Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
stroppy 2009. 11. 25. 05:45 | #31
Meg jo hogy figyelemfelketo!
Hisz macik potyogan az egbol!!!

Mr.T. 2009. 11. 25. 02:04 | #30
Szerintem egy ilyen film elkészítése során (ami ugye egyszeri alkalom) keletkező károsanyag mennyiség elenyésző a folyamatos légszennyezéshez stb-hez képest.
Előzmény: fokhagyma (29) 0 VÁLASZ
fokhagyma 2009. 11. 24. 23:50 | #29
Lehet,hogy marhaság,de azt miért nem írták,hogy a klip elkészítése,megnézése,(világszerte több millió ember) mennyi károsanyag-kibocsátást eredményezett....viccet félretéve,marhára észhez kéne már,hogy térjünk,mert bele fogunk fulladni a saját mocskunkba....egyszerűen annyi szemetet termelünk,hogy előbb-utóbb nem lesz hova rakni...mit teszünk?Kilőjük a világűrbe?Úgy legalább,ha komolyan elkezdődik az űrturizmus,otthonosabbnak tűnik majd a kietlen világegyetem...
godzsy 2009. 11. 24. 23:30 | #28
mivel nem írtál egy darab smiley-t se, azért bátorkodom írni: azt ugye tudod, hogy ez csak egy trükk felvétel?!
"egy állat sem sérült meg a forgatás során." :)
Előzmény: bond (16) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 24. 22:56 | #27
Ez így van. Túl sokan vagyunk. Az is egyértelmű, hogy jelenleg az USA, India és Kína felelőssége a legnagyobb a környezetvédelmi kérdésekben (is). De ha mindenki beleszarik, mert "úgysem tudom megfordítani a világban zajló folyamatokat", akkor még rosszabb lesz.
Amúgy nem csak arról van szó, hogy energiatakarékos izzót vegyél normál helyett. Komplett életmódváltással (sőt, inkább szemléletmódváltással) azért elég komoly hatásokat el lehetne érni. Gondoljunk csak arra, hogy a jelenlegi helyzet is azért alakult ki, mert mi azt vesszük, amit, és annyit, amennyit...
A túlnépesedésre meg ne legyen gondod, a természetnek nagyon hatékony szabályozó módszerei vannak, csak még nem értük el azt a szintet, hogy összeomoljon a rendszer (csak közelítjük, de ennek is mutatkoznak már a jelei...).
Előzmény: Mage_ster (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 24. 22:43 | #26
Teljesen igazatok van abban, hogy nem csak a "kisembert" kéne baszogatni ezügyben, és hogy lelombozó tud lenni, ha valaki igyekszik, de utána azt látja, hogy más meg le se szarja az egészet, vagy az igyekezetének nem valósul meg a célja. Erre azt tudom mondani, hogy mindenki a saját életével számoljon el önmaga előtt.
Ha ez bárkit megvigasztal, a tüchtig németeknél ugyanígy indult a szelektív hulladékgyűjtés, aztán most még a hajléktalanok is külön zacskóba gyűjtik a szemetüket. Reméljük, mi is eljutunk erre a szintre egy idő után. :) Persze ehhez az kéne, hogy pl. a gyűjtést végző alvállalkozókat jobban ellenőrizzék, hogy valóban azt csinálják -e, amiért felmarkolják a pénzt...

TornadoKick 2009. 11. 24. 22:40 | #25
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! A jegesmedve a kedvenc Állatom... tiszta rossz volt nézni... Szeretnék kezet fogni a reklámtervezővel. Sokkoló volt, és mégis igaz... sajnos itt tartunk... sokan ezt is viccesnek, megbotránkoztatónak fogják tartani aztán ennyi

Mage_ster 2009. 11. 24. 22:18 | #24
Ezeket a gondolatokat át kéne adni a mamut cégeknek, az olajfinomítóknak, Kínának és az Usának, Indiának és az összes atomhatalomnak. Erre a bolygóra egyszerűen sokan vagyunk ennyien. Tized ennyien volnánk és minden szuper volna. 6 ugyanekkora planéta is kevés volna ennek a folyamatnak a fenntartásához. 1 ember kicserélheti az izzót energiatakarékosra és megnyugtatja magát hogy ő milyen sokat tett a környezetért, eközben a multik tonnaszámra dobják ki a hasznosíthatatlan szemetet. Miért? Biznisz. Ilyen egyszerű. Téged arra ösztönöznek, hogy élj takarékosan, de milyen áron? Egy energiatakarékos izzó előállításával mennyi szemetet viszünk a bolygóra (ha csak a csomagoló anyagra gondolok)? Egy villanyautó működtetése mennyi fosszilis energiahordozó elégetésével üzemeltethető?

Sokan vagyunk. A hely pedig zsúfolt és kicsi. És folyamatosan csökken az élettér. Nem hiszem, hogy engem ez kevésbé foglalkoztatna mint bármelyikünket, maximum csak realista szemlélettel látom a dolgokat. Egy szarkupacon élünk, amibe egy gigantikus petárdát helyeztünk. A kanóc ég. Kérdés milyen hosszú a madzag.
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nico 2009. 11. 24. 22:08 | #23
*hozzájárulnánk:)
Előzmény: Nico (22) 0 VÁLASZ
Nico 2009. 11. 24. 22:05 | #22
Tökéletesen egyet értek.Sajnos sok esetben tényleg csak egy apró mozdulattal kéne többet tenni és máris hozzájárulnák a környezettudatos élethez.Bavallom én is sokkal többet tehetnék.Mondjuk próbálok kevesebb áramot fogyasztani(nincs felkapcsolva a lámpa,tv,rádió,számítógép ha nem tartózkodom a szobában),Ha a pénztárcám engedi,akkor újrahasznosítható termékeket vásárolok,szelektívan gyűjtöm a szemetet.Ha csak mindenki ennyire odafigyelne,máris sokat tennék környezetünkért.
Mondjuk még ez az ország nincs is felkészülve egy ilyen változásra.Pl:szelektív hulladék gyűjtők alig vann ak elhelyezve egy kerületen-városon belül.A minap tanuja voltam,hogy pontosan hogyan szállítják el a szelektívan összegyűjtött szemetet a szemétszállítók.Fogták és amit addig a csóri prolik szétválogattak,azt ők egybe beletöltötték a verdába.:)
Szóval a feltételeket is biztosítani kéne,különben hogy várhatják el,hogy éljünk környezettudatosan?!
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
mundor 2009. 11. 24. 22:05 | #21
Nem unják még az emberek az ilyen és ehhez hasonló videókat, mert én már nagyon!!!!!
Én már pár éve igyekszem odafigyelni arra, hogy "környezettudatosan" éljek. (a lakásban mindenhol energiatakarékos ízzót használok, biciklivel vagy tömegközlekedést igénybe véve utazom, minden elektromos kütyüt kikapcsolok, mikor nem használom, de még a konnektorból is kihúzom...). Bevallom eleinte anyagi okok vezéreltek, hiszen például látványosan csökkent a villanyszámlám. Hiszitek vagy sem, még jobban is érzem magam ettől, de mindez csak addig tart, amíg kilépek otthonról. Hiába gyűjtöm ugyanis évek óta szelektíven a hulladékot, ha utánna azt látom, hogy a külön szemetesben, szétválogatva, a lakásom előtti konténerekben elhelyezett szemetem ugyanabba a kukásautóba öntik be együtt, és szépen összekeverve ugyanarra a szeméttelepre öntik ki.
Én már nagyon unom, hogy engem, az egyszerű embert mindig baszogatnak, videókkal, kampányokkal, zöldbékések utcán leszólítanak, hogy óvjam és védjem a környezetem, de például a szemét elszállításáért felelős vállalat vagy más kisebb-nagyobb cégek megússzák egy kis ejnye-bejnyével.
Nas
Nas 2009. 11. 24. 21:57 | #20
Részben igazad van, de a tehenek pont rossz példa volt (...a vulkánokat kellett volna említened). Tehenek épp az emberi tevékenység miatt vannak akkora számban a Földön, hogy az már problémát jelentsen.

Ezen amúgy vitatkoznak a szakemberek (értsd: klímakutatók), hogy a mostani globális felmelegedés mennyire az ember hibája. Nem biztos egyébként. De szerintem ne várjuk meg, hogy kiderüljön, hogy mégis az, mert addigra már visszafordíthatatlan károkat okoz...

A környezetszennyezésnek ettől függetlenül vannak igenis egyértelműen a mi hibánkból eredő, súlyos következményei, ami ellen lehet és kell is tenni.
Előzmény: Skullman (17) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 24. 21:52 | #19
szerintem ez még mindig elhanyagolható mennyiség az autókkal, gyárak melléktermékeivel, vegyszerekkel, stb stb szemben
Előzmény: Skullman (17) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 24. 21:44 | #18
Ez igazából felfogás meg életszemlélet kérdése. Környezettudatosan élni (ami szerintem baromi hülye szó amúgy, de már mindenhol így emlegetik) sokszor nem kerül többletenergiába, általában pénzbe sem, sőt, inkább spórolsz vele, csak kicsit gondolkodni kell rajta. Nem többet kell csinálni, hanem amit amúgy is csinálnál, azt másként. Persze aki nem is akar igazán lépni, életmódot váltani, annak minden csak nyűg meg újabb feladat...
Az a baj, hogy az emberek nem látják be, hogy az is nagyon számít, hogy az egyes személyek hogyan élnek, mit csinálnak, mit vásárolnak, stb. Sőt, ez számít igazán. Egy autó nem bocsájt ki túl sok szén-dioxidot, egy háztartás nem termel túl sok szemetet, de több millió meg milliárd már igen, ezt kéne belátni. Az egyéni felelősségvállalás hiányzik (...mint oly sok mindenben).

Előzmény: Mage_ster (15) 0 VÁLASZ
Skullman 2009. 11. 24. 21:37 | #17
Elnézést! Helyesbítek mert most néztem utána maga a természet bocsájt ki még a mai napig is több káros anyagot mint mi emberek.
Gondoljunk a tehenekre és egyéb szívesen szellentő állatra.
bond 2009. 11. 24. 21:28 | #16
hogy ez mekkora durva - ehhez képest a litván csávó kutyája semmiség
hogy egy repülőből csak úgy jegesmedvéket dobáljanak egy video kedvéért - felháborító
Mage_ster 2009. 11. 24. 21:02 | #15
Szerintem nem a környezettudatosságra nevelő kommunikáció telítettségével van itt a baj, hanem a mindennapos problémákkal. Ezen kívül lassan már semmi másra nem figyelnek az emberek. Pl. miből fogok holnap kaját venni? Lesz-e munkám a jövő hónapban? Megkapom-e azt az összeget ami a szerződésben benne foglaltatik? És még sorolhatnám. A környezettudatos élet csak 20-ad rangú kérdés manapság. Bárcsak ez lenne az én legnagyobb problémám is, szívesen cselekednék, de a napi gondoknak élek, és küzdök mind Dózsa.
Előzmény: Nas (14) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 24. 20:17 | #14
Az a baj, hogy az emberek már annyira telítve vannak a környezettudatosságra nevelő kommunikációval, hogy már csak ilyen brutális dolgokkal lehet a figyelmüket felkelteni, és elgondolkodásra / cselekvésre ösztönözni őket.
Nas
Nas 2009. 11. 24. 19:41 | #13
Ezt fejtsd ki nekünk egy kicsit...
Előzmény: Skullman (5) 0 VÁLASZ
Brumoking 2009. 11. 24. 18:57 | #12
EEEssssikk aa hóóóó .... ööö izéééé meeeeeddveeeee. De azért beteg aki készítette.
TH3SPLINTER 2009. 11. 24. 18:28 | #11
Skullman ezt meg honnan a p-ből szedted??
Tanultál bioszt vagy ahhoz hasonlót??az iménti megnyilvánulásod szerint nem!
A videó meg elég durva!
Előzmény: Skullman (5) 0 VÁLASZ
iw84u4t 2009. 11. 24. 18:02 | #10
A dagiknak amúgy nem a testsúlyukkal van problémájuk, hanem a magasságukkal (túl alacsonyak a kilóikhoz képest)...XD
Előzmény: RokkantTroll (4) 0 VÁLASZ
Kampec 2009. 11. 24. 16:06 | #9
XDDD
csak ettől az esernyő egyáltalán nem véd meg :D
viccet félretéve elég durva :/
Előzmény: Uakari (8) 0 VÁLASZ
Uakari 2009. 11. 24. 15:37 | #8
Jeges eső
Nico 2009. 11. 24. 15:04 | #7
Jahm,főleg a húsevő növény,miután megevett egy tucat bigmacen nevelt amerikait.:)
Előzmény: Skullman (5) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 24. 14:45 | #6
ezt hol hallottad? :S
Előzmény: Skullman (5) 0 VÁLASZ
Skullman 2009. 11. 24. 14:26 | #5
A növények több káros anyagot bocsájtanak ki, mint mi. Akkor miért nem potyognak kocsik a virágokra?
RokkantTroll 2009. 11. 24. 13:28 | #4
Nem gondolkodnának el, viszont a film készítőit beperelnék, hogy nevetséges helyzetbe hozták a vertikálisan fogyatékos (magyarul dagadt) embereket. :P
Előzmény: Purple (1) 0 VÁLASZ
Hartmi 2009. 11. 24. 12:58 | #3
Sajnos a kétszer annyi dagadt koszos embert néha kevésbé érdekli környezetszennyezés, mint a medvéket. (A Greenpeace meg sajnos pont az ellenkező véglet.)
Előzmény: Purple (1) 0 VÁLASZ
Savannah 2009. 11. 24. 12:45 | #2
Hát tényleg elég figyelemfelkeltő!!!!Bár azért szerintem elég morbid dolog ilyet kitalálni!!
Purple
Purple 2009. 11. 24. 12:44 | #1
:( potyoghatott volna inkább 2x ennyi dagadt koszos ember, az is ugyanennyit nyom... bár akkor senki nem gondolkodna el... :)