Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Bubba 2010. 01. 04. 14:35 | #65
Ekkora tojócsővel a szemén keresztül simán sziven is szúrhatta volna!
Előzmény: Soul_Deprived (8) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 29. 16:44 | #64
Nézd! Idéztem a saját hozzászólásaidból. Ez elég bizonyíték, hogy nem belemagyarázásról van szó. Ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe keveredni, ne írj egymásnak ellentmondó, utólagos magyarázkodást igénylő kommenteket, és kerülj ellentmondásba saját magaddal! Pont. Olyan magas labdákat adsz, hogy lehetetlen nem lecsapni.

Te kezdted a személyeskedést azzal, hogy a személyiségemet ócsároltad, holott nem is ismersz, és nem is erről volt szó köztünk kukulkannal. (Kezdem magam úgy érezni, amikor veled beszélgetek, mint egy hülye júzer által végtelen ciklusba kényszerített program.) Talán én kezdtelek el analizálni, hogy biztos innen meg onnan szeded az információidat, meg biztos ilyen meg olyan vagy? NEM! Szállj már magadba egy kicsit, vagy legalább ne olyan támadásokat írj, ami téged csap pofán, mert már nevetséges!

Az én tanáraim eddig kivétel nélkül kifejezetten örültek, ha ellentmondtam nekik, és megbeszéltem velük az elképzeléseimet a dolgokról, meg a bennem felmerült kérdésekről. Az egyetemet pedig kitűnővel végeztem, szóval nem akarlak idegesíteni, de egyszer sem volt olyan, hogy "kibasztak mint macskát szarni...". :) Lehet, hogy veled sokszor előfordult az ilyesmi, és ez fájó pont az életedben, nagyon sajnállak, de erről nem én tehetek. :) (Ja, hogy nem is szagoltál még az agyadat egy kicsit megerőltető dolgok közelébe? Én kérek elnézést...)

Tudod, a tudomány nem abból áll, hogy bemagolt információkat minél jobban vissza tudjunk böfögni, hanem hogy elgondolkozzunk a dolgokon, és értelmesen tudjunk vitatkozni a kérdésekről. Persze ezt a te általános iskolánál megrekedt agyadnak hiába is magyaráznám...kukulkan megértette, amit írtam, te nem. Ennyi. Sokat mondó különbség...

Nem vagy az az ember, akitől bármit is tanulhatnék, és akinek bármit is be kéne ismernem, vagy akitől bármiért bocsánatot kéne kérnem, hiába szeretnéd ezt hinni magadról, és próbálsz ennek érvényt szerezni... Ahhoz meg, hogy mások felé mivel tartozom, ahhoz kurvára nincs semmi közöd! Leülhetsz! Egyes. :)
Előzmény: zodiac (63) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 29. 14:53 | #63
Te tényleg ennyire ostoba vagy, vagy csak megint az agyadat próbálod játszani és belekeversz a vitánkba minden felesleges faszságot, aminek eredetileg semmi köze nem volt a te stílusodon kiakadt kommentemhez? A személyeskedést te kezdted, nem én voltam a téma, hanem a te minősíthetetlen okoskodásod, meg persze a felsőbbrendű egód, nem is értem miért keversz engem meg a koromat bele (ill. tudom, mert másba nem tudsz kapaszkodni, és erőlködsz, de azt inkább a vécén tegyed).

Hogy a gyökér agyaddal is felfogd, csak egy példa: egy vizsgán a vizsgáztató tanár kijavít, mert valamit rosszul mondtál. Neki is visszaszólsz, hogy "ne kötözködjön tanár úr", meg "könnyű úgy kötekedni, hogy én már megmondtam, blablabla..."? Nyilván nem, mert kibasznak, mint macskát szarni. :DDD Ha hibáztál, akkor ne ilyen suttyó paraszt módon válaszoljál, kicsi tengeri csillag, hanem ismerd el, és nem fog senki sem egy beképzelt buta libának tartani. Ennyi.
Előzmény: Nas (60) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 29. 12:41 | #62
Igen. De vigyázz, ha nem értesz egyet vele, te is közellenség leszel... :)
Előzmény: I. C. Wiener (61) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 12. 29. 12:40 | #61
Mármint erre a rendkívül épületes vitára voltál annyira büszke Szakértő Úr? :D
Előzmény: zodiac (59) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 29. 12:39 | #60
"nem a kommented tartalmát és tudásodat szapultam"
Akkor álljon itt pár idézet, a kommenteidből:
"kurvára okosnak képzeled magad, lerí a szövegedből, pedig valószínűleg az élet csak egy csekélyke szeletéhez értesz."
"Én még azt is őszintén leszarom, hogy bemagoltad a kisállat és növényhatározót! Na és? Attól még a 31. kommented egyértelmű iskolapéldája a tudálékos, okoskodó, - de mivel még nagyon keveset tud a témában..."
Sajnos megmarad, amit már egyszer leírtál. Pech. :) Mit tudsz te arról, hogy én mennyit tudok ebben a témában? Kurvára nem értesz hozzá... Akkor most miről is beszélünk? A tudásomról vagy a stílusomról? Utólag már hiába mosakodsz...

"Kit izgat a barátod, hogy mennyi idős, nem kötöttem bele a korodba, és nem "vertem magam" a 30 évemre"
Dehogynem! Folyamatosan kislányozol, meg az idősebb felsőbbrendűségével, bevallottan "tanító célzattal" próbálsz meg "a földbe döngölni", hogy egy kis tiszteletet tanuljak. (Tőled...váháháááá xDDD) Csak sajnos nem sikerül, és ez baromira idegesít téged. :)

"Majd ha esetleg megjön az esze és továbbáll, véletlen se gondold azt, hogy a te hibád volt. :DDD"
A csekély értelmű, szánalmas vitapartnerek másik ismérve a személyeskedés, amikor már kifogytak az érvekből.
Kíváncsi vagyok, neked van -e (volt -e már egyáltalán...) hosszú távú kapcsolatod (erősen kétlem), mert én jelenleg 6 éve élek együtt a párommal, és nem úgy tűnik, hogy nagyon megviselné, és le akarna lépni...sőt... :)
De már megmondtam számtalanszor: ha neked könnyebb úgy elviselni az életedet, hogy azt hiszed rólam, hogy beképzelt, buta és elviselhetetlen vagyok, hidd azt! Senkit nem érdekel. :) Kukulkannal is már régen lezártuk a vitát, te folytatod csak itt feleslegesen az ostoba szájtépést.

Előzmény: zodiac (59) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 29. 08:44 | #59
Nem írom le nyolcvanadszor, hogy nem a kommented tartalmát és tudásodat szapultam, ha elsőre se fogtad fel, nyolcvanadikra se fogod, viszont így már tényleg kételkedem az értelmi képességeidben. :D Annyiban a kommented tartalmával volt a gond, hogy volt egy apró tévedésed, amit valaki szóvátett, erre te görény módon támadásba lendültél. Én meg ezt tettem szóvá. Ha ezen nem tudod túltenni magad, csak sajnálni tudlak. :D
Kit izgat a barátod, hogy mennyi idős, nem kötöttem bele a korodba, és nem "vertem magam" a 30 évemre, még csak fel sem hoztam, de ennyit tudsz, belekeversz mindent, amiről szó se volt. Egyébként ha már felhoztad, csak sajnálni tudom a szerencsétlen barátod, gondolom vele is ilyen tudálékos stílusban nyomatod, mindent jobban tudsz, és be nem áll a szád. Majd ha esetleg megjön az esze és továbbáll, véletlen se gondold azt, hogy a te hibád volt. :DDD
Előzmény: Nas (56) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 29. 08:37 | #58
Nem kell izgulni, alapból nem ilyen a stílusom, de néha tükröt kell tartani azok elé, akiknek ilyen órási az arca, hogy visszavegyenek belőle. :) De látom te se értetted meg a mondanivalóm, pedig annyira nem bonyolult. :D Ha valaki nem tud a hibáján, tévedésén felülkerekedni és visszatámad, az megérdemli, hogy egy kicsit a földbe döngöljék. Ennyi az egész, nem kell túlragozni.
Előzmény: Tooni (57) 0 VÁLASZ
Tooni 2009. 12. 29. 02:31 | #57
Pár kérdés ami felmerült bennem az utóbbi kommentek kapcsán:
Zodiac, annak ellenére, mennyire nem helyesled egyesek hozzászólási stílusát, nekem nem tűnik úgy, hogy "jobb" oldalt képviselnél, és különb stílusban írnál, mutatva ezzel követendő példát. (Trollnyelven ezt így fogalmaznám meg: Ezerrel osztod az észt, mintha neked talán annyival több lenne, közben meg ha valaki kijavít (helyesen, udvariasan és nem mellesleg tök jogosan), visszatámadsz. Még egyszer nem láttam itt tőled olyat, hogy "bocs, tévedtem". :D )
Tök mellesleg, mit kerestek még itt ennyi gyönyörű költői jelzővel?! Nyomás novellát és verset írni ! :)
Mézhangú bülbülmadár, aranybogár, csillagvirág - nem is, mindezek inkább mesébe illő motívumok.
Nas
Nas 2009. 12. 28. 23:18 | #56
Érdekes, az előbb még a kommenteim tartalmát meg a tudásomat szapultad...rájöttél, hogy abba mégsem tudsz belekötni? :) Folyamatosan ellentmondasz annak, amit néhány kommenttel korábban írsz...

Nem osztom az észt, hanem leírom, amit gondolok egy-egy témáról. Sajnálom, ha neked ez már észosztásnak számít...érdekes, veled ellentétben sokan örülnek neki, és szeretnek velem beszélgetni. Na, ezt add össze. :)

Az sem igaz, hogy nem ismertem el még soha, ha valaki kijavított. Olvasd végig a hozzászólásaimat, ha nem hiszed el, többször is volt már rá példa, mézhangú bülbülmadaram! Amúgy a 30 évedre nem kéne ennyire verni magad, meg lekislányozni, pláne úgy, hogy nem is ismersz. A barátom is ennyi idős (de itt vége is van szerencsére a hasonlóságnak köztetek). :P

Amúgy miért idegesít ennyire, ha sokat írok egy kommentbe? Nem tudod átgörgetni? Ha annyira hidegen hagy, hogy mit csinálok, mit mondok, akkor minek foglalkozol velem ennyit? :) Szakadj már le rólam!
Előzmény: zodiac (55) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 28. 22:36 | #55
Na, ez már elég szép mennyiség, hozzád méltó komment. :D
Hányszor írjam még le, hogy a buta kis agyaddal felfogd: nem az idegesít, miket írsz, hanem amilyen stílusban! Ezerrel osztod az észt, mintha neked talán annyival több lenne, közben meg ha valaki kijavít (helyesen, udvariasan és nem mellesleg tök jogosan), visszatámadsz. Még egyszer nem láttam itt tőled olyat, hogy "bocs, tévedtem". Gondolom még arról is én tehetek, hogy a másik post alatt kijavítottam a hatalmas nyelvtani hibád ("hagy ne", egyébként ezt eddig állandóan így írod, kicsi csillagvirág). :DDD

A magyarázkodásod meg már megint tök értelmetlen, mert az utótest <> potroh volt a téma, de hát megint csak magyarázkodsz... Kicsit szerényebben, ha kérhetném, csak ennyi!
Előzmény: Nas (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 28. 22:07 | #54
Na persze...az első megnyilvánulásodban kifejtetted, hogy már régóta idegesít, ahogy kommentelek, és "ideje volt valakinek helyre raknia". Lássuk be, az első adandó alkalommal ugyanígy nekem támadtál volna, tök mindegy, hogy mi a téma. Ha nem ebben a postban, akkor máshol. :)

Egyébként nem volt tévedésem. Olvasd el az ominózus kommentemet, ami állítólag most kicsapta nálad a biztosítékot. Ezt írtam: "A fajban nem vagyok biztos. Valószínűleg xy, nem néztem utána részletesen." Sehol nem állítottam, hogy az és kész, mert sejtettem, hogy nem az...akkor most miről is beszélünk? :) Utána pedig kukulkannal kezdtünk el egy személyes vitát, amihez neked semmi közöd nem volt, csak beleszóltál...

Tudom, itt most nem ez a lényeg, hanem az, hogy végre belém lehetett rúgni egyet. Gratulálok! Jól esett? Örülök neki! Végeztünk? :) Lássuk be, téged a legjobban az idegesít, hogy nem csak annyit írok a postok alá, hogy "júúúj, de cukííííí", hanem esetleg olyat is, amit te nem tudnál, valamint nem arra hajtok, hogy minél több embernek legyek szimpatikus...(Jujjujujj, ezért most biztos megint megkapom majd a magamét...de hát én már csak ilyen vagyok, szeretek veszélyesen élni... xD).
Előzmény: zodiac (53) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 28. 21:54 | #53
Nekem se azzal volt bajom, amit írtál, hanem ahogy. Ha szép illedelmesen elismerted volna a tévedésed (akár véletlen is lehetett, mindegy) és nem visszatámadtál volna olyan stílusban, ahogy, hozzád se szólok.
Előzmény: Nas (52) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 28. 21:43 | #52
Háháá...ha értenéd, amikről írok, leeshetett volna, hogy ezek nem bemagolt információk...pláne nem a fajhatározókból összeollózott tudás...mindegy, neked úgyis hiába magyaráznám...ha könnyebb azt hinned, hogy buta, öntelt csaj vagyok, akkor hidd azt...! Én aztán nem akarom jobban megkeseríteni az életed az igazsággal. :)
Mellesleg kukulkan is megjegyezte, hogy nem azzal van a baja, amiket írok, hanem ahogy, és érdekes módon vele normálisan meg is tudtuk beszélni ezt a kérdést...

"Nem engem sért a parasztságod, aranybogárka, fogd már fel!"
Hát kit? Akit sért, majd szól miatta, illetve eddig is szólt. Szerintem eléggé felnőtt kommentelők járnak ide ahhoz, hogy ezt maguktól is megtegyék. Ki vagy te? Önjelölt véleményközvetítő? Egy lóf*szt! Azért írogatsz még mindig, mert téged sért, és mert jól esett leugatnod engem, miután felbátorodtál azon, hogy más is mondott kritikát! :)


Előzmény: zodiac (51) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 28. 21:33 | #51
Nem engem sért a parasztságod, aranybogárka, fogd már fel! :D Én még azt is őszintén leszarom, hogy bemagoltad a kisállat és növényhatározót! Na és? Attól még a 31. kommented egyértelmű iskolapéldája a tudálékos, okoskodó, - de mivel még nagyon keveset tud a témában is, ezért - öntelt, visszatámadó egónak. Legközelebb talán megtanulod, hogy ha hibázol, lehet szerényen visszavonulót is fújni és meghúzni magad, mert esetleg nem te vagy a legnagyobb szakértő és csak rábaszol. :DDD
Előzmény: Nas (50) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 28. 21:25 | #50
Hála a jó égnek nem vagyok a bogárkád, sem a kiscsillagod! A te kedvedért pedig már ne haragudj, de nem vagyok hajlandó hosszú kommentet begépelni...Észérveket felhozni, értelmesen hozzászólni valamelyik vitához nem voltál képes sehol, csak leírod, hogy nem tetszik a stílusom. HOL NEM SZAROM ÉN EZT LE? :D Nekem meg a tiéd nem tetszik. Lehet, hogy ez sokkoló lesz számodra, de távolról sem tartozik az az az életcéljaim közé, hogy tetszek neked...így jártál. :)

Ahhoz képest, hogy csak "jót kacagsz" rajta, már több komment óta másról sem vered itt a nyáladat, csak hangoztatod a sértettségedet, amit a hozzászólásaim okoztak neked... :)

Előzmény: zodiac (49) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 28. 21:11 | #49
Óóóóó, csak ilyen keveset írtál válasznak? Kb. 5 oldalnyi szövegre számítottam! :D
Senkinek nem támadok a háta mögül, bogárka, ne erőlködjél, csak kiröhögteted magad. Csupán az itt tanúsított megnyilvánulásod tette számomra nyilvánvalóvá, milyen okoskodó kis öntelt p... vagy. És ez szerinted engem frusztrál? Kurvára tévedsz, kicsi csillag, én ezen csak jót kacagok.

Röviden összefoglalva: kukulkan udvariasan kijavított, mire te rögtön a plafonon voltál, pedig kurvára nem volt igazad és támadásba lendültél, pedig kurvára nem volt rá semmi szükség. (Lehet, hogy kicsit sokat használom a kurvára szót, kurvára ne haragudj, de kurvára nem érdekel.)
Előzmény: Nas (48) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 28. 19:53 | #48
Kíváncsi lennék, te mekkora szeletéhez értesz az életnek (gyanítom, még nálam is kisebbhez)...nem csak biológiai témájú postokhoz szoktam hozzászólni.
Továbbra is azt tudom mondani, hogy ha nem tetszik, amit írok, vagy nem érted (sajnálom, ha ez frusztrál téged...), akkor nem kell elolvasni. :)
Elég szánalmasnak találom azt, hogy magadtól meg sem mertél eddig mukkanni, csak akkor fröcsög a nyálad, ha mások háta mögül támadhatsz...
Előzmény: zodiac (47) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 28. 18:36 | #47
Akkor is rohadtul irritáló a stílusod. Kurvára okosnak képzeled magad, lerí a szövegedből, pedig valószínűleg az élet csak egy csekélyke szeletéhez értesz. Most viszont elég nagyot koppantál, hogy "emberedre találtál", persze rögtön kötözködnöd kellett, pedig csak udvariasan a helyedre raktak. De ne izgulj, én pl. nem is olvasgatom a kisregénnyi kommentjeid már rég...
Előzmény: Nas (40) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 28. 15:36 | #46
Akkor ezt megbeszéltük. ;)
Előzmény: Nas (44) 0 VÁLASZ
Pkmici 2009. 12. 28. 12:56 | #45
jajjne,fuuj.pont tegnap éjjel riadtam fel egy olyan álomból,amiben valami cincér mászik fejemen.brr
Nas
Nas 2009. 12. 27. 20:20 | #44
Lehet, hogy rosszul tálaltam a dolgokat, eszemben sincs nagyképűsködni, és azt sem gondolom, hogy én tudok mindent a legjobban, mert ez butaság lenne (bizonyos dolgokról viszont úgy érzem, hogy eléggé elgondolkoztam rajtuk, utánuk jártam már ahhoz, hogy leírhassam a véleményem...). :) A biológuskodást is direkt nem említettem meg addig, amíg valaki rá nem kérdezett. Ezt nem én tartom fontosnak, pont a tapasztalatom mondatja ki velem, mert azt látom, hogy mások viszont sokszor fontosnak tartják, hogy "szakértőtől" hallják az infókat.
Ezt most nem tudom tovább ragozni, mert nem ismertek személyesen. Élő beszélgetésnél soha nem volt ilyen problémám.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ezeket a szmájlikat tessék ízlés szerint beleszurkálni a kommenteimbe! :)

Nem szeretem, ha valaki okoskodásnak titulálja, ha leírom valamiről a véleményem. Nyilván nem gondolom azt, hogy amit leírok, azt más nem tudhatja rajtam kívül, de nem látok senkinek a fejébe, nem tudhatom, hogy ki mennyit tud (és találkoztam már nem egy, meglepően sötét emberrel...), ezért általában az alapjaitól kezdve építem fel a mondanivalómat. Lehet, hogy ezért tűnik szájbarágásnak. Viszont az a tapasztalatom, hogy ha az ember nem fejti ki egy kicsit, amit gondol, akkor meg a félreértésekből, belemagyarázásokból vannak a viták...

Úgy vagyok vele, hogy kommenteket nem kötelező olvasni. Akiket érdekel a véleményem, akiknek tetszenek a meglátásaim (mert ilyenek is vannak azért...), azok elolvassák, amit írok, akiket meg nem érdekel, azok ugorják át. Ennyi. Nem az vezet a kommentírás közben, hogy minél több embernek legyek szimpatikus...
Beismerem, hogy vehemens vitapartner vagyok, de ez nem azért van, mert lenézem azt, akivel beszélgetek, hanem mert baromira bele tudok merülni egy-egy témába, és elragad a hév (vagy a metró...vagy...na jó, a szőnyegbombázó vadászgép). :)
Előzmény: kukulkan (43) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 27. 16:03 | #43
Félreértés ne essék, nem azzal van bajom, hogy _mit_ írsz, hanem azzal, _ahogy_, amilyen stílusban tálalod a dolgokat. Az én szememben nincs kiábrándítóbb annál, mikor egy (szemmel láthatólag) okos és művelt embernél az értelem és intelligencia nem társul szerénységgel és alázattal, _különösen_ akkor, ha laikusokkal beszélget, akik amúgy is hiperérzékenyek arra, ha egy "hivatásos" folyton kijavítgatja őket, és sokszor bármit amit mondasz hajlamosak "okoskodásnak" titulálni. Már csak ezért sem érdemes rendre ezzel a "phd-s biológus vagyok, pukedlizzetek előttem" szöveggel jönni, amitől nem csoda, hogy sokaknál kiborul a pohár. Akit pusztán a tények és észérvek nem győznek meg, azt a nagyképűsködés mégannyira sem fogja...

Amúgy még most sem egészen értem miért akartad annyira tudni már az előző poszt kapcsán is, hogy "zenész" vagyok-e vagy sem, végül is nem mindegy? Ha valaki jót ír, arra rábólintunk, ha hülyeséget, akkor kijavítjuk, nem? Mit számít akkor, hogy én is biológus vagyok vagy "csak" egy lelkes amatőr? Vagy ha netán kisült volna, hogy utóbbi vagyok, akkor máris csaptak volna le rám azok a "félelmetes" fogólábak, hogy utána aztán diadalmasan lakmározhass a tetememből, világgá kürtölve, hogy igen, ezúttal is megmutattam, hogy én vagyok itt a király (bocsánat, királynő)? :D

Természetesen (mint írod is) hasznos, ha ütköznek a vélemények, jók is az _egészséges_ viták, csakhogy nálad ezek (nem meglepő módon) sokszor mennek át flémelésekbe, az pedig mindig az ilyen beszélgetések halála. Persze távol álljon tőlem, hogy megmondjam mit csinálj, mindenki olyan, amilyen, te pedig elég nagy lány vagy már hozzá, hogy mérlegeled dolgokat (vagy éppen ignoráld őket), szíved jogod hozzá, csak hát készülj fel arra, hogy ezeket esetleg rendszeresen felrovogatják majd neked... ;)

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy nálad olyan a fogadjisten, mint az adjonisten, a kommentjeid ettől függetlenül még így is magán hordozzák fölöttébb elbűvölő ("ki ha én nem") stílusod félreismerhetetlen jegyeit. :D Vagy csak valóban több szmájlit kéne használnod. :) (Egy szmájlival a végén a "Mondjuk fajmeghatározásnál is könnyű úgy kötekedni..." kezdetű mondatod is _egészen_ más jelleget öltött volna, és máris nem akadtam volna fenn/ki rajta...)

u. i. Milyen hülyeségeket beszéltem én? :) Vagy a szemedben már minden kolléga "hülye", aki bárminemű dologgal kapcsolatban veled (látszólag) ellentétes nézeteket vall? (Pláne egy olyan, mindenkit megosztó témában, mint a faj definíciója kapcsán.) Vagy ez most tudjam be megint a "most sem állhatom meg szó nélkül, hogy ne kötekedjek/szurkálódjak" habitusodnak? :DDD

Na jó, abbahagytam... :)
Előzmény: Nas (35) 0 VÁLASZ
Tooni 2009. 12. 26. 13:33 | #42
Nekem meg az, hogy
LAND ROVAR :D

Előzmény: Nas (41) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 26. 13:32 | #41
Erről az a vicc jutott eszembe, hogy: Mi az? Négy lába van, mégis felborul? Fél pók. De az nem rovar. :)
Előzmény: Tooni (38) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 26. 13:25 | #40
Nem okoskodom, csak leírom, amit gondolok. Ha zavar, nem kötelező elolvasnod. Ha meg nem tetszik, amit írok, azt önállóan, a saját szavaiddal is meg lehet írni, nem mások kommentje után lihegni.
Előzmény: zodiac (36) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 26. 11:28 | #39
amelyiknek kitépünk kettőt :D
Előzmény: Tooni (38) 0 VÁLASZ
Tooni 2009. 12. 26. 11:26 | #38
Ennyi kukacoskodó alakot egy rovartémán! :D
Akkor részemről az kapja meg "Az IZÉ.HU biológiai témákban feltétlen autoritása" titulust, aki képes válaszolni a kérdésemre:
Melyik rovarnak van négy lába?
Purple
Purple 2009. 12. 26. 11:01 | #37
jaja, mert az ízek között belátni :DD nem bírom, na :D majd kitalálok rá valami szót, és bejegyeztetem a gyűjteménybe :D lehet fizetnek is érte
Előzmény: Nas (34) 0 VÁLASZ
zodiac 2009. 12. 26. 10:45 | #36
Ebben nem kevés igazság volt. :) Nas, te meg visszavehetnél az arcodból, elég irritáló néha az okoskodásod, de tényleg. Most legalább kicsit a helyedre raktak.
Előzmény: kukulkan (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 26. 00:43 | #35
Attól még, mert nem félek a vitáktól, egyáltalán nem gondolom úgy, hogy én vagyok az egyetlen hozzáértő emberke itt. Ha feltesznek egy olyan kérdést, ami engem is foglalkoztat, és amire úgy érzem, hogy kompetensen tudok válaszolni és/vagy beszélgetni (vagy igen, akár vitatkozni is) róla, akkor megteszem. Erre valók a kommentek, nem? :)

Viszont amikor a múltkor megkérdeztem, hogy netán te is zenész vagy -e, nem méltattál válaszra, és írtál már hülyeségeket, szóval nem tudom, miből kellene tudnom, hogy valóban biológiával foglalkozol -e, vagy csak lelkes amatőr vagy. (Utóbbiakkal sincs semmi bajom, de jellemzően sokan vannak közülük, akiknek a hiányos ismereteik ellenére határtalan az önbizalmuk és az elgondolásaik helyességébe vetett hitük, és ha összeakadnak egy "hivatalos szakértővel", akkor előszeretettel kötekednek vele a hozzáértésüket bizonyítandó. Akadtam már össze ilyenekkel más fórumon, és szeretem őket hamar leépíteni a meddő viták elkerülése céljából. Biztos ismerős az érzés...)

Az, hogy milyen stílusban válaszolok az embereknek attól függ, hogy milyen reakciókat kapok a kommenteimre, illetve milyen stílusban íródott az a komment, amire én reagálok. Aki normálisan szól hozzám, azzal én is normálisan beszélek szerintem. Lehet, hogy több szmájlit kéne használnom... :)

Amúgy az, hogy sokszor vitába keveredek azért van, mert általában olyan témához szólok hozzá, amiről tudom, hogy megosztja és foglalkoztatja az embereket, amiről lehet beszélni, amiben úgy érzem, hogy talán hasznos, ha más nézőpontot is látnak, illetve amivel kapcsolatban én is kíváncsi vagyok más nézőpontjára. Szeretem megkapargatni az általánosságokból álló felszínt. Viszont nyilván ha konkrét véleményt, érveket írok valamilyen témához, és túllépek a sablonosságokon, akkor lesznek ellenvélemények, ellenérvek is. Ezt próbálom kihozni az emberekből, hogy gondolkodjanak egy kicsit, érveljenek az elgondolásaik mellett, és merjenek róla akár vitatkozni is! Talán egyszer eljutunk oda, hogy ezek az eszmecserék nem csak viták, hanem tényleges beszélgetések lesznek.
Ha már rászánom az időt, és kommentelek ide, nem szeretek olyan semmitmondó dolgokat írni, hogy "hűű, tényleg de cuki" meg "fúú, de gáz", stb., amire nem lehet mit reagálni, mert nem látom értelmét. Ilyen szempontból igen, gyakran direkt vetek fel kényesebb kérdéseket, viszont ezután fel is vállalom a vitát, mert így érzem korrektnek. Ez meg az én perverzióm. :)
Előzmény: kukulkan (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 25. 23:50 | #34
xDDD Oké, ezzel nem tudok vitatkozni. Fóbia a széttrancsírozott ízeltlábúaktól. Biztosan erre is van valami szakszó. :D
A pókoknál a szelvények egybeolvadása és a szőrözöttség miatt nem olyan feltűnő az ízelt tagozódás, lehet, hogy ezért bírod őket jobban. Amúgy ezt már mástól is hallottam, hogy igazából az ízelt testfelépítés látványától irtóznak, egy lepkével, pókkal, bogárral, amin ez kevésbé látszik, semmi bajuk. Hát evvan, nem vagyunk egyformák. :)




Előzmény: Purple (32) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 25. 03:52 | #33
"Mondjuk fajmeghatározásnál is könnyű úgy kötekedni, hogy én már megmondtam, hogy egy trópusi cincérről van szó..."

Mondd csak kedves Nas, nem esett még le, hogy nem te vagy itt az egyetlen hozzáértő emberke? Elég égő lenne, ha entomológusként nem ismernék fel egy nyamvadt cincért, nem gondolod? :) Pláne egy ilyen _közismert_ fajt. (Eleve az udvariasság kedvéért fogalmaztam úgy, hogy "ez a faj sokkal inkább egy xy", mert igen, explicite kijelenthettem volna akár, hogy "tévedsz, ez egy xy, így megmondom én neked", ám _nekem_ ez általában nem szokásom.) Vagy netán szimplán bosszant, ha nem te mondod meg mindig a frankót, erről lenne szó? Az izé.hu "biológiai témákban feltétlen autoritás" címére pályázol netán? :P Komolyam mondom (elfigyelve, amilyen stílusban osztod az észt az embereknek) néha tisztára olyan vagy, mint egy imádkozó sáska. Szinte látom ahogy ott gubbasztasz a monitor előtt, billegteted a fejed, emelgeted a fogólábaidat és várod hogy ki merészel neked ellentmondani, hogy aztán jól nekiugorhass és leharapd a fejét. :DDD (Persze valahol ismerős az érzés, a kreacionisták/intelligens tervezésesek belőlem is ki tudják hozni ezt a "Mantis-ént". :P)

Na, ne kímélj, jöhet a riposzt (vagy a dekapitáció), kolléganő... :D
Előzmény: Nas (31) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 24. 22:33 | #32
hát akkor leírom én miért undorodom tőlük :D nemes egyszerűséggel ha szét vannak jőve. mert undorító. ahogy kinéz, és amiből van. :D és hiába egyben látom őket, mindig ez forog le előttem, hogy mi van ha. :D rettenetes. persze minden undorító, ha szét van jőve, de ők könnyebben jönnek szét. :DDDD jó, tudom idiótán hangzik, de ez van :DD tavaly nyáron a pályaudvaron találtam egy orrszarvúbogarat. és inkább megfogtam és elvittem a bokrosba, minthogy végignézzem, hogy valaki rálép... sikítottam volna szerintem. amikor kicsi voltam én is mindig betettem őket üvegbe (meg vízbe is :DDD), aztán megnéztem közelről, és undort keltett bennem. ennyi. nincs oka. :D de pl a pókokat kifejezetten szeretem, ők valahogy máshogy néznek ki :D meg az ilyen kis egyszerűbb keményhátú fényes bogarakkal sincs gond, csak a hasát ne lássam :DD
Előzmény: Nas (31) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 24. 22:19 | #31
Hidd el, hogy én nem csak azután kezdtem el róluk áradozni, hogy belenéztem a mikroszkópba...kiskorom óta tartok otthon különböző ízeltlábúakat, mert nagyon érdekesnek tartom őket, szeretem figyelni az életciklusukat, meg ahogy felderítik a környezetüket. Biológus is elsősorban miattuk lettem, csak aztán elfajzottam a taxonómiától.
Igen, kötözködj, helyesen utótest és nem potroh. Megjegyzem, hogy funkcionálisan semmi különbség a kettő között, a taxonómiai csoportok más besorolása miatt változtattak az elnevezésen. Erre inkább a test elülső szelvényeinek összeolvadásában meglévő különbségek miatt volt szükség, de az egységes elkülönítés érdekében a potrohot is átnevezték. Pókszabásúakon belül is sokféle tagozódása figyelhető meg az utótestnek, amik közül van, ami az ősibb formát mutatja, és jobban hasonlít a rovarok potrohára (pl. az ostorfarkúaké), van, ami meg a szelvények homogén összeolvadásával teljesen más formát mutat (pl. a pókok alosztályánál). Ennyire pontos ez az elnevezés.
Mondjuk fajmeghatározásnál is könnyű úgy kötekedni, hogy én már megmondtam, hogy egy trópusi cincérről van szó...egy kis kereséssel ezután a kép alapján nem nagy kunszt a pontos fajt megmondani, ekkora testméretűből nincs olyan sok, ezért is nem néztem utána.
De kötözködj tovább nyugodtan. :)

Purple: Teljesen érthető, ha valaki irtózik a pókoktól, rovaroktól, bogaraktól. A majmok is ösztönösen félnek a kígyóktól és a nagyobb ízeltlábúaktól. Nyilván mi is azért irtózunk tőlük, mert a legtöbbjük veszélyes (volt) ránk nézve. De szerintem ezt felül lehet bírálni, ha az ember a beidegződéseitől elvonatkoztatva, objektíven próbálja megfigyelni őket. Másrészről kulturális hatások miatt is utáljuk őket, hiszen ők az európai kultúrkör szerint az alvilág teremtményei. Bár ez a felfogás is szerintem inkább annak köszönhető, hogy sokuk mezőgazdasági kártevő, esetleg élősködő, és mint ilyen, csak a gonosztól származhat. Most nem azt mondom, hogy téged ilyen babonaságok irányítanak, csak elmorfondíroztam rajta, hogy miért lehetnek ennyire mostohagyerekek a nyugati emberek gondolatvilágában. :) Nyilván nem kell őket csókolgatni, meg kebledre ölelni (ők sem szeretnék ezt...), de szerintem fujjozni sem kell. Ugyanolyan élőlények mint mi.

És most megyek vissza panettonét sütni, lejárt a kelesztési idő. :P
Előzmény: kukulkan (30) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 24. 15:33 | #30
Mondjuk ez még elmegy (ennél speciel engem sokkal jobban idegesít ha valaki bármiféle rovart, pókot, kullancsot, százlábút, stb. "lebogaraz" :P), az én halálom viszont, mikor maguk a biológus vagy környezettudós hallgatók mondják pl. határozós órán ugyanezt valamire, hogy "Fúúúj, de gusztustalan!". Na ilyenkor én is szoktam forgatni a szemeimet... Bár érdekes, hogy ezen emberkék nagy többsége is miután belenézett a mikroszkópba, már rögtön áradozni kezd, hogy "aszta de jól néznek ki a szemei", stb. :)

u. i. Egy kis kötözködés, az ostrofarkúaknak (pókszabásúak lévén) _utóteste_ van, nem potroha... ;) (Régi nevezéktanban persze még potroh, de ez szvsz csak konfúzióhoz vezet, ha mondjuk az ízeltlábúak altörzseit hasonlítgatjuk össze.)
Előzmény: Nas (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 24. 09:53 | #29
meg ha ennyire tudományosan akarjuk megközelíteni, akkor mi is tök érdekesek vagyunk, mert az undor is egy pszichológiai, fizikai tünetekkel járó érzés. :D és mindenkinek tök egyedi, hogy mitől van és nem tehet róla :D valaki pl a szőrös cuki állatkáktól irtózik, azt meg én nem értem :( de hát van ilyen.
Előzmény: Purple (28) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 24. 09:49 | #28
senki nem vitatja, hogy érdekes, de ugyanakkor senki nem tehet róla, hogy kurvára gusztustalannak tartja szegényt :D ha egy kikapott tüdő lenne a postban, az is ellenszenvet váltana ki a többségből, pedig mindenkinek van. :D nem vagyunk egyformák, ez van :)
Előzmény: Nas (27) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 24. 09:37 | #27
Hagyjuk már ezt a gusztustalanozást!
Nagyon érdekes állat, a maga nemében szépen is néz ki, nézd meg a potroh rajzolatát vagy a tapogatólábak részletgazdagságát pl. (nem ezen a rossz felbontású videón, hanem mondjuk egy képen). Különleges felépítése van, ami jól segíti az életmódjában. Ha gondolkozna ezen, akkor neki meg valószínűleg a mi belső vázas, kívül puha felépítésünk lenne gusztustalan.
Az ízeltlábúak amúgy is a legérdekesebb élőlénycsoport, rengeteg meghökkentő vívmányuk van.

Collector 2009. 12. 23. 23:04 | #26
Gusztustalan egy dög .
Sertefarkú pókskorpiók (Uropygi) http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2616.html
Nas
Nas 2009. 12. 23. 21:28 | #25
Mondjuk a szárnyfedő mintázata az elég nagy variabilitást mutat, de a rágók miatt valóban inkább az általad említett faj lehet.
Előzmény: kukulkan (23) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 23. 21:24 | #24
Jah, stimmel. Nem nagyon néztem utána, az egyértelmű volt, hogy cincér, és ezt a nagy testű, trópusi fajt ismertem ilyesmi mintázattal.
Előzmény: kukulkan (23) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 12. 23. 20:08 | #23
Nem, a Xixuthrus-nak nem ilyen nagyok a rágói, és a szárnyfedők mintázata sem stimmel. Ez sokkal inkább egy Macrodontia cervicornis.
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
RAPTOR 2009. 12. 23. 20:02 | #22
Felrántanám ezt az izét egy 3-mas horogra,oszt peca! :D
syl 2009. 12. 23. 18:53 | #21
hát mindent elmondtak mire ideértem :)
mg talén annyit h a 85%os ecetcav amit kiválaszt a természetben előforduló legtöményebb sav
kellemetlen lehet arcbakapni
Nas
Nas 2009. 12. 23. 18:04 | #20
:D Azt jól teszed. Tuti, hogy cincér, abban nem vagyok biztos, hogy melyik faj. Valószínűleg Xixuthrus heros.
Bár én már az ostorfarkút se tenném az arcomra. Jó, hogy nem mérges, de azért isteneset tud csípni a tapogatólábával, a mirigyváladéka meg maró hatású, nem biztos, hogy nyerő, ha a szemébe kerül valakinek. A csávó meg hogy vigyorog már. :D
Előzmény: Tóth József (18) 0 VÁLASZ
Tonoic 2009. 12. 23. 17:29 | #19
ilyen ez amikor az embernek nincs barátja? :D
Tóth József 2009. 12. 23. 17:14 | #18
Lehet. Az biztos, hogy nem vállalnék vele orális szexet. :)
Előzmény: Nas (17) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 23. 16:49 | #17
Az "És ez" pedig valamilyen trópusi cincérfaj.
Nas
Nas 2009. 12. 23. 16:42 | #16
Jah, látom, már lelőtték a poént.
Közeli rokonaik, az ostorlábúak is érdekesen néznek ki. Emberre teljesen veszélytelenek.

Előzmény: Nas (15) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 23. 16:37 | #15
Ez egy ostorfarkú.
jackherer77 2009. 12. 23. 16:29 | #14
Először azt hittem lótetű...
Gabesto 2009. 12. 23. 14:43 | #13
Uropygi (Thelyphonida) Magyar nevén :Pókskorpió
Purple
Purple 2009. 12. 23. 13:58 | #12
pedig 100%, hogy az :D
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 12. 23. 13:51 | #11
Jéé tényleg... Én elsőre potrohos-gusztustalankának néztem...
Előzmény: justmemory (10) 0 VÁLASZ
MStipee 2009. 12. 23. 13:31 | #9
Talán "kabóca"-t akartál írni, de azokhoz köze sincs. 3 pár lábon mozog, egy meg a feje mögött ilyen érzékelőkké módosult tehát valószínűleg pókszabású. A csáprágói erősen megnagyobbodtak, gondolom ragadozó, vagy mint a lótücsök, földet vájkál vele. A potroha végén a hosszú érzékelő is a tücsökfélékre hajaz, de elöl az az ízelt lábszerűség/csáp az nem passzol. Mindenesetre biztosan nem sas :D
Előzmény: Tóth József (6) 0 VÁLASZ
Soul_Deprived 2009. 12. 23. 13:26 | #8
Heh.. Petika: enis vartam mikor petezik a csoka szemebe :D
Nico 2009. 12. 23. 13:11 | #7
Engem csak a rovarokkal és a pókokkal lehet kikergetni a világból.:S
Mikor megnézek egy ilyen videót,utána percekig csak vakarózom,"hesszölöm" a környezetemet.:)

Tóth József 2009. 12. 23. 13:06 | #6
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de úgy tűnik, ez egy kebócaféle. Az mindenesetre érdekes, hogy egyszer sem akart a szemébe lépni.
Petika 2009. 12. 23. 12:54 | #5
undoritóóó ... amugy azt hittem h a tag szemébe beletolja a fullánk féleségét mikor arra fordult ez a ?valam ?:D:D
te.sas! 2009. 12. 23. 12:46 | #4
Ez egy sas.

A rovar meg nem tom miféle lehet... :D
dude 2009. 12. 23. 12:45 | #3
Csillagközi invázió? :D
Purple
Purple 2009. 12. 23. 12:34 | #2
fúúújj mááá :SSSSSSSS
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 12. 23. 12:31 | #1
Arcon kenném strandpapuccsal...