod kihányni akkor ne is olvasd el! PLZ! Köfike ^^
Enechuel 2010. 05. 13. 10:53 | #32
Szemjuel jogos, költözzünk vissza Keletre:D Egyébként meg vigyázzatok mert ma már büntetendő alábecsülni a holokausztot -.-".....(erről inkább no comment mert nem akarok antiszemitának tűnni (semmi bajom a normális zsidókkal), de tény, hogy ami itthon-is- megy a holokauszt kihangsúlyozásával kapcsolatban az nem gyengén egyoldalú, és hogy is írjam.....nagyon úgy néz ki hogy bizonyos elemek bújnak a holokauszt mögé, alábecsülve az övékhez képest a többi népirtást..mert ugye ha belegondolunk azért úgy a világon nem csak kommunisták meg nácik mészároltak, de itthon meg az megy, hogy azok a zsidók domborítják ki az egészet, akik hasznot akarnak belőle húzni, és ha már kicsit sem sajnáljuk őket agyon, akkor egyből antiszemiták vagyunk, legutóbb volt hogy egy amcsi zsidó a MÁVot akarta beperelni, mert hogy annak idején az ő sínjeiken vitték ki a zsidókat.....na milyen már ez? Szerintem akkor perelje be a téglagyárat is, akiknek a téglájából a krematórium épült-.-"....tisztára cigányok kettő, csak a sztori más,de a dolog ugyanaz, csak náluk meg fasiszták vagyunk....szóval ennyit erről.
Ghavin 2010. 05. 13. 10:53 | #31
Minden "nemzeti érzelmű" ember álszent, aki számonkéri a vulgaritást. Ez nem általánosítást, hanem logikai összefüggés.

A neoliberalizmus nagyon is jól definiálható, s azzal, hogy te a szubjektív megítéléseddel kiforgatod, az nem jelenti azt, hogy intraszubjektíven feltétlenül el kellene fogandom annak a kijelentésnek a helyességét, hogy az a "nemzeti érzelemmel" összeférhetetlen. Azzal, hogy egy egzakt politikai politikai eszmerendszert relativizálsz és egy kizárólag szubjektíven definiálható érzületet egzakttá próbálsz tenni, egészen egyszerűen csúsztatsz, sőt inkább hazudsz. De ha már itt tartunk, amennyiben elfogadom, hogy a radikális jobboldali mozgalmak valamilyen módon képesek objektíven konkretizálni a "nemzeti érzelmet" ebben a tekintetben a radikális neokon szerveződések sokkal inkább népbutítóbbak, mint egyi neoliberális szerveződés valaha is lehet (tekintve, hogy a liberalizmus eleve az opcionalitásra, a jobboldali radikalizmus pedig az abszolút elveket hirdeti), kétségbe vonják az alapvető europér emberi- és szabadságjogok évszázados hagyományát, s úgy en bloc relativizálják a fennáló jogszabályokat, amennyiben azok nincsenek éppen az ínyükre. Ez nem az én szubjektív véleményem, ez a valóság. Mellesleg módszeresen kevered az eszmei és szemléleti kategóriákat, végül már nem nemzeti érzelemről, hanem hozzáállásról beszélsz (na az még mi a faszom, de tényleg?), ergó kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy halvány lila fingot sincs, hogy miket hordasz össze, csupán papagáj módjára elismétled a betanult propagandát, ahelyett, hogy gondolkoznál. Peace the fuck out!
Előzmény: JoinR (24) 0 VÁLASZ
stero 2010. 05. 13. 10:50 | #30
Inkább trianonról lenne poszt így van .. az érint minket.
Személy szerint nagyon gyanúsak nekem a holokauszt állítások is... túl sok a revizionista .. és túlságosan is műveltek .. és túlságosan is el vannak hallgattatva .. véletlenül se szólaljanak meg .. nem szabad nekik .. cáfolni nem tudnak a nem revizionista történészek ... olyan könnyű őket megfogni ezért is kapsz majd börtönbüntetést amennyiben tagadod a hivatalos holokauszt verziót. Furcsa nem? .. :) ... na mind1 most hogy megszólalt A GYŰLÖLKÖDŐ RASSZISTA NÁCI ( xD) ... inkább térjünk arra, hogy vajon lesz-e megemlékezés (RENDES) trianon évfordulóján? ...
Dettó, egyetértek sok hozzászólóval .. a könyökömön jön ki az egész szar.
Az örmény népirtással miért nem foglalkozik senki???? Hmm????? Csak nem mert arab? És azt a zsidóságnak (akiknek nagy ellenségük az arab világ) nem áll érdekükben népszerűsíteni az ilyesmit. Jah és miért nem tanultam az oskolában a zsidó megszállásról palesztínában? Zsidók halomra ölik az arabokat "mert terrorista?" :D az ... a moszad mi? Kedves és jóravaló emberek gyülekezete? Jó lenne néha a függöny mögé benézni és nem hordani olyan büszkén azt a szemellenzőt!
Én nem kérek a zsidókból. Nem véletlenül üldözték őket anno .. és nem véletlenül üldöznék őket most.
JoinR 2010. 05. 13. 10:49 | #29
Érdekes szemlélet, meg kell vallani, bár azért hozzátenném, hogy ezek közül elég sok nem a mi döntésünk volt, illetve a cselekmények hogyanja is hagyott volna kívánnivalót maga után elég sok helyen.
Ez egy elég pesszimista hozzáállás, bár történelmünk nem makulátlan, és vannak benne sötét foltok (már nem az információhiány miatt..), de melyik országéban nincs?
Miben különbözik bármelyik ország szisztémája ettől? Mégsem így állnak hozzá. Szerinted a frankok a Marsról teleportáltak oda, ahol akkor voltak? Szerintem ők is odamentek, csak kicsit hamarabb...csak hogy egyre térjek ki. Vagy hogy vesztettünk a világháborúkban, hát nem csak mi vesztettünk, és nem is rajtunk múlt. De ezt reggelig lehetne ecsetelni, kár a billentyűzetért :-))
Előzmény: Szemjuel (21) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 05. 13. 10:49 | #28
Nem a mennyiségre megy, hanem az itt a környéken történt. Mert ki nem sz*rja le azt a 30 milla kínait aki a Maó bácsi agrárreformjába halt éhen.
Előzmény: Bubba (26) 0 VÁLASZ
Szemjuel 2010. 05. 13. 10:47 | #27
Bocs te más országból írsz sztem :D nemzeti érzelmű itt csak a jobbik szavazók! mindenki más besúgóneoliberáliszsidóbérenc! :DD
Előzmény: Polly (23) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 05. 13. 10:47 | #26
Én csak tényleg azt nem értem, hogy a Holcaustnak mért volt nagyobb jelentősége, mint bármilyen más népirtásnak, vagy sanyargatásnak, együttvéve???
Valaki hozzáértő igazán elmagyarázhatná nekem!!!
Szemjuel 2010. 05. 13. 10:41 | #25
megyek :'( :DD
Előzmény: Purple (22) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 10:40 | #24
Én elfogadom, ha valaki nem ért velem egyet, különbözőek vagyunk, más szemszögből látjuk a világot, ez így van rendjén. Nem tartanám kevesebbre a szavad sem, mivel ez itt az internet, súlyos trollveszély fenyeget nap mint nap, így eleve nem adok sokat bárkinek a szavára (ne vedd sértésnek, vagy személyeskedésnek).
Az, hogy valaki nemzeti érzelmű, egyből azt jelenti, hogy álszenteskedő? Találkoztál már személyesen _mindegyikkel_, és úgy állapítottad meg? Vagy netalán az általánosítás súlyos hibájába estél? :-)
Pont azért nem akartam definiálni, mert annyira szubjektívek, én se tudnám objektíven elmondani. Mindenkinek mást jelent: Számomra a neoliberalizmus egyenlő a népbutítással, a hagyományok eltörlésével, és a korlátlan emberi jogok kiharcolásával úgy, hogy az emberi kötelesség még fogalmi szinten is eltűnik.
A nemzeti hozzáállás ezzel szemben - az én szememben - egy hagyományőrző, erkölcsi értékrendet megtartó, konzervatív felfogás, ami sokkal jobban kielégíti az igényeimet, mint az előbbi világszemlélet.
Előzmény: Ghavin (18) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 13. 10:38 | #23
Talán azért, mert a nacionalizmus, kommunizmus, liberalizmus stb. úgy utópia ahogy van, mert egy ilyen elképzelést sem lehetett úgy megvalósítani, hogy elérje a célját , nemzeti érzelmű viszont bárki lehet, politikai nézetektől függetlenül, aki nem olyan sügér mint te. Csupán egy kis magyarság tudat kellene hozzá, ami régen még megvolt az emberekben...
Előzmény: Ghavin (18) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 05. 13. 10:38 | #22
most pedig takarodj az országból :D
Előzmény: Szemjuel (21) 0 VÁLASZ
Szemjuel 2010. 05. 13. 10:36 | #21
de asszem bemásolom:

Bennem van EGÉSZSÉGES nemzeti érzelem, benned is van, és a kommetekből azt szűröm le hogy te BIZTOSAN nagyobb magyar vagy mint én. De nehogy azt mond nekem, hogy a sok vállalkozó több adót fizetne mert ő aztán gecire magyar... Nehogy azt mond, hogy röhögve borítaná a szemetet a kocsiba a kukás! A magyar embernek alapvetően borúlátó, és soha semmi nem volt jó neki! Ezért vagyunk túlélők, ezért volt/van annyi zseniális elme még ilyen kis létszámú országot tekintve is, és ezért tudunk 10 millió ember és geciszar testnevelésoktatás ellenére nagyon jól szerepelni a világversenyeken!
A múltból milyen célokat tudunk a jövőre előrevetíteni? Pár ismertebb témát felvetek és válassz ki néhány szimpatikusat:
- Induljunk el nyugatra mert nem jó nekünk itt keleten
- Ha már nyugaton vagyunk fosztogassunk kicsit
- bazz megszoptuk! Most kicsit levertek, nyugodjunk meg, és legyen mindenki keresztény mert kiírtanak
- Bazz megszoptuk! Hasonlóan bunkó népek elfoglalták a fél országot, űzzük ki őket mert büdösek
- Csináljunk sok gyereket mert kevesen vagyunk, meg hívjunk sok külföldit
- Mindenhol menő, hogy tanulnak az emberek, tanuljanak nálunk is
- bazz megszoptuk! Már megin jött valami büdös és sötét embercsorda, verjük már vissza őket
- Johh most kicsit pihenjünk mert sűrű volt ez a párszáz év
- bazz megszoptuk! Kurva osztrákok nagyon ránkszálltak takarodjanak
- közben reformáljunk
- Álljunk a németek mellé mert ők nyernek
- bazz elfogytunk
- reformáljunk, fejlődjünk
- álljunk a németek mellé mert ők nyernek
- bazz megszoptuk
- nem kell a sok Igor, űzzük ki őket
- bazz megszoptuk
- rendszerváltás, most minden jó lesz
- bazz megszoptuk
- eltelt 20 év
- hát ez nem lett jobb
Előzmény: Szemjuel (20) 0 VÁLASZ
Szemjuel 2010. 05. 13. 10:32 | #20
én is akartam neki valami hasonlót írni, de abból az lenne hogy takarodjak az országból mert én nem is vagyok igazán magyar xD
Előzmény: Ghavin (13) 0 VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 05. 13. 10:31 | #19
Most meg ők zárják táborokba a palesztinokat azon a földön amit elvettek tőlük. De ahhoz vágjon mindenki jó pofát!!!!!!
Ghavin 2010. 05. 13. 10:28 | #18
Na kibújt a kis zsebnáci a zsákból :) Mert aki nem ért egyet a magadfajtával az csakis besúgó, zsidó lehet (még ha így is lenne az én szavam kevesebbet érne?)

Nem érint érzékenyen a téma, csak én a sok "nemzeti érzelmű", álszenteskedő lumpenproletárral ellentétben nem finomkodok a szavakkal.

Igen, éppen azért kértelek, hogy definiáld saját kútfődből a fogalmakat, mert ha szerinted a "nemzeti érzelem" (ami mondjuk ki, annyira szélsőségesen szubjektív megítélésű fogalom, hogy nincs autentikus definíciója) és a neoliberalizmus kizárja egymást, akkor hihetetlen zűrzavar uralkodik a fejedben, én pedig nagyon régóta szeretném ezt a turbómagyar pszichózist úgy-ahogy megérteni.

Szóóóval, miért is zárja ki egymást a nemzeti érzelem és a neoliberalizmus?
Előzmény: JoinR (16) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 05. 13. 10:23 | #17
"turbómagyar" :DDD
Előzmény: Ghavin (2) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 10:21 | #16
Hát igen, eléggé kizárja egymást. :-)
Úgy látom nagyon érzékenyen érint a téma, a trágárságoddal csak önmagad minősíted. Ügynök fater? Zsidó uncsi? Mi a baj?
Most tényleg szükséges, hogy definiáljak itt neked alapfogalmakat? Olvass wikipédiát, esetleg 1-2 könyvet, de leginkább nyisd ki a szemed.
Előzmény: Ghavin (15) 0 VÁLASZ
Ghavin 2010. 05. 13. 10:17 | #15
Na egy újabb turbómagyar allűr: a neoliberalizmus és az a kurva nemzeti érzelem feltétlenül kizárja egymást.

Definiáld már légyszi, hogy mégis mi a fészkes faszt érteni nemzeti érzelem alatt? Meg hogy szerinted mit jelent a neoliberalizmus?
Előzmény: JoinR (12) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 13. 10:17 | #14
Az a baj, hogy most sem sokkal jobb csak más miatt... Egyébként igazad van, szóval húzok is tanulni, mert nemsokára mennem kell érettségizni, este majd visszanézek, hogy mi is kerekedett ebből az egészből. Sziasztok.
Előzmény: Szemjuel (10) 0 VÁLASZ
Ghavin 2010. 05. 13. 10:14 | #13
Én pedig ahhoz gratulálok, hogy kvázi azt implikálod, hogy csupán személyes okok miatt indokolt foglalkoznunk egyénenként egy-egy népirtás tragédiájával. Mintha a Magyarországról haláltáborokba küldött állampolgárok kevésbé lettek volna magyarok mint a te felmenőid... És még hozzáteszed, hogy a zsidóságot egyáltalán nem érintette a kommunista diktatúra. EZ a tipikus turbómagyar mentalitás, ez a "bezzeg-attitűd", amin csak szánakozni tudok.
Előzmény: Polly (7) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 10:11 | #12
Ha lenne egészséges nemzeti érzelem, és nem a neoliberális kultúra vezérelte médiumot bámulná a nagy fekete dobozban mindenki, akkor biztos vagyok benne, hogy előrébb járnánk, mint most.
Ha meg lenne említve tisztességesen, hogy milyen is a múltunk, az emberekre ösztönzőleg hathatna, elég megnézni a mostani életkedvet...és azt ne mondd, hogy ez attól van, mert a magyar génjeiben ilyen borúlátó.
Ha emlékeznénk, bizakodhatnánk. Lehetne egy cél, lenne motiváció, erőre kaphatnánk...most mi a cél? Kb. a túlélés. Én ennek ÍGY nem látom nagyon értelmét.
Előzmény: Szemjuel (10) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 05. 13. 10:08 | #11
Iszom szavaidat, egyetértek.
Előzmény: Polly (7) 0 VÁLASZ
Szemjuel 2010. 05. 13. 10:06 | #10
És attól, hogy trianon emlegetve van, hírverést kap mi lesz? Attól, hogy a holokauszt hírverést kap mi van? Attól, hogy mindenki tudja mi volt 40 évig mi van? A kurva nagy semmi! A 365/6 napból mindegyikre van 1 napod, akkor sajnálkozz, egyébként a többibe meg dolgozz/tanulj becsülettel és nem kell siránkozni, hogy hejj be szar volt ám akkor... jó lenne ha nem a múltban élne a magyar!
Előzmény: Winston (4) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 05. 13. 10:03 | #9
a stohl legalább aktuális :D
Előzmény: Winston (8) 0 VÁLASZ
Winston 2010. 05. 13. 10:02 | #8
:D Gyakorlatilag minden a csapból folyik már a mai világban. Még is beszélünk róla. Lásd: Stohl... t*köm tele már vele is. Ekkora hűhót csapni... komolyan.

Amúgy igazad van! Más helyszínekről is jó lenne egy ilyen sorozat. Vagy csak fotók.
Előzmény: Purple (5) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 13. 09:56 | #7
Az igazság az, hogy a reakcióm oka az volt hogy a családomnak nem egy barátja tűnt el az említett diktatúra alatt, úgy hogy mai napig nem tudnak róla semmit. ha zsidó lennék nyilván a holokauszton szörnyülködnék, de nem vagyok az, azért nem igazán érdekel hogy más mennyi kárpótlást kap azért mert az ükapja mennyit szenvedett Auschwitzban, ahogy valószínűleg őket sem érdeklik a nálunk történt szörnyűségek. Ha te "turbómagyarnak" tartasz emiatt, ahhoz csak gratulálni tudok.
Előzmény: Ghavin (2) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 05. 13. 09:54 | #6
De hát ez egy csomó ceruzarajz! Fénykép egy szál se a régi állapotról!
Purple
Purple 2010. 05. 13. 09:39 | #5
és ha hírverést kapna, akkor mi lenne? semmi :D mindenki tisztában van vele, mindenkinek a könyökén jön ki. senki nem feledkezik meg róla, de minek folyjon ez mindenhonnan, amúgy is folyik rendesen...

a képek meg érdekesek, más régi helyszínekről is csinálhatnának ilyet meglévő fotók, festmények alapján.
Előzmény: Winston (4) 0 VÁLASZ
Winston 2010. 05. 13. 09:34 | #4
Egyet kell, hogy értsek veled. Én felvállalom, hogy jobb oldali vagyok, de nem szélsőséges és nem fajgyűlölő. Az emberek, tömeges lemészárlásával, semmilyen formában nem értek egyet!!
De sajnos a zsidóság kivégzése elvakítja az elvakítható embereket, és nem figyelnek a többi szörnyűségre! Gondolok itt Polly által említett kommunista munkatáborokra!
Tessék elmenni a Terrorházába, és ott az egyik szoba szőnyege egy eurázsiai térkép, melyen piros pöttyök jelzik, hogy Magyarországról hova vittek magyarokat munkatáborba! Elképesztő és felkavaró!
Emellett beszélhetnénk nagyon sok, a magyarokat mélyen érintő eseményről. Trianon? Hol kap ekkora "hírverést"? Mikor falukat vágtak középen ketté? Egyik napról a másikra lettek emberek "külföldiek". Meggyalázták az országot. Németországtól nem vettek el ennyi területet!!
Nem szabad elfeledkezni erről sem, de nem kéne elfeledkezni másról sem! Mert ha ezeket elfeledjük, könnyen megtörténhetnek újra.
Szép napot!
lb7
lb7 2010. 05. 13. 09:33 | #3
rohadt őszinte leszek: tök nem hat meg az egész. Az akkor volt, most meg MOST van. Van most is elég gondunk, minthogy a múlton siránkozzon bárki! Úgysem lehet visszacsinálni. Akkor meg, mi a f.sz?!
Ghavin 2010. 05. 13. 09:30 | #2
Én pedig azt is kurvára unom, hogy minden holokauszttal kapcsolatos hírnél/posztnál amelyiknél van mód kommentelni (nem feltétlenül itt az izén) feltűnik valaki, aki kötelességének érzi, hogy feltétlenül felhívja a figyelmet arra, hogy volt biza kommunista diktatúra is. Mint valami pavlovi reflex: "Hír: holokauszt / Turbómagyar: GULÁGÁLÁLÁGGHHH!!!"
Előzmény: Polly (1) 0 VÁLASZ
Polly 2010. 05. 13. 09:22 | #1
Én egyáltalán nem tagadom a Holcaustot, csak már rettentően unom... -.- Értelmesebb és mellesleg sokkal aktuálisabb dolognak tartanám ha a kommunista diktatúra alatt működő munkatáborokról küldtél volna be nemi információt, ugyanis Holocaust nálunk csak pár hónapig volt szóval annyira nem tartom érdekfeszítő dolognak, mint pl. azt, hogy rengeteg magyar embernek hurcolták el a hozzátartozóit és vitték munkatáborokba, ezzel családokat szakítva szét, csak mert nem tetszettek az aktuális rendszernek. Érdekes módon ennek a tagadása nem minősül bűncselekménynek, pedig ez sokkal jobban érintet minket. Mellesleg várom hogy ki fog először lenácizni vagy fasisztázni ezért... Addig is egy kis hasznos információ..: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gulag#Magyar_vonatkoz.C3.A1s
lenne még egy másik link is, de azt inkább kihagynám, mert egy erősen szélsőjobboldali hírportáltól származik és semmi kedvem belevinni a politikát a mondanivalómba..