Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2013. 06. 18. 13:08 | #31
Természetgyógyász szanitéc :)
http://www.youtube.com/watch?v=WIFVeAttaC8
dude 2010. 07. 01. 15:46 | #30
Gondolkoztál egy röpke fél évet a válaszon? :D
Előzmény: Bubba (29) 0 VÁLASZ
Bubba 2010. 07. 01. 15:43 | #29
És szerinted a homeopátiás vackok, csak úgy kinőnek' a földől????
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 23. 21:46 | #28
Olyan nincs is, hogy "homeopátia lobbi". Nem hiszem, hogy tudnál olyan céget említeni, aki sok milliárd dollár profithoz jutott ilyen szerek értékesítéséből.

A gyógyszergyártásban és klasszikus (értsd: szikés) orvoslásban sok milliószor több pénz van, és ebből arra is jut, hogy az alternatív gyógymódokat támadják.

Ha kiderülne, hogy a betegségek egy részét (lényegtelen, hogy 1% vagy 50%, esetleg 75%-ról beszélünk) gyógyszerek alkalmazása nélkül meg lehetne előzni vagy hatékonyan lehetne kezelni, akkor ez sok (NAGYON NAGYON NAGYON sok) pénzt húzna ki a zsebükből, azaz érdekük a megelőzés, védekezés és a támadás, ami általában lejárató kampányok formájában valósul meg.

Előzmény: Bubba (27) 0 VÁLASZ
Bubba 2009. 11. 16. 09:42 | #27
Nem rossz ötlet, de szerintem a díjazáson nem kell törd a fejed, mert a homeopátia lobbi biztos nem csak egy pezsit fizetne, ha valaki be tudná bizonyítani tudományosan hogy amit ők csinálnak, az nem csupán pénzszerzésre jó! :-D
Előzmény: bond (8) 0 VÁLASZ
Békatallér 2009. 11. 15. 14:08 | #26
Részemről úgy vagyok a homeopátiával, hogy van amit nem vált ki, ergo nem hagynék ki egy orvost buliból, ha komolyan beteg az akárki. Ugyanakkor előfordul nem ritkán az orvos teljesen fölösleges gyógyszereket ír fel; lásd torokfájásra Doxiciklin, amit csak ki kell heverni, nem halsz bele, nem egy tüdőgyuszi; elég ha teázol, vitaminozol, pihensz és nem nyelsz egy halom bogyót. :S Ezért jobb ámerikában ilyen szempontból, ahol a doki diagnosztizál, és a gyógyszerész állítja össze a gyógyszeres terápiát, elvégre ez a dolga... :) Sok esetben Mari néni nyeli a sok homeopátiás cuccost, így nem mérgezi meg magát olyan könnyen, de megvan benne a tudat, hogy szed valamit... Ha másra nem is, erre biztos jó. Nem beszélve a reményről. Amúgy teljesen nem beszélnék fitymálva mindenképpen a hagyományos gyógyászatról, mert a gyógyszerészek is hallgatnak drogismeretet, ami keretein belül tanulják a növényekben levő hatóanyagokat is. De ebbe nem mennék bele mélyebben, ha nem fontos, mert egész oldalakat lehet ezzel megtölteni a hagyományos, nem nyugati gyógyászattal és ezek vonzataival, üzleti oldalával...
bond 2009. 11. 15. 00:00 | #25
én egyszer az egyik 'hívőnek' akartam homeopáthiás tokaji aszút adni :-) méregerőset, mert egy csepp azért lett volna benne...
Előzmény: Ctx Twin (24) 0 VÁLASZ
Ctx Twin 2009. 11. 14. 23:48 | #24
A "méregerős" homeopátiás sörön röhögtem a legjobban :)
közlegény
közlegény 2009. 11. 14. 17:36 | #23
öcsém ez most csak egy vicc, olyan mint a többi, nem kell komolyan venni, vannak orvosi viccek is, nem hiszem h. mögé kellene gondolni, vagy olyan, mint a Brian élete, h. van-e valóságalapja vagy nincs, nem tökmind1?

tetszett
bond 2009. 11. 14. 16:43 | #22
Szerintem is teljesen világos a mondandó - én sem gondolom, hogy a gyerek a homeopátiás szerek mellékhatásaiban halt volna bele (az ugyanis nincs több nekik, mint a kristálytiszta víznek). Ugyanakkor az általad idézett cikk szerint is (a bőrgyógyász vallomása) a homeopátiás szerekben való hit késleltette az adekvát gyógykezelést. Szerencsére ezt a bíró is így látta. Abban igazad van viszont, hogy az ilyen agyalágyultak ha nem a homeopátiában hisznek (mert mondjuk az a másik agyalágyult Hahnemann inkább széket farag szabadidejében), akkor hittek volna másban...
kukulkan
kukulkan 2009. 11. 14. 16:29 | #21
Jesszus... na fussunk neki még egyszer. A homeopátiás szerek alkalmazása a rendes orvosi kezelés rovására egy gyerek halálához vezetett. Ennyi. Mi ezen olyan kurva bonyolult? Nem, nem maga a homeopátiás szer okozta a halálát, hanem az a tény, hogy a hülye szülők egy tökéletesen hasztalan szerben bízva kockára tették saját gyerekük életét. Magyarán... meghalt volna a gyerek, ha a szülei nem homeopátiás szert használnak? Nem. Tehát, mi következik ebből számodra?
serci 2009. 11. 14. 15:32 | #20
Én tényleg kurvára materialista vagyok, de mióta kineziológusnál voltam a köszvényemmel(két éve)megharangozott és azóta nem fáj,pedig előtte maj sírva jöttem ki az ágyból! Igaz a homeopátiás golyókat nem nagyon kajolom,de valamit mégis csak használt. Azért istenbe még mindig nem hiszek
Fabian 2009. 11. 14. 14:15 | #19
Ott a pont :D De látod, hogy a nép mily tudatlan :DD
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 14. 14:02 | #18
Milyen "konzekvenciáról" beszélsz?

Ha az általad képviselt "logikus" gondolkodást követném, akkor azt is állíthatnánk, hogy _közvetve_ a gyerek a belélegzett levegő áldozata lett.
Mert gyakorlatilag a beadott homeopátiás készítmény nem más, mint vegyileg tiszta víz, azaz a szervezetre annyi káros hatása lehet, mint a belélegzett levegőnek. Ill. még kevesebb, mert köztudott, hogy a levegő tele van szennyeződésekkel.

Nem igazán akartam belemenni a "logikád" megcáfolására, de kötöd az ebet a karóhoz...
Nyitott vagyok arra, hogy logikusan levezesd a következtetésed, de az a sejtésem, erre nem fogsz tudni vállalkozni. Részben azért, mert a cikkek - a manipulatív és hülye címtől eltekintve - nem tartalmaznak olyan információkat, melyek alapján egy logikailag helytálló ok-okozati modellt tudnál felállítani.
Ez úton előre is elnézésed kérem, ha mégis sikerülne.

Előzmény: kukulkan (17) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 11. 14. 12:58 | #17
Figyu, ha nem akarod érteni a dolgot, vagy képtelen vagy levonni az esetből a megfelelő konzekvenciát az a te bajod...
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 14. 10:32 | #16
A "cikk" "íróját" legszivesebben tökönrugnám, mert útálom, amikor valaki alajas módon manipulálja a csökkentebb értelmi képességekkel rendelkező olvasókat.

A "szerző" gyakorlatilag kiollózott az eredeti cikkből néhány sort, majd ellátta egy szerinte bombasztikus címmel.
Szerintem ez valamiféle oktatott dolog lehet, mert a hazai bulvárlapok is hasonló címekkel vannak tele.

Íme a forrás:
http://www.smh.com.au/national/parents-guilty-of-manslaughter-over-daughters-eczema-death-20090605-bxvx.html
Ebben a cikkben sem közvetlenül sem közvetve nem hozza kapcsolatban a gyerek halálát az alternatív gyógymóddal.
Előzmény: kukulkan (14) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 14. 08:37 | #15
ennél már csak az a jobb, mikor imádkoztak, ahelyett, hogy kórházba vitték volna... :D sok idióta... nem képesek felfogni, hogy van egy pont, amikor a hókuszpókusszal meg "kamillateával" már semmire nem mennek... de hát ki lehet magyarázni a baromságaikat mindennel persze...

http://123.hu/123/cikk/220128
Előzmény: kukulkan (12) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 11. 14. 05:38 | #14
Neked pedig úgy látom a magyar nyelv megértésével vannak problémáid. Igen, a gyerek a hülye szülei miatt halt meg ekcémában, mivel azok csak homeopátiás szerekkel kezelték, tehát mondhatjuk, hogy _közvetve_ a gyerek a homeopátia áldozata lett. De bizonyára akkor szerinted a cikk írójának is szövegértési problémái lehetnek ha ezt a címed adta a cikkének...
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 14. 01:56 | #13
úgy látom szövegértési problémáid vannak az angol nyelvvel
vagy csak nem olvastad el a cikket

“… all the while Gloria’s tiny body required more nutrition than her mother’s milk could provide, and her immune system became ever more depleted.
By the time she died, she was the weight of an average three-month-old…”

A gyengébbek kedvéért leírom magyarul a lényeget:
Egy 9 hónapos csecsemő meghalt, mert nem vitték orvoshoz a szülei, helyette homeopátiával kezelték. A kislány a halálakor olyan súlyú volt, mint egy átlagos három hónapos csecsemő. Gloria szervezete több tápanyagot igénylet, mint amit az anyatej biztosított számára, és emiatt az immunrendszere kimerült.

Tehát a halál oka alultápláltság - a szülők butasága miatt.

Előzmény: kukulkan (12) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 11. 14. 01:20 | #12
"Egy előnye viszont kétségtelenül van: nincs mellékhatása sem :-)"

Közvetve legalábbis:

http://whyevolutionistrue.wordpress.com/2009/06/06/homeopathy-killed-a-little-girl/
Előzmény: bond (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 11. 14. 00:21 | #11
Azért ahhoz nálunk sem csak egy pecsét kell (...enyhén szólva), hogy valamiből gyógyszer legyen.

A távolkeleten és egyéb népi gyógyászatokban zömmel ugyanúgy tapasztalatok alapján vonták le a módszerek alkalmasságát mint a modern nyugaton. Csak mi laborban, a legújabb technikákat, molekuláris biológiai tudást is alkalmazva teszteljük a szereinket, ők pedig azt nézték, hogy ha beadják Csingnek a sztrichninfa magjának kivonatát, akkor kurva gyorsan elpatkol, tehát Csongnak már nem azt fogják adni az epekövére, hanem mással próbálkoznak. Az évszázadok alatt aztán az a módszer maradt fenn, ami tényleg hatékonynak bizonyult, de valószínűleg rengeteg "mellélövés" volt ezek mellett, csak efölött szeretnek átsiklani a "hagyományos" gyógymódok hívei. A modern módszerekkel a "mellélövések" száma jelentősen csökkenthető, mert sokkal jobban megvizsgáljuk, ismerjük őket.

Az is egyértelmű, hogy például a tudományos módszerekkel is bizonyított hatású gyógynövények hatóanyagai nem kamu dolgok. Ezért is kerülnek bele a hivatalos gyógyszerkönyvbe. A hatóanyag, amit használunk lehet természetes eredetű is, ezt a modern orvostudomány sem vitatja. Bizonyos gyógyszereket, kezeléseket viszont egyszerűen nem lehet ugyanolyan hatékony természetes vagy "természetközeli" alternatívával kiváltani.

A legnagyobb különbség a népi és a modern gyógyászat között az, hogy a modern gyógyászat nem tűr meg hitkérdéseket. Ott egzakt módon be kell bizonyítani, hogy valami hasznos. A népi gyógyászatban pedig sok olyan elem maradt fenn, ami igazából nem árt a betegnek, de nem is használ. Nyilván néhányan ettől függetlenül meggyógyulnak tőle. Ilyen szempontból ne becsüljük le a placebóhatást sem, ami a homeopátiás szerekkel ellentétben bizonyos betegségeknél meglepően hatásos tud lenni...


.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 11. 13. 23:25 | #10
Szerintem ez frankó.... Én is ismerek mindenféle kristályt, gombát, füvet, ami tényleg hat....;)
Honnan veszitek, hogy nincs igazuk... ? :DDDDDDD
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 13. 23:15 | #9
egy üveg pezsgő nagyon jó motivációnak tűnik

Az a furcsa, hogy míg itt nyugaton ami nincs papíron bebizonyítva és legalább 20 helyen lepecsételve, abban nem hiszünk, addig távolkeleten ezekben az alternatív módszerekben alig kételkedik valaki.
Kétségtelen, hogy sok mindenre nem alkalmazhatók ezek a gyógyítási módok, de arra valóban ott a "modern" orvostudomány.

Aztán nemsokára kiderül, hogy valakik jó pénzt kaptak azért, hogy kicsit szemet hunjanak, amikor a pecsétet rányomják a papírra.
Előzmény: bond (8) 0 VÁLASZ
bond 2009. 11. 13. 20:14 | #8
Ezennel különben meghirdetek egy versenyt - akinek sikerül tudományos bizonyítékkal szolgálnia (és itt prospektív randomizált, kettős-vak kísérletre gondolok), annak fizetek egy üveg pezsgőt. Az átadás módját megbeszéljük. Természetesen nem saját kísérletről van szó, hanem tudományos lapban publikált, lehetőleg angol nyelvű cikkről :-)
bond 2009. 11. 13. 20:12 | #7
A homeopátiának nincsen tudományos alapja - legalábbis eddig makacsul ellenállt minden bizonyítási kísérletnek - hinni ennek ellenére lehet benne. Az én ismerőseim, akik szentül hisznek a homeopátia mindenhatóságában és hatékonyságában, amikor komolyan betegek, akkor komoly gyógyszert szednek. Egy előnye viszont kétségtelenül van: nincs mellékhatása sem :-)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 11. 13. 18:33 | #6
A homeopátiának vannak alapjai, de úgy tudom, hogy még a készítői sem mondják róluk, hogy gyógyszer. De a videó hatalmas :D
metaljesus 2009. 11. 13. 18:30 | #5
nekem a másik, amelyik a kép alatti linken van, az sokkal jobban tetszik :DDD
Nas
Nas 2009. 11. 13. 17:56 | #4
xD Nagyon jó...azért hozzátenném, hogy azért, mert növényből készül valami, még nem biztos, hogy ártalmatlan. A sisakvirágból pl. szívgyógyszert csinálnak, ami ugyanolyan hatásos mint a nitroglicerin.
dude 2009. 11. 13. 17:55 | #3
Ez kurva jó! :DDD
pepeti 2009. 11. 13. 17:53 | #2
Hahaha zseniális :D
nagyonhulyevagyok 2009. 11. 13. 17:50 | #1
ez nagyon durva :)