Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
plantek 2010. 01. 21. 00:01 | #148
Jut eszembe jól emlékszem, hogy a kólától jutottatok el a világ megmentéséig vs lesz*rásáig?:D Sok minden megfordult a fejemben, amiről lehet majd vitázni a postommal kapcsolatban ez spec nem volt köztük:P
Előzmény: plantek (147) 0 VÁLASZ
plantek 2010. 01. 20. 23:59 | #147
Akkor neked más jut eszedbe mint nekem:D
Előzmény: Nas (145) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 18. 02:19 | #146
:) Szeretem a "beleugatós dögöket" :D

Szeretek vitázni... amíg csak vitázunk addig nincs baj... nem vagyunk egyformák, nem gondolkozunk ugyanúgy...
És ha ennek hangot adunk azzal sincs semmi...

:) Az elfenekelésre majd visszatérünk :P
Előzmény: Nas (144) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 18. 01:30 | #145
"Boys and their toys..."

xD Erről az jut eszembe, hogy ami leginkább hiányzik (hiányzott) neked, az egy kiadós elfenekelés...
Előzmény: Greg46 (143) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 18. 01:26 | #144
Figy! Nem leteremteni akartalak, csak érzékeltetni, hogy másféle gondolkodásmód is lehetséges, és ha csak azért nem törődsz másokkal, mert azok is leszarnak téged, akkor tévedsz.

Mondom, nekem alapvetően nem a terepjáróval van problémám, hanem az életfilozófiáddal. Elhiszem, hogy valakinek szüksége van rá, de te is beismerted, hogy neked akkor is ilyen kocsid lenne, ha csak a sarki közértig kéne menned vele.
Azzal sincs bajom, hogy a magad által megszerzett pénzt költöd. Nyilván nem azért dolgoztál, hogy a jól végzett munka tudatával elégedj meg (bár vannak, akik ezzel is meg tudnak elégedni, de ez most más lapra tartozik...). Azzal van bajom, hogy mindeközben leszarsz másokat. Engem ez zavar, és megmondom, mert én meg ilyen beleugatós dög vagyok. :)
Előzmény: Greg46 (141) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 20:36 | #143
Akárki akármit mond, nekem az ilyen dögök a gyengéim....
http://www.flickr.com/photos/babyskinz/3024687501/

Angol nyelvterületen van egy amolyan szólás féle... "Boys and their toys..."
Greg46 2010. 01. 17. 20:30 | #142
és nincs mozgássérült emblémám! sosem volt, sosem lesz! nem a parkoláson fogok köcsögölni... ellentétben sok baromarcúval akiket mi csak divatterepjárósoknak hívunk...
Előzmény: I. C. Wiener (140) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 20:28 | #141
Bocs a gúnyolódásért de már nincs más hozzáfűzni valóm... Az én jeep-em mint említettem már többet van terepen mint betonon, így szeretném azt hinni hogy abba a 0.5% tartozom ahol a jeep jó helyen van.
Egyetértek veled hogy Magyarországon a terepjárók 90%-a nem arra lett vásárolva amire kitalálták, de ettől nem minden terepjárós megy gyök kettővel a körúton...

Tooni köszönöm! Végre valaki ért...

A helyzet az, hogy 24 évesen megdolgoztam azért amim van... nem apuci tette alám, hanem saját magam értem el, ezért valóban rosszul érint a dolog.
Vannak dolgok amikben egyetértek veletek (I.C, Nas) de már csak a hecc kedvéért sem fogok komolyan beszélni a dologról, mert nem érzem fontosnak.
Minden hímnemű emberben ott rejlik a kisfiú... Én megtehetem hogy kiéljem ezeket a "hajlamaimat" és hála az istennek meg a szerencsének, megtehetem hogy megtegyem... A jeep a "játszós" autóm... erre építettem, és évek kőkemény munkája van benne... nem csak az anyagi háttér hozzá, hanem mert magam építettem meg ilyenre amilyen.

Nyár elejéig még veszek mégegy autót, ami egy Cadillac Escalade lesz, mert tetszik, és szeretem... Külföldről hozom mert 3-ad annyi mint itt... Nem azért veszem hogy mást idegesítsek vele, hanem magamnak...

Bizonyos okokból nem lehet gyerekem... Nincs kinek tovább adnom azt amim van, lesz... Mi értelme lenne az életnek, ha csak kuporgatnék, mindenből azt venném ami ugyan nem tetszik de economic...

Nem hiszem hogy személy szerint titeket veszélyeztettelek volna... Az egy dolog hogy sikeresen kiforgattátok az audis dolgot... Nem ezt csinálom minden nap... És nem is azt mondtam hogy minden egyes autóssal ezt tenném...

Lényeg a lényeg... Nem fogtok tudni megváltoztatni, ahogy én sem foglak, akarlak meggyőzni titeket...

A Föld attól kerek hogy vannak akik így és vannak akik úgy gondolkoznak...

Ha számodra felesleges egy nagy autó, hát ne vegyél... nem azt mondom hogy essential egy 6.0-es dög... de nekem tetszik, és számomra fontos az hogy ÉN jól érezzem magam... Önző dög vagyok...
Előzmény: Nas (137) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 17. 19:57 | #140
Különösen, amikor a mozgássérült embléma ott díszeleg egy nagy fekete bárkán :)
Előzmény: Nas (137) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 17. 19:56 | #139
A zombi-bowlingot jobban szeretem. :)
Előzmény: Tooni (138) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 17. 19:51 | #138
Érlelj meg egy almát a fán.
Előzmény: Nas (136) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 17. 19:51 | #137
Igen, a dzsipnek is megvan a maga helye...kb. a tulajdonosok 0,5 %-ánál indokolt ez a hely...
Előzmény: Tooni (135) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 17. 19:48 | #136
Erre megint csak azt tudom mondani egy konkrét példával érzékeltetve, hogy amíg nem az én kocsimba rohan bele az autópályán, hanem egyedül felkenődik egy oszlopra, addig leszarom, hogy szerinte mekkora a megengedett sebesség, meg milyen a "normális" közlekedési morál. De mivel előbbi esetnek a gondolkodásmódja miatt megvan az esélye, így már nekem is közöm van hozzá, hogy milyen elveket vall, mert lehet, hogy engem fognak kiskanállal összeszedni az ő hülyesége miatt.
Előzmény: Tooni (135) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 17. 19:39 | #135
Szóval mégis hajlasz inkább a kórboncnokság felé, hogy így szétszeded Greget :D
Akkor most jöjjek már én is a meglátásaimmal, az "ördög ügyvédje" szerepben. Az eddig leírtakból ítélve ez csapódik le nekem: Greg megdolgozva a pénzéért arra költötte, amire vágyott, dzsipjében munkájának gyümölcsét látja, és személye elleni támadásnak véli épp ezért az autóját ért - szerintem alaptalan, mindennek megvan a maga helye - vádakat. Meg különben is, másnak mi köze hozzá, hogy ő mire költi? Az ő pénze. Az pedig már más tészta, mennyire felelőtlen, és gyerekes a viselkedése a leírtakból megismerhető személynek. Számomra kicsit összeegyeztethetetlen, mintha Jacko szelleme kísértene: Egy felnőtt keresi meg a lét, egy gyermek költi el.
Előzmény: Nas (131) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 17. 19:32 | #134
Nézd! Hiába gúnyolódsz...
Annyit tudok hozzátenni az életfilozófiádhoz, hogy ha te mindenki mást leszarsz, akkor milyen jogon várod el, hogy mások ne így viselkedjenek veled? Milyen jogon veted fel, hogy "de mindenki ilyen önző..." (ami ráadásul baromira nem igaz)?
Addig, amíg olyan kérdésekről van szó, amik csak a te életedet befolyásolják, addig senki nem akar beleszólni abba, mit csinálsz. De mások életét, egészségét is befolyásoló kérdésekkel nincs jogod könnyelműnek lenned, mert ez innentől kezdve nem csak rólad szól. Ezért vannak a közlekedési törvények, jogszabályok is, amik nem véletlenül MINDENKIRE érvényesek...és az emberek döntő többsége belátja és elfogadja, hogy ez miért hasznos. Ennyi.
Előzmény: Greg46 (132) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
Greg46 2010. 01. 17. 19:21 | #132
Rendben:)

Igérem hogy eladom a terepjárót, sőt szólok a többieknek is, és veszünk biciklit.

És akkor együtt megmentjük a világot! Sőt önzetlen is leszek!

Igérem:)
Előzmény: Nas (131) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 17. 19:17 | #131
"Nekem ez nem felesleges... neked igen... nem értünk egyet..."

Nyilván szubjektív értelemben mindenkinek más a fontos. Van viszont azért egy abszolút értelemben vett "értelme", jelentősége is a dolgoknak. Azért azzal gondolom, egyetértesz, hogy a terepjáró nem tartozik az esszenciális létszükségletek közé...Lehet, hogy jobb minőséget képvisel, de ha objektíven, józan ésszel nézed, beláthatod, hogy felesleges. Egyébként a közlekedési morálodat figyelembe véve nem hiszem, hogy a terepjáródban nagyobb biztonságban vagy... :) Nem is konkrétan a terepjáróról van egyébként szó, hanem az életfilozófiádról.

"Én vállalom a felelőséget hogy szarok arra hogy mással mi van...."
Ha vállalnád a felelősséget, akkor nem szarnál arra, hogy mással mi van. :) A véleményedet vállalod, de ez nem ugyanaz...

"Más foglalkozik azzal hogy nekem valami rossz? Nem..."
Ez azon felül, hogy nem igaz, megint takarózás. Teljesen mindegy, hogy más mit csinál. A te életedért, a te tetteidért, döntéseidért TE vagy a felelős...
Egyébként a mai társadalomban is vannak önzetlen emberek, akik nem úgy élnek, hogy közben szarnak mindenki másra. Például nem mindenki vesz meg minden szart csak azért, mert megengedhetik maguknak. Vagy pl. ilyen az a mentős is, aki minimálbérért hajlandó embertelen hosszúságú műszakokat, nem egyszerű munkával végigdolgozni, és aki téged is összekapar majd egy gondatlanságból vagy figyelmetlenségből elkövetett baleset után, ha egyszer mégsem fog a terepjáród mindentől megvédeni...(egyáltalán nem kívánom neked, de gondolkozz el ezen...)! Bocs, de én az ilyen embereket tisztelem, és tartom hasznosnak, nem azokat, akik csak annyira képesek mások felé, hogy villognak a terepjárójukkal... :)
Előzmény: Greg46 (129) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 17. 19:00 | #130
Greg és a biztonságos vezetés következik. Jó szórakozást :)

"Nas, kérdés az hogy kinek mi a felesleges.... számomra nem felesleges az hogy kényelmesen utazok,
biztonságban stb... "

VERSUS

"Sőt, tovább megyek, ha lenne fegyverem ki is lőném a kerekét... Gondolj amit akarsz.... ez van... én már csak ilyen maradok... És voltam benne én is balesetben... olyanban is ami az én hibám volt, olyanban is ami nem... Nem változtatott meg..."

"ergó szarok rá hogy merre bocsájthatok ki milyen fényt..."

"Nem áll jogomban persze, de addig örüljön míg csak megakasztom és nem baszom fel neki a 2x500W-ot ami figyel hátra a kocsi tetején, mert akkor nem csak a lökője törik hanem esetlegesen meg is döglik a szalagkorláton:D És mielőtt kérdezed, azért vagyok ilyen geci, mert nem bírom elviselni a hülyéket.."

"és sértődne meg ha kétlábbal állsz a fékbe had csókolja le a vonóhorgot:D "

Köszönöm a figyelmet! :)
Előzmény: Greg46 (129) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 17:44 | #129
Okoska, mi éget el több benzint? egy 2.0-es motor ami pörög 6000-t vagy egy nagyobb ami pörög mondjuk 1500-2000-t?

az a vicces, hogy egy subaru mondjuk eszik 22l-t a jeep a 4.0-es motorjával 18-at... mégis a terepjárók azok akik folyton kapják az osztást...



Nas, kérdés az hogy kinek mi a felesleges.... számomra nem felesleges az hogy kényelmesen utazok, biztonságban stb... olyan kényelemben, amit nem nyújt neked egy európai autó sem... legalábbis nem a többség által elérhető áron...

Nekem ez nem felesleges... neked igen... nem értünk egyet... Én vállalom a felelőséget hogy szarok arra hogy mással mi van.... Miért foglalkozzak vele? Más foglalkozik azzal hogy nekem valami rossz? Nem...

Üdvözöllek a 21. századi emberi társadalomban...
Előzmény: JoinR (124) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 17:38 | #128
Perelj be.... kövezz meg... nem fogsz megváltoztatni....

Teljesen feleslegesen pörögsz a dolgon....
Előzmény: Nas (125) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 17. 16:02 | #127
neked lassan könyved lehetne a kommentjeidből. jó vastag könyv :P :D
Előzmény: Nas (125) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2010. 01. 17. 15:13 | #126
Jópofa videó:) Csokit és fagyit is kaphattak volna:)
Nas
Nas 2010. 01. 17. 13:00 | #125
Figy! Az, hogy rajtad kívül hány ember csinál még valamilyen tevékenységet, vagy gondolkozik valahogy, ami sokaknak szúrja a szemét, még nem ad neked igazat, és nem teszi kisebbé a TE "érdemedet" az ügyben ("együnk szart - százmilliárd légy nem tévedhet..."). Ennyi erővel a gyilkosságot is legalizálhatnánk, jó és követendő magatartásnak tekinthetnénk, hiszen sok ember csinálja azt is...

Nekem az az érzésem, hogy folyamatosan elhárítod magadtól a felelősséget. Egyfolytában ilyesmit hajtogatsz, hogy "de már úgyis késő...", "de én ezt szeretem és kész, és azt csinálok, amit akarok...", "de az olajgyárak úgysem hagyják, hogy mást csinálj...", "de sokan mások is így gondolkoznak (sokan meg nem...), hiába csinálnék én bármit is egyedül...", "de egyszer élünk...", "de más is szennyez...", stb. Szinte mintha rá lennél kényszerítve erre az életmódra. Ugyan már!
Kicsit úgy érzem, hogy mindent megteszel azért, hogy ne kelljen elgondolkoznod azon, hogy mit is jelent tulajdonképpen az életviteled rád meg másokra nézve, meg milyen következményei vannak. Ezekkel a kifogásokkal viszont nem mentesülsz a felelősség és a következmények alól. Az pedig, hogy ilyen vehemensen kardoskodsz velük mutatja, hogy valahol te is érzed, hogy nem jogos, amit csinálsz, meg bizonyos dolgokat talán nem úgy kéne csinálnod...
Igen, megteheted, hogy leszarod, lehetsz önző, szűklátókörű és szemellenzős. Sajnos sokan ilyenek (ezért tartunk itt). Sokan viszont felfogják, hogy a saját döntéseik igenis meghatározzák, hogy merre tart az emberiség (ezért vagyunk még itt). A gyártók azt gyártják, amit TE megveszel. Ha nincs kereslet valamire, azt nem lehet eladni, nem fogják gyártani. Ilyen egyszerű a dolog. A pénzeddel szavazol. És ha neked több van, akkor a te szavazatod, felelősséged még nagyobb...És ez még csak a passzív, egyszerűen a mindennapi élettel történő "szavazás"... Ez viszont akkor is megtörténik, ha nem vagy hajlandó tudomást venni róla.

Az elveid alapján egy tizenévesbe is több belátás és érett gondolkodásmód szorult mint beléd. A gyerekek hiszik azt, hogy gondtalanul tehetnek bármit, nem tartoznak semmiért felelősséggel (igen, mert helyettük a szüleik viselik ezt a terhet...). Ne haragudj, de olyan vagy, mint egy elkényeztetett óvodás a játékautóival... A hozzád hasonló emberek szoktak olyanok lenni, hogy amíg ők is meg nem betegszenek, addig leszarják, hogy mit csinálnak, amikor meg mondjuk tüdőrákosak lesznek, akkor verik az asztalt az orvosnál, hogy miért nem tudja őket meggyógyítani, hiszen egy csomó PÉNZT tudnak érte fizetni...
Ezt a leírt elveid alapján mondom, nem találgatok, hogy milyen ember lehetsz. Ettől még el tudom képzelni, hogy a magánéletben korrekt, jófej, stb. vagy, de most szerintem nem erről volt szó.

"Az a vicces, hogy továbbra sem tudtok tőlem elvonatkoztatni..."
Igen, ugyanis most VELED beszélgetünk. Vállald akkor magad, meg az általad vallott elveket, és ne hárítsd el a felelősséget.

Az igaz, hogy mindenki szennyez. De nem ugyanolyan mértékben! És itt óriási különbségek lehetnek az egyes emberek között. Rohadtul nem mindegy, hogy valaki 10-20 másik ember igényeinek megfelelő energiát, nyersanyagot, stb. használ fel (ráadásul tök feleslegesen...). Nyilván az nem lehetséges, hogy mindenki fogja magát, és átáll fotoszintetizálásra, meg gyökeret ereszt, hogy nulla legyen a környezeti terhelése. Nem is ez a cél. A cél a felesleges és esztelen fogyasztás csökkentése, amiért mindenki maga felelős!
Előzmény: Greg46 (121) 0 VÁLASZ
JoinR 2010. 01. 17. 12:50 | #124
azért az a "jobban pörög a motor, tehát nagyobb a CO2 kibocsátás" beszólás mindent vitt :D
Előzmény: Greg46 (122) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2010. 01. 17. 11:48 | #123
Én rájöttem........te nem szereted a sportkocsikat!
Előzmény: Greg46 (122) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 09:27 | #122
RT nem akarok belegázolni a lelkedbe, de nem szeretem a Vette-t.... egyiket sem...
Előzmény: RT/TURBO (116) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 09:26 | #121
Rejtő, a hsz-hez nem is akarok sok minden hozzáfűzni, az a baj hogy hajtjátok ti is a magatokét meg én is...

Nem értünk egyet. ennyi... Tudod van az hogy értem én, csak leszarom.-..

A priusosokkal annyi a fóbiám alapja, hogy Londonban éltem ahol kicsit több van belőlük mint itt... és kicsit radikálisabbak is.. Én pedig ott is terepjáróval közlekedtem... Ennyi...

Az asszony pedig nem csal senkivel... szar dolog ha neked egy olyan jutott akiből hiányzik az őszinteség.... Ha menni akar, segítek csomagolni.. ezt ő is tudja... de legalább őszinte:)

Sajnállak ha neked ez kimaradt... Azt hiszem hogy nem személyeskedtem I.C-vel sem... általánosságban beszéltem.. akinek nem inge...

Az a vicces, hogy továbbra sem tudtok tőlem elvonatkoztatni... vannak rajtam kívül még kb 300millióan akik leszarják az egészet...

De persze én személyeskedek.....
Előzmény: Rejtő (120) 0 VÁLASZ
Rejtő 2010. 01. 17. 09:12 | #120
Greggel vitatkozni kb annyi értelme van mint kandisznón a csecsnek.Van az a mondás, hogy egy bizonyos szintnél legyőz a rutinjával. Az érvek mellett elmegy és teljesen oda nem illő dolgokkal érvel. Amint ebből kifogy, akkor jön a személyeskedés valamint, hogy ő mennyire intelligens (ez már volt? annyit nem olvastam vissza) A hibrid autósokkal meg valami nagy fóbiája van, biztos egy Priusossal csalja az asszony...
Csakhogy értelme is legyen a hsznek:
A videó nagyon jóó!
RockSolid 2010. 01. 17. 07:36 | #119
Köszi ezt a hsz-t, már egy ideje gondolkodom, hogy hogyan írhatnám le amit gondolok, úgy, hogy
ne bántsam meg Greg46-ot. De amit te írtál azzal teljesen egyetértek.
Előzmény: I. C. Wiener (114) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2010. 01. 17. 01:32 | #118
Ó te szemétláda.....holnap sütök egy "félig átsülve" típust...Hú baszki, most csorog a nyálam...:))))
Előzmény: Greg46 (60) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 17. 01:22 | #117
Szerintem valamit nagyon félreértettél a "megoldással" kapcsolatban.

Értem én, közönyös vagy. Ehhez még a fejem tetejére sem kellett állni... :)
Előzmény: Greg46 (115) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2010. 01. 17. 00:53 | #116
Nem akarlak megsérteni,de a Stingray Corvette-tet qrvára kihagytad....Ülj le.1-es!!!!!!!!:)))
http://www.youtube.com/watch?v=yCLXnmj9sDM
Előzmény: Greg46 (110) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 17. 00:06 | #115
I.C. a technika már megoldotta volna a problémát.. mindenre van megoldás... ahogy te is mondtad...

Én nem kérkedek... egyszerűen próbálom megértetni veled, hogy ha a fejed tetejére állsz, sem fog jobban érdekelni a dolog... és a helyzet az hogy ezzel így van még sok száz millió ember ezen a bolygón...

Szerintem teljesen felesleges ebbe bele menni, mert úgysem fogunk egyet érteni, sőt késő is van már...

Nem konkrétan rólad beszéltem mikor azt mondtam hogy te utálsz (ha félre értetted, ne haragudj)

senki nem fog gátolni, ez így van, és senki nem fogja gátolni azt a másik sokmilliót sem aki ugyanúgy a fogyasztó társadalom része... Mindenki szennyez valahogy.. vagy így vagy úgy...


Előzmény: I. C. Wiener (114) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 23:50 | #114
Olvasva soraidat komolyan eltöprengtem azon, hogy van-e értelme energiahatékonysággal foglalkozni. Leendő mérnökként, és közgazdászként is foglalkoztat a téma, de van abban a véleményben valami, hogy az energetikai válságot nem a technológia-, hanem a fogyasztó, vagy a természet kell hogy megoldja.

Beszélhetünk itt pár százalékos hatékonyságjavulásról, alternatív hajtásrendszerekről, "babakönnyel működő kamionokról", de úgy tűnik az első a fogyasztás marad kerül, amibe kerül... Igazad van, semmi nem fog téged megakadályozni abban, hogy továbbra is azokat az elveket kövesd, amiket korábban. Ha a lelkiismereted nem dolgozik ilyenkor, mindenki más valóban tehetetlen.

Egyetlen szóval sem mondtam, hogy jobb, több lennék nálad. (Ha utaltam volna rá, elnézésedet kérem.) Nem is gyűlöllek - reagálva a bölcs londoni haverod bölcs mondására. Mindössze kiábrándítónak tartom, hogy valaki a nemtörődömségével tud kérkedni. Ennyiről lenne szó.
Előzmény: Greg46 (110) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 16. 23:22 | #113
igaz az nem CO.
Előzmény: go-free (112) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 16. 23:22 | #112
alapvető probléma, hogy túl sokat finganak a marhák. :D
Előzmény: Greg46 (111) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 23:02 | #111
Amúgy az a vicces mikor mondjuk kiemelitek a terepjárókat hogy menniyre mocskos szennyező banda is vagyunk mi... csak mert nagy a motor...

Csak megsúgom hogy egy 2005-ös M3-as többet okád ki a maga kis 2.0l körüli motorjával mint az én "traktorom" a 4.0l-el....

egy nagy motor alig pörög... míg ez a sok kis kihegyezett vacak pörög mint a barom... a jeep akkor pörög 2000 fölé ha lepadlózom, vagy ha komolyabb emelkedőt mászok vele...

Haverom Mini-je folyamatosan 4000 és 5000 között pörög... minél jobban pörög annál jobban égeti a benzint... akkor miről is beszélünk?:D
Greg46 2010. 01. 16. 22:57 | #110
You always need people to hate... :D Ezt egy haverom mondta még Londonban...

Nem mondtam hogy feljogosít... de mi fog megállítani?:D Túlzottan nem foglalkozik vele senki, csak azok akik a kis hibridjeiben ülnek... Az autógyárak folyamatosan hozzák ki a nagy dögöket... Akkor gondolom van rá kereslet...

Az álom garázs így néz ki nálam: 1969 Dodge Charger(General Lee), 1965 Ford Mustang, 1941 Willy's Jeep, Jeep Grand Cherokee (ez megvan) és egy Cadillac Escalade

Ha tetszik ha nem ezek az autók a gyengéim... nem érdekel mennyit fogyaszt, és hogy kinek tetszik vagy kinek nem...
Én szeretem őket!

Persze lehet hogy lehet változtatni a dolgokon... nem én leszek az aki az első sorban fog csápolni ezért...

A Föld köszöni szépen jól van... itt van már milliárd éve... van most egy ciklus... kilök magáról minket embereket, és jön egy új ciklus... a dolog lényege ennyi...

Az amikor ti is itt írogattok... minden egyes karakterrel többet szennyeztek... ahhogy hogy legyen neted, kell sok helyen ami kiköpje a CO2-t... ahhoz hogy a géped menjen áram kell... stb stb stb....

Mikor fogjátok fel hogy ti sem vagytok jobbak mint én?
Előzmény: Nas (104) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 17:56 | #109
Hogy azok is mekkora ARCOK :D
Előzmény: go-free (107) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 17:01 | #108
"Szerintem késő... és nem csak szerintem hanem nálam sokkal inkább hozzáértő emberek szerint is... :)"

A jövő nincs kőbe vésve. Ha netán úgy tűnne, késő már bármit is tenni, akkor sem gondolom, hogy ez feljogosít bárkit arra, hogy belerúgjon még egyet a természetbe mondván: annak már úgyis mindegy...

"Te el tudnád felejteni azt hogy autóba ülj? (bármilyenbe) el tudnád képzelni hogy megszünnének a hipermarketek ahol kényelmesen megvehetsz mindent? megszűnne a tv... és minden ami CO2-t bocsájt ki valahol..."

Azt gondolom, ha a jelenlegi medrében halad a világ, ez a legkevésbé sem lesz választás kérdése, sokkal inkább adottságé. Tartok tőle, hogy a természet egyre sűrűbben fogja megnyomni a "resetet", egyre szélsőségesebb hatásokat eredményezve. Ha az emberbe szorul annyi bölcsesség, hogy tegyen ellene, hát tegyen. :)
Előzmény: Greg46 (98) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 16. 16:49 | #107
ugyanaz fogjuk csinálni, mint a Húsvét-szigeteken élők. mindent felzabálunk és a végén itt fogunk ülni egy nagy homokgolyón.
Nas
Nas 2010. 01. 16. 16:45 | #106
Szerintem ez a "szerintem késő..." duma leginkább a lelkiismeret megnyugtatására jó...másra nem nagyon. Ettől még a felelősséged ugyanakkora marad... :)
Előzmény: Greg46 (102) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 16:39 | #105
Persze. Ez nagyon jó jel, hogy már az autógyártók tudatáig is eljutott, hogy a fogyasztók nem feltétlenül azt szeretnék, amit ők elképzelnek, és hogy egyre több embernek fontos a környezettudatos életmód. (Más kérdés, hogy ezt üzletileg ugyanúgy meg lehet lovagolni.) Ez is mutatja, hogy mekkora a felelőssége az átlagembernek is, hiszen minden azon múlik, hogy mi mit vagyunk hajlandóak megvenni, lenyelni, és mit nem...
Előzmény: I. C. Wiener (76) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 16:35 | #104
":) Az ilyen jellegű gondolkodás hezitálást jelent... :)"
Szerintem nem hezitálást, hanem megfontoltságot. Nem árt néha... :)

Amúgy az, hogy az olajtársaságok nem hagyják elterjedni a más típusú üzemanyagok használatát, illetve hogy a hibrid autó sem jó megoldás, még nem mentség arra, hogy valaki a szükségesnél jóval nagyobb fogyasztású autót használ, ráadásul ha kell, ha nem azzal megy mindenhova, csak mert szeret benne ülni, meg mutogatni, hogy neki ilyen is van... Ez önző dolog. Ahogy I.C. is mondta, nem csak magadnak ártasz ezzel, hanem másoknak is, szóval itt nem igaz az az elv, hogy "az én életem, azt csinálok benne, amit akarok". A saját testeddel valóban azt csinálsz, amit akarsz, de mások egészségét, környezetét nincs jogod tönkretenni. (Ha a globális klímaváltozásban játszott szerepét meg is kérdőjelezzük, a nagyvárosi szmog egészségkárosító hatása bizonyított dolog.)
Előzmény: Greg46 (71) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 16. 16:19 | #103
egy lakatlan szigetre ezt az automatát vinném magammal. de ha ti srácok csináltok izé találkozót, akkor oda is viszem! :P
Greg46 2010. 01. 16. 14:50 | #102
Szerintem késő... és nem csak szerintem hanem nálam sokkal inkább hozzáértő emberek szerint is... :)

Amúgy is... mindig kellenek a lázadó rosszfiúk:D
Előzmény: Tooni (99) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:50 | #101
Na elmész.... :D
Előzmény: I. C. Wiener (100) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:40 | #100
Előzmény: Tooni (97) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:39 | #99
Greg, olvasd így: CO2 kibocsájtás hájpolás+"klímaváltozás" propaganda = fosszilis tüzelőanyagok véges volta.
És nem késő, mert az ezer kilóméteres út is egyetlen lépéssel kezdődik. Amit tovább tudunk ma adni, azt + még többet fogják mások továbbadni.
Előzmény: Greg46 (98) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:33 | #98
I.C. azt hiszem továbbra sem érted a dolgot...

It's fucked.... akármit csinálsz így lesz... a következő generáció ettől még elhet teljes életet...

Változást tudod mikor tudnánk elérni? Nem akkor ha mindenki kiszállna a benzintemetőkből, hanem ha mindenki,
MINDENKI elkezdene másképp élni.. beleértve téged is, engem is.. De ez azért nem fog soha megtörténni, mert az ember megszokta azt hogy hogyan él...

Volt ugye 2 atombomba a 2. világháborúban... az igazi pusztítás ott kezdődött el... ha akkoriban valaki gondolkodott volna, hogy "hey srácok mi lesz majd 100 év múlva?" akkor lett volna esélyünk...

Ezt előttünk lévő generációk már elbaszták a következő generációknak is... mi csak a köztes állapot vagyunk...

Olyan radikális változásokra volna szükség amik soha nem fognak megtörténni...

Te el tudnád felejteni azt hogy autóba ülj? (bármilyenbe) el tudnád képzelni hogy megszünnének a hipermarketek ahol kényelmesen megvehetsz mindent? megszűnne a tv... és minden ami CO2-t bocsájt ki valahol...

Én nem tudom elképzelni hogy ez megtörténjen...

Azt mondta valaki egyszer egy ilyen dohányzás ellenes szaron suliban, hogy ha dohányoztál mondjuk 4 évet, akkor kell a tüdődnek min. 4 év hogy kitisztuljon, és újra 100%-os legyen...

ilyen elven hány év CO2 mentes évet léne produkálnunk?
Előzmény: I. C. Wiener (94) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:33 | #97
Repülőgépbuzi lévén nagyon megragadott az EcoMobil, suhan mint egy lökhajtásos kétüléses vadászgép, az elrendezése is hasonló, amit átszabnék rajta az egy szebb és jobb kilátást biztosító plexi, botkormány, HUD, TFT kijelzők analóg műszerek helyett, élethű F16 pilótafülke mása, az orrkúpjában autópályaradar, női hangú robotpilóta aki figyelmeztet a veszélyes szitukra, katapultülés, ami jóval ütközés előtt kilő, és...hőkövető rakéta :D A lopakodó változat meg csak akkus lesz :)
És majd tátom a számat, mikor majd a következő Bond-filmben viszontlátom ezeket, mikoris James "zöld" autóval fog közlekedni :D
Előzmény: I. C. Wiener (92) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:29 | #96
Megközelítem máshonnan.
Szerinted mi történne a környezettel, ha fejlődő világ is követné az általad bemutatott életfilozófiát?
Előzmény: Greg46 (93) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:25 | #95
Van ez a gwizz nevű elektromos autó.,...

3an betettük a jeep csomagtartójába... ugyan fektetve, de bement... ülések le, és betettük...
Előzmény: Tooni (91) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:25 | #94
Nem belegázolni akartam a lelkedbe, mindössze érzékeltetni, hogy az "élni és élni hagyni" talán jelentheti azt is, hogy adjuk meg a lehetőséget a következő generációnak, hogy tagjai teljes értékű életet éljenek. Vagy legalábbis ne gátoljuk meg benne...
Előzmény: Greg46 (88) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:24 | #93
ÁLLJ!

Én nem divatból terepjárózom, hanem mert élvezem! És nem divatból kezdtem el... azt hiszem 5 évesen még nem sok fogalmam volt a divatról... Családi "hagyomány" és az első terepjáróm jó amerikai szokás szerint a faterom autója volt..

Más az amikor arról beszélek hogy megszűnnénk kiváltságosoknak lenni... Így is van elég divamajom az erdőkben...

Jó példa a kaposvár madár utca videó pár post-al arrébb... :D
Előzmény: I. C. Wiener (90) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:21 | #92
Igen, ismerem, ezek tényleg jók :) Csak drága sajnos - legalábbis az első
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:21 | #91
Játékboltban próbáltad? :)
Alternatívának egy lendkerekes vagy felhúzható matchboxot?
Azért mekkora királyság lenne, a dzsiped kesztyűtartójában ott figyel egy másik autó :D
Előzmény: Greg46 (89) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:19 | #90
Ennyit a divatról ;)
Előzmény: Greg46 (86) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:16 | #89
P50-t akartam venni csak a poén kedvéért, és nem találtam eladót egész Angliában.... :(
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:15 | #88
I.C. teljesen más okokból nem lehet gyerekem... így nem tudom mit mondanék... sőt lehet hogy ezért is gondolkodom így.. nem tudom..
Előzmény: I. C. Wiener (85) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:13 | #86
Én díjaznám is meg nem is...

Díjaznám mert élvezném az "utakat"

nem díjaznám mert megszűnnénk kiváltságosoknak lenni....
Előzmény: Tooni (78) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:13 | #85
"...és ezért ha már egy életem van... szeretném úgy eltölteni azt az időt amit itt vagyok hogy élvezzem... "
A gyerekednek is ilyen őszintén mondanád, ha netán valamilyen légúti megbetegedésben szenvedne? (Őszintén kívánom, hogy ne legyen így, a kérdés hipotetikus...)
Előzmény: Greg46 (81) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:12 | #84
I.C. az én autóm gyárilag 1450 kg... nem kicsi... és még ráadásul össze is van rakva... ez még az a fajta...

1998-as Jeep Grand Cherokee ZJ... nem 2 tonna... könnyebb mint egyes audik, bmw-k, hasonlók....

Csak nagyobb... azaz... annak tűnik... mert nem hosszabb mint egy kombi... nem azért magasabb mert sokkal magasabb a kasznija... oké az egy dolog hogy ezek a gyári adatok..

Az enyém jelenleg 1700kg... van rajta egy közel 100kg-s gallytörő az orrán, csörlő, refik, stb stb stb...

a kérdésem az.... hogy ha az enyémet gyárilag kihozták 1450kg-ból, full extrásan (bőr, computer, ülésfűtés akármi) akkor hogy van az hogy egy hasonló korú mondjuk audi nehezebb... és azért ez vasból van és nehezebben törhető...
Előzmény: I. C. Wiener (79) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:07 | #82
Ha komolyra fordul a dolog, Tiéd a voksom :)
Előzmény: Tooni (78) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 14:07 | #81
I.C. városban semmilyen autó használata nem követendő útvonal... legyen az egy 1.1-es dodgem vagy egy 6.7-es dög...

Londonban nagyon is egyet értettem a "Congestion Charge" fogalmával... fizetni kell hogy bemehess a belvárosba.. mikor ott voltunk, még 8font/nap volt..

Szépen lassan kiszorultak az autók, és buszok, taxik közlekedtek. Tudom, már kiveséztük a két ország közti alapvető külömbséget, ettől függetlenül kíváncsi lennék, ha ezt itt be akarnák vezetni mi lenne... Szerintem lázadás...

Városban próbálom a lehető legkevesebbet használni a jeep-et.. oda ott van a focus.. de amikor a párom dolgozik, nekem is kell mennem valahova, egy pontig azzal megyek...

Nincs baj azzal az elvel amire célzol, én értelek... szerintem te nem érted az én bajomat vele..

De megpróbálom mégegyszer... ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI... ha én egy "gas guzzler"-el akarok közlekedni akkor had döntsem el én... és ne nézzen rám senki úgy mint a véres rongyra, csak azért mert nekem a motorház tető alatt 4.0l dobog nem 1.5...

Ennyi az egyetlen bajom az elvel... ha egy greenpeace gyűlésen felsorolnám milyen autók vannak a családban, szerintem sokhoz orvost kéne hívni a szíve miatt:D
De ha mi így érezzük jól magunkat....

Én nem nézem le azt aki környezet barát... amíg engem nem baszogat, engem nem érdekel... sok nagyon közeli barátomnak van hibrid autója... nem baszogatjuk egymást...
Előzmény: I. C. Wiener (76) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:04 | #80
És négy ló húzná, benzinkutak mellett a fáradt lovakat pedig kipihentekre cserélnénk :P :D
Előzmény: I. C. Wiener (79) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 14:01 | #79
"Nekünk már mindegy és az elektromos autók nem fognak megmenteni, sem lassítani a folyamatot... Ha valaki ettől nyugodtabban alszik, hát tegye... De megint ugyan az mint a kajálás... Az én életem, én döntök..."

Nem piszkálódni akarok, de mindenki környezetét károsítod, nemde? :)

Egyébként az elektromos autókra alapvetően én is mérges vagyok...
Szóval amiben -mérnökként- az igazi lehetőséget látom az a kaszni tömegének és méretének csökkentése. Nonszensz, hogy egy 50 kilós nő (vagy akár 120 kilós pasas) alatt egy 2 tonnás bárka. Ilyen tekintetben aligha van értelme hatékonyságról beszélni :)
Előzmény: Greg46 (64) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 14:00 | #78
I.C., mi lenne, ha az autópályákba fektetett pénz helyett inkább állami támogatást kapnának a terepjárót vásárlók? :D
Nem lenne esztelen gyorshajtás - ergo a nem kellene költeni kamerákra, traffipaxra, a rendőröknek több ideje és erőforrása marad másra, a drága pénzen fenntartható úthálózat nyugodtan elavulhat és kátyúsodhat. Elősegítené a társadalmi szintkülönbségek kiegyenlítődését, mindenki élményautózhatna, és Axe-reklámszerű akciófilmes életvitelt folytathatna :D
Előzmény: I. C. Wiener (76) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 13:59 | #77
Tooni, teljesen mindegy hogyan halt meg... A példámat bízonyította... kitalált valamit ami az olajtársaságoknak ártott volna... eltették az útból....

Amúgy én személy szerint úgy vagyok vele hogy nem hiszek ezekben az új technikai csodákban... hibrid meg hidrogén autók...

Kövezzetek meg érte, de nem vennék mást csak amerikai autót, azok közül is a kedvencek a régiek... 1969-es Dodge Charger... 65-ös Mustang... Lincoln Continental... Humvee (H1 Hummer)
Jeep-ek közül nem kezdek el sorolni.. minden ami 1999 előtti... (99-től merci :( )

Én ilyen vagyok, én ebben nőttem fel, apám Amerikai... Szeretek élni, és szeretek úgy élni ahogy jól esik... Tudom hogy nem fogja semmi megmenteni azt hogy tönkre basztuk a Földet, egységesen mindenki... Lehet ujjal mutogatni a nagyhatalmakra, de mégis minden ország ment utánuk... Utólag most okos mindenki...

Késő... és ezért ha már egy életem van... szeretném úgy eltölteni azt az időt amit itt vagyok hogy élvezzem...

És nem hiszem el hogy őszinte a mosolya annak aki egy priusban ül... :D
Előzmény: Tooni (75) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 13:55 | #76
Nem voltam világos...
Nas, Greg a hibrid autókra mint irányvonalra gondoltam, azaz mint környezetkímélő megoldást célzó technológiákra. A hibrid ilyen értelemben valóban nem a legjobb.
Hozzáteszem, a terepjáró városi használata nem képviseli semmilyen meghajtás esetén a követendő irányvonalat...
Előzmény: Nas (63) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 13:51 | #75
Nem tűnt el, "ételmérgezés"ben elhunyt. Legalábbis a vízhajtás legismertebb alakja, Stan Meyer, aki kétszer átszelte az USA-t a keletitől a nyugati partvidékig vízbontást használó autóján:
http://www.youtube.com/watch?v=nOGAkRkCWfA
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E meg még kismillió videó.
Nem a spanyolviaszt találta fel az elektrolízissel, hanem azt tette hatékonyabbá. Tévhiteket cáfolandó, nem örökmozgót alkotott, és nem több energiát nyert ki, mint amit befektetett.
Ugyancsak elhunyt - már természetesebb körülmények között John Kanzius
http://www.youtube.com/watch?v=4OklIm5a1Lc
aki a rákkezelés új módszereit dolgozta ki (már előtte többen alkottak az övéhez hasonló készülékeket), és rádióhullámmal bont sós vizet.
Előzmény: Greg46 (69) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 13:43 | #74
ezt csak így a poén kedvéért:D
http://www.youtube.com/watch?v=JNffIHoCPFk (a banda minden tagja 4x4-el jár)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 16. 13:42 | #73
Egyszerű vízbontás.... Mint tudjuk a víz 2/3 hidrogén, és ez nem a környezetszennyezés eredménye... :))))
Előzmény: Greg46 (69) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 16. 13:41 | #72
Nekem egyébként eddig a sűrített levegős megoldás tetszett a legjobban... :
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=5725

Greg46 2010. 01. 16. 13:40 | #71
:) Az ilyen jellegű gondolkodás hezitálást jelent... :)
Előzmény: Nas (66) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 13:39 | #70
Amerikában működik egy ilyen hidrogénes töltőállomás... és a Honda volt az első aki megcsinálta a hidrogénes autót...

Szintén Top Gear, tesztelték USA-ban...
Greg46 2010. 01. 16. 13:39 | #69
Nem tudom hogy mennyire igaz a story vagy sem... állítóvolt már aki kitalálta hogyan lehetne vízzel hajtani az autókat... az ember eltűnt...


Greg46 2010. 01. 16. 13:36 | #68
Mindaddig amíg olajcégek léteznek, sosem lesz más az üzemanyag... mármint az alap amit a legtöbben használnak...

Egyik ismerősömnek van egy Lexus """terepjárója""" és beszélgettünk róla... 800km-t tett meg vele egy úton... ebből a 800km-ből 10 TÍZ volt az amit nem a benzin táplált....

A vakokra és gyerekekre veszélyes, mert nem hallják a motort, kilépnek, kirohannak az útra... Környezet szennyezés szempontjából még rosszabb mint egy nagy dög terepjáró...

Viszont k..va jó a marketingje ezért a sok buta barom megveszi akivel el lehet hitetni ezt a "mentsük meg a Földet" maszlagot...
Előzmény: Nas (63) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 16. 13:35 | #67
Hidrogén meghajtásra van már elég sok alternatíva... Benzinmotort pikk-pakk át lehet alakítani... néhány apróbb átalakítás az egész.... Mint az LPG meghajtás...
Előzmény: Nas (63) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 13:33 | #66
"One life.. LIVE IT!" Igaz. De fontos az a kis, apró betűs kitétel is alatta: "With thinking!" :)
Előzmény: Greg46 (64) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 13:32 | #65
angol tudás szükséges, de itt van:
http://www.youtube.com/watch?v=dKTOyiKLARk

Jeremy Clarkson, Top Gear, jelenleg az egyik legelismertebb autós újságíró a világon! Gondolom hogy nem baromságokat beszélnek... (aláírom, nem rajong a hibridekért, de ettől függetlenül tényekre alapszik a dolog)
Előzmény: Greg46 (64) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 13:29 | #64
I.C. a hibrid autókról kérlek nézz utána hogy hogy készül a hibrid aksi...

Canadában kibányásszák az alapanyagot hozzá, ott hajóra teszik és elmegy kínába ahol gyárakban összerakják, majd hajózik tovább japánba ahol belekerül mondjuk a priusba...

Hosszútávonb többet árt egy hibrid autó mint mondjuk 3x 4.0-es terepjáró full gázon....

Ezek tények... Ne is próbálj támadni, mert ezek tények.. csak erről a marketing anyag nem szól...

A hibrid meg elektromos autókkal sem lenne baj... azzal van a baj hogy a sok zöld-től én mit kapok? "fulladj meg csak szennyezd tovább a Földet".... De amikor a múltkor a nagy hó volt jó volt a nagy dög terepjáró hogy kihúzza a sok szutykot az árokból.... Megint azzal van a baj, hogy divat, emberek túlzásokba esnek, és elfelejtik hogy x ideje ők ugyan úgy okádták a CO2-t mint bárki más,.....

Ezekkel a mentsük meg a világot dolgokkal azért nem értek egyet, mert több mint 60-70 évvel el van késve a dolog...

Nekünk már mindegy és az elektromos autók nem fognak megmenteni, sem lassítani a folyamatot... Ha valaki ettől nyugodtabban alszik, hát tegye... De megint ugyan az mint a kajálás... Az én életem, én döntök...

A jeep-en van egy matricám... "One life.. LIVE IT!" én ezt az elvet vallom..

Amúgy nem lesz meg a feleszmélés hogy gyötröm a szervezetem, mert nem gyötröm annyira mint gondolod...

Napi kétszer edzek, edzés alatt felhasználom az energia ital adott energiákat, a húsból nyert táplálékot is beépítem... Nem zsírral sütöm a krumplit hanem sütőben pici vajjal, de nem fritőzben... Eszem zöldséget is, de megveszem a drágább zöldséget a zöldségesnél, nem a szart a hipermarket-ben...

Sok szempontból egészségesebben élek mint sok más ember... Eszem napi 6x keveset.... stb stb... :D

Azt hiszem túlragozzuk a dolgot.. mindenben van jó... az újítás nem rossz...

A baj az amikor divattá válik és emberek átesnek a ló túloldalára... (bármilyen témában)
Előzmény: I. C. Wiener (62) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 13:28 | #63
A hibrid autó nehéz kérdés. Igazából ahhoz, hogy teljesen áttérjünk mondjuk a hidrogén-meghajtású járművek használatára (igen, tudom, hogy nem kiforrott technika még...), ahhoz át kéne építeni az egész kiszolgáló hálózatot, logisztikai és gyártási rendszert, ami a közlekedésre épül...nem beszélve az olajcégek érdekeltségéről...Ez baromi nagy kiadás, illetve bevételveszteség lenne, ezért az autógyárak, olajcégek inkább kisebb kompromisszumokat kötnek, és ezzel "tudják le" a kérdést. Ezért támogatják a bio-üzemanyagok fejlesztését is, mert így nekik kevesebb költségbe/veszteségbe kerül környezetbarátabb címkével ellátott technikák bevezetése (nem kell gyökeresen áttervezni a motorokat, gyártási folyamatot, gyártósorokat átépíteni, üzemanyag felhasználást megváltoztatni, stb.). Szóval lehet, hogy a hibrid autók épp hátráltatják a változásokat, a mostani rendszert stabilizálják, kis módosítás árán...
Előzmény: I. C. Wiener (62) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 16. 13:08 | #62
Hogy mit és mennyit eszel, az a Te dolgod, ebbe másnak nincs beleszólása. Azt viszont remélem, hogy nem utólag fogod megbánni, hogy elgyötörted a szervezetedet. Kívánom, hogy ez ne történjen meg.

A hibrid autós példádra reagálva azt kell mondanom, hogy ez viszont jó irányt mutat, akár divat, akár nem. :)
Előzmény: Greg46 (60) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 13:07 | #61
A vegetarianizmus hülyeség. Mindenevő állatok vagyunk, ezt jól mutatja a fogazatunk, emésztőrendszerünk felépítése is. Megjegyzem, hogy húsevők sem vagyunk, tehát az is hülyeség, ha valaki csak húst hússal hajlandó enni. Sokkal kevesebb hús lenne az egészséges, mint amennyit egy átlag magyar ember eszik. Ez meglátszik az olyan betegségek széles körű elterjedtségén is mint a köszvény és a kóros elhízás.
El kell fogadni az anatómiai, szervezettani sajátosságainkat, és ahhoz alakítani az életmódunkat, nem pedig fordítva, mert a szervezeted egy bizonyos szint után már nem fog alkalmazkodni. Aki ezt nem hajlandó belátni, az csak magával cseszik ki.

Senki nem állította, hogy a génkezelt zöldségek, gyümölcsök jobbak. Bizonyos célokra jobbak, mint a nemesített fajták. A legjobb nyilván az lenne, ha vegyszer- és génmódosítás-mentesen lehetne mezőgazdasági művelést folytatni. Az intenzív, monokultúrás művelés erre NEM alkalmas, másként viszont nem tudsz annyit termelni, amennyi elég lenne ennyi ember ellátására. - Illetve lehetne, de ahhoz az egész gazdasági rendszert át kéne strukturálni, fenntarthatóvá kéne tenni. Jelenleg ez van, ehhez kell alkalmazkodni, technikákat fejleszteni. Hogy lásd, mennyire nem egyértelmű ez a kérdés: Melyik jobb: vegyipari peszticidek alkalmazása és bekerülése a táplálékhálózatba és az ökoszisztémába vagy transzgéneké?

Tooni: A génkezelt növényeket elsősorban a mezőgazdasági termelés hatékonyabbá tételére találták ki, nem azért, hogy egészségesebbek legyenek. Voltak ilyen próbálkozások is (pl. arany rizs), de nem ez az elsődleges alkalmazási terület. Amúgy a génmódosításnak is 1000 + 1 felhasználási területe van növényeken belül is (pl. kutatási célú módosítások, növényben termeltetett gyógyszerek előállítása), egy alkalmazás miatt hülyeség leírni ezt a technikát.
A génmódosítást ellenezni olyan, mint a villamos energia felhasználását ellenezni azért, mert sok embert megráz az áram, vagy a belső égésű motorokat betiltatni, mert sokan meghalnak közlekedési balesetben. Igen, ennek is vannak hátrányai, mellékhatásai, mint minden módszernek, ezt komolyan is kell venni, és alaposan kivizsgálni. 100 %-os garancia, 0%-os rizikó viszont semmivel kapcsolatban nincs.
De ebbe a kérdésbe a ti érdeketekben inkább ne menjünk bele... :)
Előzmény: Greg46 (58) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 12:56 | #60
hehe:D rotweiller gyümölcs:D

Én már csak ilyen maradok.... Inkább egy véres steak sültkrumplival meg kólával.... Ha már így is úgy is megdöglök akkor legalább élvezem azt az időt amit itt töltök....

Nem fogok hibrid autót venni, és "egészségesen" táplálkozni csak azért mert divat:)

Azzal aki azért teszi mert így érzi azzal nincs baj... azzal a sok divatmajommal van a baj...:D

Egy életem van... szeretném élvezni:)
Előzmény: Tooni (59) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 16. 12:37 | #59
A transzgénkezelt növényeket pont azoknak találták ki, akik át akarnak térni az egészséges táplálkozásra, vegetáriánus életmódra, vagy fogyni akarnak. Ettől függően választhatják a sültkrumpli és steakgénekkel kevert zöldségeket, a bűzborzgénekkel mutált kalóriadús táplálékokat a gyors leszokás érdekében, vagy a már bemutatott rotweillerrel kevert gyümölcsök, amik megharapnak mielőtt beleharaphatnál.
Előzmény: Greg46 (58) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 12:16 | #58
Persze hogy nincs baj az alapelvel.... a probléma ott kezdődik, amikor ez divattá válik, és valaki valamit nem azért csinál mert az neki jó, hanem mert az a divat, és mert "jajj a szomszéd is csinálja"

Az energia ital egy érdekes dolog... mert van benne sok dolog ami még akár jó is a szervezetednek... Pl B-12 vitamin... meg az összes többi vitamin ami benne van... a probléma a taurinnal kezdődik... amitől rászoksz, és akár függő is leszel...

Én napi szinten kb 2l energia italt iszom Monster Energy-t ez 4 doboz... Egyet reggel mikor felkelek, majd egyet edzés közben, egyet 12-13 óra körül, majd egyet az esti edzés előtt... Valamilyen szinten bedolgozom a szervezetembe, és felhasználom a nyert energiát...
Nem azt mondom hogy ez a jó... de ha valakinek akkor nekem lesz belőle bajom...

Tényleg csak azzal van a bajom amikor ettől én valaki szemében "kevesebb" leszek... és néz rám hülyén... Igenis szeretek egy jó vastag véres steak-et... sült krumplival... az is rombol eleget ha ezt nézem...

De ilyen erővel akkor legyek vega és üljek otthon? :D Amúgy kiváncsi lennék hogy a génkezelt zöldségek gyümölcsök miért jobbak... :D
Előzmény: Nas (57) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 16. 11:50 | #57
Mostanában valóban "divat" lett a mindenféle szuper-egészségesnek reklámozott, meg über-bio, organikus, stb. cuccok fogyasztása. (Igazából nem is csak mostanában, ez már a 60-as években megkezdődött a mindenféle "korszerű táplálkozási irányelvek", meg diéták kidolgozásával.) Ez is egy üzlet, jól felépített marketinggel. Sokan bedőlnek neki.
De azért ez nem azt jelenti, hogy az egészséges táplálkozás alapelvei hülyeségek lennének...

Igen, az energiaitalok valóban ártalmasabbak a kólánál, de ettől még az sem lesz kevésbé egészségtelen...

"Azt hiszem hogy ha az én szervezetemről van szó, akkor én döntöm el hogy mit iszok, vagy mit nem"
Ebben teljesen igazad van. Én pl. nem iszom kólát és kész, és nem szeretem, ha ezért "size 0 anorexiás picsának" néznek, aki "salátabárban eszik és Eviant iszik"... :)
Előzmény: Greg46 (56) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 16. 11:12 | #56
Nas, neharagudj, nem tudtam hogy azért nem iszod mert nem ízlik, és nem azért mert pí-vizen élsz...

A koffein részéről annyit, hogy azért még mindig kevésbé ártalmas a kólát inni mint ugyan annyi mondjuk redbull-t... :)

Pont furcsa ezt az én számból hallani, mert úgy iszom a Monster Energy-t mint a vizet... de tisztában vagyok vele hogy mit tesz... Ettől függetlenül iszom, mert szeretem, és mert rászoktam...

Nem mondtam hogy felmentést kaptam, és nem derogál vizet inni... iszok napi 3l vizet edzés közben.. Ettől függetlenül tőled elvonatkoztatva, ma divat lett az hogy vizet isznak sokan, és lenéznek rád ha te nem...

Azt hiszem hogy ha az én szervezetemről van szó, akkor én döntöm el hogy mit iszok, vagy mit nem, és ne nézzem rám egy "size 0" anorexiás picsa úgy mint a véres rongyra, mert én mondjuk nem a saláta bárban eszem és nem evian-t iszom...

HANGSÚLYOZOM EZT MOST NEM RÁD ÉRTETTEM, HANEM ÚGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN BESZÉLEK!
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 22:29 | #55
Ok, elküldtem :)
Előzmény: Tooni (54) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 22:13 | #54
Nyomjad nyugodtan, közérdek és tulajdon ;)
Előzmény: I. C. Wiener (53) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 22:05 | #53
Mivel Te találtad a linket, Téged illet meg az elsőség, hogy beküldd a linket, ha akarod. :)
Ha nincs kedved pöcsölni vele, megcsinálom én.
Persze nem tudom mennyire lehet "izés" egy 2,5 órás film :)
Előzmény: Tooni (50) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 21:16 | #52
Köszi Tooni mindkét linket, talán más is örül majd neki :)
Előzmény: Tooni (50) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 20:56 | #51
Utálom a kólákat, mint a sz.rt, de egy-két reklám igen tetszik. Itt van pl. ez :)
http://www.youtube.com/watch?v=ffrq6cUoE5A


Tooni 2010. 01. 15. 20:52 | #50
Előzmény: Tooni (49) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 20:49 | #49
Adassék meg másnak is e lehetőség. Izgalmas thriller.
http://www.ustream.tv/recorded/1371416
Előzmény: I. C. Wiener (48) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 20:47 | #48
Erre gondoltam :)
http://www.imdb.com/title/tt0379225/
Nem mondom, hogy el is kell hinni mindent, de érdemes megnézni szerintem.
Előzmény: Tooni (47) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 20:41 | #47
Aminek a végén kiderül, hogy a főszereplő egész végig pszichopata volt ? Jaj de drukkoltam Lecter dokinak :)
Előzmény: I. C. Wiener (45) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 01. 15. 20:38 | #46
Én nem, de a Kóla, puska, sültkrumplit igen. ;) (tudom, nem sok köze...)
Előzmény: I. C. Wiener (45) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 20:36 | #45
A Corporation c. dokumentumfilmet láttátok? :)
bungle
bungle 2010. 01. 15. 20:34 | #44
Vissza az egész, hülyeséget kérdeztem, a csavarlazító is fellazítja a rozsdát, azt hittem csak jó kenőhatású...
Előzmény: bungle (42) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 20:30 | #43
Laborokról meg olyasmi dereng, hogy a F*nta egy halom fémötvözet korrózióállóságát rontja, méghozzá nem is kicsit. Ha jól emlékszem a titánötvözeteket valami miatt különösen... :)
bungle
bungle 2010. 01. 15. 20:29 | #42
Most akkor rozsdaoldó vagy csavarlazító? Mindkettőt írtad. Lehet ennyire univerzális? :D
Előzmény: Nas (39) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 20:23 | #41
-,-
Előzmény: Tooni (40) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 20:22 | #40
Hehe, akkor a véredet is oldja, abban is vasoxid van :D
Előzmény: Nas (39) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 20:19 | #39
Nem azt mondtam, hogy feloldja a szöget, hanem hogy jó csavarlazító...ez pedig igaz, mert kipróbáltuk.
Előzmény: bungle (37) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 20:13 | #38
Szerintetek aki nem iszik kólát, az rögtön pí-vizen él, és napfénydiétát tart...? Atyaisten!

Felhomályosítanálak, hogy csapvizet inni még mindig egészségesebb, mint stabilan 2-es pH közelében levő, tömény cukros, foszforsavas, szénsavas pufferoldatot. Ne felejtsük el, hogy koffein is van benne (kér pohár kólában kb. annyi mint egy pohár instant kávéban vagy egy Red Bullban), amit szintén nem nyerő nyakló nélkül fogyasztani. De neked ez nem árt, tudom. Biztos felmentést kaptál a fiziológiai törvények alól...

De én nem ezért nem iszom, hanem mert nem ízlik. Pont. Erről pedig kár vitatkozni.
Én egyébként meg azt nem bírom, ha valakinek derogál sima, tiszta vizet inni. Tudomásul kéne venni, hogy az a természetes folyadékforrásunk, amihez alkalmazkodott a szervezetünk. A tiéd is. Nem a kólához. Ennyi. Ha valakinél túl klóros a csapvíz, akkor lehet kapni nagyon egyszerű, csapra szerelhető víztisztító fejet...mindent meg lehet oldani...

Egyedül akkor segíthet a kóla, ha elcsaptad valamivel a gyomrodat, mert ez a stabil, savas lötty akkor megsegíti a gyomor munkáját. Ja, és ne felejtsük el, hogy kiváló csavarlazító (ez itt a reklám helye...nehogy azt mondja valaki, hogy a kólaellenes, titkos, föld alatti társaság beépült ügynöke vagyok...). :)

Előzmény: Greg46 (33) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 01. 15. 20:05 | #37
Mítoszok és a valóság: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=13 ;)
Ettől függetlenül én sem iszom már régóta kátránylevet, szénsavas üdítők közül is csak max. a sört. :)
Előzmény: Nas (25) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 20:01 | #36
Hehe, kis édesszájú szénhidrátfüggők.
http://www.sugarstacks.com/img/colas.jpg

papaluige 2010. 01. 15. 19:59 | #35
a "big" szendvics a végén jöhetne, de szénsavasat soha!
RAPTOR 2010. 01. 15. 19:57 | #34
Nem piszkálni akartalak,tisztába vagyok vele hogy nagyon "egészséges" csak hát szeretem! Ennyi!
Nem mintha másban nem találnék szemráncolni valót,én erre gondoltam! NA :)
Előzmény: Nas (32) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 15. 19:52 | #33
nem kötözködni akarok... de a kólától sem lesz több bajod mint mondjuk sok helyen a csapvíztől... Annyi klór van benne hogy öröm nézni...
Palackozott "ásvány"víz a másik ilyen mindent bele lötty.... Csak jobb a marketingje... meg most divat egészségesen élni...

Félre ne értsd nem azt mondom hogy a coke az egészséges táplálkozás alapja, de nem lesz tőle több bajod mint bármi mástól...

De mint ahogy régen divat volt kólát inni, ma divat egészségesnek tettetni magunkat és palackozott csapvizet inni...
Előzmény: Nas (30) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 19:50 | #32
:P Jah, csak el vagyok tévedve egy galaxissal...
Előzmény: RAPTOR (31) 0 VÁLASZ
RAPTOR 2010. 01. 15. 19:47 | #31
ne őrülj meg,hisz te egy angyal vagy! :DDDDDD
Előzmény: Nas (30) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 19:43 | #30
Én nem szeretem a kólát. Bocsánatodért esedezem. :P
Azért az, hogy kólát nem vagyok hajlandó inni, abszolút nem azt jelenti, hogy szerintem minden káros...Miért? Nálad a kóla a minőségi táplálkozás sarokköve?
Előzmény: RAPTOR (29) 0 VÁLASZ
RAPTOR 2010. 01. 15. 19:31 | #29
Ennyi erővel ne egyél,ne igyál semmit mert káros :D....csak az infúzió, jaa, még az sem! :DD
Előzmény: Nas (25) 0 VÁLASZ
Rukitarin Moari 2010. 01. 15. 19:27 | #28
Hát engem a haverok, már nemegyszer teszteltek és nem bírnak átverni, pedig midíg kiégnek, mikor csekkolom a dátumot a kólán és ha 5-6 hónap múlva lejár, nem veszem meg. Van különbság, nem is kicsi és nem csak ízben, a szénsavban is. Az "öreg" kólában kisebb és kevésbé csípős buborékok vannak, nem kevesebb a szénsav csak apróbbak a képződő bubik, szval igen, kifinomult az ízlésem, de nem csak a kóla terén.
Előzmény: közlegény (21) 0 VÁLASZ
Rukitarin Moari 2010. 01. 15. 19:20 | #27
Minél nagyobb kiszerelés annál jobb, a váltós csal 1.5 l, de lehet a falvastagság is számít.
Előzmény: RT/TURBO (19) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 19:18 | #26
Belső használatkor foglazító :)
Előzmény: Nas (25) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 15. 19:11 | #25
A kóla nagyon nagy találmány! A legjobb csavarlazító. Nincs az a makacs rozsda, amit az a foszforsavas lötty szét ne szedne. Próbáljátok ki! :)
Ja, hogy meginni kéne? Kössz, kihagyom... :P
RAPTOR 2010. 01. 15. 18:35 | #24
meg is kivántam a coke-ot,meg a nyakába öntök egy kis jack-et! :D
tarv 2010. 01. 15. 18:20 | #23
A gépi szénsavas üditőitalok mint pl meki meg burger stb azért nem jó csak mert adalékanyagok között található benne szappan! nem érezhető! Megiszod! Kiszárít! Veszed az újabbat! Ezért nem szeretem a gépit csak!
winben 2010. 01. 15. 17:24 | #22
...egy ilyen automata jól jönne nálunk is a suliban! :P
közlegény
közlegény 2010. 01. 15. 16:54 | #21
Hihetetlenül kifinomult ízlésetek van kólaivás terén, szerintem én még a cukrozott pepsi meg coca közt sem tudnék különbséget tenni (mondjuk nem is akarok).
plantek 2010. 01. 15. 16:52 | #20
Nincs mit, az ember ott segít ahol tud:D
Előzmény: Jokker (1) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2010. 01. 15. 16:27 | #19
A sorrend tökéletes....
5. 2l palacknál,az sem mindegy,hogy visszaváltható,avagy nem.Az utóbbi jobb.Én is évekig vettem a visszaválthatóst,
és egyster véletlenül jöttem rá,hogy at eldobható üveges jobb.Egyszer próbáld ki...
Egy jó szkáccsot csak is Coca-val lekisérni...(nem összeönteni).
Itt a hétvége,egészségére mindenkinek...:)
i 2010. 01. 15. 15:45 | #18
Egy üveg soproni azé odab@sz mindegyiknek :D
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 15:28 | #17
Látom, nem vicceled el... ;)
Rukitarin Moari 2010. 01. 15. 15:27 | #16
Vágom, meg a kóla meletti más nem szénsavas termékei sokkal sikeresebbek.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (7) 0 VÁLASZ
Rukitarin Moari 2010. 01. 15. 15:25 | #15
Ugyehogye???
A sorrend íz szerint:
1. Klasszikus 1l üveges (üvegüveg:) sajnos nálunk már nincs :(
2. Kis üvegüveges
3. Dobozos
4. Gépi (nem mindenhol, de a mekiben pl jó)
5. 2l palack
6. 1l palack
7. 0.5l palack

és persze a Cherry Coke!!!

és a frissnek - értem ezalatt 8 hónapnál később lejárósnak - még jobb az íze

Előzmény: serci (14) 0 VÁLASZ
serci 2010. 01. 15. 15:10 | #14
Lehet hogy a pepsi marketing mocskos nagy,de én akkor is csak a coke-ot iszom meg akinek meg nem teccik az....igyon sok pepsit!!!!
Only me 2010. 01. 15. 15:01 | #13
Én is örülnék ha így adná a gép ember a kaját piát xD
RT/TURBO 2010. 01. 15. 13:49 | #12
Igyál szart,
Karban tart.
Előzmény: pigeon (6) 0 VÁLASZ
nogre 2010. 01. 15. 13:47 | #11
Ez jó :D
bungle
bungle 2010. 01. 15. 12:14 | #10
Ja, képzeld el, hogy berakod a kártyát, hogy kivennél 100e-t, erre kinyújt valaki egy virágot helyette... :D
Előzmény: Tomback (3) 0 VÁLASZ
Zorro 2010. 01. 15. 12:11 | #9
Nálunk a fősulin ez megesett. Bedobtuk a 100-ast (nem most volt :D), és kiadta az italt meg a 100-ast is. Mondanom sem kell, 5 perc alatt kifosztottuk az automatát, és a nagyelőadóban mindenki előtt 5-6 Cola, Fanta meg Sprite figyelt. :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 15. 12:05 | #8
Szerintem vagy a Google csapata, vagy Microsoft-é a leghatékonyabb... nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kéne, hogy miért...
Előzmény: i (4) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 15. 12:03 | #7
Pepsi Co. a legnagyobb üdítő gyártó a világon... 10-15 éve.... Nem véletlen, hogy ők indították útjára itthon a Szigetet...
pigeon 2010. 01. 15. 12:01 | #6
A pizza és a szendvics jöhet, kell az a szar kóla a francnak.
Rukitarin Moari 2010. 01. 15. 11:58 | #5
Nem, valójában a pepsi (az a szar, Coke-os vagyok :) rendelkezik velük, sokkal többet költ erre a pepsi és komolyabb csapattal is dolgozik. Ez tény és az is, hogy valóban jobbak a pepsi-reklámok (de maga a termék nem) és az "arc"-ok is jobbak a pepsinél. Most "szarban" is van a Coke a pepsihez képest.
Előzmény: i (4) 0 VÁLASZ
i 2010. 01. 15. 10:48 | #4
A Coca Cola rendelkezik a világ legjobb marketing ügyintézőivel. Hát ezért.
Tomback 2010. 01. 15. 10:18 | #3
Egyszer kifoghatnék egy ilyet mondjuk egy pénzautomatánál:)
Davek 2010. 01. 15. 10:06 | #2
Ez mekkroa jómááár :D A világ legnagyobb ötlete, és tényleg mien jó napot lehet okozni az embereknek ha a kóla mellé pizzát vagy virágot kapnak :D
Jokker 2010. 01. 15. 09:51 | #1
Hű... Ez tök jó! Jól esett így korán reggel mosolyogni egy kicsit. Szerintem ez most megcsinálta a napom... Köszi plantek :D