Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 04. 19. 13:30 | #19
cancer1 küldte:
URL: http://www.damncoolpictures.com/2012/04/beautiful-girls-of-israeli-army-part-3.html
Szöveg: "Beautiful Girls of The Israeli Army - Part 3"
Laci 2007. 03. 23. 21:01 | #18
Javítás:
Hülye szokásom, hogy utólag is ellenőrzöm magam. Mielőtt valaki "leszedné rólam a keresztvizet" közlöm, hogy elírás történt: természetesem nem "böszke" magyart, hanem büszkét akatam írni. Pedig igyekszem helyesen írni. Erről viszont (megint) eszembe jut egy anekdóta; sajtóklubba beront valaki: "Itt az első könyv amiben nincs sajtóhiba!" valaki kezébe veszi, felüti az első oldalt és olvassa. Szerző, cím, és: "Devecseri Gábor ORDíTÁSA szerint". Egyébként ha már népek keveredéséről esett szó, személy szerint nem hiszem, hogy akad valaiki, aki bizton tudná állítani, hogy ősei Árpáddal jöttek be Vereckénél...
Előzmény: Laci (17) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 03. 23. 19:15 | #17
M(ajdnem m)ind igaz, de a dolgokon nem tudtok se ti se más változtatni. A dolgok sokkal bonyolúltabbak mint hinnénk. Én szempontom, te szempontod, ő szempontjuk... ragozás kérdése. Miért keverednek kultúrák? Adott pillanatban olyan a helyzet amilyen. A tatárjárás után egy fél ország elnéptelenedett - csak farkasok üvöltöttek üszkös romok s hullák fölött -, később a visszavonuló török az ország déli részét, különösen a bánátot kiürítette, elhurcolta, felégette. Míg más nemzetek szaporodtak s fizették a harácsot a töröknek, addig a böszke magyar vérzett. Hogy Béla király, Mária Terézia, vagy más uralkodó hívott-e telepeseket, ekkor-akkor, innen-onnan, ide-hova?, most már nem számít. A tojás sárgája sok olajat tud feloldani - apránként! A legtöbben magyarokká váltak, beolvadtak. Isten a tudója, hogy miért, még meg is szerettek minket. Más dolog a mai bevándorlási hullám. Mi indokolja? Persze, hogy a jobb életkörülmények. A nagyobb életszínvonalnak ára is van. Ha például a német nem akar budit pucolni s már nem birja a penetráns szagot, még az "auslender"-nek is megengedi, hogy letelepedjen. Ne csodálkozzon azután, hogy a kis trójai odaviszi a rokonságot is és végül mecset(ek)et épít. Lehetne még folytatni. Never ending story...
szlsz 2007. 03. 23. 16:22 | #16
GIjoe! Megint azt kell hogy mondjam, hogy tökéletesen egyetértek veled. Csak annyit hozzáfűznék még, hogy az európai muszlimok is szoktak mártírkodni, meg olyanokat mondani, hogy mekkora szemét európai nácik vagyunk, nemcsak a zsidók. Miközben a törökök megszállták Ciprust, üldözik a kurdokat és tagadják az 1915-ös örmény holokausztot. És nem mindenkit hoztak be közülük az európaiak, vannak olyanok is szép számmal akik jöttek maguktól úgy hogy senki sem hívta őket. Az arabok meg azt mondják hogy húzzanak el Izraelből a zsidók, merthogy az Palesztina és az az ő földjük, miközben elárasztják Európát. Érdekes, azt szabad nekik? Amúgy hangsúlyozom, hogy továbbra is abszolút igazat adok neked, csak azt akartam mondani, hogy nem csak a zsidók szoktak kettős mércével mérni, hanem a muszlimok is. (Persze sokszor a fehérek is, de ezt nagyon sok népcsoportra el lehet mondani) Amúgy ettől függetlenül nagyon helyesek szerintem ezek az izraeli csajszik, csak kár hogy ruhában vannak :-) Minden jót neked GIjoe!
GIjoe 2007. 03. 23. 10:50 | #15
szlsz! Felre ertes ne essek, en sem szeretnem ha mindenhol arabok rohangalanak europaban, de mint mondtam korabban, ha mindenki tudja, hogy "hol a helye" akkor lehet bizonyos szintig egyutt elni. En nem azt mondom, hogy teszem azt, telepitsek ki az osszes zsidot, vagy arabot, vagy ciganyt peldaul Magyarorszagrol, hanem mindenkinek a sajat szerepet kene jatszania a Magyar tarsadalomban. Van erre egy kedvenc peldam, ha elmesz vendegsegbe valakihez, es megkerik, hogy vedd le a cipod, sot meg papuccsal is kinalnak, akkor te lefogod venni a cipodet, mert vendeglatoidnal ezt igy szokas, meg ha otthon nalad nem is veszed le, es egy picit kenyelmetlenul is erzed magad, alkalmazkodsz a haz szabalyaihoz. (en nem szeretem pl ha levetetik velem a cipomet idegen heylen, a papucstol meg irtozom :D de megis megteszem ha kell )
A masik pelda meg az, hogy elmesz vendegsegbe, akkor nem fogsz bemenni a haz uranak a dolgozo szobajaba, leulni az iroasztala moge, felrakni a labadat az asztalra majd pedig odaszolsz, hogy "figyu te, hozzal mar egy sort jo?"
Emiatt megfognak utallni, lehet, hogy tobbet nem hivnak meg, sot lehet, hogy jol pofan is ver az illeto.Viszont, ha te ugy mesz oda, hogy tiszteled a haz urat, csaladjat, a haz rendjet stb, akkor teged is szeretni tisztelni fognak, es kellemesen fogtok beszelgetni, vacsorazni. Ezeket hivjuk a szocial pszychologiaban tanult tarsadalmi normaknak. Ezeket gyermekkorban sajatitjuk el, es ez alapozza meg azt, hogy normalisan tudjuk "mukodni" a tarsadalomben.
Ha eszerint cselekszunk baj nem lehet. Alltalaban, nagyon jol esik az embernek ha egy kulfoldi elismeressel es tisztelettel beszel az illeto hazajarol, ez kolcsonos szimpatiat eredmenyez. Az, hogy utanna otthon a 4 fal kozott, annak hordja le aminek akarja az egy dolog, de ezzel nincs is semmi baj. Persze, bunkok mindig vannak.
Ebbol azt akartam kihozni, hogy ugyan nem kene (jelentosen) tobb, teljesen mas kulturabol szazmazo embert betelepiteni europaba, de a jelenlegiekkel kene kialakitani egy normalis viszonyt, ez szerintem donto tobbsegben a bevandorlokon mulik, rendszerint a fogado orszag minden lehetoseget megad, kerdes, hogy hajlondak e a szabalyok szerint "jatszani".
Egyebkent az egesz problema onnan indul, hogy mindenki "egyenlo". Na most, naponta szembesulunk a tennyel, hogy ez sajnos ugy, ahogy az emberek tobbsege ertelmezi, nem all helyt (pl pozitiv diszkriminalas). De ezzel megint nem lenne semmi baj, hiszen epp a kulonbsegeink adjak ennek az egesznek a szepseget! Mindenki szerves resze lehetnek az egesz tarsadalomnak annelkul, hogy megalazottnak, ill. alarendeltnek erezze magat. De erre egy demokraciaban semmi esely nincs, sokan tudjak, hogy a rendszer nem jo, de ha lo nincs jo a szamar is ugye. nekem azert vannak otleteim :)
tovabbi szep napot, ezen az esos napon. :)
Előzmény: szlsz (14) 0 VÁLASZ
szlsz 2007. 03. 22. 23:41 | #14
GIjoe! Tökéletesen egyetértek veled! Én csak azt akartam mondani, hogy nem szerencsés ha két teljesen különböző kultúrát összezárnak pl. arabokat európaiakkal, de amúgy nekem is az a véleményem mint neked! Abszolút igazad van! (Ezt most komolyan írtam, nem pejoratív értelemben)
GIjoe 2007. 03. 22. 23:26 | #13
Miert is akarjak "bekebelezni"? azert mert sok arab van franciaorszagban? vagy torok nemetorszagban? vagy pakisztani angliaban?? ezt mind a betelepiteseknek ill. a volt koloniaiknak koszonhetik azok az orszagok.
Egyedul a zsidok sirankozzak tele az egesz vilagot mindenhol a holokauszttal, minden europai, vagy inkabb "nyugati" tv-ben oket kell sajnalni, es egyfolytaban azt szajkozzak, hogy te igenis bunos vagy, meg apad is, anyad is meg a megnem szuletett gyereked is az lesz. a szart! senkit nem foglalkozna a zsidokkal, ha vegre abbahagynak az ugralast. ebben az egesz holokauszt dologban mar csak az undoritobb, hogy ezt felhasznaljak arra, hogy barmikor az orrod ala dorgoljek amikor ez eppen az o celjaikat szolgalja. Ezzel meggyalazzak azoknak a szerencsetleneknek az emleket, akik akkor az eletuket vesztettek. undorito, ilyen gerinctelensegre is csak ok kepesek, semmi nem szent, semmi nem szamit, nincsenek erkolcsi normak, semmi! undorito. egyebkent a liberalizmus is hasonlo elveken alapszik. hanyas az egesz.
Azt meg hozza teszem, hogy maguk kozt termeszetesen utaljak egymast, pl legjobban zsidozni eddig zsidot hallottam, csak minket jobban utallnak, es ezert kepesek a kozos cel erdekeben egyuttmukodni. (erre az arabok keptelenek, egyebkent ok is utaljak egymast)
kikene neha jonni a liberalisok hazabol, elszakadni az rtl klubbtol es egy picit a valo vilagban elni. nem szabad keszpenznek venni amit az eppen aktualis amerikai akcio filmben lat az ember, ahol Bruce Willis megmenti a vilagot a vegen, az eletben ez nem igy mukodik sajnos :)
Előzmény: szlsz (11) 0 VÁLASZ
GIjoe 2007. 03. 22. 23:08 | #12
szerintem folosleges lenne ezzel pazarolni az idodet :) a keleti kerdest meg en nem is akarom megoldani, csak nehogy ok azt talaljak majd megoldasnak, hogy Magyaroszagbol csinaljak meg a kovetkezo palesztinat....
Előzmény: Laci (10) 0 VÁLASZ
szlsz 2007. 03. 22. 21:06 | #11
GIjoe, te miről beszélsz? Az arabok nem törnek világuralomra?! Csak Európát akarják bekebelezni! Inkább a zsidók, mint az arabok. Egyébként az (is) a különbség Szlovákia meg Izrael között, hogy Izrael mint állam létezett az ókorban (ilyen néven), Szlovákia meg a büdös életbe nem létezett az első világháború előtt, még arra sem voltak képesek, hogy megalakítsák a saját kis szaros országukat (azt is a franciák csinálták helyettük). Amúgy helyesek ezek az izraeli csajszik. Lehet hogy mi európaiak is egyszer majd ilyen rettegésben fogunk élni az egyre jobban szaporodó arabok mellett. :-((((((
Laci 2007. 03. 22. 19:26 | #10
Ígérem, amint lesz 50 évnyi szabadidőm rögtön el fogok mélyedni a Talmud, a Tóra és az Ószövetség tanulmányozásában - különös tekintettel az esetleges eltérésekre. Sőt, az is megtörténhet, hogy a Holt-tengeri tekercseket is lefordítják időközben a számomra. Akkor azokat se fogom kihagyni. Egy dolog viszont biztos: mi, itt és most nem fogjuk megoldani a keleti kérdést.
Előzmény: GIjoe (8) 0 VÁLASZ
GIjoe 2007. 03. 22. 17:06 | #9
hat epp errol van szo. Az Ur es a haza neveben megkaptak azt a teruletet, amit "regen emlittek mar a Bibliaban is" . na most akkor ez feljogositja oket, hogy kb 2000evvel ezelotti teruletuket visszakpajak? ha igen akkor az osszes szlav is kapja vissza amit mi "elvettunk toluk". de ahogy latom jonagy reszet vissza is kaptak, a masodik vilaghaboru utan....na ez mennyire fair?
egyebkent egy szoval sem emlitettem, hogy tisztelnem az ongyilkos merenyloket, soot!! de legalabb az arabok nem vilaguralomra torekednek. Lese szarnanak minket ha nem avatkoznank bele az ugyeikbe. Na most ez nem igy van izrael eseteben, mindenhol ott vannak, tobb utleveluk van, hatalmi poziciokba kerulnek es kijatszanak mindent a sajat erdekukben. Na mar most, nekem az eg vilagon semmi bajom nem lenne veluk sem, felolem barki barmilyen vallasu vagy borszinu lehet, engen ez egyalltalan nem zavar, de az, hogy a sajat nepem karan akarnak elobbre jutni, es manipulaljak az egesz vilagot, ez egyszeruen felhaborito. majd akkor veszitek eszre amikor mar alolunk is elvettek a foldet...
Annyit meg had tegyek hozza, hogy nem alaptalanul mondom ezeket, nemzetkozi iskolakba jartam, es erettsegiztem is, ismerek so izraelit, arabot, iran-it, zsidot, amerikait, franciat, jobb oldali Magyaroktat, ez a velemenyem sok ev tapasztalat alapjan alakult ki bennem. felolem akar olhetik egymast a kozelkeleten az izraeliek es az arabok, egyalltalan nem erdekel, de ne akarjanak Magyarorszag es a vilag felett uralkodni. siman lehetne egyutt elni, csak mindenkinek tudni kene, hogy hol a helye. Ez a zionista felsobbrenduseg amit a radikalis zsidok nyomnak (kivalasztott nep stb) ugyanolyan borzaszto mint pl egy fasiszta, vagy inkabb rasszista eszme, vagy ideologia. Naluk idegenygyulolobb naciot el sem tudnek kepzelni. na mind1, inkabb nem is folytatom :)
szep napot mindenkinek!

Előzmény: Thiaa (7) 0 VÁLASZ
GIjoe 2007. 03. 22. 16:49 | #8
mondjuk a talmud pl.
Előzmény: Laci (6) 0 VÁLASZ
Thiaa 2007. 03. 21. 23:24 | #7
A politikájával én sem. De sok más állam politikájával sem értek egyet. A létezésével viszont igen. Mikor idekerültek őseink vagy beolvadtak volna vagy területet foglalnak. Területet foglaltak.
Sztem ez ilyen egyszerű. Csak sajnos ezt "néhány" ember nem fogja fel, és tisztelik azokat aki öngyilkos merényletet hajtanak végre. Merthogy az úr és a haza nevében. Jajj ugyanmár. Ennyi erővel mindenki aki úgymond "hamarabb" volt egy területen, csinálhatná ugyanezt, mondván, h ők voltak itt előbb. Csak vanak akik túllépnek ezen és belátják, h értelmetlen ártatlan embereket megölni, és inkább beolvadnak. Persze nekik sem könnyű, mert vezsítenek a kultúrájukból, és egyre elhalványul, de akkor is. Én inkább beolvadnék minthogy öljek!


Előzmény: GIjoe (4) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 03. 21. 19:19 | #6
Nagyon "LOL", de nem övön alól! Képzeld, hallottam a Tóráról. Egyébként szerinted mit kellett volna írnom: zsidó Bibliát? hát van más milyen is?
Előzmény: caprital (5) 0 VÁLASZ
caprital 2007. 03. 21. 19:05 | #5
AZ izraeli politikával nem értek egyet én sem, viszont az állam létezésével "nem-egyet-érteni" az kb . annyi mint Magyarország létezésével sem egyetérteni, hiszen csak kb. 1000 éve jöttek Európába a harcos nyagyapók, be kellet volna olvadjanak az itt békésen élö emberek közzé. Ehez képest a fucki'n zsidóknak elég jól behatárolt a területük a "nagyhon régi írásokban is említve van" mint pl. a Biblia...az elsö hozzászólás az nagyon LOL. M16+biblia!...M16 az stimmel de gondolom az illetö még arról sem tud hogy a zsidók még mindig várják a Messiást, Jézust soha nem ismerték el.
GIjoe 2007. 03. 21. 16:34 | #4
en is voltam izrael-ben, szep volt, kedevesek voltak az emberek. Ettol fuggetlenul, nem ertek egyet az izraeli politikaval, es izrael letezesevel sem. ezek a fotok meg egyenesen visszataszitoak. ez az en velemenyem, tovabbi szep napot mindenkinek!
Thiaa 2007. 03. 21. 12:35 | #3
Eddig kétszer voltam Izraelben. mindkétszer 3 hetet. Imádtam. Csak az elején tűnik fel, h mondenhol katonaruhás fiatalok járkálnak. Meg, h egy katona megállítja a buszt, felmegy, körbenéz, ha nem talál semmi gyanúsat akkor leszáll, és kész. Mehet tovább a busz. vagy, h nem lehet bemenni úgy egy nagyobb szupermarketbe, h a bejáratnál ne néznék át a táskád, és en mennél át egy fémdetektoron. De hozzá lehet szokni. 1 hét és fel sem tűnik. Én alig várom, h visszamenjek, mert gyönyörű hely, és az emberek is kedvesek.
Amúgy a fiúknak 3 év, a lányoknak 2 év a kötelező hadi szolgálat.
Élien 2007. 03. 21. 10:25 | #2
Az állandó félelemhez hozzá lehet szokni ? Szerintem nem.
Vallások,hitek,politikák,emberek. "Csak" ezeken kellene jópár dolgot megváltoztatni.
Csinos lányok fegyverrel - annyira ellentmondásos és lehangoló.
Laci 2007. 03. 21. 09:12 | #1
Hm... Ez is egyfajta élet... éjjel-nappal fegyverben, riadókészültségben... A felszerelés elmaradhatatlan részei: amerikai M16-os rohamkarabély és a biblia.