Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
SZIA 2009. 11. 22. 18:33 | #56
ez mind szép és jó, de nekem miért engedi, h megüssem ezt a virtuális lánykát ?! :D
Nas
Nas 2009. 11. 20. 15:28 | #55
Ja, és egy szóval nem mondtam, hogy ideálisnak tekintem az iszlám világ berendezkedését, illetve hogy minden tekintetben jó, amit csinálnak. Sőt! Mindössze elgondolkoztam a kérdésen. Nem elég a jelenségekről véleményt alkotni, azt is végig kell gondolni, hogy miért alakulhattak ki, ha tényleg el akarod kerülni azt, amit elítélsz.
Előzmény: bungle (52) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 20. 15:24 | #54
Nem, természetesen nem minden elfajzott, beteges kulturális jelenség magyarázható épeszű okokkal. Ahol az emberélet amúgy sem ér sokat, illetve egyértelmű függési, alárendeltségi viszony áll fenn származási, nemi, stb. helyzet alapján a társadalom egyes csoportjai között, ott könnyen kialakulnak a kiszolgáltatottakkal szemben ilyen szokások (pl. indiai kasztrendszer finomságai, rabszolgaság), mert az erősebb MINDIG visszaél az erőfölényével, ha ezt büntetlenül megteheti, és az ember amúgy is különösen kreatív tud lenni, ha a másik kínzásáról van szó. :(

Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a világ nem fekete-fehér, ami itt elítélendő, az máshol lehet ésszerű, viszont természetesen vannak bizonyos dolgok, amik minden egészséges társadalomban egyforma elbírálás alá kell, hogy essenek.
Előzmény: bungle (52) 0 VÁLASZ
varazs 2009. 11. 20. 12:52 | #53
Mondja màr meg valaki, mire kell ràkattintani mert kurvàra nem èrtek angolul....
bungle
bungle 2009. 11. 20. 12:11 | #52
Biztos az infibuláció is magyarázható valami előnyös családmodellel, mi? ;) Na ne...

(gy.k. aki nem tudná: "Afrika 28 országában él még az a hagyomány, amelyet infibulációnak neveznek. A mohamedán területek kulturális (nem vallási) beavatkozása, amelynek során a serdülőkort még el nem ért lányok szeméremajkait, csiklóját levágják, majd a szüzesség megóvása érdekében a megtartott nagyajkakat összevarrják. Csak a havi menstruációs vérzésnek hagynak egy kis rést. Házasságkötéskor felvágják, hogy a férj számára elérhető lehessen a gyönyör.")
Előzmény: Nas (51) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 20. 11:47 | #51
Érdekes kérdés amúgy ez az muszlim nők helyzete ügy...
Olyan élőhelyen, ahol ők élnek igazából logikusan megmagyarázható, hogy miért ez a társadalmi berendezkedés alakult ki, és miért jó ez a nőknek is (amúgy a hagyományos iszlámban a nőt tisztelet övezi, státusz-szimbólumként tekintenek rá). Be kell ismerni, hogy a mérsékelt övi családmodell nem működik a sivatagban, a túlélés és az utódok védelme szempontjából mindenkinek előnyösebb, ha a szűkös erőforrásokat birtokló néhány pasi köré gyűlnek a nők, még ha ezzel osztozkodniuk is kell rajta, és függni fognak tőle, ami sajátos, és nyilván a miénktől eltérő gondolkodásmódot eredményez. Persze mostmár náluk sem csak az ésszerű elvek határozzák meg a társadalmi berendezkedést, és mint oly sok esetben, a vallás náluk is a hatalmi csoportok érdekérvényesítő eszközévé vált. Viszont az sem véletlen, hogy miért vált olyan erőssé náluk a vallásosság, a közös szabályrendszerek szigorú követése. Enélkül a közösségek esélytelenek lettek volna ott életben maradni.

Ettől függetlenül nyugati hatásra náluk is enyhülnek a nők függését kialakító törvények, például mostmár nők is tanulhatnak tovább, sőt, asszem női miniszterük is van (amiben leköröznek minket, teszem hozzá...).


Előzmény: bungle (48) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 20. 11:21 | #50
Oké, elnézést a személyeskedésért!

Amúgy én is kikérhetném ugyanezt, mert úgy érzem, hogy pont nem én vagyok az, aki hallgat és tűr (...nagyon nem :D). Szakmát sem az alapján választottam, hogy hol tudok könnyebben boldogulni nőként, sőt! Megküzdöttem azokkal a dolgokkal, amiket leírtam, az eltökéltségemet pedig szerintem jól példázza, hogy pályakezdő biológus nőként a szakmában (ráadásul az ilyen kérdésekben tipikusan konzervatív gondolkodású MTA-nál) tudtam elhelyezkedni...(és nem ismerettség vagy "női praktikák" segítségével...) Ezek után igen fel tudom b*szni az agyam azon, ha például parasztbácsik meg a fizikai munkásaink kioktatnak arról, hogy a nőknek a fakanál mellett a helye, meg neveljenek csak gyereket, vagy egy ilyen játék kapcsán olyan kommenteket olvasok, amilyeneket...

Tudom, hogy nem egyik napról a másikra fognak ezek a dolgok megváltozni, és igen, igazad van, a nőknek ebben ugyanakkora a felelősségük. Legszívesebben néhány nőtársamat is jól seggbe rúgnám a tehetetlensége meg szűklátókörűsége miatt, de sajnos nem élhetem helyettük az életüket. Így viszont sokszor tehetetlennek érzem magam, hiszen a társadalmi változásokhoz (mint írtad) idő kell (...de ahhoz, hogy az egyes emberek elgondolkozzanak rajta, és legalább a saját viselkedésükön változtassanak, ahhoz nem!), illetve nem tudok én egy személyben ilyen problémákat megoldani (nem lehetek egyszerre törvényhozó, végrehajtó, segítő, meg még biológus is). Nem tudok minden emberrel 3 órát beszélni erről, hogy megváltozzon a felfogása, hiába akarom "megmenteni a világot". Ezért inkább nektek puffogok. :) Ha ennek hatására plusz egy ember elgondolkozik ezeken a kérdéseken, akkor már megérte koptatni az ujjamat miatta. :)

Amúgy a legidegesítőbb éppen az, hogy ezt egyszer kéne mindenkinek ép ésszel végiggondolnia, és belátnia a helyzetet, de sokan egész egyszerűen nem is hajlandók erre (férfiak, nők egyaránt), mert vagy jó nekik így minden, hiszen nem ők szenvednek miatta, vagy inkább tespednek a mocsárban, mert az egyszerűbb, mint lépni és tenni valamit a változás érdekében. De ez sajnos nem csak ezzel a kérdéssel vagy így. :(
Előzmény: RokkantTroll (49) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2009. 11. 19. 23:55 | #49
Kedves Nas!

"Nézz már körbe egy kicsit, még ha ez pasiként nehezedre esik is!". Pasiként nagyon sok dolog nem esik nehezemre még az sem ami "hagyományosan" nem pasi dolog úgyhogy kérlek próbálj meg nem személyeskedni! Sok mindennel egyetértek amit a hozzászólásaidban leírtál de ne várd azt, hogy egy több ezer éves alapvető társadalmi beidegződés kevesebb mint száz év alatt gyökeresen megváltozzék Európában! Ez a dolog a nők egyenjogúságával kapcsolatban még nektek is új, mint ahogy a férfiaknak is akik foggal-körömmel ragaszkodnak még a régi státuszukhoz. Még néhány generációnak fel kell nőnie, hogy minden az új helyére kerüljön és rendesen működjön. Ezzel részemről le is zártam a "vitát" ezzel kapcsolatban és visszatérnék az eredeti témához.

A NANE és a hasonló civil szervezetek valóban léteznek és dolgoznak, hogy segítsenek a rászorultakon. Hogy Magyarországon hol vannak a nők? Hát ez az! Hol vannak? Miért nem hallatjátok jobban a hangotokat? Az az általad említett kevés dísznő miért nem tesz valamit? Pedig tehetne, de ők is olyanok mint az átlag. Hallgat és tűr. Ezért írtam azt amit írtam. Ott vagytok de miért nem tesztek semmit? Persze erre jön a válasz: "Mert a hímsoviniszta disznók elnyomnak minket". Ti meg hagyjátok. Küzdjetek már végre, ne csak a hallgassatok!

Azt hiszem ezzel el is jutottam oda ahonnan elkezdtem és amit Te is leírtál: "Az a legnagyobb baj, hogy az emberek még mindig nem vetkőzték le azt, hogy erről a témáról tabunak számít beszélni, ciki komolyan venni, és neadjisten tenni ellene". Ez a férfiak hibája? Majd a férfi fogja jelenteni a rendőrségnek, hogy bántalmazta a feleségét és hogy mentsék ki a nőt onnan?

Te írod továbbá: "hiába van bármilyen jó segítő rendszer, ha az érintettek nem mernek lépni" Hát ezért püffölöm a billentyűzetet. "Sokan eltussolják az ilyen típusú problémájukat, az viszont a megbélyegzéstől meg a kiszolgáltatottságtól való félelem miatt van". Monoklival a szem alatt mászkálni nem megbélyegzés? Rettegni otthon nem kiszolgáltatottság? Pláne ha még gyerek is van? Hol van ilyenkor a gyermeket védő elemi ösztön? Hol van az anyatigris? HOL VAN A JÓZAN ÉSZ?

"A nőnek kéne otthagynia az ilyen pasit, de ez nem megy olyan egyszerűen mindenkinek". Miért nem? Anyámnak is ment, pedig neki is csak egy böröndnyi ruhája volt meg egy vonatjegyre való pénze. Viszont neki volt akarata, eltökéltsége és nem félt megtenni az első lépést. Mi rosszabb lehet annál, hogy megaláznak, megvernek, terrorizálnak, megnyomorítanak esetleg megölnek?

"Ezt viszont nem segíti az a fajta hozzáállás, hogy aki hülye, haljon meg". Ezt remélem nem nekem szólt mert én ilyet nem állítottam sem ilyen sem másmilyen formában.
bungle
bungle 2009. 11. 19. 23:28 | #48
Sőt abszolút nem iszlám államoknak. ;)
Előzmény: Nas (47) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 19. 22:57 | #47
Jah, de nem is szomáliaiaknak készült...
Előzmény: bungle (45) 0 VÁLASZ
SZIA 2009. 11. 19. 21:39 | #46
nekem rinyál vmit, h nem vagyok dán és nem tok játszani :S:S:S
bungle
bungle 2009. 11. 19. 17:09 | #45
Pont tegnap olvastam, hogy Szomáliában halálra köveztek egy házasságtörő nőt. . A férfi 100 korbácsütéssel "megúszta":
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8366197.stm
Ahogy a cikk is írja, ott az megy, hogy bárki, aki házas, vagy házas volt (akár elvált!) és kapcsolatot létesít mással, azt halálra kövezik. Házasság előtti szexért pedig 100 korbácsütés.

Milyen "érdekesek" ezek a kultúrák közti különbségek. Vannak országok, ahol nem igazán értenék ezt a pofozkodós játékot, mi is a célja...
Nas
Nas 2009. 11. 19. 16:49 | #44
De, elismerem, hogy sok olyan nő van, aki eleve a "könnyebbik" utat választja, és meg sem próbál önálló lenni, hanem keres magának egy pénzes pasit, aki eltartja. (Más kérdés, hogy ez az illető pasit is minősíti, és ezek a csajok óriásit szoktak koppanni, amikor 40 évesen lecserélik őket egy fiatalabbra, és magukra maradnak...)
De hidd el, nem ez az általános, és azt a nőt, aki maga szeretne boldogulni, netalántán nem tipikusan női szakmát választ magának, mert az érdekli, azt ott hátráltatják, ahol csak tudják (persze, mert konkurencia, és munkahely meg kevés van).

A karrier vs. család kérdés tipikusan a mai napig megoldatlan probléma, mert míg egy pasinak kb. 5 percébe kerül a gyermekvállalás, nem esik ki miatta a munkából, nem igényel megkülönböztetett bánásmódot, stb., addig ez egy nőnek legalább 9+6 hónapjába kerül, és óhatatlanul kihat a munkahelyi versenyképességére a terhesség, gyermekágy, szoptatás időszakában. Szerencsére egyre több munkaadó ismeri fel azt, hogy ez a kiesés bőven megtérül abban, hogy a nők általában lojálisabbak, kitartóbbak és megbízhatóbbak a munkavégzésüket tekintve.
Viszont nagy presztízsű cégeknél az állásinterjúkon még mindig az az első kérdés egy fiatal nő felé, hogy mi a helyzet a családdal. Ha még nincs gyereke, akkor az a baj, mert úgyis elmegy szülni, ha van gyereke, akkor meg az a baj, mert azzal meg otthon kell maradni, ha beteg, stb. Sajnos sok helyen ez számít, nem a szakmai felkészültsége, rátermettsége. :/ Szemétség, hogy egy nőnek el kell gondolkodnia azon, hogy mit akar jobban, gyereket vagy karriert...ha mindkettőt szeretné, akkor meg addig kell előtte dolgoznia, bizonyítania, amíg bele nem rokkan, hogy a kiesés után is visszafogadják.

Magyarországon a gyermekvállalás kérdése mellett súlyosbítja a helyzetet az a régi beidegződés, hogy egy nőnek a háztartást is vezetnie kell, neki kell összefognia a családot, stb. Tehát általában otthon is több a feladatunk mint egy pasinak, aki ezt az időt pihenésre, saját továbbképzésére, stb. fordíthatja. Gyakorlatilag ezzel még egy műszakot sóznak a nők nyakába. Szerencsére ez is változik már, és sok pasi vállal egyenlő szerepet a háztartás vezetésében. (Személy szerint nekem erről az a véleményem, hogy mindegy, hogy pasiról vagy nőről van szó, szánalmas az, ha valaki nem tudja magát felnőtt emberként eltartani, ellátni, legyen szó pénzkeresésről vagy arról, hogy megfőzzön magának egy vacsorát, vagy kimossa a ruháit, tehát bármiben más segítségére szorul.)

Amúgy én lennék a legboldogabb, ha valaki hitelt érdemlően cáfolni tudná, amit a nők jelenlegi, magyarországi helyzetéről leírtam (...és nem csak zengzetes ígéretekkel, jelmondatokkal, hanem a való életben megfigyelhető jelenségekkel).
Előzmény: pepeti (43) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 11. 19. 16:02 | #43
Arra nem gondolsz esetleg hogy a nőkben sokszor hajlandóság se mutatkozik? Ez már kamaszkorban eldől, sőt korábban. A legtöbb nő szeret magának olyan iskolát is eleve kiválasztani ami "nőiesebb" (közgé, ügyvitel stb.). Viszont az igaz hogy óriási dilemma egy fiatal nő számára hogy a karrierjét egyengesse, vagy gyereket neveljen. Bár a mostani viszonyokat elnézve szinte biztos hogy egyre kevesebben vállalják hogy szülők legyenek.
Előzmény: Nas (41) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 19. 15:14 | #42
Ja, és az ne tévesszen meg, hogy a legtöbb helyre betesznek egy "dísznőt", bizonyítandó, hogy itt nincs nemi megkülönböztetés (pl. parlamenti képviselők). Ez kb. annyi, mint Amerikában a "dísznéger" a vállalatok vezetésében.
A való életet és a számadatokat nézd meg!
Nas
Nas 2009. 11. 19. 15:08 | #41
Amúgy én ellenzem a legjobban azt, hogy egy nő önállótlan legyen, és a férjére (valamint annak keresetére) utalja magát, de sajnos rengeteg ilyen van Magyarországon (nem akarok hülyeséget írni, de úgy emlékszem, hogy az aktív korú nők 2/3-a ilyen, ami baromi nagy arány). Ez pedig egyértelmű függési helyzet, ami kiszolgáltatottá teszi ezeket a nőket. Ezt az erre hajlamos pasik ki is használják. Szerencsére a nagy többség nem ilyen, de még így is sok ilyen eset van.

Ennek egyrészt kulturális okai vannak (Magyarországon még mindig erősen jellemző a vaskalapos hímsovinizmus, főleg vidéken), másrészt az álláskínálat struktúrája, a munkanélküliség és a munkaadók diszkriminanciája miatt alakult ki. Ezzel nem azt mondom, hogy a nők nem tehetnek róla, de egy nőt sokkal több olyan hatás ér élete során, amik inkább abba az irányba kényszerítik, hogy menjen férjhez, maradjon otthon, és foglalkozzon a gyerekekkel, háztartással, ahelyett, hogy saját karriert, önálló életet építsen. Jól tükrözi ezt a helyzetet a kutatóknál, tudósoknál megfigyelt (és beismerten létező) "üvegplafon" jelenség, illetve az, hogy bármilyen területen ugyanolyan beosztásban, ugyanannyi munkavégzésért egy nő a férfiak fizetésének háromnegyedét kapja csak.
Igen, végül is bármi elérhető egy nő számára is, csak mindenhez sokkal többet kell dolgoznia, bizonyítania, hogy komolyan vegyék, és elismerjék, mint egy pasinak, ami rengeteg igazságtalanságokat szül.
Nas
Nas 2009. 11. 19. 14:45 | #40
Hol vagyunk ott a törvényhozásban...? (Nehogy azt hidd már, hogy Magyarországon teljes egyenjogúság van. Nézz már körbe egy kicsit, még ha ez pasiként nehezedre esik is!)
Amúgy nem az a probléma, hogy nincsenek törvények, hanem az, hogy az ügyek jelentős hányada ki sem derül az általam már említett okok meg a rendőrség fatökűsége miatt (amiről nem csak ők tehetnek; megint egy kényes kérdés, hogy az állam mennyire szólhat bele egy család magánügyeibe...). Vannak amúgy nők által alapított nővédő egyesületek is (pl. NANE), akik a törvényhozóknál meg a végrehajtóknál is többet tesznek a bántalmazott nőkért. Akkor mit is nem csinálunk?
Viszont hiába van bármilyen jó segítő rendszer, ha az érintettek nem mernek lépni. Az, hogy sokan eltussolják az ilyen típusú problémájukat, az viszont a megbélyegzéstől meg a kiszolgáltatottságtól való félelem miatt van, aminek sajnos van alapja.

Az a legnagyobb baj, hogy az emberek még mindig nem vetkőzték le azt, hogy erről a témáról tabunak számít beszélni, ciki komolyan venni, és neadjisten tenni ellene. Az élő környezetben, kocsmákban, baráti társaságokban még mindig sok helyen viccként fogják fel, sőt, helyeslik az ilyen eseteket, a társadalom jelentős része hallgatólagosan elfogadja a jelenséget (elég csak itt szétnézni a kommentek között...). Amíg ez nem változik, addig nem fog semmi változni, akármilyen szigorú törvényi szabályozást találnak ki.

Igazad van, hogy a nőnek kéne otthagynia az ilyen pasit, de ez nem megy olyan egyszerűen mindenkinek. Viszont az ilyeneken is csak akkor lehet segíteni, ha hajlandóak beszélni valakinek a problémájukról. Ezt viszont nem segíti az a fajta hozzáállás, hogy aki hülye, haljon meg.
Előzmény: RokkantTroll (38) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 19. 07:57 | #39
részben igazad van, részben pedig baromira nem egyszerű csak úgy lelépni. mégis hová, meg miből? nem hiszem, hogy csak a gazdag 5 lakással rendelkező nőket verik. én is utálom ha valaki azért rinyál, ami ellen tudna is tenni, meg nem nyitja ki a száját, ha igaza van, de ez nem olyan egyszerű :S c bűnözés ellen sem tesz senki semmit, 2 pofonért sem fog eljárás meg egyéb indulni minden esetben... :S
Előzmény: RokkantTroll (38) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2009. 11. 19. 01:03 | #38
Akkor én is úgy kezdem: Ó ISTENEM!

A bántalmazott nők jönnek a rinyálással, "a férjem megint megvert részegen, jajj mit tegyek", holott a legtöbb esetben egyetlen határozott döntésre lenne szükségük nem pedig nyafogásra. Ahogyan az én anyám is tette. Egyetlen eset van amikor meg tudom érteni a bántalmazott nő kiszolgáltatottságát, amikor nincs hova mennie. Minden egyéb esetben amikor a nő eltűri, hogy megverjék vagy egyéb más módon bántalmazzák és mégsem tesz ellene semmit az sem viselkedik épeszű felnőttként. Egy-két Darwin-díjas ott is lenne. A nyugati tipusú emancipált társadalmakban nektek nőknek kellene segítenetek egymást. Ott vagytok a törvényhozásban, miért nem hoztok hatásos törvényeket? Ott vagytok a végrehajtásban, miért nem jártok el igazságosan? Ott vagytok a civil szervezetekben, miért nem nyitjátok fel nőtársaitok szemeit végre? Ott vagytok mindenhol, erősek vagytok és mégis tűrtök. Ezt szolgalelkűségnek hívják. Ez ellen pedig csak TI tehettek.

Lehet, hogy kivívtam egyes fórumozó hölgy haragját de nem érdekel. Felőlem sovinisztázhattok is.

U.i.: a "játékot" meg sem néztem mert még virtuálisan sem akarok bántalmazni egy nőt.
Előzmény: Nas (31) 0 VÁLASZ
imruska 2009. 11. 18. 23:59 | #37
akárhogy kapáltam az egérrel a trikót nem lehet lerángatni róla...
caprital 2009. 11. 18. 23:41 | #36
Ez nem a Gémizébe való :) Társadalmi felhívás, ha vered az asszonyt, vagy ha ver a férjed akkor a végén meg van adva a cím hova lehet fordulni segítségért. Az érdekes benne az, hogy a verekedös férjeknek is van segélyvonal, ha gyengébb pillanatukban belátják, hogy saját kissebségi komplexusukat, vagy egyéb nyomorukat így vezetik le, akkor ott lehet jelentkezni. Amúgy dán hírdetés.
Guren 2009. 11. 18. 19:55 | #35
mert nem tudna visszaütni, úgy meg nem élethű ;]
Előzmény: jasko (12) 0 VÁLASZ
originalcube 2009. 11. 18. 18:15 | #34
Bevallom én is végig "játszottam" de azt hittem valami olyan játok lesz mint a posira verős meg a here verő. :DDd
azok tényleg jók. :)
http://games.torrent.hu/?page_id=565
szerintem erre a játékra ti is emlékeztek. :D
aki tudja hol található meg normál nagy méretben az linkeljen. :DD

ja és itt egy kis poénos video szintén popsira verésröl. :DD
http://www.mommo.hu/media/Seggrepacsi_2
szoval a lényeg a végén..hogy a fenti "játék nem poénos. és én sem tudnék megütni egy nőt mint ahogy eddig ezt sohasem tettem..

Nas
Nas 2009. 11. 18. 18:07 | #33
Jah, ki tudok akadni a szűkagyúságon...
Előzmény: Krisaaaak (32) 0 VÁLASZ
Krisaaaak 2009. 11. 18. 17:23 | #32
Ez hosszú lett

Nas
Nas 2009. 11. 18. 16:22 | #31
Ó, istenem...!

Azért, mert a gyerekek, a fenyegetettség, a kiszolgáltatottság, a neveltetés, esetleg az odaadás miatt (mert ilyen is van...) van néhány nő, aki eltűri az ilyesmit, attól még szerintetek ez normális???
Igen, lehet azt mondani, hogy az ő bajuk, miért vannak olyan pasival, aki erőszakos velük. De ha valaki már kiskora óta abban nő fel, hogy természetes, ha a férj időnként "elkeni" a feleségét, az nehezen tud ebből kiszabadulni, és sokszor a körülmények sem kedveznek a válásnak (jellemzően azoknak a nőknek kell ilyesmit eltűrniük, akik a gyerekek miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy utcára kerüljenek a közös lakásból, stb). Nem minden nő öntudatos, emancipált, karrierista egyéniség (pláne vidéken Magyarországon, de ez nem csak nálunk probléma). Ők dögöljenek meg?
De ha meg a sarkára áll egy nő, és a maga útját járja, akkor persze az a baj...
Ettől a jelenségtől ("hagyománytól") egyébként nem 1-2 ember szenved...csak tabutémának számít, az érintettek szégyenlik, ezért elhallgatják, a többiek meg elbagatellizálják a témát. Sokszor épp a nőt hibáztatják, hogy "biztos provokálta", "biztos megérdemelte", meg hasonló baromságok. Az ilyen emberek homokba dugják a fejüket. Csak az a kár, hogy nem ők szenvednek miatta...

Szerintem az a hím emberi egyed (mert férfinak semmiképpen nem nevezném az ilyet...), aki visszaélve erőfölényével vagy a másik kiszolgáltatottságával fizikailag terrorizál valakit (pláne, ha az a saját gyereke, felesége) nem más, mint egy szánalmas, balfasz, Darwin-díjas bunkó! Ha nem képes másként elintézni a problémákat, levezetni a feszültségét, akkor valójában nem is felnőtt, hanem megrekedt a hisztis óvodás szintjén. Az ilyeneket likvidálni kéne.

Nem vagyok feminista, még mielőtt jönnének a szűkagyú válaszok a kommentemre, de gondoljatok már egy kicsit bele, miről beszéltek!

Elismerem például, hogy lelkileg terrorizálni a nők is tudják a férfiakat (és sokszor sajnos meg is teszik), de azért általánosságban véve sokkal több nő esik áldozatul a párjától (?) elszenvedett inzultustól, mint férfi. Megerőszakolni sem a nők szokták a pasikat...Másrészről a szóbeli támadásokra lehet szóban visszavágni, de egy nő nem tudja ugyanúgy visszaadni az ütéseket, rúgásokat (már ha egyáltalán visszaadja valahogy). Ha nagyon betelik a pohár, arra volt már példa, hogy sok éves szenvedés után végső elkeseredésében kinyírta a pasit a nő, de akkor meg jön az igazságszolgáltatás, és jól meghurcolja.
Előzmény: yushuf (28) 0 VÁLASZ
serci 2009. 11. 18. 15:51 | #30
Ez a maunika só hivatalos játéka
Traktorman 2009. 11. 18. 15:44 | #29
Sok minden eszembe jutott hogy mit is tudnék kezdeni vele de a pofozkodás nem volt köztük! :)
yushuf 2009. 11. 18. 14:29 | #28
Én is ismertem olyat akit néha megcsapott a férje, ahogy én észrevettem egy két havonta kapott egy maflást és ha három, négy hónap úgy telt el hogy semmit nem kapott akkor kiprovokálta a vajaskenyeret, szerintem ő rendesen igényt is tartott rá, hogy meglegyen kenve. Ha jól tudom már elváltak, de az új papa is megkeni néha.
Előzmény: Winston (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2009. 11. 18. 14:07 | #27
"Egyem is meg őket..." Recepted is van hozzájuk? ;)
Én Svédországban voltam így a lányokkal, ráadásul a termetüket mintha hozzám igazították volna (189 cm). :D
Előzmény: pepeti (25) 0 VÁLASZ
Winston 2009. 11. 18. 14:02 | #26
Nas, egyik ismerősöm is olykor olykor elszenved ilyet. Nem nagyon de csattog egy két pofon... kérdeztem, hogy miért van az illetővel.
Válasz: "Mert szeretem és azt mondja megváltozik"

No tudni kell, hogy a srác 22 (változni nem fog) és az apja is ilyen... szal...

Ezek után ha még vele van, mert... akkor az meg is érdemli!

Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 11. 18. 13:42 | #25
Nemtudom hogy a lány dán-e, de elég aranyos szerintem :) Amikor Dániában voltam nem panaszkodtam a lányok szépségére, kedvességére:) Meg furcsa volt látni hogy ott mennyire felszabadultan tudnak ökörködni az utcán:D Egyem is meg őket milyen bolondosak voltak.
Davek 2009. 11. 18. 13:35 | #24
Olvasva a kommenteket a végén biztos jön a társadalmi célú hirdetés... én 4 éve kempozok és a ringben bármikor nekimegyek egy velem egy testalkatú srácnak, de nőt még monitoron se...én nem bírtam ütögetni (végigtolni) :)
Davek 2009. 11. 18. 13:31 | #23
NC... grat a kitalálónak meg annakis aki élvezettel játszik ilyeneket -.-'
joetheghost 2009. 11. 18. 13:25 | #22
Szerintem nem annyira, csak mindenki a játékot komenteli és nem a mögöttes tartalamat (nagyon remélem, hogy erről van szó)
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 11. 18. 13:25 | #21
De én közelebb jártam. :)
Előzmény: wtf (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 18. 13:20 | #20
Ez kurvára nem vicces játék. Elég sokan vannak, akik élőben kapják ugyanezt...ha erre akarták felhívni a figyelmet, akkor is mellélőttek. :/
Halacska 1234 2009. 11. 18. 13:01 | #19
Kurva jó =D Majd megtanulják az otvaros picsák hogy mit szabad és mit nem...!!!!!!!!!!!!!!!!!
zizi 2009. 11. 18. 12:59 | #18
Hát igen, pedig annyi nő veri a férjét, hogy az ellen is kellene egy ilyen kampány! Sodrófa plug-innel. :D
Előzmény: jasko (12) 0 VÁLASZ
Cshabi 2009. 11. 18. 12:59 | #17
Helyes csaj, sajnáltam egy kicsit ... a végén! :) De a játék az játék! :)
TornadoKick 2009. 11. 18. 12:58 | #16
Hát éreztem én,hogy ez nem helyes, mondjuk hajtott a kíváncsiság... de eléggé tanulságos... mondjuk a való életben nem volnék rá épes, és ég ez is olyan sz@r érzés volt... kár,hogy a vogon nem lehet meggyógyítani...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 11. 18. 12:56 | #15
Ugye-e, azé' tiszta mindenkinek, hogy mi ennek a játéknak a célja...? ;)
Dr. 2009. 11. 18. 12:54 | #14
A végén nem lehet taposni...
:(
tikshow 2009. 11. 18. 12:53 | #13
fonákosat nem lehet neki adni? így nem jó... :D
jasko 2009. 11. 18. 12:53 | #12
Ez férfiváltozatba vajon miért nincs meg?Undorító "játék"!
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 11. 18. 12:50 | #11
Ugye hogy ugye ! Pedig pont ez különböztet meg minket az állatoktól.... az eszközhasználat ... :DDDD
Előzmény: dude (10) 0 VÁLASZ
dude 2009. 11. 18. 12:38 | #10
Baseball ütő nincs? ;)
(csak egy morbid vicc volt, mielőtt valaki komolyan venné...)
Nas
Nas 2009. 11. 18. 12:37 | #9
Mekkora egy balfasz játék már ez! -,-
guti73 2009. 11. 18. 12:37 | #8
szétröhögtem magam!! Kár hogy a visszakezes "Saller" nem működik!! Bruhahahahahahahaha!
yushuf 2009. 11. 18. 12:34 | #7
Pedig Webcammal még jobb :O)




Előzmény: sandrix (6) 0 VÁLASZ
sandrix 2009. 11. 18. 12:30 | #6
Fél perc alatt ugy agyon vertem még disznózik itt :D . Webcammal is megprobáltam de nem tudtam ugy megütni :(
yushuf 2009. 11. 18. 12:20 | #5
Én a végén megsajnáltam,........... aztán jött haverom lementünk egy két sörre, haza jöttem wazzeeeee ez meg még mindig itt hablatyolt nekem, még jó hogy megütöm WAZZZEEEEEEEE. Hát tudja már, hogy hol a helye én adom neki az áramot Wazzzeeeeeeee,
wtf 2009. 11. 18. 12:19 | #4
Vagy inkább dánul. ;)
Előzmény: Erunder (3) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 11. 18. 12:15 | #3
Szerintem inkább franciául. :)
Előzmény: sznájpa (2) 0 VÁLASZ
sznájpa 2009. 11. 18. 12:03 | #2
hülye nő németül rizsázott valamit, jól megvertem, beszéljen normális nyelven
Syra 2009. 11. 18. 11:56 | #1
Tök aranyos a csaj, nincs szívem ütni.