Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2010. 03. 02. 09:50 | #31
Ötmillió forint büntetés 37 zeneszámért
http://techline.hu/hirek/20100301_riaa_buntetes_erdekes_mp3_letoltes.aspx

10 indok, amiért lopjuk a zenéket – mi lennénk a bűnösök?
http://techline.hu/szubjektiv/20090505_10_indok_amiert_lopjuk_a_zeneket.aspx
Greg46 2010. 02. 27. 12:46 | #30
:)

Pont a múltkor volt, hogy pizzát rendeltünk, és a párom pizza-ját elbaszták... a pfepferoni-t összekeverték a darált hússal... Ne kérdezt hogy lehet félre hallani:D Na mindegy ugye mikor megjött kifizettem, bementem nyitom a dobozt.. hát "nem nyert" egyből telefon... addig nem tettem le míg nem hoztak egy másikat ajiba... :)

Amúgy iTunes-ban is bele tudsz hallgatni előbb a számokba... Én nem is tudom mikor vettem meg full albumot utoljára.
Van mindig x szám ami jó rajta meg y ami nem... én is csak x-ért fizetek... ezért szeretem az iTunes-t... ott meg tudom venni egyesével... :)

Nah,

Túltárgyaltuk:D
Előzmény: bungle (29) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 27. 10:44 | #29
Akkor jó, csak mert úgy hangzott, hogy egy kalap alá vettél mindenkit. ;)
Egyébként szerinted miben nem értünk egyet? Szerintem olyan sok minden azért nincs ezen a téren. Én úgy használom kb. a letöltést, mint egy cd boltban azt a lehetőséget, hogy belehallgathatsz az albumokba (egyébként ezt már a legtöbb online zeneáruházban is meg lehet tenni), aztán ha tetszik vmi, megveszem. De olyan szolgáltatásért, ami neked nem tetszik, gondolom te sem fizetsz. Vegyük az általad említett éttermi példát: ha nagyon elbasszák a kaját vagy mást hoznak ki, mint amit rendelétél, gondolom te sem fizeted ki. :)

Jó ötletnek tartom, ami mostanában kezd "elterjedni": fizess annyit pl. egy albumért vagy egy programért, amennyit gondolsz érte. Azt hisztem (bár lehet nem pontosan tudom) legelőször a Radiohead hozta ki így az albumát és meglepően többet hozott nekik, mint ha a hagyományos úton terjesztették volna: volt rengeteg olyan rajongójuk, aki egy sima cd árának a többszörösét fizette ki nekik, és annak az összegnek a nagy részét tényleg ők kapták, nem a kiadó, terjesztők, cd boltok, stb.
Pont ma láttam ilyen zenei programot is: "Pay what you think Drumaxx is worth."
http://www.image-line.com/documents/news.php?entry_id=1267060982
Előzmény: Greg46 (28) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 02. 26. 23:19 | #28
nem gondolom hogy a tehetség és a kereset egyenesen arányos. ez ennél sokkal komplexebb... A kereset inkább azzal arányos hogy az illető milyen szintű marketing "product"

nem vettelek bele az átlagba, tudok olvasni, és láttam hogy mit írtál... ezt úgy általánosságban írtam...

Cribs... hmm... akikről én beszéltem azok nem rágógumit csinálnak, de végülis mindegy...

Egyet értek azzal amit arról mondasz, hogy inkább keresek kevesebbet mint olyat csináljak amit nem akarok... Én pontosan így csinálok mindent a vállalkozásomban is...
Inkább csinálok kicsit kevesebbet, de úgy csinálom ahogy én elképzeltem...

Sok mindenben egyet értünk, sok mindenben nem :)

Szerintem itt mi ketten le is zárhatjuk. Mégegyszer, nem rád gondoltam a szánalmasok közt. Ha félre értetted, sorry!

g
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
dsi 2010. 02. 26. 15:26 | #27
ezt írtam én is. a cribsbe persze h ismert emberek vannak különben sneki se nézné...de attól h ismert nem feltétlenül tehetséges. és ez a baj, és igen nekem ettől rosszabb h megnyugodj :D
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 26. 11:29 | #26
Másik: ugye nem vagy annyira naív, hogy azt gondolod, a tehetség egyenes arányosságban van a belőle megszerzett gazdagsággal? A Cribs nagy részében lehet hogy számodra ismert "előadóművészek" vannak, de ez is csak a marketing gépezet része, ami kiszolgálja a birka tömeg ízlésficamát.
Lefordítom neked zenei nyelvre, amiről én írtam: inkább nem keresek egy fillért sem a zenéimmel, de olyat csinálok, ami nekem tetszik, mint hogy beálljak a sorba, és a trendnek meg az épp aktuális elvárásoknak megfelelő rágógumi zenét csináljak, amivel ugyan rövid időn belül lehet, hogy megszedhetem magam (bár azt is inkább a producer meg a kiadó teszi zsebre), de csak egy fogaskerék vagyok a zeneipar darálójában.
Előzmény: Greg46 (24) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 26. 11:23 | #25
Engem ugye nem vettél bele a "de szánalmasok vagytok" szövegedbe? Mert akkor hatalmas gyökér vagy, nem tudsz olvasni (leírtam, hogy ettől függetlenül támogatom a kedvenceimet, már amelyik él).
Előzmény: Greg46 (24) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 02. 26. 11:16 | #24
Nem élhet segélyekből mint sokan mások...

Röviden tömören annyit, hogy szégyen hogy ennyire filléres faszok vannak hogy azt mondják valamire hogy "szeretem" és azt akit állítólag szeretsz nem támogatod... Ha irigy vagy akkor menj és csináld te is... Legyél jobb...

Tipikus... valakinek több van mint neked és az egyből rohadjon meg, menjen dolgozni és keressen annyit mint más... Istenem annyira szánalmasak vagytok... xD

Az hogy a Cribs-ben mi megy... na bumm... neked ettől rosszabb lesz? nem... naugye... ő a maga módján dolgozott érte... és igen ha semmi mást nem csak el rappelt pár számot... hát istenem...
Mellesleg eddig nem láttam senki olyat a Cribs-ben aki ne lett volna ismert... az hogy te nem ismered, az más kérdés:)

Tény hogy nagyobb üzlet a média mint bármi más, de könyörgöm... nektek ettől rosszabb lesz?

Csak röhögni tudok hogy milyen szánalmasan gondolkoztok...

"nem veszem meg a zenét mert a fasznak keres annyit" a következő mi lesz? Nem fizetsz az étteremben mert a tulajnak van már elég pénze?

Szánalmas....
Előzmény: Jádám (21) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 02. 26. 09:13 | #23
Hogy ez menyire igaz!

Megvettem eredetiben a Malena-t, ami nagy csalódás volt. Először is vodkafon reklámok, amik átugorhatatlanok, ha 10 év múlva beteszem a lemezt akkor is a már rég lejárt szar reklámukat kelljen néznem? Meg egyéb nyalánkságok még, ráadásul a filmet nem egy helyen megvágták. Amikor megnéztem, nagyon ledöbbentem. Én nem ezért fizettem.
Ráadásul elvárom, hogyha fizetek valamiért akkor ne reklámot kapjak érte, ha meg reklám van rajt akkor adják ingyen.
dsi 2010. 02. 26. 01:12 | #22
azt csinálja..jó persze jó "melója" van én nem azt mondom h nincs rájuk szükség (bár 90%ukra tényleg nincs :D lásd viva, mtv) mert akkor ugye nemtudnánk zenéthallgatni. csak azért ne képzeljék azt h most ők a fasza gyerekek mert éppen vki sztárt csinált belőlük azt kérjenek el horribilis összegeket a semmiért miközben aki tényleg tehetéges az meg úgy gyűjti össze a kenyérre valót...tisztelet persze a kivételnek aki a tehetségével futott be nempedig csak azért hallgatja mindenki mert a fent említett adókon azt nyomják egyfolytába, persze szép pénzekért, és akkor most ez a trendi akármekkora szar.
Jádám 2010. 02. 25. 23:22 | #21
ha neki is lesznek számlái, mint mindenki másnak, ha neki is kell ennie, mint mindenki másnak...hát....menjen dolgozni MINT MINDENKI MÁS! :D
ennyire egyszerű lenne a megoldás :D
Előzmény: dsi (20) 0 VÁLASZ
dsi 2010. 02. 25. 22:31 | #20
igen ismerem a steam-et. de nekem a fejlesztők hozzáállásával van problémám, mint ahogy írták is fentebb pl a filmeknél miért azt bünteik a szarságaikkal aki megvette a filmet, vagy moziban nézi meg? ő fizetett érte. és a játékoknál is a single részhez kurvára nem kell net. ha beszarik a net valami miatt és nemtudsz az online játékokkal játszani még mindig ott a single, kivéve ha net nélkül az se megy. illetve a kalózkodás által okozott károkat azokon hajtják be aki megveszi a játékot.
sajnálom de nekem nincs feles 10k-m megvenni 1 játékot amit lehet h 1 hét alatt végig viszek ha jó és leköt, ha meg szar akkor ugyse játszok vele.

illetve a zenei témához, persze h akármekkora művész is kaját vennie kell és számlái is lesznek így ingyen nem csinálhatja, de azért nem kéne elszállni magától senkinek amikor arról van szó hogy menniyért lép fel...egy másfélórás "munkáért" ne kapjon már több millió forintot senki...a végén még belefullad nekem a pénzbe és elvesztjük a világ hatalmas tehetségeit.. :P

Előzmény: sahinel (13) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 25. 15:30 | #19
Ja de, biztos. :D Mondjuk nem sokat néztem ilyet, max. ha háttérben az ment...
Előzmény: Purple (18) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 02. 25. 15:16 | #18
az nem cribs? a crab az a rák :D
amúgy ja XD
Előzmény: bungle (17) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 25. 14:55 | #17
Épp ez a szomorú, hogy a zeneipar ennyire elüzletiesedett. A pénz szerintem amúgy sincs jó hatással az alkotókra, persze kivételek nyilván itt is vannak, de én pl. hányok, mikor az MTV Crabs-en valami noname rap sztárocska épp a medencés házával meg az autóival vetít, miközben számos híres zeneszerző szegénységben alkotott és az ő műveiket mégse feledték el pár év múlva.
Kérdésedre válaszolva: inkább csinálok valamit tizedannyi pénzért, ha szeretem csinálni, mint valami olyat csináljak, ami nem tölt el elégedettséggel, boldogsággal, és ugyan jól fizet, de elveszi a napom, életem nagy részét.
Előzmény: Greg46 (16) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 02. 25. 12:57 | #16
Szerintem félre értetted... Mondjuk lehet én fogalmaztam rosszul...

Tegyük fel szereted a munkádat... Továbbra is bejárnál dolgozni, ha nem kapsz kellő elismerést és honoráriumot? Persze hogy nem....

A "rohadjatok meg ingyen nem csinálom" arra értettem, amit az előző példa is alátámaszt... Te sem dolgoznál ingyen...
Azt hobby-nak hívják, a hobby zenészek pedig kis local klubbok-ban és a youtube-on találhatóak...

Gondolod hogy pl egy Madonna-nak azt mondanád hogy "gyere el ingyen koncertezni, mert hiszen te szereted ezt csinálni, te egy vérbeli művész vagy." nem röhög körbe és hajt el a faszba?

Ez egy iparág ami üzlet, az üzlet meg pénzről szól.. a zenei iparban nem is kis pénzekről...


Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 02. 25. 12:49 | #15
Egy igazi művésznek szerintem nem a pénzért kellene alkotnia.
"rohadjatok meg ingyen nem csinálom" - az ilyen inkább ne is csinálja.
Ettől függetlenül a kedvenceimet (már amelyik még él) én is támogatom.
Előzmény: Greg46 (14) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 02. 25. 12:44 | #14
Igaz az amit a kép mutat sajnos...

Bár én a kockákkal ellentétben sok minden van amit megveszek... (már előre látom megint mi lesz ebből xD )

nem azt mondom hogy nem töltök le semmit, de pl zenéket nem... azt megveszem az iTunes Store-ból (reklám helye)
mert úgy gondolom hogy ha valóban szeretem annyira az X előadót hogy hallgatom, akkor "segítem" annyival hogy megveszem a munkáját, így segítve a további tevékenységét.... Ma már olyan nevetséges árakon lehet megvenni az adott zenéket, hogy szerintem szégyen zenéket töltögetni...
Itt most persze nem arról beszélek hogy egy X party mixeit letölteni, én albumokról beszélek...

Szeretem a DVD-ket, így van is egy szép kollekcióm, nem töltök.. Bár hozzáteszem valóban kurva idegesítő az hogy 20perc azzal megy el hogy megnézem mi a törvényellenes... Vaze megvettem, így hagyjál vele:D

Én amiket töltök azok olyan TV műsorok amikből nem csinálnak DVD-ket és esetlegesen nem tudom megnézni.. Jelenleg ugye Mo-n vagyok, így olyan műsorok amiket kint néztünk és nincs DVD-n azokat igen letöltöm, meg progikat is stb...

A Microfos szerzői jogaira szarok én is... ahogy ők is szartak az Apple-re anno :) meg a gps softwerek hasonlók, de a filmek zenék szerzői jogaiban igen is hiszek...

Arra fogunk egyszer sajnos ébredni hogy az általunk favorizált művészek egyszer eltűnnek, és nem azért mert szar amit csinálnak, hanem mert nem veszik a lemezeket és azt mondják hogy "rohadjatok meg ingyen nem csinálom"

Ezen érdemes elgondolkozni....

$0.99 az átlag ár egy track-ért....
sahinel 2010. 02. 25. 12:44 | #13
http://store.steampowered.com/

És nem lessz problémád nagyon. Nekem eléggé bejön amit csinálnak. És a védelmük jó mivel hetente frissítenek akár többször is és ezért nehéz törtel nomál szerveren nyomni. Net meg minden játékosnak kell. Az nélkül jobb ha konzolozik az ember. Ja és itt sokszor nagoyn olcsón hozzájuthatsz játékokhoz. sokszor 70%-al olcsóbban is .
Előzmény: dsi (12) 0 VÁLASZ
dsi 2010. 02. 25. 00:15 | #12
igaz nem is kicsit. és a játékgyártók a lopás megelőzésének érdekében egyre durvább drm-eket vetnek be (nincs net nem játszol akkor se ha eredeti, nem a saját gépedre menti a játékodat hanem alapból a fejlesztő szerverére stb) ami azért vicces mert úgyis kitörik/kijátszák őket szóval csak azt a réteget büntetik egyre jobban aki megvette a játékot...ezt igazából sose értettem :D
skareb 2010. 02. 24. 23:10 | #11
ami olvasható az másolható is...
plantek 2010. 02. 24. 22:38 | #10
Hacsak, nem éred utól az amcsi premiereket:P Mert akkor bizony kénytelen az ember u.úgy heti egy epizóddal beérni, mintha csak itthon nézné^^
nagyonhulyevagyok 2010. 02. 24. 21:56 | #9
egy kis kontra:
- ha jónak ígérkezik a film, moziban nézem meg (Mátrix, Gyűrűk ura 1-3, Avatar, Toy Story stb.) - persze azért, mert az animációk, trükkök fanja vagyok, és csak ott lehet igazán élvezni a látványt

pro:
- amit letöltök, azt úgysem nézném meg moziban, még ha fizetnének érte sem
- amikor leértékelik a filmslágereket emberi árra, megveszem, hogy meglegyen: Serenity, Brian élete, egy-két akciófilm
- a sorozatokkal meg úgy vagyok, hogy egyszerre megnézek 2-3 részt (vagy 10-20 részt :) ), úgyhogy a tv-beli vetítés alternatívaként kilőve
dude 2010. 02. 24. 21:21 | #8
Bár utoljára jó pár éve láttam eredeti dvd-t, de ez tényleg kibaszott idegesítő, mikor az átugorhatatlan részek mennek, 5 perc mire elkezdheted nézni azt a rohadék filmet, addigra kb. tényleg el is megy a kedved tőle...
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2010. 02. 24. 21:17 | #7
Nekem sem volt még eredeti filmem vagy játékom. :) Vagyis csak a CS, de ott itt csak neten vettem a steamet.
Az eredeti DVD filmeken az előzeteseket meg reklámokat tényleg nem lehet átpörgetni??? Most ez komoly? Ezen most nagyon leakadtam. :S
Briareos86 2010. 02. 24. 19:42 | #6
Ez nálam a mozira igaz!

Nézem, másfél órás film, elérem az esti buszt (jee), beülök, csámcsogás fülbe, 6 éves gyerekek [16-os korhatáros film], sötétül, és lenyomják ezt a 30-40 perces blokkot full hangerővel, és a "nem lopnál" reklámot még surroundban is. Bazmeg a bilincset a fülemre kattintják... Most milyen lenne már ugyanez színházban? Minden darabból eljátszanak 5 percet? De csak az akció(???) jelenetekből. :D meg a szétszívott agyú gyerek a buszmegállóban sportszelettel... Kihagyhatatlan...

Bocsesz a rinyáért :D

Jó lett a poszt! :)
Nakrul 2010. 02. 24. 19:35 | #5
Közép és főiskolai tanulmányaim alatt rendszeresen letöltöttem a netről mindent, amire szükségem volt (játékok, filmek zenék). Majd miután elkezdtem dolgozni és volt már rá pénzem, illetve úgy gondoltam, hogy ha már a "terméket" előállító annyi időt és energiát fektetett a munkájába, akkor megérdemli, hogy megvegyem, és ezáltal támogassam, elismerjem.

A gondom viszont az volt, hogy eredeti játékprogramoknál rendszeresen használhatatlan volt a gyárilag mellékelt kód. Ilyenkor személyesen vagy telefonon intézkednem kellett, hogy a legálisan birtokolt, programot használni tudjam. Ez főleg akkor volt gáz, amikor pénteken munka után vettem valamit, amivel szerettem volna hétvégén egy kicsit lazulni. Ilyenkor két lehetőségem maradt: várni hétfőig vagy letölteni egy kódot valami kalóz oldalról. Én persze türelmetlen típus vagyok.
Arról nem is beszélve, hogy mostanában alig adnak ki demókat, mielőtt egy általam régen várt játékot piacra dobnak. Ezért ha érdekel valami, és szeretném kipróbálni, hogy tudjam akarom-e vagy sem, előbb letöltöm, és ha tetszik, akkor megveszem, ha nem, akkor meg nem. Bár utóbb már inkább nem vacakolok holmi vásárlással, mert az megint a kódokkal való bajlódást eredményezi.

Filmek:
A posztkép megfelelően illusztrálja a véleményem. Mindenféle átlapozhatatlan előzetest, logót és egyéb Warningot kell végignéznem, mire végre magához a filmhez érek. Úgyhogy ezt is inkább on-line nézem, de le nem töltöm és meg sem veszem.

mp3:
Mindig is kalózba töltöttem, ezután is így lesz, amíg csak internet az internet.

Jelenleg csak az Ablakok 7 jogtiszta a gépemen, minden más kalóz példány, de én egy XXI. századi fiatal vagyok, akinek fontosabb a kényelem és a gyorsaság, mint holmi szerzői jogok.

Tudom, hogy nem szép amit csinálok, de én komolyan mondom megpróbáltam jó útra térni, de az annyira rögös és járhatatlan, hogy inkább visszatértem a kalózok által kitaposott autópályára.
plantek 2010. 02. 24. 18:58 | #4
Soha életemben nem volt a kezemben eredeti dvd, de elhiszem nektek:D:D:D
he 2010. 02. 24. 17:19 | #3
Első és egyetlen eredeti játékom: Grand Theft Auto (1)
Egy karácsonyra kaptam, a P2-esen futtattam, remek game volt.

Amugy ez tökre így van, ahogy a kép mutatja.
Előzmény: kiisb (2) 0 VÁLASZ
kiisb 2010. 02. 24. 16:48 | #2
NAGYON IGAZ!

Sőt, én játékokkal jártam úgy, hogy 10-ből 7-tel volt valami gond. Ilyenkor e-mail, telefon, fax, utána járás, és elmúlik a karácsonyi, szülinapi, stb. varázs, mire sikerül beizzítani. Volt olyan is, hogy miután a gyári nem ment, fél órán belül leszedtem és telepítettem a kalóz verziót, ami simán települt, jó volt a hozzá adott kód, azonnal indult és tökéletes magyarítással, hiba nélkül végig lehetett játszani. Kiadótól függetlenül!
nagyonhulyevagyok 2010. 02. 24. 15:03 | #1
nagyon igaz