Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Membrah21 2010. 01. 04. 23:18 | #35
Ha netalán úgy tűnt, elnézést, nem osztás volt!

Értem az álláspontod, és a tényt én is látom.
Biztosan elfogult is vagyok (sőt), de a fejlődést nem csak a "csak" nyelvhasználók alakítják...Tudod..a remény hal meg utoljára!:-)

Azért én itt árván, de tartom magam: a fejlődéshez kell, aki ért hozzá, és a szó legteljesebb értelmében: műveli a nyelvet, a nyelvtudományt. Ahhoz, hogy tanítható legyen, ahhoz a változásokat is nyomon kell követni, és ezeket szintén a megfelelő emberek teszik megl, jegyzik le... és végül tanítják. De ugye ez már a végkifejlet..
Remélem az egységes magyar nyelv marad.. A szókincsünket pedig egyénileg bővíthetjük!
Előzmény: sahinel (33) 0 VÁLASZ
smokedoc 2010. 01. 03. 17:19 | #34
11 napos pihenés után egyetértek Sathinellel, hogy a nyelv alakulásában mit sem ér ma már a nyelvészet, mert önmagától alakul...
Mindenki úgy kommunikál ahogy tud, keveredik, korcsosul, egyszerűsödik, és idővel a nehéz nyelvek kuriózummá válva eltűnnek, vagy holt nyelvvé válnak.
És mivel a nyelvhasználat alapjába véve a gondolkodásmód kialakulásában is nagy szerepet játszik a bonyolult nyelvek eltűnésével társadalmunk is egyre konformabbá válik.

Vajon majd a telepátia korában a nyelvészek lennének az agyhullámdemonstrátorok?
kicsit megkavarva ahullámformákat érzelmekkel és érzésekkel hangulatokkal , helyi barátságos hangokkal töltik fel a szavak jelentését?

sahinel 2010. 01. 03. 14:28 | #33
http://www.sg.hu/cikkek/63067/zsir_eloadas_a_turbo_generaciorol

Pl de most reggel 12 órás műszak után nem kezdem megkeresni a nyelvészek nyelvalakulásról tartott értekezését. A lényeg hogy japánban voltak nyelvészek akik próbálták a nyelv tisztaságát fenntartani, és rájöttek hogy semmi közük hogy miképp alakul a nyelv. Ok ha diktatúra lenne és lefejezés ha nem beszélsz szépen akkor talán, de sokmindent csak elsajátítanak az emberek és elkezdik használni. A nyelvészek meg néztek hogy minimális irányba sikerült csak befolyásolni a tömegeket, azok mentek a saját fejük után.

Egyébként lehet más véleményen valaki ha lehet vele normálisan vitázni egy adott dologról. Ez nem sértő. A sértő mikor elkezd osztani, és mondvacsinált ürügyek alapján leoszt másokat. Ez kiváltja átlag nállam is a kötődést.

Lehet nem igaz amit a japánok Mondtak a fejlődésről, vagy ez pár japcsi különvéleménye csak, de erről is olvastam. Ezeket a nyelvújításokat, nyelvi ferdítéseket szerintem már az internet, információs társadalom miatt nem lehet csak úgy befolyásolni mint régen a könyvekkel, újságokkal. Itt már a gyerekek maguk döntik el mi tetszik, mi nem bejövős. Aztán ha elkezdik használni akkor már nem lehet ellene tenni semmit. Vagy elfelejtik pár év múlva vagy már mindenki ismerni fogja.

Ez kb olyan mint mindenki direkt hibásan régebben az orrodat is tisztíccsa reklám miatt így mondta ki. Manapság már a fiatalok egy része szerintem nem is emlékszik rá, és ez kifakult.
Előzmény: Membrah21 (32) 0 VÁLASZ
Membrah21 2010. 01. 03. 00:25 | #32
Engedd meg, hogy minden személyeskedés nélkül reagáljak!
Az a fajta fejlődés, amiről Te beszélsz sajnos lehet negatív, ami végső soron a nyelv, vagyis pontosabban a verbális kommunikáció halálához vezethez.
Igenis az általad kicsit degradálóan használt "nyelvtanárok" tartják életben azt a köznyelvet, aminek részét képezik az egyes dialektusok. (Egyébként a nyelvtanárok az elég tág fogalom...a szociolingvisztika, nyelvjárástan,stb csak egy-egy része az egész nyelvtudománynak.)
Semmi baj az egyes rétegnyelvekkel, vagy akár tájnyelvekkel, hisz enélkül a "művelt köznyelvet" vagy az egyes szaknyelvet használók elkülönülnének, elhatárolódnak.
Ha lesz egy pici időd, nézz utána, hány olyan nemzet él, ahol nem igyekeztek összefogni az egyes dialektusokat egy egységes köznyelvvé...(Igazad van, a mai köznyelviség fontos szerepe, hogy megértsük egymást, de nem szükségszerű némely értelmetlen változtatás...ahogy Te a filozófiát, én egy sor nyelv- és irodalomtudományi könyvet olvastam erről végig, hogy képben legyek. )
Tehát egyes nyelvekben...finn, lapp....nem érti meg egymást a két más-más térségben élő...A németeknél is van probléma, de ennek inkább a nemzet bizonyos részére jellemző gőgösség az oka, a nyelvrokonainkál elsősorban történelmi és utána minden más..Tehát amit mondasz, az ha ebből a szempontból nézzük, érthető.
De Te említetted az egyes mai rétegnyelveket...Sajnos az én véleményem, úgyhogy eleget tanultam erről, igenis a magyar nyelv meghazudtolása...nem minden esetben, de nem hiszem, hogy ez ugyanaz a nyelvújítás, amit Kacinczy, stb kezdett.
Nem mellesleg pedig a nyelvtörténet legfontosabb lépéseit, változtatásait nyelvészek készítették el. A köznyelvbe beépültek, és bár néha helytelenek is...de "mi" csak a használói vagyunk.
A külsőség, mint érték és a tisztelet-hagyomány között nagy különbség van...Ha pedig már filozófia: lehet vitatkozni, hogy a tiszteletet hogyan lehet megadni, és mi az ami a teljes dekadenciához vezethet...
Nem megyek bele jobban, mert nem tanultam több filozófiát, de a nyelv terjedéséről és fejlődéséről biztosan kicsit többet tudok...
Mégegyszer sajnálom, nem személyeskedés...csak szerintem tévedsz.
Előzmény: sahinel (28) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 12. 31. 13:49 | #31
Nem lehet csak így elkülöníteni a két dolgot. Ez olyan mintha azt mondanád hogy az a magyar nyelv amit a nagyszülőmmel, vagy külföldiekkel dumálok hogy értsék, vagy símán úgy beszélek ahogy a haverokkal amikor sok csak fiatalok álltal ismert szót használok, rövidítek, stb. A kettő ugyanaz a nyelv más más formában kifejezve. Az emberek nagyrésze ugyanígy felszed egy csomó kifejezést amit használnak és még ettől magyar nyelv marad

Pl király, sirály, kúl, állat, zsír, beteg mind ugyanazt jelenti vagy van ami nem a magyar nyelvhez tartozik?

Reklámszakemberek már borultak rajta mennyire nem vágnak semmi vakert amit a fiatalok nyomnak. És még mindíg a magyar nyelvnél tartunk.

A scouser is angol nyelv csak egy akcentusa, és ebben benne van hogy rövidítve mondják ki a szavakat ha lentebb megnézted a videót nagy borulás mennyivel másabb nyelvnek tűnik.

(Im a scousa n dats just fuckin sick "next thing WALLOP" dats sik da lad )
Érdekesnek tűnik de én borultam hogy az újságból felolvasott a haverjainak a scouser srác és mintha scouser újság lenne úgy beszélt. Pedig rendes angol volt de itt így beszélnek. De nem más nyelv ez sem ez még mindíg angol.

Túl éles határokat akarnak sokan húzni a dolgok közé de nem lehet ennyire egyszerűen elhatárolni őket. Nagyrésze amit a fiatalok használnak már most érthető az időssek körében is márpedig ez azt jelenti kezdik megérteni, átvenni mégha nem is tetszik nekik mindíg.
Előzmény: I. C. Wiener (29) 0 VÁLASZ
kamubekLaca 2009. 12. 31. 13:28 | #30
Igazad lehet, de szerintem az olyan dolgok, mint a helyesen írás, a szép beszéd, vagy éppen az alkalomhoz illő öltözködés (merthogy nem feltétlen rossz egy fajta stílus, csak mert éppen elüt a megszokottól, csak sokan nem tudnak úgy felöltözni, ahogy kéne bizonyos helyeken) az alapjai annak, hogy valaki ne legyen "paraszt".

Na, zárszónak: nem hiszem, hogy idén már fellépek az internetre, de azért szerintem itt még megfordul pár ember. Előre is sikeres új évet mindenkinek! ;)
Előzmény: sahinel (28) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 31. 12:44 | #29
Mit értesz nyelv alatt? Úgy értem magyar/angolt, illetve (csúnyán kifejezve) "online"/"offline" nyelvet?
Ezt tisztázni azért fontos, hogy jól érthessem, amit mondasz, elkerülve ezzel félreértésből származó felesleges viták sorozatát :)
Előzmény: sahinel (28) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 12. 31. 09:55 | #28
Tehát aki nem ír, beszél szépen, helyesen az már biztos hogy csökkent szellemi szinten van. Pedig sok embert ismerek akik mindennek megfelelnek, és símán akkora parasztok hogy mutogatni kéne őket.

Inteligenciával nem jár bölcsesség. Kedvenc tantárgyam a filozófia volt, de nyelvtan, irodalom a legútáltabb volt. Köszönöm szépen a tanáraimnak hogy sok költő verseit, gondolatait csak a filozófia miatt olvastam el mert egyébként soha nem érdekelt volna.

Ez kb olyan otthon mint hogy csak az lehet normális ember aki szépen felöltözik, és így megy felvételizni, stb. Külsőségek sokszor fontosabbak otthon mint a belső. Kb ez a véleményem a nyelv fejlődéséről is. Sokan ellenkezhetnek ellene, de ezek az emberek nem befolyásolják a terjedését, fejlődését a nyelvnek. A nyelvet a közemberek alakítják akik nagyrésze nem nyelvtanár.
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 31. 09:12 | #27
Ha jól értettem az eddigi hozzászólásokat, ugyancsak egyezett a többség véleménye a Tiéddel.
Előzmény: Revanor (26) 0 VÁLASZ
Revanor 2009. 12. 31. 02:19 | #26
Beszélt nyelvben régebben a lolt használtam egyedül, de azt is csak ritkán.
Nyilván érthető, hogy az interneten miért olyan közkedveltek ezek a rövidítések, de a beszélt nyelvben akkor is meg kéne tartani egyfajta igényességet, választékos szókincset.
Szerintem a rövidítéseknél szó sincs a fejlettebb, tömörebb információcseréről, egyszerűen a kényelem és a gyorsaság miatt van ez így.
A beszéd és a gondolkodás szorosan összefügg. Aki választékosan, igényesen tud beszélni az jobban, pontosabban kitudja magát fejezni. Persze ha a másik ember ilyen téren tök sötét akkor végső soron nem megy semmire vele az illető.
Viszont ha minden ember ilyen "műveletlen" lesz, akkor meg már kár lesz beszélni, mert úgysem tudjuk magunkat kifejezni és visszasüllyedünk az állatok szintjére vagy legalábbis egy egyszerűbb gondolkodási szintre.
Nem az internetes rövidítések ellen kell küzdeni, hanem már apró kortól kezdve választékos beszédre kell oktatni a gyermekeket.
Szerintem.
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 31. 01:18 | #25
Kimaradt az "a". Néha rendetlenkedik... :)
Előzmény: I. C. Wiener (24) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 31. 01:16 | #24
Érthető. De tényleg ez lenne fejlettebb társalgási mód egy megnyilvánulása?
Előzmény: sahinel (23) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 12. 30. 22:28 | #23
Egyébként ezek a szavak azért jönnek ki leginkább chat-elés közben, mivel mikor iminimum 20-30 ember írogat valahová , akkor mire egy hosszú szöveget beírsz már 3-4 mondat minimum elhangzik, és már azt sem értik mire vonatkozott amit írtál ezért rövidítenek sokszor. Pl wow-nál ez jól megfigyelhető volt. Ha venni akartál valamit és nem WTB .... volt a mondat akkor valaki már lehet megelőzött és nem a tied a tárgy ami kelett volna. De sabayon linux alatt chat is érdekes volt mivel volt hogy 50-60 ember volt felcsatlakozva minimum és néha dumálgattak rendesen. Ha nem magával beszélget az ember sietni kell:D
szaszy68 2009. 12. 30. 21:08 | #22
Én nem használom sem a neten sem az éltben. két betü kihagyása túl személytelen. De aki sokat ír!!!! Az sok karakter...:)
kamubekLaca 2009. 12. 30. 20:18 | #21
És még valami...

Fura, de az én amerikai unokatesóim a sok lolozó, megy imazó kölök között, még mindig meg tudták tartani a "Haha!-t vagy a szimpla "..., my opinion."-t. Lehet, hogy egy kicsit többet fárad az ujjuk, de szerintem még mindig jobb egy hangutánzó szót használni, mint leírni pár értelmes szó kezdőbetűjét.
Előzmény: kamubekLaca (20) 0 VÁLASZ
kamubekLaca 2009. 12. 30. 20:04 | #20
Rövid kis irományom elé biggyeszteném ezt az Agatha Christie idézetet, amivel alapjában véve nem értek egyet, de mivel tudom, hogy egy író, és nem is akármilyen írótól származik, azért van benne irónia, és egy jó adag bölcsesség:
"A beszéd az ember találmánya, hogy ne kelljen gondolkodni.".

MSN-en sokan kérdezgetik tőlem, hogy miért nincsenek animált karakterek a szövegeimben, régebben olyan sok volt. Az Így érthetőbb! válasz mellé magamban szoktam mondani, hogy "Persze, suhanc koromban...". Lehet, hogy én lettem kicsit érettebb, de szerintem egy nyelv fejlődésében (és itt akarok utalni sahinel kommentárjára) nem az a fontos, hogy "máshogy néz ki", mint mondjuk 100 évvel azelőtt, a lényeg a szép beszédben és a szép írásban rejlik. Mert hát néha az alapszavakat is nehéz pár embernek leírnia. Majdnem beleharaptam az asztal sarkába, amikor az egyik (egyetemista!) barátom egy MSN-kiírásában két hétig az "olyan" szót "j"-vel írta, aztán amikor megkérdeztem tőle egy beszélgetés közepette csak úgy, mellékesen, hogy észre vette-e már, azt mondta, le****ja. Így, egyszerűen, magyarosan LE****JA! Na, akkor tudtam volna mondani, hogy LOL!
Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 30. 19:35 | #19
Nekem is dettó a Californication ugrott be a posztról, és nagyjából egyet is tudok érteni Moody ott elhangzó véleményével... Ilyen szempontból (és sok másból is) én baromi konzervatív vagyok, és szoktam is forgatni a szemeimet, ha ilyet hallok élő beszédben (hangsúlyozom élő beszédben, netes fórumokon, MMS-en, stb. persze még elmennek az ilyenek, bár én mondjuk ott is inkább a szmájlikat preferálom), habár szerencsére nem sűrűn fordul elő. :) Sajnos azonban nagyobb baj, hogy ez a fajta elszegényesedés és (ezen jelzőn most talán egyesek be fognak sértődni, de akkor is így gondolom) igénytelenné válás nem csak a nyelveket, hanem kultúránk nagyon sok mást rétegét is érinti. Hogy egy illusztris pládval éljek, én pl. magamat tudnám kaparni kínomban, mikor valamely tömegközlekedési eszközön hallgatni kényszerülök a tizenévesek fölöttébb épületes, "bazmeg"-ekkel gazdagon fűszerezett beszélgetéseit, miközben mobiljukról hangosan ordíttatják az általuk minden bizonnyal zenének nevezett kakofóniát, amelynél még a természeti népek (és minden bizonnyal barlanglakó őseink) zenéje is változatosabb és sok tekintetben "gazdagabb" volt...
Előzmény: I. C. Wiener (17) 0 VÁLASZ
kichi 2009. 12. 30. 19:07 | #18
PWND
xD
Előzmény: I. C. Wiener (17) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 30. 18:42 | #17
Niels Bohr mondása, hogy jósolni nehéz, különösen a jövőre nézve :)
Legkevésbé sem állt szándékomban még csak megkísérelni sem, hogy megjósoljam, mi lesz 100 év múlva, de könnyen lehet, nem fogalmaztam világosan. Sokkal inkább erről lett volna szó:

A nyelvnek nem hinném, hogy létezne egy előre meghatározható medre, amire azt mondhatjuk, hogy az a fejlődés útja, és minden más fejlődésellenes. Sőt... mi alapján nevezel egy nyelvet fejlettebbnek egy másiknál? Nekem nem világos, hogy milyen -objektív- kritériumokat lehetne ezzel szembe támasztani.

Valóban, az internetes kommunikációban vastagon jelen van a WTF, és társai. Kényelmesebb. :) Az is igaz, hogy az angol a nemzetközi kommunikációban lassan kb. azt a szerepet tölti be, mint a matematika a tudományban. Node egyelőre az angol mégiscsak a harmadik legbeszéltebb nyelv a Földön, ezt ne felejtsük el. Természetes, hogy Te, mint internetező európai ember, sűrűn találkozol ilyen kifejezésekkel. De a világ nagyobbik része egyelőre még nem követi ezt a trendet, ezért nehéz következtetéseket levonni.

Szóval hogy világos legyen, nem vagyok ellene a "tömörítésnek" (nevezzük így). Mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az a "mi-a-fejlettebb-és-mi-kevésbe-dolog" nálam sántít.

Álljon a mondandóm végén egy (kevésbé Nobel díjas, de legalább annyira híres valakitől) egy rövid idézet a poén kedvéért: (a Californication-ből van, nem tudom, szoktad-e nézni...)

Nő: - What is your issue with "L.O.L."?
Hank: - I don't have an issue, unless you count the fact that every time you say it, you're contributing to the death
of the english language.
Nő -So, let me get this straight. You're gonna let the fact that I just said "L.O.L." get in the way of me giving you
the best b.j. of your life?"





Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
babapiskóta 2009. 12. 30. 18:40 | #16
persze.
nem szoktam nevetni.
soha.
fapofával benyögöm, hogy "ikszdé"

=D
sahinel 2009. 12. 30. 17:10 | #15
Ha valaki nem használja az a saját szívügye. De ezen szavakat már most nagyonsokan használják akik angol nyelvterületen beszélnek. Ez egy új információs társadalom ami nagyon gyorsan változik. Abban igazad van hogy nem biztos hogy használni fogják 100 év múlva, de valsz hatással lesznek a nyelvek fejlődésére. Az angol pedig egyre többhelyen beszélt nyelv mivel így tudsz leginkább komunikálni a neten. Pl youtube is ilyen és szinte mindenki angolul ír aki szeretné hogy mások is értsék amit mond. Valsz 100 év múlva mégtöbben fogják használni, és a sok nyelv miatt egyre jobban fog fejlődni.

A WTF, és más szavak annak is köszönhetőek hogy kiköltöztem Liverpoolba. Az emberek meg ezeket tanulják meg leggyorsababn.

Egyébként nagy borulás volt az az angol amit itt beszélnek. Ha egy igazi scouse akcentust hall az ember néha mintha a finneknél vagy más bolygón lenne. A fura hogy írek, skótok, walesiek beszédének keveréke, és mindent még rövidítenek is. Ez hogy fog változni 100 év alatt arra kíváncsi lennék.

http://www.youtube.com/watch?v=vIFKOKBtLsM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=M8-aaYESfrM&feature=related

A második tipikus suhogós melegítős scouser srác.

Előzmény: I. C. Wiener (14) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 30. 16:22 | #14
Ööö... tiltakoznék kicsit. De csak kicsit :)

"Akik ilyesmivel foglalkoznak azt tartják hogy a nyelv alakulása nem a nyelvészeken múlik hanem a tömegeken."

Abban igazad van, hogy a "nyelvújítást" aligha lehet úgy elképzelni, hogy néhány nyelvész elefántcsonttoronyba zárkózva kinyilatkoztatja, hogy mely szavakat használhatja a köznép, s melyeket nem. Ha mindenki vadul követeli, hogy a magyar nyelv holnaptól a "mihamarabb" helyett azt mondja, hogy "ASAP" (és még folytathatnám...), akkor bizony ha tiltakoznak a szakértők, ha nem, így lesz. Eddig egyetértünk, és eddig értünk egyet :)

"... (a tömörítés)... velejárója a tömör információcserének, és aki ez ellen van az kb a fejlődéssel ellenkezik."

Ebből viszont valóban következik, hogy a tömörítés minden formája előtt mindenkinek fejet kell hajtania, és ha tetszik, ha nem, nem csupán elfogadnia, de alkalmaznia is kell azt? Jómagam már pusztán azért sem gondolnám, mivel az is része a társadalomnak (inkább mondanám: nyelvet használóknak), aki ellenzi a rövidítések használatát. Tehát a mindennapi életben az igény sem feltétlenül annyira egyértelmű, mint az előbb vázolt esetben. A rövidítés mindössze -szerintem- egy lehetséges fejlődési irány, nem kőbe vésett iránymutatás.
Vannak bizonyos szavak, amik átragadnak a köznyelvbe, de nem minden. Ha használja valaki, hogy WTF, használja. Ha nem, nem. Ha 100 év múlva is használják, használják. Akkor utólag okoskodhatunk, hogy a WTF (durva kifejezéssel élve" fejlettebb szó, mint a "miafasz" :). Ha ugyanekkor is az mondják, hogy "miafasz", akkor kevésbé fejlett.

Megjegyezném még, számomra a nyelv fejlődése attól tartok, közel sem annyira letisztult fogalom, mint Nálad. :)
Várom reakciót :)
Előzmény: sahinel (12) 0 VÁLASZ
plantek 2009. 12. 30. 15:44 | #13
háháháháhá jó kis vid:D nálam a lol beficcen elég gyakran, de azért nyilván nem fapofával, és úgy szerintem nem vészes:) mondjuk egy-két generációval felettem állók azért még rámcsodálkoznák, dehát istenem, ez az irc-k hatása^^
sahinel 2009. 12. 30. 15:29 | #12
Lehet utálni ezeket a szavakat, de ha valaki sokat chat-el nemzetközi arcokkal akkor ráragadnak ezek a szavak. Csak azok ellenkeznek ilyesmi ellen akik leginkább csak magyarul dumálnak.
WTF(bár ezt leginkább kimondva nem csak a betűk), LOL amit leginkább használtam élőbeszédben.

http://www.urbandictionary.com/
Itt pl minden fenn van amit használhatnak.

Ez a velejárója a tömör információcserének, és aki ez ellen van az kb a fejlődéssel ellenkezik. Akik ilyesmivel foglalkoznak azt tartják hogy a nyelv alakulása nem a nyelvészeken múlik hanem a tömegeken. Ennyi erővel remélem senki nem szokta máv-nak mondani a Magyar Államvasutak zrt céget. Ja és kft, stb szavakat is kimondanak mert milyen dolog már rövidíteni. A két dolog ugyanaz. Csak az egyik nemzetközileg használt rövidítés.
vöri 2009. 12. 30. 15:16 | #11
jól van, azt hittem,hogy csak nekem szúrt szemet :D
Előzmény: Skullman (1) 0 VÁLASZ
Chartreuse 2009. 12. 30. 15:10 | #10
Sohasem csinálok ilyet...még a neten sem használom a "lol, omg ...stb."
MAX. a smiley-kat szoktam de azok közül is csak a ":) :D :S :("
VS 2009. 12. 30. 13:18 | #9
Én utálom a lol-t, még neten is, szerencsére élőbe nem szoktam hallani. omg-t néha mondok
Szosztar 2009. 12. 30. 12:19 | #8
Szép mosolya van a csajnak:D
kamubekLaca 2009. 12. 30. 12:04 | #7
Én valahogy nem nagyon rajongok az ilyen rövidítgetős dolgokért. Ha valaki gondol valamit, azt mondja ki! Az igaz, hogy miután mondjuk a pennsylvaniai unokatesómmal chatelek, bele tudok feledkezni az angolba, de nem "OMG"-ozok, ki is mondom, ha valamit mondjuk leejtek, hogy "F*** up!". :D
Luflee 2009. 12. 30. 12:03 | #6
en a neten sem hasznalom ezeket az " omg, lol " es tarsait, igy az eletben sem szerencsere. Viszont a video nagyon jopofa :)
Lex 2009. 12. 30. 11:38 | #5
Hát, én SAJNOS Neumannos vagyok(számítástechnikai szakközép), és mindennapos, hogy ha valaki hall egy viccet, csak annyit mond röhögés nélkül, hogy looool.. :'(
he 2009. 12. 30. 11:07 | #4
A vége odabass azé :D
te.sas! 2009. 12. 30. 10:56 | #3
én omg-zni szoktam, de inkább csak magamban! :D
Purple
Purple 2009. 12. 30. 10:44 | #2
én szoktam, de inkább nem írom le :DDD
Skullman 2009. 12. 30. 10:38 | #1
Mekkora doboz Löwenbrau a háttérben.XD

Nem szoktam használni mert én vagyok a legjobban kiakadva ha valakitől ilyet hallok. ikszdé